Új privát üzeneted érkezett!

Kismókus! Gratulálok a legkisebb Mókushoz, édes kis hajasbaba!!!

Zsebi, Orsi, Anikó! Na, megtettem amit kértetek, 2 este is fejtem, de mind a 2 nap ilyan volt, amikor volt estére tejcsi, a gyerkőc meg elaludt a cicin, mielőtt kiette volna... Egyik este 1 dl körül fejtem, itt abba is hagytam, másik este fele ennyinél. De vasárnap pl. strandolni voltunk, nagy mászkálás, tej estére nulla. Akkor nem fejtem :oops: , de a cumiból se ette meg a tejet, beájult, ki kellett öntenem. :cry: Hétfő reggel viszont 8kor fel kellett ébresztenem, mert vinnem kellett Ádámot a táborba. Eddig még sosem aludt!!! Most még azt találtam ki,mivel este 2 ciciből eszik, hogy nem azzal kezdem amibe a kevesebb van, hanem a többel, hátha előbb megnyugszik. Viszont tegnap mértem, 7610 gr, gyarapszik, PRÓBÁLOK nem aggódni. Már látom előre, ahogy egy év múlva írom nektek, h nem eszik a gyerek, le fog soványodni, stb... :lol:

Pompi! Nem baj, ha kicsiket fejsz, csak csináld, én se fejtem többet, ha egyszer kiette a gyerek! Mégis nap végére 100-240 ml is össze tudott gyűlni, és ezek a tejecskék most nagyon jól jönnek.

Egyébként mikor napközben most pár napig fejtem a szopik után, határozottan több tejem volt!

Csajok, jövő héten "nyaralni" megyünk! Kíváncsi leszek... Csak 3 nap, de akkor is. :shock:

dkata
 
 


Kata!
:) Persze hogy több a tej ha szopi tán a maradékot kifjed. :) Ez a titka a kereslet kínálat beállásának. Úgye ha mindig kieszik mondjuk 150-et és pang még benne 50 akkor egy idő után beáll hogy csak 150-et temeljen, ha viszont kiejed a 200-at akkor tni fogja hogy annyi kell. Remélem értelemsen írtam. :)
Ezek szerint nem marad éhes ha még utána x mennyiséget ki tudtál fejni. No para. :)

Pompi!
Cumisüveg melegítő hát én azt dobtam is kifelé azt hittem kihllik a hajam mire a két gyerköc hűtőhideg teje bemelegedett. Én úgy önöm össze a tejet hogy beteszem a hűtőbe őket és mikor meghült a firss hozzáötöm a másikhoz. :)
Nekem fazék be van készítve folyamatosan kajálási idő előtt (mert én időre etettem totál megszokták még a PIC-en alakult ki és nem borítottam fel) begyújtom alatta a gázt aztán bele a két üveget egy perc és fogyasztható is a fini tejcsi. :)

Játék: Hát pl. énekelek neki, csörgöt rázogattam azidős korkban mikor akkork voltak mint a tieid és követték a fejükkel. Karjkat lábukat mzatom kukucskálok velük, no meg már dögönyészés is van mert marha jókat kacagnak rajta. :)

Bocsi a sok hibáért de rossz a billentyűzet. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata :D
én is csak azt tudom mondani, hogy no para, ha még ennyit fejni tudsz utána :)

Csajok :D ha látnátok a lányom fejét.... elmehetne akármelyik bőrgyógyászati könyve a "tejkiütés" címszó alá. Szegényemnek elég rémesen néz ki, no, de bőrgyógyász nagymami szerint normális, majd kinövik.

jah, nem is meséltem, éjjel már egész gyorsan visszaalszik a hölgy. Viszont szinte éjjel-nappal 4 óránként eszik :) nagyon ritka, ha tovább bírja, bár az is, ha korábban kér enni :)
ma meg nem tudom, hogy az idő miatt-e, de képzeljétek evett 9kor, utána elmentünk vásárolni, kicist meg is csúsztunk, így 1 volt, mire hazaértünk, végig aludt, akkor szívott vagy 10et, szerintem max. olyan 70-80 ment bele, és azóta megint alszik :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Kata!
Te ilyen kis ügyes vagy?
Ennyit ki tudsz még fejni?
Nekem minden etetés után 10milli van :( !
Szoval estére ugy 70-80 összegyülik és azt adom még oda!
És azt hogy csinálod hogy ha elalszik a cicin hogy büfiztetésre nem kel föl?Mert az elalvás nálunk is megy de ahogy a vállamra teszem egyböl kipattan a szeme :shock: !

Zsebike!
Hogy csináljam,hogy többet tudjak fejni én is???
Valamit biztos rosszul csinálok!Mert nekem nem akar több tejem lenni!Mondjuk a fejéssel hála Isten kevesebb sem lesz de több nem akar lenni sehogy sem!!!! :(
Valami taktikát még mondjatok nekem!!!


Kismokus!
Gyönyörü kislányod van!!!!

Orsi!
De jo nektek!
Nálunk van szünet!
Szegény már szünet végére teljesen meghömbörödik!Akármit is csinálunk már nem olyan mint a saját korosztályával!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi!
Szuper a kiscsaj!!
Én azért hagytam abba a méregetést mert volt hogy evett 140-et és 2,5 ora mulva orditott és cuppogott ugy cuppant rá a cicimre mint aki egy hete nem evett és volt hogy csak 60-at és aludt 4 orán keresztül!Már ugy éreztem begolyozom! :shock:
Nekem Marcikám volt tankönyvi eset pöttyök terén!Anno a tejet mondta a doktornéni amit én ittam,hogy attol pattogott igy ki az arca!De hát kitudja!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:És azt hogy csinálod hogy ha elalszik a cicin hogy büfiztetésre nem kel föl?Mert az elalvás nálunk is megy de ahogy a vállamra teszem egyböl kipattan a szeme :shock: !

Lili sem kel fel, ha bealszik a cicin. Átteszem a mellkasomra, de szuszog tovább :D
mondjuk nála nagy büfizés nincs, 2 böff jön ki belőle, csak és kizárólag levegő... kaját vissza nem adunk!! :lol: :lol:

a fiúk magánbölcsibe járnak, itt azért nincs szünet, az államiban itt is van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó :D
én egy korty tejet nem iszom... tejterméket is viszonylag kevesebbet eszem.
azt hittem, hogy inkább azzal függ össze, hogy lány így jobban hatnak rá az anyai hormonok - mert a fiúkkal nem volt - de ezek szerint ez nem függ a nemtől.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Mi is magánban járunk!De akkor van festés meg mindenféle!
Szoval egy jo honapra zárva van!Itt Dunakeszin pont forditva van az állami nincs zárva a magán meg igen! :?
Akkor tényleg már nem tudom mitöl lesznek a pöttyök :roll: !
Szerinted szoja tejet lehet inni?Mert én sem iszom tejet egyáltalán!
A büfizésnél mi is sporolunk! :lol: Csak a levegö jöhet a többinek bent kell maradnia!!! :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi!
És egy képet mindenképp szeretnék neked feltenni!
Kép
Nyomkodhatom a cumimat ahova akarom! :lol:
Genetikailag van kodolva! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi!
A kippatogzás biztos nem nemfüggő, mert nekem egyik se pattogott pedig egy kukis és egy puncisom van. :lol:

Anikó!
Háááát..... nem tudom minden etetés után fejsz? Akkor is fejed ha nem jön semmi? Mert mikor nekem kevés lett akkor azt csináltam minden etetés után fejtem akkor is ha már üres volt 5 percet (az igazi gejszaporítos módszer a 7-7-5-5-3-3) perces fejés a ciciket váltva de nekem erre nem volt időm, így én öt percet nyomkodtam üresjáratban is aztán azért általában megindul. De dszerintem azért van egy maximum nekem ez a két ciciből a 300 ml-ennél több három óra elteltével nem jön ki.
Illetve egyél igyál rendesen (sok szénhidrát és sok sok sok bármilyen folyadék).

Én a fentieket csinálom aztán hogy ezek közül mi segített a sok tejhez azt nem tudom biztos van benne genetika is.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ja és ez a kép beszarás milyen aranyos rajta. :) Ez a cumi anya legalább mindig kéznél van és ki is szolgálja magát. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anikó! De édes!!! Hagyd azt a cumit! Nagyon aranyos!!! És milyen kis dundi!
A csajok kicsit félreértették amit írtam... akkor fejtem este, mikor volt tej, és nem ette ki Bálint, elaludt előbb (szerencsére nem minden este van tejhiány még). Én csak délelőtt merek egyébként fejni, mert délután olyan sűrűn eszik, hogy az a parám, hogy én kifejem a tejet, a gyereknek meg nem lesz mit enni...Lehet, h ez hülyeség... Amikor nincs tej, majd akkor is próbálok fejni és megírom a tapasztaltakat.
Tejkiütése Bálintnak is volt, valami iszonyúan nézett ki szegénykém! Most épp a kamaszkorba lépett, ugyanis miteszerei vannak!!! :shock: Orsi, erre mit lépsz? Kell vele valamit csinálni?
Én már iszok tejet, én imádom, eddig tartózkodtam tőle, és a napi fél litert betartom. Én zabtejet ittam helyette, több benne a fehérje, mint a rizstejben (a szója emlékeim szerint valamiért nem jó, de nem emlékszem...). A kávémba is azt tettem, nagy kávés vagyok, így a reggeli kávém így nézett ki: koffeinmentes v. cikória kávé, zabtej, rengeteg barna cukor. Egész jól bejött...
Gyümölcslé: én iszok leveket, egy csomó bio-levet ittam, pl. cékla, azt imádom és sok benne a vas. Az ananász is tejszaporító állítólag. De multivitamint meg mindenfélét iszok már most (körtét meg sárgabarackot meg a hozzá hasonlókat nem).

dkata
 
 


Anikó :D
:lol: :lol: :lol: hát igen... ennyit a cumiról :D :D
Örülnék, ha Lili is megtalálná, mert mi most kicsit kínlódunk.
majd leírom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Büfi: amikor felveszem büfire, nekem is felébred! Az esti szopi a kivétel, akkor úgy bealszik, hogy a vállamra hajtja a kis fejét, és alszik tovább. Viszont általában nem is büfizik ilyenkor (ami előhozza a parámat, hogy biztos nem is evett semmit), de nem jön ki belőle a tej, pedig hason alszik. Napközben meg kijön. Ezt se nagyon értem.
Hááááát, mindenkit irigylek, aki a gyermekében tudja tartani a tejcsit... én nem tudom. :cry:

dkata
 
 


Amit még kérdezni akartam: utazóágy. Van-e valakinek, milyen, és bevált-e? Vagy merjem bevállalni azt az ágyat, amit majd a szállodában adnak? (Gondoltam az utazóágy arra is jó lenne, hogy anyukámnál hagyom, szükség esetére, mert 1 héten 1x tutira ott kötünk ki. Persze egy rendes kiságy jobb lenne, csak fixen nem nagyon fér el náluk egyik szobában se, mert még a tesómék is ott laknak...)
Anikó! Ja, és a zabtej is bio, és szerintem elég finom. (Ahová megyünk a jövő héten, a reggelihez azt is szoktak kitenni, meg céklalevet, már készülök! :lol: )

dkata
 
 


Kata :D
ha Lili bealszik, akkor 50%ban ősem büfizik... de ez nem függ össze a kaja mennyiségével.
viszont nálunk ez az egyetlen eset, amikr van, hogy visszajön a kaja... órákkal később.

utazóágy: nekünk volt/van, bevált. de nem kell az emelhető aljú, mert az használhatatlan, bár ti már óriások vagytok amúgy is :)
lehet bele kapni plusz összehajtható matracot, azt szerintem megéri megvenni, mert sokkal kényelmesebb lesz az alja úgy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Milyen fajta volt nektek? Mert a hétvégén kaptunk egyet, és miután a párom börleszkbe illő kínlódás után sem tudta felállítani, visszavittük. Ez valami noname cucc volt, de most a Brendonban nézegettem. Pl. jó az, ha cipzáros a vége? Mert én jónak gondolom, ugyanis az én nagyobb gyerekem ágyból kimászós volt (ezt hálózsákban is simán végrehajtotta), és félek h ez az ágy felborul. Inkább a lyukon másszon ki...

dkata
 
 


Kata :D
nekünk Graco van, de több nem rémlik róla.
a lecipzározás jó ötlet, akkor még nem volt ilyen, vagyis nem rémlik, mikor a fiúkét vettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Ha visszavittétek már úgyis mindegy, de nem mindegy hogy milyen sorrendben nyitjátok ki az oldalait az ágyikónak. :D Mi sem bírtuk összecskni és mire rájöttem hogy melyik oldal után melyik kell azt hittem kivágom az egészet az ablakon, de már megy simán...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


jah :D az tényleg nem mind1 :)
legalábbis nálunk sem volt az, mert először az oldalait kellett kipattintani, utána az alját lenyomni, fordítva nem lehet felállítani.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Leírás szerint csináltuk, illetve csinálta, mert én leginkább csak röhögtem... :lol: 3 oldalát sikerült, a negyediket meg sehogysem... Most a Brendonban kinéztem egyet, remélem sikerül megvenni holnap. És megkérem, hogy mutassák meg, hogy kell kinyitni. :lol:

dkata
 
 


Kata :D
pedig ez a 4. oldalt nem lehet kinyitni klasszikus az a hiba, amit mi is elkövettün az elején, amikor először lenyomtuk a közepét és utána nyitogattuk az olalt... no, úgy nem megy :D először kell az oldalakat bekattintani és utána lenyomni a közepét.

no, de aztán lehet, hogy nálatok úgy sem ment volna.
jó ötlet, ha megmutattatod velük :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Tipikus hiba csatlakozom Orsihoz mi is így jártunk. Nekünk két különböző van az egyiknél ki kell nyitni először az alját majd a rövid majd a hosszú oldalak, a másiknál meg először a rövid ,majd a hosszú majd az alja és az összecskás sem megy más sorrendben. Nézd majd meg azt is. :lol: :lol: :P

Pompi!
Még a tej melegcítéséhez érdemes üveg cumisüveget használni abba előbb melegszik. :) :wink:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi, Zsebi! Köszi! Nálunk az volt a papíron, hogy alja, rövid, majd hosszú oldal. Így csináltuk, más sorrendben nem próbáltuk. De a magyar és az angol használatin is ez volt a sorrend. Mindegy, annak a vége úgysem volt cipzáras, most meg elküldtem a párom, remélem megveszi, amit kinéztem. És akkor majd veszek bele matracot is.

dkata
 
 


Lányok!
Köszi a melegítős tanácsokat! :D

icsilya,
ne aggódj, mi is tele vagyunk pattanásokkal. Dokinéni meghúzta a vállát: ne aggódjunk, ez az anyatejtől van. De én is úgy veszem észre, hogy a lányokra jobban hat - Norinám bőre jobban megsínyli.

anikó,
nálunk is ébredés van büfiztetéskor... :? Nálunk mondjuk még ha büfizünk is, akkor is legtöbbször kicsorog egy kis tejci a szájukból... így gonosz módon néha elgondolkozom, hogy egyáltalán keltsem őket ezzel a büfiztetéssel? :roll:

cumi:
lassan mindkét gyerkőc űzi a kiköpős-ordítós játékot. Benedekkel már 2. napja úgy alszom el, hogy mikor betelik a pohár az ugrálással-cumiodaadással (ők még ugyanis nem találták meg a kezüket csak egy-egy pillanatra - meg esetleg egymásét nyalogatják), beveszem magam mellé az ágyba (a férjem gondolom örül :? ) és cicin alszik el, aztán átviszem a kiságyába.

Nagyon ari a fénykép!!! :P Ágoston is pont olyan elszántan cumizik, mint Bencsi fiam... hátra vetett fej, teljes odaadás... :lol: Nekem még rángatja is a fejét ide-oda, mikor megkapja végre a cumikáját! :)

koffeinmentes kávé, zabtej: hogy ti milyen okosak vagytok!?! Én meg itt sanyargatom magam a nélkülözéssel... :roll:

Tegnap voltunk Tesco-ban! :P Nincs túl közel, de nem baj, jót tesz a séta. Még mindig a babakocsi+ 2 gyerek lecipelése az elsőről a legfogósabb kérdés.
Nemtom, ti hogy vagytok, engem megőrjít, hogy mindenki behajol a babakocsiba, hogy jajdearanyosak... :evil: Jó, hát persze, hogy aranyosak! :P

zsebi,
gondolom ez nálatok is napirenden van, nem?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi! Már akartam kérdezni: mekkorák már a gyerkőcök? Tegyél már fel képet... jó?

dkata
 
 


Pompi4ű
Engem a babakocsiba nézés akkor zavar ha nagyon sietnék. De nem telik el úgy ésta hogy ne tartsanak fel. :P
Ma pl. az volt vásároltam az egyik oldalon jöttek majd egy nő beáll a kcosi elé és nem akar arrébb menni és magyaráz nekik én meg mindig picit toltam előrébb a kocsit de nem vette észre magát majd szépem megkértem hgoy legyen szíves tovább engedni, nem tetszett neki de hát én nem érek erre rá. :(
Vagy az is ma volt sietek mert Balu már sírdogált és egy öreg asszony hagy nézze már meg őket olyan aranyosak és nem enged tovább na ilyenkor eldurran az agyam.

Büfizés én megmondomőszintén volt mikor kihagytam. :lol: :oops:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


kata,
kérésedre :D

Benedek 55 cm, 4400 g
Norina 50 cm, 3750 g

Felteszek egyet a szobáról, egyet a közös kocsijukról (most még ezzel járunk), és az ikerkocsinkról.

Kép
Kép
Kép

KépKép
pompomlány
 
 


Gyönyörűek vagytok!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Pomika,
Az ikrek gyönyörűek !!!! A mózeses kép a legjobb :):):)

Anikó,
A cumizós nagyfiú is szuper édes !!

Melcsi,
Hát, a kistesón rajta lennénk, lehet hogy a költözés után rögtön megyünk is vissza a Kaáliba. A párom azt mondta ne sokat várjunk a spontán csodára mert mi sem leszünk fiatalabbak :(

Tényleg, tudja valaki hogy végül maradt-e az 5 támogatott lombik vagy csökkentették kettőre ????

Csajok,
Már úúúúgy szeretném Mátét leszoktatni a ciciről de sehogysem megy. Hiába jött vissza az étvágya, még mindig hajnalban és napközben is egy csomószor ráugrik....Már tornázni is elkezdtem, hátha ez apasztja a dolgot, de egyelőre úgy érzem hogy most is van annyi tejem mint tavaly ilyenkor....ki hitte volna.....

Mit adjak Máténak enni ami úgy megtömi hogy nem akar cicizni ??? Bár többen mondták hogy ez már 'kapcsolattartás' és nem evés.....nem lehetne hogy csak a kezemet fogja ??? Viszont ordítani hagyni meg nem akarom......persze ha nincs velem akkor gond nélkül elvan de nem tudom/akarom állandóan lepasszolni.....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :D
maradt az 5 támogatott.
a cicizés nem a kaja miatt van ebben a korban már! nem azért cicizik, mert éhes, hanem, mert megszokta.
szerintem első körben próbáld meg nappal elválasztani tőle, hogy akkor ne kapja meg. próbáld megbeszélni vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi! Köszi! Gyönyörűek! És óriásit nőttek! Milyen kis picike volt norina és már több mint 2x akkora! Tényleg nagyon szépek! :lol: :lol: :lol:

Elköltöttem egy csomó pénzt... :cry: DE VÉGRE MEGVETTEM az ülést Bálintnak, végül is a piros/narancssárga Concorde lett a nyerő. :lol: :lol: Vettem az utazóágyba a matracot is, és ha már ott voltam, egy csomó játékot... Volt nagy műsor este, hulla fáradtra tornázta magát a gyerek, alig evett, beájult. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 



Mennyit irtatok!
Én kezdek egyre önállóbb lenni, ennek megfelelően az időm egyre kevesebb...
Pompika!
Gyönyörü kisbabáid vannak! Nagyon aranyosak!
Anikó!
Ágostonod olyan édesen cumizik! És milyen jó husban van!
Szopiról :cry: :cry: Miután mérhetetlen mennyiségek jöttek zsinórban a Zsebi által emiltett össz. félórás procedurával, a dokinéni javaslatára abbahagytam a fejést. Most 20,30, solszor 10 gr szopást produkálunk két ciciből, már szégyen szinte hogy állandóan mérünk-szivunk-mérünk. Orsi, sokkolt mikor azt irtad, hogy 8-10 szivással Lili kiszippant vagy 80-at. Nálunk számolásra is megy a dolog. kb 12 szivás az 20 gr!!! Viszont imádja cumizni, csak ugy szivogatja szeretetból, és ezért a cici jó nyugtatóeszköz, de sajnos ezzel sem stimulálja :cry: Viszont ez a nyamvadt 20-30 gr is ugy tud fesziteni mintha 200 lenne benne!Hogy a fenébe van ez???
Ja és kaja az nálunk is csak bemehet, és ha alszik, akkor nincs az a büfi, aminek a kedvéért felébredne...
Kriszta!
Igaza van az uradnak, nincs mire várni, legfeljebb a kitüzött időre összejön spontán :lol: ha meg nem, akkor majd Krizsa megcsinálja hamar. Menjetek csak, ha akartok tesót.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


köszönjük a dícséreteket! :D

kata,
tényleg olyan cukik a közös kocsiban! Már előre sajnálom, hogy mindjárt kinövik!

zsebi,
akkor nektek is kijut a jóból...! 8)

melcsi,
sajnálom a fejést... én is utálom. Nekem az első dolog, ami látványosan (mármint önmagamhoz képest) segített, az a RICINUS COMMUNIS nevű homeopatás bogyó volt. Most is szedem, bár nem kétszer, csak egyszer ötöt, és fejni is csak max. kétszer fejek: reggel és este. Most már vannak néha 50-60 grammok is! :) Én nem hiszem, hogy tudnám a szívást számolni, mert inkább csak szívogatnak. Viszont Bencsikém olyanokat nyögdös hozzá!

Tegnap anyósék kifigyelték, h nem leszek itthon (dokinál voltam) és akkor jöttek. Cukik, nem? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


kedves Lányok!

Először is: gyönyörűek a babáitok, szebbnél szebbek, mindenkinek gratuláloK!

Én gyerekem 15 hónapos és változatlanul nagyon rossz alvó, nagyon várom a napot, amikor ez megváltozik, még hiszek benne...

Azért jöttem, hogy elmondjam nektek, most vagyok 25 hetes terhes és kisfiúnk lesz. Ez a terhesség egészen más, mint a tavalyi :-), nehezebb, de nem panaszkodom, élvezem minden percét, mert valószínűleg többször már nem szülhetek.

El nem tűnök teljesen, de aktív olvasó-író üzemmódban már régóta nem tudok szerepelni, most visszaolvasok, hogy tudjam kivel mi van.

mindenkinek puszi

r.
renoka
 
 


Sziasztok :)

Jó sokat írtatok.

Melcsi :)
De az jó, ha elvan a cicin, akkor még simán beindulhat tőle. Meg ha feszít, akor masszírozd. Neked be kell járatni a tejutakat, mivel nem vagy fiatal és még nem nagyon szoptattál eddig. Akkor is masszírozni kell, ha fáj, sőt muszáj, hogy fájjon, különben csak simogatod és nem ér semmit az egész. Ahogy a Spock írta: egy csep tej, egy csepp könny.

Pompi :)
Nagyon édesek a kicsik :)

Én csak akkor nem büfiztetek, ha fekve szoptattam és abba belealudt. Egyébként felveszem, úgyis át kell tenni a kiságyába. Ha tovább alszik, az jó, ha felébred, akkor a járókába teszem játszani. Éjszaka nem szokott felébredni, arra hogy felvettem, bár olyankor büfizni sem büfizik többnyire. Mostanában többször volt, hogy éjjel elladutam szopi közben, és aludtam a fotelban 1,5-2 órát. Na, akkor sem büfiztettem :lol:

Nekünk nagyon neház napjaink voltak. Kipróbáltuk hátha nem kell már neki az infacol, mert elmúlt hasfájós időszak. Nos kell. Másfél napog nem kapta (hétfő-kedd), szerdán egész nap sírt-üvöltött-sikított-nyöszörgött-hüppögött ha nem cicin volt, vagy nem aludt. Úgyhogy többnyire a cicin aludt :roll: Tegnap már jobb volt a helyzet és ma már egész visszakaptam a mosolylbum kisfiamat, csak még az elalvás és az alvás nem az igazi. Pedig már csak egyszer kelt éjszaka, de most megint kétóránként. Szóval jól megszivattam magamat. Szerintem most 18 éves koráig adni fogjom neki ezt a vacakot, biztos, ami biztos :lol:

Az utazóágyba bele lehet tenni a légzésfigyelőt? Mi is örököltünk egyet, de még szét sem szedtem.

wish
 
 


Wsh :D
igen, bele lehet tenni, a matrac alá ugyanúgy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi,

Sajnálom hogy eddig nem alakulnak túl jól a dolgok, de az biztató hogy Luku szeret cicizni, hátha ez még hoz valami eredményt. Ameddig feszül addig érdemes fejni is szerintem, akkor is ha csak 20-30 jön ki..... nem mondom hogy ne add fel, úgyis te tudod mi az a lélektani határ amíg van erőd és kedved próbálkozni.....azt már úgyis tudod hogy a szoptatástól függetlenül is jó anya vagy, hiszen ott van neked Pörike és persze Máté is :):):)
Ja, nekünk nem Krizsa volt a dokink, hanem a Kováts-Kovács duó....

Wish,

Sajnálom ezt az Infacolos balhét, remélem azért hamarosan visszazökkentek a régi kerékvágásba...

Most mennem kell mert Máté üvölt.....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Renoka!
Már 25 hetes vagy! :D Örülök hogy kisfiatok lesz, igy legalább mindkét nemből kapsz 1-1 gyerkőt :D Élvezd is minden percét, még ha nehezebb is a pici mellett. Gondolj arra, hogy ha megszülted, na akkor kezdődik csak a haddelhadd! Én is csak a hazajövetel után szembesültem vele :lol:
Kriszta!
Bocs. :D De ők is nagyon ügyesek azért. :wink:
Wish!
Sajnálom a hasfájást. De lassan tényleg elmulhat gyógyszer nélkül is.
Én is reménykedem hogy történhet még valami, mert mostmár igen erőteljesen szivja és hát az is kell a dologhoz... De sajnos max. hajnalban feszit...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Lányok!
Azt hiszem most brutál höség következik mátol! Kép

Kata!
Mi is ugy jártunk anno egy Chicco utazoággyal hogy nem jo ütemben nyitottuk ki és visszavittük,hogy ez bizony hibás! :evil: Na a Brendonba megmutatták még egyszer,hogy hogy is kell kinyitni!Minden elutazásnál bénáztam azért egy sort vele! :? De én most vettem egy Brevit pont azért amiért Orsi nem szereti,hogy emelhetö legyen az alja! :roll: Meg ennek kinyithato az oldala meg mindenben modernebb mint a régi!Nekem ez most jobban tetszik.

Wish!
Sajnálom a picikét a hasfájás miatt!De fö,hogy rendezödött!Meddig van különben a "hivatalos" hasfájos idöszak?
Én is vittem a légzésfigyelöt amikor utaztunk még mikor pici volt Marci!A matrac alá simán be lehet tenni!

Melcsi!
Igaza van Krisztának!A 10-20-30ml is gyönyörü mennyiség!És hogy Luka még szeret is cicizni az külön szerencse!
Én Marcikának fejtem mert ö nem cicizett és 20-30ml-nél többet nem tudtam sose!Odaadtam neki elöször a tejet és utána tápszert kapott és ez 5 honapig ment igy nálunk!De ugy nem szerettem már a fejést akkor,hogy most amikor elkezdtem megint és megahallottam a Medela mellszivom hangját felállt a ször a hátamon (eldugtam jo mélyre)igy vettem egy Aventet ez most jobb nekem(nem idegesit a hangja)!Ha meg nem fejsz az sem baj mert amennyit kisziv Luka az elég neki utána meg kap tápit!Én se tudnék fejni ha még egy kicsi gyerekem lenne mint neked Pöri!Nekem azért Marci már nagy és tudok szöszmötölni a fejéssel!

Kriszta!
Máté hányszor szopizik még?
Aranyos volt mikor irtad,hogy a kezedet fogná inkább! :lol:
Nekem is a Kováts doktornö volt az orvosom!

Renoka!
Szuper hogy ujra babát vársz!És,hogy kisfiu?!Külön szerencse,hogy lesz igy egy kisfiad is!!Vigyázz magadra!

Pompika!
Gyönyörüek a gyerekek!A mozesba a nyuszikás badyba zabálnivalok!Nem is csodálom,hogy beesnek az emberek a babakocsoba!

Zsebi!
Köszönöm a fejési tanácsot!
Tényleg ugy van,hogy mikor kifejtem és hagyom még a gépet rajta akkor ugy 2-3 perc elteltével indul el megint de nekem ez nem olyan nagy mennyiség sajnos!Ugy 10-20ml!De tényleg várni kell!Köszönöm szépen!

Orsi!
Mentek Wellnesbe mostanság?Vagy vártok még egy kicsit?

Annyira édes Ágoston ugy gögicsél,hogy megzabálom és hatalmas vigyorgások vannak állandoan!Kis fogatlan, annyira édi!Megmértem és majdem 7kg igy elkezdtük hordani már a 68-as ruhákat mert a 62-esek nyaka kicsit lecsuszott ahogy alul összepatentoltam! :lol: Az esti kinlodás sajnos maradt!7-kor eszik és 9-ig egyszerüen nem jo semmi!Egyszerüen tanácstalan vagyok!
Pedig már az ujját is szopja!És még sem tud elaludni sehogy sem!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :D
és amikor mocorog a baba nem leng be a megemelt alja a brevinek?
szeptemberben megyünk nyaralni 4 napot :) korábban nem mertem bevállalni, bár most azt látom, hogy akár egy 1 hóssal is simán el lehet menni :)

kínlódás nálunk is megvan, csak ált 5-7 között, vagy ahogy épp a du-i evés kijön. Nem alszik vissza, kézben úgy ahogy elvan, de máshogy nem igazán.
néha a cumi segít, hogy bealudjon, de mondjuk 3-4 napja azt sem fogadja el.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jó nyügi ma a lánykám. nem alszik egyben sokat, ca. óránként megébred és sírdogál. karban cumival megnyugszik :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Orsi!
Megmondom öszintén kicsit mozog a Brevi alja is de nem annyira,hogy zavaro legyen.Elég stabil az egész ahogy megcsinálom az emelt részt neki!A Balatonon voltunk vele és nagyon jokat aludt benne a picike!
Én is csak augusztusba mertem a nyaralást bevállalni!Igy akkor fogunk menni csak!
Brutál höség van,én beinditottam a házban a klimát 29 fokra állitottam és igy jo idö van az egész házban!Szegény Ágoston nagyon kis izzados és muszály különben megfölünk!
Gondolom a kis Lilinek is melege van!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó!
29 fokra állitottad? :shock: A miénk 25 fokon üzemel, én ennél többet nem birok ki!!! Lukács is jól érzi igy Magát, Emese se birja a meleget.
Hát most nem fejek. :? Itt már tényleg csak grammok vannak, azt kiszivja szépen és annyi. Minidg cicizünk először, sőt van ugy, ha evés után esetleg ugy látom, hogy keres még, akkor megint odaadom Neki, hadd örüljön, és akkor megnyugszik szépen.
Én elkezdtem az éjszakai nevelést. Rájöttem, hogy nem feltétlenül azért ébred fel, mert éhes, és cumiadással meg csicsigatással kicsit tologatni kezdtem a hajnali evést. Ma igy már 6 óránál tartunk (bár ez a dolog azért még nagyon képlékeny) Mármint 6 óra telik el éjjel evés nélkül.
Orsi!
Délutánra jobb lett a helyzet?
Alakul a rend Nálatok? Mit csinálsz akkor pl., ha megfürdetted-szoptattad Lilit, letennéd mert jönnek a nagyok, de sir? Lassan nálunk is előfordulhat hogy egyedül leszek este, és nagyon zavar ha sir Luku, mert bánt a sirás, meg az is bánt, hogy Pörivel nem tudok zavartalanul foglalkozni.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hát lányok, az utazóágy össze sem hasonlítható a másikkal!!! Örülök, hogy visszavittük! Ezt kapásból ki tudtam nyitni és minden oké vele! A matraccal pedig szuper kényelmes, köszi a tippet, Orsi. Amit visszavittünk, az emelhető aljú volt, de azt mi már nem is tudtuk volna használni, mert a kiságyat is lejjebb kellett tenni, mert olyan magasra emeli Bálint a fejét, hogy felakadhat.

Képzeljétek, tegnap estére annyi tejem lett, hogy 1 ciciből evett Bálint, ami akkorra már majd' szét durrant, és utána még fejnem kellett... :lol: :lol: :lol: A titka pedig szerintem: szombatos és vasárnap is anyukámnál voltam, sokat és finomakat ettem, és pihentem! :lol: És olyan jó volt este, hogy van tejcsi, és minden oké...

Anikó, Orsi! Mi a héten mentünk volna "nyaralni", de áttettem a jövő hétre. 3 nap lesz, leginkább a nagyfiam miatt, mert nekem mindegy, hol gyerekezek, bár igaz, hogy a Mátrában biztos szuper lesz a jó levegőn. Van wellness részleg is, fedett, vettem Bálintnak kis csónakot, gondoltam beleteszem, és akkor én is nyugodtan fürödhetek. Bele szabad tenni egy ekkora gyereket a csónakba (az alja is felfújható), tartja magát már annyira?

Pompi! Én is a ricinus communist szedem!

Ha valaki tud, válaszoljon: kijött a herpeszem, próbálom nem csókolgatni a bébit, de elkaphatja? Vagy "csak" átkerül a vírus, aztán majd kijön, mikor legyengül az immunrendszere? Nagyon gáz, nem is egy van, hanem egy egész sorozat, eddig 3, most jön a 4. :cry: Szedem rá a homeos bogyót, ami mindig segített (ki se jött), de most későn jöttem rá, hogy be kéne venni.

Melcsi! Nekem se voltak valami óriási mennyiségek a fejésnél, sőt most sem azok! De én minden cseppnek örülök, amit elrakhatok a babának. Tegnap meg ma fejtem 140 ml-t, de az elején 10-20 ml-ekből raktam össze a fagyasztóba 1-1 adagot!

Wish! Az Infacol abbahagyással én is így jártam, mi is abbahagytuk 2x és újrakezdtük. Most egy pár hete már nem adom, tegnap fájt pl. a hasa, de olyankor hasra teszem, vagy hason fekve hordozom, az most már elég. Kitartás, nem sokára ti is kinövitek!

dkata
 
 


aniko24 írta:Brutál höség van,én beinditottam a házban a klimát 29 fokra állitottam és igy jo idö van az egész házban

én is bekapcsoltam, nálunk 26-27 fokra van állítva. Lejjebb nem akarom, mert a kinti-benti különbség akkor már iszonyú sok lenne, és mi azért egész nap folyamatosan járunk ki-be a lakás és a kert között.

Erika :D
nem sokkal lett jobb :D de Apa itthon volt, így lehetett a karomban :D
Rend? :) végülis annyi rend van, ami a fiúkkal is volt, hogy 6kor fürdés :) ez a fix pont a napunkban.
Ha Lili sír, amikor lerakom, akkor sír amíg a fiúkat meg nem fürdetem, max. 1szer odamegyek, felveszem, megsimizem, de utána megy vissza aludni. EL kell tudnia aludni egyedül, így ha nem fürdetem a fiúkat és aludnia kellene és sír, akkor is hagyom.

Kata :D
ekkora gyereket én asimán a vízbe is beletennék. Persze, hogy mehet a csónakba.
Lilivel is menni fogunk babaúszni, amint eléri a 2 hós kort :D :D :D

herpesz: úgy tudom, nem a puszilgatáson múlik. Találkozik vele így is úgy is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Akkor megpuszilom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi is megyünk babaúszni, ha megjöttünk a nyaralásból. :lol:

dkata
 
 


Hello lányok!

Bocs az eltűnésemért, de Olivér csak éjszaka engedne netezni, akkor meg már hullafáradtan alszom inkább. Már a gyerekorvost is felhívtuk, hogy normális-e, hogy ilyen keveset alszik a gyerek, de azt mondta, hogy normális, és hogy szokjunk hozzá, meg hogy tutira elkényeztettük! De én akkor se hagyom sírni! Csak így meg még zuhanyozni se nagyon tudok elmenni, csak ha addig foglalkozik vele vki! Úgy irigyellek titekeket, hogy rendszeresen tudtok jönni, én is jönnék többet, ha ez a kismaszat hagyná!
Annyi mindenről írtatok, hogy azt se tudom, hol kezdjem!
Először is gratulálok Potyka Szilárdjának, gyönyörűséges, csakúgy, mint Kismóki hajasbabája! Pompi, az ikrekről nagyon tuti képeket készítettél, gyönyörűek!

Anikó, Ágoston milyen kis cuki pufók! Mintha az én Olivéremet látnám! Mik a paraméterei? Te írtad ugye, hogy már 68-as ruhákat veszel neki? Lassan nekünk is az kell.

Kata, örülök, hogy jó utazóágyat találtál! Mi is 2 hete vettünk egy Graco-t. Ami nagyon tuti benne, hogy van rajta pelenkázó, így a kaki és a pisi, általában ott marad, és nem kerül máshova pelenkázáskor!:-) A légzésfigyelővel viszont nem túl kompatibilis, mert van az emelőke alján egy doboz, ami zenél és az ágyat is rezegteti, és így nem érzékel rendesen az Angelcare! :-( Ráadásul apa eltüntette vhova a használati utasítást, így nem tudjuk kitalálni milyen elem való bele, úgyhogy még ki se tudtuk próbálni, hogy jó-e ez a rezgés, meg a zene!:-(

Wish, plagizáltam tőled a fekve cicizést! Olivérnek bejött!:-)

Orsi, az én gyerekem is pöttyös, bár már múlóban vannak a kis pattanásai. Alig bírom megállni, hogy ne nyomkodjam!:-)

Melcsi, akkor lassan már nálatok is kezd beállni a rend? Pöri hogy bírja, hogy kevesebb időd van rá?

Zsebi, már alig várom, hogy akkora legyen Olivér is, mint az ikreid! Így kicsit idiótának érzem magam, hogy mutogatom neki a játékait, beszélek neki nagyon tudálékos dolgokról, hogy okos legyen, ő meg csak bambán nézi a falat!:-(

Mi pedig már, képzeljétek, 2 hete nyaralunk anyuék nyaralójában H.szoboszlón, meg még kb. 2 hetet itt is leszünk. Olivér tök jól viseli, szerintem neki aztán tök mindegy, hogy hol van! Ha vmelyikőtök erre jár, összefuthatnánk! (Mintha Melcsi te írtad volna, hogy jöttök errefelé...) Tejcsi téren úgy tűnik beállt a kereslet-kínálat, most minden ok! :-) Éjszaka tök jókat alszunk, csak vmi álombogyót nappalra is kitalálhatnának az én Olivéremnek!:-)Azért remélem, kicsit többet tudok majd jönni közétek!
20140901102739
 
 


Orsi :)
Babaúszáshoz milyen pelust adsz Lilire? A legkisebb úszópelus amit láttam 7 kilótol van, de Balázs még csak 5,7.
A másik, meg hogy úgy tudtam, hogy kell tudniuk ülni a babaúszáshoz. De ha Lili már 2 hósan megy, akkor mégsem? Ez tök jó, mert én csak az ülést vártam, de akkor megyünk már most :)

Na mindjárt keresek is csoportot :)

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: