Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beruháztam egy ilyenre. Ma hozta a postás, jövő hónapban próba. Már előre örülök. Remélem beválik, a tampont nem szeretem, de azt az érzést sem , amikor ömlik belőlem :oops:
kat_ica
 
 


Eszter: ne aggódj, nekem is! :wink:

Katica: nézz utána, mielőtt elkezded használni, a Mooncup, Divacup, Keeper mind gyengítik a gátizomzatot, állítólag 1-2 éves rendszeres használatuk is okozhat már vizelet elcseppenést! (azt hiszem, erről már írtunk)

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Mit szóltok a guargumi (E412) botrányhoz?
Oké, hogy ez most kiderült, mert véletlenül ellenőrizték, de mennyi minden lehet, amit soha nem tudunk meg?... Ezért sem érdemes feldolgozott élelmiszert venni, és minél több dolgot otthon megcsinálni...

KépKép
KépKép
safrany
 
 

 
 


KépKép
KépKép
safrany
 
 


Liv,
Köszi, de nem találok semmi negatív infót róla. Tudsz valami linket? Vagy kb. mikor beszélgetettek róla?
kat_ica
 
 


Safrany: hát igen, a fene se tudja mit etetnek velünk.
Az a baj, hogy azért mindent nem lehet otthon előállítani, legalábbis én nem vagyok olyan profi mint Ági, hogy beleférjen a 24 órába és még aludni is legyen időm..

Itt van a guargumit tartalmazó kész termékek listája: (ha valaki mégis arra vetemedne, hogy ilyesmit vásárol :lol: )

http://www.kukabuvar.hu/hirek/2264

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Recca: jöttem! :)

Eszter: örülök, hogy bejött az üveg! :)

Mosogatással kapcsolatos kérdésem lenne. Vettem az Ökoszolg.os mosogatószerből, de nem tetszik: nem oldja a zsírt, olajat rendesen. :( (ami nem zsíros, arra jó, de az eredetileg zsíros edény mosogatás után is az marad...)
Van valami tippetek, mit lehetne tenni? Vagy mit érdemes használni?

Guargumiról meg annyi jutott eszembe, hogy egy csomó Norbis cucc azzal, meg persze mindenféle mesterséges anyaggal van tele. És én attól tudok frászt kapni, mikor mindezt "egészséges életmód" címen akarják eladni. Norbi már gyerekeknek is írt könyvet az update kódokról, amit egy könyvkatalógusban szintén ezzel a szöveggel árulnak, hogy játékosan bevezeti a gyerekeket az "egészséges életmódba". :twisted: :evil: :twisted:

KépKép
livus
 
 


Ja, és Eszter! Én is küzdök a hangyákkal, és most hogy olvastam a kérdésed, akkor jutott eszembe, hogy mit tegyek: ecetes vízzel kell felmosni! Állítólag azt utálják. MEgyek is, és hozom az ecetet!!!!

KépKép
livus
 
 


Nem biztos, hogy ide vág, de gondolom, többetek használt fogzásra borostyánláncot. Mik a tapasztalatok? És milyet/hol érdemes venni? (Mintha Szilvi írta volna, hogy nem szabad csiszolatlant...) Meg hogy működik? Csak hinni kell benne? (nem sok mindent találok róla a neten...) :?


kösz
klári
pumama
 
 


Szia Pumama! :wink:

Nekünk ibolyagyökér van erre a célra, ilyen: http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=POP64010&begin=0

Bobó szereti rágcsálni, bár ő mindent szeret rágcsálni. :) De sztem amúgy lehet benne vmi, mert mikor jött a foga és nem volt hajlandó szopizni, csak megfeszítette magát és üvöltött, na akkor odaadtuk neki ezt, és vígan rágcsálta. Szóval talán több, mint szülőplacebo...

KépKép
livus
 
 


Kölcsön tudná nekem adni valaki A bába válaszol c. könyvet?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sáfrány: Én igen. Írj privit!

KépKép
livus
 
 


Pumama:
Nekünk van borostyánláncunk, szintén kékpandából. Első két fog viszonylag könnyen kijött, de nem tudom, hogy a lánc miatt, vagy egyébként is így lett volna, mivel kontrollcsoport nem volt :D
Egyébként úgy tudom, hogy a bőrrel érintkezve szabadulnak fel olyan anyagok amik a fájdalmat csillapítják. Ezért ruhán belül célszerű hordani.

Livus: holnap én is leecetelem a hangyákat :lol:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Biobaba, OFF
van még bryophyllumod? Egy barátnőmnek kellene, ha van...
ON
h_szilvi
 
 


Livus!

Erről az ibolyagyökérről még nem is hallottam :oops: . Jó lehet. Nekünk van borostyánláncunk, de nem nagyon adtam a kisfiamra... Őszintén szólva a zár vacakol, meg nem tudom, tényleg segít-e...

Klári!
Tudok tel.számot, ha szeretnél végül venni.

Orsi
osoa75
 
 


OFF
Szilvi,
én Jutkának (otthonszülős topikban Jad) adtam tovább, amit tőled kaptam, szerintem ő oda tudja adni (már nincsen rá szüksége 39 hetes). Ha kell, írj egy sms-t, és megírom a számát.
ON

Hű, megyek én is hangyákat ecetezni. :)

Zsizsa
zsizsa
 
 


Szilvi, en visszaadtam Aginak.

Biobaba
biobaba
 
 


Az en nagylanyomnak mindig a nyakaban van a borostyanlanc. Akiknel nincs mindig a gyerek nyakaban , hallottam olyat, h nem sokkal azutan, h a nyakaba teszik a gyereknek, mikor az sir, utana abbahagyja. Elvileg ugy mukodik, h a test melegenek hatasara a borostyanbol illoolaj szabadul fel, ami nyugtatja a babat.

Biobaba
biobaba
 
 


Köszi a lánctippeket. De hol érdemes venni? Kékpanda megbízható?
klári
pumama
 
 


Kekpanda megbizhato:)
biobaba
 
 


Ugyanolyan a láncunk, mint a kékpandás képen. Gondolom, egy helyről származik. Árban nyilván más.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Nagyszerűnek tűnik az ecetes takaritás, ahogyan leirtátok, de mi van akkor, ha a férjem utálja az ecet szagát... :shock: Én sem rajongok érte, de a nemes cél érdekében elviselem - mondjuk a textilpelenkák áztatásához - de hogy az egesz lakás ecetszagú legyen... háááát :x Persze tudom, hamar elillan...

Az ecet egyébként kád tisztítására is jó. Próbálni nem próbáltam, de Stahl Judit mindig mondja, hogy a háztartási ételecet jó a kádra, főzéshez meg használjunk mást... mondjuk borecetet vagy balzsamecetet.

A hangyákra bio megoldás (amennyiben az is bionak számít, ha közben elpusztulnak...): bábolnai hangyacsapda. Nekünk bejött, pár óra alatt teljesen eltűntek. (Bár azt sem tudom, hogyan kerülnek a panel 10. emeletére....)

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Hat lehet, h illoolajat az ecethez keverve, elviselhetove teszi a ferj szamara is:)

Ok is utanajartak a szelektivnek:
http://nol.hu/budapest/cikk/460028/

Biobaba
biobaba
 
 


Így másfél év után engem is elért az érzés, hogy nem bírom elviselni tovább a kisfiam foltos ruháit. Tapasztalatokat kérek: amikor nálatok ez előjött, mivel folttalanítottatok? Egyelőre nekem semmilyen környezetbarát megoldás nem jött be, bár a ruhák finomak, tiszta levegőtől illatosak, de nem szépek.

Sütőporral hónaljizzadástalanítás viszont annál jobban működik.

indianyo
 
 


a folttalanitas a folt fajtajatol is fugg
citromle, tej, borax, szodabikarbona - ezekkel lehet foltokat tuntetni, csak nem akarmit
es van olyan folt, amin mar csak az ecetes ollo segit:(

Biobaba
biobaba
 
 


hangya ellen, de nem kifejezetten állatbarát módszer:
http://www.tudatosvasarlo.hu/otletek/43 :(

folt + : partedli és pucér evészet az eleve kilátástalan helyzetekben. De gondolom nem mondtam újat....... :wink:

szép hetet mindenkinek: Anna
kannácska
 
 


Anna ez jól hangzik (mármint a hangyáknak nem lehet túl jó, de hatékonyság szempontjából jól hangzik). Ha nem tűnnek el az ecettől, ki fogom ezt próbálni.

Zsíroldó mosogatás még mindig érdekelne!

KépKép
livus
 
 


Livus :) Én is az Ahimsával mosogatok (natúr, színtelen-szagtalan változat), nagyon forró vizet engedek a medencébe és aztán hideg folyóvízzel öblítek. Nem volt eddig problémám. De egy kis ecet mindig jól jön :wink:

Most a nyaralás alatt mi is beálltunk az ecetes pelusöblítők közé - hát lenyűgöző a hatás! Se ecetszag, se pisiszag!

Most olvasom a sampon nélküli levelezőlistán, hogy a sörélesztő jól eltünteti a kutyabolhát, simán, száraz szőrbe belemasszírozva.

indianyo
 
 


Mármint ecetes pelusáztatók

indianyo
 
 


[quote="kat_ica"]L írta:kat_icaiv,
Köszi, de nem találok semmi negatív infót róla. Tudsz valami linket? Vagy kb. mikor beszélgetettek róla?


Intimtorna-tanfolyamon hallottam róla. Linket nem tudok, de a K.A. ír róla a könyvében. (engem nagyon -logikusan-meggyőzött, tampont sem használtam azóta)


pár hónapja volt itt róla szó...

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="indianyo"]M írta:indianyoármint ecetes pelusáztatók


Indi: én most fahéjolajas ecetbe áztatok, annyira jóó! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Folt: szóda, majd ecet v. citromlé rá. Kivéve barackra, az semmivel nem jön ki. A nagy most mindig ugyanabban a pólóban vagy pucéran ehet csak barackot! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Indi: Az az Ahimsa, amit kimérnek az Ökoszolg.nál?

KépKép
livus
 
 


Indi: Az az Ahimsa, amit kimérnek az Ökoszolg.nál?

KépKép
livus
 
 


Livus :) igen.

indianyo
 
 


Teljesen off, de elég nyugtalan vagyok: faros baba noszogatására van tippetek? Netán tapasztalat? Vagy ne izguljak ezen közel 34 hetesen, szép nagy babával a hasamban, aki csücsül, mint a cövek? :oops: (írtam a megfelelő topikba is, de nem érkezett válasz)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Én úgy tudom, a 34. héten még korai izgulni.

hordozo
 
 


Huu Eszter, de szalad az ido, mar a 34. heten vagy!
A baba valaszol c konyvben van par tipp, h mit lehet tenni. De 34. heten szerintem se veszes.

Biobaba
biobaba
 
 


Szeretettel várok mindenkit az augusztus 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka verseskönyv illusztrációi mellet egyéb grafikai munkáim is láthatóak lesznek .... remélem olvasható lesz a feltöltött meghívó... igyekszem a gyerkőcöknek is kellemessé tenni a helyet (varrok óriási babzsákokat) sajna Kalákát ide nem sikerült elhívni, de majd a karácsonyi vásárra...


Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


szerintem noszogasd a babót mert minnél nagyobb annál nehezebb a dolga ha jól tudom Indianyó anno tudott tippeket... :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Off
Sáfrány,
Nándi is a popóján csücsült még a 34.héten. Én azt csináltam, hogy hanyattfeküdtem, kb. a lapockám aljától a fenekemig egyre emelkedő párnahalomra, a lábamat meg feltettem a falra. Szóval a fejem jóval lejjebb volt mint a fenekem. Baromi kényelmetlen volt, mert ekkor már elég nagy pocakom volt és elég nehezemre esett a légcserélés pár perc után, de amíg bírtam maradtam ebben a testhelyzetben és ezt naponta többször megismételtem. Jógán tanultuk, nem tudom, hogy ettől e vagy egyébként is de megfordult.
Van még a moxa, meg tudom,hogy Nandu pl. tud rebozo kendős technikát babafordításra
Sok sikert!

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Tudna nekem valaki egyszerű magyarázatot adni arra, hogy az integrált gazdálkodás pontosan mit jelent? Lenne szedd magad barack itt a környéken, megkérdeztem permetezik/vegyszerezik e és ezt a választ kaptam. Rákerestem a neten, de nem nagyon értem ami le van írva :shock:

Köszönöm

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Safrany, nekem kb a 36. heten fordult meg a harmadik. Esztercica otletet nekem is mondta az orvos, parszor probalgattam is, meg hallottam olyat is, hogy zenevel csalogatni, meg fennyel. Aztan valoszinuleg almomban fordult at, mert en nem ereztem semmit, egyszercsak azt mondta az uh, hogy mar jol fekszik. Amugy az orvos is nyugtatott, meg lehet ugy is szulni egy babat, plane, ha nem elso.
Petine
petine
 
 


Nagyon kedvesek vagytok :), fogom próbálni a felpolcolást, ha továbbra sem moccan őkelme. Tényleg mondta a doki, hogy így is meg lehet szülni, de azért jobb lenne, ha simább lenne az ügy...Megkaptam A bába válaszol című könyvet Livustól, abban is hasonlóak vannak (moxázás is, bár azt elképzelni sem tudom, ki tud ilyet csinálni) meg amit érdekesnek találtam, hogy sokszor ezek a babák "sztrájkolnak", vagyis fel akarják hívni a figyelmet valamire. Bocs az offolásért.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Kat_ica! :)
Ha már kipróbáltad a Mooncup-ot, légy szíves minden infót, tapasztalatot leírni. Engem érdekel ez a dolog. Köszi
m_andi
 
 


Kedves Barátaim! Miriam. Mária. Mirka. Mária mennybemenetelének napján látta meg a napvilágot. Nagyon vártuk, sokan. Nagy szeretetben élő családba született. Csodálatos szülei és tündéri nővére várták leginkább. Gyorsan, könnyen született. Súlyos, pillanatnyilag inoperábilis hypopláziás bal szívfél szindrómában szenved. Már túl van az orvosai által maximálisnak jósolt 4 napon. A kicsi lány egy csoda! Erős, bátor, élni akar. Kélek benneteket, segítsetek ti is és csatlakozzatok hozzánk reggel és este 10 órakor imával, meditációval, jószándékkal, szeretettel! Az erők összeadódnak és segítenek ennek a csodálatos kisembernek az ő hatalmas küzdelmében. Köszönöm mindenannyiótokbnak és remélhetőleg találkozunk hamarosan!

indianyo
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, ez a topik pörög most a leginkább, ezért itt kérdezem: gyöngyöt és kellékeit (pl. gyöngyszövő keret) hol vegyek? Péntek esti szülinapra kell, a Guzsalyas zárva, a Kenderkóc honlapján nem láttam.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu, Jozsef krt. Ulloi keresztezodes kornyeken remlik valami gyongyos bolt. Van ott egy hobbi bolt is, de mellette.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Száz éve nem voltam itt, mert mi nyáron többé-kevésbé folyamatosan Balatonon vagyunk szerény kis nyári lakunkban. Azért maratoni visszaolvasást végeztem.

Először is GYeZSu! Szerintem Fakopáncs árul, Szövőház árul (igaz, az macerás), és Míves Portékák Boltja is árul gyöngyszövő keretet. Gyöngyös bolt NEM, már kérdeztem.

Dezodor téma: szerintem nem is igazán az összetevő elsődleges, hanem a működési elv. Tehát: ha azon az elven alapul, hogy nem engedi működni az izzadságmirigyeket, akkor lehet bármilyen öko minősítése, meg bármilyen összetevője, KÁROS! (szerintem az ásvány is ilyen). Ha csak izzadságszagot semlegesít, felitat, elkendőz stb, - bármilyen szomorú -, de az a nem káros variáció, ebből kell minél szolídabb összetevőjüt választani. Szóljatok, ha van valakinek hosszútávú tapasztalata a Lush-sal. Nekem a DM-es golyós bevált, de nem szeretem az illatát.

Már nyár elején kérdeztelek a növényi festésről Titeket, mert abból írom a szakdolimat, de akkor nem kaptam reakciót :( . Most meg látom, hogy Húsvétkor egész sokat írtatok róla.
Kedves Sáfrány! Ha jársz erre, kérlek jelentkezz, mert sok kérdésem lenne a tojásfestéssel kapcsolatban. Nekem a hagymán kívül ugyanis semmi nem sikerült, pedig minden tele van a káposzta, cékla stb. tanácsokkal. nekem egyszerűen nem fogta be a tojásokat egyik se. Mit csinálok rosszul, ill. hogyan kellene jól?

Varrt közületek valaki nadrágpelust? Ha igen, érdekelne, hogy a külső illetve a szegőpánt milyen anyagból készült.

Várom a válaszokat :roll:
Üdv
Tejbemami
tejbemami
 
 


Tejbemami :) Ugorj be a pelenkás topikba! Úton-útfélen pelust varrunk :wink:


http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... highlight=
indianyo
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?