Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boldog és békés Húsvétot kívánunk mindnyájatoknak!

Anita és Marci
fanita

Sziasztok!

Flócinak kinn van a kis fogacskája! Már összekarcolta az egyik játékát vele! A szülinapjára már látszani is fog. Tök jó. Kép

Ildi: Én flanel anyagot vettem a kendõnek. Olyan kockás ing anyagút. Nem nyúlik túlságosan, de nem is túl merev. Én szeretem. Úgy is szoktam használni, hogy kettéhajtom és a vállamon keresztbeteszem. Így szoktunk lemenni, meg feljönni a sétából.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Csajok ezt apukám küldi nektek: Kép

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem etttem,
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás,fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi. Kép

Mindenkinek virtuális locsolást küld! KépKép

Ma megyünk vissza Szegedre, kb 1 hétre. Lécci ha lesz tali valahol sms-ezne nekem valaki??? Köszike!Kép

Mindenkinek soksok locsolót kívánok! A fiúknak meg sok pirostojást! Kép
Puszika
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikõ! Ezt nem ismertem, nekem nagyon tetszett. Köszönjük.

Lányok! Én jó ideig nem tudok kismamaként csatlakozni hozzátok, mert a dokival is megbeszéltem, hogy a köv. lombikkal várunk még. Részben anyagi okai vannak, részben mert félek, hogy már csak 2 esély van. Azt gondoltuk, hogy még "csak" 33 éves leszek, jobbak az esélyek ha várunk, mert az orvostudomány hihetelen módon fejlödik ezen a téren is. (pl. pont most próbálnak egy új tápoldatot, ami úgy néz ki, segiti a megtapadást.)

Remélem a húsvét mindenkinek jól telt, pihenéssel.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Hancsa,
Gabómamó barátnõje vagy? Üdv közöttünk!Kép

Karmen,
nem baj, azért írjál ám!Kép Köszi az infot.

FAnita,
a héten vagy jövõ héten nem jössz talizni. Úgy megnéznélek már Benneteket. Rád is, de Marcicsekre még inkább kíváncsi lennék(már bocsi)!Kép

Csajszik,
mi legyen a szerdai retek utcai játszótéri találkával? Norcsi várja az sms-emet. Kép

És a csütörtöki Mikkamakkával?

Ildianyu,
én is flanelt. De odaadom, csak meg kellene nézni, hogy jó lesz-e. Nekünk mostanában úgy sem kell.Kép

Holnap megyünk bölcsi nyitott napra. Jó ég, hogy már itt is van. Pénteken voltunk egy másikban is, majd leírom a tapasztalatainmat a holnapi után. Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre.

gigi,
próbáltad a Maca Vibe gyógykészítményt. Jókat olvastam róla. Gyógyszertárban lehet kapni. Az ehavi Ideál újságban van némi információ róla. Hogy állsz az Aviva tornával? Könyvet megvetted már?

Most megyek videózni, szép estét.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci!

Igen, Gabomamo baratnoje vagyok. Mi is ottvoltunk Biankaval a börzén pénteken!
Jo volt már végre kisbabás anyukákkal találkozni, meg Bianka is szereti a gyerekekt, de sajna felénk ill. a rokonságban nincsenek korabeliek!
Jövünk legközelebb is!

Annamária
hancsa

Sziasztok!

Enikõ: Köszcsi apukádnak a virutális locsolást!

Karmen: Azért még írjál ide! A következõ lombikhoz még több sikert kívánok Nektek! Kép

Ágci: A szerda nekünk nem biztos, hogy jó, mert lehet, hogy az új dokinéninknél leszünk tanácsadáson. Csütörtökön akkor tudunk csak menni, ha az új reluxát gyorsan szerelik be. A hétvége felé már nagy lesz a készülõdés az elsõ szülinapi partira. Milyen videót néztek?

Ebédnél már koccant a Fló fogacskája a fémkanálon! Egy kicsit féltem a fogas szopitól,de mintha nem is lenne foga...Persze tudom, hogy szopi közben nem tud harapni.

Szia Hancsa! A börzén mi is ott voltunk, én kérdeztem, hogy itt a Simi baba! Olyan babakocsival voltunk mint amilyen Ágciéknak van.

Nyugodalmas éjszakát és szép álmokat!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Azt hittem, hétvégén megszülök. Kép Kép Kép

Karmen!
Akkor azt kívánom, hogy legközelebb még több esély legyen és sikerüljön! Mennyit vártok?

Ágci!
Köszi szépen! Kép Nem is tudtam, hogy Te is varrtál! Kép
Nekem mostanában kérdésesek a talik (szakdolgozat Kép ), de ha mentek, megyünk mi is, de valószínû, csak az egyik nap. Szerda most jobb lenne. Kép

Erikával mi lehet? Nagyon régen jelentkezett már. Remélem, nincs semmi baj.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

Kepzeljetek el Simi kinotte a teso kocsi hatuljat. Ma ugy voltunk setalni, hogy be volt gorbulve a laba. Kép.
Ezutan csak 2 kocsival tudunk menni. Majd par honap mulva, amikor mar ud ulni Simi, akkor tudjuk ujra hasznalni a tesomobilt.

Hancsa,

na vegre lett internetetek. Emilcimed van? Lecci regisztrald magad, a bal oldali segedleteknel es kepet is tucc felrakni Biankarol.

Paran ismeritek Annamariat, amikor nalunk volt tali, o is ott volt.

Azert tobbet is irhatnal magatokrol, mert nem mindenki ismer benneteket.

Jazminnak is jon a 7. foga, de meg nem bujt ki.

Ma voltunk hintazni. Hat a kisasszony elegge onallositani akarja magat. Nem akarja fogni a kezem es rohangalni akar mindenfele. Nagyon nem fogad szot es ha fogom a kezet hhisztizik es nyavog.

Tenyleg mi leht Erikaval es Krisztinaval is???

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Dziasztok!

Ildi: Mi történt, hogy majdnem megszültél?

Gabó: Ez igen! Simci nõ mint a gomba!

Flóci ma reggel megint fél 6-kor kezdte a napot. Nagyon örültem neki.

Lehet, hogy Erika benn fekszik a klinikán?! És Edelweiss meg Éva? Teljesen el vannak veszve.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
no, nálunk tali kilõve, Cumkó belázasodott. A héten mellõzük, nehogy vkit megfertõzzünk. Nem tudom mitõl lett, jókedvû, meg minden, csak hát lázas.

Gabi3,
egy vígjátékot vettünk ki a videotékából, de mailyen szórakozott vagyok mostanában, képzeld, kb. 3 hete már megnéztem. Úgyhogy inkább olvasgattam az ágyban.

Viszont hétvégén Dunaújban voltunk moziba, megnéztük az "Álmaimban már láttalak" filmet, jujj, tök jó volt. nagyon szeretem az ilyen filmeket.

Kirándulók, milyen volt a húsvétolás?

Ildianyu,
nem én varrtam, anyukám még tavaly februárban, mi sokat használtuk, csak megvettem a babazsákot, és azt jobban szerettem, bár akkor nem nyár volt.

Gabómamó,
miért nem próbálod ki a babazsákot, annyira praktikus, és sokkal könnyebb két gyerkõccel. Meg eggyel is.Kép

megyek, manóka míg alszik, teszek-veszek.
gci

Kép
Ágci

Sziasztok
Gabi3, gratula a kis fogacskához. Mindjárt haraphatja vele a tortáját... Kép
Ildianyu, remélem semmi komoly. Mikorra is vagy kiírva?
Ágci, még nem ismerem ezt a Maca Vibe-t? Hol lehet utánaolvasni.
Enikõ, köszi apukádnak a locsolást. Kép Bár már Szegeden vagy... Megkaptam a leveled, köszi.
Velem semmi újdonság, hagytam magam meglocsolni a CÉL érdekében. Kép
Berenda, milyen volt Várgesztes?
Gigi
gigi1

Sziasztok!
Annyira vittem volna Kittit talizni veletek! De hétvégén elkapott az influenza, úgyhogy ennek lõttek. De legközelebb mennénk - ugye mehetünk?
Ágci! Megvan még a hintád? Nekünk ugyanolyan (dudás) sárga van, nemrég vettük, most felszereltük, de Kitti kiszonyúan fél tõle; sikít, amikor bele akarjuk tenni. Ezt annak tudjuk be, hogy amikor hazahoztuk a hintát, a földön beleültettük a gyereket és õ hátradõle vele Kép. Nem történt semmi baj, csa az ijedség. Viszont lehet, hogy egy más színûnél nem félne. Nincs kedved cserélni velem?
A hálózsákot megbótoljuk, ugye? Attól tartok, a lányom azért is forgolódik annyit éjjel, mert már szorítja a régi zsák...

Méri
méri

Szijasztok!

Megjöttünk a Mecsekböl. A doki felirt Hangának antibiotikumot, de nem kellett neki beadni, mert nem lázasodott be. Mostmár javul, csak folyik az orra.
Hát netudjátok meg, hogy Hanga mennyire élvezte a kertes házat! Egész nap kinn voltak(7éves+2éves+Hanga), Hangára rá sem lehetett ismerni, hozzá sem lehetett szólni, ment egész nap, szórta magára a homokot, simogatta a macskát, motoroztak, az egyik nap este 8-kor már nem volt ereje menni, de nem adta fel és hogy akkor is tudjon mozogni, már mászott a szerencsétlen, csak nehogy egy helyben kelljen maradni. Azóta itthon csak alszik, nem gyöözi kipihenni magát.
Egyszer ott felébredt hajnal 4-kor, inni kért, és mivel megszólalt a kakas, nem aludt vissza, mert ahányszor kukorékolt, Hanga elkezdett nevetni és mutogatott kifelé...a kakas egészen fél7-ig nyomatta a kukorékolást, igy már erösen reggel volt, mikor visszaaludt. Én már nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek a fáradtságtól.

Banita! Nekünk a jövö7 lenne a legjobb talira! És mondjuk délelött 10-töl.

Ágci!A barátnömnek a Sz.J. a dokija. Megkérdezem a tel. számát! Asszem ö is úgy mondta, hogy 5ezer egy vizsgálat.

Vevikéjékkel mi one?

Ildianyu!Mi volt a 7végén, hogy aszitted, majdnem mexülsz?

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Gabi3!
Nagyon keményedett a hasam, és olyan volt, mint amikor Lili feje beilleszkedett. Még most is ott lent érzem. Kép Azt hiszem, annyi a nagy sétáknak. Kép

Gabómamó!
Olyan jót nevettem, hogy Simci kinõtte a babakocsit. Kép Bocsi!

Ágci!
Gyógyuljon meg Cumika! Ja, ha mentek a dokinénihez, szerintem kérj beutalót az ortopédiára, akkor tuti nem lesz gond. Kép

Gigi!
Június 24-re vagyok kiírva. Van még egy kis idõ. De titokban abban reménykedem, hogy úgy járok, mint Gabómamó! Kép
Én is hallottam a Maca-ról sok jót.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok
Ágci, Ildianyu, mit tudtok a MACA V-rõl? Leírnátok akár e-mailben, a címem a profilomban.
A hasznos linkek között találtam valamit, de az fõleg a potencia növelõ szerepérõl ír. Kép

Lara, jót pöröghetett Hanga a Mecsekben. Lehet, hogy gyerektársaságra vágyik? Kép Kép

Gigi
gigi1

Ildianyu! Nem tudom. A doki fél évet mondott, ha az eszemre hallgatok akkor várnék 1 évet. Akkor nagyobb lenne az esély. DE nehéz várni. Most gondolkodok, megkérdem a dokimat hogy az elzárodott petevezetéket meg tudná-e nyitni. Csak nem tudom ez mitöl függ hogy lehet-e.

Edelweiss valóban eltünt, sok a dolga, de jól vannak! Majd mondom neki, irjon már pár sort!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!!

Tegnap Baján voltunk, s olyan jót sétáltunk a Duna-parton!!!
Igaz, rendesen megsínylette a hátam.

Nem is hiszem el, hogy ma beléptem a 30-asok közé!!!!KépKépKép

Ildianyu, pihenj sokat! Anya (Meso) szülinapja Júni 24!Kép
Erikával én sem tudom mi van, a levelemre sem válaszol.
Majd megkérdem Sikót, mikor jövõ héten megyek Uh-ra.

Sztem talizni most nem megyünk, mert én is fáradt vagyok, anyu meg készül az államvizsgájára. KépKépKép

Zsófi(30)!!!!!!!!!!!!!

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ágci: Gyógyuljon meg Cumika gyorsan!

Gigi: Holnap csinálunk egy elõszülinapot. Készítek neki egy gyümölcs rizst, beleöntöm valami homokozó formába. Egy szál gyertyát teszünk rá.
Már olyan éles a fogacskája. Kép
Mi ez a Maca V? Valami gyermekáldás növelõ? De mi pontosan?

Ildi: Nagyon vigyázz magatokra, mág sok idõd van hátra. 9 hét ugye?!

Lara: De jó lehetett nektek a Mecsekben. Hanga akkor jól elfáradt! Jó ez a kakasos sztori.

Karmen: Türelem gyermeket terem! Kép

Holnap akkor lesz tali vagy sem? Mi csak az egyéves kontrol után tudunk menni, ha lesz,már az új dokinéninél.

Meso: Sok sikert az államvizsihez! MIkor lesz?

Gabi3
inecsg

Gabi3! A Maca egy perui növényböl készül. Nagyon jó a nöknek a peteérést serkenti, férfiaknál a spermaszámot növeli. Az én férjem is ezt szedni most. A hazipatikan lehet róla olvasni, nem tudom a linket bemásolni, ha rákeresel akkor megtalálod.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kicsit akkor irok magunkról. Bár én régebben 1-2-szer már irtam, mert mi 1 évet vártunk Biankára(orvosok, hormon,stb.) és jo volt hasonlo sorsu emberkékrõl olvasni és tartani egyásban a lelket. Akkor és is láttan a Fokuszban a Maca Vibet és én fel is hivtam az orvost, de õ azt mondta nekem, hogy ezt csak a férjem szedje. De mire megvettem szerencsére nekünk már nem kellett.
Bianka most 16 hónapos lesz. Maximálisan tisztában van azzal, hogy mikor mit szeretne - magyarán iszonyuan hisztis. Bárhol képes földhöz vágni magát. Kb. 1 hónapja indult el. Amiket mond: apa, anya, mama, tata, vau, pápá, háp.

Annamária
hancsa

Annamaria,

van emilcimed?
ird mar meg, ha van. az enyem : papgabo@freemail.hu

g.
gabomamo

Sziasztok!

Tegnap hazaértünk Várgesztesrõl! Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek minden nap úszkáltak a medencében, (mi is), szaunáztunk, aztán jakuzzi...Kép
Voltunk kirándulni a környékben szerencsére szép idõ volt, pedig annyira mondták a meteorológusok hogy esõ lesz.

Jövõ héten kinek melyik délelõtt lenne jó a tali?

Gabi3!
A Hegedûs Ági az új dokinénitek? Mi volt a tanácsadáson? Kedves volt, hova kaptatok beutalót (szemészet,vérvétel), hány kg, és hány cm Flóra?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok

Gabi3, Flórának nagyon boldog elsõ szülinapot kívánok és jó étvágyat a finomságokhoz. Kép Kép
Ágci, megkaptam az leveled, mindjárt olvasom. Köszi

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Gigi: Nagyon szépen köszönjük a köszöntést!

Karmen: Köszi az infót.

Anita: Igen, a Hegedûs Ági nénihez megyünk. De csak ma találkozunk vele, majd du. megírom a paramétereket. Majd mi is szeretnénk hozzátok elmenni talizni, de az idõpontot nem tudom még,az biztos, hogy a de. a jó.
Biztos nagyon jó lehetett Várgesztesen.

Gabi3
inecsg

Gabi3! Azt azért hozzáteszem, én nem szedem a Macát, mert nekem cisztám lett töle. Edelweisstól kaptam, mert neki is okozott valamit, de a férjemnek semmi baja töle. Igy vele etetem.

Anita! Nekem is nagyon dicsérték, remélem egyszer ki is elutazunk oda.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok, Szegedi Kismamik és Anyukák!

Nem tudom, emlékszik-e rám még valaki, már nagyon régen jártam itt nálatok, mert a lombik miatt táppénzen voltam (meg vagyok is). Szerencsére sikerült a program, igy most egy 13 hetes 5 napos babó van a pocimban. Hogy ezért mégse legyen teljesen felhõtlen az örömünk, a 12. heti genetikai UH-n vastagnak mérték a nyaki redõjét, igy múlt csütörtökön chorionbiopsziát csináltak, aminek az eredménye jövõ héten lesz meg. Ha a kromoszóma-vizsgálat eredménye negativ, akkor a 18. héten még lesz egy magzati sziv-UH, és ha ez sem mutat bajt, akkor talán megnyugodhatunk.

El is búcsúzom, mert csak beugrottam a munkahelyemre (otthon nincs netem, sajnos), mindenkit üdvözlök.

Puszi,

KnéRita
knérita

Szijasztok!

Gigi! Szerintem inkább egy kertes házra vágyna Hanga egy nagy udvarral. Olyan jól elvolt ott, a hangját sem lehetett hallani egész nap. Bezzeg itthon a négyfal között!

Ancsa! Bianka is milyen sok mindent mond már! De talán Hanga sem ragad le az "anya"-nál és az "ada"-nál, mert elkezdte mondani a "baba" és "apapapa" szavakat. Úgyhogy felcsillant a szemünk és reménykedni kezdtünk:-)) Bezzeg régen mondta hogy autó ,meg tess meg ilyeneket, de azokat szépen elhagyta, mondta kb. 2 hétig, aztán abbahagyta. De talán most!!!

Banita!Jövö héten a hétfõ és a szerda délelött lenne a legjobb nekünk, mivel csütörtöktöl megint hosszú hétvége jön!

KnéRita! jaj de szuper hir! Gratulálunk a babucihoz és lassan a második harmadhoz érsz, dejóóó! Biztos nem lesz semmi baj a picivel, hiszen az UH-n nem tudnak olyan nagyon pontosan mérni, de azért nagyon szoritunk!!!

GAbi3! Flónak Boldog Szülinapot!!!Kép

Szijasztok, Lara
lara

Flónak gratula az elsõ szülinapjához!!!

Lányok a klinikán nem lehet semmiképp saját ruhába öltöztetni az újszülöttet???
Útálom a pólyát, és abban nem is lehet hason fektetni a babát.
No meg veszett meleg lehet júniusban.....

Zsófi(30+1)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!

Nagyon régen jártam erre felé és már hiányoztatok. Kicsit beleolvastam az elõzõ napokba. Jól láttam hogy lesz tali? Mikor? Banitáéknál? Vagy már lekéstem róla?

Gergõ életében fontos események történtek, mert kibújt az elsõ két foga és elkezdett hátról hasra hasról hátra forogni. Valamint hason fekve körbefordul. No persze most még erõlködések és nyögése közepett mutatja be tudományát, de ezeknek én már nagyon örülök. Már kezdtem aggódni, hogy sose fog mozogni. Tegnap elvittem megméretni és 9150g-ot mutatott a mérleg.
Szerintetek hogy lehetne leszoktatni Gergõt a cicin való elalvásról?

Nina74: A férjem egyik hobbyja a kaktuszgyüjtés. Van neki néhány ezer db belõle.

Gabi3: Készítsünk neked földet a kaktuszokhoz? Nem baj, hogy nem tudod a nevüket.

Ma még benézek!

Kriszti71
gykriszta

Kriszti:

Ez a cicin alvás engem is foglalkoztat. Ugyanis ha ugy jön ki a állmosság, hogy nem éhes akkor igazán nagy a kinlódás.
Tök jó hobbija van a férjednek. Pont most megyek szombaton a virágnagykerbe virágokért. Ha veszek egy pár kaktuszt, és megirom a nevét, akkor a férjed megmondja nekem hogy kell ápolni õket?
Nagyon ügyes a kisfiad! Akkor mostmár közlekedik ugye?

Gabi3
Nagy-nagy gratula Flórának az elsõ szülinapjához!!
Nagy muri lesz? Sok vendég lesz?
MI volt az új doktornéninél?
Ja, és köszi szépen az a belépõt mégegyszer.

Rita:
Ne izgulj! Reméljük nem lesz semmi probléma. Halottam már olyat, akinek sokkal nagyobbat mértek, mégis teljesen egészséges a picike.

Ágci:
Gabo beteg még? Remélem meggyogyult már.
A kicsik igy minden elõzetes értesités nélkül képesek lázat produkálni?

Zsófi:
Nem tudom, hogy lehet e otthoni cuccban a kicsi a klinikán, de szerintem annyit hozzák viszik õket, hogy biztinságosabb a pólya. Mikor Veled van, akkor ugy bontogatod ahogy akarodKép
Hason szeretnéd altatni? Az jobb mint a hátán? Én az oldalán altattam.
Egyébként lehet, hogy juniusban nincs is olyan meleg a klinikán mint télen. Nagyon jó a fûtõkéjük.Kép
Anna baba bukik még?

Na majd még este jövök.

Nina
nina74

Sziasztok!

Nina: A nagykerekbe általában nem tudják megmondani a katuszok nevét. Mi arra gondoltunk, hogy elkisérnénk a virágvásárlásodra és csak olyan kaktuszt vennél meg, amit otthon is meg tudsz tartani. Természetesen gondozási tanácsokkal is ellátnánk.Mit szólsz az ötletünkhöz? Melyik nagykerbe vásárolsz?

Zsófi: Az én kisfiam ia hason alszik, de amikor megszületett még az oldalára fektettem. A pólyában ezt könnyû volt megvalósítani. Amikor már lerugta magáról a pólyát akkor szoktattam rá a hason alvásra.

Beszéltem ma telefonon Erikával. Otthon pihen. A lakásfelújítás miatt nem tud a számítógép közelébe jutni. Május elején megy vizsgálatra az orvosához. Akkor derül ki, hogy milyen állapotban van a méhszája. Mindenkit üdvözöl.

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat Flóra nevében is!

Zsófi: MIért akarod hason altatni?

Kriszti: Ez igen Gergõ nagyon ügyi. A földet még nem tudom, még a balkonládában sincsen virág, pedig eddig mindig volt. Ideje neki fogni. Biztos fog kelleni, de nem igen érek rá mostanság. Igérem idõt fogok rá szentelni és idõben értesítelek, hogy mikor kell a föld a kaktuszaimnak.

Nina: Nagyon szivesen a belépõt. A bulin csak a nagyszülõk 3, a keresztapa 1, és a szülõk 2, no meg az ünnepelt lesz. A dokinéninél tök jó volt, Flócit még meg is simizte, mert szegény úgy bömbizett, mikor le kellett ülni a vizsgálóasztalra. Mutatott neki a doki plüss állatokat is, imádja õket. Magához szorította az egyiket,nagyon aranyos volt. Egyébként, nagyon szimpi a dokinéni, vagy 20 percet beszélgettünk, táplálkozás a születésével kapcsolatban, meg kaptunk beutalót, vinni kell pisit a sport orvosiba. Elmagyarázta, hogyan csináljam. Még nem bántam meg hogy átjöttünk.
Cicin alvásról: mi ezer éve cicin alszunk, mármint a Flóra. Annyira azért nem ezer éve, de 10 és fél hónapja. Ha már nem szopik majd átszoktatom, az aludj jól gyermekem-met már úgy is jól ismeri. Már többször bevált. Addig amíg lehet legyen neki is meg nekem is jó.

Jó éjt mindenkinek!

Még egyszer köszi a gratulációkat!

GAbi3
inecsg

Ja és a Fló 7720 g. Két hét alatt hízott majdnem 20 dekát.

Gabi3
inecsg

Nina: Gergõ most már próbálja változtatni a helyzetét, már nem marad ott ahová leteszem, de még a közlekedéstõl messze van. Bár ezeket a dolgokat egy hét különbséggel produkálta, lehet hogy hamarosan újból meg fog lepni minket valami atrakcióval.

Kriszti
gykriszta

Kriszti:
A top florába (azt hiszem igy hivják) gondoltam kimenni. Dolgozik ott egy ismerõsöm. Azt mondta me meg holnap jön két kamion friss virág( na nekem ennyi nem kell). Igy a szombatra gondoltam kimenni Nagyon aranyosak vagytok, de igazán nem akarok gondot okozni.
Egyébként mi az hogy nem tudják megmondani a nevét virágnak? Nem azért vannak ott? Az ilyentõl mindig kiakadok.
Nehéz egyébként kaktuszt nevelni? Öcsémnek van egy csomó, és teljesen rendben vannak. Nekem nincs, de volt. Meghaltak.
Most komolyan mondom, hogy nincs egy cserép virágom sem.
Pontosabban egyetlen egy cserépben van datolyamagból kikelt valami. Pedig derékigérõ banánfám, meg hatalmas virágzó hibiszkuszaim voltak.....Meg két macskámKépKépKép
Ja, hol van az a sok kaktusz?
Magánházban laktok?

Gabi3:
Engem csak azért zavar a cicin alvás napközben, mert álltalában délután nem tudom egyszerüen kivenni a szájából.
Van ugy, hogy berág, összeszoritja, elfordul, cici ki.aztán vissza.

Húúú! Kispapi már megint ugy horkolKép Nem tudtok valami csodaszert horkolás ellen? Az orrsövénymûtétet kivéve?

Na megyek megböködöm. Hátha abbahagyja.Kép

Nina
nina74

Sziasztok,

Gabi,

mikor is van pontosan Floci szulije? Ha ma van boldog szulit.
Majdnem meg5xozte a sulyat. Bar koraszulotteknel mashogy merik.

Krisztina,

Na ugye, hogy megfordul Gergo, nem kell aggodni.

Nekem se Jazmin se Simon nem alszik el cicin. Kiveve ejszaka. Nem is tudom, hogy ez jo-e? Persze Simci ha nem alszik mindig kezben van. Es kezben is alszik el.

Ma voltunk az Ikeaban Pesten. Nagyon kifaradtam, Simi is. Jazmin itthon maradt anyukammal. Csak azert irom, mert nagyon klassz baba-mama szoba van. Pelenkazoval , fotellal a szopihoz, mosdo, hosugarzo. Igazan kulturalt volt. 3x is meglatogattam es jo volt. Simci jol birta az utat, remelem nem lesz semmi baja. Legalabb 2 orat rajtam volt.

Agci,

nehogy azt hidd, hogy vegigaludta az utat. Odafele 1 orat aludt, visszafele kb 20 percet. Mondjuk en arra szamitottam vegigorditja az egesz napot, de alig lehetett a hangjat hallani.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Gabi3!
Boldog szülinapot Flórának!
Szerintem késõbb sem fogod megbánni, hogy átjöttetek a Hegedûs Ágihoz.

Ágci!
Gabó jobban van már? Mi baja volt/van?
Hogy álltok a bölcsödékkel?

Zsófi!
Szerintem kár elõre eldönteni hogy hogy aludjon a baba, mert minden gyerek más. Én Benedeket nem akartam hason altatni, de mikor láttam rajta, hogy így érzi jól magát így fektettem. Bálint pedig eleinte oldalt feküdt, majd háton (ki is volt kopva a haja hátul), de most már hol hason, hol háton alszik.

Nina!
Ha a horkolásra siker valami hatásos módszert kieszközölnöd feltétlenül értesíts! Kezdem azt hinni, hogy minden férfi horkol...Kép

Akkor jövõ héten hétfõn, vagy szerdán délelõtt legyen a tali nálunk?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Szép jó reggelt mindenkinek!

Banita:
Sajnos mi nem tudunk menni. Szerdán szurira megyünk. Hétfõ pedig az egyetlen szabadnapja a páromnak, és ilyenkor nem szoktam elillanni itthonról.

Vanda fél hat óta kukorékolKép
De ma reggel megmutatta az apukájának is, hogyan tud hasra fordulni.

Szép napot mindenkinek!
Nina
nina74

Hát ezt nem éppen most irtam, mondjuk ugy fél hétkor.
De még jó, hogy ma elküldteKép
Nina
nina74

Nina: Én reggel 7-kor írtam egyet és nem akarta elküldeni. Majd este leírom, ha még emlékezni fogok, hogy mit írtam.

Gabi3
inecsg

Akkor jó, azt hittem már megint csak velem bohóckodik a gépKép
nina74

Boldog szülinapot Flórának! Ki gondolná, hogy koraszülött volt! Elõtte jár jóval Kittinek mozgásban, pedig õ is nemsoká ünnepelni fogja az 1 évet. Remélem találkozni is fognak egyszer. Fogalmam sincs, mit csinálhat két ilyen kicsi lány egymással. Kitti utoljára fél évesen látott hasonló korú babát, de akkor még csak nézett. Most már oda is tudna menni (mászni). Kép
méri

Köszi Méri! Nem is tudtam, hogy ekkora gyerkõcöd van, azt gondoltam idõsebb. Csak három héttel született korábban. A súlya alapján korababa.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Voltunk Annával "mázsálni" és íme az eredmény: 4740 g és 58 cm a "picilány". Lili 4 hónaposan volt ekkora Kép Olyan kis pufi-lufi az Anna Lilihez képest!
Most menni kell, de majd jövök késõbb!

Legyetek jók!
Éva
vevike

Sziasztok!!!

Nina: Anna bukik még, de már közel sem annyit, mint eleibe.
Most megint vannak rajta kiütések, fogalmunk sincs mitõl.
Tegnap bevágott egy egész üveg alma-krumpli bébiételt.
Nem lehetett leállítaniKépKépKép

Azért szeretném hason altatni Bencót, mert nem szeretném ha megfulladna. Állandóan ettõl rettegnék, ha hanyatt fektetem.
Ráadásul azt sem szeretném, ha lapos lenne a feje, a mi családunkban mindenkié kerekKép
Amúgy nem tudom miért, de kiráz a hideg, ha hanyatt alvó babát látok.
A kórházban is elég szörnyû érzés volt.
Az oldalfektetésen még gondolkodom, eddig nem jutott eszembe.

Pusssz:
Zsófi(30+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Éva: Ez igen! Anna nagyon szépen gyarapszik. Hogy telnek napjaitok?

Zsófi: Az oldalt fektetés a háton és a hason alvás közötti megoldás. Én mindig úgy altattam a Flót. Igaz a kórhában meg hasra fektették a nõvérek. Lapos a feje? De mitõl ha mindig egy irányba fekteted akkor elképzelhetõ, cserélgeni kell a pozíciókat.

Megjáruk a szemészetet. Majdnem haza küldtek, mikor azt mondtam, hogy más már a dokinénink, aztán kinyögtem, hogy van idõpontunk. A dokinéni meg az aszisztensei rettentõen aranyosak voltak. Csak egy fél órát vártunk, sõt még egy nagy szájú kamasz elõtt be is hívtak. Hazafelé a Manócska el is szundizott.

Ágci: MI a helyzet Gabóval? Meggyógyult már?

Gabi3
inecsg

Zsófi:
A klinikán a "bicikliskosárkában" remekül lehet az oldalán fektetni a pólyában a babát.Úgy féloldalt lell egyszerüen lerakni. A csecsemósök is igy fektetik bent a bukósabb babákat. Sõt! Van nekik háromszög alakú szivacsuk, És egyszerûen nekitámasztják a babát.
Itthon Én kitámasztottam, de szigoruan váltogatva az irányt.
Ez nem megy sokáig, utána Õ ugyis ugy fekszik ahogy jólesik neki. De ez az idõ szerintem pont elég ahhoz hogy ne legyen lapi a buksija.
Elõttem volt egy elrettentõ példa. Járt hozzám vásárolni egy csajszi, na hát annak a kisfiának a feje...

Anna már ilyeneket eszik? Vandának a szájában még viz sem volt. Kellene??
Pont ezen bosszankodtam egész hétvégén. Találkozom ezzel-azzal,-Jaj de aranyos kisbaba!
-Mennyi idõs?
-És még nem eszik semmi mást?
Na aztán jött a Nagymamám...Kislányom: mert hogy te mikor ekkora voltál..., Meg mikor Anyád ekkora....
Én úgy gondoltam fél éves koráig nem adok neki mást csak anyatejet.Szerintem szépen gyarapszik, növöget.
Mennyiségre fogalmam sincs mennyit eszik, de ha kér akkor mindig kap.
Tényleg Ti mikor kezdtétek hozzátáplálni a kicsiket?

Gabi3
És Anyukád szemével mi újság? Rendbe jött?

Nina
nina74

Nina, szerintem nem baj, ha még nem adsz neki semmi mást, mi is csak azért kezdtük el, mert este Panka 7-tõl 10-ig negyedóránként, félóránként szeretne szopni, és anyunak nem termelõdik olyan gyorsan a teje. Ezért az a szokás nálunk, hogy 6-7 körül szopi, aztán mikor nyolc körül nyüszög akkor bébiétel, 10-kor megint szopi.
Nagyon bevált, egészen addig, míg nem próbáltuk ki a zöldborsót, meg a sárgarépát. Hogy mekkorát tud Panka köpniKépKépKép!!!
Azt még nem tudom, hogy a kórházban, ill. a klinikán mit fogok tenni, de itthon azt hiszem, hogy maradok a hasonfektetésnél. Már öt gyereknél beváltKépKépKép

Zsófi(30+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi,

en is csodalkoztam, hogy mar eszik Panka mast is. Mibol gondolod, hogy negyedorankent akar enni? Nekem is van, hogy Simci 1 oraig is cicizik, de ez nem vegig eves, hanem cumizas is. A tej asszem haromnegyede a szopi alatt termelodik. De ebben Agci okosabb. Az asztma miatt szerintem az lenne a jo, ha minel tovabb csak szopizna. Nekem legalabbis ez a velemenyem.

Nina,

nem kell foglalkozni masokkal. Esetleg mond azt, hogy persze eszik mar mindent, csak meg szopizik is. Kép Kép
A kizarolagos szopi a legmegfelelobb.

Nekem is mondtak mar masok, hogy ilyet meg nem is hallottak, hogy nem adok teat. Pedig szegeny gyerek szomjas biztos. Biztos. Kép Kép

Milyen uzletben dolgoztal?

Eva,

vegre jelentkezel. Szepen fejlodik Anna. Simci leallt, illetve mostmar a normalis adagot hizza. Ugy laccik ezek a 2. babak mar tudjak a rendet. Kép Kép Jazmin 1 evesen volt annyi, mint most Simci, ha jol emlexem. Mondjuk egyik sem normalis. Eleg szelsosegesek a babokaim.
Lili hogy van?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?