Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
potykamanó
 
 


Kép nyújtózkodunk

Kép
potykamanó
 
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1184490521.25.jpg[/img] szopi után [/img]

Kép
potykamanó
 
 

 
 

Kép az egyik kedvencem-imádnivaló

Kép
potykamanó
 
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1184490898.56.jpg[/img] és végül egy kis avent reklám [/img]

Kép
potykamanó
 
 


Jaj, de helyes! :D Szívből gratulálok, kedves POtykáM!

Nálunk is beindult a sajátágyba-tevés, ne izgulj... Elalszanak, aztán észrevétlenül áttesszük őket a sajátjukba.
Meg nekünk van plusz egy gyerekágy a babaszobába, ami később lesz jó nekik (kaptuk), néha én fészkelem be oda magam (csak egy kicsit kell behúzni a lábam :roll: ) - attól megnyugszanak és apa végre tud aludni! :P

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok

Potykamanó
nagyon nagyon édes a kis drága!
nem próbáltad esetleg minden alkalommal hogy 2 cicit adsz neki?
Nálunk 2 ciciből meg volt az adagja, igaz utána a fejésnél már nem sok semmi volt. De így elég volt 6 hóig!

Pompomlány
észrevétlen áttevés egyik ágyból a másikba: ez egy ideig OK! De később rafináltak és rájönnek, nálunk Ákos is egyből észrevette, és minden vissza :cry: :lol: !
Épp a múltkor hallottam egy rádióban hogy a tudósok állítólag arra jöttek rá hogy a gyerekek nem 4 évesen kezdenek "hazudni" hanem már 4 hónaposan, vagyis úgy sírnak hogy végülis úgy alakuljanak a dolgok ahogy azt ők szeretnék, de én erre már Ákos haza hozatala után rájöttem :lol: - nagyon kis rafináltak tudnak lenni :lol: Úgyhogy vigyázzni kell nagyon.
Mi is mondtunk sok mindent hogy hogy fogjuk csinálni, de aztán ügye ezen Ákos jó sokat alakított :lol: !

Hát nagyon kiváncsi vagyok hogy Pici Bogárkánk milyen lesz!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Pompika - köszönöm szépen. Képtelenek vagyunk sírni hagyni, nem is tudom megérteni azt aki azt a nézetet vallja, hogy néha hagyni kell. :shock: Én úgy gondolom azért sír , mert valamire szüksége van, ezért jelez, ha sírni hagynám, úgy érezném biztosan arra gondol szegénykém, "hogy nem is szeretnek, hiszen nem törődnek velem".

Erika - köszi. Sajna amikor úgy érzem éhes marad két ciciből is kap, és úgy tűnik jól is lakik, aztán jön egy-két büfike és 10 perc múlva már megint keresi a cicit a drága. Ma is fejtem másfél órával szopizás után, 65 ml-t sikerült kiprodukálni. Ez most jó eredmény vagy rossz? :roll:

Kép
potykamanó
 
 


potykamanó írta:egy-két büfike és 10 perc múlva már megint keresi a cicit a drága. Ma is fejtem másfél órával szopizás után, 65 ml-t sikerült kiprodukálni. Ez most jó eredmény vagy rossz? :roll:

jó eredmény.
egy ilyen pici baba, meg akármikor tejszagot érez rajtad keresni fogja a cicit, ez reflex.
Lili, ha 160at eszik, utána is keres, ha nálam van, pedig éhes nem lehet.

sírni hagyás: én úgy gondolom, hogy néha kell. Ill. nem is kell, hanem úgy gondolom, hogy nem kell mindig elsőre ugrani. ha csak nyekereg én mindig hagyom magában Lilit, ha tényleg erős a sírás, akkor megyek felveszem/megsimogatom, de utána teszem vissza a helyére.
Ha meg épp rántás készítek, amikor rázendít, akkor nem hagyom leégni a rántást :) vagyis Lili vár.

de erre is az igaz, minden minden másra. A gyereknek a következetesség a fontos, tehát ha ez megvan, akkor akármit tehetsz, az úgy jó lesz.
aludhat veled, de akkor ne akard 1 évesen kipaterolni a szülői ágyból, mert nem fogja érteni, hogy most meg akkor miért nem lehet már ott aludni, lehet egész nap cicin, de akkor ugyancsak hagyni kell, hogy ő szokjon le erről... stb... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - köszi a tanácsokat. Igen, ez a nyekergés is ismerős jelenség, olyankor mi is hagyni szoktuk.
És ha úgy keresi a cicit, hogy bömbikél is érte, akkor még éhes lehet? De ha nem bömbikél csak tátog, akkor ezek szerint már nem biztos hogy éhes, de ha elfogadja és adunk neki, akkor fennáll a veszély hogy túletejük?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :)
attól függ mennyi tej van a ciciben. Ha normális, és nem túl sok, akkor elvileg nehéz túletetni, de valószínűleg csak cumizni fog és nem rendesen enni.
nekem túl sok volt, így Lili csak cumizni pár nappal ezelőttig nem tudott, mert mindig dőlt a szájába. Ilyen esetben túl lehet etetni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Sziasztok Csajok!

Csak egy villám bekukk! Internetünk még mindig nincs! Talán egyszer kiépítik a rendszert itt a világ végén is!:)

Látom babaeső volt!!!!!!!!!!!! :P :P :P Gyönyörű babókák születtek!!! Jó volt nézegetni a képeket! :lol: :lol: :lol: Egytől-egyig gyönyörűek! :lol: Jó magasra tettétek a mércét :lol: :wink: !

Én még mindig egyben! És hát nem vitás hasonlóan érzem magam min t Emma! Minden bajom van. Már a térdem is hurkás a víztől, feszül az egész bőröm, fáj a derekam, savam stb.... de úgyis tudjátok... :lol: és ez a rohadt szahara!!!!! :evil:
Na már nem sok van hátra! Borka jól érzi magát odabent! :) Örül hogy kínozhatja anyukáját :P :P :P ! Ma voltam ctg-n minden ok. Ház nagyjából rendbe került. Már van gáz meg van fürdőszobánk is végre. Babaszoba is nemsoká készen van. Na röpülök tova...
Puszi mindenkinek!!!!!
Zsu és Borka!!!!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Bzsuska! De jó, hogy benéztél! Könnyű és szép szülést kívánok Nektek! És feltétlenül jelentkezz, ha megszületett Borka!

Zsuzsi! te hogy vagy mostanában? Hamarosan Te is a finish-be érsz! :lol:

dkata
 
 


Sziasztok!

Potyka! Gratulálok ehhez a gyönyörű kisfiúhoz! :D

Mi jól vagyunk, szerncsére nem vizesedem, nem fáj semmim, néha el sem hiszem, hogy ez igaz...Na jó, mostanában néha szokott keményedni a hasam. A picúr nálam nem valami aktív, de a 32. heti CTG+ flowmetria azt mutatta, hogy minden ok, úgyhogy nem izgulok. Csak lusta a kis drága. Holnap reggel megyek újra CTG-re, de azt mondják már fél nyolckor is borzasztó meleg van. Olyan jó lenne csobbani egyet! :D

Lenne egy pár kérdésem kérdésem, ha nem baj. :oops: Textil pelusból kb. mennyire van szükség? A másik: Ismeri valaki a Dm-es mellbimbó krémet? Jó az szerintetek, vagy inkább valami mást vegyek? Ugynez a kérdésem a popsitörlőre vonatkozóan. Kaptam a DM-es sensitiv pantheolosból ( színezék, parfüm, allergiamentes, fehér színű csomagolásban. Kibontottam, és elég jónak tűnik. jó nedves, eléggé strapabírónak tűnik ). Szerintetek használhatom azt? Ha nem, mit ajánlotok?

Köszi előre is! Kitartást mindenkinek ebben a hőségben!

Kép
mirr-múr
 
 


Sziasztok!

Mirr-Múrr
popsitörlőkendő: én Ákosnál eddig csak Pampers-t Aloe-sat használtam, nem volt vele semmi gond, + pelenkakétn Liberót és Pamperset, attól függ hogy méretben épp melyik volt a jobb, nekünk egyikből sem folyt ki soha semmi!
textilpelus: nekünk kb. 30 db volt van, ez attól is függ, hogy etetés után mennyit bukik majd picurka, mert nekem Ákosnál naponta a kiságyában többszőr is cserélnem kellett a feje alatt, és így 2 naponta mostam a pelenkákat.
szerintem ugyanígy lesz majd őssztől Picurkánál is!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Manó

gyönyörű a kisfiad, és hatalmas baba.

Kata

köszönöm kérdésedet, én jól érzem magam, ha ez a meleg nem lenne, semmi bajom nem lenne. kb. 2 hete megindultak megint a kilók, már +15-nél tartok. Olivér aktívabb, mint valaha, pedig a könyvek szerint ilyenkor már nem is nagyon tudnak mozogni, s alszanak egész nap. Hát Olivér még éjjel sem alszik. Meg nappal sem.

mirr-múr

én 20 db textilpelenkát vettem, de lehet, hgoy ez is kevés lesz - ahogy Erika írja.
Pedig először csak 10-t akartam venni.
Popsitörlőt pedig Nivea-Baby Soft Creme-t vettem, nagyon jó. a Tescoban 518 ft, 70 db van benne.

Emma,

ha olvasol, írtam neked privit.

Orsi

a barátnőmnek a cukorterhelése 24 hetesen előtte 5,1 utána (120 perc) 7,7. Ezzel mit kell csinálni? Csak diétázni?

Teszek fel egy pocakképet, lehet, hgoy ez már az utolsó lesz. Ez szombaton készült. Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


mirr-múr írta:Textil pelusból kb. mennyire van szükség? A másik: Ismeri valaki a Dm-es mellbimbó krémet? Jó az szerintetek, vagy inkább valami mást vegyek? Ugynez a kérdésem a popsitörlőre vonatkozóan. Kaptam a DM-es sensitiv pantheolosból ( színezék, parfüm, allergiamentes, fehér színű csomagolásban. Kibontottam, és elég jónak tűnik. jó nedves, eléggé strapabírónak tűnik ). Szerintetek használhatom azt? Ha nem, mit ajánlotok?

Köszi előre is! Kitartást mindenkinek ebben a hőségben!

textilpelus: én ált. heti 1szer mosok, így nekem 30 db minimum kell.
mellkrém: nekem medela purelan van, nem kell lemosni, és tényleg jó (brendonban lehet kapni), mst nem ismerek
popsitörlő: szerintem akármelyik jó, mind1ik más valamiben, mielőtt bármelyikhez műanyag dobozt veszel szerintem vegyél próbákat, hgy tetszik-e az illata, a vastagsága... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

a barátnőmnek a cukorterhelése 24 hetesen előtte 5,1 utána (120 perc) 7,7. Ezzel mit kell csinálni? Csak diétázni?

csini a pocakod.
még diétázni sem kell, figyeljen oda, hogy sok cukrot ne vigyen direktbe be ill. lehetőleg kerülje a kenyér és tésztaféléket.
esetleg ellenőrzés a 32-34. héten lehet még.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mirr-múr! Textilpelus: alsó hangon 20 db, de ha sokat bukik, jó ha van bőven.
Dm-es törlőkendő: szerintem jó, a Pampers jó még, a többivel az a bajom, hogy nem jönnek ki rendesen a tasakból, főleg, mikor nagyon gyorsan kellene.
Bimbóvédő krém: mindenképp olyat vegyél, amit nem kell lemosni. A dm-eset nem ismerem.
Hamarosan a Te babád is megszületik! Ügyesek legyetek a babával!!

dkata
 
 


köszönöm Mindenkinek Kispotykánk nevében is a bókokat!

Orsi - köszi :lol:

Zsuzsi - csini a pocid!

Zsu - nem sokára Borka is meglátja ezt a világot! Gondolok rátok!

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat, aranyosak vagytok!

Gyorsan veszek még textilpelust! :D
Maradok a Dm-es popsitörlőnél, nekem nagyon jónak tűnik, de majd kipróbálok mást is. Ezek szerint minden jó nekik. Csak aggódtam, mert olyan kis érzékeny bőrük van még...Amúgy a Dm-es mellbimbó krémet sem kell lemosni, csak agódom, hogy nehogy rossz minőségű legyen.

Zsuzsi! Aranyos a pocid!

Ma azt mondta a CTG-n a szülésznőm, hogy nyugodtan mehetünk vízpartra! Hurrá! Szerintetek elmehetünk még a Balatonra? Félek egy kicsit a " hosszú" úttól. Mert akkor marad a strand, de ott meg csak zuhanyozhatok.

Kép
mirr-múr
 
 


Bocsi.: " agódom" helyett: aggódom. Már írni sem tudok ebben a hőségben. :oops:

Kép
mirr-múr
 
 


Mirr-múr :D
a DMes sajátmárkás cuccok ált. jó minőségűek, én eddig még 1ben sem csalódtam. A pelusa teljesen jó, a fiúkkal azt használom most, a tisztítószerei is jók, meg a papíráru is.

Balaton :D én még a szülés előtti napon is megtettem a B.almádi-Budapest utat, oda-vissza. minden héten voltam Pesten. Szóval nyugodtan gyertek a balcsihoz :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nagy örömmel értesítelek titeket, hogy július 16-án 11:45 kor kisfiúnk Zalán világra jött. 3220 g, 56 cm, mindenki nagyon jól van.

Vártnál gyorsabban és simábban ment a szülés, Emma jön később a részletekke.

Büszke Apuka

Kép
Kép
emma1976
 
 


GRATULÁLUNK!!!
nem semmi súly a 38. héten :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mano!
Szivböl gratulálok a kicsifiadhoz! Kép
Nagyon édes a képeken!!
Hogy alakultak a korházban a dolgok?

Emma!
Gratulálok a kis Zalánhoz! Kép
Tényleg gyors voltál!!! :D

Zsuzsi!
Nagyon szép pocakod van!

Erika!
Mikor lesz eredmény?
Hogy érzed magad?

Mirr-murr!
Textil pelust nekem is kellett még venni többet mert valahogy sosem elég! :? Ha leesik véletlenül én egyböl dobom a szennyesbe és sokszor bénázom!Meg azt teszem a kis feje alá a kiságyba a babakocsiba meg a pihenöszékbe és minden nap cserélem vagy beleizzad vagy egy kis tej visszajön akkor napjában többször!
A törlökendöt érdemes kiprobálni többet mert van amelyik vékony van nem tul nedves vagy nem jön ki könnyen szoval midegyik más!
Én is a Medela krémet használtam az elején amikor sebes volt a cicim de késöbb már csak a levegöztetés segitett szegény cicimen a bimbovédöt meg vettem 4 félét és egyiket sem fogadta el a picikém!
Én nagyon sokmindent rendeltem innen!Semmivel sem drágább szerintem mint bárhol máshol!
www.interstore.hu

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!

Emma + Büszke Apuka
nagy nagy gratula nektek Zalánhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anikó
köszi szépen jól vagyok, már majdnem olyan jó mint a bökés előtt, csak annyi hogy gyorsabban fáradok, igaz ez valszeg a melegtől is van, mert én amúgy úúúúúúúúúúúútálom az ilyen meleget, inkább az Északi-v. Déli Sarkra költöznék!
Eredmény: augusztus 2-án lesz.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Emma,
szívből gratulálok a kis Zalánhoz! :D Aztán persze várjuk a beszámolót és a képeket! 8)

mirr-múr,
én is a DM-ben vettem a bimbóvédő krémet, Babylove v. mi a márka neve. Egyszer használtam, mikor úgy éreztem, hogy most kezd begyulladni, másnapra már semmi bajom nem volt, sőt azóta sem. Úgyhogy ezek szerint csodakrém! :wink: :P

Popsitörlőnek kezdetnek megvettem a Tescoban a Tescot, (kicsit furdalt a lelkiismeret, hogy a legolcsóbbat, de sokalltam azt a 6-700 Ft-ot, amibe a többi kerül). Azóta már többet is kipróbáltunk, és nem hiszitek el, de visszatértem a Tescora, mert az a legjobb szerintem! 300 Ft, és nem tocsog a folyadékban, épp annyira nedves, amennyire kell. És persze a babáknak sincs tőle semmi bajuk.

zsuzsi,
szép kis pocak! :P (mindjárt előtörnek belőlem az emlékek... :roll: )

Erika,
drukkolok az eredményhez! :) Bátor vagy, h megcsináltattad.

KépKép
pompomlány
 
 


Mirr-murr!
Légyszi menj át a babásra, mert ott válaszoltam a törlőkendős kérdésedre, bocs! :oops: Nem tudtam hol olvastam a kérdést :oops:
Manó!
Neked micsoda gyönyörü babád született! Nagyon sok örömöt kivánok Hozzá, nőjetek nagyra!
Emma és Büszke Apuka!
Gratulálok a szép sulyu kisbabátokhoz, kérünk képeket és várjuk vissza Emmát! :D
Erika!
Nagyon szoritottam Értetek, és örülök hogy jól vagy! Csak az a vacak eredmény lenne meg előbb!!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Potyka, nagyon gyönyörűséges kis Manód született, gratulálok hozzá!!! :lol: :lol: :lol:

Emma, Nektek is nagy-nagy gratula Zalán babához!!!! :lol: :lol: :lol:

Orsi! Irtad, azt hiszem a másikon, hogy nem jó az állítható fekvőfelületű utazóágy. Mi a baj vele? Csak még mielőtt megvenném.

Nálunk Dani baba már jó ideje haránt keresztben fekszik, remélem nem szándékozik végig így maradni, nem igazán örülnék neki. :roll:

Jud

Kép
jud71
 
 


Jud :D
nekem azért nem vált be, mert ahogy alvás közben mozog a gyerek az ágy beleng, és ez felébresztette az enyémeket.
De Anikó írta, hogy nekik viszont bevált.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma! :)
Gratulálunk! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Emma

gratulálok a kis Zalánhoz :D
gondoltam, hogy ez az oka az eltűnésednek :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Jud

amikor annyi idős terhes voltam, mint most Te, nekem is haránt keresztbe feküdt Olivér, de 2 hete UH-n már koponyafekvésű volt.
szóval van mégideje bőven, hgoy behelyezkedjen :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi! Zsuzsi!: Köszönöm! :D

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!

Emma - nagy gratula a kis Zalánhoz!!!

Anikó, Melcsi, Jud - köszönöm szépen!!!

Anikó - a korházban volt egy "kis meglepi", úgy volt ugyanis, hogy gerincérzéstelenítés lesz, már előre annyiszor végiggondoltam, hogy milyen lesz majd ha először megpillantom a kicsi Potykánkat!!! Sajna ez nem jött össze, mert az érzéstelenítés valamiért nem hatott, szóval klasszul éreztem amint metszették a hasamat, így gyors altatás lett a vége! :( Kicsit csalódott voltam emiatt, de aztán kárpótolt a picurka mindenért. Valamikor még aznap meg tudtam nézni, aztán másnaptól mentem a babás szobába, hogy Vele lehessek!!!!

Kép
potykamanó
 
 


Rengeteg mindent szeretnék Nektek, de hogy mire lesz időm, hát......
Először is, jól vagyunk. A baba csodálatos, igaz fárasztónak, fárasztó, de kit érdekel??!
Sajnos tejcsi az nincs, pedig én már annyi mindent megpróbáltam és annyi mindent szedtem, de hiába. Ezzel már nem is nagyon akarom idegesíteni magam, hiszen foglalkoztam vele éppen eleget. 2 hét után kiderült hogy nincs elég tejem és azt követően pótolni kellett. Majd 2 napi nem tudott enni a cumiból és ezért is idegesebb voltam. Az szörnyű volt. És a végén a legdrasztikusabb az volt, hogy el kellett venni tőle cicit, mármint nem azt rákinálni először az etetésnél, hanem a cumit. Ugyanis a cici után úgy szívta a cumit is és az orrán-száján jött a kaja. Így most már csak hobbiból cicil. Persze fejek és adom neki üvegből, de hogy meddig? Már nem igazán van tejcsi.
Majd a tápszer miatt kemény lett a széklet, csak kuppal tudott, de most vettem neki cukor szirpupot és már ma éjszaka magától kakált. Az évés jól megy már néha 100-120g is megeszik, csak az bánt hogy tápszert. Éjszaka elég szépen alszik: általában 7-8 körül elalszik és majd éjfélkor eszik és ezt követően 04-kor. Persze vannak kivételek.

Próbáltam visszaolvasni:

Emma: Gratulálok!!!
Potykamanó: Csodaszép a kisbabád!!!

Olvasok az alvásproblámáról: Sajnos most nálunka babaszobába olyan meleg van, hogy csak a hálóba alszik velem. A férjem kikerült a babaszobába. Persze a nyekergés ismerős, csak én még küzdök a férjemmel. Ő sokkal engedékenyebb. Pedig olyan rafinált a kiscsaj!
Igérem most már többet jövök!!!

Kép

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!
Itthon vagyunk!!!
Most csak képeket küldök, és annyit, hogy őrülten boldog vagyok a kisfiammal! Ezek 16.-án készültek, látszik, hogy nem viselte meg a kicsikét a szülés

[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185003007.4.jpg

[/img] Kép

Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D

nagyon édi Zalán Baba :D
gyere majd amint tudsz, a részletekkel.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Potykamanó, Pézsé, Emma,
gyönyörűséges babáitok születtek! :D

Emma, az első fotó nagyon tuti lett! :D

Vki kérdezte a törlőkendőt, mi Niveat, v. Pampers sensitive-t használunk. A Johnson's-t még korábban használtuk a kutyánk lábát megtörölni (sokfajtát teszteltünk rajta ), de attól annyira szétrepedt, hogy egy hétig kellett vele orvoshoz járni, gyógyítgatni. A többitől sose volt semmi baja.

Textilpelusból nekünk is kb. 30 db van, szükség is van rá!

További jó pocakosodást mindenkinek!
20140901102739
 
 


Hello lányok! leírtam a történetünket. A kezdet az az, hogy szombat éjjel belázasodtam, bementünk a kórházba, ott fogtak, gyógyszereztek. Már egész héten nagyon-nagyon rossz volt a közérzetem: az állansó hőemelkeséd, a baba nyomása stb. Na és akkor eljött a vasárnap éjszaka a kórházban:
Hajnalban: vmi csöpög belőlem: magzatvíz? vizelet? folyás?
Baba feje nagyon-nagyon lent, eszméletlenül nyom.
Le a szülészetre: nővér szerint, reggel a labor megmondja, hogy magzatvíz-e. Fel a szobámba, csalódottan. Semmi alvás, fáj mindenem.
Reggel 5-kor ki az ágyból, zuhany, hajmosás, borotválkozás. 6.30-kpr hívom Tamást, hogy itt nem lesz semmi, hazamegyünk egyben. Pihenek az ágyikóban, majd 7 -kor kiszállok, és zutty és jó nagy adag víz. Juhhé, ez már biztos a magzatvíz! Tamást hívom, sztorno minden, jöjjön azonnal. Nővérnek mondom mi történt, mutatom a betétemet, megerősít, hogy igen, ez a rózsaszín víz rényleg az. Úgy örülök! Mosolyogva szedem a cuccom, és megyünk a szülészetre. Ügyeletes doki megvizsgál, megerősíti, hogy a szülés elkezdődött, azt mondja, nem turkál sokat, mert a baba feje annyira lent van, nem akarja elmozdítani. Telefon Krisztának (szülésznő), dokinak. Krisztina 10 perc múlva ott is van, megviszgál: szűk 2 ujjnyira ki vagyok tágulva!!! De jó hír ez, mert még nem is rossz, nem is fáj! Borotválás, beöntés. Egyáltalán nem kellemetlenek. Közben folyamatos zutty-zutty, és minden magzatvíztávozásnál nagy könnyebbséget érzek. 8-kor megyek be a szülőszobára. Alig várom, hogy Tamás megérkezzen, meg a dokit megismerhessem. Tamás 8.10 körül ér, nagyon izgatottan. Doki 8.30 körül jön, első ránézésre szimpatikus. A csapat összeállt, megnyugodtam. Doki megvizsgál, elég brutál módon, a méhszáj nagyon hátul van, ezt húzta előrébb. Ő is 2 ujjnnyi tágulást mond. Annak érdekében, hogy az össze-vissza jövő fájásaim rendszereződjenek, azt mondja oxitocyn infúziót kapok. Nem örülök, de megnyugtat, hogy először nagyon keveset, aztán megnézzük a hatást, és megbeszéljük, hogy an tovább. 9-kor kezdik csepegtatni az infúziót, hamarosan beállnak a 3-4 percenkénti fájások. Jó erősek (100-120 körül) de köztük van időm pihenni. Szülőágyat próbáljuk fekve, ülve, sehogy sem jó, inkább ülök az ágy szélén, meg néha állok. 10 előtt jön a nagy ötlet: Krisztina áthozza a labdát! Hú, ez milyen szuper!!! Ráülök, Tamás egy kisszékre mögém ül. Fájáskor kérem, hogy ne érintsen, de a szünetekben simogat és segít ellazulni. Fájás közben vadul ringatom a csípőm a labdán. Sok fájásnál jön még mindig a magzatvíz. 10 körül újabb vizsgálat, 2 és fél ujjnyinál tartunk, kérdezem a dokit, mit gondol, 5 körül meglesz a baba? Doki válasza, ha ígyhaladunk 3-ra is. Na ez jó hír, akkor 5 órát kell kibírni, és még nem elviselhetetlen. Azért kérem, hogy egy aneszteziológus legyen készenlétben, ha ennél is rosszabb lesz, szeretnék EDA-t, de kiderül, hogy a 3 közül senki nem tud jönni. Hú, ez meglep. Akkor nincs vésztartalék, ezt végig kell csinálnom, mese nincs. Fél 11-kor nagyvizit, nagyfőnök szerint még nagyon mosolygok, szóval ez eltart egy darabig, nagyon szurkol, hogy hüvelyi szülés legyen. 11-kor megemelik az oxitocint. Na innen szünet szinte nincs, csak 30 körülre megy vissza a fájás, és újrakezdődik. Nincs ugyan 100 körüli, csak 60-70, de pihenés nélkül 3x annyira fáj. Kicsit megijedek, ez 4 órán keresztül ilyen lesz??? Vizet szerencsére végig kortyolgathatok, meg szőlőcukrot szopogatok, ez sok erőt ad. Szülésznő adagolja a homeos méhnyak lazítót. Fél 12 előtt Krsztina megkéri Tamást, hogy csomagolja össze a cuccaimat, költözhetünk egy egyágyasba. Fél 12 után mondom Krsiztinának, hogy felállok a labdáról kinyújtani a lábam, hoyszen ott ücsörgök jó ideje. Ahogy felállok, egy olyan óriási, görcsös fájás tört rám, hogy azt gondolom, kis sem bírom! Rágörnyedek az ágyamra, sokáig tart és vérzek. Doki és szülésznő összenéz: kérdezik, székelési inger van? igen! Na akkor fel az ágyra, jön a kitolás. Micsoda??? Nem tudom felfogni. És Tamás nincs itt!!! Felfekszem és mondom, hogy azonnal kerítsék elő a férjemet. Tamás rohan, ő sem fogta fel, mi történt. Annyit hallok, hogy várjak, míg jön a fájás, akkor nyomjak. Tamá fogja az egyik lábam és a fejem, szülésznő a másik lábam. Jön egy fájás, vágnak a kicsi feje kint van! Aztán még egy és kicuppant a teste. Döbbenetes, leírhatalan, mámorító érzés. Csak sírunk és nevetünk. Tamás elvágja a köldökzsinórt, és a mellkasomra teszik a magzatmázas gyönyörűségemet. Csodálatos! Aztán picikét elviszik, jön a varrás. Adnak még fájdalomcsillapítót, így el lehet viselni, csak nagyon türelmetlen vagyok, mikor kapom vissza a babámat. Kb. 20 perc múlva ez is eljött, még mindig magzatmázasan, meztelen testemre fektetik, irány a cicik! Mámorító!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

De jó volt ezt olvasni!
Teljesen beleéltem magam.
Ilyen szülést magamnak is kívánnék :D

Vajon labda van minden szülőszobán?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


emma,
megkönnyeztelek! Milyen részletesen emlékszel!

pézsé, emma,
nagyon szépek vagytok! :D
pézsé, sajnálom a tejcit... :cry: Sajna vagyunk így egy páran, akik nem így képzeltük... de hát az a lényeg, h egyenek és gyarapodjanak! Fel a fejjel!

KépKép
pompomlány
 
 


Emma!
Elsirtam magam.Milyen szépen szültél!
Zalán baba pedig gyönyörü, legyen sok örömötök Benne!
Pompika!
Ezek szerint Nálatok sincs annyi tej mint kéne?
Pézsé!
Olvasom, hogy Neked sincs tejed. Vagyunk igy többen mint gondolnád. El kell fogadni és kész, szépen fel fog nőni a picikéd tápin is. Látod nekem se jött sose össze, a nagyfiam már 18 éves, de nagyon egészséges szervezet, alig volt eddigi élete folyamán beteg, pedig ezelőtt még nem voltak ilyen korzerüek a tápszerek (igaz, akkor még Magyarországon készültek...).
Viszont érdekes, hogy azt irod, a tápitól székredesése lett. Nálunk pont az ellenkezője, elég hig a kaki és naponta 2-3 is van. De a mi tápinkra rá is van irva, hogy laza székletet okoz. Mit esztek? Nekünk Beba.H.A. Start Aktiv van rendelve. Emese Milupa Aptamil H.A.-t kapott, de az is ezt csinálta a kakival.
Lassan elfogynak itt az asszonyok, utánpótlás valamiért nem akar jönni :cry: Mi a helyzet a reménykedőknél, nem olvastam bele mostanában, nincs siker?
Zsuska, egyben vagytok még? Hogy birod a hőséget?
Mirr-murr?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :)
van bőven utánpótlás, csa még nem költöztek át :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :D Először felírták a Beba-t. Az ismerőseim azt mondták,hogy attól van székrekedése. Most már áttértünk a Milumilra (tehát pont azt a kettőt, amit írtál) és mégsem. Mikor már nagyon szenved csak glicerines kuppal tud kakálni. Sajnos már mindent próbltam (teákat, széklethigitókat), de semminek sincs eredménye. Nem tudom mit tegyek. Tudom, hogy ez nem jó megoldás, de egyenlőre nem tudok jobban. Nem hagyom szenvedni.

Tegnap estére már végigvártam a nyafogást a kiságyától távol. És elaludt! :wink: :lol: Magától. Ezért harcoltam!

Emma: Nagyon örülök, hogy jól vagytok!!

Most már tényleg át kellenne menni a másik topikra, de mire észreveszem már megint itt olvasok és ide irok!!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Pézsé!
Akkor lehet hogy nem a tápi okozza, Ő ilyen és kész.
Tényleg átjöhetnél, én is csak ritkán tudok itt olvasni, a kevés időmet inkáb odaát töltöm.
Orsi!
Nagyon örülök hogy mégis vannak sikerek, már azt hittem pechszéria okozza. Na majd jönnek ők is.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Pézsé, Emma - nagyon szépek a babócák!

Lányok, sajna nálunk sem elég a tejcsi, hiába küzdök, pedig már annyit cicre teszem amennyit csak kéri, és van hogy egy óra múlva újra kéri(persze ha egyszer nem lakik jól), már fáj! Pedig mondják hogy majd attól több lesz, mert a szopi bindítja. Hát eddig még nem sikerült eléggé. Délután mértük is, egyszer 70-et legközelebb 80-at szopizott két ciciből. :cry:
És mindenféle tejszaporítóval próbálkozom már.

Kép
potykamanó
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Mi még egyben vagyunk, és remélem még maradunk is, még tovább a kiírtnál! Rossz volt a net kapcsolat, ezért nem jöttem.

Emma! Hatalmas gratula, jó egészséget nektek!
Pézsé! Gyönyörű ez a picúr! Sajnálom, hogy nincs tejcsid! :(
Orsi! Köszi a nyugtató szavakat, végül csak nem mertünk lemenni a Balcsira, maradt a strand és a zuhanyzás, de ez is olyan, de olyan jó volt!
Anikó, Orsi,Pompi, Melcsi! Köszi a törlőkendős és mellbimbókrémes jó tanácsokat! Pomi fogalmazta meg jól, igazából lelkiismeret furdalásom van, ha nem egy drágább minőséget veszek neki, nem akarom, hogy azt higgye sajnálom rá a pénzt! Pedig erről szó sincs!

Jud! Nekem farfekvéses volt ilyen idősen a drága! Azt mondták, nyugodjak meg, mert ilyenkor még van helye, úgyhogy lehet, hogy többször is megfordul!

Lányok! A málnalevél teát hogy kell inni? Naponta egyszer, reggeli előtt? Vagy többször?? Utána rögtön lehet enni?

Kép
mirr-múr
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: