Új privát üzeneted érkezett!

Wish :D
még nem tudom :D aug. 22én kapja majd meg a 2 hós oltást, csak utána lesz aktuális.
lehet hogy veszek úszóbugyit, az már 62es mérettől van.

ülni a babaúszáshoz??? nem kell!!!! 2 hótól az első oltás után már lehet menni.

Hajni :D
én nem akarok beleszólni, de szerintem így nagyon le fogsz merülni. Nem normális, hogy zuhanyozni nincs időd. Igenis én úgy gondolom, hogy egy gyereknek ki kell azt bírni, hogy nem non-stop vele foglalkoznak, mert ha kimerülsz az vissza fog ütni nem is kicsit.
Nekem Máté volt olyan, mint a Te kisfiad, hogy folyton éber volt, és tényleg nagyon kevest aludt napközben, de ettől én még otthagytam, mert azért élni kell mellettük.

ezen kívül azt is gondold végig, hogy egy 8-9 kg gyerek seggét egész nap rázni azért már nem lányálom. OK egy 3-4 kgssal még nem megterhelő, de később az lesz, és akkor már sokkal öntudatosabb lesz a gyerek is, és sokkal nehezebb lesz átszoktatni az önállóságra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Belejössz te is ebbe a tejbe. :) fejésbe. Mondtam én hogy azért sokat számít az is hogy mennyit és mit eszel sok szénhidrát is segíthet. :)

Hajni!
Én már kicsi korukban is rázogattam nekik a csörgöt sőt az álványos játékot is eléjük raktam sok színes bigyóval és igaz nem éretk hozzá de elvoltak vele foglalva fél órát minimum. Azt gondolom én is hogy egy gyerekt már ilyen kicsinek meg kell tanítani lekötni magát illetve hgoy legyen el egyedül. Én rktam a kezükbe csörgöt is szorította el nem tudta engedni és azt rázta magának. Szóval muszály néha hagyni sírni és meglátod pár nap és rájön hogy lehet egyedül is lenni. :) Enyémek szinte délelőtt önálló tevékenységet folytatnak.

Csináltam azt is hogy egy lap mesekönyvet kinyitottam neki állítva hogy arra kelljen ekernie a fejét. :) Amikor emeli a fejét akkor meg hason elé tettem és nézte. A kiságyban nekem csak aldni vannak illetve ha a forgót akráják nézni ez is picinek minden nap volt egy program hogy elhúztam nekik és azt nézegették nem zavarta ha lejárt akkor gyönyörködött bennük.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Lányok,

lassan átköltözök ide én is, olvasgatlak benneteket örökké - érdemben ugye nem tudok még hozzászólni - és szívom magamba a rengeteg információt.

Lenne is pár kérédésem:

milyen légzésfigyelőt használtok? melyik a legmegbízhatóbb?
melyik bimbóvédő jó a babának? mert nagoyn sok félét láttam már.
az éjjel azt álmodtam, hgoy már megszületett a kisfiam, és sírdogált. természetesen kipattant azonnal a szemem és azon kezdtem el gondolkodni, hogy éjjel hogy kell majd etetnem. fel kell ébreszteni (ha pl. viszonylag sokat aludna magától egyben) és ha igen, akkor mennyi idős koráig?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
nekünk Angerlcare van, teljesen jó és megbízható, lassan 3 éve folyamatosan működik.
bimbóvédő: nem biztos, hogy kell, és nem is biztos, hogy a baba elfogadja. Amúgy én a fiúkkal használtam medelát és aventet is, szerintem mind1 melyik, de Lili nem fogadta el.
időre született egészséges babát nem kell éjjel ébreszteni, kel, amikor kell. ne pelenkázz, ha nem muszáj, ne kapcsolj villanyt, csak etesd meg és fektesd vissza, ezzel tanulja meg, hogy éjjel van, és ez az alvás ideje.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok! :)

A mi kis drágaságunk teljesen összekeveri a nappalt és az éjszakát. :roll: Nap közben 3-3,5 óránként kel, eszik, majd alszik tovább, ezzel szemben EGÉSZ éjszaka fent van, 1,5-2 óránként enne, és nyüszög-sír-hörög-sikít! Nem hiszen, hogy a hasa fájna, mert akkor nappal miért nem? Nap közben viszonylag nagyobb adagokat eszik, de éjszaka sokszor keveset.
Próbáljuk délután ébren tartani, hogya majd akkor éjszaka alszik, de teljesen reménytelen.
Van valami jó ötletetek, hogy mit lehetne csinálni???

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
ez teljesen normális. Nagyon sok baba ilyen, idő kell neki, hogy megtanulja a nappal-éjszaka szétválasztását.
Napközben minden szopi előtt ill. után, amikor ébrebb próbáld meg ébren tartani, hogy egy kicsit lássa, hogy az a kommunikáció ideje.
Éjjel pedig hagyjátok szerintem az ágyában, max. simogatás, néha ringatás, de semmi villany, semmi éberség, és ha kicsit nyöszörög, hát nyöszörög.

Lili ugyanezt csinálta ca. 1 hete már elég jól alszik éjjel. Ő minden szopi után 1-1.5 órát fenn volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Rögtön az első perctől kezdve hagyhatom aludni, akár 8 órát is éjszaka? (Milyen optimista vagyok, mi?)
Az Angelcare van a brendonban?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


optimista vagy :lol: :lol:
igen. hagyhatod. ha éhes egy újszülött jelzi. a koraszülöttségen meg már túlvagytok.

nem tudom, hogy van-e a brendonban, mert én nem ott vettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi,
nekünk is Angelcare van. Én a Minimanóban vettem, de van a Brendonban is.
Alvás miatt ne izgulj! 8) 1. nem fogtok ti annyit aludni! 2. Ha mégis, akkor sincs semmi. Az én anyukám büszkén meséli még mindig, hogy amint hazavitt a kórházból, én egyből végigaludtam az éjszakát.

kismókus,
már írtam, hogy én bizony magam mellé veszem olyankor, akkor egyből elalszanak, és már teszem is át őket a kiságyukba. Meg talán ha jól bekajálnak, akkor is jobban alszanak. Néha ez a két módszer együtt: cicivel a szájukban is jól be tudnak aludni! 8)

Kép

hajni,
ez tényleg rossz, h még mindig nem tudsz elmenni zuhanyozni sem (én azért nem tudtam, mert féltem, h akkor nem hallom a légzésfigyelőt). Tényleg találj ki valamit, próbálkozz, mi köti le egy kicsit a figyelmét. Benikém pl. szeret hason lenni, ha sírós, így még akkor is csöndbe marad egy ideig. Emelgeti a fejét, sőt már átfordul (!) - kis erőművész! :) Norinának meg vettünk a kiságyába egy textil kiskönyvet, ami zörög, megmutattuk neki, és már ő is szokta "lapozgatni" (2 lapja van!), zörgetni.
Megfigyeltem azt is, hogy nappal nem szeretnek a kiságyukban lenni. A nappaliban szoktam a kanapé sarkába letenni őket, illetve már vettünk egy játszószőnyeget is (ott még leesni sem tudnak), mert a kanapét már ki is nőtték.

Kép

Na meg persze tudod, Benike cumit kapott. Nagyon cumi-ellenesek voltunk, de beláttuk, h nincs mit tenni... különben Beni végigordította a délutánt. nem lehet, h Olivér is cumi-éhes?

Napszemcsi,
veletek mizus? Hogy vagytok?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompika!
Nagyon tündéri kisbabáid vannak! De melyik kicsoda? Nagyon egyformák!
Zsuzsi!
Örülj ha véletlenül egy jól mükődő babád születik és fel ne keltsd éjjel!
Kismokus!
Mókuskád most tanulja a világot, idő kell mig megszokja a napszakok váltakozásait. A nagyikám szokta mondani anno, hogy "6 hétre megváltozik a gyerek" és hogy ezért vagy nem, de nálunk Máté esetében be is jött a jóslat.Reménykedj!
Hajni!
Kicsit mostmár szokni kell Olivérnek, hogy nem lehet mindig kézben! Igenis, menj el zuhanyozni, vagy tedd a hordozóba és vidd magaddal, ha aggódsz a sirás miatt. Máskülönben valszeg már levette, hogy Te ilyen aggódós vagy és ha nyekken egyet, már ugrasz is, és ezért engedi meg magának ezt a viselkedést :lol: Viszont örülj, hogy éjjel legalább csönd van!
Nekem ugy rémlik, hogy a Te Olivéred kb 8 hetes, igaz? Ebben a korban már egyáltalán nem hülyeség játékot mutogatni Neki, sőt már a kezdettől fogva oda lehet tenni szines puha játékot. Lukácsom már kb 1 hete hogy nagyon figyeli, sőt oda is piszkálgat néha már a bölcső oldalára felakasztott plüsshöz. A hangodat pedig már ujszülötten hallja, figyeli szerintem, hát beszélni is igy tanul majd meg, hogy Te állandóan mondod Neki a történéseket, meg a világ dolgait. Különben a csecsemő a legjobb hallgatóság, nem beszél vissza és mindent türelmesen végighallgat :lol: Érdemes beszélni, szinte mindegy hogy mit.
Nem tudom ki kérdezte a popsitörlőt.
Mi dm-est használunk (szerintem is nagyon jók a termékeik), én egy dolgot vettem viszont észre. Ha elkezdtél valamit, akkor mindig azt használd, ha érzékeny bőrü a gyermek. Én vettem egyszer másmilyet, és ugy kiütötte a fenekét, hogy bőrgyógyászhoz kellett vinni (mármint Emesét), aki azt mondta, használjak más pelust. Én meg rájöttem, hogy nem a pelussal van baj, hanem a másmilyen törlővel! Amint visszatértem a megszokotthoz, na meg kaptunk valami kencét is, de nagyon hamar helyejött, azóta meg nem is tértem át másra.
Wish!
Nálunk Érden 3 hótól lehet vinni babauszásra a bébiket. A dm-ben van midi uszópelus 4 kilótól jó, zöld szinü babylove-os. Ülni nem kell tudni az uszáshoz :lol:
Orsi! :D
Én kérdeztem a "rendet" :D Lassan szoktatom magam a gondolathoz, hogy előfordulhat hogy sirni kell hagynom. De Lukács tényleg olyan ritkán sir, hogy ez rosszul esne. Dehát ha Ő a kezemben van, akkor Pörit logikusan nem tudom rendezni...
Lilid a fiukkal egy szobában alszik éjjel? És ha sir, a fiuk nem ébrednek fel?
Azt is kérdezte valaki, hogy viseli Pörikém a kicsit?
Hát meglepően jól, imádja, ez biztos, csak nagyon is akarja szeretni, ebből néha van 1 kis galiba, pl, állandóan be akarja tenni a cumit a szájába, akkor is, ha pl. alszik békésen, na meg rázná a bölcsőt is, meg be akarja takarni még a fejét is, meg ne fázzon szegény a 40 fokban :lol: Figyelnem kell Rá nagyon. De édesek együtt, Luku megkülönböztetett figyelemmel nézi Pörikét, Ő meg odahajol Hozzá, magyaráz Neki édesen, aranyosak együtt. Igyekszem ugy alakitani, hogy a kis közös szokásink Pörivel állandó heylükön maradjanak, hogy ne érezze azt, hogy nincs elég időm Rá. A délutáni ébredések után viszont, mikor Luku is éber, már hármasban vagyunk, akkor a kicsit is leteszem a nagy játszószivacsra és próbálkozunk minél kevesebb balesettel várni Apa érkezését.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
bocs :oops:
igen, 1 szobában alszanak, és a fiúk nem ébrednek fel rá, ha ő sír.
Egyedül 5 körül nem szoktam agyni sírni, ha épp akkorra jön ki az etetés, mert akkor már elég éberen alszanak a fiúk és felébrednének.
ilyenkor a nappaliba viszem ki aludni, ott nem zavarja őket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! :)

Köszi a jótanácsokat! Egy-két újítást már be is vezettünk. Nem szeretném elkiabálni, de az elmúlt éjszaka egész jó volt! :) Reméljük a mai is legalább ilyen lesz!
:roll:

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok! :)

Megint én! :oops:
Nem tudom megállni, hogy ne tegyek fel pár képet a mi kis Mókuskánkról. :oops: Bocsi, ha túltengek. :oops:

Kép

Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
tündéri :D
áruld el nekem hogy csinálod ezt a .gif-et. :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kismókus

nagyon aranyos a kislányod :D

Tegyetek fel lányok minél több képet a babákról, én imádom nézegetni őket :D

Pompi, az ikrek is tündériek :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kép Kép Kép Kép

Ő az én kis husimanó kisbabám! Végre sikerült felvarázsolnom képet! :D Ja, és megpróbáltam megfogadni, amit írtatok, most is kicsit nyüszög a hintájában, de nem sír, pedig nem cipelem a kis seggét! :D

Kismókus, nagyon tündér Klári baba, de hogy te milyen ügyes vagy! Én már ezzel a néhány kép felrakásával nagyon büszke vagyok magamra, a te képeid meg még mozognak is, hihetetlen! :shock: :D

Emma, nagy örömet kívánok a kisbabádhoz!
20140901102739
 
 


Sziasztok,bocs,hogy bekontárkodom!!!Hajni unokatesója vagyok!!!!

Hajnikám,ne mondd már,hogy mindig sír Olivér!!!!Minden fotón alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Tündériek vagytok!!!!
Puszillak

Puszilok mindenkit és jó babázást kívánok

Kép Kép
meli1118
 
 


Orsi! :) Hajni! :)
Az, hogy mozognak a képek nem Nekem, hanem az informatikus apukának köszönhető. :oops: :lol:
Megkérdeztem, hogyan csinálta. Azt mondta, hogy animációs program kell hozzá, ez pl. Animation Shop 3-mal készült. Több hasonló képet egymás után kell berakni, mintha egy rövid film lenne. (Ha további részletekre is kívácsiak vagytok, kikérdezem még! :) )

Hajni! :)
Olivér is tündéri! :) És ez a matrózszerkó! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
nekem ez már bőven elég infó :) no, levadászom ezt a programot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! Bocs, hogy megint csak úgy belekotyogok a társalgásba, csak a mai élményünket szeretném Veletek megosztani, hátha jó ötletet adok Nektek:-)
Voltunk Dáviddal strandolni, mégpedig egy csuda jó helyen: Gödön, az Aphrodité Hotelban. Íme a képgaléria: http://www.aphroditehotel.hu/index.php? ... =2&lang=hu

3 medence van, ebből 2 pancsoló, nagyon tiszta, kellemesen meleg a vize. A strand is gyönyörű, ápolt, tiszta. A beugró 1000Ft, de az igazán kicsi babák ingyen mehetnek. Úszópelus persze kötelező.

Sata+Dávid (13,5 hó)

Ui.: Mindenki babája ennivaló! :D
kisegér
 
 


Orsi :) Melcsi :)
Nem is tudom, valaki mondta nekem még régebben, hogy a a babaúszáshoz ülni kell a gyereknek, én meg nem is gondolkodtam rajta. Kerestem úszást, de itt a XIII. kerület környékén nem nagyon találtam. A legközelebbi, ami jónak tünt a Pólusnál van. Majd még kutakodok, szeptembertől megyünk valahova. Addig meg megmártom a tengerben egy kicsit :D (na jó, csak a lábát)

Kismókus :)
Klári nagyon édes :) Tök jó ötlet ez az animált gif :)

Hajni :)
Édes kis husibaba :D
Balázs már tök jól eljátszik egyedül, szóval érdemes hagyni, hogy megtanuljon egyedül ellenni.
A legjobban most a fákat imádja. Megállunk egy alatt a babakocsival és képes 10 percig is magyarázni a faleveleknek :D És extázisba esve kiabál, ha a kitartó rábeszélése képpen a levelek megmozdulnak (azaz elkezd fújni a szél egy kicsit :D ) Én meg jókat nevete rajta. Ilyen olyankor:
Kép

És a mostani kedvenc képeim:
Kép Kép Kép

wish
 
 


Wish :D
tündériek a képek.
Milyen ülésetek van? én is gondolkozom, hogy korábban cserélek, valami fix ülésre, olyanra, ami háttal beköthető és újszülöttkortól használható 18 kg-ig.
ami tetszik angliában van csak, és egyelőre nem tudom behoztani, de még dolgozok az ügyön.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni

nagyon aranyos kis husis Olivér. Olyan nyugodtan fekszik, el se hiszem, hgoy nem hagy Téged semmit csinálni :D

Wish

gyönyörű a kisfiad, főleg az első képen, ahogy csodálkozik.
a múltkori kép is nagyon tetszett, ahol a rácsos kiságyban volt.
Balázs most hány kg és hány cm?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi :)
Ez egy Chicco hordozó 13 kilóig jó. Úgy kaptuk, nem isofix, csak biztonságiöves.
A legtöbb ismerősőm a Römert favorizálja (Angliában Britax a neve)

Zuzsi :)
5600 gramm volt kereken tegnap. A hosszát nem tudom, de a 62-es ruhák kezdenek szűkek lenni, a 68-asok meg mág picit nagyok.

wish
 
 


Wish :)
azt hittem 0-18as ülés.
a fiúknak nekünk is britax ülésük van, és Lilinek is azt néztem most ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kismóki, hajni, wish! :D
Tündériek vagytok! Tényleg szupi az a matrózszerkó!
Mi most meztelenkedünk itthon, szegények annyira leizzadnak a leglengébb kistrikókban is.

Anyóshelyzet: jól összevesztünk, mert bemószerolt a férjemnek, hogy nem veszem fel a telefont, mire én felhívtam és elég világosan megmondtam neki, hogy zavar, hogy minden nap hívogat és azért nem veszem fel, mert se időm, se kedvem az ilyen hogy vagytok, mi újság beszélgetésekhez. Na erre jött a drámai zokogás, hogy akkor majd levélben értesítem őket, hogy mi van a gyerekekkel?! Jaaaahj...!

Olyan furcsa, hogy csak én panaszkodok erre. Mindenki más meg tudja ezt oldani, csak én nem? :oops:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
nekem az anyósommal semmi bajom... most épp a lányommal harcolok.

szerintem meg jól tetted, hogy tiszta vizet öntöttél a pohárba.

panaszkodás... most inkább el sem kezdem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya,
hát igen, rád gondoltam, mikor öntöttem. Mert ugye múltkor az volt a bajuk, hogy miért nem mondom meg, mi bajom. Most megmondtam, ahogy tanácsoltad. Most meg ez a baj. Viszont az már biztos, hogy többet nem hív naponta.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
szóval van sapka, nincs sapka eset?
tényleg marha nehéz lehet ez így, de úgy gondolom - továbbra is - hogy itt most a Te és a gyerekek érdekei az elsődlegesek, ez az állandó macerálás meg nem normális azért.

a pároddal meg tényleg valahogy azért 1ről a 2re kellene jutni ebben a témában, mert én úgy gondolom, hogy most különösen fontos lenne, hogy melléd álljon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Wish
nagyon édes Balázs

Pompomlány
nagyon ügyi vagy anyóssal kapcsolatban, nálunk csak apjuk mondta már néhányszor (nekem) hogy ne vágjak már olyan pofákat mikor itt van az anyukája, de olyanokat tud mondani hogy a hajam az égnek áll! És mondtam neki hogy addig örüljön míg pofákat vágok és nem mondom meg hogy mit gondolok, mert sajna nem tudok mindig mosolygós és bájcseverészős maradni a sok hülyeségtől.
mert ő amúgy már tapasztalta ezt is meg azt is gyereknél stb. stb. stb. Mégis mindig mindent úgy csinál ahogy nekem nem tetszik, de még örülhetek neki hogy néha vigyázz Ákosra, mert végülis ez nála haladás, mert a sógoromék 3 lányára összesen nem vigyázott annyit eddigi életükben, mint Ákosra lassan 1,5 év alatt. És hát ügye ez néha jól jön.
Leginkább az tetszik nagyon mikor képes azért felhívni korán reggel (mikor visszük hozzá sajnos a gyereket), hogy ezt és ezt a ruhát ne vigyem mert még a játszó térre sem adja rá, mert hogy néz ki, illetve mikor a sapka miatt hív fel, hogy azt a sapkát ne vigyem, mert hogy néz ki, még egy gyereken sem látott olyan sapkát (ő elnevezte szafari sapkának, mert védi a tartkót is), úgyhogy legyek szíves másikat vinni. Ilyenkor én mindig közlöm vele hogy más véleménye az utcán nem érdekel, apjának meg megmondtam, hogy mondja meg az anyjának ha nem tetszik valami a gyereken (pl. sapka) vegyen neki másikat. De ő ezt soha nem fogja neki megmondani sajna. Engem meg nem nagyon érdekel hogy mit mond. Lehet hogy én vagyok nagyon szemét?

Tanácsot szeretnék kérni: Ákossal kapcsolatban,
ha valami nem úgy sikerül ahogy azt ő szeretné, vagyis mindennek elsősre kéne sikerülnie számára akkor tör zúz csapkod, vagy pl. a héten bementünk a Tescoba max 0,5 órát voltunk de a taligából kimászik, és ha a taligából nem kapja meg amit akar akkor földhöz vágja magát, a héten is néztek minket mint a moziban, én meg mondtam neki hogy csak nyugodtan van időnk, csinálja a fesztivált! Pedig én úgy reménykedtem hogy nem lesz ilyen :cry: ! Ilyen alkalmakkor mit lehet csinálni velük?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
a két dolgot nekem a gyerekpszichológus azt mondta, hogy külön kell kezelni.

nem sikerül elsőre: el kell rakni a sikertelenség tárgyát, ez még nem az a kor, amikor kitartásra lehet nevelni a gyereket (az olyan 2.5-3 év körül jön el). Tehát, ha elsőre nem tud valamit megcsinálni és emiatt dühöng, akkor rakd el azt játékot, és később vegyétek elő megint.
Én is próbáltam a "csináljuk együtt meg" taktikát Mátéval, de ő olyankor sehall-selát állapotba került és nem lehetett vele mit kezdeni. Ezután kérdeztem meg a szakembert.

hiszti a bolt közepén: én hagyta hason, hogy hisztizzen, nem vonszoltam, megvártam míg megnyugszik. Ez Máté művelte nagyon látványosan.
de tényleg meg kell tanulniuk, hogy nem mindig úgy alakul minden, ahogy azt ő szeretné.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
köszi szépen a válaszokat!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lányok, nem hiszitek el, tejkövem van! :shock: Hallottatok már ilyet, TEJKŐ!!! :shock: :evil: Milyen idiótaság, nem?! Úgyhogy várom az újabb mellgyulladást! :evil: Ez hihetetlen, engem minden hülyeség megtalál szoptatás terén, úgy látszik Isten se akarja, hogy szoptassak! :x :evil: Volt már ilyen vmelyikőtöknek? Van vkinek vmi tuti receptje az eltávolítására?

Pompi: anyós ügyben nálunk se a legoptimálisabb a helyzet, de az a jó, hogy igen messze laknak, úgyhogy ez orvosolja a problémát! :)
:)
20140901102739
 
 


Hajni :D
ezt ki diagnosztizálta?
szerintem azért próbálj meg a mellgyulladás ellen tenni.

itt vannak cikkek:
http://www.lll.hu/node/190
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... le&sid=332
esetleg hívj fel egy LLL-es szoptatási tanácsadót, ogy mit lehet ellene tenni.
ill. én beszélek a bnőmmel és rákérdezek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Orsi! Dr. Boros Judit, LLL-tanácsadó diagnosztizálta. Ugyan csak látatlanban, de gyanítom, hogy igaza van. A cikkeket már olvastam, remélem nem járok úgy, mint a lll-oldalon az a lány! :evil:

Wish, elfelejtettem megdícsérni a kis vigyorgó fiadat, nagyon drága! :)
20140901102739
 
 


Hajni :D
akkor sokat segíteni nem tudtam. és ő mit mond? mit kell tenni ellene?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, meg ha a bnőm válaszol, beírom, amit ír. (ő i szopt. tanácsadó)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


orsi,
köszi a nyugtatgatást!

erika,
köszi, h megosztottad velem a te történetedet, az ilyenek segítenek... legalább nem érzem, h csak én vagyok a mumus. Nálunk is "csak" az a baj, h anyós olyan hülyeségeket mond és tesz, amitől feláll a szőr a hátamon, a családja (após, férjem) meg mindent elnéz neki, és én vagyok a kibírhatatlan, h én meg nem hagyom rá. Ez az öltözködéses-beleszólás is nagyon durva! Én az ilyen véleményezésektől úgy érzem, mintha fojtogatnának, mikor nem hagyják, hogy magam tapasztaljam meg a dolgokat, és a sajátomként éljem meg. Csodálkozik, h nem akarok vele minden nap beszélni?
Most meg úgy tesz, mintha én elzártam volna előle a gyerekeket... Képzelhetitek, a férjem délutánonként milyen fejjel jön haza (családi válllakozásuk van), gondolom telebeszélik a fejét. Aztán már ha velünk van, semmi gond, ő érti mi a bajom, csak éppen úgy látszik az a család arra rendezkedett be, h az anyjának semmit nem lehet mondani. Elég hülye, mert ezzel a nem-alkalmazkodással pont ő az, aki elzárja maga elől a gyerekeket.

na jó, bocs, befejeztem :evil:

KépKép
pompomlány
 
 


Lányok,

tudnátok nekem segíteni?
A fogaim érzékenyek, fogmosáskor, vagy ha pl. hidegebb gyümölcsöt eszek. Elevitet szedek, 2 napota 1 szemet, ezen kívül mit kellene még szednem? Konkrétan egyik fogam se fáj.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi,
azt mondta, hogy szopi után, amikor fel van puhulva a bimbó, tegyek rá olajos vattát, és burkoljam be az egészet folpackkal, és az egészet hagyjam rajta 2-3 órát. Azt mondta, hogy az a lényeg, hogy minél jobban felpuhuljon a bimbó, és akkor könnyebben ki tudom piszkálni a követ. Hát, talán mintha mostanra kijött volna. :roll: Remélem több nem lesz, elég durván fájt így a szopi! :(

Zsuzsi,
zöld Elmex - a legtutibb. A páromnak is bevált! :D

Wish,
te hogy használod az infacolt? Minden etetés előtt?
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:Lányok,

tudnátok nekem segíteni?
A fogaim érzékenyek, fogmosáskor, vagy ha pl. hidegebb gyümölcsöt eszek. Elevitet szedek, 2 napota 1 szemet, ezen kívül mit kellene még szednem? Konkrétan egyik fogam se fáj.

Zsuzsi

sensodine fogkrém.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Corsodyle vagy mi a neve, egy öblögető, az is segit.
Pompi!
Ez gáz! A férjeddel komolyabban el kellene beszélgetnetek.
Erika!
Neked is milyen finnyás egy anyósod van! Játszótérre kimenőruha kéne? Igaz nekem meg a férjem szekál folyton ilyen hülyeségekkel, de közöltem, hogy nem fogok fodros habos-babos ruhát ráadni mikor már itthon lehetőleg hasraesik a kapuban vagy rejtélyes módon összekoszolja magát, és a játszótéren sem üldögél békében a homokozóban...
Hiszti :shock: :shock: Én még nem kaptam hasonló produkciót egyiktől se, de rettegek hogy egyszer bekövetkezik. Fogalmam sincs hogy kezelném emberek előtt.
Wish!
Nagyon édes kis mosolyalbumod van! :D
Orsi!
Leirom a szitut. Lukunál este 1/2 8 körül a fürdés után beáll az éjszaka, alszik alszik alszik. Nem kel fel sose, én pedig 11- éjfél körül felkeltem és megetetem annak reményében, hogy hajnalban minél tovább huzza. De max. 1/2 5-5-ig huzza. Eszünk, alszunk tovább reggelig. Mi lenne ha nem kelteném éjfélkor? Vajon meddig aludna?
Lili magától ébred éjfél felé?
Hajnal ötkor meg négykor még egyik gyerekem sem akart rendszeresen enni :? Ha éjfélkor etettem, akkor csend volt reggelig. De ha nem etetek éjfélkor, akkor lehet hogy hajnal 2-kor érez olthatatlan éhséget aztán oda az éjszakánk.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
persze, hogy magától ébred, én ugyan nem keltem, örülnék, ha aludna :)
próbáld meg 1szer, hogy nem kelted és látod mikor kel magától.
Lilit nem lehet kelteni, mert akkor nem eszik. Múltkor vendégek miatt a szokásos 4 óra helyett megpróbáltam 3.5 órára megetetni, és evett ca. 60at és utána ki nem nyitott a száját, ca. 3/4 óra múlva meg evett normálisan. Szóval én őt hagyom a saját ritmusában, mert különben úgysem eszik.
nekem a fiúk mindig 5 körül keltek, így nekem ebben semmi újdonság nincs. Levi is amikortól átaludta az éjszakát (9 hetes volt) akkor fürdés/vacsi és 7re max. ágyban volt és aludt 4-5ig, akkor kaja, majd aludt olyan 8ig kb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D ezt írta Anna:
"Kérdés, hogy biztos-e, hogy tejkő. A fehérség lehet tejkő, vagy ún, bleb, nincs magya neve, kicsit hólyagszerű, de a kettő könnyen összetéveszthető. Tejkőre a megoldás: nagyon gyakori szopi, komfortszopival, sok folyadék, fejés - fejés előtt áztassa meleg vízbe a mellét, vagy ha tud kézzel fejni, akkor miközben áztat, fejhet is. Figyelje magát, lehet, hogy hajlama van rá, rendszeresen ellenőrizze a mellbimbóját. A másik a bleb, ennek a kezelése: húzópakolás: olivaolaj, rá forróvizes vatta, rá fólia, majd a melltartó. Célja, hogy a bleb felázzon, és akkor szépen lelehet húzni a felázott bőrt. Mindkettőhöz társulhat fájdalom a mellben, mert mindkettő elzárja a csatornák kivezető nyílását, és nem tud megfelelően ürülni a tej, úgyhogy a blebnél is fontos a gyakori, hosszas szopi, és ha tud, fejés. "

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Beeee! :D
Nekem már egy ideje 10-től fél 5-ig alszanak, ma meg csak 6-kor keltek! Ugye, milyen ügyik?

melcsi,
a férjem érti mi bajom, az anyóséknak kéne, hogy eljusson már a tudatukig, hogy nem az a beszélgetés, hogy ők megmondják, mit akarnak. Ezzel nem tud szegény férjem se mit kezdeni.

Közületek megy valaki a 28-i babanetes talira?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
akkor Neked rendes gyerekeid vannak!
Máté 9 hósan csinált ilyet először, miután leszoktattam arról, hogy keljen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Melcsi
igen enyhén szólva nekem is finnyásnak tűnik az anyós, pedig a ruha nem is volt pecsétes - foltos, csak annyi hogy kicsit kopott, de a célnak szerintem megfelelt játszótérre, hogy összekoszolja, a fű beletörjön stb., mondtam is apjuknak, remélem, hogy az anyja nem gondolja, hogy a játszótérre is utcai ruhát adok a gyerekre?
Erre az anyós meg azt mondta hogy városon megnézik hogy mi van a gyereken, és nem csak úgy én viszem ki a kertben. Én meg mondtam neki hogy engem nem érdekel más véleménye, koszolni jó az a ruha is!
Meg az sem érdekel hogy más gyerek fején milyen sapka van!
Majdnem megmondtam neki hogy én nem bújok más s.......be!

Hogy nektek milyen jó kis álomszuszékaitok vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reménykedem benne hogy Pici Bogár is ilyen aluszékonyka lesz!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


megint az orrszívóról:
ha nem náthásak, de látom, h van ott valami, mindenképp ki kell szívnom?

KépKép
pompomlány
 
 


nem kell, de már írtam :)
csecsemőt ha szörcsög sem kell szívni, mert náluk ez élettani, csak akkor kell szívni, ha normálisan folyik és látod, hogy náthás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: