Új privát üzeneted érkezett!

Pompi

Bocs, hogy belekotyogok, de egy ötlet: Eszternek egy kis steril sóoldatot fújok az orrába, amitől tüsszent, így nem kell szívni az orrát. Minden trutyi szépen kiürül.

Kép
petyaanya
 
 


Penyaanya :D
írj magatokról is!!! Fél füllel hallottam, hogy lett Eszteretek, de ha gondolod írj egy mailt, hogy hogy vagytok!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :)
Anyu fogorvos és ő is a Sensodyne-t mondta nekem hasonló panaszra.

Melcsi :)
Szerintem így is aokat alszik egybe Luka.nem olyan rossz ez. Perszel én is utálok felkelni ötkor, de ez van. Balázs még most is tutira kel eygszer éjjel 1-3 között valamikor (k8-9 között tesszük le). És aztán reggelfelé megint. Ott meg minál jobban közelítünk a hét óra felé, annál biztosabb, hogy már nem alszik vissza. De van hogy ötkor is már fennmarad :twisted: Én meg egy darabig mondogatom félálomba, hogy anya nagyon álmos, aludjunk még, aztán megadom magam a vigyoroknak és felkelek. A reggeli szopihoz átszoktam hozni az ágyunkba, mert ha belealszik és nem mozgatom, akkor valószínűbb, hogy nem ébred fel, hanem tovább alszik.

Pompi :)
Én nagyon határozottan megmondtam anyunak és az anyósomnak is, hogy minden tiszteletem, hogy szépen felnevelekminket, de fogadják el, hogy 30 évvel ezelött mások voltak a gyereknevelési irányelvek. Olvassanak el egy mostani könyvet és utánna beszélgethetünk esetleg, de tanácsot csaak akkor adjanak, ha azt én kifejezeten kérem. A gyereket én nevelem és az apja,nem pedig ők. (A segítség meg nem az, ha a gyereket kiveszik a kezemből, hanem ha a házimunkában segítenek. Bár ezt igaziból nem kellett mondani.) Sajnos láttam rajtuk, hogy rosszul esik nekik, de aztán elfogadták, hogy ez van. Utólag mondta is anyu, hogy végül is igazam van.

Ja, képzejétek nemrég tudtam meg, hogy a nagymamám is igény szerint szoptattott. :shock: Kilenc gyereke volt (ezt eddig is tudtam :D)

wish
 
 

 
 

Lányok,

köszönöm a tanácsokat, vettem tegnap sensodyne-t, határozottam jobb a használata után.

Képzeljétek, összepakooltam a cuccaimat a kórházba, mostmár csak várakozunk :D

Olivér szobája is készen áll az ő fogadására :D

Kép Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
nagyon szép lett!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
nagyon szép lett!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Jaj de szép kis babaszoba!
Nekünk is ilyen cumisüvegünk van :) De Neked azt kivánom, hogy vagy fél évig egyáltalán ne kelljen használni!
Orsi!
Megpróbáltam, és nem is jártam rosszul! 3 után ébredt fel, és 1/2 4-kor megetettem, aztán aludt is 7-ig, akkor odavettem magunk közé és még 1 órát szendergett. Közben én azon filóztam, ha ez kb beállna igy, hogy is jönnénke ki az etetések hogy estére rendben legyünk, de mostmár látom hogy éppugy, mint eddig. 1 evés igy kimaradt, na ez csak 1 éjszaka volt, de hátha összejön! Végülis 6 hetes lesz, a nagymamám meg azt mondta Máté idején, hogy "meglátod kislányom, 6 hétre megváltozik", és igaza lett.
Erika!
Hát koszos az ne is legyen (legalább induláskor :lol: ), de azért tényleg nem kell utcai ruha. Anyósod vidéki városban él, vagy Pesten?
Turkálóban kiváló minőségü, szinte ujnak látszó játszónadrágokat is lehet kapni, én ugyanis a kantáros hive vagyok, de ami van az méregdrága ujonnan. A turiban 7-800 Ft-ért olyan cuccokat lehet kifogni, hogy csuda. Na azokban hordom én a játszótérre. Érd kb 70 ezer lakosu város (esetleg anyósodnak megmondhatod :lol: ) és még senki nem tett megjegyzést.
Pompika!
Na ennek örülök hogy az urad érti a bajodat, mostmár akkor el kell jutni oda, hogy az érdekeidet az anyósod előtt is hatékonyan képviselje.
Neked igazán jó kisbabáid vannak! Ők szopnak, ugye?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :)
akkor érdemes volt megpróbálni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Írtam mailt. Megkaptad?

Kép
petyaanya
 
 


Orsi,
hát akkor nem tudom, hogy nekem ez most mi volt, mindenesetre remélem, nem lesz újra! köszönöm a kimerítő választ, memorizáltam! :D

Pompi,
vhol olvastam, hogy az anyatej orrcseppnek is jó, pár cseppet nyugodtan lehet az orrukba cseppenteni. Igaz, én még nem próbáltam. Nekünk van egy összenyomhatós orr-szippantónk, azzal általában sikerül kiszedni, amit kell.

Lányok, irigy vagyok az alvós gyerekeitekre, az enyém egy kakukktojás! :D Pedig én még azt hittem, hogy éjszaka sokat alszik... :)

Petyaanya,
én is gratulálok Eszterhez! :)
20140901102739
 
 


Hajni :D
az én lányom max. 4 órát alszik éjjel, de sokszor 3 órára kel.. nyugodj meg, nemcsak Te kelsz éjjel :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Petyaanya :D
elég béna ma a freemail, több mailt sem kaptam meg... idővel ideér szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi: Nagyon szép a szoba!

Nekem a kórházban azt mondták, hogy az anyatej mindenre jó, tehát orrba vagy szembe is ha be van gyulladva. Többet ér mint a kamilla. Én sem próbáltam, csak hallottam! :shock:

Petra kezd 4 óránként ébredni éjszaka.

Orsi: Olvastam, hogy Lili már 180-at is megeszi. Akkor Petrának a 135 nem kevés? Én nem érzem annak, csak furcsa.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi!
Remélem nem egyedi eset lesz a tegnap éjjel. Ma is igy fogok eljárni.
Én is biggyesztenék ide képet
Kép
Kép
Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


pézsé írta:Orsi: Olvastam, hogy Lili már 180-at is megeszi. Akkor Petrának a 135 nem kevés? Én nem érzem annak, csak furcsa.

ne Lilit vedd alapul, amit ő megeszik a hivatalos mennyiség 150-170%a egy nap.
amúgy úgy számolják, hogy napi adag súlya kg-ban x150 gr
ez egy 4.5 kg gyereknél 675 gr.
Nos Lili 7szer eszik egy nap és 130 gr alatt sosem, este átlag 150 gr... vagyis ez napi ca. 900 gr kaja... ez marha sok :oops: :oops:
de nálunk a fiúk is így ettek az elején, szóval nem vártam mást.

amúgy a kajára mindig a mérvadó: ha a gyerek nyugodt, nem stagnál a súlya, van napi szinten elég pisis pelus... akkor tuti eleget eszik, mind1, hogy grammra mennyi is az.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi,
igen, szopiznak is, de tápi is kell. Abból most 130 gr-nál tartunk, ciciből 20-80 gr között jön, de már nem nagyon mérem, fejni mostanában 30-40-eket tudok.
Nagyon helyesek a gyerekek! Tök jó, hogy Emese ilyen kis vidám kislány! Nálunk Benedek a huncut, Norina pedig nagyon komoly. Már most bújja a könyveket! :wink: (Vettünk nekik két kis textil-könyvecskét, Beni rá se néz, Norina már lapozgatja őket!)

Kép

icsilya,
tényleg jó sokat eszik Lili. Súlyra ő mennyi most? Nem hízik túlzottan? Én kezdek aggódni, hogy a mi gyerekeink már olyan kis hurkásak... Múltkor a dokinéni is kiakadt, mikor mondtam neki, h egy doboz tápit két nap alatt eltüntetnek.

zsuzsi,
nagyon szép a babaszoba! Látszik, hogy Olivért már nagyon várják! :D

wish,
te sem vagy akkor szívbajos! 8)
Mi tegnap voltunk anyósoméknál, hát úgy látszik magukba szálltak, mert a lehető legjobb formájukat vették elő. Nagyon megértőek és aranyosak voltak, mintha nem is ugattam volna le anyóst múltkor.

Tegnap meg a férjem hozta rám a szívbajt, mikor megkérdezte, h a hétvégén visszük-e a gyerekeket a bátyjáék esküvői bulijára (50 fős asztaltársaság)? SZERINTETEK...???
Mondjuk én egyből rávágtam, hogy mit képzel, aztán megenyhültem, hogy majd megkérdezzük holnap a dokit, hogy ő mit mond. Való-e 2 hónapos csecsemőknek egy ilyen dínom-dánom, ahol majd 50 idegen őket fogdossa egyszerre... :roll: :evil: Ti elvinnétek őket?
A férjem annyira szeret büszkélkedni velük...

petyaanya, orsi,
köszi az orr-tanácsokat. A sóoldatot azt hogy kell...? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi: Én vettem a gyógyszertárba tengervizet és ha nagyon szörcsög, akkor abból kell befujni és orrszivó-porszívóval leszívni. Mármint én így csináltam.
Nálunk ugyanis Petrának a tápszer rendszeresen az orrán is visszafolyik és akkora kakák vannak az orrába, hogy nem jön ki magától. Pedig tüsszög a lelekem. Az orrszívó porszívó is van a gyógyszertárba, 1600 Ft. Nem vagyok túl rutinos, mármint a többiekhez képest, de ezt én így csinálom.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pompomlány írta:icsilya,
tényleg jó sokat eszik Lili. Súlyra ő mennyi most? Nem hízik túlzottan? Én kezdek aggódni, hogy a mi gyerekeink már olyan kis hurkásak... Múltkor a dokinéni is kiakadt, mikor mondtam neki, h egy doboz tápit két nap alatt eltüntetnek.

Lili most 4.540 gr, épp tegnap mértem. Sokat hízik, de a fiúk is így híztak az elején, most meg tök vékony mindkettő, ha Lili is szerintem hízik rohamléptekkel 3 hós koráig, aztán majd ugyanúgy leáll.
amúgy 300-500 grammot hízott eddig hetente.

ezen kívül, mert mit tudnék tenni ellene? 4 óránként eszik, ezt jobban széthúzni nem lehet, átlagban ca. 5 perc alatt szopik 130 körül, korábban a ciciről levenni nem lehet. Ha ezután visszateszem mellre, akkor még eszik 20-30 grammot

Azért a tápszerből én csak annyit adnék, ami a hivatalos adagjuk, mert azzal szerintem túl lehet etetni őket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


esküvő: te ismered a gyerekeid, hogy mennyire zavarja őket a zaj.
Lilit én simán vinném.

sóoldat: fogod a cseppentőt és 1 cseppet benyomsz mindkét orrlyukba, vagy veszel sterimart és befújsz, vagy a nasivinnek is van pumpás NaCl oldatos orrstpréje, az is jó, az annyiból jobb mint a sterimar, hogy kisebb erővel fúj.

én nem szoktam amúgy az orrát piszkálni, szerintem felesleges szívni, ha tényleg nem folyik rendesen, vagyis taknyos a gyerek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :)

Nem semmi, hogy Lili mennyit eszik. :shock: Amikor a múltkor írtad azt a 180-at én is jól meglepődtem! Gyorsan utánanéztem, hogy mennyit is kellene ennie az én kis drágámnak. Azt találtam, amit Te is írtál: egy napi adag a baba súlya kg-ban x150 (esteleg x180) gr. Hát, eszerint a mi babánk tankönyvi, mert pont ennyit eszik (ill. picit többet), de sokkal kisebb adagokban. Nap közben 2,5-3,5 óránként eszik, éjszaka 2-2,5 óránként. Az adagok elég változatosak: 60-120 gramm, sőt van olyan is, amikor szerintem csak szomjas, és pl. csak 30 grammot eszik. De egy nap alatt így is összejön a 650-750 gramm!!! (Egyébként Klári baba tegnap 4300 gramm volt! :lol: )

Kép Kép
kismokus
 
 


Norina is 4300 gr (mondjuk ő már 2 hónapos!), Benedek egy kilóval több. Kiló szerint annyira akkor mégse dagik... Talán csak a kezdetekhez képest...

Kép

Néha számolgatok azzal a 150-es szorzóval... hát kb. stimmel, de azért ált.ban Norina is ugyanannyit eszik, mint Bencsi, pedig ő egy kilóval kevesebb. De hát így sem éri utol, sőt, most nőtt a különbség.

icsilya,
esküvő: jó, azt tudjuk, h te egy vagány csajszi vagy! :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi

nagyon aranyosak az ikrek :D

én a 2 hónapos gyerekemet biztosan nem vinném majd lakodalomba, függetlenül attól, hgoy menniyre lesz strapabíró.

Erről a fogdosásról akartalak már benneteket, anyukákat kérdezni, hgoy amikor az idegenek nyúlkálnak a babakocsiba, rájuk szóltok, hogy ne fogdossák a babát?
Engem még a gondolattól is a hideg ráz, hgoy majd hajolnak be az emberek a babakocsiba.

Melcsi

a Te kisfiad is nagyon aranyos, és már nagyot nőtt :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi!
Édes a picilányod! Igazi irodalmár kiscsaj :D
Szerintem is el lehet menni velük, kikötve, hogy a babakocsiban lehet megcsodálni Őket.
Mi most szombaton Kormorán koncertre megyünk a 2 kicsivel. Mivel Emese szereti, legalábbis mindig táncol rá, Lukut pedig egyelőre nem tudjuk hova tenni. Szabadtéri koncert lesz, majd Apa kicsit arrébb tolja a zajtól :D
Orsi!
Én is épp Lili adagjain tünődtem... Nem semmi. Az én Lukum a 4,60 -as sulyával még mindig a 130-140 körüli mennyiségeknél tart.
Ja a tegnapi éjjel azért nem sikerült olyan jól. Felkelt 2-kor, megetettem, aztán 6-kor ujból. De nekem igy is jó lenne, mert akkor reggel tudnék főzni-vasalni, már nem feküdnék vissza. De 5-kor még képtelen vagyok erre...
Ugy látom, tápiból se biztos hogy tul lehet etetni, egyik gyerekem se evett többet mint ami kellett neki, hiába volt az üvegben 150, ha jóllakott mondjuk 120-nál, akkor ott volt a vége. Csak nem kell még tukmálni bele.
Lehet hogy a bukással kapcs. rájöttem valamire. Van 1 jó kislyuku cumink, sajnos latexből, már kezd viseltes lenni. Tegnap elővettem 1 másikat, amin picit nagyobb lyuk van, tejhez való. Ha abból adom a kaját, elkezd bukogatni, de ha a kislyukuból etetem, semmi gond. Lehet hogy a méret a lényeg?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Lányok! Kép

Wish!
Nagyon édes Balázs!
Annyira kis mosolygos!!!!
Eltudom kébzelni,hogy magyarázhat a leveleknek!

Kata!
Hogy alakult végül az esti etetés?
Én taktikát váltottam :wink: ugyan is azt vettem észre ha Ágostont 7 elött viszem fürdeni akkor teljes felborul a rend este és nem birom megnyugtatni teljesen nyugtalan.
Viszont ha 7 körül megetetem (ahogy kijön a lépés) és csak az után egy jo fél orával viszem el fürdeni akkor utána nézelödik,alszik egy orát felkel eszik és csak utána kezdödik az éjjel!Na ne gondold hogy alszik reggelig :lol: !Csak elöször egy 4 -5 orát utána pontosan 3 oránként kelés!

Zsuzsi!
Gyönyörü a kisszoba!
Nagyon szép!

Pompi!
Annyira édesek a gyerekek!
És bár kicsi a kép de látom szépen kébzödnek a hurkák!!!
Anyossal nekem sem volt jo a viszonyom de azt a meccset mi az elsö gyereknél lejátszottuk!Most tudta mihez tartsa magát!Söt rengeteget segitett az elején meg amikor feküdnöm kellett!Azt hiszem megkellett érnie neki is a nagymamaságra!És az én szemszögemböl is felkellett fognia a dolgokat!
Én nem vagyok olyan vagány mint Orsi :D mivel május végén voltunk hivatalosak egy esküvöre és én nem vittem a babát jo hogy akkor még csak egy honapos volt de nem vittem volna késöbb sem!Most már meggondolnám!

Erika!
Örülök,hogy jol vagy!
Nálunk is volt hiszti! :shock:
De én is hagytam mert ha ugrassz rá akkor tudja hogy elér mindent amiért épp csinálja!Sajnos kellemetlen de muszály kicsit keménynek lenni!

Orsi!
Szépen kerekedik akkor Lili is!!
Én is tegnapelött mértem Ágostont és 7200g! :shock:
De most már nem hizik ö sem olyan gyors ütembe mint az elején!
Te fejsz,vagy csak amikor nagyon megtelik a cicid?

Melcsi!
Ne is mondjátok ezt,hogy mennyit alszank a gyerekek!
Sárgulok rendesen!
Ágoston nem ugy néz ki,hogy mostanában fogja átaludni az éjszakát! :? :D Van amikor nagy meleg van(mert éjjel nem klimázunk)Hogy kétoránként kel fel!Probáltam teát adni éjjel mert csak szomjas de akkor kipattan a szeme és sir ha meg cicit kap akkor sziv egy kicsit és már alszik is tovább!
Nagyon édesek a képen a gyerekek!

Hajni!
Nagyon édes Olivér a matroz cuccban!
Látom te is szereted a H&M-es cuccokat!Felismertem ám! :wink: :lol:
Még erröl a tejköröl nem hallottam!De a lényeg,hogy már nincs baj!

Kismokus!
Akkor Kláribaba szépen eszik!!!
Én is azt vettem észre,hogy amikor sokszor eszik éjjel annak a fele szomjuság miatt van!



Lányok lenne egy kérdésem!
Borzasztoan elkezdett hullani a hajam pedig szedem a vasat folyamatosan!Annyira hosszu derékig ér és ugy sajnálnám levágatni!Szerintetek lehet a fejbörre kenni Varga cseppet vagy Vichy ampullát?Mert ezt a kettöt tudom hajhullásra!De félek,hogy beszivodik a börön keresztül és belekerül az anyatejbe!Tud valaki erröl valamit?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsuzsi!
Én most szembesültem igazán a nyulkálással, az előző 2 téli gyerek volt, akkor a fedett babakocsival nem volt probléma. Hát elég gáz. minket sokan ismernek, nehéz szólni, de szó nélkül hagyni is. Inkább a sietés taktikáját választom, arra hivatkozva, hogy Emese nem szeret várni a babakocsi mellett, stb... Pedig igen, szólnék, hogy ne haragudj, de ne nyulj be!
Pompika!
Igazából a képen nem is látszik, hogy ekkora különbség van köztük, én pl. nem tudom eldönteni melyik a sulyosabb, csak azt látom, hogy z egyik hosszabb, hát abból itélve gondolom hogy Ő Bencsi. Vagy mégse? Nem tudom megkülönbötetni őket, nagyon egyformák :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anikó!
Revalid kapszula, én Emese után 2 hónapig ettem és megállt. A hajhullás szülés után "élettani".
Na azért én se vagyok ám ugy elkényeztetve mint Emesével az alvás terén, de alakul!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
a Te Lukud 4.6 kg, Lili meg 4.54 :) szóval eléggé egy súlyban vannak :)
de azért nagyjából ugyanannyit esznek mert Lilinél is a 130-140 az átalános, de este ált. 150-160at eszik.
Ha többet, akkor a bukásnál kaja is jön vissza.

persze, hogy a méret a lényeg (cuminál :lol: ) A lyukméret meg a baba anatómiája összefügg, a kicsiből lassabban jön, annyi, ami jobban a szájába fér, kisebb eséllyel nyel mellémlevegőt.

Zsuzsi :D
én marhára nem bírom, ha nyúlkálnak szólok, hogy ne tegyék, ahogy a pocakomnál is zavart, ha taperoltak.
Az más, ha én megyek eleve úgy kb. ismerőshöz, hogy tudom matatás lesz a vége, de vadidegen ne nyúljon hozzá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó :D
én már egyáltalán nem fejek (hála istennek), mert elég jól beállt a kereslet kínálat.
Este érzem, hogy lenne mg mit fejni, de nem okoz gondt, így nem fejem ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi,
Benedek a képen a nekünk jobb oldali, a feje alatt van a karja, Norina meg a haját fogdossa. :D

anikó,
jó szemed van, tényleg a karon-hurkák a legszembetűnőbbek hízás szempontjából. Meg a buci kis arcuk, persze az sem minden fényképen jön ki.

Kép Beni

Kép Norci

Amúgy szenvedélyem lett a fotózás, remélem, nem baj, hogy állandóan itt illusztrálok! 8)

zsuzsi,
idegenek talán még nem is annyira fogdossák, inkább a rokonokkal van baj. Mert pl. a férjem bátyjának a barátnője egyből karba akarta venni etetni még a kórházban, anyósomék folyton a kezét fogdossák, amit vesz a gyerek a szájába, meg dögönyözik, mikor alszanak :evil: Az ismerősökre meg valahogy tök kellemetlen rászólni, sokszor nem is tudok. Pl. múltkor a sógorom úgy jött fel ("csak egy percre beugrottak"), h tök meg volt fázva - jó, mondjuk nem jött a gyerek közelébe, de akkor se jöjjön nekem ide tök betegen! Persze nem tudtam rászólni :oops: , mert a férjem még el is poénkodta a dolgot, h megvédi a gyerekeket az anyatej! :? Jó, nem lett semmi bajuk, de hogy azért az emberek milyen figyelmetlenek tudnak lenni! És sajnos nem mindig olyan a szitu, h rá tudok szólni. Attól félek, az esküvő is abból állna, h én a gyerekek felett kéne őrködnöm, mint egy anyatigris, a "többiek" meg nem értenék, miért vagyok ilyen merev. Engem meg végig a frász kerülgetne.

Szeretnék tőletek ötleteket kérni, hova lehet elvinni 2 hónapos gyerekeket nyaralás gyanánt valami Pest környéki (v. Bp-en) helyre? Valaki múltkor már említett egy Gödön levő szállót. Tudtok még hasonlókat? Mert nyaralni biztos nem tudunk elutazni... ha betesszük a kocsiba a babakocsit, semmi más nem fér a csomagtartóba + kéne 2 utazóágy (még nem szívesen tenném őket egybe a légzésfigyelő miatt) - na, úgyhogy macerás. De jó lenne valami program...!

KépKép
pompomlány
 
 


Csajok, rengeteget írtatok! Pár napig nem olvasok és elveszek... :lol:

Úgy látom, alvás téren vezetünk :lol: :lol: :lol: , mert nekem Bálint 4 hetes kora óta (napra pontosan ám!!!), egyetlen egyszer sem ébredt fel éjszaka! Tegnap fél 9kor, ma 7kor keltünk. Én többet alszok és pihenek, mint valaha. Ja, és este 8 és 9 között fekszik. Napközben kis röideket és 1 nagyot alszik (3 órát), ha minden rendben van és éppen nem cipelem sehova. :lol: Ugyanis már újra járok a tanfolyamra, sőt egyet már vizsgáztam is mellette, négyes lett. :lol: Úgyhogy csoda-baba, nekem.

Sokan írtátok, hogy nincs tejcsi... Lányok, ilyet nem lehet mondani 1-2 hét vagy hónap után! Nekem se volt, de lett. De ha idő előtt bepótol valaki tápszerrel, akkor nem is lesz. Ezt mindenki maga tudja persze megítélni, de nekem is sokszor volt olyan, hogy már 80akat kellett volna ennie, de csak 50 volt. Mégis gyarapodott, pedig a mai napig rengeteget bukik. Én azt mondtam, addig nem pótolok, amíg gyarapszik. Nekem könnyebb dolgom volt, nem volt ilyen meleg, ez nincs jó hatással a tejtermelésre. Én egy kis forralt lehűtött vizet vagy babavizet adnék (ki ne száradjon) és szoptatnék.

Anikó! Este egy héten kb. egyszer kell pótolni fagyasztott tejjel, akkor, mikor egész nap mászkálok, alfáradok, nem iszok eleget, stb. De ezt már érzem előre, és "készülök". Utána kb. 2 napig reggel mikor sok a tej, fejek, az megy a fagyiba, és vissza is pótoltam, amit kivettem. Így van bent egy állandó készletem, kb. 3-4 liter lehet :lol: , jó lesz még később.

Annyi édes babát láttam itt, mindenkit megillet a dícséret! Nagyon szépek!

Nekem is rettentően hullik a hajam, de úgy tudom, ez így szokott lenni, Csak akinek hosszú a haja (nekem is), sokkal ijesztőbb, mert többnek tűnik. A Revalidot szabad szedni szoptatás alatt?

Tegnap megúsztattam a gyereket anyukáméknál a medencében, nagyon élvezte! Holnap indulunk "nyaralni", már a fél házat összecsomagoltam. :lol: Szerettünk volna egész héten maradni, de sajnos telt ház van, én meg nem szívesen költözködök a gyerekkel pénteken egy másik szobába, aztán vasárnap meg haza. :cry: Na megyek, csomagolok tovább... :lol: Szép hetet mindenkinek!

dkata
 
 


hello Lányok!!!!
na én meg a babaváróban várok rátok, meg Zsuzsi babaszoba képeire, de látom mindenki itt van :D

Zsuzsi
Szép a szoba :D tényleg ismerős :D

Pompi
Beni és Norci zabálnivalók :D
Fogdosás: a kórházban a nagyszülőknek megengedtem, hogy felvegyék, akik teljesen elolvadtak ettől. Úgy voltam vele, hogy annyian taperolják ott, mért pont a nagyszülők maradjanak ki az élményből. Most 1 hétig biztosan nem jön senki hozzánk, szerencsére mindenki várja az engedélyt, aug előtt csak nagyon szűk kört engedünk ide

Tejcsi
Beindulunk! Reggel szopi után 40 ml-t fejtem! Eddig 20 ml volt a csúcs kiszívott mellekből :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata :D
látom te sem bírsz a seggeden ülni :D
(én is már elővettem az irodába a járókát :lol: :oops: :lol: :lol: )
hova mentek nyaralni?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi:)
Nagyon szépek vagytok :) Tegyed csak nyugodtan a képeket, nagyon aranyosak :)

Zsuzsi :)
Szép lett a babaszoba :)

Melcsi :)
Nagyon édes Emese és Luka is. Az éjszakai nyugalom meg szuper :)


Hajni :)
Gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e, hogy ne aggódj nekem is van tejkövem, meg bleb-em is (gyűjtögető típus vagyok :twisted: ). Nem akartam "dicsekedni" vele, de aztán úgy dönttötem mégis megírom, érezd, hogy nem vagy egyedül :)
Szóval nekem van tejem elég, de elég sokszor becsomósodik a mellem és olyankor ha Balázs nem szívja ki, akkor masszírozom és fejem, hogy ne gyulladjon be. Az elején 2x-3x begyulladt, és bár nekem csak hőemelkedésem volt, de nagyon rosszul éreztem magam és ugye fájt is, úgyhogy most ha csomó van, akkor nagyon szorgalmasan masszírozom, nehogy mellgyulladás legyen belőle. Amikor csomós és fejek, akkor néha láttam a mellszívó falára feltapadni fehér kis homokszemnyi izéket, meg néha a bimbómon is találtam, úgy levontam a következtetést, hogy tejkövem van. És most egy hete van egy ilyen fehér hólyagszerű izé is mellbimbómon, amiről gondoltam, hogy nem odavaló, csak eddig nem tudtam hogy blebnek hívják és hogy mit kell csinálni vele (köszi Orsi neked és a barátnődnek is :) ). Amióta van ez a bleb gyakorlatilag folyton csomós a jobb mellem és nagyon fáj a szoptatás, néha szó szerint sírok, mikor Balázs elkezd szopni. Szóval nem fenékig tejfel a szoptatás nekem sem, de kellő türelemmel (és fájdalomtűréssel) túl lehet lenni mindenen. Na meg most nyomom rá az olivaolajos pakolást és remélem ez segít hamar :)

Amiért sokkal jobban aggódom, az az, hogy Balázs most már negyedik napja nem kakilt. Eddig mindig volt legaláb egyszer egy nap. Már issza a kamillateát, masszíroztam a pociját, próbáltam óvatosan hőmérővel ihletet adni, de semmi. Baromi nyűgös és szerintem emiatt. Ha holnapig nem lesz semmi, akkor viszem az orvoshoz.

wish
 
 


Wish :D
biztos a kaki miatt nyűgös?
Máté 7-8 napig nem kakilt, és anyatejes babánál az tök normális.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Lehet, hogy ez a remek időjárás is bejátszik. De naponta tökször látom, hogy elréved, csücsörít, aztán nom, de semmi és olyankor nyafizni is szokott. Én a kaki miatt vagyok nyűgös :D (na meg a mellem :roll: )
Rendeltem az Ázuhanásról olyan FP etetőszéket, aminek a egyszer te tetted fel a linkjét, ma jött meg. Szuper! Nagyon tetszik. Balázsnak is tetszett, lelkese megrágcsálta a kantárt. Bár most mindent megrág hasonló lekesedéssel, ami a szája elé kerül :D

wish
 
 


Wish :D
melyiket rendelted, ami dönthető?
ha tényleg a kaki miatt, akkor beszélj dokival.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


De naponta tökször látom, hogy elréved, csücsörít, aztán nom

:oops: Szóval: De naponta többször látom, hogy elréved, csücsörít, aztán nyom...

wish
 
 


Igen a dönthetőt. (Baby Gear Komfort)

wish
 
 


Húúú, ez a szeles idő kikészíti szegény kisfiamat... 2 órája üvölt, csak cicin nyugszik meg, de ott sem eszik, csak vígasztalja magát. Ez a legnehezebb napunk, mióta megszületett

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok :)

Járt valaki babával a Hotel Karos Spa-ban? Arra lennék kíváncsi, hogy mit vigyünk itthonról? Azt tudom, hogy gyerekágyat adnak, de pl. a tápszerkészítéshez vízforraló, stb. Hol tudom a bébiételt melegíteni?

Kép
petyaanya
 
 


Emma :D
sajnos a babák elég érzékenyek a frontokra. Lilivel tegnap volt kicsit nehezebb.

Petyaanya :D
sajnos nem tudok segíteni, nekünk a Kolping a törzshelyünk, ott van babakonyha, de a Karos Spa-t nem ismerem.
bár van egy bnőm, megkérdem, mintha ők mentek volna oda.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Megkérdeznéd majd a barátnődet, hogy ha sikerül felpuhitani a bőrt ezen a bleben, akkor mit csináljak vele? Lehet, hogy akkor kifakad vagy valami ilyesmi. Ha igen, remélem reggelre kiderül :)
Tegnap napközben már alig lehetett látni, most meg kétszer akkora, mint volt. Azt hittem elmúlik magától :evil:

wish
 
 


Na, esküvői vacsi kérdése megoldódott!
A dokinéni aszonta, amíg nem kapják meg az oltásokat kb. 5 hónapos korukig, ne vigyük őket tömegbe! Hál' Istennek! De a szertartásra mennünk kell - kijelentette a férjem. Az a rossz, hogy egyet még csak felvennék, akkor nem nyúlkálnának. De kettőt csak kocsiba tudok rakni. Ott meg egyből fogdossák a lábukat-kezüket. Ráadásul a férjem lesz a tanú, ő se lesz ott, h megvédjen. Persze, majd csak túléljük valahogy... csak így előrevetítve olyan félelmetesnek tűnik! Na, asszem én jó besz...ri anyuka leszek. :oops:

De ugyanígy a fürdést sem igazán kultiválta a doki! Azt mondta, hogy inkább természetes vizekben, mert ha nem is klórral, de valamivel fertőtlenítenek...
A Balcsinál meg a naptól félteném őket.

Tegnap kaptak szegénykéim BCG-emlékeztető oltást, estére be is lázasodtak, sőt még mindig van egy kis hőemelkedés. :cry:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
ezt a drnéni hogy gondolta? 5 hóig boltba se?
az is elég tömeg :shock: :shock:
nekem kicsit furcsa így ze a mondat. Az esküvőt OK, persze érthető az is, hogy Te nem akarnád vinni őket, kettőt valószínűleg én sem vinnék... adokinénid nem értem.

nemtom... babaúszása simán lehet 2 hótól vinni a gyerekeket, és túlélik :wink:

nem vagy beszari anyuka, csak még féltős, és aggódós, de ki lehet ezt nőni :D vagy ilyen maradsz, és akkor is szeretünk :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Mikor Máté nem kakilt csináltál valamit, vagy csak vártál?
Balázst ma levittem az orvoshoz, aki hőmérőzte eredménytelenül, majd továbbküldött a sebészetre, ahol szegénykémet ujjal megvizsgálták és kevés krémes székletet talátak. Ráadásul én hülye meg sem kérdezetm az orvost mit fog csinálni (naiv anyuka), ha megkérdzem tuti nem engedem, hogy beletúrjon a gyerek fenekébe. Inkább vártam volna még. Úgy sírt szegény :(
És most is erőlködik, de nem jön semmi.

wish
 
 


Wish :D
nem csináltam vele semmit. Őt nem zavarta, és mivel anyatejes babánál normális én nem is jártam semminek utána.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Emma,szeretnék gratulálni Zalán babaához :D :D :D :D most látom a szalagodn,hogy 1 hetesek vagytok!! :lol: :lol:

Zsuzsi,a szoba nagyon szép,babád örülni fog,hogy ilyen szép szobába születik :D

Melcsi,tündériek a képek a két gyermekedről :D :D :D Emese gondolom imájad a picit :lol:
Olyan aranyosan összebújnak :)

Pompika,szépek a babáid,jó súlyban vannak :)
Az én Nórikám is a haját szokta húzogatni :roll: ilyenkor mindíg adok egy pelust a kezébe,hogy azt fogja és ne a hajacskáját :wink:

Látom,hogy a baba súlyokról írtatok :D
Hát,naálunk az a nagy helyzet,hogy egyátalán nincs már tejecske,csak tápi és tea(víz)
Minden etetésre 135gr tápit kapnak,amit Barnus haspók uraság általában elfogyaszt,Nórika pedig igazi hölgy módjára van amikor megeszi van amikor meghagy belőle 15-20gr-ot.A nagy melegben viszont csak 100-110-et ettek és több víz,fogyott.
Az éjszakáink változók.Nórci van úgy,hgy este 9-kor eszik és 5-ig felsem kel,míg Barnusom általában a 9 órás etetés után 3-kor riaszt,és utánna 3 óránként ismét eszik.
Éjjelre 100gr tápit szoktam készíteni,és 6 órás etetésre kap 135gr-ot mindkét Manó:)
Nórika 4,5kg,Barnus 5,5kg.
:) :) :) :) :)
Az orrszívás nekünkis játszik,főleg Nórinál,mert folyamatosan bevan dugulva az orrocskája,és szegényem nem kap levegőt.
A doktornő nekünk is a sósvizes oldatot ajánlotta+ a mellszívóhoz volt orrszívó betét is,és azzal szívjuk a cicakakát az orrukból.
Gondolom nemcsak nálam,hanem másoknál is megy az üvöltés :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hasfájással Ti hogy álltok???
Tegnap óta teát adok a babáknak és úgynéz ki(kopp-kopp)hogy bejön,főleg Nóri volt erősen görcsölős típus.Eddid Espumisánt kaptak,de nem mindíg vált be :?
Ebben a teában édeskömény és kamillavirág kivonat van.Szerintem a kakilásban is segíteni fog,mert Barnusom mindíg nehezen öszpontosított a dologra. :?

Hirtelen ennyi jutott most az eszembe :) remélem mindenki túlélte a meleget :?:
Én nagyon örülök ennek a lehülésnek,mert végre kitudunk menni babkocsival sétálni a délutáni órákban is.
Még nem vagyunk itthon,ezért nem írogatok a fórumra,és ha van egy pici időm,akkor inkább alszok,ha a gyerekek is alaszanak :lol:

Orsi,ha te éjjel fenn vagy Lilinél,akkor napközben hogyteljesítesz a fiúk mellett??? :roll: :wink: kiváncsi lennék rá,mert én állandóan aludnék!Szerintem az a bajom,hogy csak felszínesen alszom,és nincsen aza a mély,pihentető álom :shock: De nem panaszkodom,mert szépk a babáim és néha megajándékozzák az édesanyukat egy egy mosollyal :D :D :D :D

További szép napot kívánok 8) Kép Nórika

Kép Barnus Kép Nórikaám közelről :) Kép Barnusom

KépKép
napszemcsi
 
 


Wish,én ajánlom Neked ezt a teát,amit most itatok a babákkal.Doktornő ajánlotta,ha nehezen megy a kakilás,akkor kamillás teát itathatok velük+ a hőmérőt rakjam fel a popiba,ami székelési ingert okoz.
Pl,tegnap nem is kakilt Barnus,de ma reggelre megörvendeztetett egy kis csomival és szó nélkül kakilt,pedig van úgy,hogy nagyon erőlködik,állandóan nyom,és még hangot is ad hozzá :shock: ilyenkor úgy sajnálom,mert biztos görcsei vannak :cry: :cry: :cry:
A tea neve Mecsek tea,0-6 hónapos korig 3-5 dl-be egy filtert szabad tenni.Én felforralom a vizet és egy kávéskanál cukrot rakok bele+ a filtert és 10percig állnihagyom.

Még azt feljtettem el megkérdezni,hogy mit sinálnak az emberrel a 6 hets kontrollon???
Ma megyek,remélem minden OK lesz?!

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi írta:Orsi,ha te éjjel fenn vagy Lilinél,akkor napközben hogyteljesítesz a fiúk mellett??? :roll: :wink: kiváncsi lennék rá,mert én állandóan aludnék!

tündériek a gyerekek.
ez az éjjel felkelés annyit jelent általában, hogy egyszer valami 2-3 körül eszik a gyerek, majd utána 5-6 felé kel, de akkor amúgy is kelnek a tesók is.
a fiúk meg napközben bölcsiben vannak, du. 3 felé hozom el őket, onnantól kell náluk teljesíteni, no meg reggel míg el nem mennek.
szóval ez nem vészes egyáltalán.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Napszemcsi! :D
De jó, h jelentkeztél, már nagyon vártam, h halljunk rólatok valamit! Gyönyörűek a babák! :P
Úgy látom, egész hasonlóan haladunk! Nálunk most Norina 4400 gr, Beni 5400. Látom, nálatok is pont egy kiló különbség van! És nálunk is pont ilyen az evés: Beni egy zabagép, Norci csak úgy finoman, nőiesen. És az ébredés is: ha kelnek éjszaka (ált.ban már nem), akkor inkább Beni az, akinek kell még a hajnali etetés.
Sajnálom a tejcit. Nálunk most a vízivás nemigen megy.

orsi, :P
köszi a kedves megjegyzést!
Én nem bánom, h ezt mondta a dokinéni, mert úgy érzem, a férjemmel meg kicsit elszaladt a ló (vinné őket mindenhova /Büszke Apuka/ + mindenkinek mindent megenged). :( Legalább most kénytelen visszafogni magát. Ja, és ráadásul a felvegyem-ne vegyem, ha sír kérdésben sem értünk egyet. Én valahol azt olvastam, h most már nem divat nem felvenni, mert ilyenkor alakul ki a bizalom (ami szerintem a leges-legfontosabb az életben), és ha már nem sír, az csak azt jelenti, h apatikus lett és magába fojtja az érzéseit. Na, azt nem szeretném.

KépKép
pompomlány
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: