Sziasztok Csajok!
A még egybenlévőknek kitartás, már nem tart sokáig
Az újdonsult anyuciknak és babuciknak jó egészséget, sok tejcsit!
Én meg vagyok-vagyok, csak hát így (már kétgyermekes anyaként) nem olyan egyszerű idehaza az élet
Szerencsére Bence imádja a hugit, állandóan puszilgatja, simogatja. Én néha hagynám egy picit sírdogálni, nem akarnék az első nyüffenésre felugrani, de ő nem hagyja. Ha megszólal a hugi, akkor ugrani kell
Röviden a szülésem (tényleg röviden, de ezt majd ti is meglátjátok):
5én kedden reggel 9re mentem ctg-re. Némi jóslót mutatott, de rendszertelenül. Vizsgálat következett, és a dokim közölte, hogy alig szűk egy ujjnyira vagyok nyitva, de még csak előre sem fodult a méhszáj. Nyugodtan menjek haza, persze ha bármi történik azonnal a kh-ba, de ő inkább azt mondja, hogy a hétvégéig baba lesz.
Hazajöttem, játszottunk Bencével, aztán ebéd, altatás. Leültem a géphez egy-két ügyet még elintézni, Bence felébredt. Szóval jó gyorsan elment a nap, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy nagyon kemény a hasam, és fáj a derekam.
Felhívtam hát apát, hogy ha nincs halaszthatatlan teendője odabent a melóhelyén, induljon haza, mert megyünk a kh-ba. Ez volt 1/4 4kor.
Ő hazaért 3/4 4re, én még pakolásztam, elrendeztem a gyermeket, felhívtam anyósékat, hogy jöjjenek rá vigyázni, stb.
Mentünk a kh-ba, beértünk 1/2 5re. Doki megvizsgált, majdnem két ujjnyi, a méhszáj előrefordult. Annyit mondott, hogy estéig baba lesz, várjam meg a szülésznőmet, és ha megvoltak a papírmunkák, akkor jön és burkot repeszt. Hát erre nem került sor, mert ahogy a szülésznőm megérkezett, eldurrant a burok.
Át a szülőszobára, jó erős, és iszonyatosan sűrű fájások következtek, de tényleg olyan sűrűen jöttek, hogy nem is volt köztük szünet, még egy igazi jó nagy levegőt sem bírtam venni két fájás között....
És hát 1/2 7 előtt 5 perccel meg is született Réka.
Szóval ennyire gyors volt....
De ennek is megvan a hátulütője. Az ennyire gyors szülés miatt Rékának bevérzett az egyik mellékveséje. Ami szerencsére semmi bajt nem okozott, ráadásul már felszívódóban van a vérömleny, csak hát gyógyszeres kezelést kapott rá a kh-ban, és nem engedtek haza minket, csak egy hétre a szülésre.
Remélem a még 3 egybe-mami-babinak is legalább ilyen könnyű szülése lesz, és ne aggódjatok, már mindjárt itt van a ti időtök is!
És hát a képek:
Pápá: Eszti