Új privát üzeneted érkezett!

Norka!
Elkezdtem szedni, aztán magas lett a hőm, mikor esnie kellett volna, aztán meg megjött, valamikor a nem tervezett illetve váratlan luteális fázis közepén, gondolom jól belezavartam a progival.......

De bizony, jól emlékszel, hoyg volt ilyen!!! :):):):):)
Vendég

Sziasztok!

Na megvolt az UH!Jelentem 6 hetes 6 napos terhes vagyok
,és 9,5mm-es babót hordok a pocakomban!Szépen növekszik!Van képem is róla,csak nincs szkennelőnk!

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
lecso

:) hát skacok... azért nem volt ám könnyű ez a PG-s akció :) Valami miatt olyan nagy kunkori farkas ebihalakra számítottam mint amik a filmekben vannak... persze semmit se láttam... erre előszedtem a minimikroszkópom (gyerekkori játék, max. 300*-os nagyítással...) Na szóval azzal se láttam semmit (a helyzet az, hogy állandóan belelógott az anyagba :twisted: )... aztán amikor elkezdett száradni na akkor sikerült végre meglesnia PG-vel... mondjuk le is döbbentem milyen picik, és rájöttem, hogy valszeg előtte is ott lapultak, csak én valami ebihaltelepre számítottam óriás ebihalakkal :oops: :oops: :oops: :roll:

(na jó az egész vizsgálat célja az volt, mert ki akartam deríteni, hogy az előcuccosban vannak-e élő kiskatonák - ld. necces-e ha simán megszakítással védekezünk... de így utólag belegondolva ezt a részét majd még meg kell ismételni... :twisted: :twisted: )

Egyébként meg nagyon el kéne már mennem a házidokimhoz, hogy felírja végre a Metformint... a szülés óta csak egyszer jött meg eddig - a 6. héten- azóta semmi, a ragyák viszont néha-néha keményen előjönnek... Mondjuk szeptemberben megyek a dokimhoz rákszűrésre, akkor a petefészkeimet is lecsekkoltatom... (bár szőrösödni nem szőrösödök, a lábamon is csigatempóban növöget, ez pedig bíztatóan hangzik)

Norka: gratula a fejlődéshez :)))) (Lilla is tud már lapozni... igaz ez nála azt jelenti, hogy eltépi az újságot :) :) :) )

Kavicska: hányingerre nekem anno a 100%-os direkt préselt almalé (nagy 5 literes izéből amit most mindenfelé árulnak) jó hideg szénsavas! ásványvízzel felöntve volt a nyerő... (bár nem tudom, hogy ez kérdés volt-e mert még mindig nem tudtam visszaolvasni...) (bár nekem iszonyú ritkán volt csak és az is inkább csak émelygés volt)
Vendég

Csakegy én is használtam rég minimikroszkópot (hű milyen furi szó így leirva) és mi is próbálkoztunk kiskatonák vizsgálatával de mi nem láttunk semmit, mi volt rossssz? :lol: :lol: :lol:

Ginuska már hiányoltalak,hogy vagy??
Tesz?? hát én már pisilnék csak nem tudom 2csíkos lenne e..csüt vagy péntek.
Neked a progitól szokott fájni a cickód?

Okr szia!
Mikor olvastam hogy az ajkad fáj,elgondolkodtam,hogy az íráshoz nem is kell beszélni...aztán koppant :lol:
Jobbulást!

Zsizsik egészen mutatós a görbuszod és az esés...hmm
De az lesz az igazi ha + tesz lesz a vége! :)
Ne legyen eleged magadból,nem ilyen vagy derűs jófej csajok a pcosok! :wink:

Lafi nagyon ügyin kezeled a táblát!
Hogy vagy???

Szia Tükörvíz! :)

Bettica egészen véletlenül itt hevernek a pcos papírkáim és mensi naptáraim az asztalon... :lol:
Rendszeres mensim soha nem volt! 1év/2-3 csak és soha nem barnáztam
2005 decemberében volt egy gyönyörű spontán mensim(cickó fájás,rengeteg vér és görcsök,azóta és előtte se volt ilyen mensim)
Aztán februárban doki és norcolut hogy legyen 3cn vérvétel..
Április 10. METFORMIN és Letrox elkezdése :D
Májusban spontán szép mensi (hő szerint pé-vel,93cn)
Július spontán mensi(pé-vel hő szerint, 48cn)
Júliusban clostit szedtem (hő szerint pé ,34cn) :shock: ez lehet nem érthető de jobban nem tudom leírni..
Azért írom,hogy hő szerint mert mikor a doki nézett soha nem látott tüszőt,persze mert hamar kukkolt
Augusztus spontán hónap (pé, 57cn)
Október closti (pé, 35cn)
November closti (pé, 30cn)
December spontán hónap norcolut a vége (54cn)
Február closti (pé,29cn)
Március spontán (pé,39cn)
Április hormonok túlstimu (30cn)
Május spontán (pé uh -val igazolt,34cn)
Június spontán (pé uh-val igazolt..)
Vendég

7kincs: kis fekete pöttyöket kell keresni... tűhegynyi izéket... amik néha úszkálnak viszont sokan vannak és hordákban járnak :)

(fú de kemény azért amit végigcsinálsz... fú... én mondjuk bevallom eldöntöttem, hogy ha a 2. baba nem jön össze magától és könnyedén -ld. hormonok nélkül- akkor Lilla egyke lesz mert én nem szeretném ezt végigcsinálni... de az első babáért még én is mindent megtettem volna... de akkor is durva mi mindent kell az embernek végigcsinálnia :( )
Vendég

Sziasztok!

Csatlakozhatnék hozzátok? Kezdő PCOS vagyok, vagyis szerintem jó régi, de most mondták ki igazán, laborleletekkel igazolva.
Még anno 2005 elején már szedtem 2,5 hónapig Merckformint, mert elég hosszú ciklusaim voltak (de voltak), fogytam vagy 6 kilót, és lett egy györnyörű kislányom :D
Most újra elmentem dokihoz, mert elég sokat híztam szülés óta, és végre elértem, hogy vetessen vért (már januárban akartam, hogy tesót szeretnénk, de csak annyi volt, hogy próbálkozzunk). Persze oka is volt rá, sajnos nem maradt meg egy kisbabánk.
Az eredményeim alapján PCOS-nak nyilvánított (arra nem tudta a választ, vajon hogy lettem most terhes...), és 4 napja újra szedem a Merckformint.
Kérdésem az lenne, hogy mit csinál ez tulajdonképpen velem? Mellékhatásai már vannak, jó erős hasmenés, na meg néha olyan rosszul leszek, hogy azonnal ennem kell. Fogyni tuti fogok mellette, vagy azért jó kis diéta sem árt? Már nem emlékszem pontosan hogy is volt két éve, de azt tudom, hogy 2,5 hónap után terhes lettem, és a terhesség végére -13 kg volt, mint amivel kezdtem.

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szia Linacska!
Fokozatosan emeled a metformint? Először egy fél, este, amíg, nincsenek mellékhatások, aztán egy fél reggel, aztán egy egész este, stb......

A pcos egy endokrin megbetegedés, aminek az alapja az inzulin rezisztencia, erre való a metformin, megnöveli a sejtek inzulin érzékenységét. Ezáltal csökken az inzulin szint a vérben, és nem borul fel a hormonháztartásod!
A pcos SOHA nem gyógyul meg, és előszobája a felnőttkori cukorbetegségnek, nem szabad abba hagyni a metformin szedését!!!!!

www.pcos.hu

Olvasd el ezt a honlapot, és ha maradt még kérdésed, szívesen látunk itt, és mindenre válaszolunk!
Vendég

Sziasztok!

Linácska!

Üdv itt! :)
Jó hogy jöttél, viszont szomorú hogy pont itt kell ennyi embernek összegyűlni.
Én sem rég óta járok ide, de a lányok már most nagyon de nagyon sokat segítettek! A pcos.hu-t én is ajánlom csemegézgetésre. :)

Bettica!

Valószínű én "javítom" az átlagot, mert nekem a met előtt is rendszeres 28 napos mensim volt és most is az maradt. Remélem ez később sem lesz másként! :D

Csakegy!

Lehet hogy én is kiprószálom, ez tök jó buli! :D A férjemet is biztos érdekelné. Pont most találtuk meg a mikroszkópot is. :D

Kincs!

Nekem mensi előtt és után szokott fájni néha közben. Köhmmm... mi ilyenkor a nem túl mélyre hatoló technikákat választjuk és no problem. :)
Jah, de akár lehet méhszáj sebed is (nekem volt már) az is tud fájni szeretkezés közben. :?
Köszi a bíztatást! Akkor ezek szerint nem hülye dolog reménykedni! :) Minnyá megpróbálom meggyőzni magam róla. :D
De Ti hogy bírjátok ezt a strapát, hogy lehet hogy most?! aztán mégsem. Én valahogy még nem bírok bizakodni hogy a hányinger a pocaklakó miatt van. :(

Tampon téma:
Én mindaddig tampont használok amég nem csökken le annyira a vérzés hogy már kellemetlen. Utána jön a betét, de utálom, mert tundrabugyit kell hozzá hordani és az brrrr... :D
És én is az olcsóbb fajtát veszem, semmivel sem rosszabb mint a drágábbak. Nálam a Fresia a nyerő. :)

Zsizsik!

Görbusz témával is hasonlóan állunk. De tényleg.
Ez még kevéske szerintem is a boldogsághoz... de bizakodjunk, megmondták. :D
A sexel kapcsolatban nem tok mondani semmit. Szerintem van ilyen, bármelyik kapcsolatban. Nálunk is volt már, pedig mi még csak a 3. évünket tapossuk. :) Pihizzetek, szeretgessétek egymást, az is tök jó! :)
Mi volt a dokinéninél?!

Gina!

Látom még egy hét a tesztig! Jó érzed magatokat?! :lol:

Üdv mindekinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jah, elfelejtettem:

Megjöttek a mesi görcseim, uh. már nem hiszem hogy sokáig húzom pirosodás nélkül. :(
Ez a hónap sem jött sajna be. :)

Amint megjön tényleg, emelem az met adagot. 3*850 mg remélem má elég lesz. :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Pogi nem múlnának el a Dianétől az álladon a szőrők, sőőőőttt!!! Még erősebb szálak lesznek, igaz csak pár. nekem elhiheted, összesen majd 10 évig szedtem dianét.

mamint mehetünk együtt, hasonlóak a céljaik most, meg úgy látszik a táplálkozási szokásaink és elveink is! majd egyeztessünk időpontot! és éljen a paprikáscsirke tejfölösen galuskával és uborkasalátával!!! :lol: :lol:

Kavicska jót nevettem a szőrős női test divatbajövésén!!hátha!

Lányok klassz, én alig bírom rávenni magam, hogy szedjem a metet, az előző egy oldalon CSAK panaszkodtatok rá,

-hipózás (az is aki eddig nem hipózott)

-libidócsökkenés (már csak az hiányozna a házasságomnak meg a lelkiállapotomnak)

-fosás

-nem ehetek dinnyét, tejfölös dolgokat, tejes dolgokat, nem ihatok tejet és ezek kombinációja.

fasza. Már alig várom, hogy szedjem! :lol:

és van valami jó hatása is a metnek, azon kívül hogy teherbe lehet esni vele?

Kép

Kép
rejo

Szia Lina!
Monácska igazat beszél!!
Ha kérdésed van válaszolunk!A diétáról is találsz a honlapon választ! De kell,és egy kis mozgás sem árt!

Csakegy ez még semmi, vannak itt akik többet szenvednek mint én!
Aha akkor nem tudtam mit kell nézni :lol:
Ciklusodat épp akartam kérdezni..
Jó hogy vagy!!!

Lecsó szuper híreket hoztál!
Örülök! A fájásod már elmúlt?

Csipi veled mi van??

Norka Bogi hperszuper kiscsaj!
Én sok állatot már nem is ismerek..da majd tanulok :)

Kavics a képek jönnek szépen,köszi!
Hogy vagy?
Én is kiprósziltam 9kortyot kortyolgattam ma, nekem is sok egyszerre.

Jokaliza????
Vendég

Sziasztok Lányok!

Küldöm a következő adag képet.
41-től 82-ig.
Folyamatosan megy 5-ös csomagolásban. Kép

Mindenkinek elküdltem aki a táblicskuban van. Plusz: Rambóka, Rejo, Norka.

Ha Dimet feltölti a netre onnan is bárki letöltheti.

Cuppp :)
Vendég

Rejo, nem tudom, de nekem a fent említett tönetek közül egyik sem volt.....szóval az egyénfüggő, sztem.
Az tény,hogy a cukros cuccokra, ha "túladagolom", akkor a wc a megoldás, de azóta nem kell hashajtós trutyikat innom,nincs székrekedésem, mert totál helyre rázta a dolgokat. Én teljesen jól reagáltam rá......
Vendég

Kavicska, köszi, érkeznek szépen!!!!!
Vendég

Kész az összeset elküldtem.

Lassú a gépem :? , úgyhogy akinek a postaládája visszaküldi, azok majd a netről tudták letölteni. Mert ez valami borzadalom lassan megy. :?

Sok puszika Mindenkinek. :D
Vendég

Kavicska, köszönöm, átjött az összes!!!!!!!!!!!!
Vendég

Rejo a teherbeesés feledteti a mellékhatásokat! :D
Nekem pl nincs gondom vele :D Nyúúúgodtan szedd! :wink:

Monee :( a görcsök miatt
Vendég

Akiknek nem ment el:
Csillagfény, Rambóka, Lyutka.

Rambóka Neked egyetlen egyet sem tudtam elküldeni.

Pusssz Mindenkinek.

Megyek lebebelek. (alszom)
Vendég

Sziasztok!

Naggggyon sokat írtatok!!! Este próbálok vissszaolvasni és reagálni!

Kavicska, megkaptam a képeket! Köszönöm!

Nekem babakelengye-listám van! De mivel inkább a babás topikba való, átdobom oda!

Este jövök még! Pussz mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!!

Megjöttem a tíz napos alkotótáborról, volt vígasság, sírás, éjszakai csillaggyönyörködés, madárcsicsergés, kutyázás, evés, ivás. A falubeliek nagyon jól tartottak minket, észveszejtô finomságokat hoztak nekünk. De büszkén mondhatom ellenálltam a túrósbatyuknak és fahéjascsigáknak. Nem ettem egyet sem!! Szóval volt minden ami kell egy ilyen helyen.
Reggel óta olvasok vissza. Nem tudok mindenre reagálni, de pár dolog eszembe jutott:

Örömmel olvastam, hogy milyen jól éreztétek magatokat a talin!!

Kavicska!
GRATULÁLOK!!

Csakegy :D
Pár éve én is megnéztem a kis vitézeket a PG-vel :lol:
Azt hittem, csak én vagyok ilyen kíváncsi. És tényleg, ha az ember rájön mit kell néznie nagyon jól látszanak.

Bettika!
Most nem találtam meg az elôzô évi naptáramat, de leírom az ideit.
Jan: 33 nap
Feb: 35 nap
Már: 29 nap (a ciklus elejétôl szedem a metet!)
Ápr: 30 nap
Máj: 31 nap
Jún: 27 nap (jót tett a friss falusi levegô)
Nálam rövidített a cikluson egybôl, és a minôsége is jobb, valamint nem fáj elötte annyira a cicim. Elötte is rendszeres bár hosszabb és inkább anovulációs ciklusaim voltak. Az is hozzá tartozik, hogy 2005. dec-ben voltam laparoszkópián. Elötte már alig menstruáltam.

Lecsó!
Gratulálok a 9.5 mm-es babókához!

Képzeljétek, barátnôm, akivel pár hete megjártuk a szülôszobát júl. 6-án világrahozta a kis Boldit. Sima, szép szülés volt.

Remélem hamar visszakapcsolódok!

Lona
lona1

Csakegy, rendesen lehet látni, hogy megtámadnak egy magányosan kódorgó koszt, és megpróbálják megtermékenyíteni? Hát, igen. Férfiak. :roll:

Kandika, dejóóó, hogy neked is jönnek a normál ciklusok! Akarsz nemsokára a zebratársam lenni? :-)

Kavicska, nem olyan nehéz ám hozzászokni napi 2-3 liter folyadékhoz, nekem a napi két liter kamillatea vagy gyömbértea alap, és még ami lecsúszik azon fölül. De persze hogy megutálod, ha egyből ennyit akarsz meginni! Csak szépen lassan szoktasd magad, és hamarosan nem is bírsz ellenni ennyi folyadék nélkül. Én már évek óta ennyit iszom egy nap, és semmivel sem megyek gyakrabban wc-re mint azelőtt, tehát ez abszolút nem akadályoz utazásban, semmiben, viszont gyönyörű a bőröm, és mindig hidratált vagyok :-)

Azta Rambóka, látom megjött a jókedved, de legalábbis a szavad :-)

Monee, tényleg semennyire nem nyugtat meg, hogy rajtad nincs egy szőrszál se, sőt inkább sápadozok az irigységtől. :-)

Én is akarok lecsót enni! TVpaprikát nekem!

Ha télleg mindenki a loire mellé vágyik gyeretek el!!! Kölcsönveszünk egy kastélyt, és ott tartjuk a talit! Itt úgyis elég sok hever belőle talomban! Nekünk is van kettő a gardróbban :-) (ez egyébként csak félig vicc, mert amiket képeken mutogatni szoktak loire völgyi kastélyok címén, az kb. az egy század része csak a valódi mennyiségnek. Szó szerint minden településnek van egy kastélya, de legalább egy kastélykája. még egy 300 fős falunak is, és egy csomót tök olcsón kiadnak rendezvényekre) dejóislenne!!!

meggyőztetek a mettel kapcsolatban, egyenlőre csak emelek.

mniki, neked azért egy kicsit jobb lett a szőrikehelyzet azt mondod? nekem semennyire, bár tény, hogy rosszabodni se rosszabbodott.

kincs, én is egy esetleges méhszájsebre tudok gondolni

bettica a felmérésedhez: én tavaly augusztus óta szedem a metet, és olyan ciklusaim voltak vele, hogy 50-70 nap (meg előtte is), de most már ez a harmadik ciklus ami teljesen spontán és normális időben jön meg (26-32), tehát kellett olyan kilenc-tíz hónap mire elkezdett látványosan javulni. Hogy peteérésem volt-e azt bevallom nem tudom, mert én nem hőmérőzök elvből, de júniusban tuti volt, mert akkor látszott az UH-n és naggyon fájjt. Meg ebben a ciklusban is volt, bár az már nem fájt annyira.

Ginuska, naggyon drukkolok!!!

Lecsó, gratulálok! dejó tudni, hogy jól van igaz? főleg azután ahogy megijesztettek a múltkor aztán mégse.

Szia Linacska, üdv a klubban :-)

rejoka!!! Nehogymá ezér' ne szedd!!! És különben is, nem tudom mire alapozod, hogy ez neked mind lenne!
Most abból amit felsoroltál, nekem pédául konkrétan csak egy van mellékhatásként, mgpedig a hasmenés, de az sem állandó. Hipózni hipózom, de éppenhogy sokkal kevesebbet, mint előtte. Éppen azt írtam, hogy már napközben egyáltalán nem, csak reggel néha, de nem minden nap, ami rettenetes érzés, és szivesen kiiktatnám, de a mettől nem lett erősebb, csupán nem múlt el teljesen. nekem ez nem mellékhatás, hanem maradék.
A libidóm egy picikét se csökkent, khm... :oops: hihihi
és minden tejes és tejfölös dolgot eszem, sajtot például kétpofára. Ha hasmenésem van az inkább gyümölcslétől és édességtől szokott lenni, de tejterméktől soha.
És azóta egyáltalán nem vizesedem amióta szedem a metet, éppen ezért ijesztett meg az avandamet.
krumplis pogácsa

Lina: Üdv itt! A pcos.hu nagyon sokat segít, rengeteg érdekes olvasni való van fent és reménykeltő történetek is...

Monee: :( No, majd a következő hónap már biztos befutó lesz ;)

Kavicska: Hozzám is befutott mind. Köszönöm!

Lecso: Gratula! Fotózd le, aztán tölsd át a gépre a képet, ha van digitális fényképezőtök vagy kamerás mobilotok (az éőbbi jobb minőségűt csinál). Nagyon kíváncsi vagyok a pöttömre ;)

Rambóka: Szupi listát csináltál. Én a Margit kh. honlapján láttam egy listát, de ez ahhoz képest egy egész regény :D

7kincs: Elismerésem, azért nem semmi amin keresztül mész. Nekem legutóbb azt mondta a dokim, hogy ne hozzunk meg vérzést, mert hogy arra semmi szükség, még tisztító funkciója sincsen. Ez igaz? Mondjuk nálam óvatosan kell a hormonokkal bánni, mert Leidenes vagyok és fokozott a trombózis hajlamom. De akkor mondhatta volna azt is... Még nem tartok ott, de ha eljutok a bűvös 40. cn.-ig, akkor jobban szeretném én is meghozatni a vérzésem, hátha úgy kevésbé visel meg. Vagy ez hülyeség?

Mindenkinek köszönöm, hogy leírta a ciklusainak hosszát. Hihetetlen, hogy ennyire emlékszünk ezekre :) Azelőtt azt sem tudtam, hogy mikor volt az utsó vérzésem első napja, nem hogy 1 évre visszamenőleg :D

Az első másfeles ásványviz flakonját most dobtam ki. Asszem nyitok még1et, estig tuti elfogy, meg lassan indulunk is haza a melóból. Iszonyat meleg van kint...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Kincs:hátul a farcsomtom fáj és kisugárzik az egész derekemre,egy kicsit a hasamra ia.Ha lefekszek a földre a derekamra,tök jól vagyok!

Kavics:Köszike a képeket!Megkaptuk mindet!

Köszönöm a babóka miatt a gratulációt!Most látok magunknak jövőt!!!

Sziasztok!
Puszi

Kép

Kép
lecso

Rejoka:
A mettől nekem sincs szinte semmi bajom, szóval lehetek én is jó példa a kevés mellékhatású met szedésnek :) (se szépen leírtam, mindjárt jól megveregetem a vállam :D) Hasmars néha van, de csak ha pl. túl sok sárgadinnyét eszem. Ezen kívül viszont már a kv és a tejes cuccok sem jelentenek rohanást a kishelységbe... Időnként bugyborékol a pocim, de azon tudok segíteni egy kis Espum. -al. Hypozni eddig szerencsére csak egyszer sikerült, akkor is csak azért mert nem evés közben vettem be... Igaz ezek még csak az elmúlt 1 1/2 hónap tapasztalatai...

Szerintem csak emiatt ne mondj le róla, lehet neked sem lesz tőle (szinte) semmi bajod.

Kép

Kép
bettica

Krupogi!Persze ,hogy szeretnék :!: :wink:
Rejoka!Én holnap szedem 2éve a metet(na jó a műtét miatt kicsit abba hagytam),de nálam mellékhatás semmi,mert baromi fokozatosan kezdtem el.......dokim erre,nagyon felhívta a figyelmemet.......nagyon sokat ittam az elején,hogy azért híguljon a dózis amit szedek!Ami jótékony hatás:1-nem szedek hashajtót!2-nem szedem a refruxra a gyógyszerem 3-a hormonoktól való hízást iszonyat nehéz leadni.....na ebben is segített!4-nem hányok (csak 2hete 2kg rántott karfioltól,de ez csak gyomorrontás volt :wink: )!
Igaz Nekem ciklust nem csinált és nincs második gyerekem,de hidd el,ha hozzá szoksz,,,,,észre sem veszed,hogy bevetted-vagy most kell még csak! stb. Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Lafi-Anyooo :!:
Kihevertétek a szombatot?Na ki szeretne még fiú gyereket?
Lafikám,hány " Mi Atyánk"-at mondtál el,hogy lány legyen?Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandika, akkor is fiút akarok!!!!De a lánybaba is jöhet!
És Nati irtó aranyos volt!!!!!!!!!!!Emléketetett magamra, én is hasonlóan kétbalkezes vagyok, mint ő!!!!És annyira helyes gyerek!!!!Asszem ezért akarok kislányt, Nati miatt!!!! :wink:
Vendég

Hellóka!

Zsizsik! Fel a fejjel! Még bármi lehet ebből a ciklusból. Remélem a Szt. Imrés doki csupa jót mond és visszahozza a jó kedvet.

Rambóka, nagyon tetszett a GI diétás leírásod. Párommal könnyesre röhögtük magunkat.

Rejo, én sem tudok panaszkodni a metre. Hasmarson kívűl semmi nem volt azok közül amit leírtál. Csak nyugodtan kezdd el szedni!

Kincs, szerintem tesódéknak és Neked is nehéz lehet ez a babás dolog. Tényleg kellemetlen szitu. De ti is hamarosan sorra kerültök!

Kismamik, h bírjátok ezt a meleget? Bújjatok el a lakás leghűssebb zugába.

Kép
apple

Sziasztok!

Nagyon pörög a topik!

Kavicska, még nekem se volt ilyenem. Ezért is lepett meg. Mert én olyan szempontból nem vagyokt tipikus Pcos, hogy mindig megjött. Barnázást egy kezemen meg tudnám számolni, és pláne nem ilyen semmilyenek voltak.

Kandi, Kavicsnál bejött :lol:

Rambóka, tudtam! :)

Monee! Nem csináltál hülyét senkiből! Akkor a zebra még nem ért oda! Majd a következő hónapban!

Lafi, olyan aranyos vagy! Köszi a megjegyzést a táblában! :D Én is remélem!

Csakegy, :lol:

Bettica, nekem kb a 2. ciklustól alakult úgy, hogy felváltva volt pés, és nem pés ciklus. De akkor kb már a 3X500 mg-t szedtem. Áprilisban, amikor megpróbáltam emelni, visszacsúsztam 1X500mg-r is, és azóta bajlódok.
Beállni a 2. ciklus után kb 28-32 napra állt be. nálam az szupernek számít! ;)

Zsizsik! grat a ferty-pé-hez! Aztán ha lesz köv. hónap, nehogy elszalasszátok! ;)

Norka, Bogi nagyon ügyes! Én csak elképedek mindig a csöppségeken!
Veled amúgy mi a helyzet?

Lecsó! Grat!!!! De jó!

Kincs! Akkor neked is mennek a drukkok csütörtökre!

Linacska! Üdv közöttünk!

Rejo, ha ennyi mindenben hasonlítunk, hátha a met-re reagálásbn is! :) Én simán csoki után is beveszem a metet, és semm bajom nem lesz tőle! Egyedül ezt a napi 2000mg-ra emelést nem tűrtem jól. 1750-ig minden rendben volt!

Kavicska, köszi, megkaptam a képekt! Úgy irigykedem!

Anyoo, hogy vagy?

Lona, te egy hős vagy!

Na és hírek rólam: pirosra váltottam!!! Bár félig-meddig csak. Tudtam én, hogy beijed a doki emlegetésétől! De akkor is elmegyek.

Viszont okoslányok! Adjatok tanácsot! Valószínűleg a nyaralásomat telibe fogja találni a mensi! Feltéve, hogy 28-28 nap környékén jön meg a köv 2 alkalommal is. És nem akarok mégegy tamponos nyaralást!!! Élvezni akarom a tengert, a napsütést! Szerintetek nagyon nagy hülyeség lenne, ha kérnék a dokitól progit, és kihúznám + 1 héttel a ciklust a nyaraláskor?
Ráadásul ha pont nyaraláskor jön meg, a betrvezett szeptemberi hormon kontorll se kivitlelezhető. Ha kitolnám, akkor viszont igen. Bár az egy másik kédés, hogy megvonásos mensi után mennyire reális a hormon és az inzulin.
És még egy kérdés. Mikor mejek szerintetek dokihoz? jövő szerdán 10. c.nap, vagy 2,5 hét múlva, a 17. c.nap?

Ennyi voltam...

Kép
mamint

Sziasztok! :)

Linácska!
Üdv körünkben. :D
Ha esetleg publikus, szívesen vennénk, ha leírnád nekünk, hogy milyen hormonokat néztek, hányadik ciklusnapon, és a mértékegység is fontos.
A metformin alapvetően az inzulinrezisztenciát(IR), mint a PCOS egyik okát szünteti.
Nagy valószínűséggel ha túlsúlyod van, akkor IRed is van. Amin jelentősen javít a diéta, sport és a metformin.
De a PCOS hátterében más hormonális elváltozás is fennállhat. Ezért vagyunk kíváncsiak a hormon értékeidre. :wink:
Viszont mindenképpen biztató jel, hogy a kislányod 2,5 hónap metformin szedés után megfogant. :)
Lesz kistesó! :)

Mamint!
Azzal, hogy progit szedsz egyáltalán nem biztos, hogy a menstruációt tudod időzíteni. Ha az spontán meg akar jönni, akkor nem állhat semmi sem az útjába.
Nekem az összes Duphastonos hónapomban megjött a menszim a gyógyi ellenére is. Kivétel ez a ciklus :wink:

Lóna!
Ezt nevezem rekreációnal.
Tele életkedvel, kipihenten. :)
Na de az a túrósbatyu! Nyami! :P

Bettica!
Cilusaim:

Első ciklusnapokat írom, volt e benne PÉ és mi lett a vége

2005
június 11 (utolsó tablettás hónap ciklusa): PÉ nélkül, norcolut a vége 42napos
július 23 : PÉ nélkül, norcolut a vége, 55 napos
szeptember 16: PÉ nélküli (progi igazolta), sponát menszi a vége, 35 napos
október 21: PÉ nélküli (progival alátámasztott), spontán menszi a vége, 19 napos
november 10: PÉ nélküli(progival alátámaszott) spontán menszi a vége, 26 napos
december 6: clostys!!, PÉ nélküli!!!, spontán menszi a vége, 36 napos

2006
január 11: Clostys!!!, PÉ nelküli!!!, norcolut a vége, 80 napos

Január 25-től metformin
április 1: PÉ nélküli, norcolut a vége, 40 napos

Április egytől 2x850 mg metformin
május 12: Clostys!!! PÉ nélküli!!!! spontán a vége: 94 napos

Június 1-től 3x850mg metformin
Augusztus 15: PÉ!!!!, 30 napos spontán vége
szeptember 14: PÉ nélküli! spontán vége, 26 napos
október 10: Clostys! Két tüsző, spontán vége, 32 napos
november 12: Closty! 1 tüsző! spontán vége, 42 napos

2007
január 7: PÉ, spontán vége, 29 napos
február 5: PÉ, spontán vége, 31 napos
március 8: PÉ, spontán vége, 31 napos
április 9: PÉ, spontán vége, 39 napos
május 17: u.a.
Június 10 (1 nap híján 2 év, hogy elhagytam a tablettát: BABA!)

Huhh, nem túl bonyolult????

Azt hiszem elég jól látszik, hogy milyen fokozatosan tette rendbe a szervezetem a metformin!!!!

Jó éjt!

Cupp Mindenkinek!
Vendég

A felsorolásomban van egy ici pici turpiság! :wink:
De a tendencia az amit leírtam! :)
Vendég

kavicska egy hős vagy, hogy ennyi képet, ennyi embernek elküldtél!! kösziiiii!!!! Tök jó képeket csináltál Johannáról!

ma este elkezdem a metet. Már nem tudok semmi kifogást találni, nem megyünk nyaralni, sőt a héten nem tervezek kimenni sem a házból, nem vizsgázom...

dokilányok, rambóka napok óta fáj, néha lüktet és benyillal a tarkómon a fejem alja. Valszeg vérnyomás, ez melyik a tarkó, alacsony vagy magas?

Kép

Kép
rejo

Lecsó!

Akkor most egy kicsit megnyugodtál, ugye? Mégegyszer gratula! :D :D :D

Csakegy!

Hehe! Nem gondoltad volna, mi? Igenis necces! :lol:
Szóval a kis ostorosok rámoccantak a kis piszokra? Nagyon ki lehetnek éhezve! :twisted:

Norka!

Én is ledöbbenek néha! :shock: Ez a mai is ilyen volt. Délelőtt még csak az ujjunkba kapaszkodva kevert a lakásban, erre a délutáni alvás helyett úgy döntött, h. begyakorolja a járást. Egész délután ingázott apám és köztem, le se lehetett lőni! :lol:
Képet a másikban tettem fel.
Figyeld meg Bogi nagyon értelmes kiscsaj lesz!
(Egö meg hosszútávfutó, de beszéd szintjén egyenlőre csak annyi fejlődés van, h. már nem minden ’egö’, időnként már ’ede’ is! :lol: )

Rejo!

Nekem csak a fosás és a levertség volt az elején.
A hipózást ponthogy megszüntette nálam! Ez a mostani nem hipózás volt, hanem vírus! :twisted:
Libidócsökkenést a mettel én nem tapasztaltam, az nekem fogigátló mellett volt.
A tejtermékek nem kavartak be, csak a cukros dolgok, de sajnos mostmár azok se! :oops: :(
A tegnapi és mai dinnyémet is jól bírta, pedig nálam a szelet kb. 10 centinél kezdődik! :oops:
Ne izgulj, inkább kezdd óvatosan!
Hát most megfogtál! Gőzöm sincs! :shock: A vérnyomásmérő tudja a választ!

Kavics!

Írtam, h. ne küldd, mert nem fér be!
De köszi, h. megpróbáltad! :D

Monee!

Majd csak akkor temesd ezt a ciklust, ha a piri bekopogott! :wink:

Mamint!

Szerintem nyugodtan kérj progit, lehetőleg Utrót, abban a Duphaston 10-szerese van. De számíts rá, h. nem 100%-os a dolog! Ha nem vagy babás, a mensi valszeg áttöri! Nekem is megjött pár nap késéssel annó, amikor próbaképpen rápótoltunk.
A másik, h. mielőtt abbahagynád mindenképpen várd ki a PÉ-től számított 14 napot és tesztelj egyet! Csak, ha negatív, akkor hagyd abba! :!:

rambóka

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép
lecso

Jó reggelt mindenkinek!

Kincsecske drága!

Velem semmi különös...élek vagy mégse?? :) :) Hát jöv héten tervezek nődokihoz menni, mert meg kellene hozatni a mensimet....elkezdtem diétázni, már csak a mozgást kellene fokoznom, de majd lassan azt is!
Ti mit mondotok a nődokinak, ha norcolut kell? Pl valami ilyesmit: Na figyu diki, írj egy dobozzol és már itts e vagyok vazzzeeeee :lol: :lol:

Pusszancs
csipi78

Good morning, sunshine! :D

Hűűű, csajok, olyan álmom volt az éjjel, hogy még...! :shock: Azt álmodtam, hogy szülési fájdalmaim vannak, egy szülőszobában fekszem, valamiféle kórházban. És annyira, de annyira örültem a fájdalmaknak! :lol: Igen erősen gondolkodtam, hogy lehetek a szülőszobán, mikor nem is voltam terhes, de aztán arra jutottam (a nagy gondolkodás végére), hogy ki a francot érdekel, hogy nem voltam terhes, és kiesett az életemből vagy 7-8 hónap, ha most egyszer szülni fogok!!! :D Aztán felébredtem olyan félálom-félébe, és éreztem, hogy tényleg fáj a pocim. Olyan mensisen. Lehet, hogy PÉ volt??? :roll: :shock: Ebben a ciklusban nem hőmérőzök. Besokalltam a múltkor (meg a párom is :)).
De lényeg a lényeg, annyira jó érzés volt ott feküdni a szülésre várva. Még ha fájt is... :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Mivel a zebrák a csordát szeretik.....

Kép
Vendég

Lecsóka, gratula a 9,5 milis pocaklakóhoz! :D Végre megnyugtattak, és végre megnyugodtál (gondolom-remélem). :)

Linacska, üdv a köreinkben! :D Akkor neked is metformin-babád van (mint itt sokaknak)? :D Szupper! :)
Egy kérdés: a terhességed végére -13 kg-nál tartottál? :shock: Nem volt gondod belőle? Végig szedted a metet, vagy ahogy teherbe estél abbahagytad?

Monee, mi újság piri nénivel? Remélem, elkerült!

Rejo, én is csak gyarapítani tudom azon lányok-asszonyok táborát, akit nem viselt meg különösebben a met! Egyszer-kétszer kisebb hasmars volt, de azon kívül tényleg semmi. Hipo is csak 2-szer volt, de az én hibámból, mert nem ettem, és úgy vettem be a metet. De amint ettem pár falatot, elmúlt.
Én egyébként 4x500-at szedek, és mindig kaja közben veszem be. Így legalább 4-szer eszek egy nap, de csak keveset (legalábbis kevesebbet, mint előtte).

Lona, irigylésre méltó nyaralásod volt! Alkotótábor, ejha! :D Mifélléket alkottatok ott?
Túrósbatyu miatt pedig egy JELLEM vagy! :lol: Nagy gratula! :)

Bettica, nekem is fura volt, hogy 3 hónapja tudom, hanyadik ciklusnapon tartok! :shock: Előtte max. annyit tudtam, hogy mikor volt az uccsó mensim (az azelőttit már nem tudtam volna megmondani). :wink:

Kavicska, a te mensi-visszatekintőd aztán igazán teljes! :D Tök jó, hogy így nyomon lehet rajta követni a javulásod! Na és ugye a végeredmény pedig ott rejtőzik a pocidban! :wink:

Csipike, szerintem mondd el a dokinak, hogy mi újság, hanyadik cn.-on vagy, és hogy mensi kéne. Ha régi dokid van, akkor úgyis tudja, hogy mit szeretnél (babát! :wink: ), ha újhoz mész, akkor pedig elmondhatod neki. Szeritnem. :D

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Monácska, ez most komoly??? :D
Jajj, annyira, de annyira örülök, és izé... ér már gratulálni??? :D Akkor gratulálok is!!!! :):):):D:D:D

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Pszztt!!
Majd a progi ellenőrzés után, de én már most olyan boldog vagyok.....
Tegnap is becsíkozódott már, de nem mertem örülni. a mai kicsit erősebb, és talán-talán-talán.....
Csak kapaszkodjon a kisnyavalyás, anyája nagyon várja őt!
Vendég

monácskaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????? halovány, de jól látom???? :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Monácska, ne aggódj, kapaszkodik rendesen! :wink: :D

Mikor mész progit nézetni?

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Monácska!!! :lol: :lol: :lol: Jipppppppijjjjjjééééééééééé!!!!!!! Gratula! Annyira örülök!!!!! :lol: :lol: Hogy is van ez a "leállítottuk a babaprojektet..."?! :wink: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Jó reggelt !

Kavicskám, olyan tuti képeket készítettél Johannáról és az a két is nagyon tetszik, amin mi ketten vagyunk, illetve én Zsizsikkel !

Rejo, nagyon helyes, kezdd el szedni a gyógyszert ! Nálam az eljén levertség, hányinger volt, fosni csak párszor sikerült, de akkor tudtam az okát :wink:
Ami nálam a mai napig mellékhatásként felróható az az, hogy nem bírja a tejet és a nagyon tejfölös ételeket.
Hidd el, sokkal jobban jársz a mettel, mint a Diane-val !!
ja, libidócsökkenés sem volt :wink: nem úgy, mint amikor fogigátlót kellett szednem :?

Ilona, nagyon irigykedek a jó kis pihenésed miatt, én bizony nem tudtam volna kihagyni a házi túrósbatyut :wink:

Lecso, gratulálok a pici Pöttyhöz !

Tükörvíz, remélhetőleg 8,5 hónap múlva beteljesül az álmod :wink:

Mamint, a progival elvileg lehet tolni, de ez vagy bejön, vagy nem. Szerintem egy próbát megér, de mindenképpen kezdd el időben szedni !!

Kandikám, azért nem csinált neked eddig ciklust a met, mert ott volt az a csúny polip. A laparod óta viszont csodásan alakulnak a dolgok :wink:

Pogi, a "kölcsönveszünk egy kastélyt"- on jót mosolyogtam. De jó is lenne... !!!!

7Kincs, Ginuska, sokat gondolok Rátok !!!!!!

Olyan jó lenne, ha legalább 5-7 fokkal "hűvösebb" idő jönne :roll:

mniki

Khm............. Leállítottuk mi, még vigyáztunk is két napot...... Erre fel ez a kisgézengúz most akar jönni!!!!! Nem lesz egy szófogadó gyerek szerintem!!!!

Jól látod Dimet!!!!

Mindenkinek köszönöm az örömötöket, rengeteget jelent ám!!!!

Csütörtökön megyek a Kaláiba progit nézetni! Aki már volt segíthetne nekem.... Csak úgy bemegyek? Kell telefonálni előtte?
Vendég

MONÁCSKA

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Istenem, de örülök !!!!!!

Kaáli : csak bemész, elmondod, hogy progit nézetnél. Ennyi.
Ha tudsz, 9-ig érj oda, akkor még délelőtt meg lesz az eredmény.

FANTASZTIKUS CSAJ VAGY !!!!!

mniki

Niki!
Nagyon köszönöm.
Fantasztikus én?? Hagyd el.....
Vendég

Mona, akkor nem lehetett, hogy csak a 20. nap körül volt pé-d. Ilyen hamar nem mutatnák ki a teszt.
Ugye clostit szedtél ? UH-n mikor voltál ?

Hát csajok, most aztán jó nagy zebracsorda gyűlt össze :lol: :lol:

mniki

Nem voltam uh-on, és hőt sem mértem, de nem ér letolni, mert kismami vagyok....... :) :lol: :lol: :lol: :wink:

A tesztem nagyon érzékeny, 10-es érzékenyeségű, a gyógyszertári 20-25-kel szemben. Azért nem is akarom elkapkodni a vérvételt sem!
Vendég

Na jó, de csak azért, mert kismama vagy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

mniki

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?