Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boeske!
Nekünk volt egyházi esküvőnk!A férjem református én katolikus,de nem votunk sem bérmálkozók,sem elsőáldozók!Jegyesoktatásra jártunk de nem sokszor!Mégis összeadtak bennünket!
Az ellenőrzésről pedig annyit,hogy az unokahúgomék kislányának 2 hete volt a keresztelője Veszprémben!Nincsenek összeházasodva mégis megkeresztelték a kislányt!Kérdeztem,hogy ezt hogy csinálták?Azt mondták fizettek a papnak!
Hát akkor kérdezem én ki hazudik Istennek?
Na mindegy majd megoldjuk! :)

Vigyázz magadra!Drukkolok nagyon,hogy ne legyen semmi baj :!:

Vera!
Te is vigyázz :!:

Sziasztok!
Vendég
 


Alziza!

Az unokahúgodnak nem református keresztelője volt??Csak azért kérdem mert hál'istennek(szó szerint :) )szóval náluk nincs olyan szigor.Én is református vagyok(az egész családom)és én se járok minden vasárnap templomban(karácsonykor meg húsvétkor azért igen)én se vagyok vallásos,de azért hívő igen.Szóval nekünk minden simán ment(esküvő,keresztelés).Annak idején megkérdeztük a katolikus papot(mert a férjem az)hogy lehetne-e kat.esküvő(kedvezni akartam a páromnak és a családjának,akik hozzáteszem szintén nem annyira vallásosak)szóval közölték,hogy egy évig kellene járnunk jegyesoktatásra hetente,minden vasárnap templomba..stb..na ekkor a párom is feladta.Nagyon szép református esküvőnk volt,kersztény szellmeben de kötöttségek nélkül.Én se akarom leszólni a kat.egyházat,de néha tényleg túlzásba viszik ezeket a szigorkodásokat.Nem ezeken múlik szerintem.Van olyan emeber aki minden vas.ott ül a templomba és mégse úgy él ahogy kéne,és lehet olyan aki nem ül ott és mégis erkölcsösebb és tisztább lelkületű,nem?!
Szóval nekünk mindkét gyerek ref.lett és mostmár a férjem is velünk jön évente kétszer a ref.templomban.Azért a kat.papok között is van aki rugalmasabb,nem ragaszkodik ennyira a szabályokhoz(ahogy te is írtad a régi papról)meg kell találni ezeket.

A mensi első napját pontosan mikortól kell számolni?Lehet hogy hülye a kérdés,de akkor amikor elkezd barnázni vagy amikor rendesen jön a vér??A pé számolgatása miatt fontos.Azért hőmérőzök is.
Nekem a héten lesz csü-péntek fele a pé,jó lenne elkapni :oops:


Boeske!!

Remélem minden ok!!

Vera!!

Pihizz sokat,biztos minden ok lesz!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Aliziza!
Menjetek másik templomba, keressetek más papot. !!!
Barátnőméket össze adni nem akarták, mert már pár hónapos terhes volt, volt nagy botrány, de elmentek egy másik városba, és ott minden probléma nélkül összeadták őket.
Szerintem csak faluhelyen csinálnak ilyen dolgokat.

Én meg sem vagyok keresztelve, tehát a templomi esküvő kilőve. Ahhoz hogy megkereszteljenek templomba kell járni bla bla bla és ugye a végén meg kell gyónnom minden bűnömet. Kérdem én egy kisbabát mitől tisztítanak meg? Valahogy így mondta a pap: megszabadítalak eddigi bűneidtől, mostantól tiszta vagy............
Nekem sem a vallással vannak a problémáim, hanem tényleg az egyházzal. Ha valaki azt akarja hogy pap temesse, a családnak utólag az egyházadót vissza kell fizetnie.
Tényleg ha valaki most keresztelkedik meg annak is? Vagy ha valaki 45 évesen tér meg? :shock: :shock:
Na nem ragozok tovább....................

Szép napot!!!!!

Csók

Nyusz 8)


iwiw: angyalkáink az égben
nyuszifülû
 
 

 
 

Sziasztok!

Panny!
Az unokahúgomnak is katolikus templomban volt a keresztelő!
Na mindegy érdekes ez az egész!
Bemásolnék Neked valamit!:

Az ovuláció idejének meghatározására számos módszer létezik, ezeket alkalmazhatjuk önmagukban, vagy egymással kombinálva, de 100%-os biztonsággal csak ultrahanggal lehet kimutatni, hogy valóban megtörtént-e a peteérés és a tüszőrepedés a ciklus során. Ezért azoknak, akik 1 év próbálkozás után sem esnek teherbe, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulniuk.

Az ovuláció 28 napos ciklus esetén a 14. nap körül valószínűsíthető. 28 napostól eltérő ciklusok esetén a menstruáció első napjától visszaszámolunk 14 napot, és így megkapjuk a tüszőrepedés (valószínű) időpontját. A ciklus első napjának a menstruáció első napját tekintjük. Vannak, akiknél a menstruációt néhány napos pecsételő vérzés vagy “barnázás” előzi meg, ez nem számít, azt a napot vegyük a menstruáció első napjának, amikor először jelentkezik rendes vérzés. Több napig tartó pecsételés, “barnázás” esetén azonban érdemes orvoshoz fordulni, mert hormonális problémákra utalhat.

Vannak olyan nők, akiknek éppen az ovuláció idején jelentkezik kis mennyiségű vérzés, barnás folyás – nos, ők szerencsések, mert pontosan tudják, mikor ovulálnak! Mások megérzik a tüszőrepedést, rövid ideig tartó szúró fájdalom vagy menstruációs görcshöz hasonló fájdalom formájában. Ez azonban rendkívül szubjektív, azoknak, akik szeretnék meghatározni az ovuláció pontos időpontját, érdemes valamilyen módszerrel figyelemmel kísérni néhány, vagy akár minden ciklust.

Eddig a másolás! :lol:
De azért én hozzáfűznék valamit a hőmérőzéshez!
Veránek már írtam erről e-mailben!
Én sokáig csináltam a hőmérőzést!Külön kis füzetem volt amibe mindent,de mindent beírtam ami éppen az aktuális hónapban történt!Aztán egyszer megkérdeztem a professzort,hogy hogy van ez a hőmérőzés mert nekem igazából akkor sem mutatott semmit a görbém amikor a vérvétel szerint volt peteérésem!?
Azt mondta,ha nem akarok begolyózni abbahagyom a hőmérőzést meg ovulációs teszteket!!
A hőmérőzés hátránya,hogy macerás és a legkisebb betegség,gyógyszerszedés,kialvatlanság,stressz is befolyásolja!
Tehát nekem nem nagyon jött be!Sőt még jobban stresszeltem tőle! :roll:

Na most,hogy egy egész regényt írtam befejezem!

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Felháborító, amit egyes papok megengednek maguknak.

Tényleg örülhetnének, hogy meg szeretnék a szülők kereszteltetni a piciket.

Hétvégén végre megjött az egyébként utált mikulás...
Ezért voltam én annyira érzékeny.
Már csak az hiáényzik, hogy lassan egy poiz tesztet lássak...
Elvileg már simán lehetne...

Szóval most már kezdek magamhoz mtértni, és kicsit megnyugodni...

Köszi a biztató szavakat mindenkinek!

Boeske, hogy vagytok? Nem nagyon "láttalak" az utóbi napokban.


Üdv. Mindenkinek.

Rönééé



Kép
röné
 
 


Röné!
Örülök, hogy jobban vagy.

Lányok!
Kérlek Titeket, hogy ne haragudjatok rám, de tényleg. Nem akarok megbántani senkit, de muszáj még egy két dolgot hozzáfűznöm a keresztelőhöz.
A keresztség nem egy szép szokás, vagy népi hagyomány. Semmi értelme, ha az ember nem gondolja komolyan. A szertartás része a hitvallás és az ígéret a szülő és keresztszülő részéről, hogy a gyermeket hitre nevelik. Mi értelme úgy ígérgetni, ha úgysem gondolja valaki komolyan? Így csak színjáték az egész.
Tényleg ne haragudjatok rám, de fáj nekem, hogy ami számomra szent, az másnak csak egy szép ünnepség.

Lassan indulok UH-ra.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Boeske!
Én nem haragszom Rád és kérlek Te se haragudj Rám! :lol:
Mint már írtam a nagymamám nagyon vallásos volt!Nem gondolom azt,hogy nincs Isten,de nem járok templomba!
De mi van ha a gyerekeim egyszer szeretnének?Vagy olyan párt találnak magugnak?
A hitre nevelés nálunk valóban nem úgy történik,mint vallálsos családoknál!Nem járunk templomba,de már voltak!
Ismerik "nagyjából" a Bibliát mert Alex már régebben Zina pedig most nem rég olvasta ki azt a képes bibliát amit még én kaptam gyerekkoromban!Tehát nem zárkózunk el teljesen a vallástól,és vannak az ismerőseink között akik rendszeresen járnak templomba,és ha a gyerekeink egyszer szeretnének nem fogjuk tiltani nekik!Ezért szeretnénk ha mindegyik meg lenne keresztelve!

Nagyjából ennyi!De én nem vitát szerettem volna kirobbantani csak leírtam mi történt!
TÉNYLEG KÉRLEK,HOGY NE HARAGUDJ!!!!!JÓ? :lol:

Vigyázz magadra!Kíváncsian várom az eredményeket az UH-ról!! :)

Sziasztok
Vendég
 


Alziza!
Ne butáskodj, dehogy haragszom! :)

Minden rendben, nem tudjuk mi volt az a kis vérzés, de semmi nyoma.
CRL: 1,7 cm, és úgy rugdalózik a kis lábaival, mint egy béka.
Mehetek a védőnőhöz, meg a háziorvoshoz, és (ami nekem újdonság) EKG-ra is elküldött. A fiúkkal nem mentem, most meg kell. :?: Na mindegy, ezen ne múljon.

Vera?
Hogy vagy?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske!!

Nagyon klasssz hogy minden OK!! :D
EKG-ra nekem mindkétszer kellett menni.Neked nem?!
De jó neked,úgy írigyellek... :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat és a válaszokat!

Sheila! Gratulálok a babádhoz, csak most tudtam meg, hogy terhes vagy!!! milyen jó neked, hogy már a 12. héten jársz!

Pár napot a Balatonnál voltam, biztos ami biztos inkább nem mentem be a vízbe, majd el olvadtam a parton. Olyan érdekes, hogy tele volt a part bikinis, szülés előtt álló kismamákkal. Én szabad gondolkodásúnak tartom magam, de szerintem mégse illik óriási hassal egy szál tangában és bikinifelsőben mászkálni.

Nyüszifülü: én is átestem ezen a depis időszakon, amin most te is. Én május végén szültem volna, a szülés körüli időszak tényleg nehéz. Utána megnyugodtam. És érdekes módon pont ekkor terhes lettem. Pedig most nem akartam, mert éppen a tengerparton csücsülnék most, de a terhesség miatt visszamontuk az utat.
Pszichológus nekem nem segített, csak egy csomó nyugtatót és antidepressziánst írt fel, hogy szedjek. Talán egy magánorvos a lelki részével is foglakozik.Én a második szülésem után voltam kineziológusnál. A módszer lényegéről nem sokat tudok, nekem a kineziológus hölgy stílusa és módszere nem tetszett. Gyakorlatilag be akart nekem magyarázni dolgokat, pl: amikor elmondtam, hogy volt egy vetélésem, akkor arra az volt a válasz, hogy én tehetek róla, mert nem akartam eléggé a babát és az inkább megölte magát, és azért lett a vetélés.

Nemrég olvastam egy könyvet a depresszióról, (lényegében a depresszió nem más mint önsajnálat). Ha a dolgokat nem úgy fogjuk fel, hogy meg kellett volna történnie, hanem úgy , hogy jobb lett volna ha megtörénik, de ha nem sikerül, akkor tovább lépünk, akkor nem leszünk depisek. Szülés körüli időben én is azt mondogattam, hogy nagyon sajnálom, hogy most nem született meg ez a baba, de sajnos biztosan nem lett volna egészséges, ezért történt a vetélés.
(nem pedig úgy fogtam fel, hogy meg kellett volna születnie, és milyen szerencsétlen vagyok, hogy nem sikerült, és most babáznék, mert szülnöm kellett volna- remélem érződik a különbség).

Holnap megyek dokihoz (magánba), ahhoz aki műtött. Felhívtam a régi orvosomat, de 6 hét szabira ment (akkor is szabin volt ,amikor elvetéltem, nem is jött be miattam).
Sheila: a Telkiben mennyibe kerül egy szülés? Ott is választani kell egy orvost, vagy az éppen ügyeletben lévőnél történik a szülés?

babicskó
 
 


Onnan tudom ,hogy kislány, hogy a kínai fogamzás naptár szerint és a sejtmegújulásos módszer szerint is lánynak kell lennie (a másik két gyerekekmre is visszanéztem, és ott is mindkettőre stimmelt).

Vizitdíjjal kapcsolatban nem találtam meg a rendeletnek azt a részét, hogy csak kiskönyv kiváltása után nem kell fiztni, de a rendelőben is ezt mondták (pedig már az orvosi igazolás is bizonyíthatja a terhességet pl. ha van szívműködés). mindenesetre én csak a 12. hét után váltom kis a kiskönyvet (remélem :shock: )

babicskó
 
 


Sziasztok!

Boeske!
Örülök a jó híreknek! Kép

Lányok,tegnap este mit látta?!
A baj igazából az,hogy a gyerekek is látták!Mentünk este 6-körül Corába!Útszélén lányok!Ezt már megszoktuk :!: :?:
De az egyik bugyiban és melltartóban :!:
Hová jutottunk :?: :?:
Lassan már csak úgy lehet elindulni,hogy bekötöd a gyerek szemét! :evil:

Sziasztok
Vendég
 


Bocsi de a láttamnál lemaradt az m!
Vendég
 


SZIASZTOK!

boeske!Jó, hogy minden rendben van. :)

Én is voltam uh-n, szerencsére minden rendben. Bár hiányoltam, hogy nem adtak képet. Tudom, hogy semmit se látni rajta normálisan, de szegény férjem már annyira látni akarta...

Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de Ti mikor kezdtetek el babacuccokat vásárolni? Tudom, hogy még elég korai erre gondolni, csak egyszerre kicsit sok lenne minden szükséges dolgot beszerezni.

üdv.

Kép
magdica
 
 


Sziasztok!

Magdica!
Szerintem még ráérsz!Bár tudom,hogy ilyenkor az ember mindent megvenne ami megtetszik neki! :lol:
Nekem is volt olyan ami nagyon megtetszett és meg is vettem!
Ruhát nekem nem sokat kellett vennem,mert a barátnőmék akkor jöttek haza Amerikából és egy csomó mindent hozott!
A nagyobb dolgokat,pl. babakocsit,kiságyat csak kinéztem,hogy milyet szeretnék(babakocsiból már évek óta tudtam milyet),aztán úgy gondoltuk,mielőtt befekszek a klinikára megvesszük!Az már más kérdés,hogy 3 héttel előbb szültem,(még a bőröndöm sem volt összepakolva!)így a férjem mindent egyedül vett meg! :lol:
Még jó,hogy előtte héten kimostam és kivasaltam a baba ruháit és összekészítettem miben hozzuk haza! :roll:
Szerintem most még csak nézelődj,gyűjtsd az információkat!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Boeske!
Milyen jó neked, biztos fantasztikus lehetett látni ahogy kapálózik!
Én most pénteken megyek UH-ra de lehet, hogy nálam még a szívdobogást sem látják. (Azért titokban reménykedek :D )

Kérdezted hogy vagyok: idáig egészen eddig émelyegtem, ma reggel szerencsére még elkerült. A mellem továbbra is feszül (kéne venni egy nagyobb melltartót), meg sokszor ásítozok.

Alziza!
Az a baj, hogy szerintem ahogy megépül az új Duna híd egyre több lesz belőlük. SAjnos szerintem a hatóságok sem lépnek fel ellenük. Az viszont érdekes lesz, hogy az ember mit mond a gyerekeinek, hogy miért van a nénin csak bugyi meg melltartó.

Babicskó!
Neked mekkor a manód? Voltál már UH-on (bocs ha már írtad valahol).
Undorító amit a kinezológus mondott a manódról. Milyen jogon mond ilyeneket az, aki nem is ismeri az embert?

MAgdica!
Neked mondtak méretet a manóra?
Bocs, de mostanában ez a mániám, hogy mindenkitől azt kérdezem, hogy mekkora a manója, de egy kicsit félek a pénteki UH-tól, hogy mekkorának kéne lennie az almamagomnak.


Üdv mindenkinek:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Alziza!

Ismerős a Cora irányában fellelhető lány-gárda...Én is minden alkalommal hüledezek :oops:

Vera!

Ne aggódj!! :) De egyébként teljesen normális a reakciód.
Én amikor másodszor voltam terhes,folyton az előző terhességem leleteivel,uh-val hasonlítgattam az értékeket :)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Vera: egy UH-n voltam (9 nappal ezelőtt), egy 6 mm-es petezsákot láttak. ma megyek magánrendelőbe először ahhoz az orvoshoz, akit választani szeretnék, remélem lesz UH-ja. Már nálam is kéne látni szívműködést, hiszen az 5. hét végétől (KB a fogamzás után 22 nappal) elkezd verni a szív. A te manód szíve már biztosan kalimpál, persze uh géptől függ, mennyire jó a felbontás, és látszik-e.

Magdica: én kb a 6. hónaptól vásároltam babaruhát, mert akkor éppen babaheteket tartott az egyik hipermarket. Szerintem a hipermarketekben elég olcsón lehet vásárolni, én hüledezek a bababoltok árain. (kb dupla-tripla annyiba kerül minden).
62-es mérettel érdemes kezdeni, ez kb a 1-2 hónapig jó. Igazából kb fél éves korig hihetetlen gyorsasággal növik ki a babák a ruhákat.
babakocsi, kiságy, pelenkázó stb: érdemes figyelni az anyák lapja és babamagazin újságban a havonta megjelenő kuponokat. így olcsóbban lehet vásárolni. Egyébként kiságy, pelenkázó, járóka, etetőszék vásárlásánál megfontolandó, hogy "használtan" vegyél egyet.

kismamák: nektek nem szúrkál hasatok? Csomószor nyílalásokat érzek a méhemben, olyat mint kaparás után. csak ha nyugton vagyok akkor múlik el.

babicskó
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok.
Amikor az uh-s lelettel mész a védőnőhöz a kiskönyvért, onnantól nem kell fizetni. Legalábbis nálunk így van.

Babaruhák: hát nem tudom mikortól érdemes vásárolgatni. Én a tavalyi után semmit nem fogok venni, amíg a kórházban leszek, a férjem összerakja majd a kiságyat, meg kimossa, kivasalja a ruhácskáit. Elég talpraesett férjecském van, így mindent rábízhatok.
A félsz ugyanúgy bennem van, de a lehető legpozitívan állok mindenhez, hogy mégegyszer nem történhet meg a dolog.
A mi kis pocaklakónk egyre aktívabb, imádom mikor rugdos.
Ma voltam a védőnőnél, minden rendben van. Múlt héten voltam dokinál, ott is ok volt minden.

Vera: nekem 7 hetesen volt 11.4 mm, 11 hetesen 4 cm, utána nem mérte, most 21 hetesen 20 cm felett van.
Szerintem ne aggódj a méretek miatt, mindenkinek máshogy nől a babója. Lehet, hogy az elején kisebb, de közbe behozza a "lemaradást" és a végén, mikor megszületik, nagyobb lesz, mint akinek ugyanennyi idősen nagyobb volt a babója.
Remélem érted, amit írtam, nem volt túl bonyolult.

Néha én is hasonlítgatom a tavalyihoz, de köztudott, hogy minden terhesség más, ezért az adatok is mások.
Ettől még lehet szép nagy babád, de ha kisebb, az sem baj. Egyrészt majd idekint megnől, másrészt pedig tovább élvezheted, hogy pici.
Ez az én véleményem, nem akartam okoskodni, csak segíteni.
Vendég
 


Sziasztok!

Babicskó!

Reménykedek én is hogy kalimpálást fogunk látni. A szúrkálás nekem is előfordul úgy napi 1-szer 2-szer. Megfigyeltem, amikor hirtelen állok fel, vagy hirtelen mozdulatot csinálok. Szerintem a szervezet így jelez, hogy nem kéne ilyeneket csinálnunk.

Chrissy!
Olyan jó neked, már rugdos. Szeretnék én is már ilyen idős terhes lenni mint te!

Na búcsuzom, mert megjött a párom:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Vera!

Igen, a szervezet egyből jelez, ha vmi nem oké.
Én is nagyon vártam már, hogy megmozduljon. Ne legyél türelmetlen, élvezni kell minden napot, mert olyan hamar eltelik a 9 hónap. És ez a legjobb és a éegszebb az egészben. Persze ami szülés után van, az is szép és jó, de az más.
Úgyhogy ne légy türelmetlen, itt vagyok veled és a többiekkel és hamarosan boldog anyukák leszünk mindannyian.
Amúgy mikorra vagy kiírva? Vagy még nem tudni?

Egyelőre ennyi, írj, ha vmi kérdésed van.
Vendég
 


Kép
Végre egy kis élet! :lol:

Magdica és Babicskó!
A ruhaméretekről szeretnék mondani valamit!
Igazából a baba hossza és a rugik számozása közt nem sok összefüggés van!
Alex 3300g-al és 49 cm-el,Zina 3400g-al éa 50cm-el született!
Mindkettőnek 50-es rugit vittem be és bőven lógott rajtuk!
Mindkettőnek volt olyan 56-os rugija ami még 2-3 hónaposan is jó volt rájuk! :lol:
Zalán 3 héttel előbb született Ő 2760g volt viszont tuti rosszul mérték,hogy 52 cm! :roll:
Az 50-es rugiba eltűnt a gyerek! :)
Ma már szerencsére lehet kapni 44-es és 46-os rugikat,nekünk venni kellett! :)
Zalán most 10 hónapos elmúlt de még van 68-as cucca!

Tudom,hogy sokan praktikusnak tartják,hogy nagyobb rugit vesznek,de én mindíg azt gondolom,hogy nem lehet olyan kényelmes amikor belegabalyodik a baba!Volt olyan amikor Zalánt úgy vettem ki az ágyából alvás után,ha egy bővebb rugi volt rajta,hogy akeze bent volt a teste mellett,a két lába pedig egy szárába! :lol:

Egyébként nagyon jók vásárlásra a bababőrzék!Ott tök jó cuccokat lehet kapni aztán meg el is tudod adni!Tényleg jó,én szeretem!

Kismamák!Örülök,hogy minden rendben van Veletek!

Vera!
Ne izgulj!Rendben lesz minden!!!!!

:lol: Kép
Vendég
 


Sziasztok!

tegnap voltam orvosnál. Nem történt semmi. Azt mondta, hogy a 12. hétig nem tekinti terhesnek a nőket, mert addig bármi előfordulhat. majd csak a 12. hét után fog megvizsgálni vagy beutalót adni. Az orvos sajnos nem uh-zik, a rendelőben van uh gép, de arra külön szonográfus van, akihez külön be kell jelentkezni és külön fizetni. majd 3 hét múlva kell oda mennem egy uh-ra.

Jövő héttől táppénzre szeretnék menni, hát még nem tudom hogyan vesznek fel, ha nincs is papirom a terhességről. Valószínű megint mehetek a kerületi rendelőbe, hogy adjanak egy igazolást (és akkor viszont megvizsgálnak, (nem szeretem mikor nyomkodják a méhemet, mert utána begörcsölök).


Ja ! s írt fel az orvos Utrogestant! Napi 3*1-et mondott, de a recepten 3*2 van. valaki használja ezt tőletek??? Sheila, te igen?
ez egy hormonkapszula, ugye?

babicskó
 
 


Sziasztok!

Régen nem írtam már ide,de azért gondolom sokan emlékeztek még rám.(aAki nem,annak írom,hogy van egy 10 éves fiam,majd jött egy spontán vetélés,egy magzatelhalás műszeres befejezéssel és egy kémiai terhesség).Most megint babát várok.A doki szerint 7+2 nél tartok. :D

Babicskó!

Miattad jöttem,hogy írjak neked.Én is használom az utrot és sheila is használta a 12. hétig.Ez progreszteron tartalmú hüvelykúp és segít fenntartani az első trimeszterben a megfelelő progiszintet a baba fejlődéséhez.Fontos,hogy ha elkezded végig kell használni a 12. hétig.Nekem nagy megnyugvást jelent és hiszek benne,hogy így fog sikerülni.Nos ami a dokidat illeti én nem vagyok benne biztos,hogy a legjobb helyen vagy.Mi az,hogy nem vizsgál meg? Engem kézzel nem vizsgál jelenleg,tehát véletlenül sem nyomogatja a hasamat,viszont már volt 2 UH-om,amit ő végez a magánrendelésén és 2 hetente vár az előzmények miatt.Szerintem keress egy másik dokit.

Sok sikert

Eszter
anubias
 
 


Kép

Vera!
Szúrkálás nekem is volt,és valóban mindíg a hirtelen mozdulatoktól!
Írtam már Neked,hogy én különösen parás vagyok (Főleg ha terhes vagyok,3 vetélés után meg pláne!),mindíg a barátnőmet hívogattam,hogy neki volt e ilyen vagy olyan(éppen mit éreztem)!Hiába szültem már,régen is volt meghát tényleg féltem mindentől!
A dokit is megkérdeztem erről a szúrkáról!Azt mondta ez semmi!Minden változik ilyenkor,a méh is és mozog,feszül stb.,csak mi nem mindíg érezzük!Meghát tudod "az alhasi vérbőség" :lol:
Úgyhogy,nyugi!Holnap már látod dobogni a kis szívecskét! Kép

Babicskó!
Szerintem hívd fel a dokit,mert úgytudom ez mindenkinél más!
Van ebből kúp is kapszula is,és az orvos dönti el melyiket és mennyit kapsz!Az a tuti,ha megkérdezed! :lol:

Sziasztok Kép
Vendég
 


Helló!

Babicskó!
Látom,hogy Eszter már közben írt Neked!
A dokival kapcsolatban osztom a véleményét,csak nem akartam megint én okoskodni! :roll:
De szerintem is elég fura az,hogy 12 hétig nem tekint terhesnek! :?: Akkor történnek a legfontosabb dolgok ott bent!
Szültem 3 gyereket,elvetéltem 3×,de ilyet még nem hallottam!
Bocsi!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az infókat! :) A szomszédasszony ellátott egy csomó kismama újsággal, úgyhogy mindent alaposan tanulmányozhatok. 2 napja gondoltam, veszek magamnak valami ruhát, mert az eddigiek már szűknek bizonyulnak, de a végén nem lett belőle semmi. Biztos nagyon hülye méreteim vannak, így rászedtem anyut, hogy inkább varrjunk pár felsőt meg nadrágot.

Szétnéztem pár bababoltban, és eléggé elhűltem az árakon. A használt cuccok is jó kis pénzbe kerülnek. A múltkor a corában csak pár ezressel volt drágább a babakocsi, mint ami itt volt használtan.

Uh-n 7 hetesen voltam, akkor 29 mm volt a petezsák, s mivel háromszor is rákérdeztem, hogy biztos van - e életjelenség, megmutatták a szívhangot. :)

Engem az orvos rögtön kiírt táppénzre, mikor elmentem hozzá. Mi az, hogy addig nem terhes valaki, amíg nincs túl a 12. héten?! Igaz, ami az előző orvosomat illeti, ő is azt mondta, ami el akar menni, az menjen. Hát a mostani meg mindent megtesz azért, hogy maradjon. Igaz, mikor aggodalmaskodtam a szúrások miatt, mondta, hogy ha baj van, nincs az a gyógyszer, amivel meg lehetne állítani a vetélést, de ez úgyse lesz, ne pánikoljak!
Hirtelen mozdulatoknál nekem is fáj, de olyankor gyorsan ráteszem a kezem, picit simizem azt a részt és elmúlik.

Sziasztok!

Kép
magdica
 
 


Sziasztok!

Babicskó!

Osztom az előttem lévők véleményét. Nem tart terhesnek amíg nem vagy 12 hetes? Pont ebben az időben történnek a legfontosabb dolgok! Meg nem UH-zik és ezért külön fizetsz egy másik orvosnak? Szerintem keress egy olyan orvost, aki hajlandó megvizsgálni (itt most nem azt értem, hogy megnyomkodja a méhedet, mert azt tényleg ne csinálja. ), de igenis fontos, hogy UH-on már az elejétől végigkísérjék a terhességet, fontos azt tudni, hogy x időnként nőtt-e a magzat, illetve hogy beindult-e már a szívhang. Ezekből az adatokból a doki később pontos szülési időpontot tud majd felállítani.
Az utrot énis használom, 6 x 1-et, nekem nagy biztonságérzetet ad, meg azóta nem görcsöl úgy a hasam. Igaz kicsit macera a kúpot 4 óránként hazsnálni, de mindent a babáért.

Magdica!
A simi aranyos volt :) , majd énis kipróbálom. Bár én inkább beszélni szoktam ilyenkor hozzá, hogy manóka, ne bántsd ennyire anyut, meghogy manóka most nem hányunk (ez eddig mindig bejött, mert még 1 x sem hánytam).

A ruhákkal én úgy vagyok, hogy most ittbent (a munakhelyemen) a gatyám ki van gombolva és a cipzár le van húzva, mert már nyomja a hasam. :) Anyu szerint ennek nem kéne még így lennie ilyen korán, pedig már 4 napja a kajám felét mindig a munkatársnőm eszi meg.
Szóval hamarosan nagyobb melltartót és gatyákat kell majd vennem.

Üdv mindenkinek:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Magdica!
Ha használt cuccot szeretnél,arra hidd el tényleg a legjobb a bababörze!
Előszőr is ott látod,hogy kitől veszed,másodszor sokkal olcsóbb mint egy használtruha boltban,mert itt saját maguk adják el az emberek,és nincs rajta valaki másnak a haszna!Babakocsit is tudsz venni,kiságyat,stb.
Azt hiszem október közepén lesz a következő!Ha érdekel majd megírom pontosan ha már tudom!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon régen jártam ebben a topikban,igazából számomra szinte mindenki új,de most megesett Babicskón a szemem.Borzasztó,hogy egyre többen lesznek,akik ide kényszerülnek

Babicskó:Örömmel tapasztalom,hogy sikerült,de csak csatlakozni tudok az előttem szolókhoz,hogy keress egy másik orvost.Az első 12 hét szinte a legfontosabb időszak.Persze a többi is.Minimum a 2UH a 12 hétig.

Bocsánat,hogy bepofátlankodtam,mindenki nagyon vigyázzon magára,akinek még várni kell,kitartás!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Drága Babicskó!

Most jöttem vissza egy mini-nyaralásról :)

szóval: szerintem is keress másik dokit...
én a Telkiben is már a második dokit "szaggatom", az első asszisztálta a két vetélésemet és fejezte be műszeresen.
Amúgy kedves volt, de szakmailag nagyobb biztonságban érzem magam a mostani dokinál...és babonából is :)

én is használtam az Utrot, ill. most is használom, bár az eddigi napi 2x1 helyett, ezen a héten már csak 2 naponta 1-et, hét végén már teljesen leállok.

Nekem is nagy biztonságérzetet adott, mint Eszternek. :)

írok privit is Neked,

ne aggódj, és vigyázz a Picurkára! :)

Ancsa!

Neked is szívből gratulálok :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Nyuszifül

Csak gratulálni szeretnék Neked az esküvőd alkalmából! :) Sajna az iwiw valami miatt huncutkodik... így nem tudtam elküldeni a levcsit.. néha nézz be az augusztusiba.. a lányok nagyon várnak ám! Bebi hozta a hírt ha jól emlékszem, hogy valami készül körötted... a lányok teljes transzban vannak... mind gratulálni szeretne.. gyere át, legalább a virágokat leszakítani, kislány! :)

Sok puszi mindenkinek!

A régi ismerősöket (Tontica, Boeske) a teljesség igénye nélkül... soxor ölelem!!!!
Piroska

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Nyuszifülű!
Valamiről lemaradtunk?
Hát akkor én is gratulálok! Kép
Vendég
 


Sheila:Köszönöm szépen,én is hasonlóképpen..........,de a félsz állandóan bennem van,és szerintem nyugogt csak akkor leszek,ha már a karomban tartom a babám............................

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Hááátttt :oops: :oops: :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy gondoltuk történjen már velünk valami jó is. :):):):):):):):):):)
Szombattól asszonypajtás leszek ,meg nej.HEJJ!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:




Aprócska kérdés: a menyasszony melyik oldalon megy? Vagyis ül. ? :shock: :shock:

Gyorsan elintézzük, 15 perc, után kaja, ivászat, nászészaka, mézesnapok(hetekre nem telt.) Kemény hat fős buli:) :)
Volt is ezért botrány, de majd mesélek!!

Pusszancs !!!!!!

Nyusz
nyuszifülû
 
 


Szia Nyusz!

A menyasszony a férj jobb oldalán megy és ül is.

Én is gratulálok nektek. Aztán kérünk képeket!
Vendég
 


Nyusz!

Akkor te is beállsz a feleségek sokaságának sorába.. :D Jó is az!!! :lol:
Sok boldogságot!!! :)
Egy másik topicban már olvastam arról ahogy írtál a párodról..hát mit mondjak nagyon szerencsés vagy mert tuti pasid van :lol: :wink:

Basszus, én már nem emlékszem hogy melyik oldalon ültem,álltam(már van annk 6 éve :oops: )de isi bizi megnézem a képeket.......ciki,mi??!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny! :):) Igen beállok. :)
Azt mondták a kolléganőim. HÁT NEKEM SE LEGYEN MÁR JOBB!!! :):):):):):):):)
nyuszifülû
 
 


Sziasztok!

Nyuszifülű!

Ahogy Chrissyy is írta a jobb oldal a Tiéd! :lol:
Tök jó!
De miért csak ilyen kicsi buli!
Majd beszámolót és képeket kérünk! :lol:

Sziasztok
Vendég
 


Alziza! Azért mert már egyszer szerveztünk egy óriási lagzit, már minden meg volt, még a menyasszonyi ruhám is megvéve, a birka is megvéve előre., zenekar, vőfély..stb......szóval minden...Amikor közbeszólt az élet, kiderült hogy kisbabánk lesz, lemondtunk mindent, mivel egy héttel előbbre lettem kiírva, mint amikorra az esküvő dátuma volt.:) Buktunk egy csomó lóvét, de nem bántuk, mert repkedtünk a boldogságtól. :):):)
Aztán történt ami történt, pici fiunk örökre elment, mi meg ott maradtunk ismét ketten.
Úgy gondoltuk történjen már velünk valami szép dolog is velünk az életbe, gondoltunk egyet, és 5 héttel ezelőtt bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőnél. :):):) Nem akarunk bulizni (van is családi botrány miatta), ne súgjanak össze a hátunk mögött, nem kell sajnálkozni. Anyósom bepukkadt, merthogy mit fognak szólni a rokonok??? Hát nem érdekel. Úgy adja elő magát mikor elmondja valakinek hogy összeházasodunk, mintha temetésre kellene menni. :shock: :shock: :shock: Nem bocsájta meg nekem hogy nem tudtam a fiának családot adni.Megértem őt. De megbékél egyszer velem, talán ha lesz újra unoka. Remélem.


Sok sok puszi nektek!!
Szorítsatok hogy ne bénázzak!!! :):)


Pusz
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Sziasztok!

Értem! :(
Miért bénáznál?
Anyóssal ne törődj!Sőt,szombaton semmivel ne törődj csak légy boldog!Jár Neked! :lol:

Szia
Vendég
 


Jaj! Az előző természetesen Nyusznak szólt!
Bocsi csak ma kicsit bamba vagyok! :roll:
Vendég
 


Sziasztok!



Voltam UH-on: :lol:

CRL 5 mm! (azaz nőtt az előző 1 mm óta). És dobogott a szive!!!! Elsírtam magam ott, meg utána is amikor kijöttem a vizsgálóból. Azt mondta, hogy 6 hetes terhesség.
Ti hogy tudjátok, mikortól van szívhang, nem csak a 6. hét végén van? Mert akkor már a 6. hét végén vagyok!

A vizsgáló doki mondta, hogy van egy kis gombás folyásom (a sárgás folyásra gondolt), de a dokim mondta, hogy ezt az utro erősíti, meg a 12. hétig nemigazán szeretnek ilyet kezelni, megha ad a folyásra kúpot akkor az utro nem szívódik fel úgy ahogy kéne.


Ami viszont gáz, hogy a vércsoportom A RH-, az előző vetélésnél kellett volna, hogy kapjak anti D-t és nem kaptam!!!!!



Puszi nektek:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Nyuszifül!

Most olvasom csak a jó hírt!!!!!!
GRATULA!
NAgyon sok boldogságot kívánok nektek. Az anyóssal ne törődj, majd megbékél.....
Kérünk majd beszámolót meg képet is ha lehet!

Puszi:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok lányok!

Nyuszifül: Gratulálok az esküvőhöz! Sok boldogságot kívánok!

Sheila, Ancsa, Eszter: Nagyon örülök, hogy hallok rólatok, és milyen jó hogy babát vártok mindannyian!!! :lol:

Köszönöm a véleményeteket, teljesen igazatokat van, szerintem se a legjobb választás a mostani esetemben az orvos. Ő a háborítatlan szülés és terhesgondozás híve, de talán ennyire mégse kéne lazának lenni. Meg nekem is furcsa, hogy 6 e-t fizetek az orvosnak és megint 6e-t az ultrahangosnak, a legtöbb orvos magánjában a vizsgálatban benne van az uh is.

Az orvos, akihez az előző terhességemnél jártam szabin van, és csak júli 19-re kaptam időpontot. Ő kedves, dehát a vetélésem alatt is éppen szabin volt és semmit se törődött velem, se ő, se a helyettese, az ügyeletes kapart ki. Most ahhoz mentem aki az ügyeletes volt, de ő küldött el, hogy jöjjek vissza 12. héten.
A kerületi rendelőben lévő orvost is ismerem, mikor a terhességi teszt pozitív lett megnézett uh-val, de nem látott semmit, jövő héten kéne visszamennem hozzá. (de szülni nem szeretnék nála, mert nagyon császárpárti).

Igaz, hogy magánrendelőben már nem adnak vérkép, vizelet stb beutalót, csak egy kérvényt ír az orvos a háziorvosnak, és oda kell menni a beutalókért???

Utroval kapcsolatban, Sheila, Vera, Eszter: nektek készítettek hormonvizsgálatot? Mert most azt olvastam, hogy igazolt progeszteronhiány esetében kell alkalmazni ezt a hüvelykapszulát.
Nekem eddig 4 orvos mondta, mivel már szültem két gyereket mindenféle bavatkozás és támogatás nélkül, nem lehetek hormonhiányos. És most attól félek, hogy ha ez igaz, és mégis megfelelő mennyiségű hormont termel a szervezetem ,nem káros-e ha több hormonhoz jut a kapszula miatt. (még ennek utána akarok járni, mielőtt elkezdem használni a kapszulát)

Megérkeztek hozzám a reggeli és esti rosszullétek. A kettő között csak émelygek. Mivel nincs ovi kénytelen vagyok főzni a gyerekeknek, miközben a kajára nézve (és szagolva) is már rosszul vagyok. Tegnap pedig hintáztattam a fiamat, erre egyszercsak jól hasbarúgott (nyújtva hagyta a lábát én meg nem figyeltem), pont a baba táján.
:cry:

Kedves első babások, élvezzétek terhességetek minden percét, amikor tényleg csak a pocakban lévő babával kell foglalkoznotok! :!:

Minenkinek kellem hétvégét kívánok!

Vera, mi volt az uh-n???

babicskó
 
 


Vera:

Gratula a babához, most láttam az uh eredményt. a szív a fogamzás után 22. nappal kezd el verni kb az 5 hét végén.

én is rh negatív vagyok. Hányhetesen vetéltél el? Műszeres befejezéssel (bocsi de nem tudom a töréneted).
ha a férjed negatív (sajnos kicsi rá az esély), akkor a baba is negatív volt és nem okozott gondott. Ha a baba pozitív volt, és keveredett a véretek, elméletileg a szervezeted lehet, hogy ellenanyagot termel (de csak abban az esetben, ha a mostani babád is pozitív). Gondolom adott az orvosod vércsoportra és ellenanyagra beutalót, az sürgősen csináltasd meg!!! A negatív nőknek 3* néznek ellenanyagot a terhesség alatt. Ha az ellenanyag negatív nincs gond, ha POZITÍV foglakozni kell vele, mert ha elér egy bizonyos szintet, magzat vérsejtjeit károsíthatja.
Megnézted a kórházi záródat? Nincs az alján , hogy anti D-t kapott? mert nekem is műtét után közvetlenül adták be és nem emlékeztem rá.

babicskó
 
 


Babicskó!

Az utrora szeretnék reagálni.Nagyon megoszlanak az orvosi vélemények.Nekem is sokan mondták,hogy már szültem,tehát egészséges vagyok.Nos nekem van olyan barárátnőm,aki 3 gyerekes anyuka és nem tud teherbe esni a rossz hormoneredmények miatt.Pedig eddíg működött.Nekem sem igazolta senki a hormonhiányt,volt egy dokim,aki azt mondta bízzak a babában és menni fog.Nos a több vetélés miatt nem ment,íygy elmentem egy másikhoz,aki azonnal írta az utrót és alaposan el is magyarázta,miért kell és hogyan hat.A 6-9 hét között a sárgatest elöregszik és a lepény kezdi el termelni a progit,és a 12. hétre teljesen átveszi.Ha valakinek elégtelen a progitermelése,akkor ebben az időszakban elvetél.Persze a koari vetélésnek más oka is lehet,pl genetikai probléma amit nyilván nem véd ki a hormonpótlás,de ha a hormonszint ingadozása okozza a bajt,akkor kivédhető.Az én jelenlegi dokim azt mondja,ő nem bízik az én hormontermelésemben,mert eddíg nem sikerült a tesó,így rásegít.ha elkezded hasznéálni az utrót,akkor valóban elnyomod a saját progreszterontermelésedet,viszont ez a bab szempontjából lényegtelen,hiszen folyamatosan állandó szinten adagolod a számára megfelelő hormonszintet a 12. hétig.Míg ha nem használsz pótlást a tiéd megmarad,de nem tudod elegendő ideig és megfelelő szinten-e.Szóval a vetélési előzmény miatt ez nagyon jó és bevált megoldás.A papírjában is megtalálod,hogy vetélés után javasolt.Nekem nagy erőt ad és hinni tudok a sikerben.Én egyébként az élet egyébb területein nem vagyok gyógyszerpárti,amit lehet homeo bogyóval oldok meg,de azt gondolom ez más és csak használhat.Egy viszont nagyon fontos,nem szabad abbahagyni a 12. hétig.Ha elkezded végig használni kell az első trimeszterben.Bocsi a szófosásért,csak nekem is így magyarázták el és szeretttem volna segíteni,hogy te is átlásd,mert fontos,hiszen rólatok van szó. :wink:

Puszi

Eszter
anubias
 
 


Sziasztok!

Babicskó!
Én Alexal és Zinával minden probléma nélkül,szinte azonnal lettem terhes és nagyjából gond nélkül hordtam ki Őket!
Zalánért mégis sokat küzdöttünk!Közel 3 évet!És csak 3 vetélés után derült ki,hogy a progeszteronom alacsony!
Hormonzavar bármikor kialakulhat!Csak az orvosok valamiért nem nagyon foglalkoznak ezzel!Én olyan orvosnál,egy olyan kórházban vetéltem el 2×,aholmedőséggel is foglalkoznak!De pont úgy ahogy Nálad 2 gyerek után nem jártak már utána mi lehet a baj! :x De aztán orvost váltottam,egy olyan kórházban ahol foglalkoznak ezzel,és itt az orvosom egyből a hormonszintemet nézte!(A 3. vetélés azért volt,mert terhes lettem mielőtt meg lettek volna az eredmények!)Én azt gondoltam azért kaptad ezt a gyógyszert mert kivizsgáltak!
Szerintem tényleg keress másik orvost!Minél előbb!

Vera!
Mondtam én,hogy ott fog dobogni egy pici szívecske!
KépHurrá!!!!!!!!!
A szív valóban a 6.hét végétől dobog!
Vendég
 


Sziasztok!

Babicskó!
Én Alexal és Zinával minden probléma nélkül,szinte azonnal lettem terhes és nagyjából gond nélkül hordtam ki Őket!
Zalánért mégis sokat küzdöttünk!Közel 3 évet!És csak 3 vetélés után derült ki,hogy a progeszteronom alacsony!
Hormonzavar bármikor kialakulhat!Csak az orvosok valamiért nem nagyon foglalkoznak ezzel!Én olyan orvosnál,egy olyan kórházban vetéltem el 2×,aholmedőséggel is foglalkoznak!De pont úgy ahogy Nálad 2 gyerek után nem jártak már utána mi lehet a baj! :x De aztán orvost váltottam,egy olyan kórházban ahol foglalkoznak ezzel,és itt az orvosom egyből a hormonszintemet nézte!(A 3. vetélés azért volt,mert terhes lettem mielőtt meg lettek volna az eredmények!)Én azt gondoltam azért kaptad ezt a gyógyszert mert kivizsgáltak!
Szerintem tényleg keress másik orvost!Minél előbb!

Vera!
Mondtam én,hogy ott fog dobogni egy pici szívecske!
KépHurrá!!!!!!!!!
A szív valóban a 6.hét végétől dobog!
Vendég
 


BOCSI!!!!DE KÉTSZER MENT EL!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?