Új privát üzeneted érkezett!

Kismókus!
Úgy látszik tényleg figyelmetlen vagyok ma... :oops:

Akkor Melcsiéknek nagyon szép a szüléstörténet. Szépen meg lett írva. :)

Orsi!
Kicsaj gyönyörű. :)
Hasonlít valamelyik pasira? Mit szóltak a pasik hozzá?

Napszemcsi!
Én sem szeretem ha fogdossák őket. :) Bár már kezdek rájönni hogy én mindig az anyukájuk leszek és azért mert valaki megneveteti őket attól még én vagyok nekik most a legfontosabb. :lol:
Amit utálok és ez sajnos még mindig így van hogy ha valaki itt van (nem egy órás vendég) akkor eszébe se jut hogy kaaj után elmosogasson vagy valami (anyós) hanem mint az étterembe rakjam elé a kaját utána pakoljak el és az fel se tűnik neki hogy csak én nem ebédeltem még, de már kiszolgáltam. Ő meg megy "segíteni" játszani a gyerekekkel! :shock: Hát nekem közönöm ez nem segítség. Akkor inkább hagyjon békén....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Melcsi,

Gratulálunk Lukácshoz, nagyon édes baba, a verse gyönyörű, a szülés története is nagyon megható :):) Mégegyszer sok boldogságot és tejcit kívánunk nektek !!

Orsi,
Lilibaba is tüneményes :) Tényleg, mit szólnak az ikrek ?? Hogy bírod az első napokat ??

Wish,

Igen, sikerült eladnunk, bár nem mondom hogy jól, de legalább már nem kell izgulnunk. Zuglóba költözünk, a Róna utcába egy szuper tetőtérbe.....legalább meglesz a fogyókúra, mert persze lift nincs. Máté meg lépcsőzhet kedvére....De csak október végén költözünk, illetve mi már tudnánk szeptemberben is, de a benn lakóknak még nincs új lakásuk egyelőre....majd meglátjuk...

Farkasok,
Szerintem most indul a gólyaszezon, akár hogy is de egy gólyát telepítünk hozzád feltétlenül !!!

Lara,
Tessék jelentkezni, legalább két sort írni hogy mi van veletek !!!

Máté legújabb tudománya a cipzár húzogatásán kívül a full hiszti, könnyek nélkül, fuldokolva......rémes :(:( Mi lesz 1 év múlva ??
Lehet hogy bölcsi ???

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Amikor jókedve van akkor ilyen is tud lenni :)
Kép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 

 
 

Kriszta!
Köszi :D Nem vagyok a helyzet magaslatán. Pont Tőled akartam kérdezni, hogy is volt Máté sárgasága? Mert nálunk is ez a probléma, kiengedték a kórházból, de őszintén nemhogy mulna szerintem fokozódik a sárgaság. Ennek megfelelően aluszékony, és a cicit csak nyammogja. nagy nehezen tudok belerakni valamit, vannak 10 gr-os méréseim is :shock: , és ennyi szopás mellett édesen alszik. A dokink kikapcsolva, a védőnővel beszéltem, aki azt javasolta, vigyük le az ügyeletre. De honnan tudnák, mennyire volt sárga? Vagy vigyem vissza a kórházba? Tiszta ideg vagyok, ha nem sziv, nem is lesz tej, a fejés nem megy, csak bőgök egyfolytában tegnap este óta, Luka meg édesen alszik. Ma reggel 50-et evett ugyan, dehát az semmi, és fogy. Mióta itthon vagyunk, 13 dekát fogyott, pedig már a kórházban elindult felfelé. Még igy nem jártam, pedig Pröi is nehezen indult meg, de Luka tultesz még rajta is. Leirnád röviden, hogy is volt Nálatok?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Nem tudom emlékszik e rám még valaki.Dedina néven írtam régebben. Azóta már Danika kisfiam hóvégén lesz féléves.Van 3 fogacskája, és mászik meg félis felül. A második beültetés sikerült. Nagyon nagy örömmel olvastam, hogy Zsebinek, meg Wishnek is sikerült, viszont a farkasokról nem tudok semmit, remélem nekik is.
Nekünk még mindig nincs otthon net, márciús közepére ígérték, és még semmi.Ki vagyok akadva!
Remélem emlékeztek még rám.

Edina
doedina
 
 


Melcsi :D
a sárgaságot nem ránézésre nézik, hanem vérből. Egy cseppből kiderül, hogy mennyire vészes a helyzet (bilirubin szint).
Én visszavinném az újszülöttre, mert ott a gyorsteszttel 10 percen belül eredmény van.

Lili totál becsapós, mert tök sárga, a vére mégis jó volt, utolsó 3 napon reggel és este is nézték, mert mindenki szerint ránézésre nagyon sárga volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi,

Nem tudom most hol tartotok, de mikor Máté itthon totál besárgult akkor vasárnap már a fél napot átaludta......nagyon ijesztő volt, mert egyáltalán nem tudtuk felkelteni.....a védőnő telefonon azt javasolta hogy tegyük a pucér lábfejét hideg víz alá vagy hideg vizes kézzel nyúljunk a popsijához, akkor felébred....próbálkoztunk, de mikor Máté már combig a hideg víz alatt volt és meg se mozdult akkor nem volt kérdés hogy azonnal hívjuk az ügyeletet. Szerintem ha kicsit is aggódsz - márpedig gondolom nem is kicsit - akkor azonnal hívd ki az ügyeletet vagy vigyétek be...inkább legyen felesleges az aggodalom.....
Mikor nálunk kijött az ügyeletes azonnal mondta hogy be kell vinni mert már a kiszáradás fenyegeti......Állítólag bizonyos esetekben az anyatej átmenetileg fokozhatja a sárgaságot.....Ami fontos lett volna nálunk is az az, hogyha nem is szopizik eleget a gyerkőc, akkor vizzel kell pótolni hogy meglegyen a folyadékszükséglete......

Máté a szombati napon összesen kb 250 ml-t evett, és ugye a súlyához mérten legalább 400-at kellett volna... Bennem őszintén szólva akkor fel sem merült hogy ebből ilyen 'dráma' lehet, gondoltam majd másnap jobb lesz.....hát nem lett, szerintem ne várjatok sokat.....

Fogyás tekintetében állítólag 10%-ig normális a súlyvesztés, és Lukács elég nagy babának született...csak erre a kiszáradás dologra vigyázzatok !

Remélem azért nektek nem lesz olyen rossz a helyzet..... Sajnos holnap megyünk megint a telekre, igy csak kedden tudok jönni, de lehet hogy reggel még benézek.

Jobbulást nektek !!!!!!

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Végül utolértük a dokit, aki jött is rögtön, ill. délben ért ide. Nem volt olyan vészhelyzet, mint amire én gondoltam, a kutacsa nem volt belapulva( én hülye azt nem is néztem meg). És Ő tul.képp ébredezett nagyjából 3 óránként, csak éppen erőtlen volt a sziváshoz. Dokinéni tápszert irt fel, és ettől én is jobban lettem, olyannyira, hogy azóta minden mérésnél 50-et kiszopik. Utána fejek, kijön még kb 20-30, a következő szopi után megkapja még az előző fejést, + ha még tátog, akkor jön a tápi, de ma még csak most délben evett belőle 30-at. Már mots láthatóan jobban van, az uram azt mondja, Ő látja már hogy nem olyan sárga mint tegnap volt.
Fejésről kérdeznék Lányok.
Sajnos közvetlen szopi után nem tudok fejni az egyéb macerák (mérés,cumisüveg,tápi) miatt, nagyjából 2 szopi között tudom megcsinálni. Szerintetek közvetlen szopi után kéne, vagy igy is jó? Eddig 35 volt a legtöbb, amit ki tudtam fejni. És mikor fog valamelyest fokozódni a termelés?
Orsi!
Persze, tudom hogy a vérből nézik, csak arra gondoltam, hogy az ügyeletes nem fog egyből vért venni, ránézésre meg nem tudja megállapitani, hogy mennyire sárga, hiszen nincs viszonyitási alapja. De szerencsére megoldódott. :D
Még 1 kérdés.
Ez acfejés lehet hogy örökre rajtam marad? Mert az igazság az, hogy baromi sok idő, most még oké, mert van segitségem, de mi lesz ha egyedül maradok a 2 kicsivel, akkor hogy oldom meg ezt a macerát? Vagy egyszer csak már nem kell fejni?
Szrönyü, hogy a 3. gyereknél kell nekem csak ilyesmit megtapasztalnom...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Bocs, hogybelekotyogok... Teljesen lezsibbadtam, mikor olvastalak, és örülök, hogy némiképp megoldódott a helyzet... Mintha magamat olvastam volna.
szóval, ahogy én csináltam: Bálint is nagy súllyal született, 4,45-tel, a kórházból emelkedő súlygörbével jöttünk haza, 4,2 kg-mal. Mégis az első héten a mérésnél 4,17-et mértem ,azaz fogyott. Kb. 1hónapos volt, mire a születési súlyátelérte (és iszonyú sárga volt). dokinő nekem is írt tápszert (a pelcon van, érintetlenül, de megnyugtatott h van). A szopi nem volt egyszerű, Zsebi, Orsi segített. Szerintem: első a pihenés. Semmit ne csinálj a gyereken és a szopin, fejésen kívül (ha jól emlékszem, nem is marad nagyon idő másra). A fejés nekem se sikerült rögtön szopi után, pedig úgy lenne az igazi. Nagyon gáz, de a fejés szaporítja a tejet, muszáj fejni, ha több tejet akarsz. És én nem pótoltam be, csak anyatejjel, azt is összesen 5x eddig. Nem baj, ha kicsiket fejsz, majd lesz több is. Nekem se volt, és én is mértem olyan mini mennyiséget, hogy bőgtem egész nap, hogy nem szopik a gyerek. A dokinő eltiltott a méréstől, 1 héten 1 mérés van, néha mértem 1-1 napot, h mennyit eszik összesen. SOHA nem evett annyit, amennyit a súlya szerint KELLETT volna, hétről-hétre mégis gyarapodott, ha az elején lassan is, de utána 25-30 dkg-ot is.
Nem akarom így konkrétan azt írni, hogy ne pótolj be tápszerrel, de én nem tenném. Attól csak kevesebb lesz a tejed, és ha szoptatni akarsz, akkor inkább tedd gyakrabban a cicire. Nálam az is baj volt, hogy nem mertem gyakrabban etetni, pedig kellett volna. Mikor mellre tettem, amikor éhesnek láttam, onnantól lett tejem. Mi még most is gyakran 2 óránként eszünk, aztán alszik egy nagyot, mikor 1 evés kimarad, utána délután megint 2-3 óránként. 6-7x szopik egy nap még mindig, és ez így jó, mert elég neki a tej, pedig több mint 7 kiló, és nem úgy indult.
Ja és sokat-rendesen enni, sokat inni (én 3,5liter fölött iszom naponta, és mérem, mert különben nem iszom eleget, és nincs is tejem). 1,5 liter tea, 2 liter víz, + gyümölcslé, leves, stb.
Homeos bogyót szedjed, és szoptatós tea, rendes füvekből:
-kecskeruta
-bazsalikom
-kakukkfű
-csipkebogyó áltermés
-édeskömény
-csalán
-ánizs
-majoranna
Mind kapható gyógynövényboltban, 50-100g-os tasakban (amagok 100, füvek 50g). Összeöntöd az egészet egy nagy edénybe, összekevered, ebből fél liter forró vízhez 1 púpos evőkanál fű kell. Állni hagyod, leszűröd, egész nap iszogatod. 1-2 liter között lehet inni belőle, én ezt iszom, és egészen megszerettem. Remélem segít neked is.
Visszakeresem, mit írtak Orsiék a fejésről nekem, és leírom, hol találod.
És hajrá, ügyes legyél!!! Sokat gondolok rád!

dkata
 
 


Melcsi! Babás topik 62-es oldalon kezdődnek a szopis-fejős tanácsok!

dkata
 
 


Ja, még amit kérdeztél: örökre rajtad marad-e a fejés: látod, Zsebin rajta maradt, és baromi gyorsan tud fejni... Én soha nem tudtam gyorsan, betudtam annak, hogy az én cicim a szopira állt be, Bálint gyorsabban kiette, mint én fejtem volna...
1. Idővel gyorsabb lesz azért (én is fejtem 50-et 1 órán át...), ne keseredj el.
2. Ha szopi után keveset is fejsz, tegyük fel, hogy sokat evett a gyerek, a másik meg, még nagyon az elején vagy a mennyiséghez. Én mennyiséget csak később tudtam fejni, 1 hós kora után.
3. Idővel nem kell fejni, én most már 1-2 hete nem fejek, ha beáll a kereslet-kínálat, már nem kell. Eddig reggel muszáj volt, mert nagyon sok volt és fájt. Estére meg elfogy, de ez van... :twisted:

Most már eldugulok, bocs...

dkata
 
 


Szia Dedina,
Már nem írok ide a topikba, de rendszeresen olvasok.
Minket még nem talált meg a gólya. Most egy kicsit pihentetjük a dolgot, aztán majd meglátjuk.
Gratulálok Danihoz!
Farkasok
farkasok
 
 


Edina!
Én is emlékszem rád. Sőt mikor a barátnőd megírta a fiad szletését gratuláltunk is. Remélejük mostmár hamarosan fogsz tudni jönni rendszeresen közénk.

Judit!
Tudom hogy nehéz neked, de ne csak olvass minket gyere hiányzik az írásod itt a csapatnak. A gólyákat meg folyamatsan küldöm.
Hogy vagytok mit terveztek a nyárra?
A Nyírőnél maradtatok végül?

Melcsi!
Hát én úgye nem szoptattam, de az biztos amit Kata írt az elején szerintem mindkettő nehéz míg nem járodnak be a dolgok. Az elején épp ma mondtam a páromnak hogy egy órát is kellett nyomkodni a mellemet mire összejött a csöppök adagja, ma már nagyon gyorsan megy 260 ml-t fejek egyszere átlag 15-20 perc, ha rossz passzban vagyok akkor is max fél óra. A gyerekek beesznek 10 perc alatt én már ezért sem küszködöm a szoptatással. Nekem ez így jó.
Tedd minnél többet mellre és a tápszer legyen kéznél de csak végszükségben használd. Fog az menni. Én azt mondom szépen haladsz majd összeszoktok ő is minnél többet szívja annál több a tejcsi. De azért próbáld szopi után a fejést mert fontos hogy kiürüljön teljesen a melled akkor kapja azt az ingert hogy kevés a tej ami van és többet kell termelni és ha nem jön semmi is tessék fejni mert minden inger kell a mellnek. Legalább 5 percet annyit szánjál rá.
Kitartás nem könnyű időszak... Drukkolunk és ha van kérdésed gyere segítünk.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!
Ez a fejés-nem fejés nálam is örök kérdés!
Nálunk most az a baj,hogy estére nem elég a tejem :( !
És egy pár napig probáltam,hogy ráteszem sürün a cicire az esti etetésnél de az lett a vége,hogy 7-töl 10-ig egyfolytában eszünk és ezáltal nyüglödik!És nem attol alszik el,hogy jollakik ha nem hogy már olyan fáradt,hogy elájul!Meg persze én is!Tegnap a délutáni evésnél adtam neki 100ml anyatejet a fagyasztobol és még szivott az egyik cicimböl ugy 60ml-t!Igy estére jol megtelt mind a két cicim és evett 250-et a kettöböl!Már azt néztem nehogy szétdurranjon szegény!De viszont igy attol félek,hogy ha egy etetést kihagyok a cicivel akkor egyre kevesebb tej fog termelödni!
A másik meg a reggeli fejés?!Éjjel egyszer alszik 4-5-6 orát attol függ milyen kedve van :roll: !De az a cicim ami reggelre nagyon megtelik és lefejem nem termel két ora mulvára annyi tejet amivel jollakik!Mert nálunk is gyakori a kétoránkénti evés!
Szoval én sem tudom mi a jo nálam!
Ha belekezdek a fejésbe akkor csak délelött az etetések után fejem még ki a cicim de délután már hagyom,hogy estére valamennyire legyen elég!
Ja és azért kell igy idözitenem hogy estére legyen a cici tele mert Ágoston cici függö :shock: !Ha üvegböl adok neki anyatejet akkor is rá kell tennem még az üres cicimre hogy hagy cuppogjon rajta mert akkor nyugszik meg és alszik el! :roll:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok :)
Ne aggódjatok, mindenkinek tud elég teje lenni. Ha visszakerestek Norka írta egy évvel ezelött, hogy amikor elmentek nyaralni, és full relax volt, akkor volt elég teje, nem kellett mellé tápszer.
Miné többet aggódik az ember, annál inkább gátolja pszihésen magát. Egyáltalán nem baj szerintem, ha néha lefejt tejet eszik a baba, vagy estére tápszert kap (legalább jobban alszik :twisted: ), az a lényeg, hogy amennyit tudtok, annyit szoptassatok és kész.
Balázs egy mellből eszik felváltva és nekünk kb három hete volt egy olyan időszak, hogy estére nem volt neki elég egy mellben. No sebaj amikor kürült az egyik áttettem a másikra és kb három nap múlva visszaállt a régi rend. Szóval nálunk úgy tűnik, működik ez a beszabályozza magának dolog, én nem is szoktam fejni, ebben a hónapban eddig múlt héten fejtem egyszer, mikor először aludt át hat órát és arra ébredtem, hogy lerobban a cicim. Bementem Balázshoz, aki ébren volt, de nem volt éhes, csak csendben nézelődött. Nem is ette ki rendesen és akkor kifejtem, mert nagyon feszült.

Az elején, amikor neki sem volt elég, akkor igenis befeküdtem vele az ágyba három napra, csak enni és wc-re keltem fel és amikor kért Balázs, akkor adtam neki. Ha fél óránként, akkor fél óránként. Ezt bárki megteheti és tuti működik a dolog, mert más ismerősömnek is bevált. Három nap alatt nem szalad a lakás sehova, és kaját is lehet rendelni a családnak arra az időre. Szóval hajrá, úgyis erre van kitalálva a gyerekágy.

Kriszta :)
Gratulálok az új lakáshoz, biztos jól fogjátok érezni ott magatokat. Az meg külön jó, hogy a régi is elkelt.

Zsebi :)
Ti mindjárt kezdhetitek a hozzátáplálást :D

Edina :)
Én is emlékszem rád. Gratulálok :)

wish
 
 


Kedves Kata, Wish Anikó és Zsebike!
Nagyon köszönöm hogy leirtátok a tapasztalatokat.Folyamatosan olvastam persze korábban is, csak akkor még nem érintett ugye.
Kata, Neked külön is köszi! Rád nagyon sokat gondoltam, emlékszem mennyit kinlódtál az elején.
Az olyan rossz, mikor látja az ember, hogy nem hizik, nem hizik...

Nálunk ma javulás állt be,mértem 60-as, sőt 1x 80-as szopit is, az egész napi fejéssel kijön ugy 100 még, azt ostogatom el, mert mostmár végre éhes, nem elég a szopi Neki. Ettünk már tápszert is, de a lényeg, hogy lenyugodtam, a hizás tegnap estére már elindult, sőt mára kezdtett visszanőni a bundájába is, a sárgaság pedig szemmel láthatólag enyhült. Igy aztán egyszeriben minden jóra fordult :D Pöri napjában többször is méreckedik, látva hogy milyen hatalmas a csődület a mázsa körül :lol: igy Miatta sem kell aggódnom :lol:
Judit!
Terelem terelem a gólyát Felétek, remélem szép kis fészket raktatok már neki, hogy Hozzátok legyen gusztusa leszállni :D
Lukács valójában nem is Pörire hasonlit, hanem a nagyfiamra, a nézésük teljesen ugyanaz.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Lányok!

Kriszta, drága vagy, hogy hiányoltál! Olvaslak Titeket a melóhelyről, de itt nincs se időm, se lehetőségem nagyon írni. Otthon meg az a 1,5-2 óra csak Andoré. Szóval bocsi, hogy eltűntem!!!!

Orsi, Melcsi,
gratula a manócskákhoz, tündériek :D

Zsebi,
a két kis Zsebihal is gyönyörűséges :D

Mi jól vagyunk, dolgozunk, Andor nyomatja a bölcsit rendesen, ha egy kicsit összeszedem magam, rakok fel képet is. A házba beköltöztünk, de sorozatosak a problémák vele, nem tudom, mikor lesz már vége az átjáróháznak és a javítgatásoknak. Andor elkezdett beszélni, nagyban színészkedik és egyébként egy óriási zsivány :lol:

Dióhéjban ennyi van velünk. Tudom, hogy én vagyok a nagy taliszervező és jól eltűntem, de ha esetleg lenne vmi, akkor nagyon szívesen csatlakoznánk mi is.

Pusz Mindenkinek

Lara

KépKép
lara77
 
 


Zsebi! Neked mennyit esznek a gyerekeid és hányszor?
Végigmértem egy napot (kivéve az esti evést, hogy ne idegesítsen, milyen kevés), és 270-től 80-ig volt mindenféle... csak a 80 elég kevés egy ekkora gyereknek.

dkata
 
 


Sziasztok,

Melcsi,

Örülök hogy megoldódott a sárgaság kérdése.....Amint te is láttad, a doki szemre is meg tudja állapítani hogy mennyire súlyos a helyzet....

Ahogy mindenki leírta már, kitartás és próbálkozás a szoptatás titka....Van akinek a fejés jön be, van aki leáll vele és csak szoptat, van aki ezt is azt is.....ahogy neked és a babának jó....Mint Pörinél is láttad a tápszer sem olyan mumus, de persze minél több anyatejci van, annál szuperebb....

Dedina,

Én is emlékszem rád, gratulálunk a kis törphöz :)

Lara,

Gondoltam ám hogy olvasol :):):) Olyan kíváncsi lennék már Andorra, biztos nagy a szövege :):) Remélem azért a lakás körül tényleg megoldódnak a gondok, sajnos szinte minden új lakásnál vannak kezdeti nehézségek :(

Hát tényleg jó lenne már egy tali, de mi is megint ingázunk a telek és itthon között, meg a költözési mizéria nálunk most kezdődik.....nem könnyű az időpont egyeztetés....

Kata,
Szerintem normális hogy nem egyforma mennyiségeket szopizik a gyerek, ha egyszer 270-et is evett, utána nyilván nem éhes annyira, elég neki a 80 is. A lényeg hogy a napi adagja meglegyen, sőt, a legfontosabb hogy hízzon.....pont ezért nem javasolják hogy folyamatosan mérd hogy ne stresszeld magad (mondom én aki 4 hónapig minden kaját minden nap mértem :( )

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


sziasztok Mindenki, :)
itt folytatom a történetünket, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Tegnap kellett menni a Manókkal a gyerekorvoshoz a 4 hetes kontrollra - már azt sem értettem, hogy miért nem az orvos jön ki egy hónapos iker korababákhoz, miért mi megyünk a beteg gyerekek közé.
Semmit nem mondott magától, mindenre nekem kellett rákérdezni. Múltkor megállapította, hogy a kislányomnak laza a csípője (csak júli végére kaptunk beutalót a csípőszűrésre), hogy szívzöreje van - a többit most nem is említem, ezekhez képest nem tűnnek olyan nagy dolognak (csak nekem). De mindenre azt mondja, hogy ez még nem nagy baj, majd figyeli, és ha legközelebb is... Hááát, nemtom. Nekem olyan határozatlannak tűnik. Már ezt mondta múltkor is a csípőre aztán meg most megnézni is majdnem elfelejtette. Szerintetek nem kéne gyerekorvost váltanom? Esetleg tudtok arról, hogy vannak magán-gyerekorvosok?

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Benedek fiam tiszta cumi-függő lett, sajnos - szerintem emiatt - érezhetően romlott a szopástechnikája: türelmetlen, össze-vissza dobálja a fejét. Ha éhes - márpedig ő mindig ordítva ébred sokszor meg sem próbálom cicire tenni, egyből nyúlok a tápiért. :oops:

ez nagyon tipikusan a cumi miatti tünet. Ha a tápiért nyúlsz, akkor nagyon hamar le fog szokni a szopizásról.

doki: a szívzörej egy gyerek-kardiológiát azért megérne, hogy kizárják, hogy nem fejlődési rendellenesség áll-e a szívzörej hátterében. Kérjél beutalót a heimbe a gyerek-kardiológiára egy szív UHra, ott tudják ezt kizárni.
Amúgy a szívzörej elég gyakori gyerekeknél a a 90%uk kinövi.
De UH nélkül kizárni semmit sem lehet.

csípőszűrés: nem lesztek későn júliusban sem.

azt, hogy válasz vagy nem, Neked kell eldöntened. Gondold végig, hogy valami beteség esetén elfogadod-e amit mond, mert ha nem, akkor kár nála maradni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, Pompi :D
és az éjjeli fennléttel meg együttérzek. Lili ugyanezt csinálja, nappal eszik-alszik, éjjel viszont ált. 1-2 órát ébren van, vagyis nem teljesen éber, de 5-10 percenként nyöszörög.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó!
Igazából szerintem nem lehet okosat írni a fejéssel kapcsolatban. A lényeg ha kevés a tej akkor bizony minden hamizás után ki kell fejni nem szabad hagyni pangani a tejet. Hogy aztán az embernek erre hogy és mikor van ideje az más téma, de én úgy csinálom hogy hami után leteszem a játszószönyegre őket és utána fejek és beszélek nekik ált hamar végzek addig meg elvannka de sokszor nem is kell dumálnom sem. :)

Wish!
Bizony hamarosan jöhet a hozzátápi, bár nem vagyok oda meg vissza érte. Egyszer bevallom próbáltuk (védőnői és dokinői) unszolásra de elég keserves volt. Hátha majd most nagyobb lesz a sikerem. De annál egyszerűbb hogy a szájába rakod az üveget (cicit) szerintem nincs. Ugyan az az íz nem kell rettegni megeszi nem eszi izlik nem nem lakott jól most mi lesz. :) De hát minden korszaknak megvan a maga szépsége.

Lara!
Jó hallani felőletek is és várjuk a képeket. :)

Pompi!
Nekem sem a közreit a gyerekorvos az nagyon tréj volt így mi választottunk akivel (a hozzátápi kivételével ) mindenben egyetértek és bármiben nagyon segítőkész. Szerintem érdemes. Hozzánk addig járt ki amíg mi kértük. Ő az elsőnél (ugye az kötelező) kérdezte hogy kijöjjön vagy inkább lemegyünk és mondtam hogy egyenlőre jöjjön ki aztán utána már mi mentünk. És mindig az egészséges rendelésre időpontra eddig 10 percnél többet soha nem vártam. :)

Orsival egyetértek ha tápit adsz neki (vagy üvegből anyatejet) soha ne fog a cicivel "szenvedni" abból egyszerűbben jön. Ráadásul a tápira azt mondják "finomabb" mint az anyatej (nem tudom mert nem kostoltam) és egy idő után már nem kell neki.

Az biztos hgoy ha cumisüvegből kapják egy idő után nem hajlandó szopni lásd az én esetemet. Bár nem panaszkodom hisz nekem ez bizonyult az elején egyszerűbbnek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat lányok!
Ma elmentem és megvettem azokat a füveket amiket Kata leirt Melcsinek!Sajnos a Laktoherbtöl nálunk hasmenése lett Ágostonnak igy leállitott rola a gyerekorvos!Igy kiprobálom az uj keveréket!


Zsebi!
Szerinted akkor az a jobb ha délután is fejek minden etetés után?
Mert estére nem telik meg ugy sajnos hogy jol tudjon lakni szegénykém és a cumibol nem akar enni és csak tátog csak cuppog és kiszivja vállam :lol: !Ha már ugy behergeli magát hogy elfogadja nagy nehezen a cumibol a kaját utána még rákell tennem a cicire és szivja az üres cicim csak szivja de nyelni szegénykém nem nyel mert nincs mit :( !

Melcsi!
Nagyon örülök,hogy rendezödik a helyzet!
Ügyes vagy!Én is elfelejtettem mindent az elején(kutacs,fürdetésnél mi a teendö meg stb......)De aztán visszarázodsz! :D
Nagyon meghato volt a szüléstörténeted!
Nagyon édes Lukács!

Orsi!
Lili gyönyörü kislány!
Az éjszakák nálunk sem átalvosak :roll: !
De legalább már nem 2 oránként eszik!

Kriszta!
A könny nélküli hiszti ismerös! :?
És nálunk az utcán csinálta leginkább hagy higgyék a szomszédok,hogy milyen anyja van ennek a gyereknek!Mert a pillantásuk mindent elárult :evil: !

Pompi!
Ha nem bizol az orvosban szerintem válts!Az elmondásaid alapján nem egy alapos lelkiismeretes orvos!
Ha esetleg gondolod akkor a Svábhegyi gyerekkorházban van a gyemek kardiologia fennt akkor megadom annak a doktornéninek a számát akihez mi is jártunk oda!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :)
ha szívja az üres cicit azzal nincs semmi baj, igazi cicibolond lesz. Az plusz sok-sok stimuláció a mellnek.
Lili is képes akármimet enni. Nekem ez is az egyik bajom, hogy nagyon nehezen nyugszik meg a kezemben, mert azonnal enne, mind1, hogy előtte akár 10 perccel is mennyit kajált be. A pocakját én viszont féltem, így nagyon sokáig nem akarom mellen hagyni ill. sűrűn mellre tenni.

Svábhegy még van?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Végre megnéztem a kislányodat! Csodaszép!
Várunk még képeket!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi!
A Svábhgyen a neurológiára gondolsz? Mert az már nincs. :(

Anikó!
Pont azért is írtam hogy fejjél az üres mellett amit Orsi is modnott hogy kell a stimuláció viszont a gyrerek ne egye túl magát. Ha már nincs benne akkor hadd szívja.:) A More Milkről hallottál? Az gyógynövény kapszula egy másik fórumon olvastam hogy egy csajnak nagyon bejött. Nem olcsó mert 6000 forint 60 szem de egyszer kell vel e egy kurát végigcsináli. Talán érdemes.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
úgy az egészre, én azt hittem az egész központot megszüntették/megszüntetik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta! Igazad van, persze hogy nem ugyanannyit szopik a gyerek. .. Csak szerintem a 80 attól van, hogy annyi van a ciciben és nem attól, hogy nem éhes.

Zsebi! Ezért is kérdeztem fentebb, hogy te mennyit adsz a gyerekeknek és hányszor, csak biztos nem olvastad...

Meg Orsi írta, hogy 900-1000 ml-nél többet nem esznek anyatejes babák. Akkor sem, ha ilyen súlyosak, mint az enyém (7300 gr)? Mert az egy napi mérésre 900 körül jött ki, de estére az van, mint Anikónál, hogy szívja szegénykém üresjáratban... Nekem az arcomat szívta ki a múltkor, jól néztem ki! Nekem is bukik minden porcikámra, és nekem is azonnal tátog, ha a karomban van. Csak függőlegesen tartom, mert különben csőrike lesz egyből a szája.

Anikó! Én éppen tegnap vettem megint füveket, dupla adagot, mert elfogyott... Meg Fitolac teát szoktam még inni, persze nem együtt a kettőt, hanem váltva. Az filteres, ha mész valahová és magaddal kellene vinni.

Pompi! Nálunk a gyerekorvos kijön, szerintem megállapodás kérdése. Ezt csak azért írom, hogy nem csak magán orvos az, aki kimegy, csak kérdezd meg, mit vár érte... Nekem a város másik végén van a doki, de ő a nagyobbik orvosa is és én nem akartam máshoz menni. És kijön, ismerem, megbeszélünk mindent, és ez megnyugtat. Ez a lényeg. Keress valakit akiben bízol, és ha szükséged van rá, megnézi a babákat hetente-két hetente akár otthon. Szerintem ez korababáknál vagy problémás esetben teljesen érthető.
Szívzörej: Bálintnál is van, de mi kaptunk is beutalót azonnal, meg is találták az okát. :cry: Szerintem a kardiológiára kérj beutalót a dokitól, mert időpontot kell kérni, én a kard. intézetbe most kaptam kontrollidőpontot szeptemberre!!!

dkata
 
 


Kata :D
én úgy tudom, hogy nem esznek többet, de egészen biztosan itt is vannak egyéni eltérések. Nálunk azt hiszem 1100 körül volt a legtöbb, amit mértem a fiúknál.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Érted, miért kérdezem.... mert estére nekem is sokszor elfogy a tej (nem mindig), okát nem tudom. Meg rengeteg kijön a gyerekből még mindig, ha lehet, még több mint eddig. Egyszer visszamértem, az konkrétan 50 volt ami kijött. És napi 3 ilyen bukás, az 1 adag kaja... :cry: Persze eddig gyarapodott, de olyan rossz látni a hatalmas foltokat meg hányást mindenhol, aztán este meg nincs mit enni neki. Az meg, hogy a felesleg jön ki, szerintem hülyeség (mindenki ezt mondja), mert érdekes, hogy akár 2-3 óráig nem felesleges a gyerekben, aztán meg egyszerre kijön? Pl. akkor jön ki a tej a gyerekből, mikor a következő etetés lenne... Na, ilyenkor megetessem, vagy ne, mert ugye a felesleg akkor jött ki.... Ááááááááááááá! :twisted:

dkata
 
 


teljesen értem, miért kérded.
hülyeség, hogy a felesleg jön ki, én ebben nem hiszek. Az 50 tényleg nem kevés, orvos nem mondott erre semmit? meg arányaiban a 150 már megint sok.

Az, hogy este több, vagy kevesebb a tej szerintem mindig az aznapi lelkiállapot/fáradtság/kipihentség kérdése. Normális ha kevesebb.

viszont 1 kérdésem van. A gyerek éhes?
mert ha nem, akkor elég neki az, amennyit eszik, és el kell felejteni a grammokat és bukásokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem nap közben nem éhes. Eddig csak este volt olyan, hogy 3 perc alatt kiette a cicit, meg a másikra is rátettem, és utána nézett nagy szemekkel, hogy ENNYI?! Normál esetben szépen elalszik közben. Na akkor melegítettem neki a fagyasztóból, meg is ette mindet (80-100 ml).
Gyerekorvos szerint majd ha nem gyarapszik, ír fel antireflux tápszert. A szopi előtt 10-20 ml-t adnék neki, de amíg gyarapszik, addig nem. Ezt szeretem a dokinőben, hogy nagyon anyatej párti. Meg gyanítjuk, hogy Bálint olyan mint én + a húgom, a nyelőcső nálunk se záródik rendesen. Úgyhogy örökölhette + fiúknál eleve gyakoribb.
De nem sovány a gyerek, meg nem ordít az éhségtől... és legutóbb már 86-os body-t vettem neki... :lol: csak este jól kell lakatni, szerintem (óvom az éjszakáimat, mert nem tudom, meddig tart ez a jólét :lol: ). :lol:

dkata
 
 


86os body????
a fiaim most nőtték ki a 92est :shock: :shock: :shock:

szerintem ha napközben OK neki a tej, akkor ne aggódj. Este meg ha kevésnek ítéled meg, akkor adj neki pótlást. 4 hónapos már, azért nagyon ügyesek voltatok eddig is a szopival!
A dokinőd meg tényleg jó fej.
Én már látom, hogy a mienkkel lesznek itt grammcsaták, ha Lili mondjuk úgy hízik, mint Levi (nem) hízott :D de hát majd bólogatok :wink: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát, igen, nem akkora mint egy 4 hónapos gyerek, de apja-anyja "óriás", a gyerek se lehet kicsi... de azért nagyon hosszú bébi. Egyébként 74-80-asban nyomjuk, de ez a 86-os valahogy mégis jó rá, nem lötyög különösebben.
Na megint kijött a tej, megyek törölni... :cry:

dkata
 
 


Huhh azért rémes lehet ez a bukás. Szerencsére ezt mi megúsztuk, Liliből is csak levegő jön ki, max. ha fekszik, akkor egy nagyon pici.

szóval akkor nálatok genetikus, hogy nagy a gyerek.
nálunk meg, hogy mini :) kiváncsi vagyok Lili is olyan lesz-e mint a tesói, meg mint mi voltunk gyereknek a párommal.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Jaaaaaaaaaaaa olvastam csak nem válaszoltam. :oops: :oops: :oops: :oops:

Szóval nekem napi 6X esznek és átlag 110-130 között, de estére ami fél kilenc akkor a 150 csúszik le. :)

A bukás nálunk is brutűl volt és olyan két hete mintha elvágták volna. Szóval tartsál ki nem sok van hátra ha nem refluxos akkor elmúlik hamarosan. Bár azt hallottam valahol hogy a nagyon bukos gyereken segít ha előbb kezdik a hozzátápit. :roll: :roll: :roll: :roll:

NEm semmi a mérete a gyerköcnek az enyémek még a 62-est nyomják Balázs 6100 Eszti 5750 g. :)

Amúgy én is azt olvastam hogy 900 ml-nél nem esznek többet a gyerköcök anyatejből. Persze nyilván vannak kivételek ahogy Orsi is írta.

Amúgy én is aggonizáltam ezen a bukás és mennyit eszik témán, de úgy vagyok vele hogy szépen gyarapodnak és jókedvűek, kiegyensúlyozottak akkor nagy baj nem lehet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
öööööööö :oops: :oops: :oops: öööööööö :oops: :oops: :oops: :oops: Lili már evett 140-t is.....
12 napos :oops: :oops: nem zabagép, mi? :lol: :lol: :lol:
amúgy átlagban 90-100 körül eszik, napi 6-7 alkalommal.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Hát tudod kivétel elősíti a aszabályt. :) De Eszti is egyszer már 180-at bedörgölt. :) Szóval én a napi átlagunkat írtam le de nagyon ritka hogy napközben a 130-nál többet egyenek. Hiába teszek többet az üvegbe nem kell nekik. Még reggel sem pedig az egész éjszakát átalusszák. Hát van ilyen is. :)

Levinek nagyon sok boldog névnapot kívánok.

Megvannak az etetőszékek. :)
Tesómék is vettek hát a gyereket le se lehet robbantani róla. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
azért bízom benne, hogy Lili is visszafogja a kajálást :)
köszi a névnapi köszöntést.

örülök, hogy a tesódéknak is bevált a szék :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszi mindenkinek a jótanácsokat!
Lehet, h hülye kérdés :oops: , de hogy kell gyerekorvost váltani? Kit kell megkérdezni, milyen lehetőségeim vannak még? A védőnő együtt dolgozik a gy.orvossal, gondolom nem őt kéne...

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
valami környékbeli anyukától kellene infót szerezni, hogy milyenek a másik orvosok. A védővő és a gyerekorvos együtt dolgozik igen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok, átmerészkedtem. :D

Akik még nem ismernek: 4. lombikra megfogant Olivér, aki ma már több, mint öt hetes. :lol: Az orvosunk Kováts doktornő volt.

Kata,
Olvastam, hogy neked is volt gondod a szopival. Elmúlt már a vérhólyagod? Képzeld, pár napja Olivér is hatalmasakat bukik, mindig lehány mindent szegény. :cry: Úgy sajnálom, de nem tudom, hogy mit kéne csinálnom. Az szerintem is hülyeség, hogy a felesleg jön ki, mert persze nekünk is ezt mondta a gyerekorvos. Ja, és a bukás nálunk együtt jár a hasfájással, ami miatt még kevesebbet alszunk. 10 perc alvás, fél óra ringatás és így tovább. :shock: Most is word-ben írok, mert tuti min. 3x félbeszakít.

Pompi,
Nekem is elég antipatikus a gyerekorvosunk, egy arrogáns, fölényeskedő f*szfej! :twisted: Úgyhogy ha találsz egy tuti gyerekorvost, akkor add meg kérlek a számát. Nekem is az a bajom, hogy nem tudok kitől infót kérni gyerekorvos ügyben.

Cumi-téma: hát sajna Olivér is rákapott, van, hogy semmi más nem nyugtatja meg (sajna). Úgyhogy nálunk is bejátszik a cumi, és emiatt Olivér is néha bénázik a szopival, nem bekapja, hanem beszívja a mellbimbóm, meg nem tudom, hogy ettől van-e, de sokszor cibálja számomra minden különösebb ok nélkül. :shock: De elég idegesítő meg fájdalmas is.

Pár napja voltam a védőnőnél, ahol ufóként kezeltek, merthogy Olivér anyatejes még mindig. :shock: De hát öt hetes, milyen lenne?! :shock: Amúgy túlestem még egy mellgyulladáson, ekkor a jobb mellem apadt el teljesen, és még mindig nem az igazi. Úgyhogy két mellből etetek, lehet ezért is fáj a hasa, hogy így túl sokat eszik az előtejből. Úgyhogy Melcsi, ne add fel szerintem az anyatejezést, biztosan neked is van elég! Én még mindig nem merek fejni, de az Istvánban is azt mondta a dr.-nő a szopirendelésen, hogy nem kell. (Mindig keresem ám a visszaigazolásokat a (nem )fejéssel kapcsolatban ) :oops: :)

Na, jó bő lére eresztettem, bocsi mindenkitől.
:oops: :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
ha a baba tud elég ingert adni a mellnek, akkor nem kell fejni. De ehhez az kell, hogy ha pl. kevesebb a tej, akkor a baba hajlandó legyen az üres cicit is szívni ill. akár 1.5-2 óránként szopizni.
erre nem minden baba hajlandó.

cici beszívása: tipikus cumizavaros tünet, a cumitól van egyértelműen. de néha tényleg nincs mit tenni, mert van olyan baba, akinek kell a cumi, Máténak is kellett pár hétre, amikor hasfájós volt.
Infacolt nem próbáltátok?
a bukás + hasfájás, hogy együtt jelent meg utalhat arra, hogy tényleg a 2 mell miatti etetés az okozó... 1ből tuti nem lakna jól?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
az infacolt minden evés előtt nyomatjuk. Eddig nem is volt nagyon hasfájós, csak pár napja durvult el a dolog. A tuflák gyerekorvosunk felírt vmi gyógyszertári kotyvalékot, szerinte attól örökre elmúlik a hasfájása. :shock: No, amint nagyon üvölt, a szájába nyomjuk, aztán kiderül! :wink: Egy cici nemigen elég neki, most is 210-et evett, annyi tutira nincs csak egy mellemben.
A te lányod meg tényleg egy kis evőmasina! :D
20140901102739
 
 


Napszemcsi :D
inkább válaszolok itt.

APGAR: szerintem rosszul írtad, nem 9/6, meg 9/7, hanem 6/9 és 7/9, mert az első 1 perces a második az 5 perces érték, én 1 esetet tudok, ahol romlott a második érték, szerintem nálatok nem ez a helyzet.
a max. érték amúgy 10. 0-2 pontig pontoznak 5 faktort: bőrszín, légzés, keringés (szívfrekvencia), külvilági reakció, izomtónus.

lélegeztetés: egészen biztosan nem az altatás miatt kellett. Az altatástól max. aluszékonyabb lesz a gyerek az első időkben.
Ki volt A és B baba?

alvás: Lili egész nap. De. max. 40 percet van fenn, du. is max. ennyi, éjjel ca. 1 óra.

evés-ivás-fürdés: éppen, mikor idő volt rá. de az elején szerintem erre még eléggé jut, mert sokat alszanak.

Melcsi :D
milyen közös programra gondoltál, hogy hogyan zajlanak?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
a 210 sem semmi azért ennyi idősen.
Amúgy meg tudod azt szokták mondani, ha egy mellben van 100 akkor van abban akár 300 is :D és nagy vonalakban ez igaz is. :)

Lili vacsira most 140et evett.... :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szasztok,

Szopi témában csak annyi még hogy Máténál én soha nem mértem 140-nél több evést egyszerre......sőt, a tápszerből sem iszik egy húzásra többet most sem.....az esti 260-at két részletben fogyasztja, a reggelinél pedig inkább három körben issza meg a 180-at !!! Pedig már 15 hónapos.....úgyhogy szerintem tényleg nem érdemes összehasonlítgatni :)

Gyerekorvos váltás tényleg elég nehéz, nekem is az volt a bajom hogy nem tudtam kitől kérni tanácsot hogy ki lenne jó.....szerencsére most hogy költözünk, reménykedem hogy jobb lesz, meg ott van 1-2 ismerős, talán tudnak ajánlani.

Napszemcsi,

Ortopéd magán rendelést tudok ajánlani a Nyugati környékén ha érdekel. Ugyan nála is min. 2 hétre lehet bejelentkezni, de a július végénél közelebb van. Szerintem azért lenne érdemesebb minél hamarabb megmutatni szakértőnek, mert ha tényleg van valami rendellenesség, akkor minél kisebb korban kezdenek korrigálni annál könnyebb, neked is meg a manóknak is. Mikor elkezdenek már erősen mozgolódni jobban fogják utálni ha valami korlátozza őket. Az én Mátém 10 naposan kapott Pavlik kengyelt a csípőficamára és szinte észre sem vette. Ha ugyanezt 2-3 hónaposan kapja, akkor már sokkal jobban zavarta volna....szerintem....

Csajok, vissza az evés témához, mostmár nagyon gázos amit Máté rendez, ha jól belegondolok lassan két hónapja alig lehet belediktálni főtt meleg ételt....Csak a tejci meg a kenyérfélék mennek, néha pár karika sárgarépa, 10 szem főtt tészta, és hetente max 2-3 nap fél adag bébiétel. Na nem azért mert mi nem főzünk neki, de abból semmit nem hajlandó enni az üres tésztán kívül...... Szerintetek ez meddig fog tartani ??? Mostmár a fogai is elég jól kinn vannak, szám szerint 12 :(:(:(
Amúgy meg mindent rág ami nem kaja....ez már botrányos....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Orsi!
Konkrétan az sti vacsora, fürdés, mese, lefektetés témára gondolok. Azt irtad korábban, hogy a terv az, hogy Lilit először, utána a fiukat. Bevált ez Nálatok? Mi is igy akartuk, de 3-4 nap után megforditottuk a sorrendet, mert Emese lefektetése ugy nagyon elhuzódott, igy egyszerübb is, hogy Pöri már ágyban, utána Lukács. Csak biztos hogy mindig Pöri szertartása közben jön Lukára az esti sirdogálás, és ugy sajnálom, de viszont nem akarom Pörit megzavarni azzal, hogy a babával a karomban bucsuzom el Tőle. Te mit csinálsz, ha sir Lili mig a fiukkal foglalkozol?
És hogy van a sebed, ugye nem emelsed most a fiukat? És azt is hogy türik? Nálunk ez sarkalatos pont, szegény mindig nyujtja a kis karját, és nem vehetem fel :cry:
Pompi!
Ha ugy érzed, nem bizol a dokiban, feltétlenül válts, minél hamarabb. Érdeklődj más anyukáktól, aztán szépen felhivod a kiszemelt dokit, hogy ez és ez ajánlotta, stb...
Az enyém régi darab, Máté dokija, és megbeszéltem vele Pörinél még, hogy kijár igény szerint (persze nem ingyen), mindig megbeszéljük a következő jövetelt. Az oltásokat is itthon adja be, és egyáltalán tetőtől talpig végigvizsgál mindig, eltölt itt kb 1 órátalkalmanként, igy látja a gyerek természetes viselkedését is, ami szerintem jó támpont a dokinak ha pl. beteg, ő reálisabban el tudja dönteni, mennyire viseli meg, mert nemcsak 10 percre látja. A gyerkőc pedig egyáltalán nem fél tőle, még az oltásokat is sirás nélkül tudja beadni.
De szerintem, ha a védőnő normális, akár vele is beszélhetsz finoman a problémáról.
Kata!
Ez a bukás valóban nagyon sok! De én is azt tudom irni, hogy pl. a hugom fia is rengeteget bukott, és mikor elkezdtek kanalazni, vagyis szilárdabb lett a táplálék, elmult a bukás.

Köszi mindenkinek a drukkot a tejjel kapcsolatban, de félek hogy a napjaink meg vannak számlálva ezügyben. Komoly lelkicsaták árán lassan elfogadon a helyzetet :cry: :cry:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
jah :D értem a kérdést.
Nálunk még nincs rendszer. Lili 6-8 között eszik utoljára este, még nem kezdtem el azt, hogy 6kor fürdés mindenképp és utána alvás. Úgy gondoltam, hogy a jövő héten már kezdünk valami rendszert kialakítani.
nem emeleme a fiúkat :oops: :oops: olyan nagyon sokat, de néha azért előfordul
Ha Lili sír akkor az kétféle lehet:
1. nem bír elaludni - ilyenkor hátsimi és hagyom nyöszörögni amíg el nem alszik
2. már aludt, vagy épp nem akar aludni, akkor a karomra veszem és karomon az 1gyel folytatjuk, amit a nagyokkal elkezdtünk, vagy leteszem magunk mellé a szőnyegre. ilyenkor jól elnézelődik.

Kriszta :D
de darabosat eszik, ugye?
csak tésztán kívül semmit?
12 foggal már mindent meg kellene tudni enni. Szerintem ez dac, és le kellene törni.
Én lehet, hogy megpróbálnám, hogy 1-2-3 napig nem kap olyat, amit helyből megeszik - de én kaja terén elég sarkos vagyok tudom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: