Sziasztok!
nekem sajnos időnként nagyon hullik a hajam, szóval kényszer-szakértő vagyok a témában de ez a 3-ik hónap szülés után... Mindent felülmúlt!
Most 1 éves a kisfiam, és nagyjából a 10-ik hó táján volt olyan a hajm, mint szülés előtt, mostanra pedig sokkla jobb lett!
Ami nekem segített valaha:
- zsurlótea, köles, szilícium/kovaföld kapszula (ezek erősítik a hajszálakat)
- élesztő. Én a natúr élesztőt ettem, csak arra kell vigyázni, hogy ne egyél szénhidráttartalmú kaját előtte, utána mondjuk 1 órával. Az íze olyan, amilyen, meg is lehet szeretni, viszont a hatása frenetikus!
De ugyanez az élesztőtabletta, por, stb, csak nem ennyire ütős...
- Vasügyben én a zabpelyhet javaslom mindenkinek, mert ebben is van kovasav (l.mint fent), és jót tesz a bőrnek, idegeknek... A bébi is szereti, olyan 10-11 hónaptól kezdve már szívesen be is pakolja egy kis banánnal (éjjelre beáztatni!), szóval jó ez a zab mindenhogyan.
- Lecitin! Ezt most próbáltam ki, és nemcsak a hajam sűrűsödött be, de a bőröm is sokkal szebb lett. Plusz még van egy csomó jó hatása, de ez külön topik. Az íze nem rossz. Ebből a granulátum a legjobb, gyógyszertárban és herbáriában, DM-ben stb. is lehet kapni.
- És persze zöldség, gyümölcs, de fehérje is! Valami jó, ami lehet hús, tofu, tejtermék, babfélék... Csak semmi kerge diéta.
Ennyi jutott most eszembe. Remélem, segít valakinek!
Üdv,
Bogyóka