Új privát üzeneted érkezett!

Junius: en ugyan gyakorlott anyuka nem vagyok, de az en fiam is olyan tipus, hogy nem nagyon bufizik kajalas utan, tehat nalunk a bufiztetes maximum 2 percet vesz igenybe, mondjuk bukni meg nem bukott egyszer sem... En az elso heten amikor csak elkezdte tomkodni a kezet a kis szajaba, rogton raktam is mellre, mondvan hogy ehes, ennek kovetkezmenyekent total kisebesedett a mellbimbom, nagyon fajt... akkor mondta a vedono, hogy 2 es fel, 3 orankent etessem csak, es most mar teljesen atalltunk erre. En meg azt szoktam csinalni, hogy szoptatas utan ha van kedvem/idom, vagy nagyon feszulok meg, akkor lefejem a tejet, es ha esetleg hamarabb felkel mint 3 ora, akkor azt a lefejt tejet adom neki oda. A masik, hogy en ugy indultam, hogy marpedig en nem adok jatszocumit a gyerekemnek, mert majd nem tudom leszoktatni rola, de aztan megiscsak "rakenyszerultem", pont amiatt, hogy ne logjon allandoan a mellemen, es csak jo tapasztalatom van rola!! Csak akkor adom oda a babanak, amikor mar nagyon faradt, de vmiert nem birja magat "lenyugtatni", akkor betolom a szajaba, egy pillanat alatt megnyugszik, es kb. 2 perc mulva magatol kikopi, es elalszik. Szoval nalunk ez valt be.

Skat: orulok, hogy hamar regeneralodtal, azt viszont sajnalom, hgoy maga a mutet nem volt a legkellemesebb ezalkalommal...

Szoni: ma mar felorankent a telefonomat lesem, mikor irsz mar... :))

zetus8

június! Nekem Onur 1 napos korában bukott 2x, de állítólag az még a magzatvíz volt, meg tegnap egyszer, de akkor még mellen volt, böfögni is csak nagy ritkán szokott. Szerintem egyszerűen csak nem nyel levegőt és kész. Hogy szoktad lefektetni? (has, hát, oldalt?)

KépKép
evica76

zetus! Ezt a lefekvés körüli cumizást lehet, kipróbálom. Én mondjuk hasfájós periódusban próbáltam a cumit, 1x fogadta el, és azóta se.

KépKép
evica76

szoni:
Gyanus, hogy ma meg nem neztel be... :roll:

baratodildi

Sziasztok!

Megvolt az nst, semmi újdonság. Méhszáj ellenőrzés is volt: zárt, de puha és meg van rövidülve. Szülésznőm szerint hétvégénél hamarabb tuti nem szülünk :roll:

Junius!
Nekem Szonji nagyon bukós volt, napjában többször kellett átöltöztetni és nem lehetett sehova lerakni textilpelus nélkül. Pedig minden etetés után rendesen büfiztettük és mégis. Azt mondták, hogy semmi baj vele, majd elmúlik, ha szilárd kaját is fog enni. És tényleg el is múlt.
A szopiztatással pedig sztem ahány szemlélet, annyi választ fogsz kapni a kérdésedre. Amikor gyakrabban teszed mellre, mint 2 óra, akkor érzed, hogy szívja a tejcsit v. csak a maga megnyugtatására használja? Mert sztem, ha csak játszik vele, akkor jobban jársz, ha cumit adsz neki. Ha pedig eszik is, akkor sztem nyugodtan add neki, lehet, hogy szomjas, főleg ebben a melegben (na nem a mai napra gondoltam).

Ildi!
Kórházban is lehet koktélozni, nyugi! De azért szorítok, hogy ne kerüljön rá sor. Nekem a szülésznőm apa magamrarántását tanácsolta (nem tudom ebben az állapotban melyik a kellemesebb?).

Skat!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült maga a műtét, de az tök jó, hogy hamar helyrejöttél és hamar fel is kelhettél.

Etus!
Nyugodtan pihentesd a telcsidet :x

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ildi!
Együtt írtunk?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szoni:
Pedig epp sms-t akartam mar neked irni, hogy szurkolok... Azt hittem mar tenyleg ott vagy!
Azert az NSt az megnyugtato, hgy bar tovabb bent huzzak a babucik jol elvannak bent.
Neked mikor lesz a kovetkezo NST?
Azt nekem is javasolta a szuleszno, de az nem valt be eddig mint modszer, meg ferjecskem sem ertekeli nagyon a tavozo nyakdugo es a 2 ujjnyira nyitott mehszaj miatt a dolgot.
Sokkal kellemesebb azert ennel a pocsek koktelnal. Ezt en a korhazban nem fogom meginni az tuti, majd ott kitalalnak nekem valami mast, mert azert rendesen bodit am az elso 2 oraban utana meg alapvetoen olyasmi, mint amilyennek egy beontest elkepzelek. :roll:

baratodildi

Június: nekem Eszter a második babám, de a kajálás teljesen más mint először, mert most szopizik a csajszi, míg fiam tápszeres baba volt. Naszóval mi többnyire 3-4 óránként kerülünk egymással cici útján kapcsolatba, de szinte minden nap van legalább egy olyan etetés, amikor gyermekem csüng rajtam 1-1,5 órát szinte folyamatosan.Az éjszakai elalvás pedig rendszeresen ciciközelben megy annak ellenére, hogy tudva tudom, nem lesz ez így hosszútávon jó.
Eleinte ilyenkor engem is a finom pánik fogott el, hogy mi lesz így, de a házivédőnőm folyamatosan nyugtatgat, hogy ez csak átmenet, amíg ki nem alakul egy stabil menetrend.Meg ugye a babának is lehetnek rosszabb napjai,periódusai amikor igényli a sűrűbb testkontaktust.DE Zetushoz hasonlóan a cumi nálunk is befigyel, mert ugye nem minden érzékeny kis pillanatban tudom előrántani a cicit hosszabb rövidebb időre.Viszont nagylányunk nem nagyon díjazza a műcicit, és az esetek 50%ában nem is fogadja el.Na bumm!
Ő ráadásul bukós baba is, aki a nagy böffencsek ellenére képes magából kaja után negyed órával is szép kis mennyiséget kiteríteni szájon át. De majd elmúlik ez is....

Kép
Kép
petra78

Ezt a statisztikát találtam.Jó volt a megérzésem miszerint az "én kórházam" is elöl jár a csaszik számában. Nézzétek meg, érdekes!

http://www.ebf.hu/pdf/csaszarmetszes2006.pdf

Kép
Kép
petra78

Szoni: Apa "magadrarantasaval" kapcsolatban: mi az utolsom ket hetben MINDEN ESTE akcioztunk a ferjemmel, de Bercelt nem nagyon hatotta meg... mondjuk a ferjem orult... :)))

zetus8

Sziasztok!

Bogyókafej szundít, anyuka netezik :lol:

Június,
Johi nekem is tápszeres volt, mint Petrának, ezért gyakorlott én sem vagyok, viszont minden ismerősömet kikérdeztem ez ügyben, akik tudtak szoptatni.
És ők úgy mondták, hogy eleinte akkor rakd mellre, amikor csak úgy gondolod, hogy éhes, túlenni nem fogja magát. Nálunk is vannak időszakok, amikor 1-1,5 óra múlva cickózni akar a drága, hát meg is kapja. Egyébként javarészt 3-4 órákat kibír, úgyhogy annyira nincs igénybevéve a didi.
A Spock-könyv úgy írja, hogy az első pár hétben gyakrabban éhesek a picik, és ilyenkor minél többet szopik, annál jobb, mert stimulálva van a cickó. De ő is azt javasolja, hogy legalább a 2 órát várjuk meg, mert különben egész nap csak szoptatnánk.
A cumit Palika sem fogadja el, még a vizet sem, és gondolom a meleg miatt is szomjasabbak.
Szóval ha csak néha van így, szerintem nyugodtan add neki oda a tejesbödönt, feltéve ha nem kellemetlen a mellbimbódnak.

Nálunk sem a Palkó, sem Johi nem volt büfizős, legalább 10percet várni kell az eseményre. Én hasra rakom a bébit, és akkor nem folyik neki vissza, ha bukákol. Eddig még csak egyszer bukott, de akkor mindent! De nálunk ez azért van, mert nagyon mohón szopik, nagyokat nyel.
Valakinél beválik az, hogy büfizteti, kicsit visszarakja vízszintbe és utána újra vállra.

Sok sikert!

Kép

Kép
skat

Nagyon köszönöm csajok!

A több órás szopi nálunk is mindig este szokott lenne, ezek szerint ez nem egyedi. Egyenlőre a mellem bírja úgyhogy ezen nem problémázok.

Hát a cumi nálunk is befigyelt, elvek ide vagy oda. Tényleg megnyugtatja ha nyűgös, ha meg éhes el sem fogadja hanem sír a civi után.

Én egyenlőre nem tudok sok tejet lefejni, még csak egy zacsival tettem el, de úgy tünik a gyereknek elég ami van.

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok :)

Cumi: sztem ne féljetek tőle; nekem sem volt ínyemre a gondolat, aztán olvastam egy szakcikket, miszerint a cumi (is) csökkentheti a bölcsőhalál kockázatát. Nálunk inkább az a gond, hogy nem kell a picilánynak :| Mi cicizni szinte csak "hobbiból" szoktunk, leginkább tápszert kap a kicsi :( Illetve a lefejt, vagy felfogott anyatejet.

Császárban a mi kórházunk sem kullog a sor végén... nem is csodálom: amikor szültem, hallottam a dokik beszélgetéseit (szülőszobai átjáróház, ugye :? ), és csak úgy repkedett a sectio kifejezés :shock: Még ők is sokallták az aznapi termést :)

Anyukák, ti mikor kezdtétek/kezditek bejáratni a gyerkőcöt a nagyvilági életbe? Mert mi már megjártunk pár intézményt, bevásárolni is voltunk, és nekivágtunk a nagy útnak is: voltunk szüleimnél, 130km-re laknak tőlünk. Annaluca igen jól bírja a gyűrődést :D A kocsiban istenieket horpaszt.

Judit
Kép

Kép
balwin

Csak egy gyors bekukk, tente előtt, nehogy Magdianyus módjára kombinálni kezdjetek :lol: .

Etus!
Akkor Apánál ne is próbálkozzak?

Ha a dokimnál szeretnénk szülni, akkor legkésőbb szombaton v. utána már csak csütörtökön lesz aktuális a dolog, uis ma tudtam meg, hogy elutazik :?

Szülésnek semmi jele, elteszem magam holnapra és várom az ünnepi vacsit...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Én sem vagyok gyakorlott anyuka. Büfi ügyben mi nem szoktunk bukni de olyan van hogy nem büfizik. 2 hétig soha nem büfizett utánna már igen. van olyan hogy 1 óra múlva büfizik. vagy még az vált be hogy hasra fektetem pár percre és akkor kijön. A cumit mi este használjuk így könnyebben alszik el. Őszintén szólva nem nagyon foglalkozok azzal hogy rászokik-e az majd akkor lesz gond ha ott tartunk egyenlőre örülök hogy megnyugtatja. Enni nem kap csak ha már eltelt 3 óra mert volt hogy etettem mikor kérte és nagy hasfájás lett belőle. 120-150 grammot eszik ha előbb kel és sír akkor az nem az éhség miatt van. Kérdés nem e kell emelni az adagján vagy elég e a tejcsi neki?! Sok nőnek van elég tej de nem elég tápláló. Sok esetben viszont az hogy szopik a baba de a tej vége a zsíros tápláló de azt ugye már nem szívják ki hanem lefejjük, azt is oda kell neki adni. Én ezeket hallottam. e van benne valami. Olvasta valaki a suttogót? Nagyon jó könyv mi sokat tanultunk belőle. Azóta nem kel altatni alszik szépen magától és tudom hogy nem mindíg éhes ha szopja a kezét és keresgél csak ők így fejezik ki magukat ,aki tudja vegye meg.

KépKép
rena10

rena! Nekem sose szopott még Onur 120-at és nem igazán tudom, hogy miért... Mondjuk ritkán van olyan napunk, hogy 8x egyen. Elvan, fejlődik rendesen. Szerintem a 120-150 gramm az elég kell legyen.

KépKép
evica76

Sziasztok!

Nálunk Eszter naponta 6-7 szer szopizik maximum rendesen.Többször vannak mellékajálások és nyugizás, de a nagy evések ideje ált. megvan.Ti méritek, hogy mennyit eszik?Én nem, mert fiamnál ettől lettem parában.Mindig úgy gondoltam, hogy nem elég a tejem, nem elég a tejem és makacsul tartani akartam a 3órás közöket az igény szerinti (hol 2, hol 4 óránkénti) szopi helyett....Perzse volt, amikor csak 50-60at szopizitt az első időkben és én rögtön pótoltam tápszerrel, mert görcsösen féltem attól, hogy éhes....Nnnna, eszter nem éhes, csak cicifüggő és hetente egyszer van csak mérleg a házban a gyarapodás ellenőrzése végett.Fogggalmam sincs, hogy mennyit eszik, de amikor huzamosan hallom, hogy öblös kortyokat nyel és kidől a szopi végén, valamint eszméletlen nagy böfivel zárja a kaját, nem aggódok.Perzse amikor laposnak érzem a cickót és csak nyámmog rajta, akkor igen, de olyankor is elég neki aktuálisan amennyit betermel, csak mondjuk 2 óra múlva fog enni újra....Barátnőimnek 2-2gyereknél bejött ez a módszer 1,5-2éves korukig szopiztak a manók.Remélem nekünk is sikerül még egy jódarabig :) !

Kép
Kép
petra78

Nalam semmi ujsag, leszamitva, hogy regnap este ota eros joslo fajasaim vannak, ugyhogy aludni sem volt epp egyszeru miattuk. Persze rendszer sehol benne... :roll:
Ma nem nagyon leszek net kozelben, majd este jovok, meg persze akkor is jelentkezem, ha lenne valami, de nem hiszem igazabol.

szoni:?

Verusrol tud valaki valmit?

Babák jol aludtak az ejjel? Naiv kerdes, de minden szopizas utan meritek oket, vagy honnan tudjatok, hogy eppen mennyit szopik?

baratodildi

Sziasztok!

Nálunk sem volt semmi.
Este vacsi :P

Ildi!
Ezektől a jóslóizéktől én nagyon kész vagyok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ildi: az en vedonomnek maniaja, hogy minden egyes kajalas elott es utan is meregessem a babot 2 honapos koraig, szoval en kenytelen vagyok meregetni, mert kikerdez az adatokrol mindig amikor jon...

Rena: nekem megvan a Suttogo, en is imadom, en is ajanlom mindenkinek, szerintem nagyon jo es hasznos konyv!

Ildi: remelhetoleg nemsokara rendszerezodnek a fajasaid, es beindul a dolog...:)) De mondom, meg mindig az eltessen, hogy kozben te mar milyen szepen tagulsz!! Mire tenyleg beindul a szules, hipp-hopp meglesz a gyerek, es ez lesz az aldas neked! :)

Emese : Hat megprobalhatjatok a hancuorzast, vkinek bejott... nekunk ugye nem... :) jo evfordulozast nektek estere!

zetus8

szoni:
Jo vacsizast mara! :) Most nekem is kicsit elegem van beloluk, mert este is es most is azert elegge fajdalmasan tornek ram. Na, de nem panaszkodom, hatha hasznalnak is valamit... :roll: Vegulis tegnap annyi trukkot bevetettem (bába koktél, forró fürdő, hancurozas), hogy nagyon ertekelem, hogy legalabb ujbol eros fajasok vannak, mert mar gyenegek is csak elvetve voltak tegnap napkozben... Hatha egyszer hirtelen, varatlanul rendszerezodnek is :)

zetus:
Igen, evvel biztatom en is magam, hogy majd a szules megy pikk pakk :) Csak a babuci bent meg no es no es no es igy is azert neheziti a kijutast.

baratodildi

Most értünk haza a vacsiból.
Nagyon fini volt, de elég szarul indult. Férjem kissé kiborított. Eleinte nem volt elragadtatva a helytől, hogy drága és ennyiért miért nem vmi all you can eat-be mentünk (egész pontosan Ő a Wasabi-ba akart, de tavaly is ott voltunk). Mondtam neki, hogy ekkora hassal egyszerre úgysem tudok annyit enni, hogy megérje. Aztán kibékültünk és még egy kicsit sétáltunk is a Váci u.-ban. Gyermek lent alszik a nagyiéknál, nekem hasam fájdogál, de sztem nem lesz belőle semmi komoly.
Még benyomok egy fél sárgadinnyét, pancsi és eltesszük magunkat holnapra.

Ildi!
Veletek mizu?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szoni:
Nalam is fajdogal egesz nap, de epp most kezdtem el megint irogatni, nincsen benne meg mindig rendszer, pedig a fajas erosseggel es a hosszaval mar szerintem nem lehet gond. :roll:
Nem lesz semmi nalam ma ejjel, erzem. :cry: Talan a hetvegen meg valamikor van esely, de ma ejjel mar nem nagyon.
Orulok, hgy azert a vegere jo lett az este. :lol:

baratodildi

Atmeneti rendszer volt csak, most megint leallni latszik. Na sebaj, legalabb aludni tudok most majd.
Szep almokat!

Szoni:
Remelem nalad lesz valami ma ejjel. :roll:

baratodildi

Sziasztok!

Most kaptam az sms-t: Szoniek most ertek be a korhazba, 3ujjnyira ki van tagulva, itt nemsokara baba lesz! :) Szegeny nincs vmi jol, sokat hanyt ejfel ota.
Amint meglesz a baba, irok! :)

Ildi: mar csak te vagy hatra, huzz bele, es akkor egyutt lehettek Emesevel a korhazban! :)

zetus8

MA REGGEL 5:31-KOR MEGSZÜLETETT EMESE (SZONIBABA) KISFIA URBANICS MARCELL, 59 CM-REL ÉS 3760 GR-MAL!! :)

3-kor ertek be a korhazba, szoval tenyleg hamar megszuletett a babo!

Sok boldogsagot nekik! :)

zetus8

zetus:
Latom Te is megkaptad a szuper hireket! :) Nekem meg azt is irta, hogy mar szopizik is Marcell. :)
Annyira orulok, legalabb Emesenek nem kell mar varnia. :lol:
Hat en nem tudom azt sem per pillanat, hogy juniusi lesz e meg a babam :cry: :?

Szoni:
Itt is tiszta szivbol gratulalok! :D :D :D :P

Nalam pocsek, fajdogalassal teli, szinte alvas mentes ejszaka volt, csak epp szules nem :?

baratodildi

Ha valaki itt olvassa....
Jokor kerdezem tudom, de mi szamit 5 perces fajasnak?
Ha 5 percnel rovidebb ido van ket fajas kozott? Mert nekem most van amikor 4,5 van, hogy 5, van az is, hogy 3... Ez megy kb fel oraja. Mind 1 perc hosszu minimum es baromi eros.

baratodildi

Ildi: gondolom mar keson szolok, de szerintem irany a korhaz!!!!!!!!!!

zetus8

Zetus:
Nem keso... Mar a szulesznovel is beszeltem. Most indulunk, mar csak 2-3 percesek a szunetek a fajasok kozott.

baratodildi

ILDI Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
petra78

Hozzátok a híreket Ildiékről!!!

Judit
Kép

Kép
balwin

Debunkec vagyoke!

Szoni, gratulálok Marcell babához! :D
Én még Benjáminról tudtam :wink:

Bocsi lányok, most hozom a táblát :oops:

Asszem Szoni vetette fel, hogy aki nem jelentkezik, azt vegyük ki a táblából... Mivel aki "számít", megszült, vagy éppen szül (Ildi, szurkolok!!!), sztem lehetne úgy, hogy ma még felrakom a régi táblát is, jövő héttől meg már csak a babásat. Vélemény? Ellenvélemény? :D

Verussal, Fatimával mi újság?!

Ha valakit kihagytam a babás táblából, ordítsatok már rám légyszi, simán lehet, hogy átsiklottam valaki örömhíre felett :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

Gyors körkérdés: (ex-)tápszeres anyukák, normális tápszeres babánál a ritkább széklet? Nekünk csak naponta, vagy kétnaponta van, és most nem tudom eldönteni, hogy a tápi miatt, vagy esetleg "öröklött" dologról van szó (ha lehet ilyet örökölni...), ugyanis nekem folyamatosan székrekedésem volt csecsemőként, pedig anyatejes baba voltam...

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin draga: kerlek javitsd ki a tablaban, hogy Szonibaba kisfia nem 56. hanem 59 cm! Jo nagy baba! :)

zetus8

Bocsánat,hogy bepofátlankodom,de épp ébren vagyok,és most kaptam Ilditől sms-t.Gondoltam leírom nektek,hátha itt is virraszt még érdeklődő:

"Megszülettem 23.28-kor.Anyu is megszenvedett,engem vákummal segítettek át a nehezén.3850 g 58 cm vagyok.Mindannyian apával együtt boldog családdá váltunk.Timi."

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Az Ildi férje vagyok. Június 30-án éjjel 11:28-kor megszületett a
kisbabánk, Tímea. 3850g, 58 cm. Ildi jól van, mindenkit üdvözöl.

Kép

baratodildi

Ilid: GRATULALOK!!! Nagyon kis tunder Timi-baba! :)

zetus8

Akkor hát megvagyunk mind :)

Mostantól minden anyuci és babuci a babás hétköznapok gyönyöreinek és kínjainak szentelheti magát :))

ILDI Nagyon nagy gratula és remélem, hogy azért nem volt annyira szörnyű a nagy nap!A lényeg, hogy megszületett Timi baba és minden rendben van veletek!
SZONI:Botor módon neked nem is gratulálta,m, pedig hidd el nagyon örülök a ti babátoknak is!Millió puszi és nagy öleléééééés :)) Marcell babának, Timi babának és anyukáiknak is!!!!!!

JUDIT: nagyon szép a tábla :) pár hónappal ezelőtt még csak találgattunk, hogy ki, mikor, hogyan, mekkorát :).....most pedig.Tök jóóóó! Eszter születési időpontját nem írtam, de.:11 kor született ...

Szia mindenki, szép napot!

(Kérdés mindenkihez:babahordozó kendőzik itt valaki közületek?Tapasztalat?Vélemény?)

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Én is gratulálok az újdonsült mamáknak és babáknak! :)

Egy kis kiegészítés a táblához: Máté 2080 grammal, és 47 cm-el született 35+2-re.

Szépen gyarapszunk, Máté ma reggel mért súlya 2770 gramm. Szerencsére van tejem bőven.
Amit viszont nem tudok eldönteni, az az, hogy felébresszem-e éjszaka ha nem ébred magától arra, hogy enni kell. 2-3 napja simán kibírja éjszaka 6-7 órán keresztül is, ha hagyom... kérdés, hogy hagyjam-e... Szerintetek?

Szép napot mindenkinek!
Kép
golfmono

a hordozokendorol en is szivesen vennek infokat-tapasztalatokat, mert nekunk van, de meg nem hasznaltam!

zetus8

[size=18]SZONI és ILDI nagyon sok boldogságot és örömet kívánok neketek és gratulálok a kicsikhez![/size]

Együtt az egész csapa, babástól! :lol:

A védőnő és gyerekorvosom szerint éjszaka nem kell felébreszteni a babákat, csak nappal fontos , hogy egyenek kb. 3 óránként.

Babahordozó kendőn én is gondolkodom, még nem vettem.

Rozi arcán vannak tejkiütések. Van valakinek hasonló tapasztalata, használtok rá valamilyen kenőcsöt?

Judit!
Azt olvastam a Kismama magazinban, hogy újszülötteknél legalább olyan normális a napi egy széklet, mint a minden étkezés utáni. Rozi minden szopizás után telenyomja a pelust, akkorát durrant, hogy egy felnőtt embernek becsületére válna! :lol:
A táblázat nagyon szuper! Köszi!

Csajok!
Ti minden szopizás után fejitek a tejet? Mind a két cicit? Én abból amelyikből evett már általában nem tudok fejni, a másikat viszont nem tudom lefejjem -e ?

A Suttogót még nem olvastam, de megpróbálom megszerezni!

Jók legyetek!

Bea

Kép[/url]
június

Máté arcán is vannak tejkiütések, én megpróbálkoztam a sudocrem-el, kicsit javult a helyzet, de teljesen nem tűntek el...

Én is úgy gondolom, hogy éjszaka nem kellene felébreszteni, csak Máté még olyan pici, hogy emiatt voltak kétségeim.... arra is gondoltam már, hogy amíg el nem éri a 3 kg-t, addig éjjel is 3 óránként etetem. De lehet, hogy ennek semmi értelme, mert olyan kis erős és ügyes baba, hogy hagyni kellene, hogy a saját ütemében fejlődjön.... Kicsit tanácstalan vagyok, mert hát ő ugyebár koraszülött is, és kis súlyú baba is.

Én már nem fejem a tejet, mert Máté mindig kiüríti a mellemet (80-100 g) között eszik egy-egy szopinál. És én felváltva szopiztatom mindig csak az egyik mellemből. Úgy tűnik, hogy ez elég, állítólag ha több lesz az igénye, akkor mindig egy kicsivel tovább szopizik, ami serkenteni fogja a termelődést az igény szerint. Nekem ez egyenlőre bevált...

A Suttogót már nekem is ajánlották, én is beszerzem.

További szép napot! :)
golfmono

A Suttogóról 3 könyvet találtam az Alexandra honlapján, én a Suttogó mindent megold címűt rendeltem meg.

Ti melyiket olvastátok?

Ja Golfmono!
Máté nagyon aranyos és egyáltalán nem tünik picinek!

Nagyon béna vagyok, már napok óta próbálkozom a vonalzó kijavításával, de nem jön össze!
A profilban hová kell bemásolni a html kódot???

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok,

Nagyon köszönjük a gratulációkat! :)

jövő hééten jövök beszámolni, meg képpel is.
Jól vagyunk, tejcsi nagyon sok, majd mesélek!Szülés nem egyszerű volt :?
Baba sokat alszik, és tök jó sokakat szopizik!

Ildi+Szona! nagyon gratulálunk nektek is!!!!!!

Lépek is mert pont ébredt :)
manóci

június: köszi, aranyos vagy... tényleg nem tűnik olyan picinek, mert nagyon arányos baba, de azért a súlya mégiscsak kicsi még... :)

a profilban az url kódot kell bemásolni az aláíráshoz, remélem sikerül

golfmono

Sziasztok Csajok!

Minden újdonsült babának és mamának jó egészséget, és sok tejcsit kívánok!

Nálunk szerencsére minden rendben, kivéve, hogy eljött hozzánk is a hasfájás... Most Infacol van a soron, remélem beválik. Igazán délutánra lesz gázos a helyzet - szó szerint 8)

Kaka: ha minden nap van egy, vagy legalább kétnaponta van kaka, akkor szerintem nincs semmi gáz. Az még nem szorulás. Inkább csak annyi, hogy esetleg a színe és a szaga kissé ütős lehet.

Fejés: az az igazság, hogy nekem is mindenki mondja, hogy fejni-fejni, dehát nálunk ez nem igazán megoldható. Átlag 40 perc szopi után már a nagyfiam nagyon hiányol, ráadásul a kégli is meg a meló is itt van, szóval egyszerűen nincs rá időm. Bízom abban, hogy amennyire szüksége van, azt megkapja, ha minden kötél szakad, akkor jön a pótlás. Azért úgy gondolom, hogy ha ki tud szopizni 80akat egy ciciből, akkor annak elégnek kell lennie.
Napi 6szor. Merthogy én is egyenlőre egy szopinál csak az egyik cicit adom, felváltva.
Ja, tejkiütés nálunk is van, valószínű jó erős a tejed, az csapja ki az arcát. Én még egyenlőre nem kentem be semmivel, de lehet, hogy a Sudocreme-t kipróbljuk mi is.

Én is úgy tudom, hogy éjszaka nem kell külön elébreszteni a szopihoz, hanem amikor ő kel, akkor elég. Én is így csinálom, a reggeli szopi a fix, meg a napközben tartjuk a 3 órákat, akkor van, hogy fel is keltem, ha éppen nagyon alszik, de éjszaka nem.

Csajok!
A táblába fogunk vezetni olyat, hogy ki hol tart a fejlődésben? Mondjuk mindenki amikor tölti a babó a hónapot, akkor úgyis leméri a védőnő v. a doki, és akkor azokat az adatokat beírjuk a táblába?

Szoni, Ildi!
Tőletek is várjuk a szüléstörténeteket.

Most mennem kell, mert megy az esti hasfájás :(

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

sziasztok!

már rég olvastalak benneteket Szoni,Ildi gratula a babókhoz!
Jó nagy mindkét baba.
örülök hogy etetés dolgot felvetettétek.mert náluk ez egy rémálom.
Csak szoptatok,de kinlódunk mindig. Tejem van de a kisasszony,mindig tornázik a cicin,és sokszor visszajön a kaja.amugy is keveset eszik.Nem tudok beleerőltetni többet mert tuti kihányjuk.próbáltam már üvegből odaadni ,abból is csak 50-60 at eszik.és mi egy evés alatt többször büfizünk. Ráadásul legtöbbször evés közben fáj a hasunk és akkor kakilunk.
4 napja ordit 8tól 11-12 ig éjjel semmi nem jó neki.

Na csajok én mit csináljak :?: :?: :?: :?: még mindig csak 3080 got mértünk tegnap,és már 5 hetesek vagyunk 60 dkgt hiztuk cak.

Kép
bóbita3

Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak Érden voltam anyuméknál, meg egy hétig aztán itt volt a barátnőm! Most már jobban ráfogok érni!
Most dobok két képet, manóról meg rólam, du-tán teszek fel majd többet is, aztán jövök és visszaolvasok!
Remélem mindenki jólvan!

Puszi

Melinda

Kép Kép

És ilyen lett a hajam!

Kép

Kép
elizabeth25

Bóbita!
Az éjszakai hiszti nálunk is rendszeres lett. Már 3. napja (illetve éjszaka) fürdés után szopizik és utána csak sír (visít) csak a cici nyugtatja meg. Ez eltart kb.éjfélig, ilyenkor már teljesen beájul (velem együtt) és elalszik, persze a cicin, úgy, hogy a szájában van. Nem hinném, hogy éhes és ezért csinálja, hiszen miután teleszpozita magát, már csak nyammog a cicin, nem igazán eszik. A cumit nem fogadja el, a mellbimbóm már kész van!

Ja még annyi, hogy napközben megy minden flottul! Eszik,alszik, mosolyog :? Csak éjjel megy a cirkusz!

Még egy kérdés!
Ti szoktátok teáztatni a kicsit? És ha igen mit adtok neki?

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

A tejkiutesekre nekem is mondhatnatok vmi okosat, ma reggel ora tiszta horror a gyerek feje, a tejkiutesek melle piros pottyok is megjelentek rajta...

A Suttogobol szerintem a "suttogo mindent megold"-ot erdemes megvenni, mert az ugyan a 3. resz, de osszefoglalja benne az elozo ket reszt, szoval szerintem az a legjobb!

zetus8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?