Pbori,
az elobb irtam, hogy mi az elejen 22 db pelust bettunk es 3 kulsot. A pelus sok volt a kulso szuken eleg.
Mi tavaly olyan 44 ezer ft korul fizettunk erte (szerinetm mar boven megterult), nem tudom, most milyenek az arak. Azota meg kellett vennunk 6 db kulsot (3 M-es, 3 L-es) ez volt meg olyan 10 korul. Plusz a Novotex pelenkabetet, ami 50 db 300 valamennyi a Tescoban. (DE miota en egyszer veletlenul kimostam egyett es nem lett semmi baja, azota ha csak pisilt a lany, azokat is siman kimosom 60 fokon. Nem mondom, hogy korlatlan szamu mosast kibir, de 2-3-at igen)
Az, hogy a kezdo csomag mennyi, nem tudom. Szerintem az elso 2-3 honapban kell a legtobb, amikor meg sokat kakil a baba. (legalabbis az enyem sokat kakilt, napi 5-6 kakis pelusa siman volt)
Mi kezdesnek megvettuk az egesz keszletet, mert tudtuk, hogy nem akarjuk papirpelenkba csomagolni, en meg tudtam, hogy nem akarok annyit vasalni.
Az teny, hogy az elejen nagyon nagy volt ra a pelenka, pedig nem volt kicsi baba, 3,5 kg-val szuletett. LEgalabbis a sima papirhoz kepest hatalmas volt. Es amig megvolt a koldokcsonkja, addig eldobhato pelust hasznaltunk. De aztan megszoktuk a nagy csomagot a laba kozott es ami a lenyeg, hogy a babat egy percig sem zavarta. Neha ugy tunt, hogy szinte "fejenall" a pelusa miatt
Most viszont mar az tunik fel inkabb, ha papirt kap, hogy milyen karcsu lett a popoja
Es meg egy nagy elonye volt a dolognak. Az ortopedian terpeszbetetet irtak fel. Amit mostanaban ugy kell hasznalni, hogy a papirpelenka+body fole rateszed a gumibugyit. Mi megvettuk es kb 2* ra is tettem a gyerekre. Teljesen beleizzadt es piros kiutesei lettek tole. Aztan azt tobbet nem is hasznaltuk. Maradtunk a sima moshato nadragpelenkanal es amikor mentunk vissza ellenorzesre, akkor megdicsertek, hogy milyen szepen helyrejott a csipoje.
szoval ezt hiszem, nagy beruhazas az elejen megvenni a keszletet, de utanna mar nincs vele kulonosebb koltseg.
En Vanishben aztatom, kb 2 havonta fogy el 2 L, ez kb 1200 ft, de ne mindig akciosan veszem es ugy 900 korul van.
Mosni mososzodaval mosom (Joszef krt-i Azurban vettuk, tavaly juliusban) 30kg volt 3000 Ft, meg nem fogyott el
Azt hiszem ez ugy 2-2,5 evi adag. Sot, azota az osszes feher cuccunkat ezzel mosom. Oblito helyett ecetet hasznalok vagy semmit. Na jo, neha beleontok egy kis Coccolinot is, de abbol is kb 1 fogy el egy honap alatt. (Ecet 120 ft, oblito 450). Ecet az elmegy 2 is, attol fugg, mire hasznalom meg.
A pelenkakat 60 fokon mosom mindenfele mas cuccal egyutt.
Es ami a fo, a gyerek popsijanak az elso 2 hettol eltekintve semmi baja nem volt meg. (Akkor Pamperst hasznaltunk huzamosabb ideig, jo voros is lett e feneke szegenykemnek).
Lehet, hogy ez szerencse kerdese is, nem tudom. Teny, hogy nincs extra erzekeny bore.
Meg az hozzatartozik, hogy ha hosszabb idore kimozdulunk itthonrol vagy orvoshoz megyunk, akkor en papirt teszek ra. De egy sima jatszoterezesre-setalasra nem.
macsek