Új privát üzeneted érkezett!

Szia Orsi !

A flanell pamutból készült. Anyatejes kaki kijön, vegyes táplálásnál már érdemes az eldobható papírbetéteket alkalmazni (többször felhasználható!), mert az a kaki bizony nem jön ki. Környezettudatos mosásnál a hófehérség nem megvalósítható teljes mértékben - legalábbis nekem nem sikerült, igaz, nem is volt szempont. A tisztaság és a hófehérség nem feltétlenül jár együtt.
Nekem még soha nem folyt ki pisi egyik pelusból sem.
VAlóban, nedves a fenék a msoható pelusban, ezrét egyrészt jobban oda kell figyelnünk a babára, mert a száraz popsi jár neki, másrészt viszont hasznos az neki, hgoy megtapasztalja, mi történik, ha pisil-kakil (persze nem csecsemőknél)

Ez egy légáteresztő műanyag :wink: Persze az igazi a gyapjú, de például éjszakára mi is a Mona Wrapot használjuk.

SAját pelusoknál 4-6 rétegű frottírt használok a nevszívó belső betéthez.

indianyo
 
 


Sziasztok!

Orsi, mekkora a babad?
NEm lehet, hogy kiszabadult a belsö és azért lett nedves a hata? Nalam sem fordult elö ilyen. Vagy nem lehet, h nem volt elég szoros a külsö?
A papir betét arra (is) szolgal, hogy szaraz maradjon a baba popsija. Sztem probald ki! :)
Masik lehetöség: A popolininek van egy selyem betétje, ami szarazon tartja a popsit (és gatolja a pirosodast). Mi ezt hasznalunk éjszakara és szeretjük: http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=BAM026
A pelust nem mindig sikerül hofehérre kimosni. EGyszer belemegy egy céklas kaki pl., azt utana nehéz kiszedni :). A hofehér ruha tényleg legenda, a "hagyomanyos" mososzerekben optikai fehéritöt tesznek, de ettöl nem tisztabb a ruha..
A nap viszont szépen fehérit. Szoval, ha még nem probaltad és van ra lehetöséged tedd ki a napra szaradni a pelusokat!
A külsö szerintem sem igazan légateresztös, probaltam atfujni rajta levegöt és nem megy, szoval.... Marad a gyapju.
Ezt még mi sem probaltuk ki, mi is monapel és popolini külsöt hasznalunk (elöbbi sztem jobb, mert nem olyan erös a gumi rajta).

Most én is kérdezek egyet: Vettem one size-t és two size-t kiprobalasra, NAGYON tetszik mind 2, még nem sikerült eldöntenem melyik jobban :)!
Arra lennék kivancsi, hogy a one size tényleg jo-e icike-picike babakra. Nem vész el benne egy ujszülött?
Jol lattam, hogy nem lehet kissebbre patentolni a pelust, mint pl. a Monapelt? Csak vissza kell hajtani és kész?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sára :) Nekünk mindkettő van, nagyon szeretem, bár a nagyon cingár combikáknál lehet esetleg a One Size-nál egy kis lötyögés, mi is csak egyhónaposan kezdtük el abba öltöztetni - igaz, én béna voltam és nem jöttem rá hetekig, hogyan is kell jól patentolni :oops: . A deréknál nem lesz gond, ott nagyon sok a patent. A Two size pedig még mindig jó - pedig az enyém fiacska a nagy, hosszú és gömbölyű kategória.

[quote]J írta:ol lattam, hogy nem lehet kissebbre patentolni a pelust, mint pl. a Monapelt? Csak vissza kell hajtani és kész?


Ezt nem értem

indianyo
 
 

 
 

Szia Indi :)!
A Two size-bol ugye nem az S-es jo még Dominora?? :shock:

A kérdésem a One size-ra vonatkozik csak azt pont nem irtam... :mrgreen:
Tudod a Monapelt ugy tudod pici babara adni, ha fent visszahajtod a köldöknél levö részt és összepatentolod (3 sor patent van ott). Eddig érthetö? A One size-nal nem latok ilyen patentot, ezért gondolom, hogy ugy tudja kissebbre varazsolni az ember, ha azt a bizonyos felsö részt (ami a köldöknél van) csak ugy visszahajtja. Akkor viszont nincs olyan jol rögzitve, mintha össze lenne patentolva.
Kivancsi vagyok ez mennyire müködik a gyakorlatban.
Szolj, ha nem vilagos, akkor felteszek 1 képet.

Lotties-böl is rendeltem 1-1 darabot kiprobalasra. Erre nagyon ra lehet kattanni, nem is értem miért nem kezdtem el hamarabb! :)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sára :) De bizony, még a kisméretű Two size is jó rá! Érthetetlen is nekem, mert egyébként jól megtermett kis fickó :shock:
A One Size-nál nem lesz gond a derékkal szerintem, mert egészen keskenyre öszepatentolható. A visszahajtás talán itt nem működik, de tlán nincs is rá szükség - ha én jól értem, amit írsz.

indianyo
 
 


hali!

van valakinek tapasztalata BambinoMio-val?
a leírás alapján a prefold belsőket simán téglalap alakúra hajtva kell a külsőbe behelyezni. Van neki ott valami zseb? vagy ha nincs akkor mitől marad a helyén? ahová nem ér a téglalap, ott a baba bőre a külsővel érintkezik? mekkora terület ez?
vagy rendeljek egy próbacsomagot, azt majd meglátom, hogy szeretem-e?

az van, hogy bár Iván "csak" 9kiló, én úgy látom kinőtte a kisebb méretű kushies AIO-kat. Vettem 5 nagyobbat és azok végre nem eresztenek, meg úgy ránézésre is kényelmesebbek. De elég nagy a bugyor és nem akarom az egész készletet kushiesból összeállítani.

a másik kérdés, hogy ezek a BM téglalap belsők, hogy nem csúsznak el ha mondjuk gyapjúkülsőt akar az emberlánya a ded popójára? vagy ahhoz másképp kell hajtani és snappyvel összefogni?

a másik az éjszaka. ti mennyi ideig nem cseréltek éjjel pelenkát? hány óra telik el ugyanabban a pelusban? és érdekelne, hogy kinek milyen összeállítás vált be éjszakára?
savitri
 
 


Szia Szávitri!
Bm-ügyben majd jönnek sokan segíteni, mi nem használjuk.

Éjszakai pelus: fél 7-kor fürdés, utána kap a ded egy tetrával vagy két betéttel megerősített Popolini One size-ot vagy a pamut saját belsőt Mona Wrap külsőben és reggel 7-8-9-ig rajta van. Felébredés után nem szereti, ha azonnal pelenkázom, úgyhogy a tejecske utáni első kaki a kényszerítő tényező. Csak a pisiszag szokott zavaró lenni, ha a popsija az orrom alatt landol alváskor, egyébként ki nem folyik, át nem ázik, baba nem panaszkodik.

indianyo
 
 


Savitri: A BM-et miután téglalapra hajtottad, és betetted a külsőbe (más szabású, mint a többi külső, ezért ott marad), onnantól úgyműködik, mint egy AIO. Vagyis nem külön adod rá a belsőt és a külsőt, hanem együtt az egészet. A külsö tartja ott.
A belsőt pont akkorára hajtod (hosszában), mint a külső, ezért a külső nem érintkezik a baba bőrével. Illetve oldalt igen, de az nem zavaró.
Ha gyapjúval (vagy bármilyen nem BM-es külsővel) akarod használni, akkor snappivel rögzíteni kell, igen.

(BM-ről egyébként elég sok szó volt eddig - pro/con -, ha van egy kis időd, érdemes visszanézni...)

Nálunk az éjjeli csomag este 6-7-től reggel 8-9-ig van. Nagynak Kushies Classic, kicsinek Kushies basic + BM/tetra, vagy két BM vagy sk. pelus BM/tetra töltelékkel.

Pindi
pindi
 
 


KÖSZIIII
dejó :) nagyon bíztatóak ezek az éjszakai adatok.
én eddig éjszakára papírt használtam, az is jó büdi már reggel
na de most már bátran belevágok az éjszakai textilezésbe 8)
savitri
 
 


Sziasztok!
jaj, én, én BM- ről jövök zengedezni!

Vagyis csatlakozom Pindihez, pont ez a helyzet. Olyan lesz, mint egy AIO. Éjjelre nekünk elég egy sima prefold a kicsinek. Nóri Kushies AIO-ban alszik 2 plusz betéttel. Nem áznak be.

(A kicsi egyébként, most, hogy pisiltetjük, alig termel pisis pelust, kakisat meg egyáltalán nem. :wink: )

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Megkaptam a Lotties belsöket, holnap mosas aztan felavatjuk öket, nagyon kivancsi vagyok :)! Sokkal nagyobb pelusokra szamitottam, nem tudom mennyire fogjak birni éjszaka. Nincs hozza +betét és nem is lehet kapni tudtommal. Persze ha kell felturbozzuk vmilyen + betéttel.

BM: az az érzésem, hogy sokkal jobban "müködik" lanyoknal. Mi mostmar nem hasznaljuk, de amig nem volt gond szerettük, tényleg nagyon könnyü hasznalni, a külsö jol tartja a csomagot.

Ejszakai csomag nalunk: One size vagy two size + 1 betét, monapel külsövel. Este 8.30-tol reggel 7-8-ig siman birja.
Savitri, én sem mertem sokaig textilezni éjszaka, kar volt :)!

Mikor még BM-et hasznaltunk éjszakara: 1 BM belsö+ 1 monapel betét. Az is egész jol birta.

Liv, ilyen jol megy mar a pisiltetés? Jelez mar a kiscsaj meg minden?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sára, Lottiesból melyiket vetted? Cotton, Tendy, Soft? Van egyébként Cotton és Soft betét (a Tendyhez pedig a Soft betétet ajánlják). (Modjuk szerintem nem érdemes venni, főleg, ha van más betétetd.)

Nekem a Tendy tetszik nagyon.

Pindi
pindi
 
 


Pindi, mindegyikböl vettem egyet. Tesztelös korszakomban vagyok :) Még a Kushies ultra-t akarom kiprobalni.

A Lotties-t még ki kell mosnom, hogy lassam milyen az anyaga igazabol, de tényleg jo a Tendy.

Lotties-t is hasznalsz? Honnan ismered ilyen jol? :)

Indi, az elöbb elfelejtettem: sztem jol érted, amit irtam :). Nem tudom miért akartam visszahajtani mindenképp a One size-t...
Mivel a two size gumisabb a combnal ugy gondolom jobban fogja a kakit. (Nalunk mar csak bilibe megy ezért nem tudom ilyen szempontbol letesztelni). Mik a tapasztalataid? A One size amugy azt hiszem jobban tetszik, könnyebb raadni a babara (talan pont azért, mert nincs rajta gumi).

Milyen mini feneke lehet mar Dominonak, h még belefér a kis pelusba???! :shock: Képet légyszi a csomagrol! :lol:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Nem, Lottiest nem használok, csak nézegettem. Sokat. :)

Mai fejemmel - főleg ha tudom, hogy lesz idő, amikor egyszerre két gyereket pelenkázok - valószínűleg Tendyt vennék, mert bio, mert frottír és mert egy méret. És az ára is jó (feltéve, hogy jó helyen veszi az ember :)). Mondjuk próbálni nem próbáltam, lehet, hogy nem is válna be. :)

De azt hiszem, a következő szett gyerkőcnél maradok az sk. pelusoknál, eddig az összes közül az vált be a legjobban.

Pindi
pindi
 
 


OFF: Saara, még nem jelez. A kakit annyi ficergés meg puki előzi meg, hogy azt ált. mindig elkapjuk, a pisi meg...hát, sokszor elviszem csorgatni...napközben csupaszon van. Jól szórakozunk! :D

On: a Lotties-ról írjatok még-még! Engem is kezd érdekelni...lehet, hogy egy-kettőt veszek.

Úszópelust ki vett? Milyet használtok? Tapasztalatok?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


OFF

Liv, de edés lehet ilyen pici pucér seggel! Nalunk a teso (is) téli baba lesz, majd csak nyaron lesz pucérkodas...

ON
Lotties-röl majd beszamolok! Mar szaradnak kint szépen.... :)
saara
 
 


Liv, nekünk van Kushies és Popolini. A popolini gyakorlatilag olyan, mint egy fürdőgatya, csak van benne egy háló és oldalt patenttal gombolható. Nagy gyereknél sokat jelent, hogy bugyiként fel/lehúzható. Viszont a pisi úgy jön át rajta, mint a szitán, nincs benne semmi nedvszívó réteg.
Ennek csak akkor van jelentősége, ha kint van a gyerek, bent a vízben mindegyikből kimegy a pisi, az eldobhatóból, a nagyobb gyerekek fürdőgatyájából (sőt, ugye vannak felnőttek is, akik...) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az úszópelus funkciója végülis az, hogy a kakit megfogja, arra - többnyire - jó.

Kushiesban van egy vékony réteg frottír, ami valamit azért megfog... Szerintem jobban zár a comboknál, deréknál, mint a popolini. Ha jól tudom, babaúszásnál csak ezt engedik használni (ha engednek egyáltalán moshatót) Ezt viszont csak úgy lehet ráadni/levenni, mint egy pelenkát.
A monapel ennek a koppintása. BM-t nem ismerem.

Pindi
pindi
 
 


De jó! Örülök a pozitív Kushies úszópelis tapasztalatoknak, mert mi is azt szereztünk be! :)
Hétvégén avatjuk a Balcsiban, ha minden jól megy! A Kismama szerint ennyi idősen már lehet tóba vinni (medencét meg egyéves kortól írta, asszem).
Szerintetek se korai ez?

KépKép
livus
 
 


Livus: Nóri medencézett 11 hónaposan és tengerezett pont 1 évesen.
A Kushies úszóval szemezek... :lol:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok, ha megengeditek én is csatlakozom.

Nekünk Kushies úszópelusunk van és eddig bevált, ezt a babaúszáson is engedik használni (alapvetően arra vettük), a többit nem ismerem.

Livus, szerintem olyan helyen, ahol nem csak klórral, hanem crystalline-el kezelik a vizet, oda nyugodtan beviheted medencébe is a babát mert az közömbösíti a klór kellemetlen hatásait.
Nálunk például Gödön van ilyen strand, hétvégén terezzük kipróbálni :)
BM-es tapasztalataim nekem sajnos nem túl pozitívak, akkor még nem olvastalak benneteket és nagy lelkesen vettem egy újszülött csomagot, ami nagyon nem vált be, egyrészt mert a nadrág dereka pont a köldökcsonkot dörzsölte, másrészt akárhogy hajtogattam a belsőket, a 3 belsőt 3 szopi alatt elhasználtuk, mert mindig kakais lett. :cry: Most a kinőtt belsőket használom plusz betétnek, arra nagyon beválik

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Livi: Hát igen, ott is azt írták, hogy a tenger a legszuperebb babaszempontból! :)
Amúgy én margarétásat rendeltem Bobónak :wink:

Eszter: ezt a crystalline-t nem ismerem, de alapvetően azért csak egyéves kortól ajánlották a medencézést, merthogy ott több a baci, mint a természetes vizekben, nagyobb az esély összeszedni vmit. De nekünk mondjuk mindegy, mert strandfürdőbe amúgy sem szoktunk járni. Veszprémiek vagyunk, úgyhogy ha hazamegyünk, onnan egy ugrás a Balcsi :)

A külsők lettek mindig kakisak a BM-nél?

KépKép
livus
 
 


Eszter, érdekes, nekünk kicsinek teljesen jól bevált a BM. Persze nyilván a baba testfelépítésétől is függ, nálunk fedte a köldökcsonkot, 6 naposan le is esett, szépen gyógyult.

És igen, eleinte nekünk is kakis lett szinte minden alkalommal a külső (a combnál), de kézzel kimostam, hamar megszáradt, mindig volt tiszta. Persze ez azért macerás egy újszülött mellett. Az tény, hogy az első hetekben 4-5 külső kényelmesebb lenne, ahhoz viszont elég borsos az áruk...

Viszont a BM mutat a legjobban egy újszülöttön - szerintem. :)

Pindi
pindi
 
 


Sziasztok!

Nekem is van egy BM-es kerdesem. Most 1 eves a kislanyunk es eddig tokeletesen meg voltam elegedve a BM-mel, de amiota megy, ujra visszatert a kezzel mosas (az elejen nekem is mindig kakis lett a kulso, az kezzel elmostam, de amikor beallt a rendes szeklet mar nem volt ilyen problema). Szoval a papirbetet remenytelenul osszegyurodik es minden tiszta kaki lesz. A Poplino papirbetet nagyobb a BM.esnel?

Ezen kicul manocska rajott, hogy a textilpelust kitunoen ki tudja bontani. Szegyenszemre neha BM-es nadraqg pelust adok ra, ami nme valami kornyezettudatos, de nem tudja kibontani...


judit
jud_it
 
 


nekünk is van kushies úszópelusunk és egy BM-et is örököltünk. most épp mindennap használjuk, de kaki még egyikbe se ment, szóval nem tudok véleményt mondani. Mindkettő nagyon dögös 8)
adarabos kakit nyilván megfogja mindegyik, nekem az lenne a kérdés, hogy az anyatejes kakivalé mi történik.
tavaly nyáron a tengernél egyébként próbálkoztam Hanának eldobható úszópelussal, na hát az valami katasztrófa. kb fél másodperc alatt egy hatalmas átázott vattatömbbé válik. azopnnal szereztem is neki inkább egy klasszikus fürdőbugyit. az pont az tudja mint egy úszópelus: a pisi kijön belőle, de a darabos kakit megfogja :P
savitri
 
 


Judit, miért nem környezettudatos a BM-es nadrágpelus???
savitri
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat. Kitartó vagyok, pedig a környezetemben mindenki le akar beszélni róla. Érdekes, hogy a védőnő is hülyének néz, hogy mosható pelenkát akarok használni.
Arra jutottam, hogy azért folyt ki a pisi, mert a belő hozzáért a külső szegélyéhez. Éjszakára egyelőre még én sem merem használni. Viszont a tépőzárat már sikerült félig leszakítanom :((( (monapel)
Az ecetes vízben mennyi ideig kell ázni a pelusoknak? 1 óra elég?
Valamint a babákat nem zavarja, hogy a hátán ott a gumirozott külső? Elég durvának tűnik, a babámnak meglátszik a hátán a nyoma mikor leveszem. Meg a vastag csomagtól a feneke mintha egy kicsit feljebb kerülne.
Köszi a segítséget
Orsi
borsika21
 
 


Én BM-ezek, úgyhogy a gumi kérdéshez nem tudok hozzászólni.
De miért akarod egy óra után kimosni a pelit? Én kétnaponta mosom (elvileg), tehát két napig áll az ecetes-illóolajos vízben. Nem kell ezzel sietni! :wink:

KépKép
livus
 
 


Borsi: Sárit nem zavarja a külső gumírozása. Kicsit vedd lazábbra a tépőzárat, akkor nem vág be hátul. Én nem áztatok, de naponta mosok.

Eszter: nem tudok én sem hozzálőni, pozitívak a BM-es tapasztalataim. Kaka: hát igen. Majd idővel könnyebb lesz. :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Saviti: Nem Bm, jhanem DM-es eldobhato. Csak elirtam :)

Nalatok nincs ilyen problema, hogy leveszi magarol a pelust?

judit
jud_it
 
 


Orsi!

Ecetes áztatás: Lehet úgy, hogy abban tárolod mosásig, akkor 1-2-3 napig (attól függően, milyen gyakran mosod) áll benne. Ha nem akarod ecetesen áztatni, akkor lehet szárazon tartani egy vödörben, amibe pár csepp illóolajat cseppentesz. Ha olyan a mosógéped, azt is lehet, hogy este berakod, ecettel áztatod, majd reggel lefuttatod a rendes programot. Az egyórás áztatásnak nem látom értelmét.

Biztos nekem van késő, de a többi dolgot nem igazán értem. :oops: Hogyhogy feljebb van a popsija? Meg hogy hogy érhetett hozzá a belső a külső szegélyhez?
(Igaz, nem monapelt használunk, sőt külsővel eddig csak egyszer láttam, és meglepett, mekkora csomag! Akkora, mint gyapjúval!)

Judit, nekem egyik gyerek sem veszi/vette még le. Viszont így nyáron külső nélkül szeretem ráadni (itthon), és a belsők tépőzárja már elég gyenge, kinyílik magától, ezért egy sima pamutbugyit húzok rá, az ott tartja. És környezettudatosab, mint az eldobható. :) (Egyébként meg ezért jók szerintem a "pull up" külsők - pl. a gyapjú.)

Pindi
pindi
 
 


Judit, nalunk is az volt, hogy leszedte a pelust ahogy rajött, h ezt is tudja :) En is pamut bugyit v. rövid gatyat adtam ra, ez megoldotta a problémat.
De volt/van egy még jobb megoldas, ami nagyon környezetbarat :) : nem adni ra semmit, pucér fenékkel hagyni, ha csak otthon vagytok. A fiam imadta, ha leszedtem rola, rögtön tiszta vidamsag volt:). Igaz, h fel kell törölni a pisit/kakit, de nem kell szorakozni pelussal. Föleg ilyen melegben. Azt is lehet, h kakinal raadod és amugy hagyod pelus nélkül.

Borsi, nem probaltal 1-el nagyobb külsöt adni ra? A monapelnél sztem egész laza a gumirozas. Nalunk a BM-el volt ilyen gond csak.
Es a kaki nalunk is kifolyt oldalt....

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Jól emlékszem, hogy itt írta egyszer vki, hogy lehet méterben tetrát venni?
Hol is? És kb. mennyiért? És az milyen széles?

KépKép
livus
 
 


Livus, én tavaly nyáron láttam, kb. 6-700 ft volt akciósan, de nem a szimpla szövésű, úgyhogy én pelenkának azt nem vennék. Rendesen 150 cm széles volt.
Ez a körúton volt, a Mester utcánál. Ha jól sejtem eléggé kiesik...
De ha egy nagyobb méteráruboltba bemész, szerintem van rá esély, hogy kapsz.

Pindi
pindi
 
 


Köszi, Pindi!
Igazság szerint ez most nem pelenkának kell, hanem mi abba szoktunk törölközni, abból van a fürdőlepedőnk. :) De felnőtt méretűben nagyon ritkán lehet kapni - és általában nem is túl olcsó - ezért gondoltuk, hogy ha lehet méterbe venni, inkább varrnánk.
Tudom, melyik boltra gondolsz, és az nem is vészes: mi az Orczy térnél lakunk, úgyhogy majd elugrok valamelyik nap.
Köszi mégegyszer!

KépKép
livus
 
 


Képzeljétek, az itt olvasottak hatására, vettem snappi kapcsot, hát ez egy tök jó találmány. Egész nap egy szál pelenkában volt Nándi tekintettel a 43 fokra (már amikor nem tök meztelenül) és teljesen jól rajta maradt a tetra :D

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter, ez jó hír, mert én tegnap jutottam el a megrendeléséig! :)

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Itt is belekotyogok, ha nem bánjátok. :wink:
Nekünk van popo one és two size is, (organic), Ultra Fitt, illetve BM is. Ez utóbbi tetszett a legjobban nekünk, ezért rendeltünk belőle.
A próbacsomaggal teljes mértékben meg voltunk elégedve, viszont mikor megrendeltük a kellő számú külsőket, (S,M méretek) akkor bizony jöttek olyanok is, amiknek nem jó a combgumírozásuk. :shock: Konkrétan semmit nem ér, eláll a lábától, pedig 1,5 kilót hízott 1 hónap alatt, szóval nem egy vékonyka alkat. Volt ilyen másnak is? Majd dobok fel képeket, mert úgyis leakarjuk fotózni a Kék Pandásoknak. Amúgy rendesek, mert megígérték, hogy amennyiben tényleg hibás, cserélik.

One size nekem se tetszett amíg kicsi volt a súlya a babámnak, mert túl vastag volt a pocijánál, enyém bébi pedig nem marad meg háton. :roll: Viszont mihelyst elérte az 5,3 Kg-ot (1,5 hósan) már szuper! :lol:

Livus, második babához mi is tetra fürdőlepedőt vettünk, és a párom már megjegyezte, hogy nekünk is ilyen kéne, mert sokkal jobb a törülközőnél. :mrgreen:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Nagy bajban vagyok :( Kicsilány fenekének pirosodásával folytattunk elég reménytelennek látszó küzdelmet kb születése óta. Nyaralni voltunk, és nem moshatót vittem, hanem eldobósat, és a pirosság elmúlt. Erre igazán nem számitottam... Mert ez azt jelenti, hogy a moshatótól pirosodott a feneke a kiscsajnak. Mi lehet a baj szerintetek?

Más: varrnék gyapjúfilcből bugyogót. Lehet valahol szabásmintát találni vajon? Belebújóst is és felhúzhatót is csinálnék.
orsko
 
 


Orsko :) Arra gondolok, hogy egyszerűen nem bírja, ha nedves a bőre. Dominónak is van néha - neki fogzáskor kezdődik, olyankor nagyon kell figyelni, mert minden pisis pelus ront a helyzeten.

Talán a szárazon tartó betét lehetne a megoldás - popolininek van ilyen, ez nem természetes anyag, de hatásos, valamint a burettselyem betét is jó lehet.

A bugyogó miféle lenne? Peluskülső? Akkor midnenképpen patentosat gondolnék célszerűnek, mert a gyapjúfilc elég merev. Vagy pedig kötött derékkal belebújós. Viszont a gyapjúfilc a nedvességtől zsugorodhat - filcesedhet.

indianyo
 
 


Orsko, nekem is a selyem betét jutott eszembe. Annak antibakteriális hatása is van állítólag. A másik meg a pucér popó.

Mi is tetrát használunk fürdőlepedőnek a férjemmel. Nekem ez a mániám még gyerekkoromból maradt :D
Nekem egy barátnőm hozta az anyukája anyagboltjából, ha jól emlékszem Kaposvárról, de majd megkérdezem. 140X140 es. Ez a legnagyobb méret, szóval nem méterben árulták. Be van szegve, szuper. Nagyon jól működik közös(babával) zuhanyzás után is.
savitri
 
 


Orsko, belebújósra nincs tippem (ahhoz szerintem kellene nyúlnia keresztben), de tépőzáras/patentos külsőt csinálhatsz a sima külsők szabásmintája alapján. Itt van egy például. Szerintem elég egy réteg, ha vastag filced van.
Mintha azt mondtad volna, hogy nagyon vastag. Nem tudom, lehet-e úgy bele gumit varrni, és hogy nem durva-e, ha a bőréhez ér?

A filcet először kimosnám forró vízben, hogy összemenjen annyira, amennyire akar, csak utána varrnám, lanolinoznám.

Pindi
pindi
 
 


Köszi :)
izé, most néztem, hogy milyen hüleséget irtam. A filcgatyót pelenkakülsőnek szánnám, és patentosat és belebújósat is gondoltam csinálni. De valszleg tényleg elég macerás lenne felrángatni. Nem olyan durva vastag egyébként, szerintem pont jó lehet. Ha elkészül referálok :)
orsko
 
 


Amiket én régi, megfilcesedett gyapjúpulcsikból varrtam, azokon látom, hogy mennyire rossz, ha nem nyúlik keresztben. (Azaz hogy amikor nyúlnia kéne, akkor úgy érzed, hogy jön szét az anyag.) Pedig azok nagyon vékonyak és a derekuk és a száruk passzés, vagyis rugalmas.
Illetve nyilván lehet úgy, hogy bőre csinálod, de akkor tényleg kell a kötött passzé a derekán.
pindi
 
 


Sziasztok! Leszoktató pelusról írjatok nekem tapaztalatokat! Kedves ismerősömnek kérdezett de nekem nincs ötletem.

indianyo
 
 


Most ezt mindenhová felteszem: úgy alakult a sorsunk, hogy el kell "otthonról" költöznünk. De nincs hová. Arra jutottam, hogy ha a hitem és elveim szerint nem akarom kiereszteni a babámat a kezeim közül idejekorán, akkor olyan munkát kell kitalálnom, ami biztos jövedelem, tisztességes és vele együtt végezhető. Így családi napközit szeretnék nyitni, ez egy tulajdonképpeni bölcsi és ovi helyettesítő, persze az én szám íze szerint mindenféle fejlesztős hókuszpókuszt kihagyva, kis éneklős-körjátékos foglalkozáést kivéve, szabadjátékon alapuló elfoglaltsággal. Amiért ezt írom: Szükségem lenne egy családi házra/lakásra, ahol mi is lakhatnánk és a tevékenység is végezhető lenne (pillanatnyilag nem tudok érte fizetni, de vagy közös vállalkozás nyereségrészesedésként, vagy kicsit később fizetendő bérleti díjként tudnám téríteni . Ez egy gyes melletti legális vállalkozásforma, amit az állam és a helyi önkormányzatok is támogatnak - pillanatnyilag ideálisnak tűnik. A már meglévő CsaNák mind jól működnek, hisz óriási az igény rájuk bölcsődei és óvodai helyhiány miatt.
Kérlek benneteket, ha elindít ez valamiféle gondolatot, esetleg ismertek olyan embereket, akiket érdekelhet/tudnak segíteni - szóljatok! Köszönöm szépen előre is.

indianyo
 
 


Indi, leszoktató pelus: Orskotól kaptam egy BM-t kipróbálásra. Nekem nem tetszett, hogy nagyon műanyag volt, még a hangja is olyan volt, amikor adtam fel, mintha egy zacskót adnék rá. Ezenkívül mindkettőnk gyereke simán kipisilt rajta, az enyém felfelé, Orskóé a combnál, pedig elvileg a megfelelő méret volt.
Ennyi az össz tapasztalatom, hamar letettem róla, hogy nekünk ilyen kell.

Viszont varrtam egy ilyet, csak a nejlon réteg nélkül, az nagyon jól működik, bugyiszerűbb, nem ereszt és még lélegzik is állítólag. Viszont: ha nem adok rá semmit, vagy csak egy rövidgatyát, nem pisil be, ha ez van rajta, akkor igen. Vagyis mégiscsak pelenkának érzékeli! :shock:

OFF: Nem tud valaki gyerek alsógatya szabásmintát?

Pindi
pindi
 
 


Pindi :) Köszi!

Beszéltem ma Ritával a Kék Pandából, hamarosan átköltöznek az új helyre- XI. Karinthy F. úton lesz a bemutatóterem. Azrét ez már barátságos hely - útban a Naprába pont belefér :lol:

Sára :) tennék fel képet az illető popsiról Two Size kisméretben, de mindig ficereg :lol: de ha megszárad a pelus, akkor lekapom azért.

indianyo
 
 


Indi!
Képzeld épp ma jött levél a Kék pandától, hogy az új vevőszolgálatnál vehetem át a rendelésem. A pontos cím: XI. ker. Irinyi u. 25-29. fszt.7.

KépKép
livus
 
 


De ez még mindig csak vevőszolgálat és nem bolt - vagy?
pindi
 
 


igen, ez csak vevőszolgálat... :(

KépKép
livus
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?