Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Kataa, már tegnap leraktam a járókát ahogy megláttam mit csinál Lidi :-).

Roni nagyi, az az igazság, hogy felhúzni felhúzza magát de magától segítség nélkül ülni na azt már nem. :-) De még csak szinte nem is érdekli.

Zsu, hát nagyon jók a képek Fanniról :-). Na és tényleg az a kéztartás az elsőn. Na majd versenyezhetnek a pasik a kezéért. :-D

Kiscsikó, jó bulizást nektek.

Tinu, és a sebészek miért nem tudnak vele mit csinálni? Biztos nagyon fáj is :-(

Kép

Kép
antekirt

Jó reggelt,

Hát borzasztó hideg van, rendesen fel kellett öltöznöm, meg Danit is beöltöztetni mint télen, nem is tudom, hagyjam-e a földön csúszni mászni :x

Kiscsikó, én amikor először írtál a képküldésről, még akkor küldtem nekik képet, de én azóta sem kaptam meg a mintát, szerinted felhívjam őket vagy írjak nekik? Néztem a honlapototkon, de nem találtam a mozaikos képet. Hol nézhetem meg?Mindjárt én is el kezedek egyet csinálni:)

Ante,

Nem semmi Lidi, nagyon ügyes már ő is.:)))
Tegnap a dokinő ott nevetett, hogy nehéz dolgom lehet Danival, mert egy pillanatra sem maradt nyugton, megvizsgálni is alig tudta, ráadásul Dnai nagyon erős gyerek nehéz lefogni őt, hogy nyugton legyen.

Tinu, nekem most azt mondta, hogy nem látja már a kancsalságot rajta.:)))

Viszont megállapította, hogy a hónapok óta az ajka alatt lévő folt, az allergia, ezt már eddig is mondta, de nem tulajdonított neki jelentőséget, mert mindig viszonylag szép volt, most viszont nem kentem be és rögtön feltűnt neki.

azt mondta, hogy a cumitól lehet, meg esetleg műanyagtól, vagy azok festékeitől, és hogy vonjam el ezeket a játékokat első körben. Na az a vicces, hogy én meg inkább azokat preferáltam, mert az nem szőrös és nem nyeli le a szöszöket. Ja meg hogy necumisüvegből igyon most már, hanem üvegpoharat próbáljam ki.

És végre elértül a 8 kg-ot!!!

Zsuzsu, Fanni még mindig olyan igazi nőci, remélem ilyen is marad.:)))

Köszönöm a szekrény dícséretet, mág csak énpakoltam bele, meg Dani felelleges pokrócai ágyneműi vannak benne.:)

Kata jó is a gardróbszoba, én is ilyenről álmodom, bár nekünk is van ilyen, de mi azt másra használjuk, mert nem ideális a helye, nem szoba mellet van:)

csernusn

Sziasztok!

Köszönjük a hó köszöntéseket! Főleg a képet!:)
Na képzeljétek milyen egy sz... éjszakánk volt!:( Veronika felkelt 2-kor majd 4-kor, mindkétszer megetettem és visszaraktam az ágyba. Először simán elaludt, másodiknál viszont a cicin elaludt, de a kiságyba 3 perc múlva sírdogált. Felvettem, büfi, vissza ágy, amíg álltam az ágya mellett, addig csend, utána bömbi. Aztán bekentem az ínyjét, szopogatta, de nem aludt el. A férjem is már felkelt, mivel nincs ehez hozzászokva. Fél óra szenvedés után visszatettem cicire, ismét elaludt, de mire az ágyba ért, már sírt! Végül a fotelben hozzzámbújva aludt 1,5 órát (így legalább férjem is tudott pihenni), én viszont képzelhetitek! Hogy szoktátok mondani? Álmon halok?!:)

Fannis nem semmi, hogy már így ül, ő akkor kihagyta az előtte lévő dolgokat( forgás, kúszás)?

Kiscsikó!

Jó bulizást a hétvégére! Mit csináltok Ádámmal ez idő alatt? Ő is élvezi a nagy kanálból evést?:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Nyűglődős babák anyukái! Nálunk hétfő óta megy a visítás; először azt hittem, hogy furcsa neki újra itthon, aztán a fogára gyanakodtam, de híre sincs; szóval marad az időjáráselőrejelző funkció…remélem kinövi.

Niki, a szekrény óriási, szuper! A jégkockatartós trükköt nekem a védőnő mondta, de annyira nem volt szimpi az ötlet. De ez a zacsiban külön-külön ez tetszik. Egyébként Dani már ilyen mennyiséget eszik? 2alma, 2husi? Az szép…

Kataa, tök jók a képek! A srácok csuda aranyosak! Fogalmam sincs mennyi pisis pelust kell „termelniük” mostanság, néha nálunk is előfordul, hogy kevésnek érzem. Jázmin sem iszik most vizet, pedig nemrég szépen iszogatott, most inkább szopizna.
Alufóliába csomagoltad a husit? Nem folpackot akartál írni? Egyébként ez szuper ötlet.

Marslakócska,
Én is attól tartok, hogy nem minden bio, amit aként árusítanak; de legalább esély van rá. Anyuéknál is vannak csirkék, mert anyunak nem tetszett a multik, helyi hentesek által kínált hús, és úgy döntött inkább bevállalják. Szóval mi is onnan fogunk majd hozni, amikor nyár végén meglátogatjuk őket. Kinder paradiso-t én sem adnék még.

Ante, jók a képek…a kis erőművész! Jázmin is ilyeneket csinál, s én attól félek orra esik, de eddig még nem fordult elő szerencsére.

Zsuzsu, Fanni ügyes nagyon; mi is próbálkozunk már az üléssel, de még támaszt az egyik karjával többnyire. Bioboltot majd megnézzük, nincs messze a Lehel. Köszi az infót! Bár bébiételt nem szoktunk biobiot; Hippet szokott kapni utazáskor, illetve az új Univer sütőtökös desszertjeit próbáltuk. Fincsik. Nekünk is ilyen kádunk van, bár látom Fanni lassan kinövi…Szép nagylány!

Fnoe, Veronikának utólag is boldog hófordulót!
Nem próbáltad az almát pépesíteni? Jázmin ugyan nem öklendezik a daraboktól, nemes egyszerűséggel csupán kiforgatja a szájából és kész…, de én megpárolom az almát és botmixerrel pépesítem. Szuper állaga lesz! Én a reszelőt kb első 2 alkalommal használtam, aztán rájöttem, hogy nekem felesleges volt ilyesmit vásárolnom.

Kép
Kép
szana80

Szana!

Tegnap Nico is írta, hogy a front lehet a babák nyügösségének az oka. Viszont ma éjjel (volt időm :lol: ) gondolkodtam ezen. Szerintem a hét hónap alatt már volt egy jó pár hideg és meleg front is, amiket nem érzett meg a kiscsaj-szóval ez most vagy különlegesebb vagy a fogával együtt lett ilyen extra nyügi! :roll: :?:
Amúgy én először bármilyen meglepő főtt almát adtam Veronikának, amit jól össze/szét turmixoltam. Illetve adtam volna, ha nem öklendezte volna ki! :cry: Aztán ti mondtátok az almalevét-úgy tűnik az már lecsúszik, de a reszeléssel azért kerül bele egy pici darabka is. :cry:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Lidinél a frontérzékenység az előtte még mielőtt megjön a hideg akkor van két napig. Utána simán alszik.
Napi négyszer még mindig alszik Lidi. Este 8 körül ennek ellenére, hogy napi négyszer alszik, már jelzi, hogy na anya aludni kell neked is, mert én álmos vagyok. Ha nem fekszem le vele aludnni akkor ő sem alszik.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!
Ante, Zsuzsu:
Hát nagyon ügyesek a csajok!!! Én már annak is örülnék, ha végre hasra fordulna.
Ma megyünk 6 hós mérésre, tartok tőle, hogy nem fog tetszeni doki néninek, hogy nem akaródzik a hasra fordulás. Illteve meg tudja csinálni, kétszer hasra fordult , 3szor hasról hátra. Egyszerűen nem értem, miért nem hajlandó ezt többször csinálni!!! Nem tudom semmivel sem ösztönözni, inkább a saját tengelye körül forog, hogy elérjen valamit. Ha hasra rakom , akkor viszont hangosan kacag, úgy élvezi. Szóval nem értem, azt hiszem lusta a csaj. Remélem csak ennyi a gond..

Tali:
Nekünk jó a 14 óra is, ha a többségnek ez a jó időpont.

Hát képzeljétek, tegnap olyan kellemes élményben volt részem, hogy csak na! Én nem is gondoltam, hogy ennyi rendes ember van még a Földön! Szerintem Annának valami féle varázsereje lehet. :)
Elmentünk egész napos túrára a Duna Plazaba, West Endbe, tömegközlekedve. Mindenhol segítettek babakocsit pakolni! A Nagyvárad téren a Metronál az ellenőrök vitték le Pannát a lépcsőn, előtte játszottak vele, így le is késtünk egy metrót. :) A Duna Plazában takarították a wc-ket, a biztonsági őr elment intézkedni, hogy be tudjunk menni a pelenkázóba. A West Endben egy padra ültem, Annát a kocsijában tettem tisztába. Egy csajszi odajött, hogy ne haragudjak, de ha nem bánom segítene, látja, hogy Anna icereg, addig lefoglalja. Olyan jól esett a lelkemnek! :)

Visszafelé elkapott minket az eső, én sz***á áztam, a babakocsiról is rámzúdult az összes víz emeléskor, de nem bántam, olyan jó volt ez a nap, ráadásul Anna is nagyon jól bírta!

Na megyek, mindjárt megyünk a mérésre. Drukkoljatok, hogy ne legyen gond!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nem okoskodni akarok, de szeretnék segíteni tippel, mert sokszor egészen egyszerű technikával megoldható.
Vannak babák, amikor megérzik, hogy nem folyékony állagú, amit kapnak, bizony nem nyelik le ebben a korban.
Ezt szoktuk megelőzni még a mixelésnél is, hogy műanyag szűrőn átszűrjük bármely gyümölcs v.zőldségről is van szó. A reszelt gyümölcsöknél is ajánlatos villával kiszedni a belekerűlt darabokat az első időkben.

Befolyásolhatja az ízek el nem fogadása is, mert vannak édeset különösen kedvelő ( a fiúknál gyakrabban), esetleg a savanyút csak édesítve (pl: anyatejjel) szeretők és sorolhatnám.

Szerintem a lé után már a sűrűbb állagú is, ha teljesen átszűrt fokozatosan elfogadott lesz a babának. Idővel egyre ügyesebben nyelik le a nem szűrt, turmixolt később villával áttőrteket, mert 1 éves korukban már az apró darabos ételt kell enniük.

A fejlődéssel a nyelési technikák is együtt járnak és ebben segíteni kell és nagyon odafigyelni, mert a kisgyermekkorra már szinte mindent nyelni kell. Vannak esetek, amikor ez nem alakul valamiért ki, akkor orvosi segítségre, az ok megtalálására van szükség.
A gyakorlott anyukák jól ismerik ezeket a problémákat, bár két gyermekével sem azonosan élheti meg ezeket.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Ha valakit érdekel a Minimaxon megint van 16:30-tól Hunyor major.

Kép

Kép
antekirt

Köszönöm a tanácsokat, Kinder Par. kilőve! majd nem esszük előtte. :)
Az állatkáink nekünk is Anyukáméknál vannak. :oops:

Fnoe, én is úgy tudom, vannak babák, akik nehezen barátkoznak meg a pépes-darabos ételekkel, idő kell, mire hozzászoknak. Nyugi, nem fog óvodás korában is pempőkért esedezni! :)

Kép
Kép
marslakocska

Sikerült a képet megcsinálni, bár mire kiügyeskedtem a pixel méreteket és kisképek nagyságát, az időbe tellett, meg hát nekem kb fél óra volt mire a kép kész lett.:(((Pedig annyira nem is szar a gép, igaz már nem mai darab.

És az eredmény:
Kép

Ja és amíg itt neteztem és Dani az ülemben ült, felhúzta magát a szék háttámlájának segítségével, és sikerült megörökíteni is:)

Mági ne aggódj a forgások miatt, mert azt mondják, hogy vannak babák, akik egyszerűen kihagynak dolgokat. Meg már mondtad hogy csinálja, lehet hogy csak neked nem mutatja meg, nekem Dani a hsról hátrával volt így, sose láttam, csak azt hogy már megint nem ott van ahol hagytam.:)

csernusn

Kernico: akartam már kérdezni, hogy hol laksz Csepelen? Én kb. 20 évig laktam ott, holnap is megyek (kozmetikushoz), ráadásul ott lakik apukám is. Szívesen vissza is költöznék oda, talán majd egyszer...

Kép
Kép
tinu

Na megjöttünk a mérésből.
6800 gramm, amin meglepődtem, mert előző hónapban 6350 volt, így gondoltam, átléptük a 7 kilót. Na sebaj, lényeg, hogy jól van :) Alig bírták bemérni, mert folyton lerakta a sarkát az asztlara. :)
A hossz 65cm.
Doki néni megdícsérte, hogy kiegyensúlyozott baba, és jó kis hurkái vannak.
A hasrafordulással megnyugtatott, azt mondta, megmutatta, hogy tudná csinálni, de lusta. Ne aggódjak, nem kell vinni sehová, majd elkezdi egyszer csak.
mondtam neki, hogy nem akar zöldséget enni, most minden gyümit krumplival kell kevernem, hátha..

Ja! És mielőtt elindultunk, megevett egy üveg vilmoskörtét! Így az első szilárd ételünk, ami kiváltott egy egész étkezést! :)
Egyébként ahhoz képest, hogy 5 hónaposan elkezdtük a hozzátápit, szerintem Anna most érett meg arra, hogy mennyiségileg is egyen valamit. Eddig nem akarta nyitni a száját sem.

Niki:
NAgyon szuper a kép!! Hogy csináltad???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki: én is aznap elküldtem a próbaképet, és ma kapta meg! Nagyon tuti! Két képet kaptam, egy vászonképet és egy keménylapos képet. Apának is nagyon tetszett!
Jó a mozaik!

Ákosnak jön a második foga! Már picit fehéredik, na meg éjjel 5x volt fent, és ma már 3x volt rotty!
Vendég

Mági: én is akartam írni, csak megint rohannom kellett, hogy ne izgulj, mert emlékszel, mikor kétségbe voltál esve, hogy Anna nem akar hason megmaradni, erre ez lett a kedvenc pozija! Ez lesz majd a forgással is, meglátod. :wink: Egyébként meg gyönyörű, bájos baba és amúgy is a kedvencem. :D

Én a hozzátápival elbizonytalanodtam - ill. bizonytalankodom állandó jelleggel. Mert lehet, mégse a fogak kínozzák a babám hasát, hanem az új "kajcsik" (merthogy levek és nem szilárd kicsit se). Azt nem értem, hogy miért éjjel jön ez ki és napközben miért nem? Úgy, hogy délelőtt szoktam neki adni a leveket. És hogy nem tudom, hogy várjak-e még az új ízekkel, vagy adjam továbbra is? Mert ugyebár elvileg az emésztésének is át kell állnia az újra, de más babáknak meg nem csinál ilyet. Illetve ti nem írtátok, hogy rosszabbul aludnának a kaják miatt. (Vagy csak Marslakócska, vagy Noémi írta, már nem emléxem. :oops: ) Akkor most rosszat teszek, ha adok neki mást, vagy nem? A védőnőm inkább azon a párton van, hogy nyugodtan adjak neki (ő már 3 hete is mondogatta, hogy TÜnde nagy baba már, adhatok neki gyümit - most is mondta, hogy mehet más is, nemcsak lé). Viszont Tünci jól fogadja a gyümilét, mindent lenyel, amit a szájába teszek. Jó, időnként fintorog, mert gondolom, savanykás a meggylé, de nem köpi ki, hanem lenyeli.
Na ezeken agyalok.

Kép
Kép
tinu

Szilvi: nagyon ügyi Ákos, hogy ilyen gyorsan növeszti a fogakat! Tündinél még nincs semmi látható jel. Megnézte a védőnő és nem látott semmit. De azért ő is mondta, hogy bizos fogzik, mert nagyon rágja a kezét.

Kép
Kép
tinu

tinu:
aranyos vagy, hogy nyugtatgatsz:) én is ebben reményekedem, hogy majd nemsokára folyton hason lesz. Aztán meg a hülye anyja kitalál más aggódni valót, mondjuk miért nem tud már gyököt vonni fejben? :lol:
hozzátápi:
hát nem tudom, Annát nem viselte meg egy új íz sem, pedig nem 3 napig adok neki egy fajtát. Szerintemez is gyerekfüggő. .Ebben ezért nem tudok tanácsot adni neked.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép A kedvenc képem, kis pisze kölyök mackó Kép íme a bizonyíték az első fogacskára

Mági: ne izgulj, egyszer csak beindul. Vannak napok, hogy Ákos sem furdul meg, aztán meg egy óra alatt 10x. Ne aggódj, a lényeg, hgoy meg tudja csinálni. Gratula a körtéhez!

Tinu: én sem gondoltam volna, hgoy ilyen hamar fogacsis baba lesz, szerintem kicsit mi vagyunk korán...na de Ákosnál én már semmin sem csodálkozom! De ha Tündinek is elindul, én is tudom javsolni a Dentanox zselét, nálunk is bevált!
Azért csak óvatosan a sajátkezű pedikűrrel, lehet, hogy többet ártasz, mint használsz!

Zsu: tündéri Fanni pancsis képe. Mi még nem is próbáltuk a pancsit kint, nem is tudom miért....na ha újra jön a kánikula, kipróbáljuk!

Nico: klassz babakocsit vettetek! Gondolom ez könnyebb mint a régi! De azért annak még használjátok a babaülését, nem???

Kiscsikó: jó hétvégét, és jó lagzizást. Ki vigyáz addig Ádámra? Hazamész majd etetni, vagy kap cumisüveget?
Vendég

Szilvi, Ákos egyszerűen gyönyörű baba, és nagyon jó fotókat tudtok készetítni róla.:)
És én is lementem a postaládát megnézni, és nekem is megjött és tényleg jó!!!:)))

csernusn

Niki
Hat nem semmi ez az ellergia,es adott valamit ra vagy csak mnodta hogy vigyazni kell?
En nem tudom mennyi kg Leonde tuti nnics 8,viszontmindenki szerint tok jo husban van,ugyhogy nem is parazok ezen..

Szana
Alufoliaba csomagoltam,mert az szepen lejott a husikrol.

Magnes
Ne izgulj,tenyleg van ilyen en mar szamtalanszor mondtam hogy Alex hat hosan kezdett forgolodni,de aztan amr mindent utemben csinalt,csak a kezdet volt nehez :lol:

Szilvi
nagyon aranyos Akos a fogacskaval.

na mennem kell....

Kép
Kép
kataa

Tinu!

És mi lenne, ha várnál pár napot, nem adnál addig semmit és akkor meglátnád. Ha azalatt az idő alatt is gond van, akkor nem a hozzátápi a gond, ha meg nem, akkor igen. Akkor hagyhatod.
Semmivel nem fogsz akkor sem elkésni.
Ja: láttam a kérdésedet, még valamikor válaszolok rá! :D (Gyerekszámos...)

És egy kép Simonról:
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti: de tényleg úgy van, hogy ha később adok neki gyümit, akkor már nem fogja bántani a hasát? Vagy pedig akármikor is adom, előbb hozzá kell szoknia az újhoz. Mint ahogy az újszülötteknek is egy kis idő kell, mire alkalmazkodnak a tej emésztéséhez. Vagy ez is hit kérdése?

Kép
Kép
tinu

Kiscsikóék: most látom, hogy Ádám ma 5 hónapos! Gratula neki hozzá! :D

Kép
Kép
tinu

Beszti: el vagyok ájulva, hogy Simon milyen ügyi. Remélem, TÜnci is majd lassan négykézlábozik. Szerintem úgy biztos kevesebbet nyüszizne napközben, mert jobban lefoglalná magát.

Ja, egyébként ma találkoztunk egy 7,5 hós bébivel, aki mellett végre TÜnde sem volt sovány. :D Pedig az a kiscsaj (mellesleg TÜnde másodunokatesója) sem volt az. Vagyis látszott, hogy nem éhezik, vagy ilyesmi, meg jókedvű volt, de sovánka típus. Megnyugodtam, hogy TÜnde tényleg nem sovány. :D

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Tinu: Csepelen a Királyerdő részén lakunk és laktunk régen is (csak régen pár számmal arrébb) az 52-es busz végállomása felé. A kis Duna-parttól pár utcára. Ti merre laktatok? Én szeretem Csepelt, a kis Dunakeszis kitérő után is ide tértünk vissza. Csendes, nyugodt, de mégis Budapest, mégha a széle is. :D
Ja, Tündéhez akartam még írni, hogy szerintem is hagyd akkor kicsit, majd később megpróbálod, Lehet még nem készült fel a pocakja. De nemtom. Doki nénit nem kérdezted? Vagy lehet csak az alma csinál neki savat. Banán, répa, sütőtök?

Mági: Jó nap lehetett. Azért vannak még rendes emberek, csak nem mindig találkozni velük! :roll:
Anna miatt meg no para. Kiara is sokáig csak tekergett, aztán ráérzett az ízére, és azóta nem lehet leállítani. :lol: Használd ki az időt!

Zsu: Édes Fanni. Nekünk is olyan kiskádunk volt, abban pancsizott elsőnek Kiara is kint. Azóta beszereztünk pancsimedencét. De nagyon édi Fanni. A szemei .... 8)

Ante: Úgy tűnik ihletet kaptam tőled, pedig ennek most nem örülök. Végigrókáztam a mai napot. Aztán nagy nehezen aludtam picit, és azóta jó. Nemtom mi lehetett, de nem várom vissza. :roll: Még jó, hogy apa délelőtt itthon volt, és tudott ápolgatni. :D

Szilvi: Asszem te kérdezted. Persze, használjuk a másik kocsit is. Itt Csepelen????? Akkora kerekei vannak, hogy a járdát nem is használjuk még a földes utakon sem. Felfújható, gumi, úgyhogy ide nem is lehet nagyon más. A kicsi, könnyűt utazni vettük. Bkv, meg ilyenek. De imádom a nagyot is. Meg ha majd lesz öcsike (vagy hugi), akkor annak is jó lesz a nagy, mert teljesen ledönthető, meg mózeskosaras, meg JÓ!
:D

Simon és Ákos is nagyon édi. Nagyon jó képek.

Na sziasztok! Látszik nincs Winnie, este pangás van. :lol:
Jó éjt!

Kép
kernico

Kernico: először is boldog 7.-et Kiarának! :D
Mi a Szent Imre tér környékén laktunk, panelban. Én mindig is panellakó voltam. :D :( Királyerdő szép része nagyon Csepelnek. Ott lakik a legjobb (volt :( ) barátnőm is.
Evett Tündi már mást is, őszilét. Akkor is tekergett este.
Mostanában az van, hogy azért javult a helyzet valamennyit. Igaz, később tudjuk letenni, tegnap 10-kor. :shock: Felébredt 3/4 2-kor, aztán 1/2 6-kor. Végülis nem sokkal rosszabb most, mint korábban volt. Már legalább nem kell óránként. És hát régebben is sokat tekergett, csak most már tud forogni is és sokkal durvábbnak látszik.
Remélem, jobban vagy!

Kép
Kép
tinu

Na mégegyszer, mert elszállt.

Tinu: Köszi, én azt hittem, csak holnap lesz 7. hónapos. :oops: Kész nagylány.
Ami még eszembe jutott, hogy amikor Kiara forgolódni kezdett, félálomba még nem tudott visszafordulni, és akkor mindig felkelt nyígni, hogy fordítsuk meg, mert így nem jó neki. Meg volt, hogy azért hüppögött, mert hasra nem tudott álmában fordulni. Nem lehett attól?
Általános suli? Csak mert oda jártam a Rákócziba. :) Mikor költöztetek el?
Köszi már asszem jobban vagyok. Csak el ne kiabáljam.

Hát igen, a korán kelők. Fél6 óta nyomom én is. Most beraktam a szobájába, remélem elalszik, és akkor én is megyek kicsit vissza apához. :D

Kép
kernico

Sziasztok!

Tinu, anyumnak meg a Szent Imre téren van egy panel lakása Csepelen. :-)

Kernico, Kiarának boldog 7.-et!
Ne is emlegesd a rókázást, olyan nem vagyok jól, hogy csak csuda. Megint hányinger kerülget. Igaz éjfélkor feküdtem le és fél négytől vagyok fent, annyira be vagyok sózva, hogy tegnap megnéztünk még egy sorházat úgyan ott ahol az előzőt néztük és ez olcsóbb lenne jóval viszont a kert kisebb de a ház úgy néz ki nagyobb. Ezen rágódtam egész hajnalban, hogy melyiknek mi az előnye, hogy lehetne berendezni, hogy hely is maradjon stb.

Szilvi, nagyon jók a képek Ákosról, de az első nekem jobban tetszik, olyan művészi, hogy fekete-fehér. :-)

Beszti, nagyon huncut mosolya van Simonnak. :-) Valóban sötét szeme van vagy csak én látom annak?

Kép

Kép
antekirt

Jó reggelt,

Én is ma korán fél 6-kor keltem, de a szopi után én Danit visszatettem a kiságyba, egy játékot be mellé, és mondtam hogy én visszamegyek aludni, egy kicsit hangoskodott , de utána elaludt, mert fél 9-kor keltünk.:))))

Beszti, Simon "egyszerűen nagyszerű" baba, szép és ügyes.:)))

KAta,
krémet nem adott, mert azt mondta, jobb lenne kitalálni mitől van, gondolom szteroidos krémet meg nem akart adni, mert azt mondta, hogy ez olyan ekcémás jellegű kivorosodés, vagy abba fordulhat át.és akkor rosszab lesz.:((((HÁt most no cumi, meg van egy kis vastagszájú feles pohár abbol iszunk.

Csepeli jányok, én meg ott dolgoztom, és mindig a szent imrán szállok át.
A királyerdő az nem a pulis sétány meg hasonló nevű utcás rész, igaz???

Mi nem tudjuk még mindig hogy keresztelő legyen vagy névadó, én a keresztelőt preferálom, a párom meg a névadót, hogy majd ő nagykorában eldönti mit akar. Szerintem a névadónak meg nincs semmi értelme. MÁr bocsi, tudom, hogy volt valakinek névadója, attól elnézest, csak én így gondolom.

csernusn

Sziasztok!
beszti:

Nagyon ügyes nagyfiad van!!!

Kernico:
Boldog 7.-et Kiarának! :)

Csepeli kötődés... Olyan busszal járok dolgozni, amelyik végállomása Csepelen van .. :lol:

Felkeltem tápot keverni Annának fél 9 körül, ő dumálgatott az ágyában, előtte 5-kor evett. Mire elkészült a táp, bealudt. :)
Most haptákba vágva várok, mert masszázsra is menni kéne.
Niki:
Valahogy én is így vagyok a keresztelővel és névadóval, mint te. Nekem fontos, a párom nincs megkeresztelve. ő nem is erőltetné a dolgot, de mivel mondtam neki, hogy én nagyon szeretném, nem ellenkezett, megértette, hogy baja nem származhat belőle, és neki úgyis oly mindegy, ha valamit kérdez a gyerkőc ,ami vallásos téma, úgyis csak én tudok neki felelni :) . Névadót nem szerettem volna én sem.
Na én nagy etetőszék böngészésben vagyok, jövő hónapban be szeretnénk szerezni egyet. Akinek van már, esetleg nem tudnátok ajánlani valamilyet?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ante:
nincs kép a másik lakásról??

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, http://www.rolandred.hu/vezerles/Adatla ... osito=1858 ez volt a tegnapi amit megnéztünk.

Kép

Kép
antekirt

Ante, ilyen típusú házat mi is néztünk anno, de végül nem vágtunk bele.:(((

MÁgi, az abaj, hogy nálunk a párom is kat. sőt ő magától keresztelkedett meg 14 évesen, én vagyok az akicsak az eskűvő kedvéért keresztelkedett, mert én hiszek egy Istenben, de "nem hiszem a Kat. egyházat". Viszont fontosnak tartom, hogy Isten áldását kérjük a gyerekre, és mivel ez az egyház az ahol esküdtünk stb..., így én szeretném. Meg talán az én szüleim is akarják jobban, lehet hogy ez nem tetszik neki, hogy már megint bele akarnak szólni a döntésünkbe....

csernusn

Jaj van egy jó kép Daniról: Kép

Nagyon szereti a tükröt.:) A tieitek szeretik, néha már nem is néz rám csak tükörből, ez bezavarhat szerintetek???

csernusn

Tinu, nem én írtam, hogy gondunk lenne a kaják miatt az éjszakával. Mi alapban nem alusszuk át az éjjeleket... :oops:
Talán ki kéne hagyni pár napot, megfigyelni, akkor is nyugtalan-e éjszaka.

Csernusn, nálunk is nagy tükör van a tolóajtón és imádja nézegetni benne magát a leányzó. Sőt sokszor odavigyorog nekem és felém néz, hogy nevetek-e. Remélem, nem hiszi majd azt, hogy két anyja van
:oops: :roll: :)

Kép
Kép
marslakocska

Niki, és mi volt a baj amiért nem vágtatok bele végül a lakásba?

Kép

Kép
antekirt

Szilvi:
Ákoskádról remek képeket készítetek és a fogácskájával már Laurát lekörözte.
Beszti:
Simon:
Milyen ügyesen tartja magát, próbálkozik a mászással?
Niki:
Daninak kifejezetten remek ez a nagy tükör, biztosan sokat fogja magát nézegetni.
Nagyon szépek a fiúk, minden Anyuka féltheti majd a lányoktól.

Vannak hófordulós babák ismét.
Kiscsikó: Ádámkádnak
Kép

Kernico: Kiarádnak
Kép
Vidám életet,jó egészséget kívánok Nektek.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Ante, mi nem akartunk még nagyobb terhet a nyakunkba vállalni, csak eljátszottunk a gondolattal, mi lenne ha....

Kiscsikó, Kernico:
Ádámnak és Liarának, boldog hófordulót kívánok én is!!!

csernusn

Niki, ha nekünk ez most összejönne akkor említésre méltó hitelünk sem maradna. Míg a másiknál megmaradna a mostani hitelünk. :-)
Viszont októberig elkéne adni a lakásunkat, ha ezt az újjat szeretnénk és nem a másikat.

Kiscsikó, Ádámnak boldog hófordulót!:-)

Kép

Kép
antekirt

Ante , akkor nektek nagyon jó!!!Így én is belevágnék, de nekünk most nem megy mert nekünk még nagyobb hitelünk lenne akkor és pont most gyed mellett meg végképp nem tudnánk belevágni.

csernusn

Niki, igen és ezért is vagyok úgy besózva, hogy végre megszabadulhatnánk a hiteltől és még nagyobb házunk is lenne. :-) Csakhát most ahol lakunk minden a szánkban van és mégis csöndes környék. Dehát valamit valamiért. Csak félünk, hogy nehogy áron alul legyen eladva ez a lakás ahol lakunk most ha esetleg vennénk ott házat, mert hát gyorsan kell eladni mivel októberi átadású a másik.

Kép

Kép
antekirt

Októberig azért még van idő, szerintem gyorsan hirdessétek meg, gondolom már megtettétek és majd meglátjátok, legrosszabb esetben vannak ilyen áthidaló kölcsönök, amelyeket pont az ilyen esetekre vannak.

csernusn

Az a baj, hogy azt nem engedhetjük meg magunknak mivel mostmég van hitelünk ami havira elég sok pénz, plusz rezsi stb és a párom pénze el is ment. Viszont ha nem lenne hitel akkor sokkal több maradna.
Ráadásul baromi magas törlesztéssel kapnánk akkor áthidalásképpen hitelt.

Kép

Kép
antekirt

Szombaton lesz 16:30-tól Hunyor major. Tegnapit elnéztem szerdán volt 16:30-kor.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket. Roni nagyi neked is a cicust. :D
:D
És Ádámnak is boldog fordulót Kiscsikó, ha hazajöttök, vagy olvasod!

Ante: Nagyon irigykedek. Nagyon jó ez a ház is. Pláne, hogy én imádom a mediterrán stílusuakat. Nagyon tetszik. Szerintem is vágjatok bele. Ha valamivel olcsóbban is tudjátok eladni a mostanit, szerintem megéri megpróbálni.

Niki: Az nem Királyerdő, csak a szomszédja. Az lakótelep. :wink:

Mindenki kötődik valahogy Csepelhez? :lol: :lol: Pláne Mági??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Keresztelés: És mi van akkor, ha én nem vagyok megkeresztelkedve, apa református, a választott keresztanyu pedig katolikus? Szerintetek ez nem gáz, ha reformátusnak szeretnénk megkeresztelni a lányt? Én is szeretném, apa is, bár én ugyanúgy vagyok vele, mint Niki, hogy hiszek Istenben, de nem hiszek az egyházban. De ha az kell hozzá, hogy megkeresztelkedjek, akkor megteszem. Bár a reformátusok nem ragaszkodnak hozzá, ha jól tudom. Nem tudjátok, hogy ilyenkor mi a helyzet????????

És megtaláltuk az első kajcsit, amit nem hajlandó megenni. Hipp-es gyümis tejpép. Pedig szerintem nem rossz, és még édesebb is, mint a főzelékek (mert mi cukormenteset adunk neki). Azokat megeszi simán, még szereti is, erre meg összezárta 3 falat után a száját, és semmi. Vágta az arcokat, meg a hideg rázta ki tőle. Komolyan. Aztán elvettem, és kapott egy kis őszis-almás rizses hamit, és azt boldogan belapátolta. Na majd pár naponként még próbálkozom, hátha. :( :?: :?: :?: :?:

Üdv.

Kép
kernico

Kernico: én az Új RÁkócziba jártam, az most Karácsony Sándornak hívják. De ha jól emlékszem, te jóval fiatalabb vagy, mint én, úgyhogy ott nem találkozhattunk. :wink:
Én az egész napot ma Csepelen töltöttem. Reggel kozmetika, utána apunál voltunk. Szeretek ott lenni.
HÁt ma nem kapott semmit Tünci, meglátjuk mi lesz éjjel. És holnap sem fog.

Niki: ha fontos neked az isteni áldás, akkor persze, hogy ragaszkodj a keresztelőhöz szerintem. Dani nagyon helyes a képen. Tényleg annyira jóképű már most! :D

Ante: szerintem mindegy melyiket választjátok. Mihelyst eldöntöttétek, hogy melyik ház legyen, már úgyis automatikusan abban fogtok gondolkozni és azt rendezgetni. Eszedbe sem fog jutni, hogy mi lett volna, ha a másikat választjátok. Hallgass a megérzésedre!

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Én új vagyok, van egy 7 hónapos kisfiam.
Kernico: a keresztelővel kapcsolatban: nálunk apa:református, én:katolikus, keresztapa: református, kereszanya: nincs megkeresztelve. A kisfiam református egy hónapja lett
megkeresztelve. Én is azt hittem nem lehetséges, de nagyon kedvesek voltak! Természetesen felajánlották, hogy ősszel lehet menni, megkeresztelkedni illetve konfirmálni.Meg fogják keresztelni, ne aggódj. Nekem nagyon furcsa még, a katolikus vallás után, de már most biztos vagyok benne jól döntöttem.Nem csinálnám másképp.Üdv.
sziszi22

Lanyok
Mennyi a max gyed manapsag???Most jott az elso es 67ezer valamennyi...hat nem sok...en valahogy 70 valamennyire emlekszem meg a nagynal.

Keresztelo:
Nekunk lesz,most egy kicsit maskepp.Alexnal katolikus tempomban katolikus keresztszulokkel,bar nekunk nem volt templomi eskuvonk.
Most reformatus templomban,reformatus papnal,de lenyeg ,hogy magyar :!: Ha jonnek hozzank a noveremek akkor megejtjuk azt is.
Nalunk is az van hogy a gyerek dont majd,de en Nikihez hasonloan szeretnem Isten aldasat kerni ra,ugyhogy ez is inkabb nekem fontos,mert apa nme kereszteny bar reformatusnak van keresztelve.Igazabol O nem vallasos,de belementa keresztelobe :D

Kép
Kép
kataa

Na az összes pelenka ázik a fehérítőben, egy másik lavorban pedig a kakis ruhák, Anna összekente magát.. A kezem már tiszta száraz a vegyszertől. Gyanítom a fehérítő sem szedi ki a tököt... Ti mivel varázsoljátok csilivilivé a textilpelusokat?
Uzsira szilvát evett a csaj, nagyon ízlett neki :)

Nálunk ugyebár Apa nincs megkeresztelve, és a keresztanya sem. Illteve, ha mionden jól megy, éppen Anna keresztelője előtt lesz egy héttel az ő keresztelője. :) Akkor ő viszont baptista lesz, a keresztapa pedig katolikus.
Sőt azt mondta nekünk a plébános, hogy annak ellenére, hogy csak én vagyok megkeresztelve, össze is adna minket akár a keresztelő előtt. Én nagyon örülnék neki, de nem akarom Apára erőltetni. Megemlítettem, de nem reagált rá semmit. .. :?

Ante:
nagyon klassz mindkét lakás, én sem tudsnék választani. ! :) Szerintem engem Anyóséktól visznek a temetőbe majd...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata:
Én is a héten mérgelődtem, 51 ezret kaptam. Szerintem te is tört havi gyedet kaptál, mert eddig a gyás-t utalták, az pedig 168 napig jár.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?