Új privát üzeneted érkezett!

még itt vagyok, mert nem frissítettem az oldalt és lemaradtam 1-2 infóról, amire reagálnék:

mpatr: a babakötvény fent van a magyarorszag.hu -n. Egy évben max 120 ezret rakhatsz be, de asszem max 6 ezer lehet az állami támogatás. Annyira nem jó bolt.

beus: ez az ekcéma érdekes...soha nem mondták nekünk. Mondjuk most Milánnak szépen elmúlott, de majd tuti kijön rajta, mert én is az vagyok, anyukám meg elég durván. Szerdán derül ki az allergológia vizsgálat eredménye, az IgA-t már megkaptuk, szerencsére az negatív. (volt férjem igen selejtes, úgy félek, hogy örökli a sok bajt, ő szinte mindenre allergiás: laktóz intoleráns, IgA hiányos, rovarcsípés, méz, olajos magvak, pollen, por allergia...nem tudom, mit hagytam ki)

na most tényleg húzok el
8)
Vendég
 


Jim: Nekem a nővérem ikrei ekcémásak, ennek vannak fokozatai, így az egyikkel jogosult a dupla családipótlékra és a közgyógyra, illetve ő is onnan tudta meg, hogy Miskolcon a szomszédunk kisláánya is ekcémás és ő az emeltet kapja, ill. közgyógyot. Nem tudom, hogy kell intézni és, hogy milyen papírok kellenek hozzá, milyen igazolás stb. de ha érdekel megkérdezhetem a tesómat.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


beus: OK, remélem nem lesz Milán soha olyan durván ekcémás, mint anyukám, de szerintem jó, ha felteszed ide, hátha másnak is hasznos lesz az infó! Nekem csak bizonyos dolgoktól jön ki, ha kézzel megfogom: pl savanyúság, nyers hús, vegyszerek. A fiam 1 éves koráig elég rosszul nézett ki, a hajlatokban jött ki neki, de kezeltük és most úgy néz ki, tünetmentes. (mindig fürdetőkenőcsöztük, enyhe szteroidos krém, hypoallergén mosópor, öblítő...stb...)
Vendég
 

 
 

Sziasztok lányok !

Jó kis termés, ismételten :D
A recept nagyon jónak tűnik, lehet hogy én is kipróbálom :P
Eszter: én most megijedtem, mert amit betettél táblázatot, azon "mi" levagyunk maradva 3 mm-el :(
Szerintetek az nagy baj ?
Juttatások ügyében teljes káosz van nálam :?
Melinda : remélem igazad lesz és enyhül a feszülés :D

Anita
Kép
boszi30
 
 


Jesszus, egy oldal tömény szám :shock: Én ebbe belebonyolódtam :lol: Amúgy arra, h mi a babakötvény, én is kíváncsi voltam, majd elolvasgatom a linket, amit Bea adott!

Hamarosan indulunk, nem tom, h benézek-e még.. minden esetre mki vigyázzon magára és a babára, no meg a nagyobb gyerkőcökre ;) Kedden jövök, addig is írjatok (bár ezzel nem lesz gond asszem :D), és ne felejtesetek el!!! :roll:

Puszi, Lexa & Törpicsek

KépKép
lexus
 
 


Boszi!

Elejében azért ilyen "nagy" az eltérés, mert nem mindenkinek a 14.napon volt a peteérése, és ez a táblázat szerint naponta is képesek 1 mm-t nőni. Ergo neked később lehetett a peteérés később termékenyült meg a pete, ehhez az is hozzájön, hogy nem mindenkinek ágyazódik be olyan gyorsan 3-5 napra teszik általában a beágyazódást, még ezt is hozzáadva akár 5-7 napos 3-6 mm-es eltérések is lehetnék. NO PARA!!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Nomostan hozzáértők............. Még picinyke segítség!

Azt számolgattam, hogy a fizetésem, levonások nélkül 138.000 Ft. Ebből kell számolni a 70% betegállományt? Mert akkro többet kapok kézhez, mint most, hogy dolgozom.............. Hát megyek is begsibe, de rögtön!
Én már évek hosszú sora óta nem votlam beteg, meg sem tudom mondani mikor votlam betegállományban utoljára!
Vendég
 


Boszi drága!
Na látod, ehhez viszont értek! :lol: :oops:
Tudod, milyen eltérést okoz, ha csak "benaggyázza" a doki az x-eket, amivel megjelöli a méretet????? Ne aggódj drága kérlek, ennek semmi jelentősége nincsen. Ha egy kicsit megremegett a keze, már is 3-5 mm csúszik jobbra vagy balra! Annyira picinkék még ők.....
Ne aggódj rendben???
Vendég
 


Azért több nincs a betegállomány, a tavai fizetésed 70 %-a, ez brutto, és ebből adó és egyéb járulékokat vonnak. (De nem mindent)

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


:oops: :oops: Melyik a bruttó és melyik a nettó???
A bruttó, amiből már nem vonnak többet ugye? Az efektív kifizetés!
A nettó amiből mindent levonnak még ugye? Jól értelmezem?
Vendég
 


Sziasztok!

Nem semmi termlés az elmúlt pár órában! :D
Csupa olyan dologról értekeztetek, ami engem is izgat mostanában. Ráadásul jó nagy káosz van a fejemben a pénzügyekkel kapcsolatban.
Beuska! Úgy látom elég jól fogadod a rád ömlő kérdéstengert, így én is elregélem az én történetemet, hátha nekem is tudsz írni jó tanácsot.
2004 szeptember 10-től ugyanott dolgozom, de csak mindig határozott idejű szerződést kapok. Most 2008 aug 31-ig van szerződésem. Egy nap se maradt ki. Idén kb 15 napot voltam táppénzen.
Kérdések:
1. Valaki mondta, hogy csak határozott idejű szerződés után nem jár gyed. Ezt nem hiszem, hiszen végig biztosított voltam. Szerinted sincs ilyen ugye????
2. Most nyári szünetezem, de szeptembertől gondoltam elmennék tp-re, mert elég stresszes 4 nyolcadik osztályban (meg kisebbek) tanítani. Rosszabbul járnék sokkal? Az év feléig viszont jó sok túlórám volt (állandó), és én úgy tudom azt is beszámítják a Gyedbe.
3. Mi van ha most kb két hét múlva közlöm az igazgatóval a terhességet, és bár kevés esélyt látok rá és kirúg?
Elég nagy kiszúrás velük, ha csak 12 hetesen mondom meg (papírt is be kell róla szerezni). Szóval pont elkezdődik a tanév és akkor megmondani gáz... :roll:
Ha jövőhéten megmondom, esetleg két hét múlva akkor még tudják úgy csinálni a tantárgyfelosztást, órarendeket. Egy csaj tavaly 12 heteaen mondta meg, és aznaptól tp-n is volt. Hát jó mérgesek voltak rá, hogy miért nem szólt egy két héttel előbb, hogy tp-re megy. Igaz Ő nem is volt túl jóban az igazgatóval. Én meg a semlegesnél egy kicsit jobb kapcsolatban vagyok vele.

Szóval én most ilyeneken agyalok. :roll:
Bár,ha holnap nem látja továbbra is a két babát akkor talán az első félévet végig is tudnám tanítani. Bár erről sógórnőm erősen lebeszél.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Szia lexus!
Megkaptad a privit?
Pusssz pepi

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Sziasztok!

Hát az a gyes, gyed, stb., kérdést én sem értem teljesen. Bár valami oyasmit vettem ki belőle, hogy az első 168 napban kapom a fizetésem 70%-át. Utána a bruttó 90-valahányezer forintot, Majd a legvégén jön az abszolút anyagi csőd a 20-valahányezer forint.
Egyébként ezt felháborítónak tartom, hogy miért is nem a kereset után kapja az ember a pénzt!?
Igaz én biztos, hogy nem fogok otton maradni 3 éves koráig. De majd az élet kitalálja, hogyan is lesz!

Egyébként én ma elmondtam a közvetlen főnökömnek (aki tavaly januárban jött vissza gyesről), és teljesen jól fogadta, sőt :lol:
Szerencsére teljesen pozitívan áll hozzá, ugye most van szükségem szövetségesre, hogy minden vizsgálatra el tudjak menni, úgy, hogy a nagyfőnök egyenlőre még nem tudjon a dolgokról.

Most megyek haza, de még estére majd bekukkantok!

Addig is jók legyetek!

Kép
tand
 
 


Pumperka!
1. Én is szerződéssel dolgoztam mint te. Az ugyan olyan munkaviszony mint bármi más. Úgyan úgy biztosított vagy és fizeted a járulékokat. Tehát jár a GYED. Nekem volt egy kolleganőm aki ugyan így szerződésbe szülte bele a gyereket és Gyed-et kapott.
2. Nyugodtan elmehetsz táppénzre mert megvan a 180-napod.
3. Ha közlöd a főnököddel nem fog kirugni mert a törvény véd minket. Nemtudom, hogy van pontosan, de a 12. héttől tuti nem rughat ki. Ugylátom szept. elején leszel 12 hetes. A másik dolog, ha van kiskönyved már azzal is be vagy biztosítva. Minnél hamarabb menj el a körzeti védőnőhöz és csináltasd meg a kiskönyved.
A szerződésről annyit, ha lejár 2008-ban akkor nem lesz munkahelyed, vagyis nem fogsz tudni rögtön visszamenni ide dolgozni, csak akkor ha újból szerződést kötnek veled. gondolom véglegesíteni nem akarnak.
Mivel én is tanítottam (Szakközépiskolában) tudom, hogy milyen. Ha ikreid lesznek akkor ne vállald, menj el tápénzre. Ha nem és bírod akkor decemberig nyugodtan dolgozhatsz. Hiszen a fizud több mint a táppénz.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Hello Mindenkinek!

De jó, hogy előjött ez a pénzes dolog, jól kiokosítottatok engem is. :)

Jóval kevesebbet fogok kézhez kapni, hogy szeptember végén elmegyek táppénzre, idáig folyton a pénz volt előtérben, hogy spórolni kell, hogy előrébb jussunk, de most nem ez lesz az első, hanem a baba. Iszonyat stresszes melóm van, úgyhogy tudom, hogy a babának így lesz a legjobb. Meg ugye tavaly méhen kívüli terhességgel műtöttek, úgyhogy a doki már a szívhang után egyből ki akart írni táppénzre, de mondtam, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, az utódomat még be kéne tanítanom, két hónap elég lesz.

Apropó, ma voltam dokinál. Sima orvosi vizsgálat volt, azt mondta, hogy szépen növöget, fejlődik a baba. 3 hét múlva kell visszamennem újabb vizsgálatra, akkor kapok időpontot a 12. hetes UH-ra. Megnézte a vérvétel, vizelet és EKG eredményemet is, minden oké. :)

Jim,
köszi a prósza receptjét, már el is mentettem, hétvégén kipróbálom és leírom, hogy sikerült!

Lexi,
nagyon kellemes nyaralást kívánok Nektek! 8)

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Sziasztok!

Én most gyors leszek, mert megyek aludni, majd holnap belemerülök én is a számokba...

Szakadék: a bruttó az, amiből még vonnak adót, járulékokat, mindent, a nettó pedig az, amit kézhez kapsz. A betegállomány a bruttó fizetésed 70%-a, de az is egy bruttó összeg, tehát pl. bruttó 100 eFt. után a táppénz bruttó 70 eFt. Ebből vonnak 18% SZJA-t, 1,5%munkavállalói járulékot, 8.5% nyugdíjjárulékot, és amit táppénzből nem vonnak, csak a bérből, az 7% egészségbiztosítési járulék. Ugyhogy tuti nem fogsz többet kapni betegállományban, mintha dolgozol, de nem biztos, hogy túl sok lesz a különbség...

Na jó éjszakát mindenkinek, sziasztok!

Eszter

Ja, Minyu, nagyon-nagyon örülünk, hogy tovább olvasol minket!!!!!!!!!! :P Hajrá, drukkolunk nagyon!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszter!

Köszi a hasznos infókat!

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Beuska! Köszönöm a gyors válaszodat. Még egy: A táppénz nem fog beszámítani a gyed számításába, hanem csak ameddig dolgoztam 2007-ben?

Melinda!
Milyen jó, hogy Te már ilyen hamar megvagy ennyi vizsgálattal.
Eszter! Gratula a betöltött kerek 10. héthez. A negyede már megvan.
Lexi! Jó nyaralást!

Most délelőtt meyek én is orvoshoz, kiváncsi vagyok nagyon, meg türelmetlen. Majd beszámolok.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Pempurka: Igen a fizud után kapod a gyedet. Ha közalkalmazott voltál akkor szerintem megkapod a max.ot. A táppénzt nem számítják bele mert ellátás ugyan úgy mint a GYED.

Nekem múlthét óta van kiskönyvem (elmentem a védőnőhöz), igaz semmilyen vizsgálatom nincs meg (csak egy ultrahang 6. hét 1. napjáról ahol már volt szívhang). Ez köszönhető a kórház reformnak, mert csak a kötelező vizsgálatokra van keret. Ezért még várhatok 3-4 hetet.

Kép

Ezen a képen a baba 7mm volt. Illettve a ptezsáktól jobb oldalra felfele látszik egy sötétebb folt, az a vérzésem oka.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert vendégek voltak...

Jim! Milyen dokinéni szeretnél/szerettél volna lenni?
Én nagyon is szerettem volna az embereken segíteni, csak sajna az anatómia nem az erősségem! :oops:

Engem nagyon érdekel(ne) a szociológia, azt szívesen tanulnám, de a férjem nem igazán támogatja: mondván, mit kezedek egy ilyen diplomával, hol fogok majd elhelyezkedni? (Na jó, lehet, hogy van benne valami...)
Amit viszont támogatna - gazdaságinformatika - az meg engem nem érdekel annyira!
Mindkét gyerkőc születése alatt és után tanultam, egészen tavalyig, de most nem merek belevágni! Igaz, szeretem a kihívásokat, de azért 3 gyerek mellett egyetemre járni már akár az eszement fogalmát is kimeríti, nem?! Pedig annyira szeretném! De biztosan lelkifurdancsom is lenne, hogy nem tudok elég időt a gyermekeimre fordítani.
Na mindegy, majd lesz valahogy.

Beuska! Akkor mi van, ha én most ugye júniustól a gyest kapom, előtte gyeden voltam és folyamatos a munkaviszonyom? A 3. picire a bérem után fogok kapni tgyást és gyedet? Vagy csak gyes jár ilyenkor? Amúgy aranyos a fénykép! :lol: Hihetetlen, hogy miből lesz a cserebogár...

Lexi! Bár gondolom már nyaralsz, azért jó pihit kívánok Nektek!

Klarissza! Én is majdnem olyan súllyal kezdtem, mint Te! A múltkor írtam, hogy híztam 1 kilót, pedig nem is eszem! Mióta aránylag jól eszem (péntek óta), azóta lement az 1 kiló!
Az első gyerkőcömet 52 kg-mal kezdtem és 74-el fejeztem be, a másodikkal 63-ról indultam és szintén 74-el fejeztem be. Most 66 vagyok... :roll:

Melinda! Örülök, hogy minden oké! Hol dolgozol? (Írtad, hogy nagyon stresszes a munkád.)

Eszter! De jó Neked, hogy már a 10. hétben jársz! :lol:

Na most megyek és megnézem a kisebbik lucifert, úgy hallom nagyon pakol valamit...

Szép napot Nektek!
Vendég
 


Sziasztok
Haldoklom :cry: annyira szarul vagyok, semmi kaja, innivaló nem megy le a torkomon. Egy darabka mogyoró lement, de ki is jött.

beuska, édi a babuci az uh-án. Én holnap megyek dokihoz, még az sem tudom kihez, csak elmegyek a Szt Istvánba. Olyan rossz így, vidéken az összes dokit ismertem, nem tudom, itt mire számíthatok.
Az előbb hívtam a Budai Gyerekkórházat, szerencsére sokminden negatív lett a Milánnak, de a parlagfű, fekete üröm, stb ezekre sajna allergiás. Hétfőn viszem vissza.

ódry, bőrgyógyász szerettem volna lenni. Azért bosszant hogy felvettek, majd 20 év múlva kiderül, hogy bánom -e vagy sem. Nekem az anatómia azért ment, mert elvégeztem a biológust, szerintem nekem sem ment volna olyan egyszerűen a felvételi, ha 18 évesen megyek. A gazdasági informatikai tényleg jó, csak engem sem érdekel. Én a közgázon majdnem megbuktam infóból. :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Ma annyira nagyon rossz a kedvem, semmit nincs hajlandóságom csinálni. Émelygek, de nem nagyon, egyébként fogalmam sincs mi bajom van....

Jim, már akartam írni, hogy ha most fiam lesz, akkor valószínűleg Milán lesz!!!

És még mindig majdnem egy hét, mire eljutok dokihoz, és láthatok szívhangot, és megnyugodhatok. Addig meg :roll: :roll:
Vendég
 


Szakadék,marha 1xű a válasz, kismami vagy!!!!! :lol:
Vendég
 


:shock:
És ettől vagyok ilyen mísz?????
Aludtam egyet délben..... :oops: :oops:
Ilyet se csináltam már jó ideje!!! Most megyek, alkotok valami kajafélét a családnak, de majd visszanézek!

Csajócák, többiek! Jól vagytok?
Vendég
 


AHA!!!!!!!!!!!!!!

tipikus jelek szóval nem kell aggódnod, a baba ott figyel a pocidban!
Vendég
 


Lafi!
Annyira aranyos vagy.......... :lol: Úgy figyelsz rám! Nagyon köszönöm, sokat jelent!
Majd egyszer jól meghálálom....... Hihihihihihihihihihi
Nnnnna.
Kitaláltam! Lebbencs levest ki kér????? Nyaaaamiiiii! LAfi, nyugi, szigorúan durum tészta, krumpli nélkül!!!!! Egyfolytában levest ennék!
Vendég
 


SZiasztok, én is szoktam lenni, de én is marha sz@rul vagyok. Hányinger meg a fejfájás...
Hányás még nem volt, de néha azt gondolom, jobb lenne, megkönnyebbülnék.

Nekem is baromi messze van még az uh, 16-án, és addig igazából nemis merem magam beleélni az egészbe. Vagy a nők lapja honlapján egy kalkulátor, ami a nő életkorából, meg a fogamzás hónapjából "kikalkulálja" hogy milyen nemű a gyerek.
Nekem most fiút írt, Peti fiamra is fiút írt visszamenőleg, az áprilisi vetélésemre pedig kislányt :(
Nem hiszek különösebben az ilyenben, de azért vicces.

Csúnya beszéd esetén nem tud valaki valami jó módszert, hogy lehetne lebeszélni róla a gyereket?
Már néha tök kínos amiket mond Petikém... :roll:

Na kimegyünk a kertbe homokozni, szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Szakadék, persze, hogy figyelek Rád!!!!!!!!Aggódom nagyon, de tudom, hogy nem lesz semmi gond, pláne, hogy produkálod itten nekem a tüneteket!!!!!!!
Vendég
 


Kacika, küldjél légyszi egy linket erről az oldalról. Én is kiváncsi lettem.
Köszi.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Vendég
 


Megtaláltam!!!

http://www.nlcafe.hu/kalkpopup.php?submitted=1

Nekem KISLÁNY-t jósol, aminek naggggyon örülök :D :D , de Gordonra is kislányt írt....pedig nagyon nem az.. :shock:

De legalább érdekes volt.
A kismama magazinban kb 5 évvel ezelőtt volt egy ilyen táblázatos melléklet, hogy mikor kislány és mikor fiú. Sajnos elveszítettem a papírt. :(

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Jimm! Jobban vagy? Megint elkezdtél hányni?????
Ugye nem?! :shock:
Küldök neked sok pozitív enerdzsit +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Legalább én ma joBBAN vagyok, bár jól nem.
Meg két napja időnként elővesz a depresszió. Azon agyalok hogy mi van, ha nem egészséges, és akkor potyára szenvedek itten. Márpedig én ezt a katasztrofális rosszullétet mégegyszer nem vállalom be, úgyhogy mindennek rendben KELLLLLLL lennie és kész.
Normális vagyok?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Nekem is lányt jósol...... :shock: :shock: Szoktatnom kell magamat a gondolathoz alaposan! :? Én, mint lányos anyuka??? Ajjjajjjj! És a fimanál fiút jósolt..... Tehát, akár igaz is lehet! Lafika! Neked mit jósolt??? Mert nálatok Hunor baba már biztos, de kíváncsi leszek.....

Nálunk esik, zuhog!!! Hálistennek! Ennek örömére lerúgott a netről, úgyhogy most újra írom a sorokat!

Kacika! Nálunk a türelmes elbeszélgetés, a figyelmeztetés és a korának megfelelő büntetés vált be, de hosszú idő után csak!
Vendég
 


Mpatr!!!
Drága, teljesen normális vagy..... Ezen agyalok én is, nem keveset. 35 éves vagyok, és baromira félek....... Olyan rég vártam rá, de muszáj, hogy egészséges legyen, mert belepusztulok!!!!! Kell és kész!!!!
Vendég
 


Itt vagyok, ragyogok.
Igen drága Patríciám, megint hányok. Egész nap kínlódom. De most úgy néz ki, bennem maradt egy kifli. Örülök, hogy te jobban vagy. A depi miatt ne aggódj, nekem is van bajom néha. Biztos a hormonok miatt van. Az a baj, hogy nekem a baráti körömben elég szörnyű dolog történt, hogy ilyenkor eszembe jut nekem, is, mi van, ha az én babám sem egészséges? Én azt nem bírnám ki, úgyhogy hessegetem a gondolatot. Csak az a baj, hogy itthon szenvedek és van időm ilyeneken spekulálni... :roll:
Amúgy a kínai naptár nekem is kislányt jósol, meg Milánra is :D Én a Hold-állásban jobban hiszek, van ilyen, hogy nőies jegyben áll a Hold a megtermékenyülés ideje alatt és akkor lány a valószínűbb.

kacika: az én fiam is néha mond szépeket, én akkor úgy csinálok, mintha észre sem venném, illetve lakatot tettem a számra és előtte semmi csúnyát nem mondok. Mert sajnos tőlem tanulta....
(múltkor is ilyet mond: basszus anya, eltörött a kisautóm :oops: )
Vendég
 


Szakadék: Az istenhegyi klinikán van géndiagnosztika a 11-13 hét között végzik az ára 28000 Ft. Vérvételből és egy 4D ultrahangból áll. Ha negatív az eredmény akkor nem vesznek a magzatvízből mintát (ami 35 év felett kötelező) Van honlapjuk is. Telefonon be kell jelentkezni. Én is megyek majd.

Jim: Köszi, de sajnos sok minden nem látszik belőle, mert nagyon pici, de a lényeg hogy volt már szívműködés. Ez az ultrahang július 24-én volt. Ja, és jobbulást neked.

Ódry: Én nekem is hasonló eset volt az előző gyerekeimnél, én GYED-ről mentem Gyed-re és így a GYED-70 % kaptam, azt hiszem.
A te esetedben szerintem (DE EZ NEM BIZTOS!) Májusig a gyed-et veszik figyelembe és Júniusban pedig a GYes-re vonatkozó minimálbért, tehát valamivel kevesebb gyed-et fogsz kapni, mint az előző gyerekkel.

Az OEP honlapon ezt olvastam:

A táppénz összege, ha valaki az irányadó időszakban táppénz, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült

Ha a biztosítottnak az irányadó időszakban [color=red]azért nem volt 180 naptári napi keresete
, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezőbb, mint a minimálbér.[/color]

Pirossal kiemelt rész vonatkozik rád!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Ezen a honlapon táblázat formában is fent va.

http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

Na most nekem ez nem jött be a fiamra-lányt mond, a lányomra-fiút, akkor most ezek után hidjem el, hogy lányom lesz. (Vagyis az előző két gyerekem szerint fiúnak kell lenni- aminek én is érzem)

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Akit érdekel a géndiagnosztika, az ezt a honlapot látogassa meg.

http://www.gendiagnosztika.hu/

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Ezek szerint nekem két lányt kellett volna szülnöm? :shock:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Szia Beus!!
Igen, tudom, odafogok bejelentkezni, csak legyen már végre szívhang a jövőhéten, mehessek biztosra.... Már amennyire egy koraterhességben biztosra mehet az emberlánya.....

Remélem minden rendben lesz.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát nekem sincs túl jó napom. Rosszul nem vagyok, csak nincs étvágyam.
Viszont nem tudjátok elképzelni mi történt velem!
Ma 10:45-re voltam visszarendelve az orvoshoz. Két hete ezt a napot várom. Két kicsi szívhangot akartam. Fél 11 előtt már ottvoltam. Már éppen az elöttem lévő jön ki, amikor is az orvos is kiviharzik, hogy el kell mennie, szüleszteni fog. Az előttem lévő mondta, hogy amikor bent volt akkor kapta a doki a telefont, hogy a hajnal óta vajúdó kismamánál eltűnt a méhszáj, siessen. Így én már csak az aszisztensnővel beszéltem és kaptam új időpontot. Ez is csak én lehetek. :evil: :evil: :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Óóóóó a francba!!!
Sajnálom Pumperka!! Ez nagyon gáz! És mikorra kaptál új időpontot?
Vendég
 


Csütörtökre kaptam új időpontot.
Addig az a két nap is eltelik valahogy. Már nem is két egész.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Szakadék, érdekes volt nálam a teszt. Szóval a kínai naptár szerint a fogantatás április, és a fogantatás idejekor én 26 voltam-------------------lány.
Ellenben az nlcs tesztnél nem a fogantatáskori éveimet kérdezik, csupán annyit, anya kora, vagyis 27--------------------fiú
Azonban ha a fogantatás napján 26 voltam és azt nézné az nlcs teszt, akkor --------------lány

Na mivel júniusban váltottam éveim számát, kissé érdekes lett az eredmény. De hát fiú lett :lol: ..............
Vendég
 


Na mire előkerestem a honlapot, már megírták előttem, és látom sokaknak nem jött be, persze ez nem szentírás, csak időtöltés :lol:

Pumperka, 2 nap már nem a világ, nekem még egy hét és két nap van :?

Csóközön rohannom kell
Vendég
 


Csajok, úgy látom a többségünknek nem a mai nap a kedvence.....
Biztos van valami a bolygóállásban...

Egyébkét potom 50-60 ezer Ft-nak megfelelő összegért van ahol megmondják 6 hetes terhességi kortól anyai vérből a baba nemét.
http://www.tellmepinkorblue.com/. Ígéretes csak qva drága. Szerintem ennyit nem ér, bár azoknak, akiknek nemhez kötött betegségük van, azoknál lehet, hogy mégis.
Mibe egyébként, hogy néhány év múlva már egy patikai teszt megmondja majd. Ne felejtsétek szavamat. :lol:

:roll: Jó hallani, hogy Nektek is vannak ilyen félelmeitek... :oops: :roll:
Számomra ezt megerősíti azt, hogy nem megérzéseim vannak, hanem csak a hormonjaim játszanak velem. Állandó lelkifurdalásom van, hogy 6 hetes kora óta nem tudok magzatvédőt és folsavat szedni a hányinger és hányások miatt csak kb heti 1x. Remélem, hogy a számíítógép mellett ücsörgés sem okoz bajt. Még több, mint 2 hét az uh-ig. És az előzmények miatt (14 hetesen genetikai okból megszakított terheség) Gordonnál is ugyanígy rettegtem ettől a vizsgálattól.


Szakadék, úgy tűnik, hasonló gondolkodásúak vagyunk, legalábbis ami a türelmetlenséget és a majrét illeti. :wink:

Sajnos a gyerekeink mint a tükrök mutatják a hülyeségeinket is. Néha megdöbbenek (elszégyelem magam) Gordon egyes megnyilatkozásain (pl a csúnya beszéd). Pedig TUDOM, hogy tőlem látta. Jobban oda köll figyelnem.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pempurka: Nagyon sajnálom, pedig én izgulok veled együtt, hogy egyedül van vagy sem. Mikorra kaptál új időpontot?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Pumperka: Bocsi, hogy véletlenül felcseréltem az "e" és az "u" betűt, nekem is már este van

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Mpatr! Nálunk az öcsém nagyon beteg, felnőtt korban szerzett koponyasérülése miatt testi és szellemi fogyatékos is...... :cry: :cry: Én nem bírok még egy ilyet elviselni. Hiába mondják, hogy boldog, teljes életet lehetne élni egy sérült babával is, de én látom, ahogy azt várjuk a tesómtól, hogy tökéletes legyen, és úgy is viselkedjen, és persze nem tud, nem is érti, hogy mi az, hogy normális, és ettől mi pedig megbolondolunk, felőrlődünk........ Nem bírom a mégegyszer..... És vesse rám az első követ az, aki nem ugyanezt tenné a helyemben.
Vendég
 


Ezzel azt akartam mondani, hogy valószínűleg sosem lesz több terhességem akkor, de biztosan megszakíttatnám a terhességem, ha gond lenne. És hidd el, hogy olyan mélyen átérzem a gondolataidat, mintha az enyémek lennének.... Mivel az én fejemben is ezek a gondolatok vannak!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?