Új privát üzeneted érkezett!

melcsi,
kitartás! Azt kell szem előtt tartani, hogy az a 10 grammocska is többet jelent a semminél! Emlékszem, mikor a kórházban először sikerült mérhetőt szopiztatnom - 10 grammot -, de olyan aranyos volt a csecsemősnővér, úgy megdícsért minket, hogy az már valami, hogy a mai napig hallom az ő kedves bíztatását és erre gondolok, még ha csak 20-30-max.40-et sikerül fejnem.

Most kezdek arra beállni, hogy a drága szorgalmas kislányomat hagyom szopizni ( ő lesz a katalizátor), a dömperke türelmetlen "nagyfiam" meg kapja majd, amiket lefejtem.

napszemcsi,
ezért nehéz rendszert találni a rendetlenségben, mert 2 manóra kell figyelni, akiknek valószínűleg más-más az igénye. Én azt sem tartom következetesen, hogy hagyom őket a saját idejükben felébredni, vagy keltsem egyiket a másik után. Valahogy a helyzet hozza, hogy éppen melyik. Mert ugye az sem jó, ha nem tudsz rájuk úgy figyelni, ha épp egyszerre bömbiznek, meg az sem jó, ha egész nap csak etetsz és semmi másra nem jut idő. Úgyhogy váltogatom. De mára már ez sem gond, valahogy kialakult, hogyha egyszerre ébrednek, megpróbálom szopispárnával egyszerre cicire tenni őket, vagy Noncsit szoptatom, másik kezemmel meg Benit üvegből etetem. Bárhogy is van, a lényeg, hogy nagyon szeretem őket és bízom benne, hogy emiatt tudok rájuk annyira figyelni, hogy megértsem, nekik mi a jó. Ne a külső elvárásokra figyelj.

Az egyéb teendők mint pl. evés-ivás-WC is, hát nem mindig jut rá idő. TUlajdonképpen - főleg a délelőtt olyan, hogy - akárhová megyek a lakásban, mindenhol van valami tennivaló, de már nem izgatom magam. Első a gyerekek komfortérzete, csak utána jön minden más, ha nem ma, akkor holnap. De többnyire délutánra rendeződnek a dolgok.

Nekem a legtöbb gondom a vendégekkel (főleg anyósékkal) volt - de erről írtam is -, hogy tényleg magamra nincs időm (sokszor tényleg még a klotyóig sem jutok el), ők meg folyton betolakodnának, hogy "csak egy percre ugranak fel". Csak ez akaszt ki. Ez szorítja háttérbe a szoptatást, meg a fejést. Pedig tudom, nekem kéne erőszakosabban tudatosítanom, hogy a tejcsi a legfontosabb, csak ez meg mások marhára nem értik, hogy nem mindenkinek ömlik akkor és amennyit akar.

Amúgy az elején anyukám főzött ránk vagy 2-3 hétig, most meg már mi is rendelünk. Nagy segítség, hidd el.

Alvás: vannak jobb és rosszabb éjszakák, de mivel dél körül van, hogy mindig jobban elálmosodok, ilyenkor magam mellé veszem a gyerekeket a nagyágyba, és ott nagyon jókat alszunk együtt!
(Persze már látom, hogy ez lesz majd a köv. probléma, az együtt alvásról leszoktatni őket. Már mindenhol jobban szeretnek aludni, mint a saját kiságyukban!)

icsilya,
köszi a tanácsokat visszamenőleg!

hajni,
üdv itt, jó, hogy átjöttél! :D

KépKép
pompomlány
 
 


bocsi, megin' én...

napszemcsi,
ja! még az evéshez akartam írni, hogy rászoktam a Tesco nagyzacskós kiszerelésű háztartási kekszére. Időhiánykor azt csak magam mellé teszem és meg van oldva! :P 8) (Na monnyuk fel is kúszott pár kiló, hiába dicsekedtem itt a nagy szülés utáni fogyásommal...)

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
ne aggódj a közös alvásokon. Az elején a fiúk nagyon sokat voltak napközben a mi nagyágyunkon, mi 3asban szinte ott éltünk :)
ennek ellenére semmi gond nem volt a saját ágyban alvással később.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

icsilya írta:Hajni :D
a 210 sem semmi azért ennyi idősen.
Amúgy meg tudod azt szokták mondani, ha egy mellben van 100 akkor van abban akár 300 is :D és nagy vonalakban ez igaz is. :)

Lili vacsira most 140et evett.... :D


Egyébként még igazad is lehet, hiszen sosem próbáltam két ok miatt. Az egyik, hogy a tejci nem fele-fele arányban oszlik meg, hanem kb. 50-et eszik a jobb cicből, százakármennyit meg a másikból, ráadásul vmiért a jobb cicimből szinte csak cibálva-nyúzva szívja ki a tejcit, én meg inkább át is rakom a másikra. A másik ok, hogy félek egy újabb mellgyulladástól, vagyis ha túl sokat kihagyok egy ciciből (főleg éjszaka ), akkor félek, hogy a pangó tej megint begyullasztja a mellem. A mellszívó meg nekem a mumus, úgyhogy szívni meg nem akarom.
20140901102739
 
 


Hajni! Látom, te is kínlódsz... de nagyon ügyesen csinálod! Biztatásként: nekem is az egyik cicim ali üzemelt. Aztán Orsi+ Zsebi fejős tanácsainak hála valahogy rendbe tettük. Nekem is kb. 50 volt benne és kész... Aztán most már 180-at is evett belőle Bálint, a másikból meg 270-et. És ezt 1 ciciből! Azaz lesz neked is több benne! Azért a fejéssel lassan megpróbálkozhatsz újra, csak az elején fáj nagyon, mikor már edzettebb vagy, nem annyira. Nem tudom milyen a mellszívőd, de ha kézi, ne nyomd le teljesen, vagy ne csinálj teljes vákumot, akkor gyengébb a szívóerő. A lefejt tejek meg pl. nekem most nagyon jól jönnek, mert ha estére nem elég, akkor tudok mit adni neki, meg jó lesz majd a főzelékekbe is. Mikor itthon vagyok délelőtt (épp nem a fogorvosnál bandázok, mert még mindig oda járok!!! :twisted: ), akkor szoktam fejni, hogy pótoljam a készletet. Mert ha mászkálok ebben a melegben a gyerekkel, nekem határozottan kevesebb a tejem estére... (Ma muszáj volt a gyümölcsleveimet beszerezni, mert már nem volt mit innom... :cry: ) A hosszú átaludt éjszaka nekem is a mumusom, még hasra fordulni se merek, nehogy baja legyen a cicimnek... Nekem is mindig bekeményedik, becsomósodik.

dkata
 
 


Csajok :D
ha megnyugodtok nekem is van rosszabb mellem. :? :shock: :lol:
A balból Lili ca. 15 perc alatt 120-140-t tud enni, a jobb-ból meg max. 100at, de sokszor inkáb csak 80at. Fejni még 40-60at tudok belőle, épp ma néztem, de Lili többet nem szív ki, bealszik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Én vagyok az egyetlen aki nem méregeti mennyit eszik a gyerek? :oops:
Most nagyon meg akartam mérni, hogy meg tudjam nektek írni, de még ez sem sikerült. Azaz megmértem egyszer evés elött, aztán a következp evés után jutott eszembe megint megmérni. Szerencsére peluscsere nem volt közben, úgyhogy az kiderült, hogy két evésre összessen 290-et evett, de hogy melyik mellemből mennyit, azt nem tudom. De majd megpróbálom valamikor megmérni, most már engem is érdekel :P. Nekem a jobb mellem szokott volt rosszabnak bizonyulni, mikor fejtem, és az is csomósodik be 3-4 naponta. Már megszoktam. Olyankor, ha nem múlik el napközben (nem szívja ki Balázs), este jó alaposan kifejem és akkor másnapra minden ok.
Balázs majd három hónaposan 5200 gramm és 65 cm. Vicces, hogy nagyon nyúlik, de nem sokat hízik. Formás cukipofa :lol:

Kép Kép

wish
 
 


Orsi!
Hát rendszer az még nálunk sincs, most pl. ugy alszik hogy nincs szivem felkelteni, még nem fürödtünk ma :oops: De fogunk lassan, lesz ami lesz!
Wish!
Látom van 1 kevés játékotok :wink: :D
Kezdek belenyugodni az ujabb sikertelenségbe a szopi terén, ettől ma mintha többet szivott volna határozottan.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish :D
mérni én 3-4 naponta 1-2 evést mérek, mert érdekel, hogy mennyit is eszik.

Melcsi :D
mi meg nem is fürdünk még minden nap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish
Ha minden rendben és így gyarapszik, ne is mérj!
Nekem tegnap kérdezte a tesóm, hol a mérleg? Mondom a szekrény aljába. De hova teszitek ki? Hát mondom addig nem keresek neki helyet, amig nincs probléma. Nehéz megértetnem vele, mert ő minden szopi előtt és után is mért és gondosan jegyzetelt. Szóval örülj neki, hogy nem lett része a procedúrának a méricskélés!!!

Lányok, egy kicsit azért meglepett, hogy 35 hetesen 3 kg-ra becsülték Zalánt. Volt vki ilyen körül és mennyi lett a vége?
Persze tudom, hogy ha 38 hetesen jön az tök más mint 40 hetesen, de eddig 3,5 kg körül saccolták, most 3,5 -4 kg közé tette a doki. Na de a fejecskéja 91 ami tök jó, végülis azt kell kinyomni, nem?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
azt mondják heti 150-200 grammot híznak pocakban a babák.
Szóval a 3.5-4 kgs besaccolás szerintem teljesen jó.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish,
tényleg szép formás Balázs! :) Úgy látszik, függőlegesen megy belé a kajcsi! 8)
Amúgy ha jól olvasom, mindegyikünknek a jobb cicije üzemel kevésbé.

emma,
szó, ami szó, szép nagy babád lesz! :D

kata,
nekem néha becsúszik egy-egy hason alvás. Na akkor reggelre szép nagy foltokkal ébredek... :oops:

Tegnap volt az első sétánk, a ház körül levegőztünk 10 percet. Anyukámmal voltam, még így is banyás volt kettőnknek lecipelni a kocsit + a két gyereket.

Amúgy meg "jó" dolog a nyugtató-cumi: tiszta ideg vagyok, hogy Beni állandóan kiköpi, és ha nem ugrálok, hogy visszategyem, üvöltés van. :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Emma!
Jó lesz az a saccolás, nekem kb ugyanakkor 3,5 kilóra saccolta Lukácsot, és 4,17 lett a vége, 39 hétre. De számit a hossza is, na és a lényeg a feje, ha kinyomtad, a teste csuszik utána könnyen.
Orsi!
Nahát, koszosan fekszik le :lol: :lol:
Tényleg nem is kéne mindennap éppenséggel, de én ugy látom a babák olyan jóizüen tudnak aludni utána, biztos testi-lelki felfrissülés nekik is a pancsi. Végül tegnap 1/2 12-kor fürödtünk :oops:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pompi :D
no, ezért szűnt meg nálunk a cumi Máténál :) én nem ugráltam, hogy visszategyem a szájába.
Már Lilinél is éjjel egyszer visszateszem, utána üvöltés van.

Melcsi :D
én a fiúkat sokáig nem fürdettem minden nap, de aztán kényleten voltam bevezetni, mert Máté egyszerűen nem értette, hogy most éppen miért akkor kell aludni, miért más az esti etetés, mint a többi. Így kellett, hogy kialakuljon egy rutin, és a fürdés lett a támpont.

Most elkezdtem Lili napirendjét terelgetni, hogy lassan azért ő is igazodjon a családhoz.

Jah, tegnap este 8kor evett, utána 1kor kelt :lol: ilyen még nem volt... mondjuk után 3/4 3ig ment a kínlódás, de ez az 5 óra egyben alvás bíztató.
Az lenne nekem mondjuk nagyon jó ha enne ugye mondjuk 7felé, után éjfél felé, majd 5 körül.... de hát az éjszaka abszolút rajta múlik, 6 hós koráig kelhet éjjel :wink: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma :)
Nálunk Balázst a 38. héten 3785 grammnak becsülték, BPD 94 mm volt, a fejkörfogot 35 cm-re becsülték. A 39. héten 3550-el született meg, és a fejkörfogat 34 cm volt. Szóval egy 10%plusz-minusz benne van a mérésekben.

Melcsi :)
Jó taktika, hogy belenyugszol, hogy nincs tej és akkor lesz :D
Balázs eleinte utálta a fürdést, de aztán Zsebi tanácsára melegebb vízben fürdettük, és onnantól jól elvolt, és amikor kapott az USA-ból egy pihepuha törülközöt (azóta is hiába próbálok itthon is olyat venni :evil: ), már a törölközést is szereti. Elég vicces, hogy rögtön kiszúrja, ha nem azzal töröljük és élénk tiltakozásba kezd :) Szóval nem hülye, csak kicsi :lol:

Pompi :)
Nyugtató cumi... Hát igen, elég fárasztó tud lenni, én szeretem is nélküle altatni, hogy ne ébredjen fel arra, hogy kiesett a szájából. Bár egyre stabilabban megtalálja az ujjait, úgyhogy lehet, hogy hamarosan nem kell a cumi.
Nagyon vicces, hogy olyan elánnal gyömöszöli a szájába az ujjait, hogy lenyomja a torkáig és öklendezni kezd tőle, de nem érti, hogy attól van és csak gyömöszköli tovább. Nekem kell megmenteni a hánytatástól, és aztán nagy szemekkel néz mindig, hogy most miért vetted el a kezem onnan :D

wish
 
 


wish :D

icsilya,
ma mi is hagytuk Bencsit üvölteni. Kíváncsi vagyok, ki bírja majd tovább...

ikresek!
volt szó valamikor az ikres kengurukról a másik topicban... végül is rendelt valaki?

ma jön anyós :twisted: már most tiszta ideg vagyok! Miért nem lehet aszondani: soha be ne tedd ide a lábadat, nem érünk ráááá!

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi!
Ha szabad tanácsolni anyós ügyben. Én arra szoktam gondolni, hogy felnevelt nekem egy nagyszerü embert, a férjemet, igy már mindjárt elviselhetőbb a dolog (na az enyémre éppen nem lehet panasz ugyan, mert ritkán jön, öreg). És még 1 adalék: Neked is van fiad, akinek a felesége lehet hogy egyszer ugyanugy fog utálni Téged :wink: A menyek már csak ilyenek.
Komolyra forditva: férjed hogy van az anyjával? Irtad hogy vita van miatta köztetek... Mert ha egységesen nem akarjátok sürün látni, akkor jobb lenne az elején megmondani. Ha viszont a párod örül a látogatásnak, akkor gondolj az első bekezdésben leirtakra, és reménykedj, hogy nem marad sokáig.
Orsi!
Megint 1 aggodalmamat kipipáltam a segitségeddel. Mert nálunk is van olyan, hogy 4-5 óra eltelik evés nélkül. Igaz, délelőtt. Mi viszont, hadd dicsekedjek, éjfél felé eszünk, és kb 5-kor ébreszt Luka. Akkor pelus, mérés, szopi, tápi, és már alszunk is tovább, kb fél kilencig is!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
örülök :D 4 óra nekünk nagyon sokszor van. de mivel iszonyú sokat szopik én nem fogom keltegetni, hogy 3 óránként egyen. Így is, ha valami miatt ébresztem, van, hogy alig eszik. (ma pl. itt voltak az unokanővéremék, és pont evére jöttek volna, így fél órával korábban ébresztettem - 3.5 órára - és 5 percig szopott, majd nem volt hajlandó tovább)
Te! le kellene már cserélni azt a csíkot :lol: :lol:

jah, nekünk a mostani éjjel katasztrófa volt 2 óránként kelt Lili, meg egyszer két kelés között Levi volt fenn :D
remélem, most majd jobb lesz :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Húúúúú, csajok, nem semmi éjszakákról írtok... Nekem lett volna egy ilyen, és összeomlottam volna. Én egy kis bundát kaptam.. márhogy alszik, mint a bunda. Valamelyik este kevésnek ítéltem a tejet, amit evett a gyerek és adtam még neki egy 150-es pótlást (a 2 cici után!!!!!!!!!!). 100nál bealudt, de mondtam neki, hogy nem pazarolunk, tessék megenni. Szegénykém benyomta, és este 8tól reggel 8ig aludt... :lol: :lol: :lol: Imádom!

Wish! Balázsod olyan, mint Bálint -már ami a függőleges táplálkozást illeti... :lol: Az én gyerekem is vagy 70 centi és 7360 gramm. Ti is magasak vagytok?

Emma! Én gyerkőcömet 2505 grammra becsülték a 32. héten. 38. héten született 4550 gr-mal...

Pompi! Anyós elment? Vagy ott rejtőzik még valamelyik sarokban? :lol:

dkata
 
 


Orsi!
Cserélném cserélném, csak nem tudom beilleszteni az aláirásomba. Már kértem segitséget Uniquetól aki rögtön megtenné, de pechemre a citromailem is vacakil, kitörlődött a cimjegyzék, nem tudok levelet irni, szóval teljes a káosz! Csak nem virus van a gépemen? Na és igy nem tudom átküldeni a kódot sem, amit már rég megkaptam.
Remélem ma éjszaka jobb lesz Nektek!
én mostmár örülnék, ha pl. 6 körülre időzitené a kelést, na de még mindig jobb igy mintha éjszaka felkelne. Csak a 2 nagytól el vagyok kényeztetve, nálunk az éjszaka este 8-tól reggel 8-ig szokott tartani, ez a hajnal 5 senkinek nem volt beidőzitve.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata :D
ilyennel légyszíves kialvatlan anyukáknak ne dicsekedj :lol: :lol: :lol:
most teljesen jó éjszakánk volt. Lili este f9kor evett, majd 1kor, majd 5 kor.... Levi korábban kelt, mint ő (vonatkozik ez az 5 órai kelésre).
én ilyen éjjellel már totál jól elvagyok, mivel 10kor fekszem most az éjfél - 1 óra helyett, és ez sokat számít.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya,
pont akartam még az előző hozzászólásodhoz írni, hogy 2x5 óra nem irreális elvárás Lilikétől? (legalábbis nekünk egynél többször nem jön össze egy éccaka), de aztán nem akartalak elkeseríteni.
Én ha keltem őket énakaratomból (mondjuk mert fürdés-idő van), simán ugyanúgy felébrednek, sőt azt is elfelejtik, hogy nem sokkal előtte hamiztak, és ugyanúgy "naaagyon éhesek"! :shock: :D

Mi éjszakai időpontokkal úgy állunk, hogy 1, 4 és 7 körül - ez csúszik egy kicsit ide-oda. Sokszor pl. nem hajlandók éjfélig elaludni, akkor persze kimarad az 1, ami nagyon jó. Néha 2-fél3 lesz belőle és akkor 6 a kövi.
A 7 a legrizikósabb, mert akkor a férjecskémnek is kell a reggeli (ha nem készítek, magától ugye nem eszik)

orsi (még mindig) :D
nem írtál még arról, hogy a fiúk hogy viselik Lilikét. Érdeklődők? Féltékenyek?

kata,
már majdnem meghatódtam, mert csak a sétánkra lenéztek, elköszöntek... csak aztán még felhívták a férjemet, hogy "és még felugornánk 10 percre" Jahj! :evil:
Azért voltam megint ideges, mert már megint emiatt nem lesz előszoba-bútorunk, nézhetem tovább a kuplerájt (már 2 hónapja beköltöztünk, de azóta nem bír elkészülni a lakásunk), hiába zavartam el a férjemet előszoba-falat venni (aki mellesleg kb. 3 órát aludt). Végre van szegénynek egy szabadnapja, azt is a szüleire kell fordítani... :( Jaj, szegény annyira rendes, próbál nekik is, nekem is mindent megadni. Persze, hogy nem megy, legalábbis nem mindig. Én mondanám, hogy ennyi idősen már hanyagolhatná egy kicsit a szüleit, de akkor rám haragszik meg.

melcsi,
igen, jó ez a tanács. Nekem is eszembe jutott, hogy végül is ő sem féltette tőlem a fiacskáját... Majd barátkozom a gondolattal... :roll: Néha már megsajnálom őket, csak aztán megint kezdődik a tolakodás... legalábbis már annyira bennem van a félsz amiatt, hogy a kórházban egy nap nyugtom nem volt tőlük, hogy már reflex-szerűen a távoltartás kényszere ugrik be, ha felhívnak.

A vonalzódat így tudod beállítani:
rákattintasz a mostanira,
fent kék mező: Baby & Kids Birthday -katt,
vonalzót kiválasztod - katt, ugyanott lejjebb step 2 select marker - katt, kiválasztod a babát, lejjebb step 3 Input text - katt,
beállítod a születési dátumot,
a "Text above the ticker"-hez beírhatod a nevét,
a "tallózás"-sal tehetsz rá képet
"Create ticker" - katt - így elkészül

és amik kijönnek feliratok, azokból a 2. (PseudoHTML...)-t bemásolod a Profilodba az előző helyett.

Ha elakadsz, kérdezz! :)

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
nem várok el én 2x5 órát :) ha 4 óránként kel, nekem az is jó. De tegnap 2 óránként ébredt... no, az már sűrű :D :D :D

fiúk teljesen aranyosak, nem féltékenyek - vagyis Máté picit néha, de semmi extra -, egyébként meg gondoskodóak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hello lányok,
tudom, hogy idejekorán kezdek átszokni ide, de a babavárós nagyon pang! A teljesen friss kismamik már nincsenek ott, ti meg már itt vagytok. Szóval a legaktívabb tagok elkerültek onnan.
Szeretném segítségeteket kérni, mert más csak egy-két dolog van, amit be kell szereznünk, de abban bizonytalan vagyok:
- orrszívó - melyik típusú legyen?
- mellbimbókrém - kell? Ha igen, mi vált be nektek?
- aranyérkrém - na ez tutira kell, azt utóbbi 2 hétben nagyon kijött, pedig semmi szorulás, és mégis - melyiket vegyem?
- szeretném eleinte vizes vattával törölgetni a kakis popsit, szerettem volna műanyag tálkát a langyosvíznek, de sehol nincs megfelelő
- lázmérő - védőmőm a sima higanyosra esküszik mások másra- vélemények?
- tejserkentő tea - érdemes egyáltalán előre beszerezni, ha igen, milyet?

Előre is nagyon köszönöm! és azt is, hogy súlyügyben támpontokat adtatok :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Ami nekem van / bevált:
- orrszívó: porszívósat vegyél, a többi felesleges, semmit nem csinál - szerencsére még nem kellett használnunk
- mellbimbókrém: én nem kentem semmivel, de zuhanyzáson kívül nem is mostam (az elején fejéskor Bephantent kentem rá, mert akkor kevésbé fájt a mellszívó szívása - ezt nem kell lemosni DE a Bephantent plust azt popsira kendd, kipirosodásra állítólag jó a doki néni szerint - ez se kellett még)
- aranyér: ehhez nem tudok szólni, nekem is volt, és ahogy Bálint kipottyant, és a doki fércelt össze, kértem, hogy majd az aranyeremre adjon valamit - "Már nincs is aranyere!" ez volt a válasz. Szóval a dokitól kérj, mert ő látja mi a helyzet.
- lázmérő: A higanyos a pontosabb, a digitálisak nem.
- tea: Fitolac tea filteres, és leírom pontosan az én szoptatós teámat, ami füvekből van, fentebb írtam a használatát, most csak a pontos adagok (szerintem kis eltérés nem számít):

Szoptatós tea:
30 gr bazsalikom
40 gr ánizsmag
40 gr kecskerutafű tea
20 gr majoranna
50 gr csalánlevél
50 gr édeskömény termés
50 gr kerti kakukkfű
100 gr csipkebogyó áltermés

Orsi! Hát az 1. hónapban nekem is kelt éjjel Bálint, de csak 1 és 2 óra között, 1x. És mindig visszaaludt, én erre írtam, hogy az kifárasztana, ha nem tudna visszaaludni. De éjjel nálunk nem volt pelusozás, még hajnalban se, és csak kis lámpát gyújtottam. Szopi és zsupsz vissza az ágyba. Hajnalban volt az, hogy nem akart visszaaludni, és nyögött, én meg mondogattam neki hogy aludjon. Hát most alszik. :lol: :lol: :lol: Most is van olyan, hogy korábban ébred, de nem szólok hozzá, és visszaalszik, általában fél 7, 7-ig. Nekem Ádám fél 5, 5 körül kelt majd 2 éves koráig, és nem mindig aludt vissza, evés után se, csak délelőtt (az meg rajtam már nem segített).

dkata
 
 


Emma :D
én válaszolok ott is, ha oda írod a kérdést :wink:
orrszívó: porszívós, üveg
mellbimbókrém: nekem kellett most is meg a fiúkkal is, mert annak ellenére, hogy jól voltak mellen nekem kisebesedett anno meg most is. medela purelan krém, nem kell lemosni, minden szopi után kentem.
de éjjelre a kitett cici is csodákra képes :)
lázmérő: nekünk fülhőmérő van. braun. bevált.

milyen tálkát nem találsz?

tejserkentő tea: én sosem ittam. óvatosan kell bánni vele, mert van olyan baba, akinek bántja a pocakját. tehát HA hasfájós a gyerek, akkor érdemes erre is gondolni.

Kata :D
én sem kapcsolok villanyt. Viszont képzeld el, hogy pelushozni muszáj, mert egyszerűen nincs olyan pelsus a piacon, ami nem ázna át.
szófogadó egy gyereked van :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :shock:
Nekem nem ázik át a pelus, pedig volt h 12 órát aludt a gyerek! Pampers v Huggies van rajta estére.

dkata
 
 


dkata írta:Orsi! :shock:
Nekem nem ázik át a pelus, pedig volt h 12 órát aludt a gyerek! Pampers v Huggies van rajta estére.

hát én is így néztem :shock: :shock: :shock: 1 hétig kísérleteztem. huggies, pampers, libero, DM, 1 mérettel nagyobb is tesztelve, kisebb is.... totálisan átázik. Az egyszer 5 órát kibírja, de mondjuk 8 órát (azaz 2evést, ami ca. 2x120-130 ml folyadék) már nem.
A fiaimmal ilyen sosem vlt, és nem bírok rájönni az okára... emiatt muszáj pelusozni. viszont már profin csinálom kvázi korom sötétben is :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hasfájás + tea: Nekem is mondta a védőnő, hogy fájhat tőle a hasa, jó 2 hétre el is hagytam, de semmi nem változott hasfájás terén. Úgyhogy iszom, folyadékpótlásnak jó, már hiányzik ha nincs. Az Infacol viszont egész jól bevált, kb. 1 hete hagytuk abba, de mintha 2 este visszatért volna a hasfájás, ordítás mindenesetre volt. Így most megint esszük.
Orsi! Pelus ügyben még az jutott eszembe, hogy nekem estére nincs túl sok tejem, lehet h ezért nem folyik ki a pisi... viszont akkor se folyt ki, mikor 2 cici + 150 fagyasztott volt a vacsi. Az meg azért sok.

dkata
 
 


Persze ti esztek éjszaka... de nekem akkor se folyt ki, pedig az éjjeli + hajnali szopira volt tejcsi bőven... Meg nekem most is eszik 270-eket, és nem folyik ki. Lehet, h a lányok pisisebbek? :lol:

dkata
 
 


én is orsit erősítem pelenkázás-ügyben: egyszer lustiztam csere-ügyben, meg is lett az eredménye: reggelre nyakig pisisek voltak (mi liberot meg pemperst használunk), de a lányom kb. kétszer annyira - úgyhogy lehet, hogy a lányok pisisebbek

emma,
tea: én humana-t iszom, ez instant + filteresből laktoherb-et
nemtom, dob-e a tejcsin, nekem nincs túl sok, de jól esik és legalább mondhatom, hogy mindent megtettem
+ van egy homeopátiás bogyó: ricinus communis - ebből 2x5-öt kell naponta

mellkence: vettem valamit, de én valahogy idegenkedem tőle. hiába írják, hogy nem kell lemosni - egy cicifertőtenítő folyadékkal is így voltam - nem merek semmit a babák szájába nyomni, amiről nemtom mi
nekem amúgy nem gyullad a cicim, csak abban a pillanatban kellemetlen, mikor "ráharapnak"

orrszívó: vettünk ezt is, azt is, aztán folyton kézzel piszkálom ki a gyerek orrából a cicát :oops:
(a nem porszívós tényleg nem hatásos, a porszívós ijesztőnek tűnik...)

lázmérő: én digitálist vettem, nincs kedvem szegény gyereknek ide-oda dugdosni

Na jó tanácsokat adtam ugye... :shock: 8) :? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Most kezdek megijedni: lehet, hogy az én gyerekemben ilyen kevés a folyadék, azért nem ázunk el?! De most komolyan... a pelusok egyformák... :?: :?: :?:
Bár kakiláshoz a Libero és a Huggies a jó, mert abból nem megy ki a cucc hátul.

dkata
 
 


hááát lehet, hogy a lányságon múlik. :)
azon gondolkoztam, ogy Lili hason alszik, tehát lányoknál simán végig tud a hasán folyni a pisi. volt olyan is, hogy szintet totál száraz pelus mellett tocsogott a gyerek a pisiben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi! Most még ki tudod piszkálni azt a kicsit, de ha egyszer rendesen betaknyosodnak, sűrű váladékkal, akkor azt csak szívni lehet (mert ugye fújni nem tudják).
Anyós témához azt akartam még írni, hogy nekem csak 1x voltak itt (szerencsére), én attól is felpörögtem, pedig szuperek voltak: hoztak kaját, tortát, virágot, gyümölcslevet, babaajándékot - pedig vonattal jöttek 100 km-ről. És 1x se mentek be a gyerekhez, mikor aludt (ezt anyukámnak meg se tudnám tiltani). Konkrétan kb. 1x jött be anyósom, mikor pelusoztam. Még le is tudtam feküdni délután, mikor itt voltak, ugyanis mindent ki is vasalt nekem! Lehet, h sokat segítene, ha közelebb lenne, de tudom, h idegesítene mások jelenléte. Így azt és úgy csinálok, amit és ahogy én akarom. Úgyhogy megrtelek, nehéz ügy ez, mert én ilyen anyóssal se bírnám. Kitartás!

dkata
 
 


Orsi! Akkor nem a pelus nem szív, hanem melléfolyik?
Bálint is hason alszik, és neki közelebb van a kukaca a pelus széléhez...

dkata
 
 


A lényeg lemaradt: eláll a pocakjától a pelus? Bár hason nehezen...
:?: Nem értem.

dkata
 
 


Sziasztok :D :D :D

én is átigazolnék a babás topikba :D

Mégegyszer köszönöm az itteniektől a kedves szavakat,a babák születése alkalmából :D

Melcsi,igen,mi egy napon szültünk,csak Te időben(órára)egy picit korábban szültél.Igaz,én 9-re voltam kiírva,de annyira sok szülés vol.hogy 11-re jutottunk be a műtőbe,és Nórika 11:32,Barnusom 11:33-kor érkezett meg.
Kicsit irígyeltelek,hogy programoszott császárod volt,és nem kellett befeküdnöd a kórházba.

Én,ahogy korábban írtam jún. 4-én befektetett az orvos,és abban bíztam,hgy szerda,csütörtök környékén megindítja a szülést.
De nem így történt.
Vártunk,mert a 38.héten zárt volt a méhszáj,a méhlepény áramlása kitűnő volt,a gyerekek nagyon jólérezték magukat :) semmi esetre sem akartak kibújni a pocakból.
Az iker CTG sem mutatott semmi fájást,frontokra nem reagáltam,lépcsőzésekre sem reagáltak a babák :roll:
A kórházi benntlét nagyon megviselt,igaz a társaság szuper jó volt,de a reggeli és esti szívhang nézegetések nagyon az agyamra mentek.Volt,hogy nem találtak szívhangot,holott 2 órával korábban minden rendbn volt :shock:
Műtét előtti pénteken az orvosom azt mondta,hogybekell fejezni a jövőhéten ezt a terhességet.
Kérdeztem Tőle,hogy mi fogja eldönteni a dolgot :!: :?: :idea:
Azt mondta,hogykezdjek el vajúdni szombaton,és akkor minden rendben lesz :shock: :x :!:
Hát könnyű ezt mondani,amikor semmire nem moccantak meg!
Hétfőn reggel megnézett,zárt méhszáj,a babák nagyon magasan voltak!
Megkegyelmezett,és azt mondta,hogy keddre előjegyez a műtétre. :!:
Boldog voltam,de picit féltem is a műtéttől,meg,hogy végetér a pocakos időszak :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kedden korán jött a férjem,mert 9-re volt beütemezve a műtét,de csak 11-re kerültünk be,mert nagyon sok volt aznap a szülés.
Jött az altató orvos,aki közölte velem,hogy nincsen hely,hogy megszúrjon az az EDA-hoz,vagy spinálisan érzéstelenít,vagyaltat.
Én az altatást választottam.
Amikor kitoltatk a szülőszobáról és vittek az örzőbe,a férjem és az anyukám mondták,hogy nagyon szépek a babák.
Fenn az örzőben,következett a feketeleves.Biztosan mindenki átélte a hasnyomkodást,csak akik Eda-sok vagy spinálisak azoknak ugye nem fáj.Nagyon véreztem,a nővérke meg is jegyezte,hogy nem tetszek neki :shock:
Az éjszaka eltelt,másnap reggel a mosdóban összeestem,pedig nem vagyok egy ájulós fajta.
Vizitkor az orvosom elmondta,hogy a méhemet nagyon szépen behálózták az ujjnyi vastag erek,és a babák ezért is lettek ilyen szép nagyok,mert elegendő táplálékot kaptak.
Ahhoz,hogy hozzáférjen a méhemhez,ahhoz elkellett vágnia az ereket,aztán a méhet,a burkot ,hogy hozzáférjen a babákhoz.
Addig vérezgettem szépen az erekből,és jó alaposan kivéreztem!
Másnap láttam előszőr a babákat,akik nagyon nagyon szépek voltak,és jó husosak :D :D :D :D
Csütörtökön kerültem le a gyerekágyra,és hétfőn jöhettünk haza!

A kórházi időszak egy örökkévalóságnak tűnt,senkinek nem kívánom.
Itthon nagyon jó,igaz fáradtak vagyun a párommal,de ahogyan írtam,próbálunk napirendet kialalkítani,ami hellyel közzel kezd kialakulni.
Az esti 9 órás fürcsi bevált,tegnap Nóri 10:30-kor evett és hajnali 5-kor kelt,míg Barnus,azért tartja a 3-4 órás evéseket.
Holnap lesz az első nap,hpgy egyedül leszek velük, :) remélem minden OK. lesz :wink:
Sokan ajálkoztak pesztonknak,de szertném kipróbálni magam
:)

Hasfájásunk nekünk is van,én az Espumisan cseppet adom Nekik,ami nagyon bávállt.

Szopit is csináljuk,20 tudnak kiszívni a ciciből,aztán (nagyon több nincs is)bealszanak.Fejés+ tápi,de nem baj,legalább van valamennyi anyatej.

Sírásról írtatok,hát én folyamatosan mindenen elbőgöm magam!
Előszőr,hogy nincs tej,aztán hogy jó anya leszek-e,aztán az elváltozások a testemen,és még sorolhatnám!
Idővel minden rendben jön gondolom,és belerázódom az új szerepbe

:wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


nem áll el :) és én sem értem :lol: :? :shock: :oops:
(pedig 1-2 pelenkacserén már túlvagyok :lol: )

volt, hogy úgy ázott át, hogy a pelus is nehéz volt, de többször volt, hogy úgy tűnt nem jut el a pelusig a pisi, mert a pelus nem volt nehéz, ő viszont nyakig pisis.

de mind1... marad a cserélés. majd 1-2 hét múlva rápróbálok, hogy mi van, ha nem cserélem... lehet kinövi :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

hol lehet kapni a medela purelan krémet?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,igazOrsit kérdezted,de én is ezt használtam,használom,amikor berepedezett a mellem.Nagyon jó,mert a csecsemősök azt mondták nem kell lemosni szopizásnál sem!
Én a kórházban vásároltam,azt hiszem patikai forgalomban nincsen :( de itt van egy cím,akik forgalmazzák.
Mikrolab Trading Kft.1027 Bp.,Fő u.68.II/243
Tel:06/1225-3040
www.medela.hu

jó éjt :)

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok!
Hát én nem tudok már lépést tartani a sok hozzászólással. :lol: Napközben nincs időm a gép előtt fórumozni este meg mire elolvasom már nem jut idő a válaszra. :shock: :oops:

Üdvözlet az újjaknak. :)

Napszemcsi!
Én is így vagyok voltam ezzel hgoy szerettem magam kirpóbálni és nekem még mindig a legjobb napok ha egyedül vagyok vagy a párommal. A többieket már unom eligazítani mit hogy szoktunk meg.

A kórházat sajnálom nekem nagyon jó élmény volt a PIC kérdést leszámítva jó volt a társaság jó kórház de ez van.

A testeden lévő változások meg meglásd idővel teljesen elmúlnak. Nekem totál visszamente a hasam jó mindig is volt egy kis pocakom és most is van, de nem olyan mint az elején volt. Kb. azt mondom négy hónap kellett ennek helyreállásához.

A fejés hát igen... nekem is ez a keresztem, de én már boldogan és rutinosan csinálom hisz értük csinálom ezt is. Mindent meg lehet szokni.

Kata!
Az elején nekem is Esztinél kifolyt a pisi aztán már nem. Pedig este 8-kor kap pelust és azt csak reggel 8-kor cserélem ki rajta. Mert éjjel úgye nem ébrednek már fel hajnalban (6-kor) meg csak hamiznak és már bújnak is vissza a fészkükbe. :)

Fúúúúúúúúú mindenkinek nagyon nő a bébije, mi azért nem növünk ilyen tempóban. A méreteket holnap tudom meg mikor megyünk szurira (hossz) a súlyunk Balázs 6200, Eszter 5850. :)

Ma megyünk a neurológirára vissza remélem minden rendben lesz velük és nem kell többet menni. Szorítsatok.

No mindenkinek szép napot és jó babázást mára. :wink: Igyekszem sűrűbben benézni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

hol lehet kapni a medela purelan krémet?

Zsuzsi

brendon

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok! Köszönöm szépen a tanácsokat!

Napszemcsi! Jó, hogy megosztottad velünk a történetedet! Tényleg nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen husos kicsik születtek! és a te két gyermekednek te vagy a világ legjobb anyukája! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


kata,
köszi a bíztatást! Megpróbálok én is normálisabban hozzáállni... Azért irigyellek a szuper-anyósodért! :wink:

zsebi,
bíztató a 4 hónap mínusz has! Nekem most a felső része türemkedik ki, ahogy eddig nem. Sajnos eddig csak felszedtem a kilókat, mióta hazajöttem a kórházból tök jó soványan. Mikor látni, hogy a szoptatás milyen jól fogyaszt?

napszemcsi, 8)
ne sírj, biztos jó anya leszel!

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Mikor látni, hogy a szoptatás milyen jól fogyaszt?

én 8 kg-t híztam vele... szóval semmikor sem láttam.
Most Lilivel próbálom ezt elkerülni :D :D :D

én a súlyomon mindig szörnyülködöm. Híztam 12 kg-t összesen (és abban már víz is volt, mert 3 kg akkor ment le, amikor Lili 1 hetes volt, és 2 nap alatt, és utána már tudtam a gyűrűim hordani) és 4 kg (!!!!!) maradt rajtam :cry: :shock: :?
(szóval 74 kgval mentem szülni és első körben, amikor itthon ráálltam a mérlegre 69 voltam :shock: ... most már csak 66 vagyok :( )

jah... éjszaka....
Lili végülis éjfélkor kelt, de majdnem 2 órán keresztül ment a visszaalvás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


te szegény...
én is 74 kilóval mentem szülni! :D

A csuklásra van valakinek valami receptje? Mármint etetésen-itatáson túl, ha az sem segít...

KépKép
pompomlány
 
 


(a nem-alváson sajnálkoztam, félre ne érts)

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:A csuklásra van valakinek valami receptje? Mármint etetésen-itatáson túl, ha az sem segít...

rászoptatok... nekem sincs jobb.
Lili nagyon édes, mert nem bukik, 1 büfi van kaja után, csak levegő (nagyon takarékos egy csaj), viszont 5ből 4 alkalommal csuklik utána.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, voltunk tanácsadáson... 410 grammot hízott megint a héten :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!
Gyüjtöm a sok infot olyan jo dolgokat irtok!!!!
Nálunk is nagy a gyarapodás Ágoston 6300gr! :shock: :D
Szoval egy kis husi-bébi!Estére én is kevesebb teket tudok produkálni :( igy amit egész nap fejek azt is odaadom és igy megvagyunk egyenlöre!
Szeretném megkérdezni,hogy milyen gyümölcslevet szabad inni mert én még nem mertem csak vizet meg a teát!
Tegnap megkaptuk az oltást és a Rotát is beadattam mert nagyon sok ismerösünk gyereke átesett rajta!És borzaszto egy virus! :evil:
Én Huggist használok nekem már Marcinál is az vált be!Az éjszakát jol birja a pelus mert én nem cserélem mivel ha macerálom kipattan a szeme és annyi az alvásnak!Igy csak hami,büfi és mehet tovább a szundi!

Zsebi!
Szoritok nagyon!De minden rendben lesz!!!

Orsi!
Szépen hizik a kislányka akkor!! :lol:
Nálunk is ennyi volt az elején a gyarapodás és most elöször egy hét alatt csak 200g-ot hizott!De már nem is bánom mert lassan szétdurran szegénykém! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: