Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajna a mi napon nem túl jó, mert a kicsi nagyon taknyos voltunk dokinéninél is aki írt fel pakszirazolt meg orrcseppet kell használnunk meg persze porszívozni az orrát. Ráadásul az is kiderült, hogy tölcsér tüdeje van amit ha nagyobb lesz akkor tornáztatni kell. Egyébbként minden rendben.

Pelussal kapcsolatban: Nálunk az ujj huggins vált be.

Na jó most megyek
sziasztok
Andy
andy78
 
 


Kangi!

Emmanak is nagyon szaraz a bore, de a doki egy szot sem szolt a mosoporrol. Nekem sem jutott eszembe.
Felirt egy gyogyszertari kenceficet, ami eleg budos, Kép
es A vitamint. (pedig hat az van a tejben, nem?)

Andy!
Mi az hogy tolcser tudo?

pusz
Kakukk
kakukkfu
 
 


Kangi!
Bocs, hogy itt zavargok, mert nekem már nem "friss" a kisfiam /6 és fél/,de szeretnék kérdezni a dokidrol.
Ha ráérsz dobnál nekem egy mailt? cimem a nevemnél!
Köszi Jutka
khjutka
 
 

 
 

Hát nem elfelejtettem a mailt most már irtam!
Jutka
khjutka
 
 


Sziasztok!

Mano: Én örökös finn párti vagyok, Mika volt a nagy kedvenc, most Raikönen is megteszi, de szeretem Coltárdot is. Most hallottam lehet hogy elveszik Raikönen hétvégi 1 hellyét, mert rosszul értékelték a végeredményt, csak második lett...Majd csak eldöntik...
Nem voltunk sétálni a héten még, mert hideg van, nehogy megfázzunk.

Gomboc: hát nem semmi mennyiséget megiszol, 6-7 liter gondolom egész nap a wc-re rohangálsz.
Na majd én is kipróbálom, hátha átmegyek törpe vizi és tej erõmûbe.
Gondolom nem kell a laktaherb teát inni, víz is megteszi, mert a sok cukros üditõ se jó, mert hízlal rendesen.

Én most úgy állok e téren, hogy 4* fejéssel jó ha összejön 300-400 ml, a kereslet pedig 600-800ml lenne, de ma már úgy csináltam, hogy minden etetés után fejtem 120-70 ml között összejött, azt mindig mint fõétel megkapta, utána a tápszeres pótlás.De nagyon nem ízlik neki a tápszer, most a doktor néni a Nutrilon prémium 1 írta fel szegény hogy fintorog, "vidd már innen ezt a vackot" mindja..
Minha a bebával nem lenne ilyen gold.
Vagy a tej után rossz neki, és vissza kellene állni, hogy etetéskor csak tej, vagy csak tápszer? Kinek mi a véleménye.
Egyébként ma már 4* fejtem, de sajna nem több a tej, mindig csööken a mennyiség, Most 1 kihagyok, mert vendégek jönnek, taán több lesz estére.


Lányok: Ti adtok inni, valamit a tej, és a tápszer nellett a babának. Nézegettem teákat a dm be, de mindegyiket 4 hónapos kortól lehet adni, mi csak 6 hetesek vagyunk.
Eddig vizet kapott, de már az sem kell neki.

Nektek mondta a doktor néni az agyhártya gyulladás eeleni injekció beadását, ki hogy döntött? Az egyszeri oltás, vagy a töbszöri mellett döntöttetek?

Most ennyit
Manó2 + Dorottya aki sirdogál...MIÉRT??? nem tudom..
manó2
 


Manó2!

Valahol a Babaneten (talán a tápszeres topic-ban?) azt olvastam, hogy az, hogy ráírták a teákra, hogy 4 hónapos kortól adható csak a "szoptatás mindenáron" kampánynak köszönhetõ. Az édesköményest biztos, hogy lehet elõbb is, mert azt kifejezetten ajánlják szélhajtásra, kólikára. Mivel az 3 hónapos korig a legjellemzõbb, így biztos hogy lehet 4 hónapos kor elõtt is, nem?
Szerintem a legbiztosabb, ha veszel édesköményt a gyógyszertárban és magad csinálod a teát. Nem több pepecselés, mint a Milupa tea Kép
Nekem azt mondták, hogy a babák nagyon szokták szeretni a csipkebogyó teát. Ez egy kicsit pepecselõsebb, ha Te készíted.
Egyébként én úgy tudom, hogy ha igény szerint szopik a baba, akkor nem kell itatni, de arról nem olvastam sehol, mi a teendõ "vegyes" étrend esetén. Bocsi, nem tudok segiteni...

Most éppen alkoholmentes sörrel próbálok tejet szaporítani, kíváncsi vagyok, milyen sikerrel. Bár nem nagyon fogy Kép, pedig régen szerettem a sört.
Habár nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók. 2001. szeptember 8-án volt az esküvõnk és a maradék alkohol még mindig itt áll a spájzban Kép. Szerintetek megromolhat a konyak, vodka és a bor Kép? Mert ha igen, ki kellene dobálnom.

Andy!
Az öcsémnek annak idején "tölcsér mellkast" mondtak. Szerintem ugyanaz lehet. A doki azt tanácsolta, hogy játsszon valamilyen fúvós hangszeren, az javít a helyzeten. Így kezdett trombitálni 6 éves korában Kép

Levi kezdene rágcsálni mindenfélét, de szerintem a mi csörgöink, rágókáink túl nagyok és nem igazán láttam megfelelõ méretût még Kép. Ha a kezébe adom általában nem fér bele a szájába, vagy jól fejbeveri magát velük. Szerintem nem Leviben van a hiba...

Na megyek, mert mindjárt fürdetés!
Üdv mindenkinek! Virág és Levi
virga
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy mindig idepofátlankodok a kérdéseimmel, de ti már tapasztaltak vagytok terhesség ügyben.Kép A széntablettától elmúlt a hasmenésem, de van sajnos egy nagyobb probléma is. Megrövidült a méhnyakam, és emellett rendszeresen keményedek is, annak ellenére, hogy szedem a Mg-ot. Ráadásul a keményedés gyakran ülés vagy fekvés közben jön, tehát még azt sem mondhatom, hogy megerõltetem magam. Volt köztetek valaki, aki már ilyen korán keményedett, és semmi baja nem lett? Még minimum 3 hónapot ki kell húznom, de persze az 5 lenne az igazi. Nagyon izgulok, ez az elsõ babám, nem akarom, hogy baja legyen. Nyugtassatok meg, kérlek!

Zsizsa
17+4

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Zsizsa,
milyen formában szeded a magnéziumot? Mennyit? Doki mit mondott? Én "gyakorlott keményedõ" voltam, mindkét babámmal, a másodikkal már a 15. héttõl. Ha a Mg nem hat, a doki eldönti, hogy mit ad mellé, ált. kórházban adnak erõsebb cuccokat, mert azoknak van némi mellékhatása is. Érdemes megnézni, nincs-e vmi fertõzés a háttérben, mert az okozhat problémát a késõbbiekben. Számolgasd a keményedéseket, ebben a korban napi 10 már nem igazán jó, el kell kocogni a dokihoz. Remélem nem lesz semmi bajKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok Friss Mamik!
Ide is bemasolom hogy Leszternek megszuletett a babaja: )))

Most Kaptam az sms-t Lesztertol hogy Petra,Jazmin baba ma 14.50-kor megszuletett 3600 grammal es 53 cm-el.

Puszi Mindenkinek,kulonosen az en ket kedves baratnomnek,Gombocnak es Miszikenek: )))

Kataa es a feleves Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Zulu,
köszi a választ, a doki most vizsgált, és két hétig szedtem progeszteronpótlót is, most meg 3x2 MagneB6-ot. Azt mondta, hogy ha pihengetek, és mindent úgy csinálok, mintha 100 éves öreg néni lennék, akkor nem lehet baj. Szerencsére napi 10 keményedésnél még nem tartok, egy héttel ezelõttig még csak napi 1-2 volt (bár addig szedtem a progipótlót is), most volt egy csúnya hasmenésem (lehet, hogy a Mg is ürült közben), és pár napja így van napi 5-6. Nem tartanak sokáig, általában 10-20 másodperc alatt elmúlnak, a leghosszabb talán 2-3 perces volt. Nem is aggódnék annyira, ha nem lenne megrövidülve a méhnyak, így kicsit rizikósabb a dolog. De most írta valaki a friss kismamiknál, hogy õ hasonló cipõben jár, mint én, és már a 38. héten tart, úgyhogy reménykedem.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Pelenka: nekem eddig egyikkel se volt gondom (kivéve Helen harper), d emost kb 2-3 hete mindegyikbõl kifolyik a pisi. Már az eggyel nagyobb mérettel is próbálkozom, de nem nagy a javulás. Csak arra tudok gondolni, hogy az Emma alakja változott.

Manó 2!

Mi se sétáltunk péntek óta.Kép Szörnyû ez az idõ. Ráadásul én se holnap se holnapután nem érek már rá.Kép
Teából a Mecsek baby teát add szerintem, a gyógyszertárakban lehet kapni. Kamilla és édeskömény van benne. Emma nagyon szerette, mostanában mondjuk váltottunk a gyermek teára (herbária) Cukrot ne tegyél bele, az instant teák azért nem jók, mert eleve van bennük cukor.

Táp: A Humana-t semszerette Dorottya? Az nekünk nagyon bejött. Mások meg az Aptamil ha-ra esküsznek, az is nagyon jó táp.

Forma1: Énmeg a kis Schumit szeretem még.Kép De meg kell mondjam hogy ezzel a Schumi szeretettel egyedül maradunk a családban a férjemmel, mindenki más utálja általában.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Virág!

Én az Emmánál ugyanígy jártam pisivételnél, aztán én is ott ücsörögtem inkább, amíg sikerült. És gondolj bele lányoknál mennyivel nehezebb.Kép

Andy!

Én se hallottam még ilyen tölcsér tüdõrõl. Mi ez, és hogy derült ki?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jutka Kép
holnap tudok csak mailt olvasni, remélem, nem gond.

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm azt a rengeteg hozzá szólást amit irtatok nekem beöntés ügyben.Nagyon hasznos hogy igy megosztottátok velem,már másként látom a dolgot,és magamtól kérni fogok!

Ma voltunk este korház látogatóban,hasznos és érdekes volt.Olyan nagyon barátságos és kiegyensúlyozott volt a környezet,valahogy eszébe se jut az embernek ott hogy valami baj is lehetne,minden olyan szép.Virág kompozíció fogadja az embert a szülészeti emelet bejáratánál,és csak kis izelitõként...a szülõszoba falán freskószerû kép van festve,egy virágos kertet ábrázol rengeteg virággal-megnyugtatólag hat és harmóniát sugároz.Most volt idõm nézegetni bár kétlem hogy a szülésnél lesz rá idegem hogy a falat csodáljam.Mindenesetre megadták a módját hogy a kinlódó szenvedõ anyuka mégjobban érezze magát,feledtetve a kinokat.Hát valami ilyen volt az összhatása a látogatásnak-na meg annyi hogy Kispapim nagyon beleélte magát a környezetbe és állandóan azon kalandozott hogy nemsokára mi is itt leszünk,meg hogy lehet hogy pont ebben a szobában fogunk vajúdnik,meg itt fogunk szülni lassan 1 hónap múlva...stb.Szóval olyan közeli érzésekkel jöttünk el.Jó volt!
Hát ennyit a kis kirándulásunkról!

Jó babázást holnapra is,azaz mára is!

Jó éjt Minden Maminak meg Töpörtyûnek!


Mariann
33
Mariann
 


Sziasztok!

Judit Kép
küldtem mailt az érvényes e-mail cimemröl.

Myssnia Kép
milyen volt az éjszaka?

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Momo
De jo, hogy olvasgatsz! KépAz esti alvashoz gratula, a nappali nemalvasokert viszont nem irigylem Zsebit! De Timit is megertem!!!...
Jazminnak meg a szuleszeten talaltak valami gyogyszererzekenyseget, azt kellett kivizsgaltatni, de szerencsere ugy tunik, hogy semmi gond.

Myssnia
A pelus nalunk is valtozo. Nemreg valtottunk Pampers minire (mert a newborn bevalt),de ebbol kifolyt a kaki. Most a Libero minit hasznaljuk, ez jobbnak tunik a gumirozas miatt. De rotkan fifolíik belole a pisi. Szoval ,meg mi sem talaltuk meg az igazit.

Virag
Levinek gyors gyogyulast! Az eskuvoi piak pedig biztosan jok meg! Kép Miert pont sorrel probalkozol?

Kakukkfu
Ismerem a Jobbagyot, igaz o az egyetemen tanit. Megoszlanak rola a velemenyek. Kép

Csucsuka
Eredmeny pentekre lesz. Marmin vizelet. Kép

Kangi
En eddig is kulon mostam Jazmin rucijait, de mososzerrel+oblitovel. Szerintem, ha erre lett volna erzekeny Julcsi bore, elobb is elojott volna nem?

Andy
Mihamarabbi gogyulast! Kép

Mano2
Mi holnap kapjuk az agyh.oltast.Nalunk nem volt kerdes, hog kerjuk-e, ezzel kezdik a sort. De en mindenkepp kertem volna. Ugy tudom 3 reszletbol all.

Zsizsa
Remelem nem lesz semmi baj! Kép Tippem nincs sajna.

Leszter
Gratulalok!!!! Sok tejcit+ nagyon sok boldogsagot Petrahoz (aki Jazmin is Kép )

Mariann
Orulok, hogy ilyen poz. volt a szuloszoba latogatas!

Lanyok
Tegnap este mar nem volt eleg a tejem Jazminnak Kép Ugyhogy felolvasztottam 1 adagot.Igaz, csak 20g-ot nyammogott be a potlasbol, de akkor is! Na de fejtem este ugyesen, es hajnalban es reggel mar eleg volt. Remelem hamar visszaszaporulok, mert ez igy nem jooooo! Ti milyen szopis teat isztok?

Tejnelkuli Norka
norkini
 
 


Sziasztok

Lehet, hogy rosszul értettem nem tölcsér tüdõ hanem tölcsér mellkas. És azt mondták, hogy meg kell erõsíteni ha nagyobb lesz lufit kell fujatni vele sokat.

Bocs az elírásért.
Tápszer ügyben nálunk amíg nem kellett HA-s tápszer addig a nutrilon vált be, de sajna HA-s kell igy a Humanna HA issza de csak egy kis cukorral máshogy nem kell neki.

Tea: Én a Kamilla teát adom a gyereknek igaz õ sincs még 4hónapos de semmi bajja nincs tõle és a védõnéni is azt mondta, hogy nyugodtan lehet adni Hippet vettem neki.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Norka Kép
nemtom ezt a mosószert, de végülis nem ügy, megpróbáljuk a szappant. Bedörgölöm a foltokat, és ugyanúgy bevágom öket külön a gépbe, rajtuk a szappannal. Aztán meglátjuk.
Tej miatt ne aggódj! Hiszen visszahoztad Kép Ügyi vagy!!!
Én nem iszom szaporitót. Eddig még nem kellett, majd meglátjuk, remélem, nem fog kelleni ...

Pussz
Kangi + maébrennyügi Julcsi
kangi
 
 


Kangi
Azert meg nem hoztam vissza :0/ Mert tegnap is csak estere nem volt eleg (este meg ugye amugy is kevesebb van...) ,szoval majd meglatjuk este mi ujsag... De azert ugyi vagyok! Kép Kép

Norka (aki mar mosott,mosogatott,furdot takaritott,netezett Kép )
norkini
 
 


Norka!

De kicsi a vilag! Van aki nem szereti?

Zsuzso!
Hol vagy? Mikor megyunk egyutt setalni?

Kakukkfu
Emma
kakukkfu
 
 


Ja, Norka!
Honnan veszed, hogy nem volt eleg a tej?
Foleg, ha csak 20gr ot evett utana?
Szerntem eleg volt az. Egyebkent egyszer en is ugyanezt csinaltam, es Emma sem evett semmit belole.
Szerintem nem szeretik az izet. Nem csodalom

K
kakukkfu
 
 


Virga: az öccsédnek helyre jött a mellkasa?

Pusz
Andy
andy78
 
 


Kakukkfu
Az egyetemen volt aki nem szerette a Valert. En csak latasbol ismerem (meg a korusat), de velemenyt nem tudok mondani. Volt osztalytarsaim akik nala diplomaztak nagyon szerettek. Kép

Tej
Onnan gondolom, hogy par napja epp cakra eleg volt. Tegnap fel3tol szinte orankent-masfelorankent probalt szopizni, de nem sok sikerrel. Megprobaltam kinyomkodni belole, de semmi nem jott. Szoval tuti ures volt. Pedig ettem,ittam kozbe... Kép

Norka, aki mar azota huslevest foz
norkini
 
 


Hali csajok!

Virágne izgulj a piák miatt, egyik sem romlandó amiket irtálKép! Vigasztalásúl mi pont most dobtunk ki 4 doboz sörikét (ráadásúl finom prágait...) mert az viszont romlandóKép. Sebaj, megyek én még arrafeléKép

Manó2, mi sima limonádéval szoktuk megkinálni a manót (1 deci forralt vizbe pár kristályka cukor és 2 csepp frissen facsart citromlé). Danó sokat ivott anno - napi 1-1,5 decit is - de õ nyári baba. Zsófi zaklatásnak veszi, csak ritkán fogadja el, neki még csuklás ellen is inkább a cici kell.
Oltás ügyben az act.hib-re gondolsz? Mert az kötelezõ, az elsõt 2 hónaposan kapja, aztán 4, 5 és 15 hónaposan.

Norka, elvileg adhatsz a picúrnak bármilyen teát, csak nagyon gyengén, épp csak szinezve a forró vizet, késõbb meg már kicsit erõsebbet is. Danó rendes gyümi teát iszik, ezek az instant teák nála nem jöttek be, mert nem annyira édesszájú, amit én fõzök, azt ugy izesitem, ahogy akarja...

Mi végre eljutottunk az egycicis reggeliigKép, egyre jobban el vagyok ájulva a kiscsajtól, az esti 8-as szopi után már 2 napja 1/4 4-kor kelünk aztán meg 8-1/2 9 közöttKépKépKép. Igy van idõm zuhizni, reggelizni ráadásul mindezt szép kényelmesen... Remélem ez igy is marad!

Pussz
Zsófi(k)
Csucsuka
 


Andy78!

A trombitálásnak köszönhetõen soha nem volt semmi gond, szerintem Ti is próbáljátok majd meg a fúvóshangszereket. De az úszást is ajánlották még. Igazából nem tudom milyen gondot okoz ez a dolog, de gondolom a tüdõkapacitással van összefüggésben, azt kell növelni minél jobban. Jelenleg nyoma sincs Kép. Az öcsém már át is nyergelt a gitározásra, és már azon van a hangsúly!

Norka!
Azért sör (alkoholmentes), mert a maláta tejserkentõ hatású és sajnos gondjaink vannak Kép. Most éppen ezzel próbálkozom.

Manó!
Amíg próbáltam pisit gyûjteni sokszor gondoltam arra, hogy lányoknál mennyivel nehezebb a dolog Kép! Remélem ha lányom lesz, akkor megússzuk a dolgot!
Egyébként az eredmény "üledék: számos baktérium", de mivel nem lázas, nincs hasmenése, nem bágyadt, ezért a dokinéni szerint csak a letapadt fütyije miatt lett az. Mert ott könnyen meggyûlnek bacik, erre figyelni kell. Hát, remélem igaza van! Azért én méregetem a lázát. Ugye a popsiban mért 37,7 az nem láz???

Levi ma nagyon nyügi, csak kézben érzi jól magát, így fél kézzel kell irogatnom. De hamarosan jön a felmentõ anyós és átveszi egy kicsit. Muszáj fodrászhoz mennem, mert már katasztrofálisan nézek ki Kép. A nagymama meg úgyis dajkálni fogja egész nap...

Na, mennem kell, mert már nagyon elzsibbadt a kezem.
Üdv, Virág és a ma 16 hetes nyûgös Levente
virga
 
 


Sziasztok Lányok!
Ugyan én nem "idevalósi" vagyok, mert van két nagyobbacska gyerekem, 8 és 5 éves, de a beöntéshez azért elmondanék egy történetet. A kislányommal - mikor született - nagyon elõrehaladott állapotban kerültem be a kórházba. Egyszerûen csak arról volt szó, hogy nem voltak jelentõs fájásaim, közben pedig mégis tágultam. Már 4 ujjnyira nyitva voltam, mikor jelentkeztek a fájások, de azok sem voltak mérvadóak. Ekkor bementünk, és nem mertek nekem beöntést adni, mert féltek, hogy a sok más dologgal a baba is kipottyan. Mivel ez a második szülésem volt, tudtam mi az a beöntés és rettenetesen féltem, hogy milyen ciki lesz a szülõágyon elvégezni a dolgomat. Tudom, hogy ez hülyeség, de engem nagyon zavart. Pszichésen annyira, hogy nem tudom emiatt-e vagy sem, de egyszerûen elmúltak a fájások és nem volt tojófájásom sem. A dokim szólt, hogy jelezzem, mert akkor tolunk, de én csak azt hajtogattam, hogy nem fáj és nem is merek tolni, mert nem kaptam beöntést. A vége az lett, hogy kaptam egy vénás injekciót, a kislányom pedig szépen kicsúszott. Igazából, nem is kellett nyomnom. A szülés után könnyen volt székletem. Ez nem azt jelenti, hogy beöntés ellenes vagyok, mert nagyon megalázónak éreztem, hogy milyen lesz, ha a szülõágyra pakolok.
Hát, ki ki levonhatja ebbõl is a konzekvenciát. Köszi, hogy meghallgattatok és továbbra is jó babázást kívánok mindenkinek!
Banett

Kép
banett
 
 


Ez jó vicc..... Tojófájás helyett: tolófájás!
Banett

Kép
banett
 
 


Banett! Kép

Norka!
En is nala diplomaztam, de elotte mashoz is jartam. En is nagyon szerettem.
Nekem a birsalmale jott be, de annyira, hogy mellgyulladasom lett belole. Probald ki, de ovatosan! Kép

Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Norka!

Meg valami eszembe jutott. Csak 1 evvel vagy fiatalabb nalam, ugyhogy talan a konzibol ismered a Thész Ildit. (ha oda is Pecsre jartal)
O evfolyamtarsam volt es jo baratnom.

pusz
K
kakukkfu
 
 


Leszter, Urszula Kép Kép
Órási gratula!!! Nagyon kíváncsi vagyok már rátok. Gyertek amint tudtok. Kép

Manó2
Nekünk Aptamil Ha van, és szerintem elég jó, sõt egyik legjobbnak mondják.

Kangi Kép
Éjszaka: este 10-kor elaludt Törpi, utána ébred éjfélkor. fél 3, fél 5 és végül 6. Egy biztos: a szelekkel van a gond. 6-kor megint nyöszi, utána beengedtem egy kis napfényt a szobába és felébredtünk mindketten. Megtornásztattam egy kicsit, hogy segítsek neki. Volt is néhány puki, majd szép adag kaki is. Utána úgy bealudt, mint a tej. Azt a baj, hogy Szilárd félálomban nem tud pukizni és ezért megy olyan sokáig a nyöszörgés. Ez eddig nem volt annyira jellemzõ, de ezek szerint eljött ennek az ideje is. Kép
Mosószer: Esetleg Lovelát nem lehetne használni? Mert kézzel mosás elég idõigényes. És ha az õ ruháit mosod azzal az elég? Mert naponta érintkezik a te ruháddal is. Szóval ennyi erõvel mindent lehetne kézzel mosni.

Norka
Én már egyre kevesebb teát iszom, inkább ásványvízet. Viszont most kaptam egy tippet és lehet, hogy ez segített rajtam is: Görögszéna a neve, és kis magokat képzelj el, amit 5-10 percig kell fõzni 5 perces áztatás után. Próbáld ki! Kép
Nálunk is volt, hogy úgy tünt kevés volt a tej. Ekkor nekiálltam pótlást készíteni, és mire beértem vele, már nem kellett neki. De ha abban a pillanatban adtam volna, akkor benyakalja. Valsz késõbb telítõdött. Kép

Tényleg! A tejjelszaporítás.
Ezen már többször gondolkoztam. Ha fejek minden nap este 6-kor, akkor minden nap este 6 körül lesz több tej, vagy az az követõt? Lehet, hogy zavarosnak tûnik, de ezzel még nem vagyok tisztában. Lányok, tudja esetleg valaki?

Zsófi vagy Csucsuka (tényleg, melyik?) Kép
Írigy az éjszakért. Meg az egyciciért is. Nálunk legtöbbször nem elégszik meg eggyel.

VirágKép
NAgyok kíváncsi vagyok bejött-e a sör. Várom tapasztaltaidat. Már én is gondoltam rá, hogy iszom, de egy kis alkolos sört gondoltam belekeverni, hátha többször lesz reflexem. Sajna már belémívodott, hogy kevés a tejem címû dolog, ezért görcsösebb vagyok. Kép

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Jajj, ma ilyen nap van.
Nem tejjelszaporítás, hanem tejszaporítás. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


No persze még valami:
Keresgéltem a neten babamasszás ügyben, hogy van-e valahol leírás. Nem tud valaki? Itt az istenhátamögöttnincsilyen. KépAnnyira gyúrnám Törpit.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssina!

babamasszázs

Puszi minden babának!

Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


BettiKép
Húúú, köszi, pont ilyenre gondoltam. Szuper!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Kakukkfu
TE karvezen vegeztel? Ugy remlett,hogy hangszeres vagy (talan harfa?)
Ildit ismerem, felettunk jart Szekiba. Kép

Myssnia
Koszi a gorogcuccot! Hol lehet beszerezni?
Szerintem ha lefejsz (v. legalabb is nalam), a kovetkezo 2-3 etetesnel mar tobb jon. Bar lehet, hogy ez psziches dolog! Kép

A fel12-es szopi utan meg le tudtam fejni 20g-ot. El is raktaroztam a hutobe, hatha este kelleni fog. Csinaltam fini husilevest. En nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de nekem annyira nincs hatnekom fozni, ha Apa nem eszik itthon. Tudom, hogy vacsira, meg ehet, de akkor is. Szerintem ezert ment el picit a tejem, mert alig ettem fott kajcsit...

Norka es a ma is tunder Jazmin
norkini
 
 


NorkaKép
Gyógynövényboltokban kapható, kés mûanyagflakonban. Kb 600 ft, de sokáig elég. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Myssnia: Nekünk az Aptamil HA okozott gondot a gyereknél. Mi is elöször szt adtunk neki, de nagyon hasfájos volt majd áttértünk másik tápszere és lám elmúlt a hasfájás nálatok nem lehet ez a gond? Még van azon kivül elég jó HA-s tápszerek, de ha nektek bevált és nem adtol fáj a pici hasa akkor bocsika a beleszólásért.

Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Myssnia
"kes muanyagflakon"-t nem akarok venni! Kép Kép

N
norkini
 
 


Myssnia Kép
miért árulják a gyógynövényboltokban a kést müanyagflakonban??? biomüanyagból lehet az a flakon ... Kép

félkarú vagyok, nem is irok többet, kocsiból magnót is kilopták, baba is ordit, nem is ettem még, apa is ideges ... Kép

bánatos Kangi és ordi baba meg a negyven magnórabló
kangi
 
 


MyssniaKép, ganzegal, mindkettõre hallgatok, viszont a neten mindenütt Csucsuka a nicknevem.

Szaporitás ügyben: az esti mennyiséget nagyban növeli, ha du le tudtok dõlni egy órácskára. Nem kell alukálni, de a vizszintes helyzet fontos! Ha minden este fejsz, akkor megnõhet az akkori mennyiség is, de általában a következõ kajcsira is nõ a mennyiség. Remélem én se voltam érthetetlenKép

Zsófi
Csucsuka
 


Jóvannnnaaa! Kép
Mert ugye, büszkén írom, de én tudok gépírni, és nem mindig nézem, hogy mit írok. Kép Helyette nagyon gyorsan tudok gépelni. Kép (ez nem igaz, mert a gépírásórán - amit az orosz nyelv helyett lehetett felvenni a gimibe - én voltam a leggyengébb)
Megyek is ész iszom egy kés görögszénamagfõzetet. Be-beeee! Kép

Csucsuka Kép
Köszi az infót, erre voltam kiváncsi. Kép

kinevetett myssnia Kép + csukló Szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Szekrekedeses babak, megvan a kupnelkuli megoldas! Kép A dokinenink mondta, aztan a gyogyszertarban is megerositettek: pici kamillabol kamillateat kell kesziteni (de csak szalmasarga szinut!), azt jol meg kell cukrozni hogy edes legyen, es ebbol nehany kortyot itatni Torpivel. 3 ora mulva jon az aldas....a fenekebol...
Kiprobaltuk es nagy atoltozes lett a vege. Kép Sohasem hittem volna regebben, hogy valaha kakinak fogok orulni...Kép

Myssnia,
nekunk a MINI meretu pelusok minden tipusabol kifolyt a cuccos. Aztan ajandekba kaptunk Pampers MIDI-t, es csodak csodajara azota nem kell napkozben atoltoztetni Zsombit. Probald ki, hatha nalatok is bejon. Kép

Tejszaporitas. HA fejsz, akkor az azt koveto alkalommal lesz tobb a tejcsi. De rendszeresen kell csinalni, egy alkalom sajnos nem eleg. Kép Ja, alkoholmentes sort en is ittam egyszer-ketszer...Kép A korhazba azt hoztak be rokonok. Tok jol nezett ki az uveg sor az agyam melletti kisasztalon. Minden vizitnel megcsodaltak a dokik. Kép

Kangi, reszvetem a nyugos Julcsiert meg a magnoert. Kép Azert mar jobb a kedved?

Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a restaurálásból: volt fodrász meg kozmetikus is. Hát már rámfért Kép!
Levi végre alszik (gondolom front van és ma elég nyügi) így aztán van idõm olvasgatni.

Myssnia!
Sorstársam vagy: nekem is meggyõzödésem, hogy nem elég a tej és mindenféle praktikákat bevetek. Ittam a Laktoherbet, használtam édeskömény illóolajat (borzalmas), birsalmalevet, és most az alkoholmentes sört próbáltam. Én igazán nagy hatást nem tapasztalok Kép egyelõre várom a csodát. Levi naponta kap anyatejet (egy barátnõmtõl hozzuk hetente 2x) üvegbõl, így azért elvagyunk. A Szoptatás topicban már kaptam tanácsokat. Pl. bejött az a póz, hogy a szájába lógatom a cicit, csak nekem elég fárasztó mert nagy a mellem és így magasan kell tartanom magamat. De így könnyebben kifolyt a tej. Állítólag segít a gravitáció Kép!
De azért holnap veszek Görögszénát, ha találok!

Kangi!
Részvétem a magnó miatt! Remélhetõleg jobb kedved lesz hamarosan és Apa is megnyugszik hamarosan.
Képzeljétek, egy ismerõsünk autóját is feltörték egyszer, de nem tudták kiszerelni a magnót, ezért valószínûleg bosszúból szétvagdosták a hátsó üléseken a gyereküléseket tartó biztonsági övet. Szemétség!

Na, kikukkolok az ablakon hátha jön a párom végre!
Pusza mindenkinek! Virág és az édesen alvó Levente
virga
 
 


Myssina!
Van babamasszázs címû könyv is, ott szépen képekkel illusztrálva van leírva mit kell csinálni.

Magdi
29+4
gallainémagdi
 
 


Ma voltunk a hat hetes kontrollon, és hála Istennek nem igazolódtak be a félelmeim. Beki nem szeret öltözködni, azt meg végképp utálja, ha alvás közben macerálják. De semmi gond nem volt, akkorákat nevetett a gyerekdokinak, hogy nem gyõzött álmélkodni. Azt mondta, hogy ilyen vidám baba még nem volt a rendelõjében, meg hogy milyen kedves és szép... Az én anyai szivecském meg hízott a büszkeségtõl Kép. Képzeljétek, az a doki szereti a gyerekeket! Sajnos olyan kevés az ilyen manapság. Azóta meg alszik az én kis tündérkém.

Myssnia,
megnéztelek az újságban! Sikerült a szenvedõ fej Kép. Remélem azért a valóságban inkább csak nevetsz.

Csucsuka,
nagyon örülök, hogy a babód hagy pihenni és zuhizni! Kép

Kangi,
elég érdekesek ezek a dokik, mivel konzultációnk alapján ugyanolyan kiütések vannak Julcsin és Bekin, elvárná az ember, hogy ugyanaz legyen a diagnózis is. De nekünk azt mondta a doki, hogy tejkiütés, bórvizes/kamillás mosás, rá popsikrém... Minden esetre azóta én nem használok öblítõt, csak tiszta vizet, hátha az ecet bántotta a bõrét.
Sajna a magnóért Kép.
Akkor holnap találkozunk! Milyen jó, hogy nem kell majd az idegenek között keresgélnem, hogy vajon melyik is lehetsz te... Kép

Norka,
hozzánk is jöhetsz mosogatni és fürdõt takarítani Kép.
Én is csak azért fõzök, mert sajnálom Apát, hogy egész nap szemetet eszik. De amúgy nekem se lenne kedvem csak magamnak készíteni. De a tej érdekében mindent meg kell tenni, úgyhogy légyszi vedd rá magad!

Virág,
remélem Levinek nincs komoly baja, sajnos nem tudom, hogy mi számít láznak. Úgy rémlik, hogy fél fokot kell levonni a popsiban mértbõl.
Irigy-irigy a fodrász-kozmetikusért!!! Kép

Mariann,
örülök, hogy így tetszett a szülõszoba látogatás, szerintem nagyon fontos a légkör, hogy el merd engedni magad. És annak is nagyon örülhetsz, hogy a kispapid ilyen beleélõs fajta, biztos sokat fog segíteni a jelenléte! Már elõre is drukk neked!

Gombóc,
a sör nem lehetett semmi a kisasztalon KépKépKép.

Pusz mindenkinek
Miszike+Beki
miszike
 
 


Norka!

Karvezen vegeztem, es csak mellesleg harfazom es enekelek.
Ildi ferjhez ment Amerikaba.

Gomboc!
Ugy tudom, egyaltalan nem baj, ha par napig nem kakilnak a babak. A szoptatas topicban nem ajanlottak a kamillat, mert nem tesz jot a baba belflorajanak. Persze egy alkalombol nem lehet baj, es persze ha nagyon rosszul erzi magat, biztos segiteni kell. Nem tudom.
Kis kanal szololerol is hallottam mar.
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


MagdiKép
Köszi az infót!
Ez a könyv lenne az? Barbara Arh: Babamasszás

GombócKép
Neked is köszi a fejõs infót. Akkor ezek szerint délután kell fejnem, hogy estére több legyen. Kipróbálom. Kép

Virág
Az tényleg igaz, hogy segít a gravitáció, én fejésnél használtam ki ennek lehetõségét. Kicsit megrázogattam, és jobban jott. De csak kicsit Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssina!
Sajnos most nem tudom megmondani, hogy nekem ez van-e meg, mert anyunál maradt, de majd megnézem, jó? Úgy emlékszem, hogy világoskék volt a borítója alapszine és egy bébi van rajta.

Magdi
29+4
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Végre vége a nyüszis napoknak! Kép Vagy szünetelnek. Kép Ma jó napunk volt, Lõrinc nyugis, megint eszik, alszik, nézeget, és alig sír. Kapja a cseppeket, jobb az idõ is, nem tudom melyik hatott a pocira. Így ma én is aktív voltam.

Mindig így járok! Ha a Babaneten felmerül valami probléma, amivel én nem találkoztam, mindig felsóhajtok, hogy de jó, hogy ez minket elkerül. Aztán egy-két napon belül nálunk is elõjön ugyanaz. Lásd: hasfájás. Így volt ez már a terhesség alatt is. Tegnap a pelenkás diskurzus alatt örömködtem, hogy nekünk nem szokott kifolyni, erre ma a lepedõ is kakis lett. Kép

Leszter! Hatalmas gratula, és várunk mihamarabb!

Virág! Én is így vagyok a sörrel. Rá sem tudtam gondolni a terhesség alatt. Most téged olvasva elképzeltem, hogy sört iszok, de nem jó.

Norka! Te kora reggel ennyi mindent megcsináltál? Én még csak épp hogy ébredezem, legfeljebb a kajáig jutok. Ügyes vagy. Tejcsivel is hasonló ügyesen!!!

Norka, Myssnia, Virág! Ha nem elég a tej, akkor a bébi kaja után láthatóan éhes marad? Én is tartok tõle, hogy nem elég, de Lõrinc mindig addig szopizik, míg el nem alszik. Ebbõl én arra következtetek, hogy jól lakott. De lehet, hogy csak elfáradt. Délután egyébként mindig kevesebb a tej, legalábbis keveset eszik Lõrinc (idõnként mérem), nem is olyan nyugodt, folyton felébred.

Zsófi! Gratulálok a jó kislányodhoz! Csak így tovább. Te hamarabb felkelsz, mint a bébi? Én addig alszom, ameddig csak enged. Lusti vagyok! Kép

Kangi! De rossz napod van! Vudu Beu segít. Kép Kép Kép A praktikákat ithon végzem, halk morgással kísérve : rontás távozz bánatos Kangitól! Kép

Gombóc! Nekem a korházba egy boroskannánaba hozzott szopisteát a párom. Orvos: úgyis itt van a szomszédban a detoxikáló! (így kell ezt írni?) Kép Kép

Virág! De jó neked! Gondolom a lelked is megújult!

A friss kismamiknál olvastam, hogy Leszter kispapija tett fel képeket, de az az oldal eltûnt. Ti jártatok már így? Elõ lehet hozni az eltûnt hozzászólásokat?

Rohanok, hogy míg alszik a fiam, csináljak egy kis gombapörköltet. Elsõ fõzésem anyukaként!

Beu+Lõrinc
beu
 
 


Sziasztoooookkk!

Hat kepzeljetek! A mi pici lanyunk ma 3x is megfordult hasrol hatra!!!!!! Kép Persze, mert utal hason lenni Kép de akkor is. Nem hittem a szememnek. Tyuhuuuuu Kép

Kangi
Sorry a magnoert. De orulj, hogy nem a kocsit vittek el! Nem tudom miert, de nekem van 1 ilyen fobiam, hogy 1x ellopjak majd a kocsinakt. De szerencsere olyan kis regi, hogy nem kell senkinek! Kép Hogy telt a du.?

Miszike
Nagyon ugyi a lanyod!
Ma foztem fini husilevest (pulykabol, hogy ne legyen zsiros)! Koszi a biztatast, nagyon elkel.

Myssnia
F.Leboyernek van egy csuda masszazsos konyve -Shantala cimmel. Nagyon sok kep van benne es leirja mit, hogyan. Mi ezt a modszert tanultuk tanfolyamon is.Nekem nagyon bejott.

Kakukkfu
Te nagyon ugyi vagy, hogy ennyi mindent csinalsz! Kép De ugyi az Ildi!

Beu
DE jo, hogy jo napotok volt! Hogy becezitek Lorinc babat? A kannas tea nem semmi lehetett Kép Nem mindig vagyok am ilyen ugyes, csak ma valahogy fel voltam dobva. Nem meg mar tenyleg elkelt!

Jo ejt!
Norka es forgolodos Jazi Kép
norkini
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?