Új privát üzeneted érkezett!

Oksi Lafika! Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Zsizsik a sárgatest a tüsző amiből a petesejt kilökődött,és ez termeli a progit ami a terhességet támogatja..
Ez a pontos szöveg (kikeresem):
A megrepedt tüsző helyén hormontermelő szerv alakul ki, melyet sárgatestnek (corpus luteum) hívunk, hormonja a sárgatesthormon (progeszteron). Ha a tüszőből felszabadult petesejt nem termékenyül meg, a sárgatest mintegy tíz napig fejlődik, majd sejtjei elfajulnak, nem fog elég hormont termelni, és a pete befogadására elkészült méhnyálkahártya vérzés kíséretében lelökődik: menstruáció. Amennyiben a petesejt megtermékenyül, a sárgatest fennmarad, növekedni fog, tovább termeli a sárgatesthormont (ezért is hívják terhességmegtartó hormonnak is), majd amikor a méhlepény átveszi a hormontermelést, visszafejlődik. Az ovulációs ciklus átlagosan 28 napos folyamat, melynek során a különböző hormonhatások (ösztrogén és progeszteron) következtében a méhnyálkahártya megvastagodik (proliferációs fázis), kiválasztó fázisba jut (szekrációs fázis), ezt követi a fent említett méhnyálkahártya lelökődése (menstruációs fázis), majd a nyálkahártya állapota helyreáll (regenerációs fázis).
Vendég

Ez a kedvencem,amióta Gina avatarán ez volt!!!!!!!!!!
Vendég

Zsizsik, sárgatest a megrepedt tüsző, amiből kiszabadult a petesejt. A sárgatest termeli a progeszteront, ettől megy fel a hőd!

Kép

Kép
anyoooka

Kincs, gyorsabb voltál! :wink: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
10-es érzékenységü tesztet kérôk eddig:
Monee : ? db
Wandrea: 15-20db
Kandi: 10-15db
Lona: 15 db
Nem hagytam ki senkit?
Tudom nem garantált , hogy pozitívak lesznek, de 50 között biztos lesz jópár kétcsíkos. Majd úgy osztjuk el, hogy mindenkinek jusson belôle!!!

Az ovulációs teszt érdekel valakit?

Zsizsik!
Pont arra gondoltam, mint Niki!! Na szépen vagyunk!

Gondolkodtam, szerintem a forró afrikai levegô csalta ide a zebrákat.
És még többen is jönnek. Itt még van fincsi f? amin hízlalhatják magukat.

Lona
lona1

Kincs, Anyooka, nagyon köszi, Kincs, ezt el is mentem gyorsan, mert hasznos.

Lona, énisénisénis ! 20 db-ot kérek szépen !
ha valaki rendel ovi tesztet, akkor abba is belépnék, szintén 20 db-ot kérnék.

Köszönöm szépen !!
zsizsik

Lona, én kimaradtam!!! Én is kértem 10-et! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Anyóka! Bocsi! Még jó, hogy nem légiforgalom irányító vagyok...

10-es érzékenységü tesztet kérôk eddig:
Monee : ? db
Zsizsik: 20db
Anyóka: 10db

Ovuteszt:
Lona: 15db
lona1

Mennyibe kerülnek ezek a tesztek? Köszi :)
Vendég

Ilona,

ovutesztből nekem is jöhet 20 db !

Nagyon rendes vagy, hogy elmész érte !

a szétosztás Pesten akár egy minitali keretében is lehetne, naaa ??
:lol:

Zsizsik, babakezdemény, mi ? Már egy jó kis sárgatesttel be sem éred :lol: :lol: :lol: Nehogy magadra vedd, de annnnyira aranyos volt !
A babakezdeményt majd 3 hét múlva láthatod :wink:

mniki

Egyébként meg hatalmas gratula az összes új zebrásnak :)))))

(megjegyzem anno nekem is kb. ilyenkor derült ki a zebraságom :) megsúgom, hogy ez a legideálisabb időpont a teherbe esésre... tavaszi szülés rulez :)))))
Vendég

(árakat nem tud valaki?)

Nagyon filózok 30 ovulációs és 10 HCG teszten... (csak nekem még minimum 1-1,5 évig el kéne állniuk... nem tudom, ezek meddig bírják)
Vendég

okr írásbeli volt, de asszem meglett!

zsizsik, az éppenséggel megrepedhet akár a 28.napon is, hallottunk már ilyet, nem is egyszer, szóval azért apát csak el kéne kapni néha, akár ilyenkor is, sose lehet tudni, de lehet a sárgatest verzió valószínűbb, bár azt csak felismerte volna adokinő, nem?!

Kép

Kép
rejo

Lona: én is kérek szépen 5db-ot. Az elég lesz egy pár évig :D Köszönöm

Kép

Kép
bettica

Mármint 10-es hcg tesztet...

Kép

Kép
bettica

Lona!

10-et szeretnék kérni én is a hcg-ből!
De ahogy látom, inkább már a 100 felé megyünk, nem lesz elég az 50. :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monácska, Gratulálok!
Hihetelen, h írod, h még vigyáztatok is. Ezek a babák tényleg akkor jönnek amikor ők úgy döntenek!
Csajok, csak folytatódjon ez a hullám. Én is azt olvastam vhol, h ilyenkor foggan meg a legtöbb baba.

Zsizsik, ez nagyon jó hír, h eltüntek a ciszták. De jó lenne ha nálam is egy fél éven belül felszívódnának. Na, akkor nem elkeseredni, szépen rendbe vagy, apát megszeretgetni, és nemsokára befigyel a bébi!

Kincs, köszi, h leírtad ezt a sárgatestes dolgot. Ennyire részletesen én sem tudtam, h működik. Drukkolok Neked, h ne legyen piri!

Tükör, ez a görcs pé is lehet. Na, meg hát ha ilyet álmodtál! Ma este csábítsd el apát!

Lona, nekem is kéne 5-10 db HCG teszt. Köszönöm!

Kép
apple

Holnap felhívom ôket és pontos árat kérek. Szerintem az ovuteszt is 150 körül lesz. Megkérdezem azt is meddig használhatóak.

10-es érzékenységü hcg tesztet kérôk:
Monee : 10 db
Anyóka: 10db
Bettica: 5db

Ovuteszt:
Lona: 15db
Mniki: 20db

Mniki!
Minitali jó ötlet! :D
Szívesen elmegyek érte! Szerencsére csak a 7-esre kell felszállnom. Szóval nem nagy ügy!
lona1

Kavicska, köszönöm a képeket!

Kép
apple

Lona :!:
Rendi vagy nagyon,hogy bevállalod a megvételt!10-et kérek,ha úgy jön ki a kerek szám a végén,ha a 15-el,akkor annyit!
köszike :!:
kandi72
Budapest III. kerület

Apple!
Következô listán te is rajta leszel.
Ahogy a vonalzódat nézem neked s?rgôsen kellene egy teszt, nem? :lol:
lona1

Lona, ha minden igaz, akkor úgy néz ki, h csak 27.napon volt pém. De én ennek is nagyon örülök. Most türelmes vagyok és várok.

Mamint én a 17 cn. mennék a helyedban dokihoz. Akkor már nagyobb a valószínűsége, h lát is vmit.

Kép
apple

monácska: gratulálok! egyenlőre még csak így :lol:

lafead: kijavítanál a táblában? 27 éves vagyok (lassan 28, biztos elírtam :oops: ) és már 3*850 mg-ot szedek. Köszi.

Képzeljétek: tegnap tudtam merckformint íratni a háziorvossal, pedig nem is a sajátomhoz mentem. Jobban mondva nem vártam ki. Így bementem a szemközti rendelőbe és megkérdeztem, hogy a táblán álló 600 Ft-ért (mivel másik háziorvoshoz mentem) felírja-e nekem a gyógyit. Megnézte a dokinő az uh-mat és azt mondta, hogy ő még nem sok ilyet látott, de természetesen felírja. Még az asszisztensnőnek is megmutatta a "gránátalmámat". Azt mondta, hogy így néz ki... nekem ez még fel se tünt. Tehát Metre fel!

lona1: Én is szeretnék ovu tesztet és hcg-t is, de én el tudnék menni érte, csak nem vagyok annyira ismerős még (csak 3 éve lakunk itt :) ) Hogy jutok oda pontosan?

gina: drukk, drukk...soxor
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Csak úgy kapkodom a fejem, hogy milyen kis idő alatt mennyi babás mama "születik"! Gratulálok nekik.

Azt szeretném megkérdezni, hogy tudok-e ajánlani PCO-t , metet elfogadó nőgyógyászt, aki még meddőséggel is foglakozik?

KépKép
charlott

Sziaztok!

Mona!!! Annyira örülök! Igazán megérdemelted már!

Én tudom ki lesz a következő júliusi zebra! :D

Köszönöm a válaszokat, akkor lehet, hogy kozkáztatom inkább a tamponos nyaralást. Ha nem tuti a progi, akkor nem rontom az Ir-em. Már úgyis megszoktam, hogy mindig nyaraláskor jön meg. :?
Holnap pedig bejelentkezem a 17.cn-ra. Jujj, de kíváncsi vagyok, hogy állnak a cisztáim.

Kép
mamint

Meddőség = lombik :-)

KépKép
charlott

charlott: én egy "volt" mávos dokihoz járok, aki a Sotén végzett endokrinológusként az én dokimnál. A nyugati térnél van magánrendelője. A mavszuleszet.hu-n még fent van. Fiatal, szép kék szemekkel :D Ha még mindig nem tudod, hogy ki és szeretnéd, akkor megírom a nevét priviben. Amúgy metpárti, de még a pcos.hu-ra nem ajánlottam be, mert elég sok betege van, de nem lehetetlen bejutni hozzá. Engem most clostyval fog kezelni, de sajnos nem tudom, hogy lombikozik-e. (Lehet, hogy nem, mert meddőségi központba irányított, ha mindent megpróbáltunk. remélem nem jutok el idáig.)
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Vicky! :-)

Azért feljegyzem, de sajnos a párom miatt nem kerülhetjük el a lombikot. :-(

KépKép
charlott

charlott: sajnálom, akkor nem tudok segíteni, de ha találsz valami jó dokit, akkor lehet, hogy nekem is szükségem lehet rá. :( (remélem nem)
vicky79
Budapest III. kerület

Monee, szivbol gratulalok!!! :lol:

Annyira jo ide benezni ilyen jo hirekre!!! Varom a zebracsorda ujabb tagjait!!! :lol:
alice27

Charlott!
A budapesti Kaáliban Krizsa doki. Álítólag nagy mágus!

Vicky!
Azért írom össze kinek mennyi kell, mert pár db-ot nem lehet venni. Ha veszünk 50db-ot, akkor jön ki a kb. 150 ft-os ár. Már a hcg és ovu tesztbôl is túl vagyunk a b?vös 50db-on.
lona1

lona: úgy nem lehet, hogy 30 ovu 20 hcg? akkor lehet, hogy nekem is rendelhetnél
vicky79
Budapest III. kerület

Nem mágus! MÁGUS!!!!! Ugye Kavics? :lol: :lol: :lol:

Én is sejtek még 1 (v. 2???) zebrát! :wink:

Monácska!

Halk gratula!
Nem várt baba, mi?????? :lol:
De miért védekeztetek? :shock:

Zsizsik!

Írtam privit! Nem te vagy az első, akinél meg nem repedt tüszőnek nézik a sárgatestet, volt vki a NLC-n, akit meg is akartak műteni cisztával miatta! :evil:

Vicky!

A harcos amazon! :lol:
Legközelebb rátöröd az ajtót: "Mondja, mennyiért írna fel 3 havi metformint?!" :lol: :lol: :lol:
Reméljük a dokiban hagytál annyi nyomot, h. utánanézzen a met-pcos összefüggésnek!

Norka!

Ilyenkor mindig eszembe jut, h. kéne csinálni kis "www.pcos.hu"-s névjegykártyákat, amiket ilyenkor az ember diszkréten ottfelejt a rendelőben ill. a váróban! A másik felén vmi olyan szöveggel, h. " 30 évesen még mindig pattanásos? A kozmetikusa nem bír a szőreivel? Hiába diétázik, többet szed fel, mint amennyit leadott? 40-70 naponként menstruál? Vagy még annál is ritkábban? Hiába próbálkoznak, nem jön a baba? Nézze meg ezt a honlapot, talán tudunk segíteni!"

A Maximás cikk is sokakat irányított a honlapra! Talán sokaknak segíthetne egy ilyen kis papírlap is az elindulásban!

rambóka

a nyár bizony kedvez a zebráknak.Tavaly én augusztusban lettem babás váratlanul.KépCsak így tovább csíkocskák!!!

Rejo-Bizti sikerült!Majd azért írd meg,és akkor gratulálok!

Voltunk dokinál.Szte minden rendben .Nézett UH-val alulról,felülről,vett kenetet.Méhszáj zárt,és nem rövidült még.ennek ellenére pihenésre vagyok ítélve,mivel gyerkőc még mindig faros :wink: Ha nyílok,vagy rövidül--kórház.Na ezt nem szeretném.
Van esélyem viszont simán szülni,feltéve ha nem lesz nagyobb,mint Ada volt. :lol: Na persze elméletileg még megfordulhat...
A nemére vonatkozólag meg nem akart állástfoglalni.Mondtam,hogy itt mostmár kislány lesz,mert Dorottyának hívjuk,és hallagat is rá. Kép Egyébként meg megálmodtam-de ezt nem modtam azért neki. :oops: :oops:
Az alsó részleget pedig rendbenlévőnek találta.(igaz már nem is fájt ma)
Jövő héten cukorterhelés Kép Utálom azt az édes löttyöt inni!

KépKép

KépKép
okr

Alice!
Nagyon köszönöm, asszem nekem szólt a gratu, bár Monee sem tiltakozna ellene hamarosan!!! :oops: :oops:

Rambóka drága!
Nem védekeztünk mi, csak "vigyáztunk". Szóval befizettünk a motorra, és elkezdtünk számolni, hogy mennyi hány kalács egy hónnapra. Na, aztán mondtam párocskának, felfüggesztjük egy kicsit a babázást, hogy összekapjuk magunkat anyagilag, a lenullázott tartalékokat fel kellene tölteni. De szerintem már el voltam én késve addigra, vagy egy előtte való napiból beúszott valaki. Az a helyzet, hogy a fogyás mostanában elég látványos lett, és párocska elveszti a fejét lépten nyomon, aminek persze lett is eredménye..... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Kicsit padlót fogott, mikor elmondtam, aszondja nagyon tud időzíteni ez a gyerek! Három hónappal hamarabb, vagy pont ugyanennyivel később felhőtlen lenne az ő öröme is. Tegnap este azért behallózott a pocakomba..... Mondtam is, hogy ne őrüljön már meg, nagyon korai ez még!!! :shock: :lol:
Vendég

Monácska!!!
Mire jövök én kora reggel?????

Óriási gratuláció megy feléd a magyar éteren keresztül. Ez aztán a zugzebra!!! :D :D

Nagyon örülök Neked! :D

A pocakod még elfér a motoron a párod mögött, a popsid már aligha! :lol: :lol:

Most ennyi. Cuppogós puszi Mindenkinek! :D

Kavics el....
Vendég

Szia Kavicska!!!!
Hát bizony, ez besikerült, egyem a szívét!
Köszönöm szépen!!!
Vigyázz magadra!
Vendég

Jó reggelt, napfény! :D

Csajócák, lenne egy kérdésem, önző módon.
Tegnap bringázás közben már az is fájt, ha egy huppanón hajtottam keresztül, és torna (spinning) közben azok a gyakorlatok is, amikor a combot a hashoz kellett húzni. Aztán meg este a házasélet, izé, khm-hm, szóval, ha "mélyre" ment, az sem volt kellemes. Olyan nyomó-feszítő érzés. Most mi a franc ez??? Menjek orvoshoz, ha nem múlik, csillapszik? Bár reggelre mintha jobb lett volna a helyzet, legalábbis a biciklizést jobban toleráltam, szinte észre sem vettem a huppanókat.

Előre is köszi, ha válaszoltok!

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Tükörke!
Nekem tipikusan pé szerű feszítésnek tűnik.... Hanyadik napon vagy??? Semmit nem tudsz vele kezdeni, ha ez az, majd elmúlik, mikor befejeződik a folyamat!

Vagy valami gyulladás, de ez a kevésbé valószínű ilyen rémes melegben!!! :roll:
Vendég

Most látom a tickeredet, ez tutira pé szívem!!!
Hajtsatok bele egy kicsit oks????
Vendég

Tükörvíz, ez peteérés. :D Nekem is az van most, tudom milyen kellemetlen. Ha kipukkad, mintha elfújták volna! :wink:

Monácska, gratulálok mostmár nyilvánosan is! :wink: Holnap siess majd az eredményekkel!

Most megyünk Dévény-tornára... újra megnézik Bogit...
Vendég

Sziasztok,
megkérhetnék mindenkit arra, hogy ha bármelyik táblában módosítást kér, azt PRIVIBEN tegye meg, mert amennyiben nem bent vagyok a melóhelyen vagy nem tudom azonnal elvégezni, amikor olvasom, akkor feledés homályába merül.
Köszi.

A szigtitkos tábla is megy mingyá emailben az érintetteknek Kandika adataival!!!! :D
Vendég

Sziasztok!!

Felhívtam ôket. 25 db-os és 50 db-os csomagban lehet kapni.
50db-os hcg teszt: 4620 ft
25 db-os hcg teszt:2625 ft
50 db-os ovu teszt: 6773 ft
Én balga nem kérdeztem, hogy ez már Áfás ár-e. De darabra leosztva pár forint különbség adódik akkor is, ha még rájön az áfa. Vagy ilyen termékeken nincs is? Az eltarthatóságra nem tudtak pontos dátumot mondani, 1 év biztosan.

10-es érzékenységü hcg tesztet kérôk:
Monee : 10 db
Wandrea: 15-20 db
Kandi: 10-15 db
Zsizsik: 20 db
Anyóka: 10 db
Bettica: 5 db
Apple: 5-10 db
(itt már megvan a 100db)

Ovuteszt:
Zsizsik: 20 db
Mniki: 20 db

Holnap reggel 9-ig jelezzétek ha kell még valakinek, utána meg is veszem!

Rambóka!

Pcos névjegykártyán olyan jót röhögtem. Nem vagy te véletlenül reklámszövegíró? Egyébként mióta kicsit képben vagyok, mindenhol Ir-es nôket látok... az egyik tanítványomat be is izzítottam. El jött vidékrôl a MensMentisbe és kiderült, hogy biza 19 évesen Pcos szenved. Még jó, hogy most elkapták a baj gyökerét. Ha belegondolok, hogy hány évig rombolt volna benne ez a dolog, végigfut a hideg a hátamon!

Apple!
Értem. Hajrá! Addigra lesz teszt!

Vicky!
25 db- os csomag van és 50-es csomag.

Pussz
Lona
lona1

Jó reggelt!

Vicky: összeadjuk a rendelést, Lona elmegy értük, amikor lesz ideje. Sztem megoldható, hogy nála átvedd, az nem jó neked? Vagy sos kellene? Beszélj vele... ;)

Lona: Ha ennyire olcsó, akkor nekem lehet 10db is, ahogy kijön, majd számolgatsz gondolom úgy is...

Irigyellek benneteket a pé miatt. Gratu hozzá! Én most elkezdtem rendesen tojcsifehérjézni, lehet hogy lesz belőle valami? Nagyon remélem.

Úgy tűnik hétvégén Velencei tóra megyünk fürcsizni, jaj de várom, már 2 éve nem voltam strandolni...

Kép

Kép
bettica

Lona: Módosult a mennyiség. Egy barátnőmnek is kellene, így a rendelésem 30db összesen.

Ezer köszönet érte...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Alice!

Köszi a megelőlegezést! :)
Nem lenne rossz, de nekem áprilisi kisbabám lesz, úgy döntöttem. De amilyen szerencsénk lesz, májusi lesz, mert szinte mindenkinek akkor van a családban szülinapja. :D

Képzeljétek!
Lesz ma gardrób szekrényünk! :D Annyira örülök neki, vééééégre, el tudom pakolni a ruhákat. Persze össze kell még szerelni, meg a ruhák sem ugranak bele maguktól, de előre örülök neki, mert nagyon kellett már rég óta.

Mensi örök. Csak sajna fáj a pocim is hozzá, meg a derekam de az extrán. A barátnőm tegnap feltette a költőit, miszerint miért kell még fájnia is, ha már egyszer vérzik. És tökre igaza van. :shock: :D
A tegnapi lerobbantságom mára is kitart, elegem van mindenből és nem akarok itt lenni. Hülye p*csa vagyok. :D

Monácska!

Ne bántsd apát! :) Mit nem adnék érte ha az én férjem is beszélgetne már a pocakkal! :D
Mikorra is lesz „hivatalosan megerősítve” hogy kismami vagy?! :)

Metet emeltem. Egy egész szemmel délben, de úgy tűnik hogy a nálam toppon levő hasmenés nem jött vissza tőle. Viszont sokszor van hányingerem (tőle vagy nem tőle?!) és azt utálom. :(

Kijazakinek zebrája van mééééég?! :lol:
Én is tudni szeretném! :D

Kellemes napot!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monácska, Norka, jajj de jó lenne, ha az lenne (PÉ)! :D Akkor azt hiszem, elkaptuk a grabancát, ha tényleg... 2 hét múlva kiderül (vagy beborul)! :lol:
Komolyan nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fáj (vagy kellemetlen)! :shock: Nekem a mensijeim is csak néha fájdalmasak, azon kívül pedig semmi problémám nem volt (eddig). :o
Jajj, most megint annyira izgatott lettem. :oops: Kár, hogy nem hőmértem ebben a ciklusban...

Tükörvíz

Kép
tukorviz

tükörvíz: Sztem mérd meg reggel a hődet pár napig, aztán ha volt pé, akkor úgy is magasabb lesz folyamatosan. Egy próbát megér nem?

Kép

Kép
bettica

Szióka!

Csak egy gyors kukk..

Norka Te most peteérsz? :D Hanyadik cn?? Még most mensiztél :lol: akkor tök jól működsz!!!! :D
Bogival minden okés volt?

Tükörvíz gratula a pé-dhez!

Olyan meleg van :shock:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?