Új privát üzeneted érkezett!

Potykamanó: Örülök, hogy jobban vagy. Fel a fejjel. Igaz, ha kérdezgetik séta közben én azt mondom, hogy szopizik és már váltok is témát. 3 napig igazat mondtam, maradjunk annyiba: nem éri meg.

Zsu: Gratulálok a gyönyörű Borka babához. Sok tejcsit kívánok!!!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Mirr-murr!
Ha császár, akkor a varratszedés épp megfelelő perc, kettesben vagytok. Vagy ha vágott akkor is a varratszedéskor. Lényeg hogy kettesben legyetek.
A szülésznőtől szépen megkérded, mikor dolgozik, mig bent vagy a kórházban, és olyankor.
Pézsé!
Hasonló tapasztalataim vannak...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Donika :D
örülök, hogy minden OK.

a nyitott gerincet a 12. heti UHtól minden UHn végülis nézik, de akár már a 12. héten is szűrhető. Az AFPben van még nyitott gerinces szűrés, csak az AFP annyira nem pontos, hogy azzal igazán nem is szabad foglalkozni.

szóval minden babaváró költözzön ide át!!! különösen a babás kérdésekkel! :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi! :)
Bekukkantottam, köszönöm a választ!
donika
 
 


Sziasztok

Zsuzska
nagy nagy gratula a babócához!

Donika
:lol: :lol:

Tegnap voltunk az I-es klinikán a genetika eredményéért, és minden OK!
És mint a legelején megmondták, most a magzatvízből is megerősítették, hogy nem lesz a családban egyenlő a nemek arány, kisebbségben leszek nagyon, mert pocaklakó is ismét fütyis :lol: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Nagyon jó hirrel jöttél, örülök hogy egészséges kisfiad lesz! Más dolgod nincs már, csak hogy növesztgesd szépen! Hogy fogjátok hivni?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Erika :D
gratulálok a fiúcskához!!! :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika!
Orsi ravasz módon ide csalt!:D Én is gratulálok a kisfiadhoz, nagyszerű, hogy jó az eredményed, most már nyugodtan hátradőlhetsz! :P
donika
 
 


Erika: Örülök, hogy minden rendben!!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Lányok! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy kedden voltam chorionbiopsia vizsgálaton, utána nem volt semmi bajom úgymond, viszont csütörtökön elkezdtem egy kicsit barnázni, és azóta is tart! :(
Tegnap kezdtem az utolsó doboz utrogestant, lehet, hogy ismét az marja a méh falát(az 5. hét körül is így volt kb 1 hétig tartott), a hasam szerencsére nem fáj, eddig!
Szerintetek baj van?
donika
 
 


Donika :D
a chorion miatt is ürülhet valami barna. pihenj, és ha nem javulna a helyzet, azért 1szer beszélj a dokiddal.
de barnázással ált. semmi komoly gond nem szokott lenni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Köszi, én is úgy gondolom, hogy nincs baj, remélem hétfőre nyoma sem lesz! :D Ha mégis, akkor felhívom a drnőt!
donika
 
 


Sziasztok

Melcsi - Orsi - Donika - Pézsé
Köszönjük a gratulációkat!

Melcsi
Név: én nekem már lenne nevem: Nagy Áron Benedek
de eddog :cry: ez senkinek sem tetszik, vagyis az apjának sem!
De megmondtam neki hogy jó lenne ha kitalálna valamit, mert nem szeretnék úgy járni mint Ákossal, hogy minden az utolsó pillanatban
(sajna vele ügye a 34. hét végén már kórházban voltam)

Donika
én felhívnám a dokit, de szerintem is feküdj jó sokat, csak enni és wc-re kelj fel,
a bökés után én sem igazán tudtam napokig semmit sem csinálni, és utána is min. 2-3 hét múlt el mire olyan lettem mint előtte!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika! Gratula a jó eredményhez és a fiúcskához! Szerintem szép nevet választottál / választanál... :lol:

dkata
 
 


Erika!
Szép neve lenne pedig!
Mondd az uradnak, hogy akkor mondjon jobbat, ha ezek nem tetszenek. Igaz, a Benedek mostanában kicsit népszerü, de az Áron elég ritka szerintem. Ugyis az lenne az első neve.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Nehéz idejutni Szilárd mellől. :shock:

Zsu - nagy gratula a kis Borkához! Sok boldogságot Nektek és jó egészséget!

mirr murr - nekem császáros szülésem volt aznap nem tudtam mozogni, így másnaptól szedtem a bogyókat. a lactoherbet nekem is mondták, azt akkor kezdtem el amikor a bogyók úgy éreztem nem sokat segítenek. De lehet hogy nem kellett volna abbahagynom?! :oops: :shock: nem tudom. Utána ittam a milupának a milusan granulátumát. Sok tejet az sem "csinált". Most iszom a lactoherbet. Tejem még mindig van :D de még mindig nem elég. :( Szerintem nyugodtan elkezdheted a szülés után rögtön szedni a bogyókat a dokinő is így mondta, kidurranni biztos nem fogsz tőle, :wink: ha meg lesz rendesen tej, legfeljebb elhagyod.

Pézsé - ez is egy jó védekező módszer. :wink: Én eddig nem sok emberre vágytam, így nem sokan kérdezgettek.

Erika - gratula a jó eredményhez és a kis fütyishez!!!! :lol:

Lányok!!! - tudnátok segíteni? Szerintetek 1 hónapos korban adható a babamosoly édesköményes babatea? A drágámnak fájdogál a pocakja sikongatva purcizik szegénykém, láthatóan kínozza a görcsölés. Jó ha adom ezt a teát vagy baj lehet belőle? 3 hetesen már itattunk belőle, de félek kicsit nehogy valami bajt okozzak.
Még egy kérdés, aki cumisüveget... használ? Mennyire kell ezt a sterilizálást komolyan venni? Nekünk van ez a mikrós sterilizáló edény amibe belepaklolom az összes cuccot, de azt írja a használati útmutató hogy kinyitás nélkül 3 óráig tartja sterilen a dolgokat. Na most ha kinyitom és éppen csak egy cumisüveget használok belőle rögtön akkor a többit sterilizálhatom újra? :roll:

Ja és a másik dolog a tápszeres vagy vegyesen etető anyukákhoz: Ti itattok vizet a babával? A jana babavíz azt írja forralás nélkül adható, de ha felbontod 24 óra múlva már forralgatni kell?! Hát egy litert nem iszik meg 24 óra alatt az ugyebár biztos. :lol: :shock: Akkor ezt a forralgatást halál komolyan kell venni?

Kép
potykamanó
 
 


potykamanó. a lactoherb fájdíthatja a pocakját.

sterilizálás: ha napi 1szer sterilizálsz bőven sok. nem kell burokban nevelni a gyereket.

forralás: fél éves korg azért ved komolyan. igyon a gyerek olyan vizet, amizt te is iszol.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


bocs, de egykezeztem :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na jól van, látom potykának párhuzamosSan válaszkodtunk! 8) :D És ráadásul majdnem ugyanazt. (Na jó, bennem még megvan a kezdő anyukák óvatoskodása:::)

Zsunak
még nem gratuláltam, úgyhogy... nagyon boldog babázást kívánok!!!

melcsi,
népszerű lenne a Benedek???? :roll: Én pont azért választottam, mert nem ismerek ilyen nevű gyereket. Inkább a Benjamint szokták választani. Mondjuk nagyapám le is dorongolt minket, hogy ilyen nehezen megjegyezhető neveket adtunk. :oops: Nem Kati és Pisti. :roll:

erika,
gratulálok a csodás eredményekhez és a kisfiúskodáshoz! Legalább nem kell újratölteni a babaruhatárat!
Nálunk most Bencsi annyira elhúzott a növekedésben, hogy most állandóan neki veszünk ruhát.

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!
Ezen a héten leszek 10 hetes terhes (lombikbaba). 12. héten kell menni nőgyógyászhoz. A terhesgondozás megindítása ugye csak ekkor kezdődik? És akkor mit kell csinálni? Védőnőhöz kell menni? De hova? Abba a kórházba, ahol szülész orvos dolgozik? Még amióta terhes vagyok nem voltam vér, vizelet, stb. vizsgálaton, ezeket is akkor kell csináltatni, amikor a 12. heti vizsgálat szerint is minden rendben van?
Köszönöm a segítséget!

Erika! Én is gratulálok Neked!
gömböcske
 
 


Szia :D
a terhesgondozást akármikor elindíthatod.
kell a dokidtól egy papír, ami igazolja aterhességet, vagy viszed az uts. UH-t a kaáliból. A körzeti gyerekorvosri rendelőintézetet keresd meg, és ott találod a védőnőt, aki ellát a kiskönyvvel.

vér és vizelet, igen ezt is majd a 12. héten. itt vagy a dokid utal be a kh-ba, vagy a védőnő intézi a háziorvosoddal karöltve, mikor mész kérdezd meg, hogy felétek hogy megy ez.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Gömböcske! :D Üv. itt!
Én a 8. héten voltam először a dokimnál és a védőnőnél is. A területileg illetékes védőnőhőz kell menned, nem tudom, hogy nálatok hol tudják megmondani a körzeteket, de a pesti lányok majd segítenek. A védőnő állítja ki a kiskönyvet, ennek feltétele - legalábbis nálunk - hogy a doki lássa a baba szívműködését. Az első vérvételen a 9. héten voltam. Szóval szerintem ne várj a 12. hétig, nyugodtan felkeresheted a dokidat már most.
A 12. héten kötelező uh. vizsgálat van és a Kaáliban szokták ajánlani, hogy menjünk el az Istenhegyi Géndiagnosztikára Down kor és kromoszóma vizsgálatra, ezt a 12-14. hét között végzik. Nem tudom, hogy a Kaális dokid ezt említette-e.

Erika! :D Gratulálok a jó eredményhez, most már tényleg megnyugodhatsz!!!

Zsuzsi73! Mirr-murr! Hogy vagytok? Már nem sok van hátra ...

Dani a múlt heti uh-án már fejvégű volt, nagyon örülök neki, most a következő cél a 32. hét, persze az már csak pár nap, de igazából a 36 hét. Nagyon-nagyon szeretném, hogy addig kihúzzuk!!!

Képzeljétek, már 6 hete megrendeltük a Faktum bútort és még mindig sehol semmi, kezdek iszonyú mérges lenni, mert amíg nem jön meg egyáltalán nemtudunk haladni a babaszobával. :twisted:

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Ezek szerint már most el kellene menni kiskönyvért, és vér és vizeletvizsgálatra? Akkor elkezdek intézkedni, hogy hova, kihez, mikor lehet menni.

Jud! Drukkolok, hogy a 36. hétig kihúzzátok! De miért ne húznátok ki? Van valami jele, hogy esetleg előbb érkezne a baba?

Orsi! 3 gyerkőc mellett hogy van időd még kezdőket is istápolni? Neked először a fiúk jöttek, majd a kislány? Mindegyik baba lombik?
gömböcske
 
 


Gömböcske :D
lány alszik, fiúk bölcsiben, vasalnom kellene, de Lili annyira éberen alszik most, hogy fáj a pocija, hogy a gőz hangjára elkezdett mocorogi így majd csak este vasalok azt hiszem.
fiúk születtek 2004.októberben és most júniusban Lili, mindhárman lombikbabák.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

mirr murr - azt elfelejtettem legútóbb írni, hogy kézzsibbadás nekem is volt rendesen, nekem mindkettő kezem, csomószor kiestek a dolgok a kezemből, mert alig éreztem vele. :shock: Nagyon gáz volt. Semmit nem lehet vele kezdeni. Illetve egy homeopátiás szert hallottam de itt a gyógszertárban azt mondták ez új és még nem lehet kapni. Esetleg próbáld meg háth azóta már lehet:
bovista gigantea 9 CH napi 2x5 golyócskát kellene belőle elszopogatni. Hogy használ-e így sajna nem tudom mert nem sikerült kipróbálni. Nekem szülés után is még zsibbadt a kezem 3 hétig.

Orsi - köszi a jó tanácsokat!!!! És ha reggel felforraltam a vizet vagy éppen teát aztán áll a cumisüvegben mert nem issza meg mind, aznap meddig adhatom oda? Délután mondjuk már újra kellene forralni? Vagy kiönteni a régit és csinálni másikat?

Kép
potykamanó
 
 


szerintem aznap odaadhatod neki.
de én sosem adok vizet a gyerekeknek, szóval védőnőnél kérdezz erre rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - oké, köszi a segítséged.

Kép
potykamanó
 
 


Potyka: Én adtam a babamosolyt (hiszen már mindent kipróbáltam), de nekünk nem vált be. Csak a pukika volt több, de fájt neki ahogy kijött.

Minden másnap sterilizálok. És minden nap forralok vizet és egész nap azt issza. Én így csinálom!

Jud: A célvonalban!! :lol: :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Sziasztok!
Jud javasolta az Istenhegyi Géndiagnosztikát. Ezzel tényleg el lehet kerülni az amniocentézist?

Nektek mi a véleményetek? A géndiagnosztikára menjek 12 hetes kora körül, vagy később arra a vérvételre, amit Londonba küldenek ki? 33 éves vagyok, és e héten leszek 10 hetes. Gondolom a géndiagnosztikára lassan be kéne jelentkezni.
Az amniocentézist szeretném elkerülni, ha lehet.

Kíváncsian várom a véleményeket, köszi!
gömböcske
 
 


Gömböcske :D
miért kell az amniocentézis? szerintem ha nem indokolja semmi, akkor felesleges megcsináltatni.

szerintem van értelme megcsináltatni az integrált tesztet az istenhegyin, ha van rá keret. UH-t kérd Hajdú drnőhöz, ő megmondja, ha indokoltnak látná az amniot.
akármikor bejelentkehetsz a 12. hétig, 1-2 napon belül tudnak fogadni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Orsi!

Az istenhegyin a honlapon azt olvastam, hogy a 13. héten is meg lehet csináltatni. A 12. héten megyek nőgyógyászhoz, ott is csinálnak uh-t, rögtön utána nem akarok menni. Ha 1 héten belül van mondjuk 2 uh az nem árt a Picinek?

Köszi a választ!
gömböcske
 
 


gömböcske írta:Ha 1 héten belül van mondjuk 2 uh az nem árt a Picinek?

nem

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok,

holnap befekszek a kórházba. A múlt heti UH óta alig van növekedés, azt mondta a doki, nincs értelme tovább várni, még a héten valszeg császár. Vagyis a császár teljesen tuti, az időpont még nem az.
Gondoljatok rám :D
Fannival majd üzenek.

Puszi mindenkinek, Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!
Szorítok Neked! Gyors és könnyű szülést kívánok. :D

Jud

Kép
jud71
 
 


Zsuzsi! :D
Még új vagyok errefele, de szorítok neked, hogy minden rendben legyen! Miért kell császározni, nem fordult meg?
donika
 
 


Donika,

lent maradt a lepény, a méhszájat eléri és kockázatos lenne a hüvelyi szülés a vérzés miatt. Ezt tetézi, hogy 4. lombik + kései első szülő vagyok.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Itt is: nagyon szorítok Nektek!!!

Donika! Üdv itt! Zsuzsi helyett válaszolok, szerintem ő már ezerrel pakol: a méhlepény takarja a méhszájat, és ilyen esetben császároznak, mert a méhlepénynek nem szabad a baba előtt megindulni (hiszen a szülés alatt is el kell látnia a babát).

dkata
 
 


Zsuzsi, Kata!
Aha, értem! Ti már nagyon tapasztaltak vagytok, én meg kis zöld fülű, hozzátok képest! :D
donika
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi kisfia, Olivér ma reggel 4.45-kor megszületett!!!! 3250 g és 48 cm. Anya és gyermeke jól vannak! Ha kapok fotót, majd azt is felteszem!

További részleteket nem tudok sajnos, engem váratlanul ért, hiszen csak ma feküldt volna be a kórházba...

Fanni
fanni73
 
 


Fotó is van!!!
Íme az újszülött Olivér!
Kép

Fanni
fanni73
 
 


Drága Zsuzsi! Sok szeretettel gratulálok Olivérhez, gyönyörű napokat és sok-sok tejcsit kívánok! Remélem hamar hazamehettek, sok puszi a kicsi Olivérnek és Neked is! Örülök nagyon a jó hírnek, sokat gondoltam rátok!

dkata
 
 


zsuzsi,
sok boldogságot Olivérhez, nagyon édes baba! :D Micsoda szája van! Remélem, jól vagy és hamar felépülsz a császárból. Mesélj majd...!

KépKép
pompomlány
 
 


Zsuzsi :D
gratulálunk!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Zsuzsi!

Gratulálok az édes Pici fiadhoz, és sok boldogságot kívánok Nektek!
gömböcske
 
 


Zsuzsi,
sok boldogságot Olivérhez, gratulálok! :D
20140901102739
 
 


én azon nevetek, hogy Zsuzsinak mondták, hogy kicsi lesz a baba, meg nem nő meg stb. stb... hát ahhoz képest marhára nem pici :)
Lili született ennyire és ő csak 2900 gr volt, és senki nem mondta nekem anno, hogy kicsi lenne a korához képest.

szóval megintcsak ennyit az UHs mérésekről.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Az én Bálintom is 38+3-ra született... 4450 gr-mal... Gondolj bele, ha nálam a doki nem repeszt burkot... és várunk még 2 hetet.... :lol: :lol: :lol: (Mondjuk a méret miatt mindegy, de a köldökzsinórcsomó miatt jó, hogy repesztett és nem várt.)

dkata
 
 


Zsuzsi!
Gratulálok, csupa szép dolgokat kívánok! Tényleg nem kis baba!:P

Kata!
Azt a jó életbe, mekkora? Nem semmi, ez természetes úton ki sem jött volna, igaz? :D Ha belegondolok, hogy egyik ismerősömnek decemberben született a kislányuk (2kg körül, koraszülött volt), és most 6 kg! :wink:
donika
 
 


Donika! Természetes úton jött ki, első tolófájásra! :lol: :lol: :lol: Csak a burkot repesztette a doki, hogy beinduljon a szülés. De nem tudtuk, hogy ekkora, 3,5 kilóra volt saccolva. Ennyit a mérésről, ahogy Orsi is mondta. :lol:

dkata
 
 


Kata!
Minden elismerésem a tied! :D Biztos a férjed nagyon büszke mellkassal távozott! :P
donika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: