Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!Vonzó a koncertre invitálásod.Gondolkozóba estem.Jól esne egy kis csajos kiruccanás,de nagyon lefogyasztotta havi pénzforrásainkat Marcum szülinapja,és 26-án még anyuskámat is megünnepeljük (58 éves lesz).Így erre most nem tudok elmenni,de 27-től három napon át szabdtéri filmvetítések lesznek a Széchenyi téren,ahol esteleg összefuthatnánk.

Luca68!Mi is rajongunk a Balatonért.Ha csak egy-egy napra,de minden évben leugrunk.Igaz,idén óvatos duhajok vagyunk pocaklakó Emmánk miatt,nehogy baj legyen.Marci igazi vízicsibe,eltiltani se lehetne a dúsan fodrozódó haboktól.Jó pihenést Nektek!

Cuppcupp!

Kriszta maminti

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Ha ezt elöbb tudom :( !Költözésnél egy csomó ruhát játékot szanáltam,és sajna egy olyan nőnek adtam akiről ugy tudtam meg láttam is hogy nagy szüksége lenne a cuccokra csak pár nap után rájöttem hogy tévedtem ugyanis a nőci a 3gyerekével ment a kocsmába :twisted: !!!!!Nagyon mérges lettem!!!!!!!De azért körül nézek én is itthon hátha akad még valami!!!!!Amúgy hol van ez a gyermekotthon?


Mindenkinek szép napot!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Kép
vea
 
 


Sziasztok!
Ha megköveztek érte én akkor is leírom a tapasztalataimat.Az anyásból jöttem gyesre(mármint ott dolgoztam).Borzasztó széthúzó,önző... társaság volt ott (tisztelet a kivételnek!).Nem tehetnek a gyerekek arról,hogy oda kerültek,de a gépszíjj elkapja őket,nem becsülnek meg semmit,nincs érték,ha valami elhasználódik(rosszabb esetben tönkreteszik)nem baj úgyis kapnak újjat(nem a jövő hónapban,vagy amikor lesz rá keret)azonnal.Mértéktelen pazarlás ami ott megy.Többen hoztak nekünk is babakocsit(márkásakat is)nem használtuk őket mert egy gondozó nem tud 6 babakocsit tolni,meg nincs is rá ideje.Ha lelki kötődés kialakulna a gyerekek meg közted azt addig rombolják a jóakarók,amig elmegy az életkedved.Részletezzem még... nem kéne,csak szeretném hinni ,hogy a bóbitában más a helyzet(bár akik ott kezdtek tőlünk mentek át épp azért mert nem bírták az anyásban a levegőt,de már lecserélődtek)Talán tényleg elhivatottságból vannak ott a gondozók,talán tényleg segíteni akarnak a gyerekeknek,de nem minden az aminek látszik.Nem tudom ki hogy áll anyagilag,de az állami gondozott gyerekekre többet költ az állam mint mi a sajátjainkra amennyit áldozni tudunk.A szeretet a törődés megfizethetetlen,szeretném hinni hogy a gyerekek akik velem voltak pár évet jószívvel emlékeznek rám,de tudom,hogy már elfelejtettek.
Nem tudom nem leíri (ha már előjött a téma)az ünnepeket,ami bugyutaságot kimondtak a gyerekek megkapták,nem a gyerek számított hanem az hogy meg lehessen az ujságba mutatni ,hogy idén is mennyi pénzt költöttek rájuk.

Irok jót is,volt egy lány őt meg kéne keresnem,ha jól tudom lediplomázott...

Nem lett vidám a mai hozzászólásom,ne haragudjatok az őszinteségemért,írni kéne még valamit,talán azt amikor kaptunk egy tál epret és a gyerekekkel együtt egy tálból vettem és sutyorogtunk,vagy amikor este a kicsiknek mesét olvastam és a nagyk is odakucorodtak,vagy amikor a felettesem a gyerekek elött lekapott a tíz körmömről és ők vigasztaltak...
Nem hiába lett 3 gyerekem

sziasztok.

seszter
samu eszter
 
 

 
 

Eszter, nagyon elgondolkoztató, amit írsz. Mi már régóta töprengünk azon, hogy mit hova tudnánk adni. Már vittünk a családsegítőbe, meg a nagycsaládosoknak is, de valahogy mindenhol olyan... nemtudommilyen. Akik éppen ott turkáltak a cuccok között... szóval nem tudom, hogy mivel tudnának meggyőzni arról, hogy tényleg olyan kapja a dolgokat, akinek tényleg szüksége van rá.

Bogi, összeszorul a gyomrom, hogy van, aki otthagy a kórházban egy ilyen kis magatehetetlen csöppet, aki azért jött erre a világra, hogy valaki vigyázzon rá, tanítsa és szeresse. :'((( És minden nap hálát adok a sorsnak, hogy mi nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy ez legyen a "megoldás", bár nem tudom elképzelni, hogy minek kellett volna ahhoz történnie...

Most is itt szuszog mellettem. :')))

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Luca
A kiscsaj az apjától örökölte a szemeit és minden egyebet is, kivéve a nemét. :) Nem hiszem, hogy korábban találkoztunk Szentivánon, mert mi majd 4 éve költöztünk ide, előtte nem jártam itt.

Bogi
Szépek voltak a lányok! Felnőtt ruhát mi is most raktuk ki. A babaruhák közül, ami nem nagyon vált be Zselykénél azokat, meg anyukám vitte el egy 4 gyermekes nőnek, úgy hallottam örült neki. De majd még szétnézek.

Maminti
Izgalmas lehetett a születésnap. Lassan nekem is el kel kezdenem tervezni, vagy legalább kitalálni, hogy mit is akarunk csinálni a Zsezse szülinapján.
Sajnálom, hogy nem jösz a koncertre. A nyilvános vetítéseken nem tudunk összefutni, mert szombaton indulunk nyaralni és majd 31-én jövünk haza. De tali még lehet. :)

Eszter
Derekad?
Belülről mindig máskép néznek ki a dolgok. Az, hogy nem becsülik meg a gyerekek a dolgokat, az sajnos nem csak az államigondozotakra jelemző. Régebben anyukámmal gondolkoztunk azon, hogy egy gyereket hétvégékre, ünnepekre kihozunk. Én már nem is tudom, hogy miért, de el is felejtődött. Néha érdekes dolgokat lehet hallani a nevelőszülőkről is. Az örökbefogadás pedig tök nehézkes dolog.

Vea
Az a legrosszabb, hogy ilyen esetekben az ember elveszti az adakozási kedvét is. Pedig néha olyan jó segíteni, olyankor kicsit jobbnak érzi magát az ember.

A koncerttel kapcsolatban jellezetek már légyszíves hétfőig vissza, mert akkor megvenném a jegyeket.

szép hétvégét!!

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!
Nálunk a családon,baráti körön bellül mentek a gyerekcuccok körbe.Most van egy ismerős akinek szerintem szüksége is lenne rá,de nem vagyok biztos benne,hogy rá is adná a gyerekére a mi használt ruháinkat :oops: .
Be kell vallanom,hogy a lányoknak a ruhákat anyukám turizza,olyan igazi kislányos kötényruhákat,nyáriruhákat nem is tudom lehet-e kapni máshol.Meg nem mondja senki,hogy az használtan került hozzánk vagy ujjonan.
Volt olyan is,hogy ismerőstől kaptunk ruhákat,de nem volt az én stílusommal összeegyeztethető és nem adtam rá a gyerekekre,meg volt olyan is,hogy jobb állapotban volt az anyum által turizott kabát mint amit mástól kaptunk. :oops: Nagyon nehéz,hogy ne bánts meg se azt akitől kapod,se azt akinek adni szeretnél.

Visszatérva az állami gondozottakra,úgy tudom nem lehet őket (mint régen)patronálni.Nem lehet hétvégére kivinni,vagy egy gyereket támogatni.Vagy beviszed amit akarsz és nem tudod,hogy mi lesz vele,vagy nem.
Nálunk a védőnő vállalt be egy olyan szerepet,hogy akinek van kinőtt gyerekruhája az nyugodtan beviheti hozzá és mindenkinek felajánlja,hogy nézze meg őket,akinek amire szüksége van azt elviszi.
Szerintem követendő példa.
Minden jót nektek!

seszter
samu eszter
 
 


Hello!

Seszter! Igazad van, ennek az éremnek is két oldala van. Azt hiszem leginkább a gyerekeket sajnálom, hiszen ők azután végképp nem tehetnek arról sem, hoyg megszülettek és arról sem, hogy elhagyták őket vagy nem szerencsések a gondozókkal. talán naivul és ügyetlenül próbál az ember segíteni, de végsősoron a szándék a lényeg, nem? Egyébként azóta itt is kiderült, hogy nem engednek semmilyen alkalmi önkéntes munkát. egyrészt, emrt ellenőrzik őket, hoyg ki fér a gyerekekhez, másrészt, mert nem lenne jó a gyerekeknek, ha valaki olyanhoz alakulna ki kötődés, aki hol van, hol nincs, mint a mesében. Ehhez én nem értek, csak elfogadni tudom, amit mondanak. Azért két zacsi ruhát összeraktam már a nálunk kinőtt lányruhákból. A fiú cuccok a húgomhoz mennek és a legjobb darabokat a csajok ruháiból is félrerakatta velem a "születendő lánygyermekemnek" feliratú dobozba :)

Egyébként a nagycsaládosoknál is úgy megy a dolog, hogy van egy egész szoba tele leadott cuccokkal és onnan válogathat, akinek szüksége van rá. A minőséget nem tudom, mert eddig én csak befelé vittem cuccot. Nem finnyáskodásból, inkább azért, mert szerencsére akad az ismeretségben az enyémeknél nagyobb lányos család és hozzánk hordják a kinőtt ruhákat.

Orsi4

Sajnos én nem kaptam kimenőt a koncert idejére :cry: :cry: . Apjukom Pesten lesz és én vagyoka kölkökkel. Mindenestere jó mulatásT!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Nálunk sajnos nincsenek kinőtt babaruhák...olyan régen voltak kicsik a lányok, már elajándékoztuk őket mi is olyanoknak, akik rászorultak.Sajnos a családban élők között is sok a nehéz körülmények között élő gyerek, és egyre több lesz.
Ami még maradt olyan 1-2 szebb darab, azt kölcsönadtam a kolléganőmnek, aztán majd ha szükségem lesz rá, akkor hozza vissza őket azzal együtt, amit kinőtt a kislánya.

Eszter!
Én is szoktam a csajoknak turkálni amikor kicsik voltak, igaz akkor még nem volt ennyi turi, meg nem is volt ennyire elfogadott a dolog mint most, és mélyen hallgattunk róla.De sokkal jobb minőségű, egyedi cuccokat tudtunk venni.Van egy kolléganőm, mindig nagyon szuperul néz ki, és Ő is a turiból öltözködik!

Ha nekem összejön a baba, én is biztos fogok ilyen helyen vásárolni neki, mi sem állunk olyan jól, hogy kizárólag méregdrága ruhákat vegyek. Persze, vásárol az ember újakat is, de a használtnak sokszor jobb a minősége.

Babakocsit is használtat szerettem volna venni, kinéztem a Peg Perego Venezia nevűt, újonnan elég drága!Már nézegettem is őket a neten, találtam is, sajnos nem lett rá szükség. :( De ha aktuális lesz, újra nekiállok a keresgélésnek.

Orsi!

Akkor Ti pont akkor költöztetek oda, amikor mi eljöttünk!!!Merre mentek nyaralni?Nektek is jó időtök lesz, mi is kedden megyünk, ha nem jön közbe semmi komolyabb, sajnos Anyukám nincs jól, meglátjuk mi lesz.

Üdv a többieknek is!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem tegnap a játszótéren hallottam hogy az egyek anyuka mondja a másiknak hogy anyaságin (gyet) van otthon a 3 gyermekével és tb-t kell fizetnie havonta 5900ft!Szerintetek is igy van hogy aki Gyeten van annak fizetnie kell Tb-ét???????????

Ha lehet gyors válaszokat kérek mert ha igy van intézkednem kell ez ügyben!!!!!!!

Köszönöm!!

Sziasztok!!!!!!!


Andi+Erik

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Piros!
Úgy tűnik leszereltek mint mindenkit aki segíteni akar.Ez a duma,hogy ne alakuljon ki kötődés... nevetséges!Legalább egy-egy ember lenne a szerencsétleneknek akikhez kötődhetnének.Biztos lenne több ember is aki segítene egy olyan gyereket aki intézetben nőtt fel,látta hogy mit kap-mit ne, ismeri és segítene neki helytállni az életben is .Nem csak kilökné a gépezet,ha eléri azt a kort hanem lenne kihez fordulnia.A gondozónők is elmennek szabadságra,a nagyszülőkről ne is beszéljünk ,hozzájuk se tudunk minden héten menni,mégse viseli meg a gyerekeket.Maszlag!
Segíteni nem tudunk legalább ne rágjam magam miatta.
Multkor mikor annyira belejöttem az írásba a végén elbőgtem magam,Péter jött be,hogyí mi a baj,12 gyereket hagytam ott a saját boldogságom miatt,a saját gyerekeim miatt...

Ha nem jött volna az életemben ez a nagy szerelem már Déván lennák a Ferenc atya mellett(hajlamos vagyok egy dologért feláldozni mindent.)
Nem egy könnyed témám van :oops:
Befejezem,írok másról!

Vea!
Sajna nem tudok erről semmit,én gyesen vagyok,azt tudom,hogy valamiféle járulékot vonnak le,de hogy mire azt nem.Viszont mintha láttam volna a neten erről valamit megnézem aztán jelzek ha találtam

Sziasztok.

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

A héten itthon volt a férjem, és egy csomó mindent csináltunk együtt, így még takarítani is több kedvem volt. Viszont alig tudlka titeket követni, majd jövő héten megpróbálom behozni.

Látom Bogi féle gyűjtést, jó dolognak tartom, mi ruhákat egyenlőre kistesónak rakjuk félre, de majd azért körbenézek. Popsikrémet, fürdetőt már nem patikait hazsnálunk, mert megdöbbentünk, hogy mennyire felemelték az árát és ugyanennyiért már tudunk venni másikat is, akkor meg mindegy. De abból is vehetünk duplán.

Én koncertre még mindig nem, bár tegnap Zalán már majdnem nagyfiúsan nem cicin aludt el, de szerintem ez csak egy kósza fecske volt, nyarat még nem csinál :)

Na megyek, mert csak dvd-t írni ültem ide és a net lassítja a dolgot, jók legyetek.

kancellárka
 
 


Vea, úgy indult a történet, hogy sok ember (vagy a munkáltató) nem fizet tb-t és mégis el kell látni, ha orvoshoz megy. Most ugye kiszűrik őket, és egyelőre még csak figyelmeztetik, hogy rendezze a helyzetét, de jövőre (2008. január 1-jétől) már ki kell fizetnie az ellátást. De jött a kérdés, hogy mi lesz pl. a háztartásbeliekkel, mert ugye nekik nincs jövedelmük, nincs mi után tb-t fizetni. Az volt az ötlet, hogy akkor ők fizessék be maguk után a minimális tb-t havonta. De hogy ez törvényben hogy néz ki és mikor jelenik meg, és még kikre vonatkozik, azt nem tudom.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Vea! Ezt az oldalt nézd meg:

http://www.apeh.hu/print/regiok/eszakal ... jarul.html

A lényege, hogy 2007. április 1-től bizony kell fizetni. Alaphelyzetben a fizetendő a minimálbér 9%-a: 65500x0.09=5895,- Ft vagyis kerekítve 5900,- Ft havonta.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséget az állami adóhatóságnál kell bejelenteni a 07T1011-es számú bejelentőlapon, a változás bejelentésére pedig a 07T1021 számú bejelentőlap szolgál.

Az APEH a bejelentkezéssel egyidejűleg a magánszemély adóazonosító jelének a feltüntetésével adja ki a befizetés teljesítésére szolgáló utalványt (befizetési csekket).


Hát, ez van. Az amúgy sem túl magas, havi 27.130,- Ft-ot ez még tovább csökkenti. Az érem pozitív oldala, hoyg a továbbtanulást viszont finanszírozza állambácsi. Jobb hírt nem tudtam írni.

Üdv,

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Eszter!
A Bóbita Gyermekotthon a Szél utcában van, a Metro felől. Személyesen is odamehetsz, meggyőződhetsz a körülményekről, bizonyára ismered a jelenlegi gyermekvédelmi törvényeket , beszélhetsz a gondozókkal is, akiket azt mondod ismersz is talán. Én egy Kati nevű gondozónővel beszéltem, személyesen is találkoztam már vele, ő pl. magához vett kisgyermekeket a sajátjai mellé, pedig a házát látva, és a munkaköréből ítélve nincs eleresztve anyagilag. Hogy pszichésen min mennek keresztül ezek a kisbabák, gyerekek, arról fogalmunk sem lehet.
Az anyás csecsemőről hasonló véleményem alakult mi, mikor még a cég indulásakor megkerestek és pelenkát kértek tőlem.
A Bóbitában viszont eddig ahányszor ott jártam, csak rendet láttam, a gondozónők szemében úgy láttam ott csillog a szeretet és az aggodalom a gyerekek iránt, készségesek voltak velem, mikor kérdezősködni kezdtem, nem küldtek el a sunyiba, hogy miért érdekel engem. Mikor meglátták a két saját kislányomat, azonnal felvidultak, hogy milyen aranyosak, vigyem őket be nyugodtan, a játékokat is nekik adták volna.
Mikor megkérdeztem, hogy mire lenne esetleg szükségük, akkor sem tolakodóan mondták, de rettentően örültek a lehetőségnek. Az anyásban ezt a kérdést unottan fogadták, és sorolták monoton hangon, hogy mit szoktak kapni.
A Bóbitában, ahogy írtam külföldi gyerekek is vannak, akik után nem kapnak pénzt, nem lenne kötelező bevenni őketm ők mégis gondoskodnak róluk.

Egyébként igazad van, mert az ember ilyenkor hajlamos nagyon elnaívulni, hiszékennyé válni, megszólal a lelkiismerete.

Lányok!
Akárkiben kétséget ébresztettek Eszter szavai, nyugodtan saját maga odaviheti az adományát a Bóbita Gyermekotthonba és meggyőződhet róla, hogy hova kerül. Pirost is el szeretném vinni magammal egyszer.
Nem csinálnak titkot belőle, hogy az adományoknak mi lesz a sorsa. Előfordulhat, hogy későbbre elteszik, vagy ha egy-egy anyuka is kerül oda, akkor odaadják neki ami van tartalékban.

Eszter!
Nem tudom, hogy mennyire akartak lerázni ezzel a "dumával", de őszintének éreztem a gyerekek iránti aggodalmukat. Elképzelni sem tudom, hogy elhivatottság nélkül hogy lehet csinálni ezt, amikor néha nekem éjjel csak két gyermekkel kell megkűzdenem, nekik meg 20 babával.
A dévai árvák sorsa egyébként figyelemre méltó, Ferenc atyát csodálom, és amikor látom a TV-ben iszom a szavait!
Szóval én nem tudom ésszel eldönteni ezeket a kérdéseket, csupán a szívemre hallgatok, és úgy érzem, hogy a Bóbita talán egy fénysugár a gyermekek életében.

Vizitúra!
Nos úgy látszik én most egy hullámvölgyben tartózkodom, ami a szerencsét illeti.
Elrontott szülinapi buli, és most egy 72 órás nemalvás.
Maga a vizitúra egyébként szuper volt, a kemping is szép és jó, de pihenésre egyáltalán nem volt alkalmas.
Most egy kicsit friss az élmény, megvárom amíg leülepszik, aztán megírom.

Viszont jövőre kisgyerekeseknek szervezünk ilyen túrát, aki eddig gondolkozott rajta, annak hajrá!

Piros is leírja majd a véleményét!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szerintem a vizitúra szuper volt. Várakozásomon felül jól tűrték a kicsik a kenuzást és a táborban nagyon jól feltalálták magukat. Bogi gyerkőceivel egész nap nyúzták egymást olyan igazi se veled se nélküled kapcsolatban. Képeket is próbáltam küldeni Boginak és feltenni ide, de túl nagynak bizonyulta file és túl bénának e sorok írója. Holnap este majd átviszem Boginak és ő, mint komolyabb ámítógépes szakember, majd segít a dolgon.

Én csak javasolni tudom mindenkinek ezt a kalandot. Bővebben később, mert leragad a szemem.

Üdv,

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm aki segitett és segiteni próbált!!Akkor jól olvasom ott az Apeh portálon hogy járulékfizetés nélkül is jogosult a Gyet-en lévő az ellátásra?Hú én ehez nagyon béna vagyok :oops: !!!!!!

Na mégegyszer köszi!!!

Mindenkinek szép napot,vigyázzatok magatokra és gyermekeitekre!!!!!!!


Andi+Erik

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Na valamennyire kipihentem magam (na ez erős túlzás volt!!!!), úgyhogy egy részletesebb beszámolót írok.

Péntek reggel
Fél 8-ra beszéltünk meg randit Pirosékkal, majdnem pontosak is voltunk, 8 körül értünk oda a találkahelyre.
Ott még megvártuk a bicajjal érkezőket, Atit meg egy munkatársunkat Ákost, akik a Győrújbarát-Győr-Dunakiliti távot bicajjal tették meg. Fél 9-9 között indultunk a kempingbe, 10 után értünk oda, szép szigetközi falvakban és utakon mentünk keresztül.
A kempingben én még nem jártam, bár két éve oda szerveztem a vizitúrát, de mivel Katica 6 nappal előtte született, azt kihagytam, e a többiek azt mondták, hogy szuper volt, így oda mentünk idén is.
A sátorállítás egy nagyon jó program, főleg kezdőknek. Nekem Piros férje, meg egy munkatársam, Zoli segített, és elég jól boldogultak :)
Atiék 11 után értek oda, de mivel pénteken nem volt tűző nap, inkább kicsit felhős volt, dél körül elindult a csapat egyik fele bicajtúrára, a maradék része evezni. Pirosék is kaptak egy hajócskát, és a két gyereket mentőmellénybe burkolva vitték kenuzni. Nagyon tetszett nekik, aztán az enyémek is vízre szálltak, és csodák csodájára Lili is beszállt a csónakba, nagyon nagyon ügyesek voltak. Egy egy órás túrára elmentek gyerekestől, és nagyon élvezték.
Megvártuk a bicajosokat, kicsit röpiztek a felnőttek, a gyerekek játszottak, aztán elkezdtünk 4 körül grillezni, ami szintén nagyon jól sikerült.
Akkor már volt ott egy csapat, akik katonai sátrakat kezdtek állítani ott közvetlenül mellettünk, nem is tudtuk mire vélni a dolgot. Olyan 5-6 körül elkezdtek karaokézni, még meg is néztük őket, mert jópofának tűnt a dolog. Még vigyorogtunk is rajtuk, mert AB Aegon-os csapat volt, csapatépítő tréningen, és hát a biztosítósok egy furcsa népség.
Pirosék eljöttek estefelé, mi megfürödtünk, aztán a lányok elég hamar elaludtak, nem is volt velük semmi gond.
Mi is lefeküdtünk, de a karaoke buli csak nem akart véget érni, tűrtük, gondoltuk éjfélkor abbahagyják, és tudunk pihenni. Megnéztem az órát, fél 1 volt. Vártam még egy kicsit, hátha vége lesz, de nem lett, a gyerekek felébredtek, nem tudtam őket visszaaltatni a hangos zene miatt, hát odamentem a büfében lévő kempingeshez, hogy szóljon nekik, kicsit halkabban vigadjanak. Szólt nekik, akkor a karaokézók letették a mikrofont, kicsit konszolidálódott a buli, csak a zenét lehetett hallani. De 5 perc után úgy döntöttek, hogy így nem jó, újra dübörgött a zene. A vicc az volt, hogy a buli közvetlen az épület előtt volt, és az épületben semmit nem lehetett hallani (a büfében), nálunk a sátraknál meg nagyon hangos volt. Negyed kettőig bírtam, akkor megint felkeltem, és odamentem a bulizókhoz, megkérdeztem udvariasan, hogy meddig tart még a buli! (Tényleg udvarias voltam, mert tanultam belőle, hogy kicsit heves a vérmérsékletem, nem rohantam le őket) Na de az egyik fő éneklő hölgy flegmán azt felelte: Amíg jól érezzük magunkat. Egy fickó elkezdte nézni az óráját. Mondtam neki, hogy ne nézze, pontosan 1 óra 20 perc van. Azt mondta, hogy még kb. 10 percet tart a buli. Mondtam, hogy jó rendben, jöjjenek oda a sátorhoz, nyugtassák meg és altassák el a két éves meg a 3 éves gyereket, és utána azt csinálnak amit akarnak. Mondtam, hogy további kellemes 10 percet kívánok, és eljöttem. Akkor valaki beszólt egy csúnyát, és az már tényleg sok volt nekem, megmondtam a véleményem nekik egy mondattal: Azt csinálják amit munka közben, zaklatják az embereket.
Na ez után a buli teljes hangerővel még hajnali 3-ig tartott.
Utána kiderült, hogy az övék voltak a katonai sátrak mellettünk, gondolhatjátok, még ott üvöltöztek a fülünkbe részegen, így első éjjel 1 percet sem aludtam. Szerencsére a lányok visszaaludtak aztán, és 7-ig aludtak.
Másnap egy egész napos túra volt, így mindenki hulla fáradtan kászálódott ki a sátorból, senki nem tudott aludni, kellemes nap elé néztünk. Mindenki ideges volt, össze vissza kavarodtak a dolgok, aztán végre fél 11-kor elindultak a túrázók. Mi a táborban maradtunk, a gyerekek jól érezték magukat, rohangáltak a vízhez, játszottak. Nem volt semmi különös, de aludni nem tudtam. Aztán nekiálltunk megfőzni a kukoricát 3-kor, hogy mire visszaérnek, legyen nekik kukorica, 4-kor feltettük a gulyást főni, akörül értek vissza a túrázók is.
A gulyás finom lett, vacsiztunk, beszélgettünk, szuper volt minden. 8 körül elmentünk fürödni, mire jöttünk ki a zuhanyzóból, már a hangfalakat kifelé fordították, és dübörgött a zene. Reggel a szervező csaj megígérte, hogy nem lesz több hangzavar, hogy éppen ezért nem is csinálnak dicot, mert a kemping pihenésre való, stb.
Nem is gondoltunk semmi rosszra, sok csapat volt, hadd szórakozzanak. Most is vártunk a sátorban, hogy csak vége lesz éjfélkor, megint óranézés, 1 óra volt. Na bedühödtem, felhívtam a tulajt, hogy tudja ő is mi van itt, mert ő odahaza aludta az igazak álmát. 5 perc csend, aztán megint 3-ig ment a hangos zene. 5 körül aludtam el, 7-kor keltek a gyerekek. A bulin ráadásul kempinglakó nem is vett részt, mert a faluból jöttek ki emberek itt dáridózni. Mikor mentünk fizetni, a főnökömmel mentünk oda, meg is mondtuk, hogy a szállást nem fizetjük ki, így is lett. Egy kempingben ilyet nem szabad megengedni, ráadásul volt egy kajaktábor is, ahol kisgyerekek voltak, volt több kisgyerekes család, szóval rettenet volt, és mindenki erről beszélt, hogy a hétvége förtelmes volt.
Úgyhogy a kiliti kempinget nagy ívben el fogjuk kerülni a következő túrák során, merthogy túra lesz, mivel a gyerekek nagyon jól viselték, bírták a kenut is.

Úgyhogy nincs valami nagy mázlink az utóbbi időben, de örülök, hogy Pirosék is, Ancsáék is (szomszéd) nagyon jól érezték magukat. (Ők itthonról jöttek, kialudták magukat :) :) ).

Képet majd teszünk fel!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Na utánna kérdeztem a dolgoknak a Gyet után nem kell járulékot fizetni!!!!!!


Mégegyszer köszi mindenkinek!!!!!!!



Jó éjszakát mindenkinek!!!!



Andi+Erik

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Azt hiszem én választottan rossz munkahelyet,ne haragudj rám amiért leírtam az anyásról a véleményem,nem szabad álltalánosíta ni főleg nem nekem mert én nagyon remélem,hogy mást adtam a gyerekeknek mint sok munkatársam.
Vizitura!
Péterrel egyszer voltunk kenuzni,megbeszéltük,hogy majd még mennyi helyre megyünk...
Aztán jött egy telefon,hogy az örzött csónakházból ellopták az evezőkkel együtt :cry: :lol:
Ennyit a mi kenuzásunkról.Persze az hozzá tartozik a dologhoz,hogy az elmúlt 4 évben nem nagyon lett volna lehetőségünk kenuzni.
Hát Bogi ,nagyon temperamentumos nő lehetsz,hogy így ki mersz állni az igazadért!Remélem sikerül kipihenni a fáradalmakat. 8)

Orsi!
Köszönöm az érdeklődést kb 4 nap alatt jött helyre a derekam,de már semmi baj. :D

Most búcsúzom!Minden jót!

seszter
samu eszter
 
 


Vea!

tudsz esetleg erről valami hivatalos állásfoglalást is? A könyvelőm nem túl határozott ebben az ügyben. ha neked sincs, akkor a legjobb lenne a TB-től kérni egyet. Mondjuk nekem még ráérős december elejéig... (a járulékmentesség egyébként csak a biztosítotti jogviszony megszűntét követő 45 napig igaz az APEH tájékoztató szerint, de nem vagyok szakértő :oops: )

Bogi!

Minket felírhatsz a jövő évi túracsoportba!

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bogi
Remélem már sikerült kipihenni magadat! Igy olvasva, összeségében jónak tünt a túrázás. :) Mi már évek óta készülünk, de még tovább sajna nem jutottunk. Pedig a kedves 8 évet kenuzot, mikor fiatal és sportos volt, és saját bevallása szerin is hiányzik neki a víz.

Piros
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a koncertre. :( Legközelebb hátha jó időpontban lesz.

Luca
Jó nyaralást! Fázni nem fogtok. :lol:

Zsu, Kriszi merre jártok?

Ma kiaksztott a kiscsajom. Kicsit hamarabb mentünk fürödni, mert a slagozás után sikerült a fejére annyi homokot szornia, hogy nem látszott a haja. A fürdés után viszont megkergült. Kezdte azzal, hogy a teraszajtó meletti falnak 5 perc alatt 2-szer ment neki. Persze mind a 2-szer üvöltés, utána mondtam neki, hogy kézmosás, ezért is üvöltött, és természetesen a fürdőben is elesett, a vacsora elég csöndes volt, majd következett volna az összepakolás, természetesen megint üvöltés volt, hogy ő nem pakol. Ekkor érkezett meg az apja, aki persze összepakolt. A lefekvésnél megint nyüszögött, hogy ő még nem alszik, és a kakaót se kéri. A mesét se akarta, engem is kiküldött a szobából, majd ő is ki akart jönni, szerencsére a kedves itt átvette az altatást. Ez a 2 óra fárasztóbb volt vele, mint máskor 1 hét.
Holnap délután angolon leszek, remélem az apjával nem lesz ilyen nyüszögi.

Szép napot mindenkinek!

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Én egyéltalán nem haragszom, hiszen azért írtam le Neked, hogy menj be oda,ha gondolod, mert Neked van tapasztalatod, nekem meg nincs. Te el tudod dönteni, hogy jól bánnak-e a gyerekekkel, én csak azt látom, amit az alatt a pár perc alatt, amíg ott vagyok.

Tudod mi a vicces? Hogy ugyan temperamentumos vagyok, ugyanakkor lépten nyomon bocsánatot kérek, akkoris, ha nekem volt igazam, mert ha visszatámad valaki, akkor blokk van nálam. Belül tudom, hogy igazam van, de nagyon szarul érzem magam utána. Ugyanakkor amióta a gyerekeim érdekeit is védenem kell, azóta harciasabb vagyok, és erről le kell szoknom. Igazi anyatigris módjára viselkedek.

Gyertek nyugodtan Ti is túrázni velünk, addig még van egy év, úgyis megismerkedünk talán már személyesen is :)

Piros!
Jó volt a tegnapi nap, de apa sajnos a hazaérkezést már nem bírta idegileg. Teljesen kikészült, csapkodott, ordított, Katica HIDEGzuhanyt kapott, úgyhogy a feszültség kicsapta nála a biztosítékot. Éjjel 1-kor meg jött át hízelegni.
És tudod mi volt a legrosszabb? Hogy a gyerekek meg végig mondták az apjuknak: Apa szeretlek, apa büszke vagyok rád. Kérdezi apjuk, miért? Mert szeretlek apa.
A honnan tanultátok ezt kérdésre Lili egyszerűen azt mondta: Ti szoktátok ezt mondani.
Úgyhogy tegnap este kicsit én is összetörtem lelkileg, ráadásul megkaptam megint, hogy nagyon elrontottunk valamit a nevelésükben, mert nálatok ilyet nem látott :) :)

Orsi!
Akkor titeket is felírlak a listámra. Tényleg nagyon jó buli az egész, de azt hiszem Kisbodak lesz a cél, Kilitire többet nem megyünk.
A koncert miatt hívlak még.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Piros!

Hát hivatalos papirom nincs róla,de itt nálunk lent a játszin egyik csaj is bement az Apehba és a Tb-be és mondták neki hogy nem kell fizetni mert a Gyeten lévők jogosúltak az egészségügyi ellátásra járulék fizetés nélkül!Sőt ha letelik a Gyet akkor még 45napig biztositva vannak!Ennyit tudok róla egyenlőre,majd ha nem lesznek ilyen melegek azért én is utánna járok!

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot !!!!!!!!!!!!!
vea
 
 


Sziasztok!

Ez a vizitúra a disco nélkül jól hangzik, még középsuliban csináltunk egy fél napos túrakenuzást Dunaföldvártól Paksig, imádtam, főleg mert olyan hajóba kerültem, ahol a sportos karom túl erősnek bizonyult és nem kellett evezzek.
De kismanó még túl kicsi hozzá most, viszont apja biztos élvezné, ő is igazi vizicsibe.

Ezekhez a tb-s adós dolgokhoz én sem értek épp most dühöngök és keveslem a gyedemet, próbálok utánajárni, hát persze hogy nincs a helyén a személyügyis. És én meg most gondolkodom egy mérlegképes tanfolyamon, lehet elment az eszem.

Ez a kánikula egyre rosszabb, a lakásban már 30 fok van, és csak a jövő évi projektben van benne az árnyékoló! Remélem több ilyen hét nem lesz ezen a nyáron.

Na megyek, mindenkinek szép napot!

kancellárka
 
 


Sziasztok csajok!

Megvagyunk ám mi is, csak pár napig be sem kapcsoltam a gépet. Elég sok volt a program, elfoglaltság.
Szombaton pesten voltunk Beáékkal az Operettszínházban, az Elizabeth című darabot néztük meg. Hát, régen volt részem ekkora élményben!! Nagyon nagyon jó volt!Mindenkinek csak ajánlani tudom! Bár Bea még hónapokkal ezelőtt szerezte a jegyeket...
Vasárnap strandolni voltunk Lipóton, tudjátok tőlünk nem egész 10 perc, nagyon szeretjük, Krisz meg egyenesen imádja a gyerekmedencét! Közben itt volt apósom is, vele is sokat beszélgettünk, játszottunk együtt Krisszel. Tegnap Fehérváron voltam, mert anyósom egy szerencsétlen balesetben eltörte a lábát, őt látogattuk meg. Mától itt van a Dia, egy barátnőjével, úgyhogy mindig kell valami program, ha nem akarom hogy unatkozzanak. Bár most elmentek sétálni........végül is, épp séta-idő van...alig van vagy 35 fok..! Aztán délután viszem a csapatot strandolni.

Bogi!
Sajnálom ezt a túrát, el tudom képzelni milyen ideges voltál! Hát, sok hülye, bunkó ember van, de majd ők is visszakapják ám ezt az élettől egyszer!

Piros!
Fentiek szerint jól tettétek, hogy otthon aludtatok, így biztos egész más volt!

Andi!
Tb-s témához nem tudtam volna hozzászólni, de látom, azért te már kibogoztad a szálakat. Én is egyfolytában a könyvelőmet nyaggatom, hogy mi legyen, ha Krisz betölti a két évet, de úgy néz ki, papíron visszamegyek dolgozni kicsit a cégembe.

Orsi!
Látom, Zyelyke is érvényesíti az akaratát!! És nagyon jó volt a múltkori kép róla! Ezek szerint ő nem fél a hajmosástól sem! Nálunk bezzeg minden szomszéd hallja, ha Krisznek hajat mosok...

Na, azt hiszem nekiállok kivasalni azt a ruhahegyet, ami rám vár, bár amellett hogy utállom, egyre jobban fáraszt ez a tevékenység!

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Drága egyetlen kisfiamnak szeretnék NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánni!
Benjámin! 3. születésnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk Neked! Nagyon-nagyon szeretünk:Anya & Apa

Éppen most ért haza Apa, szóval most kezdődik az ünneplés, majd jövök és beszámolok...

Puszi: Klári & Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Klári!
Beninek boldog szülinapot!
Kép

Végül milyen torta lett? Trambulinnak örült Beni?
Mikor utaztok?

Bogi!
Hát tényleg mostanában elég szerencsétlen dolgok történtek Veletek,nagyon sajnálom. A campingben én is kivertem volna a balhét az tuti,és ez volt a minimum,hogy nem kellett fizetnetek.
Majd ha lesz egy kis időm,akkor előkeresem az üzletből megmaradt rucikat,szandikat a Bónita számára. Igaz ezek inkább nagyobb gyerkőcökre valók.

Ti hogy vagytok evvel a hőséggel? Nekem folyamatosan fáj a fejem,pedig alig vagyok kint,a lakásban klíma van. A kicsiket írtóra féltem,ma csak 5-kor mertem kiengedni őket az udvarra. És ezt meglehetősen nehezen viselik,főleg Marcus ő nem érti még,hogy baja lehet.
Ági hívott hozzájuk,majd jövő héten talán el is jutunk,sajna holnap nem jó nekünk,Orsihoz megyünk.
Hétvégén Balatonra megyünk,még nem tudom pontosan hova,olyan strandot keresek ahol van homokos rész a kicsiknek és ettől a résztől kissé távolabb van a lépcső,mert sajna az én drága fiacskám ha lépcsőt lát nem bír elszakadni onnan :roll:
Ha valakinek tud ilyen helyet kérem jelezze.
Egy tuti jó helyet találtam a balatonlellei strandot,ahol az egész partszakasz homokos /és sehol sincs lépcső :wink: /csak most inkább közelebb mennénk.

Csajok lenne egy kezdeményezésem,nem tudom mit szólnátok hozzá. Mint már többen tudjátok Erzsi egy kávéházat üzemeltet,és arra gondoltam,hogy lehetne ott tartani egy mama találkozót,ahol jókat tudnánk beszélgetni,gyerekek nélkül. Ilyen még úgysem volt,gondolom mindenki meg tud oldani pár órát délután vagy este,apukák ennyit biztos vállalnak.
Mi a véleményetek???

Zsu írta a színházat,tényleg szenzációs volt,utána vacsztunk,hát az is emlékezetes marad az biztos :lol:
Egy felkapott helyen voltunk,ahol a leves mellé adott lángosban porcelán darab volt, a grilezett zöldségben felismerhetetlen műanyag féle,a rizses hús hideg volt,a pite mellől lefelejtették a fagyit ami az étlapon úgy szerepelt,de nagyon jól szórakoztunk,nem kötözködtünk csak mindent finoman,humorosan megemlítettünk a pincérnek aki kiküldte hozzánk az üzlezvezetőt. Ő nagyon prappánsan oldotta meg a dolgot,többször elnézést kért,desszertet ajánlott,a legvégén ért bennünket a meglepetés,a számlán 0 összeg szerepelt. Íg sem távoztunk rossz szájízzel,igaz jól sem laktunk :D ,vagyis Zsu férje nem győzte hangoztatni,hogy mennyire ízlett neki a marhasült amit evett,azóta is emlegeti,végülis 4-ből 1 ember elégedett volt :lol: nem is olyan rossz arány.
De összességében remek volt a szombat esténk.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Bea!
Köszönjük szépen a jókívánságot!
Beni nagyon örült a trambulinnak, borzasztóan élvezi, és nagyon ügyesen ugrál rajta.
Végülis én sütöttem a tortát és egész jól sikerült.Holnap ha lesz időm, teszek fel képeket.
Pénteken utazunk Balatonfűzfőre, kis kitérővel Celldömölk fele, előre félek, hogy fogjuk bírni Benivel az utat ebben a hőségben!
Anyósomék vasárnap reggel mentek, azóta Beni be van sózva, egyfolytában menni akar utánuk.Igaz be lett oltva már jó előre, hogy a papával majd horgászhat, és most csalódott, mert azt gondolja mégsem teljesülhet a vágya!

Mindenkinek kellemes pihenést, jó éjszakát!
Puszi: Klári, Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Beni!
Boldog 3. születésnapot kívánok! Remélem anyáék jó bulit szerveztek Neked! :) :)

Klári!
Megnéztem az időjárásjelentést (www.eumet.hu, www.met.hu), hát semmi jót nem ígér.

Piros!
Remélem Anna bemutatója jól sikerül ebben a melegben!

Bea!
Jó lehetett a szombati napotok.
Tudod mit? Ha nem a gyerekek nyugalmáról lett volna szó, én még be is álltam volna karaokézni közéjük, és tényleg tök normális hangnemben szóltam hozzájuk, de mint kiderült, addigra már a fél kemping odament hozzájuk, így ők is fel voltak paprikázva. Állítólag gyerekek mentek oda, hogy ők szeretnének aludni, mert pont az ablakuk alatt folyt a buli (az épületben vannak vendégszobák is azoknak, akik nem akarnak sátorozni).

Bocsi, mennem kell.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi! Köszi Neked is!

Hamar dobok pár képet... Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Borzalmas ez a meleg,de csak lesz enyhülés is valamikor! 8)
Mi is csak kora reggel meg este vagyunk kint.Napközben meg lezuhanyoztatom a gyerekeket.Alvással vannak gondjaink,Ráhel nem akar napközben elpihenni,de estére nagyon fáradt.
Már nem tudom mit főzzek,hogy azzal se melegítsem túl sokáig a lakást.
Péter kocsija bemondta az unalmast a szerelő meg csak két hét múlva tud vele foglalkozni...

Minden jót nektek!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok,
Beni BOLDOG SZÜLINAPOT!!
Klári Te csináltad a tortát?! olyan, mint egy profi cukrázdai, naon ügyes vagy! én Marcinak májusban az újonnan nyilt cukrázdában csináltattam a Bécsi uton, Abdán, naon szép és fini tortát csináltak.

Orsi, köszi h beugrottál hozzám, jó volt beszélgetni kicsit élőben is :D ..és köszi a biztatást!

Bea, köszi Neked is a kezdeményezést, igaz h nem konkretizáltunk le semmit mikor emlitetted nekem a tali ötletét, de lehet nyugodtan a kvzóban a tali, most pláne naon kellemes hűs van a pincehelyiségben, annyira h néha kimegyek az utcára melegedni :D

SEszter, jókor mondta be a kocsi az unalmast :(
nálunk is múlt héten ment el apa kocsijából a klima, teljsen odáig volt h mi lesz vele a kánikulában, de hétvégén szerencsére megcsinálták neki :D

Bogi,
hát igen..figyelünk egymásra mi emberek....

na rohanok ebédet csin, én is próbálok nem forróságot csinálni a konyhában is plusszban, ma gyümi levest csinálok hidegen, meg halrudacskákat krumplipürével-na ehhez nem tudom kikerülni a tűzhelyt :D

üdv Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Beninek boldog születésnapot s nagy-nagy gratula az édesanyjának a tortához. Profi a cucc.

Erzsi! Írd már le, hol a kávézód és mikor vagy ott, beugranánk!

Mi alíg pihegünk ebben a melegben, így jött az ötlet, hoyg hétfőn lemegyünk a Balcsira. Pontosabban cska a két kicsi és én. Anna marad az apjával, hogy nagylányos dolgokat (pl. szobafestés, esti strandolás, mozi, stb) csináljanak. Tegnap olyan büszke voltam rá, majd szétpukkantam. Képzeljétek forgolódott a lovon,m meg felállta yneregben és elengedett kézzel ügetett. Szép a tartása és otthonosan mozgotta lovak körül, akiktől előtte bizony eléggé félt. Mondjuk nagyon érdekes vlt, hoyg az udvarházban komoly, fegyelmezett nagylány volt,a zután az élménybeszámoló ebéd alatt meg mintha kihúzták volna adugót vagy megoldották a gúzst, visszavedlett szertelen kisgyerekké. Imádom!

Ha siekrül, majd dobok képeket, de ezzel mostanában problémáim vannak.

Jó mulatást estére a
koncertezőknek!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bea!
A füredi kemping strandján van "nagyobb" homokos rész.
A linken van egy kép az elején, azon látszik is.



http://www.balatontourist.hu/balaton/egyseg.php?id=34



(nálunk amúgy hőguta és villanyszerelés)
Zsófi elzavart a géptől!

Puszi!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Újra Itt!

SZóval köszöntök Mindenkit hosszú távollétem után!
Látom jöttek új mamik is, szuper, üdv Nyuszog, Samueszter és Luca!!! Csak korlátozott időre futottam vissza az olvasással, ha valaki kimaradt sorry :oops:
Amúgy is csak futtában olvasó és ritkán író típus vagyok.
Magyarázat kis családom:
7 éves lányom Zsófi
2 éves ikreim Ágoston és Ábel

A fiúk a mindent kipróbálok, mindennel játszom, mindenen összeveszem korszakukat élik.

Emellet építkezünk és mivel én tervezem, szervezem, irányítom az egészet (nem kivetelező) tényleg nem sok időm marad.

Orsi!
Nem akarlak felkavarni, de olvastam és nagyon veled érzek a lelkem mélyén! Bátor és erős vagy!!! Puszi Zsezsének! Neki is nehéz lehet már ez a hőség, biztos ezért a hisztisebb este.
Nekem nem akarnak elaludni a fiúk 10 előtt.

Bogi!
Olvastam a kenutúrát! Mi is kirándultunk ott, néztük a kempinget. Végül majd Balcsira megyünk. Remélem kevésbé zajosabb szomszédok lesznek. Bár sose lehet tudni.

Piros!
Mióta lovagol Anna? Biztos nagyon ügyes! Büszke is lehetsz rá!

Anyacuka!
Utólag is boldog szülinapot!
Tényleg klassz a torta! Hol vetted a kisrepülős gyertyát?

Zsu!
Jó volt múltkor összefutni Lipóton!
Olyan szépen kerekedik a pocid!
:shock: A múltkor ruhában nem is láttam.
Krisz tényleg vizimanó! Nekem a srácok sokkal óvatosabban. Zsófi is az volt régebben. Úgy látszik a génekben van. Én pl. utálok víz alá merülni (állítólag 2 éves koromban beestem a balatonba gumimatracról és alig találtak meg - biztos tudat alatt emlékszem).
Legközelebb hétközben kellene menni, mert vasárnap tömegnyomor volt.

Vea, Kancellárka nektek is puszi!
Most ennyi...

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors be és elköszönésre van most időm. Délután indulunk nyaralani, most még pakolok. Kiváncsi vagyok mi marad itthon?! :)


Anyacuka
Boldog szülinapot Beninek!! Nahyon jól nézett ki a torta!

Enikő
Hogy álltok már a házzal? Nem kis feladatott vettél a nyakadba!

Bogi, Bea
Köszi a látogatást!

Bea
Szerintem jó ötlet elmenni Erzsi kávézójába, jó hűvös és hangolatos hely. Nagyon finom a vaniliashake. :)

Mindenkinek jó hétvégét és hűvösebb időt!

Ha megjöttünk jelentkezem!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Mindenkinek!

Vagyunk mi is,csak ez a szaharai hőség erőfeszítéseim ellenére is kitikkaszt,néha a rosszullétig elnyom.Mondtam is Nicsi Áginak,hogy mit össze tudok hősködni:rajtam nem fog ki az időjárás,pocakosság ide-vagy-oda,s lám csak mégis megvisel.Csak azért csodálkozom testem rakcióján,mert Marcus várandósságom idején meg se kottyant se hőség,se fagy.Igaz,ami igaz akkoriban nem volt ennyire kánikula...
Amúgy minden oké.Se magas vérnyomás,se terhességi cukor nem fenyeget,és hiszem,hogy ez az elővigyázatosságomnak (napi rnedszeres mozgás,továbbra is odafigyelés az étkezésre,a lehető legtöbb pihenés...) valamint nagyobbrészt a várandósok teakeverékének köszönhető.Csak ajánlani tudom.Mert bár Ráhel Bea a megmondhatója,hogy meddig érdemes fogyasztani (szülés után vagy épp fogamzásra várva),biztos mindenkinek jót tenne.
/Nicsi:
gólyaorr,palástfű,cickafark,mezei zsurló,citromfű,orbáncfű,málnalevél,és csalán van benne;1-1-1 teáskanálnyi arányban kell leforrázzni 2 liter vízzel/
Tegnap voltunk a 32 hetes UH-n.Magával ragadó élmény volt.Kedvünkre gyönyörködhettünk pindúrom arcocskájában,ahogy pislogott,kortyolgatott,integetett.CSoda édes kis bucibaba,épp mint Marcus annakidején.Most még farfekvésű,de amennyit forgolódik idebent,mire eljön a mi időnk,tutira ott lesz,ahol lennie kell.Akkora hullámzásokat ver a pocimban,hogy néha bizony fáj.Édes fájdalom. :D

Nyaralóknak jó utat,kellemes időtöltést,felejthetetlen élményeket és kitartást a kánikulához:csobbanjatok sokat!

Beninek utólag is nagyon boldog szülinapot!
Kép

Most ismét tovalépek,mert a akásban csak a ventilátor előtt lehet bírni.Igyekszem mihamarabb vissza.

Puszilunk benneteket!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Rólad mindig az jut eszembe, hogy szerencsések azok a babák, akik hozzátok születnek!
Vigyázz magadra ebben a nagy melegben!

Én Katicával az elejétől kezdve diétáztam, a 18. és a 24. héten a cukrom még talán az eddiginél is normálisabb értéket mutatott, de a 32. héten már megugrott a folyamatos szigorú diéta ellenére is. A dokik szerint is ez a második mérföldkő, a 32. hét. Nagyon szuper lehet ez a tekeverék, kár hogy amikor én voltam Katicával várandós, akkor csak a tejserkentő teáról tudtam. :)

Orsi!
Nem is tudod mit éreztem hazafelé az autóban. A gyerekek csak azt kérdezgették, anyu miért sírsz? Nem tudom, de nagyon mellbe vágott amit elmondtál, ugyanakkor a csodálatomon sem bírtam urrá lenni, hogy mennyire erős vagy lelkileg, fantasztikus nő vagy. Nagyon megérdemlitek, hogy mindenképpen boldogok legyetek!
Egyébként Katicát mostanában Zsezse volt a második kislány aki elpáholta, és ami a furcsa számomra, hogy Katica nem adta vissza. Lilinek pedig visszaüt, de úgy látszik azért kialakult benne, hogy csak a tesóját püfölheti. :)
Jó volt nálatok!

Rohannom kell :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Anyukámék a hét elején elmentek nyaralni,gondoltam egy nagyot és megbeszéltem a férjemmel,hogy csináljuk meg anyum konyhájának falburkolatát.Levertük a falról a régi,hagyományos fehér csempét,oly vacak volt alatta a felület,hogy be kellett ereszteni mélyalapozóval,aztán Péter kisimitotta aztán nekiállhattunk a tényleges munkának.Naívan azt hittem,hogy 1 nap alatt végzünk,hát nem!Péter csinált rogyasztott üvegböl növénykék lenyomatáról "csempét",kétféle csempét összetörtünk mozaiknak ,szegélyelem is rogyasztott üvegből kászült.Az egész valahogy úgy néz ki hogy középen bordürszerűen van elhelyezve a rogyasztott üveg képek közötte sárgás tört mozaik,a szélén a rogyaasztott üveg szegély fölötte fehér csempe tört mozaik alatta a sárga csmpe tört mozaikban felrakva.Na welég körülményes volt leírni is hát még felrakni,szerencsére sógornőm elvállalta a gyerekeket legalább ők nem voltak láb alatt,de annyira lassan haladtunk estére,hogy itt is aludtunk a gyerekekkel,apának sajnos haza kellett mennie mert van egy pónink és nincs önitatója,fel kellett tölteni a vödreit,meg a kutyusoknak is ki kell néha menni a kenelből.
Mára csak a fugázás ,a takarítás,rendrakás... vár ránk elvileg este jönnek anyuék addigra rendnek kell lennie.Remélem örülni fog neki anyu számára meglepetés lesz a többieket muszály volt beavatni.

Anyacuka!
Boldog szülinapot a nagyfiúnak!Ügyes vagy ha ilyen szép tortát tudsz sütni!Egy tanácsom azért lenne:próbáld ki a tejszin ízü habport,sokkal tartósabb és keményebb a habja mint az igazi tejszínhabnak vagy a habsprének.

Megyek fugázni :lol: !!!
Sziasztok!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat Beni nevében is!

És köszönöm az elismerést! Nagyon sok mindent sütöttem már, de tortát nem sűrűn, ezzel viszont még én is meg voltam elégedve.
Ráadásul nagyon finom lett, így el is fogyott az utolsó falatig.
Ugyanis attól féltem, mivel nem volt itthon senki, nem fog elfogyni...

Seszter!
Az az igazság, már nem akartam a díszítésből nagy ügyet csinálni, ezért nem is erőltettem meg magam jobban. A tejszínt közvetlenül a fényképezés előtt fújtam ugyan rá, de sajnos a negyven fokos melegben 5 percen belül olvadni kezdett.
Nekünk megfelelt és Beninek is tetszett.

Enikő!
A repülős gyertyákat a Tescoban vettem, csak véletlenül akadtam rá, mert nem is akartam gyertyákat venni, mivel volt még itthon maradék. :P

Voltunk a Balatonon, Beni nagyon élvezte, csak a nagy víztől félt.
Nincs hozzászokva, mivel nem ért le a lába, nem volt meg a biztonságérzete. Pedig egyébként imádja a vizet, a papával a jéghideg vízben zuhanyozott, ez volt neki az egyik legnagyobb élmény! A másik pedig az, hogy a kisházban ahol aludtunk fel-le futkozhatott a lépcsőn. :D
Ha kicsit hosszabb időre mentünk volna, biztosan megszokta volna a nagy pancsit is, de talán majd jövőre.

Most megyek aludni, mindenkinek kellemes pihenést kívánok!

Üdv: Klári, Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

csak gyors bekukkantás az alsóörsi teleházból. Jelentem a Balcsi vize tökéletes minőségű és hőfokú. Kisgyerekekkel az itteni strand telitalálat ugyanis feltöltötték a partot és jó a játszótér is. Plusz van un. élménypark, ahol a nagyobbacskákkal is van mit játszani. Csúzda és kajak plusz vizibicikli színesítheti a napot. szerdánként meg játszóházat szerveznek a strandra. Úgyhogy nyaralni itt sem rossz, ha gondolkodtok ilyesmiben. mi mindenestere augusztus 20-ig itt leszünk itthon, édesanyámék nyaralójában.

Így a kávézó-látogatás kicsit megcsúszik, de azért címet írjatok, ha van! Mindenkinek jó nyaralást!

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Igalból. A nyaralás a nagy meleg miatt kizárólag strandolásból állt, de a gyerekek elég hamar megunták azt is, és Ők sokszor az üdülőben maradtak, ping-pongoztak, zenét hallgattak, TV-t néztek.Ilyen szempontból jó, hogy már nagyok, nyugodtan ott lehetett hagyni Őket, az üdülőtől a fürdő 300 m-re volt.Összesen 4 kiskorú gyerek volt: az én lányaim, a barátnőm fia, aki egyidős a nagyobbik lányommal, együtt jártak általánosba, és vittük a barátnőm keresztfiát, aki tündéri kiskölök, 11 éves.Nagyon jól megvoltak egymással a gyerekek, egyszer sem kellett még csúnyán rájuk nézni sem.
Mi felnőttek 5-en voltunk, beleértve a párom 21 éves fiát is.
Minden jó volt, voltunk Kaposváron az élményfürdőben is, szuper volt!!!!Minden nap a strandon ettünk, végre nem kellett a konyhában kotlódnom.
Hazafelé megálltunk Siófokon, nekem nem annyira tetszett, minden tele volt üvegszilánkkal és cigarettacsikkekkel, pedig maga a strand jó lett volna, de látszott, hogy nem a nappali strandolásról szól, hanem az éjszakai bulikról.Mi Almádiba szoktunk menni, nekünk az jobban bejön, csak ki akartunk próbálni valami mást is.
Éjfél körül értünk haza, még mindig hulla vagyok, mert ott nem tudtam aludni, egyrészt mert nagyon meleg volt, másrészt meg idegen helyen én nem tudok aludni...
Pénteken a párommal és a fiával lemegyünk Almádiba, vasárnap este jövünk haza.A csajok addig a Mamánál lesznek, mert elmaradt randikat kell pótolni :D , aztán a hét közepe felé Ők is lemennek, nekem sajnos már hétfőtől dolgoznom kell.

A szülinaposnak én is nagyon sok boldogságot kívánok!!!!!

Puszi Mindenkinek!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Klári!
Beninek nagyon boldog 3. születésnapot kívánunk!!

Piros!
Jó nyaralást, ez aztán a kikapcsolódás, jó sokáig lesztek a Balcsin!!

Luca!
Biztos jó volt a nyaralásotok, gondolom, volt sok jó programotok! Almádit én is szeretem, mondhatnám, kamaszkorom legszebb nyarait töltöttem ott egy barátnőmmel!

Orsi!
Voltál azon a koncerten? Milyen volt? Jó nyaralást!! Pihenjetek sokat!!

Eszter!
Jó kis meló lehetett ebben az időben! Végeztetetk? Tetszett anyukádnak?

Maminti!
Téged anno tényleg nem viselt meg a meleg? Én Krisszel nagyon rosszul tűrtem a kánikulát! Most csak vigyázz magadra, bár talán enyhébb napok köszöntenek ránk. Marcid hogy van? Ő hogy bírja a meleget, amikor nem lehet kimenni? Elvan a lakásban?

Enikő!
Jó, hogy újra vagy!! Mi voltunk aztán hétköznap is Lipóton, de akkor is elég sokan voltak..Bár mi általában csak 5 fele értünk oda. Láttam a férjedet egyik nap az ikrekkel, bicóval húzta őket!! Jó kis helyük van ott! Ó, és akartam kérdezni: a " tervezem, szervezem, nem kivitelezem" részt hogy kell érteni? Én igazából nem tudom neked mi a szakmád (bocsi), de esetleg tervező vagy? Ha igen, kérnék majd szakmai tanácsokat. És múltkor nem adtam meg az új számomat: 06-30/ 400-5706 Majd hívj fel, ha van kedvetek találkozni!

Bea!
Ezúton is bocsi, hogy hanyagoltalak, nagyon sajnálom. Eléggé lefoglaltak a lányok, plusz Kriszi, gép elé meg soha nem kerültem. Amikor mégis lehetőségem lett volna rá, akkor meg inkább be sem kapcsoltam, mert akkor 5 percen belül a gép előtt ültek volna, és akkor kirobbantani sem lehet őket. Milyen volt a Balcsi vasárnap? Sokan voltak?

Erzsi- kávéházas találka nagyon jó ötlet, jó lenne már dumcsizni veletek!! Csodálkoznátok, mekkorára nőtt a hasam...!! Nos, megdumcsizunk egy időpontot?!

Puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Na nagyon kíváncsivá tettél poci ügyben. :)

Piros!
Majd kéne beszélnünk a Balatonról. Ati kinézett pár jó programot, amire ő is eljönne. Most van a Művészetek Völgye, és pl. vasárnap lesz Vitéz László Kapolcson, de 1-jén a névnapomon is talált jó kis programokat, ezért meg kéne dumálni, hogy mi legyen.

Luca!
Hát igen, azért nagy gyerekekkel nyaralni egész más :)
De leszel Te még a mi helyünkben még egyszer :) :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép

Jól látjátok, ez én vagyok.
És kinek a műve?
PIROSÉ

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Azért némi hozzáfűzni való:

A múlt heti nagy melegben elmentünk Pápára a termálfürdőbe, ahol volt egy animációs sátor. A gyerekek festettek maguknak álarcot, aztán egyszercsak Piros is a kezébe vette az ecsetet, és mivel nem talált más felületet, az arcomat kezdte pingálni.
Na nem maradt bűntetlenül a dolog, de én azért kicsit visszafogottabban tetováltam :)

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Segítenétek, hogyan kell vonalzót csinálni?Olyant szeretnék, ami a peteérést jelzi.Odáig eljutottam a Lilypie-n, hogy készen volt a vonalzó, de szerintem valahogy regisztrálni kellene magam, nem?És nem látok olyan menüpontot. :(

Bogi!Remélem, én is leszek még a Ti helyetekben!Már csak 2 hónapot kell várni. :D
Vendég
 


Azt hiszem, sikerült...
Vendég
 


Sziasztok!

Piros!
Mióta lovagol Anna? Erről nem is beszéltünk még. Kyra is nagyon vonzódik a lovakhoz,párszor ült már lovon. Képzeld szombaton szülinapi buliban voltunk a gyerekekkel és az volt a meglepetés az ünnepeltnek /aki szintén lovagol,pont Győrújbaráton /, hogy lovaskocsi jött a gyerekekért,elvitte őket kocsikázni,majd lehetett lovagolni,hát Kyra folyamatosan a lovon ült volna :D Gondoltam lehet ősszel megpróbálkozunk a lovaglással.
Nagyon jó Nektek ez a hosszú nyaralás,irigykedek ám :) Érezzétek jól Magatokat!
Tetszett amit az alsóörsi strandról írtál,lehet leugrunk majd valamelyik hétvégén. Most szombaton Zamárdiba megyünk.

Enikő!
Köszi a tippet,de végül Csopakra mentünk ismét,azt hittük itt kevesebben lesznek,hát nagyot tévedtünk,nagy volt a tömeg,lépni alig lehetett,és majd megfulladtunk a hőségtől,délután haza is jöttünk.
Nem irigyellek az építkezés miatt a gyerekek mellett nem lehet könnyű. Kitartást hozzá. De ha olyan szép lesz,vagy még szebb,mint az előző,akkor megéri a sok munka.

Kriszi!
Ági mondta,hogy lehet Ti is jöttök hozzájuk pénteken délelőtt. Jó lenne találkozni,örülnék neki.

Eszter!
Nagyon ügyesek vagytok a csempézéssel,kiváncsi lennék a végeredményre,szép lehet. Nem raksz fel fotót róla?
Anyudnak hogy tetszett?
Képzeld van egy ismerősöm ,Tényőn építkeznek,kérdeztem nem ismer-e Benneteket,de nem. Azt hittem ez egy kicsi falu,de tévedtem :)

Luca!
Igen,biztos jóval kényelmesebb nagyobb gyerekekkel a nyaralás. Jó lehetett Nektek. De azért inkább azt kívánom Neked,ne legyen kényelem,inkább egy kisbaba :wink:
Jó hétvégét Nektek Almádiban. Azt a helyet én is nagyon kedveltem,anno sokat jártunk oda.
Hol dolgozol?

Zsu!
Semmi gond. Gondoltam,hogy lefoglalnak a csajok. Meg akartam Veled beszélni a pénteket,Ági hívott hozzájuk,de akkor ez most Nektek nem aktuális.

Bogi!
Jó a sminked :wink: :lol:
Képzeld voltam a Bodainál,hát le vagyok döbbenve azon ami a kórházban megy. Lehet elküldenek még 5 orvost a szülészet nőgyógyászatról. És az is előfordulhat,hogy már csak 1 napig maradhat szülés után baba és mama a kórházban,ha nincs gond. Hihetetlen ez a pénztelenség. Minden hónap 10.-éig vannak műtétek,utána csak sürgős esetben. Már hosszú ott is a várólista. Petevezeték elkötést novemberre tudnak vállalni :roll:

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Bea!
Megdöbbentett amit írtál a korházról,de valójában hülyeségnek tartottam azt,hogy napokat ott tartottak a semmiért,sőt azzal ilyesztegettek a csecsemősők,hogy nem engednek haza ha nem szopizik eleget a baba .... a fiammal 5 napot vártunk a kórházba 42. héten indították meg,addig nem történt semmi,zavaros volt addigra a víz...semmi baj nem történt,csak olyan makacs gombát szedtem össze a kórházban,hogy nem győztem magam kikúrálni.

Más dolog de szerintem ide tartozik az is,hogy a férjemnek a füléről kellett eltávolitani egy (jóidulatu)dudort(akkorát mint egy borsszem)Bevonult a kórházba és mondták,hogy be kell feküdni ,kérdeztük,hogy miért?a válasz elég egyszerű,mert nincs ambuláns rendelés,de ha nem akar akkor nem kell befeküdnie,elég ha most felveszik mint aki bent van,de csak másnap megy be és belebujik a pizsibe megvárja a vizitet ,megműtik(kb.10 perc alatt)kitolják, aztán felöltözik és hazajön.na ez kinek az átvágása?
Szükségessek a reformok,de nem értek hozzá,csak a saját tapasztalatomat tudom leírni.
Raknék fel képeket csak nem tudom ,hogy hogyan kell,majd megpróbálom.
A falu elég kicsi,de mi csak 4 éve lakunk itt.Elég eldugott helyen,a faluközponttól kicsit távolabb,mellettünk már földek vannak.
Hol építkeznek pontossan az ismerősödék?Itt is laknak?

Zsu!
Vasárnap este 7-re sikerült kitakarítani,még lefürödtünk,megvacsiztunk,aztán megvártuk anyuékat 9 után értek haza,a gyerekek már nyügösek voltak,Mirjam már elaludt,de meg akartam nézni anyu arcát.Hát volt meglepetés!Igazából másnap reagált rá úgy ahogy vártam.Felhívott és áradozott.
Pici korom óta nem tudok mit kezdeni a dicsérettel,zavarba hoz...
Szoktam virágot vinni,süteményt...azért hogy ki tudjam fejezni a szeretetemet,mert nekem mép van kinek vinni,bánom,hogy anyósom nem kaphatott ennyit tőlünk,hogy nem láthatja az unokáit felnőni...

Anyacuka!
Szép volt az a torta igy is,biztos finom is volt!Milyen torta volt?

Nyaralóknak jó nyaralást!Jövő héten készülünk Kapolcsra,de csak egy napra,körülnézni.

Szép napot nektek!

seszter
samu eszter
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?