Új privát üzeneted érkezett!

Anikó :D
én azt mondom, hogy figyeld Ágostont. Ha nem zavarja akármit ihatsz. Én simán iszom alma és baracklevet, Lilinél nem okoz (még) gondot.

a fiúk is így híztak az első hónapban, utána normalizálódott a hízás. de hát a kis pillangóm 2900 grammal született, szóval van mit behoznia :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


akkor megmutatom a lányom életében először csajosban :D
2.5 hét kellett a szememnek, hogy rá tudjam adni a rózsaszínt :D

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Nagyon nőcis a kiscsaj, add csak Rá a rózsaszint! Láthatnánk hanyatt fekve is? :D
Pisi. Lány, nekem legalábbis Emesével ment ugyanez, a fiukkal pedig nem. De a dm-es babylove nakünk nagyon bevált végül.
Napszemcsi!
De jó! Sajnálom hogy végül nem ment könnyen a szülés utáni lábadozás, de gondolom már Te is tulvagy a nehezén.
Nekem egyébként pont forditva, SEMMI, szó szerint semmi váladék nem jött, nemhogy vér. A dokim csinált UH-t, adott Ergamot, vizsgálgatott folyton, de minden rendben van, arra tippel, le tudott válni teljesen a burok meg a lepény, azért nincs vérzésem.
Pompika!
Fel a fejjel, minden csoda 3 napig tart, majd napirendre térnek az unokák felett és nem jönnek annyit.

Őszintén együttérzek az éjszakázókkal, de szerencsére nekem továbbra sem kell kipróbálni (remélem igy is marad). A hajnal 5 órás evés után ugrunk is vissza az ágyba.
Nincs az a csodaszer, ami serkentőleg hatna a tejemre. Dokinéni a nyugalmam érdekében azt javasolta, hagyjak fel a félórás 10 grammos fejéssel, ez nem lesz több. Sziv amit sziv, a többit pótoljam ki. Én már tuljutottam a siráson.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Már nem tudom ki irta le hogy kéne lécet fejleszteni. A probléma a beillesztéssel van, az előző lépések már összejöttek, de nem tudom áthozni az aláirásomba.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anikó!
Köszönöm a drukkokat. Megjártuk a dokit Eszit elbocsátotta hogy minden ok. Balázst még vissza kell vinni három hónap múlva mert még mindig kell a gyógytorna kötöttek a nyaki izmai. De igyekszünk és az is rendbe jön majd.

Én már mindent iszommost kezdem a kajákat is visszaépíteni bár nekem soha nem voltak hasfájósak a gyerekeim. Egyenlőre a kaják sem zavarják őket. :)

Orsi!
Tünemény a kiscsaj, azért néha kell az a rózsaszín. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Melcsi, írtam privit (válaszoltam a Tiedre), megkaptad????

Puszi

KépKép
unique
 
 


Melcsi!
Szerintem ne aggodj ezen a tej mizérián. Ha magadban úgy gondolod hogy te mindent megtettél azért hogy legyen és még sem elég neki akkor potold ki nem érdemes ezen gyötörni magad mert még kevesebb lesz. Nekem is azóta van nagyon sok mióta beletörödtem nem leszek rosszabb anya ha nem tudok nekik anyatejet adni aztán megnyugodtam és lett. No nem azt mondom hogy akkor mindenkinek lesz, csak ha nincs nem érdemes ezen gyötörni magad. NEm ő lesz az első és az utolsó aki tápszert kap és ettől se őt se te nem leszel rosszabb. A csöppödnek egy boldog anyukára van szüksége.

Még tejszaporíásra lenne egy ötletem de neked lehet nem jön be mert zt éjjel kell csinálni. Éjjeli fejés csodákra képes nem célszerű 6 óránál több ideig stimulálás nélkül hagyni a mellett, esetleg ha van kedved kellj fel éjjel és fejd ki. :? Én is amikor már átaludták az éjszakát sokáig kelltem éjjel és kifejtem. Meg lehet szokni ezt is. :wink:

Lányok!
Nem tudok csecsemő gyogytornász ügyben segíteni aki eddig jött az mostmár nem tud és bizony Balázsnál szükséges továbbra is. A gézengúz az messze van mert jelenleg nincs autónk. :(

IV. kerületben lakok valahol itt a környékre gondoltam.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi!
Gyönyörü a kis pillangod!
Annyira kisnöci!!!!!!!

Zsebike!
Örülök,hogy minden rendben! :D
Mi is a Gézenguzba jártunk Marcikámmal!Egy Reni nevü gyogytornász foglalkozott velünk!Lehet ha a Shultheisz doktornövel tudnál beszélni akkor kiküldenének valakit hozzátok gyogytornára!Nekem megvan a mobilszáma ha gondolod(lehet a 6 év alatt megváltozott de a régije az megvan)!Nem biztos csak végig futott az agyamba hogy lehet hogy van rá lehetöségük!
Nálunk ugy volt mivel Zugloban laktunk,hogy megtanitottak engem a masszirozásra és naponta 3x kellett csinálnom!Gyönyörüen rendbe jött Marcikám!Mi pont forditva voltunk olyan laza volt szegénykém,hogy alig lehetett felemelni a kis válla felcsuszott mindig :( !

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Megkérdezném megint, h van-e v.kinek elektromos mellszívója? Az a vízióm támadt, hogy lehet, h azt kérek a szülinapomra... Csak nagyobb kapacitással dolgozzik mint én a kézivel, nem? Nem fáj nagyon?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
nem dolgozik nagyobb kapacitással. Sőt, nekem azzal lassabban ment. Ki kellene előtte próbálni, mert egyébként elég zsákbamacska szerintem.
Fájni semmivel sem fáj jobban, mint a sima... vagyis egyáltalán nem fáj :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó!
Köszben már találtam is tornászt. :) Szuper itt a kerületbe igaz vinni kell de azért ez már így egyszerű nekem. :

Pompi!
Nekem is ez volt a fúzióm. :)Aztán kölcsönöztük a mindenki által istenített Medelát (nagy gép fejő) hát nekem kézzel fele annyi idő alatt kijött a tej mint azzal. Szóval hanyagoltam is. Azt sok helyen lehet kölcsönözni én a Nyírő kozrházból hoztam el egy hónapra volt 5000 forint no elég is votl belőle annyi nekem. De próbáld ki. A kézi elektromosat szintén próbáltam a medelától ami kb. 20 ezer újjonan na az totál ugyan olyan mint a nagy gépi csak maga a motor kisebb rjatade a teljesítménye meg mindene teljesen ugyan az szóval nekem nem jött be csak a kézi avent de hidd el idővel gyorabb lesz ez az egész én az elején volt egy órát is fejtem az adagjukért most meg ha jó passzban vagyok a 260 ml ennyi kell kettőjüknek megvan 15 perc alatt. Reggel fél óra alatt (egész éjjel már nem fejek) meg kifejek 600 mlt. Szóval idővel bejáródnak a dolgok. :) Nekem a harmadik hónaptól lett nagyon jó a helyzetem fejés terén. Talán meg is nyugodtam meg azt mondják az első három hónap a vízválasztó akinek addig van lesz is. Nem tudom.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Lassan kihal a másik topik. Pézsé, nagyon szépséges kislányod van, gratulálok!

Orsi,
Hogy tudsz napirendet csinálni? Én is nagyon szeretném már, ha kiszámíthatóbbak lennének a napjaink, de mi ott tartunk, hogy eszik, ringatom, eszik, ringatom, aludni pedig csak éjszaka alszik. Ez amúgy normális? Olivér amúgy szinte mindig 2 óránként eszik, kivéve az éjszakát. Gyönyörű ez a rózsaszín ruhácska Lilin!

Kata,
Nagyon rendes vagy, hogy bíztatsz! Hú, milyen sokat alszik a fiad! Kicsit irigy vagyok ám! Amikor ilyen sokakat alszik, akkor te fejsz, hogy ne durranj szét? A fagyasztott tejcit hogy melegíted fel?

Wish,
Tényleg formás kisfiad van! Én is remélem, hogy Olivér egyszercsak megtalálja az ujját, és nem kell többé cumit adnom neki! Tényleg mindig kiesik az a szemét!

Pompi,
Mesélj már te is, hogy hogy van nektek napirend? Maguktól kelnek szabályos időközönként, vagy te ébreszted? Nekünk még a pancsi is akkor van, amikor felébred abból a nagyon kevés alvásból is.

Zsebi,
Te mikor raksz már fel képet a manókról?

Lányok, bocs, ha kicsit értelmetlen, de több részletben írtam. Meghát sokat is kérdezek ugye!
20140901102739
 
 


Hajni :D
nincs napirendünk, de a fiúkkal sem volt, nem törekszem rá. Nem ettek ők sem tankönyvi módon, de ez engem nem zavar, nem vagyok híve a keltegetésnek, én sem eszem mindig 3 óránként :wink:
és nem ringatok :lol: ezt Máténál megtanultam. Egyedül alszik el Lili, max. nyikorog 10-20 percet előtte. Ringatás csak akkor van, ha átesik a holtponton - ilyen eddig 2 délután volt, amikor 1.5 órát fenn volt, és nem bírt visszaaludni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
én is megpróbáltam nem ringatni, kb. 10 percig bírtam az ordítást... :roll: Azt hittem, hogy megvan nálatok pontosan, hogy mikor alszanak, esznek, fürödnek.

Magunkról nem is írtam: tegnap megint megjártuk a szopirendelést, választ várván, hogy vajon miért rángatja a jobb mellem állandóan. Hát, a dr.-nő szerint cumizavaros a gyerek. (Ezt már tudtam, mert ugye sokszor beszívja, nem bekapja a cicim. Pedig már próbáltuk cumi nélkül, de amikor nem bírunk vele, cumival a szájában pedig szinte azonnal megnyugszik, akkor sajnos engedünk a kísértésnek! :oops: ) De akkor a bal mellem miért nem rángatja, és éjjel miért nem rángatja a jobb cicit se?! Úgyhogy ezek költői kérdések maradnak. :? Egyébként már kezdem úgy érezni, hogy kézben tartom a dolgokat. Tényleg az első 6 hét a leggázabb! Olivér 60 cm, és 5640gramm, ami 2 kilóval több, mint a születési súlya. :shock: :D
20140901102739
 
 


Ja, és pont ma 6 hetes! :lol:
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
én is megpróbáltam nem ringatni, kb. 10 percig bírtam az ordítást... :roll: Azt hittem, hogy megvan nálatok pontosan, hogy mikor alszanak, esznek, fürödnek.

Magunkról nem is írtam: tegnap megint megjártuk a szopirendelést, választ várván, hogy vajon miért rángatja a jobb mellem állandóan. Hát, a dr.-nő szerint cumizavaros a gyerek.


pedig azért szoktasd a lelked :D mert fog még ennél többet is ordítani, és néha kell is, hogy ordítson :)
Mondjuk Lili nem ordít ilyenkor, hanem nyekereg, ha ordít, arra én is reagálok.

cumizavar: Lilinél is csak a jobb mellnél okozott gondot a cumi.
Ennek az az oka, hogy nem szimmetrikusan kell a két oldalra ráharapni, és ezek szerint nálatok is ez a kényesebb oldal.
Én száműztem a cumit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


napirend: a fiúknál már megvan, 8 hós koruk óta van napirendünk... de szopis időszakban még nem volt, mert igény szerint szoptatok/szoptattam.
1 fix pont volt az esti 6 órás fürdetés, ezt Lilinél még nem vezettük be. Akkor akarom, amikor már alszik egyben 5-6 órát huzamosabb ideje.
Most ált. 7-8 körül szopik egyet, utána 11-12 felé, majd ált. hajnalban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok!

Örülök, hogy a szopis témával foglalkoztok. Ami érdekelt, azt meg is tudtam az eddigi beszélgetésekből.
A kórházba kellett pótolni estére, mert addigra teljesen elfogyott, de itthon még szerencsére minden elég volt. Sokat töprengtem rajta, vagyis inkább idegesített, hogy én nem tudtam jól lakatni.
Mindegy, ezen én már úgy gondolom, hogy túljutottam. Boldog akarok vele lenni és nem szorongani.
Petra egyébként jó gyerek. Alszik, szopizik és néha nézelődik. Este általában 10.30-3.00-ig alszik. Eddig! Kb. 3 óránként eszik, de az is igaz, hogy többször van olyan, hogy mikor már leteszem még mindig visszakéreszkedik a cicire. Mi sem ringatjuk, csak a büfiig.
Majd még jelentkezem!
Ja, csinálunk vonalzót is! :oops: :roll: :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Hajni!
Nem olyan rég tettem fel róluk képet talán az előző lapon vannak. :lol:

Én a lefagyasztott tejet úgy használom fel hogy kiveszem a rendes hűtő részbe és szépen felenged majd forro vizbe tesze :lol: a cumis üveget és megvárom míg felmelekszik.

Azért 6 hetesen még ne számíts napirendre. No ringatás nálunk se volt cumi a szájába és max a popsiját simiztem meg a hátát, de nem is volt gond eddig az elalvással soha sem. :lol: A rend majd meglátod szépen alakul magától is és akkor valóban jobb lesz mert tervezhetőbb lesz a napotok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi! Lili nagyon cuki a kis ruhájában!

Pézsé! Gratulálok Petrához!

Hajni! Milyen hatalmas Olivér!!! Nekem Bálint kb. 1 hónapos korára nyerte vissza a születési súlyát! A fagyasztott tejet úgy kell felengedni, ahogy Zsebi írta, csak nekem mindig vészhelyzetben gyorsan kell, így én azonnal a meleg vízbe teszem, és imádkozom, hogy siessen kiengedni, mert a gyerek végül elalszik éhesen... ja, meg kavargatom, de csak azért hogy elfoglaljam magam! :lol:
A mai napig rettegek attól, hogy azért nem lesz majd tejem, mert kimarad a hosszú éjszaka az alvás miatt... Ezért reggelente fejtem, volt olyan hogy felébredtem rá hogy feszül. De aztán beállt, reggel már csak abból fejek, amiből nem szoptatok, de lehet hogy nekem ezért is van estére kevesebb tejem, mert 10 óráig semmit nem kell termelnie a cicimnek, utána meg 14 órán át rengeteget. :?: :?: :?:

Nekem is van olyan, hogy Bálint beszívja a cicimet, akkor ő is cumizavaros? Pedig nem cumizik... mert a cumisüveg az csak most jött be a képbe. Egyébként nekem a bal cicimre nem tudott rendesen ráharapni, és ezt úgy hidaltuk át, hogy ugyanabból az irányból tettem rá, mint a jobbra, és így minden oké volt. Fekve viszont simán megy.

Én meg folyton azon agyalok, hogyha Bálintból nem jönne ki ennyi tej, akkor nem lenne olyan, hogy este rá kell pótolnom. Most is kijött egy jó adag, tiszta őrület, most meg hogy forog, nem is tudom már benne tartani. Én ettől vagyok teljesen padlón. :cry: :cry: :cry:

dkata
 
 


dkata írta:Nekem Bálint kb. 1 hónapos korára nyerte vissza a születési súlyát!

Lili 1 hetesen :lol: :lol: :lol:
még jó, hogy nem zabagép :shock: :oops: :wink: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Melcsi :)
Nyugi, annyi tejet kap, amennyi van. Ha nincs nem kap, ne aggódj rajta kérlek. Inkább nézd meg a másik két gyereked milyen stramm, Luku is ilyen lesz, akár kap sok anyatejet, akár nem.

Pompi :)
Medelát én is egy hónapig kölcsönöztem, de mivel nem is nagyon fejtem, és az avent kézi tényleg hatékonyabb visszavittük. Mondjuk arra jó volt, hogy rájöttem, hogy nem úgy kell pumpálni, hogy gyorsasági világrekordot döntsek, hanem lassan is jó. Szóval eleinte bénáztam, és másodpercenként 2-3 pumpáltam, de ennél sokkal megfontoltabban csinálta a gépi szívó és így én is. És kiderült, hogy lassan csinálva kevésbé is fárasztó, ám ugyanolyan hatékony :lol:

Pézsé :)
Aranyos Petra, láttam a babavárón a fényképét. Jó sokat alszik egyben, ez nagyon jó kezdet :)

Hajni :)
Balázs most három hónaposan hízott két kiló :) Jó kis massziv lehet Olivér:)
Napirendünk nekünk kb két hónaposan lett, de azért, hogy ne legyen egyszerű közben folyamatosan változik, ahogy Balázs is növöget és változik. Mostmár pl kevesebbet alszik, ezért ha meleg van és sokat aktívkodott, hamarabb kér enni. Meg most van, hogy csak egyszer kel éjjel, és emiatt egész més ütemben indul a reggel, mert a reggeli evése után még visssza szokott újabban aludni. Szóval van némi rendszeresség, de azért képlékeny nagyon a dolog.
Én úgy oldom meg, hogy alkalmazkodom hozzá. Ha megyek valahova pelus, váltóruha van velem, és ha kell megszoptatom "bárhol". Otthon meg igykszem kis részletekben elvégezni amit kell, bár most szereztem egy takarítónőt, úgyogy ennyivel egyszerübb lesz.

Kata :)
Azon én is gondolkodam, hogy ha már átalusza az éjszakét, akkor mit fognak csinálni a melleim. Remélem ők is átaluszzák és nem tejelnek annyit éjszaka majd. Egyelőre, ha egyszer kel az éjjel, akkor általában az esti etetés óta telő mellem ébreszt reggel, nem Balázs.

Néha nekem is beszívja a cicimet, de olyakor leveszem és rászólok, hogy nyissa ki nagyra a száját. Bár az igazat megvallva ő szívva is úgy veszi be, ahogy kitátva (valahogy leigazgatja a száját), de nekem fáj a beszívás, így nem szeretném, ha rászokna. Viszont mostmár ha nincs cumi, de hiányzik neki, akkor stabilan benyomja az ujját/öklét.

Pelus: Az új Pampers (a Sleep&Play), nekünk nagyon bevált, szuperül szív fel mindent. Meg a huggies is nagyon jó szerintem, ezt a kettőt szeretem a legjobban, de néha kifolyik nálunk is ez-az. Bár ha belegondolok utoljára vagy két hete volt ilyen, és általában akkor van baleset éjszaka, ha átfordul az oldalára és úgy alszik.

Ringatás: Én délelött szoktam, akkor általában annyira túlpörög, hogy nem tud elaludni. De ha fáradt vagyok, akkor csak rázom a seggét a kiságyban és arra is remekül elalszik kb ugynannyi idő alatt. Ha már az sem elég, akkor franciágy, kis cici és egy perc múlva alszik. Szerencsére este elalaszik szépen általában, egyedül a délelőtt kritikus valamiért, bár az az alvás most kezd kimaradni, úgyhogy lehet, hogy ezentúl könnyebb lesz.

wish
 
 


Orsi,
akkor neked már sikerült is Lilit leszoktatni a rángatásról? És ez tényleg csak annyi volt, h. elvetted a cumit? A napőirenden akkor nem aggódom, ezek szerint még korai. :wink:

Zsebi,
megtaláltam, és hogy hasonlítanak egymásra! Alváshoz én sem teszek ám a szájába cumit, csak akkor, ha nagyon muszáj! A tejmelegítés így nem túl lassú? És mi van, ha hirtelen kell, mert mondjuk nem volt elég vmelyiküknek?

Kata,
jaj, pont most kérdeztem Zsebitől a melegítést! :D Olivér tegnap éjszaka aludt eddig a legtovább, több, mint 6 órát! Úgyhogy nekem is ez az újabb parám, hogy most este nem volt elég tejci, lehet azért, merthogy éjjel nem ette ki a gyerek! :twisted: Úgyhogy a paránk most ugyanaz! ( Csak nekem nincs eltéve a hűtőbe lefejt tejci! :cry: ) A fordítva rátétel nekem nem megy, a szoptatós dokinő is ezt próbáltatta velem, de vhogy egyáltalán nem esik úgy a kezemre! A bukás most nálunk alábbhagyott, legalábbis mennyiségileg. Tényleg gáz az is! :twisted:

Wish,
az órában kb. mennyi alvást v. ébrenlétet jelent? Azért nincs ébren egész nap ugye? Én is mindig viszem szegény gyerek pútyerkáját mindenhová, de engem idegesít, ha máshol szoptatom, ahol nem optimálisak a körülmények. A múlt héten pl. a West Endben próbálkoztunk a baba-mama szobában, de olyan kényelmetlen és főleg keskeny volt az a szopiszék, meg meleg is volt, hogy tiszta ideg lettem, akkor szegény gyerek is, úgyhogy ordítva tettük meg az a néhány perces utat is hazafelé! :?

Képet megpróbáltam feltenni, de túl nagy, majd apát megkérem, hogy kicsinyítse le.
20140901102739
 
 


Hajni!
Hát... ha hirtelen kell az gáz. Mert a fagyasztott anyatejet nem lehet hirtelen melegíteni met akkor az összes tápértékeét vitamint elveszíti. Én úgy csinálnám ha "rendszeres" a potlás hogy inkább a hűtőbe tenném és ha látod nem kell egy nap után menne a fagyiba és oda meg a firss megint és egy ilyen állandó körforgásban mindig lenne a hűtőben tej amihez nyúlhatsz. Persze ha tudsz mindig fejni. Bár azért gondolom a ciciből annyit mindig van hogy éhen ne haljon míg anya megmelegíti a tejcsit. Ja és mikro az teljesen TILOS!!!!!

Neked is leírom hogy én ugye mindig fejek és soha nem hagytam ennyi idősen ki az éjjeli szopit nem is aludta át az éjszakát de én bizony keltem 4 óránként és fejtem én ezt tenném a helyedben ha úgy érzed kevés tej, he elég akkor nem. De én most gyakorlatilag este kilenckor fejek utoljára és reggel 5-kor (emiatt kellek) és nekem estére is mindig van szóval azért be tud ez állni ne parázz!!!!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni :)
Este nyolc-kilenctől alszik hatig-hétig. Aztán déelelött kilenc körül egy kicsit (ez a túlpörgéses alvása) 20-40 percet csak. Aztán olyan 10-11 özött séta közben áltaába megint ellaszik és akkor 1-2 órát is alszik. Délután néha alszik 30-40 percet kettő-három körül, és aztán séta közben megint 1-2 órát. Bár ez most kezd változni és most pár napja inkább kettő körül alszik egy nagyot és a délutáni séta közben már nem alszik el csak nézelődik.

wish
 
 


Bocs a rengeteg elütésért, csak közben Balázs nagyon kiabált, hogy menjek oda és nem olvastam át :oops:

wish
 
 


hajni777 írta:Orsi,
akkor neked már sikerült is Lilit leszoktatni a rángatásról? És ez tényleg csak annyi volt, h. elvetted a cumit? A napőirenden akkor nem aggódom, ezek szerint még korai. :wink:

igen, azóta 80%ban jól harap rá, a maradék 20ban meg 3-4. alkalomra már jól harap rá.
Napirend: nem korai, de a Te döntésed, hogy akarsz-e vagy nem.
Ha akarsz, akkor alakítsd ki :lol:

éjszakánk ma jól telt :D 8kor evett Lili, majd 1kor (igaz 2kor aludt vissza), de utána 3/4 6kor ébredt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi mindeninek a mellszívós jótanácsokat! (Ezek szerint nem érdemes...) Én is csak tegnap jöttem rá, hogy nem kell folyamatosan pumpálni a cicit, ha csak lenyomom, akkor is jön még belőle egy darabig.) :oops:

"A mikro teljesen tilos"???
Akkor is ha nem fagyasztásból melegítem? Én úgy szoktam, baj? :roll:

napirend:
(nem keltem őket, bevárom, ők mit akarnak)
kelés 5-6 körül
van egy kiságyunk a babaszobában, amit majd a rácsos ágy időszak leteltével fogunk használni (kaptuk), ide szoktam velük befeküdni, ha nagyon kivagyok és azt szeretném, hogy kicsit aludjanak.
Apa fél7-kor kel, igyekszem neki reggelit csinálni.
Nappal a picik ált.ban a nappaliban szeretnek lenni, (az jó világos, a szobájuk délelőtt sötétebb),
ha nagyon álmos vagyok, beviszem őket magammal a hálóba, főleg dél körül, akkor jókat alszunk együtt.
Délelőtt van még egy evés, aztán 1-2, majd 4-5 körül, 7-8 körül, az este 9 fürdés az fix, utána esznek 10-kor, aztán éjjel kelnek 2-fél3 körül, majd reggel. Néha egyszerre, néha egy-egy órás különbséggel.
Aztán amikor alszanak, attól függően, mennyire vagyok fáradt, eldöntöm, hogy én is alszom egy fél órácskát vagy pakolok, mosok-vasalok, ilyesmik. Beosztom a nap folyamán, úgyhogy délutánra már egész rend van.
Mostanában már mi is sétálunk délután 4-5 körül.
Este 7-kor és fél9-kor vannak a kis kedvenc TV-műsoraim, akkor ott éljük az életünket a TV előtt.
Napközben meg anyukám néha felugrik.
Apa este ér haza.

Mostanság már álmodozok, hogy ide-oda megyünk. Mikor lehet már őket mondjuk vásárolni vinni? Ti hány hetesen mentetek be velük egy közértbe vagy bevásárló kp-ba?
Főleg, ikresek! Nagyon gázos a bevásárlás két gyerkőccel?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
én már a múlt héten voltam Lilivel bevásárolni. Ennyi idősen nyugodtan viheted őket akárhova!

Két ekkora gyerekkel még simán lehet bevásárolni... a gondok olyan 1.5 év körül kezdődnek :D előtte nem bonyolult :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya írta:
dkata írta:Nekem Bálint kb. 1 hónapos korára nyerte vissza a születési súlyát!

Lili 1 hetesen :lol: :lol: :lol:
még jó, hogy nem zabagép :shock: :oops: :wink: :lol: :lol:

Orsi! Csak Lilinek volt mit ennie! Elvileg nekem is volt tejem, csak nem jött ki (befelé forduló mellbimbó), nekünk még ezzel is el kellett kínlódni. A másik meg, hogy nagy súlyú babának egyből több a tápanyagigénye, és nekem mennyiségileg elég sokára lett a súlyának megfelelő elég tej, mert a kórházban nem segítettek semmit, örültem, hogy el nem apadt teljesen. Meg Bálint azért 4,5 kg-ról indult, és 4,17-ig fogyott. Megnéztem, 4 hetesen 100 grammal volt több a születési súlyánál, azaz az első 2-3 hét volt gáz nálunk kaja ügyben.

Zsebi, Orsi! Most komolyan keljek fel éjszaka fejni? Mert nekem estére tegnap is kevés volt a tej (gondolom). Elaludt ugyan a cicin Bálint de fél 4kor felébredt, bár visszaaludt fél 6ig, de én olyan ideges voltam hogy éhes a gyerek, hogy nem tudtam aludni se. Pedig tegnap egész nap pihentem, csak vele foglalkoztam, semmi takarítás...

Wish! A takarítónőt irigylem... Nekem most is fél délelőtt volt, mire végigporszívóztam a lakást. Pedig inkább gyerekeznék...

Anikó! Akkor most határozottan jól mehet a szopi, ha ekkora Ágoston!

Anikó, Hajni! Estére tej-ügyben értetek már el valami változást?

Hajni! Én ezért fejtem már az elején is, a tejszaporítás mellett - hogy legyen tej akkorra, ha valamiért a ciciben nem lenne. Simán lehetek beteg (mint amikor migrénem volt és háánytam), és a gyereknek akkor is van mit enni. Megnyugtat hogy van mihez nyúlni vészhelyzetben.

Pompi! Én is mentem Bálinttal mindenhová, bár a nagy bevásárlást nem tudom lebonyolítani, mert 2 kocsit nem tudok egyszerre tolni (babakocsi+ bevásárlókocsi). Gondoltam viszem kenguruban, de úgy meg nem tudok behajolni a kocsiba, hogy kirámoljam. Egy csomó helyre meg nem férek be a babakocsival... akkor ikres kocsival hogy lehet bemenni? Na meg a lépcsőket is imádom! :twisted:
Én is úgy tudom, hogy nem szabad mikrózni az anyatejet! A mikró nem melegít egyenletesen, és ahol túlforrósodik, tényleg tönkremegy benne a tápanyag meg minden.

Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy minden kínlódás ellenére imádok szoptatni, semmiért el nem cserélném ezt az összebújást! A szomszédasszony (tudjátok, akinek 11 nappal idősebb a gyereke), már ad neki őszibarackot meg almát. Én pont ma mondtam a páromnak, hogy majd fagyasztok le neki, de 6 hónapos kora előtt semmit nem adok neki, max egy kis vizet, ha nagyon meleg van. És utána is szeretném, ha még sokáig megmaradna a szopi. Bár tudom, hogy nem kívánságműsor.

dkata
 
 


Kata :D
nem is azért írtam, mintha Bálintnál gnd lnne, hogy később nyerte vissza a súlyát. csak a kórházban többen is viccelődtek Lilin, hogy ő összesen 2 napig vesztette a súlyát, és utána már gyarapodott... ez azért elég ritka.

éjjeli fejés: én nem gondolom, hogy 4 hósan neki kellene állni.

bevásárlás: én hordozóban viszem, azt teszem a bevásárlókocsira. Ikrekkel is így mentem ill. ott volt a hordozó + kengur, aztán a hátihordozó + egyik beül a kocsiba variáció később.

víz: nem biztos, hogy kell neki. Legalábbis az én fiaim nem igényelték, pedig ők az első nyáron már 9-10 hósak voltak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! A kórházban nekem is azt mondták 3. nap, hogy gyarapszik a gyerek, 4200-zal jöttünk haza papír szerint. Aztán én itthon 4 nap múlva 1 hetesen 4,17-et mértem! Akkor?! Én nagyon utáltam a kórházat, tudtam hogy ott semmi jóra nem számíthatok. A gyarapodást is csak ráírták szerintem, vagy ráetettek, mert itthon tutira fogyott tovább. Ezért érzem át Melcsi válságát, tisztára kikészültem, bár onnantól hogy itthon voltunk, tényleg gyarapodott a gyerek.
Jó, de akkor hogy csináljak tejet estére a gyereknek?
Víz: anyukám próbálta, míg a fogorvosnál voltam, nagy szemeket meresztett rá, hogy meg van-e bolondulva, hogy ilyen cuccal itatja?! (Ezt anyukám mesélte így... :lol: )
A hordozót én is "rágondoltam" már a bevásárlókocsira, csak az én gyerekem most mindenhonnan fel akar kelni, félek hogy leborulna, amilyen izgága, de majd kipróbálom.
Lili akkor már majdnem 4 kiló! És hány centi? Mert erre nem emlékszem, hogy írtad!


Most a forgás megy nagyon, érdekes módon a járókában ahol elfér, nem csinálja, csak a nagy ágyon, ahonnan le lehet esni és a kiságyban, ahol nem nagyon van hely gurulni. :twisted: Ja, meg fürdés közben, nehogy tudjam tartani. :lol:

dkata
 
 


Ja, és azt akartam még kérdezni, tud-e valaki Erikáról? Jó lenne tudni, mi lett a vizsgálat eredménye, remélem már megnyugodott.

dkata
 
 


Bocs, Orsi, lemaradt: szerintem egyébként gond volt, mert sokára nyerte vissza a születési súlyát, és nagyon féltettem, de nem akartam semmiképpen bepótolni tápszerrel, mert akkor nem lett volna később tejem. És nagyon irigyellek, meg mindenkit, akinek egyből sok teje van, és ki is tudja varázsolni a ciciből. Mert nekem ez a zacskós tej szindróma betett, ugyanis nem tudtam a zacskót felbontani... :roll: :lol:

dkata
 
 


írtam... és nincs itt :cry:

hordozó: szerntem nem tud lebillenni :)

Lili azért még nincs 4 kg, majd holnap mérem, hogy mennyi. szerintem olyan 3700 gr körül lehet ca.
és nem tudom, hány cm :) a fiúkat sosem mértem, de majd megpróbálom őt megmérni :)

szerintem tej ügyben nagyon ügyes voltál, és így tudtátok megoldani Bálinttal, hogy még mindig van tej. Ha ő nem reklamált az elején, hogy "mama, hiper-szuper éhes vagyok!" akkor jól alakult így minden.

víz: no, Levi 1 évig így nézett rám, ha cicin kívül _akármilyen_ más csomagolásban folyadékot a szájába akartam tenni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Szerintem ha estétől egész hajnalig kibírja akkor ne kellj fel fejni és akkor biztos elég is volt neki a tejcsi. Esetleg ha ennyire bánt a dolog akkor amikor befejetez az esti szopit fejjél rá a kedvemért hogy van-e még benne valami ha van akkor bőven elég a tejed egyszerűen neki elég ennyi. Nem minden gyerek alussza át az éjszakát itt erről többen tudnának mesélni (pl. : Kriszta).

Pompi!
Hát én sokszor babakocsival (séta közben odlom meg a bevásárolást) hát nem leányálom az biztos a baj az hogy kosarat már nem tudok vinni így a kocsi aljába rakom (amit vagy értékelnek vagy nem) és a legnagyobb bajom hogy sok helyen be se férek vagy beférek de ki már nem. ... a környékne egy bolt van ahol már ismernek is oda be is és ki is könnyen tudok menni oda járok.
Posta viszont kétemberek sehogy nem fér be a babakcosi hát ez van...Ezt is meg lehet szokni. Nagybevásárolni megy egyedül megyek a párom meg babázik, vagy anyukám.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
most este Katával kapcsolatban szó szerint ez jutott eszembe, hogy esti szopi után próbáljon fejni :D :D

éjjel átalvás: Máté 2-3 óránként kelt 9 hós koráig... pedig akkor már tejpépet is evett, nem kellett volna kaja miatt kelnie :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Hiába egy húrron pendülünk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pompi!
Ja azt elfelejtettem hogy én nem melegítem a tejet a mikroban nem tudom már hol de hallottam, olvastam hogy nem jó. Nyilván egyszer egyszer nem gáz. Nekem a tűzhelyen van egy fazékba mindig víz amikor közeleg a kaja idő akkor gyorsan begyújtom pikk-pakk megmelekszik és beleteszem a tejcsis üveget és már kész is. Kb. mire a pelusozás megvan addirga már jó is a hami. :)

Napirendünk:
6-7 kor kellnek újabban kényeztetnek a 7-es kelléssel ekkor hami
kis játék és vissza az ágyba. általában hamar vissza is alszanak 8-9-ig attól függ mikor kelltek. 9-kor kajcsi majd játék hol egyedül hol anyával, majd 10 körül már nyügi és 20 percet alcsiznak onnan 12-ig fennt vannak ekkor hami és jön a nagy délutáni durmizás ami 2-3-ig tart. 3-kor hami 5-körül beájulnak egy 20 percre 6-kor kajcsi és innen már csak az éjjeli alvás jön 8-kor fürcsi és fél kilenckor legkésőbb már ágyikóban mindenki. :)

Az alvást pont két hete alakítottm mert napközben maguktól 20 perdeket aludtak azalatt meg semmire nem jutottam így összehoztuk a práom szabija alatt hogy legyen egy nagy alvás (amúgy is helyesnek tartom) és bejött három nap nyügi volt hogy nem engedtem elaludni de totál beálltak és működik a rendszer. Nagyon tanulékonyak még a gyereke. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szasztok,

Húú, alig bírtam visszaolvasni a sok friss kismami írásokat :):):)

Nálunk az egyetlen izgalmas hír hogy múlt vasárnap teljesen váratlanul visszatért Máté étvágya és azóta megint (szinte) mindent megeszik.....nem hiszem hogy dac volt, ahogy Orsi írta, inkább a fogakkal lehetett összefüggésben, na meg a fenekében legalább egy marék zabszem van, nem nagyon tud rajta üldögélni :P

Figyelem is sokszor hogy a homokozóban sok mami üldögél és beszélget amíg a csemeték mellettük békésen homokoznak.....hát én az ismerősökkel is max 3 mondatot tudok egyszerre váltani mert Máté kb 10 x körbejárja a homokozót egy óra alatt....persze az egész parkban a legjobb hely a park vécéje mögötti kerti szerszám tároló, azt minden alkalommal többször is megnézzük.....a seprű a kedvencünk :(

Az éjszakai alvásról inkább nem is beszélek...már csak kétszer kelünk, egyszer még mindig cicivel.....az elmúlt 15 hónapban 6 óránál több idő ritkán telt el két szopi között...

Hál istennek mostanában este már nem kell neki lefekvéshez (előtte kb fél hatkor szopik utoljára) ezért aztán az elalvási idő 20 percről 1 órára nőtt.....

Na mindegy, majd csak felnő egyszer ez a gyerek is :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kata!
Mi is igy jártunk, ami a sulyt illeti. A kórházban állitólag már nekiállt hizni, itthon mégis egyre fogyott, a 4,17 induló sulyból 3,59 lett 11 napos korára! Mikor a doktornéni elrendelte a tápszert, onnantól indult el felfelé, és most, több mint 3 hetesen volt 4,08.
És Emesével is ez volt, ugyan ő nem fogyott már itthon, de alig akart hizásnak indulni, épp 1 hónaposan volt a születési sulyánál.
Orsi!
A vásárláshoz lenne az az észrevételem, hogy az én lányommal már ugy egyéves kora körül sem volt egyszerü, és korábban is csak annyival, hogy még nem tudott kimászni a babakocsiból. De biztos akkor kezdett üvölteni, ha bementünk egy akármilyen gyors bevásárlásra is. Irtam 1 táblát dühömben, "Utálok vásárolni" felirattal (használtam is), mert mindenki osztotta az észt, hogy biztos éhes, be van kakilva, álmos, de nem tud aludni, stb, de semmi baj nem volt, csak egyszerüen fitringes volt már akkor is.
Luka teljesen más ,nyugodt, békés gyerek, Vele biztos könnyebben megy majd, csak itt van Pörike, ez itt a bibi. Vele nagyon gáz most, mindenhez hozzányul. A férjem azt mondat a multkor, nem bemenni nehéz Vele, hanem kijönni :lol:
Hajni!
6 hét alatt 2 kiló :shock: :D Nem semmi legénykéd van!
Unique!
Megkaptam a prividet, köszi, de hogy teljesebb legyen a kép, a citromailem nem enged levelet irni és kitörlődött a cimjegyzékem is. Vagy csak én vagyok ennyire béna.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Volna egy kérdésem! Barátosném majd két hete szült, s hát úgy néz ki a második gyerkőccel is igencsak sok tejcsije van.
A kórházban nem foglalkoztak vele, mert most ott mindenkinek sok van és ne vigye be oda.
Az elsővel hivatalosan is tejcsigyűjtőbe adta, meg volt csak úgy egy baba, akinek adott pótlást.
Szóval érdekel e valakit így tejcsi???

Sajna, mi mindig más időben vagyunk terhesek vele.
Istenem, pedig milyen jól jött volna egy évvel ezelőtt!

Egy bizotos ketteskével(ami ugye most indul), tutira nem fogom magam agyonparázni a tejen. Nagyon szép és okos gyerekem van táposan is,ill. vegyestüzeléssel.
Szóval csak nyugi csajok! (persze, egy évvel ezelőtt én is úúúútáltam ezt a mondatot, de a 3. hónapra feldolgoztam, hogy nincsa nannyi tejem, mint kéne, és a gyerek is és én is megnyugodtunk.)Azóta minden rendben!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem lassan én is átjövök ide, a babás topicba.
Első hozzászólásként mindjárt felteszek két képet a mi kis Klári babánkról.

Kép
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


kismóki,
akkor hadd gratuláljak elsőként én ehhez a nagyhajú kis csöppséghez, nagyon helyes! :D

:?: Szerintetek mikor lehet a gyerekek közelébe kiskutyát engedni? Anyósomék szokás szerint már nyomulnak, hogy és mi mikor megyünk át hozzájuk, csak ott kutya van. Ha el is zárják, gondolom mindenhol van kutyaszőr.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
a földre úgysem tennéd le még a gyerekeket, babakocsiban lennének gondolom, vagy valami tiszta pléden.
szerintem nyugodtan vidd át őket....
......... ha akarod ............ :oops: :oops:
én egyelőre még nem készülök anyóshoz. (bár nálunk az 3 napos túra lenne, még nem érzem rá érettnek magam)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompika!
Nekünk van kutyánk, spániel. Bejön a szobába is, mert Pöri imádja, nem tiltom ki. Megnézte már Lukut is egyszer 2 lábra állva, aztán megállapitotta hogy megint van 1 hátulgombolósunk és többet nem foglalkozott vele. Szerintem nem árt ha a baba találkozik állattal, kellenek az ingerek az immunrendszernek. Persze nem kell nyalnia a kutyának a gyereket, meg a gyereknek se kell megkóstolni a kutyaszőrt... Emese néha együtt falatozik Freddyvel :roll:
Kismokus!
Klárikád gyönyörü, és már most mosolygós :D :D És micsoda haja van!
Kérdezni szeretném, hogy Nálatok eljött a jégkorszak hogy a gyermek igy be van öltöztetve?
Anid!
Gondolom rám gondoltál, amit köszönök! De azt hiszem mi is maradunk a vegyestüzelésnél.
Babát vársz? Vagy irtad már csak én felejtek?
Kriszta!
Látod csak megjött Máté étvágya! Szerintem ugysincs semmi amivel erőltethetsz vagy elveheted, az étvágy jön és megy időnként. Gondolom nem fogyott le. :D
Most kéne gyorsan még 1 gyerek, hamár ugyis benne vagy az éjszakázásban. Ha véletlenül vége lesz, lehet hogy nem akarod majd megingatni az éjjeli nyugodalmat.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Lányok,
nem tudom, hogy a már hűtőbe tett, lehűtött anyatejcsihez hozzá lehet önteni a frissen fejtet és együtt felmelegíteni?

zsebi,
írtad a napirendedben, h játszol velük - mit? :roll: (Kíváncsi vagyok...)

Tegnap voltunk a gyerekekkel a MiniManóban, vettünk játszószőnyeget meg cumisüveg-melegítőt.

És Ti mit csináltok? :roll: 8) :lol:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
az a fő szabály, hogy különböző hőmérsékletű tejeket nem szabad összeönteni.
tehát én külön melegíteném fel a hideget és önteném hozzá a frissen fejtet.

nem lassú a cumisüvegmelegítő? (nekem az volt vele a fő bajom)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hú, de bonyolult! És akkor hogy centizem ki, hogy pont arra a hőmérsékletre melegítse? Vagy a 36 fok az a szobahőmérséklet, ami a ciciből jön? (Gondolom nem... erre a hőfokra melegít a gép.)

Elvileg 3 és fél perc.
Nekem meg az a gondom, hogy van hozzá egy mérőpohár, hogy X mennyiségű folyadékmelegítés esetén mennyi vizet kell beleönteni, és az első egység 60 ml. Nekem meg ilyen 20-30 ml-s fejéseim vannak... :cry:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompika!
Szerintem nézegesd a kezeden hogy milyen a tej hömérséklete mert nekem két Avent cumisüvegmelegitöm van,az egyik még Marcitol a másikat most vettem!A régi ugy melegit mint a csiga az ujjat meg ha bedugom és alapon van a gomb vagy is 0-án akkor is 2 percen belül tüz forro ami benne van :evil: !Szoval ne bizz a leirásban!Cseppentgesd a kezedre belülre!

Kata!
Nem elég nekem sem a tejem estére!
Én azt csinálom mivel cici függö Ágoston,hogy fürdés után adom neki az egész napi lefejt tejet cumibol(mert cici után esze ágában sincs megenni belöle és csak kinlodik,hogy éhes)és utána még kiszivja a két cicimet és igy meg van a vacsi adag!!!De viszont 1-kor kel ujbol! :? Szoval nálunk az éjjszakázás maradt!

Orsi!
A fiuknak egész nyáron van bölcsi vagy van zárva tartott idöszak is?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Pompi :)
amit frissen fejsz az jó hőmérsékletű. egyébként meg szerintem is ellenőrizd, hogy milyen meleg, és ha túl meleg hagyd hűlni. :)

Anikó :)
nincs szünet nyáron, mennek végig a fiúk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: