Új privát üzeneted érkezett!

Csics!

Semmi bajom a magas vékony lányokkal, gyönyörûek, de a mi családunk inkább alacsony tömzsi, és így élek a gyanúval hogy magas duci lenne a dolog vége.Kép De úgy fogjuk szeretni amilyen lesz.KépKépKép Egyébként itt a babanetes babák adataival összehasonlítva nem is olyan extra a magassága, csak bárhová megyek vele mindenhol megkapom, hogy milyen hatalmas, lehet hogy már emiatt sokaltam be kicsit. ja, és mindenhol fiúnak nézik, csak mert nincs fülbevalója!

Manó+E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Macsek
Hu,szegeny,mar nekem is volt es nem vettem komolyan a pihenest munka mellett es nagyon sokara mult el pont emiatt.Tenyleg csak a pihentetes jo ra a de az kivitelezhetetlen egy baba mellett.
Koszi az ar infot,en is 500 Ft-ra gondoltam.
Ez az itatas jo kerdes,en si gondolkodtam mar rajta,eddig nem kapott semmit pedig tapszer ivo a lelekm.Most hogy elkezdtuk a krumplit gondoltam kene valamit innia.En nem akrok neki teat adni,miert nem jo a viz.Alex a kamilla teat sem itta meg csak cukorral,ugy meg nem kapta csak vegso esetben ha mar nem volt kaki nehany napja.
En ugy tudom hogy majd akkor kell az ivas ha mar teljesen felvaltja a fozi a szopit annal az etetesnel.Ha nekd meg szopik ne izgulj.

Alnyok
Miert is kell a tea?????Miert nem jo a viz???Persze csak ha megissza.


Pszi
Gratula Balazska elso fogahoz!!!

Mano
De jo legalabb ezen nem kell idegeskednunk hogy nem esznek a babuk.Alexnak nagyon bejott a krumplis alma is : ))))
Te utatan rogotn adod a tapit vagy ket etetes koze csusztataod kanalas kajcsikat???En varok egy orat,ha engedi : )))
A uzolto utcai Klinikan is megcsinaljak az UH-t ingyen es nagyon szupi uj gepuk van.Csak egy beutalo kell es kesz es minden nap 8-12 kozott van rendeles de kevesen vannak mindig,nem kell varni mert ez egy kis korhaz.
A 2-es tapszer nem Ha??Vagy annak mar nem kell annak lennie???

Judy
En is veszek a a hetvegen torpe arvacskakat,imadom ahogy az ablakban uldogelnek.
Hat en 5 hona[posan kezdtem neki az almat, mert mar 3 es fel honaposan ragta a fulem ez az okos vedono.Nem akartam akkor sem de meggyoztek hogy a tapszer miatt adjam.
Semmi rossz emen nem volt neki,sot imadja a gyumiket kiveve a meggyet,szinte varja a delelotti evest.Ma kezdtem neki a krumplit almaval delutan es benyomott vagy 60 gr-t igy elsore : ))))
Szerintem varj meg legalabb 5 es fel honapos korig ha foleg csak szopizik a babad.

Timici
Tenyelg nem lazasodnak be ,persze vannak kivetelk,remelem nalatok az extreme nyugi is elmarad.Mi nem usztuk meg : ))))
Na akkor volt tapasztalat a parodnak,kell nekik a kikepzes : ))))

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa!

A 2-es már nem HA, bár van olyan is, láttam a gyógyszertárban. Igazából 6 hónapos kor után már nem kell HA ,ha nem volt a családban allergiás. Nekem úgy mondták, hogy elõször napi 1 tápi cseréljek nem HA tápra, és ha attól nem lesz semmi, akkor fokozatosan lehet kicserélni.

Emma már táp helyett eszi a fõzeléket, kb a 3. alkalommal már nem fogadta el fõzelék után a tápot, hiába kínálom. Így nálunk általában reggel 9-kor táp, utána délben zöldség vagy gyümölcs, utána 3-kor táp, aztán 1/2 7 körül rizspép vgy táp, attól függõen milyen kedve van kisasszonynak. Aztán 1/2 10 körül elalváshoz jó sok táp!

Ha délben fõzeléket eszik, akkor szoktam délután egy kis gyümölcsöt adni neki soron kívül, tehát plusszba 5 körül.

De most is hogy jártam 3-kor. Eleve csak fél 4-kor lett éhes, megcsináltam a szokásos 200 ml tápot, hát megevett 80 ml-t, aztán hiszti, kiköpte, de közben még tátogott, de az nem kellett. Adtam neki 1 szem szõlõt, azt benyomta. Utána behoztam a maradék negyed üveg bébiételt (sütõtök), az is becsúszott. Most akkor ilyenkor mi lehet tenni? Többek között ezért is gondolkodom a tápcserén.
Ja, és szinte sose eszi meg a 200 ml tápot, csak 140-150 ml-et, naponta egyszer csak 100 ml körül, és este viszont 200-230 ml-t bevág.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Forti

Boldog 8 hónaposságot Levinek!KépKépKép

Judy

Nem tudom hogy kirakjam-e a muskátlit az erkélyre, azt mondták a Tvben hogy a jövõ héten még lehetnek gyenge fagyok. Bár talán ez minket a másodikon nem érint... Majd meglátom. Kép


Nálunk is van taki, de bácsi.Kép Illetve fickó, mert olyan harmincas. 3500 pénzt kap alkalmanként, de néha nagyobb dolgokat is megcsinál, pl. bepolcozta a konyhában a falat. És kb. 3 órát takarít, 80 négyzetméteren, de elég alapos, már 7 éve takarít nekünk.


Pocok

Az én párom is ilyen megfontolásokból fizeti a takit. A gyerek elõtt azért mert mindketten látástól mikulásig dolgoztunk és nehogy már hétvégén meg takarítsunk, most meg látja, hogy a gyerek is épp eléggé lefáraszt. De azért ott van nekem még a mosogatás, vasalás, meg azért hébe-hóba felmosok két takarítás közt, fõleg mikor este már szürkéllik Emília ruhája...Kép

Kataa

Ez egy védõnõk gyöngye! Bár ilyen kedves megjegyzést bárki képes mondani. De egyébként mi köze hozzá? Tényleg az a lényeg hogy levegõzzön a baba nem?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Kataa!

Kicsit félreérthetõ amit írtam, szóval az elejétõl számítva kb a 3. zöldség evés után (sárgarépa) már nem fogadott el tápot.

Tea: Emmával is cukrosan itattam sokáig, mert 1x pici korában nem itta meg anélkül, mikor elõször próbáltuk, de most mikor kijött a foga cukor nélkül adtam neki, és simán elfogadta. Mondjuk ilyen alapon leht a vizet is elfogadná, mert azt is csak a legelején próbáltam.Kép
Egyébként õ nagy ivó, amíg tápot kapott is az volt, és ezt nem befolyásolta a zöldségevés. Pl zöldségevés után közvetlenül sose fogadja el a teát. Õ csak a köményes taát fogadja el, meg ezt a gyermek teát, de ebben is az van, a kórházban adtak neki sokkal fínomabb (felnõtt fejjel) teát, de az nem kellett.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ManóKép,JudyKép,CsicsKép,KataKép
köszi a választ kúp és láz ügyben.
Úgy döntöttem inkább beadom neki most a kúpot, minthogy késöbb esetleg láza legyen. Most "rutinosan" mélyebre toltam és bennt tartottam.Nem is jött ki.Kép

Manó,
a keserves sírás, mint mellékhatás jelentem MEGVAN.KépKépKép
Majd megszakadt a szívem, úgy sírt fél órán át, aztán fél óra alvás, most megint sír.Kép Meg sem tudtam szoptatni 5kor és azóta sem. Meddig tart ez???

Kataa,
hát igen, most kapott egy kis ízelítõt a napjaimból, de holnap gyakorolhat megint, mert kozmetikushoz megyek.Kép

Köszi még egyszer a válaszokat, most megyek Bencét vígasztalni.Puszi
Timici
timici
 
 


Sziasztok

Köszönjük a gratulációkat és a gyógy mondatokat is. Kép

Pszi
Gratula az elsõ fogacskához. Levinek még sehun semmi. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Timici!

Kitartás! Nekem se fogadta el a cicit, csak a kúp után 1 órával. A Germicid C-ben nyugtató is van. Tudom, nagyon rossz érzés, nekem eddig mind3 oltásnál ez volt, sõt, mindig rosszabb lett. De végig kell csinálni, a baba érdekében.
Ja, és borogasd a lábát sûrûn!

pusz:

Judy
Judy (fodroczy)
 


Pocok
Akkor nagyon félre olvastam, bocsi. Én nem voltam még a héten tornázni, talán holnap már el tudok menni. Ha nem, akkor valszeg bukom ezt a havi kártyámat. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Csics: mikor szoktatok kijönni sétálni? Megirtam a telszámomat emailen ha elindultok akkor rám tudsz szólni.
talizhatunk a Hungária és a Kapisztráng utca sarkán ott a játszotér. Szerintem megfogjuk egymást ismerni egyébként nekünk sötétkék babakocsink van. De ha idöt beszélünk meg akkor el se kerüljük egymást.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok Lányok,

Rég jártam erre. Mostanában nincs energiám netezni, mert Lili hajnalig ébren van mindig, nappal meg én nem tudok aludni. Nincs valami ötletetek erre. (most éppen itt van mind a két nagyi, így van egy kis idõm...de mindent visszaolvasni biztos, hogy nem tudok.)
Tegnap megkaptuk a 3 hónapos oltást. A láz elkerült minket, de a lába fájt a kisbogaramnak Kép

Ilke, Kataa,
Megvannak a könyvek, bár hiányosan. Majd írok mélt Nektek.

Forti,
Levi fülgyulladása Kép Állítólag eléggé fáj a babáknak. Jobbulást. Ügyes Levi Kép

Dió,
Jobbulást Petinek!

Tali - Mi is szeretnénk menni. Jó lenne végre megismerni Titeket Kép Szerintem is jobb lenne zárt helyen, mert lehûlést ígérnek. Esetleg olyan hely is lehetne, ahol kint is, bent is lehetünk. Tud valaki ilyet?

Tüni,
Mi is megyünk babaúszásra. Nekem is víziszonyom van, de úgy tudom, hogy a babaúszás kis vízben van. Erõsítsetek meg ebben, akik már úsztok! Mi már kaptunk is igazolást dokitól, hogy mehetünk. Akár kezdhetnénk együtt is. Lili is tegnap volt 12 hetes Kép

...na most megyek, mert Apácska melegített nekem vacsit, és 10 másodpercenként bejön, hogy jöjjek már. Nagyon bírom Kép

gömb és Lili

folyt köv. (remélem)

Andy,
Nálunk még csak a súlyát sem méri a védõnõ a Lilinek, egyszerûen csak megkérdezi tõlem, hogy hány kiló. A hosszáról fogalmam sincs.

Jó idõ - Hurráááááá Kép Ti napoztatjátok a babákat, vagy inkább árnyékban tartjátok. Egyszerûen nem tudom, hogy szabad -e ilyenkor napnak érni a kicsi arcát. Vagy használni kéne már napkrémet?

Lámpa - nálunk mindig ég a kis lámpa, mert Apa mindig elalszik olvasás közben Kép

Ilke,
8. fog - Gratula Kép Én már elõre félek, mert Lili néha most is harap.
gombolyu
 
 


...ezt egy kicsit összekócoltam...ilyen, amikor még visszírok abba, amit írtam Kép

gömb
gombolyu
 
 


Manó!
Nekünk azt mondták a Ha után rögtön mehet a 2. Sõt elõször Mildibét próbáltuk, de nem lett jó vége (hasmenés) a 2-tõl minden ok. A többirõl nem nagyon tudok, az biztos hogy a bifidusz esszenziszes (vagy hogy a fenébe van)-t nem lehet folyamatosan adni.
A kislámpa nálunk nem ég. Tök sötét van. (egyszer véletlenül maradt úgy és miután semmilyen hatást nem váltott ki így is hagytam, persze lehet hogy ha nagyobb lesz kell majd.

Kataa!
Krumplit önmagában eszében sem volt megenni, répával elment, de igazán almával szerette.

Pussz
dec8
dec8
 
 


Tali:
Lányok most hallgattam az idõjárás jelentést és azt mondták, hogy jövõ hét kedd-szerdától várható jelentõs lehülés. Azért lefoglalom a Mikkamakkát, biztos ami biztos, aztán max. lemondom elõzõ nap ha úgy alakul.

Ági,
Tegnap olvastam, hogy ha nem fogadja el a baba az ételt, akkor akár 1 éves koráig is élhet kizárólag anyatejen. Szerintem ne aggódj, ha erõlteted, akkor tényleg nagyon elmehet a kedve tõle. Adj még neki idõt.
Ma találtam sütõtököt itt nálunk, de csak felvágva volt. Ha szólsz szívesen veszek nektek, ha nem lesz más akkor én is veszek magunknak. Azért még keresek egészben isKép.

Forti,
Köszi a fogas gratulátKép.
Ma is tejesen jól sikerült a sétánk, Lili megint aludt 1 órát. Tök jó, úgy örülök nekiKép. Ok, megyünk szívesen máskor is, de még nem tudom mikor.
Levinél hogy vetted észre hogy a fülével gond van?

Nyuszi,
Mi az a Lobélia meg PorcsinKép? Hû, pénteken majd kifaggatlak, én is szeretnék idén pár újfajta virágot. Ma elültettem a tegnap beszerzett hagymákat, csak nehogy elfelejtsem meglocsolni õketKép. Pénteken hol talizzunk? Akár hozzánk is jöhettek úgy mint múltkor és akkor innen sétálunk egyet. Egy Mega Toys-os bevásárló túrában benne vagytokKép?

Zsani,
Köszi az oltásról az infot, sajnos a szoc. osztályon sem tudtak róla, most a vezetõ védõnõhöz irányítottak. Pénteken kell hívnom, ha õ sem tud majd semmi érdemlegeset mondani, akkor szomorúan, de meg kell, hogy állapítsam, hogy nálunk nincs ilyenKép.

Beszti,
De jó, hogy Nátán is ilyen jól elfogadja a jó kis hazaitKép. Lili képzeld már minden nap 100 gr-ot megeszik. Mondjuk én kizárólag itthonit adok neki, csak ha elmegyünk valahova, akkor adok neki üvegeset.

Brokkoli,
Én is ma kaptam meg a Pampers elefántotKép. Lilinek nagyon tetszik.

Kataa,
Köszi a gratulát. Igen én már kiültettem az erkélyre a hagymákat, a néni azt mondta, hogy most már lehet, még ha lesznek is hidegek ezek már kibírják.

Sasha,
Nagyon aranyos Gabi a képen!

Csics,
Köszi a gratulát. Lilinek sem okozott semmi problémát az agyhártyagyulladás elleni oltás.

Ildikó,
Köszi a gratulát.

Macsek
Jobbulást a kezednek. Lilinek én kb. 1 hete adok vizet az ebéd után. Most már megeszik 100 gr-okat, ezért gondolom, hogy egy kis folyadék már kellhet neki. Teát nem adok neki, igazából egyenlõre nem is nagyon akarok. Esetleg majd késõbb a vizét megbolondítom majd kicsi friss gyümilével.

Pszi,
Gratula az elsõ foghoz!

Mano,
A tali jövõ héten csütörtökön lesz 2-tõl kb. 5-6-ig.


Pusz,
Ilke és Lili akinek 8 foga van, 8 hónapos, 80-as ruhácskát hord és majdnem 8 kilóKépKépKép!

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Beszti: néha Juli is felsir pont igy mint Nátán, és én se tudok rájönni, hogy mi az oka. Van rá egy homeos bogyó, ha érdekel utána nézek.
Tudom hogy az LLL de. van, a másik tali meg du., de túlzásnak érzem hogy egész nap úton legyünk. Ha esetleg besegitenél a fuvarba, akkor nagyobb eséllyel indulnnánk. Persze még az sem biztos, hogy a dokinéni elenged.

Tüni: szerintem vigyél a barátnödnek ajándékba egy oldal szalonnát meg egy kis erös savanyút is :=(

Kataa: enyém takinéni 600-ért jön óránként. Sajna csak heti 2x2 órát engedhetek meg magamnak, de már ez is nagy könnyebbség Kép
Ha gondoljátok, holnap megnézem az oltóanyag 1 é. kor utáni árát.
A "szezonnal" kapcs.: nyáron is megkaphatja a betegséget, de ezerszer kisebb az esélye mint télen.

Csics: én nem mondtam ám, hogy ne oltasd be. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, én csak a véleményemet irom le, mint bárki más, nem gondolom hogy szentirásként kellene bárkinek is kezelnie.
Az is lehet, hogy Petike a fogától nem hizik... Ki tudja Kép

Tali: én még nem szeretném szabad ég alatt a talit, mert a gyerköcökkel mit csinálunk? Persze elvannak kocsiban is, de szerintem jobb nekik a földön hemperegni, nem? Persze a többség dönt, csak mondom.

Pocok: jó szivvel tudom ajánlani a saját takinénimet, ha nem 6-8 órás munkára kell KépKép

Pszi: örülök, hogy jelentkeztél. Gratula az 1. foghoz KépKép

zsani
zsani
 
 


Zsani!

Persze, az LLL-töl mehetünk együtt, feltéve ha nem zavar, hogy a du-i tali elött még kell tenni egy kitéröt a férjem cége felé, aztán még a talihoz isKép (I. ker. Attila u (ott van az LLL, ugye?) a III. ker. Vörösvári útig, aztán Nyugati). De 12 és 2 között ugyis el kell telnie az idönek!KépKép
Ha kell, akkor az LLL-ig is mehetünk együttKépKép, ha valahol fel tudlak venni.

Homeos bogyó érdekelne. Még elöttünk az éjszaka! (Bár lehet, hogy az baj volt, hogy valamikor kivettem az ágyából a cicáját (nem tudom, hogy egybeesett-e a sirások kezdetével, de lehet), mert mosni kellett. Nem láttam, hogy annyira bensöséges viszonyban lettek volna, mert akkor a világért sem veszem el ennyi idöre, lehet, hogy mégis hiányzott neki. Ma minden kiderült, a cica visszakerültKépKép (ha tényleg ez volt a baj, akkor be kell szereznem egy másodpéldányt, csak az a baj, hogy ajándékba kaptuk).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,

a kezem sajna nem lett jobb. És fogalmam sincs, mitöl lehet, remélem, most már hamarosan helyrejön. Kicsit bonyolult így az élet.

Ilke,
Elli is simán megissza a vizet, de csak melegen. Kép Illetve langyosan. És ? is már simán benyom 100-120 gramm fözit a szopi után. Söt van egy olyan érzésem, hogy kevesebbet szopizik már délben és várja az egyebet. Utána viszont egyáltalán nem akar már szopizni, csak magyaráz és röhög rám. Az egyéb folyadékot viszont elfogadja, ha elég meleg és iszik is belöle 30-40 ml-t.

Képzeljétek, ma délben bealudt a szopiba, így kimaradt a fözelék. De éhes maradhatott, mert felébredt fél óra múlva. Na, ekkor nem fogadta el a szopit, viszont a fözelékjéböl simán megevett 150 grammot. Csak azért nem többet, mert nem volt több. Máskor úgy szoktuk csinálni, hogy megszoptatom, aztán rögötn elökét kap és jöhet a folytatás. Na, így csak 100-120 fogy.

Ti hogy kostoltatjátok meg az új kajákat? Ugye abból nem lehet eghész adagot adni, ezért kérdezem. Én úgy szoktam csinálni, hogy abból adok elöször pár kanállal, aztán jöhet a mennyiség a már ismertböl. Ma pl meggyeskrumplit kapott kostolónak és utana jóllakott almás-sütötökböl.

Manó, azt hiszem te írtad, hogy bármit adsz a lányodnak, mindent szívesen fogad. Hát, mi szerencsére ugyanígy vagyunk. Az öszibarack volt az egyetlen, ami nem volt nyer?, de az tényleg nagyon savanyú volt. Akkor még nem jutott eszembe, hogy anyatejes krumplival keverjem. Ma a meggyet így simán megette.

Csics, azért nem akarok neki Hipp teát adni, mert túl sok benne a cukor. Én megkostóltam és majd összeragad t?le a szám. OK, most még nincs foga, de azért nem szertném, ha rászokna arra, hogy csak az édeset igya. Azt hiszem, holnap ki fogom próbálni a filteres, cukor nélküli édeskömény teát. Mert mégiscsak jobb a meleg tea, mint a meleg víz Kép

Tényleg, szerintetek mikor fog leszokni err?l a csak melegen dologról? Mert nevetséges ugyan, d még a reszelt almáját is lanygyosítanom kell...

BAbaúszáson a víz olyan 1,5 m körül van. NEkem spec végig lábujjhegyen kell állnom, ha nem akarom, hogy nagyon vizes legyen a hajam. Pedig nem vagyok extra kicsi, 1,70-et nézegetem alulról.

Amióta bejött a jóid?, a lányom meg van kergülve. Felrúgta a napirendjét, és minden délután-este hisztizik. Persze rá lehetne fogni a fogára, de most sem nyálzik jobban, mint eddig. Nem tudom, mi van vele, mindenestre ha így folytatja, én elmegyek egy nap szabira. Kép Persze, tudom hogy nem lehet, de olyan jó álmodozni róla.

most megyek, befejezem a házimunkát. Sajna maradt még, mert egész délután gyereket dajkáltam.

macsek
macsek
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap volt nálunk a drnõ, megmutattam Dani lábát, és tök megnyugtatott, hogy nem kell aggódni, hogy úgy áll, mint Chaplin + belsõ talpélen. Mivel alacsonyan van a súlypontja, így nem is tudna másképp állni. Akkor kell majd figyelni, amikor már támysz néálkül egyedül áll és elkezd járni, ha akkor is így marad, majd akkor kell speckó cipõcske.
Megnézte az ínyét, és azt mondta, hogy nagy változások várhatóak hamarosan a szájában! HURRÁ, már csak nekünk nincs fogunk lassan a 9 hónapot is betöltjük a jövõ héten, épp itt lenne az ideje. aztán lehet még várat magára pár hónapot Kép

Azt is mondta, hogy már ránthatjuk a fõziket, akár rendes liszztel is, de barnariszliszttel is, ami bio. Tejet árpatejjel lehet helyettesíteni, amíg nem kaphat rendeset. Kicsit macerás az elkészítése, az árpát 8 óráig kell fõzni és állítólag tejszerûvé válik és még finom is. Majd kipróbálom. Tésztát is ehet, durumbuzából és tojás nélkül, de a jövõ hónaptól már ehet fõtt tojássárgháját, ,holnap pedig kipróbálom a csirkemájat husilevesbe, , sok zöldséggel.

Manó
Chicco Ponee 23E + valamennyi = 23.400 vagy vmi ilyesmi.
A háttámlája csak majdnem vízszintesre dönthetõ, de már a nagy babakocsit sem döntöttem le teljesen, amikor Dani elaludt. Így is kényelmesen fekszik benne és jóízût alszik. A hátradöntés gyorsan megy, szinte észre sem veszi a baba, vizsont a visszadöntés egy kicsit nehézkes, mert egy madzagot kell ráncigálni. gondolom majd bejáratódik.

Én egyszerûen imádom!
Most már naponta 2x járunk sétálni egyszer délelõtt és délután, amikor apu hazajön, együtt. Már annyira vártam ezt, mert nyáron is így mentünk és ahogy bejött a tél. csak hétvégeken mehettünk együtt. Ilyenkor mindig viszünk ki szendvicseket és közben sétálunk.

Tüni
Mi úszásra az Almássy térre járunk, ott térdtõl mellig ére a víz fokozatosan mélyül. Kérdezd meg a fitnessben milyen a víz, mielõtt belevágtok, plusz mivel fertõtlenítenek, mennyire bababarát a víz, hányszor cserélik a vizet, stb.

Tali!
Legyen a Városlizsében! Én ott lakom, van ott egy kiomondottan kurtyagumi mentes játszótér, padokkal, árnyas fákkal, homokozó mászóka a nagyobb gyerekeknek is! Kivinném az állványt a fotógéppel és akkor mindenki rajta lehet a képeken! És még sétálhatunk is, úgyis ritkán látni babakocsikonvojt! Kép

Pszi
Dani is mindig dádádázik a városligetben Kép Lehet már taliztunk, de sajnos nincs képem rólad, pedig lehet nap, mint nap eltologatunk egymás mellett. Pedig szoktam ám rendesen nézni az anyukákat, hátha vki ismerõs innen a netrõl. Kép



Tettem fel a Chicco Ponee-ról képet a profilomba!


Pusszantás nektek!

gumicukor és Dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok

Nem tudom mi volt ma, de nagyon nyûgös volt Emília délután.

Tali

Ha a szabadban lesz akkor inkább nem megyünk, mert Emília borzasztó kiszámíthatatlan, mostanában alig marad meg a babakocsiban, ma is csak azért bírta 1 órát, mert 10 perc nyafogás után elaludt.
Szóval én is a Mikkamakkára szavazok, de persze a többség dönt.

Ilke

A lobélia kb 10 centi magas, szõnyegszerûen elterülõ, apró virágú, virág,nekem kék van, de azt hiszem létezik lila is. Sziklakertekben szokott lenni, meg összeültetik magasabb virágokkal is. A pocsin meg más néven Portolácska, ugyancsak 10 centi magas, tüsi húsos levelû és a szivárvány összes színében létezõ virág. Na jó, kéket még nem láttam. Majd holnap elõbányászom a fényképet róluk és átküldöm ok? Egyébként ha érdekel majd adok a palántából is, ugyanis mind a kettõnek mákszem méretû magjai vannak és kb. a 70%-t kidobom a palántáknak kiültetéskor, mert különben túl sûrûre sikerülne az erkélyláda.Kép
Még nem tudom hol kezdjünk pénteken, mert mint írtam fentebb, Emília nem túl sétabarát mostanság. Szerintem pénteken fog kiderülni.Kép

Gömb

Tényleg régen írtál. Kép Lehet hogy sokat alszik nappal a Manód, azért van fent éjjel sokáig? Mindig ugyanakkor fürdetsz? Az jó segítség szokott lenni a babáknak, hogy megtanulják megkülönböztetni a nappalt az éjszakától.


Ma fõztem édesburgonyát és igaz, hogy meg kellett bolondítani egy kis sütõtökkel, de sikere volt.Kép Tudtátok hogy ez ilyen drága? Azt hittem hanyatt esek mikor megláttam, hogy kilója 990 Ft. Vettem egy méretest, majdnem fél kiló, és hát kb. két üvegnyi bébiétel jött össze belõle. Ha jól kiszámolom nem olcsóbb, mint a bolti kaja, de legalább tudom mi van benne.Kép

Nyuszi és az egyfogú EmíliaKép

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Haliho!

Mindjárt megyek aludni!

Tali: Én nem igazán szeretném Nátánt babakocsiban üldögéltetni, mert abból villámgyors orditás lesz (ha megáll a kocsi...Kép). Szabadban nálunk csak a földre teritett takaró a nyerö, ha igy még nem lehet, akkor inkább menjünk zárt helyre. (Én itthon jól felöltöztetve szoktam lerakni takaróra a kertben (ugy van öltöztetve, hogy akár a füre is le lehetne tenni, de azért még maradjon a takarónKép), persze ide kutyák nem járnak, fü van, tisztán van tartva).

Alvás: Hát lehet, hogy a cica volt az orditás oka. Ma még semmi, pedig ilyenkor az elözö 4 nap már túl is voltunk rajta. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire kell neki az a cica! De még jó, hogy rájöttünk!Kép (Tegnap már próbáltam egy hasonló formájú babával helyettesiteni (a cica még mosásban voltKép), de az nem volt jó... Hiába, a gyerek nem buta!KépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Ilke,
hat azert ne legyel telhetetlen, hiszen mar 8 foga van Lilinek Kép!Meg üljön is?!

Agi,
nehogy maaa ezen izgulj!Kép
Az en Rebim is csak egy maximum harmad bebieteles üvegnyit (ha egyaltalan) eszik meg, aztan mar csak a cici jöhet szoba. Mivel ennyire nem erdekli, en van, hogy meg sem kinalom, csak neha.Tehat pl. Ket napig csak cici, aztan harom napig megint valami kanalazos kajoka.
Petra majd fogja tudni, ha neki a cicin kivül mas is kell.

Beszti,
erdekes, amit a fiad müvel!
Szerintem be kell kötni a szemüket es füldugoval betömni a fülüketKép!
Rebi is ilyen am, akar függöny, akar könyv, TV, radio vagy az Aaron – minden erdekesebb!
JO, hogy megeszi a föztödet!

Pocok,
megertelek, en sem bannam, ha valaki jönne takaritani.De azt sem szeretem, ha valaki idegen pakol a dolgaim kötött...Tehat azert meg probalkozom...

Ildiko,
szorgos vagy!Kép

Kataa,
öröm lehet egy ilyen vedönö!Kép

Macsek,
ha vigasztal, nem vagy egyedül! (miert is vigasztalna)
Ismerettsegi körömben is van ill. volt, es nekem is. Most is igen faj a jobb csuklom, de meg birom kicsit. Egy ismerösöm mindket csuklojara gipszet kapott, annyira nem tudtak vele mit csinalni. Szegeny mar sirt, hogy a gyereket se emelheti..
Remelem, azert nalad csak egy gyors javulas következik be!

Timici,
Kicsit kesve, de azert en is leiromKép :
Össze kell fogni a popojat, es egy par percig ugy tartani, hogy el tudjon olvadni a kup!Mar trükköm nincs ra!

Napoztatas
Itt az az altalanos nezet (nem, hogy micimacko szereti a mezet, hanem Kép ):Hogy az elsö evben kizarolag csak arnyek.

Beszti megegyszer,
most olvasom a cica dolgot! Erdekes, nem gondoltam vona, hogy ilyen koran igy kötödik!

Nyuszi,
akkor Nalad mar, meg szebb a tavasz!Ennyi viraggal!Kép

Rebi imadja a föggönyre varrt fa golyocskakat! Teljesen extazisba esik, ha az ablak fele megyek. Pedig nem olyan erdekes nekem annyit ott acsorogni...DE szopogatni az biztos isteni lehet!!!Kép
Holnap mosonapom van...KépKép

Hat mara ennyi, joccakat!
Kryss&Rebi

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Dani weboldalára [url=http://ocsidani.fw.hu" TARGET="_top]http://ocsidani.fw.hu[/url] kerültek fel újabb képek.

jó éjszakát nektek!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Jaj, ne ijesztgessetek a jövõ heti rossz idõvel, légyszi!!!! Már úgy beleéltem magam abba, hogy megyünk a talira! És autó nélkül ez csak jó idõben lehet. Esõt is jósolnak, vagy csak hûvösebbet? Mert egy pár fokkal alacsonyabb hõmérséklet még nem számít, de az esõ az tényleg rossz lenneKép.

Timici!
Fél kúpot én is képtelen vagyok bedugni a gyerek posijábaKép. Emlékszem, mikor Ádám 2 hónapos volt, és felment a hõje, 2 fél kúp is elolvadt a kezemben, de mindig kicsúszott. Sõt, volt olyan is, hogy nagy ívben repült ki a gyerkõc fenekébõlKép. Vagy 20x megpróbáltam, a gyerek már bõgött (szegénykém), aztán a végén bosszúból egy extra adag kakival megkínáltKép. Pedig van már gyakorlatom kúpozásban, mégsem sikerült. Az egész kúp nem jelent gondot, az simán bennmarad.

Pocok!
Én is a szemöldökszedéstõl irtózom leginkább. Hihetetlenül fájKép.

Ági!
Te minden gyümölcsöt nyersen adsz Petrának? A sütõtököt gondolom, nem, de a többit? Mert nekem kellett egy kis idõ, míg rájöttem, hogy Ádám nem szereti a nyers dolgokat. Úgyhogy az almát is picit megpároltam (éppen csak annyira, hogy puhább legyen, de nem tettem hozzá semmi cukrot, ilyesmit), aztán összeturmixoltam, úgy megette. Mostmár nyersen is megeszi, de eleinte nem volt hajlandó. A banánt utálja, azzal nem is próbálkozom, viszont az õszibarack a nagy kedvenc, abból sokat meg tud enni.

Tényleg, valaki adott már a gyerkõcnek karalábét, amit most lehet kapni? Én egyszer már adtam Ádámnak, de nem merek többször, mert ez még ugye melegházi, és a nitrátok, meg ilyenek... Pedig NAGYON szereti. Megfõztem neki egy egész sárgarépát, egy kisebb krumplit, meg egy normál méretû karalábé felét, amibõl jó sok lett, gondoltam, meglesz az ebéd és a vacsi is. Hát, ebédre úgy elpusztította az egészet, hogy nem hittem a szememnek. Gondoltam, biztos nagyon éhes volt, pedig szopott elõtte. Estére kipróbáltam megint, és egy ugyanekkora adagot benyomott. Se addig, se azóta nem evett ennyit egyszerre. Igaz, az a kaja még nekem is ízlettKép.

Én nem adok semmit inni Ádámnak, ha szomjas, akkor megszoptatom. Fõzelék után is, mert gondolom, akkor is megszomjazik. De olyankor nem szokott sokat szopni, éppen csak egy picit. Ez nem baj? Mikor anyukám vigyázott rá, akkor forralt vizet kapott, nem nagyon ízlett neki, de megitta, mert szomjas volt.

Ilke!
8 fog? Simán beelõztetek minket, pedig Ádámnak már több mint egy hónapja 7 van, de a 8. csak nem akar kibújni. GratulálokKép!

Na, most megyek is aludni, úgy, ahogy Fori szokottKép Kép

Jó éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Bocs, FORTI Kép!

Panda
p
 


Sziasztok!Kép

Ma végre megkapta Anna az utolsó agyhártyaszurit is. Én meg délután a játszón a kegyelemdöfést: az általam ismert legkisebb, most 6 hetes baba pont annyi kiló, mint Anna. A többiek meg már rég lehagyták, azok is, akik fiatalabbak nála. És nem pár dekákkal, hanem másfél-két kilókkal. BrühühüKép. Tudom, jól fejlõdik, meg minden, de annyira szörnyû, hogy mikor megkérdezik, hány kiló, és megmondom, a következõ kérdés az, hogy mit eszik. És ez az, ami idegesít, hogy ilyenkor ott a kimondatlan kérdés, hogy miért nem adok más kaját is, vagy hogy rossz a tejem, stb.(bár ez nem lehet, mert tejtesó hízik tõle, mint a kismalacKép) Na mindegy. Annyiszor megfogadtam, hogy nem parázok, de azért havonta egyszer kisírom magam Nektek, jó?Kép

Gömb,
én már bekenem a pofijukat, mert az én képemen már látszik, hogy kint vagyunk egész nap. Cliniqe 30 faktorosat használok, kifejezetten arcra valót. Nézegettem másokat is, de mindben volt parfüm, azt meg még nem merem megkockáztatni.

Kataa,
én 6000 pénzt adok egy napra a takinéninek, reggel 8-tól du. 5-6-ig van, erre az idõre mi lelépünk itthonról. Tényleg óriási segítség, nem is tudom, mihez kezdenék nélküle, még így is belefulladok a vasalnivalóba, hogy ketten csináljuk. Már gondolkodtam, hogy veszek a skacoknak jó kis nájlon cuccokatKép.

na pusz, jóéjt
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Csajok akihez takineni jar: valamelyikotoke nem jonne ki Nagytarcsara szerintetek? Kerdezzetek mar ra esetleg. Ja es az arfolyam engem is erdekelne. Ma felhivtam egy helyi not, de horribilis osszeget mondott oraberre (rendszeres takaritas 800Ft/ora, nagytakaritas 1000Ft/ora). Na ennyiert inkabb kitakaritok magam!Kép

Macsek engem erdekelne a takinenid, ha kijonne ide!

Pocok szemoldokszedes telleg nagyon rossz, eppen ezert en magamnak csinalom, akkor nem faj annyira!Kép

orsoly es Lacko
orsoly
 


Szia Orsoly,

a takinénim azt mondta, hogy jár Pilisborosjen?re, így lehet, hogy hozzátok is kimenne.
Írj nekem egy mail-t és elküldöm a telefonszámát.

macsek
macsek
 


Sziasztok

Ma Alex mar 6-kor dumalt a kisagyaban,ugyhogy azota meg bealudt mart almos lehetett.
Ja es tegnap verge megfordult oldalra !!!!!!!!!!!tobbszor is egymas utan,ugy orultem.Annyira elvezte hogy este es reggel is gyakorolota,persze visszahuppan a hatara egy ido utan.

Mano
Koszi az infot.Azert is kerdeztem hogy eszik, mert most hogy delelott gyumi delutan emg fozi igy mar 7* eszunk mert kozvetlen utana nem akarja tapot csak 1 ora mulva.

Nyuszika
Itt a hazban mar kiraktak nehanyan a muskatlit.Taki bacsi,hat ez vicces.Bar a ferjem is hazias ugyhogy lehet egy ferfi is pontos.
Mi amig dolgoztunk egyutt takaritottunk igy gyorsan ment,bar akkor csak 40 nm-en laktunk : )))0De az uj alaksba mar en is benevezek ra remelhetoleg.

Timici
Az oltas utanni napon van hogy keveset esznek, ne lepodj meg.

Gomb
De jo,varom a mailt: )))
MAjd egyik hetvegen elmegyunk erte,ok?

Zsani
Akkor jo is az oszi oltas ha telen van szezonja.
MEgkerdezned nekekm az apost a taxis babaulesrol???????

Nyuszi
A tesom gyerekei imadjak az edeskrumplitde a sutotokos krumplinak is majdnem hasonlo az ize,nem??

Ma jon a fenykepesz csaka kepekkel,mar alig varom!
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

KépKépKép Ha csütörtökön lesz a tali akkor mi valószínûleg nem tudunk menni, mert Emma szerdán kapja az oltást, és csütörtökön valószínûleg lázas lesz. Mondjuk ha adok neki kúpot akkor ettõl még jókedvû, de azértz nem kockáztatom meg, azt hiszem. pedig most nagyon akaratam menni.

Gumicukor!

Köszi a babakocsis infót, engem meggyõzött, már alig várom hogy megvegyük. Majd valószínûleg a jövõ hét után, akkor lesz Emma 6 hónapos.

macsek!

Én írtam, hogy mindent megeszik! Anyukém is mondta hogy nagyon örüljek neki, hogy ilyen, mert õ velem nagyon sokat szenvedett, mert mindent kiköptem. De Emma is melegen szereti csak a kajcsikat, de azért a banánt meg a reszelt almát megeszi szobahõmérsékleten is.

Manó+Emma (Aki épp a zokniját próbálja leszedni a lábáról)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok
Lányok
petike tud kuszni igaz egy sajátos kuszás modal a térdét behuza maga alá és ugy elekö magát vagy fejenálos pozba megy és ugy éri el a kiszemelt tárgyat Kép én ugy örülök Kép és ma megkérdeztem töle hogy hol a telefon mert oda atam neki nézegetni letete maga melé én meg kiváncsiságbol megkérdeztem hogy hol van anya telefonja és megtalálta és föl is vete mikor megkértem rá Kép látszik érti amit mondok neki vagy kérek Kép

na menem kell meret hiányolnak a hátérben Kép

Pusz csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok,

Ellinek szájpenésze volt az elmúlt hetekben és nem nagyon akart múlni. Igazság szerint még mindig van neki szerintem. A borax-glicerin nem nagyon segített az elején, aztán most úgy nézett ki, alakulgat.

viszont egy orvos ismer?söm felvetett egy érdekes dolgot. Szerinte a fehér lepedék már nem szájpenész, hanem a nyálkahártya irritációja,mert túl sokáig kezeltem. És valóban lée lehet törölni neki, sima gézzel is. MEgpróbáltam egy napot kihagyni a hétvégén, de reggelre teljesen tele lett a szája fehér lepedékkel.
A doki néni adott most már valami patikai keveréket, azóta azzal kenem.
Nincs valakinek tapasztlata ebben? A popsija amugy szép, azon nem jött ki semmi.
Sajnos a mellem is kikészült, azt is kenegettem/kenegetem bórax-glicerinel, úgy tünik onnan elmúlt. Viszont mind a kett? berepedt Kép Szerintetek ezm mit?l lehet? Soha semmi ilyen gond nem volt, még a legelején sem. Azt kb tudom, hogy mit kell csinálni vele, de attól még nem javul. Bár az is igaz, hogy csak pár napja történt. Kb mennyi id? alatt szokott begyógyulni?

Arra nincs vmi ötletetek, hogy a kipálott nyakkal mit lehet csinálni? Mert Elli nyaka egyszer?en szörnyü. Nagyon-nagyon ronda. És zat hiszem, fáj is neki. Meg szerinetm csipi a vi6z, mert sír fürdetéskor. PEdig amúgy imádja.

Bocs, amiért most csak kérdezni jöttem, de muszáj vasalnom egy keveset. Remélem, még tudok ma jönni olvasni is kicsit.

macsek
macsek
 


Tali ügyben
Nagyon ok. a külsõ helyszín csak akkor hogyan tudunk etetni én pl. elég messze lakom biztos szükségem lesz rá. (Bár a tápi még csak csak megoldható)
Segítség! Mikor lesz? Lemaradtam?

Ági
Babaúszás? Hol van Nagytétényben? Ez az ami óránként indul?

Csics
Szerintem azért jobb a kifli (vizes) mert abban nincs tojás a babpiskótában meg igen. De lehet hogy nem így van. (A babpiskóta viszont könnyebben málik a nyáltól és nem kell rágicsázni, viszont csupa trutyi lesz egy perc alatt Kép)

üdv
dec8
dec8
 
 


Sziasztok!

Gumicukor!
Dani nagyon szép kisfiú! Igazán bájos!

Talizás!
Szabadba még mi sem mennénk, pláne, ha lehûl. Gábort valamelyik nap délután 1-kor levittem sétálni tavasziasan öltöztetve (nem a téli overallba) és jéhideg volt keze, arca, nyaka... Kis fázós lesz úgy látom. Pedig én még este is pucsiban viszem le a kutyát. Overallban hemperegni meg eléggé nehézkes lenne, pláne, hogy még csak mostanában kezd oldalra fordulgatni... némi segitséggel a popójánál, mert azt nem birja elKép

Tegnap lemértem a gyereket hosszra. A lábujjától a feje búbjáig 75 cm. Múlt hónapban is így mértem akkor 70 cm volt. Lehet, hogy a sarkától kének?Kép Mindenesetre a 68-as rucik már nem jók rá, csak ha kantáros nadrágot adok rá, aminek nincs lába és állítható a kantárja. Gábor eddig akármilyen gyümit megevett (õszibarackon kívül) szobahõmérsékleten. Most a körte jön. Utána meg valamikor a jõvõ héten elkezdem a zöldségféléket bevezetni. Nem gyors ez igy? Én sem láttam már sehol sütõtököt, ezért vettem üvegeset.
Hogy csináljam? A zöldéget a gyümi helyett adjam vagy hogy? Most a délelõtti alvás után kapja a gyümit szopi után. (ja tegnap bevágott egy egész banánt, de azt a nagyon nagyot.) Elõ kéne kotortnom valahonan a táblázatot ami a sorrendet mutatja... Délben gyümi este zöldség? Azt úgy szokták?

sasha és a 24 hetes G.

Kép
sasha
 
 


Tali:

Egyeztessünk:
2003. április 3. csütörtök, 14-17.30 Mikkamakka játéktár (óvoda), Honvéd utca 27. (költség: 2000 Ft/óra, annyi részre osztva, ahányan vagyunk (ez kb. 7-800 Ft-ot jelent, ha annyian vagyunk, mint a múltkor)).
Viszont már most mindenki készüljön ugy, hogy rossz idöt mondanak (pl. szelet, esetleg esöt), tervezzétek ezt is bele az eljutásbaKép, nem biztos, hogy a babakocsis séta odáig lesz a legjobb.
Jó lesz igy mindenkinek?KépKép (Szerintem a legközelebbi tali már mehet szabadtérben, de most még ne kockáztassunk, illetve ha tényleg jó idöt mondanak majd a jövö héten, akkor még változtathatunk, de a ma reggeli idöjáráselörejelzés is nagy lehülést mondott.)

Dec8!

Ha a Mikkamakkában leszünk, akkor ott bátran tudsz etetni...

Macsek!

A nyakára (ha jól tudom), hintöpor mehet, de ugy, hogy a feleslegeset letörölgeted, nehogy ottmaradjon, és becsomósodjon (mert az még rosszabb...)

Kryss!

Majd az elkövetkezendö éjszakák megmutatják, hogy tényleg cicagond volt-e. Mindenesetre aludt este 8-tól, és egy éjszakai 1/4 2-es szopi volt mindössze, amiután elaludt és aludt reggelig.
Én sem gondoltam, hogy kötödhetne ennyire, márcsak azért sem, mert a nagyobbiknak nem volt és nincs is ilyen alvós állata/babája (igaz, nála meg pont ezt furcsállottamKépKép), pedig lehetett volna. De neki nem kellett.
Érdekes még az is, hogy nem bújik hozzá a cicához, söt éjszaka találtam ugy, hogy pont tejesen el volt töle fordulva.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sasha!

NemKép, maradjon az egy étkezés, azt variáld! (Egyszer gyümi, máskor zöldség, esetleg keverve (sütötök almával).)
Igy könnyebb azt is kontrollálni, hogy nem okoz-e valami gondot.
Egyébként abban sem vagyok biztosKép, hogy a következönek a déli után az estinek kell lennie, amikor adsz neki, szerintem ez rád van bizva. Az esti teljes szopi még jó ha megmarad. Én azért másodiknak az estét próbáltam, mert Nátán (nagy örömömreKépKép) bármikor hajlandó szopizniKépKép, igy az esti hami után még fürcsi (nem közvetlen utána, hanem kb. 1 óra eltelik) és szopi. Még igy is elöfordul, hogy éjszaka nem eszi ki mindkét mellemet, ami reggelre nagyon rossz, és el is ázok...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Igazán elszomorodtam a jövõ heti idõjárás-jelentés miattKép. Talán mégsem lesz esõ...

Macsek!
Egyszer Ádámnak is kipállott a hónaalja, én Sudocremmel kentem be, másnapra teljesen elmúlt.

Sasha!
A sarkától mérdKép! Különben nagyon gyorsan haladtok a kajával, én annak idején a negyed ilyen gyors tempóval is bõven meg lettem volna elégedve.

Na, ha jön a rossz idõ, akkor megyünk is kifelé. Noémi ma délután úgysem volt hajlandó aludni. Ilyet még sosem csinált, õ nagy délutáni szunyás. Estére biztos teljesen ki fog purcanni.

Ja, a férjem munkahelyérõl még mindig semmi hír. Mivel õ most éjszakás, nem találkozik a fõnökeivel, így nem is mondtak neki semmit. Azok, akik a héten betegállományben vannak, vagy olyan a beosztásuk, hogy nem találkoznak valamiféle fõnökkel, azok csak jövõ héten tudnak meg valamit a sorsukról. Elvileg "több ember elbocsájtása" volt eredetileg, de eddig még csak egyet rúgtak ki. Szóval, a férjemnek még van esélyeKép.

Sziasztok,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Beszti!

Köszönöm a tanácsot! Akkor keverem-kavarom a déli gyümivel.

Panda!
Nem tehetek róla, zabagép a kicsifiamKép Tegnap egy egész banán, ma meg egy egész üveg bébidesszert a Hipp-tõl. És olyan ügyesen nyitja a kis száját, hogy még. Elsõ alkalmakkor még minden tiszta babakaja lett. Pl a sárgabaracktól... majd rakok fel képet a profilomba. Most meg én cseppentettem le a partedlijét, mert bénáztam egyébként meg egy csepp sem ment félre és semmit sem köpött ki...
A banántól még szorulása sincs. A kaka jóval keményebb (és büdibb) de nem okoz gondot.

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Elõször is mindenkinek köszönjük a képpel kapcsolatos gratulációt!

Alig van idõm netezni biztos a jó idõ miatt. Tegnap elmentünk az egyik barátnõmhöz ( öt jármüvel) akinek 9 hónapos a kisfia. Nagyon aranyosak voltak együtt, játszani még nem annyira tudtak együtt csak egymás szemét piszkálták. Az a kisfiú hihetetlen, hogy mennyit eszik. Többet eszik egy alkalommal mint a Petra egész héten. Mondjuk már 10kg.

Ma voltunk két órát sétálni már egyre több babás anyukával ismerkedtem össze. És az a jó, hogy mindenkinek 7,8,9 hónapos körül van a babája. Szóval lesz a Petrának bõven játszótársa. Most alszik a Petra és gondoltam olvasok egy kicsit mert én még mindig csak a hétfõnél tartok de már kiporszívóztam és felmostam mindenhol. Már csak fõznöm kell.
A Petra most annyi idõs mint amennyit a pocakomba volt.

Kataa
Akkor már most szombaton jönnétek? Ez Budafokon van egy müvelõdési házba, pontosan a Campona mellett. Tel: 226-0559.
Köszi, nagyon aranyos vagy de nem akarom elenni az Alex elöl a sütõtököt. Biztos majd õ is fogja nagyon szeretni.

Ilke
Én megkérdeztem és nálunk a III. kerületbe nem támogatják az oltást de nekem azt mondta a doktornõ, hogy várjuk meg még egy éves lesz és õ szeptemberbe szeretné neki beadni. Azt mondta, hogy így tavasszal és nyáron nem érdemes beadatni.
Mi sem tudunk még se ülni, se állni. Tudod a mi lányaink kicsit le vannak lassulva.
Lehet, hogy engem is érdekelne a bababörze. Akkor április 12-én lesz?

Beszti
Akkor megnyugodtam, hogy Nátán is csak gyümölcsöt eszik. És te próbálod neki a fõziket vagy nem? Én idáig mindennap próbáltam de most hagyok egy kis szünetet.

Forti
Gratulálok Levinek a felüléshez!

Nyuszi
Ja azt el is felejtettem, hogy Emilia tud ülni. Akkor így muszáj bemenned hozzá, hogy újra lefektesd. Azt hittem, hogy csak félálomba nyöszörög.
Lehet, hogy jó a Hipp sütõtök-burgonya csak a Petra nem eszi meg. Csak a sütõtök-almát szereti, amibe krumpli van azt nem. Tegnap csináltam neki krumplit körtével és tényleg nagyon finom lett de õ nem így gondolta.
Tegnap a barátnõmnél voltam és õ is a XVI. Kerületbe lakik. Annyira jó hely csak elég húzós árak vannak. Mi régebben a XVII kerületbe néztünk.
A Petra is imádja a papucsomat és egybõl beakarja venni a szájába.

Kryss
Ha megtalálod akkor érdekel gyurma recept.

Manó
Nálunk teljesen sötét van a gyerekszobába. Szerintem ne fog megijedni a sötéttõl ha azt szokja meg.

Zulu
És nem rossz, hogy egy idegen takarít nálatok?

Sasha
Lehet, hogy összekevertél valakivel én nem mondtam, hogy gondold meg a kistesót. Ezt különben is nektek kell tudni, hogy bírjátok e majd.

A Petra is csak 2-3 órát tud ébren maradni.

Ági
petra2
 
 


Sziasztok,

Tegnap jól befürödtem a nagyikkal. Mint említettem, mindkettõ itt volt. Egy ideig eljátszadoztak Lilivel, aztán kimentek a konyhába pletyizni, úgyhogy nem tudtam már visszajönni.
Kataa, Ilke,
Csak ma megy mél a fentiek miatt. (remélem)

Tali - a Honvéd utca melyik kerületben? Lehet ott könnyen parkolni? Szoktatok vinni babakocsit? Cicibõl etettek, vagy lefejt tejcit adtok a babónak? ...huuuuu...mi még nem voltunk messzebb a 20 méterre lévõ parknál, úgyhogy segítsetek, hogy mit érdemes magammal vinni, és mit nem.

A tegnapi éjszaka is szörnyû volt. Úgy tûnik, az én gyerekem már ilyen éjszakai bagoly marad.

Ma volt itt egy osztálytársnõm a fõiskoláról. 7 hónapos csemetéje van. Ha ráér, Õ is eljön a talira. Ugye nem gond.

Zulu,
Felírtam a naptejet. Arra nem is gondoltam volna, hogy a parfümtartalmát is nézzem, csak a faktorszámot figyeltem volna.

pusz,

gömb és Lili (aki most húzza a lóbörtKép)
gombolyu
 
 


Sziasztok

Ma is egy jo nagyot setaltunk,imadom ezt a tavaszt,remelem jo sokaig lesz meg mert ha mar meleg van akkor ugysem vihetjuk ki oket a tuzo napban.Tenyleg az arnyekban alehet lennia 10 es 3 kozott???tudja valaki???

Csics
Ugyes ez a Petike!!!

Macsek
Sajnos nincs infom mert nekunk nem volt szerencsere,vagyis vettunk ilyen Glicerint de par kenegetes utan kiderult hogy nincs is szajpenesze, a doki nem jol latta.

Beszti
Miert maradjon az egy etkezes, nekem mindenki ugy mondja hogy delelott gyumi del korul vagy delutan fozi.Es ha egy akkor meddig egy?????

Agi
Ksoz ia szamot ,felhivom oket,nincs ez tul messze autoval,a lenyeg hogy szombat legyen.Most szombaton meg biztos nem ert mar mas programunk van.De talan a jovo heten.

Megyek mert megjott apa extra koran : ))))
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


sziasztok
mi is voltunk sétálni egy óriásit 3 órát sétáltunk utána meg petike evett egy fél üveg brokolis pulykát .

Kataa
köszönjük a dicséretet Kép

Dec8
vizes kiflibet nem tojásal csináják ?

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok

Szép idõ volt ma, nem?Kép

Ilke

Mél ment!!!

Ági

De jó neked, hogy annyi egykorú baba lakik a környéketeken...Kép Elég unalmas folyton egyedül sétálni.

Ma jól összevesztem az anyámmal, mert virslit akart adni Emíliának sóskával.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Gömb!

V. ker.
Igen, elvileg tudsz a közelben parkolni, de fizetős. Én a Westend parkolójában szoktam, mert nem drágább, de onnan azért picit sétálni kell.
Mindenki abban viszi a babát, amiben jönnek (autósülés, babakocsi, kenguru), külön emiatt babakocsi nem kell. Egy sobában vagyunk, ahol a babákat letesszük a földre. Mindenki ugy etet, ahogy szokott. Ott szoktunk szopiztatni. (Zsani, ne felejts el ollót vagy kést hozniKépKép!)
Csak azt hozd, ami a babádnak kell (pelus, váltás ruha legyenKépKép). Ha akarsz és van idöd, akkor csinálhatsz valami sütit, bár nagy evészet nem szokott lenni, babázunk! Inni mindenképp hozz magaddal, mert ugyan mindig szoktam vinni a teáhozvalókat, de még eddig egyszer csináltunk csakKépKép. Lehet, hogy áttérek valami gyümilére?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Tali,
Többség dönt alapon akkor a Mikkamakkában leszKép. Beszti, köszi, hogy leírtad a paramétereket.

Macsek,
Lili is azt szereti ha meleg az ételkéje. Ha kicsit hidegebb, kevesebbet eszik meg belõle.
Az újdonságot én úgy szoktam bevezetni, hogy 2-3 kanállal teszek olyanba amit már kapott. Aztán legközelebb ha minden ok, akkor mehet több is bele.
Lilinek is nagyon csúnya volt a nyaka, míg nagyon picike volt. Aztán ahogy elkezdett hasalni, úgy egycsapásra elmúlt. Mert így jól szellõzik neki. Azért én minden este be szoktam neki kenni nagyon vékonyan egy gyógyszertári nyugtató krémmel, úgy hogy hason van, mert háton nem engedi.

Képzeljétek a párom ma beszélt a pécsi kezelõorvosával, és a doki azt mondta, hogy szigorúan tartsuk be Lilinél a 2 évet. Mármint, hogy addig ne kapjon gluténtKép. Már kezdtem az 1 évre számítani, mert mindenki azt mondta itt Pesten, hogy elég ennyit várni. Így valszeg kivárjuk a 2 évet, mert nagyon megbízunk abban a dokiban, csak nehéz lesz majd kiváltani addig ezeket a dolgokat. De majd megoldjuk.

Gumicukor,
Nagyon jól néz ki a babakocsitok.
Tök jó, hogy együtt tudtok minden nap sétálni a pároddal.

Nyuszi,
De aranyos vagy, tényleg kaphatok a palántákból? Csak majd mond el hogyan gondozzam õketKép.
Péntekkel kapcsolatban, mit szólnál ha kenguruznánk a Mega toys-ig? Azt talán jobban bírja Emi. Nekem egy dolog változott a péntekkel kapcsolatban, estére vendégek jelentkeztek be, de õk csak 6-ra jönnek. 5-ig teljesen ráérek. Akkor majd SMS-ez, hogy mikor és hova jöttök. Most olvasom, hogy írtál, máris olvasom.

Kryss,
Én kis mohóKép, de hihetetlen, hogy kizárólag csak a fogakra gyúr mostanában.
Lili most a vasalóba szerelmes, egyszer meglátta magát a talpában és azóta imádja, majdnem kiugrik a kezembõl amikor meglátja.

Panda,
Köszi a gratulát.
Lilinek most úgy mûködik a kajcsi, hogy szopi, rá 15-20 percre fõzi, kicsi víz, aztán büfi és kéri még a cicit. Persze õ sem eszik meg annyit mint egyébként, de igényli. Néha csodálkozom is, hogy hova fér még beléKép.

Sasha,
Én hetente egyfélét vezetek be. Szerintem egyenlõre elég ha 1 étkezést iktatsz be, aztán pár hét múlva mégegyet. Lili már két hónapja kap gyümiket, zöldségeket és még mindig csak 1x egy nap. Igaz mi ilyen téren nagyon csiga lassan haladunk, kicsit direkt isKép. De men látom még nagyon rajta, hogy többet igényelne.

Ági,
Én azért döntöttem úgy, hogy most beadatjuk az oltást Lilinek, mert ha jól tudom egész életre védettséget ad, akkor pedig essünk túl rajta minél elõbb.
Igen, a börze itt Újpesten április 12-én lesz, de tegnap megkaptam a Kismamát és lesz megint nagy börze a BNV területén május 11-én.

Gomb,
Ok, várom a mailt.
Persze simán lehet ott szoptatni, e miatt ne aggódj. De van ott minden, pl. micro, aki mást szeretne adni a babájának.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Nyuszi,
Nem kaptam leveletKép.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Ma én is nagy kísértést éreztem, hogy kitegyem a muskátlikat, annyira szép idõ voltKép.
Ki is mentünk az Állatkertbe.

Beszti,
a Westendtõl mennyi még gyalog a Mikkamakka? Mert én is szívesebben parkolnék ott, ha nincs túl messze. És játszószõnyeg vagy pokrócka kell?

Ági,
eleinte fura volt, de már megszoktam, meg aztán az olyan dolgokat, amikre érzékeny vagyok, én csinálom továbbra is. De már elég régóta jár hozzánk a takinénink, és már szinte családtaggá vált.

pusz,
remélem még be tudok kukkantani ma
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Hali!

Ági!
Hú azt már régen irtam, hirtelen nem is ugrott be. Nem tuodm már ki volt az!

Ilke!
Köszi.

Megváltozott az esti fürdés ideje nálunk. Kb 2-3 napja Gábor olyan 16 óra felé ébred a délutáni alvásból. De 18 órakor már baromi nyügös. Tegnap még elbohóckodtam vele 7-ig, de inkább úgy döntöttem, jobb, ha hozzá igazodom ezért ma már fél 7-kor füdés volt és már 3/4 órája alszik. Remélem ettõl a reggeli ébredés nem csúszik... A 7 órai kelés éppen elég korán van, nehogymár 6-kor keljünk.KépKép

Na megyek is fürdöm egyet. Utána még dumálhatok a New Yorki barátosnémmal... Miért van 6 óra idõeltolódás?Kép Akkor tudunk beszélni mikor hazajön a munkából és akárhogy is siet 3-ra hazaérni az nekem már este 9... És ilyenkor 1 órát tuti dumálunk.
puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Zulu,
megertem, hogy nyugtalankodsz, en is ezt tennem.Kép
Es szerintem panaszkodd ki magad nyugodtan es akkor jobban fogod erezni magad!

Csics,
gratula a csodabogar kuszashozKép!

Macsek,
lehet, hogy mar van valasz, de en csak most olvasom.
En a rancokba vekony vaszoncsikot tettem, de elötte kitisztitottam olajjal es olyan kremet kentem ra, amit sebekre is lehet.(En ezt hasznalom piros popora is Hametum-Ausztriaban)
Es persze az is fontos, hogy a levegö hozzaferjen. Pl. hasonfekvesben, ha szepen emelik a fejüket...

Lanyok,
aki ragicsalni ad valamit a gyerekenek: probaltatok mar a ketszersültet?Aaron azt nagyon szerette.

Beszti,
kivancsi vagyok, hogy tenyleg a cicus volt-e!Kép

Agi,
mar megtalaltam, es ha leforditottam( a hetvegen), akkor beirom.OK?

Nyuszi,
kar, hogy ilyesmin vitaznotok kell! Bar tudom, ö egy masik generaciohoz tartozik.
Nekem szerencsem van Anyuval!

Ilke!
Nalunk ez eddig szoba sem jött (2 glutenmentes ev), de azert filozom azon, hogy lehet az ilyesmit megoldani. Pl. kukoricalisztböl is biztos lehet valami kenyer szerüt sütni. Lehet, hogy meg finomabb is!?
Itt Ausztriaban lehet valami lisztkevereket kapni, ami glutenerzekenyeknek van. Bar nem neztem meg meg alaposabban, mik az összetevöi...
Van egy kolleganöm, ö pl. allergias es ö maganak süti a kenyeret es a pizzajat.

Talan majd egyszer mi is eljutunk a talira...Ha epp magyarhonban vagyunk.

Rebi ma oriasit aludt seta közben! Alig adtam ra valamit az itthoni ruhan kivül, bar az igaz, hogy a szörzsak meg a kocsiban van.
Az en arcom mar tiszta szeplö es joval barnabb mint mas rajtam!

CIAO
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Zulu!

Nincs messze, a Nyugatitól a körúton a Duna felé 3. (vagy 4.?) utca, de a Honvéd utcán befelé már csak egy sarkot kell menni. (A leghosszabb út, hogy a Westend parkolóházból (ami ugye inkább a Lehet téri végén van) átgyalogolj a másik végébe a Nyugatihoz. De talán 10-15 perc gyalog a parkolóháztól a Mikkamakkáig.
Aztán lehet, hogy rossz az idöérzékem, de mivel nem szoktam sietni, nem nagyon szoktam az idöt nézegetni. De nem lehet több!Kép

Nagy földre terithetöt kérünk ott, csak kicsi (saját gyerek alá) való dolgot szoktunk vinni (de ez lehet pl. az a takaró is, amivel egyébként betakrnád). Bár ugyis elmásznak róla!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ilke, Kryss!

Lehet kapni kukoricás kenyeret, meg burgonyás kenyeret. Abban is liszt van? Vagy nem. Az sokkal drágább mint a sima kenyér ezért gondolom, valami csak van bene, vagy épp nincsKép

BesztiKép
Már amelyik gyerek tud már mászniKép Gábor ahova lerakom ott is marad... mégha leültetem akkor is. Max felborulKép Igy nem is sürün rakom földre mert nagyon koppanna, igy is hisztizik hogyha eldõl.Kép

Az elõbb elszoltam magam, Gábor felriadt fél 9-kor, de visszaaludt. Remélem nem fog másfél óránként riadozni...

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?