Új privát üzeneted érkezett!

Rit!

Szerintem is szép, arányos Dodo.Kép)))
Én kifejezetten alacsony vagyok, ezért furcsálom az óriás bébimet, nem is a 69 cm a sok, hanem azhogy 51-el született, tehát 5,5 hónap alatt nõtt 18 cm-t.Kép De lehet hogy a végén leáll, és õ is ilyen töpszli iesz mint én.Kép Én gyereknek átlagos voltam, de aztán egyre hátrébb kerültem a torna sorban, 8. osztályra sikerült az utolsó helyet elérnem.Kép

Tápszer: Még én sem cseréltem Emmának, Humana HA1-et eszik, én most a 2-es tápszerre váltás miatt érdeklõdöm.

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok
Kataa
igen mostmár jol tartja a fejét igy most már kenguruzunk Kép

Beszti,Forti
petike is pont ilyen fejenálos pozt szokott csinálniKép de eböl mi lesz ?

Nyuszi
petike mostanába a kulcsomom ért van oda ha megcsörgetem vigyorog ezerel Kép no meg a szines zoknim tetszik neki nézi-nézi és utána a lábamon lévö szines zoknit bekapja és megharapja igy a lábamat is megkostolja Kép

Ági
én csak azt nem értem hogyha apja eteti nagy ritkán kanalasal akor miért nem roszalkodik neki és nekem meg miért csinálja mert nálam nyakig kajás lesz páromnak meg nem Kép Kép aranyos Petrababa a képen Kép

Ilke
mi még nem huztunk el még petike se tud ülni egyedül kuszni legjobban segitségel tud bár ha nem segitünk neki akor is eléri egy kis nyekergésel a kiszemelt tárgyat Kép

Mano
a brobiotikos rostok szerintem lehetbene valami mert a joghurtokban is van ilyen miért ne lehetne a tápikban is ilyen .

Lámpa
nálunk nem ég semmiféle lámpa éjszaka ha elaludt beteszük a kiságyába és kész amugy is nehezen alszik el ha este ég a lámpa igy én mindig lekapcsolom ha végeztünk az evésel és ugy tvünk igy könyeben elalszik éjszaka is csak adig ég az elöszobai vilany amig eszik és utána eloltom a vilanyt.

hosszuság
ne aggodj mano lehet hogy emma hosszra gyur Kép apukája nem magasabb mint te vagy mert nálunk is a párom magasabb mint én igy petike az ö husszuságát örökölte mert már most is hosszu 72 cm 7honaposan mai azért kicsit eltér az átlagtol de nem baj Kép melesleg szerintem nagyon szépek a karcsu husszu lányok Kép

Panda
mostanában nem m,ert beteg volt infulenzás 2 hétig most meg majd kapja az agyhártyaeleni oltást de majd megyünk még .hát mi sem tudunk már romantikázni mert a muzi után rögtön megyünk petikéért és hát moziba is általába délelött megyünk nem délután vagy este Kép Kép .

Lányok
megnéztem megyibe kerülne ha nem lene támogatás az agyhártyagyuladáseleni oltoanyagon hát elszörnyedtem mert 5600ft lene Kép és ezt 3x megveni hát akor tényleg borsos ára lene Kép igy viszont csak 2400ft került mert tegnap kiváltotam ma meg ha minden jolmegy akor beadatom petikének az elsöt .visszont ma tiszta nyügi napja van ugylátszik jön a foga mert ha hozá értem vagy megmasziroztam, sirás volt a válasz most bekentem neki Dentinoxal hátha jobb lesz és evett is egy kevesett meg ivott most alszik ismét .viszont két uj dolgot csinál a kiságyában azal szorakozik hogy a lábával felemeli a pelenkázo lapot a másik hogy ugy akar elöre haladni hogy a lábait behuza maga alá és elöki magát de ez nem mindig sikerül már mint elökni a lábát az szépen betudja huzni maga alá Kép .

Beszti
szerinted mitöl jobb a kenyér héj adása felügyeletel vagy kiflivég egy 8-9hónapos babának mint a babapiskota ? .

Pusz mindenkinek
Csics és a nyügös Petike
csics
 
 


Ildikó!

Igen tegnap volt a névnapja, köszönöm szépen a fiam nevében a névnapi jókívánaságokatKépKépKép

Lányok!
Azt hiszem Gábor átaludta az éjszakát! 10-kor elaludt én éjfélkor bujtam ágyba, mert vagy 1 órát pancsoltam és még 1-et neteztemKép És nem emlékszem mikor keltem hozzá éjjel!!! Olyan fél 6-6 utánra emlékszem, mert onnantól nem tudtam rendesen aludni, mert a gyerek mellettem volt, úgyhogy valszinóü akkor került mellém... elõszörKépKépKép Úgy örülök!

sasha

Kép
sasha
 
 

 
 

Ági

Nagyon édes Petra ebben a pulcsiban!Kép Gyönyörû,igazi kislány.

Kryss

Aranyos lehet Aaron, ahogy puszit ad a kishuginak....Kép

Gumicukor

Tök jó hogy ilyen jól elvolt Dani Apuval.Kép
Mi is vettünk egy könnyedebb babakocsit, csak még nem használtam a téli zimankó miatt. Majd most, hogy ilyen gyönyörû idõ van. Én is azt néztem ki amit Ti , csak sehol nem találtam és végül Hauck Sierrat vettünk. Ez is pehelykönnyû és hátra lehet dönteni a támláját, ha elpilled a MAnó.Kép

Tegnap voltam tüdõszûrõn , Emíliára addig nagyi vigyázott. Mikor elmentem sírva fakadt, de aztán hamar megnyugodot...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok

Sasha
Boldog névnapot Gabcsinak!!!!
Ééééééés naaagy gratula az átaludt éjszakához. Úgy látszik alakul valami Gabinál. Kép Kép Kép

Pocok
Akkor most mi van???? A szerda nem, a szombat sem, és a vasárnap sem??
Amúgy nem tudom mi lesz, mert Levinek sajna külsõfül-gyulladása van, minden reggel rohanok vele a Maradárszba. Hogy utána hogy tudok menni tornázni még nem tudom. Kép Kép

Képzeljétek én csak ámulok és bámulok. Levi ma ülõ helyzetbõl felhúzta magát térde a kiságyban. Kapaszkodott az ágy tetejében és úgy térdelt a rács mellett. Baromira tetszett neki hogy mit csinált, én pedig alig kaptam levegõt az ámulattól.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Csics!

A férjem 180 cm, ez szerintem férfiban átlagos. Anyukámmal épp azon nevettünk, hogy lehet Emma lesz 180 cm, és majd születik egy öccse, és õ meg rám fog hasonlítani, és lesz 160 cm, és hogy majd milyen mérges lesz.Kép))) A nõvérem fia se nõtt nálam sokkal nagyobbra, pedig a sógorom is magas, igaz a tesóm még nálam is kissebb.Kép na, majd meglátjuk.

1,5 órát sétáltunk, nemrég jöttünk vissza, nagyon jó volt.

Manó és E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mindenki azt irja hogy fog a banan,hat nalunk nem ugyanugy megvan a napi 2-3 kaki : )))
Mi is egy nagyot setaltunk,ugy elvezzu ka napot ,bar Alex utalja ha a szemebe sut de az arnyek az mar OK.Az O arca is sokkal barnabb minta teste.Ma vettem neki tavalszi sapkat,bordo,feheret,az elado csaj megkerdezte,kislany??Mondom nem de attol meg hordhat bordot : )))))A rohej az hogy ez meg kifejezetten fius sapka,nagy csomovala tetejen.


Mano
Meg nem es csak 1 eves koraban akarom beloltatani,az ok az hogy inkabb csak 1 oltast kapjon ne harmat : )))
De valaki azt irta itt a napokban hogy ha egyben adatod be akkor 1200 Ft.Bar engem nem a penz motival hanem nem szeretem ahogy szurkaljak,es hamarabb ugysem megy kozssegbe.Bar a tesomek majusban jonnek haza a fiukkal,az mar kozosseg : ))))Majd megkerdem a dokit.
A ferjem is sotetben alvo volt de Alexxal egyutt megszokta a fenyti is ejszaka.Volt mar hogy eloltottauk veletlenul a villanytes nem volt balhe ; )))
A Tescoban biztos talalsz,az eleg nagy.
Alex is 69 cm,ne izgluj a vege csak egy hosszucombu csaj lehet Emma azt meg imadjak a pasik : )))

Szilcsike
Nekunk is van jelzo feny csak epp semmire nem jo.Miert nem talanak ki olyat aminel latni is lehet,nem?

Ildiko
Akkor ugy latszik mar nem izlik neki,egy probat mindenkepp meger a csere.
Imadom a szazszorszepeket ; )))

Rit
Ok akkor jovo hettol beindul a seta.A rendeloben nem talakoztal a Krisztaval???Mert ok is ovltak mereckedni.Kedden es csutortokon O a partner a setaban ugyhogy akor 3-an leszunk mar ; )))
NEm tudom meseltem-e de egy idoben Alex mar nem evett csak alig a Beba-bol ezert valtottunk es persze a draga Aptamil az mar lecsuszik neki rendesen : )))De ha Dodo szereti ezt akkor nincs szukseg semi valtoztatasra.

Pocok
Nem hivtal ugyhogy Ajsa kozbelepett ; )))

Jaj megyek mert most meg Alex lepett kozbe.
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Hát, Peti mára megint belázasodott...Kép Biztos megint valami hülye vírus, nem kizárt, hogy a hétvégi keresztelõn szedte össze, bár senki nem volt beteg. De egyébként semmi baja, remélem a lázzal most könnyebben megküzd, mint legutóbb.

Így ezt a gyönyörû idõt se tudjuk élvezni.Kép

Zsuzsa!
Igyekeztünk kevés vendéget hívni a keresztelõre, de így is voltunk 15-en. Igen, Peti jól bírta, csak borzasztóan elfáradt, túlpörgette magát, úgyhogy csak fürdés után tudtuk letenni aludni, akkor viszont szinte beájult.

Gumicukor!
Nekem is - illetve Petinek - Chicco Ponee-m van, imádom, bárhova eljutok vele!Kép

Sasha!
Örülök, hogy alakulnak a dolgok! Csak így tovább!Kép

Forti!
Tök ügyes a Levi! Kép

Lányok!
Ugye jövõ héten lesz tali? Milyen lesz? Benti, vagy babakocsis sétálós? Ha Peti jól lesz, megyünk!

Szép napot mindenkinek!

Dió és lázas Kép Peti
szabotimi
 
 


Dió!

Akkor tõled is várom az infokat Chicco Ponee ügyben, hol vettétek és mennyiért? Lehet azt kap Emma névnapjára.Kép
Petinek jobbulást!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dió
Jobbulást Petinek!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Ez a szuper babakocsi engem is erdekelneKép Ill. minden olyan tipus, amivel buszozni lehet es nem kell hozza izomembernek lenni. Nezegettem ezt a Poneet is a neten, tobb hozzaszolast ugy forditottam, hogy a hattamla nem allithato fuggoleges fokozatba, ez igaz? Es elfektetni lehet teljesen?

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon szép idõ volt. Már itt volt az ideje, egész nap kint sétáltunk csak enni jöttünk be.

Mi is szeretnénk menni a következõ talira, mikor és hol lesz?

Kakukkfu: Mi van veletek nagyon el vagy tünve. Jó lenne már találkozni. hogy vagytok, írj emailt.

Orsoly: Veletek mi van te is eltüntél.

Sasha: Boldog névnapo Gabcsinak.

Csics: Szoktatok kijönni sétálni, már elég jó idõ van megbeszélhetnénk, hogy valamelyik nap együtt mennénk sétálni ha nektek is jó, talizhatunk itt a közelben.

Aki még esetleg itt lakik Kispesten megbeszélhetnénk egy nagy sétát.

Holnap megyünk oltásra most kapja a kicsi a 3hónapos oltást, remélem minden rendben lesz.

Lányok: Nektek a doki vagy a védnõ méri le a kicsit, hogy hány cm. Nekünk még ilyen mérés nem volt, vagy szolnom kell hogy mérjék le? Mindig csak a súlyát mérik.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy és Márk
andy78
 
 


Pocok: én nem nézlek hülyének, nekem is van takinénim Kép És a mi lakásunk is 60 nm.

Forti: gratula Levinek Kép Meg gyógyulást!! Miért mentek minden nap a Madarászba?

ilke, Forti: a babaruha börzére én is megyek ámKépKép

Panda: remélem megmarad a férjed állása Kép Aranyos lehetett a járókeretezésKépKépKép

Manó: ha nyáron kezdené az agyhártyagyull. elleni oltást, akkor szerintem nem érdemes elkezdeni (nyáron nincs "szezonja"), inkább akkor 1 é. korban az 1 oltást.

Rit: akkor kell váltani 2-es tápszerre, ha úgy érzed, hogy már nem lakik jól a babád. Vagyis ha mondjuk nem 3-4 óránként kér kaját, hanem 1-2 óránként. Julinak pl. 6 hónapos korában már nem volt elég, de ismerek olyan 11 hónapost is, aki még mindig 1-est eszik.

Forti, Pocok: mikor nyit az a konditerem? Mert én simán tudnék menni szombaton hajnalban KépKép

Kataa: Julit sem fogja meg a banán.

Dió: gyógyuljon meg Peti!!

Andy: a hosszát nem kell minden súlymérésnél mérni, mert az nem olyan fontos adat. De nyugodtan kérd meg a védönöt, nem fog megharapni (remélem) Kép

Nálunk: nekem tegnap este elkezdett fájni a torkom Kép Juli jól van, Forti Levijének mintájára próbál hintázásból leülni, de ez igen furcsa testhelyzetet eredményez... Végülis olyankor félkönyökre támaszkodva ül KépKépKép És néz bambán, hogy mi vanKép

Na, megyek fözni. Jó éjt mindenkinek!!!

zsani

Ja: lámpa: nálunk eleinte égett, de aztán észrevettem, hogy Juli nem igényli (mikor elfelejtettem felkapcsolni), mert sötétben is ugyanúgy durmolt. Mondjuk sosincs teljesen leeresztve a reluxa, úgyhogy kis fény mindig beszürödik (ezért ébred fel reggel korábbanKép).
zsani
 
 


Zsani!

Köszi az agyhártyagyulladásos infót, én nem is tudtam hogy "szezonja" van. De ha 1 éves kora után kapja akkor október végén kaphatja csak, mivel október 10-ei. Az nem késõ már? Mikor van szezonja?

manó+E

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ilke,
miert mindenki elhuz melletettek? Lili meg nem is ül? Hat Rebi is csak tamaszkodva, ha felemeli a kezet, akkor jön a fejkoppanas!Kép

Pocok,
szerintem illik a szabadban szoptatni. Es mindenütt. Ha teged nem zavar, akkor igen.
Mi is szombaton allatkertben voltunk, itt van egy esöerdöhaz, ahol 28°C van. En oda "jarok" szoptatni, ha kint hideg van.

Mano,
nalunk nincs kislampa, Aaronnal sem volt. Nem is kellett. Aaron most sajat kivansagara alszik el egö lampanal, de amikor lefekszem, le is oltom, es ö sem kerdezte meg soha, hogy most miert nem eg.
Az elejen inkabb nekem kellett a kislampa(gyertya), hogy megtalaljam a gyerek szajat a cicivel. De mar ö is lazan megtalaljaKép.

Panda,
aranyos lehetett Adam a "trabanttal"!Kép

Szilcsike,
En egyenlöre csak sima vazelint kentem a pofijara, mert elegge kiszaritja a szel. De ha erösebben fog sütni a Nap,a DM-ben kaphato, es a DM-nek keszitett, gyerekeknek valo (18-as) naptejet fogom hasznalni. Persze nem tudom, hogy otthon lehet-e ezt kapni...

Forti,
Ez a Levi egyre ügyesebb!!!! Gratula!

Mano,
jol neznenek ki a testverekKép !

Olyan nagyon joooo, hogy meleg van vegre!!!!
Ma amig Rebi aludt en egy padon csücsültem es a kinai etteremben vett menümet ettem palcikaval! Azaz: kint ebedeltem.(mint nyaron!!!) Igaz, Rebi is evett mar kint, kb. ket hete szoptattam meg kint elöször.
Es ma vegre csinaltam valami hasznosat a lakasban: a hütö kitisztult es hat nem magatolKép !


Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Képzeljétek Lilinek kibújt a 8. foga is ma reggelreKép. És úgy néz ki, hogy sikerült visszaszoktatni a babakocsizásra. Ma is lent voltunk sétálni és 1 órát aludtKép. Elõtte utána, pedig jókat nézelõdött hang nélkül. Annyira jó volt ma, mert olyan meleg volt, hogy le kellett vennem a kabátomat séta alattKép.

Tali:
Lányok, nyilatkozzatok, hogy hol legyen a tali jövõ héten. Mikkamakka vagy pl. Margit sziget, Városliget?

Gumicukor,
Örülök, hogy jól sikerült a bécsi út.
Aranyos Dani az úszós képen.

Manó,
Nálunk nem világít éjszaka semmi sem a szobában.

Beszti,
Ne haragudj, nagy buzgóságomban jól félreolvastam a leveleketKép. Köszi az etetésrõl a véleményedet.

Forti,
Hagy legyek az elsõ, aki nagyon boldog 8 hónaposságot kíván LevinekKép! Tudom, hogy holnap esedékes, de holnap valszeg nem tudok majd írni.
Jobbulást Levinek, mit csinálnak a Madarászba a fülével? Ez a térdelés nem semmi, akkor mégiscsak jó, hogy lejjebb került az ágyikójaKép.
Azért sajnálom, hogy a gesztenyének nem volt sikere Levinél. Ma vettem fagyasztott meggyet Lilinek. Holnapután adok majd kicsit neki, persze valamivel keverem majd, hogy ne legyen olyan savanykás. Talán banánnal.

Sasha,
Gratula a tökéletes naphoz és boldog névnapot utólag Gabcsinak!

Panda,
Drukkolok én is a férjednek. Sajnos tudom milyen ilyen helyzetben lenni. Na ezt most jól megmondtamKép.

Kataa,
Oltás ügyben kérdeztem már a dokinkat, de õ semmit sem tudott mondani errõl, nem is hallott róla.

Ildikó,
Holnap én is ültetni fogokKép. Ma vettem a piacon egy nénitõl pár virághagymát (tulipán, nárcisz), hihetetlen 20-30 Ft-os árakon. Remélem be fog foganni.

Csics,
HahKép, tudom, hogy nem tõlem kérdezted, de a babapiskótában tojás is van, a kifliben ha jól tudom pedig tej.

Dió,
Jobbulást Petinek!

Kryss,
Hát bizony kicsit le vagyunk maradva. Lili ül, de csak az ölünkben, ha leteszem, rögvest eldõlKép. Igazából nem is próbálja megtámasztani magát.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok

Ma milyen szép idõ volt. Le is mentünk két óra hosszára és megismerkedtem két anyukával is. Így legalább jobban telt az idõ és nem egyedül lóti-futiztam az utcákban.

A Petra miatt teljesen el vagyok keseredve, annyira rossz evõ. Mondtam is a férjemnek, hogy cseréljük el egy jó evõre. Három napja próbálgatom neki a zöldségeket naponta többször is és csak azt értem el vele, hogy már azt sem eszi meg amit idáig szeretett. Ma is mikor hazajöttünk a sétából megpróbáltam megetetni és olyan nagyra kinyitotta a száját biztos éhes volt csak utána mikor megérezte az ízét átment bagolyba és 180 fokos fordulatba elfordította a fejét és többet nem tudtam neki adni. A mai menü elõször sütõtök volt csirkemellel utána répapép, utána sütötök krumplival és legvégül banán krumplival de egyik sem ízlett neki. Már egésznap csak pepecselek. Esténként szoktam neki adni rizspépet de ma azt sem ette meg. Úgy aggódom éhen fog halni ha így folytatja. Ja és este meg nem is szopizott. Állandóan fogdosom a kutacsát, hogy iszik- e elég folyadékot.

Ilke
A Petrának adtam már almát, körtét, barackot, banánt, narancsnak a levét és sütõtököt. Adtam még krumplit , répát és csirkemellet de ezeket nem ette meg.

Kataa
Olvasom, hogy mennyire ízlik Alexnak a banán. Tud tõle kakilni?
Nekem hullott a hajam és a nõgyógyászhoz mentem és vasat kaptam rá.
Úszás: ahova mi járunk az azért jó mert szombatonként van reggel 8-18 ig és óránként indul. (ez Nagytéténybe van) Nem tudom ti merre laktok? Mondjuk nekünk is elég messze van de így legalább tudom az idõpontot a Petra ébredéséhez igazitani mert egy nyügös gyereket nem érdemes elvinni.

Nyuszi
Lehet tüdõszürésre menni. Én is mentem mert a tejleadáshoz kellett. Miért gondolod, hogy nem lehet?
Mi még nem értük el a 7kg-t.

Dió
A Petra is már két hete 6-kor ébred és csak 8-kor alszik vissza. Én úgy aludnék még ilyenkor, vissza is szoktam feküdni vele és alszunk 10-ig.

Panda
Van tejes és vizes kifli is. Nekem mondta a védõnõ, hogy nyugodtan adjak neki kiflicsücsköt, hogy had rágja de még nem próbáltam.

Ági és Petra
petra2
 
 


Sziasztok!

Andy koszike az erdeklodest, jol vagyunk. Lacko fejlodik ezerrel, no mint a bolondgomba. Az elmult napokban elkezdett hangosan kacagni, nyulkalni a targyak fele es nezegeti mar a kezecskejet is. Es ha ebren van, le sem lehet loni, annyit dumal. Remelem ezt kinovi majd, nincs rosszabb, mint egy szoszatyar pasiKép

Rzsuzsa: akkor mi lesz az aprilisi talival?Kép

orsoly es Lacko
orsoly
 


Zsani, Ilke
Tettek a fülébe gyógyszeres gézcsíkot és minden reggel menni kell vissza cseréltetni. Ma beugrottam a kenguru goldba is, vennem kellett kissapit ami egész nap a fején lehet, hogy ne babrálja a fülét, és nagyon édes cuccok vannak. Van 50%-os leértékelés is, édes kislány ruhák is kisfiú cuccok. Gyorsan a sapi mellé vettem neki egy vászon szerkót, ha bejönne hirtelen a meleg legyen mit ráadni. Kép (Jó kifogás hehe!!)

Zsani
Most már teljesen megnyugodtam hogy nem potyára hívtam ki a dokit. Nem fülzsír a bûnös.

Ilke
Nagyon aranyos vagy, köszönjük elõre is a gratulációt!!!
Én is szeretnék elsõ lenni Kép Kép aki gratulál a 8. fogacskához. Lili mindenkit lekõröz a fogzásával. És örülök hogy már tudtok megint babakocsival sétálni. Akkor mikor jöttök erre??? Kép
Meggyet én is veszek majd, bár Levi megint kezdi hogy nem eszik meg semmit a tápin kívül. Lehet hogy most a füle miatt, vagy ahogy nézem neki is nagyon ott van már a fogacska csak még nem bújt ki.
Ja, nekem mindegy hogy hol lesz a tali, ez is jó, az is jó.

Zsani
A konditerem asszem 7-kor nyit.

No megyek aludni amig a fiam is durmol (elég nyugtalan, bizti zavarja a sityka a fején), mert holnap megint megyünk a kórházba.

Jó éjszakát mindenkinek.

Forti és a holnap Kép hónapos Kép Levike

Kép
Kép
forti
 
 


Chicco Ponee-t a Brendonban vettük 23.000 + vmennyiért iletve külön egy esõvédõt, az volt 5200, bazi drága, de az utángyártott nem jó rá. A másik babakocsinkról rátehetõ a lábzsák, mert azt ehhez a típushoz nem lehet kapni, majd csak a Ponee XS-hez. Annak a fogynatyúja állítható és teljesen vízszintesbe dönthetõ a támla + esõvédõ és lábzsák is van hozzá, gondolom azért az majd drágább lesz így együtt. És 1 év garancia van hozzá.

na most el, mert be kell mennem a melóhelyre.

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok

Hol van mindenki????

Tegnap este olyan fáradt voltam, hogy már nem bírtam írni.
Voltunk Halacskánál látogatóban és nagyon jól éreztük magunkat. Anna nagyon édes , mosolygós baba, ügyesen álldogál a járókájában és folyton dumál. Állandóan simizni akarta Emíliát a maga módján , amit Emi nem mindig vett jó néven. Nagyon aranyosak voltak.Kép

Kihajtottak a virágmagjaim, Lobélia, Sarkantyúka és Porcsin. Vettem még törpe Dália hagymákat is és öntözgetem a Liliom hagymákat...Kép Majd még veszek néhány palántát is.
Kép

Ági

Halacska kislánya sincs még 7 kg és 3 héttel idõsebb a lányinknál. Szerintem vannak ilyen kisétkû babák, de ha nagyon aggódsz persze kérdezd meg a gyerekdokit.Kép

Ilke

Tök jó, mennyi foga van Lili Manónak, már lassan adhatsz neki rágnivalókat is. Én még nem merek, mert ez az egy azért nem túl sok.Kép

Ja, Lányok visszaolvastam magam és egy üzenetem nem ment be, asszem írtam egy második fog kibújásáról, ami sajna tévedés volt!Kép

Ilke

Az jó ha pénteken megyünk délután?Kép

Forti

Mielõbbi gyógyulást Levinek! Én is merényletet tervezek a Megatoys ruharészlege ellen!Kép Rájöttem, hogy csupa meleg cuccai vannak és hát itt a tavasz...

Ja a tali szerintem jobb, ha a Mikkamakkában lesz, mert ma reggel a meteorológus újabb lehûlést mondott jövõ hét közepére! Kép Pedig már ki akartam rakni a muskátlijaimat....

Kryss

Tök jó lehetett a kínai hamizás a padon!Kép

Zsuzsa

Azért talán nem sokáig tart majd ez a visszafejlõdés... Szerintem Elõd csak egy kicsit anyás.KépNem?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


ilke: akkor kérdezd meg az önkormányzat szociális osztályán. Ha vissza lehet igényelni, akkor ök az illetékesek. Mondjuk elég gáz hogy a dokinéni nem tud róla, mert neki kell kiállitania az igazolást (már ha a ti kerületetekben van ilyen visszaigénylési lehetöség).

Ági: ha nem hajlandó enni, akkor várjál inkább. Lehet, hogy megérzi a görcsösséget benned, és azért makacsolja meg magát. kiszáradás ügyben ne a kutacsát nézegesd, a pisis pelusok jobb irányadók (kb. 6x pisiljen 1 nap).

Forti: boldog 8 hónaposságot!!
A Kenguru Goldba én majd csak fizu után megyek, mert most nagyon legatyásodtam :=(
A dokinéni kihivása miatt meg ne legyen lelkiismeret furdalásod. Szerintem hivd fel, hogy Levinek mégis van baja, hadd egye a penész.

Én nem biztos hogy megyek a talira, mert egybeesik az LLL-es talival, és oda nagyon szeretnék már végre eljutni. Mondjuk az délelött van, ez meg délután, de nem szeretném Julit egész nap hurcolászni a városban... Neki is jár egy kis nyugi, még ha az anyja ilyen sajtkukac is KépKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Szerintetek hova bújjak szopiztatni?KépKépKép Már nincs olyan hely, ami ne lenne érdekes Nátánnak, és ha azonnal nem kapja, vagy nem jön belöle (még) ugy, akkor rögtön fordulna meg, és menne felfedezöútra. A hálószoba sem jó, mert az ágy végben polcon könyvek vannak, és nagyon érdekes. Természetesen a szobájuk szóba sem jöhet. A nappali szintugy sem.
A másik, ami viszont rosszabb: negyedik napja nem tudom, mi van Nátánnal. Letesszük aludni (néha belealszik a szopiba, de van ugy, hogy még ébren tesszük le), és max. 1,5 órával késöbb olyan sirást rendez! Szinte sikit, pedig még nem is biztos, hogy rendesen ébren van. És csak a vizszintes helyzet a baj, ha apja felveszi, akkor semmi baj, alszik a vállán, de ha leteszi, akkor megint ordit. Tegnapelött és tegnap este már nem tudtam mit csinálni, otthagytam, tegnapelött mire leértem a lépcsön, be is fejezte (mintha elvágták volna az orditást), tegnap pár percig még sirt. Nem értem, mi van vele, nem találom az okát. Nem hagynám sirni... Nem tudom kideriteni, mi okozhatja (szerintem nem volt változás a korábbiakhoz képest)!
És a legfurcsább, hogy csak akkor egyszer csinálja egy este (nem minden ébredésekor), aztán alszik tovább hang nélkül, az elmúlt két napban 1-szer ébredt még fel éjszaka (szopi), utána alszik vissza, és semmi baja!

Csics!

Tudod, vigyázok nagyon, hogy mit adjak neki. Lehet, hogy valaki már túlzásnak érziKépKépKép, de hát ez én vagyok, más meg csinálja ugy, ahogyan szeretné.Kép
Kenyér, zsemle vagy vizes kifli a jó. Tejes nem jó.
Persze remélhetöleg olyat talál az ember, amit nem segitenek be mindenféle adalékanyaggal, de még jobb, ha magad sütöd (abban biztos nincs semmi).
Én mostanában mindenen elolvasom, hogy mi van benne. Van babapiskótánk is (mi esszük tiramisuban), és nem tetszett pl. az, hogy tojáslé van benne (meg aroma, amit nem is irtak le, hogy mi, meg van benne egy E is (igaz, legalább ártalmatlan)).
Viszont eszembejutott, hogy lehet kapni babakekszet is, majd abban is megnézem, mi van.Kép

Zulu, Pocok!

Azt miért nem bámulja senki, ha valaki eszik az utcán?KépKép Szóval engem sem érdekelnek a bámészkodók (igaz, magam miattKépKép amugy is igyekszem nagyon diszkrét lenni), a gyerek fontosabb.

Ilke!

Tali: a tegnapi nap alapján a szabadot javasoltam volna, viszont a mai nap alapján Mikkamakkát! Na erre köss csomót!KépKép
Nem lehet feltételesen mondani nekik, hogy megyünk? Aztán elötte való nap (vagy ha tudunk mindenkit értesiteni, akkor aznap) eldöntjük. Mert még annyira változó lehet az idö. Ha jó idö van (mint tegnap), akkor én sem szivesen lennék bent (tegnap szinte az egész délutánt kint töltöttük a két gyerekkel).
8 fog? Hát nagyon belehúzott. Nálunk még "csak" hét van kint, pedig milyen korán volt meg az elsö!
Képzeld, tegnap Nátán végre elfogadta a teljes egészében általam készitett hamitKép (körte-alma-burgonya), és annyit evett, mint a bébiételböl szokott.

Ági!

Nyugi! Fog ö még rendesen enni. Lehet, hogy még nem kell neki! Ne eröltesd, nehogy a kedvét elveszitse!
Viszont a szopikihagyás már rosszabb, azt tényleg nem kéne csinálnia!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zsani!

Az LLL-es tali délelött lesz 10-12-ig, nem? Mert én is szeretnék menni, de én ugy tervezem, hogy oda is meg a mi talinkra is elmegyek! Aznap maratoni lesz a dolog, de kibirjuk!KépKép LLL-esre még a nagyobb fiam is jön, aztán lepasszolom apjának, viszi a munkahelyére!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


gumicukor!

A 23000 Ft-ban mi nem volt benne, mit takar a + valamennyi? Csak mert ez még így is nagyon jó árnak tûnik, én a Babaházban 33000-ért láttam. A háttámlája mennyire dönthetõ le? Hú, ha ez tényleg ennyibe kerül, akkor ilyet fogok venni, majd áprilisban. Az Andrássy úton van egy Chicco bolt, járt ott már valaki?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


SziasztokKép

Képzeljétek: szombat óta van ADSL-ünk. Tök jóKép Igaz, kicsit kalandos volt a bekötés, de hála egy barátunknak 3 órai próbálkozás után sikerült életet lehelni belé. A srác hozta magával a barátnõjét kicsit babázni. Felvette a csaj Gergõt, és amint ránézett egybõl elkezdett üvölteni. Ilyet még senkivel nem csinált. Mindenkivel tök barátságos. Ráadásul a párom ezt a csajt akarta beszervezni, hogy néha vigyázzon Gergõre. A lány egyébként nõvér, és van csecsemõs képesítése is. A Tûzoltó utcában dolgozott, de annyira nem bírta a gyerekeket, hogy elment inkább egy elfekvõbe. Le is szidtam a páromat, hogy ilyen nõ kezébe adná a gyereket. Mire csak annyit mondott, hogy nem gondolta õ komolyan, meg nem is hitte, hogy a csaj igent mond.

Annyiszor akartam már kérdezni tõletek valamit a baba úszásról: Én mindenképpen szeretném Gergõt vinni, és úgy néz ki, hogy a helyi Fitness parkban van is rá lehetõség. A gond csak az, hogy nekem víziszonyom van. Tudok úszni, de csak olyan vízben, ami max. mellig ér (egyszer sajnos majdnem belefulladtam a Dunába). Mekkora vízben tartják a baba úszást? Szerintetek így bele merjek vágni? Félek, hogy az én félelmem átragad Gergõre is.

ManóKép
Gergõt pont a tegnap esti fürdetés elõtt mértük meg. Õ most 3 hónaposan 63 cm és valamennyivel több mint 5 kg. Max. ha nagyon magasra nõ Emma, majd összehozzuk GergõvelKép

FortiKép
Boldog hófordulót LevinekKép

Képzeljétek, a barátnõm 7 hónapos babája már paprikás szalámis szendvicset eszik, meg a citromot is megkostoltatták vele, meg csemegeuborkát...... Eleinte próbáltam felvilágosítani, de ezek szerint nem sok eredménnyelKép

Mindenkinek szép napotKép

Üdv
Tüni és Gergõ, aki tegnap volt 12 hetes
tüni
 
 


Tüni!

Aranyos vagy, majd megbeszéjük ezt az összehozást.Kép Igazából csak az furcsa nekem hogy Emma a fiú babákkal egy magas, a lányok mind kissebbek. De aztán lehet hogy majd leáll. Vagy manöken lesz.Kép Amúgy Emma is 62 cm volt 3 hónaposan, a babakönyv szerint.

Manó+E

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nálunk a dokinéni az oltásoknál amikor kijön akkor leméri Zsófi hosszát, fej, és mellkas körfogatát.

Képzeljétek, MA MEGKAPTAM A FISCHER PRICE ZENÉLÕ ELEFÁNTOT! nagyon nagyon édi, Zsófi hamar kezelésbe is vette.

Conti,
SZOMBATON LESZ BÖRZE!!!!! A Kondor Bélában szombaton 9-tõl.

na rohanok, mert hívnak


pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat! Nem akarom elkiabálni, de úgy tûnik, ezt most gyorsan legyõztük, éjjel és reggel már nem volt lázas Peti. Az is lehet, hogy a templomban fázott meg, merthát sapkában mégsem keresztelhették. Picit tüsszög, de nem vészes.

Manó, Áfonya!

Mi is a Brendonban vettük a babakocsit, kb. 20 ezer forint volt. Való igaz, a háttámla se teljesen vízszintesbe, se teljesen függõlegesbe nem állítható, de Petit ez egyáltalán nem zavarja. Ha elalszik, kicsit megdöntöm az ülést, és így félig fekvõ helyzetben is jókat szundizik. Ha meg nem alszik, akkor nem is dõl hátra, hanem megkapaszkodik elõl, a kapaszkodóba, és nézelõdik. Tényleg egy mozdulat összecsukni és kinyitni, és én még gyerekkel együtt is le tudom pl. vinni a kisföldalattiba. Mondjuk buszra szállni nem tudok, mert ott túl magasra kéne lépni, és súllyal együtt nem megy, de nekem ez nem is fontos.

Beszti!
Nálunk is vannak mostanában ilyen sírós felébredések. Igaziból én sem tudom az okát, de olyasmit olvastam, hogy most nyílik a kis tudatuk, és a napközbeni dolgokat ilyenkor dolgozzák fel, vagyis álmodnak, ami rossz is lehet. Meg hogy mostmár nem alszanak olyan mélyen, és azok a zajok, amik eddig nem zavarták õket, most hirtelen zavaróak lehetnek. Furcsa módon nálunk pl. sokszor van úgy, hogy akkor ébred - vagy röviddel az után -, amikor mi is bemegyünk aludni. Szerintem nem a vízszintes helyzettel van baja, hanem azzal, hogy vissza akarja tenni a párod. Mivel nyugtalan, fél, karban akar lenni. Nálunk ilyenkor is csak a cici segít.

Forti!
Jobbulást Levinek! Jaj, én úgy félek, hogy Petinek is fájni fog majd egyszer a füle! Kiskoromban nekem nagyon sokszor felszúrták, úgyhogy fóbiám van a fül-orr-gége orvosoktól is. Pár éve, pedig már bõven túl voltam a 20. életévemen, olyan bõgést és cirkuszt rendeztem, amikor kilukadt a dobhártyám és három nap kínszenvedés után végül a párom elvitt dokihoz, hogy teljesen ledöbbent a dokinõ is, meg az asszisztens is. A párom meg égett kint a váróban, mert kihallatszott, ahogy a dokinõ magyarázta, hogy "Tímea, ha mindig ellöki a kezem, akkor nem tudom megvizsgálni!"Kép Szóval azóta is rettegek a fülfájástól.
Ja, és boldog nyolchónaposságot Levinek!Kép

Szép napot mindenkinek, állítólag ma is jó idõ lesz!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok

A reggeli szokasos hiszit a gyumiig tartott,most szpen alszik.Am adtam neki egy fel kortet banannal,hat nem ellenkezett vele.Ma ragyurunk delutan az almas krumplira.
Viszont miota ennyit kakil alig hizik,tudom nem ekne minden enap merni de meg ket hetig van itt a merleg addig kihasznaljuk : )))
Nektek is volt ilyen tapasztalatotok???

Tegnap vettem a patikaban valai gyogynovenyes ampullakat a hajamra,mostmar mindent be kell vetni ha nem akarok nagyon divatos kopasz csaj lenni: )))


Zsani,Zulu
Taki neni ugyben mondjatok mar arat mert most meg ok a dolog de ket gyerkocnel majd en is igenybe veszem,ja meg nagy lakas sem lesz mar olyan egyszeru mint ez a 60 nm.
Nekem mar van ra emberem csak az afolyam erdekelne????

Mano
Alex is okkor lesz 1 eves ugyhogy engem is erdekel mit mond Zsani,bar a doki neni nem mondta hogy szezonja lenne,cska ne vigem pl bolcsibe.

Zsuzsa
Hat az ismerosok fele babanetes (Rit,Miszike )es a hazban is van 3 babas anyuka.En nagy baratnozos vagyok,hat hiaba valakinek kell jartatnom szamat: )))))

Ilke
Gratula a fogas Lilenek.Es te a viraghagymakat mar rogton kiteszed vagy meg be a lakasba??

Agi
Szerencsere tud,sot neha tul sokat,bar csak apa szerint : )))
Engem erdekelne az uszi mert mi is csak szombaton udunk jarni.Nem baj ha messze van a hetvege ugyis egy csaladi program,raerunk.Lecci ird meg a telszamot ahol erdeklodhetnek!!!!!!

Forti
Gratula a 8 honapos Levinek!!!!

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

TÜni!
Sajnálom a dunás eseményt! A babaúszás a kis medencékben történik, hiszen a gyereket biztonságosan kell tartanod és egy 2 m-es vizben nem lehet. Nem voltam még, de szerintem egy max 150 cm-es vizben történik. Kérdezd Gumicukort.Kép A víziszonyod tuti nem ragad át a babáraKép Fõleg, ha eljártok akkor a te iszonyod is oldódni fog.

A tegnapi napunk jól felborult, Gábor egész nap csak 2,5 órát aludt ami láthatóan édeskevés volt neki, mégis csak fél 10-kor birtam lerakni.
Ma viszont fél 7-tõl fél 8-ig elvolt a kiságyában reggel. Fél7-kor felébredtem, hogy dumál az ágyában, de visszaaludtam 7-ig. Aztán kimentem reggelizni, kávézni, stb és csak fél 8-kor vettem ki. Jó hogy 5-kor már felkelt egyszer enni, de akkor visszaaludt. Most meg már voltunk sétálni és 9 óta alszik. Remélem a mai napunk jobb leszKép

Nem olvasgattam olyan nagyon, de ksözönöm mindenkinek a nvnapi jókívánságokat és a segítséget, hogy észrevegyem, hogy van napirendünkKép))))

van új kép a profilomban
sasha és Gabi aki ma töltötte a 24. élethetétKép

Kép
sasha
 
 


Sziasztok
Mano
szerintem tul fogja nöni az apukáját Emma Kép mert én ismerek ilyeneket akik tul nöték a szüleiket Kép

Kataa
ha 1 éveskor után adatod be akor drágább bár akor csak 1x szurják meg és nem 1200ft az biztos mert most váltotam ki az oltoanyagot és most kerül 2400ft a meningococus oltoanyag .

Andy
igen én minden nap megyek ki sétálni ma is megyek majd ha felkellt petike ha neked jo a holnap akor bene vagyok egy közös sétában Kép csak mond meg hol találkozunk és miröl ismerlek meg .

Sulymérés
én havonta szoktam méretni a hoszát de én kérni szoktam és nekem a védönö méri le petike hosszát Kép

Zsani
én most szezonon kivül oltatom be mert legközelebb csak majdnem másfél évesen oltathatnám be mert petike nyáribaba igy akor se lene értelme beoltatni csak késö összel .

Ilke
gratula Lilinek a 8foghoz

tali:
szerintem beszéljük meg a jövöhéten mert most ugynézki hogy én a városliget vagy a margitsziget melett voksolnék ilyen szépidöben de ez még változhat .

Forti
boldog 8 hónaposágot Kép

Beszti
én is mendenen elolvasom hogy mivan bene Kép ezért nincs kedvem kefirt,és hagyományos natur joghurtot adni csak a drága hipp jughurtot Kép de mi babapiskotánkba nincs tej csak tojás KépKép a kiflit tudom hogy 2féle van vizes és tejes de vizes kenyéröl még nem halotam Kép ezért kérdeztem miért jobb a kenyérhéj a babapiskotánál melesleg még aroma sincs a babapiskotánkba Kép amit kaptunk .

Lányok
petike megkapta tegnap az elsö oltást az agyhárgyagyuladás eleniböl semmi baja nem lett töle be se lázasodott szerencsére Kép viszont nem hizott semmit sem igy a dokinéni irtfel másik tápit de tegnap este nem akarta megeni csakugy hogy apja beleimádkozta Kép és éjszaka meg felkelt álanmdoan fél oránként oránként Kép igy most kérhetek uj tápit hátha azt megeszi és igy nem kll fel olyan sokszor mert szeintem a hasa keltete föl Kép mert este nem akart eni .a fogával továbbra is kinlodik most is ugy aludt csak el hogy bekentem neki Dentinoxal és igy már nem fájt neki anyira és eltudot aludni Kép

Pusz mindenkinek
Csics és a fogfájos Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok Lányok!

Kryss!
Ma én is takarítok + a szokásos fõzés. A kerti bútorok huzatai áznak a kádban. De sajnos a hûtõ rendbetétele még várat magára...

Forti!
Levinek boldog nyolchónaposságot! És jobbulástKép

Ági!
Én is állandóan az evésen izgulok...
Pedig tudom nem kéne, de mindig arra gondolok, hogy nem eszik eleget, és valami baja lesz. Kiszárad, lefogy stb.
Ezért szoktam megmérni hetente, most például nem hízik semmit, de szerencsére nem is fogy...
De most már kezdek nem csak erre gondolni, majd csak nem hal éhen!/Na, ez egy jól sikerült mondat volt!/
Megnéztem Petra képét a profilodban, nagyon aranyos kislány!

Ilke!
Gratula Lilinek a fogacskához! Bárcsak már nekünk is lenne legalább 1!

Nyuszi!
Jó palánta növögetést kívánok!
Nekem is kikelt a bazsalikomom, amit magról vetettem!

Ildikó
ildikó
 
 


Lányok!
Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik már tettek fel képeket a fotóalbumba:
Valamiért nem jelenik meg a kép, csak a helye,és benne egy X, pedig azt írja ki a gép, hogy a feltöltés sikerült!
Mit csináljak most, vagy tök egyszerû, és én nagyon béna vagyok?

Ildikó
ildikó
 
 


Mivel Alex mar majdnem 3 oraja alszik,sot meg arra sem ebredt fel hogy feloltoztettem es kitettema teraszra,igy ma kiolvastam egy ujsagot !!!!!
NA amint a teraszon uldogeltem jott a vedono,persze nem hozzam de ha mar meglatott beurott es megkerdezte hogy ugye azert a terasznal messzebre is mereszkedeka babaval: ))))Hat mondom ilyen nincs,mindig van valami kedves megjegyzese.JA es rajottem hogy semi hasznalhatot nem tud mondani a hozzataplalasrol sem,ugyanigy mint a szopirol sem tudott>: ((((

Lanyok en matol GYED-en vagyok,a ferjem mindig azzal huz ha megkerdem milyen nap van hogy nekem minden nap vasarnap mert en GYAS-n vagyok.Na ma szolok neki hogy valotozott a helyzet : ))))De majd a bankszamlan megerzi ugyis ; )))


Csics
Szerintem azert meg probalkjozz ezzel a tapival mert ido kell a megszokashoz is.Alex is 2 nap nyuglodes utan evett rendesen az uj tapszerbol.

Pocok
Ma olyan fuszeres tonhalat foztem ami neked is izlett a multkor : ))))
Most olvastam hogy mentek anyukadhoz ,pedig a hetvegen godoltam hogy talalkozhatnank ossznepileg.


KAtaa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

képzeljétek, a jobb kezemen inhüvely gyulladásom van. Hát, mit ne mondjak, eléggé fáj. Kptam rá mindenféle kencét+be van fáslizva egész nap, de nem nagyon akar javulni. (Csak akkor szedem le, ha mosogatok, fözök, fürdetek... Kép )A doki szerint legjobb lenne teljesen pihentetni. Csak azt nem mondta meg, hogyan csináljam egy 6 hónapos baba mellett. Mindenesetre elég rosszul esik most levinni a ygereket kocsistól a lépcsön. Komolyan elkezdtem gondolkodni a zon a Chicco Ponee-n én is. Meg tudjétok nekem mondani, hogy mennyivel könnyebb, mint a Chicco Training sportkocsi része? És mennyivel lehet kisebbre összecsukni? Mert ez is esernyöre -vagy mire- csukható, de mégis elfoglalja a csomagtartó felét; pedig kombi! Mondjuk már haladás, hogy a mózeskosarat kinötte, így azt nem kell szállítgatni.

Most rászántam magam az egy, bal kézzel való gépelésre, csak sajna elég lassan halad. De azért fogok írni sokat, már ha a kisasszony fel nem ébred.

A napirendünk most alakul át, azt hiszem. Amikor szó volt óla, akkor még tudtam volna írni, de vasárnap óta csak a teljes káosz uralkodik nálunk. Öskáosz jellegü. Máskor ilyentájt szoktunk sétálni menni, de most bealudt a szopiba, meg se kóstolta a meggyes krumplit. De délelött meg nem aludt,csak fél órát. Szóval napirendünk most éppen nincs.

Éjjeli fény. Hát, nálunk nem ég semmi. Söt, nemrég vettem Ellinek sötétítfüggönyt a reluxa helyett, azóta még sötétebb van nála. De nem zavarja, ezt szokta meg. Ha felébred enni (5-6 körül) akkor elkezd dumálni. Amire én is felébredek, átkoválygok hozzá, megetetem a sötétben és teszem vissza az ágyába. Mostanában már akkor se cirkuszol, ha nem alszik egyböl vissza. Dumálgat egy kicsit, aztán gondolom elalszik. Általában én elöbb, mint ö. Viszont lámpával is tud aludni. Ezt onnan tudom, hogy miután este letettem aludni, megetetem ahalakat és még égve hagyom az akvárium lmpáját egy kicsit.

Takarító néni. Nekem most sikerült szereznem egyet. Nagyon szimpatikus lány, olyan 30 körüli, erdélyi nö. Tegnap volt elöször, eztán rendszeresen fog jönni. 4-500 Ft kér óránként, szerintem elég szépen dolgozott és nem is túl lassan. Kérdezte, hogy tudok-e valakit, aki keres bejárónöt, mert neki még lenne két szabad napja. Ha esetleg érdekel valakit, szívesen megadom a telefonszámát. A mailcímem: macsek2002@freemail.hu

Eleinte azt terveztem, hogy majd havonta egyszer fog jönni, csempét meg ablakot mosni, meg a nagyobb dolgokban segíteni, de azt hiszem nekem megér ennyit, hogy hetente egyszer rendesen megcsinálja valaki a lakást. Nem túl nagy (60 nm), szóval 3-4 óra maximum. Most több volt, mert már régen nem csináltam nagyobb dolgokat és így mindent kellett egyszerre. De szeintem, ha rendszeresen jön, akkor simán belefér az, hogy egyik héten a konyhában mossa le a csempét, másik héten a fürdöben csinálja. PErsze az általános takarítás mellett.

Súlymérés.

én mostanában kéthetente elviszem lemázsáltatni a lányt. Most pl hízott fél kilót két hét alatt. Bevallom, egy kicsit sokallom. Ennyit még az elsö hónapokban sem sikerült neki összehoznia. PEdig csak egyszer kap vagy fözit, vagy gyümit (délben, szopi után) és este olyan 50-60 ml Sinlacot. Mostanában ezzel adom be a süritöjét, mert már nem akarta máshogy megenni. Érdekes, napközben megeszi csak este nem. Meg persze szopizik ezerrel és ezerszer. Kép

Lenne egy kérdésem. Szerintetek mennyit kellene innia, ha már kap mást is? És föleg mit? Mert az a gondom, hogy semmit nem hajlandó meginni szobahömérsékleten, csak ha megmelegítem neki. Simán issza a vizet, melegen. Ebböl gondolom, hogy csak kell neki. De hát ettöl meg megy a hasa egy kicsit. Mondjuk ez érthetö Kép Megissza még a Hipp édeskömény teát, de azt meg nem szívesen adom neki, mert tele van cukorral. Aztán kész is. Próbáltam neki almalevet, higitva, de nem kellett neki. Pedig meg is melegítettem. Aztán beletettem egy kanál teát, na akkor már csúszott rendesen. De azért ez így nem jó szerintem. Ja és tuti, hogy nem volt éhes, mart kaja után kínáltam meg. És így máskor is megissza, bármikor.

Most mennem kell, mert felébredt. Úgy tünik, mégsem elég már neki a csak szopi délben.

macsek
macsek
 


Manó!
Én itt lakom az Andrássy út mellett és az a Chicco bolt amit említettél kb év eleje óta zárva van. (Múlt héten még biztosan.)
Nem tudom, hogy felújítják, vagy megszünt.

Forti
Boldog hófordulót Levinek!

Sasha!
Boldog névnapot így utólag Gabi babának!
Egyébként Balázska Gábor is. (a második neve az apukája után Kép )

Sziasztok lányok!
Most már mi is a fogasok táborát gyarapítjuk. Tegnap reggelre kibújt Balázska elsõ foga. (Így 31 hetesen már idõszerû volt.)
A másik nagy mutatványunk, hogy ezerrel mondja a babababa... -t. Szóval ha valaki a városligetben lát egy Manócskát, aki ezerrel bababa...-zik, akkor azok mi vagyunk.
Én is most próbálom Balut visszaszoktatni a babakocsira. Már elég stabilan ül, így már szimpibb neki a kocsikázás. De azért nem tökéletes még a dolog, mivel aludni nem hajlandó a kocsiban.

Szerintem talán a Mikkamakka praktikusabb lenne még áprilisban. Szerintem túl szeszélyes az idõ, meg a babákat sem tudánk letenni.
Na mindegy.

Sajna még egy kicsit dolgoznom kell, míg Balu alszik.

Pszi és Balu (7 hónapos)
pszi
 
 


Sziasztok!

macsek!

Emma is ilyen, hogy mindent csak melegen eszik meg, én sima Herbária gyermek teát itatok vele, filterest, cukor nélkül. ha az édesköményt megissaz, akkor vehetsz neki sima édeskömény teát is, nem hippet,ami elõre el vankészítve, hanem rendes teafüvet.

Kataa!

Igazán kedves a védõnénid.Kép)) A miénk meg felénk se néz, mert hozzánk Emma 5 hónapos koráig hetente kijárt a gyerekorvos, és így nem jött még õ is. Én ma a meggyet próbáltam Emmának, a rizspépjébe beleturmixoltam 6 szem meggyet, hát neki ez is ízlett.Kép Azt az ételt még nem találták fel, amit õ ne enne meg, úgy látszik.Kép A következõ jelöltem nekem is a körte, amit ki fogok próbálni.
Ma szétnéztem 2-es táp ügyben, hát egy dolog szól melette, hogy a vastartalma jóval nagyobb, mint az 1-enek, gondolom az már jobban alkalmazkodik minden másban is a nagyobb baba igényeihez, úgyhogy azt hiszem én jövõ hónaptól megpróbálok áttérni. Végülis semmilyen allergiás nincs a családban, így elvileg nem veszélyeztetett Emma.

Pocok!

Kösz az UH-os infót, lehet hogy én is elmegyek, ezek után a hasmenéses betegségei után nyugodtabb lennék ha átnéznék. Elõre be kell jelentkezni? És mennyibe kerül?

Dió!

De azért majdnem vízszintesre állítható, vagy nagyon nem vízszintes?Kép Csak azért érdekel, mert a mi kocsinknak annyira béna a háttámlája, hogy Emma még mindíg csak vízszintesben utazik, pedig a babahordozóban meg jól elvan nem vízszintesen is. Remélem csak a Pierre Cardin kocsik ennyire bénák.

Csics!

jaj, ne! Nem akarok 180 cm-es leányzót.Kép Elnézést minden esteleges 180 cm magas anyukától.KépKépKép Remélem az én 160 cm-em és az apja 180 cm-e közé fog esni.Kép Ha egyszer lesz egy fiunk is, õ persze majd túlnõheti az apukáját.KépKép:

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Pszi!

Köszi, de jó hogy mondod! A februári kismamában még lelkesen hirdetik,. hogy ott lehet kapni ezt a kocsit!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dió!

Most nézem, hogy azt írod, hogy te ezzela kocsival se tudsz buszra szállni. Kép Hát pedig nekem muszáj buszra szállnom, nincs olyan kocsi amivel ez is megoldható?

Ildikó!

Sajna nem tudok segíteni, nekem simán betöltötte a képeket.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


A találkozó mikor lesz? Én is úgy mennék, bár nem tudom Emma mennyire hisztizne. meg azt se hogy hogy jutok el oda a babakocsimmal.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hát egy takinõt én is elfogadnékKép Fõleg így a tavaszi nagytakarítás környékén. Mindig csak halogatom a dolgot, fõleg az ablakpucolást. Csempemosásra már nem is gondolok, örülök ha a szokásos takarítással végzek a 160 nm-en. A kertrõl nem is beszélek, a tél és a kutya megtette a magáét.
De mi is feldobtuk a hangulatot, árvácskák figyelnek az ablakbanKép
Ma elég nyügi napunk volt, pedig napok óta szinte a hangját se halottuk Gergõnek (mármint a sírós hangját). De ma nem akart levegõzni, még hason fekve sem, pedig már fáradt volt.

Nyuszi
Akkor nem raktad ki a muskátlikat? Én is gondolkodtam, hogy elõbányászom õket, ha egyáltalán túlélték a telet a garázsban.

Forti
Boldog hófordulót és jobbulást Levinek!

Pszi
Gratula a foghoz!

Macsek!
Jobbulást és vigyázz, nehogy a másik kezedet túlerõltesd! Mitõl gyulladt be?

Kataa
Jó fej a védõnõdKép Nem az a lényeg, hogy levegõn legyen a baba? Én is ált. csak a kertbe viszem hétköznap, mert nincs kocsim, itt pedig nincs a környéken park, vagy játszótérKép Rágom is a párom fülét autó után.

Pusz
Judy és Gergõ baba, aki ma 21 hetes
Judy (fodroczy)
 


Manó, Kataa és többiek

Mikor kezdétek el a gyümiket? Honnan lehet tudni, hogy itt az ideje? Gergõ nagyrészt anyatejen él, illetve 1-2 deci beba is lecsúszik naponta. Viszont, ha mi eszünk, mindig bõg és ömlik a szájából a nyál és kirágta a mutatóujját is. Viszont fog még sehol. Tudom, hogy ezt nekem kell eldöntenem, de olyan tanácstalan vagyok. A doki azt mondta ráér féléves korig, a védõnõ meg már 1 hónapja mondta az almát. Ez csak az életkortól függ, vagy van valami más szempont is?

pusz
judy
Judy (fodroczy)
 


SziasztokKép
sorry, hogy csak akkor jövök, ha kérdésem van, de Bence mellett még nem igen van idõm irogatni(nem mintha másra lenneKép).

Ma kapta meg Bence a ACT.HIb oltását. Azt szeretném kérdezni, hogy be fog-e lázasodni tõle? Lábiját, amint hazértünk beborogattam.
A dokinõ szerint csak akkor kell beadni a lázcsillapító kupot, ha 38fok feletti láza van,de itt olvastam és a patikusnõ is azt tanácsolta, hogy adjam be elõre. Na már most, próbáltam én beadni a germicid kupot 2* is, de sehogy sem sikerült. Ahogy benyomtam a popsijába, kinyomta, van valami trükkötök erre?

Egyébként, szépen gyarapszik a baby.Kép Már 4600gr és 57cm.
Tegnap elkezdett ügyködni a kis kezeivel is, igaz még nem tudatos, de már megfogta egyik kezét a másikkal, a fütyiétKép és a rugiját tisztábatevéskor. Olyan kis ügyes és okos és szép.KépKépKép Kicsit sem vagyok elfogult, mi?Kép

Viszont, úgy néz ki, hogy pár napja kicsit kevésnek tûnik a tejem, de már nem tudom mit tehetnék, hogy több legyen. Napi 2,5-3liter folyadékot fogyasztok(ebbõl 1liter Laktoherb tea)+Urtica Urens 5ch homeobogyó. Mit tehetnék még???
Van esetleg valakinek valami trükk a tarsolyában? esetleg jobb szoptatós tea v. bármi? Minden ötlet érdekel!!!Kép
Nem sír szopi után vagy ilyesmi, csak valahogy úgy érzem, hogy többet igényelne...

Tegnap sikerült fodrihoz mennemKép, elõször volt egyedül a gyeremek az apjával hosszabb ideig.Hááááát...mire hazaértem eléggé kivolt idegileg, persze ettõl a gyerek is nyûgös volt és sirdogált. Pedig nincs sok gond vele, igaz én foglalkozom vele, ha ébrem van és nem újságot olvasokKép Apája meg gondolta, majd szépen kiolvassa a napi sajtót és tévézik, míg én a fodrinál vagyok, és láss csodát nem így lett, na ez nem tetszett neki. Közölte is a lelkem, hogy nem akar több gyereket.Kép Pedig ha tudná, hogy mióta megvan Bence én még elszántabb vagyok további gyerek ügybenKépKépKép
Egyszerûen imádom õt és alig várom, hogy újra babás legyek. Persze a csaszi miatt min. 1évet kell várni a következõvel, de azt hiszem ennyit különben is várnék.

Na nem szaporítom tovább a szót, várom az ötleteket és tanácsokat. Segítsetek egy kezdõ és tanácstalan anyukának,please!Kép
Puszi,
Timici+Bence, aki ma 2hónapos és 4naposKép
timici
 
 


Timici!

Told be neki jól a kúpot, ha elég mélyre megy, akkor már nem tudja visszanyomniKép. Még rásegithesz azzal, hogy utána összefogdod popsijának két felét.

Tejszaporitás: Egyetlen bevált hasznos módszerem a "minél többet a cicin"!KépKépKép Ha ugy látszik, hogy kellene még neki, akkor elöbb mellet váltani, aztán: 1. egy szopin belül többször cserélni és/vagy 2. gyakrabban szoptatni. Sok piehnés és nyugi!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


BesztiKép
köszi, majd akkor igyekszem mélyebbre tolni a kúpot, popsiösszefogás megtörtént, de úgy látszik nem volt elég mélyen és így semmit sem ért.Kép
Láz ügyben még jók vagyunk, de azért inkább beadom.

Tejszaporítás:
Ciciket váltogatom és addig szopizik ameddig akar, de mostanában elég lustin szopik, az elsõ pár percben szív igazán, aztán csak immel-ámmal, vagy kilöki a cicit aztán, ha újra odateszem a szájához ráharap. Fene se érti.
Az tuti, hogy több pihi rámférne, szerintem fõleg ez az oka, de ezzel nem igen tudok mit kezdeni. Apa késõ estig dolgozik, utána pedig elég használhatatlan gyerekvigyázásra lsd. tegnapi eset is, szóval maradok én...

Még egyszer köszi a gyors választ, megyek, mert sír a törpe.
Puszi,
Timici
timici
 
 


Timici!

Az Act-Hib oltás után általában nem lázasodnak be, inkább a délutáni keserves sírósság a mellékhatás. Ennek ellenére én is a kúp elõre híve vagyok.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Judy!

Én 4 hónaposan kezdtem Emmánál, de õ akkor már csak tápot evett. Ha van tej, szerintem elég 6 hónaposan kezdeni, de tényleg neked kell eldöntened. A kívánósságról csak annyit, hogy Emma tegnap bevágott 3/4 üveg sütõtök-burgony bébiételt, teljesen jól lakott, utána behoztam a spenótomat és úgy bámult, hogy csak na, mozgatta aszáját és nyeldesett. Tehát ez nem fog változni akkor se ha elkezded a hozzátáplálást. Emma még a szotyit nézi ki anyukám szájából rendszeresen.Kép

Manó+E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok
Macsek
ha izlik neki az édeskömény tea adj neki azt én is azt adok petikének igaz én hipp édesköményt és ö is csak azt issza meg Kép.

Kataa
én probálkoznék de ö nem esszi meg igy marad a fözelék meg a deszert nomeg a régi tápi .

Mano
mi a bajod a magas lányokal ? én biztos büszke lenék ha magas lányom lene Kép söt én már most büszke vagyok a husszu fiamra Kép

Timici
a 2hónapos oltástol van aki belázasodik van aki nem PL petike nem lázasodott be én nem is adtam neki kupot visszont ha adsz neki akor nyomd be neki jol a popsiába és szorisd össze neki a popsiát igy nem tudja kinyomni .

Pusz csics és Petike
csics
 
 


Timici!
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én pl. benyomtam neki jól a kúpot és egy ideig tartottam bent az ujjam. Kb 1 percig, utána nem jött ki:9 Gondolom feloldódott.
Én nem adtam be elõre még egyszer sem, de mindig megbántam, mert mindig belázasodott, most a 4 hónapos oltás után még 2. éjjel is sírva ébredt, mert lázas volt. De valahogy mindig reménykedtem, hogy nem lesz láza, de nem jött be.

Manó
KösziKép Szóval nem változik a nyálcsorgatás. Akkor jó, én csak attól féltem, nehogy elmulasszam ezt a kívánós idõszakát, de ezek szerint ez késõbb is így lesz.

Judy
Judy (fodroczy)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?