Új privát üzeneted érkezett!

Edóci! Nekem is ez volt sokáig a palacsintasütéssel, amíg rá nem szántam magam, h veszek Tefal pal. sütőt. OK, nem olcsó, de annak, aki szereti a palacsintát, és esetleg gyakran csinál is, annak abszolút megéri ;)

Fokhagymakrémlevest én sem tudok, anyu viszont istenit csinált. Egyszer el kéne tanulnom tőle!

KépKép
lexus

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

• 1 közepes vöröshagyma
• 2 evőkanál vaj
• 12 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál liszt
• 3/4 l húsleves
• 2,5 dl tejszín
• só
• frissen őrölt bors
• frissen reszelt szerecsendió
• 1 evőkanál citromlé

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Ez így írja. Amúgy sztem a www.mindmegette.hu nagyon jó receptoldal!

KépKép
lexus

Na most elkezdtem nézelődni a mindmegettén, és arra jutottam, h én vmi majonézes salátát akarok enni :shock: Kár, h nem kivitelezhtő :?

KépKép
lexus

Lanyok!

Fokhagyma leves!

Reszelt voroshagymat vajon megparolni.
Hozzaadni a preselt fokhagymat, es 1 percig fozni tovabb, nem tovabb, mert keseru lesz a fokhagymatol.

Felengeded kockahuslevessel, forralni egyett, utana tejszin es kesz.
15-20 perc az egesz.
Liszt es a tobbi nem kell, mert hizlal es anelkul is ugyan olyan finom.

Magi
Vendég

Tejszines pipi!

Csirkemellett csikokra vagsz, majd sajt vagy hagyma, vagy gombakremleves projaban megforgatod oket.
En egy zacskoslevest szoktam raonteni 2 par mell csikra es osszekeverem, igy is raragad es gyors, nem pepecs.

Majd talba teszed, sos, borsos habtejszinnel felontod addig mig el nem lepi a hust.

Sutoben 45 percig sutod lefedve, majd utana leveszed a fedot es priritod egy kicsit.

elkeszites 10 perc sutes kb 1 ora.

Magi
Vendég

Lexa
Köszi!A majonézes saláta is fincsi!Igen,már én is gondoltam rá hogy a palacsintasütőm nem jó,de aztán jött apa keresztanyukája és olyan fincsi palacsintát sütött vele hogy rá kellett jönnöm hogy velem van a baj. :oops: :lol: De azért fogok venni egy Tefalost is! :D

Vacsira meg szerintem töltött tojást és körözöttet csinálok.Vagy valami hasonlót,hidegtálat...

edoci

Magi
neked is köszi,kipróbálom! :D Tényleg nem egy ördöngős dolog! :D

edoci

Na most gázban vagyok, a büfében sóska az ebéd, és én azt ki nem állhatom, a hasam meg úgy kong, mintha nem tom én mióta nem ettem vna. Asszem kifutok a boltba, és veszek majonézes salit :D Várjatok meg! :D

KépKép
lexus

Ez a pipi nagyon jól hangzik, ezt elmentettem!! Köszi Magi ;)
Amúgy én meg közben kedvet kaptam a kőrözötthöz is, ajj, most mi legyen a vacsi? :D Na tűzök a boltba, mer' elfogy az ebédszünet.

KépKép
lexus

Miert nem rendelsz?

Magi
Vendég

Lexa
Éhen ne haljál!Jó étvágyat! Kép

edoci

Ja,nekem meg jöhet a kávé!

edoci

Én ma sárgaborsó főzeléket csináltam és közben potyogtak a könnyeim ez volt apukám kedvence!!! :cry:

Már várom Legóval mi újság! :D

Jó sokat írtatok alig győzöm olvasni és közben folyik a nyálam a jó kajáktól :wink:

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Köszi Edóci :D Kávé? Jaj, az nekem is kéne!

Magi! Mi is pont ezt beszégettük a csajokkal pár napja, h rendelni kéne a kaját, olyan helyről, ahol előzőleg össze lehet állítani, h mit akar enni az ember, és akkor tuti nem lenne az, mint ami most volt nekem, h ki kell mennem a boltba, mert a büfékaja most az átlagosnál is rosszabb. Nekem egyszer anno volt így, meg is voltam elégedve vele, úh könnyen lehet, h visszatérek hozzá! Te rendeled?

Betti! Fel a fejjel! ;) Én is nagyon kíváncsi vagyok Legoékra, remélem, minden OK :D

KépKép
lexus

Sziasztok

Én is itt vagyok!

Betti nagyon nagyon sajnálom, áttudom érezni a szomorúságod. Tudom milyen nehéz.

Én ma gombalevest főztem, meg görögös szószt rizzsel.
Délelőtt nem voltam itthon szépítkezni voltam, műkörmösnél.

Hétvégén anyu szülinapját tartjuk, így itthon leszünk.

Na megek, még vasalni akarok.

Gabi

Kép
lieglgabi

Gabi
A görögös szósz az milyen?
Jó vasalást! :wink:

edoci

Gabi! Műkörmös? Lexa újfent irigy :lol: Nekem is volt júni közepén, de lepatogott egy hét alatt :evil: Akarok másikat, de most nagyon gyenge a körmöm, mert sz.rul csinálta meg a csaj.

Edóci! Cuki a vonalzód ;)

Tudjátok mit felejtettem el? Az új dizájnos táblát feltenni. De ma is elhoztam magammal, úh dobom:

Kép

Na h tetszik? :P

KépKép
lexus

A T.kor az terhességi kor, és azt Legohoz majd be is firkantom :D Na, kezdjek még vele vmit? Ötlet? Szívesen fogadom ;)

KépKép
lexus

Lexa
Jó lenne a vonalzó,de állandóan eltűnik! :twisted: Úgyhogy lehet másikat csinálok!
Jó a táblázat! :D Ügyi vagy!

edoci

Nekem eddig mindig megjelent :D Amúgy a te másik vonalzód hova lett? :shock: Köszönöm a dicsit, igyekeztem :oops:

KépKép
lexus

lexa!

Nagyon szupi lett a tabla!
:lol:

Magi
Vendég

TUTI JÓ A TÁBLA :lol:

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Kösziiiköszi, örülök, h bejön nektek ;)

Lego! Mizuka?? Megvolt anyu köszöntése, és nem volt orchidea :(

KépKép
lexus

Lego!
Kérjük a híreket !!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Lexa
Kóstold meg a körte-mangó teát!Isteni fincsi! :D

edoci

Edóci! Hol tudom beszerezni? :D Megkóstolom!!! :D

Legooo??

KépKép
lexus

Lexa
Én a CBA-ba vettem ma,új íz,még ilyennel nem találkoztam,de megérte! :wink:

edoci

Okés, akkor veszek, köszi ;)

Te Lego, az a délután már letelt, irgum-burgum lesz!

KépKép
lexus

Lanyok!

Most mar megyek aludni en is.

Lego???????????

Holnap megint munka.
Kesz a tetoter, lent van a szonyegpadlo is, mar csak korbe a szegoket kell feltenni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Szombaton cuccolunk fel a Zoli volt szobajabol.

Igy teljesen kesz lesz a masik gyerekszoba is.
Mostmar ket gyerekre van teljesen kesz berendezett szobank. :lol: :lol:

Szoval nagy pakolas lesz majd a szombat.

Jo ejt mindenkinek!

Magi
Vendég

Magi! Szuper hírek, ügyesek vagytok! 2 gyerekszoba? ;) Király! Amúgy LH teszteltél ma? Milyen lett? Vagy írtad, csak lemaradtam róla esetleg? :oops:

Én is megy aludni, remélem, holnap sikerül jönnöm megint korábban, úgy, mint hétfőn is, nem úgy, mint a hét további napjain! És pénteken csak 2-ig dolgozom 8)

Jó éjt, Lányok!

KépKép
lexus

Jo reggelt lanyok!

Hogy vagytok ma?

Ebed otlet?

Programok?

Magi
Vendég

Sziasztok!

Magi! Én jól vagyok, hát te? Többiek? Hát ebédötletem nekem nincs, azt se néztem meg, h a büfében mi lesz ma a kaja, minden esetre munkába jövet vettem egy csokis kroaszant, ha máskor nem, hát megeszem ebédre! Program nekünk délutánra annyi, h elmegyünk vásárolni, feltéve, ha a zuram nem marad bent megint sokáig a munkahelyén! :?

Hú, úgy kong a gyomrom. Keresek csokit :D

KépKép
lexus

Amúgy mi van Legoval?? Tegnap délutánra ígérte magát! Remélem, minden OK!

KépKép
lexus

Lexa!

En is jol vagyok!
Meghoztam most a legnehezebb dontesem, hogy nem csinaltatjuk meg a kertet most, hanem majd szeptemberben fuvezunk egyet es kesz.
Olyan arajanlatokat kaptunk, hogy azt kifizetni lehetetlenseg, pedig csak 100m2-rol van szo.
Kicsit elkenodtem, de ugy erzem ez horribilis erte.
Majd szeptember elejen megcsinaljuk mi.

Magi
Vendég

Lexa!

En is remenykedem, hogy legoval minden ok!

Magi
Vendég

Magi! Nagyon büszkék lehettek magatokra! Kiástad a medencét, szeptemberre kilátásban a kert-project.. tényleg mindenetek benne van a házban, én sztem nem bírnám, vagyis hát nem is bírtam anno, amikor építettük! Le a kalappal!

KépKép
lexus

Koszi!

Oszinten szolva az egesz kertre ontozovel tobb min 500 000-et mondtak.
Azt hittem elajulok.
Hiszen tok pici az egesz 100 nm.

Ugy dontottem, hogy ennyiert nem. Ezt inkabb felreteszem autora, vagy lakasra es inkabb megcsinalom magam.

Ez azert nagyon sok penz ra.

Ez ad hozza erot.

Magi
Vendég

500.000? Az tényleg rengeteg! Jó, mondjuk nem tom, h mostanában milyen árban vannak mondjuk a kertek, mármint ha azt megcsinálják, de 500.000FT-ot csak úgy előkapni.. hát nem kevés!

KépKép
lexus

Magi!
Mi is magunknak füvesítettünk pedig nem kicsi a telek!
Igaz 2 éve készül de most már elég pofás!

Én paradicsomos húsgombócot készítek ebédre!

Lego????
Lexa!!!
Nem sokára tesztelsz?Hű de izgi!!! :wink:

Nekem tegnap lezajlott a mencsim!!!Ez a hónap szünet de aug.-ban belehúzunk!
Reméllem több sikerrel!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Betti! Megy nektek a drukk ezerrel!!! Őszíntén nagyon remélem, hogy sikerül, és boldog zebrás leszel! ;)
Igen, 5 nap a tesztig.. én is nagyon izgulok :D

KépKép
lexus

Betti!

Augusztusban majd egyutt tesztelunk +. :lol: :lol: :lol: :lol:
Lexa meg jovoheten. :lol:

A kerttel nalunk az a gond, hogy tiszta agyag es homok.
Tehat le kell szedni a foldet 10 cm melyen es uj foldet szethorani.

A jardank szegoje eleg szeles azt vegig le kellene vesni, de vegulis van nagy ipari vesokalapacsunk ember szerintem 1/2 nap alatt levesi.

utana mutragyazni es fiuvezni.

A fuvezest mar a regi kertesz eleg olcson megcsinalja szerencsere, azt mar O csinalna.

Magi
Vendég

Magi!
Nekünk is ez volt a gond a párom az apukámmal :cry: ,4 nagy kocsi földet terített szét mert nagyon rossz minőségű volt a föld!
Meg egyenetlen azt is próbálták viszonylag kiegyengetni!
Szóval jó nagy meló volt!

Lexa!
Már csak 5 nap hát szóval ha velünk tartasz gyorsan elszalad!

Többiek????

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Betti! Egyébként igen, igazad van, ilyen gyorsan még egyik teszt előtt sem ment az idő, mint most! ;)

Tényleg, többiek?? Legooo!! Mi volt az UH-n?

KépKép
lexus

Betti!

De jo mert nekted a parod es apukaja csinalta, de itt nekem kell csinalni, mert ember ejjelig dolgozik. Apu meg lassan 70 lesz.
Igy ilyeneket mar nem kerek tole.

valoszinu az lesz, hogy augusztusban, ha vege a fogyinak most juli vegen elkezdem megint mint a medit.
Munka utan haza, 1 orat szedem majd a foldet, elore hordom talicskaval. szerintem 2 hat alatt meglesz.
Utana meg szethordom majd 2 het alatt az is meglesz.
Szeptemberben meg mehet a fuvezes.
Legalabb majd attol is fogyok egy kicsit. Igy szeptemberre tuti 60 kg leszek. Ha nem megorulok, hogy ennyit torom magam es nem fogyok.

Na jo, mostmar hagyom a kertet.

Lexa!
Azert izgulok erted nagyon.

Lego!
Erted is izgulok nagyon.

Hahoooooo

Magi
Vendég

Magi!
Az én apukám csinálta aki 65 évesen 5 hete meghalt!De semmi előjele nem volt ő volt a legjobb erőben a nagyszülők között!
Soha nem gondoltam hogy ő megy el legelösször!
Na de hagyom ezt a témát senkit nem akarok felzaklatni!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Betti!

Nagyon sajnalom! :cry: :cry: :cry:
Ezert nem szeretnem, hogy apukam segitsen, mert eleg idos O mar ehez, hiaba van jo eroben.

Magi
Vendég

Magi!
Jobb téma van már ebéd ötlet?
Most szólt az anyós ma érkezik vasárnap helyett utálom a váratlan meglepi főleg ha ilyen! :twisted:

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Halihó mindenkinek!
Én is megérkeztem.Eddig nem volt netünk,biztos megint alakítottak rajta valamit.

Magi
Tényleg nem semmi az összeg amiért megcsinálnák na kertet.A miénk is füvesített, ezen kívül csak egy pár gyümölcsfa van.Csak sajnos nálunk olyan sz..r a föld hogy a fű sem olyan szép mint kéne.Nekünk is az lenne a megoldás ha kicserélnénk a földet. :?
Nekem ma még sem kell főzni,apukám hozott tarhonyalevest és tökfőzeléket.De mivel én egyiket sem szeretem,főzök magamnak egy kis diétás krumplit. :lol:

Lexa
Tényleg már csak 5 nap!Drukk neked!

Lego :?:

Betti
Nálunk sincs senki aki csinálhatna dolgokat,a páromnak nincs ilyen ambíciója,meg ideje sem.Apukám csinálgatja de ő szívbeteg és nagyon hamar elfárad,bár nem ismeri be.Ráadásul szegényre rásózták a gyereküket hogy vigyázzon ő rá.(amikor a bölcsi-ovi megoldható lenne)

edoci

Betti
kitartást az anyósodhoz!

edoci

Edoci!
Végre hogy te is megérkeztél!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: