Új privát üzeneted érkezett!

jobban mondva egyedül alvás az van, csak egyedül elalvás nincs :roll:

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Peti reggel óta folyamatosan lázas vagy hőemelkedése van! 37,5 alá nem sikerül vinni, 38,5 volt a legmagasabb. A Panadol nem vitte le, csak a kúp, de abból már 3-at is kapott és hűtőfürdöztünk is! Reggel megyünk a dokinénihez. Amúgy az étvágya jó és aránylag a kedélye is csak sokkal aluszékonyabb! Az ökle a szájában van, de nekem nem engedi, hogy benyúljak!

Pil!
Örülök, hogy írtál magatokról!
Az elalvás nálunk még cicin megy, vagy ha mégsem, akkor fárasztjuk egy kis játékkal aztán megint cici! Nálunk is földön megy ilyenkor a játék, vagy a franciaágyban hentereg kacarászva, de amikor csukott szemmel hentereg lelassulva, akkor irány a kiságy!

Kmammy!
Miért baj, hogy a férfiak nyilvánosan fagyiznak? A cigisek valóban sokan vannak nálunk és én is büntetném az utcán! ( A sört én sem szeretem!)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Peti alszik...én meg már lepancsiztam, szóval írok.
Ma voltam a Corában, és ott sem találtam macikávét. Szóval légyszi SEGÍTSEN valaki, hogy hol találok!
Holnap megyek a Rossmannba, láttam, most akciós lesz az aszfaltkréta, veszek egy vödörrel, kivi leszek Peti reakciójára. Pénteken meg Tescojárás lesz, 2-t fizet 3-t kap akcióban lesz a Nivea popsitörlőkendő. :)

Nem tudom, hogy vkinél még aktuális-e, de a Corában láttam bébi úszógumit, 1390 Ft volt.

Bénianyu, gondolom nem én vagyok az első, de szerintem mihamarabb töröld ki a fejedből a hasonlítgatást, már csak a te érdekeid miatt is. Még az ikrek sem egyformák...
Új fogacskákhoz gratula.
Korkülönbség ügyében én Juca véleményét osztom, nem kizárólag ezen múlik a testvérek jó kapcsolata, sőt...

Pil, nálunk altatás van, nem látom annak értelmét, hogy mondjuk fél tízkor betegyem az ágyába, és egy órát visítson...mert Peti ilyen. Így leteszem magam mellé a nagyágyba, negyed óra múlva általában már az igazak álmát alussza. Aztán mielőtt lefekszünk betesszük a saját helyére. Persze ébredések még mindig vannak, de már meguntam az okokat keresni, egyszer úgyis elmúlik. Meg amíg nem tudom, miért sír fel, addig próbálhatok mindenféle taktikát, maximum tűzoltásnak lenne jó, akkor inkább várok még fél évet, amikor talán közli majd, hogy most mi a gond...
Bénianyu ötlete ettől függetlenül jó, csak nálunk apa közölte, hogy ő nem fogja Petit sírni hagyni, én meg néha lusti vagyok felkelni hozzá, így marad az, hogy Feri felkel, és kiteszi közénk. Persze így, hogy nincs itthon, én szigorítok, de ugye még így sem ketten vagyunk, tehát azért alkalmazkodni is kell...
Kis szerényke, mindenből ötösre vizsgázni, nem szégyenled magad? :) Egyébként meg gratula, nagyon ügyi voltál.
Nálunk két ismerősöm lányánál is van ez a befele állás, de érdekes, mert náluk csak az egyik láb ilyen, a másik "normális". Egyikről tudom, hogy állítólag vmi betétet kap a lányzó...

Colett, na ezt se hallottam még, összefüggés a lépcsőzés és a szobatisztaság között, hm. A próféta szólt belőled: tényleg a gyerekek választanak minket, tehát elvben tudják, mire számítsanak...
Jó a friss vonalzód!

Preni, akkor enyim Peti egyéves korára súlyban megelőzte a te Petidet. Na ezt sem hittem volna, amilyen kis vasgyúrónak indult a gyermeked. :D
Bokaügyben passz, én Peti O-lábúnak látom, de a dokinéni már látta menni, semmit nem mondott. Valamikor fel kéne hívnom a védőnőmet, hogy mivel jár, mikor vigyem el ortopédiára. Habár nálunk elég jó orvost kell kifogni, hogy ne csak ránézzen, oszt jónapot.

Marcy, remélem, mihamarabb kiderül, hogy mitől van az allergiád, és tudsz tenni ellene.
Ja, pólóhúzás: Peti a hétvégén igencsak megnevetette az apját. Feküdtünk hároman az ágyon, és Peti azzal szórakozott, hogy felhúzta a pólómat, megpiszkálta a cicimet, én visszahúztam a ruhámat, ő megint fel, és így tovább. És közben röhögött...meg apája is. :D
Lábboltozat: nem feltétlen egészséges az egész napos cipőviselés sem, mert ugye abban "csak" járkál, nem pipiskedik, stb. Mondjuk Petit a cipellő sem zavarja utóbbi tevékenység megvalósításában. :o
Zene: diszkófeeling itthon, "gyorsított" magyar nóta a dédiknél. Én meg se próbálom a gyerekzenéket, Petinek a ritmus a lényeg, arra rázza a fenekét. Gyanítom, Halász Juditra rá se bagózna, max. én hallgatnám.

Kmammy, mikor Peti megszületett, utána fél éven belül az ismerősöknél sorra lánybabákat hozott a gólya, szóval nem szűkölködünk barátnők terén. És ugye itt van a kis vidéki menyasszonyunk, Julcsika is. :)
Én nagyon ritkán iszok alkololtartalmú italt, de nem értem, te miért nem iszol? Alkoholmentes sört lazán ihatnál...

Na megyek, még van egy kis olvasnivalóm.

Jó éjt mindenkinek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Eni!

A nőgyógyászok szerint az ideális korkülönbség 3 év, szóval te is tudsz tudományos megalapozottságot felsorakoztatni :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg (ahogy Juca is mondta) ez nem tervezés kérdése, a gyermek nem csettintésre lesz. Én igyekszem (amennyire lehet) a gyerek(ek) érdekeit szem előtt tartani, de egy bizonyos ponton túl ezt sem szabad erőltetni - ebben klasszikusan egyetértek Ex-szel, ez olyasmi, mint hogy elvileg nem ajánlott fájdalomcsillapítót szedni várandósság, szoptatás alatt, de egy-egy alkalommal (tehát nem rendszeres szedés) valszeg jobb a gyereknek, ha az anyja nem őrül meg a fájdalomtól, hanem bevesz egy gyógyszert.
Amúgy meg nem szoktunk ráugrani az ellenvéleményt formálókra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zene - most kimondott gyerekdolgokat nem hallgatunk, mert rájöttem, hogy az én kedvenc zenei stílusaim egyike (smooth jazz) bejön Misinek, így szépen elvagyunk kettecskén zenehallgatva. Bár a Jesus Christ Superstar is tetszett neki, azt apja hallgatta vele hétvégén.

Juca!

Értettem, igenis! Gyermek boldognak látszik, kiegyensúlyozott, és ha otthon vagyok, levakarhatatlan rólam, tehát valószínűleg ő meg van elégedve a teljesítményemmel. Majd gyakrabban gondolok erre, akkor is, mikor épp sírhatnékom van.

Reni!

Együttérzésem az éjszakák miatt! Amikor nálunk volt ez, én is iszonyatosan ki voltam készülve. Próbálkoztatok valamelyik "csodamódszerrel" esetleg? Nekünk sikerült odáig eljutni, hogy amikor éjjel felsír vagy forgolódik, akkor annak tudható fizikai oka van. Ez így már sokkal elviselhetőbb. Tegnap éjjel pl. alig aludtam, mert ő sem bírt rendesen, éjjel 2-kor adtam neki fájdalomcsillapítót, mert úgy láttam, hogy ha addig nem lett jobb a helyzet, akkor már nem lesz magától. Most épp megint a foga, egyfolytában nyálzik egy napja (előtte volt 3 hét szünet), és ha kacag pelusozás közben, akkor látszik, hogy jobb felső őrlő fog szeretne kibújni, és így nekem könnyebb. Mert kimerült vagyok, de legalább tudom, hogy mi van. Két hete meg hasmenés miatt nem aludtunk, már este durrogott, egész éjjel forgolódott, felhúzott lábbal, nyögve aludt, reggelre meg nemcsak a pelust kellett cserélni, hanem még az ágynemüt is... Amikor láttam, hgoy felhúzott lábbal nyög álmában, akkor már tudtam, hogy a hasa, akkor is könnyebb volt félóránként felugrálni hozzá.

Na megyek, mert így is az én lelkivilágommal lett tele az oldal :oops:

Jó éjt,
Kata

Kép
wkata
 
 


Bocsánat, közben sikerült frissítenem, és láttam, hogy nekem kimaradt egy jó pár hozzászólás :oops:

Pil!

Örülök, hogy boldogok vagytok, meg a műtét is jól sikerült!
Altatásban nekünk egy "Minden gyerek megtanul aludni" című könyv jött be, ami emberbarátabb verziója az "Aludj jól gyermekem"-nek. Csak néhány percre hagyja az ember sírni a manót, és tényleg nagyon gyorsan (ha nem is 3 nap alatt...) megértette Misi a lényeget. Nekünk most van az, amit régebben pl. Doren vagy Macsek írtak, hogy beviszik a babót, kijönnek és néha hallani, hogy dumál, tehát nem tud rögtön elaludni, de nem sír. Volt pl. olyan, hogy 5-6 percig dumált, aztán élesen felsírt, akkor beszaladtam, és kiderült, hogy kidobta a cumiját az ágyból, de aztán mégis szükség lett volna rá... Ahogy visszakapta megnyugodott, aztán még dumált kicsit és elaludt.
Benianyáéknál a Suttogó módszer jött be - talán ír majd róla.

Reni!
Jobbulást Petinek!!! Leviszed dokihoz reggel?

Kmammy!
Nekem jó pár barátnőm sörkedvelő, mindig rám szoktak hülyén nézni a sörözőkben, amikor kérem az 1 dl száraz fehérbort... Én nem bírom a sört, csak szoptatási idő alatt ittam, akkor is alkoholmenteset. Akkor ihatónak éreztem, de azóta visszaállt, hogy nem szeretem.

Na, akkor még egyszer jó éjt! :lol:

Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!

Igen, reggel megyünk a dokihoz. Lefekvés előtt 38,8 volt a láza. hűtőfürdőztünk és kapott kúpot!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Pilchard: Altatás nekünk jól megy. Nálunk fürdés után kis cici, 5 perc alatt alszik. Viszont előtte fürdetés utáni öltöztetésnél bekapcsolom „Jó éjszakát- Baba Házimozi” nevű machinát, akkor már olyan csendes lesz Kevin mint játék baba. Néha pelenkázón is képes aludni. Ezt a gépet nappal is minden pelenkázásnál bekapcsolom, akkor nem forog egyáltalán. Régen pedig énekeltem neki, sajnos erre inkább aktív lett. Ennek a gépnek lényege az, hogy komolyzene szólal nyugodt módon, szükséges esetén falra vagy mennyezetre disney figurákat lehet vetíteni. Esetleg valami nyugtató CD-t nem kipróbáltál? Lehet fog segíteni.

Prenata: Sajnálom Peti lázas. :( Már lement a láza? Szerencsére van étvágya, remélem nincs komoly baja. Jobbulást kívánok!
Fagyizást női dolognak tartja sokán. Nem nagyon esznek édességet. Pedig jó dolog.

Exdeus: Alkoholmentes sörnek ízét sajnos utálom(utáltam). Majd kipróbálom hátha más lett az ízlésem.

Zene: Sajnos nem nagyon tudok énekelni magyar dalokat, csak japánt. Van néhány jó gyermek műsor japán TV csatornán, ha nem álszik Kevin mi ezt nézünk és együtt tancolunk és énekelünk. Műsorban csomó gyerek szerepel, buszkén mutatnak pizsamaöltöztetést, fogmosást is. Nagyon tetszik neki, főleg van kislány.

(*^o^*) Szép (*^_^*)jó (*^―^*) napot(*^―^*) mindenkinek (*^O^*)!
Vendég
 


Kmammy!

Én szeretem a sört. A barnát még jobban, mint a világost. Most is van egy Krusowice a hűtőben. Ha megyünk valahova, én mindig sört iszok.
A férjed nem issza? Vagy otthon nem iszol? Vagy nincs akivel leguríts egy pohárral?
És mi is nyilvánosan fagyizunk, sőt sütizünk is. Először bevallom arra gondoltam, hogy azért nem fagyiznak a japán férfiak, mert az olyan erotikus. :twisted:
Kofának is volt egy japán barátja, mióta családja van a fiúnak sajnos nem ír. Ő pl. az időjárást tartotta túl szélsőségesnek, Kofát nagyon nagynak, és nagyon ízlett neki a piacon a fokhagymás sajtos tejfölös lángos. :twisted:

Én pl. furcsának találom, hogy sokat fényképeznek és a csoportképeken nincsenek rajta együtt a férfiak és a nők. :D

Sajnos nem jártam még Japánban, és emberi számítás szerint kicsi az esély, hogy eljussak oda, de nagyon tetszik a rend, tisztaság, az igényesség.

Te tanulod is iskolában a magyar nyelvet vagy csak "ragad"? Mert valóban nagyon ügyes vagy. :D

tjuca
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy érdeklődtetek, Julcsinak már kedd óta nincs láza. :)
Nagyon megkönnyebbültem, úgy gondoltam, a keddet még kivárom, ha akkor is lázas, akkor már egyenesen a Bethesdába megyek vele. De úgy látszik megérezte, és meggyógyult akkorra. :) 8 napig volt lázas, nem tudom, mitől lehetett, először ugyebár vírusra gondolt a dokink, viszont nem múlt el neki 3 nap után, így tesóm írt fel neki antibiotikumot, mivel azt gyanította, hogy legyengült a szervezete, és összeszedett vmi bacit. Viszont a gyógyszer is csak 4 nap után hatott. Semmi tünet nem volt a lázon kívül.
Kedden bementem vele az Árkádba, mert az OTP-ben volt dolgom, Julcsit kivettem a babakocsiból, és egyedül sétált, ill. szaladgált, én meg utána, bement minden boltba, ami megtetszett neki. Na, ott nyugodtam meg, hogy tuti meggyógyult. :)

Most visszaolvasok, hogy tudjak reagálni, mert olvasni még nem volt időm.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


OFF

http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=616

ON

Kéne lakó, ha tudtok küldjétek légyszi.

tjuca
 
 


Nagyjából átolvastam, amiket írtatok, igaz, eléggé siettem, mert Julcsi már bármikor felébredhet.

Kmammy, nagyon jót nevettem, hogy milyen különbségek vannak! :lol: A hangos orrfújás tetszett a legjobban. Na, ha hallanád a férjemet, akkor kiszaladnál a világból. Hogy miért jó hangosan fújni, azt nem tudom, szerintem neki egyszerűen csak így megy...
A sörért én nem vagyok oda, inkább borozok, vagy valami ütős tömény (na, ez utóbbit csak nagyon ritkán). És bevallom, nekem sem annyira tetszik, amikor egy nő kezében sörösüveg, vagy söröskorsó van... Én ezt inkább meghagyom a férfiaknak. :) Ha ritkán iszom is sört, akkor azt otthon, vagy maximum kocsmában, de pl. egy étteremben már tuti nem esne jól.
A fagyizás is érdekes, akkor nálatok a férfiak csorgatják a nyálukat, és irigykednek a nőkre. :) De legalább van olyan is, amit a nőknek lehet, és a férfiaknak nem, ilyen kevés van. :)

Érdekes, hogy többen is írtátok, hogy kételyeitek támadtak, hogy jó anyák vagytok-e... Nekem ilyen sosem jutott eszembe, sosem bizonytalanodtam el, azzal kapcsolatban, hogy jó-e az, amit Julcsival kapcsolatban csinálok, vagy, hogy jó vagyok-e neki. Mikor pici volt, akkor aggódtam néha, de akkor még olyan kis törékeny volt. Egyébként meg látom rajta, hogy kiegyensúlyozott, boldog, szépen fejlődik minden téren, és anyarajongó, így bízok magamban. :)

Benia, igen, tesóm gyerekorvos. Ha vmi baja van, akkor én az a típus vagyok, aki rögtön viszi dokihoz, majd utána hívom tesómat is. :) Neki hiszek a leginkább, benne bízok meg a legjobban.

Reni, én már a második napon vittem Julcsit dokihoz, mikor lázas lett... De mondom, én ebből a szempontból aggódós vagyok, és neki elég makacs, magas láza tud lenni, így én nem szoktam várni.
Jobbulást a kis Petinek! Küldjük neki is a gyógymanókat!

Klarka, Andris jobban van már?

Marcy, Jucsinak is szokott melegkiütése lenni, mikor nagy hőség van. Én hintőporozni szoktam, bár igazából az segít, ha kicsit lehül az idő... :)

Veraska, nagyon ügyesek vagytok, hogy Dani már így bilizik! :) El sem merem mondani anyukámnak, ő már régóta rá akarja tenni Julcsit. De most nagyon felbuzdultam az írásodon, így be is szerzek egy bilit! :)

Pil, a mi alvásunkat már ismered. :)
Jó kis combijai vannak Amelinek. :)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, megpróbálok még ma jönni.

puszi!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Voltunk dokinál. ( Méz! Én is a 2. napon vittem! :wink: ) Állítólag vírusos torokgyuszi és a fogzás együtt produkálta(ja) a lázat. Hajnalban 38 volt, ébredésnél 37,5. De amikor a dokinál voltunk, akkor is forró volt a kis a teste és a szeme sem állt már jól! Dillemában vagyok, mert a Doki Klacid babyt írt fel, ami antibiotikum. 3 hete is kapott szintén torokgyuszira, csak akkor valami más babyt. Most nem jut eszembe a neve. Szóval azért vagyok dillemában, mert nem szívesen adnám neki megint az antibiotikumot, mert szerintem elsősorban a fogzás a lúdas. Már a kakija is "fogas" volt ma?
Szerintetek?
Egyébként a kedélye jó, csak egy kicsit anyásabb. Ha-ha! Mivel velem van egész nap! Most okosat írtam! :lol: :roll:
A férjem tegnap horgászott, ma is elment hajnalban és holnap is készül. Nagyon szarul esik, hogy nem maradt itthon és még az éjszakát is egyedül csinálom végig! Szerinte én látom rosszul a dolgokat! Ő már megvette 3 napra a napi jegyet és nem tudhatta előre, hogy beteg lesz a gyerek! :shock: ÁÁááááááááááááá!

Méz!
Itt a házban az egyik 15 hós kisfiú is 8 napig produkált lázat és semmi egyéb tünet nem volt. Minden nap hordták vérvételre, de csak találgattak, hogy lehet, hogy kutyától vagy macskától szedett össze valamilyen bacit!

Kmammy!
Ez a fagyis dolog érdekes!
Jó lehet a babamozi!

Ma este barátnőmék jönnek Petit megköszöntemi. Pizzát sütök és mandarinos túrótortát csináltam. Ilyenkor amikor Peti nem "százas" még jobban esik nekem a társaság! Na meg neki is, mert imádja a "tömeget"! Remélem nem tartottok önzőnek, hogy ilyenkor bulizunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, bocsi, én úgy gondoltam, már régebb óta lázas Peti!
Julcsi most Cedax Babyt szedett, nem ez volt nektek is korábban?
Hm, tényleg elég sűrűnek tűnik, hogy 3 hetente antibiotikum...
Én lehet, hogy várnék vele, nekünk 3 napot mondtak, hogy addig lehet láza a vírustól, aztán mikor az 5. napon is lázas volt, akkor kapta a Cedaxot. Ez azért jó, mert mindenféle bacira jó, úgy értem, bárhol is van a gond, akár a torkánál, akár pl. hugyúti fertőzés van. De mondjuk Julcsi más eset volt, mert tesóm azt mondta, igazán a torka sem piros, szóval sosem mondták ki, hogy pl. torokgyulladása van.
Egyébként a vírusra fölösleges az antibiotikum, Julcsinak is azért kezdtük el végül, mert gyanítható volt, hogy felülfertőződött.
Mandarinos túrótorta...hmmm... küldhetnél. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Méz!

De, Cedax babyt szedett Peti! Lehet, hogy várok még az antibioval holnapig. Majd látom hogy viseli magát a nap folyamán!
Nyisd ki az ablakot! Megy a torta! :mrgreen:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Látom, most lájtosan pörög a topic. Én pihiképp benéztem, a műtermi képeket kéne világosítanom, de elég hamar ráuntam...pedig így holnap lesz muszáj megcsinálni az összeset, ami retusra szorul, mert ugye elő is kéne hívatni. ÁÁÁÁÁÁÁ.

Wkata, azt hiszem, ha apukám élne Peti egész álló nap az István, a királyt hallgatná. Mondjuk szerintem tetszene neki...
Irigyellek, hogy ti legalább tudjátok a felkelések okát. Mondjuk lekopogom, de tegnapról mára este tizenegykor, majd éjfél előtt kicsivel ébredt meg Peti, de visszafektettem, és aludt is tovább, nem is kelt fel, csak olyan hat táján, akkor kivettem magam mellé. De ahogy írtam, lesz ez még jobb is, rosszabb is, sajna én nem vagyok "gondolatolvasó", így marad a felkelés és társai. :)

Kmammy, na akkor az én féjrem messziről el fogja Japánt kerülni. Ő imádja a fagyit, egy evésre min. 6 gombóc az adagja, ennyi idő alatt, én jó, ha két gombóccal megeszek. :D
Nálunk a nyugtató CD biztos kudarc volna, már írtam, hogy Peti nem nagyon rajong ezekért, már a pocakomban sem szerette, akkor is inkább a diszkózene jött be neki. :o Na de mit is vártam volna?
Hm, nem tudom, én biztosan rosszul működök, de én nem érzek ízbeli különbséget az alkoholos és alkoholmentes sör, vagy az édesítős és a cukros kávé között...

Gombi, hát én ezért nem megyek sétálva Petivel sehova, mert akkor mindent elintézne ő, csak az én dolgom maradna ki. :)
Sör: én vendéglőkben és egyéb helyeken ritkán iszom sört, max. rövidet és üdítőt. Itthon meg néha-néha pár kortyot - dobozból.
Úgy látszik, Peti és Julcsi nagyon hasonlít egymásra láz terén. Igaz, Peti eddig egyszer volt igazán lázas, de én is már másnap vittem a dokihoz, nem is alaptalanul, mint kiderült.

Reni, na a férjed tényleg tipikus pasi. Én ilyenkor szoktam bedurcizni, az általában hatásos...
Nálunk legutóbb talán Suprax volt felírva Petinek, ő még semmilyen "baby"-s gyógyszert nem kapott. :o (szedett már Amoxicillint, Augmentint, Erythrotropot, meg még valamit).
Miért is lennél önző? Azért valljuk be, jobb a gyereknek egy százas anyu, mint egy ötvenes, nem?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Csajok! :-)

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, hulla vagyok. Remélem Mindenki jól van és a babák is! Rövid leszek, velünk minden ok! :lol:

Puszi
Vendég
 


Kornélt Isten éltesse 1. szülinapja alkalmából! :) Kép


Bocsánat, hogy utólag! :oops:
Vendég
 


Reni! Petinek jobbulást!Dáviddal küldünk neki sok-sok gyógymanót.Férjed miatt :cry:

Jó bulizást! Kép

Ex!Akkor a férjecskéddel kezet foghatunk.Én is nagy fagyizabáló vagyok.Imádom!
Lekopogom,most volt két jó éjszakánk.Kibújt neki az egyik örlőfoga.Ez lehetett a ludas.Most talán lesz egy pár nap nyugi,de már látszik neki a másik örlő is,meg az alsó bal kettes.

Marcy!Hugom fiának melegallergiája volt,kb.6 éves koráig,elnőtte.Az azért elég durva volt mert kisebesedet minden hajlata és plusz be is dagadt neki.Kapott rá kenőcsöt,meg akkor calcium sandozt kellett innia.

Egyenlőre ennyi!Most dúlok-fúlok.Holnap leírom miért is.
Sziasztok!
Kép

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Marcy!!! Hihetetlen, nem mertem irni, mert azt gondoltam ez csak az én fiam heppje, de ő is egy cici alatt egy csomószor váltogatja a cicit. Két öklével( nem ám simizős tenyérrel) odahúzza a másikat, egy cuppantás ebből, egy abból. Aztán elidőzik az egyiken, majd kiengedi a szájából, alaposan szemügyre veszi őket, majd odahúzza a másikat. Kicsit félek, hogy az afrikai anyákhoz hasonlóan köldökig érő didkókkal végzem Beni után( Blani 2 év szopi alatt is meghagyta szűzies valóiban). És tényleg, Blaninak elég volt egy, vagy ha már kettőből evett, akkor szép sorban, amelyiket kináltam. Beni meg, hihetetlen mit művel. Ő közben még meg- meg csavargatja a bimbót, le akarja venni és bekapni. Szóval szépen elszórakozgatunk szopi közben. Nem gondoltam hogy ez másoknál is így van. De megnyugodtam, hogy vagyunk egyedül.

TV ügyben ill. példamutatásban egyet értek.

Azért ha belegondoltok, mi kisiskolásként heti 3x jártunk edzésre, a mai fiatalok meg leginkább könnyitett tesi órán, vagy gyógytesin vesznek részt, mert annyit ülnek a tv, számitógép előtt. A régi edzőim panaszkodnak, hogy ezdés helyett gyógytesit kell tartaniuk. A szülők meg annyit melóznak rohannak, hogy nincs idejük sportolni. Anyu kolléganői, meló után tornára jártak.
WKata azt hiszem a Te férjed jár el sportolni,(ha jól emlékszem) na az a igazi példamutatás. Ha más írta akkor övé a dicséret, nem emlékszem már.

Zene: Nekünk a Gryllusz vált be, az 1 és a2..már kivűlről fújjuk, Blani ezen nőtt fel. Meg megvan minden Halász Judit, meg egy Weöres Sándor feldolgozás, azt hiszem Ghymes, talán. Bóbita, meg a többiek, népies hangszereléssel. Nagyon csipjük. Mi Blanka miatt nagyon sok zenét és már ovisoknak, kisiskolásoknak valót is hallgatunk. Beninek ez már adott. Komolyzenét is szoktunk, van kifejezetten olyan amit babáknak, gyerekeknek válogattak össze. Találtam a könyvtárban egy bölcsődalok c. cd-t friderika énekel rajta meg egy pasi, nagyoon jó, Blaninak az a kedvence.
Nálunk egész nap szól a zene majdnem. Olyan jó hangulatot teremt, olyan meghitté, varázsolja a napot. A rossz kedvem van mindig babazenét teszek be. Persze magy a Republic, Ákos, Nora Jones stb is. Blaniék az oviban a Ments meg szerelem mert belahaloktól vannak odáig, itthon nem is hallotta sehol, de kívülről tudja. Háát apa nem igazán békült ki ezzel, de a gyereknek külön zenei izlése van és ezt tiszteletben kell tartani. Amúgy én nagyon szeretem a népdalokat, sokat éneklet saját kedvtelésből itthon, ezek közül a 9 kis gólya leszált a tóra, meg a nád a házam teteje tetszik nagyon Blaninak.

Prenata, szépen fejlődtök. Sajnos annyit jártunk már neurológián, gyógytornán, annyi mindent láttam már, hogy azonnal kiszúrom az ilyesmit,(láb) de nekem is azt mondták, hogy nem gáz. A Dévényes, nekünk most a befelé tartó izmokat gyúrja, azokat az agyi-idegi kapcsolatokat stimulálja, hogy erősödjenek. Lúdtalpa meg majd minden kicsinek van. Vidd sokat mezitláb fűbe, homokba. Lakásban az ortopédusok szerint csak szandál!!!!Mezitláb csak egyenletlen felületen van értelme járatni. Játszhatsz vele olyat, hogy apró szalvétefecniket kell felszedni lábujjal. Nem tudom ennyi idősen csinálja-e, lehet később is. Nagyon jó fejlesztő. Egyébként ma megkérdeztem a gyógytornászt és azt mondta hogy a belső talpélen állás magától elmúlik ha a sok állástól megerősödnek a lábizmok. Most még így könnyebb nekik állni.

Kmammy. Háát, olyan édes amiket irtál. :lol: És milyen igaz!!!Furi, így szembesülni magunkkal, hogy más hogyan látja. Tanulságos. A cigizés tényleg felháboritó, mi is nagyon szenvedünk tőle, szerencsére a nagylányom már hangosan rászól az emberekre ha ránk fújják a füstöt az utcán, és kiállitjuk a sorból aki bagózik, mert ugye muszáj mögé állni, de szivni a füstjét nem!!!Mennek el mellettünk, és letartja a cigit, pont a gyerek feje mellé, majdnem megégeti a lányomat. Fúú de ki tudok borulni.
Az orrfújásról hallottam már, van nálunk egy magángimi, ahol japánt tanulnak, rendszeresen járnak a néptánccal japánba, vannak cserediákok, sok riportot csináltam ott és minden japán diák ezt az orrfújást furcsállotta. Hát, nem vagyok egy fül-orr-gégész de szerintem a fújás ereje hozza ki a hangot. Ti kicsiket fújtok hallkan? Röhej csajok, most elkezdtem orrot fújni külömböző technikákkal, a lányom itt röhög rajtam. :oops:
És mi a baj a fagyizással? Ha nem kehelyben hanem tölcsérben van, azt utcán kell nyalni. Erre találták ki a töcsért. Most a nyalással van a baj? Miért az utcán nem láthatják a pasik nyelvét? Nálatok miért nem illik?
És a sör, én sokat sörözöm, sok tejet csinál. Sőt olykor alkoholosat is iszom, de én csak pohárból tudom és szeretem inni.

Pil, én szerinem kivétel vagyok itt, vagy a jó alvó babáim, vagy a szigorúságom miatt. Nálunk magától érthetődő volt ( más megoldás fel sem merült) hogy külön szobában vannak a gyerkők. Már majd 6,5éve Blanit is külön szobába, ágyba tettük, (légzésfigyelő, bébiőr) nem mintha nem hallottuk volna meg azonnal a nyekkenését is az egybe nyiló szobából. Ő nagyon jó alvó volt, esit cici után ugyanaz a dal minden este, letettem és elaltatta magát. Ha sirt vártam elhallgat-e, álmában sir-e vagy nem. 1-1,5 perc múlva abbahagyta, addig nem kapkodtam fel. Aztán 8 hósan elkezdtem nála a spanyol aludj jól gyermekem könyvből az altatást, 2 hét alatt újra aludt, Most Beninél a sokkal enyhébb, humánusabb Suttogó titkaiból alkalmaztam-tuk a módszert, már sokadjára jött be, de 8 hóig ő is aludt. A babakocsiban anorákban nem aludt, de a saját kiságyában azonnal elaltatat magát. Mára a babakocsiban is szunyál. Nálam mindkét, eltérő egyéniségű babánál bejött. De hozzáteszem gyanitom genetikaiag jó alvók, és 24 ből 20 órát aludtam, a mai napig alszom ebéd után. A lányom még most is 2-3 órát alszik du.- nála zöld teát kell majd adni sulban, hogy kibirja 4 ig. alvás nélkül. Beni 10,5 hósan még 3x alszik. Szóval szerintem én kivétel vagyok, e két könyvet azért ajánlom olvasásra, mert ha csak 2 mondat tetszik benne és segit az már jó. Az alap dolog szerintem az h minden baba képes egyedül elaludni, mi szülők rontjuk el. Hja és szerintem nagyom fontos volt, hogy már a pocakban tudatosan énekeltem reggeli ébreszető, du alvó és esti alvó dalokat, Így megszokta, sőt Blanit is ezzel altatom pici kora óta, így bent hallotta a baba is. Meg ahogy Marcy is írta ha érzi rajtad a bizonytalanságot és bepróbálkozik. Én nem is gondoltam hogy nem alszik majd, magabiztos voltam zsigerből, egyszerűen eszembe sem jutott hogy ringatni kéne, magától érthetődő volt hogy leteszem és elalszik. Hát így is lett. Nem volt semmi gond. A suttogó azért tetszik jobban mint a 6 éve alkalmazott aludj jól, mert először felveszi, megöleli, tehát az első fevevéseknél megnyugtatja, érzi a szivdobogást, de sötétben, nem szól hozzá-viszont még rázza is egy kicsit, aztán fokozatosan teszi vissza, és mindig csökkent az adott szerettcsomagon, tehát a végén már kiveszed, odaöleled de már teszed is vissza, sőt volt olyan h már csak simizni kellett picit az ágyban. Nálunk a kimenés alapvető, mert az ajtó csukódás jelez nála valamit, én sem gondoltam, de ha becsukódik az ajtó akkor már teszi is e a fejét,elalszik. Ha ott maradok az ágy mellett nappal ( ezt éjjel csináltam amikor önkivüleben volt) akkor azt hiszi buli van és játszunk. Ölég fárasztó volt 100szor bemenni, a kilincs is megérezte a ki- be járást, de nálunk bejött. De ma pl. én is elcsesztem. Délutáni alvásra tettem le, de 10 perc múlva is beszélgetett még magában, na gondoltam tuti kaki van és nem tud elaludni. Bementem, de nem volt kaki, ő viszont azt hitte ennyi volt és már megyünk is játszani. Így hát sokkal több időbe telt mire valóban elaludt.

Prenata! Javulást a lázas fogzónak. Gyógymanókat küldünk!!
Én nem adnék ilyen hamar újra antibiotikumot. Sőt Beninek még soha sem adtam. A dokik hajlamosak azonnal ezt felirni, pedig lehet h legyűri a szervezet, báár a fogzás legyengiti az immunrendszert. Szóval nem is tudom. Mindenesetre adj normaflórt, mert szerintem nulla már a bélflórája. És az is gyengiti az immunrendszert, sőt a sok savas fogzós nyállal sem tud majd mit kezdeni, ha kiölték a bélflóráját.

Kmammy! Képzeld én is tudok japán dalt, de sajna csak magyarul. Ékes rózsaszál nyilik a kertben, hajnal van-erről szól , ha jól emlékszem . És benne vannak a dallamban azok a tipikus japán hajlitások. A lányom nagyon szereti hallgatni, de most sehogy sem jut eszembe hirtelen a szövege.

Méz, örülök, hogy Julcsi meggyógyult. Én is lerágtam volna a körmömet 8 napos láztól. Logikusnak tűnik, hogy a virus ledöntötte a lábáról és utat engedett a baciknak, mi lehetett? Fú, nagy vagy hogy kibirtad, nagyon tehetetlenül kétségbeesettek tudunk lenni ilyenkor. Én is olyan tipus vagyok mint Te, azonnal lerohanok vele a dokihoz. Nem mintha nem tudnám milyen homeos bogyót adjak, de szeretem ha megnézi a torkát, fülét, nyirokcsomóit, és megbeszéljük mi lehet. Tök jó fej dokim van, be is írja hogy az anyuka által elkezdett pl. citromfű teát kéri tovább és javasol még valamit. Nekem nagyon jó ez az együttműködés. Tök jó hogy a tesód doki és így kettővel is tudsz konzultálni+ az anyai ösztönök.

Na. Asszem ennyi, akire nem reagáltam bocsi, így is két napig irtam ez a kisregényt.
péntek 13, lottózzatok!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Pernata! Alternativaként adj neki 1 hétig napi 5 golyócsak echinacchia 5 CH-t, -immunerősitő, meg napi 1-2 deci citromfűteát. virusölő!!!!Meg ha főzöl neki dobj a kajciba 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát. Én alapból beleteszem Beninek minden kajába. sóskába nem. Tökbe, krumpliba, répába, borósba, majdnem minen nap kap fok-és vöröshagymát. Muszáj ilyen fogzós, vashiányos, a vérképzés még nem indult meg, az anyai raktárak meg kiürültek-legyengült immunendszerű iődszakban erősiteni őket. Csak javaslat, nem akartam okoskodni, bocccs.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de kicsit elmentünk anyósomékhoz nyaralni, és tegnap jöttünk csak haza.

Az elmaradásaim!

Petinek, Andrisnak és Kornélnak utólagosan, de nagyon sok szeretettel gratulálok első szülinapjuk alkalmából!



Kép

A friss kismamáknak sok szeretettel gratulálok! (Ismeretlenül is...)
Kép

Millió bocsi, de nagyon nincs időm! Mesi alszik, a fiúk leléptek, úgyhogy gyorsan takarítok!

Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Tjuca: Úgy örülök, hogy szereted a sört! Csak szoptatás miatt túlzáson óvatos vagyok. Férjem is szereti a sört, hasa is sörös. Imádom én is a lángost, simát szeretem legjobban. Margitszigetre megyek, akkor mindig strand előtti büfénél veszek egyet, vagy itthon is szoktam sütni.
Magyart kiküldetés előtti 3 hónapos intenzívén tanultam, persze nullából kezdtünk. Utána Gödöllői egyetemen 1 hónapot tanultam. Nekem ennyi. Többit csak emberek között tanultam.
Van egy szakfordító barátnőm, ő sokat javítgat rajtam. Viszont jártam egy iskolába és szereztem magamnak idegenvezető-engedélyt. Ki is próbáltam ezt a szakmát is, maga feladata nagyon tetszik nekem, most is, örömmel bemutatnám M.O.-t japánoknak.Csak ebben a munkában min lehet keresni a pénzt, ez nekem nem volt mindegy…

Mézgombi: Örülök, hogy Julcsi már jól van. Jó neked, hogy a tesód gyermekorvos. Biztos én is jobban bíznám benne.

Prenata: Hogy van Peti? Antibiotikumot én sem szívesen használnám. Te is szoktad menni együtt horgászni? Mindig van jó eredménye? Én nem szeretem horgászt, közben biztos elalszom.

Exdeus: 6 gombóc fagyi nem semmi. Japánban híradóban mutatná ilyen férfit. Látom, Szegeden éltek. Én is régen többször jártam oda, mert ott tanított egyik japán barátnőm JATÉn.( Most már megváltozott az egyetem neve, nem?) Egyszer voltunk szabadtéri színpad Charlie koncertjén. Nagyon tetszik ő hangja, nekem szexi. „Az Légy Aki Vagy”-t nagyon imádtam. Szöveg is egyszerű volt, a barátnőmmel sokat énekeltünk.

Veráska: Mitől fáradtál? Mesélj!

Ákosbenianya: Kedvemet csináltál a sörzésre, ahogy írtál. Ha jó idő lesz hétvégen, megkóstolom egyet.

Jód: Magyarországon jód hiányos a probléma, Japánban inkább túlszedés.(bár ez nagyon nagyon ritka) Kevin sokat fogyasztja tengeri algát. A babátok miből kapnak jódos félét? Csak kíváncsiságomból kérdezem.
Köldökzsinór: Képzeljetek el (ne utáljatok minket), hogy nálunk köldökzsinórt emlékként tartunk otthon. Enyém is van otthon szüleimnél. Itt lehetetlen, hogy ha kértem volna orvostól, akkor sem adta volna, nem? Köldökzsinórt szép pici-pici császárfás dobozban tárolnak, kórházi távozáskor megkapnak. Kb.5 cm zsinór van benne.

Mindenkinek Jó Hétvéget!
★☆。.:*:・”゜★βyёヾ(⌒∇⌒)ノβyё★。.:*:・”☆★
Vendég
 


Sziasztok!

Peti már láztalan ma reggel óta. Este is csak 37,5 volt már. Viszont éjjel többször is felüvöltött, de éjféltől reggel 6-ig aludt, szopizott és még mellettem fél 10-ig nyomtuk a szunyát!
Nagyon nyügős, a szeme olyan álmosnak látszik folyamatosan. Az alsó foga vagy áttörte már az ínyét vagy annyira átlátszik már, hogy nekem tűnik úgy, nem tudom, mert engedi tanulmányozni. Antibiot nem adtam neki.

Benianyu!
Itt az egyszem patikában nincs homeos szer, sőt nem is hoznak. Olyan f@szkalap a patikus, hogy lassan már az algopyrint is rendeli másnapra. Alig tart valamit készleten. Ami van homeós szerem, azt is Debrecenből hozattam.
Örömmel venném, hogy ha leírnád nekem, hogy mi jó pl. megfázásra, torokfájásra stb. Ilyen alap dolgokra, mert akkor elhozatnám. Fogzásra, kólikára van szerünk.

Veráska!
Miért dúlsz-fúlsz?

Kmammy!
Ez a köldökzsinóros dolog egyáltalán nem gáz! Én elraktam volna, de itt még a méhlepényt sem mutatják meg. Sőt, nekem a gyereket is másfélóra múlva hozták vissza nagy könyörgések árán, mert éppen váltás volt, ezért gyorsan elvitték Petit. Az egyik szülésznő meg is jegyezte a dokinak, hogy sietnie kell, mert megy a vonata. Közben, én tudtam, hogy nemigaz, mert kocsival jár. Földim volt, csak ő még nem ismert engem akkor!

Mi még Petivel nem voltunk horgászni, majd talán jövőre! Tegnap a férjem hazahozott egy vedér halat! Ma is elment. Azt mondta, ha itthon marad, attól nem lesz jobban a gyerek, de az eszébe sem jutott, hogy azzal rajtam segített volna! :cry:

Tegnapi buli nem alakult túl jól, mert Peti nagyon nyügős volt. Így a kaja után el is mentek a vendégek, Peti meg vigyorgott utána ezerrel! :roll:
Holnap grillezünk a nagyimnál! Apukámnak ma van a 61. szülinapja. Ez lesz az apropó. Jönnek a keresztszüleim is, aminek nagyon-nagyon örülök!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! Vedér az a vödör? :oops:

Kmammy! Én még nem is üdvözöltelek! Milyen jó egy kis változatosság a társaságban! Hétköznapi képet nem raknál fel magadról? Kíváncsi vagyok, bocs. És az igazi neved mi?

Bocsi, máris mennem kell, apa nem találja a zsemlemorzsát.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

A vedér = vödör! :lol: :lol: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


A kis színésznő újabb alakítása:
http://www.freevlog.hu/video/6990.html

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Ma hepi napom van. Jön végre haza az uram. :) Na és tök jó vásárt csináltam a Tescoban: most 2-t fizet 3-t kap akció van a Nivea popsitörlőre. És képzeljétek, volt pont három csomaggal olyan kiszerelés, hogy 70+28 db, és erre is járt a kedvezmény, tehát végső soron több, mint négy csomagot vettem kettő áráért. :D

Végre megint szedem a régi gyógyszeremet, hát látszik is, hogy nekikezdett az anyagcserém helyre állításának, állandóan a WC-t járom. :o De hát számítottam rá...

Macikávés ötletek?

Kimike, a lényeg, hogy minden OK veletek. Azért, ha mást nem, képeket néha tegyél fel, jó?

Veráska, nekünk is jó volt a mostani éjszakánk, Peti megint kétszer sírt ugyan fel, de aztán aludt kb. fél hétig a saját helyén, utána még egy órácskát mellettem.
A düh oka(i)?

Bénianyu, azért valljuk be, a régi időkben nem is volt annyira szükség "plusz" sportra, mert az emberek nagy része fizikai munkát végzett. Ma szükség lenne rá, mert inkább adminisztratív munkakörök vannak, viszont ezek időhosszban többet vesznek el...hogy is mondjam, ez egy ördögi kör.
Egyébként én úgy gondolom, hogy a mai tanároknak nem kellene gyógytesit tartaniuk, elég volna egy kicsit csökkenteni a követelményeket, és mindenkinek jó lenne. Vagy legalábbis alkalmazkodni a tanítványokhoz. (Itt konkrétan arról beszélek, hogy én sosem futottam le mondjuk 3 perc alatt az előírt távot, mivel sosem voltam egy nádszálka, viszont, ha léteznének "engedmények", talán több kedvem lett volna a dologhoz. Ja, mindig azért voltam ebből a tantárgyból 4 vagy 5, mert a többiből jó jegyem volt, és nem ebből akartak megvágni, vagy épp kettest írni a bizonyítványomba. Remélem, érthető.)
Jaj, na ebből szerencsém van, hogy Peti fiú. Pedig énekelni nagyon szerettem, még általánosban versenyre is mentünk volna az egyik osztálytársammal, a Macskákból részletet adtunk volna elő, de aztán elmaradt a dolog. De azt nem tudnám elképzelni, hogy Petinek daloljak. :o
Hm, Peti sosem állt belső talpélen, lehet, hogy neki ilyen hamar kifejlődtek az izmai???
Na hallod, megnéztelek volna benneteket, orrfújás-gyakorlás közben! :D Peti imádja fújni az orrát...valamelyik nap olyan jót mosolyogtam neki, épp a kukát pakolta volna ki, mondom neki, hogy pfúj, erre nekiállt és fújta az orrát. :)
Egyetértek veled, hogy a gyerekeket mi rontjuk el, DE valljuk be, mikor fáj a hasa, vagy a foga, vagy mit tudom én mije, és felsír este, kivesszük, megnyugtatjuk, stb. És ugye a kis drágáink ezt a későbbiekben szeretik kihasználni, és én pl. túl botfülű vagyok az esetek 80%-ában, hogy kitaláljam, hogy szórakozik-e vagy sem. Mivel beszélni még nem tud, és azt pedig nem szeretném, hogy az rögződjön be nála, hogy "erre a nőre sem számíthatok". És minden alvós témához min. kell egy külön szoba. (Amit én csak egyéves kora után tartok jó ötletnek, mert kutatások támasztják alá, hogy az addig előforduló bölcsőhalált nagy mértékben csökkenti az egy szobában való alvás.)
Jelentem, én reggel feladtam a lottót, meg az összes többit...de nálunk sosem válik be a péntek 13, de a mai nap legyen kivétel!
Nekünk a kasvirág nem annyira vált be immunerősítőnek, de nálunk a doki ősztől a Béres C-vitamint ajánlja, majd az mellé ismét adom majd neki...

Kmammy, nálunk is jó a gyerekdoki, én nagyon szeretem, Peti "örökölte" tőlem, tehát most ugyanahhoz viszem, akihez én is jártam. :)
A horgászat tényleg nagyon uncsi, mondjuk, ha olyan helyre mész, ahol tutira van kapás, akkor nagyon izgalmas és vicces tud lenni.
Jól tudod, az egyetem neve megváltozott, összevonták a JATE-t és a JGYTF-et, most SZTE (Szegedi Tudományegyetem) az elnevezése, és ugye mellette van a szak neve is.
A szabadtérin én eddig egyetlen egyszer voltam. Pedig nem drága, de nekem még így is sok. Amikor voltunk a férjemmel, azt a két jegyet is nyertem. :)
Érdekes, amit a köldökzsinórról írsz. Ez Magyarországon 100%, hogy lehetetlen, pedig nem hiszem, hogy sok vizet zavarna, ha kérésre adnának belőle annak, aki kéri...főleg, hogyha máshol meg tudják ezt tenni, mégha az a hely sokezer kilométerre van tőlünk.
A víz nálunk annyira nem jódhiányos, tehát jódpótlást Peti nem nagyon kap. Jó, van itthon tengeri só, de ritkán használom, egyébként semmi extra.

Preni, ha megírod, hogy milyen homeós szerek kellenek, én szívesen megveszem neked itt, és elpostázom. Itt szinte mindenhol lehet kapni ilyet, sőt, tegnap néztem, a Corában is nyílt egy gyógyszertár, ott is van homeós részleg, igaz, kevesebb szerrel, de VAN.
Na egy kicsit elgondolkodtam ezen a vedéren...mire leesett, hogy az vödör, ugye? Közben látom, hogy nem csak nekem okozott gondot ez a szó, hiába, kicsi ország vagyunk, de azért van különbség észak és dél között. :D

Gabella, megzabálom a csajodat! Peti általában a ventillátornak berreg. :o

Na mára ennyi voltam, nem hiszem, hogy ma jövök még, mert este Petizek, aztán meg elmegyünk a férjemmel késői vásárolni, mert holnap megyünk autósklub találkozóra a helyi szabadstrandra, és vinni kéne némi elemózsiát meg innivalót, hogy azért ne menjünk teljesen csődbe.

Végül egy szülinapos műtermi kép, amivel ma szórakoztam egy kicsit, így lett tükörképes, de szerintem jó.

Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hellóka!

Na, mit is írjak magunkról, semmi izgi, talán annyi, hogy elintéztem a hévizi hétvégénket férjemmel, aug. végén megyünk. Remélem Máté ellesz nővéremnél, Noi meg anyuéknál. Ja, meg lehet, hogy elkezdek egy ingatlanos sulit, bár nem tóm még honnan veszek rá pénzt. ídőben még meg lehet oldani 2 hetente 2 nap, d.u. 4-től este 8-ig. Férjem támogatja az ötletet, majd meglássuk...Érdekes, Máté hőemelkedéses volt tegnap, de nem lett láz, ma semmi baja. Annyira, hogy nem alszik... :twisted:

Ex: Hát, tornaórai emlékeim nekem is vannak....Pl: sosem tudtam kötelet mászni, de az egész osztály előtt nyomta föl a fenekemet a tanárnő, nem is volt ciki...Aztán szekrényt ugrani se akartam, mindig beirattam az egyest, aztán futásnál kijavítottam..Amit imádtam az a röpi, meg a kézi, de azt csak akkor lehetett, ha a tanárnak jó napja volt. Itt is látom, hogy futattják a gyerekeket a suli körül, aztán van, aki a fenekén vesz a levegőt...minek csinálni ha nem bírják???Jó a kép Petiről! Most ezek milyen gyogyiszerek?

Reni: Na, nekem megmutatták a méhlepényt, nem egy szép látvány. Meg is jegyeztem, hogy olyan mint a pizza. Most Noinál már mondtam is, na a pizza is kinnt van...Jó, hogy Peti jobban van. Jó grillezést!!! Imádom, mi is szoktunk apuéknál.

Gabella: Noi is berreg ezerrel, lehet, hogy a bátyók hatása? Olvastam a blogot, nálatok úgy volt, hogy egyszercsak nem kérte a cicit? Én most próbálom a tápszert( előre kevert, mert iszonyú lusta vagyok pepecselni) adni d.u. cumisüvegből, amit szintén nem szeretek, hogy ne lógjon egész nap rajtam...Igaz ő csak alváshoz cumizik...

Benianyu: Jó, hogy sokat énekelsz, én már ellustultam, Máténak sokat, Noinak kevesebbet énekelek. Pedig valaha a színművészeti musical szakára is jelentkeztem...Gondolhatod, nem vettek fel

:lol:

Hát, többiektől bocsika, Máté legóztat.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ex! Én a bioboltban láttam nálunk macikávét, el is határoztam higy legközelebb veszek, kedvet csináltatok hozzá. azt vizzel is lehet?
5 hónap után jutottam el mára odáig, hogy alig várom már ezt az 1 hóünapot, hogy 1 évestől bármt ehessen Beni. Most valahogy besokalltam a főzéstől, figyelni mikor adjak répásat, brokkoloit, céklásat. már az is könnyebbség volt hogy 1 hete bevezettem a túrót joghurtot, bevág 125 g túrót 1 banánnal, vagy 2 barackkal kikeverve.

ex, Peti kép jóó.
Béres c? 1 évesen már lehet adni? Nem jobb a cebion csepp? Kinek mi a tapasztalata?

Kmammy! Tengeri algát eszik Kevin?????Hol veszed, mire jó?? Engem nagyon érdekelnek ezek a bio, egészséges dolgok, szeretném tudni mi van még a tarsolyodban táplálkozásügyileg. Mit lehet még adni nekik?

"Kertüünk mélyéén szép lilom, hófeehéér friss sziirom, kertünk mélyén a szép lilom."ez a dal, próbáltam a dallam hajlitásait is feltünteteni a magánhangzókkal. Szóval nem is rózsa, hanem lilom. Eszembe jutott. Azuram meg csak néz mit japánkodok itt a gép előtt.

Prenata!
echinachia 5CH( keserűkasvirág) egy hétig napi 5-5 golyó, 1 hét szünet-immunrendszererősitő

infuenzás tünetek-oscillococcinum( lehet hogy nem jól irom a betűrendjét)

torokfájás, torokgyulladás, garathurut- homeogéne 9

megfázás, nátha, allergisá nátha-gripp hell, vagy coryzalia
köhögés- stodal


Nekem ez a házipatikám. Vannak szabályok, fogmosás, stb, de ezt úgy is tudod.

Ezeknek az a lényege, hogy az első tünet megjelenésekor, akár éjjel is el kell kezdeni, 2 nap rosszabbodik nagyon, 3.napra elmúlik. Most a virusos, hólyagos torokgyuszimat is emulasztotta a homeogéne 9. De azért streptillist is szopogattam, meg bioparoxot fújtam. Bioparox is mindig van itthon, azt fújom orrba és torokba is, de az csak 2 évtől adható!!!!

Colett! Csak kiváncsiságból, miért nem egy helyen lesznek a gyerkők? Nem jobban viselnék a hiányotokat, ha együtt lennének? Vagy nem megoldható?Én még nem gondolkodom gyerkők nélküli éjjben. EL-el menni bulizni az más, mert a reggeli szopinál már itt vagyok. Azt hiszem Beninél is kivárjuk a 3 évet, a máshol alvással.
Szép romantikus hétvégét nektek, kijá már! Pihizzetek, bulizzatok, simizzetek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Colett, ez még az a gyógyi, amit Peti előtt, és Peti mellett is szedtem egy ideig. :)

Bénianyu, hát akkor körülnézek a helyi bioboltokban. Hátha... Köszi az infot.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Benianya!Én azon vagyok elhülve,hogy a mai fiatalok(10-15 évesek)utálnak olvasni.Én még könyvtárba is jártam.Az a legpoénosabb,hogy mi sosem unatkoztunk nyári szünet alatt.Sógornőm lánya meg meghal az unalomtól,de se nem tanul,se nem játszik,alig van barátnője.Nekem ez furi.Nem szeretném ha Dávid ilyen lenne.Sport terén totál igazad van,bár már én is eltunyultam egy kicsit de pár éve még kézilabdáztam,imádtam és most nagyon hiányzik.Belekóstoltam egy kicsit a röplabdába is az is bejött.Ez van,de ilyenkor olyan vén banyának érzem magam a lustaságom végett.

Ex!Én macikávét a Metroban vettem.Nincs olyan ismerősöd aki jár metro fele?Ha egy héttel előbb írod,hogy nem kapsz vettem volna neked,mert ott van kg-os is.Az egy darabig elég lett volna.Peti is önimádó? :lol: Még általánosban jártam énekkarba,de azóta "elfásult"a hangom,de azért szoktam énekelni Dávidnak.Bár néha befogja a szám hogy hallgassak már.

Kmammy!Hát ez jó kérdés,igazán nem tudok olyat mondani amiben több jód lenne és adnám Dávidnak.Írj egy kicsit többet erről az algáról.Kíváncsivá tettél!
Köldökzsinór:ez érdekes,de úgy gondolom,ha nálunk lehetne ilyen mi is kértük volna Dávidét.Mindenhez nagyon ragaszkodom ami vele kapcsolatos,mert 6 évet vártunk rá és lombikkal lett(másképp nem lehetett)így minden kis emléket elrakok.

Reni!Kis kárörvendő Peti! :twisted: Szóval a tudtodra adta,"anya a bulinak vége,csak velem foglalkozz!"Apukádnak boldog szülinapot!!A vödör halat ilyenkor ki pucolja?

Gabella!Már hiányoltalak!Legalább ki is pihentétek magatokat?Mesi mint mindig egy tündér!

Colett!Bárcsak már mi is itt tartanánk,imádok legózni.Velem jól jár a fiam ha érdekelni fogja. :)

Na és végezetül a dúlás-fúlás oka:A sógoromék állandóan pénzszűkében vannak,de annyira,hogy tőlünk kérnek kölcsön.Kezdődött egy pár hónapja autóvétellel,akkor 350e.kértek.Volt,adtunk.Most,leakarták cserélni a pár hónapos autót,de pénz nuku.Volt,de nem adtunk,mert eddig mindig minden csak az ölükbe hullott és sosem dolgoztak meg érte.Meg igazán az előzőt meg sem köszönték olyan természetes volt nekik,hogy adunk.Mint írtam mi házi tejet iszunk,párom barátjának nem messze tőlünk van egy gazdasága,ők hozzák házhoz.Nincs 4000 Ft egy hónapban.Ott is volt tartozásuk 16e.amit Norbi fizetett ki.Ennek tetejébe másnap már megint kért kölcsön pár ezret. :evil: Mi áprilisba vettünk esernyőkocsit Dávidnak,na hogy ők se maradjanak le ők is veszenek,pénz megint nincs,a semmiből nem lehet babakocsit venni,eladják akkor a másikat.Most tudták eladni 21e,-ért,de 40-ért vett másikat az az idióta nő de nem is maradt pénzük.Most meg majd megint adjunk, csak pár ezret.áááááááááááááááá Na nem.Meg is mondtam Norbinak,bezárt a bazár.Most már ne nézzenek minket hülyének.
A másik:kedves Reni és Wkata,ha ti rossz anyának tartjátok magatokat akkor erre mit mondtok?!A férjem csinált rönk játszóteret(csuszda,hinta,hintaágy,homokozó,mászóka)ami gyerekparadicsomnak sikerült,szóval tuti.De csak az én gyerekem játszik benne.Azt tudni kell,hogy mi anyóséknál csináltuk meg a manzárdot,tehát mi fent ők meg lent anyósékkal.A gyerekek majdnem egyidősek,2 hó van köztük Dávid javára.Eddigi rövidke kis életükben jó ha látták egymást 10×.Bent tárolja a szobába a kiscsajt nehogy koszos legyen.Egy évesen jött ki a foga a huginak,addig csak a 6 hós bébikajákat kapta,mikor kibújt neki akkor meg már vették neki a happy meal-t.Mert foggal már minden megeszik,fog nélkül meg csak pempőt.Érdekes szemlélet.Pelenkával is spórolni kell, ha nyakig be van tojva a lány 5-kor, akkor is kibírja 7-ig,fürdésig.És még sorolhatnám,de nem lenne elég 20 oldal sem.Úgy gondolom ez már rossz anyaság.
Bocsi,hogy ez így kibukott belőlem,de már hónapok óta gyülemlik,és igazán csak az érti akinek van gyereke és szereti és nem csak muszájból jött az a gyerek.

Most aztán írtam egy kis regényt.Reni úgy is hiányolt.
Na mindenkinek jó éjszakát,jó hétvégét!!Sziasztok!!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Rég írtam!
Most olvastam kicsit, de inkább írok, mert akkor elmarad rövid kis irományom.

Kmammy! Én is üdvözöllek titeket itt! Nagyon édes a kisfiad!

Pogi, Pil! Gratulálok! Néha ti is beugorhatnátok ide, én is ritkán teszem de legalább itt vagyok. ugye csajok?

Mézgombi! Sajnálom a lázas napokat!
Meg még volt egy beteg babó és anyó, puszi nekik!

Nálunk is zajlik az élet, volt hugom eljegyzése, meg csomó más program.
Most izgat, amit a Cerazett-ről írtatok, nekem eszembe sem jutott az hogy mennyi szopi mellett véd, a dokim azt mondta, míg szoptatok. Hát még szoptatok, de ezek már csak "luxusszopik", lé nincs sok benne. Vencel még igényli, meg én is, én ugye karácsonyig bimbóvédővel, tejgyűjtő kagylóval felszerelkezve szoptattam, meg az elején sírva, így nagyon vágytam rá, hogy mint a festményeken, olyan boldog ábrázattal szopiztassak : Gyermekét szoptató nő stb. Végre megtapasztalhattam.
Jó hosszú mondat lett.
Szóval napközben is van szopi, mikor ringatással nem alszik el, vagy nyűgös, este meg fürdés, tápi, játék, cici alvás. 2 napja csiklandozza a pocim és tetteti a nevetést és nekem is nevetnem kell, mikor csikiz, így alszik el.

Én még mindig a kaján agyalok, hogy jól csinálom-e. Ez a leggyengébb pontom. Szerintem nem eszik eleget napközben, azért ébred. Hajnal 1 körül, mikor férj még fenn van, Vencel ébred (harmadjára9, akkor 1 perc alatt legurítja és megint van 2 órám aludni. Ha 5 körül még kapna, akkor szerintem aludna még 8-ig is. A cici már kevés, csak forgolódik rajta. Bár ki tudja, van amikor nem reggelizik, lehet több van mint gondolnám.

Meg hogy mit egyen, mikor, mennyit. Örök probléma. Minden az első ébredéstől függ. Gyümölcs csak a frutapura vagy üveges megy, a sinlac-ot szereti, a bébikaja már nem nyerő, már a mi kajánk kellene. De pár napja híg, napi 2, büdös kakija van, kiütések az arcán, nem tudom a foga-e, netalán lisztérzékenység. A darabos még sokszor gondot okoz, vagy fuldoklik, vagy kijön az eddigi kaja.

Na hazajött férj barátjával, majd még folytatom.
Még 2 dolog. Vencel hisztizik. Mit csináljak? Nektek hisztisek a babóitok?

Meg valaki írta egyszer, ill. kérdezte, hogy egyik cici nagyobb, így marad-e. Én is kíváncsi lennék a válaszra.

Vencel már 2 hete jár, egyre ügyesebb! Azóta "jó" kisfiú, jön-megy, eljátszik az útjába kerülő játékokkal. Nagyon akaratos és anyás. 3 x hányta tele az autósülést....meg még sok minden van még, de most ennyi.

Mindenkinek boldog ünnepléseket!

Pussz

Mári

Kép
mári
 
 


Veráska! Nagyon egyet értek veled. Blankát már 3 évesen beirattam a megyei könyvtárba és rendszeresen járunk kölcsönözni. Van a gyerekrészen 3 nagy láda kifejezetten a piciknek, sőt van 1 éves tag is, nekik gumikönyvek vannak a ládában. Imádják, hogy ott kutlászkodhatnak és mint a nagyok leülnek a kis asztalokhoz és "olvasnak". Édesek. Úgy vélem ebben is nagy szerepe van a példamutatásnak. Hajlamosak vagyunk a nagy hajtás után butulni, dögleni a TV előtt, és kevesebbet olvasunk. Mi nagy olvasók vagyunk, bár időmből mostanság már csak a Nők Lapjára futja. Az esti mese azonban szent, és szerintem ha minden nap olvasnak a gyerkőnek, akkor jó olvasó lesz. Mi sajnos( nekem és véletlenül a férjemnek is gyermekkori rossz szokásunk), hogy kaja közben olvasunk. A minap a lányunk leült enni és már hozta is a Dömögő Dömötörjét. Hát, nem valami jó dolog, mert az evésre, ételre, rágásra kellene figyelni, de hát ez a mi fogyatékosságunk marad már.
Uncsitesót sajnálom, de nem tudsz mit tenni- ő választotta ezeket a szülőket, valamiért ott valamit kell tanulnia élete során. Ne küzdj velük. Egyet értek a pénz dologgal, egy idő után én sem adnék, hazudnék, sirnék, hogy nincs. Sőt még azt is kipróbálnám forditott esetben ők vajon adnának-e ennyit, ennyiszer. Nagy lecke ám!

Kmammy! Én a köldökcsonkokat tettem el, amikor leszáradt beleragasztottam a babakönyveükbe. Meg az elős hajtincset, elős kiesett fogat is. Olyan szép emlék. Logikus a köldökzsinór, hiszen az a legfőbb, legősibb összekötő kapocs az anyával, tetszik ez a japán szokás.

Mári! Örülök, hogy ilyen macerás kezdés után megismerhetted a szoi örömeit, élvezd ki mig hagyja. Ha kétséged van egy szer valahol mérd le mennyit szpoik. bár szerintem most má nem a mennyiésg számit. Olyan lehet mint az a török süti a bahlava( ha jól irom) tömény. Szerintem pár miliben is benne van a cucc, ami nekik kell.
Beni is hisztis lett. a dévényes gyógytornász vette észre8 mi anyák hajlamosak vagyunk rá-rá fogni mindenre a rossz hangulatot), de egyértelműen megmondta, hogy 1 hónapja mióa nem látta Benit nagyon megváltozott. Valóban hisztizik, erőszakosan, könnyek nélkül dobálja magát, ha felveszem mintha elvágták volna abbahagyja. Hááát. aszondják az okosok, a hisztis korszakpt csak túlélni lehet megoldani nem. a barátnőm kipróbálta az átölelést, de rúg, csap harap a 2 éves fia, igy ő már a hideg vizes leöntésnél tart. fúú, szörnyű volt látni! Remélem mi soha nem jutunk el odáig. Blanka soha nem volt hisztis, én nem ismertem a boltban földhöz vágja magát a gyerekem szitut. Nincs épkézláb ötletem, bár a dévényesünk határozottan azt mondta, hogy még most fogjam meg a gyereket, szoktassam le róla, mert ez csak rosszabb lesz, és a fejünkre nő, csak azt nem mondta meg hogyan. Amúgy meg tök természetes lélektani fejlődési folymaa a hiszti, ő már tud, akar, de a testi határai gátat szabnak az akaratának, és tehetetlenségében hisztizik. Érthető. Valahogy megelőzni lenne jó, mert ha már benne van, képtelenség kihozni. Van aki hagyja, majd abbahagyja.
A kaján ne görcsölj! Nekem épp forditva, az a bajom, hogy zabál, ma reggel 125 mg túró, 3 nagy barackkal. Ebédre 3-400 ml főzelék. Üvegeset már nem is veszek 3-at vág be egy ebédre-anyagi csőd. Szóval ne görcsölj rajta, nem fog elfogyni a babód. Eszik amennyi kell neki. Ha keveset eszik, adj neki minőségi kaját. Töményen főzit, amit te főzöl sok husival, kevés lével.
szép hétvégét mindenkinek.

Gab. üdv újra, jó hogy jöttél.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Újra itthon vagyunk. Nagyon jó volt Szegeden, már most hiányzik. Visszaolvasni csak felületesen sikerült. De igérem bepótolom.
Noémi tegnap egész nap lázas volt 39,4 volt a csúcs. Sziznte semmit sem aludtunk egész éjjel és a cicin kívül nem hajlandó semmit elfogadni. Remélem hamar elmúlik, mert egyenlőre nem lehet tudni, hogy mitől van, mert lehet a foga is kettő jön egyszerre, de lehet, hogy valami vírus.

Kmammy: üdv köztünk, gyönyörű a kisfiad

Bocsika most megyek mert Noi nagyon nyügi.
A beteg babáknak gyógyulást.

Pussz

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Köszüi üaz altatásos infókat(Tapics is ir),sajnos a sirni hagyáshoz nincs szivem,úgyhogy még agyalok.

Megint lenne egy kérdésem! :oops:
Mennyire anyásak a gyerekeitek?Ameli mint egy mágnes mostanában,nem lehet rólam levakarni.Bújik a lábam közé pl.ha mosogatok,állandóan mászik az ölembe.petinél ordit.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Valószínűleg 3 napos lázunk volt (van). Csak éppen nem tartott kerek 3- napig a láz, viszont 3. nap végén jött 1-2 pötty és 4. napra, mára, mint ahogy a nagykönyben meg van írva elöntötte a kis mellkasát és a fejecskéjét a csalánkiütésszerű pötty!
Gyerekdoki nem elérhető, de nem is bánom, mert ugye ő a torkára fogta és antibiot írt fel, az ügyeletről pedig rögtön beküldenének a kórházba. Szerintem várunk holnap reggelig (elvileg akkorra el kell múlni) és legfeljebb akkor rögtön a kórházba megyünk. Amúgy nincs semmi más gond, kis vigyori, csak sokkal anyásabb, de ezt nem csodálom, mert a héten nem sokat látta az apját és most a nagyi sem volt a héten!
Ilyen kiütéseink vannak:
Kép Kép

Valakinél volt már ilyen?

Plussz a fogzásos kakink van, ami jól kicsípte a seggucit, de kitartóan kenem a körömvirágkenöccsel!

Pil!

Peti most lett anyaragacs, de alapvetően, amikor az apukája a szabadnapjain itthon van, akkor vele is tök jól elvan! Sőt, a nagyival és a papával is! De ha eltelik pár nap, amit csak velem tölt, akkor egyből anyás lesz! Ilyenkor az én lábaim is a járássegítő funkciót töltik be!

Veráska!
Rokon miatt nem irigyellek. Nekünk is volt egy ilyen kedves rokon, de a 2. nincs után megértette, hogy zárult Miki mókatára! :evil:
A halat a férjem pucolja meg. Mondtam neki, hogy haza csak konyhakészen hozhatja, amúgy meg viheti a kukába! :wink:

Reni
Kép
prenata
 
 


Mári!Fog miatt is lehet,bár nem törvényszerű,hogy minden babának hasmenése van fogzáskor.Főleg ha kiütései vannak.Én ilyenkor figyelem ha ugyanolyan kaját kap,melyikre reagál így.Bár nálunk csak a málna volt amitől kiütései lettek.Epertől meg nem.Pedig ha egyiktől kiütése lesz akkor a másiktól is.Mi vagyunk a kivételek.Darabosat Dávid már 6 hósan ette.Most már csak azt eszi amit mi.Próbálkozni kell.Egyszer csak elfogadja a darabosat úgy is hogy nem öklendezik vagy visszajön belőle.Nagyon ügyi Vencel,hogy már megy!! :lol: Nem sokára neki is itt a szülinapja!!Én gyerekem hisztizik,ráhagyom nem foglalkozom vele.Ha látja nem érdekel a hisztije akkor abbahagyja.Nálunk ez vált be.

Pil!Dávid is anyaragacs,de most könnyen vagyok,itt van nálunk a hugom,kicsit lefoglalja.Nem tudom mi lesz ha vége a nyári szünetnek. :roll:

Ireta!Noinak jobbulást!!Én csak faluról költöztem Siófokra(kb.10 perc)akkor is más és hiányzik.

Nekünk volt egy extra rossz éjszakánk.Ez nem is kifejezés,az egész egy rémálom.10 körül felébredt Dávid és vagy éjfélig bohóckodott.Aztán elfeküdt,és mivel már jó negyed órája nem mocorgott azt gondoltam alszik.Apa megébredt és kérdezi,hogy alszik?Mondom igen.Megnézi,válaszol nem alszik nyitva van a szeme.Aztán ahogy megfordult apa meglökte.Ilyenkor el kezd mocorogni,de most nem tette.Támadt egy rossz érzésem.Megnézem a gyereket és nyitva vannak a szemei és fenn vannak akadva.Azt már nem is néztem,hogy lélegzik-e csak felkaptam és ordítottam a Norbinak,hogy baj van a gyerekkel.Akkor vett egy nagy levegőt és elkezdett sírni.Egy órán keresztül bőgtem és egész éjjel nem aludtam figyeltem,de nincs semmi baja.Hirtelen eszembe jutott,hogy egyáltalán nem is tudom mit csináljak vele,ha tényleg nem lélegzik,vagy akármi más van vele.Eddig sem raktuk el a légzés figyelőt,de azt hiszem megint beüzemeljük.Utóbbi időben csak bébiőrként használtuk(mienkhez az is van).Szóval nem kívánok senkinek ilyet.Borzalmas volt ahogy fent akadtak a szemei.

Na megyek,játszunk egy kicsit.
Sziasztok,további jó hétvégét!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska!

Most olvastam át mégegyszer a hsz-oadt. Sógórnőd nem semmi! Őt is kakiban kellene hagyni egy pár óránt át! Nem tudom mit szólna hozzá? Nálunk is volt egy idő, hogy fürdetés előtt fél órával tojt be a gyerek. A férjem szerint kibírta volna, szerintem meg nem!

Benianyu!

Köszi a homeós infokat!

Reni
Kép
prenata
 
 


Veráska!

A hideg is kirázott az éjszakai sztoritoktól!!!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Itt malmozok! Hátha felébred Peti! Mennénk a grill partira! Csináltam egy kis fokhagymás mártást és viszünk zöldsalit. Már olyan éhes vagyok! :lol: Kopog a szemem az éhségtől, ma csak dinnyét ettem!

Azt még nem is írtam, hogy Peti tegnap este fél 12-kor aludt el! :roll: 9-kor fürdés volt, majd szopi, de amikor láttam, hogy közben vigyorog, akkor már gondoltam, hogy nehéz menet lesz az elalvás! Egy darabig játszott a földön, majd köztünk fentrengett. Beraktam a kiságyba, de fél perc alatt úgy felhergelte magát, hogy elkezdett öklendezni (nem szeretem sírni hagyni, de már kibuktam 2 órás esti játék után), így kikaptam de szegénykém úgy hüppögött, hogy még a háta is rázkódott! Persze 2 perc múlva elaludt! 2-szeri szopival 9-ig aludt. Szerintem mindjárt kinyitom nála az ajtót, hogy ébredezen, mert este megint műsor lesz ha sokat alszik!
Az elmúlt 3-4 napban annyit szopizott, hogy megint bedurrant a mellem, pedig azt hittem már kezdünk leszokni lassan!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kösz a dicseket, csak azért jöttem, mert Colett kérdezett a szopi befejezésről.
Kiegészítettem a blogban az ehhez kapcsolódó irományt!

Megyek is, még van ezer dolgom.

Többiek! Néhány kép is van a blogon. Mármint új!

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Veráska!!!Na parázz, szerintem nincs semmi baj,nekünk is volt ilyen-leirásodból legalábbis úgy tűnik. Kár hogy nem nézted meg lékegzik-e, azonnal a kis hátára kell tenni a kezet, ha mozog, nincs gáz.
Na képzeld, hogy a babák szoktak nyitott szemmel aludni. Mi is járunk be a kiságyhoz mint a cirkuszba nézni a nagy mutatványt. Erre igazán a lányom jött rá, mert a kicsi 19: 30 kor alszik, a nagylány meg csak 20-kor. Amikor bement, szólt, hogy Beni fent van, nyitva a szeme. És valóban nyitva vot a szeme-totál, olyan fennakadósan- de aludt. Én is megijedtem, de mivel van szuper kölcsön légzésfigyelőnk, és meg is néztem a tüdőmozgást, megnyugodtam. Én úgy tudom 6 hónapig, max 1 évig veszélyezteti őket a bölcsőhalál. Ti már túl vagytok ezen. Szerintem mivel sokáig fent volt( bocs, de a férjem egyből azt kérdezte miért hagytátok 2 órán át bohóckodni éjjel, de ez más tészta) szóval szerintem úgy beájult hogy csak na.
Blani is koraszülött volt, neki még kis tükröt is tartottam a szája elé, hogy párásodik-e, Beni meg eleve légzési nehézséggel indult az intenziven, igy minden fellelhetőt elolvastam, kiművelődtem a témában. Ezért jó nekem a külön ágy.
Pont ( Ex, azt hiszem épp te irtad a minap, deTe pont forditva irtad, vagy nem tom hol olvastad), hogy a közös ágyban van több bölcsőhalál a testmeleg miatt. Ez a légzésfigyelővel kapott újraélesztési kiskönyvben is benne van. Most olvastam el megint.
De ez nem az volt szerintem. Csak nagyon bealudt.
Fúú, azért még olvasni is szörnyű volt. Ügyes voltál, hogy gyorsan reagáltál. Egy ilyen nekem is volt, a szuper légzésfigyelő jelzett, tényleg nem lélegzett, és is felkaptam, ráztam és orditottam. Ki tudja, lehet, hogy 10 másodperc múlva vett volna levegőt magátó is álmában, de a figyelő 40 sec. után jelez. Hát inkább jelezzen.
Azért mond el a dokidnak, és figyeld nincsenek-e fura tünetei. Megfázás, orrlégzés, rángógörcs, de ez már csak fullóvatosság. Nem lesz semmi baj. Figyeld meg, hogy msákor is alszik nyitott szemmel. Azért mindenképpen kérdezd meg a dokit, mert én csak egy anya vagyok. ( nehogy kiderüljn, hogy csak a mieink alszanak olykor nyitott szemmel és ez egy rejtélyes kór.(töröl,töröl,töröl.)

Gab, nagyon ügyes voltál, hogy ilyen sokág szoptattad Mesit. Ez pont elég. Szerintem is van szerpe a cuminak, illetve a cumitlanságnak, abban, hogy a fiad tovább szopizott.
Tej ügyben jól beparáztattál, vagyis a dokid, mi sem szopunk már mennyiéget, 4 dlt tuti nem, bár nem mérem. És ő is csak vizet iszik. De 1 éves kortól lehet tejet adni felesben nem? De kell is, nemcsak lehet? Ha csak a calcium miatt akkor elég a túró, joghurt, sajt is nem?Na okositsatok ki.

Kmammy, várom az algás és egyéb táplálkozási tanácsaidat.

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja, alvás ügyben én tényleg kivétel vagyok. Képzeljétek tegnap szabad téri buliban voltunk 4-en. És a dübörgő rockzenében óraműpontossággal hasra vágta magát a fiam a babkocsiban( előtte még állt benne, táncolt, visongott)-és egyszerűen elaludt. A tömegben, a full zajban. :lol: Még világosban. :lol: Szóval most ünnepélyesen behúzom fülem farkam, mert ahogy benneteket olvaslak összetehetem a két kezem, hogy mindkét gyerekem jó alvó. :oops: Vagy ennyire megszokta az esti időpontot? Pedig még fürdési, éneklési rituálé sem volt.

Valaki irta, hogy nem tudja sirni hagyni a babót. Beninél 1,5 perc volt a leghosszabb sirás. Néztük az órát és irtuk a naplójába, mert nekün legalább 10 percnek tűnt. Ekkor jött a bemenetek, kijövetek. Az aludj njólgyermekem azért többet hgyja sirni, de mi azt átirtuk magunknak elviselhetőbb, rövidebb időkre. Gyomoridegem van egyébként ha sir.
Az a titok, hogy amikor elhallgat, akkor már ne menjetek be ha még rázendit, akár 5 ször is szünetekkel, mert az elhallgatás már az önaltatás jele. Ezt én is olvastam. Szóval ha tart 20-30 másodercnyi szünetet( a legvegővételhez kevesebb is elég, ez már olyan meghallgatom mi van szünet), akkor onnan újra kell számolni a sirás idejét. Tehát össz 8 percig sir, de szünetekkel, és az akkor pl. 5-6x1,5 perc + szünetek.
Érthető, vagy elbaltáztam a fogalmazást?

Ex! Milyen gyógyszert szedsz? Irtad, hogy amit Peti előtt is szedtél. Fogyisat? Melyiket?

benianya
ákosbenianya
 
 


Csak egy percre ugrottam be, mert piros kiütésekkel ébredtem, voltam már az ügyeleten, ahol elmondta a fickó, hogy vagy allergia, vagy bakteriális fertőzés. Ezt magam is sejtettem... De adtak injekciót, calciumot és valamilyen allergiaelleni szert, amitől viszont tök bágyadt vagyok...

Benianya!
Sztem Ex tudja jól, az egy ágyban alvás véd jobban a bölcsőhaláltól. Nekünk ezt mondta a tanácsadó, amikor a légzésfigyelőhöz csecsemő újraélesztési tanfolyamon voltunk (mert ugye mit csinálunk, ha jelez a gép? merült fel a kérdés bennünk korábban...). Meg máshol is ezt olvastam. A légzésfigyelőt különszobás babáknak ajánlják a leginkább. Azért véd az együttalvás, mert az igazi bölcsőhalált gyakran arra vezetik vissza, hogy túl mélyen aludt a baba, és "elfelejtett" levegőt venni - ehhez ad egy alapritmust a szervezetének az emelkedő-süllyedő matrac a szülők légvétele miatt.

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Látom nincs valami nagy pörgés! :(
Mi pötyösebbek lettünk. Már a végtagjaira is ráhúzódott Petinek. És az az érdekes, hogy egyszer megerősődik, majd elhalványodik. Kíváncsi vagyok, hogy holnapra elmúlik e illetve, hogy mit mond a doki. Nem mondom meg neki, hogy nem szedtük be a gyógyit. Kivi vagyok először is ő mit mond, aztán meglátom, hogy elmondom e. Éjszakánk szar volt. 10-12-szer felsírt Peti, de legalább reggelre megreppedt az ínye, így látszik a 2. fogacska. 2 éves korig 16 fognak kell kibújni. Mondtam a páromnak, ha a további 14-gyel is átlag két heteket fogunk szenvedni, akkkor a hátra lévő 1 évből 7 hónapot tuti nem alszunk!

Benianyu!
Épp most olvastam valahol, hogy a babáinknak napi 1 liter folyadékot kell inni. ebben értendő az anyatej és a tápszer is. Peti napi 2-3 dl vizet iszik meg és nem hinném 7-8 dl-t szopizna. Bár a héten megint annyit szopizott, hogy jól bedurrant a mellem.

Csajok!

Merre vagytok?

Tegnap almát csócsált Peti. Leharapott egy darabot, jó sokáig forgatta, majd kiköpte, közben ömlött a nyála!
Kép

Adunk a mamának is: Kép

Itt egy kicsit látszik, hogy mennyire be volt püffedve a szeme alatt: Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Prenata! Nem vagytok himlősek? Nem voltatok valahol, valakinél, akiről kiderült, hgy himlős? Csak egy tipp,bár a himlő nem halványodik.
képzeld azuram csülköt csinált pékné módra( neked mondom nagy szakácsnak?), de olyan tuti lett. Szerintem azért pang atopic, mert mindenki strandol. nálunk a belváros strandot bezárták, a megyeszékhely egytelen nagy strandjára meg állitólag öngyilkosság hétvégén kimenni. Igy marad a hál istennek légkondis lakás. De. teraszpartiztunk, akkor még nem süt odaa nap, most meg hűsölünk a szobában. Nemsok
ára felpakoljuk a babakocsit és kibuszozunk a Holt-tiszára csobbanni egyet, de csak 3 után merünk, mert ott nincs árnyék és minden gyerkőm fehérbőrű, szőke.
Én is kivi vagyok mit mond a doki. Ha aszondja allergiás a gyerek a gyógyszerre ( ami ugye még a dobozában van)el ne röhögd magad.
Fog ügyben kitartás, nekünk már csak 10 maradt. Nagyon tetszik a számitásod, jobb is felkészülni erre előre. Én a múlkor néztem, mikor aleghosszabb felős elős metsző jött, minden nap 2x megnéztem, és elborzadtam, hogy milyen fájdalmas kehet amikor egreped az iny. Tudományosan vizsgálgattam, és láttam ahogy először a foghossz fele nagyságában reped meg az iny, fú, össze is rázkódtam, szegénykémnek hogy fájhat. És hogy-hogy nem vérzik. szabályosan szétnyilt mint egy seb. Nagyon fájhat szegényeknek, ehhez képest még nagyon is jól tűrik. Peti nagyon édes, tényleg püffedt a kis szeme alatt.
Beni is 2-3 dl vizet iszik és én sem hinném, hogy anyi tejet szopizna még. Ha az almában, barackban lévő folyadékot beleszá,olom, akkor is le vagyunk maradva 4-5-6 dl-vel. De nem látom kiszáradtnak, a kutacsa is rendben. Nem győzöm forralni neki az ártézi vizet, mert a védőnőm rámpiritott, hogy igen is 1 évig forralni kell. ( nem lett ám baja a kútról vett még meleg ártézitól sem forralatlanul. )

WKATA, logikus amit irtál, nem igazán vagyok otthon a témában, ha már ketten olvastátok uazt, akkor biztos az a jó. Bár lehet hogy ebben is, még a szagemberek is vitáznak. Mindenestre minket tpoicolókat már nem érint a téma. ( kivéve a 2. babánál majd)De akkor ti használjátok a légzésfigyelőt a közös ágyban is? Vagy csak a kiságyában?( ott van értelme nem?)

Veráska! Megnyugodtál? Miii van a lurkóval?

Fú alig várom már, hogy csobbanhassak a vizben. Aztán meg csak 4 nap és nyaralunk. Jól felmelegszik a hétre előjelzett 40 fokban a Balcsi, deee jóó lesz. Péteken megyünk. Kár hogy csak hétvégére, no de sebaj, kicsi Balcsi is Balcsi.

Fú, csajok, a héten kétszer is kell vinnem busszal Benit gyógytornára, meg ovijárat napi kétszer, meg Blanit befizetni az agyagozós kézműves táborba- háát olvadunk majd rendesen a városban az aszfalton, meg a buszokon.Már előre félek, sirok, neeem akarooom.

Jelentem Beni anyaragacs!!!Állandóan idemászik, kapaszkodik fel a széken, a WC mellett, jönne be a kádba,és engem akar. ÁÁÁÁÁÁÁ.
azuram meg a lánya, meg motorversenyt néznek. Úgy kiművelődött a kiscsaj, hogy simán látja hogy kismotor-vékony kerekű, vagy nagymotor-vastag kerekű verseny van-e. Egymást túlkiabálva drukkolnak. De. Talma nyert, sirt a lányunk a magyar himnusz alatt. Olyan édes volt.
Motorversenykor apa lánya, ha rúzsoz akkor meg az enyém-az apja szerint.
Most kitalálta, hogy ha nagy lesz és gazdag: apa veszek én neked olyan motort jóó?-hát nem édes?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok! Kép

Bocsi,hogy csak így bepofátlankodok!
Az én 3.gyermekem is tavaly nyáron született,és szoktalak titeket olvasni!

Prenata!
Igazából miattad írok most!
Nem akarok vészmadár lenni,de a skarlátra már gondoltál?
Az én nagy fiamnak pont ugyanezek a tünetei voltak 1 éves korában!Torokgyulladás,láz,pöttyök!Ő skarlátos volt!
Szerintem ez az! :(
Bocsi,nem ijesztgetni akartalak! :roll:

Sziasztok!
Vendég
 


Hali.

Na megvolt a tegnapi tali. Viszonylag jól éreztem magam...azért nem teljesen, mert délelőttre kijött rajtam a felfázás, és a strandon is a WC-t jártam, pancsolni is csak egyszer pancsiztam Petivel, aztán az apja tartotta a frontot. Elég korán el is jöttünk, tíztől háromig voltunk kint, mert Peti is nyügibügizett, ebéd után nem akart elaludni. Bezzeg, ahogy elindultunk kocsival hazafele, és kiértünk a főútra, már horpasztott is, bírta is hatig két felsírással.

Bénianyu, szerintem a macikávé csak tejjel jó, habár talán ez is olyan lehet, hogy vki a cappucinot csak vízzel issza meg, van aki meg csak tejjel...
Peti őszre már elmúlik 15 hónapos, nekünk azért mondta ezt a dokinéni, mert abban nem csak C vitamin van, hanem még két valami, de most meg nem tudom, mondani, hogy mik... :o
Nem közös ágyról beszéltem (az tényleg veszélyes), hanem közös szobáról! Aminek pont az a lényege, hogy nem alszik teljesen mélyen a gyerek, mert hallja, hogy pl. fordulunk az ágyban, stb. Szóval a közös fekhely nem ajánlott, legalábbis arra nem, hogy kicsinek hosszútávon a szülők között legyen a gyerek. Peti sem volt köztünk, nyolc hónapos korától aludt csak köztünk, de akkor is úgy, hogy előtte az ágyában alukált. De ha véletlen mást írtam, akkor bocsi.
Tejet egyévesen nem KELL adni, Peti félévesen kapott laktózmenteset tejbepapi gyanánt, de azóta sem. De már írtam, hogy ennek annyi az oka, hogy azt inni adnám neki, arra meg egyelőre jó a víz. Tejterméket viszont kap, na meg ugye tápszer és tejpép is van, amik szintén tejalapúak, szóval nem aggódom.
Drukkolok, hogy Beninek az alvási szokása jó ideig megmaradjon. Igazából én sem panaszkodhatok, mert nekem jobban bejön a későn fekvő-későn kelő szituáció, legalábbis jelenleg. Úgy gondolom, hogyha meg időre járunk valahova, akkor ahhoz szokik hozzá...
Én értettem a számítást... :)
Gyógyszer "anyagcserejavításra" szedek, de nem fogyis! Vagyis eredményezi azt, de nem célja. Egyékbént Merckforminnak hívják...csak a belgyógyász-diabos doki a kontroll terheléses vizsgálatot szülés után 7 héttel csináltatta, amikor még dolgoztak bennem a hormonok, így jó lett az eredmény. Valszeg mostmár nem lenne az...
Blaniszáj édes!

Veráska, köszi a felajánlást. Metro itt is van, lehet, hogy akkor ott láttam, a fene se emlékszik már. De ha egyszer eljutunk oda, akkor veszek, ha előbb nem találok máshol.
Peti már nem önimádó, vagyis régebben sokkal inkább mutatta az egoját, a képet én szerkesztettem, "eredetiben" nem tükörképes!
Hm, olvasni én sem szerettem...lehet megkövezni, de én ezt a kötelező olvasmányoknak tudom be, legalábbis én falra másztam tőlük, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a sok-sok nyári olvasmány közül mennyit olvastam el végig. Nem ettől lesznek irodalmárok a lányaink-fiaink. (Na de mindegy, én eleve utálom a humán tárgyakat...DE ami érdkel, azt elolvasom ám.)
A dühödet megértem, azt hiszem, én is a plafonon lennék. Ez a "bent tárolás" meg elkeserítő. A fog nélkül-foggal evésen jót somolyogtam, az én fiam két foggal is ette a darabos kajákat, sőt azok nélkül is boldogult...
Nem vagyok orvos, de azt tudom, hogy törpekorban normális dolog az "éber alvás", tehát ha lélegzik, akkor nincs baj. Talán az volna a legjobb, ha konzultálnátok egy orvossal, hogy ezt mi okozhatta, egyszeri vagy előfordulhat máskor is, stb. Látom, Bénianyu is hasonlót írt...

Mári, szvsz hiszti ellen nincs orvosság, csak a mi nyugalmunk, már amennyi még maradt belőle. :) Peti is szokott hisztérikázni, mikor nem az van, amit ő akar, olyankor leül, és belefúrja a fejét a padlószőnyegbe, vagy ami épp alatta van és hullajtja a krokodilkönnyeit. Én ráhagyom... De pl. a tatám vmelyik nap lelocsolta egy kicsit a szódásüvegből, ami persze nagyon nem hatotta meg, játéknak titulálta.
Amíg Vencel jól hízik, addig biztos eleget eszik. A mit adjunk nekik az más kérdés, ezt meg csak mi látjuk, tudhatjuk, stb. Az meg, hogy híg és büdös a kakija, semmit sem jelent, a védőnőm szerint akkor van gáz, ha savanykás a szaga.

Lreta, sajnálom, hogy nem talizhattunk, pedig olyan szívesen megnéztem volna a nagylányodat! És merre jártatok-keltetek?
Noinak gyors javulást!!!

Pil, Peti alapvetően nem anyás, legalábbis a tatáméknál és itthon lazán hagyható. Viszont anyósom nem tudja ajtón kívülre vinni, ha én nem vagyok látóhatáron belül és tudja, hogy ott vagyok. Mert pl. a múlt héten szombaton délelőtt anyósomnál volt a gyerek, és jól elvoltak. :o Hm...

Preni, én passzolok kiütések terén... Na nálunk mindig anyukámra vagy apukámra várt a halpucolás, én nem bírom, pfúj. Mondjuk a horgászásért sem rajongok annyira.
Ja, én mostanság úgy csinálom, hogyha fürcsi előtt kakil be Peti, akkor leveszem róla a pelust, aztán anélkül rohangál. Valamelyik nap a szoba közepére pisilt, és nézte, hogy akkor ez most mi. :D
Hm, most Peti is alszik, ahogy eljöttünk anyósomtól, miután a fiatal úr megebédelt, be is aludt, azóta is tentikél. És épp most mosolygott egyet álmában. :) Tegnap este meg velem aludt el, én is bealudtam mellette, de nagyon, ilyen elég ritkán fordul elő. A férjem tette bele Petit az ágyába, mert ugye jött mellém aludni.
Te nő, micsoda számtani gondolatmeneted van... Egyébként Petinek is későn jöttek ki ugye a fogai, pl. az egyéves fotózáson még csak az alsó fogai voltak meg, aztán egy hónap alatt kibújt a két felső is... De így is van hátra 12 a következő 10 hónapra.
Napi egy liter??? Nézzük csak: reggelire 250 ml tápi, ebédre néha 1-1,5 dl, vacsira 2 dl tápszer, és max. 2,5 dl víz. Ez sincs egy liter...szvsz badarság.
Mamát etető Peti zabálnivaló, mikor vendégség volt nálunk a múlt héten, Peti a mamámat etette, egy kicsit harapott ő a rágcsiból, a többit meg betömte a mamám szájába. :D

Wkata, az allergia elleni szerek már csak ilyenek, ezért is kell nagyobb részüket este beszedni... Egyébként szerintem én is allergiás lettem valamire, porra vagy vagy vminek a pollenjére, mert néha rámjön az orrfolyás, de nagyon, mintha vmi csapot nyitnának meg odabent, és vízszerű. Na mindegy, még élek.
Neked javulást!

Na megyek...én is alukálnék egy kicsit, de a nagyágyat lefoglalja a gyerek meg az apja.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Egész hétvégen a barátunk telekéjen voltunk, olyan jó volt. Pancsi, hajvágás Kevinnek( a barátnőnk fodrásznéni), bogrács is volt. Ja! Megittam egy sört is, furcsa volt. :roll:

Prenata: Sajnálom Peti háromnapos lázas(?). Kevinnek még nem volt ilyen, de ismerős anyukáknál már volt. Neki 10.napon elmúlt a kiütései. Vajon Petinek láza és kiütései mi okozta, én is kíváncsi vagyok.

Veráske: Nagyon megértelek a pénz-kölcsönzés ügyiben. :( Én is sokat csalódtam hasonló helyzetén. Kölcsön adtunk, de nem adtak vissza. Nekem az fájt legjobban, nem összegéről, hanem olyan természetesnek tartottak a dolgokat, egyszer sem tudtak elmondani „bocsi, nem tudok visszaadni”. Most inkább úgy gondolok, világon nincs kölcsönzés, ha valakinek „kölcsön” adom pénzt, az már nem jön vissza. Magamon kérdezem „ez a pénz nem jön vissza, akkor is adjak?”, és erre igent gondolok, odaadok szívesen. Legalább majd nem kell magamat idegesíteni, hogy „végre mikor fizetnek vissza…”

Gabella: Szia, Gabi. A kedvedért teszek néhány képet. :P

Exdeus: Nagyon helyes a fiad. Én tudok képzelni Peti felnőtt alakját. Nagyon magas, jó áll neki farmér. Már írtam, olyan nagy fiús arca van neki. Mi még ehhez nagyon messze állunk.

Mári: A fiamnak mindig nagyon büdös a kakija. És általában étkezés közben nyom. Evéssel én is aggódok. Már minden módszert próbáltunk, olyan tanácsot is komolyan hallgattam, „ háát, babának is fontos a látnivaló, látványos legyen a kaja, emeli az étvágyát…” Persze, egyáltalán nem segített. :twisted:

Ákosbenianya: A tengeli algáról talán jól magyaráz itt.
http://www.ideal.hu/cikk/2140
Anyukám havonta egyszer küld nekünk csomagot és beletesz ezeket is, nem nagyon vásárlok itt Magyarországon. De szoktunk járni Kapy úti boltba (nagyon kedves koreai férfi a tulajdonos), ott mindig van jó minőség tófu, és japán rizs is még stb., ami nekünk fontos. Sok helyén árulnak vákuum zacskós tófut, de ennek íze olyan rossz. Tófut mi nagyon kedvelünk. Pl.Fasírtba fél hús, fél tófút teszek, alacsony a kalória és magas a fehérje. Látom Szolnokon laktok, nem szoktál járni Bp.re? Ha gondolod, szívesen kísérlek a boltba.
Pl. Kevin így evett 9 hónaposan….
1.zöldborsós rizs, tengeri algával
2.pipi husi kelbimbós krémmel
3.tök krém leves (hagyma, paradicsom, sütőtök, répa, tápszeres tej)
Viszont én is szoktam járni BIO piacra. Csak mostanában inkább ismerősünktől kapunk. Ez óriási segítség számomra.


Na, most hirtelen ennyi.
Olyan meleg van, vigyázzatok a napfénytől és igyatok sokat!

Puszi★☆。.:*:・”゜★(=^▽^=)★☆。.:*:・”゜★
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:32-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Ma délután jöttünk haza, elég mozgalmas hétvégénk volt, mostanra kidőltem. :)
Most csak felteszek egy-két képet Julcsika első strandolásáról. :) Szombaton kimentünk a kiskunmajsai strandra, nagyon jó hely, szép tiszta gyerekmencével. Julcsika imádta, még egy hódolója is akadt, a kis Bence személyében, aki odajött hozzánk, mikor bementünk a medencébe, és megkért, had tologathassa Julcsit az úszógumijában.

Holnap jövök majd, és visszaolvasok.

Jó éjt!

Andi
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?