Új privát üzeneted érkezett!

Pálinkásat :)

Emma :)
Tiszta szívemből gratulálok!!!!! Egyik szemem sír, a másik nevet.... Napra pontosan együtt lettünk babások.....

Az én büszkeségeim:

Kép Kép

Úgy babáznék már megint.......
Vendég
 


Sziasztok!

Szilva :D

Boldizsár is gyönyörű baba. És milyen komoly. :D

Tiza :D

Akkor már értem a sírás okát. :D CSak kéri a jussát. :wink:

Emma :D

GRATULÁLUNK!!!!!!!! Sok boldogságot midannyiótoknak és jó egészséget!

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu
 
 


Gyugyi :D

Én meg úgy babáznék már....... :wink:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu
 
 

 
 

Sziasztok! :)
Emma: :lol:
Gratulálok, jó egészséget sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!! :wink:
Csajok annyira édesek a babák, büszkék lehettek!!! Persze az apukák is!! :lol: :lol:

Végignéztem tegnap a 4D-s CD-t és taliztam egy elég jó képet a kiscsajról. :lol:
Kép
a folt a fején a méhlepény eltüntese miatt lett, de így legalább kicsit látszik a pofija. :roll:

drumka
 
 


Sziasztok!

Hááát visszajöttem...NAGYON JÓ VOLT OTTHON, csak a párom hiányzott...most meg a nagyfiam, s persze a szüleim :? ez már mindig így lesz!
Először is:
Emma!! Nelli!!
Hatalmas gratula Nektek!!
Szilva! Tiza!
Nagyon ügyik vagytok, s nagyon szépek a babók!! Hihetetlen, hogy mennyire megy az idő..még most izgultunk értetetek, s már 1 hónaposak a lurkók! Én most az szeretném, ha minden nap 3 napig tartana (legalább :lol: )
Drumka!
Gratula a kiscsajhoz!! Mi is voltunk, szupi volt az ultrahang (+1x köszi), próbálok én is feltenni képeket...
GTünde!
Fici egyre édesebb, nagyon ügyi, hogy már fekvőtámaszt is nyom :D ... Jó feltöltődést neked!! Talán a tesó is hamarosan beköszönt :wink:
Tündi!
Ügyi vagy, hogy ilyen keveset híztál eddig, én már lassan a duplájánál tartok :cry:

Rólunk:
A kis drágám, aki 110%, hogy fiú, július 4-én (két hete) volt 197 grammos, s kb 18 cm(fej-láb), a "néni" szerint. Persze kamasz fiam előadta magát, kezdve onnan, hogy "hajzselét tesznek a hasadra??", vagy "miért lyukas a feje?" (aztán tekert valamit a hölgy a gépen, s már nem is volt lyukas), nagyon nagy élmény volt, s persze a legfontosabb, hogy azt mondta, hogy mindene rendben van!!!!!!
Szombaton megyek itt a dokihoz, már nagyon várom, hogy lássam, hogy minden ok.
Már múlt hét hétfő óta biztosan érzem a mocorgást, de még a legtöbbször nagyon halovány. Mégis mindig nagyon várom, mert annyira megnyugtat....
Voltunk egy csomó üzletben otthon, de persze babakocsi ügyben, ha lehet, én mégjobban összekeveredtem, mint eddig...olyan nincs amit én szeretnék (két irányból tollható, három funkciós), ezért majd valamiféle kompromisszumos megoldást kell találnom (ja, s persze a színe sem mindegy :oops: )

Elnézést, ha valakinek, valamire nem reagáltam, igyekszem visszalendülni!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


s a képek:
Kép
Kép
nagyszülők szerint már most látszik, hogy milyen okos :lol: , mert már "gondolkodik"

Gyugyi!
Megértelek, hogy babáznál, de vigasztaljon, hogy tényleg két gyönyörű "nagymanód" van!!! Ők is olyan nagyon sok örömet tudnak adni!!! S biztos, hogy hamarosan kopogtat a gólya! Szorítok, hogy minél előbb összejöjjön!! (s persze ti is tegyetek meg a nyári szünetben mindent :lol: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi: :)
Örülök, hogy minden rendben van veletek. :wink:
Nekem is kiakadt a fiam a zselétől, és amikor beszólt, hogy tiszta Darth Vader képe van az uh-os csaj azt hittem leesik a székről. Mondta, hogy már sok mindent hallott, de hogy ilyet még nem. :lol: :lol: :lol: A babakocsi nálunk is nagy dillema. Van 2 db de tegnap apa kinézett egy "szekeret" ami neki nagyon tetszik és igazi kiscsajos, m ert ugye amik vannak fiúsak, igaz nég nem is használtuk. :lol:
Csajok normális, hogy még mindíg nem híztam egy dekát sem? Tegnap vettem a Kenguru Gold-ba egy nacit meg egy felsőt és az S-s naci majdhogynem nagy. A mérkeg meg ugyanannyit mutat mint 2 héttel, 5 héttel, 10 héttel ezelőtt. :roll:

drumka
 
 


Sziasztok!

Emma :D
Sok boldogságot, egészséget és persze sok tejecskét a kis Zalánnak. Örülök, hogy gyorsan és egészségben megérkezett. Teljék egymásban sok örömötök!

Szilvi :D
Üdv újra itt! Nagyon szép a kismanód, bár Kristóf után nem nagyon lehetett mást várni,nem?

Drumka :D
Szerintem normális... Legalább is most én is így gondolom a magam 50 dekájával :D . Julcsinál már ilyenkor +6 kilóm volt. de én örülök neki, mert még mindig nem hordok kismamarucikat és kényelmesen alszom, bárhogy. Szerintem ez azért is van, mert nyár van és nyakaljuk a gyümiket, zöldségeket, ahelyett, hogy téli unalmunkban lepényeket, pizzát meg kalácsokat sütnénk magunknak. Legalább is én ennek tudom be. :wink:

Tünde :D
Kár, hogy ritkábban jössz majd, de teljesen érthető. Pihengess amennyit tudsz Fici mellett, ami tudom, nem egyszerű.
Normaflore-t kb. 3 hónapja adom Julinak.

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Emma :P
Szívből gratulálok Zalán babához!
Örülök, hogy jól vagytok. Nem is tudom, ha még 3 hétig bent maradt volna Zalán, mekkorára nőtt volna???? :oops:
Sok boldogságot, és még több tejcit kívánok nektek :P

Szilvi :P
Üdv. újra köztünk :lol: Már nagyon hiányoztál. Nagyon jól sikerült az uh-os fotó. Gratulálok!

Drumka :P
Tök jó lett ez a 4D-s fotó :P

Tiza :P
Összehasonlítottam a fiúcskák férfiasságát, és háááááááááát Marci győzött :oops: Nagyon ki édes.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Nelli :)

A szoptatás nekem is nagyon nehezen indult be, és bizony én is jártam úgy, hogy este együtt bőgtünk Mesivel, mert nem maradt tejcsi. Végül is anyukám segítségével sikerült rendbehozni a dolgot.

1.Először is: nem kevés a tejed! Az első fontos dolog, hogy etess három óránként, és kész! Nem mindig éhes a baba, amikor sír. Én ebben a nagy melegben adok neki vizet (pici cukorral) két szopi közt, ha szomjas. Egyébként sokszor sír, cuppog, azt hinném, éhes; de nem: cicizni szeretne. Számára végül is ez a legjobb elfoglaltság! Ennek "kivédésére" mégis bevezettük a cumit. (Pedig nagyon nem akartam) - így cuclizhat, ha akar.
Ha három óránként etetsz, bizti elég tejcsi termelődik.
2.A másik, ami emellett segített: Szoptatás után fejd ki a maradék tejcsit. Én ezt összegyűjtöm, és nagyon megnyugtat, hogy ott van egy kis tej, ha mégse lenne elég (de elég, mostanában gyakran oda se adom az összegyűjtött tejcsiket). És a masszírozás, a teljes kiürülés hatására több lesz a tej!
Szóval, csak nyugi!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de nagyon remélem, hogy tudtam segíteni! Ha nekem nem segít anyukám, lehet már nem is szoptatnék...
Drukkolok! :D


Emma :)

Gratula a babához!!! Várjuk a beszámolót! :D

Majd írok még, most Mesi nyöszörög...

Kép
rejtjel
 
 


Rejtjel :)
Pont ezt csinálom én is. Délelőtt, amikor még több a tej, kifejem, és elteszem. Ezt adom pótlásnak. Sajnos most nem volt elég, mert láttam, hogy nyűglődik a cicin és sír, és a pótlást benyakalta. Persze sokszor csak cumizni szeretne, de mikor éhes, azt nem lehet másra fogni :(
3 órát még nem bír ki sajnos. Addigra talán nekem is jobban telítődne a cici.
Ma csináltam neki vizet is, de nagyon nem kellett. Nem tudtam vele elterelni a figyelmet a ciciről.
Köszi a tanácsokat, minden apró dolog jól jön. csak lassan ott tartok, hogy nincs olyan infó, amit ne próbáltam volna.
Cumin már én is gondolkodtam, csak annyira utálom, mert a 3,5 éves lányom is cumizik még, és semmi hajlandóságot nem mutat a leszokásra.

Emma :)
Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!
h.nelli
 
 


Lányok:
Nekem a fiamnál volt ez a gond. Hazaértünk a kórházból, ott rengeteg tejem volt, otthon ugye hülyére aggódtam magam, hogy elég e a tejem, minden rendben van, stb. Szépen lassan az idegeskedéstől kezdett fogyni a tejem. A 4kg-val született gyerek meg csak sír, ordít mert én úgy gondolom éhes pedig lehet nem is az a baja de én azt hittem én egyre idegesebb voltam ami átragadt a babára is és így szépen lassan nem volt tejem. Aztán kihívtam a gyerekorvost és mondtam ha nem ad tápszert tuti éhen hal a gyerek. Egyből tudta, hogy mi a helyzet ebbe minden anyuka beleesik. Felírta a tápszer én kiváltottam azonnal bekevertem neki de még a fülén is az jött vissza. Egyszerűen nem bírta. Itt jött a teljes pánik szalonnát mégsem adhatok neki mi lesz velünk. Aztán leültem és megbeszéltem magammal, hogy így tönkremegyünk mindannyian. Ahogy kezdtem megnyugodni és megbeszéltem magammal, hogy nem reménytelen a helyzet úgy lett egyre több a tejem. 6 hónapig csak anyatejet kapott és 1,5 évig tudtam úgy szoptatni hogy még egy kislánynak fejtem le akit 4 hóapig az anyukája csak az én tejemen nevelt.
Ami még segít az alkoholmentes sör. Nekem rengeteg tejem lett tőle. De a legfontosabb a lelki nyugalom.
Ez az én véleményem és az én storym. :oops:

drumka
 
 


Nelli :)
most olvasom csak ezt a szopi ügyet...
Hát, teljesen megértem a lelkiállapododat. Nálunk is teljesen ez volt a helyzet. Sajnos a szopi nem mindenkinél indul be könnyen és ez az időszak bizony borzalmasan nehéz.
Nálunk pl. úgy kellett produkálni a megfelelő mennyiséget, hogy Julcsi csökkent szopóreflexszel született és így nem is tudott szinte születésétől kezdve szopni, és nem is keresett a fejecskéjével.
Én amit nagyon tudok neked ajánlani, az a La Leche Liga honlapja: www.lll.hu
Itt rendkívül meggyugtatóan állnak az emberhez, telefonon kérhetsz is szoptatási tanácsokat, de rengeteg infó van az oldalon is.
És Drumkának is igaza van: próbálj magadra erőltetni egy kis nyugalmat esetleg vesd be az Urticát, ha eddig nem tetted, de a honlap munkatársait mindenképp ajánlom. Nekem is ők segítettek.

Ne, aggódj, harmadszorra sikerülni fog!!!!!!

Kép
Kép
kismok
 
 


Szia Csajok!

Emma

Gratulálok Zalán-babához. Nekem is pont az jutott eszembe, hogy te Úristen ha kivárja a 40 hetet, akkor mekkora baba lett volna. Aztán meg is ijedtem, hogy megszültél a 38. hét előtt. Ezek szerint nem sokára már tényleg én is bármikor számíthatok rá, hogy beindul. Kezdek parázni, pedig elvileg nekem még 4 hetem van.

Mona

Ha jól emlékszem neked voltak aranyeres problémáid. Ha nem gond róla írni, akkor megírnád, hogy milyen kenőcsöt használtál, és rendbe jöttél-e? Nekem most minden ok nélkül (nincs szorulásom) előjött, és nem akar helyrejönni. Holnap mondjuk tervezem hogy elmegyek dokihoz, de attól meg félek. Nyugtass meg, hogy így a 9 hónapban ugysem csinálhat semmit velem a doki. Emiatt félek a szüléstől is, hogy mi lesz ott velem, mármint az aranyeremmel.

Holnap megyek egyébként magzati szívhang-vizsgálatra vagy hogy hívják ezt nem tudom.

Drumka

Előbb utóbb ugyis elkezdesz hízni, most még szerintem teljesen normális, hogy nem híztál, ha te ilyen alkat vagy. Én a 18. hét után kezdtem el hízni. Most 36 hét után 10 kilonál tartok. Bár ez a Tiza 4 kilojához képest soknak tűnik, én az előző terhességemhez tudom hasonlítani. Akkor 9 hónap alatt 12-13 kilot híztam. Most szerintem nem hízok annyit a nagy meleg miatt, de ennek csak örülök.

Nelli

Okos tanáccsal nem tudok szolgálni a szopiztatással kapcsolatban, csak azt tudom mondani, hogy próbálj ne idegeskedni emiatt, mert az biztos nem tesz jót a tej-termelődésnek. Próbáltad már azokat homeobogyókat, amiket itt a többiek is említettek, a tej-termelődés serkentésére? Én pl. alkohol-mentes sört ittam, de nem mondom, hogy ettől volt tejem. Szóval fel a fejjel. És próbálj ki többmindent, csak ne görcsölj ezen. Nem szabad. Nem a te hibád ha nem sikerül, ilyen alkat vagy.

Tiza

Irigyellek, hogy ilyen következetes tudsz lenni. Le a kalappal. Én soha nem bírtam hallgatni, hogy sír az Anett, és valszeg most sem fogom bírni.

Bocsi ha sok voltam, de ritkán jövök.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Tímea: :)
Nekem ez azért furi mert a fiammal 30 kg-t híztam és ilyen idősen már 7 kg volt fent rajtam. De mind1 nem bosszant, a baba rendben növöget, vele minden rendben, az hogy én meg a régi nadrágjaimat hordom igaz mind extra csípő :oops: az meg csak jó. :wink:
Lányok én holnaptól 1 hónap szabira megyek, mindenkinek minden jót kívánok!!! :)

drumka
 
 


Nelli :)
Szoptatáshoz:
Én is nagyon be voltam tojva, hogy vajon sikerül-e majd szoptatnom? Be is szereztem az urtica homeos bogyót, amit mai napig szedem a biztonság miatt, aztán meg iszom a lactoherb tejfokozó teát, és próbálok minél több folyadékot inni még mellé.
Én úgy érzem, hogy egyenlőre pont elég a tejem Boldinak. Amikor szopiztatás után még próbálok lefejni, csak cseppek jönnek a cicimből, úgyhogy mostanában már nem is kísérletezek vele.

Drumka :)
Szerintem minden terhesség más lehet. Sokaktól azt hallom, hogy az első gyereknél sokkal többet híztak, úgyhogy ne aggódj a fő, hogy rendesen egyél.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Babás Lányok!

Nektek hogy bírják a csemetéitek ezt a meleget?
Asszem Boldizsár nagyon rosszul.
A tegnap éjszakánk is nagyon nehezen, és rosszul telt, illetve reggel 7 óta kb. fél órát aludt egészen este 7-ig.
Most éppen aluszik, de már előre félek az éjszakától :(

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva :)
Nekem éjszaka alapvetően alszik Brigike, csak enni kell, viszont napközben maraotonokat tud fenn lenni. Őket is megviseli a hőség. De ma én is izzadtam éjjel, hiába volt nyitva az ablak.

Kétféle homeos cuccot eszem, plussz tejserkentő kapszulát, kétféle teát, egyéb tejserkentő dolgokat. Ha ennyi nem elég, akkor mi? Ja, és iszom 3,5-4 litert.

Az alkoholmentes sörből naponta mennyit kell inni, hogy jó legyen?
h.nelli
 
 


Emma :D

Hatalmas gratula Zalán babához és a nagyon büszke apukához is!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


A tejcsi témához:
még azt akartam írni, hogy én is ittam a laktoherb teát az első három hétben, illetve napi két doboz joghurt, és gyümilevek.

Meg azt elfelejtettem írni, hogy a vizet én melegen adom Mesinek. Hidegen nem kell neki, sőt, langyosan sem. Frankó lehet a 37 fokos cukros víz :D Hát, ízlések és pofonok :D

A cumit én is azért elleneztem nagyon, mert a két öcsém még nagycsoportosan is szopta :( Remélem Emese nem így lesz! Szerencsére úgy látom, csak ritkán kell neki, egy csomószor nem fogadja el... ;)

Különben Drumkának nagyon igaza van: nekem is akkor kezdődtek a gondok, miután anyósom beszólt, hogy "ó, biztos kevés a tejed" (Mesike épp nyűglődött). Na, én meg el is hittem, és csak rosszabb lett. Aztán jött anyukám, és "helyrerakott": nem kevés a tej, nemcsak az éhségtől sír a baba, stb. És tényleg elég a tej, amióta hiszek benne, hogy igen, elég az :) Mellesleg a heti egyszeri mérlegelés is megerősített ebben: a baba szép lassan, fokozatosan hízik: heti 170-200 grammot :)

A melegről:

Jobb érzésem ellenére mégis bekapcsoltuk a ventillátort. Mesike egy vékony sapiban van itthon... :( Szégyellem magam, de nem bírtam a hőséget, mellesleg ő is örült a hűvösnek... Persze most félek, hogy baja lesz a fülének, a szemének... remélem megússzuk!
Egyébként teljes elsötétítés, és számoljuk a napokat ;)

Kitartás mindenkinek, nyaralóknak jó pihenést!

Kép
rejtjel
 
 


Szilva :D Kismok :D Drumka :D
Köszönöm a kedves "visszafogadtatást"!!!

Szilva :D
Ez a lent-fent kérdés már engem is foglalkoztat, hogy mit csinálok a babóval fent, ha a konyhában van dolgom, de mint látom Tizával jól megoldottátok. Remélem, hogy nekem is sikerül majd!! Végül is ez legyen a legnagyobb problémánk :wink:

Kismok :D
Tök jó, hogy Julcsival minden rendben van!! S gratula a férjednek!! Veled minden rendben van?? Már nem kell feküdnöd?? Jó pihit!

Drumka :D
Örülj, hogy nem híztál semmit, a baba jól van, s majd a kilók is elindulnak, ha akarnak :lol: Ilyenek vagyunk mi nők....ha hízunk az a baj, ha nem hízunk, akkor az :wink: csak csendben jegyzem meg, hogy csoda, hogy a pasik néha nem értenek minket? :wink: Jó pihenést nektek is!

Nelli :D
A három kiscsaj nagyon drága!!! A szoptatáshoz csak 14 éves emlékeimből tudok hozzászólni.. nekem szinte semmi tejem nem volt, pedig amit lehetett enni, inni én kipróbátam. Akkor még nem volt ennyi bogyó, s talán nem is stresszelték az anyukákat ennyire az anyatejes táplálással. Azt érzem néha, hogy akinek ez nem adatik meg, az már nem is anya...most tartok ettől az érzéstől, de próbálom magamnak megmagyarázni, hogy a Kristóf is felnőtt, Hála Istennek nem volt beteges, s hogy ez annyira típus kérdése, mint az, hogy valaki a hasára vagy a fenekére hízik, vagy éppen nem hízik sehova, s még sorolhatnám! Egy biztos, ne stresszelj, mert az bizti nem jó, s nem csak a tej, hanem a három kiscsaj miatt sem!!!
Bocsi, egy kicsit hosszú lett!

Timi, Mona :D
Ti jöttök már hamarosan!! Kitartás! Tudunk majd rólatok??

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


hali csajok!
ma voltunk az uh-on, Manócska 55mm, tarkóredő 1,2. keze lába meg van, csak úgy hadonászott vele, meg izgett mozgott, alig tudták lefotózni, olyan aranyos volt!

a rókacsalád nagyon befészkelte magát, nem akar távozni. már híztam kemény 1 kg.-t. és nehezen viselem ezt a nagy meleget, de a lényeg, hogy a pincurom jól érzi magát a börömben, ha már én nem
jók legyetek! puszi!
Vendég
 


baba8 :)
Gratula Manócskádhoz! Ne aggódj, a rókák miatt én 3kg-t fogytam az elején (aztán visszaszedtem bőven, haha!) Nemsoká elvándorolnak tőled!

Szilvia :)
Egyetértek veled abszolút, szerintem is agyonstresszelik az anyukákat ezzel az anyatejes-táplálással...


Jut eszembe, főleg az István kórházban, nyomatják az "igényt szerinti szoptatást" - de az Emese igénye szerint: akár le se vegyem a ciciről soha :D

Most itt alszik az ölemben a kis drága :D

Kép
rejtjel
 
 


Mona :lol:


Mi van Veled / Veletek??? :wink: :lol:

Vendég
 


Sziasztok :)
Meg vagyunk mi is, de egyre kevesebbet netezek (ezt egy éve még nem gondoltam volna :D )

Szilcsi :)
Gratuláltam már Boldizsárhoz? Nagyon édes baba :)

Emma :)
Neked is gratula itt is:)

Nelli ::)
Csodaszépek a lányok :)
Szopi miatt ne aggódj. Szerintem adj neki nyugodtan olyan sűrűn, mailyen sűrűn kéri, ez a La Leche Liga ajánlása is. A www.lll.hu oldalt én is csak ajánlanitudom, nekem nagyon sokat segített. Tanácsadót is hívatm fel és ő is nagyon kedves és segítőkész volt. Szóval nekem sem volt egyszerű az elején a szopi, de mostmár ok. Igény szerint szoptatok, és egyáltalán nem megterhelő.
Ami nekem nagyon használt még az a www.boldogmama.hu -n leírt kapszula. Egy nap szedés után is már úgy bedurrantja a cicim, hogy csak lesek.


Balázsom:
Kép Kép

wish
 
 


Nelli :)
Hát akkor mindent tudsz. Az alkohol mentes sörröl nem is hallottam eddig, de asszem én is kipróbálom. Mi bajom lehet tőle???? Tényleg mennyit érdemes belőle inni? Holnap veszek a bótban.
Az éjszakánt megint 2,5 órás nyüglődéssel telt :( Viszont ma napközben egész sokat aludt Boldi. Képzeld azt találtam ki, hogy többször lezuhanyoztam. Nagyon szereti a fürcsit, és úgy éreztem, hogy Ő is felfrissült kicsit :P

Rejtjel :)
Én ma egyetlen pelusba "öltöztettem" Boldit. Ha aludt akkor betakartam egy textil pelenkával. Egyáltalán nem fázott.
Én is vettem cumit, de csak végszükség esetén akarom bevetni. Tényleg az új cumit, ha kiveszem a csomagolásból ki kell főzni, vagy mit kell vele csinálni mielőtt a szájába adnám?

Szilvi :)
Az első napokban én is nagyon aggódtam, hogy mi van ha nem vagyok Boldi mellett. Mi vettünk babyőrt, úgyhogy ha véletlenül mégis az ágyában alszik fent és mi lent vagyunk, vagy a kertben, akkor az nagyon megnyugtató tud lenni.
Mellesleg nagyon jól megfogalmaztad, hogy a mai trend a szoptatással kapcsolatban nagyon frusztráló az újdonsült anyukáknak. A védőnőm szerint aki akar szoptatni az tud is. (Szerintem ez baromság)

Baba :)
Örülök, hogy minden rendben van nálatok is :P Csak így tovább. Az a fránya vörös meg majd csak távozik lassan...

Dobok képet mára is ha nem bánjátok :oops:
Kép Kép

Kép
Kép
szilva069
 
 


Wish :)
Szia!!!!!!!!!!!!
Köszi a gratulát, még nem írtál.
Nem semmi, hogy Balázs már mekkora?! Még mindig nagyon szép :P

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok!

Aztaaa Emma, nagyon-nagyon gratúlálok!
Itt volt nálunk 5 napig, egy 4éves rokon kiscsaj :) Hát csajok, minden elismerésem azé a kismamáé, akinek ennyi idős körüli gyerekei vannak. :roll: :oops:
Ma beugrottunk a dokimhoz, megmutattuk neki a ctg-és papírt, és azt kérdezte hogy még nem szülünk, merthogy a cikk-cakkjaim igencsak fájásokat mutatnak :roll: Nyugtassatok meg, hogy ha kezdődnek a fájások, akkor nem annyira gyengék, hogy csak legyintek egyett, hogy ez tuti nem az :oops:
Timea Sperti a kenőcs neve, nekem nagyon bevált, /bár azt mondják csak egy darabig/ :roll: Valamit csinálhatnak vele a 9 hónap alatt is, mert nekem azt mondta a dokim, 1 hétig használjam azt a kenőcsöt, és ha még akkor is vérzik, akkor sebész orvoshoz kell fordúlni :roll:
szilvia, igen tudtok majd rólam, tündinek megy az sms :wink:
nagyon édesek a babók :wink:
mindenkinek pussz, és kitartás!

Kép
mona76
 
 


Mona
Köszi a választ. Ma megyek dokihoz. Nekem nem vérzik, csak kijött, és kellemetlen. És igazából a szülés miatt paráztam be miatta. De tegnap a nőgyógyi dokim megnyugtatott, hogy ne izguljak emiatt. Kiváncsi vagyok ma mit mond a szakorvos.
A ctg és az nst ugye nem ugyanaz? Ctg-re mikor kell menni? Az mutatja az összehúzódásokat?

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


A hőséget egyre kevésbé bírjuk Mesivel, főleg délután. Arra jutottam, hogy a délutánokat légkondicionált plázákban töltjük jövő keddig. Délben Apa értünk jön a légkondis kocsival, bedobjuk a babakocsit, és kitesz valamelyik plázánál. Pelenkázó van, szopiztatok egy padon ülve, a wc-ben, mindegy, nem érdekel, ki mit szól…

Mit gondoltok? Emese már annyira nyűgös a meleg miatt délutánonként, hogy félek, valami baja lesz…

Szilva :)

Ki kell főzni, legalábbis a mienknek rá volt írva a csomagolására… persze lehet van, amit sterilen csomagolnak, de nem árt ;)
Boldi nagyon édes! Látom, szeret fürdeni ;)

Wish :)

Balázs igazán tündéri! Megnézem a boldogmama.hu-t – tejből sose elég :D


Mona :)

Nagyon izgi már, drukkolunk neked! Nyugi, elég erősek lesznek a fájások, biztos, hogy észreveszed! Az különben jó, hogyha már vannak, mert megindul a tágulás is – nem kell annyit vajúdni majd ;)

GTündi :)

Látom senki nem kapkod a tábla után :D Én sem merem bevállalni, ha jön pár hasfájós nap, megint nem tudok majd jönni…
Pocakosok, jelentkezzetek táblaőrnek! :D :D :D

Timi :)

CTG az utolsó négy héten van, hetente egyszer. Mostmár menned kéne rá :) A pocakodra raknak két vizsgálófejet, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját mutatja ;) Rajzol a gép egy kis grafikont, amit a doki megnéz...
Hogy bírod a hőséget?

Kép
rejtjel
 
 


Wish :)
Szedem a kapszulát már 4 napja, de nekem nem termelt annyi tejet :(
Most a házioros javasolta, hogy a laktoherb helyett vegyek a milupától tejserkentőt, mert az jobb. Ezt is kipróbálom.

Forróság: ezt már nem lehet kibírni. Ma éjszaka 1/2 2-től nem aludt Brigi. Meg mi sem. Semmi felfrissülés nincs még éjszaka sem, már nagyon nyűgös mindenki.
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Szilva, Wish :D
Nagyon tündérek a fiúk!!!

Lányok! Tanácsot szeretnék kérni! Tegnap óta csípés szerű pöttyök (ezek inkább csípésnek tűnnek) jöttek elő, melyek viszketnek is időnként. A bal kezemen, karomon, ujjaimon van vagy 6-7, s ma reggelre a hasamon is lett 4, melyek nem igazán viszketnek....nagyon ideges vagyok, hogy nem-e valami fertőző kiütés, mely árt a babónak...a dokimat hívtam, de mivel holnap van időpontom, azt mondta ráér addig....jó lenne előbb tudni, hogy milyen tünetei vannak a ferőző kiütéseknek, mert lehet, hogy tényleg csak valami allergia :roll:
Semmi más bajom nincs, ezért reménykedem, hogy nem nagy a baj :roll:
Köszönöm :)
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Nelli :)
Ne aggódj az biztos nem használ. Én azt mondogattam magamban, hogy az éhező afrikai asszonyok is tudnak szopttani, akkor biztos én is tudok. Ami nekem az elején sokat segített az az volt, hogy tényleg befeküdtem az ágyba Balázzsal két napra és amikor csak enni akart adtam neki, és addig hagytam a cicin, ameddig rajta kart lenni. Kb csak pisilni és enni keltem fel. Persze nekem nincs másik két gyerekem.
Még egy homeos bogyó van a közismert Urtica Urens 5ch-n kívül : Alfaalfa D6 szopi előtt 15-20 perccel 3-4 bogyó, ez a tejleadó reflex beindulását segíti.
Az Urtica Urensnél is fontos, hogy max 5 napig szabad szedni,mert utánn apasztani kezd. Öt nap után pár nap szünetet kell tartani. Nekem azt is mondták, hogy az Urtica Urenssel nem szabad együtt inni a laktoherbet, mert kioltják egymás hatását.
És van még két dolog amit én nem próbáltam, de állítólag segít:
Tejserkentő golyócskák:
Hozzávalók (kb. 40 golyó):
250 gr búza, 150 gr árpa, 100 gr zab, egy marék kesudió, 150 gr vaj, 150 gr barnacukor.
Elkészítése:
a gabonát lisztté őröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. 10-15 másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha kicsit kihűlt, 3-5 evőkanálnyi vízzel elkeverve 2-3 cm átmérőjű golyócskákat formálunk.

Teakeverék:
40g kerti kakukkfû
30g bazsalikom
80g kecskeruta
50g csalánlevél
50g édeskömény
50g ánizsmag
25g majoranna
ezt össze kell keverni, 1/2l vízbe 2ek., leszürve ízesíthetõ.

Egy másik teakeverék:
-kecskeruta
-bazsalikom
-kakukkfű
-csipkebogyó áltermés
-édeskömény
-csalán
-ánizs
-majoranna
Összeönteni az egészet egy nagy edénybe, összekevered, ebből fél liter forró vízhez 1 púpos evőkanál fű kell.

És végső esetben tápszert (is) fog kapni Brigi, akkor sincs semmi, szépen fel fog cseperedni úgyis. Csak ne stresszeld magad ezen a tejkérdésen, mert az árt a legtöbbet.
Az a baj ezzel a szoptatás dologggal, hogy annak ellenére, hogy legtermészetesebb dolog kellene legyen, annyit okoskodunk-töprengünk rajta, hogy amiatt nem megy. És persze mindenki nyomatja a jórnacsokat, mint én is az imént. De szerinem ténylegnem több vagy kevesebb valaki attól, hogy tud-e szoptatni vagy sem, a lényeg, hogy ne éhessen a baba és szeressék. Nem?

A szüléssel is ugyanez van. Pont most olvastam egy cikket, hogy menniyr fontos a szülsé utáni első óra (az aranyóra :shock: ) a kötödés szempontjából. Hát nem tudom, nekem császár volt, így nem volt aranyóra, de Balázs anniyra kiegyensúlyozott baba, hogy jobbat kívánni sem tudnék (de nem is karok, mert ő az én tündérherceem (csak a férjem rá ne jöjjön :lol:)). És anniyra kedves, hogy ha meglát egyből rámvigyorog. Sőt, annyira édes, hogy ha pl fáj a pocija és sír miatta, akkor amikor vígasztalom, akkor két hüppögés között kinyom nekem azért egy mosolyt. Imádnivaló :) Szóval a kötödés és az hogy hogyan nő fel a gyerek nem aranyórán (milyen hüly név egyébként is, olyan mintha érettségi ajándéklenne a gyereknek :D ), meg szoptatáson múlik, hanem a szereteten és a törődésen. Szerintem

Uff. Most annyit írtam, hogy egy hónapig megint nem jövök :D

wish
 
 


Sziasztok!

Szilvia :)
szerintem ne aggódj túlságosan (persze, tudom, könnyű ezt mondani), de a végtagokon ált. csak allergiás eredetű kiütések jelentkeznek, ha a testeden, pocakodon alig van, akkor biztos nem valami fertőzés. Pl. barihimlő elsődlegesen a testen szokott előjönni és csak később lesz a végtagokon is (és nem is csípésszerű annyira). Bizti nem lesz semmi baj!

Nelli :)
annyira becsülésre méltó az elszántságod! Nagyon sokan vehetnének rólad példát! Egész biztos összehozzátok ezt a tejcsi kereslet-kínálatot pár nap alatt. Lényeg, hogy tedd cicire, amikor csak kéri (nem baj ha másfél óránként), ilyen dögmelegben úgyis szomjasak a babák és ha gyakran szopiznak, rövid ideig, főként az első tejből jut nekik, ha meg hosszabb ideig, megkapják a laktató adagot is. :)
Julisom amúgy majd 5 hós koráig 2 óránként kért enni (persze nálunk más volt a helyzet, mert végig fejnem kellett :? )

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Szilvia:)
Nem lehet melegkiütés? Ha hidegre enyhül, és csökken a pirosság, akkor lehet az. Napon meg erősődik a meélegkiütés és jellemző rá, hogy nem csak viszket, hanem kicsit ég is, főleg ha megvakarod.

wish
 
 


Wish :)
Gyönyörű szép kicsi fiad van!
És abszolút igazad ebben a szopi-stressz dologban...
Persze, hogy mindenki azt szeretné, hogy könnyedén és anyatejjel tudja táplálni a babáját, de ha mindent megtesz az ügy érdekében és akkor sem jön össze, akkor is egy rendkívül törődő, figyelmes, odaadó és kedves anyuka lesz, legfeljebb a gyerkőce a tápit fogja kajálni, de ez a végeredmény szempontjából már nagyon mellékes.

Én erről az "aranyóra" elnevezésről még nem hallottam, de talán jobb is, mert anno két éve nálunk olyan rosszul alakult a születés utáni egy hét, hogy az akkori állapotomban biztos még jobban kikészültem volna. Ennek ellenére Julcsi is egy nagyon kis édi gyerkőc lett, aki mindenkit kb. két perc alatt levesz a lábáról, de ha bármi baj van, lélekszakadva rohan hozzám, hogy a köv. pillanatban már felszabadultan kacagjon... :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 


Emma :)
Ez aztán a meglepetés. Úgy tűnik ezek a babák előbb akarnak kijönni. Gratulálok és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek. Na meg hogy a fent említett szoptatási mizéria elkerüljön.

Nelli és a többiek :)
Szerintem a tej függ az öröklött génektől is. Nem biztos, hogy mindenki úgy tud szoptatni, ahogy akarja. Ettől nem kevesebb senki és nem szabad stresszelni rajta, mert még jobban nem lesz, de ezt ti is leírtátok. Nekem szerencsére sok van, most is be van durranva, de mindig nem tudom lefejni, mert akkor az egész napom szopiból, meg fejésből állna.
Tényleg szerintetek érdemes lefagyasztani? Eddig főként rossz tapasztalatokat hallottam (felengedve büdi és nem kellett a babának), viszont nagyon sajnálom kiönteni. Általában szopi után vagy 100-150 ml-t még le tudok fejni. Soha nem gondoltam volna, tök kicsi a mellem (úgy egyébként, persze most hatalmas és imádom.) Az alkoholmentes sört én is nyomattam egy időben. Szerintem jó és úgy érzem, hogy a dinnye is (nagy mennyiségben), mert én eltüntetem kb. egy nagynak a felét minden nap. Szinte alig iszom vizet, mert barackot meg dinnyét falok feszt.

Szilcsi :)
Hát a mi kis drágáink nagyon hasonlítanak egymásra. Marci is elég nyűgi és sokszor éjszaka sem akar aludni. Valamelyik nap a férjem dajkálta reggel 4-től 7-ig. (Addig én aludtam.) Mi is fürdetjük többször egy nap és nagyon élvezi.

Friss mamik :)
Csak én szenvedek állandó idő hiányban? Röhej, hogy amikor napi 8 órában dolgoztam mindenre jutott idő, most meg csak beosztással, pedig korán kelek és későn fekszek. Hogy van ez?

Mona :)
Ne izgulj a fájásokat fel fogod ismerni, főleg amikor már sűrűsödnek. Mondjuk én is be voltam tojva, hogy észre veszem-e, hogy eljött a szülés ideje és meg is kérdeztem a dokit. Kinevetett és azt mondta, hogy biztosan tudni fogom, mert a fájások rendszeresek lesznek és sűrűsödnek v. pedig zutyy elmegy a magzatvíz. Na ehhez képest a magzatvíz nem zutty ment el, ezért nem is voltam biztos a dologban és csak miután a neten elkezdtem ez ügyben nézelődni jöttem rá, hogy nekem a fájásokon kívül minden szülési tűnetem megvan (magzatvíz szivárgás, laza széklet, mensis fájdalom, derékfájás stb.)

Wish :)
De jó, hogy jelentkeztél. Balázs még mindig tündéri. Nekem sincs időm netezni. Sokszor csak olvasok, de ezért elfelejtem, hogy ki mit írt.

Kép
Kép
tiza
 
 


ja, és elfelejtettem írni, hogy tegnap voltunk dokinéninél. Marci 3,35 kg és 51 centi. Több mint egy kilót hízott 4 hét alatt (2,25-tel hoztuk haza), szóval nem hiába egy éhenkórász.

Kép
Kép
tiza
 
 


Rejtjel

Köszi. Akkor olyat nekem is néztek. Két vonal van a papíromon amit kaptam. Az egyik a baba szívhangja, a másik egy hót egyenes vonal. Gondolom az lesz az összehúzódás-jelző görbém. :D
A testem bírja a hőséget, csak a türelmem nem. Kezdek egyre nyűgösebb lenni, de a testem bírja. Helyesebben izzadok, mint állat, de gondolom ezzel az is így van aki nem terhes.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Wish, Kismok :D
Köszönöm a megnyugtatást, azóta nincs több, s már nem sokára holnap 10,15 lesz....egy vérvételt mindenképpen kérek a dokitól, úgy gondolom.
Wish, olyan jól fogalmaztál, szoptatás, szülés ügyben! Azért gyere hamarabb :lol:

Tiza :D
Nagyon ügyik vagytok Marci babával, hogy már ennyit híztatok! Csak így tovább (na jó lassulhat idővel az ütem :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok szerintem nem jó helyre írok, de az a topik címe ma mégsem jött meg nálam ez a helyzet 6.hónapja próbálkozunk babával, novemberben volt egy vetélésem amit csak a teszt mutatott meg az egyébb terhességi tünetek de az uh. nem. Most biztos voltam benne hogy nem vagyok terhes mert a mellfeszülés elmúlt a menses elmaradás előtt, de elbizonytalanodtam mert tegnap kellett volna megjönnie és nagyon fáj a gyomrom reggel hányingerem volt, székrekedésem van ami ugye mensi alatt nem szokott lenni. Ja és a tesztem negatív. Szerintetek?
Bocsi hza hosszú voltam :roll:
petomelinda
 
 


Hello-bello!!!!!!!!
Itthon vagyunk!
Gyorsan teszek fel képet a kicsikémről, ezek 16.-án készültek.
Majd még jövök, addig annyit: nagyon-nagyon boldogok vagyunk!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Aranyosak vagyok lányok, hogy így vígasztaltok, jó tanácsokat adtok. Bízom benne, hogy meglesz az eredménye.
h.nelli
 
 


emma nagyon szép Zalán baba!
Te szedtél homeós bogyókat?

kicsit irigykedem, szeretnék már én is itt tartani :roll:

Kép
mona76
 
 


Emma :)
Nagyon szépek vagytok! Te is sugárzol (valami ilyesmit írtak nekem is anno, talán a boldogságtól.)

Melinda :)
Hát ebből nem tudjuk megmondani, hogy mi a helyzet. Várj még egy pár napot, aztán tesztelj újra. Nem tudod mikor volt peteérésed.?Utána 14. nap már elég jól kimutatják a tesztek, de előfordul, hogy valakinek csak később. Igazából az ultrahang számít.

Kép
Kép
tiza
 
 


Hahó!
Na átírtam a gépbe a születéstörténetet (már a kórházban hétfőn lekapartam). A kezdet az volt, hogy szombat éjszaka lázzal bekerültem, gyógyszereztek, és ott tartottak, hogy várjunk meg 2 lázmentes napot. És akkor jött a vasárnap éjszaka....

Hajnalban: vmi csöpög belőlem: magzatvíz? vizelet? folyás?
Baba feje nagyon-nagyon lent, eszméletlenül nyom.
Le a szülészetre: nővér szerint, reggel a labor megmondja, hogy magzatvíz-e. Fel a szobámba, csalódottan. Semmi alvás, fáj mindenem.
Reggel 5-kor ki az ágyból, zuhany, hajmosás, borotválkozás. 6.30-kpr hívom Tamást, hogy itt nem lesz semmi, hazamegyünk egyben. Pihenek az ágyikóban, majd 7 -kor kiszállok, és zutty és jó nagy adag víz. Juhhé, ez már biztos a magzatvíz! Tamást hívom, sztorno minden, jöjjön azonnal. Nővérnek mondom mi történt, mutatom a betétemet, megerősít, hogy igen, ez a rózsaszín víz rényleg az. Úgy örülök! Mosolyogva szedem a cuccom, és megyünk a szülészetre. Ügyeletes doki megvizsgál, megerősíti, hogy a szülés elkezdődött, azt mondja, nem turkál sokat, mert a baba feje annyira lent van, nem akarja elmozdítani. Telefon Krisztának (szülésznő), dokinak. Krisztina 10 perc múlva ott is van, megviszgál: szűk 2 ujjnyira ki vagyok tágulva!!! De jó hír ez, mert még nem is rossz, nem is fáj! Borotválás, beöntés. Egyáltalán nem kellemetlenek. Közben folyamatos zutty-zutty, és minden magzatvíztávozásnál nagy könnyebbséget érzek. 8-kor megyek be a szülőszobára. Alig várom, hogy Tamás megérkezzen, meg a dokit megismerhessem. Tamás 8.10 körül ér, nagyon izgatottan. Doki 8.30 körül jön, első ránézésre szimpatikus. A csapat összeállt, megnyugodtam. Doki megvizsgál, elég brutál módon, a méhszáj nagyon hátul van, ezt húzta előrébb. Ő is 2 ujjnnyi tágulást mond. Annak érdekében, hogy az össze-vissza jövő fájásaim rendszereződjenek, azt mondja oxitocyn infúziót kapok. Nem örülök, de megnyugtat, hogy először nagyon keveset, aztán megnézzük a hatást, és megbeszéljük, hogy an tovább. 9-kor kezdik csepegtetni az infúziót, hamarosan beállnak a 3-4 percenkénti fájások. Jó erősek (100-120 körül) de köztük van időm pihenni. Szülőágyat próbáljuk fekve, ülve, sehogy sem jó, inkább ülök az ágy szélén, meg néha állok. 10 előtt jön a nagy ötlet: Krisztina áthozza a labdát! Hú, ez milyen szuper!!! Ráülök, Tamás egy kisszékre mögém. Fájáskor kérem, hogy ne érintsen, de a szünetekben simogat és segít ellazulni. Fájás közben vadul ringatom a csípőm a labdán. Sok fájásnál jön még mindig a magzatvíz. 10 körül újabb vizsgálat, 2 és fél ujjnyinál tartunk, kérdezem a dokit, mit gondol, 5 körül meglesz a baba? Doki válasza, ha így haladunk 3-ra is. Na ez jó hír, akkor 5 órát kell kibírni, és még nem elviselhetetlen. Azért kérem, hogy egy aneszteziológus legyen készenlétben, ha ennél is rosszabb lesz, szeretnék EDA-t, de kiderül, hogy a 3 közül senki nem tud jönni. Hú, ez meglep. Akkor nincs vésztartalék, ezt végig kell csinálnom, mese nincs. Fél 11-kor nagyvizit, nagyfőnök szerint még nagyon mosolygok, szóval ez eltart egy darabig, nagyon szurkol, hogy hüvelyi szülés legyen. 11-kor megemelik az oxitocint. Na innen szünet szinte nincs, csak 30 körülre megy vissza a fájás, és újrakezdődik. Nincs ugyan 100 körüli, csak 60-70, de pihenés nélkül 3x annyira fáj. Kicsit megijedek, ez 4 órán keresztül ilyen lesz??? Vizet szerencsére végig kortyolgathatok, meg szőlőcukrot szopogatok, ez sok erőt ad. Szülésznő adagolja a homeos méhnyak lazítót. Fél 12 előtt Krsztina megkéri Tamást, hogy csomagolja össze a cuccaimat, költözhetünk egy egyágyasba. Fél 12 után mondom Krisztinának, hogy felállok a labdáról kinyújtani a lábam, hiszen ott ücsörgök jó ideje. Ahogy felállok, egy olyan óriási, görcsös fájás tör rám, azt gondolom, ki sem bírom! Rágörnyedek az ágyamra, sokáig tart és vérzek. Doki és szülésznő összenéz: kérdezik, székelési inger van? igen! Na akkor fel az ágyra, jön a kitolás. Micsoda??? Nem tudom felfogni. És Tamás nincs itt!!! Felfekszem és mondom, hogy azonnal kerítsék elő a férjemet. Tamás rohan, ő sem fogja fel, mi történt. Annyit hallok, hogy várjak, míg jön a fájás, akkor nyomjak. Tamás fogja az egyik lábam és a fejem, szülésznő a másik lábam. Jön egy fájás, vágnak a kicsi feje kint van! Aztán még egy és kicuppant a teste. Döbbenetes, leírhatalan, mámorító érzés. Csak sírunk és nevetünk. A mellkasomra teszik a magzatmázas gyönyörűségemet, utána Tamás elvágja a köldökzsinórt. Aztán picikét elviszik, jön a varrás. Adnak még fájdalomcsillapítót, így el lehet viselni, csak nagyon türelmetlen vagyok, mikor kapom vissza a babámat. Kb. 20 perc múlva ez is eljött, még mindig magzatmázasan, meztelen testemre fektetik, irány a cicik! Mámorító!

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma, ez nagyon szép, már a végén pityeregtem Kép

Szerinted minek köszönheted ezt a kicsit könnyebb szülést?
Málnalevélteát ittál?

Kép
mona76
 
 


Emma :D
Gratula a szép fiadhoz! Nagyon szépek vagytok így együtt! S ügyesek is voltatok! Kívánok sok boldogságot, s egészséget hármasban!

Lányok! Én továbbra is ki vagyok akadva az itteni rendszeren...voltam dokinál, mutattam a pöttyeimet, s közölte - egy szájhúzás után-, hogy ez a terhességtől van (párom legjobb példája: ha elesek, s eltöröm a lábam, az ugye az eséstől van, de azért még csinálnak vele valamit, vagy neem :oops: ?). Köszi :oops: , s kérdezem, hogy tennivaló?, válasz jelentkezzek be a bőrgyógyászatra! Na most persze a számítógép nem működött, így majd hétfőn kérhetek időpontot, ami ha nincs szerencsém, majd talán két hét múlva lesz....na, ha szerencsém van, akkor már addigra nem lesznek pöttyeim, de így sajna soha nem tudom meg, hogy mi ez....vérvételt is kérdeztem, hát mos még nem, volt a "megtisztelő" válasz. Kérdeztem a szülésről: neki nincs ideje, ő már nem vállal (no comment), s úgy hiszem, hogy furcsálta a szülésre, s a körülményekre vonatkozó kérdéseimet, miközben jeleztem neki, hogy szerintem ez azért mégsem egy körömvágás. Kérdeztem, hogy hol, melyik kórházban a legjobb a csecsemő ellátás, mire ő, hogy ha nov.20-a után születik, nincs rá szükség :oops: :oops:
Egy szó, mint száz, s nem is untatlak ezzel benneteket, én még mindig azt mondom, hogy lehet szidni a magyar egészségügyet, s biztos, hogy ezer baja van, de inkább fekszem egy nyolc ágyas, folyosó végén zuhanyzós magyar kórházban, s hozom a világra a gyermekemet olyan orvosok, kórházi személyzet között, akikről legalább azt sejtem, hogy legalább szakmailag tökéletesen felkészültek.....na ez ugyebár nálam nem jöhet szóba, így most forrongok magamban egy kicsit, s majd meglátom, hogy merre lépek....
Csak az idegesít, hogy nehogy valami baja legyen a fiamnak ezektől a pöttyöktől, melyből ma is jött egy új a vállamon, s időként némelyik irtóra viszket :roll:

Egyébként babóm jól van, látta dokibá a veséjét, szívének négy kamráját, kezét, lábát, minden mérete ok, így örülnöm is van minek :) kb 20cm hosszú.

Na ez majdnem hosszabb lett, mint Emma születéssztorija, még egyszer bocsánat mindenkitől, de jó volt leírni :(

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Emma :P
Még1x gratulálok én is a gyönyörűséges kicsifiadhoz. Nagyon szépek vagytok együtt :oops:
A szülés történeted nagyon tettszik. Azért a császáros szülés nem volt ilyen megható. Kicsit sajnálom, hogy ez kimaradt az életemből.
Sok-sok-sok-sok boldogságot kívánok a kis családodnak :P

Kép
Kép
szilva069
 
 


szilvia, nem ettél valami aprómagvas gyümölcsöt? Nekem is voltak pöttyeim, szinte mindenhol, az epertől, és a málnától :?

Kép
mona76
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: