Új privát üzeneted érkezett!

Myssnia Kép
nyamm húsleves!

Az én drága férjem epret hozott (inkább nem gondolok bele, hogy a gázszámlát is be kéne fizetni ...).
UGYE MEGEHETEM???? Ugye nem okoz baba-allergiát? Pliiiz help SOS, mert úgy kivánom!

Pussz
Kangi+Julcsi aki végre alszik Kép
kangi
 
 


Nem alszik. Nyekereg Kép

Kangi az Átkozódó
kangi
 
 


Én több doboz epret kaptam ajándékba, meg is ettem. Nálunk semmi gond nem volt. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!
Vegre ideertem..

Beu
Hihetetlen, hogy Lorinc baby mar 2 hetes! Kép

Gomboc, Beu
Nalunk is szokott neha szajremegni Jazi, de nekem is azt mondta a doki neni, hogy a fejletlen idegrendszer miatt. Es mostanaba ritkul is rendesen. Nektek mit mondanak az okosok?

Myssnia
Jo, hogy mar nem erzekeny a sebed. Lehet, hogy csak a kontrollt varta?? Kép
Jazmin pottyei tegnap du.ra teljesen elmultak, pedig meg ki sem valtottam a kremet. Elotte napokig ott viritottak. Nem nagyon ertem, de orulok! Kép Elocom-os kremet irta a doki, ilyen patikai kence, de meg nem valtottam ki, az elozok miatt. Biztosan viszkethet a picinek, ha dorgolozik!!
En is csak hason tudtam regen aludni, most is imadom, de a derekamnak kenyelmesebb haton. De azert mindig hason kezdem a pihit, aztan 3 perc elvezkedes utan forgolodom. Kép

Leszter
39?????? Azt a mindenit! Hat akkor, nagyon hamar csatlakozol Petra Jazmin alvasi gondjaival hozzank! Kép

Kangi
Milyen masszazst mutatott a vedoneni? Hogy kell? En iiiissss!!! Kép Bar ma megyunk tanfolyasra, hatha minket is kiokositanak.

Momo
Nem segitene Zsebin, ha kendoben cipelned? Jazi barmilyen nyugos, bedobom a kendobe es azon pillanatban megszunik nyivakolni! Apa "pihentetese" jo modszer! Kép

Mi eddigi legrosszabb ejszakankon vagyunk tul. De legalabb tul vagyunk! Kép Hajnali 1.15tol -5ig volt nyekerges. Azt hittem falra maszom! A kendobe pillanat alatt elaludt, ahogy kivettem felebredt es nyekergett ,aztan sirt....fel orakat meg hallgattam a nyafizast, de tovabb mar nem volt turelmem. Csajok, letezik, hogy 7es fel hetesen meg mindig a 6 hetes ugrast kinlodjuk? Kepes volt felorankent- orankent szopizni. Szerencsere sokat ittam, tej volt rendesen, csak Jazmin nem lakott jol. Ilyen nincs. Ma folytatodik tovabb a buli. Kép Ja ,es ma megyunk eloszor babamasszazs tanfolyamra, szerintem erdekes lesz. Tuti, hogy Jazi vegig fogja orditani...Hat rolunk roviden ennyi. Megyek es lefexem ameg alszik. Haha...felebredt Kép
Ja nektek nem faj a szopitol a hatatok? Hasznalok parnat, de megis faj a vallam..
Na megyek nyekergobajnokhoz.

Norka aki irto faradt
norkini
 
 


Kangi
En is ettem epret, no allergia. Kép
norkini
 
 


Momo a tejkiutesek ugy tudom az anyatej hormontartalmatol vannak. De hogy miert jon ki az egyik gyereken, es miert nem a masikon.ki tudja?Kép

De jo azoknak akiknek nem kell meltarto. En meghalnek egyelore nelkule, mondjuk nekem jo nagy a kebelmeretem. Kép

Kakukk en fozok, igaz, most mar inkabb csak este. Akkor ugyanis altalaban tuti a 4-5 ora alvas legalabb. Egyebkent meg ha felebred, leveszem a tuzrol a cuccost es majd folytatom. Igy jartam tegnap a brassoival is.Kép

Lacko ma kapta a 3 honapos oltast, nyikkanas nelkul turte. MOst alszik, remelem nem lesz hiszti delutan.

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Beja vagyok egy másik topicból.

Azért bátorkodom írni, mert van egy csomó eladó márkás, használt, de megkímélt, jó állapotú baba- és gyermekruhám 56-tól egészen 128-ig kisfiúra és kislányra egyaránt. Rugik, bodyk, kocsikabátok, pulcsik, nadrágok, pólók, egyberuhák, szabadidõruhák, dzsekik, meg minden, 150-500,- Ft-ig adom darabját. Akit esetleg érdekel, lécci hívjon a 06 70 268 40 49-es számon, vagy írjon: beaszepvolgyi@yahoo.com
Köszönöm!

Beja

UI: Orsoly, sziaKép Emlékszel még rám? Ezekxerint már neked is van babádKép Nagyon örülök!
Puszi!
beja
 
 


Kakukk elfelejtettem gratulalni a hofordulohoz!!!! Kivancsian varom a fejlemenyeket! Kép

Orsoly
Gratula a nagyon ugyes pici fiadhoz! Kép

Lanyok
Az osszes newborn pelus kicsi mar Jazira, kaptunk Pampers Mini-t, de abbol hatul kifolyik a kaki...soxor volt ilyen az elozokkel is, de azt hittem azert, mert kicsi (most mar szetjon a kicsinek a tepozara, szoval tuti kicsi). Szerintetek en kotom meg benan?
Ma egesz nap olyan erzesem van, mintha meg akarna jonni a mensim. Faj a pocim. Kép Kicsit durva lenne, ha mar most beallna. Nem akarom!!

Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Kangi! Hurrá, hogy volt egy nyugodt napod! Még egy kis kitartás, és mind ilyen lesz! (Úgy 10 év múlva?!Kép) Én is ettem epret, nem volt baj. Vagy igen, csak nem jöttem rá, hogy attól van?

Ágci! Te vagy a tejgyarapító praktikák birtokosa a szoptatós topicból, ugye? A Myssniának írt súlygyarapodást próbálom értelmezni. Az elsõ 3-4 hónapban 115-220 gr gyarapodás: ez a heti vagy az össz? Lõrinc elsõ mérése a második héten 35 dkg, az jó?

Lányok? Amikor pukicsalogatás van, azt hogyan és miért csináljátok?

Momo! Timi aranyos lehet az olajosflakonnal! Zsebi pedig egyéniség!Kép

Nekem eddig még fõztek, de jövõ héttõl egyedül maradok, nem tudom mit fogok enni. Nem mintha kívánnám a kaját (én a nagy zabás egyébként!) de a tej miatt muszáj.

Úgy látom az éjszakai alvással jók vagyunk, csak egyszer ébred Lõrinc sötétben. Aztán még kel hat körül, majd nyolc körül, de vissza is alszik, így 9-10-ig mi is szundikálunk általában. Vajon ez meg fog változni? Biztosan, mert 2-3 naponta váltogatja a szokásait. Mikor azt hiszem valamirõl, hogy napirendszerûvé válik, elmúlik.

Kakukkfû! A nappali alvás nálunk is így van, hol 10 perc, hol több óra.

Myssnia! Neked is szeret hason aludni? Mi is imádjuk. Felteszek egy képet a profilomba, hogy csináljuk.

Beu+Lõrinc
beu
 
 


Beu,
Bekirõl a képeket a [url=http://kep.tar.hu/simonrebeka" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/simonrebeka[/url] címen találod. Megnéztelek ám titeket, nagyon aranyosak vagytok a képeken!

Kangi,
szerintem kérdezd meg a dokit/védõnõt, hogy mit okozhat az eper. Mert ha csak pl. pötty allergia, akkor kit érdekel, majd elmúlik, de ha pl. elkezd fulladozni... A nagyszülõknél a kertben 3 féle gyümi van hatalmas mennyiségben: málna, szeder, ribizli... Namármost én nem fogom kihagyni (ezek a kedvenceim), mert ESETLEG allergiát okoz! Óvatosan kell próbálkozni, sok sikert! Kép
Az én kispapim is besokall néha, olyankor este 10-re jön haza a munkából, hogy addig kicsit pihenjen... Kép. Ez elég rosszul esik nekem, de megértem, hogy szeretne szórakozni is egy kicsit. Olyankor kikapcsolódik és mire hazajön, teljesen fel van töltõdve és bírja a terhelést. Szerintem te is küldd el sétálni a te kispapid a háztömb köré, hátha segít... Kép.

Norka,
az nem kifejezés, hogy fáj a vállam... Meg a derekam, meg a hátam... Én is annyit görnyedek, hogy szerintem egyszer azt veszem észre, hogy elöl összeérnek a vállaim Kép.
Majd írd meg, hogy milyen volt a masszázs!

Myssnia,
az anyósomnak azért apadt el a teje, mert egy mûtét miatt hason kellett feküdnie. Ezért szerinem is tejcsökkentõ hatású, én a helyedben megpróbálnék néhány hétig nem úgy aludni, hátha több lesz a tejcsi.

Maci2,
remélem Ronival minden rendben lesz! Beki is sárga volt a kórházban, mondták, hogy ébresztgessem szopizni, különben kékfény... De hiába pelenkáztam át, csipkedtem, stb, csak aludt. Viszont amikor ébren volt, akkor sokat evett, nem lehet, hogy Roni is? Egyébként több hetes koráig sárga volt, de a kórházban vettek tõle vért, és rendben levõnek mutatott mindent, úgyhogy nem aggódtam, hiába jegyezte meg a védõnõ és a gyerekdoki is, hogy "dehát ez a gyerek SÁRGA!" . Ronitól vettek vért?

Nektek milyen típusúak a pöttyök a pofin? Bekinek olyan az arc- és fejbõre, mint a smirgli, pici rücskök vannak rajta, amik (szerintem) az izzadságtól elég gyakran bepirosodnak. Akkor bekenem bórvízzel (a szemét kellett mosni vele csipásság miatt, ezért gondoltam, hogy akkor az arcának sem árthat), és tényleg leviszi a pirosságot, de a rücskök maradnak... A gyerekdoki meg 3 hete nem volt itt, mert elfoglalt Kép. Van valakinek hasonló tünete?

Képzeljétek, ma elõször aludta végig Beki az éjszakát. Kb. 1/2 12-tõl reggel 6-ig. Sajnos én ebbõl nem sokat élvezhettem, mert kihasználva a nyugit hajnal 3-ig vasaltam Kép.

Miszike+Beki
miszike
 
 


Miszike! Nagyon édesek vagytok a képeken, Beki gyönyörû! Jó a Baba Magazinba szánt kép! Kép Irigykedve néztem a fürdés utáni fotót, mert Lõrinc ilyenkor mindig hisztis. Nem tudom miért, azt gondoljuk fázik, mert ha rákerül az elsõ ruhadarab megnyugszik. Ezért fürdés elõtt felvesszük a fûtést, olyan mint egy katlanban, a gyerek viszont változatlanul üvölt.
beu
 
 


Sziasztok!

Norka!
Koszi a gratulaciot. Ha faj a hatad, mert nem probalsz mas pozicioban szoptatni, pl fekve? Ugy nagyon kenyelmes. Nekem a ringatastol szokott fajni. Kép

Orsoly!
Este Emma is alszik egy hosszabbat, de ilyenkor alt en is beajulok az agyba, es mar semmi kedvem fozni.

Remeges:
Ti mit hivtok pontosan annak? Nalunk inkabb az van, mintha Emma megborzongna neha. Mintha fazna. Pedig azt nem igazn hiszem. Vagy az rendes remeges?

Kakukk
kakukkfu
 
 


Kakukkfû! Én is azt hittem, hogy fázik, pedig meleg van. Felhívtam két gyerek orvost, azt mondták, nyugodjak meg, ha eszik,fejlõdik, biztos nincs semmi baj. Egyik se akarta látni. Azt mondták, hogy lehet kalcium, magnézium hiány, vagy alacsony a vércukor. De nem nagy nagy gond. Kicsit megnyugodtam. Kiváncsi vagyok, Gombócnak mit mondanak.

Beu
beu
 
 


Miszike
Köszi a hasonfekvõs infót. Ugyanolyan pöttyök vannak a pofin, mint nálatok. Olyan csunyák, és sok-sok. Smirglis, ahogy írtad. Melegben csúnyább, kint a levegõn halványabb.
Tök jó, hogy sokat aludt Beki, de jó lett volna ha te is alszol. Lehet, hogy ma több energiád lett volna, és belefért volna a vasalás is.

Beu
Szerintem egy-két fokkal melegebb vízbe fürdessétek. Valószínû fázik. 38-39 még bõven jó. Akkor tuti nem sír. Reméljük. Kép

Norka
Nekem is fáj a hátam, derekam. Valószínû nem megfelelõ pozicióban szoptatunk. No meg, mindez hiába, ha emelgetni kell a babát az ágyból...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Hali, jelentem itthon vagyunk, majd még jövök!

Irtam a kismamekoknak isKép

Pussz
Zsófi + Zsófibaba aki lassan 3,5 naposKépKép
Csucsuka
 


Norka a Pampers minije kicsit nagyobb mint pl a Liberoe. Szoval szerintem kezdd a minit Liberoval vagy a DM pelusaval, aztan johet kesobb a Pampers. Mi is igy jartunk kulonben, bar nekunk a pisi folyt ki.Kép

Beu amit Agci irt az heti! Ergo Lorinc gyarapodasa tobb mint gigantikus.Kép

Beu nagyon aranyos a kep a profilodban!Kép

Miszike Beki is gyonyoru!Kép

Kakukk Lacko kb 7 korul ajul be, en olyankor meg nem vagyok almos, igy akkor intezem a fozest, vasalast. Takaritani pedig igyekszem delelott, olyankor is be-bealszik 3 orakra.

orsoly es Lacko
orsoly
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Egy kis HELP!!!
2napja tökre keményedek és a hüvelyembe ható éles? tompa nyomást érzek,de ezt már irtam meg hogy a Drnõ azt mondta,hogy már nagyon lent van a baba feje és tök nyomja a holyagomat,és tuti nem huzzuk igy ki május végéig.
A kérdésem az hozzátok Ti már szültetek,éreztetek ilyesmit szülés elött? És ha igen mennyivel elötte?
Az otthoni Dr azt tanácsolta aludjak felpocolva-mint a denevér.Hátha vissza csúszik kicsit a baba.
Van e valami tapasztalatotok ebben???
Nagyon parázok,nem szeretnék 32. hétre szülni,az még nagyon pici lenne.Nagyon ideges vagyok és tanácstalan.

Köszi
Mariann
32
Mariann
 


Ja ,és még valami !
Ha mocorog a baba (igen gyakran) akkor azt néha a hüvelyemben is érzem,csikiz.
????????????????????????????????????????????????????????????


Mariann
32
Mariann
 


Sziasztok Anyukák!

Ennyi gyönyörû babát egy helyen!Kép Minden képet meg szoktam nézni, és már jó ideje olvaslak is Titeket, csak nem akartam semmibe belekotyogni - valamibe nem is tudok. Ahogy elnézem, mindenütt vannak problémák, kezdek lelkiekben felkészülni.Kép

Gombóc
Még egy kérdés: a Margitból miben adják haza a babát? Úgy értem, mózeskosár, autós kordozó, pólya? Nekünk olyasmi van, ami hasonlít a mózesre, de csak az aljában van egy kemény lap, az oldalai csak textilbõl vannak (gondolom, szivacsbéléssel). Köszi!!Kép

Minden anyukának nyugodt babát Kép, sok tejcit és pihentetõ alvásokat kívánok Kép

Toffifee
37+4
toffifee
 
 


Gombóc,
Drukk hogy csak vaklárma legyen, és ne legyen semmi gond Zsombival.

Manócska,
Köszi. A mailt is megkaptam, a képet is megnéztem. gratula a harmadik harmadhoz.

Beu,
Nem tudom meddig aludna, mert eddig mindig felébreszettem legkésõbb 5 óra után (éjszaka volt).
Nem nekem küldted el Myssnia által leírtakat. Jöhet. Igen, én kértem a kukorica leves receptjét is.
Roni is sokat csuklik, ahogy a pocakban is. A kórházban azt mondták, hogy õt nem zavarja. Ha igen, sír és akkor máshogy veszi a levegõt, amitõl elmúlik a csuklás.

Zulu,
Köszi a TGYÁS-os infót. Felhívtam a Teve utcát. Kiderült, hogy 20-ától lesz a TGYÁS, elõtte meg nem voltam betegállományban, ezért nem kell terhesállománybavétel. Rosszul tudta a munkaügyisünk.

Csucsuka,
De jó, hogy te is babázol és már otthon vagytok. Gratulálok és sok tejcsit Zsófibabának.

Miszike,
A kórházban 2-szer is vettek vért a sárgaság miatt. Addig én sem aggódtam, amíg a gyerekdoki ki nem jött.
Akkor sem eszik sokat, ha ébren van, mert ahogy cicire kerül elalszik.

Béreltünk egy mérleget. Éjszaka (amikor nem 2 óránként evett, hanem 3-3,5) 50g-ot szopizott 2-szer. Napközben meg csak 25-30 grammokat, a du. 4-kor meg csak 10-etKép, most 40-et.
A doki azt mondta, hogy hétvégére (akkor lesz 2 hetes) el kell érnie a születési súlyát. Ha nem, akkor pótlást kell adni.
A K vitamint fecskendõvel adtuk be kis tejcsivel, és nem köpte ki.

De irigyellek benneteket a síró babákért. Úgy örülnék, ha Roni is sírdogálna és nem lenne ennyire kómás.

Nálunk is kispapa fõz. Sajnos jövõ héten nem lesz itthon. Úgy gondoltam rendelek foddexpress-es kaját.

Ti hogyan sterilizáltok? Pl. mellszívót.
Vettünk sterilizáló folyadékot, sterilizálás utána alaposan leöblítettük a szívót és az üveget, mégis fertõtlenítõ ízû lett a tejcsi. Ha meg kifõzöm, akkor vízköves.Kép

Maci_2 + Roni
maci_2
 
 


Maci 2 a vizbe tegyel citromsavat (gyogyszertarban kaphato), attol nagyon szep tiszta lesz. Asterilizalo utan nem kell leobliteni a cuccost (tudom az van rairva, felteve ha Chicco), hsizen akkor megint nem lesz steril...Kép

orsoly
orsoly
 
 


Maci_2!

Vízkövesedés ellen próbáld ki a gyógyszertárban kapható citromsavat. Nekünk nagyon bevált. 1 mokkáskanálnyit szoktam beledobni a vízbe.

Üdv
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok,
MA extra nyugos napunk volt, szerintem a gyerkoc a frontot erezte. Szerencsere este 8 utan mindig bealszik, igy tudok most irni. Kép

A korhazba csak jovo heten tudjuk elvinni vervetelre, mert osszetortek a kocsinkat es most szervizben van. MAjd megirom, hogy ott mit mondtak. A remeges a szajaban az olyan volt, mint amikor fazik valaki (de tutira nem fazott), a laba meg mint egy oregembernek a keze...Kép

Megneztem a fenykepeket, mindenkiet, nagyon edesek a babak! Kép

Toffifee,
A MArgitbol abban hozod el a gyerkocot, amiben akarod. Az se erdekel senkit, ha mozesben es az sem, ha siman a kezedben setalsz ki vele. Es aban a ruhaban, amit te viszel neki.

MAriann,
nekem volt hasonlo. De nem volt osszefuggesben a szules idopontjaval. CSak nyomott lent Gombocka feje, a kedvenc hobbija volt, hogy hatraszegte a fejet, es igy pont valami ideget talalt el. Ez a fej hatraszeges a szuletese utan is megmaradt, igy meglepve ismertem fel itthon, hogy epp most modellezzuk, hogy mit csinalt a pocimban. Kép

KAngi, Te irtad multjor, hogy mintha kevesebb lenne a tejcsi. Tudod, en fejem ZSombinak a tejet, es mindig felirom az idopontot es a mennyiseget, igy pontosan tudom, mikor mennyi jon le. Kepzeld, ma nem ittam eleg folyadekot es elegge faradt is vagyok, es alig volt tejem. Itt kuzdottem szinte egesz nap a fejovel, hogy eleg legyen ZSombinak, pedig eddig napi 200 ml korul meg le is fagyasztottam. Kép MOst meg semmi. Az se volt biztos, hogy este 8-ra osszejon a vacsija...Kép

Mindig azt olvasom, hogy a tej szopi kozben termelodik. HAt en biztosan nem mukodom igy, mert fejés utan egy csepp nem jon a mellembol, pedig ugye elvileg minidg jonnie kene. El kell telnie egy kis idonek (keb. fel-egy ora), hogy jojjon belole valami. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek kiegyensúlyozott babát kívánok!Kép

Sasha,
ide is írok, hátha itt többet vagy, mert egyedül tõled olvastam arról, hogy megrövidült a méhnyakad. Velem hasonló történt a 15. héten. A doki progipótlást írt fel, de nem mondta, hogy feküdjek, csak azt, hogy ne stresszeljek. Te kaptál rá valamit? Mit mondott a dokid? Késõbb visszament, vagy végig rövid maradt?

Ha valaki másnak is volt még tapasztalata a méhnyakrövidüléssel, szívesen venném a tapasztalatokat!

Elõre is köszi a választ!

Zsizsa
16+5

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Gombóc
Köszi az infót, a ruhát gondoltam, hogy amit mi viszünk, csak a hordozó-félékrõl mondta valaki, hogy minden kórházban más a szokás.
Még egyszer köszi!Kép
Toffifee
toffifee
 
 


Gombóc!
Köszi!
FexemKép most sokat,muszáj még bent maradnia egy pár hetet,mert most még túl picike és fejlettlen lenne.Kép

Mariann
32
Mariann
 


Sziasztok!


Ágci:Köszönöm az e-mailt válaszoltam rá, csak nem tudom elküldeni. mert a másik gép döglõdik...

A helyzet annyiban változott, hogy most 2 napja nincs semmi baj a beteg cickóval, csak kb. a fele mennyiség a tej benne mint a másikban, így sajnos nem elég Dorkának.Minden második alkalomra tápszer van beiktatva.

Vagy hogy kell ezt csinálni, minden etetésre fejjek le annyit amenyi van és utána adjak pótlásnak tápszert, vagy jó ahogy most csinálom 8 óránként fejek, akkor összejön 150-160ml, és ez egy komplett etetésre elég.

Holnap elkezdem inni azt a teát, hátha több tejcsi lesz, mert ha nem fáj, akkor szeretnék minél tööbb tejcsit adni a manókának, aki ma nagyon nyügös volt délután.

Nagyon nehezen megy a kakilás, egész délután erõlködött, sirások közeoette, azán egy kicsi zöldesség jött össze estére...Nem tudom normális dolog -e?

Nálink a sulygyarapodás most 4,14 kg, egy hónap alatt híztunk 1,04 kg-ot, szerintem nem olyan rossz.

Missnya: Jól olvastam te csak tejcsit adsz Szilárdnak, de jó Neked! Láttam a fényképet az újságban, már mikor elolvastam a cikket akkor valahogy ismerös volt, de nem tudtam honnan...

Lányok aki császárral szült, mindenkinek olyan lassan megy vissza a pocakja, vagy nekem már örökre ilyen nagy hasam marad?

Holnap megyek be a munkahelyre, na meg hétvégn a Construmára készülünk, szerintetek lassan 6 hetesek leszünk, el merjünk indulni a kiállításra?
Ki hogy oldja meg, ha nincs senki aki vigyázna a kicsire?

Jók legyetek

Sziasztok
Manó2 + Dorottya, aki most alszik, és remélem reggel 5 ig kibirja..
manó2
 


Miszike!

Gyönyörû, formás kislányotok van! Végignéztem az összes képet.Átadta Zoli a gratulációt? Ha nem akkor így másfél hónap távlatából is gratulálok nektek. Jó baba? Van tejcsid?

Én is éjszakákba nyúlóan vasaltam, takarítottam, vagy fõztem, bár apuci sok mindent megcsinált nekem, fõzött és rendszeresen õ mosogatott.

Most már jön a jóidõ, mehettek sokat sétálni.
Én mir lecipeltem az emeletrõl, hát..
MI is tervezzük a kistesót.

SZiasztok! Minden jót nektek! Ja, és miért nem válaszoltok az E-mailre?

Syl
syl
 


Köszi mindenkinek az epres infot! Olvasni volt idöm, csak irni nem, délután négy tájt megint rájött egy hasfájós üvöltöroham (persze, mert éjféltöl délután 3-ig megevett 570 gramm kaját ...), igy kocsiba ugrottam, és két órán át furikáztam onnan ide, innen oda és vissza. REmnykedtem, hogy a kocsiban úgyis alszik, hátha átalussza a görcsös idöszakot, netán csendben össze is tojja magát Kép Igy is lett, mármint a görcsöket átaludta Kép Végül aztán hat óra után Anyu kezében ropogtatott egy irtóztatót, nade addigra
rájött, hogy már megint IRTÓZTATÓAN éhes Kép Na, akkor hazavittem, hétkor megetettem, és éjjel egyig aludt, utána meg csak 3/4 6-kor ettünk megint. Egész jót aludtam, de még mindig nem vagyok százas Kép

Miszike Kép
mire irtad, már megettem az epret Kép Beki gyönyörü, egyre szebb! Kép
Smirglizés: nekünk is ilyen. Bórvizezés után kend rá vékonyan a gyógyszertári popsikenöcsöt. Nekünk bejött, hátha nektek is Kép
Kispapa: bele van tekeredve a munkájába. Most szórakozni sem jár, szoritja a határidö, dolgozna, de az (esetleg egésznapos) üvöltés mellett persze nem ment neki ... Tegnap azért is vittem el autózni Julcsit (bár félö volt, hogy a fáradtságtól a csomagtartóba ülök be, és a pótkereket nézem kormánynak Kép)

Csucsuka Kép
háááj! Aszittem, ma jöttök haza! De nem! Szuper és gratula és gyere és mesélj!

Gombóc Kép
kb. két napig tartott az érzés Kép Azóta megint gigásziakat eszik Kép
A fáradtság igen apasztó hatású, de még rosszabb, ha nem iszol. Most már van elég tejed?

Beu Kép
köszi a biztatást! Kép Ha kiszépül megint az idö, és egyikünk sem hulla, talizhatnánk!!!

Na megyek. Majd jövök Kép

Pussz
Kangi+nyögdösö Julcsi (itt valami nagy ROTTY van megint készülöben Kép)
kangi
 
 


Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy zavarlak titeket!
Tegnap este volt egy 20 perces mûsor a HírTv-én. Borbás Gabi beszélgetett Rózsa Ibolyával. Gondolom tudjátok, hogy õ az ország 2. számú Szoptatási szaktanácsadója.
A mûsort ma délután fél 4-kor ismétlik és ha jól tudom, akkor majd le is lehet tölteni az anyagát a www.hirtv.hu-ról.
Nos itt a lehetõség, hogy kicsit tegyünk az információk áradása érdekében. Ha valakinek nincs ellenére, akkor írjon emailt a info@hirtv.net-re, hogy megkérjük õket legyen akár heti rendszerességgel is egy szoptatási mûsor és ha lehet, akkor Rózsa Ibolyával (mert õ valóban hozzáértõ személy).

Nos, lámyok! Mit szóltok hozzá?
Menta
menta
 
 


Sziasztok!
Nem nagyon van idõm írni, de olvasgatlak titeket! Péntek lévén küldök egy táblát, amibe már Csucsukát is beleraktam.
Csucsuka!
Hatalmas gratula neked!!! KépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 25 hét + 1 nap
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 17 hét + 4 nap
Andy78 Márk 2002.12.27 3660 g, 55 cm 14 hét + 0 nap
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 13 hét + 4 nap
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 13 hét + 0 nap
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 9 hét + 3 nap
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 7 hét + 5 nap
Zsuzsi74 Miklós 2003.02.11 3460 g, 54 cm 7 hét + 3 nap
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 6 hét + 6 nap
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 6 hét + 1 nap
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 5 hét + 5 nap
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 5 hét + 4 nap
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 5 hét + 3 nap
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 5 hét + 2 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 4 hét + 4 nap
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 2 hét + 6 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 2 hét + 2 nap
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 1 hét + 5 nap
Csucsuka Anna Zsófia 2003.03.31 3900 g, 53 cm 0 hét + 4 nap </pre>

Pussz
Franyó + Csipet Kép
franyo
 
 


Sziasztok!

Manó2!

Sajnos a zöld kaki és hogy nehezen kakil lehet a táptól. Emmánál is így volt. Majd hozzászokik a szervezete, ha mégse sikerül a szopizás (bár remélem igen). Mi tegnap nem voltunk sétálni, mert Emma belázasodott az oltástól, ti voltatok? Esetleg majd találkozhatnánk megint, bár mostanában nincs valami szép idõ.

Franyó!

Köszi a táblát, egyértelmû nõuralom van.Kép Fiúk, húzzatok bele!

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Csinaltam Lackonak tegnap ejjel albumot, itt lathato:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?album=251" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?album=251[/url]

Csucsuka jo koran hazaengedtekKép

Gyerkoc tegnap kapta a 3 hos oltast. Ennek oromere du 4-tol hajnali negyed 1-ig durmolt. Utana meg meg rahuzott 5 orat!Kép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly!

Nagyon edes Lacko!

Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Beu,
Lõrinc a vizet élvezi, csak akkor hisztis, miután kivettétek? Beki is ilyen volt, amíg rá nem jöttünk, hogy mit hogyan szeret. Még a kádban megfogom mindkét kezét, hogy biztonságban érezze magát a kivételnél, normál tempóban rárakjuk a pelenkázóra (attól is megijedt, ha túl gyorsan...), és villámsebesen betekerjük a türcsibe, hogy ne fázzon. De mire rájöttünk... Van is egy képünk róla Kép. Nem lehet, hogy Lõrinc annyira szeret fürdeni, hogy azért hisztis, mert be kell fejezni?

Myssnia,
igen, igazad van, rá kéne szoknom a normális ébrenléti és alvási idõre Kép! Lehet, hogy bagoly is volt a felmenõim között Kép?

Syl,
köszi a dícséreteket Beki nevében is Kép! Minden gratulát megkaptam, köszi szépen! Nagyon jó baba, szerencsénk is van vele, hogy nem hasfájós. Amikor ébren van, szinte mindig magyaráz és nevet. Tejcsi hála Istennek van elég. Adj hálát akkor az apucidért, hogy ilyen sokat segített Kép. Nem tudom, lehet, hogy tiszta zizi vagyok, de megint a 3-as szopiig takarítottam Kép. Nappal valahogy nincs kedvem, csak lustulni. A szép idõt már nagyon várjuk, hogy hosszabban is kint lehessünk. A Duna partra szoktunk lejárni, van ott egy park, már szopiztunk is ott, olyan ügyesen, hogy senki nem vette észre, hogy mit csinálunk Kép. Sok sikert a kistesóhoz!!! Nem válaszolunk az e-mailre??? Én nem tudtam róla! Hova írtad?

Kangi,
ezexerint nem lett semmi bajotok az epertõl Kép. Köszi a tanácsot, kipróbálom a popsikenõcsöt. Aztán ne nagyon vezess iyen fáradtan, nehogy valami bajotok legyen!

Orsoly,
Lackó igazán helyes KépKépKép!

Miszike+Beki
miszike
 
 


Mano2!
Szerintem jobb lenne, ha próbálnál gyakrabban fejni, és mindig mindkét mellet váltogatva, többször is, mert a gyakori inger növeli a tejtermelést.
Amikor fejsz (vagy a babid szopizik) kétféle hormon is beindul: nõ a prolaktinszint - nõ a tej mennyisége, minél több az inger, annál jobban. Megugrik az oxitocin szintje, ettõl a mellben levõ simaizmok összehúzódnak, és a tej a tejcsatornákból a bimbóudvar alatti tejöblökbe kerül, ahonnan kifejheted, vagy a picur kieheti. Ez viszont egyre több inger hatására következik be. Én pl. többnyire egy mellbõl szoptatok, és ha nagy ritkán fejek, akkor a megkezdetlen cicit kezdem fejni, és csak azután váltok a használtra, ha már érzem a tejleadó reflexet, mert szopi után nem tudom fejéssel kiváltani.
Minél jobban el tudsz lazulni, annál könnyebben kiváltódik a tejleadó reflex. Segíthet, ha valami relax zenét hallgatsz közben, ha elõtte melegvizes mozsdókesztyûvel átmasszírozod a melled, ha egyenletesen "jóga" légzel közben, vagy megpróbálod magad elé képzelni, ahogy a cicikben zubog a tejecske, és csurran kifelé.

(A fenti fejtegetés annyiból elméleti, hogy nem vagyok biztos a baba melletti 3 óránként fél óra fejés kivitelezhetõségében. +tápifõzés, ha kevés a termés)

Amikor az Istvánban jártatok, Dorka szopitehnikáját is nézték? Azzal minden OK?
Mert a legkönnyebb neked mégiscsak az lenne, ha magáravállalná ezt a macerát!KépKépKép
Én nagyon-nagyon nagyon drukkolok, hogy sikerüljön nektek!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Mano2,

Sajna, az elmelethez nem ertek tulzottan, de gyakorlati tapasztalatom az sok van...KépKépKép

Rajottem, hogy 4 orankenti fejessel nagyon lehet novelni a tejmennyiseget. 2 fejessel 8 ora alatt sokkal tobb jon le, mint ha 8 ora alatt csak egyszer fejsz.
Az elso hetekben en napi 6-8-szor fejtem, aztan 5-6-szor, most azt csinalom, hogy 2-4 napig napi negyszer fejek, aztan egy-ket napig 5-szor, aztan megint csak negyszer. Igy pont egy szinten tudom tartani a mennyiseget. Egy fuzetbe irom Zsombi kajamennyisege melle, hogy mikor mennyit fejtem, ha eleget pihenek es eleg folyadekot iszom (nalam ez napi 5-6 liter!Kép), akkor ilyen modon kb. szinten tudom tartani a mennyiseget.
HA 5-6 napig csak napi negyszer fejek, akkor viszont rohamosan csokken a mennyiseg. Ezert kel beiktatni 5 fejeses napokat.

Es ha este 8-9 kozott is fejek, meg 11-kor is, akkor a mellem beall gyorstermelesre, igy mire Zsombi reggel felebred 6 ora korul, mar a kajajanak 2-2.5-szerese jon le. Ebbol delelott a ferjem szokta megetetni a gyerkocot, amig en jokat hortyogok. Kép Es ezzel mar tenyleg megvan a rendes alvasi idom is. Kép

Szia,
Gombóc+most eppen hortyogo Zsombi Kép
gombóc
 
 


Zsizsa!

Írtam a Friss-be!

sasha

Kép
sasha
 
 


most nezem csak, bocsi a helyesirasi hibakert. Kép

Hahooo, ma egyedul vagyok? Kép

Egy kerdes: ha a gyerkoc magaban eljatszik, akkor Ti ott ultok mellette? Szoval, ha nem sir, csak gagyog, akkor magara hagyjatok vagy "szekaljatok" Ot a jateka kozben? Kép Mert Zsombi nagyon sokszor jol elvan egyedul es nem tudom, hogy most hogy is kene foglalkozni vele. Ti hogy csinaljatok?

Gombóc
Gombóc
 


Sziasztok!

Ma járt itt a védõnõ, õ is megnyugtatott, hogy nincs gond a szájremegéssel. Közben Lõrinc sugárban kihányta az elõzõleg bekajolt 100 gr-t. Még jó, hogy pont itt volt, mert egyébként szívbajt kaptam volna. Nektek volt már ilyen? És végre helyrejött a köldöke, úgyhogy rendesen fürcsizhetünk.

Norka! Te szegény! Még szerencse, hogy nem csinál gyakrabban ilyeneket Jázmin!
Majd számolj be a masszázsról! És egy kicsit több bizalommal légy a lányod iránt. Kép Miért ordítana? Mikortól lehet menni ilyenre? És hova?
Mi már most Pampers Minit használunk!! A newbornok teljesen elszorítják a lábat.

Myssnia! Kösz a tanácsot, ma kipróbáljuk.

Zsófi! De jó hamar hazajöttetek! Hurrá, várunk gyakran!

Mariann! Nekem nem volt ilyen, de nagyon drukkolok, hogy ne induljon túl korán.

Maci2! Jó a profilodban lévõ cím? Mert arra küldtem! Írom majd a levest is.
Én ugyanígy sterilizáltam, és nem kóstoltam. Lehet, hogy nem ez a jó módszer?
Szerintem ez nem rossz mennyiség, amit szopizik. Kb. Lõrinc is hasonlóan csinálta, és szépen gyarapszik. Nem mindig szopnak azonos mennyiséget.

Kangi! Hát, a szépülõ idõre még várhatunk!! A francba! Kép Végre tudtál éjjel aludni!Kép Szörnyû lehet ez a hasfájós idõszak! A védõnõ szerint a harmadik hét körül kiderül, nálunk is lesz-e. Jól megnyugtatott, állítólag a fiúk 90 %-a hasfájós. Õ a Sab Simplex (?) nevû szert ajánlotta. Ismeri esetleg valaki?

Na, majd még jövök!

Beu
beu
 
 


Sziasztok Anyukák!

Olvasgatlak ám Benneteket rendszeresen,próbálom szokni a babás légkõrt!KépKépKépNagyon jó!!!!

Látom milyen sok szó esik a szoptatásról.Amikor a fejésrõl beszéltek akkor az kézi fejés,vagy vannak ezek a mellszivók,pl.Avent Isis (én is vettem egy ilyet) melyik a jobb?
Még nagyon zöldfülû vagyok,de hát érthetõ még nincs meg a babám.De nagyon készülök rá és próbálom ellesni a tapasztalataitokat,talán felkészülten könnyebb lesz nekem az elején.Amúgy is elég parás vagyok. Na meg itt Belgiumban nem nagyon szoptatós pártiak,itt szülés után megkérdezik az anyukát kér e tej elhajtó injekciót(hamar mennek vissza dolgozni a mamák)és franciául meg nem beszélek,tehát nehéz lesz kérdeznem ,tanácsot kérnem a kórházban.Most önképzem magam Nálatok!!!!KépKépKépKép


De ahogy olvasom nagyon hamar bele tanultatok a dolgokba,mintha tényleg ösztönszerû lenne a baba ellátása-ez megnyugtató!!!!


Sok tejcsit!Meg átaludt éjszakát Nektek!!!

Mariann
32
Mariann
 


Sziasztok!
Nem tudom miert, de mostanaban ugy el vagyok havazva! Regen napi 2x-3x beneztem, most orulok, ha elolvasom a termest es meg hozza is szolok... Kép

Miszike
A masszazs nagyon jo volt, bar Jazi eleg nugi volt, igy bedobtam a kendobe es en meg neztem ,hogy csinaljak. Tok hangulatos volt, szolt halkan muzsika+ meg egy gyertya is egett! Kép Haza ertunk, Jazinak kipattant a szeme es vigyorgott, igy a frissen tanultakat be is vetettem. Nagyon tetszett neki! Kép
Hat ez az ejszakai takaritas nem semmi!!! Nem kellene inkabb pihizned??? Kép Ja ,es nagy gratula a vegigaludt ejszakahoz! Kép

Kakukkfu
Tegnap es ma is fekve szoptattam a tanacsodra. Nagyon jooo! Kép Csak mindig elalszom kozben! Kép Koszi a tippet. Regebben szoptattam igy, de valahogy elmaradt.

Csucsuka
Gratula Zsofihoz!! Nagon jo, hogy ilyen nagyonhamar haza mehettetek. Kép Majd gyere, ha lesz 2 szabad perced.

Orsoly
Koszi a pelus tippet. Kiprobaljuk a Liberot! Lacko nagyon edi! Kép Es nagyon ugyi, hogy nem nyuglodott, hanem ataludta a kritikus idoszakot! Kép

Menta
Nagyon jo 5letnek tartom! Lanyok, ti?

Gomboc
Jazmin is soxor nezelodik igy. En olyankor tedzek-veszek, pakolok, kimegyek. De azert ranezek 2 percenkent es dumalok neki kintrol is. Kép Szerintem nem igenyli, hogy olyankor mellette legyunk.

Beu
A pukicsalogatas azert kell, mert nagyon nyomkod es nem jon semmi. Es ez ,hat hogy is mondjam faj neki. Igy mondokakkal kicsalogatom a pukit. Na jo neeeemm. Kép Hasra fektetem a karomon. Nalunk ez a legjobb modszer.
Hanyas nalunk meg nem volt. Mit mondott a vedono, mitol lehetett?
Tok poen, hogy ti 2 hetesen mar mini pelust hasznaltok. Mi 7 hetesen allunk at! Kép 2 honapos kortol lehet massazsra menni. Kerdezd meg a vedonotol, biztosan van a kornyeken tanfolyam. Amugy hasfajasra is nagyon jo! Vannak kulonbozo masszazsformak erre specializalodva. Amugy nalunk is 3 hetesen jelentkezett a hasfajas, de lassan kilabalunk belole. Zsuzsi hasznald Mikinel Sab Simpexet, azt irta, Miki el sem tud aludni nelkule. Biztosan nem rossz.

Mariann
Onkepzes Kép

Na felebredt a kiscsaj, amugy ma megint 1 tunder! Majd jovok meg!

Pussz
Norka es ebredezo Jazi
norkini
 
 


Norka! Piki-puki gyere ki, ég a házad ideki? Kép

Orsoly! Mekkora nagy haja és hatalmas szeme van a gyönyörû fiadnak!!!

Miszike! Nálunk a fürdés még nagyon necces, annyit bénáztunk, fõleg a köldöke miatt. Meg nem nagyon tudom, hogy kaja elõtt fürdessük (akkor éhesen nagyon nyügi) vagy kaja után (akkor teli hassal inkább aludna) vagy esetleg a két cici között. Ma lesz a vízválasztó, végre lehet rendesen pancsolni, melegebb vízbe fogom tenni, + apának mondtam, hogy vegyen szivacsot, direkt e célra, amit a kádba lehet tenni, hátha azzal mi is ügyesebbek leszünk. Remélem, most már jobban fogja élvezni. Tegnap is jobb volt egy kicsit, a 23 fok helyett kb. 28-at csináltunk fürdés elõtt, így kevésbé volt hangos a sírás.

Amúgy két napja megint egy tündér a fiam, eszik, nézelõdik, alszik. Nem kell fel alá járkálva nyugtatgatni, mint az elõzõ napokban.

Maci2! Küldöm a mailt!

Megnéztem a szopis mûsort. Egy csomót olvastam már a témában, de még mindig tudott újat mondani. Írhatunk mailt.

Beu+Lõrinc
beu
 
 


Norka! Piki-puki gyere ki, ég a házad ideki? Kép

Orsoly! Mekkora nagy haja és hatalmas szeme van a gyönyörû fiadnak!!!

Miszike! Nálunk a fürdés még nagyon necces, annyit bénáztunk, fõleg a köldöke miatt. Meg nem nagyon tudom, hogy kaja elõtt fürdessük (akkor éhesen nagyon nyügi) vagy kaja után (akkor teli hassal inkább aludna) vagy esetleg a két cici között. Ma lesz a vízválasztó, végre lehet rendesen pancsolni, melegebb vízbe fogom tenni, + apának mondtam, hogy vegyen szivacsot, direkt e célra, amit a kádba lehet tenni, hátha azzal mi is ügyesebbek leszünk. Remélem, most már jobban fogja élvezni. Tegnap is jobb volt egy kicsit, a 23 fok helyett kb. 28-at csináltunk fürdés elõtt, így kevésbé volt hangos a sírás.

Amúgy két napja megint egy tündér a fiam, eszik, nézelõdik, alszik. Nem kell fel alá járkálva nyugtatgatni, mint az elõzõ napokban.

Maci2! Küldöm a mailt!

Megnéztem a szopis mûsort. Egy csomót olvastam már a témában, de még mindig tudott újat mondani. Írhatunk mailt.

Beu+Lõrinc
beu
 
 


Hopp, kétszer ment, bocs!

Beu
beu
 
 


Sziasztok,
Beu,
ha még fürdés elõtt olvasod.
Ne szivaccsal. Mi is kipróbáltuk a mama vagy apuka kezének a simogatása, hidd el, mindennél jobb. Mi mindig evés (vacsi) elõtt fürdettük, csak már nagyobb korában lett megfordítva. De azóta is fürdés után szopi, és alvás.
Küldtem két képet.

Manó2,
a szopi topicban feltett kérdéseimre is a levélben válaszoltál?

Gombóc,
nyugodtan hagyd a manókát egyedül, néha menj oda hozzá, köszönj neki, de így jól megfogja tanulni, hogy egyedül is el lehet játszadozni. Legyen ilyen külön idõ, meg legyen, hogy együtt vagytok. Nálunk legalábbis így volt, és nagyon jól alakult késõbb is.

Mariann,
Szoptatásról ajánlom a www.lll.hu oldalt
és, ha gondolod még ezt is:
http://www.prairienet.org/llli/WebBelgium.html

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Csaszis anyukák!

Spinálos csaszi után mikor lehet megszoptatni a babát? Anno a lányommal altattak és csak másnap reggel engedték megKép

Urszila
aki már nagyon finisben van
urszila
 
 


Hali csajok!

Nagyon jólesikám a fogadtatás, és a táblicskuban is benne vagyunk, egyszerûen szuperKépKépKép (Franyo, csvók a homlokodraKép)!

Zsófi még mindig nagyon jó kislány, apája is teljesen el van ájulva, hogy ilyen gyerek nincs isKépKép. Eszik meg alszik, néha meg nézgelõdik...

Raktam fel az albumba képeket (az utsó 4-et):
[url=http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=3&PHPSESSID=c1b7c59c63ea5a3fafea4691897cc3cd" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=3&PHPSESSID=c1b7c59c63ea5a3fafea4691897cc3cd[/url]

szülésrõl, kicsit késõbb, jó? Mert csak hosszan tudom irni, ahhoz meg idõ kellKép.

Legyetek jók, pussz!
Zsófik
Csucsuka
 


Ágci!
Köszi a képeket. Így egyszerûnek látszik! Kép

Urszila!
Nem tudom, olvastad-e a szüléssztorimat, ott leírtam, velem ez hogy volt. Nálunk adták a babát, de mivel nem lehetett felemelni a fejet, elég nehéz volt. De nem lehetetlen! Mûtét után mondta a nõvér, hogy csak úgy fogom tudni szoptatni, ha oldalra fordulok (azt lehetett). Ezért egész éjjel gyakoroltam a forgást, bár elég fájdalmas volt. De reggelre így egész jól ment.

Csucsuka!
Nagyon szépek vagytok!

Beu
beu
 
 


Sziasztok!Kép

Norka,
Anna is mindig kitrottyolt a Pampersbõl, aztán vettem Liberót, annak van derékgumírozása. Meg a Babylovenak is, ez is bevált, olcsóbb, de ugyanolyan jó, mint a Libero.
Most már kukoricapelust használunk, otthonra pedig Monapelt.

Beu,
ez a visítós fürdés ismerõs. Eleinte Anna végigordította, most már csak akkor jajgat, ha kivesszük a vízbõl, na de akkor nagyonKép. Amikor még icipici volt, akkor azt utálta, ha háton feküdt a vizen, ha megfordítottuk, rögtön elhallgatott.

Csucsuka,
szia ittKép, gratulálok Annához, nagyon szép kislány!

Én is pakoltam új képeket a kiscsajról.Kép

[url=http://babanet.hu/album/main.php?album=240&page=3" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?album=240&page=3[/url]

pusz mindenkinek, szép hétvégétKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?