Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hát az igazság az, hogy mindig megfogadom, hogy nem csak elovaslak benneteket, hanem írok is, de arra már sosincs időm. De most elaludt a gyerkőc másfél órás nyüszi után, s talán fél órát alszik is. :(
Cic!
Nagyon hasonló cipőben járunk, de nekem már a nagyobb 4 éves és az oviba hozni-vinni is hozzájön.

Szupermamiktól én is mindig kiakadok. Mikor félévesen már jár a gyerek és nyolc hósan bilizik, na akkor egy ideig hanyagolom a beszélgetést anyukákkal. De az a baj, hogy az idősebbek, tiszt. a kivételnek meg osztják az észt. Tegnapelőtt az egyik ismerős majd lenyelt keresztben, mert még nem adok főzeléket meg húst, meg mit tudom én még mit a gyereknek. A legmegdöbbentőbb, amin ki is akadtam rendesen az volt, hogy ő már fél évesen elkapart szalonnát adott kenyérrel a gyereknek, hogy szokja az ízeket!!! :!: :!: :shock: :shock: Na, mostanában biztos nem megyek hozzá babasétáltatáskor.

Az a legrosszabb, hogy nekem itt nincs is olyan ismerős, aki ennyire odafigyelne a gyerekre mint itt a kis csapat. A legtöbb gyerekes anyukával nem is tudok miről beszélni, mert a dicsekvés nem érdekel, a hozzátáplálást meg nem úgy csinálják, mint én. Illetve én nem csinálom úgy, mint ők.

A tejpépet én nem adok a gyereknek, mert nálunk a férjem és én is allargiások vagyunk a tejre és tejtermékekre, azokban meg az van. A lányom se kapott egy éves koráig tejterméket, másfélig meg tejet, és nem lett allergiás, pedig 80% esélye volt rá miattunk. Én hiszem, hogy ezért. A mai napig forralva kapja csak a tejet és felesen (fele tej, fele víz).

Édességet én nem tiltom neki, de ha lehet inkább túró rudi és joghurtok formájában, esetleg puding. Nem veszünk nasit, mert így is husisak vagyunk mi felnőttek. Ha kér kap, de ő meg nem kér, mert nem látja tőlünk sem. Sütit szoktam sütni, de próbálok belecsempészni valami egészségeset. Sütőtökös muffin, sárgarápás muffin, sárgarépás süti. Persze mást is sütök, de ezeket gyakran, mert szereti. Külön nem eszik se tököt, se répát, de ezt igen, pedig tudja mi van benne. Csokit én két éves koráig csak fehér csokit adtam, mert abban nincs kakaó, ami ugye tele van koffeinnel.

A kicsi egyébként full nyűgös. Éjszaka legalább tízszer fenn vagyok nála, hol szopni akar, hol inni akar akar, vagy csak a cumija kell. Egyszerűen nem tud mélyen elaludni a meleg miatt. Tegnap egész délutáni szellőztetés után 30 fok :!: :!: volt a szobában.
Pont a délutáni nap tűz be ezerrel. Jó kaka! Már ő is eszeget elég jól, de csak délelőtt kap. Idáig szopi után kapott, de most már annyira tudja, hogy nem akar szopni, mikor evés idő van. Én egyébként őszibaracklevet adok neki felesen forralt vízzel hígitva. Szereti. Nem túl édes, de nem is sima víz.

Na jó sokat dumáltam. Megyek már, mert a mosógépem is lejárt.
Sziasztok!

Roni nagyi!
Én is szoktam befőzni meggyet, barackot, szilvát,ribizlit. Meg befőttet is, meg szörpöt is csinátam meggyből!
Lehet, hogy kezdek nagyisodni?? :?: :shock: :D

Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Szana, mától én is nagylány vagyok oda a spórolás :-) és mostmár vigyázni kell megint :-(
Én is szívesebben csinálom a kajcsikat most míg van gyümi. Gondoltam, hogy elrakok fagyiba is belőle télre. De sajnos három rekeszes a fagyasztónk és így is szinte tele van.
Legalább tudom, hogy a szelepet benne kell hagyni és akkor nem ömlik a víz.
Holnap is még kap banánt meggylével. Aztán banán barackkal, azzal el is fogyott itthon a két banán.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Zsuzsu!

Kell az ilyen örömkönny, hiszen az anyaság ezért csodálatos, a szeretetet nem szabad elrejteni, akár így is. Nagy kincs birtokosa az, aki átéli.

Fannikádnak boldog féléves évfordulót! Sok örömet.
Kép

Kép
Kép
roni nagyi
 
 

 
 

Szerintetek nagy baj az, ha csak pár ételt fogad el Anna? Az alma, sütőtök, alma-őszibarackkal megy, de a többit nem igazán csípi.. Ilyenkor mit csináljak? Adjam neki egy darabig azt, amit szeret, aztán majd később próbáljak új ízt?

Ante, Szana:
nem is tudom gratuláljak-e a nagylányossághoz .. :) Szerencsére én még nem tartok ott, de őszintén szólva cseppet sem hiányzik.

Zsuzsu:
Az első 2 hónapban én is minden héten csütörtökön lestem az órát, hogy mikor van 13 óra 23 perc, és olyankor újra szültem :) Ha valamiért lemaradtam a percről, lelkiismeret furdalásom volt.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


zsu: boldog felediket :) nem vagy egyedül én is szoktam ilyeneket gondolni nálunk apa szülinapja és gege fél éves fordúlója közt 8 nap lesz szóval bulizunk ezerrel :)

ihianya: a páromanyukája azzal idegesített mikor még gege nem volt meg hogy Gabi három hónaposan császárszalonnát evett gondolhatod hogy forrt az agyam :) ja meg állítólag 9 hónaposan szaladt persze ezt is "szuperanyuka"státuszba sorolnám mert még a párom sem hiszi el :lol: :lol: :lol: :lol:

a banánt turmixoljátok vagy azt nem kell? én még mondjuk csak a szent királyi bébi italát kóstóltattam vele de az nagyon izlik neki:) alma-sárgarépa-sárgabarack ízben de azt is csak ebben a melegben :)

nika70
Salgótarján
 
 


nekem két hónapja volt egy mensim ami rendesen volt de azóta semmi lehet mégsem az volt? terhesnek nem érzem még magam :oops: :oops: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Mági, Anna üvegből elfogadja a tejet úgye? Amit nem szeret próbáld később majd újra. De egyébként állítólag a krumplit nagyon jól lehet édesíteni banánnal és aszalt sárgabarival és úgy finomabb. Próbáld ki egyszer hátha, vagy úgyan ez répával. Ezt neekm is mondták.

Zsu, Mági én is még sokszor nosztalgiázok. De tényleg nagyon gyorsan megy az idő. Néha megállítanám, hogy hagy élvezzem ki Lidivel, de egyre jobban tágul a világ és így egyre jobban nem lehet majd sokáig egyhelyben tartani őket és ölelgetni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Banánt én lereszelem az üvegreszelőn. Ezért nem veszem elő a turmixgépet.

Kép

Kép
antekirt
 
 


nika:
ilyen van, hogy megjön egyik hónapban, aztán pár hónap szünetet tart. Azért, ha hányingered lenne, vegyél tesztet :lol:

ante:
már cumisüvegből sem fogadja el, kiköpi, ahogy megérzi az ízét..
A répát nem csípi. Az aszalt sárgabarackkal hogy kevered a krumplit? az nem túl darabos?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


állítólag ha beáztatod vízbe előtte és utána megpárolod akkor puha lesz és összeturmixolod a krumplival úgy jó.

Lehet neked is megfog jönni :-D Na bíztattalak?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Ezt a táblázatot a babafalván találtam. Talán néhány kérdésre választ ad a hozzátáplálással kapcsolatban.
Szerintem jók az időpontok, de mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.
Pá!
Andi

1182514197.37.doc

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Cic: dejó hogy írtál, örülök, hogy jól vagytok, és hogy ilyenügyesek a gyerekek! Jófej kissrác Gergő, igazi kis mókamiki. Igen, képeket vrunk!!

Marslakócska: nálunk van klíma, mert tetőtérben lakunk. Nappaliban van, és ott megy ebben a hőségben, tegnap pl egész nap ment. azóta Ákos a szobájában van, ami teljesen le van sötéttve (van redőny is), apa meg a másik szobában dolgozik, így az ajtók nyitva vannak. A nappali tök ok, 26,5-27 fok, de nagyon klassz ott a hőérzet. a gyerekszobában melegebb van, de nem elviselhetetlen. Mi megbolondulnánk klíma nélkül (tetőtér, ny-i fekvés!) Ha már invesztáltok, a teljesítményen ne spóroljatok, főleg, ha ti sem egy helységet akartoklehűteni vele. Mi fűtésre nem használjuk, mert egyedi fűtés vannálunk.

Hú Winnie, mivel tudom milyen helyre mentek, tök "irigykedem", de csak azért, mert én is úgy visszamennék! Biztos nagyon klassz lesz! A masszázst tudom ajánlani! És próbáljátok ki mindenképp a babapancsit. Kint is van egy nagyon klassz medence!

Mági, hát akkor tényleg passz, miért nem fogadj el Anna a tejcsit. Nem próbálsz meg új poziciót? Nálunk ez nemrég bejött, Ákos enm akart hámizni, azátn találunk új helyet és azóta minden ok, a szopipárnán nem hajlandó megmaradni!
Hú, ez a kidőlt fa story nagyon durva! Én biztos sírógörcsöt kaptam volna. Ez nagoyn kemény. Még jó, hogy ilyen jó reflexe van a brátnődnek. Hogy tudtatok akkor hazamenni? Megvártátok, míg a tűzoltók elviszik onnét? Nektek is van őrangyalotok, tudják odafenn, hogy rátok még szükség van idelent! :wink:

Szana: Kanizs mellett honnét? hogy kerültetek Pestre?
Vendég
 


MÁGI AKKOR MEGNYUGIZTAM :d AZT HISZEM VISZONT KEVESEBB A TEJEM :( MONDJUK 5 HÓNAP IS ELÉG SOK ÉS AMÍG VAN MÉG MINDET ODAADOM GEGÉNEK CSAK AZT SZERETTEM VOLNA HA 6 HÓNAPOS KORÁIG CSAK ANYATEJCSI :( MINDEGY AZÉRT IGY IS JÓ SOKAT KAPOTT :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Jól nem volt netünk, úgyhogy csak próbálok visszaolvasni. Meg aztán időm sincs tengernyi. :cry:

Mági: Hát nem semmi az a fa. Gondolom, milyen rossz lehetett. Engem apa hívott a Margitszigetről, hogy azonnal vigyem le Kiarát a földszintre anyáékhoz, mert ott olyan vihar van, hogy csak na. Pont ki akartak menni a céges kamionhoz, hogy abban megvárják a végét, amikor pont elé dölt egy fa. :shock: Úgyhogy jól besz....tak ők is. Amikor meg jött haza, akkor látta, hogy a mi kocsinknál is körben vannak a nagy ágak, és alig tudta kihámozni a kocsit. :( Itt nem volt szerencsére nagy vihar, de tetőtér van, és a jégesőtől itt félek azért. Meg én attól is jól megijedtem, hogy apával történik valami. A telfonban is alig hallottam a vihartól.

Ante: Tegnap Kiara szerintem a vihar előszele miatt volt picit nyügi, de most nem annyira.
Meg ő nagyon csípi a vizet. Tegnap apa zuhanyzott, mielőtt ment dolgozni, és beraktam hozzá a csajt. Azt a viháncolást, amit a zuhanyra levágott. Kicsit csikizte szerintem, meg csóváltuk neki a zuhanyrózsát, és azért annyira meg volt vadulva, hogy apa alig bírta fogni. Olyan édes volt.

Ja, meg nekem is úgy jött meg a múlt hónapban, hogy semmi jele nem volt. :x Nem hiányzott most.

Na majd jövök még, csak megpróbálok kicsit visszaolvasni.

És a hófordulósoknak boldog hófordulót!
Cuppppp a babóknak!

Kép
kernico
 
 


Zsuzsi: nyugi, én is ilyen érzelgős vagyok ám, tökre meg tudok hatódni Ákoson, még csak most született, azátn már mekkora legény, és mindjárt ülni, menni, beszélni, enni fog, aztán csibészkedni, hancúrozni, játszadozni, majd nem szót fogadni, haverkodni, és egyszer csak azt veszem észre, hogy van egy idegen női cipő az előszobában.....és ez pik-pak itt lesz! De ezek olyan szép dolgok lesznek. Imádok anyának lenni, érzelgős anyatigrisnek!

Ma voltunk de shoppingolni Árkádban, és adtam ott ákosnak vizet, amit tök jól elfogadott. Hazajöttünk és 4 akkorát pukizott, hogy még apa is átjött a szobába, aztán jött a fröccs! Csajok, énilyet még nem láttam. Nem tudtam hogy levenni rőla a pelust, mert komolyan mondom 1 centis lé állt a pelenkában! Na hogy ez most minek volt köszönhető: víz - tegnap reggel óta zéró kaksi - tegnap pizzát sütöttem paradicsommal :?: :?: :?: Passz, de nagy adag volt! Most azóta még nem volt, remélem nem nyelt be valamit!
Viszont úgy örülök, megvettem apának a szülinapi ajándékot, nem tudom,ha ma nem jön össze, akkormikor tudtam volna vásárolni neki! Most tiszta happy vagyok!

Mi tegnap megúsztuk a nagy vihart, pedig várható volt, mert a szele ideért, meg a villámok is, de elkerülte a város szerencsére!

Ante: milyen volt a kéró amit néztetek?

Na mára ennyi, megyünk uncsitesómékhoz grillezni! Nyami-nyami
Vendég
 


Ja, ami lemaradt: Tiszta ideg lettem, a héten voltunk anyóséknál. Kiscsaj elvolt a mamával, erre jön após, és még fel sem fogtam mit csinál, felkapott egy ropit, és tömi bele a gyerek szájába. :shock: :shock: :shock: Andrissal ugrottunk egyből, hogy álljon már le. Ő meg nem értette, hogy mi van, és még nem tetszett neki, hogy nem engedjük. Óóóóóó, olyan ideges lettem. Hát így biztos, hogy figyelek majd, ha átmegyünk! És mi lett volna, ha nem vagyunk ott egy kicsit?????? Pedig mindenkinek elmondtuk már húszcsillió-billiószor, hogy nem eszik még ilyeneket a gyerek!!!

És a másik: Tényleg Ante, milyen a másik ház? Merre van? Sorház az is? De jó nektek.

Üdv.

Kép
kernico
 
 


Kernico, hát nem semmi a ropis anyósék. :-)
Dehát gondolhatják, hogy nem eszik még ilyeneket hiszen még rágni sem tud.
Ma nekünk is megint szupi napunk volt Lidivel. Úgyhogy tényleg az időjárás miatt volt. De én mindig elfelejtem, hogy akkor előtte szokott ilyen nyűgős lenni Lidi. Aztán utána már alszik ezerrel két napot. Gondolom kialussza a nap fáradalmait.
Tegnap este én is Lidivel fürödtem és a kis huncut egyrészt úgy csapkodta a vízet a kádban, hogy minden olyan lett, aztán meg közeledett a buksijával a víz felé, hogy ő majd megnyalja. :-)

Kernico, Szilvi ez lenne amivel nagyon szemezek http://www.ingatlandiszkont.hu/?i=45hg3n8w10kqcpjy
Bár egy életre eladósodnánk és sajnos eléggé kint van a 17. ker. és a bejutás nehézkes mert bevan állva állandóan reggel a főút.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok
Kibujta masodik fogunk :lol: Ugyhogy belehuzott a kis csibe :lol:
Annyi hogy delutan csak cicin szeretett lenni es lathatoan fajt neki ha hozzaert a kanal.Jol aludt ejjel is.

Szilvi
Ez nagyon hasznos eloke,nagy,nem esik a ruhara semmi es letorolheto,nem kell naponta tobbsozr szennyesbe dobni az eloket.
Meg Alaxnal talaltam ra,de nagyon sokaig kerestem.

Szana
Bocs,elkerulte a figyelmem hogy mar sokadik tapnal tartotok.Mi Beba Ha start aktivat iszunk.Napi 125 ml az adagja es csak is este hajlando meginni,probaltam tobbszor,de nem keri.Szerintem ezt ugy gondolja hozzatartozik az esti rutinhoz :lol:
Leon delelott eszik kb 200 gyumit,rizsdaraval,delutan 200 fozit es este kb 200 kasat.Ezen felul ugye ataszer es napi 6-7 szopi.Ha hazamegyunk megmerek majd kivibol egy szopit de szerintem erzhetoen kevesebb lett mar ket honapja.
Husit meg majd csak 8-9 hosan tervezek neki adni.
Most eszik alma,barack,mango,banan,repa,tok,krumpli.Ennyit,de most lett 7 hos kezdem majd ezeket a kajcsikat a tablazat szerint.

Cic
Jot rohogtem,en is utalom a szuper mamikat.....persze szerintem aki hangoztatja az mar eleve gyanus :lol:
En sosem mondtam hogy mikor hogy lett szobabtiszta,beszelt,pont azert mert tudom hogy masnak talan nme egyszeru..Jatszoteri korkep meg biztos ilyen,mar nem emlkeszem :lol:
Elem eves nalunk majdnem lett,meg jo hogy resen vagyok :wink:
Jaj teljesen igazad van en sem tudok mar lepest tartani a ketto mellett,meg nekunk mar nem olyan izgi es nagyon elvezem hogy nem aggodom tul magam :lol: ket gyerekes letrol eszmet is cserelhetnenk tenyleg,azert vagyunk paran :wink:

Marslakocska
Rolinak jobbulast!!!UGyes vagy hogy eddig is sikerult a szopi es jo hogy a tapot elfogadja :wink:

Zsu
Boldog felediket!!!!

Kép
Kép
kataa
 
 


ante: nem semmi :) szép ház és 21 milla még nem is annyira sok érte:) persze viszonylagos mi a sok barátnömék 70nm2 t vettek két éve 24 milláért zuglóban egy szintest.

nika70
Salgótarján
 
 


ma mi is kellett hoyg délben beállítsak egy újabb táp adagot:( szopizott és utána még éhes volt mindegy nem aggódom azért 5 hónapot mégiscsak 95%-ban szopizott és más is nött fel tápszeren :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

útban az újabb vihar...

Ante, tök jó a házikó! na je, eladósodás, mi is megtettük, de egy szép lakásért cserébe :) és tök jó nagy, 3 háló, plusz egy kialakítható, király! reméljük, ez jobb lesz, nem szakad a padlásrész... :? :shock:

Zsuzsi, boldog 6.-at! én is zsoktam érzelgősköndi, de én úgy ne mvárom hogy megnőjön és hozza haza a pasikat, ki szeretném élvezni a kicsi időszakát jóóóóóó sokáig.... :)

Cic, tök jó, hogy jelentkeztél :) szerintem, leglábbis engem tökre érdekelnek a két gyerekes problémák, néznék biztos nagyokat, és tanulnék bőszen :) gratula a 3. fogacskához és na igen, a bilizéshez (zenélő bili, mik nem vannak már, tök jó :)). és kérónk szépen képet Lénácskáról! meg persze Gergőről is!

Kernico, anyós :twisted:

Ági, fa, hát tök jó, hogy minden ok. De igen, jól mondták az előttem szólók, Rád még szükség van ebben az életben :) :) :)

Felülés: Rékababa is ezerrel húzódzkodik már, én fel szoktam húzni, egy barátnőm járt Dévényihez, ők is a húzódzkodást direkt ajánlották, csak oskáig tartani nem lehet. Meg ha már próbál is ülni, inkább előre dőljön, az a rosszabb, ha hátrafele van kitámasztva. Szóval a kisasszony állandóan fel akar ülni, most már ott tartunk, hogy kicsit ott tartom, és próbálom visszaengedni, de ezerrel tartja még magát, na ilyenkor van patthelyzet. Akkor visszaengedem, jobbik esetben csak emeli a fejét vállát, hogy jönni akar még, rosszabb esetben meg hiszti van.... szóval mi elég sokat húzódzkodunk, és tartom. Meg ölben ülve is felhúzza magát függőlegesbe...

Szilvi, shoppingolás jó!!! :) hogy voltatok, babakocsi, vagy kenguru? én babakocsistól félnék nekivágni, kenguruban meg nehéz shoppingolni, de már nekem is Árkád éhség van :) :) :)
babapancsi lesz, és a masszázst is kipróbálom szerintem. Tlaán talpmasszázst, mert a hátamat most masszíroztatom rendszeresen, és ha már jó sok pénzt kifizetek érte, akkor vmi különleges van :) :) :)

Légkondi: nekünk nincsen, de lesz...

Újabb körkérdés: TI hány fokos vízben fürdettek?
és még egy: ha tejcit / tápit esznek a babák, akkor mennyi ideig tart nálatok egy etetés?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, még valami, képzeljétek, ma kimaradt a délutáni alvás, ilyen még nem volt eddig... :shock: délelőtt aludt egy órát, de du kétszer fél órát próbáltam altatni, de csak ülni akart, meg vigyorgott, és hisztizett, mikor realizálta, hogy aludni kéne.... :?

meg mai kalandom a légzésfigyelővel... most előszr kapcsoltuk be a szülői egységet, mivel a nagy meleg miatt minden ablak nyitva, biztonságból... éjszaka nem is volt gond, de hajnalban egy csippanás, persze holt kokin rohanok, gyerek mozog, légzésfigyelő villog, nem tudtam mire vélni a helyzetet, visszamentem, láttam, hogy az elem fogy... de idsznóság, hogy ez uganúgy csipog... :? szerencsére baba aludt tovább.

na jóéjt, látom, már csak én kukorékolok, de én is eldugulok :)

hát ennek a viharnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, csak egy kis hirtelen pár perces szélre, meg villámocskákra futotta itt az erejéből...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie: most nálunk nógrád megyében volt nagyobb vihar.Sokkal nagyobb zuhé volt éjszaka mint egy nappal ezelött.

nika70
Salgótarján
 
 


Mágnes,
atyaisten, még jó, hogy nem történt semmi bajotok!!!! :shock: :shock: :shock:
(Azért hogy változik az ember, ugye? Korábban esetleg: jaj, kórházba kerülök, vagy eltörik ezem-azom, most meg, úristen, mi lesz a gyerekemmel???)

Deszilvi,
köszi az infót klímaügyben! Mi is a nappaliban tennénk és reménykedem, onnan csak átjárja valahogy a lakást a frissebb levegő.

Ante:
de szép az a faborítás a lépcsőnél... famániás vagyok :oops:

Kataa:
köszönöm, mostmár sokkal jobban van Roli!

Komolyan mondom, nem értem a nagyszülőket, ismiket, "barátokat". Mi a fenének tuszkolják az ember agyát az enyém már ezt eszik-iszik-csinál-nemcsinál témákkal. Rettentően bosszantó hallgatni ezeket. Azt meg végképp nem bírom felfogni, hogy az ilyen suttyom-etetések miért történnek. Tán büszkeség a félórára elugró anyukának azt mondani, hogy na, a gyerek megette a ropit-sütit-szalonnát-kolbászt-stb.?? Jó érzés nekik, hogy valami olyat tettek, amit a szülő addig nem? Dehát ez annyira.... hát még szavakat sem találok rá...felháborító, undorító, szemét dolog!!!! Egyáltalán hogy mer bárki is bármit adni a gyereknek a szülő tudta és beleegyezése nélkül??? Öröm a gyerekbe tuszkolás??? Szerintem ez olyan beteges dolog. Én még anyukaként sem mernék, jaj, dehogy is tenném, más gyerekének bármit is adni!!! Még az 5 és 8 éves uncsitesóknak is csak akkor veszek fagyit, ha előtte beszéltem a szülőkkel, hogy szabad-e (hiszen nem tudhatom, nem betegek-e éppen vagy valami). Ja és persze még az elkövető vágja be a sértődőset! :twisted:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Winnie27:
36 körüli a vízhőmérséklet, télen 38 volt.
Ha nagyon éhes, akkor a 170 ml-t befalja olyan 8-10 perc alatt, egyébként 20 perc körül szoktunk eszegetni.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


marslakócska: nekem már volt egy nagy veszekedésem anyóssal ebben a témában napokig nem beszéltünk mert azt mondta ha nem leszek ott úgy sem látom ha meg nem akarom hogy ezt csinálja inkább ne is vigyem a gyereket hozzá nem normális.Párom húgának a nagylánya is torokgyulladása volt és anyja mondta anyósnak hogy ne adjon neki fagyit megyek át ebéd után a gyerek persze fagyit eszik 11 éves nagylány mondom csilla megtiltotta a fagyit mert torokgyuééadása van jessinek anyós mondja semmi baja a gyereknek de mondom a doki mondta erre anyós az nem tud semmit persze azért szedett jessi antibiotikumot. Szóval én már elöre parázom mert amikor még ott laktunk és még semmit nem adtam gegének pluszban akkor is jön hogy milyen szépen megette a banánt vigyorogva én meg magamban zokogtam hogy ennyire semmibe veszi amit mondok na ezután vesztünk össze. most már messzebb van igy nem nagyon tudja elrontani annyira mert ha megy nagyihoz mi is ott vagyunk vele:):):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


sziasztok!

Marslakocska, köszi.
És Neked hányszor eszik 170-et?
Komolyan mondom, én az etetésektől kezdek egyre jobban kikészülni, semmi baj nincsen addig, tök jó kedvű, vigyorog, amíg nem kell enni...
MOst reggel pl 80-at evett, úgy hogy 4,5 órája legutóbb (170-et nagy nehezen). És kb 30-at megevett rendesen, utána elkezdett tekeregni, forgatta a fejét, vakarta a fülét, kaparta az arcomat, ki-beköpte a cumit, szórakozik, vagy ennyire nem éhes, nem tudom, de szabályosan egyre jobban küzdünk, hogy egyen, és a napi 700 ml valahogy meglegyen.... komolyan reggel is már a sírógörcs szélén álltam. És nem tudom, hogy nem én rontottam-e el, mivel muszáj, hogy egyen, és hogy nem az erőltetéstől ilyen-e?de ugyanakkor meg kell enni, szóval nem értem :( :( :( de egyre jobban le vagyok kenődve. Vagy mostmár elkönyvelhetem, hogy mindig rossz evő leszs a lányom?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


gyerekem úgy alszik mint még soha .......hason :):):):):):)

nyügi volt és megszopiztttam el is laudt letettem a kiságyba nem tettszett neki utána letettem a játsziszönyegre és ott hasrafordult azóta alszik mint a bunda :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
etetés:
nálunk 160 ml-t eszik, ez kb. 15 percet tart. Hamarabb menne, de kész stressz az etetés, közben elkzed sírni, hogy vegyem ki a szájából, aztán meg már azért sír, hogy adjam vissza! A testével úgy befeszít, hogy már fáj a karom.

fürdetés:
nem szoktam mérni a hőfokot, beldugom a könyököm, és úgy nézem meg, hogy jó-e. Most inkább langyos vízben fürdünk, tavasszal még melegebb volt.

kernico:
hát ez a ropi téma....Azt nem értem, hogy eszükbe sem jut, hogy esetleg megkérdezzenek, hogy adhat a gyereknek bármit is? Nálunk még a cumit is megkérdezik, hogy lehet-e. Már néha frászt kapok. :) Ma az én egyik Nagyapám is kiakasztott. Szóltam nekik, hogy ne ültessék sokáig Pannát, mert megterheli a gerincét. Erre ő: dehogy terheli! Na fel is ment bennem a pumpa! Még ha nem is úgy lenne, mivel én kérem, tartsák tiszteletben a kérésemet!

ante:
nagyon tuti a ház! Szerintem ha belevágtok, bármennyit is fizettek érte, mégis csak jó érzés, hogy a tiétek!

Ma voltunk másik Nagyapámat látogatni a kórházban. Azt hiszem én ma láttam őt utoljára. Stroke-ot kapott, végelgyengülés, rák.. Szegénynek szerintem jobb lenne, ha elmehetne. Már meg sem ismert, készülünk a legrosszabbra.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: sajnálom ami a nagypapáddal történik.Ha már ilyen állapotban van az tényleg jobb ha elmehetne.Anyukám igaz ö még fiatal 57 éves volt strokot kapott amiböl már nem épült fel halála elött egy pár nappal voltam bent nála és engem sem ismert már meg bár én úgy éreztem voltak tiszta pillanatai. Szóval át tudom érezni mit érezhetsz most. Kitartás és légy erös.

nika70
Salgótarján
 
 


MÁgi, nagypapád.... :( remélkjük, az történik Vele, ami neki a legjobb, legkönnyebb, legkisebb szenvedés....

Etetés: megnyugtattál, ld a fentebbi írásomat, szóval akkor nálatok sem egyszerű... azt hittem, csak nálunk megy ilyen cirkusz... csak nálatok legalább eszik utána... most legutóbb 110-et sikerült nagy nehezen beleerőltetni... :?

Fürcsi: mi most elkezdtük hűteni a vizet, babauszira is készuülve, meg valahol olvastam, hogy talán jobb is az immunrendszernek, ha hűvösebb. :? szóval mi most 33-nál tartunk. Őt nem zavarja, nekem, ha vele fürdök, kicsit hüvi. :) Pedig még egy fokot le szeretnénk menni....

no megyünk sétálni, talán már lesz a ligetben valami progi a múzeumos éjszaka kapcsán...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Mági, nagyon sajnálom a nagypapádat!

Marslakocska, én is fa mániás vagyok. Nagyon szeretem a fenyőbútorokat. :-)

Winnie, kezd bejönni a fürcsi a csajszinak? :-)

Nem tudjátok a Hippnek van esetleg csak sima sütőtöke?
Meddig lehet felbontva tárolni egy ilyen üveges kajcsit?

Hát úgy néz ki meglesz a ház csak az a baj, hogy eléggé kint van a XVII. kerületben. De lesz külön kocsibeállónk és egy nagyobb kert. Mi lennénk a sarkon és az nagyobb mint a többi. Jaaaajjj nagyon tetszik. Minden közel lenne ovi, iskola, gyerekdoki. Két szintes és hatalmas fürdőszoba a mostani lakótelepihez képest és sarokkád. :-) Ráadásul még alakíthatunk az építésen is, hogy mi, hogy legyen és milyen legyen. Jó, a padlástér és még az is nagy belehet azt is építeni akár dolgozószobának is. De most én mentem fel a padlásra, pedig anyós is ott volt ;-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Winnie27,
a 170 ml az napi kétszer, egyébként ő is csak nyammog, van, hogy 4-5 órán keresztül semmi, még vizet sem fogad el, utána nagy nehezen megeszik 80-at. Tegnap pl. 120-80-100-80-210, közte egy üveges kajával. Sokszor ő is csak tekereg, meg nyafog, nem jó enni sem, meg nem enni sem. Tegnap este volt a legnyügisebb, 11-kor még javában altattuk, akkor azt mondta a párom, ő lerakja, lesz ami lesz. Nyüszített, visított, bőgött, de végülis beludt. Most kelt 1 órája és evett. A csuda sem érti ezeket a gyerkőcöket, olyan végletesek néha! :shock:

Emlékszem valami durva anyósdologra veled kapcsolatban... :roll:
Nincs más megoldás, jelen kell lennni, hogy elkerüld az ilyen "brutalitásokat" :wink: De ez elszomorító, mennyire nem tisztelik a kérésedet!!

Mági,
Szegény nagypapád... meg szegény ti... biztosan nagyon nehéz lelkileg.
Én tavaly novemberben veszítettem el imádott nagymamámat, aki szintén agyvérzést kapott. Veszélyeztetett terhesként nem mehettem be hozzá a kórházba, így az én emlékeimben mosolygós nénike képében él tovább, de a vége már nagyon szenvedés volt számára és az anyukámnak is (az ő anyukája). Nem tud mit kezdeni a veszteséggel. :cry:

Ti hisztek a SORSban? Mikor férjem nagyapja meghalt, pocakos voltam Rolival, mikor Dorinánk született, nagymamim ment el, mikor tesóm lánya jött a világra, előtte 3 hóval a másik nagymamánk hunyt el..... a sors egyenlít. :oops:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Antekirt, én úgy tudom, 2 napig (48 óra) áll el hűtőben, de ne az üvegből etesd közvetlenül,, hanem mindig tegyél ki egy kis tálkába és csak azt melegítsd.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Ante! És mégis te mentél fel a padlásra??? :wink: Nagyon jól néz ki az a ház. Én ha megtehetném belevágnék. Mi is eladósodtunk, de egyenlőre még nem annyira. Csak anyáék tetőterét építettük be. De majd szeretnénk egy külön házat egyszer. Ez nagyon tetszik. Tényleg jó, az a fa lépcsősarok, meg külön jó, ha még bele lehet szólni az építésbe! Mmmmmm, irigykedek.
Az meg hogy kint van, hááát, mi meg Csepelen lakunk, és az is kint van. Sőt, laktunk Dunakeszin is, és teljesen meg lehet szokni a távolságot. Nézd azt, hogy nyugodt kertvárosi rész, tisztább levegő. :D

Mági: Kitartás, tudom milyen ez, amikor tudod, hogy jobb neki, de közben meg persze szeretnéd, hogy ne történjen ilyen. Sajnálom a papádat.

Marslakocska: Én hiszek a sorsban. És ha ezt a részét nézzük, akkor nekünk a Kiara aznap este fogant, amikor apum meghalt.
Sőt, nállunk a párom meg vágja az asztrológiát, és amikor elkezdtük tervezgetni a kiscsajt, akkor megnézte az enyémet, és abban ott volt, hogy decemberre úgy állnak a dolgok, hogy gyerek, otthon maradás, család, ... úgyhogy mondta, hogy most még ne stresszeljek, úgyis össze fog jönni, csak úgy, hogy decemberben fog születni. Kiara dec. 6.-án jött. :shock: Na azóta hiszek ebben is, bár apa már nem szokott ezzel foglalkozni. Azért Kiaráét megnéztük! :D

Winnie: Én nemtom mennyit eszik, mert original csomagolásból esszük a tejcsit, :lol: de kb. 10 perc alatt végez. Nekünk is volt fejelforgatós, enni nem akarós, minden mást nézős időszak, de most már szerencsére újra eszik rendesen. Kevesebbet, de legalább nincs olyan hiszti.
Fürcsi: ahová mentek, ott hány fokos lesz a víz? Mert nállunk 33 fokos a babauszin, és otthon így nem hűtöttem, továbbra is 36 fokos vízben fürdik nyáron.
Ja, légzésfigyelő: nekünk is éjszaka közepén derült ki múltkor, hogy gyenge az elem. Olyan ideges lettem, hogy nem tudták máshogy megcsinálni a jelzését. :x

Nika: Ez bennem is felvetődött, hogy Kiara is azért kel mostanában 4kor, mert éhes. Mert eddig alapból megetettem, mert cicin visszaalszik. De ő is este eddig mindkettőből evett, mostmár csak az egyikből ebben a melegben, és napközben sem viszi túlzásba. :?: :?:

Hát igen, jó lenne, ha elfogadnák azt a nevelési formát, amit MI szeretnénk a MI gyerekeinknek!! Nekik is megvolt a lehetőségük. :evil:

Kata: gratula a második foghoz! :D Tényleg nagyon jó az az előke. Én még nem is láttam ilyet.

Na sziasztok

Kép
kernico
 
 


sziasztok!
Most értünk haza a nyaralásból 8) , hát nem is számolom hány oldallal vagyok elmaradva! :roll: :? IGyekszek utánatok olvasni, most viszont csak egy pár sorra van időm, ugyanis a mosni való hegyekben áll. :cry:
A Balcsin voltunk haverokkal egy nyaralóban. ÖSszesen 12 felnőtt és 3 bébi. Az egyik kisfiú 10 hónapos és már tud mászni, sőt lépkedni és szerintem Veronika tőle tanult egy-két dolgot. :shock: Nagy dolog történt velünk, ugyanis az én kicsi lányom el kezdett kuszni!!!! :D Még csak kb. fél métereket tesz meg, aztán elfárad, de nagyon édi, ahogy el kezd küzdeni hogy valamit elérjen. Többnyire az egyik keze a hasa alatt van és valahogy a fenék emelésével löki előre magát. Tök jó volt látni az első probálkozásait! De azt hiszem most már nincs menekvés nekem! Kénytelen leszek mindent elpakolni. :roll:
Na majd még jövök!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Mági: én is nagyon sajnálom.......de valósznű amit te is mondasz, megváltás lesz neki a nagy szenvedés után. És jó, hogy azért megélhette, hogy megszületett a dédunokája! Nem sok embernek adatik ez meg!!!

Antekirt: hú, nagyon klassz a ház. Na, nkünk is valami ilyesmi az álmunk! Tudom, hogy nagy harapás, de ha már idáig eljutottatok, hogy ingatlant néztek, akkor vágjatok bele. Mi is megtettük két és fél éve, jó nagy hitelt vettünk fel, de a sajátban lakunk, és eddig még tudtuk fizetni! Na meg új lakásra jár a szocpol is! Az meg pláne szuper, hogy beleszólhattok az építkezés melentébe. Akkor ami a képeken van, az már egy kész lakás, a tiéteket meg most csinálják? Az tuti, mert akkor gondolom fürdőt, parkettát, falszínt, csapokat....ti választhattok. Nálunk legalábbis ez volt, ezért szeretünk itt lakni, mert minden tetszik a lakásban (kv 3.emelet, no kiskert!) Na de ha nem továbblépni, akkor sincs gond,mert tényleg szép a lakásunk!
Még csakannyi: az ember merjen nagyot álmodni!

Kernico: hát ez a ropi nem semmi, csak tényleg az a durva, hogy ezt egy felnőtt ember csinálja. én nem tudom, elfelejtették, hogy az ő babájuk ennyi idősenmég nem evett ilyeneket?
Nálunk Ákost a keresztfiúnk etettemeg majdnem 5 hetesen mazsolával, már a szájából vettem ki....na de ő még csak 2 éves!

Fnoe: gratula a kúszáshoz. Na akkor vége van nálatokis az arany életnek, ezentúl mindig egy szemmel Veronikán kell lenni, és elpakolni a veszélyes dolgokat! Kifogtátok a jó időt, klassz lehetett a Balcsin! Jó volt a víz? Veronika bírta az idegenkörnyezetet? Gondolom jól megpakolt autóval mentetek!

Kata: itt vetted még ezt az előkét, vagy ott?

Ákos ma de. 4x fordult hasra egymás után. és csak 1x láttam. Pakolásztam a lakásban, hallom ogy nyöszörög, beszorult szegényemnek a keze. Visszatettem, 3 perc múlva újra! Nemsemmi a kiscsávó, rájött a technikára, ztán most megy a hancúr!

Ma éjjel nálunk is elem merülés volt a légzésfigyelőben, persz mindez hajnali fél5-kor. Naná, hogy visított ez a bolond készülék, és naná, hogy Ákost újra kellett altatni!

Körkérdés: van valami olyan dolga, heppje, mániája, hóbortja, szokása a babátoknka, amit megfigyeltetek nála? Pl: Ákos nem viseli el, ha a keze be van takarva éjjel, vagy szopi alatt valamit fognia kell a kezében, ha mást nem a pólóm egy részét, vagy a melltartópántot!
Vendég
 


Sziasztok!
Hát ma hajnalban meghalt a Nagyapám. Valamennyire meg is könnyebbültünk, nem volt ez már élet neki. Most temetést intézünk, nincs fekete ruhám sem. Még jó, hogy itthon vagyunk, így Anyunak kicsit eltereljük a figyelmét.

Ma Anna megevett fél banánt! Úgy örültem neki, banánt magában most kapott először. Nálatok nincs gond a szájnyitással? Mert Anna nem nyitja a száját, hanem kidugja a nyelvét, és úgy kell beapplikálnom a kanalat a szája és a nyelve közé..

deszilvi:
heppek: Ajajj!! Ha éhes, és várnia kell a tápra, akkor Apa vagy Mami kezében van. Ilyenkor tilos hozzá szólni, vagy akár ránézni, mert máris elkezdi "sajnáltatni" magát, hogy ő milyen éhes:nyavalyog, nyávog. Ha nem szólunk hozzá, csöndben van, amíg nem kap kaját.
Az új alvási technikája a következő:
Csócsacsacsi az arcához, becsukja a szemét. Egyszer csak, amikor már azt hinnéd alszik, elkezd sikítani, meg ilyeneket mond, hogy: öööeee, gáááá, aaggiii... Tök hangosan :) ez megy kb. 10 percet, aztán hirtelen csend. Így altatja el magát.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: fogadd őszinte részvétem! de akkor tényleg most már jobb neki!

Na igen, ilyesmikre gondoltam mániák terén! Olyan kíváncsi lennék a többiekre is!
A kis éhnekórász, na akkor kaja témában nem ismer türelmet!
Édes lehet Anna ahogy elalszik! Szerintem ezek olyan klassz dolgok! Ákos a macijába bújik, és ha acumit kiköpi, akkor rágja a pici farkát, vagy a füleit, úgy alszik el, ja és napok óta oldalra dönti magát, kezek lábak keresztben, úgy laszik el!
Vendég
 


Mági : öszinte részvétem :(:(

Gege: "mániája" hogy szopi közben a cicimet markolássza de úgy hogy néha fáj már mintha nyomogatná hogy jöjjön belöle több :D:D:D:D:D:D:D hiába adok bármit a kezébe mindig eldobja vissza cicihez :9

nika70
Salgótarján
 
 


ja és ma ilyen ledérenj vagyunk :):):):):):):):)

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Mági: Őszinte részvétem :(

Fnoe: Gratu a kúszáshoz

Kata: Előke tényleg szupi. Itt vagy ott kapni ilyesmit? Látom mindenkinek megakadt a szeme rajta. :lol:

Winnie:
Alsópáhokra mentek?
Dejóóó.
Én is néztem a hírdetést, de eddig is jutottam nem tovább.
Mennyi időre mentek?

Nika:
Látom a fotel megérkezett és szemmel láthatóan jól is érzi benne magát Gege. :lol:

Mánia:
Szopi közben szintén valamit fogni kell.
Általában fekve zajlik az esemény és akkor a kezemet fogja, vag yénnekem kell az övét fogni, szinte odakínálja. A másikkal meg a melltartót akarja leszedni rólam. A pántot cibálja.
Ja és ujabban megállás nélkül kaszál a kezével, lábával ha éppen nem adja a keét a kezembe.
Őrület micsoda "vergődést" produkál egy evés alatt.
Minden mással is akar egyszerre foglalatoskodni, nekem meg letépi a mellemet! :lol:

Most mennem kell.....

Köszöntéseket köszönjük szépen!

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Mági, sajnálom.... de most már békében, nem szenved tovább... anyudnak meg tök jó, hogy ott vagytok mellette ezekben a nehéz napokban...

Zsuzsi, 1 hétre megyünk, ja, már nagyon várom.

Szilvi, mániák, ajjaj. Kaja közben mindig valami újat talál ki, most két sláger van, vgy a fülét vakarássza ezerrel, már piros :shock: , vagy fogja a cumit de úgy, hogy az ujját is bele akarja tenni még mellé a szájába, na ezt annyira nem díjazom, mert akkor folyna ki a tej... :? :D Büfikézés kzben most már hihetetlen nagy tornát rendez, kitámaszt, és nézelődik, ölben úgy nem szeret lenni, hogy felénk, mert az uncsi, hanem néz kifelé, és lóbálja a lábát.... hanyatt fekve mindig húzódzkodni akar, vagy megy azonnal hasra...
Alvás: az tök vicces, általában apa altat, mert én fejek, és hét még egyelőre ölbe, illetve büfikézés alatt bealszik, na eleinte markolássza az arcát, majd elkezd sírni, és két sírás között beájul, de nem ám apára dőlve, hanem valami hülye pozícióban, feje szinte a levegőben, úgy kell tartani, apának szakad le a keze...
ja, játékok: van egy plüss kockája, meg egy macija, imádja őket enni, de nem ám a játékot, hanem a címkét...
asszem most ennyi.

Ante, fürcsi, hát nagykédban velem elmegy, kiskádban mostnaában tökre üvölt :(
és tök jó, hogy belevágtok, hajrá, én is irigykedem kicsit, imádok csempéket választani, meg tervezgetni :)

Marslakócska, hát nálunk is ilyesmi van, Rékababa is 5ször eszik, általában hajnalban és este jól, akkor 180-200 között, este a legtöbbet nálunk is, a nappali 3 meg 60 és 160 között bármi lehet, de általában 80-120 között, összesen a 700-ra hajtunk...

Noémi, gratu a kúszáshoz!

Nappali alvással azóta is hadilábon állunk :? , tegnap kétszer fél óra, ma kb 3*fél óra, de az utolsó csak azért, mert hazafelé jöttünk kocsival, ilyenkor este már nem szokott aludni. De tök furi, hogy egyik nap még aludt délután 2,5 órát, majd következő nap semmit! :shock: Ki érti ezt?

Egy kérdés, akiknek Graco Tour de Luxe-uk van: Ti mikortól döntöttétek / döntitek első fokozatba az ülést? mert nekem barimi magasnak tűnik, magasabb, mint a többi kocsinál..... szegénykém már unja magát fekve, de ez az ülés meredeknek tűnik....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, Kernico, nem tudom, mennyi lesz ott a fürcsivíz, mindegy, maradok ennél a 33-nál, h már ezzel nincs gond, max nekme kell szokni :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szilvi
Zugloi Arkadba voltatok?Akor birja a hosszu autoutakat??
Bar en beszelek,Leon a hosszu repuloutak specialistaja mar 8)
Az eloket otthon vettem meg Alexnak,azota sem talaltam ilyet.
En mindig babakocsiban shoppingolok,van hogy elalszik,na akkor a legjobb,meg probalni is lehet tole :wink:
Leon heppje is ugyanaz mint Akosnak,fognia kell a kezem szopi kozben,de enmezt imadom :!: :!: Plane ahogy simogatja :lol:

Winnie
Hat passz,mennyi afurdoviz,nekunk elsonel sem volt homero :oops: Apa kezere bizom,de eddig meg jol osszehozta mindig :wink:
Eves meg biztos azert gaz mostm ert meleg van.Plane ez a hoseg ami most van.Szoval talan adj neki kevesebbet tobbszor vagy kis vizet ha ugy erzed hogy atapot nem keri de nyugos es talan a szomjusagtol.

Magnes
Reszvetem :cry:

Ante
Drukk a lakashoz, ugy sikeruljon ahogy szeretned :wink:
En van hogyket napra fozk neki fozit,ugyhogy 24 orat hagyom a hutobn.Uvegesbol is max igy tennek.

Marslakocska
Hat nalunk is volt ilyen egyenlites.Meg az igazan imadott nagyszuleim elnek (80 es 85 evesek )de sajnos ez sem tarhat orokke.Na en inkabb attol felek hogy Alexnek milyen lesz a hianyuk :oops: :oops:

Zsuzsu
Hogy alltok a birosag kerdessel?/Vagy nem publikus?

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok! :D

Mi tegnap este végül hazajöttünk anyóséktól (elvileg még a héten maradtunk volna), de csak mostanra olvastalak végig benneteket. Na de reggel kiderült, hogy kár volt hazajönni, mert holnap megyünk ortopédiára (remélem, már nem kell többet a sín :? ), de apum mégse tud elvinni minket kocsival, mert ő meg azt hitte, hogy maradunk és apósom hoz majd fel minket és vissza is visz. És hogy leutazott a telekre. Szóval holnap valszeg békávéznom kell a Heim Pálba. :shock:
Hát Tündi imádta a kertet, meg a nyüzsit (az itthonhoz képest). Igaz, megfázott, náthát, úgy látszik, nem bírja a szabad levegőt. :roll: Még szoknia kell.
Nekem is jó dolgom volt, mert még a s...m is kinyalták. De azért mégis hazajöttünk, mert a férjem nem tudott lejönni, ő dolgozott és csak hétvégén jött. Persze rögtön kiakadt a szülein, és rábeszélt, hogy jöjjünk haza. Én meg rábólintottam, mert épp akkor kezdett már egy kicsit sok lenni anyósékból. Ami kiakasztott, hogy állandóan szóvá tették, hogy orrszívó porszívózom a gyerek orrát, mondván, hogy kínzom. :evil: Mondtam, hogy náthás. Nem hitték el nekem. Mert eleinte csak huzogatta az orrát és szívta. Mivel eddig nem csinált ilyet, gondoltam, hogy zavarja valami a nóziját. Aztán utána már dőlt belőle a takony, de az csak vasárnapra, és akkor végre elhitték, hogy nem direkt szadizom a gyereket! A másik meg, hogy az almaléevés után a gyerek kakija zöld lett!!! Mondtam is nekik, hogy akkor talán abbahagyom a levezést, mert zöld a kakija. Erre nem hitték el, hogy attól van. Mintha én hülye lennék! :oops: De aztán két napja már nem kap semmit anyatejen kívül és visszaállt a kaki színe. Igaz még egy kicsit sűrű. Szóval tényleg az almalétől volt. És egyfolytában nyomták ezerrel, hogy adjak neki almát, meg hogy milyen fura, hogy 6 hós koráig semmit nem akarok neki adni stb.
Na hát ezekkel lett tele a hócipőm. Meg anyósom anélkül, hogy megkérdezett volna, egyszercsak a gyerek kezébe nyomott egy darab kenyérhéjat. Tünci persze szopogatta. Na nem is ezzel van a gond, de az dühít ilyenkor, hogy meg se kérdezi, hogy megengedem-e. Ugyanezt csinálta előző nap egy szem meggyel is. Nem mondom, hogy bármi baja lesz tőle a gyereknek, de nem értem, hogy miért kell önhatalmúlag cselekedni. Mintha ott sem lettem volna. :shock:
Szóval megint gaz anya voltam, mert a gyerek szemmel láthatólag imádott lent lenni, én mégis hazahoztam a meleg panelba, mert már nem bírtam volna sokáig. Annak semmi értelme nem lenne, ha megutálnám anyósékat. Inkább rápihenek a dologra és majd megyünk legközelebb is.
Na folyt köv, csak elküldöm, nehogy elvesszen.

Kép
Kép
tinu
 
 


A másik zavaró dolog még a kutyák voltak. Először is van anyóséknak két nagy németjuhászuk. Az öregebb hagyján, de a fiatalabb hihetetlen neveletlen. Állandóan hessegetni kellett a gyerektől, mert persze beengedik a házba őket. Na ezzel nem voltam kibékülve. Pedig szeretem az állatokat, de ez szerintem túlzás. Vagy engedjék be, de legyenek is megnevelve. És persze azthittem, hogy végre falunk csend lesz. Na persze. Egész éjjel ugattak a kutyák (főleg a szembe szomszéd dögjei). Igaz, a gyerek nem ébredt fel rá, de basszus sokkal nagyobb zaj volt, mint itthon a tizediken.
Viszont annyi vicces dolog történt. Pl. vasárnap vendégek voltak. Köztük egy 3 éves örökmozgó kisfiú is. Elkezdett műsort adni Tündinek aki röhögőgörcsöt kapott a gyerektől. :lol: Annyira tetszett neki.
Rakok még néhány ari képet még.
Kép így húzta a nóziját a nátha miatt

Kép
Kép megvan végre az első hármasbani kép rólunk

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Mági, hát nem is tudom mit mondjak, nagyon sajnálom ami történt.

Marslakócska, én hiszek a sorsban. Eddig beigazolódott nálunk.

Lidi tegnap este kétszer hányt szegény. Nagyon meg voltam ijedve. De lehet gyomorrontása volt mert bezabizott fél üveg sütőtököt és hát nem szokta meg még. Reméljük ez volt.

Na meghoztuk ma a nagy döntést. Megvesszük a házat. :-) Ahogy számoltunk nem kell több hitelt felvenni mint ami most van nekünk sőt lehet kevesebb kell. :-)

Na hív a rabszolgahajcsárom. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,

Mági, Őszinte részvétem a nagypapád miatt. Tudom min mentek keresztül és hidd el ez mindenkinek jobb így :(

Ante Gratulálok a döntéshez! Az hogy van, hogy nem kell több hitel? MÁrmint most is fizettek lakáshitelt, és ha ezt eladjátok, és a másikat megveszitek, akkor a törl. részlet lehet hogy mág kevesebb is???? Az nagyon jó!!!

Na majd még mesélek, de Dani sír...

csernusn
 
 


folyt köv..

Winnie, boldog 5.-et a csajszinak! :-)
Remélem addigra eltudjuk adni a lakást ahol lakunk és akkor valóban válogathatok csempéket.

Kataa, te miket csináltál kajcsinak? Krumpli, rízs?

Tinu, hát akkor sokat pihenhettél ilyen anyós mellett :-).
Nagyon aranyos az a kép ahol felhúzza az orrát Tündi.
Hát tudod nem hasonlít tényleg Tündi semelyikőtökre, bár egy kicsit inkább te vagy mint a párod.

Mánia, hát nálunk is a melltartó lekapcsolása, mellkas simogatása van ja és nyaklánccal való játszadozás. Viszont átölel mindig alvás közben mert mi csak fekve tudunk már szopizni különben nem eszik hanem nézelődik.

Kép

Kép
antekirt
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?