Sziasztok!
Igen, sajnos a kh-ról egyre kevesebb szó van a másik topic-ban, kissé felcserélődtek a címek
Vicanna!
A 24 órás rooming-in-ben egész nap veled van a pici, a vizitre viszik be, meg ha jól tudom a reggeli fürdésre, meg mérésre. De ebben nem vagyok biztos, mert én nem kértem.
Speciel én nem kértem az egész napos kintlétet - pedig egyágyasban voltam. Nagyon jó volt, hogy tudtam még egy kicsit igazán aludni a szülés után, mert 11kor vitték őket, és reggel 7kor hozták ki a babucikat. Az a 8 órás alvás azért jól esett, utána itthon már úgyis 24 órás készenléti állapotban vagyunk. Egyébként az éjszakát kivéve gyakorlatilag egész nap veled van a pici, a vizsgálatokat leszámítva, de azokat akkor is megcsinálják, ha 24 órásban kint van a gyermek. De ez az én véleményem.
Nálunk úgy működött, hogy a férjem gyakorlatilag akkor jött be a szobába amikor csak akart. Egész nap akármikor jött akármeddig maradt. Hiszen kettesben voltunk csak a szobában illetve hármasban
Bnemonika!
Én nem voltam ilyen tanfolyamon, vhogy nem éreztem, hogy nekem ezeket előre el kell mesélni. Mindig is úgy gondoltam, hogy a szülés egy természetes folyamat, biztosan menni fog.
A szülőszoba-látogatásnak szintén nem látom sok értelmét, a lényeget már úgyis tudod. Az alap szülőszobák függönnyel vannak elválasztva, és van két külön szeparált szoba. Az egyik a lila-szoba, ez teljesen ajtóval ellátott külön szoba mindennel. Ha jól emléxem még inkubátor is van bekészítve. A másik pedig az újonnan átadott Ikeás szoba. Ez egy jó nagy szoba, franciaággyal, bordásfallal, sarokkáddal-jacuzzi- ahol az alternatív vajúdás gyakorlatilag bármely módját kipróbálhatod.
Fájdalomcsillapításról megint csak nem tudok nyilatkozni, nem volt benne részem
De szerintem ezt az orvosoddal is meg tudod beszélni.
Remélem valamennyit azért tudtam segíteni!
Sziasztok: Eszti