Új privát üzeneted érkezett!

Maminti

Találtam Neked vmit:

Striák (terhességi csíkok) homeopátiás kezelése


A várandósság idején a bőr tágulása miatt úgynevezett striák, vagyis terhességi csíkok keletkezhetnek. Kezelhetjük zsíros krémekkel, illetve homeopátiás szerekkel egyaránt.

Javasolt szer: Calcium fluoratum 9 CH
Adagolás: napi egyszer 5 golyócska

snezsanett
 
 


Ez pedig a vizesedőknek

Vizesedés elleni homeopátiás szerek

Tünet: fáradékonyság, soványság, a bokák, vagy a kezek duzzadtak

Szer: Natrium chloratum 9 CH
Adagolás: 2-szer 5 golyócska

snezsanett
 
 


Tontica,

nagyon röviden itt van az origoról a cikk:

http://www.origo.hu/itthon/20070803-fel ... lasat.html

Azét ne ijedj meg, valószínűleg akár a paracetamol tartalmú gyógyszerek, akár az Algopyrin csak akkor lehetnek károsak, ha hatalmas dózisokban szedi az ember, legyen bármelyik nézet is igaz.
Én még jóval a terhességem előtt olvastam utána ennek, és akkor egyértelműen a paracetamolt tiltották, de való igaz, hogy most már olyat is lehet olvasni a neten, hogy éppen azt ajánlják. Bennem rögzült az Algo, azért ragaszkodom hozzá, de olvasgass utána a neten, ha aggódsz esetleg. Valószínűnek tartom, hogy hébe-hóba egy-egy szem egyikből sem árt a babának. (De azért én még semmit sem mertem eddig bevenni :oops: )

KépKép
lili73
 
 

 
 

Lányok!
Itt már majd mindenki túl van az AFP-n. Épp most tudtam meg, hogy negatív lett. Szerintetek ezt úgy kell érteni, hogy még ha magasabb is lett az érték, belekalkulálták, hogy ikrek? Vagy nem mindig magasabb az érték ikrek esetében? Nem tudok pontos értéket, csak annyit mondtak, hogy negatív. Én meg már fel voltam készülve, hogy majd mondják, hogy magasabb lett, mint kéne, DE mivel ikrek...blabla

Persze azért repesek az örömtől :lol: , csak minden kis részletre kíváncsi vagyok...

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok lányok!

Ma ismét voltam a Pocaklakókat megkukucskálni! Nagyon gyorsan nőnek, mert mikor a múlthéten hazaengedtek a kórházból 4,5 cm-es volt mind a kettő és tudtak nyakiredőt mérni, ma pedig 6 cm-es nagyságot mértek, és a nyakiredő nem látható! :lol: :x
Valami nagyon nem stimmel velem! Ha elmegyek UH-ra (egyenlőre csak a hüvelyUH-n látják a babákat), másnap reggelre mindig bevérzek! Már tökre elegem van belőle! Remélem, nemsokára nőnek annyit, hogy elég legyen a hasi UH is! Mondjuk nem jobb a helyzet akkor sem, ha néhanapján (egyre ritkábban) összebbújunk a párommal! A hatás ott sem marad el, reggelre szintén pecsételek! Ja, és tök mindegy, hogy reggel, vagy este történik a vizsgálat vagy az összebújás, mindig a következő éjszaka vérzek! :evil: :evil: :evil:
rnecsi
 
 


Csilla!

Ez nagyon fura, mert nekem a hatodik héten csináltak utoljára hüvelyi UH-t.
A 12 heti már bőven hasi volt.

Szerintem ha vérezgetsz, akkor TILOS a szex :!: :!: :!: nem mondta dokid :?: :shock:

Vigyázz Magatokra!

Judit

jucicuki
 
 


Judit!

A vérzés 2 hete hétfőn kezdődött, amikor csináltak egy hüvelyiUH-t, kedd reggelre véreztem, utána egész nap semmi pecsételés. A múlthéten szerdán hazaengedtek a kórházból, ahol görcsökkel feküdtem, de vérzés nélkül, de elbocsátásom előtt csináltak szintén egy hüvelyiUH-t, másnap reggelre szintén véreztem, utána semmi pecsételés. Tegnap délelött összebújás apával, egész nap nem volt pecsételés, csak reggelre mire felébredtem.
Mondtam az orvosomnak telefonba, hogy mizu, csütörtökön megyek hozzá kontrollra, akkor majd átbeszéljük. Valószinűleg a fémallergiám így jön vissza, hogy szedem a terhesvitamint, és vékonyabbak az érfalaim, minden apróbb behatolásra is elpattan valamelyik... Ez van! Csütörtökön este már okosabb leszek, hogy mi okozhatja! :?
rnecsi
 
 


Sziasztok!

Éjszaka pocsék volt megint :( És előre reszketek a maitól!
Bár ma voltam egy ismerősöm ismerőse gyerekbőrgyógyásznál. Ő megvizsgált, adott gyógyszert, meg azt mondta, 10x-es higításban kenjem azt a szteroidos kenőcsöt, mert valamit csinálni kell! Bekentem most magam, és mindjárt megint megőrülök a viszketéstől! Lehet, megint bekenem, hátha hatni fog!

Zsani!
Köszi a homeót!
Babonás prof? :shock: És megteheti? De ha egyébként normális, és jó orvos, gondolom, nem zavar, hogy 1 nappal később vizsgál! :)

Andi!
Változtatnál táblicskuban 26 évre? KÖszi!

Tontica!
Én is az algopyrinthallottam jónak! De csuda tudja!

Kép
Kép
maminti81
 
 


Maminti!

Boldog szülinapot!

Judit

jucicuki
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1186433871.73.jpg[/img] [/img]

Kép
bogyótanya
 
 


Na ez volnék én,nem motorozom,de a drága férjem "felültetett" a hecc kedvéért...

Mostmár tudok képeket csatolni és fogok is!:-)))

És holnap írok is,annyi érdekeset írtatok..

Jó éjt!

Kép
bogyótanya
 
 


Bogyótanya!

Helyes pocak :lol:

Judit

jucicuki
 
 


Rnecsi!
Sajnáloma vérzést!Tényleg ne sexelj!
Lili!
Mennyi lett az Afp?
bogyó!
Nagyon szép a pocakod és te is csini vagy!
Vendég
 


Rnecsi,
nekem is fura, hogy nem látták még hasi uh-n, akkor valami nagyon elavult uh berendezésük lehet. Mert mondjuk tény és való, hogy az Istenhegyi géndiagnosztikán ami van, az egy szuper szerkezet, és valószínűleg nem általános, hogy mindenhol legyen olyan, sőt!

Bogyók anyukája,
nagyon helyes, gömbölyű vagy már, látom jól belaktál :lol: Ezt mondta egy volt munkatársnőm, mikor már rég máshol dolgozott, és egyszercsak bejött látogatóba a munkahelyre irdatlan hatalmas pocakkal (valami 4,5 kilós gyerkőc csücsült benne, mi nem is tudtuk, hogy teherbe esett): "Jól bereggeliztem".

Benszi,
az értéket sajna nem tudom, mert csak telcsin közölték, hogy minden negatív (ha jól emlékszem, nem csak afp-t, hanem hcg-t, meg még nem tudom, mit kért a doki a papíron).
Akkor nem jutott eszembe, hogy rákérdezzek az értékre magára, csak örültem, hogy negatív. Csak később gondoltam rá, hogy azt meg miből állapítják meg, hogy negatív, mikor mindenhol azt olvasom, hogy ikreknél így meg úgy magasabb az érték, meg nem informatív, stb.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Majd úgyis megkapod a papírt!Nekem azt mondta a doki,hogy 1,0 krll egy babával és nekem 2,0 lett kettővel,tehát tökéletes!Hurrá!
Vendég
 


sziasztok!

én még mindig csak így bekéredzkedek valahová netezni, de a hét vége felé reméelm már otthonra is bekötik.

Fejfájás: nekem a doki a paracetamolt és az algot is engedte, az elején sokszor kijött a migrénem (persze, csak 1-1 szemet)

Étterem: nekem a Bazilikánál volt nemrég hasonló tapasztalatom, véletlenül oda ültünk be, mert farkaséhesek voltunk, és jó házias kaja volt kiírva... na, borzasztó volt... utálom is a turistás lehúzós helyeket, ahol mág a kaja is szar...

Dorka: Isten hozott! én is két lányt várok! :)

Afp: nekem senki nem foglalkozott az értékkel, aszonták jó, de a genetikus doki szerint ikreknél tök felesleges mérni... és ezzel félre is hajította a papírt...
az uh-n minden rendben volt, Istenhegyin is, ez nekem elég is volt...

a kredit megint le akar járni... megyek mielőtt itthagyom a vagyonomat... :) majd még jelentkezem

Andi, táblázatba: pénteken esedékes nekem a doki
léda77
 
 


ja, és még a szex témához: hát, mi az elején a lentebb tapadó méhlepény miatt el lettünk tiltva a behatolós szextől... így aztán már nagyon hiányzik egy kiadós dugás... bocs a kifejezésért, de így van :) apa sóhajtozik is eleget, pedig máshogy azért megoldjuk a dolgot, hogy be ne kattanjunk mindketten, de azért nem az igazi... főleg, hogy előtte azért heti 3-4 alkalom volt a minimum szint... na, jólesett egy kicsit panaszkodni... :)
léda77
 
 


Köszönöm szépen a dicséreteket!Úgy örülök,hogy végre az én kis pontagyam is megtanulja az eljárást.... :lol:

Annyit irtatok,hogy tegnap mire végigolvastam,már nem volt erőm nekem is... :shock:

TONTICA,sajnálom a 4D-s élményt,nekünk is az egyik bogyó befordult,de valahogy én olyan büszke voltam rá,amiért ilyen kis szégyenlős volt és kicselezett minket! :lol: Köszönöm,hogy felajánlottad,hogy segítesz,de szerencsére,most kicsit több türelme volt a férjecskémnek és megtanított!Annak szerintem örülj,hogy megy még a szex,ösztönösen érzed,ha valami nem jó,gondolom...Ha a legminimálisabban is kellemetlen valami,azt nem szebad meg kell,hogy érezd,hogy hol a határ! :? :) Ma én is megnéztem magam alulnézetből és borzasztóan festek dettó!Ha ez fordítva esik meg,valszeg én is kétségbeesve faggatom és keresem a sorstársakat! :lol: Szerintem valami elképesztő hogy el tud deformálódni... :wink: :roll:


JUCI,gyönyörű mintája lesz a szobának,bizti minden kis kölök ilyenre vágyik!Nekem anyukám festő(is meg ovónő),megkérem,majd hogy segítsen,bár Ő most a kisunokái nevelésére gyúr úgy vettem észre! :lol: Jól is jön majd egy kis szakmai segítség,mert nagy felelősségnek tartom a nevelést és nagyon félek,hogy hogy fogok helytállni... :roll:


MAMINTI,6????????????????????????????????????Először azt hittem rosszul látok!A viszketés után is? :lol: De jó dolog és igazán büszke lehetsz magatokra,ha kivitelezni is tudjátok!Gyarapítsátok csak fogyó hazánkat! :lol: :lol: :wink:


LILI,az éttermes dolgokon én is nagyon fel tudok háborodni,de egy jó tanács,ha elfogadod,
Kész ételt eleve nem szabad enni étteremben,(csak akkor,ezt majd lejjebb)egy pincér barátunk mondta,de mégjobban óvakodj a brassóitól.Én azt szoktam csinálni,ami eddig hál'Istennek bejött,hogy eleve nagyon kedves vagyok a pincérrel,elmondom neki,hogy mint a mellékelt ábra mutatja,várandós vagyok és ajánljon nekem valami friss és megbízható ételt,(erre azért is van szükség,mert ezek a Bogyók tényleg mindent kidobatnak velem,ami nem tesz éppen jót szerintük,tegnap este is hánytam,mert szilvát mertem enni... :wink: ).A Pincér,ha kontaktust teremtesz vele és tanácsot kérsz(ettől már eleve fontosnak és felelősnek érzi magát)biztos előzékeny lesz vele,mert azért hál'Istennek még van lelkük és ezért az furdalhat is... :lol: Én mióta bogyótanya vagyok így csinálom és eddig megértőek és figyelmesek voltak velem.Szóval ne add fel és sok sikert! :lol:


CSILLA,az jó lesz majd,ha beszélsz az orvossal,szerintem étdemes velük őszintének lenni!Nekem is kb.10. hétig volt hüvelyi UH,utána már hason(de elötte szóltak,hogy ne pisiljek,mert akkor feljebb jönnek a Bogyók és látszódni fognak(nekem bejött! :lol: )


DORKA,Üdvözlet!
Nagyon csini vagy! :lol:


ANDI,öri-öri,hogy már jól vagy,nekem is gyakran van világvége kedvem,de ez szerintem szorosan összefügg azzal,hogy nagyon keveset látom az uram,aktív társasági életet éltem a bogyók elött és most van hogy naphosszat egyedül(bocs,Betyárral a pulival)kuksokok.Neked mikor volt a terheléses cukor vizsgálatod?Vagy hogy derült ki,hogy diétáznod kell?Én 14.-én megyek,de tökre rezelek,olyan könnyen rókázom mióta Bogyós vagyok,hogy félek,ez sem fog bent maradni... :roll: :?


KATA,néztem a képeket és jól megkönnyeztem! :oops:


BENSZI,nekem is keresztbe fekszenek álltalában,de hol kissebb hol nagyobb a hasam.Sőt,még olyat is észre vettünk,hogy 2-3 napig hegyes a hasam,az orrom a 2x-eresére nő(így sem kicsi,hála a déli papámnak....:-)),anyum ilyenkor nudliképűnek hív,és tök vizes vagyok,a lábbújjaim helyett gombok éktelenkednek...:-),aztán váltás 2-3 napig széles lesz a hasam,kisimul az arcom és egész türhetően nézek ki,és érzem magam.Sőt,még a kívánosság is más,elöbbinél húst,hussal,jó füszeresen,utóbbinál szénhidrátos,lájtos. :lol:


Most háború van odabennt,mert van arcom ülni,fél órája,ezzel megfosztva őket a szabad mozgástól a játszótrükön(hasam egész területe...)


Mindenkinek nagyon szép napot!

Kép
bogyótanya
 
 


Lányok, meglett a pénteki vércukor eredményem.Az éhgyomorra levett 4 egész valamennyi, ez tök normál.Viszont, a kétórás, a lötty utáni 10 egész fölött van.Úgy tudom, 7,8 fölötti már kórosnak suzámít.Ti mit tudtok erről?És aceton van a vizeletemben, az mit jelenthez?Mert nekem fogalmam nincs, és csak 27-én megyek dokihoz.....
megköszönném,ha felhomályosítana valaki mekkora a gáz...

Kép
numato
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1186492953.15.jpg[/img] A Bogyó és B Bogyó,remélem nincs kifogásuk ellene,hogy dicsekszem velük?!:-)) Kép [/img]

Kép
bogyótanya
 
 


Bogyótanya!

Szuperek a képek, édesek a tappancsok :wink:

Numa, ezt találtam:

Ha értéke a normál tartománynál magasabb:
A vizeletben lévő aceton a cukoranyagcsere zavarát mutatja. Szintje elsősorban az éhezési állapotokban emelkedik meg, például cukorbetegség vagy alkoholizmus fennállása esetén. Újszülöttekben lehet ez első jele valamilyen veleszületett anyagcsere-zavarnak. Ezeken kívül kiszáradás (hasmenés vagy hányás) esetében, fizikai megerőltetés után vagy heveny hasnyálmirigy-gyulladásban is magasabb lehet szintje.


Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?
Éhezéskor vagy például cukorbetegségben, amikor a szervezet sejtjei nem tudják felvenni a glükózt, a máj ketontesteket állít elő, melyek a glükóz helyett energiaforrásul szolgálnak a sejtek számára.
Súlyos éhezéskor szintje jelentősen emelkedhet. Cukorbetegség gyanújakor annak igazolására további vizsgálatok (éhomi vércukor, cukorterhelés) szükségesek.
Álpozitív eredmény fordulhat elő kiszáradáskor, illetve például levodopa tartalmú vagy más gyógyszerek szedésekor.

aceton:
Inzulinhiányos állapotban - az acet-ecetsavhoz vagy a béta-oxi-vajsavhoz hasonlóan - a vérben felszaporodó molekula, kémiailag úgynevezett ketontest. Nem csak a vizeletben mutatható ki, a beteg leheletének jellegzetes acetonos jelleget kölcsönöz.

Nem tudod felhívni a dokidat? Lehet, hogy Te is úgy jársz, mint az Andi :cry:

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Holnap reggel jön a védőnénim cukorterhelést csinálni, én is fosok kicsit :oops:

Judit

jucicuki
 
 


Kép

Kép
Kép
times
 
 


Times!

Édesek :lol: :lol: :lol:

Hogy vagytok?

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de egy kicsit nehezebb lett, mint gondoltam, az első napok olyan jól mentek, de most már egy kicsit elfárdtam...
Az egész nap és az éjszakai is: pelus csere - etetés - büfiztetés - mosogatás - tejci fejés.....
És persze a nagy fiam is...

Bocsi, de le kellett írnom, hátha most egy kicsit könnyebb lesz...

Bálintom egy kicsit hasfájós lett, s szegénynek a köldöke is egy kicsit kint van... És persze a Kristóf megérezte, hogy a tesóval egy kicsit többet foglalkozok, és ő is elkezdett nyüglődni, aztán elalszanak, na akkor van fél óra pihi, amikor is a nagyot szeretgetem, aztán persze a törpék egyszerre kellnek és mivel csak két kezem van...

De mikor rám mosolyognak és hozzám bújnak persze mindent elfelejtek és minden újra happy, új energiával feltöltődök.....

Kép
Kép
times
 
 


Szóval most pihizzetek, amennyit csak tudtok!!!

Kép
Kép
times
 
 


Amúgy puszi mindenkinek, és kitartást!!!!

Kata
Nagyon jók a fotók, édesek a fiúk!!!

Andi
Láttam a táblát, nekem sima szülésem volt nem császár...
Köszi



Ígérem, ahogy több időm lesz többet is fogok jönni hozzátok!!!

Kép
Kép
times
 
 


Juci!

Nagyon szépen köszönöm,aranyos vagy, közben én is utánanéztem, ezt találtam,amit te.Holnap beszélek a védőnővel.
Igen,lehet,hogy szigorú diétára fognak engem is...

puszi

Kép
numato
 
 


sziasztok!

Numa, a diéta nem olyan veszélyes. lehet, h mondjuk te kreatívabb vagy, mint én, de annak mindenképp örülni kell, h ez nyáron történik esetleg, nem télen horribilis zöldségárak mellett... ;)

Times, édeseeeeek!!!!! és milyen nagyok már! és javítok azonnal!

Bogyó, azt nem látták, h fiúk-e vagy lányok? nagyon jó minőségűek a képek! és milyen jól látszódnak a vonásaik már ilyen kicsinek is! ill. Abogyónak... :D

Lili, mi az h negatív? :shock: :shock: az afp-nél értékek vannak. én engatívról még nem hallottam... hm.

Maminti, boldog szülinapoooot!!!!

ja, és Csajok, nem tudom, h mennyit jövök a jövőben... két fórumba írok, de iszonyúan beindult ez is, és sztem ennyit én enm íbrok...meglátjuk. azért nem adom fel egykönnyen.
holnap nem leszek egyáltalán, mert reggel munka, délelőtt doki, utána kocsiprojekt...
gyorsan egy friss táblát azért rakok be...

Kép
an°°di
 
 


Kép

Kép
an°°di
 
 


Sziasztok,

Léda77 és Bogyótanya én is üdvözöllek benneteket!

Times! Gratulálok és sok erőt kívánok a srácokhoz!

Andi kérdezted, hogy milyenek az szülés felkészítő előadások a Szent Imrében.
A Csoportrelaxáció szeritnem tök jó, egy nagyon szimpatikus és lelkes orvos tartja. Sugárzik belőle az optimizmus. (Most sajnos szabin van, de szeptembertől újra ő tartja) Az óra elején mesél azokról a szülésekről, amelyeket éppen levezetett, vagy felolvas szüléstörténetes levelekből, amiket azok az anyukák írtak, akik jártak a csoportba.
Azután van egy hosszabb relaxációs rész, amikor teljesen ellazulunk, megpróbálunk önmagunkra koncentrálni és a babáinkkal kapcsolatba lépni.
A végén még van egy-két koncentrációs gyakorlat és ezzel el is telik az óra.
Én feltöltődve szoktam eljönni. Szerintem, hasznosak az ilyen gyakorlatok, hogy az ember leküzdje a szorongásait (már ha vannak).

Az előadások is érdekesek, legutóbb egy szülésznőt lehetett faggatni a szülés menetéről, arról, hogy milyen módszerekkel dolgoznak ők stb. Nyílván ez annak jó elsősorban, aki ott a kórházban fog szülni.

Numato szia
Úgy látom, mi szinte egyidős terhesek vagyunk! Én most 24. hét 1. napos vagyok. Sajnos a cukortémáról nem tudok semmit, nem tudom mik a jó értékek. Én csütörtökön tervezem, hogy elmegyek a cukorivásra. Majd próbálok érdeklődni.

Mindenkinek jó éjszakát!
Dorka
szdorottya
 
 


Sziasztok lányok!

Úgy örülök, hogy egyre többen vagyunk, és egyre jobban színesedik a gyerköcök és a Pocaklakók vonalzója!
Akárhonnan nézem, még mindíg én vagyok a legkisebb Pocaklakóknak otthont adó anyuka!

A ma éjszakám ismét érdekesen telt! Szerintem rövidesen ágyba fognak parancsolni! Ma reggelre ugyanis ismét lett 3-4 vérpötty a lepedőn! :? Előtte este sem volt semmi jele, és mire felébredtem, már akkor sem. Csak éjszaka pöttyözöm össze a lepedőt észrevétlenül! Nem értem mi okozhatja! Eddig ráfogtam a hüvelyUH-ra, vagy az összebújásra! Tegnap semmi nem volt, mégis moshatom ismét a lepedőt (tegnapelőtt is mostam 5 pötty miatt)!
Beszéltem az orvosommal, aki megnyugtatott, hogy holnap ha megyek hozzá, akkor majd megvizsgál, addig pedig ne stresszeljem magam vele, de akkor is bosszant a dolog! Annyi rémtörténet van mostanában körülöttem! :roll: :oops:
rnecsi
 
 


Csilla,
Szerintem ne aggódj és ne a rémtörténeteket szívd magadba!!!
Arra gondolj,hogy nem lesz semmi baj!Egyébként is,biztos beriadóztatott volna a Doki,ha azt gondolja,nagy gáz van! :roll:

Szóval,sztem pihi és no para!:-)

Kép
bogyótanya
 
 


Apropó,JUCI,Te milyen mákos vagy,hogy odamegy a védőnéni,így azért bizti könnyebb!!!Az én dokimnál meg szűk ablaktalan folyosó,sok emberrel.... :( :roll:

Kép
bogyótanya
 
 


sziasztok!

csatlakozhatnék? Mamint mi már "ismerjük " egymást, de szoktalak Benneteket olvasgatni!

én holnap leszek 16 hetes, holnap megyünk AFP-re, remélem nem lesz magas..mert hogy ikerek :shock: :shock:

nyaki rdeőn már jól megijeszetettek.
ezt most másolom :oops:
Júli 24-ére voltunk írva nyaki redőmérésre. és mivel az én dokim szabadnapos volt, egy "idegen" doki mérte meg. háááát...őszintén megmondva megijedtem. az A magzatnál 0,9 mm volt a B-nél, meg 2 mm, de volt hogy 2,5mm-t mért, egy óráig voltam benn, hangosan gondolkozott, Down kórról, magzatvíz-vételről meg ilyenekről. aztán végül is azt mondta hogy 3 mm alatt van, és semmi más nem utal rá, 1 óráig voltam benn, tényleg nagyon alapos volt, azt mondta nem kell genetika sem, mert végül is rendben volt minden.és a magzatvízvétel ikreknél nagyon kockázatos. hát köszi!!! én mindezt végighallgattam, és rendesen beleültette a fülembe a bogarat. végül is nem az volt a gond hogy 2 mm, mert az még a 3 mm alatt van, hanem az hogy miért van a két magzat közt ekkora különbség.... de elég szarul érztem magam. na aztán alig vártam felhívhassam a dokim. meg is történt, ő sem nagyon nyugtatott meg, sőt mondta hogy menjek el genetikára, de a telefonba nem tud semmit mondani... egy hét múlva menjek el, és akkor megbeszéljük. na most kedden mentem is, megkaptam a genetikai tanácsadóba a beutalóm.a múlt hetet nem kívánom senkinek. mondjuk a uracskám, mondta hogy nyugi nincs itt baj, csak hát biztos ami biztos alapon megnéznek. tegnap megint voltunk, megnézte az én dokim is. Az A magzatnál 1,1 mm, a B magzatnál, meg 1,3 mm, és azt mondta hogy amit az ultrahangon lát az teljesen normális, de azért elküldött genetikára, de onnét szó szerint két lábbal rúgtak ki, mert hogy az ég világon semmi baj nincs, tök természes ez kétpetéjű ikreknél! szóval nagyon nagy kő esett le a szívemről!

nektek mennyi votl a nyaki redő?

legközelebb aug 28-án megyek dokihoz, genetikai Uh lesz, és terhesgondozás is lesz.

nagyon édik a babák és a pocik is:) nekem még aliig látszik, de azért egy kicsi van már. neketek mikor mozdult meg elsőzör? én még nem érzem... :?

Üdv!

zsuzska

Ps: Én is bekerülhetnék a táblába?

zsuzska80
Szombathely
 
 


Sziasztok!

Hála az égnek jó lett a cukrom.
Éhgyomorra 4,4, kaja után 6,6 ( 7 az első határ), azt mondta jó, de azért vigyázzak az édességgel, nehogy gond legyen.
Egyek inkább teljes kiőrlésű cuccokat és hanyagoljam a kelt tésztát.
A 10 kg szerinte két gyerekkel kell is, ne stresszeljem magam, szerinte nem híztam csak pocakra ( szerintem kicsit azért ment popsira és combra is, de belefér, majd ledolgozom :wink: )
Öblítőt nyugodtan lehet használni, csak v. gyerek legyen v. sensitive.
És egy éves koráig nem váltsak, mert akkor szoktak gondok lenni.
27-én megyek terhesgondozásra.

Azt hiszem hírtelen ennyi, majd este még benézek elköszönni, mert holnap indulunk :lol: :lol: :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


sziasztok!

Dorottya, üdv, igen , úgy néz ki, hogy egyidősek vagyunk.

Juci, nagyon kellemes pihenést kívánok nektek, vigyázz ám magatokra!Örülök hogy jó lett a cukrod!ez a lényeg:)

Holnap megyek a védőnénihez én is, meglátjuk mit mond. Aztán lehet felhívom a dokit, mert ma nem értme el.

puszi

Numa

Kép
numato
 
 


Sziasztok!

Köszi Numa, vigyázok :D

Valaki kérdezte az E412-t, ezt most kaptam, kicsit hosszú :oops: :

Guargumit tartalmazó élelmiszerek


2007.08.06.





Az országos f~oállatorvos pénteki MTI közleménye
arra kéri az embereket, hogy egyel~ore ne
fogyasszanak olyan élelmiszert, amely guargumi
fed~onev^u adalékot (E412) tartalmaz. Ennek alapos
oka az, hogy két svájci cég (India Glycols Ltd,
Unipektin AG) dioxinnal (rákkelt~o) súlyosan
szennyezett guargumi adalékanyagot hozott
forgalomba, melyb~ol hozzánk is jutott. A HuMuSz
"Nyisd ki szemed - csukd be szád" c. kiadványából
kimásoltuk azt a több mint száz élelmiszert (és
gyártóját), amelyikben valamilyen formában ott van
az E 412-es adalék. A Fantától a joghurtokon át a
megannyi jégkrémig...


A lista nyilván nem teljes, ezért arra kérünk
minden olvasót, hogy a lista alján a
hozzászólásoknál írja ide, ha egyéb guargumit
tartalmazó élelmiszerre bukkan! Köszönjük!


Az élelmiszerbiztonsági hatóság www.oevi.hu cím^u
honlapján komoly összeállítás jelent meg a
"Guargumi adalékanyag dioxin illetve
pentaklórfenoil tartalmával kapcsolatos
történésekr~ol". A honlapon (kötelez~o bejelentkezés
alapján) közli azon magyar cégek listáját is,
melyek az említett svájci cégekt~ol származó
guargumit forgalmaztak vagy használtak fel.
Várhatóan kb. 200 ezer cég érintett, abból eddig
huszonketten jelentkeztek...





Levesporok (s^urít~oanyag)



"Maggi" Paradicsomleves cérnametélttel (forg:
Nestlé Hungária Kft.)
"Maggi" Tavaszi hagymaleves zsemlekockával
(forg.: Nestlé Hungária Kft.)


Majonéz, torma (stabilizátor, s^urít~oanyag)



Asztali torma (Koch's torma Hungary Kft.,
Kiskunfélegyháza)
"COOP" Majonéz (forg: CO-OP Hungary Zrt.,
Budapest)
"COOP" Torma, ecetes (forg: CO-OP Hungary
Zrt., Budapest)
Majonézes torma, pikáns (Koch's torma Hungary
Kft., Kiskunfélegyháza)
"UNIVER" Fokhagymás majonéz" (Univer,
Kecskemét)
"UNIVER" Ketchup (Univer Product Zrt.,
Kecskemét)
"Update 1. - Norbi majonéz" (Univer Product
Zrt., Kecskemét)





Húskészítmények (stabilizátor)



Borjú májas (Pick Szeged Zrt, Szeged)
"COOP" Baromfi virsli (töml~os) (Forg: CO-OP
Hungary Zrt., Budapest)
"COOP" Májas (töml~os) (Forg: CO-OP Hungary
Zrt., Budapest)
"COOP" Liba májas (töml~os) (Forg: CO-OP
Hungary Zrt., Budapest)
Darálthús (konzerv) (Ringa Húsipari Rt.
Kapuvár)
Darált sertéshús (konzerv) (Szegedi Paprika
Zrt, Szeged)
"Gyulai" Májas (Gyulai Húskombinát Zrt.,
Gyula)
"Kaiser" Csirkemájas (Kaiser Food Kft, Abda.)
"Kaiser" Francia májas (töml~os) (Kaiser Food
Kft, Abda.)
"Kaiser Májas" (Kaiser Food Kft., Abda)
"Sajtos griller" (vákumcsomagolt) (Pick
Szeged Zrt., Szeged)
TESCO - Amerikai tonhal saláta (forg.: TESCO-
Global Árúházak Zrt., Buda~ors)
TESCO - Baromfi párizsi" (Orosháza Finom
Szárnyas Különlegességek Rt.)
TESCO "Király" májas (gazdaságos - töml~os)
(forg: TESCO-Global Áruházak Zrt., Buda~ors)
TESCO - Libamájas (HUNGERIT Rt.)
TESCO - Párizsi (FALCOTRADE Húsipari Rt.,
Gyöngyös)
TESCO - Sertésvirsli (vákumcsomagolt) (forg:
TESCO-Global Áruházak Rt., Buda~ors)
TESCO Vagdalthús konzerv (gazdaságos)
(Szegedi Paprika Zrt, Szeged)
Párizsi, sajtos (Észak-hansági Húsfeldolgozó
Kft., Jánosssomorja)
Sajtos tavaszi felvágott (Észak-hansági
Húsfeldolgozó Kft., Jánosssomorja)
"VALDOR - Sajtos baromfi virsli" (HUNGERIT
Rt.)
"VALDOR - Paszt~orözött, füstölt baromfi
virsli" (HUNGERIT Rt.)
Kaviár "Ozean" (forg: Óceán Delikatesz Kft.,
Veszprém)





Kenyerek, kalácsok, pizzák (emulgeálószer)



Diétás búzakorpás kenyér (Palóctáj Kft.
Salgótarján)
Finom fonott kalács (Palóctáj Kft.
Salgótarján)
Rozskenyér (szeletelt) (Ceres Süt~oipari Zrt.,
Gy~or)
Sokmagvas barna kenyér (Palóctáj Kft.
Salgótarján)
"TESCO - Csíkos kalács" (Ceres Süt~oipari Zrt,
Gy~or)
TESCO - Fonott kalács (Ceres Süt~oipari Zrt,
Gy~or)
ARO Sonkás pizza (forg.: Maresi Foodbroker
Kft., Budapest)
ARO Sonkás-gombás pizza (forg.: Maresi
Foodbroker Kft., Budapest)





Tejes italok, vaj- és sajkrémek



"Bakony" körözött (gazdagon) (forg.:
Veszprémtej Zrt., Veszprém)
"Bounty" Kókusz tej ital (Master Foods
Hungary Bt., Budapest)
"COOP" Vajkrém, natúr (Friesland Hungary
Zrt., Debreceni gyára)
"Milli" Vajkrém (natúr) (Friesland Hungary
Zrt., Hajdúböszörményi Sajtüzem)
"MIZO" Vajkrém (póréhagymás) (SOLE-MIZO Zrt.,
Csornai tejüzeme)
"Parmalat" Tejszínes krémsajt (Fejértej
Parmalat Rt., Székesfehérvár)
"SOLE PARTY natúr vajkrém" (Sole Hungária
Rt.)





Gyümölcs- és ivójoghurtok, joghurtos édességek
(stabilizátor)



"Danone" Obstgarten Kirsche tejszínes
krémdesszert (Danone Kft. Budapest)
"Danone" Tejberizs - gyümölcsös (Danone Kft.
Budapest)
"Danone - Hamm, Tejberizs meggydarabokkal"
(Danone Kft., Budapest)
"Milli" Epres joghurt Plussz vitaminok 7
(Hajdútej Debreceni Tejüzem, Debrecen)
~Oszibarackos ivójoghurt (Hajdútej Debreceni
Tejüzem, Debrecen)





Túrórudik, túrókrémek (stabilizátor)



Aktívia krémtúró (vaníliás) (Danone Kft.,
Budapest)
"Bakony" Epres túrókrém (Veszprémtej Zrt.,
Veszprém)
"Bakony" túrókrém - málnás utóh~okezelt,
habosított túrókrém (forg: Veszprémtej Zrt.)
COOP Krémtúró (vaníliás) (forg: CO-OP Hungary
Zrt., Budapest)
"Danone - Hamm, Tejberizs meggydarabokkal"
(Danone Kft., Budapest)
"Danone" Szuper Rudi Kakaós krémmel (Danone
Kft. Budapest)
Fekete ribizlis túrókrém - habosított
(Veszprémtej Rt., Veszprém)
"Milkland" Csokoládé íz^u puding tejszínhabbal
(forg: Si-Ker E.C. Siófok)
"Milli" Puding habttejszínnel, vaníliás,
csokolásé íz^u (poharas) (Friesland Hungary
Zrt., Debreceni gyára)
"Milli" Túrókrém (mazsolával) (Friesland
Hungary Zrt., Debreceni gyára)
"Milli" Vaníliás krémtúró (Friesland Hungary
Zrt., Hajdúböszörményi Sajtüzem)
"MIZO" puding csokoládés, vaníliás - Update 1
(poharas) (SOLE-MIZO Zrt, Szeged)
"Müller - Milch Reis, csokoládé" (Molkerei
Alois Müller Gmbh & Co.)
"SOLE" joghurt, sárgabarack darabokkal
(SOLE-MIZO Zrt, Szeged)
Túró 'Csoki' Natúr (30 gr) - Reál borítóval
(Sole Hungária Rt. Szeged)





Üdít~oitalok



"Cappy" Ice Furit (többféle íz^u) (Coca Cola
Beverages Magyarország Zrt, Dunaharaszti)
Fanta narancs (Coca Cola Beverages
Magyarország Zrt, Dunaharaszti)
"Olympos" mandarin ital (rostos) (Maspex
Olympos Kft., Nyárl~orinc)
Lidl multivitamin 2l





Jégkrémek (stabilizátor)





Algida termékek (Unilever Magyarország Zrt.,
Veszprémi Jégkrémgyára)
Algida KIDS, málna-vanília
Canasta - eper-vanília
Carte d'or - csokoládé
Carte Dor Light - madártej
Cornetto - csokoládé
Cornetto joghurt - citrom
Magnum Classic
Magnum málna
Magnum meggy
Max csokoládé
Romero (gesztenye- vanília- jégkrémtekercs
Solero Exotic Fruits
Vienetta citrom
Vienette csokoládé
Vienetta vanília jégkrémtorta





Schöller termékek (NESTLE Ice Cream Hungaria Zrt.,
Törökbálint)



Bagaméri (csokoládé - sztracsatella - puncs)
Caramello
La Cremeria ( Sötét és világos
kakaós-mogyorós tejes jégkrém, tetején
csokoládés öntettel (14%) és aprított
mogyoróval
Macao, mandel
Macao, apricose
Macao, vérnarancs
Nesquik, kakaós és vaníliás tejes jégkrém
Nestlé Smarties





Egyéb jégkrémek



Be Happy vanília tejes joghurt fruktózzal és
édesít~oszerrel Light (Baldauf és Társa Kft.,
Szada)
Bellissimo - áfonya gyümölcs jégkrém (
KIWI-CO Rt., Budapest)
Gelatiamo - joghurt tejes jégkrém probiotikus
joghurtból (Ragonese Kft. Budapest)
Gelatiamo - vanília-tejszín íz^u jégkrém (
Ragonese Kft. Budapest)
Ginissimo - tejszín tejjégkrém mézes
diódarabkákkal és dióíz^u sárgabarack öntettel
( Baldauf és Társa Kft., Szada)
TESCO gazdaságos - kakaós-puncs íz^u tejes
jégkrém ( KIWI-CO Rt., Budapest)
TESCO Prémium Summer Night - Vanília
ízesítés^u 2,24% (V/V.) alkoholtartalmú, tejes
gyümölcsjégkrém mazsolával, naranccsal (
KIWI-CO Rt. Budapest)





Instant italporok
"Energy Drink Powder - Energy Tea Instant
Trópusi gyümölcsíz^u italpor" (TUTTI
Élelmiszeripari Kft.)

jucicuki
 
 


Sziasztok Lányok!
Húha, alig győztem visszaolvasni!
Látom szaporodunk...: üdv. a most csatlakozott kismamiknak! :)

Times!
Nagyon édesek a gyerekek! :) Elhiszem, hogy fáradsz, bár mi még mindezek előtt állunk. Van segítséged? Én már nagyon izgulok...

Kata!
Örülök, hogy Ti is jól vagytok és köszönjül a születéstörit. Hát, nem semmi volt...

Bogyó!
Klassz a motoros kép! És aranyosak a kicsi bogyók! :) Tök jó, hogy anyukád szakember. Biztosan sokat fog segíteni a gyereknevelésben.

Juci!
Jó nyaralást! De, ha nem szeppelsz, hogy fogod kibírni?
Örülök, hogy a cukroddal minden oké!

Maminti!
Jól elkapott ez az allergia. Korábban is volt ilyened, vagy ez a babavárással függ össze? Nőgyogyinak nem mutattad meg? Nem akarlak ijesztgetni, de mintha hallottam volna olyat is, hogy ez a viszketős kiütéses dolog akár terhességi mérgezés is lehet. Szerintem keresd fel a dokid, biztos, ami biztos.
És nagyon boldog szülinapot! :)

Zsani!
Köszi a homeos infókat! Kislányod jól van már? Róla nem írtál.

Andi!
Mi az hogy másik fórum? CSak nem hűtlen akarsz lenni hozzánk? Még ilyet. Irgum-burgum! :wink:

A hétfői dokijárat kicsit hosszabb lett, mint gondoltuk. A rendelésén kezdtük, megnézte a méhszájat, 3000, úgyhogy ez oké. Megnéztük a gyerekeket uh-n is. Szépen fejlődnek, bár értékeket most nem mondott, de hiszek neki. Aztán úgy döntött, hogy így a 33. hét táján már nem ártana egy magzati szívhang-vizsgálat (CTG), úgyhogy beirányított a kórházba. Ott megnézték a szívhangot, és minden okés volt. De mostantól hetente kell bejárnom erre a vizsgálatra. Nagyon izgi...

Bocsi, akinek nem írtam. Mindenkinek puszi
Gica

Kép
gica1
 
 


Gica!
Tök jó,hoyg minden rendben van veletek!
Juci!
Köszi a listát és jó pihit!Grat a jó cukorhoz!
Andi!
Judit most nincs itthon,de szerintem jövőhéten megejtjük azt a tracsi-partit!
Ja a táblába ha befér,13.-án UH!
Rnecsi!
Semmi sex és sok pihi!
Times!
Annyira gyönyörűek!
Zsuzsi!
Üdv neked!Ne izgulj a nyakiredő miatt!
Bogyó!
2X-re nő az orrod?Ez érdekes!Nagyon jó lett a 4D!
Maminti!
Jobb már a viszketés?És boldog szülinapot utólag!
Léda!
Én is ritkán jutok apuhoz sex terén,de fogalmam sincs mikor fogjuk bepótolni,ha megllesznek a kölkök!
Vendég
 


Tontica,
Merre vagy?Remi jól vagy?! :lol:

Gica,
én is gratula a jó eredményekhez,olyan jó Neked,hogy már látod a végét... :roll: :)

Benszi,
igen 2x-sére,de nem állandóan,már írtam,2-3 napos ciklusokban nő meg ilyen nagyon! :shock: :(

Mindenkinek nagyon szép napocskát!!

Kép
bogyótanya
 
 


Lányok!

A végbelet feszítő széklet okozta hasgörcs másmilyen, mint ha a méhemmel, babákkal lenne valami baj? Kicsit meg vagyok ijedve, mert ilyen még nem volt. Hirtelen indult, és volt egy nagyjából sikertelen kísérletem a wc-n. Székrekedésnek tudom be, de azért nyugtassatok meg, hogy a másik típus az inkább menstruációs görcs szerű?

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Elunk es virulunk csak nem mukodik jol a billentyuzetem valamiert es fel ora mire egy ilyen rovid uzit megirok. :evil: Bocsi!!!

Rakok fol kepeket (azt ugye az egerrel kell! :lol: )

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!

Tontica

Hatalmas a pocakod és oltári vagány a kicsi fiad. Látom Ő is nagyon várja már a törpéket. Az én kicsi lányom is minden nap megkérdezi, hogy mikor jönnek már a kistesók?! Kapnak jóéjtpuszit esténként és reggel megállapítja, hogy még mindig anya pocijában maradtak.

Bogyótanya

Jó ötletei vannak a kedves férjednek. Jó hogy nem küldött el egy körre.

Lili

Sztem csak a tolófájásnál van székelési inger. A fájások rohadt erős menstruációs görcsnek felelnek meg. Bár nekem csak műfájásaim voltak.

Zsuzsi

Üdv neked itt közöttünk! A nyaki redőt nekem is mindenhol másnak nézték. Az ikreseknél mindig paráznak a dokik.

Gica

Összekészítettél már mindent? A kicsi lányom jobban van, most egyfolytában bicikliznem kell vele, ill én koslatok utána, Ő pedig megy, mint a golyó. Jó lenne egy elektromos roller, hogy bírjam az iramot.

Times

De jó Neked, olyan jó, hogy minden rendben Veletek. Remélem mindannyian így fogunk mesélni, mint Te


Kedden megyek dokibácsihoz, egy kicsit tartok Tőle, de remélem nem lesz semmi probléma. Hogy reagáljátok le ezeket a frontokat, amelyek itt keringenek felettünk? Én néha elég sz..ul. Éjszaka bírtok aludni, mert nálam a maximum 2-3 óra és ezt útálom. Ingerült vagyok napközben és türelmetlen. Szegény törpémet szoktam sajnálni.

Numa

Minden ok volt? Mikor mész dokibácsihoz?

Maminti

Viszketés?

snezsanett
 
 


Egy hét Törökország, 40 fok után Kép Az én csokibarna kicsi lányom

snezsanett
 
 


Kép Süteménsütés

snezsanett
 
 


Zsanett,
valamit félreérthettél vagy én nem írtam le jól. Hol vagyok én még a tolófájásoktól! Egyszerű hasgörcsöm volt, csak nem tudtam eldönteni, hogy sima hascsikarás vagy méh görcsölés.
De mindegy, mert már elmúlt azóta.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
sajna a belek nagyon renyhén működnek a terhesség alatt!És normális ez miatt a székrekedés is!Örülök,hogy jobb már!
Zsanett!
Édes a lánykád!
Frontok?
Hát nehezen bírom én is meg a skacok is,mert iszonyatosan bekeményedik a hasam és szétrúgnak a kölkök!Csak a nyugit szeretik4Hisztisebb vagyok jóval!Tegnap annyira feszített a hasam,hogy nem mentem vizibalettra sem!No meg a kislánykám egyik oldalon szterintem hídban megfeszült!Úgy kellett simiznem meg masszírozni,hogy forduljon meg más irányba,mert így még feküdni sem volt jó!De szófogadó a lelekem!A fiú meg hihetetlen viháncolásban van két napja,mióta hidegfront van!Nem bírja egyok babám sem!
Vendég
 


Tontica!
Hatalmas a pocid és nagyon szép!A fiad meg nagyon huncut!Helyes!
Numa!
mi volt a cukroddal?Mit mondott a doki?
Vendég
 


Sziasztok!

Benszi, köszi az aggódást :wink:
Tegnap voltam védőnéninél, aki azt mondta, hívjam fel a dokit, aki szerinte valószínűleg be fog utalni ilyen spéci ezzel foglalkozó emberkéhez.Délután beszéltem a dokimmal, és hétfő 17.30-ra kell mennem hozzá, a részleteket gondolom elmondja majd.Hát egyelőre ennyi,de védőnéni szerint ne is idegeskedjek, mert azzal is ártok a cukromnak, és szerinte lehet, hogy ha legközelebb mérnének, nem is biztos, hogy ennyire magas lenne...
Képzeljétek, még tegnap estze (csupán 2 órás várakozás-csúszással) betömték egy hátsó fogamat, injekció nélkül na nem azért, mert ilyenkor nem lehet kapni, hanem mert dokinő szerint nem kellett, és tényleg, csak a végén fájt egy picit.Annyira silány fogaim vannak, hogy amin nincs korona, 1 év alatt 6 fogam lett lukas, úgyhogy járhatok fogászatra hát ez van, csupa jó...

Tontica, gyönyörűségesen nagy pocid van már, azta! :lol:

Kép
numato
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?