Új privát üzeneted érkezett!

Üdv.

Csak annyit, hogy öcsémnek mégis sikerült életet lehelnie a gépünkbe, így holnap du. írok.
Van néhány egyéves képünk is (csak a retusáltakat kaptuk meg eddig), majd azt is teszek fel.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Méz!
Kellemes időtöltést kívánok a szüleidnél! Ilyenkor vonatoztok? Julcsi hogy viseli? Miyen hosszú az út?

Wkata!
Kitartást neked! Én is egyre depisebb vagyok. Mindig várom a következő napot, hátha jobb lesz, Peti idősebb lesz, okosabb stb! :lol:

Képzeljétek, ma a párom elvitte Peti kb. 2 és fél órára! Már egy ideje papolom neki, hogy a fürdőszobát rendbe kellene tennem tetőtől talpig, de a gyerek mellet nem lehet vegyszerezni. És láss csodát elvitte Petit anyósomhoz. Persze, hozzátartozik a dologhoz, hogy Petit már 5 hete nem látta anyósom, mert ÉN nem vittem és párom próbál puhítani, mert menne éjszakára horgászni. De mondtam neki, hogy úgy merjen menni, hogy a börönd az ajtó előtt fogja várni. Felejtse el az ilyen programot jövő nyárig!

Ex!
Tök jó, hogy mégis tudsz jönni!

Én ma már megvásároltam a nem romlandó dolgokat Peti szülinapjára! Tök izgi!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Móni!
Hol vagy? Kihal a topic nélküled! :lol: :lol: :lol:

Kitti!
Ti még nagyiztok?

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Sziasztok!

Csak gyors bekukk.
Wkata: Nálunk szinte ugyan ez a helyzet, ha fel akarja hívni a figyelmet magára rosszalkodk, és mivel nagyon keveset alszik mindíg nyűgös. A másink kedvencem, hogy most van a másszunk feml mindenre korszakában, én nem tudom hogyan csinálja, de mindenre képes felmásznil. Már tisztea frászban vagyok, hogy honnan kell leszednem.

Reni: Kitartás, próbálj meg egy picit lazítani.

Méz: Jó pihenést, és bulizz egy nagyot:)))) Örülök, hogy Julcsa kinőtte az alergiát.

Joccakát mindenkinek, szép álmokat.

Kép
Kép
lreta
 
 


Bocs az elgépelések miatt, de a billentyűzet megbolondult.

Kép
Kép
lreta
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Képzeljétek, a jó alvó gyerekem tegnap este alakított, nem akart aludni. Nem volt lázas, éhes, szomjas, tiszta pelus, tehát elvileg minden lehetőség kilőve. De úgy ordított a kiságyban...nem is ordított, inkább sikított. Félelmetes volt hallgatni. Ha kivettem és letettem a szőnyegre, akkor ült és játszott a zenélő csigájával. :o :shock: Szóval arra a következtetésre jutottunk, hogy egyszerűen csak nem akart aludni. :roll: Szerintetek?

Kitti, Ádi hogy alszik mostanában? Még mindíg rémesek az éjszakák? Marcy, és nálatok?
Vendég
 


Kimi!

Kinga dettó!
Következtetés: front. Én ezt a nyári jégkorszakot nem bírom. Kövezzetek meg, de legyen nyáron 40 C fok árnyékban! Szaunát akarooook!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok.

Ahogy írtam, mégis van egy többé-kevésbé működőképes gépünk, így van lehetőségem bekapcsolódni a beszélgetésbe megint. :)

Egyébként jól vagyunk, úgy látszik az alváshelyzet is kezd megoldódni, kopp-kopp-kopp. Peti az elmúlt három éjszakából kettőt végigaludt tíztől-ötig, tegnapról mára pedig kétszer ébredt, de csak visszaadtam neki a cumit, lefeküdt, és aludt tovább. De hogy ezt leírtam, nem tudom, ma mi lesz. :D

Tegnap előtt lent voltunk a házunk előtti "játszótéren", amit még csoda, hogy nem bontottak el, de Petinek nagyon tetszett. Van gyűrű, hát mit ne mondjak, erősített rajta rendesen. Megfogta, elengedtük, és húzta fel magát... :.o Tegnap is le akartunk menni, hogy le is fotózzuk, de nálunk eléggé szomorkás volt az idő, így nem jött össze. :( Talán ma.

Valamelyik nap rajzoltunk is Petivel, de a végeredmény digitalizált formában épp öcsém gépén pihizik...

Jelenleg sűrűn mosok, mert tegnap megadta magát az erkélyre kifeszített szárítókötél, így marad a pelenkaszárító és a fürdő...de ez kevesebb hosszt jelent, és később is szárad...

Gombi, akkor jó, ha tetszünk a kis menyasszonynak. :) Csak az a rossz, hogy nincs videószerkesztőnk, és így oldalra kell fordítani a fejet, ha rendesen akarjuk látni a filmet...
Hát ilyen apa feladja a kajcsit nálunk is előfordul napközben. A vacsinál már nem, mert az csak és kizárólag Ferié, ha épp itthon van, és nem vidéken dolgozik. Annál nem mer szólni... :D
Irigyellek, hogy Julcsit ilyen jól ki lehet fárasztani, Petinél ez nem megy.
Ahogy nézem, elég sűrű programotok van. Nálunk is dettó, jövő hét végén családi vacsi lesz, utána a Szikin lesz autóstali, ahol értelemszűren nekünk is jelenésünk van, rá következő héten meg Mezőhegyesre megyünk...
Jelenleg Peti is 20-21-es szandit hord, de egy hónap múlva (hacsak nem hamarabb) szerintem megint vennünk kell neki egy-két számmal nagyobbat, abban talán kibírja nyár végéig.
Hát nem tudom, hogy vagy vele, de ha most GYED-et kapsz, szerintem jobban járnátok egy másik babával. Én még mindig úgy vagyok vele, hogy a GYES nagyon kevés, én mindenféleképp dolgozni szeretnék ketteske előtt.
Ajándékötlet: karikatúra egy közös képükről, és ami esetleg marad, azt odaadhatnátok. Egyébként mi is leginkább pénzt kértünk és kaptunk, egy-két kivétellel...
Szuper, hogy Julcsi kinőtte az allergiát!!!

Wawel, jó, hogy megoldódtak a dolgot. A takarítással szvsz itt mindenki így van, csak van akinél ennél is kevesebb ideig látszik az, hogy előtte majd megszakadt a munkában. :o
Mi elvileg ezen a hétvégén megyünk strandolni, hacsak nem lesz car az idő. Legalább felavatjuk az úszógumit. A hely jó, a medence Petinek is tetszett, szombaton "repivideózás" volt, és bele kellett tegyem ruhástól a medencébe (csak derékig ér neki kb.), mert addig hisztizett. Még jó, hogy volt nálunk törölköző, a gyerekülésben alá kellett tenni. :)
Hát a tej nem adása 3 éves korig enyhe túlzás. Egy másik fórumon írta egy lány, hogy igenis meg kell próbálni, hígítás nélkül, és ha vmi baj van, az szinte másnapra kiderül, és akkor tudjuk, hogy le kell állni, vagy fokozatosan bevezetni. Egyébként Peti két napja kapott málnát, semmi baja nem lett tőle, pedig kb. 15 szemet belemixeltem a tízóraijába. Tejet még nem kapott, az igaz, viszont nem értem, hogy a kivi miért tiltólistás...
Gratula Kornél új tudományához, reszkess, mert nemsokára szaladhatsz a fiad után.

Kimike, nagyon jók a képek. Ezekre is biztosan mondaná apukám, hogy ilyen kék víz nincs is!
Szerintem simán előfordulhatott, hogy Milán nem akart aludni. Nem tudom, kinél mikor van alvásidő, de Peti újabban tíznél korábban ritkán altatható el.

Klarka, szívből gratulálok, de csak halkan.
Enyim gyereknek is van használt lábbelije...egyébként mi ott tartunk, hogy egy szandál két hónapig tart, mert addigra kinövi! :o Így még leamortizálni sem tudja, mert Peti nem motorozik, nálunk a szandi tényleg csak járásra való.

Lreta, nálunk Peti épp tegnap csatolta ki valahogy a babakocsin az egyik válla fölött átívelő övet, de a másik oldal tartotta, így nem tudott fejjel kibukni belőle. A gyerekülésben meg elég szoros, azzal nem is próbálkozik, igaz, tudja, hogy melyik gombot kell(ene) megnyomni a szabaduláshoz.
Hm, hát Balassagyarmat nem itt van...mikor jöttök Szegedre? És mikor költöztetek el?
Ja, feltörlés gyakorlása nálunk is folyamatos lenne, ha elérne a ruhákkal a PVC padlóig, de egyelőre csak addig jutott el Peti, hogy kiveszi a lavórból a tiszta ruhát, és kihajítja a futószőnyegre. :o
Felfele mászás nálunk is van, de érdekes, mert itthon csak bizonyos helyekre mászik felfele (pedig szerintem már mindent el tudna érni), így egyelőre nem kerülget a frász.

Marcy, nagyon ügyi van, gratula a sikeres vizsgához!
Látod, csak mi, anyukák (és persze apukák) vagyunk ilyen aggódók...a gyerekek meg fel sem veszik. Ha Peti beteg a viselkedésén neki sem látszik nagy mértékben.
Jöttök Szegedre? Talizhatnánk! Esetleg Vadaspark? Azt szvsz Marci is élvezné...
Nagyon édes a kicsi Máté! Egyébként hidd el, nem kell ennyi időnek eltelni ahhoz, hogy egy fiatalabb babát könnyűnek érezz...Peti és a bnőm lánya között 3 hó van, és én ennyi idő alatt hozzászoktam Peti súlyához olyan szinten, hogy mikor Bogit megfogtam, szinte nem is éreztem, hogy milyen nehéz...

Bénianyu, hát igen, én is ezt próbáltam megértetni a sok ébredéskor az "illetékesekkel", hogy ha vmi fáj, az mindenhol fáj, de egyelőre úgy néz ki, hogy tényleg volt vmi gond, ami egyelőre nincs... Egyébként én is úgy vagyok, ahogy te, nekem sem lányálom Peti kb. 12 kilós fenekét kivenni-betenni, meg hajolgatni.
Ja, szerintem se hagyj vizet az ágyában!!!!!! Ahhoz még nagyon kicsik szerintem is, legalábbis még Petit is kicsinek tartom hozzá.
Ügyes vagy, hogy vetted a bátorságot, és bekötötted a fiad. Nem tudom, nekem ez a biztonságos...

Oriandy, látszik, hogy Dani nagyon élvezi a szabadságot. Az állatos képeket látva erősen gondolkodom azon, hogy lassan ismételten meg kéne látogatnunk a Vadasparkot, hátha már Peti is jobban értékelné.
A rohamsisakos fotón jót mosolyogtam.
Sajna mosógép-gyerekzár ügyében én nem vagyok kompetens, csak egy szórólapon láttam, ott két ilyen gépezet volt, és oda volt írva, hogy gyerekzárasak. Szerintem azt semmi nem jelzi, max. a használati útmutatójában van leírva.
Ja, takarítás nálunk is megy ám, de újabban Peti a porszívótoldattal ügyeskedik. :D
Bilink nekünk is van, kettő is, de a garázsban alusszák mostmár nyári álmukat, egyelőre...
Jaj, nehogy depis legyél a gyógyszeres piri miatt... Egyébként szvsz magától is megjönne egyszer, látod, Marcy-nál még semmi jele. Ez kb. olyan, minthogy a tejelválasztás akár a gyerek 3 éves koráig megmaradhat, még akkor is, ha nem is szoptat az anyuka. Nálam is ez van, pedig Peti sajna nem nagyon ismerhette meg a szopizás örömeit.

Reni, OK, nem tudtam, hogy ez mit takar. De gondoltam, hogy a tervezőknek van annyi sütnivalójuk, hogy azt jól eldugják, pl. hátul van egy kapcsoló, vagy vmi hasonló, de ezek szerint tévedtem.
A kivétel miatt ne legyen lelkifurid, nálunk is ez volt, most talán javulunk. Ez is elmúlik egyszer, és legalább te és Peti is jól kipihenitek magatokat. Húsz év múlva úgy sem lesz lehetőséged rá, hogy magadhoz öleld...
Nem sokkolni akarlak, de hidd el, még sok ilyen baleset fog történni...ha nem a tésztaszűrő esik a fejére, akkor nekiesik vagy nekimegy Peti valaminek. Nálunk is volt már ilyen jópár, mikor hűtöttök a kés fokát, hogy ne maradjon puklis a drágaság buksija. De amint tapasztaltad, a dolog minket jobban megvisel.
Ne aggódj, Petinek a járássegítő nélkül is menni fog a lépegetés. Peti is a bébikomppal kezdte, nekünk semmi rosszat nem tett, de tény, hogy szandi mindig volt a fiam lábán...ha más nem azért, hogy szokja.
Nálunk anyóshoz vitel egy hét múlva szombaton lesz, mert anyám közölte a férjemmel, hogy vigye el délelőtt, mert rendet kéne teremteni, és ugyan Peti mellett is lehet, de lényegesen tovább tart. Erre mondta a férjem, hogy akkor leadja a gyereket az anyjának...nekem végül is mindegy, ha akar, pl. fürdeni is tud ott, vettünk oda is medencét, és az okos anyósom betette a férjemmel a műhely közepére. Jó, végül is csak fel kellett törölni, csak épp azzal nem számoltak, hogy Peti medencéből ki-medencébe be, és a metlaki nem épp tökéletes terep a vizes testtel való járáshoz-mászáshoz. Így végül mégiscsak kivittük a medencét a ház elé...

Gabella, nekem ezen a téren szerencsém van, mert a mi babakocsink teljesen alap, csak sima járgány minden extra nélkül, így még a pohártartó sem ingerli a gyereket. :)
Egyébként én nagyon elítélem azokat, akik a gyereket nem biztonságosan utaztatják. Kb. egy hete sikítani tudtam volna, mikor egy nagyobb autóban apuka vezet, bekötve nincs, telefonál, mellette a kb. tízéves fia, teljesen lehúzott ablaknál, bekötve szintén nincs, gyerek gebeszkedik kifele, csoda, hogy ki nem esett fejjel az autóból. ÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Egyébként rövid távon mi sem kötjük be magunkat, kivéve, ha én vezetek, mert én mindig, így aki velem jön, annak is kötelező, de Peti MINDIG be van csatolva!

Meteor, köszi a választ. Majd konzultálok a férjemmel, igazából az, hogy vannak ott rajtunk kívül, az egyáltalán nem gond...

wkata, gyere panaszkodd ki magad! Jót tesz. Peti is épp rosszalkodik, megyek is, és kihalászom öcsém számítógépasztala alól, mielőtt kipakolja a hosszabbítókat...


Na most ennyi, öltözünk, és indulunk dédizni. És a néhány műtermi kép, amik május 26-án készültek.

Ági

Kép

Kép

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hát velem volt egy kis gáz. Tegnap reggel ugyanis el kezdtem vérezni. Na, egyből felhívtam a dokimat, hogy akkor nem pénteken, hanem kedden jönnék. Nem tudtam mi van. Megvizsgált, először a méhemre azt mondta, hogy igen nagyon a méhe, viszont az ultrahang még csak petezsákot sem talált, de hál'Istennek máshol sem, tehát nem méhen kívüli. A vizsgálat végére, már teljesen beindult a vérzés és azt mondta a dokim, hogy ez valószínűleg egy megnyúlt ciklus és most menstruációról van szó. A teszt valószínűleg rossz volt, meg kellett volna ismételni, mielőtt elmegyek hozzá. Mivel tehát nem volt petezsák sem, ezért nagy valószínűséggel nem is indult el semmi. Csak véletlenül ilyen bénán jött össze minden tünet. De azért elgondolkodtó. Most azzal vigasztalom magamat, hogy baba sem volt (tehát nem halt el senki) és én is jól jöttem ki belőle. Azt mondta a doki, hogy ha egy hétnél tovább vérzek, akkor menjek vissza, egyébként pedig ha már nem vérzek, csináljak egy tesztet és ha az negatív, akkor minden rendben.

Most egyfolytában pörög az agyam, hogy akkor miért lett pozitív a teszt....de az is igaz, hogy a pozitív teszt előtt négy nappal, tehát a 29. napon volt már egy nagtív tesztem. Most már csak az a kérdés, hogy ha ez egy negyven napos ciklus volt, akkor miért a 15. nap körül volt tojásfehérje.........ez az ami elbizonytalanít..............Viszont aztán arra gondolok, hogy petezsák sem volt és még a vizsgálatig el sem mehetett, mert szinte még nem is véreztem....

Remélem minden rendben lesz a továbbiakban, férjem azzal vigasztalt, hogy akkor most biztosan felhőtlenül fogunk nyaralni és majd nyaralás után állunk neki az ügynek. Különben is, 26 éves vagyok csak és a kicsi fiam is most lesz 1 éves, úgyhogy ráérünk. A lényeg, hogy valószínűleg nem vetélés volt.

Remélem ti jól vagytok!!!

Pusz: :oops: :cry: :? :) :D :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka!

Nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry:

Nem értem az orvost. Nagyobb a méhed, van egy pozitív teszted, tüneteid. Elindult a terhesség, de nem maradt meg. Egy pusztán hosszabb menstruációnál nincsen megnagyobbodott méh, és + teszt. (Idéztem az utóbbiban a dokimat).
Szerencsére magától elindult, így nem kell várakoznod, aggódnod, és befejezni a terhességet.
A nyaralásra koncentrálj, és előre nézz! És ott van a kicsi fiad is, szóval nehogy elkeseredj! :lol: És ez a baba is hamar jött, jön majd hamar egy másik, aki veletek is marad.
Ha van kedved a fogamzás alatt van egy topik , ott többet vagyok. Bár ott azért többen "várakozásra" vagyunk ítélve, és neked pedig ilyen nincs, ott a szabad szerelem, és a babaprojekt. Ha viszont van benned kétely, kérdés, akár lelki, akár fizikai, ott biztosan találsz bíztató választ!
Meg mondjuk lekvár receptet. :wink:

Ex!

Nagyon szépek a képek. Mennyire ítéled elkapottnak ezeket? Mennyire Petisek? Meg vagytok elégedve?

tjuca
 
 


Köszi, Juca, lehet, hogy benézek, de őszintén szóla elhatároztam (nem tudom, mennyire fog menni...), hogy most egy ideig itt sem foglalkozom az üggyel......De lehet, hogy nehéz lesz megállni....lehet, hogy nagyon belelovalltam magam.....Azt elfelejtettem írni, hogy a dokim szerint azért is menstruáció, mert már egy hosszú ciklushoz illő nagyon vastag méhnyálkahártyám volt...A 12 mm szerinted vastag?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Juca! Neked miért is kellett mesterségesen megindítani? Mert nem látszott már a baba, de nem véreztél? Bocs, nem akarom felszakítani a sebeket, csak érdekel...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka!!

Most olvasom soraidat!
Sajnálom! :cry: :cry:
Remélem a következő is hamar összejön és ahogy Juca is írta veletek is marad! Tudod: NINCS MÁS HÁTRA, MINT ELŐRE!!!!! :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Klarka!

5. héten semmi sem látszott, csak egy bazi vastag nyálkahártya. A 7. héten volt egy petezsák 7 mm körüli. Számolgattunk, és kijött, hogy a 7. hét valójában nem is lehet. Majd a 9. héten volt egy üres 30 mm-es zsák, meg egy lúdtojásnyi méhem.
Nem megindították, hanem műszeresen befejezték a terhességet, mert nem indult meg spontán. Ja és kellett szednem progeszteront is, és ha azt valaki elhagyja, akkor általában beindul megszakításos vérzéssel, de nekem még egy hétre rá sem volt még egy csepp vér sem.

Most már ne pörgesd ezen magad, lépj tovább, szerencsés vagy, mert a természet tette a dolgát, nem kellett közbeavatkozni.

Az orvos valószínű vígasztalni akart, de elég faramucin csinálta, mert így csak a kérdések tömkelege jön, amire ugye nincs válasz. Tudom, hogy ott van a miért, nincs válasz. Biztosan nem a szoptatástól, vagy mert megerőltetted magad az egyéves mellett, és nem azért mert bármi olyasmit csináltatok. Ezer oka lehet.

Jön majd a másik baba, aki szerencsésebben fogan, és jobban kapaszkodik.
Én egyébként már tudok erről beszélni, és mióta mások is beszélnek, talán könnyebb. Mindig lesz valaki gödörben, és volt is, csak valamiért ebben a témában olyan álszemérmes a nők többsége. Az első vetélésemkor nem tudtam beszélni, borzalmas volt. Most már igen. Sőt, másoknak is tudok segíteni. Na meg ott van Kinga is, gyerek nélkül sokkal több a kétség, kérdés. :lol: Meg látom, hogy másnak még nálam is sokkal nehezebb, és optimista. Ez nagyon nagy erőt ad. :D

Úgyhogy tényleg egy pillanatig el ne keseredj, fiatal vagy, itt a nyár, van egy gyönyörű fiad, és még lesz egy szakajtónyi gyereked, ha csak ezen múlik. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok,

képzeljétek Pancsi tegnap szinte végig aludta az éccakát: fél 10kor tettem le és 5kor kelt először egy rövid cicire, aztán nyolcig aludt még.

Az utóbbi időben itthon mindig felébredt hajnali kettő-három körül is, sőt volt amikor éjfél körül is.
Szerintem a meleg miatt kinyitott ablakon behallatszó zaj zavarta.
Bezzeg a Balcsin olyan hihetetlen jókat aludt mindig!

Marcy,
ma én is pici babóztam, igaz csak láttam őket, mert felvenni nem mertem :) Ismerőseinknek születtek múlt hét szerdán ikrei és mi segítettünk hazahozni őket a kórházból. Két kiccsaj: Eszter és Lilla, a születési súlyuk 2,2 és 2,6 kg volt, most már nagyobbak, de így is olyan minipicik....jééééézuuus. Pedig ha belegondolok Pancsi is 2,75-el született, szóval csak picit volt nagyobb náluk.
De rég is volt!
Ja és persze így utólag is grat a vizsgákhoz!

Ex,
nagyon jók a képek Petiről! Gratula.
A táblicskumban megnéztem: júli 27től aug 3ig van még szabad hét a nyaralóban, illetve júli 12-től 20-ig.
Még augusztus végén lehet, hogy lesz szabad, de azt most még nem tudom biztosra. Ha ezek közül valamelyik érdekes lehet, akkor írj!

Klarka,
sajnálom :(

Wkata,
mi a gond a vállalkozóval? Csak a lassúság vagy más is?
Sajnos ezek az építkezések ilyen elhúzódó szarságok (már elnézést). Anyuméknál augusztusi átadás helyett novemberi lett. Régi lakásból meg ki kellett költözni, csöveztek a nagyimnál, tesóm meg nálam (25 nm-es garzonban vicces volt :) )
Kitartás! Ha meg nagyon nem bírod akkor gyere panaszkodni, próbálunk lelket önteni beléd vagy okos tanácsokat adni!

Kimike,
pénteken egy úszás?

meteor
 
 


Sziasztok!

Klarka!
Nagyon sajnálom, de fiatal vagy és előtted az élet és tényleg, csak előre tekints!!!!!!!!!!!

Rita!
Az egyszeri ébredés szuper! Igazán rakhatnál már képet Pancsiról!

Ex!
Szupik a képek! Nekem a fekete-fehér állós-nevetős tetszik a legjobban!

Peti éjjel megint köztünk aludt, egy mukk nélkül. Annyi, hogy fejjel lefelé feküdt, amikor 6 körül én felébredtem, akkor átvittem a helyére és még fél 9- ig nyomta! Teljesen kiszámíthatatlan. A férjem szerint azért alszik velünk nyugodtabban, mert baromi széles az ágy és forgolódhat nyugodtan anélkül, hogy rácsba akadna! :lol:
Ma voltunk dokinéninél, hogy Petit egészségessé nyilvánítsa! Voltunk a védőnőnél, akinek sikerült eladni a használatlan 18ezres mellszívómat 10ezerért. Gyorsan el is raktam a bevételt Petinek a köv. cipőjére. Találkoztunk egy volt osztálytársammal, akinek 2 hónapos a babája. Nem szoptat és még örül is neki, mert a növérénél látta, hogy milyen nehezen szoktatta a le a gyerekeit másfél-két évesen a ciciről! No komment! :shock: :roll: :shock: :roll: ( A csaj anyósa gyerekdoki! :shock: )

Móni!
Peti is szokott néha müsorozni esténként, viszont ha letesszük a földre akkor tök jól eljátszik! De ez általában akkor van, amikor még 5-6 örül beájul, de nálunk 20 perc alvás is képes kitolni az esti elalvást másfél-két órával is, ezért inkább próbáljuk őt ébren tartani, ha 5-6 körül aludna, de nagyon ritkán fordul elő!

Reni
Kép
prenata
 
 


Lányok,

még valami, bár ez inkább a budapestieket érinti:

Barátném unokahúga jön fel vidékről, mert otthon nem talált munkát. Manikür/pedikürös a lány és állítólag nagyon jól dolgozik és HÁZHOZ megy!

Az árai: 2000 Ft manikür, 2000 Ft pedikür, ha körömfestés is van, akkor az plusz 300Ft.
Szerintem elég jó árak (itt a környékünkön 2500Ft) és ráadásul ki sem kell mozdulni otthonról.

Ha valakit érdekel, akkor Andinak híjják a lányt és a száma: 06-30-3391035.
Jövő hét keddtől "üzemel" :)

Ha ismerősi körben is terjesztitek, akkor nagy köszi!

Én asszem ki fogom jövő héten próbálni (ebben a melegben /papucsban járástól tökre kirepedt a sarkam) majd referálok!

meteor
 
 


Reni,
na néha az ilyenektől kapok idegbajt!
Mert, lehet, hogy nehéz leszoktatni a szopiról a gyereket, meg lehet, hogy néha már én is úgy érzem így 10 hónap utá, hogy kezd elegem lenni, de amikor látom rajta, hogy totál nyűgös, ki van, hisztis és egy kis cicizés, hogy megnyugtatja, hát az mindent megér.

Egyik barátnőm kislánya majd másfél éves, mszintén még szopizik is néha és rajta aztán tényleg lehet látni. Kifejezetten boldogság önti ela kis pofiját ha kaphat a "jóból".

Most ezt vegyem el tőle?

Nyilvánvaló, hogy nem fogom 3-4-5 éves korig szopiztatni (már csak kistesó projekt miatt sem), de ameddig ennyire igényli miért ne?

Azért az is hozzátartozik, hogy engem az LLLigásoktól is kiráz a hideg, akik meg "csak és kizárólag és minden körülmények között csak a szoptatás a jó"-t hangsúlyozzák, mert azért ismerek olyat is akinek egyszeren nincs teje és akármennyit küszködött, meg szenvedett egyszerűen nem lett és kész.

meteor
 
 


Rita!

Az LLL-ektől én is frászt kapok! A ló túloldala!
Én egy hónapig szenvedtem, hogy legyen elég tejem és nem adtam oda Petinek a felírt tápszert, inkább másfél óránként mellre raktam. Nagyon kikészültem, de megérte.
most meg úgy vagyok vele, hogy másfél éves koráig nem ajánlják a tehéntejet, akkor inkább anyatej, mint tápszer!( Pedig néha már úgy csinálnánk egy késő estébe nyúló programot a párommal, de majd jövőre! :wink: )
Olyan érdekes, hogy sokkal puhább a mellem, mint pár hónapja. Sokszor azt hiszem, hogy már nincs is benne tej, de amikor megnyomom, akkor jön belőle!

Reni
Kép
prenata
 
 


Hali.

Klarka, sajnálom. :(

Juca, a képekkel én nagyon elégedett vagyok. Nagyobb részük olyan szinten nem beállított, hogy Peti egyfolytában járkált, mászott a műteremben, és közben fotózott a lány. Jó, volt olyan, mint pl. az első kép, hogy beleültettük a székbe, és úgy készültek képek, de a fotózás többségében aktívkodott a fiatal úr. Összesen kb. 400 kép készült, most még csak a retusált 15-öt kaptam meg, de talán a héten megkapom a többit is CD-n, és hívatunk elő a rokonságnak.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Klarka!
Sajnálom. Nálunk ugyanez volt Misi előtti hónapban. Én dokim is elmagyarázta, hogy túl érzékenyek a tesztek (még a kórházi is???)...
De nem látszott semmi, csak kb. 45 napra jött meg és volt három pozitív teszt (ebből egy a kórházban) a vérzés előtt.
A következő hónapban férjem érdeklődésére konzervatívan csak annyit mondtam: Mint korábban is bebizonyosodott, pozitív tesztet generálni tudunk. De ekkor tényleg baba lett :-)

Rita!
A vállalkozóval az van, hogy nem volt annyi pénzünk, hogy belevágjunk az építkezésbe normál áron, és már kezdtünk lemondani a dologról erre az évre. FeMü-nk erre hozta ezt a vállalkozót, hogy az ő cégénél volt egy megrendelés, amire lekötötték ezt a vállalkozót, majd hirtelen a megrendelő visszamondta az egészet, és nekik nincs melójuk. Na ő 10%-kal olcsóbban elvállalta, mint a többi tette volna. Eddig mindent rendben csinálnak, csak a korábbi építkezéseiről vannak tartozásai, és valszeg a tőlünk kapott pénzből azokat a lyukakat tömte be, így nem mindig kap betont, téglát, mittoménmit, és mi állunk :-(
Igazából mi nagyon hülyék vagyunk az ilyesmihez, és csak a FeMü-vel meg még egy sráccal (a szerkezetkészségen túlmenő beszerzésekben segít a szakértelmével meg a kedvezményeivel majd) mertünk belevágni, mert nélkülük simán átvágnának minket. Mindent fényképezünk, minden kritikus szakaszban itt van a FeMü és véleményezi, jóváhagyja vagy kijavíttatja a dolgot. Pl. a pincefödém vasalásánál javíttatott három helyen, a lépcső zsaluzatát meg átépíttette. Ezért cserébe minden alkalommal kap tőlem kávét (pont úgy issza mint én, ezért könnyen megjegyeztem) és az építkezés végén egy kialkudott összeget, amit eddig szerintem minimum háromszor spóroltunk meg a segítségével. Ezenkívül még jó fej is, és odavan Misiért :lol: Ja, és még a macskáinkkal is jól kijön, ami férfinál nem annyira triviális.
Csak az a gáz, hogy a csúszás veszélyezteti a beköltözési időpontot, holott anyám lakását már eladtuk, muszáj lesz kiköltöznie. Őt meg nem szeretnénk kempingeztetni, mert már 20 éves korában sem az volt a stílusa, most meg hát már 62...

Köszi a vigasztalást, majd jövök többször kidumálni magamból a feszültséget :-)

Pénteken mikor mentek úszni? Hányra kell odaérni? Lehet hogy mi is csatlakoznánk esetleg.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Annyira de annyira kedvesek vagytok mind!!!:)

Juca:tök igazad van!! Így fogok tenni. Egyébként tényleg, mióta olvasom a babanetet, elég sokan írják, hogy a mostani....stb terhességük csak úgy elment. Szerintem ez valamennyire gyakori dolog, csak a pár titokban tartja, mert hát ugye minek tudja meg a család.....másrészt teljesen normális, hogy ha egy életképtelen élet fogan, az nem tud szegény megkapaszkodni. Nehéz ezt leírnom, de tényleg jó, hogy minden rendben ment....de azért néha elönti a szememet a könny....

Wkata: neked se látszott petezsák? Hanyadik héten nem látszott?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka!

kb. 20%, az első terhességek kb. 30 %-a. Gyakori. Sajnos.

De a vonalzódra koncentrálj, Bee háppííí! :-) A könnyek meg hamar száradnak majd. És most már ne töprengj, hogy mi látszott, meg nem látszott!
Végy folsavat, és bújj a párodhoz, és hallgasd Andris sikongatását, ha szomorú vagy! :wink: :lol:

tjuca
 
 


Köszönöm, hogy ilyen kedvesek vagytok!

Juca: megfogadom a tanácsodat!!! :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Most olvastam vissza Klarka nagyon sajnálom, de szerencsére van egy gyönyörű kiskrapekod, aki kárpótol mindenért, és hidd el kistesó is készülődik már.

Ex: képek szuperek, egyébként jövő héten megyünk szegedre, és ott leszünk két hétig, ha gondolod összefuthatnánk:))) Egyébként novemberben költöztünk. Azért nem voltam eddig, mert nem volt net az albiban, de szerencsére saját lakásban már van:))

Szopi téma: Én szintén nagyon sokat szenvedtem a szopival, mert nem indult be a tejem. De szerencsére sikerült, és ezért nem értem, hogy ha valakinek van teje, és lenne lehetősége szoptatni miért nem teszi meg. Az LLL tényleg a ló túloldala, mert szinte keresztre feszítik azt a nőt aki nem tud szoptatni, pedíg sok esetben téntyleg szeretne, csak nem megyé. Nekem nagyon nagy szerencsém volt, hogy beindult, és még most is van bőven.

Képzeljétek, ma buli volt nálunk. Férjem kitalálta, hogy ha már Noi miatt nem tudunk sehova menni, akkor tartsunk itt bulit, úgyhogy meghívta a tanári kart. Nagyon jó volt és még 2 söröcskét is meg tudtam iszogatni:))))

Na mgyek aluszni pussz Réka

Kép
Kép
lreta
 
 


Ex!

Szerintem is nagyon jók, csak ugye te ismered Petit, hogy mennyire elkapottak a pillanatok.
Meg szabad kérdeznem, hogy mennyibe került?

Lreta!

Mi is ide szoktunk bulit szervezni. :wink:

Akkor most dicsekszem a meggylekvárral:
Kép
Kép
Kép

és most a fotókat is én csináltam. :wink:

Na lépek, mert áná hallik...

tjuca
 
 


Sziasztok! Beni ma aludt este 1-4 8 tól reggel 6 ig!!!!!!! :lol: Tegnap viszont hatszor ébredt. Sirt ivott és már tette is le a fejét.
Már lassan 1,5 hónapja tudom milyen néha nem végig aludni az éjszakát-jajj olyan jó volt nyugodtan aludni, remélem ez csak átmeneti időszak lesz.
Fú de jót irtatok, dehogy rakom be ezek után a csőröst. Kösziii.
A babakocsiban kénytelen vagyok kikötni, mert életveszély amit produkál benne, mint egy artista. Már hason fekve alváskor is kikötöm- a hátán van így a csat, -mert a múltkor felébredt, szép csendben felült és mászott elöl kifelé, fejjel a járdára. A frász kerülgetett. :roll:

Ex, nagyon jók a képek, főleg a fekete fehér tetszik. Én is kedvet kaptam ilyen műtermihez, 1 évesre kap majd ilyet ő is, vagyis inkább nekünk aji ez.

Klraka, sajnálom, csatlakozom a többiekhez, előre nézz és örülj hogy nem halt meg senki..

Juca, tök jó h tudsz a dologról beszélni, hidd el nagyon sok nőnek segitesz ezzel.
Lányok semmiről sem vagytok lemaradva. Én 29 évesen szültem Blanit és 35 évesen Benit. Eleve nagy korkülömbséget szerettünk volna, az én habitusom, személyiségem nem alkalmas két pelenkás gyermek felelősséggel való nevelésére,én ilyen nagy korkülömbséges csaj vagyok. Legyen „kész” az egyik( 5-6) év, aztán jöhet a másik. De ez tipus függő. Mindkettőnek legalább annyi előnye van mint hátránya, nem lehet mérlegre tenni, csak az anya, a család tipusa dönti el, ösztönből mikor jön a kell még egy baba érzés.

Olyan sokat irtunk már, hogy nem akarok annyit visszaolvasni, ki is kérte tőlem a lakásberendezési praktikus ötleteket?Hamarosan összeszedem magam és fotózok, irok.

Az épitkezőknek kitartást!!!

Méz! Éjlen az egészséges julcsi.
A képek nagyoon jók minden babáról!!!!

Állástól mennyi időn belül indultak el a csemetéitek? Mármint oldalazva kapaszkodva?

Wkata,kitartás Misihez, én mindig azt gondolom Blani nyugalma ésmlánysága után milyen izgága és pörgős, pasis Beni, de most hogy irtátok rá kellett jönnöm tulképpen ő egy nyugodt baba. Óráig is eljátszik egyedül, odamászik ha szomjas, éhes, ámos, cicizni akar, nagyokat kacag, ha mondom neki h nem szabad rágni a zsinórt néz rám és hagyja hogy elvigyem a tetthelyről és elfogadja a helyette adott más játékot.
Ja és olyan jó hogy irtátok a kergetőzést, kipróbáltuk és fúúú de bejött!!!!Visongat, kacag, nagyon tetszik neki.

Irjatok még ilyen jókat.

Bili téma, én csodálkoztam h már elővettétek, a lányok 2,5-3, a fiúk 3-3,5 évesen érnek meg rá, ez agyi érési folyamat, semmi köze a tanuláshoz. Egyszerűen amikor készen vannak az idegi kapcsolódások, kifejlődött a kapcsolat a pisilési, kakilási inger, a visszatartási képesség, akkor jön a tudatosság. Ez olyan mintha járatnánk a még mászni sem tudó gyereket. Jó játék mg nekik a bili, de még nem tudatos, és ezt a véletlen belekaki-taps-dicséret öröme sem változtatja meg. Az utánzás meg ösztön, így lehet h előbb ül a WC-re, nekünk a WC szűkitő jött be inkább, keveset bilizett Blanka. Ha kakilnia kellett odament a wc-hez.Ő 2,5 évesen lett szobatiszta, Beninél többre számitok, mert fiú.

Prenata kitartás, öröm-bódogszá, mosolyterápia!!!!

Meteor! Gratulálok a Pancsi alváshoz!!!!

Ireta, éljen a buli, jól esett mi?

Juca, csúúcs a lekváros dáma! Te főzted? Ügyi vagy.

Bocs akire nem reagáltam, rohannom kell az OEPbe, mert nálunk ingyenes lesz a busz a kismamáknak, csak kell hozzá GYED igazolás, utána meg korautógondozás a kórházban déltől. Ja Beni csak 8310 gr. Pedig zabál. De aszonta a doki hizik folymaatosan 7700 volt 2 hónapja, elég ez, gyors az anyagcseréje és sokat mászik mostanság. Igaz?Vagy parázzak?

Ti hányszor adtok, adtatok 10 hósan husit, sajtot? Én heti 1x, az kevés nem?

Üdv mindenkinek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Klarka :cry:

Ex, szuper jók a fotók, nekem a második a kedvencem, olyan vagány abban a kis szerkóban. Hú de kedvet kaptam! Juca, olyan fotóst szeretnék, mint Kofa, azok a képek, amiket Ő csinált a kedvenceink közé tartoznak. :wink: Másodállásban vállalhatna ilyesmit, mindenki jól járna, nemde? :D Az a legbosszantóbb, ha kifizetsz egy rahedli pénzt, és nem az igazi a munka...
Meggylekvár, nyami. Te készíted? Receptet!!!

Korkülönbség: én a kis korkülönbségre szavazok. Köztünk 5 éve van, az gyerekként sok volt. És most még benne vagytok a dolgokban, és a gyerekeknek is előnyösebb, nem beszélve arról, hogy nem kell munka után két helyre szaladgálni a gyerekekért, + talán még anyagilag is kifizetődőbb.

Mentem, ma jönnek haza tesómék Dublinból, a férjem most ment ki a reptérre. Szép napot!
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Benianya,
Pancsi sajtot szinte mibden nap kap, húsit 2-3 naponta. Valahol azt olvastam, hogy 2 naponta ideális adni.

Wkata,
holnap fél 5re megyünk úszni a Vizipókba Csillaghegyre.
Anyud lakását a vevőktől nem tudjátok még pár hónapig vissabérelni? Persze vmi normál áron?

meteor
 
 


Benianya, szerintem szép a súlya a fiadnak, ne aggódj! Sajtot, joghurtot, minden nap eszik Milán. Húst elég gyakran, de az rémlik, hogy hetente háromszor ideális. Ő ettől többször eszik, majdnem minden nap. Ma pl. csirkehúst eszik krumplival, cukkinivel, de van itthon halászlé, azt is meg fogja kóstolni.
Vendég
 


Benia!

Peti szinte minden nap eszik egy kis húsit, sajtot ritkábban. Joghurt, túrófélt minden nap.

Mi egész délelőtt kint barangoltunk. Végre nincs dögmeleg!

Juca!
Guszta a lekvár! Peti is bírja! :lol: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Klarka: sajnálom :(

Ex! Peti nagyon menő a képeken!

Juca! Kinga is nagyon édes! És ügyi vagy, guszta a lekvár! Én sárgabarackból főztem egy picit tegnap.

Ma van a párom írásbeli nyelvvizsgája, remélem, már sikeresen túl van rajta.

Viszont most se írok többet, mert öltözünk, és megyünk tanácsadásra. Felíratom Mesinek a vasat meg kérünk popsikenőcsöt és fürdetőt.

Puszi mindenkinek és kellemes hétvégét! (Holnap megint nem leszek, mert apa itthon lesz.)

Gab és a csemeték

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juhé! Lackó mégis tudja a verseket! Most hallom, hogy mondja Mesinek: "üvegben a törpe, megkérdeztem tőle, melyik színt szereted a legjobban, ban-ban-ban, legjobban. Kéket!" És mondja neki a Kipp-kopp kopogokot, a cirmos cica hajt, a nyuszi ül a fűbent, és most valami másikat is mondott, de nem hallottam a végét. Csak titokban adja elő, úgyhogy fülelnem kell!

:D:D:D:D:D::D:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szolnokra akarok költözni!!!! :D :evil: :D

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Kornél alszik, gyorsan bekukkantottam, aztán vasalok.

Benianya: én kértem a praktikus ötlwetek, illetve mindenféle ötletet, mert imádom a lakásokat nézegetni! Olyan jókat lehet tanulni belőlük! Kornél is szinte minden nap eszik husit, joghurtot is. Sajtot kevesebbet.

Juca: Kinga egy tünemény! Ezek szerint jól sikerült a lekvár :lol:

Klarka: :( De fel a fejjel, ahogy a lányok írták! Nagyon fiatal vagy még, s ott van Andris, aki erőt ad!

Gabella: "titokban adja elő" Ez nagyon tetszik! Milyen kis szemérmes! Tündéri!

Ex: szuperek a képek! Ha nem gond, engem is érdekelne, hogy mennyibe kerültek! S hányat csináltak?

Wkata: az építőipar nem egy álom. A férjem abban dolgozik, türelem kell hozzá. Csak Ő a ló másik oldalán van, így ők azok, akiket szidnak! :D Kitartást nektek, a végeredményt próbáld nézni!

Réka: nagyon rendes volt a férjedtől ez a buli. Én holnap megyek egy kis tanévzáró bulira, meg majd most lesz az igazgató nyugdíjas búcsúja is. Egy kicsit megyek kikapcsolódni. Addig anyu lesz majd Kornéllal, amíg a férjem haza nem ér a munkából.

Na, megyek házimunkázni!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Juca,
hogyan gyártod a legvárt?

meteor
 
 


Reni,
valami van a gépünkkel, szóval most csak egy nem túl jó minőségű telefonnyal készített képet tudok a Kisasszonyról felrakni.

Kép

meteor
 
 


Nagyon aranyos Pannika!!!!

Küldök neki valakit.... Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Rita!

Nagyon cukker! És ahogy figyel! :lol: :lol: :lol: ( Etetőszék, amiben ül?)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Klarka, jól csinálod, csak előre nézz!!! :)
Miért pont Szolnokra????

Lreta, OK, összefuthatunk, Peti már csak ebéd után alszik kb. 2 órát, de 8-13-ig és 17-20-ig bármikor hadra foghatók vagyunk. A köztes négy órában Peti dédizik. :)
Buli miatt irigy-irigy...habár ha kell, mi mehetnénk, mert van segítség, néha vágyom is rá, de akkor tutira közbejön valami, mikor meg szabad lenne az út, akkor meg kedvem nincs, úgy meg nincs értelme...

Juca, persze, hogy megkérdezheted, nem titok! 10000 Ft-ot fizettem kb. 400 képért, amiből 15-öt a fotós lány retusált ki, de a többivel is csak annyi lehet a baj, hogy sötét (mert hát nem tudtuk a fényt Peti után cipelni), de azt egy képszerkesztővel lazán ki lehet világosítani.
Lassan beéred Kofát a fotózásban. :D A meggylekvár gusztin néz ki, és ahogy nézem, Kingának is ízlett!

Bénianyu, mi csak azért csináltattuk, mert nekünk is volt (igaz, az nem volt ennyire "modern"), és ha már volt rá lehetőségünk, úgy döntöttünk, hogy Petinek is legyen sorozata...
Most megkuksiztam Peti internetes "naplóját", nálunk kb. két hónap kellett az első felállástól addig, míg valamibe kapaszkodva el nem kezdett lépegetni. Azután meg kb. 2,5 hónap, míg el is engedte a kapaszkodót. :)
A szobatisztaság egyébként nem biztos, hogy nemfüggő. Azért nézd meg, hogy a huszonévesek többsége már kétéves kor körül szobatiszta volt, óvikezdetre meg ágytiszta is. Azért a nyár jó apropó, ha nem erőltetjük, még eredményes is lehet...én is csak játéknak hozattam haza egyébként, én úgy gondolom, hogy addig, amíg beszédileg nem fejlődik odáig a gyerek, hogy jelezze, ha gondja akadt, élesben nem sok értelme van.
Hát nem tudom, de Peti tízhósan már napi egyszer kapott husis kaját (vagy másfélszer)...sajt az változó, de tejterméket is kap szinte minden nap. Ingyen busz??? Nálunk is bevezethetnék...de itt csak álom.
Figyi, ha a babák elkezdenek mászni-járni, a súlyukban addig tapasztalt gyarapodás értelemszerűen visszaesik, mert többet nem esznek attól, hogy torpedóznak...szóval emiatt ne aggódj. A súlya meg annyi, amennyi, épp ma beszéltem egy anyukával, az ő lánya két hét múlva lesz egyéves, és ő 9 kg...de egészséges, és ez a lényeg.

Kimike, ugye, milyen szupi az a ruci? :D A C&A-ba vettük, kuponra, féláron, direkt a fotózásra, azóta se volt rajta, pedig jó rá, 86-os.

Gabella, hiába, Lackó fiúból van, olyan igazi srác, nem akar "égni" anyu előtt. :D De biztosan édes lehet!!!

Wawel, fotós kérdésre a válasz fentebb. Pestieknek tudok ajánlani egy hasonló áron dolgozó fotóst, először vele beszéltem, mert egy szegedi oldalon találtam meg a címét, de aztán kiderült, hogy ő a fővárosban dolgozik inkább...

A képek édesek!!!

Na lépek, mert be kell mennem két receptért a rendelőbe, aztán meg posta, és megyek a gyerekért.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Reni,

igen, etetőszék. De ne is mond, az előbb kint voltunk a konyhában beleültetem amig készítettem a kajáját és valahogy kinyitotta a zárat és kiesett belőle.
Ez a második esése, elég rémísztő volt.
Szerencsére csak nagy ordíbálás volt, de nekem még most is dobog a szívem!

meteor
 
 


Meteor, szegény Pancsi. Nincs hozzá tálca? Úgy kevesebb az esély az esésre. Milán tegnapelőtt megint leesett az ágyról. De most nem sírt, csak nézett, hogy most mi a pálya...

Csajok, hol lehet juharszirupot venni?
Vendég
 


Sziasztok.
Mostanában felvett rossz szokásomhoz híven ismét csak felületesen olvasgattam végig amiket írtatok de azt megállapítottam, a gyerkőcök mind nagyon aranyosak, nagyot nőttek szépen fejlődnek.

Nálunk egyelőre túl sok jó hír nincs.Most költözünk az Ádámmal új lakásba hétvégén, elég szomorú időszak ez a mi kis életünkben, de azt hiszem, valahogy majd csak túléljük.
Furcsa lesz biztosan egy ideig egyedül élni, eddig még sosem éltem egyedül. Lehet hogy magányos időszak vár rám...

Ádám baba nagyon jól van. Gyönyörűen totyog, egyre beszédesebb, a blogon van fenn róla egy-két friss fotó.
Igazi kis gézengúz lett belőle.
(már a pizzát is simán benyomja, ha olyanja van)
:-)

Na megyek elteszem magam holnapra.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Tegnap lemaradt:

Ex!
Nagyon szépek a képek, nekem pont a tortás tetszik legjobban. Nem tudom, miért, írtad is, hogy az pont beállított volt, de akkor is nekem az jön be legjobban.

Móni!
Bioboltban és nagy áruházakban pl. Cora. Legalábbis ott láttam múltkor. El is gondolkodtam rajta, hogy mindig látom a filmeken, de még sosem próbáltam ki. Azóta se...

Rita!
Misi nem szokott kiesni, leesni, ő a fejét vágja a dolgokhoz... Pl. bekúszik szék alá, majd izomból feláll, jól bevágva a buksiját... Meg azért sokat botladozik, úgyhogy saját magasságából potyog ezerrel...
Úszással hülye voltam, elfelejtettem, hogy 6-ra a Délinél kell lennem egy étteremben, mert 15 éves érettségi találkozónk lesz :oops: úgyhogy most mégsem megyünk... tiszta dinka vagyok, még jó, hogy barátnőm számít az ilyen hülyeségekre és küldött még egy e-mailt ma, hogy ugye senki nem felejtette el, hogy holnap lesz az osztálytalálkozónk?! Már megírtam neki, hogy de igen, én elfelejtettem, és tök jó, hogy emlékeztetett rá. Pedig már úgy várom a dolgot, és mégis simán elmentünk volna úszni délután, akkor meg nem érnék oda...

Juca!
Lekvár és pici nőci piszok jól néznek ki! Meggylekvárt amúgy is imádom, idén sajnos nem lesz, mert a munkások konténere elérhetetlenné teszi az idei termést. Majd jövőre :-)

Építkezés továbbra is csak döcög, nincs tégla. Addig szigetelnek. Mondjuk minden munkás, aki itt van, elég jó fej, legalább ezzel nincs gondunk. Az átmenő, alkalmi 'szakbrigádok" embereivel már volt gond szakmailag, meg kettő elég bunkó stílusú volt, de szerintem ez szuper jó arány ahhoz képest, hogy eddig kb. 50 ember fordult meg az építkezésen. És ez a két ember egy délelőttöt volt itt összesen csak szerencsére.
De azért olyan jó lenne haladni...
A beköltözési időpont azért nagyon fix, mert anyám lakását úgy adtuk el, hogy nemrég aláírtuk a szerződést, szeptember elejéig kifizetik az egész összeget (nagyját hitelből, de valszeg simán kapnak), és anyámnak csak év végén kell kiköltöznie. Tehát tkp. visszabéreljük a lakást fél évre. Mi úgy hirdettük meg, hogy vagy visszabéreljük, vagy engedünk az árból. Ők ezt az utóbbit választották. Nekik ez azért jó, mert albérletben laknak, és tök hosszú a kikötött felmondási idő, így van idejük szólni, és elkezdődik a felmondás. Gondolom igyekeznek helyettük bérlőt találni majd - tehát nagyon kínos lenne, ha nem adnánk át a lakást a megbeszélt időre. Nagyon szimpi a pár, akik megvették, az ő fiuk kb. 1,5 éves, semmiképp sem szeretném őket szivatni a kiköltözés csúszásával, de anyámat sem szeretném a híd alá vinni...
Marad, hogy már nézzük, milyen munkálatokat lehet majd párhuzamosan futtatni, meg igyekszünk minden általunk biztosítandó cuccot előbbre beszerezni, hogy azon még véletlenül se múljon egy óra sem, hogy valamit később rendeltünk meg, vagy netán csúszik a szállítás... Úgyhogy most pont a burkolási segédanyagok (vízszigetelés, ragasztó, fuga) témájában művelődöm...

Na, megyek házimunkázni kicsit, jó estét mindenkinek!

Kata

Kép
wkata
 
 


Szép reggelt Mindenkinek :) ,

holnap hazautazunk Isti szüleihez, úgyhogy lassan el kellene kezdenem pakolni, de mivel Marci alszik, egy kicsit lazítok :D !

Ex, Ireta: ha minden igaz, akkor mi vasárnap leszünk Szegeden, ha gondoljátok a Vadasparkban találkozhatnánk, szerintem az nagyon jó program. Mivel nem tudom, hogy mikor érünk oda, ezért priviben elküldhetnétek nekem a mobilszámotokat. Bár Réka ti még lehet, hogy nem lesztek ott, mert azt írtad, hogy jövő héten mentek...

Juca: meggylekvár tényleg fininek néz ki, bár én nem szeretem a meggyet, a meggylekvárt elnyammognám :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: !

Meteor: szegény Pancsi, elhiszem, hogy a frász kerülgetett, amikor kiesett :( . Marci ma kétszer bukfencezett, mert tolta maga elött az etetőszékét és elakadt a szőnyegben, mert miért is ne, kitaláltam, hogy ma a szobában eszünk, na ennek ez lett az eredménye. Szerencsére semmi komoly.

Wkata: sokszor gondolok rátok az építkezés miatt. Nem egyszerű!!! Kitartást!

Gabella: Lackó nagyon ügyes, hogy így mondja a verseket, Mesi sokat tanul majd tőle. Amikor írtad, hogy milyen verseket mond, elgondolkodtam, hogy semmit nem tudok és ismerek (jobban mondva már mindent elfelejtettem...). Fel kell eleveníteni sok-sok dolgot, amit valaha régen mi is tudtunk...
Milyen nyelvből vizsgázott a párod és hogy sikerült neki, hogy érzi???

Húúúú csajok, úgy várom ezt a hosszú hétvégét, úgy terveztük Isitvel, hogy elmegyünk Kecskemétre az élmény és csúszdaparkba és elvisszük magunkkal a hugát és az öccsét is. Természetesen Marci sem marad ki a jóból :lol: ! Néztem az időjárás előrejelzést és hétfőre igazi kánikulát mondanak, ezért megyünk inkább vasárnap Szegedre, na meg persze a múzeumi nyitvatartások miatt.

Ha nem tudnék jönni, akkor mindenkinek szép hétvégét és ha hazaértünk jelentkezek :) !

Kép

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziaszok!

Gyors bekukk aztán rohanok tovább.

Marcy: vasárnap megyünk Szegedre, de nem tudom mikor érünk oda, mert előtte barátnőmnél leszünk Pesten, és lehet, hogy csak délután indulunk. Küld el a számod priviben és ha időben ott vagyunk akkor csörgök!

Ex: Ha a vasárnap nem jön össze, akkor majd később egyeztethetünk egy minitali ügyben. Ha más nem a Tescó, úgyis mindíg ott futottunk össze :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk Noémi igazi húsevő ragadozó. Nagyon ritka az olyan nap, hogy ne enne husit. Képes leenni a vajaskenyérről a sonkát, és akkor csak a sonkát eszi. Sajtot kb 3 naponta szoktam neki adni, joghurtot szinte minden nap kap. A főzelékeket csak úgy eszi meg, ha van benne husi:)))

Kitti: Nem leszel magányos, hisz ott van a gyönyörű kisfiad, aki mindíg fel fog vidítani, ha szomorú leszel. Mostmár olyan jókat lehet velük bohóckodni, és annyi csintalanságot csinálnak.

Meteor: Nálunk nem is kell, hogy kikapcsolja a csatot, valahogy kifordítja a vállát és kibújik, és ha már az egyik keze kinn van nincs megállás. A múltkor az etetőszékből átmászott az asztal tetejére annyi idő allatt amíg kivetem a mikróból a kajáját. Majd infarktust kaptam mikor látom, hogy ott táncizik az asztal tetején.

Tjuca: meggylekvár nyaminyami, nagyon jól néz ki, különösen Kinga pofiján :lol: :lol: látom neki is izlett.

Rohannom kell, de megpróbálok még jönni. Pussz mindenkinek!!!

Kép
Kép
lreta
 
 


sziasztok!

Eni!
Milyen nagy haja lett Marcinak!

Mi ma vágtuk le a Petiét 1mm-esre. Szegénykém olyan, mintha kopasz lenne, mert szöszi! Majd csinálok képet. Beraktuk egy szál pelusba az etetőszékbe és ott vágtuk le. Nagyon ügyes volt, tartotta a fejét és közben még be is tojt! :lol: Szóval jól érezte magát!

Képzeljétek, ma megyek lightos buliba. A barátnőmmel megünnepeljük, hogy túl van a vizsgaidőszakon! Szoptatásra jövök csak haza! Remélem minden rendben lesz! :roll:

Erről jut eszembe, hogy az uncsitesóm és férje 3 napra elrepültek külföldre kikapcsolódni és a 7 hós fiúkat a nagyszülőkre hagyták (akik az én keresztszüleim.) Háát, szerintem nagyon felelőtlenek. A nagyszülők Ukrajnában élnek, szóval szegények egy idegen országban, ráadásul Budapesten egy 7 hónapos gyerekkel, aki annyira nem is ismeri őket, mert csak 2-3 havonta tudnak jönni. Ők a fővárost nem ismeik annyira. A gyerek ebben a 3 napban állt fel először, kezdett fogzani.. Murphy törvénye!
Merészek voltak, mondtam is az uncsitesómnak. Persze, az itt lakó nagyszülők nem vállalták a gyereket!

Réka!
Milyen hely Balassagyarmat?

Rita!
Gondolom, jól megijedtél! Mi most, hogy levágtuk Peti séróját, láttam meg a hétfői balesetünk "eredményét"! Már sárga!

Wkata!
Jó kis idegzet kell egy építkezéshez! Misi arcocskája rendbe jött?

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok!

SOS!

Tud valaki egy jó Somlói galuska receptet? Konkrétan a krém érdekelne!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!

Légy'szi gyere és írj többet! Most nincs bölcsi. ugye? Kivel van Ádi? A nénikéiddel?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Köszi az érdeklődést, Misi arcán még látszik két heg, de csak kicsit, és egyáltalán nem feltűnő. Szerintem két napja sikerült róla normális képet készíteni, ha letöltjük a gépből a képeket és tényleg jó, teszek fel róla.

Somlóit mi pudingporból szoktunk és nagyon jó szokott lenni.

6 tojásos piskóta szétszaggatva, 1 dl tej + 2-3 ek rum keverékével meglocsolva, 10-10 dkg dió, mazsola, keserű csoki apróra vagdosva hozzákeverve, 1/2 citrom reszelt héja szintén bele.
Főzés nélküli pudingporból (pl. Gála) 1-1 vaníliás és csokis előírás szerint elkészítve.
Jénaiba rétegezve a piskótás keverék meg a pudingok. Csokipudingot hagyunk a tetejére, és azt megszórjuk főzőkakaóval.

Anyám receptje, és eddig teljes siker volt mindig :-)

Kata

Kép
wkata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?