Új privát üzeneted érkezett!

még valami, csak eldugulok lassan... :oops:

szóval mindenkinek boldog aktuális hófordulót, Tinunak külön voldog felediket, erről maradtam le, azt hiszem másnak nem volt feledik...
vagy Nika? Neked is mostanában...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: látom, bepótoltad a lemaradást. :D
Hát Tünde nem alszik ma. Sose szokott éjszakázni, de most felébredt 10-kor és azóta semmi hajlandóságot nem mutat az alvásra. Izzad, mint a ló, szopizni nem akar, viszont bevágott majd 1 deci almalevet. Hát nem tudom, jól tettem-e, hogy adtam. Mindegy.
Legalább ma nem Winnie zárta a napot. :wink:

Winnie: én már azon gondolkodtam, hogy nem éhezik-e a gyerek, mert annyira úgy érzem, hogy szinte semmi tejem nincs. Pedig állandóan iszom, de szerintem kiizzadom az egészet. :roll: Persze Tündi se nagyon akar szopni ilyen melegben. Nem tudom, mi lesz. Csak múlna már ez a hőség...

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát akkor nem csak én zárok, de én is nyitok. :D
Mióta TÜndér megszületett, ma aludtam a legkevesebbet. Na jó, aznap, mikor született, akkor még kevesebbet, mert nem tudtam aludni. De most tudtam volna...
Mindegy, majd remélem, napközben még tudok hunyni egy kicsit.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Sziasztok!
Úgy látszik így ébredünk sorban, Tinu! Na azt akartam még tegnap írni, hogy a Háp,háp,hápot mi is mondjuk a kezdetektől, szereti is, de nyilván egy versszak kimarad. Még a családi himnuszunk éneklem sokat neki: Van minálunk hajcihő,kitünő hangulat..
Mikor a pocimban volt, a Ringat a víz nótát énekeltem az Aladdinból, aztán erre itt kint semmi reagálás.. :roll:
Kernico! Naná! Kérek még mondókát!! A Sziszi repertoárját már tanulgattam az este, 1-et tudok.. :oops:
Látod! Halad a kiscsaj! Erősnek néz ki, pár hét múlva már utol sem éred! :)
Tegnap én raktam Petra elé játékokat, kb 1 méterre. Hát nem odaszenvedte magát? De olyan édi! A technikája: hason bering (kezek,lábak fent), egyensúlyoz, ha kész, popsi felemel, térd behúz, kar kinyom, láb előre, másik is, aztán a két kéz egyszerre a magasba és mint a béka, így ugrál előre!! :D

omr
 
 


Jaja! Kernico! Címem a mondókákhoz: sinusvillbt@invitel.hu

Gryllust, meg Halász Juditot lehet valahonnan letölteni? Meg még ezekre vadászom: Kis musicalalbum, mesemusicalek, 100 folk celsius, kéri kitty kalandra fel.. Megvenni kicsit húzós.
Mondjuk nekem vannak bakelit lemezeim, pl Halász Judittól 5 (ő volt a kedvencem.. :roll: ), de hogy lehet azt cd-re íratni?

omr
 
 


Omr: én megvettem a régi Halász Jutkákat cd-n. Nekünk is megvolt bakeliten, talán még meg is van, de nem próbálkoztam vele, mert elég rossz lenne a minősége. Így beruháztam rá. Nem kevésbe került. Nekem megvan 3 lemez. Ha gondolod, átírom neked. mp3-at tud lejátszani a lejátszód? Vagy esetleg számítógépen is lejátszhatod.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Omr: elméletileg elküldtem!

Tinu: lehet én megkérnélek rá, csak még megkérdezem apát, hogy nekünk nincsenek-e meg. Nem találom sehol. :(

De ha itt tartunk. Volt régen egy olyan bakelitlemez, amin volt: "apu, hogy megy be az a nagy elefánt .... ", "én kicsi szörnyem, szeretlek szörnyen, E.T., ...." meg ilyenek. Én annyira de annyira szerettem, és anyáék szerintem kidobták, de nincs meg. Valakinek nincs meg véletlenül? Sehol nem találom. :cry:

Winnie: jó, hogy akkor kicsit kikapcsolódtál. Most meg bepótolhatjátok a csajjal. Később hogy fogják ők is élvezni az ilyen nyaralásokat. Már úgy várom.
Harry Pottert majd én is tervezem elolvasni, de most az uccsó könyvet kb. 1 hónapja olvasom. Még kb. 40 oldal van, de mindig van valami fontosabb dolgom. Mondjuk H.P.-t bizos nem hanyagolnám eddig. :D

Éééééés, Kiara ma nemtom mikor ébredt, mert egy mukk nélkül ölelgette a maciját és játszott, úgyhogy csak fél 9kor ébredtem MAGAMTÓL. :shock: Be is mentem hozzá gyorsan, hogy minden rendben van-e, de csak vigyorgott. Olllllllyan jó volt. :D

Üdv.

Kép
kernico
 
 


nem semmi a szüléstörténetek:):):) ante neked jó gyors volt:) annak idején párom is leírta ide a szüléstörténetemet pénteken este meginditotta egy barom doki mert úgy látta hogy tachicard a gyerek vagyis gyorsabban ver a szíve mint kéne :( persze ez nem volt igaz csak már annyira fáradt voltam reggel óta hogy néha nem nyomtam mikor rugott a gyerek. mert itt úgy van ha a kiírt idöpontra nem szülsz aznap be kell feködni ez volt csütörtökön.na gyerekem baromira nem akart elindulni lefelé igaz én megbeszéltem vele még anno a pocimban hogy 21-e elött meg ne szülessen mert én vizöntő babát szeretnék ):):):) szóval kisfiam hallgatva édesanyjra esze ágában sem volt megszületni még pénteken szóval kaptam zselét amitől éjszakára meginmdultak afájások de nem nyilt a méhszájam ezért reggel kaptam oxitpcin amire megint csak megindultak afájások de gyerek baromira bebetonozva nem akart megszületni ezt csinálták egészen vasárnap kettöig délután amikor a főorvos megelégelte mert mikor nem kaptam az oxit akkor elmúltak a fájások is és csak két újjnyira táhultam ekkor döntött úgy hogy három nap vajudást le kell zárni gyerek nem jön lefelé ezért császároztak.Az egészben csak az első doki a ki zselét tette fel az volt egy barom állat a többire nagyon szívesen emlékszem vissza azért jókat beszélgettünk a szülőszobn a szülésznővel ő sem unatkozott és én sem voltam egyedül :):):):) Ja és nem volt választott dokim és nem is bántam meg mert igy a két főorvos csinálta a csaszit ami baromi szépen gyógyul és minden tök gyorsn és rendben megvolt.

Cumi: nekünk van kettő de idejét sem tudom mikor használtuk utoljára beteszem a szájába de kiköpi :):):)


csajok mi ma vagyunk fél évesek :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

apa most csinálja a kis tortát gegének ha készlesz majd teszek fel képet róla :D:D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Kedves nika70!
Isten éltesse sokáig a pici fiadat!!

omr
 
 


Nika: boldog felediket a nagyfiadnak! Kérünk képeket!!! :D

Kép
Kép
tinu
 
 


még nem készült el a torta de amint meglesz teszem is fel és köszönjük a jókívánságokat :)

addig egy huncut fürdös kép :) meg egy éppen fordulós :)

Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Winnie: Küld el az e-mail címed priviben, küldöm neked is a mondókákat.

Nika: Háááát fél év az nagy idő, sok boldogságot!!!

Én virágot küldök

Kép :)
sziszi22
 
 


Sziasztok!

Tinu: Nekünk átírnád? Küldjek postán lemezt? Úúúúúúgy szeretném. Légyszi, légyszi, légyszi! :lol:

Mági: mi legyen akkor a liberós figurákkal? Ha átküldöd a címed, fel tudom adni postán. :?:

Issssssszonyat meleg van!!!!!!!!!!!!! :roll:

Nika: boldog felediket Gegének!

Tali: Szerintem is ha az idő engedi, akkor még talizhatnánk a hónapban, vagy max. augusztus elején. Ha nem lesz ez a kánikula, akkor én benne vagyok! Már jó lenne!

Kép
kernico
 
 


Omr,
Hat igen, ezt a szulest nem irigylem. Latom neked sem jott be a mehszajerlelo... Orulok, hogy vegul minden rendben lett a nagy izgalmak utan. Szuper, hogy mar a verszegenyseg sem gond!

Beszti,
Persze, neten is fizetunk. Megertem a bizalamatlansagot ezzel kapcsolatban, de megmondom miert jo nekunk ez igy. Mert gyors, egyszeru es a legfontosabb, hogy a VISA az amerikai kibocsatasu bankkartyakra "zero felelosseget" ad, ami nagyjabol annyit tesz, hogy ha idoben szolsz hogy illetektelen tranzakcio van a kartyadon, akkor visszakapod a penzt. Igy nincs riziko.

Jo hogy irtatok a reggelre szaraz pelusokrol, mert nalunk is ez a helyzet, es mar aggodtam miatta. Tok logikus, hogy reggelre megszaradhat ebben a dogmelegben, megsem gondoltam erre a lehetosegre.

Cumi,
Nincs, sosem volt. Ha ritkan nagyon kellett neki valami, akkor ott volt az ujja, vagy a mienk. Most mar nem kapja meg, mert nagyokat tud harapni a bestia. A magaet meg nemigen szopja mar. Abszolut cicistaval van dolgunk.

Deszilvi,
Huha! Akos meg nagyobb volt mint Levi! Mazli hogy meglett 5,5 ora alatt. Mi sem tudtuk, hogy ilyen nagy, de itt nem csasziztak volna automatikusan akkor sem ha tudjuk. En pedig annyira nem akartam mutetet, minden csak termeszetesen tudtam elkepzelni. Es meg igy is becsuszott a pitocin... A gatad hogy birta? Neked is oriasi pocakod volt? Hatad? Most hany kg? Es a hossza?

Hello Cic! :)

Alvas,
Delelott, delutan, es este egy rovid.

Hozzatapi,
Meg mindig csak egy ket kiskanal kell neki egy nap, vagy annyi sem. Barnarizspep anyatejjel, repa, edesburi, alma volt eddig. Ja es meg korabban beszeltetek rola... mi "bio"-k vagyunk, o is csak biot eszik. Itt ez kulonosen fontos, mert itt aztan van sok szemet az elelmiszerekben!

Ivas,
csak tej, ugy tunik eleg neki. Sosem ivott meg mast.

Nika,
Boldog felediket!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Kernico: persze, küldd át priviben a címed! :wink:

Őzi: a rizspép után milyen volt nálatok a kaki?
Olyan furi, hogy pár kanál után is ennyire megérzi Tündi, bármit kap. Amikor csak anyatejes rizspépet evett, akkor nem volt kaki másnap. Mióta őszibarackosan kapja, van, de sokkal sűrűbb, mint a sima anyatejes - krémszerű. Kicsit félek, hogy esetleg szorulásos lesz a gyerek. :shock: Eddig nem volt az, úgy örültem. Állítólag ez hajlam.

TÖbbiek: a kaki állaga is megváltozott nálatok a hozzátápival, nemcsak a színe?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
Nekunk eleg lassan valtozott meg a kakkancs. Rizspep mellett eloszor azt vettem eszre, hogy mar csak napi 3 kaki van, az is foleg delelott, aztan lett 2, majd 1. Es most annak ellenere, hogy csak kostolgat minden 3-4. nap van kaki. Kikiricssarga, vagyis sokkal elenkebb szinu mint volt, sokkal surubb es kremes, ki sem tud folyni a pelusbol (mondjuk ez jo), es ne tudd meg szagu. Most mar a pukiknak is van bukeja rendesen. Es ezt az uj kaksirendszert az sem zavarja meg, ha csak almat, vagy csak repat eszik, vagy semmi hozzatapit nem eszik. :? Amugy nem ugy nez ki hogy zavarja a dolog, nem fajlalja a pocakot es minden erolkodes nelkul kakil ha itt az ido...

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Sziasztok!

Úristen, de lemaradtam :shock: :lol: 3-szori nekifutásra sikerült utolérni titeket :lol: Csak már nem emlékszem mit is írtatok, így csak nagy vonalakban szolnék hozzá a dolgokhoz :oops:

cumi: pár hétig volt mikor hazajöttünk a kórházból, de a kis bestia hamar rájött hogy abból biza nem folyik semmi így kiköpte és harcolta ciciért :lol: Na azóta nincs. Nemrég elkezdte szopni az újját de mára már inkább rágja, sőt elkapja bárki újját aki nyúl felé és húzza a szájába jól megcsócsizni :lol:

tejcsi: mintha nekem is kevesebb lenne. Elégnek elég. De a Ricsi sem viszi tulzásba a szopikat, van hogy csak egyet-kettőt kortyol és kész. Rossz nézni ahogy leveri a víz szopi közben :shock:

Melegkiütéssel hogy áltok? Van a manóitokon? Eddig nekünk nem volt, de most aztán tele van a Ricsi, főleg a nyakán hátul. Nagyon csúnya. Púderezem ezerrel de félek hogy kiszárítom vele a bőrét, viszont ez segít valamennyire. Ti?

Irigykedve olvastam a szüléstörténeteiteket. Mindig ilyenről álmodtam, persze a "rosszabb" részeket leszámítva. Nekem kijutott a jóból a végére, végig stresszeltem az utcsó három hetet. 35 hetesen be akart fektetni a Rókusba a dokim, de ott a felvételiztető doki úgy beszélt velem mint egy utolsó senkivel. Elhordott mindennek hogy ilyen kövéren (110 kilóval) lettem terhes és még híztam hozzá 10 kilót terhesen. Beleröhögött az arcomba hogy majd befekszem hozzájuk és lefogyasztanak a szülésig. Reggel fél7-től ott ültünk majd 11-ig és még nem volt helyem az osztályon, kint ültünk a párommal a folyosón, még wc-re sem tudtam elmenni mert az olyan gusztustalan volt hogy féltem összeszedek valamit. 11 -kor betelt a pohár mondtam a dokinak hogy húzok haza velem ne szórakozzanak. Na erre üvöltözve kidobott a t.ambulanciáról. 35 hetes terhesen kereshettem új korházat és új dokit. Senkinek nem kívánom. Végül is ráleltem a mostanira aki egy tünemény. Mivel faros volt a Ricsi így autómatikusan császárt javasolt és febr. 9-re adott időpontott. De végül is párom rábeszélte hogy legyen 7-e mert akkor van az ő szülinapja 8) Mivel már akkor majd 4 hete voltak jósló fájásaim nem nagyon érdekeltek azok a kis görcsök amiket éreztem 7-én hajnalban. Gondoltam az izgalomtól erősödtek fel, mostmár kibírjuk délutánig egyben a műtétig. CSak nem tudtam aludni, forgolódtam össze vissza és közben dumcsiztam a Ricsinek. Már majdnem elaludtam mikor 4,15-kor elkezdett folyni a magzatvíz. Kipattantam az ágyból, irány zuhanyozni. Közben párom hívta a dokit, persze kikapcsolva. Hívta a korházat, kiderült szülést vezet a dokim azért nem elérhető. Mondták hogy mivel faros még véletlenül se nyomjak ha úgy támadna "kedvem". Eközben én még zuhanyoztam, nem tudom hogy másnál hogy volt de nekem szakaszokban folyt a magzatvíz, na pont egy ilyen volt és látom zöld. Majd be tojtam ilyedtemben, tudtam hogy ez gáz. 4,45-kor már ültünk a kocsiban és ezerrel téptünk pestre a máv-ba. 5,50-re beértünk, akkor megint csak sima magzatvíz folyt, ctg-minden ok, ötözzek át töltsük ki a papírokat. Közben felment a vérnyomim 180-ra. Gyorsan pisit akartak hogy fehérjét nézzenek, na a wc-n meglepődtem, dőlt belőlem a zöld trutyi. Azonnal hívták a dokit, megvizsgált és már készítettek is elő a műtétre. Közben megetettek velem 8 szem vérnyomáscsökkentőt, szét kellett rágnom és lenyelni. De inni meg nem lehetett, majd megfulladtam. Aneszt.-nak sikerült jól mellészúrnia így másodjára sikerült a spinális érzéstelenítés. Na ekkor leesett a vérnyomim 180-ról 80-ra, azt hittem ott maradok úgy betojtam. Császi közben meg rámjött a köhögés a sok gyógyszertől amit belémtömtek. Adtak kis vizet, na azt meg félre nyeltem, akkor is meg akartam fulladni. Na innentől kezdve már nem érdekelt hogy miért is vagyunk ott csak túl akartam lenni az egészen. 7,45-re kiemelték a Ricsit, apával elmentek megfürdetni. 8,15-re teljesen kész voltam, átvittek az örzőbe ahova jöhetett a párom is. Akkor ott nem sikerült megszoptatni a Ricsit, kiderült hogy le van nőve a nyelve. Elvitték felvágni és nem is hozták vissza. Másnap reggel 5-kor kaptam meg. Szegény szopizott volna de neki sem ment meg nekem sem. A csecsemősök ba..tak segíteni, végül az egyik odanyomott egy bimbóvédőd próbálja meg azzal. Na azzal sikerült és nagy zabákat rendeztünk. :lol: Innentől kezdve a szokásos, négy nap után jöhettün haza és azóta minden szupi (na jó majdnem minden :lol: )

Bocsánat hogy ilyen hosszú lettem és a sok jó után leírtam a sztorimat de ez a mi szüléstörténetünk. Remélem a kistesóé jobban sikerül :lol:

Na felkelt a Ricsi, mennem kell.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi: hát felháborító, amit veled műveltek a Rókusban! Mégis mit képzelnek ezek? :twisted: :twisted: :twisted: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá, kicsit dühös lettem az orvosokra...
Na de a lényeg tényleg, hogy végülis Ricsi ilyen szép legény lett és hogy ilyen bizakodó vagy a kistesót illetően.

Na megyek gyorsan szoptatni, mert TÜnci hisztizik az ölemben.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na még gyorsan, Ricsi játszik egy kicsit magában :lol:

Nika!

Boldog felediket! Nagyon huncut szemei vannak fiúkádnak :lol:



Kaki: nekünk is krémes állagú pedig csak szopik a Ricsi, még sosem kapott semmit tejen kívül. Arany sárga de volt már hogy találtam benne barnás részeket is. Doki szerint ez nem gáz. Van hogy csak két, két és fél naponta kakil a Ricsi de van hogy naponta. Ma pl már 3 szor is robbantott pedig ez nagyon ritka. És bizony ennek is van ám szaga a régihez képest. Na és a pukik, sokáig azt hittem hogy párom sunnyogja el de aztán kaptam az arcomba a Ricsitől és megvilágosodtam :lol:


Tinu!

Ez örökölhető??? Mármint a szorulásra a hajlam?? Oha asszem akkor elkezdek pánikolni. Én bogyóztam kicsinek és nagyon nehezen jöttek a bogyók. A Ricsi meg már most krémet nyom pedig csak szopik :shock:


Na mostmár tényleg megyek, nagyon akar valamit a Ricsi.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi: hát Tündin sem volt eddig melegkiütés, de most már van, szintén a nyakán. Sőt a popsija is kiütéses lett, de az másmilyen - fehér göböcskék lettek és kipirosodott. Lehet, hogy az kajától...

Kép
Kép
tinu
 
 


Mom: azért ne parázz, nekem a védőnő mondta, hogy a szorulás az hajlam kérdése. Majd vigyázni kell, hogy ne egyen túl sok banánt, almát, sárgarépát, mert azok fognak.

Kép
Kép
tinu
 
 


na elkészült a torta :):):):)

Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Hali mindenkinek!

Micsoda meleg van.
Hogy bírjátok?

Mi shoppingoltunk tesco és ott kicsit jó volt, bár mikor kijöttünk, hát mellbevágóan meleg lett.

Nika!
Boldog felediket :lol: Szép a torta.

Ma már kétszet volt pancsolásunk.

Winie?
Jó lehetett a kirucc almádiba.

Sziszi és kernico:
Mondókák jöhetnek nekem is.
kernico, te tudod a mailcímem, a listáról.

Sziszi neked priviben elküldöm.
Előre köszi.

Én is szoktam énekelni, Fanninak:
A repertoár nem túl sok, van saját akkori és megismételhetetlen költeményem is. :D
Ami van:Egy boszorka..Pál kata..Süss fel nap..Én elmentem a vásárba...Hopp Juliska. nyuszi ül a fűben..De ugyan ugy ha eszembe van, akkor pl a minap azt énekeltem neki, hogy gedeon Bácsi a nők bálványa.
vagy a bécsi keringő dallamát dúdolom.
Szóval elég vegyes.
Anyu meg néha a TNT-től a titkos üzenetet dúdolja neki. :D

Na ezet elküldöm, mert alig engedett be a rendszer

Kép
zsuzsu74
 
 


Tinu:
Lábad hogy van? gyógyul remélhetőleg,. mert ha tali akkor neked is ott a helyed. :D

Mági:
Recept átjött, köszike szépen.
Ha van még valami ilyesmi vagy bármi, nyugodtan küldheted.

És ez másokra is vonatkozik, h a van valami érdekességetek, akár kajcsival, akár énekekkel, mondókákkal, akkor szerintem tegyük fel a Winnie által működtetett oldalunkra, vagy küldjük el mailben.

Szüléstörténetek:
Jó volt olvasni, hogy némelyikőtöknek micsoda könnyű volt a világra hozni a babót.szuper.

Momi:
Fanninak is vannak meleg kiütései.Tűpettynyi nagyságú kis pöttyöcskék. Mellkasán is és a hátás is van. meg a vállán. máshol nem
Nem használ a púder sem, sajna :(
Szegényke.
annyira csurok róla a víz. :cry:

Pelusból a pisi:
Én is egyik reggel kicsomagolom Fannit és sehol szinte pisi. Bizti kiizzadta az éjjel, mert máskor van, hogy 1 kiló nehéz az apelus.

Kép
zsuzsu74
 
 


Cumi:
Nálunk van. Nappal nem annyira, néha csak altatáshoz kell. Amúgy elvan nélküle is a jány. Szóval előfordul de nem állandóan lóg a szájában. van, hogy ha nem kell neki, simán kiköpi.

Kép
zsuzsu74
 
 


Őzi:
A kaki bukén jót nevettem. De tényleg. Mióta hozzátápi van, Fanni is emberes illatú termékkel örvendeztet meg. :D
Mondtam is neki, hogy ez már nem babakai illat, hanem felnőtt ......szag. :lol: :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziszi22:
Küldtem privit...

Na eldugulok, csak kihasználtam, hogy Fanni aluszik, én meg idepattantam a géphez, mert ugye a függőség..... :wink:

Kép
zsuzsu74
 
 


Zsu: boldog 7.-et Fanninak!!! :D
A lábam gyógyulgat, egyelőre még bucipiros, de már nincs rajta kötés. De még hátravan a másik lábam, mert azon is begyulladt a köröm. :roll:

Nika: szuper a torta! Csak az a baj, hogy ilyenkor még csak ti ehetitek meg. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Zsuzsu!

Fanninak is boldog hófordulót!


Nika!

Szupi lett a torta! :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Tinu!

Köszi a kajcsi tippet, majd figyelek rájuk. Az almáról nem is tudtam hogy fog :oops:


Én is kérhetnék reciket meg mondókákat??? :oops:
tothmonika82@citromail.hu persze csak ha nem gond. Köszönöm szépen!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Fanni babának boldog 7.-et kívánunk
Gege,Nika

nika70
Salgótarján
 
 


Tinu : nincs abban semmi rossz :wink: :wink:

nika70
Salgótarján
 
 


Képzeljétek! Ma először láttam végre jeleket, hogy TÜndi csak elkezd majd mászni. Kutyázott egyet a hasamon, meg az ágyon, és a saját ágyán is emelgette a csípőjét. :D Tök ügyes!

EGyébként meg utánaolvastam egy könyvemben ennek az allergiának. Mert emlékeztem, hogy tanultuk, vannak olyan gyümik, ételek, amiknek hasonlít a valamicsodájuk (az, ami kiváltja az allergiás rekcióit) egy-egy pollenére. Emiatt van, hogy pl. a görögdinnye kiválthatja a parlagfűallergiát. Aztán meg van ugye az ételallergia is, amit pl. a mogyoró, meg az eper válthat ki. Na vagy az egyik, vagy a másik típusú dolog miatt lehet "veszélyes" a görögdinnye, sárgadinnye, zeller, mogyoró, dió, eper, hal, szója, tehéntej, sajt, kagyló, csoki stb. De pl. a burgonya, répa és az alma is! Na és itt akadtam el. Mert ha a fenti két ok miatt nem lehet a babáknak adni ezeket a kajákat, akkor vajon miért lehet mégis az almát, a krumplit és a répát???

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
Mit ertetek pontosan kutyazas alatt?

Zsuzsu,
Gratula a hetedikhez!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Zsuzsu: Boldog évfordulót!
Küldtem a mondókákat!

Nika: Jó lett a torta ügyesek vagytok! Hogy tetszett Gegének?

Szüléstört. : van aki mázlista, de nem mindenkinek adatott ez meg. Az eredmény a lényeg, gyönyörű a babátok, érdemes volt ugyeee.

Kernico: Nagyon édi Kiara.Már ügyesen felnyomja a popsiját.

Momi: neked is ment a mondóka.

Egy kép a délutáni pancsiból:

Kép ti is szoktatok fogat mosni?
sziszi22
 
 


Őzi: kutyázás = négykézlábra állva hintázik

Kép
Kép
tinu
 
 


Fanni, Gege: boldog hófordulót! :P :P :P

Nika: ember előtt le a kalappal, ilyen jó cukrász???!!!! Főzni is szokott?

Winnie: szerencsére a kiütés elmúlott az arcán, de a végtagokon nem, sőt újak is jöttek. de azt kapásból mondta a doktornő, hogy teljesen más jellegű a kettő. Hát az arcán elég valószínű, az ételtől (mogyoró) volt. A combiján meg ekcéma jellegű foltok. Kaptunkilyen jó olajos krémet, azzal kenegetem!

Roni nagyi: köszönjük a helyzetjelentést Lauráról. Nagyon ügyes a nagylány! Szegénykém, lányod mit mesél, hogy bírja Laura ezt a nagy meleget????

Képzeljétek: tegnap voltam figarónál, és elvittem Ákost is! Levágattuk a haját!!!!!!!!!!!!! :) Kapott ilyen kötényt, ült az ölemben, és fodrász néni nyírta. Az uccsó tincsnél telt be a pohár, de azért, mert k....a meleg volt a szalonban, és még a nylonos partedli hozzá...szauna volt! Eltettük a tincseket! Olyan édes lett, mint egy nagyfiú! Majd teszek fel képet, de apa dolgozik, és elvitte a gépet!

Meghirdettem a babakocsinkat, remélem hamar elviszik, mert már kinéztem az újat! Ha tudtok valakit, aki venni akar, akkor szóljatok!

Kata: ha még néha benézel! Te hol hirdetted?????

Mondókák jöhetnek nekem is!
Vendég
 


Sziasztok!

Tinu: HÚÚÚÚÚÚÚÚ, KÖSZI SZÉPEN!!!! Küldjek lemezt, vagy majd a talira vigyek? Mivel hálálhatom meg? Apával teljesen lázba jöttünk! Na most ettől azért nem úgy! :lol:

Nika: Nagyon jó a torta. Már kérdezték is, hogy apa szokott főzni is? De jó!

Momi: Ezen én is felháborodtam. Hogy lehetnek ennyire f....-k az orvosok. Remélem jól elküldted a .......-ba.
Nekem a Kútvölgyivel szerencsére csak jó tapasztalataim voltak, bár az igaz, hogy nincs olyan kórház, ahol a csecsemősök ne mondanának teljesen mást egy kérdésre. :roll:

Ja, és még szüléstörténet. Naná, hogy akkor volt karantén a Kútvölgyibe, meg mindenhol, amikor mi már nagyon készülődtünk születni? Jól paráztam is, hogy majd mi lesz, hol fog megszületni így a csajszi, mert itthon biztos nem, de szerencsére akkor már a szülészetre fel lehetett menni. :roll: De maradt ki vizsgálat emiatt. :roll: Sőt, amikor utóljára voltam, pont akkor lett karantén. Tőlem csak megkérdezte a doki, hogy még felengedtek? De nem magyarázta meg ezt a kérdését, csak otthon a tévéből tudtam meg. Aztán persze a neten lógtam állandóan, hogy mi történik ott. :?

Kaki: amióta gyümit meg ilyeneket kap, azóta Kiarának is krémesebb és büdösebb, de igazán most lett büdi, hogy tegnap megkapta élete első husis kajáját. Hát azt a szagot. Olyan igazán felnőtt sz.r szaga volt, ahogy Zsu mondta. Kegyetlen!

Sziszi: Köszi! Kiara is rágcsálja már a fogkefét, mármint az ínymaszírozósat, mert még nincs foga. De azt szokta reggel, este. Már szoktatjuk! :lol:

Melegkiütés: Ebben a kánikulában a csajszin is van. Nyakánál, vállán meg a hátán kicsi. Sőt, ha a nyál kifolyik a szája körül is van, ha nem mosom rendszeresen. De azok gyorsan elmúlnak. :roll: Ja meg a karján ugye van 4 izom, (Leventénél láttam még ilyet :wink: ), és a fő hajlatban szokott még kijönni néha, de az is elmúlik az esti fürcsivel, vagy legalább is látványosan javul. Popsi szerencsére rendben van. Sokat pancsizunk meg zuhanyzunk napközben, és kb. 2 óránként peluscsere, hogy ne iritálja a popót, mert nagyon beizzad, nem elég neki a pisi sem. :roll:

Deszilvi: Nem találom az email címed. Hová küldjem így a mondókákat?

Na jó éjt!

Kép
kernico
 
 


Kernico: szerintem nem kell lemez, mert ki tudja, mikor lesz a tali. De akkor jó úgy, hogy egy lemezre rámegy a 3 HJ és mp3-ban? Hála? Majd még gondolkodom. :lol:
Jó éjt kívánok én is mindenkinek!

Kép
Kép
tinu
 
 


Kernico: ne felejts el címet küldeni pü-ben! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Még nem olvastam teljesen vissza, de látom, nagy HJ kereslet van, szóval nekem MP3-ban van meg egy cd-n 7 Halász Judit, egy Kaláka, és két Gryllus lemez....
úgyhogy ha valaki szeretné, meg apjuk megoldja a technikai részét szívesen

Na megyek tovább olvasni

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


sziszi: legszivesebben belecspott volna :) persze ez még csak a magunk szórakoztatására készült de januárban már ő is értékelni fogja :D:D:D:D:

Szilvi: köszike januárba kezdett el sütögetni de recept alapján bármit elkészít nagyon ritkán főzni is szokott de inkább csak süt a főzést rámhagyja:) anyukája teljesen el van ájulva mert otthon persze nem adott elő ilyeneket. :oops: :oops: :lol: :lol: de a szöveg az én mesterkedésem eredménye :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika, boldog felediket!
Zsuzsi, nektek meg 7-.et! :)

Melegkiütés: szerintem nálunk is van, szintén tarkón, mellkason, háton kicsit....

Ma megaalvások voltka, kicsit felborult a nap, gonodltam, etetem 3 óránként, hátha akkor többet eszik, na ez ment is a déli kajáig abban bealudt, úgy maradtunk, aludtunk egy órácskát :))) majd elmentünk Cora-ba, de sajna ott sem volt túl nagy légbandi :twisted: , hazafele a kocsiban aludt, és két óra múlva keltettem, hogy ideje kajálni, majdnem 6 óra eltelt kajcsi nélkül! :? ehhez képest tök fári lett estére... hülye ez az idő...

Megvettem H.P.-t, már 4 fejezet letudva, most fejés közben olvasok, fejésenként egy fejezet. Meg nappali alvások közben is olvasok, így lehet, hogy napközben (márha eddig idejutottam) hanyagolni foglak Titeket, amíg nem jutok a végére, sorry.... :oops:

Momi, hát ez elég durvi.... és melyik lett a második kórház?

Ma próbáltuk az almát, hát nem fogyott sok, de legalább ami bement a szájacskán, az bent is maradt...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Nika, tök jó a torta!

Szilvi, Figaro, ezt így még nem is hallottam :) :) :) nagyon kivi vagyok a kispasira! :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


a levlistára meg írtam egy próbalevelet, aki rajta van, meglátjuk, megérkezik-e, erre lehet küldeni minden cuccost.
Újak ha küldtök emilcímet, meghívlak titeket is.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Kata vagyok és most találtam ezt a fórumot, nekünk dec. 16 körül jön majd az elsö baba, edddig (lekopogom) minden renben volt :D Hétfőn megyümk majd uh -ra legközeleb, akkor megtudjuk, remélem, hogy kislány vagy fiú! Drukkoljatok, hogy ne legyen szégyenlős :) Addig is kitartás nektek a melegben!!!

Kata
kata126
 
 


Sziasztok!

Gege, Fanni, boldog hófordulót nektek és nőjjetek nagyra! :-)

Alexa, Lidinek is volt a buksiján pici hematóma de hála nekünk nagyon kicsi volt és nem kellett erősen. De hallottam már olyat, hgoy szegény gyerkőcőt az arcánál kapták el pont mert az volt szemben. Meg hallottam olyat is, hogy egy évig volt ott a hematóma a kislány buciján. Kb pohárnyi nagyságú volt. Nekünk szerencsénk volt kb 3 centi volt de hosszában a bevérzés.
De elküldtek minket a neurológiai intézetbe fel a hegyre, erre egy doki közli felkell vágni mert majd bemeszesedik. Erre utána közli, hogy viszont ha nő a buksi akkor eltűnik. Na itt gondoltam magamban, hgoy na tűzés kifelé. Elmondtam a gyerekdokinknak erre ő csak nézett, hogy micsoda? felvágni nem szokták.
Szóval minden rendben csak biztos ami biztos alapon küldtek el minket. De általában minden hematómás babát elszoktak biztonsági alapon küldeni neurológiára.

Kaksi, hát über brutális a szaga mióta hozzátápi van. De a fingi is kegyetlen.

No mennem kell sírás van. ...

Jó éjt

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Szia Kata126!Drukkolok,biztos minden rendben lesz,ne izgulj!Nehéz lehet ebben a melegben,pocakosan!Majd írj,mi volt az UH-on!

Kaki:hát nem semmi amit Martinka is a bugyorba rak!Nagyon büdi!Nagyon oda kell figyelnem,hogy miből mennyit adok Neki.Kevész alma,sok őszibari,sárgabari,körte.Eddig 3 nap volt a csúcs,hogy nem volt nagydolog.

Kiütés: 2 napja tele lett a felsőteste,de mára már elmúlt mind. Többször hintőporoztam.

Na ,kilépek tőletek,mert az öcsém "csetelni"szeretne Velem.

Hűvösebb éjszakát!
alexa2006
 
 


Kata126, mi nagyon szívesne fogadunk ,de szerintem egy évvel eltévedtél :) itt a 2006/2007 telén született babók vannak, de láttam, hogy már megnyílt a 2007/2008-as topic is, szerintem oda akartál írni :)
Sikeres babavárást és sök örömet!!! és ha már babásoktól szeretnél kérdezni, csak rajta, szívesne megosztjuk tapasztalatainkat!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: akkor te leszel a keresettebb személy nálam HJ ügyben. :D Pl. én is szívesen lecsapnék a cuccra. Talira viszek neked majd írható cd-t.

Na ma reggelre szebb lett TÜnci popsija. Szóval tényleg valszeg a Nestlés alma-körte bébiitaltól volt. :shock: Szerintem a körtét nem bírta... Akkor azzal még tutira várunk és nem bolti vackot kap. :?

Szilvi: én is kíváncsi vagyok ám az új frizkóra! :)

Tök jó, ma ugyan 1-kor Tündér úgy döntött, hogy kialudta magát és csak fél 3-kor sikerült újra visszanyomni az ágyba, viszont cserébe fél hatkor simán visszaaludt és nyomtuk fél 8-ig. :) Azért fél 6 körül én még szellőztettem fél órát, de basszus nem ment le a hőmérséklet a lakásban! ÉN legalább beálltam a huzatba egy kicsit hűlni.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?