Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszter!
Nem tudom melyik utcában laknak,majd rákérdezek. Már ott laknak,csak még nincs befejezve a ház.
Sejtem,hogy nem a közeletekben vannak,mert nekik hetek óta nincs internetük,valami gond van a renszerrel,állítólag több utcában.
Képet úgy tudsz felrakni,ha előtte lekicsinyíted max 600X600-ra majd a melléklet feltöltésénél csatolod.
Nálunk sajnos apósom nem érhette meg azt,hogy élvezze a nagypapaságot,csak Kyrát ismerhette meg,őt nagyon imádta,azóta született még 6 unokája. Bezzeg anyósom nem értékeli,vagyis nem érdeklik az unokái,saját magával van elfoglalva :roll:

Rakok fel képeket,jártunk Kyrával a Tropikáriumban,voltunk úgye hétvégén buliban ott lovagolt Kyra és a Balcsin. És egy kép a gyerekek pancsizásáról.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép
beátab
 
 


Sziasztok!

Mostanában csak olvasgattam, mert egyrészt a gép is döglődik, már az sem bírja a meleget, meg ZAlánnak is alakulóban van a nappali alvása, a 3 alvás már sok neki a 2 még kevés, addig meg valahogy próbálkozunk, csak így nehéz tervezni előre.

Valaki írja már le legyen kedves, hogy hol van az a kávézó, mert nem tudom még én sem, lehet átsiklottam felette, ha valaki már írta. Bár ha jól olvasom, ma találkoztok ott?! Akkor az nem megy, mára más program van. Végre kikönyörögtem apától egy MEDENCÉT! Azt megyünk venni, jó kis két és fél méteres átmérőjűt. A szomszédnál kipróbáltuk és Zalán is élvezte, úgyhogy jöhet. Bár medence partit nem fogunk tartani, mert az a kevés fű ami kinőtt az most kiégett, a garázs csak félkész, úgyhogy katasztrófa a kertünk, de talán mire Zalán focizni szeretne lesz belőle valami :D

Bea!
NAgyon jó az a "fedett" gyerek medence, majdnem vettünk hasonlót, csak kb 10 perccel az orrunk előtt vitték el az utolsót :evil:
Nagyon szépen ül Kyra a lovon, nagyon ügyes.
Ezt az egy napig maradhat baba és mama a kórházban tervet már én is hallottam, de akkor mit csinálnak a besárgulós babákkal például, az nem egy nap alatt jön ki. No meg én bevallom hiába olyan a kórház amilyen, egy első babánál azért jó volt, hogy ott volt csecsemős meg egyéb nővér segítségnek.

Eszter!
Nem semmi meglepit találtatok ki anyudnak, biztos jó lehetett, azért megpróbálkozhatnál a képpel, nagyon kíváncsi vagyok rá, főleg, hogy ennyit dolgoztatok vele, azért a mozaikolás nem egy könnyű meló.

Anyacuka!
Az a torta nagyon guszta, jól néz ki. Sokszor jobban tudok értékelni egy saját készítésű sütit mint a boltit, főleg mióta Zalán mellett nem tudok nekiállni szinte semminek, pedig sütni azt tudok meg imádok is. Juj és milyen tapló vagyok, azt hiszem eddig nem is kívántam nagyon boldog szülinapot Beninek!

Bogi!
Pedig nagyon jól lett az arcfestés! Gratula Pirosnak :D

Zsu!
És esetleg egy képet ide a pocakodról??? :D

Piros!
Irigy irigy irigy… De jó nektek ilyen sokat a Balcsin, és ráadásul ilyen jó időket fogtok ki!

Maminti!
Tavaly Zazival pocakban én is jól bírtam a meleget, sőt olyankor legalább elpilledt ő is és nem mocorgott. Épp a legnagyobb melegben voltunk Egerben nyaralni és a sok séta meg se kottyant viszont hazafelé épp kezdődött egy hidegfront, na akkor beindult a teperő gépezet. Persze ez a hidegfront érzékenység még most is meg van neki. Én meg majdhogynem rosszabbul viselem a meleget.

Orsi!
Majd ha hazajöttök: sétában bármikor benne vagyunk, a kádat meg bocsi, hogy nem vittük vissza, ahogy ígértük, de abban a nagy melegben ki se dugtuk az orrunkat a lakásból. Addig meg jó nyaralást!

Na üdv mindenkinek!

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Belátom, tényleg nagyon jó nekünk itt, a Balcsin. Édesanyámékat illeti a köszönet bölcs előrelátásukért, amikor úgy 20-25 éve vettek egy telket itt és kb. 15 év alatt téglánként, önkezükkel összeraktak itt egy kis házat. Még én is betonoztam itt kb. 12 évesen. Ennek ellenére még áll a ház :wink:

Mióta gyerekeim vannak szinte minden nyáron megszökünk ide egy kicsit. Csak nők és gyerekek hétközben, hogy a fiúk nyugodtan tudjanak dolgozni (és gyerek- meg asszonymentesen, a saját otthonukban feltöltődni). Mi meg élvezzük, hoyg senki sem fintorog a hozatott kaja miatt,nem kell főzni, sőt mosogatni is alig és a gyereknevelésbe sem okoskodik bele senki. A hétvégeken azután befut a "bikavonat" és nagy családi bográcsozások meg szalonnázások és strandolás folyik. Ilyenkor a régen látott rokonok is megtalálnak minket egy-egy fürdőzös nap erejéig. :D

Nagyon szívesen látok közületek is bárkit egy kávéra vagy tisztábatevésre :wink: , ha erre jár, csak szóljatok ide előtte a mobilomon. Persze nagy luxusra nem kell számítani, de egy pohár víz és jó szó mindig akad.

Bea!

Anna lovaglása az anyósom műve. Egy hónapja még én is úgy tudtam, hoyg a lány féla lovaktól, de azután anyós kitalálta, hogy menjen le hozzá a lány kicsit nagymamaázni. Viszont miután ő már nincs elég jól a teljes napi felügyelethez, menjen napközis lovastáborba Zircre 5 napra. Ebbe bele is egyeztem. Erre mire indultunk volna hozzájuk kiderült, hogy a tábor nem bejárós, hanem bentlakós és nem 5 hanem 10 nap. Gondolhatod!
Végül minden nagyon jól sült el! Anna csodálatosan viselkedett a nála 3-5 évvel nagyobb lányok között, vadidegen helyen és nevelőkkel. Mikor a tábor végén mentünk érte magabiztosan mozgotta lovak között és gyönyörű tartással tanügetett (persze még száron vezetve). Még fel is állt a nyeregben. Majd szét vetett a büszkeség! próbálok képet felvarázsolni róla, ha sikerül. Nme tudom lesz-e folytatás, az edző szerint érdemes lenne foglalkoznia vele. Meglátjuk.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

 
 

Sziasztok!

Bea drága vagy,de nem tudom hogy kell lekicsinyíteni.Dániel (a férjem nagyfia )azt mondta,hogy majd ad valami programot hozzá.
Netünk mobilról jön mert ide nem hozzák el a kábel.

Ma jött "haza"(Magyarországra) a férjem kisebbik nagyfia(USA-ból)Ez jó,de konfliktus van apa-fia között,hogy ezt hogy fogjuk áthidalni azt nem tudom mert az én párom nem akar lépni,a fia meg inkább nekem szól mint az apjának,azt hogy leszállt Pesten a gépe a barátnőjétől tudom.

Megyek,mert a gyerekek nem akarnak aludni!
Jó éjt!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Bea!
Látom van Nektek is ilyen medencétek. Hát mi nagyon megbántuk. Úgy hirdették, hogy levehető a teteje. Hát nem tudom ez milyen, de a miénk nem levehető, és a melegben befülledt egy pillanat alatt, szegény gyerekek alig kaptak levegőt benne. Úgyhogy idén levehetővé tettük a tetejét, Ati fogta, és ollóval levágta. :) Így már nagyon szuper, szellőzik is. :)

Piros!
Nem tudom olvasod-e, majd felhívlak, de úgy néz ki, hogy vasárnap egyből Kapolcsra megyünk, mert ez ilyen egész napos dínom-dánom gyerekprogramokkal, kirakodóbigyóval tűzdelt akármi lesz.
Játszóházak tömkelege, mindenféle korosztálynak. Ja, és Ancsáék is jönnek, azt üzeni Ancsa, hogy nagyon szeretné, ha Ti is jönnétek.
Igazán megnyertétek a barátainkat, mert mindenki azt mondta, aki a vizitúrán ott volt, hogy a Pirosék annyira jó fejek. :) (Én tudtam :) )

ANNÁNAK ITT IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Kb másfél órája azt hallottam a bébiőrből, mintha öklendezne Krisz. Igazam lett, mire bementem, szegényem össze vissza hányta az ágyát. nemtudom, gyomorrontás e, vagy valami vírus, bár ma egész nap nem evett meg semmit, kivéve talán egy túrórudit. Ági, Bea, elsősorban miattatok írtam ezt, hátha mégis vírus, figyeljétek a gyerkőcöket.

Puszi mindenkinek, jó éjt

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!
Megjött az eső!!!
Szerencsére nálunk még nincs jele betegségnek.
Kapolcson nagyon jó programok szoktak lenni,de mi mindig akkor mentünk mikor esett az eső.Már rutinból 3 váltás ruhát viszünk 1 napra :lol: .

Mára csak ennyi futotta az időből!Jó éjt mindenkinek!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Remélem az időjárás kegyes lesz hozzánk, és nem lesz eső, egyenlőre úgy látom az időjárás jelentést, hogy nem lesz.

Zsu!
Szegény Krisz! De Te is vigyázz magadra, nem lenne jó összeszedni egy hányós vírust!

Eszter!

Akkor Ti már sokszor voltatok ott? Mi most megyünk először, és nagyon várom.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Nálunk is van valami vírus féle. A nagylányom hányt tegnap egész éjjel. A nagymaminál volt az uncsitesóival, de ma haza is hoztuk. Egész nap fekszik, egyébként más baja nincs, nézi a tévét. Szóval valami van a levegőben, vigyázzatok!

Tegnap a Batyiban jártunk, és ott van egy nagyon jó hinta, amibe kicsi fiamat is bele mertem tenni, életében először hintázott. És kacarászott közben. :) Gumiból készült az ülőke, és egy gumikorlát körbeveszi a gyereket. Van máshol is ilyen a városban?

Minket is meglephetne valaki egy vadiúj fürdőszobai mozaikkal. :) A múlt hétvégén festették a szobákat meg a folyosót, de még mindig rámolok. Eszter, engem is érdekelne a kép, mert a fürdő még hátra van (határozatlan időre elhalasztva).

Erzsiéknek hol van kávézójuk?

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Piros!
Mi pont az alsóőrsi európa kempinget néztük ki. Valószínű jövő hét közepén lemegyünk, kb 1 hétre, az itthoni munkáktól függően.
Ha gondolod, és tényleg nem zavarunk, írd meg a mobilod számát légyszi! r.eniko@mail.tvnet.hu

Bogi!
Küldesz nekem please 400 db maxi pelust? (szkásos, tempó számla)
Esetleg írj sms-t mikor tudjátok hozni?
Jó volt a gyerekprogram?

Zsu!
Jobbulást Krisznek. Reméljük csak gyors nyári vírus és hamar elpucol! Vigyázz, ne kapd el!
Amúgy nem vagyok építész (bárcsak az lennék :-) ). Környezetvédelmi és élelmiszeripari mérnöknek tanultam.
Utoljára gyed előtt biztonsági tanácsadó voltam.

NA puszi mindenkinek!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

Remélem senki nem nyaral a héten,elég vacak az idő.

Niki!
Vettetek medencét? Annyira ne sajnáld a fedett medencét,mert ,mint Bogi is írta elég meleg van alatta,a hőségben nem volt olyan jó. Viszont ha nincs benne víz,akkor is lehet játszani benne,olyan mint egy sátor.
Hogy alakul az alvás?
Marcell nálunk már csak 1x alszik ebéd után,a bölcsiben szoktatták rá,nem örültem neki,mert szerintem kellene neki a napközbeni 2 alvás. Viszont nagyot alszik ebéd után, kb. 3 órát,ez viszont nagyon jó,főleg ha rá tudom venni Kyrát is az alvásra.
Erzsi kávézója a Bajcsy Zs. 3-ban van,Kaffa a neve,nagyon hangulatos. Múlt héten voltunk ott,a gyerekek nagyon jól érezték magukat,a párnákon szaladgáltak :roll:

Piros!
Akkor jó ötlet volt a lovas tábor Annának. Itthon nem tervezitek a lovaglást?

Eszter!
Kicsinyíteni lehet a Paint programmal is ami elvileg minden operációs rendszerben van. Leírom,hogyan tudod használni.
Paint-Fájl-kiválasztod a képet amit kicsinyíteni akarsz-
kép-nyújtás/döntés-nyújtás/beállítod a százalékot mindét oldalnál /ezt ki kell kisérletezned,hogy milyen %-ban megfelelő Neked a kicsinyítés/-ok
Az Attribútumoknál le tudod ellenőrizni a kicsinyítés után a pixel számot.
Remélem érthető voltam,annyira én sem értek ám hozzá :oops:
Ha esetleg nem sikerülne,szívesen lekicsinyítek képeket Neked,ha gondolod.
Mi újság a férjed és a nagyfiú kapcsolatával? Rendeződik?

Bogi!
Voltatok Kapolcson? MIlyen volt?
Mi szombaton Zamárdiban voltunk Opel találkozón,hát most az én gyerekeim is remekeltek :evil: , írtó rosszak voltak,az étteremben is ment a műsor,felváltva tudtunk csak enni,hol én, hol Csabi rohangált a kicsik után :roll: . Viszont a strandot nagyon élvezték,jó meleg volt a víz és lassan mélyült.
Mint írtam a medencét annyira nem szeretjük mi sem. Ennek sem levehető a teteje.
Biztos emlékszel a tavalyi nagy medencénkre,azt nem akartuk felállítani,mert nagy helyet foglal,ezért vettünk kisebbet,meg a pillangós homokózóban sincs homok,abban is tudnak fürdeni. Szóval nem csak ez a fedett van szerencsére.

Nyuszog!
Lányod jobban van már?
Ismerem azt a hintát,tényleg nagyon jó,a játszótér is,sokat jártunk oda tavasszal.
Itt Csanakon is csináltak egy új játszóteret,de még nem jutottunk el,vagy meleg van,vagy esik az eső.
Nálunk is lesz festés,már előre félek tőle. Az új színeken még nem tudtunk megegyezni a férjemmel :D
Jövő héten redőnyt szerelnek hozzánk,nagyon elegem lett a reluxából,nem tudom tisztán tartani.

Múlt héten voltunk Ágiéknál pancsolni,hát a gyerekek annyira jól érezték magukat,el sem akartak jönni.

Most mennem kell,összevesztek valamin,nem jó ez az idő,bent nem bírnak magukkal :(

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Holnap visszük a pelenkát!
A múltkori számla is itt van még, elfelejtettem elküldeni.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden: ma voltunk ultrahangon, úgy néz ki, kislányunk lesz!!! :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Köszi Bea!Megprobálom lekicsinyíteni a képeket aztán rakok fel.

Ha valakit érdekel a férjem belsőépítészeti tervezéseket is szokott csinálni,(ismerősöknek tanácsadást...)főleg az üvegeinknek szokott helyet keresni,az üvegek elött díszítőfestéssel foglalkozott(éttermek,szórakozóhelyek,magánlakások...)Nézzétek meg a weboldalunkat:www.sjpalkotasz.hu
ez volt a reklám helye :lol: ,bocs ha túl nyomulós voltam!

Majd még jelentkezem!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Zsu!
De szuper :) Ez tökre izgi!

Nos akkor egy kis beszámoló Kapolcsról.
Délelőtt fél 10-kor indultunk el, és 11-re értünk Pulára. Ott megkerestük a gyerekprogramot, ami egy táncház volt. A gyerekek kb. 5 percig nézték, aztán körülnéztünk odakinn, aztán megint vissza a táncházba. Ott megláttak egy kislányt, akinek ki volt festve az arca, Lili egyből kérdezte, hogy hol csinálták. Akkor elmentünk keresni egy játszóházat. Meg is találtuk nagynehezen, ott volt arcfestés, meg egy csocsó asztal. Arcfestés megvolt, kint találtunk egy szivacsot, tele gyurmával meg színesekkel, oda letelepedtek, játszottak. Aztán délben megéheztek, megettük a szendvicseket amit vittem, ott találkoztunk a Lovasi Andrással (Kispál énekese), jót nevetett a lányokon, mert tették magukat, aztán elindultunk Kapolcsra 1 órakor, hogy legyen helyünk. a kb. 6 km-es utat Pula és Kapolcs között 1 óra alatt tettük meg, mire leparkoltunk, aztán átverekedtük magunkat a népen és leültünk várni a Vitéz Lászlót.
Megvettük még Pulán az egész napra szóló 2000 Ft-os jegyeket, persze senki nem nézte meg, előttünk egy 8 fős felnőtt társaság azon röhögött, hogy még jó, hogy nem vettek jegyet, mert csak fél órával, 20 perccel az előadás előtt kezdték kérni. Mivel mi csak erre az egy előadásra mentünk, elég drága mulatság volt az egész.
Utána itt is kerestünk egy játszóházat, ami hirdetve volt, de ez is csalódás volt kicsit, mert itt viszont gyöngyfűzésen és rajzoláson kívül más nem volt, ja még pénzért lehetett köveket mosni, meg persze tele volt eladó cuccokkal az udvar (gyapjú képek, üvegékszerek, kerámiák stb.).
Olyan fél 6 körül indultunk haza, végig bennünk volt az a kellemetlen érzés, hogy oké, hogy a gyerekek viszonylag jól érezték magukat, de nagyon drága volt ez az egész ahhoz képest.
Ráadásul a Kemény Henrik sem a régi már, az előadás nem volt pörgős, a lányaim, akik imádják a Vitéz Lászlót, unatkoztak! az előadás alatt.
Amit nagyon vártak, hogy kezet foghassanak a Vitéz Lászlóval élőben. Odamentünk, felköszöntünk a színpadra a Kemény Henriknek, vissza is köszönt, feltettük a színpadra a lányokat, hogy nézzék meg, de a Henrik bácsi elég fura módon lezavarta őket. Ez sem esett túl jól, pedig egy csomó gyerek kíváncsi volt rá, odamentek, megköszönték az előadást, és őket is elzavarták.

Szóval ennyi. Amúgy a forgatag meg minden úgy hangulatos lett volna, ha nincs az a rengeteg autó a faluban, és az összes kirakodó minden az út mellett volt az udvarokon megcsinálva. Bár ez sem fesztivál, hanem inkább egy nagy kirakodóvásár, azért elhiszem, hogy a fiatalok élvezik, tényleg nekik való inkább, de ők meg úgy veszik, mint a szigetet, kimásznak a sátorból, mennek a kocsmába, lerészegednek, aztán ott hánynak a bábelőadás mellett.

Bea!
Én már nem is tudom kiszámítani a gyerekeket, hogy mikor érdemes menni velük, programot csinálni, mert mindig van valami ami megzavarhatja őket :)
Egyébként a medence így tető nélkül nagyon jó. :)

Piros!
Sajnálom, hogy nem jött össze a találkozó. Én még nem tudom hogy fogom becsomagolni azt a rengeteg pelenkát, sajnos csak éjjel fogom tudni csinálni, nap közben semmi esélyem rá. :( Úgyhogy nem marad nagyon időnk a csavira, ráadásul ahogy mondtam, kifogytunk teljesen a pénzből.

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép

seszter
samu eszter
 
 


Bea!
Nézzétek meg a www.dulux.hu oldalt. Szuper színharmóniák vannak! Még teszt is van az egyéni stílus kialakításához. Hátha közelednek az álláspontok apával.
Nálam abszolút a türkiszkék-lila-kávé-fehér színek a nyerők. De nem akarom agyonszínezni a házat.

Bogi!
Köszi, várjuk!

Zsu!
Ez tényleg tök szupi!!!! :lol:

Üdv!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

De rég jártam erre. Nem volt netünk már egy jó ideje.
Már a 28. hét végén járok, jó nagy lett a pocakom. De most gondban vagyok orvos szempontból, ugyanis a Titanilla elment szülési szabira. Pedig nagyon meg voltam vele elégedve, sajna most kereshetek újat.

Igyekszem visszaolvasgatni, majd jelentkezem még.

Judit
juditta2
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat! Merre jártok amúgy? Hát már a héten sem lesz mama-tali??!!

Bea, Bogi!

A gyerkőcök viselkedése totál kiszámíthatatlan. Engem ma a védőnő azzal boldogított, hogy hát 2 éves a Krisztofer, min csodálkozok, most kezdődik a dackorszak...?! Merthogy elmeséltem neki a délelőttünket, hogy Kriszike drága hány helyen állt neki hisztizni, toporzékolni.
Elmentünk ugyanis hosszú nadrágot meg zárt cipőt venni, ugyanis az utóbbi napokban rádöbbentem, hogy ezeket elég rendesen kinőtte Krisz.
Szóval, az első helyen kitört a balhé, mert nem vettem neki bébiknek való játékot, a másodikon azért mert nem voltak játékok, és ruhát kellett próbálni, a harmadik helyen azért mert a szomszéd boltban akart almát venni. Én megígértem neki, hogy majd eszik a mamánál, meg otthon is van alma. Hát a mamánál nem volt alma. Újabb hiszti. Szedtünk kukoricát, azt abban a pillanatban akarta volna megenni, újabb hiszti. Aztán krokodil könnyeket ejtett, mert hazajöttünk... Hát szóval, mozgalmas délelőttünk volt.

Remélem nektek jobban telik a nap, én most kicsit hulla vagyok, remélem írtok minnél többet, és talélkozni is tudunk valamikor!

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Zsu!

Gratula a leányzóhoz! Sajnos nem tudlak sok jóval kecsegtetni dackorszak-ügyben. Dávid is kezdi/folytatja ezt a műsort. A lányok példáján okulva ez a "túl-kell-élni" időszakok közé tartozik. Az egyetlen jó hír talán, hogy ugyanakkor nem folyamatos a hiszti (inkább csak váratlanul kitörő és csillapíthatatlan :lol: ) és cserébe ilyenkor vannak még ölbekéredzkedések is. Dávid napjában többször mondja, hogy "anya, bújjunk össze!" pesrze nem mindig a legjobb időpontban, de okulva a lányokon, iylenkor eldobok kapát-kaszát és leülök vele egy fotelban, mert a lányoknál a dackorszak végével a "cicázás" is elmúlt. Persze most is kedvesek, de már korántsem igénylik azt a szoros testkontaktust. Nálunk így volt, de biztosan vannak a többieknek eltérő (talán biztatóbb) tapasztalatai vagy jó trükkjei a hisztis dacoskodás leszerelésére.

Roen!

megkaptad a mailt? Várunk!

Bogi!

Nálunk szerintem olcsón kijönnétek :wink: , de persze nem erőszak a disznótor :D Azért csörgess meg, ha sikerült bezacskózni a pelusokat és tart még a hétből!

Bea!

nem tudom lesz-e Annánál folytatása a lovaglásnak. Én nem bánnám, mert elég jól fegyelmez és jó tartást is ad (minden értelemben), de erőltetni nem akarom a lányt. ha kell hozzá filozófiai indoklás, akkor az az elvem, hogy mindent megmutatni neki(k) a világból és hagyni, hoyg csinálják, ami tetszik nekik. persze néha elbizonytalanodom, hoyg nem kéne-e "nyomni" kicsit valamerre, de azután a szándékot mindig elsöprika kötelező teendők :?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a Balatonról, de a hétvégére megyünk vissza.A csajok már holnap lemennek, hát...eléggé lehűlt a víz.
Majd még jövök...
Vendég
 


Sziasztok!

Bizony, Zsu, a dackorszak az olyan, hogy muszály elkezdődnie mostanában. :-)
Kitartás és következetesség. Ne foglalkozz vele, ha nagyon nem gáz a helyzet. Ha nincs eredménye a műsornak, talán ritkul. Zsófi is állt a annó zuhany alatt. A fiúknál szerencsére nem jelentkezik még, bár van néha ellenszegülés, de ca. 30 mp bőgés után beadják a derekukat (eddig).
Persze egyre nehezebb lesz, ahogy nő a pocakod gondolom. Pihenj amennyit tudsz.

Luca!
Tényleg lehűlt a víz? Mennyire?
Ugye még lesz meleg? Behülyülük, ha vége a nyárnak mire eljutunk nyaralni :evil:

Piros, köszi megkaptam. Majd ha biciglizgetünk alsóőrsön beköszönünk.

Juditta!
Jó, hogy visszatértél! Szépen telik az idő! MElyik dokira gondoltál?
A végén együtt szülsz a szülészeddel?

Bogi!
A szállítmány megérkezett! Köszi!

Na jó éjt!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

Köszi Bea!Azt hiszem sikerült a képeket lekicsinyíteni,csak időm nem volt feltenni.Próbálok a gyerekekről is.

Mirjam belázasodott 2 napja,hiába nem volt ma láza egész nap a kezemben akart lenni,nyűgösködött,de ma már legalább evett is valamit.Elötte csak a szopi volt.

Sajnálom Bogi,hogy nem igazán volt jó Kapolcson. :(
A nővéremmel,anyuval meg a picivel(Mirjam 10 hónapos)megyek pénteken.Nem szeretnék semmi különös programot megnézni,csak ami az utunkba kerül kiállítás,vásár,műsor...
Tavaly Péterrel (meg nagy pocival)voltunk lenn 2 napot,de rokonoknál szálltunk meg így elbeszélgettük a koncertre szánt időt,meg el is fáradtam :oops: ,de élveztem a sétát a szép dolgokat,persze az illemhelyek hagynak némi kivánni valót maguk után,meg mindenki ezalatt az egy hét alatt akar meggazdagodni.Van fazekas ismerősöm aki le se megy mert drága a hely,a szállás és nem bír annyit kitermelni,hogy megérje.
A tavalyi sztorihoz hozzátartozik még annyi,hogy Péter szokott vért adni,gondolta most is így tesz.Elmentünk a meghirdetett helyre,a meghírdetett időre.Akkor kezdtek el kipakolni...sebaj,segíteni jöttünk,kivárjuk.Nem elég hogy másfél-két órát vártunk,de Péter vénáját úgy elszúrták,hogy 2 hétig lila és érzékeny volt az egész karja,szerencsére a győri véradóban egy doktornő adott kenőcsöt,meg jótanácsot...

Elötte a gyerekekkel voltunk,akkor meg az eső eredt el oly gyorsan,hogy nem tudtunk hova fussunk.Péter elment a kocsiért addig egy vadidegen ember tartotta a fejünk felett a saját ernyőjét,hogy legalább a gyerekek ne ázzanak,váltoruha volt,átöltöztünk a kocsiban aztán a nap is kisütött.
Mára ennyi mert későre jár,jó éjt! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Nem mondtam, hogy nem éreztem jól magam, csak úgy érzem ezért nem érte meg elmenni. Vagyis semmi katartikus élmény nem fűződött a dologhoz, még a Vitéz Lászlóhoz sem, amit annyira vártunk.

Piros!
Épp azon gondolkoztam, hogy talán holnap délelőtt fognám magam és lemennék hozzátok péntek délutánig, de az elhatározás még nem született meg. Kellene egy kis bíztatás. :)
Nehezen indulok meg egyedül messzire autóval, mert nagyon bizonytalan vagyok, és mindig tuti biztos vagyok benne, hogy eltévedek :)

Képzeljétek, a lányaim névnapi bulit rendeztek nekem!
Pakolásztak a szobájukban, aztán rohantak oda, hogy "Anya, jöjjél a buliba!"
Középre vitték a kis Ikeás asztalt meg székeket, és az volt a buli, hozták a tortát, meg ilyenek.
Nagyon édesek voltak.

Ja, és még egy :)
Ati volt felesége (Piros Te ismered már) tegnap sütött nekem muffint. Hát az isteni finom. Én utálom a gesztenyét is, és a muffint is, de kénytelen voltam megkérni, hogy süssön nekem, mert annyira finom volt, hogy csak na. Nekem meg nincs muffin sütőm, amit ma haladéktalanul beszerzek.
Bemásolom a recit, mert tudom, hogy sokan szeretitek a muffint:

muffin recept 12 db-hoz

1 gesztenyemassza
5 dkg liszt vagy ha lisztérzékenynek készíted 5 dkg kukoricakeményítő
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg vaj/margarin
1 evőkanál rum
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál sütőpor

Tojásokat szétválasztani, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá kell
verni. Másik tálban a sárgáját a cukorral kikeverni, majd beletenni a
gesztenyemasszát apránként, a rumot, végül a megolvasztott
vajat/margarint. Aztán hozzá kell keverni a sütőporral vegyített
lisztet. A nedves összetevőkhöz végül hozzá kell adni a tojásfehérje
habot, és nagy mozdulatokkal belekeverni. Mehet a muffin sütőbe. Kb.
2530 percet kell 165 fokon sütni légkeveréses sütőben, vagy simában 175
fokon. Először úgy csinálta, hogy csokiszeletkéket tett a közepükbe, és úgy sütötte meg, tegnap meg meggyet tett bele, olyan 4-5 szemet egy muffinba. Én mondjuk úgy fogom csinálni, hogy mindegyiket teszek bele, mert mindegyik isteni volt.

Enikő!
:) Jó nyaralást :) Gondoltam, hogy elutaztok, azért kell ennyi sok pelenka.

Bea, Zsu!
Nekem mostanában nagyon sok gondom volt Katicával, azért is írtam ritkábban, mert szörnyű napokon vagyunk túl. Megéltem anyaságom teljes mélypontját. Már gyermekpszichológus telefonszámát kértem el, hogy elviszem Katicát, annyira nem tudtam mit kezdeni a folyamatos, reggeltől estig tartó ellenkezésével és hisztijével. Egyik este, a sok kudarcba fulladt altatási kísérlet után már olyanokat mondtam neki, hogy utána annyira rosszul éreztem magam, hogy elmondani sem tudom.
Aztán tegnap Ancsa (szomszéd) adott egy könyvet.
Az a címe, hogy Fegyelmezett, jó gyerek.
Egy fajta fegyelmezési technikáról ír, de az elején van benne rengeteg olyan dolog, ami rádöbbentett, hogy valamit nagyon rosszul csináltam eddig. Vagyis észrevettem, hogy totál igaza van a könyv írójának, hiszen minden olyan fegyelmezési technika amit eddig bevetettem, egyáltalán nem használt, vagy csak ideig-óráig. Pl leírja, milyen hatása van a verésnek, az étel megvonásának, az eltiltásnak, vagy elkülönítésnek, a ledorongolásnak, megalázásnak (pl. kétbalkezesnek mondani), a fenyegetésnek, a dolgoztatásnak, a korlátozásnak, az előjogok megvonásának.
Mind olyan dolog, amit az ember megpróbál elkerülni, mégis szinte valamilyen formában minden nap elhangzik ilyesmi. Amúgy a technikát egyperces dorgálásnak hívják. Elég egyszerű a dolog, azt hiszem gyakorolni fogom, talán saját magamon is úrrá lehetek általa, mert az utóbbi időben már én is elég ingerült voltam a sok kudarc, a nem sikerült programok miatt.

Amikor olvastam, hogy hasonló cipőben jártok a közel két éves gyerekekkel, akkor már én is gondoltam, hogy ez valami dackorszak féle lehet, de mivel Lilinél ez nem volt, ezért megijedtem tőle, és nem tudtam kezelni.

Nos a tegnap esti fektetés tényleg simán ment ahhoz képest, ami az utóbbi hónapban volt!Bár most is későn aludtak el, 11 után, de most vidámak voltak, Katica nem hisztizett, beszélgettünk.

Na puszi mindenkinek!

Piros, ha olvasod kérlek kicsit bíztass :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

GYERE!!!!! Felhívlak még este, ha letettem a gyerekeket. Úgy 8 körül. Nagyon egyszerű idetalálni, leírtam priviben.

GYERE!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Bogi!

Boldog névnapot kívánok!

A csajok nevelése miatt ne aggódj, biztos mindent úgy csinálsz ahogy jó Nekik, ez abból is látszik, amennyire szeretnek Téged!!!Én is sok szakirodalmat olvastam, többek között Dr. Spock könyvét.De amikor alkalmazni kéne, nem nagyon jut az ember eszébe amit leírtak, általában ösztönösen cselekszik.
Nálam a rendszeresség és a következetesség vált be.Lefeküdni mindig 8-kor kellett, így tudták, hogy hiába minden, 8-kor ágyba kell menni.Gyorsan megszokták, és nem is tiltakoztak.Mindig minden ugyanúgy zajlott, így mindig tudták, hogy mire számíthatnak.1/2 7-fürdés, utána vacsi, aztán lefekvés.Ott még picit olvashattak, vagy amíg nem tudtak olvasni nézegették a könyvet, de 8-kor lámpaoltás.
És ha egyszer valamit mondtam, hogy úgy lesz, az úgy lett, így értelme sem volt a hisztinek, úgysem értek el vele semmit.
Legfeljebb voltak emgedmények: pld ez most így lesz, de utána lehet arról szó, amit szeretnél...
Nekem szerintem ez a két dolog segített abban, hogy eléggé könnyen kezelhetőek a csajok.
De nem akarok ám okoskodni, csak leírtam a tapasztalataimat.Lehet, hogy másnál más vált be, meg ugye a gyerekek sem egyformák...
Vendég
 


BOGI!

Kép Kép
beátab
 
 


Sziasztok!

Utólag is Boldog Szülinapot és Névnapot kivánok mindenkinek!!!!

Mindig olvaslak benneteket de odaáig nem jutok hogy irjak is,most hogy a három gyerkőc itthon van nincs sok időm a gép elött üldögélni.De majd szeptemberben bepótolom! :)


Addig is mindenkinek további szép nyarat jó nyaralást kivánok!!!!!!!!

Legyetek jók!!!

Puszi mindenkinek!!

Kép
vea
 
 


Eszter, én ismerem a párodat!!!! Illetve tudom, hogy ki ő. Most döbbentem rá. (A tényleges korkülönbséget nyugodtan oszd el kettővel.) Ő már biztosan nem emlékszik rám. Jópár éve munkatársakat keresett, és én is beszéltem vele, de azután győzött az önbizalomhiányom és a pesszimizmusom. Azóta talán rajzolni is elfelejtettem. :oops: Akkor mesélte, hogy ő mivel foglalkozik, és megmutatta néhány munkáját.

A dackorszakot kezdőknek kitartást és türelmet kívánok. Annak idején én sem találtam meg a megoldást, pedig volt szép szó, fenyegetés, hideg zuhany (szó szerint), tanácstalan óvónők, meg nevelési tanácsadó, de 5-6 évesen kinőtte!
Csak, hogy jól összezavarjak mindenkit: az esti elalvásnál nekünk meg a rendszertelenség jött be. Ott alszanak el mellettünk a nappaliban, valamikor a film alatt (leginkább az elején), azután bevisszük őket a helyükre. Így viszont bárhol, bármikor képesek elaludni, órákig tartó mesélés és egyéb ceremónia nélkül is. Biztos, hogy ezer oldalról támadható a módszer, de kényelmes és mindenkinek jó.

Aug. 31-én lesz a nagycsaládosoknál egy összejövetel. Álítólag itt elég nyüzsgő élet folyik. Van valakinek erről tapasztalata?

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket!

Jelentem a módszer úgy néz ki talán beválik, mármint abban, hogy én kicsit nyugodtabb vagyok, szépen átgondolom, hogy a rosszaság, amit csináltak mekkora súlyú, és rögtön rájövök, hogy csak bosszantó. A hiszti alatt meg csak simán nyugalmat erőltetek magamra, és nem foglalkozok vele, inkább próbálom a nyugalmamat a gyereknek is átadni.

Piros!
Írtam, hogy nem megyünk.
Azt hiszem kimegyünk az állatkertbe egyet.
Majd írd meg légyszi, hogy annak a helynek mi a neve, ahol Ti is ilyen magyar állatokat néztetek, valami gazdaság féle.

Na megyek.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Először is boldog névnapot kívánok neked!
Ez a Kapolcs tényleg nem hangzik túl jól. Annyiszor néztük már a férjemmel, hogy le kéne menni, de ahogy a neten olvasgattam mindig a programokat nem volt túl bíztató. Mindig csak egy valami tetszett meg, azért meg nem lett volna érdemes lemenni, ezek szerint tényleg nem.
A gyerekneveléshez kitartás. Mindig jön valami új korszak amibe bele kell az anyukáknak is tanulni, ez a szép benne, tiszta kihívás az egész :)

Nyuszog!
Nálunk is van egy hinta amiből nem esik ki kisgyerek. Állványos benti hinta :D, Zalán imádja. Neki a csúszda volt legutóbb újdonság, de idén már nem veszünk, mert bentre már minek azt hamar kinövi, kintre meg idén már szintén nem.

Bea!
Lassan oda jutok, hogy jobb szeretném kitörölni a szótáramból azt a szót, hogy medence!
Amikor még kisebbet kerestünk az nem volt sehol, csak nagy. Most hogy nagyot szeretnénk az nincs sehol, csak kicsi. Már anyumék is körülnéztek Szekszárdon az ott nyílott két áruházban is, de sehol. Győrben azt mondják nem is rendelnek már, mert nincs rá kereslet. Most úgy néz ki a Székesfehérvári Bricóból fogunk talán venni, ha kapnak, azt mondták, ma 5 után érdeklődjek és akkor a medencevételt egy barátnőlátogatssal egybekötjük. Csak a férjem közben kiábrándított, hogy ha meg is vesszük már nem fogjuk felállítani, mert minek, pedig szerintem még nincs vége a nyárnak!
Alvás most egész jól alakul, állunk át a napi kettőre, már ha nincs semmi program.
Köszi a kávézó címet, nem is ismertem eddig.

Zsu!
Gratula a kislányhoz. Milyen nevek jöttek szóba?

Eszter!
Jó lett a konyha, ügyik vagytok! Nagyon jó az összhang.

Dackorszakosok!
Hajaj mi még jóval előtte állunk, de így is tud toporzékolni :) Olyan jókat mosolygok mikor olyat olvasok, hogy „túl kell élni időszak”. Már a Zalán hasfájós korától kezdve egymást váltják a túl kell esni rajta dolgok :) A párommal jót röhögünk mindig, hogy majd nyugdíjas korunkra „nyugtunk” lesz, de addigra meg már azért nem fogunk tudni pihenni, mert itt fáj ott fáj :D

Üdv mindenkinek!

kancellárka
 
 


Bogi!


Kép

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Utólag is nagyon boldog névnapot neked!! Aranyosak lehettek a lánykáid, hogy megünnepeltek!! Nekem mostanában Krisz kíván minden egyes alakalommal boldog szülinapot, ahányszor virágot szed! :lol: Férjed exétől kedves dolog volt, hogy sütött neked sütit, a receptet már jegyzetelem is ki, hétvégén meg is sütöm, jó hogy leírtad!! Nálunk férjem ex-e terén az a hír, hogy bármelyik nap megszülhet! Szegény már nagyon várja, rettentően megviselte a kánikula. Diusna meg csak úgy jönnek a tesók sorjában! Egykéből hirtelen lesz 3 tesós leányzó!

Piros, Orsi, Luca!
Remélem marad a jó idő, amíg nyaraltok!!

Mi tegnap vittük Füredre anyuékat, hát az állam majd' leesett, amikor megláttam a "hotelt". Nagyon lepusztult, kis lyuk az egész, medence nuku, hűtő a szobában szintén nincs, még a zuhanytálca is luxusnak számított volna, úgy látszik. Hajjaj, manapság minden sz..rt eladnak...

Jó, hogy eennyien reagáltatok a dackorszakos témára, jó olvasni, hogy ti hogyan kezelitek ezeket a helyzetetket. Igazából ezzel kapcsolatban arra jutottam, hogy természetes dolog, a gyerkőc próbálgatja meddig mehet el. A másik dolog viszont, ami talán ennél is fontosabb, és amit Bogi is írt már, a TÜRELEM ! és bevallom, én bizony ezen a téren nehézségekkel küzdök. na, ezt nagyon szépen megfogalmaztam, így nem is olyan súlyos, de az igazság az, hogy egy türelmetlen hülye vagyok!! tegnap este mire átgondoltam, hogy melyik helyzetet hogyan kezeltem, hogy reagáltam, és mennyi mindent kellett volna máshogy csinálnom, addigra totál kikészültem. Ehhez jön még, hogy egy idiótának tartottam magam, amiért 1., elvittem hajat vágatni a gyerekemet, pedig utálja, és ezzel jól megsirattam. 2., elcitáltam Füredre, ami csak jól kifárasztotta, szinte semmit nem aludt, és valószínűleg ettől volt nyűgös. Ehhez jön még a fent említett türelmetlenség, úgyhogy csodásan éreztem magam.
Félre ne értsetek, nem várok én vigaszt, látom hogy mennyi mindenen kell még változtatni, mert bizony nem csak a Krisz nyűgös, csak meg akartam osztani veletek a gondolataimat, mert tudom hogy ti át tudjátok érezni miről beszélek.

Remélem aki utálja a lelkizést, az lazán átugrott, engem most sajna ez a dolog foglalkoztat.
Puszi nektek, kevésbé borús gondolatokat mindannyiótoknak!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok,
elnézést előre is h csak pár szót szólok, de naon naon elvagyok havazva mostanában...
olvasni is alig alig sikerül a fórumot.. :(
köszi Bea h helyettem is megtetted h a kvzó cimét megadtad, mikor ott voltatok emlitettem h találjatok ki időpontot és besz meg h mikor ok a tali, vhogy megoldom majd én is h ott legyek..
na rohanok is
puszimindenkinek
Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Teljesen normális dolog,hogy az ember terhesen sokkal érzékenyebb, türelmetlenebb,mint azelőtt volt. És Krisz valóban abban a korban van amikor próbálgatja,hogy meddig mehet el. Nehogy azt hidd,hogy csak ő ilyen,szerintem bármelyikünk tud hasonló példát mondani. Mint tudod Kyránál még mindig tart a mit tudom én már hányadik dackorszak :roll: ,mellé Marcellnél meg már elkezdődött. Úgyhogy Te még jó helyzetben vagy :lol: Egyenlőre :wink:
Kyra ma anyumnál van,gondoltuk Csabival,hogy megpróbálkozunk 1 gyerekkel egy kis shopingolással. Rosszul gondoltuk,semmivel nem volt könnyebb :roll:
Egy darabig ücsörgött a babakocsiban /kb.10 perc/,aztán jött a műsor. Kivettük,rohangált,a Hervisben voltunk éppen,aztán talált magának játékot,valami habosított rúddal rohangált és közben sikongatott,mondanom sem kell mindenki bennünket nézett. Elvettem tőle,földhöz vágta magát,és még hangosabban sikoltozott. Ott hagytam,és mentem joggingot próbálni. Azokat a tekinteteket ahogy rám néztek......a megvetés az emberek részéről felháborító volt. És a hiszti abbamaradt 2 perc alatt. Azt azért hozzá kell tennem az apja ott állt mellette,nem volt egyedül,de én a lelketlen anya ott hagytam.
Ma valahogy engem nem tudott feldühíteni. De nincs mindig ez így. Csak rájöttem,hogy avval ha ingerült vagyok a gyerek még hisztisebb lesz.
Én is sokat töröm a fejem azon mit kellene máshogy csinálnom,de még nem jöttem rá :oops:
Ahogy nézem magam körül a gyerekeket majdnem mindegyik hasonló az enyémekhez,csak hát mennyivel jobb lenne,ha pont az én gyerekeim nem lennének hisztisek,akaratosak,szófogadatlanok....
Tehát nyugi!!!

Bogi!
Az a könyv engem is érdekel. Ma az Árkádban gondoltam is rá,hogy megnézem,de erre nem került sor :lol: A könyvesboltba már nem merészkedtünk be.
Szerinted miért magunkat okoljuk mindenért? Úgy látom sokan vagyunk akik azt hisszük valamit nem jól csinálunk. Én nem hittem soha,hogy könyvből lehet gyereket nevelni,de ha tudnak jó ötletet adni ami használható is akkor kész vagyok megváltoztatni a véleményemet :wink:

Eszter!
Örülök,hogy tudtam segíteni.
A csempe nagyon jó lett,gratulálok hozzá!!!
Szépek a gyerekeid.
Te hogy bírsz a hárommal?
Mirjam jobban van már?

Enikő!
Ismerem azt a web oldalt,próbálkoztam is a színekkel. Vettünk már dulux festéket a lenti wc-re és fürdőre, tojáshéjszínűt. A lépcsőházat is kitaláltuk az narancs lesz. A nappali nehéz,mert gipsszel antikolták és jelenleg is 3 színből áll. Az még nem eldöntött.
A kicsik szobája valószínű sárga lesz,és veszek rá öntapadós dekorációs állatos matricákat,a Bricoban nagyon jókat láttam.
A Dani fiam még nem döntött. A mi hálónk marad még, az jó állapotban van.
Viszont van most némi esélyünk költözésre,de ezt még nem kiabálom el :wink: ,de a festés mindenképpen kell már,a gyerekek nyomai eléggé láthatók lettek :roll:
Jó nyaralást Nektek!

Judit!
Jó Rólad is hallani! Gyere sűrűbben. Tudni már a baba nemét?

Niki!
Hát én sem gondoltam volna,hogy nem olyan egyszerű medencét venni. Pedig van még a nyárból 1 hónap,sőt ki tudja milyen lesz a szeptember.
Azért remélem sikerül,és talán a férjedet is rá tudod venni a felállítására.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Van egy unokatesóm aki mélyen vallásos. Azt hiszem már meséltem róla, ő az, aki havonta egyszer végiglátogatja a családot, és bár nem közvetlenül zendít rá az igére, mindig akad egy-egy olyan mondatom, amibe belekapaszkodik, vagy ő tesz fel olyan kérdést, és rátérünk a lényegre.
Nekem nem kényelmetlen Istenről, Jézusról beszélni, mert bár egy földhözragadt tudós, és tudálékos alkatnak tartom magam :) valahogy mégis érzem, hogy létezik egy olyan rendező elv, ami felsőbbrendű. Talán pont azért, mert a csillagászat egy olyan tudomány, ahol egyszerre éled meg a jelent, de belenézve a távcsőbe, a nagyon nagyon nagyon régmúltat is láthatod.
Szóval ez az unokatesóm mondta egyszer, hogy minden nap megteszi azt, amit Te is, összegzi a napot. Mi volt jó, mi volt rossz, kvel találkozott, mit csinált, és javasolta, hogy tegyem meg én is, és akkor hamarosan úgy fogok élni, hogy törekszem a jóra minden szempontból.
Bevallom, én ezt még soha nem tettem meg. Éppen ezért, Te nagyon nagy lelki erőről teszel tanúbizonyságot, amikor ezt megteszed a nap végén, akkoris, ha rosszul érzed magad utána, mert pár dolog nem úgy sikerült, ahogy a képzeletedben elgondoltad.
De nézted pl. úgy a dolgot, hogy Krisznek mindenképp hozzá kell szokni a fodrászkodáshoz, hiszen ez az élet része, és az ápoltsághoz tartozik. Egy kis sírás nem ártott még senkinek.
Nézted-e úgy, hogy Te Krisznek akartál jó élményeket szerezni akkor, amikor elvitted Füredre, mert azt gondoltad, hogy valamit közösen csináltok, talán élvezni fogja. Lehet, hogy elfáradt, lehet, hogy Te türelmetlen voltál vele estére, de nap közben mosolygott-e rád, nevetett-e nagyokat, tetszett-e neki az út?
Minden éremnek két oldala van.
Ahogy én megismertelek titeket és Kriszt is (bár ezt Bea talán jobban tudja), én úgy látom, hogy Krisz egy kiegyensúlyozott gyerek, akinek mindent megpróbálnak megadni, leginkább a szeretetet és törődést.
Volt a spekrumon egy tök jó műsor, a gyerekek vérmérsékletéről és az annak megfelelő nevelési módszerről volt benne szó. Érdekes volt, és elgondolkoztató, hogy bár TUDOM milyen a gyerekem, tudatosan még soha nem gondolkoztam azon, hogy milyen a vérmérséklete, milyenek az alapvető tulajdonságai. Tehát konkrétan szavakba mindent még soha nem foglaltam össze.
Szerintem Neked most a baba miatt leginkább nyugira lenne szükséged, a szervezeted kívánja is, ezért türelmetlenebb vagy. Ez természetes!


Bea!
Az is természetes, hogy magunkat okoljuk, nincs más akit okolhatnánk. Vagyis pl. okolhatnánk a saját anyukánkat is, de mi értelme lenne? :)
A könyv egyébként 2000-es, nálunk 2001-ben adták ki. Én ugyanúgy hülyeségnek tartom a legtöbb nevelési könyvet, de ez nem is annyira nevelési, mint kimondottan fegyelmezési módszer.

Niki!
Úgy van, egy előadásért nem éri meg elmenni, dehát jó pap is holtig tanul :) És ez a gyereknevelésre is érvényes. Olvastam itt a babaneten olyat is, hogy egy négy gyerekes anyukának voltak kérdései, mert az első 3 nem csinált olyat, amit a 4. igen :)

Klári!
Köszi :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Piros! Drága barátnőm!

Annyira nagyon hiányoztok!
Képzeld milyen beszélgetés zajlott Atival msn-en:
Megkérdezte Ati egyik haverját-munkatársát, akinek a felesége a barátnőm, hogy csináljunk-e közös programot. A srác csak hümmögött. Mondtam Atinak, hogy akkor ne erőltessük. És azt válaszolta, hogy:
Pirosékkal sokkal közelebb állunk egymáshoz, és már nagyon hiányoznak!
Na ha Ati ilyet mond....
Úgyhogy azt hiszem alig várjuk már a 20-át, vagy lehet, hogy meglátogatunk benneteket ha jó idő lesz családostól egy napra. És akkor elvihetnél minket oda abba az akármibe, amit mondtál, hogy megmutatsz. Ahol állatok vannak.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Miután Bea segítő útmutatásával le tudtam kicsinyíteni a képeket raktam fel párat,de nem volt időm részletezni.Ezzel most se untatnálak benneteket,csak annyi,hogy az én kis családomról különböző időszakokból válogatott képek.

Bea!
Köszi a dicséretet!
3 gyerekkel nem olyan vészes,otthon simán elvagyunk,meg ismerős helyen,de ha valahova menni kell akkor egyedül max.kettőt viszek.Nálunk jó a kis korkülönbség,Ármin meg Ráhel jól el tudnak játszani (ha éppen nem nyúzzák egymást,ami elég gyakori :oops: Mirjammal még nem tudnak mit kezdeni,de énekelgetni,beszélni hozzá az azért megy nekik.Mirjam amugy 2 napig volt lázas egyéb tünetet nem produkált még egy napot nyügös volt,de már az is a múlté :)

A hiszti nálunk is gyakori jelenség!Találtam a gyerekkönyvtárban egy mesekönyvet az a címe,hogy hisztimesék .4 mese van benne,van hiszti manós(Ármint bosszantotta ha hiszti közben az apja éneklös hangon elkezdte mondogatni,hogy hisztiiii maaanóóóó!,aztán abbahagyta a histzit :lol: ),de Ráhelnél nem vált be :oops: .Mirjam is roppant akaratos!Minden gyerek más,másként reagálnak,ami bevállt az Árminnál,az nem jött be a Ráhelnél,de Mirjamnál már két-vagy többféle dolgot próbálunk.

Nálunk is megvan az esti fürdés,vacsi,fekvés szabálya,néha kicsit rugalmasítjuk,de az alap ugyan az.Ármintól egy hete vettem el a cumit,már csak a macijával alszik,de még néha keresi(csak alváshoz kapta meg,napközben egy edénykében volt)

Rossz szokásról hogyan lehet szerintetek leszoktatni a gyereket?Ráhel gyakran megharapja az Ármint ha valami nem úgy történik ahogy ő akarja,félek,hogy az oviban is hasdonlóan fog eljárni :oops:

Nyuszog!
Nem hiszem hogy rajzolni el lehet felejteni.A technikák kis gyakorlással visszajönnek!Mikor a férjemmel beszéltél akkor még a díszítőfestéssel foglalkozott,azt a vállalkozást közben átadta a nagyfiának.A gyerekek kedvéért biztos kézbeveszed majd újra a ceruzát :)

Bogi!
Utólag is boldog névnapot,a sütireceptet ki fogom próbálni!

Kép

Kép

Kép

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Bea, Bogi!
Köszi a hozzászólást, kifejezetten jót tettetek a lelkemnek!! :D :D

Bogi!
Holnap sütöm a muffint, és még azt a hamis tiramisut szeretném megcsinálni, amit múltkor itt nálunk mondtál!! Jól emlékszem, úgy volt hogy Aranka mogyorós krémpor, mandula aromával? Vagy kifelejtek valamit? Gondolom akkor a babapiskótát sem kávéba áztatod ugye?

Eszter!
Olvastam valamit a harapásról, de pontosan nem emlékszem. Valamiképp az állatias ösztönhöz hasonlították ezt a dolgot, amiről tényleg mihamarabb le kell szoktatni a gyerkőcöt, mert ezzel valójában uralkodni akar. Hát nagyon okos tippem nincs, hogy hogyan szoktasd le róla a kis Ráhelt , talán nézzétek meg az Oroszlánkirályt, hátha megtanulja, hogy csak az állatok harapnak.

Bea!
A Hervisben amúgy a személyzet sem túl gyerekbarát!! Talán emlékszel, meséltem, minket pár hónappal ezelőtt egyenesen kiküldtek, mert babakocsival voltunk!! Utálom azt a helyet! Ti ma tartjátok a Kíra névnapját?

Niki!
Köszi a gratulációt, eddig a Kitti vezet toronymagasan, mert a férjem nem akar mást meghallani. Remélem tudtok medencét venni, szerintem még érdemes lenne felállítani. Kikában is szokott lenni.

További szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Bogi!
Amit Zsunak írtál az nagyon tetszik, és elgondolkodtató és igaz.
A Kapolcs lehet nekünk kiesik a meg kell majd nézni gyerekkel is körből, de pl most lesz Cseszneken a várjátékok, az tuti jó gyerkőcöknek, mi még párommal kettesben voltunk, de rengeteg gyerek volt ott és élvezte, ha nagyobb lesz Zalán oda visszük, vagy épp repülőnapról beszéltünk, bár az inkább fiús, de sose lehet tudni. Először "kicsiben a périvel rápróbálunk majd, és ha bejön jöhet a kecskeméti is.

Zsu!
A Kitti szép név és ha a férj úgy akarja... Hát úgyis az ő kicsi leánykája lesz :D

MEDENCE sztori folyt. köv.:
Az összes nagy áruházat (Kika is) körbetelefonáltam sehol nincs és nem is lesz medence nincs rá igény nem rendelnek. Erre mikor mentünk dobozokat venni a Bricoba mit látnak szemeim MEDENCÉT! Csakhogy kb dupla annyiba kerül mint nyár elején nem akciósan és közli a srác, hogy nem lesz olcsóbb így is akciós, mert így is el fogják vinni. Úgyhogy úgy gondoltuk, hogy majd jövőre...

kancellárka
 
 


Bea, köszönöm az érdeklődést, a nagylány a szokásos 1-2 nap fekvés és diéta után lassan felkelt, és eltünt itthonról egy barátnőjével. :)

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

A héten mi is hazaértünk. Jó volt a nyaralás, bár kicsit fárasztó is. A barátaink kisfia 3 éves, és ha csinytevésről, vagy hangoskodásról volt szó, akkor Zselykével összhangban voltak. :) A játék nem mindig ment zökkenőmentesen, így olyankor is hangoskodtak. :lol:
Szinte végig jó idő volt, sokat fürödtünk, de kirándulni is tudtunk. Zselykének minden nagyon tetszett és mindennek örült. Az én mosolyom a szállás fürdőszobájában már nem volt őszinte, nem gondoltam bele, hogy egy régi parasztház esetén, amiben szinte még az eredeti bútorok vannak, nem raknak be egy szép, világos fürdőt. :? A kaja aránylag jó volt, a fiúk panaszkodtak a mennyiségre, de mi lányok sose maradtunk éhen. Az Őrség még mindig nagyon szép. A hatalmas fák között az ember szabadnak érezheti magát, és minden nyugalmat sugároz.
Hogy a nyugalom ne tartson olyan sokáig, vasárnap megyünk Zselykével nagyizni, ahol egész héten programok lesznek, mert most van a triatlon nagyhét.

Bogi
Utólag is boldog névnapot Neked!! Zselyke emlegeti azóta is Katicát. Itt nagyon kedvesen viselkedtek a lányok.
Én a szakirodalommal most nagyon mellényultam, a Hogyan neveljünk boldog gyermeket? című kiadványal. Még véletlenül se vedd meg.

Zsu
Nálunk most megint a verekedés van porondon. Most a nyaralás alatt is oda-oda csapott a kisfiúnak, nem mindig indokolatlanul, de akkor is bosszantó. Küldtem szobába és állítottam falhoz, ha nem volt szoba, mondtam neki gondolkozzon. Gondolkozott, mondta, hogy nem szabad verekedni, adott puszit és simogatott, majd 2 óra múlva ismét odacsapott. :cry:
Itthon a hisztit úgy kezelem, hogy beküldöm a szobába az első pillanatban, hogy ott hisztizzen, mert én nem hallgatom. Csak akkor jöhet ki, ha abbahagyja, és akkor megbeszéljük a dolgot. Nyilvános helyen persze nem ilyen egyszerű. Szandál vásárlást már hallasztottam el, mert még leülni se volt hajlandó a boltban. Másnap meg szónélkül felpróbált 2 pár szandit. :)
A Kitti nagyon kedves név. Kriszi mennyire érzékeli a kistesót?

Niki
Ez a medence mizéria elég érdekes. Én most tervezem még a vásárlását. Gondoltam most csak olcsóbb lesz, mint tavasszal. Az öcsém is mondta, hogy vesz egy közepeset Zsezsének a szülinapjára. Így lehet, hogy rábízom a vásárlást! :lol:
Holnap egy séta? Majd hívlak!

Eszter
Nagyon szép lett a konyha. Egy ilyen meglepetésnek én is csak örülni tudnék. :) Ráhel lehet, hogy magától leszokik a harapásról az oviban, ha emberére akad.

Még utószónak 2 dolog. Zsezse megy szept. 3-tól bölcsibe, én meg szept. 17-től dolgozni. :) :cry:

A mami talival meg tudnátok várni? Vagy ha hazajövök szervezünk még egyet?

Jó nyaralást a nyaralóknak, a többieknek is jó sok pihenést még!

Csók: Orsi

Pár kép a nyaralásról. Kép Szentgothardon Kép Leventével Kép Éljen a csúszda Kép Úszás Kép Itt laktunk Kép Verenda Kép úton Kép ha nagy leszek... Kép a szemük se áll jól Kép így is lehet kirándulni Kép a jáki templom Kép mi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Nagyon szép helyen voltatok. Mi is akartunk menni egy ilyen parasztházba, talán mondtam is, bababarát parasztházként hirdetik, meg is keresem a linket majd, felteszem ide, mert nekem nagyon tetszik.

Verekedés. Ebben a könyben ezt a szobába beküldős dolgot is azok közé sorolják, amiknek csak nagyon rövid távú hatása van.
Egyébként pont a szomszédom, akitől kaptam a könyvet a Borit úgy bünteti, hogy beküldi a kis WC-be. Érdekes.
Különben tényleg nagyon sok nevelési könyv amerikából származik, és azokat próbálják ráhúzni a magyar helyzetekre.
És hiába hasonlók a gyerekek mindenhol, mégis mások a nevelési szokások, és nem lehet ráhúzni egyiket a másikra.
Ez is amerikai, de mint írtam ez nem nevelési könyv, ezért ez más.

Niki!
Ez a medencés sztori nem semmi. Én is kerestem, mert mi is akartunk egy kicsit nagyobbat venni, de sehol nem volt.

Jaj képzeljétek, vettem magamnak egy csodaszép cipőt az esküvőre, ahol Lili lesz a koszorúslány. A Spárban abban az új cipőboltban le vannak árazva a cipők, ez pl. 12000-ről volt leárazva 2590 Ft-ra. Nagyon gyönyörűek vannak. A gyerekcipők is le vannak árazva.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Most tényleg kicsit pofátlan leszek, akit nem érdekel, az ugorja át!

Szeretném azt a pár db. PO bodyt kiárusítani ami van Nekem itthon. Ha esetleg valakinek kellene, felteszem ide a képeket, meg az árakat, és írjátok meg nekem, ha valamelyik megtetszik. Arra gondoltam, hogy nagyker ár+10%-ért odaadom!

Íme:
56-os
SC-001 850 Ft
Kép

PO-960 650 Ft
Kép

68-as
SC-138 850 Ft
Kép

SC-160 800 Ft
Kép

74-es
PO-979 650 Ft
Kép

SC-127 800 Ft
Kép

SC-106 850 Ft
Kép

PO-990 850 Ft
Kép

SC-158 800 Ft
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


80-as

PO-989 800 Ft
Kép

PO-924 800 Ft
Kép

SC-155 800 Ft
Kép

SC-161 1100 Ft
Kép

SC-154 1100 Ft
Kép

SC-174 1100 Ft
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


86-os

SC-135 850 Ft
Kép

SC-177 1100 Ft
Kép

SC-176 1100 Ft
Kép

SC-175 1100 Ft
Kép

SC-178 950 Ft
Kép

SC-172 1050 Ft
Kép

SC-129 800 Ft
Kép

PO-848 900 Ft Ennek a teste világoskék csíkos, az ujja pedig telekék, csak nincs róla kép, és ez a strandos minta van rajta. Fiús!
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


92-es

PO-985 800 Ft
Kép

SC-173 1100 Ft
Kép

SC-174 1100 Ft
Kép

PO-992 950 Ft (Ez liláskék színű eredetiben!!!)
Kép


116-os
Rózsaszín csíkos fodros ujjú, fodros aljú rövidujjú kislány póló, strand mintával. 1000 Ft
Ilyesmi, csak a minta nem ilyen rajta.
Kép


Még egyszer elnézést, akit nem érdekelt remélem átugrotta!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi, a gyereknevelési könyvekhez két kérdésem lenne:
Ha amit elsoroltál, azt nem ajánlja büntetésként, akkor mit javasol helyette? (Belekalkulálva azt is, hogy anyuci idegei sincsenek kötélből.)
A másik, hogy ezek ugye amerikai eredetű gondolatok. Ott vajon beváltak?

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Szia Nyuszog!

Mint említettem, ez nem nevelési könyv, hanem egy fegyelmezési módszert ír le, ami a több évtizedes kutatások, kísérletek és fejlesztések alapján sikeres. A módszer neve egyperces dorgálás, ami hatalmas fegyelmet és önuralmat igényel az anyukától. Ez valamelyest egybevág azokkal a mai nevelési módszerekkel, amelyek azt mondják, hogy a gyereket partnerként kell kezelni, és nem szabad megalázni, vagy testileg fenyíteni (verni).
Azt hiszem valamit nagyon félreérthettél, merthogy én pontosan ellene vagyok ezeknek az amerikai nevelési módszereknek, ahogy írtam is. Azt hiszem, ha látnád milyen tudok lenni, kétséged sem férne hozzá, hogy valamilyen módszert mindenképp be kell vezetnem a lányok fegyelmezésére, mert az amit én szoktam, annak nincs eredménye. Én olyan lobbanékony vagyok, vagyis rögtön felhúzom magam, és akkor kiordítom magamból a dühömet, ha aznap már a 20. bődületes baromságot csinálják, van úgy, hogy rájuk is legyintek. Annak semmi más eredménye nincs, minthogy a gyerekek sírnak, nekem bűntudatom van, és baromi rossz érzés, ugyanis tanulni nem tanulnak belőle, maximum elkezdenek félni tőlem, vagyis már elég felemelni a kezem, már húzzák be a nyakukat, mintha agyon szoktam volna verni őket, pedig erről szó sincs. Tudom, hogy sokan elítélik ezt, mások meg megértik, meg azért a környezetemben akinek egynél több gyereke van, az tudja miről beszélek.
Ma reggel pl. negyed 7-kor elmentem Katicával bevásárolni a kis boltba, Lili még aludt. El sem hittem, hogy egyedül mennyire jól viselkedik Katica. Nálatok azért nagy a korkülönbség a két csemete közt, de én szinte állandóan a kettővel vagyok, ők sem nagyon voltak még külön egymástól, max. pár órára.

Szóval a könyv ajánl egy módszert, amit részletesen leír, persze a könyv feléig azt taglalja, hogy a többi módszer miért nem teljesen hatékony. Az egyperces dorgálás tényleg egy perces, vagyis rövid idő alatt az anyukának le kell magát csillapítani, méghozzá a manapság oly divatos pozitív gondolatokkal. Bevallom, baromira nehéz, én nem is tudom még alkalmazni.

Egyébként ha gondolod, leírom a tömörített változatot, hátha más is kíváncsi már rá, amennyit papoltam róla.
Az első lépés, ami a legfontosabb, és ami alatt valamennyire le lehet higgadni, hogy a lehetőségekhez képest a gyereket a rászólás utáni pillanatokban el kell vinni olyan helyre, ahol más nem hallhatja mi zajlik. Ez is valamennyire a gyerek védelmét szolgálja, hiszen nem alázzuk meg nyilvánosan. Persze egy boltban ezt nehéz megoldani.
Aztán röviden 5 lépésben ennyi:
1. A magatartás miatti dorgálás
2. Átmenet mozzanata (ez egy-két mp. amíg az anya gondolatai átállnak arra, hogy szereti a gyermekét, akármilyen dühös is, és neki akar jót.)
3. A gyermek iránti szeretetünk és nagyrabecsülésünk megerősítése. (Pl. Te egy okos, aranyos kisfiú vagy, és én szeretlek, akkoris, ha haragszom. Segíteni szeretnék neked, de ezután is, ha elfelejted a szabályt, és megütöd a testvéredet, én úgyanígy meg foglak szidni, és újra és újra emlékeztetlek a szabályokra.)
4. Rövid kérdezz-felelek a szabályokról. (Pl. Tudod miért dorgállak meg most? - Mert megütöttem a testvéremet. - Igen, okos fiú vagy. És miért kell minden alkalommal, mikor rosszaságot csinálsz megszidnom téged? - Mert nem szabad megütni a testvéremet. - Igen, így van. És mit teszel, ha a testvéred bosszant téged? - Ha nem tudom megoldani, hozzád fordulok.)
5. Szeretetteljes érintés (Ölelés, puszi)

Szóval ez egy idealizált helyzet, ahol a gyerek már nagyobb, és értelmes, de a módszert kicsi kortól alkalmazva az anya is rutinos lesz, és könnyebben kezeli a helyzeteket.
Leír még egy csomó kísérleti eredményt is, ahol csoportokat hasonlítottak össze, ezek klasszikus pszichológiai módszereken alapulnak.

Sőt, azt is leírja, és figyelembe veszi, hogy régebben nagyanyáink idejében még a családok általában összetartóak voltak, még túlnyomó részt több generáció élt együtt, ahol a gyerekekre mindig volt aki figyelt, akkor könnyebb volt a nevelési helyzeteket megoldani, vagy akár kivédeni.

Na nagyjából ennyi :) Nem mondom, hogy ez a könyv nincs tele idealizált helyzetekkel, de azért ki lehet szűrni belőle a lényeget.


Mesélek Neked egy érdekes dolgot, ami a családomban esett meg.
Engem anyukám szinte soha nem vert meg, életemben kétszer ütött meg. Az unokatestvéremet, anyukám hugának a velem egyidős lányát az apukája nap mint nap verte. Igaz náluk nagyon speciális helyzet volt még ezen kívül is, de az unokatesóm minden nap megkapta a magáét, akár csinált valamit, akár nem. Mikor iskolás lett, már egy négyesért is kapott. Igaz, hogy kitűnő tanuló lett, most több diplomával rendelkező álatlános iskolai tanár, de mint személyiség, egy érzéketlen ember lett, aki szereti cukkolni, érzelmileg zaklatni a másikat. Amikor a húgom megszületett, mi 14 évesek voltunk. Unokatesóm eljött hozzánk, és azt élvezte, hogy a húgomat, aki rettegett a kiságytól, beletette a kiságyba, és hagyta, hogy ott sírjon az akkor 3-4 hónapos húgom. Élvezte hallgatni a keserves sírását, és ott nevetett a kiságy mellett. És ő ma is ilyen, bár azért 30 évesen már ici picit talán érettebb lett, de alapvetően ilyen.
Nem mondom, hogy azért lett ilyen, mert verték, de bizonyára nem használt neki, mert az együttérzés teljesen kiveszett belőle.

Na sok voltam egy kicsit, bocsi!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi, nem értettem félre, de kérlek, hogy a kérdésemhez ne gondolj gúnyos hangsúlyt, mert nem úgy tettem fel. Bár úgy is lehet olvasni, igaz. Tényleg érdekel a dolog, mert ez nálunk is és mindenhol probléma. És az ötlet jól hangzik, ahogy így leírod. Bár nehéz. Én tűrök egy darabig, utána robbanok, és jön elő minden, a tegnapi és a múltheti gond is. Utána hányingerem van, fáj a torkom, fizikailag rosszul érzem magam. A gyerek meg fél, hogy ma éppen meddig bírom. De azért persze próbálkozik. :) Főleg a dologzó anyukáknak nehéz a napi adag meló és frusztráltság után nem kiordítani magukból a feszültséget.

Én meg olyat olvastam, hogy el kell mondani az érzelmeinket. Meg kell mondani a gyereknek (családtagnak, munkatársnak), hogy amit csinált, az bosszant bennünket vagy elszomorít, mert így érthetőbb nekik. Talán nem kellene ezzel megvárni a robbanáspontot. :)

Volt egy kisfilm az egyik adón, egy cárról, akit kiskorában szinte terror alatt tartottak. Rettegett Iván lett a neve később.

De annyi elmélet jön a tengeren túlról, mégis tele vannak a hírek szörnyűbbnél szörnyűbb esetekkel. Tudom, pont azok nem olvasnak ilyen könyveket, akiknél a legnagyobb problémák vannak...

Kép
Kép
nyuszog
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?