Új privát üzeneted érkezett!

ezeket készítettük reggel:
Kép

Kép

csernusn
 
 


Csajok! Ha még nem voltatok nyaralni vagy majd csak télen akartok, ajánlom a figyelmetekbe a munkahelyemet. Vidéki (TOlna megyei), csendes szálloda és most már gyerekbarát is, persze nem annyi lehetőséggel mint a Kolping (de nem is olyan drága):

http://www.hotelorchidea.hu/

Nézzétek meg a honlapot vannak képek is, ha valakit érdekel szívesen mesélek róla bővebben priviben (vagy itt :wink: :?: ) Minden szobában van hordozható ágy pelenkázóval.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Sziszi, Niki!
Köszi a mondókákat!

Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 

 
 

Sziasztok!
Mensi:
hát nekem az első most múlt el, de ha ilyen mennyiségű lesz továbbra is, én behülyülök..

Következő baba:
hát nem is tudom.. szívem szerint azonnal, de az eszemmel tudom, hogy jó lenne Annával átélni a mászást, járást, és minden más mérföldkövet úgy, hogy csak rá tudjak koncentrálni. Ennek ellenére szerintem irtó boldog lennék, ha jönne a tesó :) Valahogy biztosan megoldanám, Panna nem egy ölbebaba. Szóval nálunk nincs védekezés, nem is lesz soha...

Hozzátápi:
Mi az ebédet már kiváltottuk, nem kell tápszer, nagyon ügyesen ebédel. Próbálkozom egy hete a du-i nasival, és nem értem miért, de du-n bármit adok neki, ki sem nyitja a száját, fordítja el a fejét.Még csak kóstolni sem hajlandó! Nem tudom mit csináljak..

Csőrös pohár:
A Babylove-os csőrös is tök jó, érdekes, hogy ettől függetlenül a márkája Nuby... Panna ilyet kapott, meg varázsitatót.. Először beszlopált belőle 1 decit, azóta pedig kiköpi folyton, nem iszik belőle.. :shock: Próbálkozom, hátha hozzászokik..

Egy hete óránként kelek a csajhoz. Felsír, iszik egy kis teát, aztán alszik tovább. Így viszont dög fáradt vagyok.Ma éjjel is keltem, és olyan fáradt voltam, hogy az ágyból kikelés közben elaludtam! Pechemre éppen akkor, mikor az ágyról szálltam volna le. Így elestem, a térdemen ott a bibi, a bokám meg alám fordult... Aztán fél lábon ugráltam Anna ágyához.. :?

Na megyek, strandolunk egyet!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jók ezek a sörös képek,Danibaba pedig nagyon ügyes!

Mági, jó strandolást!Szerintem ne is erőltesd a du-i nasit,várj 1-2 napot,aztán megint próbálkozz.Vagy nem lehet,hogy nem éhes még?Az viszont tök jó,hogy ebéd után nem kell tápi,Martinka még szopizik is.

Anyukák?Mennyit vannak a gyerkőcök TV közelében?
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon jók a reklámarcos fotók :-)

Képzeljétek, tegnap Lidi megmászta apát és beakarta kapni az arcát, de ehelyett bekapta az orrát és elaludt rajta. Olyan volt fél percig utána mikor felijedt mert a bucija lebillent az orráról, mintha belett volna csípve.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Norbinak boldog 8. hónapot!:)

Én nem engedem, hogy Veronika nézze a tv-t, de van olyan hogy büfizik miközben én valamit nézek a tv-ben és akkor ő is odafordul-nem lehet másfelé irányítani vagy ha kúszik, akkor is ránéz, de csak a mozgó színes dolgok érdeklik ill. hogy beszélnek benne. Néha úgy érzem, hogy Veronika a tv-t is embernek nézi :shock: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Mági: felkelés közbeni elalvás :shock: :? :cry: :lol:

Ante: orrbekapás :lol: :lol: :lol:

Alexa: nálunk csökkent a tévézés, egyre kevésbé köti le a gyereket. Míg 2-3 hónaposan, ha meglátta a bekapcsolt tévét, akkor elkezdte nézni, most csak egyszer-egyszer pislant oda, de inkább csinál valami más érdekesebbet.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ihianya: boldog 8-at Norbinak!

Kép
Kép
tinu
 
 


Akkor jó,megnyugodtam TV ügyben.Van a kisszobában is és a miénkben is játszószőnyeg, Ha velünk van,akkor előfordul,hogy megy a TV,de nem nézi egyfolytában. Ő is tesz vesz közben.Egyébként az RTL-es Híradó zenéje tetszik neki legjobban.
Vendég
 


Sziasztok!
Az én álomszuszék lányom mióta vége a kánikulának, elég rosszul alszik. Ti hogy vagytok ezzel?
Amúgy lányok, akiknek már 7 hós vagy nagyobb a babócája, mennyit alszik egy 7 hós napközben? Most fixáltuk le a névadót és a keresztelőt, szept 1-én lesz, akkor Petra majdnem 7 hós lesz. Jelenleg - legalább is eddig - 9-10-től 12-13-ig aludt. Hogy változik majd ez, nálatok hogy volt?
TV: Érdekes, az tény és való. Szereti nézni Petra. Van a UPC-n egy csatorna, Bebe tv, ez kimondottan 6-36 hós korosztálynak készült. Azt engedem neki nézni, max 10 percig. Igazából tanítja, szóval nem gond, csak a függéség miatt nem szeretném. De tátott szájjal nézi. :roll:
Eszembe jutott az este, hogy majd jól megkérdem ezt tőletek ma: Ti szobátokban alszik a gyerkőc is? Ha nem, mikor raktátok át saját szobájába?
Szép napot mindenkinek!

omr
 
 




Alvás:
Martinka délelőtt 10 körül alszik el és másfél-két órát szunyál.Délután megint alszik,de az változó,hogy mennyit.Van,hogy fél órát,de van,hogy kettőt.Ilyenkor mindíg teljesen le van engedve a redőny,különben nyügi,és keveset alszik. Este elég korán,fél 8 körül elálmosodik,lefektetjük.Reggel 7-ig,alszik,egyszer szopizik hajnalban.Nem panaszkodhatom. :D
Ja,és külön szobában alszik, kezdettől fogva.Előfordult még az elején,hogy inkább én aludtam nála ,ha sírósabb volt éjjel.
Még a terhesség idején sokáig úgy gondoltuk,hogy velünk lesz, de aztán meggondoltuk magunkat.Belegondoltunk,hogy ha jönnek rokonok,vendégek, akkor mi sem tudnánk rendesen beszélgetni,és a baba sem tudna nyugodtan aludni.Meghát így kezdettől fogva a saját kis kuckójához lett szoktatva.Azt is meghallom ,ha megfordul az ágyában, úgy ráállt a fülem.
Vendég
 


Hú, leturmixoltam két krumplit egy őszibarackkal és Tündérke a 3/4-ét bevágta. :shock: Honnan lehet tudni, hogy mennyi az elég egyébként? Kicsit aggódok, hogy túlette magát. Akkorára nőtt a pocija... :shock: Utána megkínáltam szopival is, mert hogy igyon a krumplira és még szopizott is... Majdnem belealudt, pedig kelés után kajált. :roll:

Omr: mi most akarjuk átrendezni a lakást úgy, hogy én kiköltözök a gyerekszobából és akkor külön fog aludni a babó. Eddig úgy volt, hogy a saját ágyában aludt, de nagyon közel volt az én ágyam mellette.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, és a krumpli nálunk nem fog. Most tettem tisztába harmadjára ma a gyermeket. :o

Kép
Kép
tinu
 
 


Jaj, nem is írtam, pedig el akartam újságolni, hogy ma vettem néhány fincsiséget TÜndérnek az Intersparban. Vettem fagyasztott natúr gesztenyét, meg fagyasztott meggyet, mert már frisset nem lehet kapni. Szóval dőzsölni fog. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!Olyan ügyes a kislányod,hogy ilyen szépen eszik!Tök jó,hogy nem fog a krumpli!Nálunk igen.Persze az őszibari biztos segít.
A babák tudják mennyi kell nekik,Martinka határozottan elfordul a kanáltól, és összeszorítja az inyét (merthát fogacska még nincs).
Vendég
 


Tinu!

Akkor te külön aludtál a párodtól idáig? Akkor hogy lesz így kistesó? :roll: :lol: :lol: :lol:

Amúgy nálunk is az elejétől külön helységben van Veronika. Igazából jó nagy szobánk van, amiben leválasztottunk egy részt gyerekszobának, de nincs ajtó, viszont a lámpa, tv őt nem zavarja mi viszont halljuk ha nyöszizik. Volt aki furcsálta ezt az elején, de én nem tudnék úgy aludni, hogy ott van köztünk. Bár ő hozzá nem kellett sűrűn kelni az elején sem. Erről jut eszembe, hogy az utóbbi két nap éjjel beriasztott a légzésfigyelő :? Nem tudom, hogy ez mi volt, ugyanis nem hinném hogy a figyelő elromlott volna, hisz mitől? :roll: Lehet hogy Veronika ennyire mélyen aludt volna? :roll: Mindenesetre kicsit megijedtünk.

Alvás!
Veronika egy nap kb 14 órát alszik még mindig, este fél 10-10-től reggel 7-ig (bár mostanság ez elég jól változik), aztán még délelőtt alszik 2-3 órát és délután már max fél órát. Az átlag azért a 14 óra, de ha megyünk valahova, akkor el van kevesebbel is.
Veronika egyébként már az eljétől kezdve átaludta az éjjeleket és viszonylag kiszámítható volt a napja, de mióta a fogzás elkezdődött azóta éjjel min 2 kaja van és nem tudni mikor kell még azon kívül is. :cry:

Omr!
Neked mi a rendes neved? Így olyan furi. :roll: :lol:
Nekünk két hete volt a keresztelő és délelőtt volt a mise + a szertartás. Kiscsaj már reggel 6-kor fent volt (előtte 8-kor kelt :? ), indulás előtt aludt fél órát és aztán csak fél 12-kor aludt újra el. Holott fent írtam, hogy délelőtt sokat szokott aludni. Tehát szerintem kár ezen gondolkodnodm, mert addig még annyit fog változni a szokása, főleg ha jönnek a fogak, vagy ha már mozgékonyabb lesz. Úgyis a szülő tervez, a gyerek meg eldönti a dolgokat vagy kettéhúzza a számításokat :wink: :lol: :lol: :lol:

Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Noémi!
Köszi a kérdést, éppen ezt akartam írni, hogy úgy idegesít, hogy csak omr-ként sikerült regisztrálnom. Össze-vissza becéztem magam, de minden foglalt volt. Szóval szólítsatok csak Renának. Odaírtam az aláíráshoz, a vonalzó felé, remélem megjelenik.

Képzeljétek!
Mi is megpróbáltuk az előbb a krumplinyót. Felet főztem meg, negyed almát meg megpároltam és dobtam hozzá egy fél aszalt sárgabarit (uncsitesóm mondta, hogy ő mindig dobott bele, mert tele vitamin meg sok vas meg izé, szóval gondoltam legyen). Petra bevágta mindet, aztán kétségbeesett, hogy ennyivel kiszúrtam a szemét. Cicire tettem és sztem ugyanannyit még szopizott, mint szokott. :shock:

Alvás: Hát remélem jól alakul a napirend akkor a keresztelőig. Bár megjegyzem, most nuku napirend... :roll:

omr
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a fotók!!!!

Alvás: Kiara 4 hónapos koráig aludt velünk egy szobában, a saját kiságyában, de ha nyűglődött, akkor sokszor köztünk aludt. Azóta, hogy átköltöztettük a saját szobájába, átalussza az éjszakákat. Szóval ő nagyon szereti így, de nekem sokszor hiányzik ám a csaj, úgyhogy ha fél6 felé felkel, akkor még a reggeli után becsempészem hozzánk, és próbálunk kicsit még így aludni.
Napközben meg délelőtt alszik kb. fél órát, aztán délután meg 1-2 órát, attól függ. Leszokott a nagy alvásokról, de ez babánként válltozik. Szerintem mindegyik máshogy csinálja.

Mági: elaludtál felkelés közben :?: :?: :?: :?: :?: :roll: Rád férne egy kis pihenés, nem? Szóljál apának, hogy segítsen most kicsit.
De azért kicsit én is megmosolyogtam a dolgot. :oops: :lol:

Ante: Jól nézhettek ki! :lol: :lol: :lol:

Tv: Úgy voltam vele, hogy nagyon nem szeretném, ha állandóan azt nézné, de nállunk mostanában sokat megy a tévé, viszont Kiarát már nem izgatja a dolog. Eljátszik mellette simán, bár néha csinál olyat, hogy odaevickél a tévé alá, felpakolja a lábait a szekrényre, és nézi kicsit, közben meg rágcsál valamit. A vicces zenék jönnek be neki inkább, de pl. a keresztlányomat meg nem lehet arrébb vinni, ha reklámok mennek, és hiszti van, ha nem nézheti, vagy valaki beáll a képernyő elé. :lol:

Na, csak hogy Kiara is reklámarc lehessen (bár ez még kb. 4 hónapos korában készült):
Ja, és neki is az műanyag flakon a legjobb játék. :lol:





Kép

Kép
kernico
 
 


Lányok! Lehet vhogy megcsinálni, hogy ha a babanetre jövök, rögtön beléphessek ebbe a fórumba, ne kelljen mindig minden lépést végigjátszani. És az is jó lenne, hogy mindig az utolsó bejegyzés legyen felül, de ezt is minden belépésnél ki kell választanom, hogy így legyen.. :evil:

omr
 
 


A kérdőjelek lemaradtak. :?: :?:

omr
 
 


Jaj, most Nagyon örülök!Martinka evett a zöldborsófőziből!Kb.15-20 kanálka volt.Igaz,hogy járt közben keze-lába,meg nézett erre-arra,de tátotta a száját.Üvegeset vettem,Univereset.Kicsit fel kellett higítanom,mert annyira sűrű volt,hogy öklendezett tőle a gyerek. Úgy persze,hogy nem eszi meg.Azért kíváncsi vagyok a holnapra,ezt fogja megint kapni. :D :D :D
Vendég
 


Nálunk alvás a nagyágyban :oops: :oops: :oops: együtt a kezdetektől fogva :):):):) nem vettünk légzésfigyelőt igy én vagyok az neki:) minden mozdulatára felriadok lassan elkezdem szoktatni éjszakára a saját ágyba.Napközben elég jól elvan benne úgy gondoltam hogy a bölcsőhalál legveszélyesebb időszakán már túl vagyunk én úgy olvastam 2-6 hónapig igy azt gondoltam kb 8 hónaposan kezdem el majd beszoktatni éjszakára és úgy egy -másfél éves korára saját szobában :) :wink: :wink:
Én így terveztem de hát majd meglátjuk :):):):):) gege sem alszik napközben már olyan sokat mint azelött kb 3x fél-egy órát többet nem nagyon ritkán van hogy ebéd után két órát aludjon.Viszont este 7-kor fürcsi kajcsi altatás és kb 8-fél kilencre már alszik is igy apával minekünk is van egy kis időnk egymásra :oops: :oops: és gege is nyugodtan alszik a hálóban :)

Nálunk is kiváltott egy szopit a déli ebéd.mostanában már majdnem egy egész üveggel megeszik a babakajából főleg ami izlik neki pl sütötök-májjas vagy sütötök csirkéve vagy mama húsileveséből a krumpli répa csirkehusi na azt két pofival zabálja nagyon izlik neki:) Mama annyit pépel le hogy még hétfőn kedden is azt eszi de nagyon szereti.gege bármikor bármit elfogad napközben este úgy szoktam hogy a hatórás szopika ami uzsonna szerü mert régen is csak keveset szopizoztt többnyire valami gyümi desszert ja és én már adok neki babapiskótát is olyan szépen majszolja a kis fogaival:)

nika70
Salgótarján
 
 


Noémi: az olyan kispolgári, a nagyágyban szexelni. :wink: :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

Tinu, tinu, miket nem tudunk meg :lol:

Nálunk este 9tól reggel 6-7ig van alvás, meg napközben 10-13-ig, vagy valahogy így.

Mi is ettünk már babapiskótát, kenyérhéjat, most már kezd átalakulni az értékrendem megint annyira, hogy én nem adok neki külön cukrot a kajájába, de pl a jughurtban (Danone), van cukor, de attól adom, a babapiskóta is édes, bár szerintem az annyira nem jön be neki, a kenyéhéjba a múltkor majdnem megfulladt, egy perc alatt eltűnt a kezéből, én meg nem találtam....Hát megette:)


Mi 6 hós kora óta külon szobába alszunk, ő költözött, de előtte is a saját ágyában aludt. amíg vlünk volt, mi is kispolgárinak tarttottuk a nagyágyat, bár én azt hallottam, hogy a babákat megnyugtatja, ha hallják azt amit bent is hallottak:))))

Csajok, lehet hogy Dani kevesebbet szopik mióta mást is adok, de nekem még nem tűnt fel, inkább az hogy már összevissza eszünk. De hogy hogy fog átállni, az még nem világos nekem.....


Rena, de jó hogy van blogotok, én kb kéthetente havonta leírom mi történt velünk, aztán ennyi.:(((

csernusn
 
 


Niki: én nem szeretnék semmiképp a gyerek mellett szexelni. Nem tudom, hogy a kisbabák hogy vannak vele (hiszen nem látunk a fejükbe), de a nagyobb kisgyerekek számára a szex esetleges látványa ijesztő. Ezért nem akarná kockáztatni, hogy meglásson minket. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Azt hiszem most eldöntöttem (hú ez nyelvtanilag helytelen lett :oops: ), hogy jövőhéten megpróbálunk külön aludni. Napközben eddig is a szobájában aludt, szóval ismeri. Lehet, hogy jobbat is alszik majd, mert észrevettem, hogy ha én felébredek, akkor ő is. Na meg nyikorog az ágyunk és eléggé forgolódva alszunk mindketten.

Niki! Neked meg jó, hogy van freevlogod. Most én is elgondolkodtam, csinálni kéne, naon tetszik a tietek. Nézegettem ám...!

Na már már nem jövök, megyünk csavaros fagyit nyalogatni a városba!

omr
 
 


Szóval akkor mi kispolgáriak vagyunk! :oops: :oops: :lol: :lol:
Amúgy engem zavarna, ha a gyerek nézne minket vagy ott beszélgetne mellettünk, nem a szexre figyelnék :oops: :lol:

Niki!

Hát ez még nekem se teljesen világos, de majd biztos hamarosan kiderül :? :roll:

Amúgy én még azt nem értem, hogy ahol a gyerek a nagy ágyban alszik, ott nem féltek, hogy legurul róla? :?: :roll: Én napközben látom, hogy ha Veronika álmos és akkor beteszem az ágyába, de még így se alszik el azonnal, két percig sírdokál, és helyezkedik. Ráadásul alvás közbe is olyan keverést levág. Szóval én ott ülnék az ágya mellett, nehogy leessen.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Húúú, micsoda témák. Amíg Kiara a mi szobánkban aludt, addig mi sem ott oldottuk meg a szexet. Mindkét okból: Nem szeretném, ha látná, meg minket is nagyon zavarna, ha közben fél füllel oda kéne figyelnem. Nem lenne az igazi, az biztos. :wink:

Ezt akartam én is kérdezni, mint Noémi, hogy nem forgolódik úgy a baba, hogy legurul? Mert Kiara álmában 1000* végigtekereg az ágyában. Olyanokat forgolódik, meg gurul álmában, hogy biztos tiszta ideg lennék én is, hogy mi van. Pláne, ha elkezd mászni rendesen, és mondjuk felébred kicsit és kedve van átmászni az odarakott leesésgátló cuccokon. :? :? :? :?: :?: :?:

Rena: Szerintem nekünk is az ágy nyikorgása miatt kelt, amíg velünk aludt. Pedig most vettük nemrég. :?: :?: :?: :?:

Kérdés jó volt, nemtom, ki tette fel, de az ebéd kiváltása után, ti melyik kajcsira adtok még nekik valamit? Kiara még csak ebéd helyett eszik mást, de szeretném, ha szokná a gondolatot, hogy máskor is kap tejcsi után. Ilyenkor tízórai után szokták? Vagy délután? Gondolom nem a reggeli vagy a vacsi a következő, de ezt most nem tudom, hogy hogyan is van.

Niki: nekem sem tűnt fel, hogy kevesebb tejcsim lenne, azért mert ő már mást eszik ebédre. :?: :?: :?:

Ma kimaradt a délutáni alvás. Hát nem részletezem, milyen sírás volt már 6-tól, hogy aludna. De azért 3/4 7-ig vártam utánna fürcsi és most alszik már. Olyan fáradt volt szegény, de ha 6kor fürcsi, akkor 3kor ébredne szerintem reggel. :roll: :roll: :roll:

Na jó éjt mindenkinek, ma tényleg megyek korán aludni, még apa is ágybaparancsolt. De sajna megint egyedül, ő dolgozik. :roll: :(

Kép
kernico
 
 


Mivel gyerek velünk alszik igy a hálószoba ugrott mint szex helyszin de annyi más hely van a lakásban :D :oops: :oops:

A nagyágyban meg úgy alszik ha egyedűl van hogy nagy párnát teszek mellé kivülre ő még nem mászik de ha már fog akkor máshol fogom altatni

nika70
Salgótarján
 
 


Petra egyetlen egyszer aludt köztünk, kb 2 hete. Nem tudjuk miért, még éjfélkor sem nyugodott le az ágyában. Viszont úgy én nem aludtam jót, mert féltem, hogy ráfekszek. de ő feküdt rám. Amúgy ő is sokat mászkál,este leteszem 9-kor, még fél órát gurul és mászik (1 hete ugyebár).
Szex? Jobb szeretem nappal,ha manó alszik.Este rászoktam a BK utáni lefekvésre.. Ja! És nem 1 szobában vele, természetesen.
Jó éjt mndki!

omr
 
 


Fnoe!

Mi egy ágyban alszunk Simivel. Illetve nagy melegben csak a mi szobánkat tudtuk rendesen hűteni, az övét nem, ezért végig ott aludt, de egy ideig úgy csináltuk, hogy az övében kezdte, és csak az éjszakai szopinál költözött mellénk.
Nálunk nem tud legurulni, mert faltól-faig ágy van (eredetileg nem így volt, csak az egyik oldalon volt fal, de idén megcsináltuk, hogy némi befektetéssel kiszélesítettük (csináltattunk méretre egy matraccsíkot, alá meg mi csináltunk tartót)).
Én egyébként nagyon szeretem, amikor éjszaka odakúszik hozzám és enni kér.
Az ágyvégéhez meg mindig teszek takarót, hogy ne tudjon lemászni.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szép estét!

Fotók egytől egyik jópofik. reklámosak is és mind egy szálig....

Alvás: Nem alussza még mindig át fanni az iccakát. nem is tudommikor fogja végre.
Egy légtérben vagyunk, nem külön.Szokjuk a kiságyat is, mert eddig mumusnak számított.

Krumpli:
Fanni sem kedveli.
Tinu vagy akiknek bekajálja a gyerök. Hogy csináljátok? Mivel és mennyit? Nincsen turmixgép max botmixer.

Husik:És azokkal hogy álltok?
Sárgarápát akartam adni csirkehússal, de csak szájzárat okozott neki. Max két kis klanállal sikeredett betalálni.

Ma sárgabarack desszert volt a hipptől: Nem volt tőle elragadtatva.


Kilók. Mármint mamakilók:
Ki hogy áll etéren?
van felesleg, vagy lement mind? Én még kínlódok, most kezdem a csokikát visszafogni, mert nagy a belem és senekem. :?

Mensi:
Én is ajándékba kaptam a féléves hóforduló előtti héten. nem hiányzott. Kivi voltam, hogy másik hóban lesz-e és megint megörvendeztetett a jövetelével, pont a lehető legforróbb napokon. Szuper volt. :roll: :?
Szerintetek ezek után visszaállt a megszokott dologra? Mondjuk most előbb jött meg, mint szokott, mert átlag 32 napra gyütt.Most meg 26-ra. :roll:

Melegkiütés:
Még akad Fannin, de tán ez a kis hüvi idő javít valamennyit.

Kép
zsuzsu74
 
 


Beszti:
Én is imádom ha a kis teste ott van mellettem. Van aki ellene van ennek, van aki erre esküszik, hogy jó együtt. Nálunk így alakult, de nem bánom egyáltalán. Mondjuk otthon a nagy ágyban elférünk jobban, itt kinnt keskenyebb a nyoszolya, így még közelebb vagyunk egymáshoz. :D :wink:

Tv:
Van hogy nézi, de van, hogy nem érdekli. Van, hogy ha be sincsen kapcsiolva, akkor is odanéz. A reklámok a kedvencei. Arra szopinál is felkapja a fejét, pedig halkan megy.
Újabban enm is nézünk nagyon tv, inkább csak délelőtt. Este mindig annyi a teendő, hogy mire odajutnék, semmi sincsen benne ami érdekelne. nem mintha amúgy is lenne sok.

Kép
zsuzsu74
 
 


Zsu: én sem turmixgépben, hanem botmixerrel csináltam a krumplipürét, csak nem tudtam megfelelő igét találni hozzá. Botmixelni? :roll: Na én anyatejjel (jó sokkal) jó hígra mixeltem. Több krumplit kell beletenni, hogy vigye a gép. Egyes, majd kettes fokozat és jó pépes lesz. Másik változat: krumpli és őszibarack összemixelve, adtam hozzá egy kis főzővizet, hogy hígabb legyen. Mindkettőt megette a gyerök. De kipróbálhatod almával is, vagy más gyümivel összekeverve. Esetleg sárgarépával. Én ezekkel még nem próbáltam.
A kilók terén nagyon rosszul állok. Sajna nem lefelé, hanem felfelé kúsznak. :shock: De ha abbahagyom a szopit, vagy legalább már nem a szopi lesz a fő táplálék, akkor nekiállok és végigcsinálom a 90 napos diétát. Az már egyszer bevált.

Kép
Kép
tinu
 
 


Alexa, Sziszi: visszaszívom a korábbiakat és maradt az A-terv. Vagyis holnap délután megyünk le Úrhidára. Szóval jövő héten hétköznap (csütörtök este jövünk vissza) valamikor talizhatnánk Fehérváron. De csak délután jó, mert apósom csak akkor tudna bevinni, munka után. Vagy ti is kijöhettek esetleg, ha van kocsitok. Esetleg vasárnap is lehet. Elküldöm pü-ben a telszámomat és akkor ti is és akkor megdumálhatjuk. De még holnap leszek.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: küldtem én is privit,és megkaptam a tiedet.
Vendég
 


Sziszinek is küldtem privit.

Zsuzsu!Mi a husival jól állunk,gyümölcsökkel megeszi.Mi a főzelékekkel állunk hadilábon.

Mamakilók: 17 kg-ot szedtem fel ,és 10-et adtam le.Most tartom az 54 kg-ot.Nagyon vékony voltam annak idején,csak 47kg.Szerintem annyi sosem leszek már.Azért 1-2 kg még lemehetne.Hasaznom kéne,mert az nem ment le teljesen.Már elhatároztam,ősszel elkezdem.A csípőm kiszélesedett,nagyon keskeny voltam,úgyhogy az összes nadrágom új.Ja,és mellben is változtam természetesen.
Vendég
 


Szex vajon mi? :-)
Mi már nem nagyon tudjuk, kb két hete külön alszunk a párommal a nagy meleg miatt. Én Lidivel egy szobában, viszont nem tudok vele egy ágyban aludni mert iszonyú sokat forgolódik. Kb hajnalban szoktam magam mellé rakni mikor apa elment dolgozóba.
Mostanában este 9-től reggel 9-10ig alszik.
Majd utána egy óra múlva miután felkelt reggel utána megint álmos, majd ebéd után is rögtön álmos és szundi, utána még este hatkor is szunya.

Szopi: én sem tudom, hogy kevesebb tejci lenne, inkább mivel ebédre kapja a kajcsit Lidi tök sok tejem lesz mire eljön az ideje, hgoy szopizzon. Ráadásul tök sokáig elvan azzal amit kap ebédre, így eltolódik a köv szopi.
Pl szombaton fejnem kellett.
De van, hogy ebédel, majd utána álmos és még szopizik utána, holott az ebédből nem kért többet.

Zsu, próbáld ki az Univeres kajákat, hátha jobban bejön Fanninak.
Lidi a Hippesekkel hadilábon állt mindig, de az Univeresekből sokat tud enni. Relatíve a sok én már a háromnegyed üveget is soknak mondom mivel a Hippesekből csak 5 kanállal evett mindig.

Most csináltam Lidinek cukkinis-krumplit csirkehússal. Kíváncsi vagyok, hogy ízleni fog-e neki.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kilók: 25kg-ot híztam, de most tartok 57-58kg-nál.
75-re mentem fel és utána már nem mértük de még volt hátra egy hónap.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Mi is már megjöttünk a Balcsiról vasárnap,csak gyűjtögettem az időmet,hogy ide is be tudjak jelentkezni...úgye ez nem kevés,mire végig olvastam a heti termést....örülök,hogy ilyen sokan csatlakoztatok,azt viszont sajnálom,hogy sokan eltűntek a régiek közül:(

Mi is már két fogacskával is büszkélkedhetünk,egy hét alatt kettőt növesztett a drága,igaz megszenvedtük,de mostmár kint van:)

Balcsin természetesen tűrhetőbb volt ez a meleg,így szívesen visszamennék újra.

Én is vezetek naplót/blogot kettőt is,annyira nem szeretném,ha elfelejtődne életem ezen időszaka,és olyan gyorsan felejt az ember,már sok mindenre nem emlékszem a Dávid időkből,pedig még nincs 3 éves,de visszaolvasom az írásom és eszembe jutnak a dolgok,olyan jó nosztalgiázni. Remélem ő is örülni fog majd neki 18 évesen.
Ő a Rékáé:
http://pocakbaba.b13.hu/
Ő a Dávidé:
http://davidbaba.b13.hu/

és itt vannak az oldalak: Dávidéban találtok mondókákat is:

http://www.gportal.hu/portal/davidbaba/
http://gportal.hu/portal/pocakbaba/

Kellene egy új tábli...Szdorka?? :oops:

Új babák :D
Levi,Martinka,Petra baba,Csanád,Ricsi baba nagyon helyesek vagytok! :D

Roni nagyi,olyan jól esett hogy nem feledkeztél meg rólunk,köszönjük a köszöntést!

Mági,én is igényt tartok azokra a receptekre,ha van időd küld már át lécci. ilgyakukaccitromail.hu-ra.

Bunny,jók a képek!

Ante,klassz az etetőtök!

Szilvi!Imádom az Ákos képeket!!!!

Beszti,örülök,hogy jössz!

Kata hova tűnt?

Niki,Dani még mindig a nagy kedvencem!!!és a z a frizkó....jók a pancsis képek is

Zsuzsu,jó a vonalzótok!

Szana,Jázmin csoda édes!Olyan kis puszilgatnivaló!

Nika! Édesek a Gegés képek!

Winnie,jó lehetett a BAlcsin. Tök jó volt a víz,mi?
Olvasással hogy állsz?(HP)

Mági,gratula a keresztelőhöz!

Őzi,emlékszem rád.

Tinu,jó,hogy raktál fel képeket Tündikéről! Olyan édes!

Ihianya,Norbikának boldog hófordulót!
Nekem is kevesebbet szopik Réka,félek,hogy még egy éves koráig se fogom vele kihuzni,ha így haladunk.Gondolkodom én is,hogy már két szopit kell kiváltani,mert amennyit délben eszik az nudli. Dávid ennyi idősen már akkora volt mint Szilvi Ákoskája,de Réka mégcsak 7 körül mozog,tudom nem mérvadó,de akkor is ....nem akarom éheztetni...



Cumi:)
Nekünk is van :( érdekes Dávidnál nem kellett anyapotló,de most muszály volt bevetnem,szeretném mihamarabb leszoktatni róla.

Háziállat:)
Dávid születésekor lepasszoltam hat ékszerteknőst,ill. kutyusunk van a kertben Dáviddal egyidős roti. Szelíd,de én nem bízok benne.

Víz: Jana cumisüvegből

internetes rendelés: főleg könyveket szoktam,de sokszor igénybe veszem,épp most néztem,hogy a Bookline-nál bébikaják is vannak :D lehet,hogy fogok azt is rendelni a könyv mellé? :D

Mensi: már két hónapja élvezem a kedves mikulás vendégszeretét :? egyelőre időben érkezik és távozik.
Erről jut eszembe a fogamzásgátlásról volt már szó?

Kistesó: Egyelőre nem tervezzük, így hogy Rékuci kislány lett,ha esetleg fiú lett volna akkor jobban rácuppantam volna a témára :D persze ha úgy alakul,akkor megtartjuk mindenképp.

Kilók
Már alakulok...+30 kg-ból már csak kb. 10 plusszom van :oops: valamit tornázni kéne,
az a 90 napos milyen? Én Norbit gondoltam,de még nem vettem a fáradtságot....

Együtt alvás
Mi egyszobában voltunk a Dáviddal és Réka is már 4 hónapos volt,mikorra kész lett a szobájuk, addig egy szobában voltunk;Dávidot szopizni átvettem magunkhoz,és mikor akkora lett,hogy levettük a rácsot,akkor magától vándorolt át éjjel. Réka kizárólag az ágyában és mostmár a szobájában alszik. Ő sajnos kimaradt ebből az együttalvásos buliból. Dávid van mikor most is átjön.
úgyhogy mostmár kispolgáriak lettünk, :wink:


Körkérdés!!
Le irnátok ismét a napirendeteket?Úgy a kajcsikkal együtt,pl.
Mi
reggel:szopi
délelőtt: gyümi vagy üveges gy.deszert
délben: szopi
délután: bébikajcsi vagy néha én főztöm
este: tápi
éjjel: szopi

Hú,de mennyi mondanivalóm lenne még te jó ég,napokig ülhetnék:)na de most húzok alukálni,

Ildikó
ilgya1
 
 


Nika, a bölcsőhalál az kb egy éves korig lehet. Nem ijesztegetni akarok senkit de mesélték, hogy 10 hónapos korban is történt ilyen eset valakinek a gyermekével. De azt is mondják, hogy a 3 hónapos kor a legveszélyesebb.

Ilgya, én már láttam a Balcsis képeiteket, hát látszik, hogy jól éreztétek magatokat.
Nekem az nagyon tetszett, ahol Dávid és Réka egy ágyon alszik. Olyan édesek voltak. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ilgya, nálunk a napirend:hajnal: szopi,
reggel: szopi,
délelőtt: szopi
délben: ebéd
délután: szopi
késődélután: szopi
este: szopi

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Nem bírom ezt a tempót!

Most is ki kellett hagynom 3 oldalt, hogy a végét legalább elolvashassam.

Kenutúra: Hangával együtt. Mondta a pasi a kenubérlésnél, hogy hagyjuk otthon. Mondtam, hogy a cicimet nem tudom vele adni... :D
Varrtam neki babahámot, amivel majd őrizzük, hogyha addigr ÁT BÍR MÁSZNI A KENU PEREMÉN AKKOR IS. bOCS.
De teljesen lightos lesz, majd mesélek.

Hanga megtanult felülni és úgy megfázott a légkonditól, hogy még lázas is lett. Rájött, hogy ha kapaszkodik, akkor magasabbra és messzebbre jut. Így a haladásban is hasznát veszi a kezének, nem csak tanulmányoz vele. Napi kaja:

Reggel szopi
Többiek reggeliznek: egy marok kukoricapehely, vagy puffasztottbúza.
Délelőtt szopi, délben szopi
Többiek ebédjekor pár főtt sárgarépadarab, borsó
Délután szopi
Uzsonna gyümölcs megragadható formában (szeletelt őszibarack)
Vacsora előtt szopi,
Vacsora anyatejes gabona gyümölccsel, vagy többiek vacsorájából uborka, paprika, kenyér, vagy zsömle
Lefekvés előtt szopi
Éjjel: szopi

Nem is tűnt fel, hogy mennyit szopizik még...
Persze meghatározó táplálék még egy évews korig.... :D :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Beszti,
Nem tudom meg, 1-2 gyerkoc talan meg belefer. De meglatjuk, ha mar ott tartunk. Ha a masodik gyerekunk is fiu, akkor eleg valoszinu hogy lesz harmadik, hatha befut egy kislany is. :) Persze csak ha birjuk szuflaval.
Hat igen, gondolom hogy jol elvagy a kocokkel te is, hisz nem sokan vallalkoznak 4 gyerekre. Es ha jol emlekszem regebben meg azt is mondtad, hogy feloled johetne az otodik is...

TV,
Levit is baromira erdekli, tiszta transzban van ha epp elcsipi egy pillanatra. De alapbol nem nez tevet, inkabb kikapcsoljuk. Nalunk viszont szinte allandoan megy zene.

Alvas,
Egy szobaban alszunk, neha egy agyban is ha bealszom szopi kozben. Nagyon edes, mert ilyenkor egesz ejjel hozzam bujik, viszont minden hajnalban atpartol az apjahoz. Imadok vele aludni, neki es nekem is nagy igenyem lenne erre. Az egyetlen ok amiert megsem velunk alszik az az, hogy nem tudom alatenni a legzesfigyelot. Amugy en iszonyu kicseszesnek erzem hogy nem alhatunk egyutt. Amikor meg mar lehetne ugy 1 eves kora korul, akkor mar csaknem fogom beszoktatni...

Ilgya,
Hany eves volt David akkor, amikor mar at tudott menni hozzatok ejjel? Ot meddig szoptattad? Varandossag alatt is szopizott? Volt tandem?

Napirend,
Hajnalban szopi
Reggel szopi
Delben szopi + falatozas tobb kevesebb sikerrel (anyatejes barnarizspep, zoldseg v. gyumolcs)
Delutan szopi
Este szopi
esetenkent ejjel szopi.

Valaki szoptatott mar ket gyereket egyszerre?

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Jó reggelt!

Hát ma nem sokat aludtam. :( Tündérkém emésztési folyamatai nem engedték. Kb. fél 12-től 3-ig kicsi alvások mellett, de nagyjából fent voltunk. Meg közben csuklani is kezdett, de szopizni, vizet inni nem akart... És persze már 6 óra előtt felébredt ismét, kakival indított. Megvolt tehát az eredmény. :)

Nálunk a napirend kb. ennyi: egész nap szopi, délelőtt valami kajcsi még. Ma párolt almát fog kapni pár kanállal bevezetőül.

Ilgya: a 90 napos 4 naponkénti körökről szól, ahol az első nap csak fehérjét, második nap csak keményítőt (zöldséget), harmadik nap csak szénhidrátot és 4. nap csak gyümölcsöt lehet enni. Ja és minden nap délelőtt csak gyümölcsöt. Egy hónapban egyszer pedig víznapot kell tartani. És ez 90 napon keresztül. Nekem bevált.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: küldtem privit, megkaptad? Eddig még nem sikerült küldenem. Pedig mindenkiét megkapom. Akkor működik.
sziszi22
 
 


Sziszi: még nem kaptam meg. Úgy csináltad, hogy ráklikkeltél az én rubrikámban lévő pü-re és úgy írtál? (Bocs, ha hülyét kérdezek, de nekem pl. nem volt egyértelmű, mikor először írtam valakinek.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, vagy ha az én privimre írod a választ, akkor is meg kell érkeznie elvileg.

Kép
Kép
tinu
 
 


A napirendünk:

Hajnalban: tápszer
Reggel: tejpép+gyümi
Délben: Főzelék, már sok félét eszünk
Délután: tápszer
Vacsi előtt: Gyümölcs v. tejpép+gyümi esetleg főzi
Vacsi: tápszer

Vissza kell olvasnom, a tegnapival le vagyok maradva.
sziszi22
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?