Andi
Remélem,azért fogsz tudni varrni egy kicsit
!Tegnap is azért haladtam,mert ment a Jelek c. film Mel Gibsonnal és nem tudtam otthagyni
... Mármint Gibsont
....
Egyébként sokszor én is a net előtt ragadok alvásidőben délben,ahelyett,hogy értelmes dolgokkal foglalkoznék
:D:D!
Hogy bírjátok a tej és tojásmentességet
?
Tesi érettségi:eléggé újkeletű dolog,mert elvileg tk mindenből érettségizhet a gyerek,amiből egy meghatározott számú órát (nem tudom,mennyi a minimum,de akár 1 éves tárgy is lehet) vett és elvégezte a tanterv szt előírtakat.Szl így a tesi is idetartozik, a tesitanárok legnagyobb "örömére".Ők azok,akik júni 15 után lelépnek és a suli tájékára sem jönnek,míg mi egy fél hónapot még szívunk....
Szl van egy gyakorlati vizsga,úszástól kezdve a labdajátékig a homokugráson keresztül...És van egy elméleti rész,rendesen az érettségin.Na ott vannak szuper tételek,pont idén néztem bele,azért kell rendesen tanulni.Hogy melyik edzésfajta mire jó,mit mozgat meg,milyen típusai vannak,olimpiák története stb.Szl kőkemény anyag,sokan viccnek gondolják.A gyakorlat nem gáz,mert állítólag 2-őt lép a labdával a gyerek és már megvan a minimumpontja,de ezek szt elméleten el lehet vágódni
...
Gyerekek:hát nem akarlak elkeseríteni,de talán jobb tudni az igazságot,hogy mi mire készítsük fel a gyerekeinket.Igazság szt a családban a nevelés már igenm minimális,legalább is a most iskolában levő korosztálynál.Természetesen vannak kivételek,de sok gyerek minimális vagy kifacsarodott értékrenddel érkezik a suliba.Pedig a mi sulink még majdnem elitnek is számít,ha nem is a tanulók képességeit tekintve,de sikk isparisnak lenni
.Szl elég gáz.
Hiába mondjuk el,hogy pl mibe kell jönni évnyitóra,záróra,ideoda.Mindig van,aki az öltönyhöz tornacipőt vagy a szoknyához bakancsot vesz.
Igazság szt ilyenkor azt sem tudom,hogy a szülők hol vannak,hiszen nekik is látni kell,miben ment el a gyerek.vagyis én szeretném látni,ha ekkora gyerek anyukája lennék
.
Másrészt az öltözködés,pláne a lányoknál pl. kriminális.Sokszor olyan nadrágokban jönnek még télen is,hogy szinte a bugyijuk kint van elől-hátul,de a derekuk mindenképp.Hiába szajkózom,hogy vesék nélkül halott emberek,hogy nem lehet majd gyerekük.Ahol tanítok,ott azért tudok eredményt elérni,de sokan nem foglalkoznak vele.De itt sem értem a szülőt,miért nem közvetít valami értékrendet,hiszen ez egy munkahely,nem mehet be a gyrek sem akármibe.
Szl summa summárum, a család és az iskola szerepe is átértékelődött.A szülők tőlünk várják el,hogy az általuk kevsébé nevelt és már "elrontott" gyerekeket regulázuuk meg.Nem probléma a gyereknek,ha 1-est visz haza,az intőket úgy gyűjtik,mintha kötelező lenne,semmire nem jó...Szl úgy ki van fordulva magából a világ,hogy borzasztó.
Csak hogy még egy elrettentő dolgot írjak,félévkor derült fény arra,hogy egy hozzánk(már nem)járó diák az internetre általa költőinek vélt szövegeket helyezett el,ahol az iskolát és a tanárokat(név szerint!!!) becsmérelte.Másik írásában az osztálytársait.Nagyon durván.Meg olyan eseményeket írt le,amik összességében és egyenként is elég hajmeresztőek(mik történtek oszt.kiránduláon stb...).
Tanárait pl külsőségekért pocskondiázta,holott arról tk senki nem tehet,hogy néz ki .
Kizártuk,mert a kollégák úgy döntöttek,hogy nem tudják tovább tanítani, a gyereknek sem lenne jó,hiszen ki tudna objektíven hozzáállni?pedig ő maradt volna.
A szülők fel voltak háborodva és az apuka tk ott a tantesület előtt fenyegetőzött,hogy márpedig ők fellebbezni fognak.Nem tudom,normális-e egyébként...mert hogy jót nem akar a gyerekének,az biztos...
És ez csak egy a jópár(de nem feltétlenül sok
) közül...
Elnézést,hogy hosszú lettem,kicsit elragadott a hév
.
Szóval figyeljünk nagyon a gyerekeinkre,legyünk következetesek,tanítsunk értékrendet,mert így meg tudják állni a helyüket a világban
!