Új privát üzeneted érkezett!

Minyu!
Köszi a neveket! :)
A Donát nekem is bejön, csak Ádámnak nem. Most olyan neveket keresünk, amik becézés nélük is jól hangoznak. Pl.: Csanád, Milán, Áron... stb. Nem sok ilyen név van sajna. Szóval most még kutakodunk.

Kajla!
Ez a lepkés kép nagyon szuper! :D

Betsy!
De jó már rólatok is látni képeket! :D
szilbee
 
 


Sziasztok!

Kajla!
Nagyon jók a képek Regina már nagyon nagy lány!Jó nyaralást Nektek!

Mi nem vagyunk vmi jól!Mirtill hétfőre taknyos lett elvittem a dokihoz de nem látott semmit.Szívom még most is az orrát de kicsit elkezdett köhögni lehet holnap visszaviszem.
Kedden ágyaztam volna meg Ő pedig a lábam alatt mászkált elesett és úgy beütötte a fejét az ágyneműtartó sarkába,hogy széthasadt a bőr egy kicsit a fején.Megmutattam dokinak(úgyis ott voltunk)azt mondta,hogy figyeljük,hogy nem-e szédül vagy hány mert ha igen vigyem a kórházba mert agyrázkódást kapott.Szerencsére semmi nem volt azonkívül,hogy fájlalta(adtam Nurofent)és aznap nem feküdt rá.Erre tegnap a bébitaxival kinn volt az erkélyen be akart jönni,az első két kerekét már áttette a küszöbön de valahogy megbakkant és hanyatt esett a betonra és megint ott ütötte meg ahol kedden. :( Akkora dudor lett a fején de mára már nem nagyon érezni.
Nagyon ideges vagyok nehogy vmi baja legyen.Holnap majd megint megmutatom a dokinak.
Egyébként jó a közérzete nem látom,hogy baja lenne sőt azóta elég jól eszik.

Megmérték már 90centi és szerintem hízott is egy kicsit!

És képzeljétek Mirtill 1 hete a nagy kádban fürdik! :D Már hajat is mostunk benne és nem volt sírás.

Mostanában elkezdett csúnya szavakat mondani pedig úgy vigyázunk,hogy ne mondjunk előtte semmi ilyesmit.
Ha vmi nem sikerül neki eldobja a játékot és azt mondja,hogy hülye.És mondja még de azt ritkábban,hogy szar.
Nem nagyon reagálok rá semmit mert ha rászólok annál inkább mondja.Vagy nem jól teszem?

Pár napja a hiszti is elég gyakori.Lefekszik a földre,csapkod és ordít.Ha fel akarom venni kifeszíti magát így ott szoktam hagyni és egyszer csak abbahagyja.Van amikor az ajtót vagy a falat üti és néha beleveri a fejét a földbe.Szerintem lassan a dackorszak felé közeledünk.
Már van éntudata mert egyregyakrabban mondja,hogy én is.Eddig Mirtillkének hívta magát és harmadik személyben beszélt magáról.

Teszek pár képet.
Szilbee!
Az egyiken rajta vagyok így eldöntheted kire hasonlít Mirtill. :)

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

Már régen írtam nektek, nem győzök olvasni!

Jövőhéten kezdjük előrről a tesoprojektet. Képzeljétek kaptam valami újfajta természetgyógyászos kapszulát. Méhpempőt.
Állítólag a méhkirálynőből vonták ki, mondván ő aztán ismeri a dörgést! Hát remélem segít valamit!

Csúnya szavak: hát, mi nagyon sokat vagyunk a játszon és sajnos vannak olyan gyerekek akik így 3-4 évesen több csúnya szót mondanak mint szépet. Persze anyuka ott vigyorog a padon, hogy milyen vagyány az ő kisgyereke. Így Anna felszedte az "isten faszát". Képzeljétek, multkor vendégségben voltunk és ott elkezte mondani. Majd elsüllyedtünk szégyenünkbe apával.
De hát imádja a gyerekeket és megőrül a játszótérért. Mostanában elszoktam vinni egy másik játszóra csak az messze van tőlünk, de ott kulturáltabbak a szülők és a gyerkőcök. A másik játszó közvetlen előttünk van, így nehezebb elcsalni.

Hétvégén kamionos találkozón voltunk, nagyon élvezte Anna, mindegyik kék színű kamion apáé volt, jókat nevettek rajta a többi kamionosok. Férjem cége is kivonult, úgyhogy Anna végig"vezette" a hétvégét, ki se lehetett szedni a kamionból.

Szilbbe: Aranyos neveket válogattok, nekem még tetszik a Dominik(Domi) a Levente(Levike) a Benedek(Beni) és Barna(Barni).
Bár már mi is ott tartanánk, hogy válogathatnánk.

Na, megyek, ki kellene még találni mi legyen az ebéd!

Csucsu

Kép
csucsu74
 
 

 
 

Szilbee: találtam még pár aranyos neveket:
Ábel, Ákos, Áron,Patrik, Alex, Márk, Loránt, Gergő, Erik




Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

irtam egy csomót és Nándi kilőtte :evil: :evil: :evil:

Majd jövök...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Nah, próbálkozok megint....

Betsy :)
Mindig olyan keveset irsz,irgum-burgum. De azért jó, hogy jösz néha. és örültem a képeknek!

Patrisa :)
mozi milyen volt?

Kajla :)
milyen helyes pilléd van :lol:

Szilbee :)
sógornőmék sem találtak még nevet Ketteskének :) Igaz, mivel nem tervezett baba, ezért annyira nem is lelkesek (legalábbis sógornőm) vagy a fene se tudja, nehéz rajta kiigazodni :oops:

Ildikó :)
Remélem, már jobban van Mirtill. Minap Nándi is beverte a fejét az éjjeli szekrénybe, ömlött a vér, apa persze jól megijedt, de Móki fél perc múlva már nevetett.
hiszti: sajnálom, hogy nálatok is van, sztem valamilyen formában szinte mindenkinél előfordul. És szuper, hogy ha otthagyod, reagál rá és abbahagyja. (Nándor sajna nem...)
Csúnya beszéd nálunk még nincs, de mivel apa kicsit szabadszájú, ezért nem hiszem, hogy megússzuk... :? Nem tudom, mi a helyes taktika ilyen helyzetben. Sztem én rászólnék. De igazad lehet, lehet, hogy még rosszabb.

Csucsu :)
drukk-drukk!!!
méhpempőről én is hallottam, csupa jót! Bár ilyen összefüggésbe még nem gondoltam bele (mármnt, hogy a méhkirálynő tudja a frankót :lol: )
Mikor mi megyünk játszóra (ált reggel 8-ra már ott vagyunk, de van, hogy már 7-kor :roll:) akkor még nincsenek gyerekek, csak ritkán :roll: De épp ma mondta a védőnő (az egészségház udvarán van a játszó), hogy kedden délutánra szerveznek megint baba-mama klubbot. Nagyon örülök neki :)

Rólunk: kérdésem lenne szobatisztaságról. Szal ugye ott tartunk, ahol néhány hónapja is: belepisil a nagywc-be (az esetek 90%-ban), de sosem szól se kakánál, se pisinél. Délután, ha jó idő van, adok rá kisgatyát, de rendszerint moshatom is ki. Hiába ületetm bilire, wc-re, 5-10 perc múlva pisis-kakás a gatya. Magyarán n (sztem) mégnem érett a szobatisztaságra. Szerintetek van értelme kisgatyával szenvedni (ma már a 3.at mosom és persze stresszelem magam rajta...) vagy hagyjam az egészet a pékbe, egyszer majd rájön, hogy szólnia kéne (attól félek, hogy olyan lusti, hogy sosem fog szólni :shock: :roll: )

megyek gatyát mosni :cry:

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Minyu
kissé drágább megoldás, de ha az anyagiak engedik, vegyél neki nadrágpelust. Azt bmikor le tudja saját maga tolni (ergo nő az önbizalma, hogy önálló). Nálunk Anna azokkal a dolgokkal halad a legjobban, amiben megmutathatja, hogy ő mennyire önálló. Persze minden gyerek más, de egy próbát megér...

Csucsu
mennek a drukkok!!!!

Csúnya szavak: eddig még megúsztuk, de sajna időnként én is elfelejtkezem magamról (igaz csak a szalonképesebb verziót használom), így tartok tőle, hogy a legváratlanabb helyzetben beéget minket.

Szilbee
Botond?

Hétvégén itt voltak a barátnőmék Dunakesziről, a kisfiuk ápr. végén töltötte a 2. évét. Annával tök jól megértették egymást, majd teszek egy képet a közös bringázásról.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


no comment...
Kép

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Roberta!
Ádám kilőtte a Botonfot, az óvszermárka miatt. :oops: :lol:

Csucsu!
Az Áron és Márk felkerült a listára. A többi név nagyrésze pedig a rokonságban megtalálható. :? Pedig az Ákos nekem pl. nagyon tetszik. Ja és a Dominik nevet lecigányozta a rokonság egy része. Nekem ez meg se fordult a fejemben. :shock: Szerintem nem olyan, de hát... na mindegy. Nekem egyik ismim kisfia is Dominik, biztos azért nem merült fel bennem.

Ildikó!
Mindkettőtökre nagyon hasonlít Mirtill. :D
szilbee
 
 


Sziasztok!

Minyu!
Én adnék rá pelust és majd fog Ő szólni ha elérkezettnek látja az időt a szobatisztaságra.Ha nem szól amikor pisilni-kakálni kell szerintem sem érett még a szobatisztaságra.
Mi még nem nagyon próbálkozunk és szerintem csak jövő nyáron fogjuk kezdeni ill.amikor Ő szól.Ez lehet hülyeség de én úgy gondolom,hogy tudni fogja Ő mikor érett rá.
De ez csak az én véleményem!
Mirtillnek szerencsére nem vérzett a feje de nagyon megijedtem főleg amikor másodszor is beütötte.Tegnap elvittem de mindent rendben talált a doki.
Sőt amióta beütötte a fejét eszik.Lehet most ugrott helyre vmi! :)
Ma szólt,hogy kér enni éhes!Ilyen még sosem fordult elő!

Csucsu!
Hajrá!Most biztosan összejön a kistesó!A méhpempőről én is sokjót hallottam érdemes megpróbálni!

Szilbee!
Nekem tetszik a Lőrinc,Botond,Áron,Ármin és Vencel.

Nagyon oda kell figyelni mit mond az ember mert mindent megjegyeznek.Mirtill már mindent elmond.
A múlt héten voltunk a doktornőnél,beszélgettünk majd Mirtill megszólal:Apa cigarettázik! Mindenki jót nevetett rajta és Apa kapott egy fekete pontot a dokinénitől! :D
Én próbálok odafigyelni a beszédre de néha kicsúszik a számon pár "szép"szó.Pl.a szart tőlem tanulta mert felbotlottama kocsijában és mondtam,hogy kivágom ezt a szar kocsit.És azóta mindig mondja,hogy:"szaj kocsi"

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

A mozi csúcsszuper volt! Apával kettesben, melegvíz, és sötétség. :wink: Na de félretéve a tréfát, tényleg jó volt. Bár a film először nem tetszett (fekete-fehér, feliratos), de aztán mégis jó volt. A Pszicho-t néztük. Sajna ezen a héten nem ér rá hugom (éli a 17 évesek aktív életét), talán jövőhét összejön. :)

Szobatisztaság nagyon jól működik, csak éjszakára kell pelus. Néha van benne pisi.

Csúnya szavakat nem mond, de biztos eljön annak is az ideje, ha többet beszél majd.

Ildikó! Ezzel a "szar játékokkal" én is így vagyok. Néha kicsúszik a számon, ha bugdácsolok főzés közben. :?

Fiúnevek: nekem a Krisztofer a favorit, nem is tudnék mást elképzelni. :D

Na megyek, mert Vani kisasszony már 7-től alszik, ki tudja mikor kel reggel.

Kép
patrisa
 
 


sziasztok!
elmegyünk nyaralni egy pár nap múlva,elöször Zamárdiban leszünk,utána húgoméknál Környén.Aug.közepén jövünk vissza.Remélem jó idönk lesz,nem úgy mint itt(most is szakad az esö)
Mindenkinek kellemes idötöltést,akár nyaralásnál,akár otthon :lol:
Ha gépközelbe kerülök,írogatok.
puszi

Kép
Kép
ritago
 
 


..ja,voltunk dokinéninél kontrollon,13,4 kg és 94cm Leonie. :shock:
szobatisztaságra azt mondta,hogy nyugodtan várjunk vele..magától megoldódik.ne ültessem bilire,ha még nem szól(néha szól,de amikor már elvégezte a dolgát)mert ez annak a jele,hogy még nem érett meg rá.

Csúnya szavak nálunk sincsenek,még a kezedeteknél tartunk beszéd terén :lol:

fiúnév:nekem ádám és András tetszik :)

Kép
Kép
ritago
 
 


Ritago! Jó pihenést, és jó időt kívánunk nektek!!! Mivel jöttök haza?

Ma felhívott a védőnőnk. :shock: Nem tudom mi ütött belé. Kb. 1 éve a hírét se hallottuk. Mondta, hogy aug.-ban ne felejtsük el a tanácsadást, és kérdezte sokat beteg-e Vanessza. Mondtam neki, hogy szilveszter óta nem volt. Erre ő: majd a közösségbe, meg a strandon úgyis összeszed valamit. Hát komolyan ez a nő...belebeszéli az emberbe a bajt. :? Útálom!

Kép
patrisa
 
 


patrisa :)
köszi szépen!
autóval,mert a kutyusunkat is hozzuk.meg így jobban tudunk mozogni otthon :wink: de visszafelé maradok egy héttel tovább Lénivel és Bécsböl repcsivel jövünk vissza.puszi
védönö :twisted:

Kép
Kép
ritago
 
 


Rita!
Jó pihenést!! 8)
Kép
szilbee
 
 


szilbee :) köszi
rakok még egy pár képet. Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ritago
 
 


Csak gyorsan:
nyaralóknak szép (szebb) időt

Este majd még jövök :D :D :D

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


A bilizésben nem volt visszaesés. Vettem neki egy rakat bugyit és abban jár játszira. Kénytelen ott pisilni, a bokorban, mert minimum 2 órát lent van, de akár 4et is, addig nem bírja. De szerencsére mindig szól. Egyszer volt baleset, szólt, anyós fel akarta vinni, mivel már a ház előtt voltak. Addig nem bírta. Most vízhatlan lepedőre vadászok, aztán mehet a délutáni alvás is. Voltam egy gyógyisegéd boltban, gondolván, hogy majd ott lesz. Mondta a néni, hogy szokott lenni, de valami brutál árat mondott a 90x100as lepedőre. Nekem meg két méter kell, van, hogy a feneke a falon van, nem elég csak középre.

Csúnya szavak:
Ezt eddig még megúsztuk. Gondolom max addig a hétig tart, amíg nem megy oviba. Az meg messze van. Még nem tudom, hogy reagálok, de szerintem sem jó hepajt csapni.
Én elég fegyelmezett vagyok, 7 év tanítás megtanított, hogy egy csúnya szó, és még fél év múlva is az orrom alá dörgölik. Anyós és Robi sem káromkodnak, akik szintén sokat vannak vele. Reménykedem, hogy mi leszünk a minta.

Én tudat:
1-2 éves kor között kialakul, néha korábban. Ha a tükörképét önmagaként azonosítja, már megvan. Ha pl a homlokán lévő foltot a tükörben látva le tudja törölni, az már biztos jel.

Minyu,
Szigorúan gyerek nélkül írok :D Nagyon dühít, amikor megtalálja a nagy szürke gombot. Natinak bébikorában is érzéke volt hozzá. :twisted:
Nem akarom mondani, hogy biliszakértő lettem, csak vélemény :oops: Natiról levettem a pelust és érett rá, nem volt előzmény(azaz nem ő jelzett). Nem mindig szól, de ha érzi, rohan a bilihez, wc-re, önállóan. Nincs sok értelme, hogy hosszasan üljön rajta. Fontosabb, hogy el tudja indítani a vizeletét (ez a képesség, ugyanúgy, mint a járás, elég nagy szórást mutat), amikor akarja, nem csak amikor jön, akkor szaladjon. Akkor már esetleg késő. Ahogy fentebb is írtam, akkor nálunk is van baleset. Tehát ha akarja, hogy jöjjön, préselgesse a hasát. Amíg ezt nem tudja, csak a gyakori biliretétel megoldás, az meg nem jó szerintem. Nekem ez olyan, mintha pelenka helyett egy bili lenne a fenekére kötve. Ha nem zavarja, hogy bepisil (Natit nagyon) és nem tud akaratlagosan pisilni, akkor szerintem hagyjad. Fiúknál többnyire ez később jön el.
Ja, és rájöttem, hogy a wc sokkal macerásabb még balesetek nélkül is, mint a pelenka. Most már a bilit nem is nagyon akarja Nati használni, néha a szűkítőt sem. Tegnap majdnem beleesett a wc-be. :twisted: Azóta meggyőzhetőbb.

Csucsu,
Drukkolok! Mindegy, mi, csak működjön :lol:

Patrisa,
Aranyos védőnő :evil: Nekünk dokinénink mondta, hogy a második életév a balesetek ideje. Ehhez képest még kék folt se nagyon volt rajta, 2 olyan esésre emlékszem, amikor elharapta kicsit a száját és vérzett. Nem jött be. :D

Ritago,
Jó magas egy felnőtt lesz! Ha hihetünk a statisztikáknak, vagy 1.90. :shock:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés. :)
Voltunk uh-n. Minden Ok. A kistesó egyértelműen kukacos. Többször is megmutatta mi van a két lába között. Képek nem nagyon sikeredtek, de a lényeg, hogy egészséges, mint a makk.
szilbee
 
 


Halihó!

Szilbee! Örülök, hogy minden oké odabenn. :D
Leventének meséltetek már a tesóról? Mennyire tudja már felfogni?

Lorka! Hát igen, vannak "kedves" emberek. Szerencsére lepörög rólam, amit mond. És mivel ő csütörtökönként van jelen a tanácsadásokon, így tuti, hogy kedden megyünk. :lol:

Szobatisztaság: kipróbáltuk éjszakára is, hogy nem adunk rá pelenkát. Vagyis ő mondta, hogy bugyit kér. Az első éjszakát átaludta, reggelre száraz volt a lepedő. Most már általában felkel hajnali 2-kor, pisil és alszik tovább. Olyan ügyes! Nem is gondoltam volna, hogy az éjszaka is ilyen könnyen megy majd.

Rita! Jó pihenést!!! Remélem jó idő lesz rátok, mert a napokban elég szeles idő volt.

Kép
patrisa
 
 


Na, egy kicsit lekiabáltam a nincsenek balesetek dolgot. Nagyban játszik, majd azt vettem észre, hogy összeszorított lábakkal szalad kifelé. Szegénykém elkésett. :wink: Azért hagyott egy kicsit, hogy legyen a wcnek is jó estéje.

Gratula a kis kukacoshoz, örülök, hogy minden rendben van :)

Patrisa,
Nálatok van vízhatlan lepedő?
Hajnali 2kor kiviszitek/viszed pisilni? Robi nem nagyon örülne ennek a programnak. :roll: Reggel azért sokszor meleg a pelus, többször meg száraz, de ez az éjszakai program nem lenne a kedvenc.

Kép KépKép
lorca
 
 


Patrisa!
Már mondtuk neki. :) Igazából nem sokat ért belőle, de mikor kérdezzük, hogy hol a "pici baba" a "kistestvéred", akkor mutogat a hasamra (ami mostanra már elég látványos lett).

Lorca!
Köszi! :)

Teszek egy videót az uh-ról. Nem a legjobb felvétel, de azért talán látszik egy két dolog.

20-21 hetes uh videó
szilbee
 
 


Lorca :)
Köszi a hosszas véleményt! :)
Nos, a pisilés megy akaratlagosanm, tehát ha ráültetjük wc-reés mondjuk, hogy pisilj bele, akkor látszik, hogy megy a hasprés, és pisil is. Viszont abszolút nem zavarja, ha bepisil, bekakil, ezért én most egyideje szüneteltetem a kisgatyázást. Nincsen dögmeleg se, hogy befülledjen a pelusba. Bilire abszolút nem ül rá, sztem alacsonyan van neki. :oops: gumis lepedőt megnézném bababoltban is, nem tudom, merre laksz, de úgy rémlik, a Mester u-i Brumi Maci boltban volt fél-1 éve. Esetleg neten keress rá, hol, mennyi az ára.

Patrisa :)
Tyűűű, nagyon ügyes ez a lány, hogy már éjszakára sem kell pelus. Egyébként sógornőmék is igy vannak, hogy éjszaka 1x kell a 4 éves kislányuk még mindig pisilni.
védőnő: :evil: olyan fura, mert nekünk tök rendes védőnőnk van. Szinte minden tanácsára nagyon adok, nagyon figyelmes, és mindig pozitiv dolgokat mond. (ilyet pl, hogy majd összeszed valamit, direktbe biztos nem mondana)

Szilbee :)
jaj, de jó, hogy minden rendben. Olyan megható volt nézni a videót.

És nagyon hallkan irom csak, de tegnap pozitivat teszteltem. Nagyon korai még, most vagyok csak a 31. tehát még bármi lehet, mindenesetre jó kis névnapi meglepi volt tegnap az Uramnak :D

Megyek bevásárolni.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ja, majdnem lemaradt!

Vikka drága :)
Adél csajnak nagyon boldog 2. szülinapot kivánunk.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
:mrgreen: Kép Jajj de jóóóóóóóóó! Mikor tesztelsz másodikat?? :D
szilbee
 
 


Ja én is 31. napon teszteltem pozitívat, de nekem 29 napos volt a ciklusom. Bár nekem már akkor is halványan pozitív volt. Szóval bizti az lesz!!! Babó!! :D
szilbee
 
 


Szilbee :)
Ma is teszteltem, mert persze nem birtam ki :lol:
ez is pozitiv, sőt, ez már rögtön kétcsikos lett, bár lehet, hogy az érzékenysége is más (a tegnapi valami Be Sure, a mai meg Gabriel és tegnap csak nagyon lassan lett 2 csikos.)
Nah, megyek husit rántok.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Jajjj Minyu ez nagyon jó hír!!! Úgy örülök, hogy két csíkos a teszt! Akkor ez szép kis Csaba-napi ajándék! :)

Kép
patrisa
 
 


Ezt találtam a tesztekről:

[quote][ írta:u]Be sure: gyorsteszt, a fogamzás után 10 nappal vagy a mensi előtt 2-3 nappal megállapítható a várandósság

Gábriel: gyorsteszt, a beágyazódást követő 3. napon már biztos eredményt mutat


Ez utóbbi tényleg nagyobb érzékenységű lehet, de ha a "Be sure" már poztív volt korábban, akkor tutira állapotos vagy! :D
szilbee
 
 


Sziasztok!
Visszaértünk a nyaralásból! Pocsék volt, alig vártam, hogy vége legyen! Az idő rossz volt, Regina beteg lett, valami vírusos sz@rság! Nekem napok óta fáj a fejem! Szóval, otthon, édes otthon!

Minyu!
Micsoda szuper hír!!!

MInden pocaklakóhoz gratulálok! :D

Kép
kajla
 
 


Gyorsan tábli:
Kép


És

ISTEN ÉLTESSE REGINÁT!!!


Ui: sajnálom, hogy ilyen rsszul alakult a nyaralás :evil: :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Kajla! Nagyon boldog szülcsinapot Reginek! Hát jól kifogtátok! :x Tényleg rossz idő van napok óta.
Remélem otthon gyorsan felgyógyultok!

Lorka! Nincs vízhatlan lepedőnk. Ha véletlen becsurog egy kicsi, egyből észreveszi és felébred. Gyorsan lecserélem a lepedőt és a plédet alatta. Ebben a melegben gyorsan megszárad, ha reggel kimosom. Idáig csak 1x volt gond.
Nem mindig ébred éjszaka, csak ha este sokat lőtyöl. Tegnap pl. átaludta az éjszakát és csak reggel pisilt. Egyébként éjszakára bevisszük a bilit, és ha magától ébred és szól, hogy kell pisilni, akkor ültetem rá. Egyébként nem kelteném fel. :P
Emiatt kicsit rosszul is alszok napok óta. Mindig azt várom mikor szól. :?

Ma Tescoban voltunk. Na ilyenkor van gond a pisiléssel. Az úton pisil a fűbe (szigorúan egyedül!) :shock:, viszont a nagy wc-től fél. Volt ma is egy jó kis köröm: szaladtunk egy nagyot, de 10 perc után se pisilt bele. Később megpróbáltuk mégegyszer, akkor sikerült. :lol:

Kép
patrisa
 
 


Minyu: Nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
csucsu74
 
 


Regina!
Boldog Születésnapot!! ...és gyógyulj meg mihamarabb!!


Kép
szilbee
 
 


[quote]S írta:tart - anyák és idősek, munkára fel!
2007. 07. 06.

Már élnek azok a kedvezmények, amelyek a Start kártyás kismamák és 50 fölötti, képzetlen munkanélküliek alkalmazása esetén megilletik a cégeket.

A szaktárcánál értékelés készült arról, hogy az elmúlt pár évben felteltette a munkaadók érdeklődését a Start nevű program, melynek kártyája több mint ötvenezer pályakezdő érdekeit szolgálta sikerrel. A folytatást két további réteg javára kínálják, a kismamákat és az 50 év felettieket a Start egy-egy új alprogramja teszi lehetővé, hogy jobb eséllyel és szabályosan vállalhassanak munkát. E hónaptól már "működik" az a támogatás, amelyik a hölgyeknek nyújt kedvezményt, ha már nem jár nekik gyermekgondozási segély, s el akarnak helyezkedni.

A munkaadó élhet ebben az esetben is azokkal a jogokkal, amelyek kevesebb közteher megfizetését engedik, ha a munkát kereső kismamát felveszi. Nem kell bizonyos járulékokat átutalni az államnak, ha a gyermek egy éves kora után, és az ápolási díj megszűnését követő egy éven belül ismét dolgozni akaró édesanya lesz az alkalmazott a cégnél. Hasonló ellenszolgáltatást ad az állam akkor is, ha a vállalkozás felvesz hozzá bekopogtató, leghátrányosabb helyzetűnek számító jelentkezőt, aki elmúlt ötven éves, alacsony iskolai végzettségű, s persze ennek megfelelően tartják nyilván, mint tartós munkakeresőt.

Akár kismamáról, akár a munkanélküli idősebb emberről van szó, a jogszabály azt mondja ki, hogy a cég két évig mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól. Sőt, az első évben bruttó 15 százalék közterhet fizet a munkaadó, a másodikban is csak 25 százalékot a kedvezményt "hozó" kismama után. A képzetlen öregebb munkavállalók alkalmazása pedig azzal jár, hogy utánuk az első 12 hónapban nem kell közterheket fizetni, a második esztendőben pedig a bruttó kereset után csak 15 százalékot.


Forrás: http://www.piacesprofit.hu/?r=15062
szilbee
 
 


Köszönjük a jókívánságokat! :D

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Minyu!
Gratulálok! :D Nagyon ügyesek vagytok,hogy ilyen hamar összehoztátok a kistesót!

Reginának boldog szülinapot!!

Patrisa!
Gratulálok a szobatisztasághoz nagyon ügyes lánykád van!

Mirtill nagyon jól eszik továbbra is(kopp-kopp!).Én vagy elrontottam a gyomrom vagy összeszedtem vmi vírust de pénteken lázas voltam meg sem bírtam mozdulni tegnap egész nap ment a hasam.Mára már jobban vagyok.Remélem csak gyomorrontás mert ha Mirtill elkaPja agyvérzést kapok.Végre eszik,hízik(11kg)és nagyon nem hiányozna egy fosásos kórság!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


A hétvégi kiruccanás megint jót tett a törpöknek. Az utat is egyre jobban bírják, most egyáltalán nem volt kánonvisítás. :D

Kajla,
Boldog szülinapot Reginek!!!

Minyu,
Nagy gratula a kis pocaklakónak! Bizotos van már akár egy mm! :D
A bababoltos lepedő nekünk nem jó, 140x200as az ágya. :wink:

Szilbee,
A videót hogy vettétek fel? Azért látszik rajta a pici :) Régi szép emlékek. Az egyik dolog, amit szerettem a terhességben, az az uh.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Digitális fényképezővel vettük fel. :)
szilbee
 
 


Minyu!
Teszteltél még??? :)
szilbee
 
 


Szilbee :)
Igen, a tegnap reggeli is pozitiv lett (ez már a 3. fajta), úgyhogy úgy döntöttem, hogy többet nem is tesztelek (mert ugye ezekután egyértelmű, hogy megemelkedett a HCG szint, ha gond lenne -ami nem lesz- akkor vérzés azt hamarabb jelezné, mint a HCG szint csökkenés, és negativ teszt) Filózok rajta, hogy mikor menjek dokihoz, de valszeg várok (ha kibirom) 18-áig, hogy lehessen látni is valamit.

Megyünk játszótérre...

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Mi az 5. héten mentünk először. Mondta is a doki, hogy jó hogy ilyen korán megyünk és nem vártunk a 9-10. hétig. Mert ugye sokan addig várnak. Sok mindent ki lehet szűrni egy korai uh-val.
Szóval 4-5. héten már lehet látni. Ami ugye azt jelenti ugye, hogy a fogantatástól számítva kb. 2-3 hét telt el.
szilbee
 
 


Boldog szülinapot Reginek!

Kép
csucsu74
 
 


Szilbee :)
Jaj, most nem is tudom, mit csináljak,mert a mostani dokimnál nem túl nagy felbontású az UH,és Nándival az 5. héten még semmit nem láttunk (és persze teljesen elkeseredtem). Viszont a dokim valszeg maradt a Söfiben, ami ugye izetős lett, tehát nem valószinű, hogy nála maradok, keresek másikat, de szerettem volna elbúcsúzni még a mostanitól, mert annyira birtam. 18-án töltöm pont a 6. hetet, ezért akarok addig várni.

Csucsukám :)
Nálatok mi újság? Szurik? Nagyon gondolok ám rátok!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Az még olyan soká van! :( De az legalább biztosan fog mutatni valami! 8)

Ja nem is meséltem, de 7 év után újra volán mögé ültem és most mindenhova én fuvarozom a családot. :) A Zuram meg örül, mert így ihat sert (no nem mintha nagy alkoholista lenne, de azért ilyen melegben jól esik neki meló után)!!! :lol:
szilbee
 
 


Minyu:
Szurkálunk-szurkálunk. A mensi 2.-napjától kellett kezdeni,
csütörtökön megyek hüvely UH-ra, hogy mennyire sikerült megnöveszteni a tüszőimet, ha minden jól sikerül akkor szerintem jövőhéten lesz a nagy nap(ok).
Te meg nagyon vigyázz magadra! Nándinak mikor mondogatod, hogy lesz kistesó? Kiváncsi vagyok, hogy reagál majd rá!

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu! :)
Akkor csütrötökön feltétlen számolj be nekünk a tüszőszámokról meg méretekről. A tüszőrepit akkor jövőhéten kapod?
szilbee
 
 


Csucsu :)
Nagyon szoritunk majd, és ha elfelejteném, akkor is gyere és mesélj, és szoritunk majd!
Nándinak majd csakakkor akarjuk tudatosan mondani, amikor doki is megerősitette és a családban is közhirré tesszük. (merthogy a család még nem tudja, és remélhetőleg nem olvasgatják a fórumot :lol: , mert akkor oda a meglepi)

Szilbee :)
Igen, tudom, még messze van, de csüt.-ön úgyis megyünk Tokajba Hegyaljázni (no, csak szolidan :P), addig meg a mai nap, meg a holnapi lesz hosszú, szerdán már tesz-veszk Pestre megyek stb, akkor eltelik a nap. És akkor már nemsoká itt van a jövő hét (hjaaaa...)
Vezetéshez grat!
Én 17 éves korom óta vezetek, de Csabi mikor megkapta a jogsiját, utána jó 4 évig abszolút nem ült volánhoz, mert neki túl sok volt egyszerre a 3 pedál és 5 sebesség (ezt ő maga szokta mondani!) Aztán megnyertük ugye a floridai nászutat, ahol kaptunk 1 hétre egy automata váltós kocsit és ő vezette (mert bérelt autó volt és én még nem voltam 25 éves) és annyira bejött neki, hogy itthon is azt vettünk (Suzuki swiftet) Azóta vezet és imád az automatával vezetni. Rendes váltós kocsit nem is mer vezetni, mert azt mondja, tuti sszetörné (tronicosat szokott néha vezetni, amikor csak löködni kell a váltót, de nincs kuplung)

Na, lelövöm magam.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Nem neked van soká, hanem nekem! :oops: :lol:
Fúú én is így voltam vele, mint a férjed! No meg persze "nem igen láttam ki az autóból". Ezt úgy kell érteni, hogy nem tudtam mindenre odafigyelni, ami a forgalomban történt és ennél fogva közveszélyes voltam. No és úúúúúútáltam vezetni. Most már sokkal-sokkal jobban megy. Talán mert nem kényszerből, hanem saját elhatározásból vezetek és végre "kilátok az kocsiból". :roll: :)
szilbee
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?