Új privát üzeneted érkezett!

Manka: én is félreértettelek. Bocs a drámai hangvételért KépKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Márti!
Kép

Móni!
Gratula a pocaklakóhoz! Igen, az én Hannám végig szopizott Bálinttal való várandósságom idején, most meg ketten szopiznak. Görcsökre, vérzésre nagyon figyeltem, de szerencsére semmi ilyesmi nem volt. Bálint 3950 g-mal, 57 cm-rel kiírás után 4 nappal született, szóval nem úgy nézett ki, mint aki nem jutott volna elég tápanyaghozKép És hármójuk közül õ gyarapodott leggyorsabban az elsõ hónapokban, tehát biztosan jutott neki elég tejecske a tesó mellett isKép Dokiknál LLL-re hivatkoztam, szerencsére a saját nõgyógyim szuper jó fej volt. Sok sikert!

Kalinta!
Bizony, a jobb idõvel csak jobb lehet majd a helyzet!
Nálunk mikor egyszer moziba mentem, és Bálint fölébredt és keresett éjjel, az is bevált, hogy apa a pucér mellkasára ölelte a pirinyót.

Manó!
Hát ez elég rémes élmény lehetett!!!Kép Próbáld ki a tippeket, tényleg még a félálomban szopizás is bejöhet. Nincs kedvetek eljönni csüt-ön a ligás csoportba? Ott meg lehetne nézni, hogy jól van-e mellen a babád, meg biztos kapnál még jó ötleteket.

Kamélia!
De jó, hogy kiderült az ok! Igazán korán kezdte a fogzástKép Nagyon klassz, hogy ilyen kitartó voltál!! Csak így tovább!

Pele
pelcsi
 
 


Sziaszotk,
ismét itt a fedélzeten!Kép

Kamélia,
de jó, hogy kiderült. Igazán örülök neki. hát nem várt sokáig a fogacska.Kép

Lányok, e-mailek mentek.

Ágci

Kép
Ágci
 
 

 
 

Márti, Zsani!

Legközelebb pontosabban fogalmazok. Megvolt az elsõ ZH, összesen nem volt négy óra amíg távol voltam és akkora szerencsém volt, hogy a kertben a levegõn végigaludta az egészet, és mikor hazaértem mindkét oldalról alaposan belakmározott. A következõre viszont jön velem.
És a zh sem sikerült rosszul, remélem.


Manka
Névtelen
 


Manka!

Nagyon jól összehangoltátok magatokat! KépKépKép A ZH-hoz gratula! Kép És épp ideje, hogy Zsófi is elkezdjen egyetetmre járni - mire megnõ, nem lesz annál természetesebb dolog számára! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Sziasztok!


Megfogattam a tanácsokat, és pénteken elmentem az István korházba, ahol tényleg nagyon rendesek voltak.
Sokat segítettek, bár szerintem még mindig nem 100% - os a cickóm, egyrészt nagyon érzékeny, és csak 60ml van benne, a másikban a duplája.Valamint a közepében még mindig érzödik csomó, bár az István korházban azt monmdták, hogy a tejmirigyek vannak megduzzadva.

Így szegény Dorka mivel már 125-130ml eszik, a 6 etetésbõl 2-3 tápszeres.Sajnos, de most még nem akarok tejserkentõ teát inni, míg meg nem gyógyul a cickó.Jól csinálom?
Elég rendesen van lelkiismeret furdalásom a tejcsi miatt, de remélem még így is jobb, mintha csak tápszert kapna.


Vigyázzatok magatokra
Sziasztok
Manó2 + Dorottya
manó2
 


Sziasztok!

Ágci!
Nem kaptamKépKépKép

Manka!
Ügyik voltatok! Kép

Manó!
Örülök, hogy sikerült eljutnod az Istvánba. Reméljük, most már egyre jobb lesz, megedzõdik a cici is, és sikerül jól mellre tenni a babád. Akkor biztos, hogy a tejcimennyiség is növekedni fog. És hát persze, hogy minden csepp tejecske, amit a babádnak adsz, aranyat ér!!! Nehogy lelkifurdalásod legyen, igazán sokat küzdesz a szopiért!!! Szerintem igyad nyugodtan a tejserkentõt, és próbáld minél többször mellre tenni Dorottyát, ahogy a cicid meg Te bírjátok. Nagyon figyelj, hogy jól legyen a cicin! Sok sikert!

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Lenne hozzátok egy kérésem, mert nem tudom, jól csinálom-e amit csinálok.

Zsófi mostanában átalussza az éjszakát ( kop-kop ), és reggelre mindkét mellembõl csöpög a tej, egyikbõl reggel szopizik, a másikat lefejem. ( kb. 100-120 ml ) és lefagyasztom. Úgy döntöttem, hogy minden reggel fejek, ehhez szoktatom a melleimet, mert ha elmegyek itthonról vlki meg tudja itthon etetni.
vagy
ne fejjek?,

Szerintetek, ha már ilyen melegek lesznek adhatok Zsófinak csõrös pohárból vizet, és csipkebogyi teát? TEgnap próbálkoztam, és úgy nézem elfogadja a csõrikét, kicsit rágogatja az ínyével, és 10ml-t sikerült belõle kiszippantani. Ez egy Avent itató.

köszi elõre is a válaszotokat

ui: tettem fel képeket Zsófiról a fotóalbumba, az album neve: Zsófigombóc

pusza

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok,
Brokkoli mennyi idõs a babád?

Pele,
küldöm.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Köszönöm a mélt és a praktikákat!

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok,
megint kérdés:
mi van akkor, ha egy baba pótlást is kap (napi tápi mennyiség: 50-70 között mozog), akkor hogy kell kakit produkálnia? Mert ugye nem teljesen anyatejes, hogy várjunk 7-10 napot, de hát végülis nem is mesterségesen táplált.???
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ágci!
Köszi itt is, megkaptam!
Kaki: mennyi idõs a baba? Egyébként ez a tápimennyiség nem túl nagy, úgyhogy elég, ha a gyerkõcöt figyeled. Fáj-e a hasa, kínlódik-e, föl van-e puffadva.

Brokkoli!
Ha nem mész el rendszeresen, akkor nem szükséges fejned. Nem is biztos, hogy megissza a kislányod a fagyasztott tejet. A cicik elõbb-utóbb beállnak az éjszaka átalvására. De ha mostantól nem akarsz fejni, akkor csak fokozatosan hagyd abba, nehogy mellgyuszi legyen a dologból!
Féléves kor alatt nem igazán jó a tea, víz, mert lemossa a bélfalról az anyatej védõrétegét. Igény szerint szoptatva biztos, hogy elég folyadékhoz jut, még 40 fokban is. Egyrészt nyáron a tejecske eleve hígabb, másrészt ilyenkor a babák rengetegszer keveset szopiznak, hogy inkább a szomjoltóbb elõtejhez jussanak.
Féléves kor után meg lehet kínálni, de akkor sincs baj, ha nem fogadja el. Ha elégszer szopizik, akkor egy idõsebb babának is simán elég csak a szopi kánikulában (augusztusi lányom 1 évesen sem fogadott még el a szopin kívül semmit a forróságban, hiába kínáltam. De csöppet sem száradt ki, pedig õ kifejezetten izzadékony típus).
Nem találom a képeket, pedig meg akartam nézniKép

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Ágci,
Zsófi pénteken ( 4-én ) lesz 4 hónapos.

Pele,
Köszi a válaszod, tudod anyukám mindennap elmondja 100x, ha nyûgizik Zsófi, hogy biztos szomjas. grrrrrr nem is beszélve a gyümikrõl, de én azt csak 5 hónapos kora után fogok neki adni az tuti.

A képek Zsófiról a fotóalbumban vannak, ahogy bejössz a babanetre -> társalgó -> fotóalbum -> Zsófigombóc

pusza
most rohanok sétálni

Brokkoli és a pénteken 4hós Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!


Ismét egy õrült nap.Kezd elegem lenni ebbõl, hogy mindig van valami.
Dorka egész délután üvõltött.Legszívesebben én is vele üvöltöttem volna.Most apukája eteti, de valami megint nem tetszik.

Nekem meg megint a mellemmel van gond, 4 nap "gondtalanság" után.Délután 13 kor kifejtem belõle mindent, mind a kettõbõl, össze is jött 170 ml. Utána úgy fájt a begyulladt mellem, hogy majd meg vesztem, mintha tört forgattak volna benne, ez volt 3 óra hosszat, mikor éreztem, hogy kezd csomósodni.Nekiáltam maszírozni, de nagyon érzékeny, szerencsére még nem piros, nem meleg, de eljutottam odáig, hogy már a fejés is nagyon fáj, és megint fel van ázva, pedig csak fejve volt péntek óta.

Lehet, hogy megvettek, de már az jár a fejembe, hogy muszály nekem ennyit szenvedni? A jó cicibõl jön 140ml és azért a 30ml szenvedek ennyit, nem lehet csak a rossz cicit elapasztani, hogy ne keljen vele szenvednem?

Így sem elég neki, csak akkor ha mind a kettõbõl jönne 140ml, mert kb ennyi egy kaja adagja, és a jó cici csak 8 óránként produkálja ezt a mennyiséget, így muszály neki tápszert adni.Egy kicsivel többet kellene, 30ml-rel.

Teljesen ki vagyok akadva, beszéltem az LLL-lel, szoptassak, ez volt a válasz, hát azt nem baromira fáj így is ha valami hozzáér.

Mit is csináljak?


Na jók legyetek
Manó + Dorottya aki ma 5 hetes
manó2
 


Sziasztok, tanácsra lenne szükségem.

Még alig vagyunk itthon, máris tele kétségekkel.KépKépKép
Roni baba a 36. héten született, 2670 g-mal, hazajövetelkor 2440 g.
Ma volt itt a gyerekorvos. Eddig nyugodt voltam, most meg ezen agyalok egyfolytában.Kép
A doki szerint mindig sárga, túl csendes és túl sokat alszik. A kórházban 2-szer is ellenõrizték, de csak élettani sárgaságot állapítottak meg, nem kellett kék fényezni és azóta szemmel láthatóan javult. A doki szerint minden szoptatás után itassunk vele cukros teát kiskanállal (amitõl csak fuldoklik - elég ijesztõ - vagy kiköpi).
4 óránként szinte mindig én ébresztem, nem jelzi hogy éhes lenne. Szóval ez nem normális? Azt hittem nyugodt babánk van...
A doki szerint 2 óránként kellene szoptatni, míg éjszaka csak 1-szer. Ha 2 óra múlva ébresztem (már ha sikerül), akkor keveset eszik.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Volt valakinek hasonló problémája?

Maci_2 + 9 napos Roni
Maci_2
 


Maci_2!
A kisebb súlyú, besárgult babákat valóban szokás ébresztgetni - de ezügyben biztosan hamarosan jön valaki szakértõ (pld. Iboly, Menta, Ágci) és õ pontosan leírja. Az viszont egyértelmûen hülyeség, hogy éjjel csak egyszer kéne megszoptatni! Ezt amolyan "anyakímélõként" szokták ajánlgatni - de anyakímélõ hatása nemigen van, viszont a tej szaporodását gátolja! SZóval, szerintem hagyjátok el a cukros vizet, és szopizzon Roni, ahányszor csak kéri, meg talán még sûrûbben is, ha nem ébred magától! Szerintem éjjel is nyugodtan ehet 3 óránként! És nyugi! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Szia Maci_2!

Velünk ugyan ez történt, lurkó mindig aludt, elég sárga is volt (határérték alatt), és keveset evett. A dokim azt mondta: szoptassak, szoptassak, szoptassak, 2 mellbõl. Õ is azt tanácsolta, hogy ébresszem, de ez nagyon megviselte a kismanót. Ezért kifejlesztettük az alvás közbeni szopit, vagyis a gyerkõcöt nem keltettem fel, csak mellreraktam, és Õ anélkül, hogy felébredt volna szépen szopizott. Utána gond nélkül visszaraktam az ágyába és 3 óra múlva (ha addig nem ébredt fel) ugyan ezt csináltuk.
(Az elsõ héttõl kezdve átalussza az éjszakákat, most 6 hónapos és ez még mindig így van).

Viszont a doki minket is jól megijesztett ("nem az elvárható gyarapodást" produkálta a gyerkõc). Ebbõl az lett, hogy volt jó néhány depressziós rohamom, ami sokkal rosszabbat tett a tejcinek, mint bármi más. Szóval én azt mondom ne aggódj.
Szoptatási tanácsokat tekintve vannak itt profik, én csak azért írtam le ezt, hogy megnyugtassalak Kép.

Sok sikert!
Milla
milla
 
 


Manó,
sajnos most nem igazán vagyok képben, segítesz nekem: ha jól olvastam korábbi leveldben (akkor épp nem voltunk itthon), gombás a pici? Kezelitek valamivel, és téged is? Vagy e felett úgy napirendre tértek? Vagy már meggyógyult?
Szoptatod a picit vagy cumisüvegbõl kapja a lefejt tejet?
Mennyi egy napi tápszer?
Milyen technikával fejsz? Kézzel, géppel? Hogyan? Addig amíg találsz benne tejet az egyikben, utána váltasz? Hogyan?
Ha nagyon nem megy, lehet szoptatni egy cicibõl is, de ezzel még kicsit várj, jó?
Vmit jó, ha tudsz: a cici nem úgy mûködik mint a zacskós tej, kiisszuk és kiürül, majd ha töltünk bele, lesz benne. Sokkal több van benne, mint amit mi gondolunk, és a baba sokkal jobban megtalálja mindenféle kütyürénél. A tej 23-a a szoptatás, fejés alatt képzõdik (illetve közvetlenül utána), tehát a szopik között gyakorlatilag a híg elsõ tej gyûlik fel. No, ezt most nem részletezem.
Küldök mélt, a mellékletben talán van 1-2 segítõ ötlet.

Maci,
írtam a másik topikban.

Brokkoli,
Pele közben mindent leírt.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Csütörtökön megint lesz ligás csopi az I. ker. Attila út 89-ben 10-12-ig. Gyertek el!!

Erika!
Köszi, most megtaláltam, tényleg gombócKép Nagyon helyes!
Hát igen, az anyukákkal néha nehéz megküzdeni. Segíthet, ha szilárdan tudod képviselni az álláspontodat. Elmondhatod anyukádnak, hogy pont erre való az a bizonyos vízszerû, átlátszó elõtej.
Gyümit fél éves kor elõtt nem érdemes bevezetni, a bélrendszer éretlensége miatt profitálni nem tud belõle, mert nem szívódik föl rendesen a tápanyag, ám az anyatejes védõréteget lemossa.

Manó!
Abszolút megérthetõ a gondolatod. Természetesen el lehet apasztani a rosszabbik cicit (csak fokozatosan!), egy cici is képes megtermelni a gyerkõcnek valót. Ha a rosszabbik cicibõl fokozatosan csökkentve végül nem szoptatsz és nem fejsz, akkor abban meg fog szûnni a tejtermelés.
Próbáltál csak a jó cicibõl szoptatni (a másikból fejni), de jó gyakran? Hogy érted, hogy 8 óránként produkálja ezt a mennyiséget? A cici a fejés/szopizás alatt termeli a tej nagyobb részét, tehát NEM kell és nem is lehet megvárni, amíg összegyûlik benne a tej.
Nem tudnál eljönni most csüt-ön a ligás csopiba? Személyesen talán könnyebb lenne kiókumlálni valamit!

Maci!
Csak csatlakozni tudok a többiekhez: szopi ébresztgetéssel minél gyakrabban, éjszaka is! A 4 óra túlságosan sok egy besárgult babának.

Pele
pelcsi
 
 


Lányok!
Csütörtökön este 10 óra 5 perckor a Hír Tv-én lesz egy mûsor, azt hiszem az a címe, hogy Kettesben. Ibolyt interjúvolják meg. Ha valakit érdekel... Kép

Maci! Ágci, Pele és Milla már mindent leírtak elõttem. Én csak egy kis adalékot írnék, hogy kicsit megnyugodj. Szóval a bilirubin, ha egy bizonyos határérték alatt van, mint pl. náltok, akkor még hasznos is, mert antioxidáns, azaz megköti a sejteket kikezdõ káros gyököket. De azért fontos, hogy szoptass, mert a tejtõl kakija is lesz a babádnak, és a bilirubinnak kb. 90%-a a kakival ürül. A teától meg csak pisije lenne, tehát ez ilyen szempontból sem a megfelelõ módszer.

Manó! Ágci jó sok kérdést tett fel neked, kicsit jobban képben leszünk, ha válaszolsz rá. Egy biztos. Az mûködik, amit Pele is írt, hogy csak egy mellbõl etetni a babát és elég is lehet a tej egy mellbõl is.

Menta
menta
 
 


Ágci,

olvastam, hogy te szoktál küldeni segítséget e-mailben.

Légyszi küld el nekem is, hogy tovább tudjam adni az unokatesómnak. Most 2 hetes a babája és a kórházben azt mondták neki, hogy nem szabad egyáltalán fejni, mert túl sok teje lesz, etesse a babát órára, pontos rend szerint. (
Minden 3. nap fürdesse, ne olajozza..., de ez már nem a topicba ill? téma) Mindez Bécsben. Én írtam már neki 1-2 kisregényt, meg szedegettem itt is össze dolgokat, de aztért jó lenne neki egy összefogottabb írás.
Mondjuk a fejést én javasoltam neki (bár tudom, nem szükségszer?, de nekem bejött], ha le tudnád azt is írni, hogyan fejjen, mert szeretne mégis, akkor azt is megköszönném. Nem találtam az írást és csak halvány emlékeim vannak.

Köszönöm a segítséget:

macsek
Jó lenne, ah el tudnád küldeni holnapig, mert pénteken megyünk hozzá és akkor elvihetném neki.
macsek2002@freemail.hu
macsek
 


Sziasztok! Csak bekukkantottam hozzátok, és látom, mindenki Ágcitól kér tejserkentõ praktikákat.

ágci! Nekem is elküldenéd? Nem túl sok a tejem. Még pont elég, de félek, késõbb kevés lesz.

Ha lesz idõm, még jövök hozzátok.

Köszi!

Beu
beu
 
 


Macsek!

HA szeretne es segitsegre van szüksege, a baratnöd nyugodtan irhat nekem. HA megirja a telefonszamat, fel is tudom hivni.
BAr Agci tuti jo tanacsokat fog adni neki.
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok,

segitseget szeretnek kerni. A lanyom hat es fel honapos mulott. Ot es fel honapos koraig csak szopott, utana kezdtem el adni neki a kajakat. Nem nagyon ment a fokozatossag, mert szinte rabukott a kanalra es allandoan tatogatott, hogy meg, meg. Maig ott tarottunk, hogy egyszer egy nap, altalaban delben vagy akorul kapott valami pepeset. (alma,krumpli,sutotok, oszi,cekla, meggy) A tobbi kaja szopi volt csak. Viszont delben egyre kevesebbet szopott es egyre tobbet evett. Kb 2-3 het alatt eljutottunk oda, hogy iszik par kortyot, aztan abbahagyja es var. Ilyenkor jon a fozelek, amibol siman betermel 2 dl-t. Utana meg meg szoktam kinalni ujra cicivel, de nem nagyon kell neki. Inkabb sima vizet iszik, par kortyot.
Nekem mar ez is egy kicsit gyorsnak tunt, de nem nagyon tudtam tenni ellene.

Mostanaban elkezdtem azon gondolkodni, hogy talan lassan be lehetne meg egy etkezest vezetni; en konkretan a tizoraira gondoltam. Aztan elvetettem az otletet, mert igy is felek nagyon, hogy elvalasztja magat. Meg hat hizik, mint egy kismalac. Szopni szopik, sokszor, legalább 7* egy nap

Erre ma hidegzuhanykent ert a delutani szoptatas. Fel egykor ebedelt Elli es utana hiaba kinaltam, nem kellett neki a cicim, egesz delutan. PEdig probaltam 3-4 alkalommal is, de csak jatszott vele. Gondoltam nem ehes, nem is nagyon torodtem vele. Aztan 5 ora fele vegre elfogadta, de csak par kortyot ivott, kikopte es vart. Megint letettem, gondoltam, majd eszik , ha ehes lesz majd eszik. De erre rettenetes bombolesbe fogott, ezert ujra megprobaltam megszoptatni. En betomtem a szajaba a cicimet, o kikopte.Meg sem szivta, csak ellokte magatol. Ezt jatszottuk vagy ot percig, akkor eszembe jutott, hogy adok neki valami gyumolcsot. Elovettem egy alma-oszibarack-rizs bebietelt es elkezdtem neki kanalazni. O meg szepen tatogatta a szajacskajat es nyelte a kajat. (Meg annyit tudni kell, hogy eddig az oszibarack volt az egytelen, ami nem izeltt nekies hidegen, marmint szobahomersekleten , semmit nem volt hajlando elfogadni. Meg a vizet is langyositottam neki) Aztan amikor megevett egy haromnegyed uvegnyit, akkor mar nem erdekelte annyira a dolog, de szerintem meg evett volna, ha kap. Akkor szepen megszoptattam, el is fogadta. Aztan szopizott meg egyszer 1/2 6 korul es lefekves elott is.

Most attol felek nagyon, meg jobban, mint eddig, nehogy elvalassza magat. Hogy lehet rabirni egy babat arra, hogy szopizzon? Ha inkabb mast enne? Egyaltalan, hogy juthatott ez eszebe, amikor eddig delutan meg egyszer sem akpott tejen kivul mast? Vagy csak en voltam a hulye es felesleges volt neki gyumit adni? Kitartobbnak kellett volna lennem?

Meg egy kerdesem lenne.
Mit lehet arra mondani, hogy en miert hozzataplalni akarok es nem elvalasztani?
Mert anyam allandoan azzal jon, hogy ha eloszor megszoptatom es utana adok neki mast, akkor ki fog tagulni a gyomra. Hiaba mondom neki, hogy csak annyit eszik, amennyire ehes marad, nem nagyon hiszi el. Mert szerinte kover a gyerek (8 kilo) es nagyobb koraban fogja megszivni ! Az az igazsag, hogy erre mar nem nagyon tudok mit mondani, csak halkan megjegyzem, hogy en meg szeretnem szoptatani egy ideig. Szerinte ez se gond, majd szopik reggel meg este. Na, en meg ezt nem szeretnem egyelore.

Megint nagyon hosszu lettem, bocsanat, de nekem valahogy nem megy rovidebben. Kép

macsek
macsek
 


Beu,
mekkora az a nagyfiú a képen? Édes nagyon! Mibõl gondolod, hogy nem biztos, hogy elég lesz késõbb a tejcsi?

Macsek,
anyukádnak röntgen szemei vannak vagy uh-t használ, mármint akitágult gyomorra gondolva? Na, ezt még nem hallottam! Nagyon jó...!Kép
Ha az megnyugtat, az én kisfiam akkora korában majdnem 9 (!) volt és 70 centi, nézd meg most. Arányos, szép, azt hiszem dögleni fognak a csajok utána. Egyébként nem az anyatejtõl fog elhízni egy baba. Ha figyelsz,. hogy mit adsz neki enni késõbb, fõleg nem cukrozott leveket (anyukák kedvencei), kólát, hanem vizet, nem chipset, hanem mondjuk sárgarépát, rágcsálnmi gyümölcsöt és nem babapiskótát, sokat vagytok a levegõn, mikor el kezd mászni, menni, adsz neki teret, mentek játszótérre, semmi baja nem lesz, és nem kövér lesz, hanem arányosan karcsúsodni fog. Késõbb 2-3 éves kora körül, már lehet vele szaladgálni, fogócskázni, táncolni, úszni, tornázni, mind-mind örömteli szórakozás, és az egészségére, csontjaira, szervezetére sokkal jobb hatású, mint megvonni most az anyatejet. Fõleg, ha te sem akarod.
A problémáddal kapcs: látod ezért szoktam én azt írni, hogy elõször 10óraira a kajcsi, majd uzsonnára, és csak utána az ebéd. Ha gondolod, részletezem, de szvsz nem kell.

Kryss,
ez tök jó ötlet!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Macsek,
levelek mentek!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Manó: bár nálunk késõbb jött elõ, és más okból, de én kb Balu 7 hónapos kora óta (most 18,5 hónapos) csak a jobb mellembõl szoptatok. 7,5-8 hónapos koráig csak anyatejet kapott, és elég volt neki az egy cici is. Idõnként kényelmetlen, hogy pl egy harapás után nem tudom pihentetni a mellem, de egyéb problémám nem volt a dologból. Tedd mellre minél többször, és akkor az egy is képes megtermelni annyit, hgoy elég legyen.
A fejésrõl csak annyit, hgoy nem nagyon mérvadó, hgoy úgy mennyi jön össze. Nekem a rekordom egy nap alatt 40ml a két mellembõl, Balu meg elég szépen fejlõdött akkor is, mikor csak anyatejet kapott Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Macsek! Én valahol azt olvastam (talán Kismama Magazin?), hogy az anyatejtõl a meglevõ zsírsejtek mérete nõ, úgy hízik a baba, minden egyébtõl pedig a zsírsejtek száma. Ez utóbbi okoz aztán a késõbbiekben gondot...
Megnyugatásul: az én fiam 3 hónaposan volt 8,2 kg (csak anyatej), és 10 hónaposan úgy futott már, mint a nyuszi, gyõztem utolérni... Alkat kérdése. Éves koruk után nyúlnak nagyot a babák (remélem Kép), ahogy Ágci is írta.
Egyébként meg, ha csipkehúsú lenne a Babád, anyukád biztos azzal jönne, hogy nem elég neki az anyatej, adj vmi mást... Ne hagyd magad!

Anita
anita9
 
 


Maci_2,
az én kislányom is hasonlóan volt: a 39. héten született, nagyon szûk úton jött ki Kép, nagyon megviselte a szülés, csúcsos volt a feje jó sokáig (hetekig), mint egy kis ufó, úgy nézett ki. Egész nap aludt, egyszerûen semmit nem evett, a kórházban mindenki tömködött bele mindent (cumisüveggel is, azt kapásból köpte ki), késõbb engedtek haza bennünket, pedig akkor sem igazán szopott, csak szerintem ránk untak. Itthon is jól rám ijesztett a védõnõ, hogy alig gyarapodott (kéthetes korára visszaszedte a születési súlyát), és amit eszik az messze nem elég, és hogy képzelem, hogy ilyen sokáig van a cicin (tovább is mondhatnám, de ez már a védõnõs topikba tartozik). Én meg kétségbeesetten keltegettem éjjel-nappal három óránként, elnyûttem két mérleget, meg az ébresztõórát (éjjelre mindenig felhúztam), közben fejtem éjjel-nappal és bõgtem. Három hetesen mindehhez hirtelen felébredt és elkezdett nem aludni napközben. Evés továbbra is éppen hogy (mikor hogy), alvás cipelészés közben, kiságyban üvöltés. Egy hónapos: cici kiköpködése, konok tekintettel, vagy tanácstalan cumizás (mintha elfelejtett volna szopni). Másfél hónapos: hol eszik, hol nem. Egyetlen alkalommal ébred fel az éhségtõl: az éjszaka közepén. Akkor halálra eszi magát, amennyire a cicik engedik. Két hónapos: hol eszik, hol nem (hol 50, hol 180). A bal cicibõl háromnapos kora óta alig hajlandó, van, hogy kapásból kiköpi. Anya naponta kétszer megnézi, hogyan kell tápszert csinálni. A digitális mérlegben lemerül a duracell. A gyereket közben elkezdi érdekelni a világ, az evésnél mindenesetre jobban. Egy órák, másfél órák a cicin, négyóránként, mert gyakrabban nem kéri. Anya az idegbetegséghez közelít, azt érzi, ha egy percre lazít, a kisasszony passzolja az egész evéstémát.
Ja, hadd tegyem hozzá: mindeközben hathetes kora óta "beszél", vigyorog, egy hónaposan az oldalára fordul, két hónaposan kinyomja magát hason a kezével - és hetente átlag 15 dekákat hízik.
Két és fél hónaposan hirtelen megtáltosodott: napi stabil hat kajálás, ebbõl egy éjjel (késõ este viszont nincs), két alvás napközben, minden ok. Ki tudja, miért és hogyan. Azért egy trükköm van: igyekeztem leszokni a mérlegrõl. Nálam ez úgy ment, hogy elõször éjszaka nem mértem (úgyis elaludt a cicin). Innentõl máris nem tudom, mennyit evett összesen, szóval a többi mérés jelentõsége is egybõl csökken. Aztán, mivel reggel mindig többet eszik, elkezdtem csak reggel-délelõtt mérni, illetve csak akkor, amikor éreztem, hogy sokat evett ;) Plusz ennek ellensúlyozására gyakrabban (ne röhögjetek, naponta) tiszta súlyt mérek. Ebbõl látom, hogy gyarapodik, és innentõl az már nem lényeg, hogy egy-egy evésre mennyi jut. Közben egyik pillanatról a másikra elkezdtek világos igényei lenni, ezeket igen egyértelmûen jelzi. Etetni most sem könnyû, mert ficereg, vigyorog, minden elvonja a figyelmét,néha le is kell tenni közben, nyúlnak az evések (meg a cici Kép)), büfizik, kakil, mindent csinál evés közben. DE: már több hete kifejezetten jól eszik, 18-20 dekákat dob hetente, szóval elrendezõdött, egyik napról a másikra, magától. Egyet vettem észre: idegen helyen, illetve társaságban kezdettõl fogva jobban evett.
Cicóka most múlt három hónapos, három-négy napja annyit eszik, mint egy kis víziló. Tegnap jóformán egész délután evett (másfél óránként kért), lassan nyugalomba teszem a fejõgépemet. Ja: és a múlt éjszakát átaludta.
A tanulság:
1. egész biztosan nem hal éhen a te babád sem, még ha úgy is néz ki eleinte
2. az orvos mondhat akármit, rá fogsz jönni, hogy te tudod a legjobban, hogy a te babádnak mi a jó, rá figyelj elsõsorban
3. vannak olyan gyerekek, akikhez extra adag türelem kell, meg trükkök, meg erõs szív Kép, úgy látszik, a tied meg az enyém ilyenek. De egy hónapja még én sem gondoltam: tényleg nagyon meghálálják.
4. még ha most nem is hiszed, a dolog egyik napról a másikra, vagy egyik pillanatról a másikra is hirtelen rendezõdhet
Sajnálom, hogy most nem tudok neked többet mondani/segíteni, de addig is, amíg a nehéz idõk tartanak, küldök egy nagy-nagy türelemcsomagotKép
Üdv
Kriszi + Cicóka (13 és fél hetes)
Kriszi
 


Iboly! Virág! Akik tudtok segíteni!

Mit csináljak? Gábor fiam igényiet szem elõtt tartva 24 hetesen 5,5 hónaposan elkezdtem a gyümik bevezetését. Evett már almát, banánt, körtét, õszibarackot, sárgabarackot enni. A narancsot továbbra is imádja, elõtte nem is lehet enni, mert oriási patáliát csap, ha nem kaphat belõle. Az, hogy szereti úgy derült, ki, hogy ettem a narancsot, a fiam az ölemben ült és rábukott. Hagytam, mert azt hittem kiköpi, mert savanyúnak fogja találni... nem találta annak.
Az elsõ probléma. 2 hete kapja ezeket. Az õszibarackot nem szereti, az kilõve. A körtét csak 1-2 alkalommal kapott most került terítékre. Banánnal kezdtük, meg almával.
Nem volt vele gondja eddig. Rendesen kakilt, viszont 3 napja újra elõjött a kólikássága. Nem tud segítség nélkül kakálni, pedig nem adok neki banánt, sõt tegnap semmit sem akartam neki adni, had tisztuljon, de követelte az adagját, úgyhogy kapott. A széklete sokkal hígabb mint a banános, szóval nem olyan kemény. Ne adjak neki semmit? Az lehet, hogy a folsav+vas tabletta váltotta ki belõle? Kb abban az idõben 2 napig szedtem, aztán gyorsan leálltam róla.

Ma voltunk kontrolon a pulmonológián az 1 hónappal ezelõtti hörghurut miatt. Említettem neki, hogy amikor a pépes dolgokat kapja a gyerek akkor elkezd hörögni, mint akinek majdnem cigányútra ment a falat (pépes), és ott megakadt, csak nem éri köhögési inger ezért nem köhögi fel. Kb 10 perc után köhög egyet és akkor el is múlik. (A védõnõt is kérdeztem errõl és vele okoskodtuk ki ezt) A pulmonológián viszont elküldtek az I. sz. Gyerekklinikára nyeletéses röngenre. Lehet ez allergiás reakció vagy valami más. A dokinõ valami szûk érgyürûrõl bszeélt, de biztosan nem mondott.

mi legyen a hozzátáplálással? A Ti tanácsotok elég fontos számomra. Vagy várjam meg a vizsgálat idõpontját. A pulmonológián a dokinõ kérdezte hogy bukik e a Gábor, és igen volt a válasz. Ez sem tetszett neki... Nekem sem, de még a Heim pálban is azt válaszolták az ilyen jellegû kérdésemre, hogy túl sokat eszik, csak rá kell nézni... Rendben van, hogy 5 hónaposan már 9040 g volt, de akkor is visszabukik, ha csak pár kortyot ivott.
Emlékszem Iboly szavaira, hogy a kólikásság is lehet allergiára utaló jel... Mi a véleményetek?

Köszönöm
puszi
sasha és Gábor

Kép
sasha
 
 


PeLE!

Írtam neked E-mailt, remélem átment. Mostanában mindig visszadobja a leveleimet az fw hogy nem sikerült elküldeni elküldöm 6x és mind a 6 megérkezik...

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok lányok!

Csak egy kérdésem lenne, a Laktoherb teát lehet folyamatosan inni, (azaz több hónapig) vagy csak olyankor érdemes, - mondjuk néhány napig - ha kicsit több tejet szeretne az ember termeltetni?

Köszi!

Yoan
yoan
 
 


Ágci,

köszönöm a leveleket, megkaptam, holnap viszem is öket magammal.
Én azért délben kezdtem a hozzátáplálást, mert a napirendünk ismeretében ez tünt a legideálisabbnak. Ugyanis Elli hajnalban eszik egyszer, aztán visszaalszik. Utána 1/2 7 -1/28 körül ébred és szopizik megint. Ilyenkor fennmarad. De én ezt számítom nála "reggelinek " és ilyenkor még nem akartam neki tízórait adni. Viszont az un. tízórai ba mindig bealszik (kivéve az elmúlt héten, akkor volt pár nap, amikor nem ) és alszik jó 3 órát. Vagyis ez a napi nagy alvása.
HA szopi után akarom etetni, akor szerinted fel kellett volna ébresztenem az alvó gyereket és megkérdezni, hogy ugyanmár, akarsz-e pépeset? Hát, én nem ébresztettem fel és ébren tartani sem próbáltam. Így aztán maradt a dél. Mert ugye az új dolgokat nem jó du-n bevezetni, hogyha valami problémát okoz, akkor az még napközben kijöjjön.
Nem én alakítottam így a napirendjét, hanem õ saját magának. És ha de nem alszik rendesen, akkor sem szokott du-n pluszba aludni, csak a 2* 20-30 percét. Az meg annyira kevés neki, hogy 5 után már nem lehet bírni vele.

Amúgy szívesen olvasnám, hogy miért rossz, ha a déli idõpontban kezdi az ember a hozzátáplálást.

Te mit csináltál volna a helyemben? Komolyan érdekel, mert nekem ez tünt a logikus megoldásnak.
Vagy szerinted lehetett volna neki reggel 1/2 7-kor gyümit adni? Utána meg esteleg fözeléket? Azért ezt én nem tarpm annyira jó megoldásnak.

Amúgy ma is megkínáltam délután szopi után és simán megevett egy almát. De legalább nem hisztizett elõtte.

macsek
macsek
 


Kryss,

köszönöm, hogy felajánlottad a segítségedet, majd mondom az unokatesómnak. Lehet, hogy még a hétvégén élni fogunk vele.
ON
De én azt hiszem, hogy õ nem fog rendszeresen a Babanetre jönni, mert nem tud annyira magyarul írni. Esetleg nem ismersz valami hasonlot németül? És az LLL-nek van weboldala németül? MErt én eddig csak a magyart ajálgattam, neki, d enem vagyok benne biztos, hoyg meg is nézte.
Beszélni nagyon jól beszél magyarul, csak írni meg olvasni nem szeret annyira. 7 éves kora óta kinn él, szóval érthetõ.
OFF

macsek
macsek
 


OFF
LÁnyok! Iboly kéri, hogy ha nincs nagyon ellenetekre, akkor bombázzuk meg a HírTv-t emailekkel (info@hirtv.net), hogy milyen jó volt ez a mûsor és milyen jó lenne, ha rendszeresen lenne ilyen mondjuk hetente és ha lehet, akkor Iboly legyen a vezetõje. (Azért, hogy nehogy valami nem hozzáértõt találjanak.)

On
Macsek! A Liga Nemzetközi honlapján vannak linkek és ott megvan az Ausztriai és német Liga honlapjának a címe is.

Én is kiváncsi lennék Ágci véleményére, hogy miért nem jó a dél körüli idõpont a hozzátáplálás elkezdésére?

Yoan. Ha ízlik, akkor mértékkel (tehát napi 1 bögrével) nyugodtan megihatsz. Viszont többen is mondták itt a neten, hogy egy idõ múlva már nem ért semmit, mert hozzászokott a szervezetük. Szerintem ha mértékkel iszod, abból em lesz baj (figyeld a babád, hogy nem puffad-e tõle), de talán úgy a leghasznosabb, ha akkor iszod, amikor éppen szükség van rá.

Sasha! Azt hiszem, hogy én a helyedben most a banánt totál kerülném és ha Gabi nagyon, de nagyon enne mást is, akkor a vizsgálat eredményéig csak almát adnék neki. Az ilyen pici babáknak még nem igényük a nagy változatosság. Akár hetekig is képesek ugyanazt enni. Remélem, minden rendben lesz nálatok! Kép

Kriszi! Annyira tetszik, ahogyan összefoglatad Macinak a dolgokat! El is mentem! Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Menta köszönöm!
Azóta (de nagy idõKép) almát kap csak. A széklete rendbejött, de hogy minek köszönhetem azt nem tudom. Lehet a banán elkerülésének. Mindegy most csak alma, aztán banán majd valamikor egyszercsak... azt nagyon szeretiKép

Mi volt a Hírtv-n a mûsor címe. Most nincs idõm visszakeresni, de szivesen irok egy gyors emilt.

sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha! Ketten volt a címe. És ma délután fél 4-kor ismétlik.
Helenát is nagyon megfogta annak idején a banán, pedig õ is nagyon szerette. Aztán most már egyáltalán nincs gond azzal, ha banánt eszik. Hozzászokott. Kép

Macsek, a cím: [url=http://www.lalecheliga.at/" TARGET="_top]http://www.lalecheliga.at/[/url]

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

ESTE MEGNÉZTEM IBOLYT A HÍRTV-Ben!!!!!!!!! Tényleg jó volt nagyon a mûsor,csak nagyon rövid, rám számíthattok, írok a hírTV-nek ezügyben, Menta!
A férjem is nézte, és teljesen egyetért azzal, hogy a babák addig szopjanak amíg õk igénylik, és ha már nagyobb és huzogatja az anyja pulcsiját tejért, akkor adni kell neki!

Pele,
Köszi a bókot, és hogy megnézted Zsófit!

1kérdésem lenne: Hogyan kell fagyasztott tejet felolvasztani? Azért kérdezem, mert ki szeretném próbálni hogy Zsófi elfogadja e a fagyasztott tejcsit. Azt tudom, hogy nem lehet felforralni, és szobahõmérsékleten kell felengedni, és utána? lábosba teszem kicsit fõzöm? ,vagy cumisüvegbe öntöm és csak megmelegítem? Avent steril zacsiba fagyasztok.

még1: Szerintetek a chicco hidegsterilizáló jó? én ezt használom, de elég erõs szaga/illata van, és nem vagyok benne biztos, ha kiöblítem utána nem marad-e az üvegen, v. a mellszívón ez a ·"vegyszer".

kösz

pusz

Brokkoli és a MA 4 hónapos Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Lányok, ezt írtam be a TV-nek. Ugye nem nagyon béna?


Tisztelt HÍR-TV!

Nagyon szeretem a mûsorukat, a férjem is!
Amiért írok most Önöknek a tegnap esti mûsorral kapcsolatos ami a
szoptatásról szólt. Jelenleg itthon vagyok 4 hónapos kislányommal, akit
szoptatok, és minden ezzel kapcsolatos mûsor érdekel. A KETTEN c.
interjúban Rózsa Ibolyát hallottuk nyilatkozni, aki egy szoptatási
tanácsadó, és nagyon érdekes dolgokat említett, DE nagyon rövid volt
a mûsoridõ és sok fontos dologról nem esett szó. ( pl. fejés, anyatej
fagyasztás )
Nem tudom van-e lehetõségük arra, hogy ha rendszeres mûsorok
mennének az anyaságról, szoptatásról, terhességrõl a Hír-TV-ben, mert
szerintem nagyon sok kismamát érdekel, és ahogy Rózsa Ibolya is
nyiilatkozta rengeteg anyuka INFORMÁCIÓHIÁNY áldozata, ami sajnos a
szoptatás rovására megy. Ráadásul más TV csatornákon sem találunk
ezzel kapcsolatos adásokat.

Mégegyszer köszönöm Önöknek, hogy elolvassák levelemet, és
remélem más anyuka is úgy gondolja, hogy egy ilyen felkészült, profi
tanácsadó mûsorát szívesen megnézi akár egy héten többször is, aki
segítséget tud nyújtani a kismamáknak.

köszönettel
brokkoli
 
 


Erika!
Szerintem tök zuper a levél! Kép
Úgy kell felengedni, hogy elõször sima hideg vízbe tszed, majd langyosabba, majd melegebbe majd kb 37-40 fokosba. A fokozatosság a lényeg. Fõzni ne kell.
A hidegsterilizálásról nem tudom, hogy mit mondjak, mert nem ismerem igazából közelrõl.
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Menta!
Miért kell így felolvasztani?
Gondolom, hogy az ellenanyagoknak nem tesz jót az igen változó hõmérséklet, különösen a melegebbje. Más oka is van?
Ha valaki csak kipróbálni szeretné az olvasztott tejet, akkor szerintem az sem baj, ha nincs meg benne minden lebomlásra hajlamos dolog. Nem jelentõs pótlás céljából, tehát ritkán és csak 1-1 étkezést kap a baba fagyasztottból, akkor elég az olvasztott anyatej azon elõnye, hogy nem mossa le a védõréteget és profin úgy vannak benne összeválogatva benne a tápanyagok, ahogyan az a babának kell, nem?

Mi mindig mikroban olvasztottuk. Az elején sterilen, de féléves kora után már a lefagyasztás is folpackban történt.

Hidegsterilizálás: a chicco folyadékot nem ismerem. Leggyakrabban fõztem a szívót és a többi eszcájgot (citromsav a vízkõ ellen), de a Neomagnolt pl ivóvíz fertõtlenítésre is lehet használni. Azaz a megfelelõ koncentrációban biztosan nem mérgezõ. Az, hogy érzi-e a baba az ízét, az úgyis a gyakorlatban derül ki. Lassan közismert lesz, hogy Zsombit semmi nem zavarta a 10 hetes Prücsökön kívül. Bár az olvasztott anyatej veszett büdös és gusztustalan is. Kép

Snoopy
snoopy
 


Snoopy!
Tudtommal pontosan azért kell így, amit le is írtál.
De igazad van abban i, hogy ha alkalmanként vagy csak 1x kap így a baba, akkor nem is olyan nagy baj, ha ezek az anyagok elpusztulnak. Kép
Menta
menta
 
 


Menta,
köszönöm a bókot Kép, bár töröm a fejemet, hogy valami kimaradt, de nem jut eszembe, mi...

Maci_2,
még eszembe jutott két dolog:
1. (ezt már részben írtam) Cicókának egy idõben, pár hetesen jó volt, ha minél többen voltak körülötte, amikor evett, a beszélgetés, minden, élénkebb volt, jobban szopott. Én a családot csõdítettem ide (nagymama, nagypapa, testvérek, szomszéd barátném, stb.)
2. Nappal az is bejött néha az elsõ idõkben, hogy énekeltem szoptatás közben (már ha egyedül voltam), meg fel-le mászkáltam a cicin lógó Cicókával. Az elõbbire nézve: nem is gondoltam volna, hogy mennyi kajás népdalt meg szubrett-táncoskomikus operettduót tudok (ezek jöttek be, mert jó gyorsak, meg pattogósak). Az utóbbi: Roni még nem olyan nehéz, talán neked is bejön a dolog, ha nem vagy túl fáradt. Bár egy idõ múlva már nem ajánlatos, mert a gyerek már túl jól lát majd ahhoz, hogy inkább a tovamozduló világot figyelje a hátad mögött evés helyett Kép))

Yoan,
én Fitolacot vedelek, meg egy házilag összeöntött gyógyfûkeveréket, de azt mindennap, és sokat. A Laktoherb nekem az elején sem sokat ért. Azt mondjátok, ehhez is hozzászokik a szervezetem???
Amúgy nagy gyógyteaivó vagyok, Cicóka pl. nagy zsálya-palástfû-cickafarkfû-keverékek között "keletkezett"...
Egyébként mi újság Esztivel (már ha nem keverem össze a dolgokat), abbahagyta a ciciköpködést? Cicókánál azt vettem észre, hogy elõszeretettel csinálja akkor, amikor fronthatás alatt állunk.

Mindenkitõl kérdezem: nálatok hogyan hat/hatott az evésre a Di-Per-Te oltás? Cicóka tegnap kapta meg az elsõt, és tegnap este lázas-bágyadt is volt rendesen, kettõs-hármas kluttyokban nyelte a tejcit, mint egy szomjan halni készülõ sivatagi vándor. Ma már nincs láza, viszont a kajarendje teljesen felborult, hajnal óta egész rövid idõnként kér cicit, de csak egy keveset húz mindig (5-10 percig), aztán tiltakozik, sír, minden, le kell tenni, és egy idõ múlva kezdi elölrõl. Egy -másfél óra múlva belefárad, és elalszik szopás közben (és akkor alszik másfél órát). Most már harmadszor alszik ma, ilyet egyáltalán nem szokott, sétálni sem tudtunk menni, azt az idõt is átaludta. Az éjszakát átaludta, ezt két napja csinálja, szóval ez egy frissen szerzett képesség, nem az oltástól van. A többi szerintetek lehet az oltás miatt? Vagy kezdjek aggódni, hogy más baja is van? Tegnap a doktornéni nem talált semmit (különben nem is kaphatott volna szurit).

OFF: Sajnos nem láttam Ibolyt a HírTv-ben sem tegnap (a tegnap esténk kicsit másképpen alakult, Cicóka hol az apján, hol rajtam próbált aludni), sem ma (négykor innen tudtam meg, hogy ismétlik), tudna valaki írni arról, mirõl volt szó?

Üdv,
frontmentes napot mindenkinek
Kriszi
Kriszi
 


Sziasztok!

Brokkoli, nagyon klassz a levél! :-) Hátha lesz valami foganatja...

Menta, köszi a Laktoherb tanácsot!

Kriszi, jól emlékszel, nálunk is volt cicikiköpködés. Mostanában viszont inkább csak forgatja a szájában. A nyelvével lökdösi, de elég hamar újra visszaveszi. És a ficergés is megy még, de az is kissé visszafogottabban. Viszont mostanában már annyira érdekli a világ, hogy a szopikba már egész ritkán alszik csak bele, és mert magától meg még nem tud elaludni, így gyakran egész nap megy a nyüszögés. Álmos és fáradt, de a délelõtti, délutáni, alvás helyett inkább állandóan nézelõdni akar, meg kalimpálni. Õszintén szólva elég tanácstalan vagyok emiatt. Hiába ringatom, (karban, vagy hordozóban) simizem, stb... el nem alszik az Istennek se, hanem forgatja a fejét, közben viszont dörgöli a szemét és nyüglõdik. Ha meg lerakom a kiságyba, akkor elõbb nyüszög, majd kis idõ múlva már kivörösödve bõg, de nem alszik.
A Fitolacot is ki fogom próbálni. Jó ize van?

Puszi!

Yoan
yoan
 
 


Sziasztok,
most csak röviden:

Teaivók:
vigyázzatok a menta és zsálya tea csökkenti a tejtermelést, olyannyira, ha vkinek több a teje mint szükséges, akkor ezt ajánlják!!!

Lányok, írjátok léccike oda mennyi idõsek a babák, mert van akinek nincs a profiljában errõl info, és nem mindegy, hogy egy 6 hetes vagy egy 6 hónapos baba ficereg az öledben szopi közben.Kép Így idõt takaríthatunk meg a válaszokkal.

a hozzátáplálást, ha lesz idõm leírom, miért gondolom én úgy mint korábban írtam.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Iboly!
Sajnos nálunk nem fogható a HÍRTV. Van aki felvette videóra a beszélgetést?

Nagyon kiváncsi vagyok ám Rád!

Snoopy
snoopy
 


Helló!

Néztem én a Hírtv-t, de azok csak a háborúról beszétek, meg még 40-kor is ment a Híradó... Több Hírtv is létezik??? Nem hiszem de hátha nem egyre gondoltunk.

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy tetszett a mûsor! Én ugyan úgy éreztem, hogy egy gondolatot sem tudtam igazán befejezni (ez fõleg azért aggasztott, mert így benne maradt egy félreérthetõ állítás, miszerint a kismellû nõknek kevesebb tejük volna, ami nem igaz), de azt hiszem, 20 percbe képtelenség még több mondanivalót besûríteni.

Nagyon köszönöm, hogy írtok levelet! Brokkoli a tied szuper! Remélem, lesz rá lehetõség, hogy induljon egy szopis mûsor, ahol végre részletesen is elhangozhat minden lényeges dolog. Úgy gondolom, hogy felváltva mennénk be LLL vezetõk a tévébe, így mindannyiunkat megismernétek, s azt hiszem, könnyebben vennétek fel a kapcsolatot is velünk telefonon, ha arcot is tudtok kötni a nevekhez.

Sasha, én ma délután tudtam megnézni, a tévé órája szerint 35-kor kezdõdött.

Snoopy, nekem Menta felvette.

Menta, köszi szépen, hogy írtál ide a lányoknak!!!

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Szívesen! Kép
Menta
menta
 
 


Snoopy!

En nem ertem, hogy mitol budos az olvasztott anyatej. En minden nap felolvasztok egy tasaknyi anyatejet, es egyaltalan nem budos. Egyszeruen kiveszem reggel a fagyasztobol es hagyom, hogy a hutoben felengedjen, majd fogyasztas elott az uvegben jo alaposan felmelegitem, majd hagyom visszahulni 'eheto' homersekleture.

Mint a fentiekbol lathato, nalunk semmi valtozas, meg mindig kap potlast. Tegnap pl. megint megprobaltam csak cicibol, de este megint nyuglodes ment, cicibol evett kb. 5 percig, egeszen addig, amig jott rendesen. Aztan csak azt ereztem, hogy o probalkozik, aztan kb. minden 10. szivas utan nyel egyet. Persze, hogy duhos lett, ezek utan hiaba probaltam visszaadni a cicit, csak uvoltott. Es hiaba cserelgetem a ciciket, mar az sem jo. Van ugy, hogy kettot tud nyelni az egyikbol, aztan jon a nyuglodes, de meg a siras elott atrakom a masikra, es kezdodik az egesz elolrol... Mar a 8-10. cicinel tartunk alkalmankent.
Ha fekve szoptatok, akkor forgok, mint a korhinta, szerintem mar Levi sem erti, hogy mit is csinalunk Kép
Szoval, kovezzetek meg, de en meg mindig adom a potlast, mert igy egy kicsit nyugodtabb vagyok. Egyebkent estenkent mar a siras kerulget szoptatas kozben, hogy miert vagyok ennyire bena, meg etetni sem tudom. Mar az is idegesit, ahogy rangatja a mellemet. Ez azert nem normalis, nem? A ferjem szerint mar pszichologushoz kellene mennem Kép Es sajnos 15 het szoptatas utan meg mindig erzekeny a mellbimbom, erzem, hogy 20-30 perc szoptatas utan felazik az egesz, meg az is faj, ha a polo hozzaer.
Hat ennyi a helyzetunk roviden.
Udv, Virag
virga
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?