Új privát üzeneted érkezett!

Winni:

Nagyon jó, hogy sikerűlt elkapnod a mozdulatot, remekelt a pici lányod.
Milyen ügyesen megtartja magát. Ha rájön a mászás technikájára, hamarosan meg is próbálja. Tényleg csodák ezek, midegyik baba mással lepi meg a szüleit. Valahogy velük született érzékkel bűvölnek minket.

Kérdezted a lekvárt:
Befőtt csak 10 üveggel van eddig, mert lesz körte és birsalma (eddig még a jég megkímélte), ezeket is el fogom tenni. A meggyet kifejtve süteménynek és főként dzsemnek.
Család férfi tagjai a lekvárokat, dzsemeket is szeretik, befőttnek a leve télen nagyon kedvelt.
Az elmúlt évben rengeteg besztercei szilva termett( az idén nem sok van), még maradt 16 üveg lekvárom, ezek cukornélküli igazi sűrű lekvárok.
A lányom amíg itthon volt sokat segített, de most Laura miatt az utazás ilyen hőségben egy kicsit problémásabb. A múlt hetekben azért a férjével jöttek egy alkalommal és a meggy leszedésében és az eltevésben is segítettek, mert férjem elutazott, és a korai meggy már nagyon érett volt.
Nem tudom a barackok felhozatala hogyan alakul, mert a fagy nagy kárt okozott, ezért lehet, hogy az idén kimarad. Bár ki tudja...

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Niki:

Közben a Kiaráról a képek felkerűltek,csak most látom. A pelusos kép nekem nagyon tetszik, bár a többi is nagyon jó. Nagyon édes a lányod, és nagyon szép!

Nehéz ilyenkor a melegkiütésekkel mit kezdeni. Szerintem a többiek által javasolt napi többszöri tusolás felüditi és ne csak este hintőporozd be,mert nagyon kellemesen tartja a baba bőrét. Ha kezd átnedvesedni jöhet a következő áttőrlés v. tusolás. Ilyenkor az is sokat segít, főként ha laza könnyű, tágas pólót adsz rá, mert az is sok nedvességet felszív.A kicsik még nem ülnek, állnak, hogy jobban érje a levegő a kis bőrüket.

Jó éjt!

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok,

Kiara , a melegkiütésre én is hintőporozást szoktam csinálni, meg napközben áttörlést., bár nélunk a lakásban elviselhető az idő.

Kata,
Tök jó nektek, hogy kijött az első fogacska, én nem tudom a mién mikor jön, mert eddig híre hamva sincs.:)

Bunny, akkor remélem minden jól alakult Máté is jobban van.

NÁlunk a nagyik nagy befőzők, bár én abbol már nem sokat látok, csak a szülői asztalnál, de azért így is jó.:)


Dani Új tudománya, hogy a habtapit felszedi, hogy kiseesenek a kisebb darabok és azokat eszi, rágcsálja, persze oda kell figyelni a pont ezek miatt.

NA most megyek, mert Dani nyügi, és most éjszaka is tök szoksor kelt, vagy a meleg, vagy a miklás, vagy már nem elég neki a tej, ugyanis én még mindig csak egyszer adok neki mást, lehet hogy többször kellene?

És azt még nem kérdeztem, ha már nem szoptatunk, de még nincs egy éves, akkor anyatej helyett mit kell neki adni, a gyógyszertárban kaható anyatejpótló tápszert, vagy a bolti tejpép is jó.

Kiara nagyon aranyos a mezítelen képen, pont kérdezni akartam a vizet a medencében, de már megadtad a választ:)))

csernusn
 
 

 
 

Ja és fogyott Dani 10 nap alatt 80 gramot.:(((

csernusn
 
 


Roni nagyi, Niki: köszönöm, akkor hintőporozni napközben is fogom. Törölgetni, meg fürdetni szoktam, de az úgy tűnik nem elég.
A bókokat is köszöni a lány. :lol: :lol:

Ezt akartam én is kérdezni, mert ugye Kiara is 40 gr-ot hízott a múlt hónapban, és én is csak egyszer adok neki (tízorai tejcsi után) gyümit vagy zöldséget. Elég az neki? Vagy adjak szerintetek délben vagy délután is? Mert este alszik rendesen, nem éhes, de elég ez még neki?

Ilyen gyümistejpépeket (nem tápszert) ad nekik valaki? Mert gondolom az táplálóbb. Az van ráírva pl. a Hippesre, hogy 4 hónapos kortól, de lehet nekik olyat adni? Mert a májas zöldségpürére is az van ráírva valamelyiknél, hogy 4 hónapos kortól :roll:

Niki: Kiara is rákapott a habtapi szétszedésre. Mi alapból kiszedtük azt belőle, amit le tud nyelni (pl. állatok szemeit, füleit), így jól elvan most a nagyobbakkal is. :D

Kép
kernico
 
 


Kernico!

Szerintem nézd meg, hogy mi van benne, és a szerint dönts. Nagyon sok cimke szerint 4 hónapos kortól adható dolgot én nem adnék. Nem szabad elfelejteni sose, hogy nekik az az érdekük, hogy megvedd, és bár egyértelműen káros dolgokat nem tesznek bele, de nem biztos, hogy a te kisbabádnak szüksége van már arra, ami benne van (lpl. áttam már spenótot tejjel 6 hónapos kortól, én olyat tuti nem adok, mert én 1 éves koránál hamarabb nem akarok tejet adni, de ez az én döntésem).

De nagyon meleg van, így nem csoda, ha sokszor akarnak szopizni, még éjjel is. Bizony én is ittam éjszaka, pedig én nem szoktam.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


sziasztok csajok újra van netünk:D:D:D:D:D:D:D:D:D visszaolvasok és aztán újra öztetek:9 már elvonási tüneteim voltak :D :oops:

nika70
Salgótarján
 
 


Szia Nika!

Sikerűlt az átköltözés? Gergő hogyan vészelte át, éjjel nyugodtan alszik? Hogy érzitek magatokat az új helyen? Anyósod milyen távolra kerűlt, vagy most is a közeletekben van?
Itt van lehetőséged Gergővel a szabadban pancsizni?

Sokat kérdezek, de már hiányoltalak én is. Tudtam, hogy hirtelen költöznötök kellett és gyermekkel nem egyszerű dolog.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Ja, és köszöntöm Gergődet, hófordulója alkalmából.
Sok boldogságot, további jó egészséget. Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok,

Nem sikerült leülnöm a gép elé, most is csak gyorsan. Holnap délután utazunk, kezdem a gondolkozást, hogy mit nem kéne itthon hagynunk. 10napig nem leszünk Bp-n! Hurrááá :D :D
Az utazástól kicsit tartok, mert múltkor is 6 :!: óra alatt értünk Nagykanizsára :shock: Abból 2óra volt míg kiértünk a városból...Szörnyű!

Niki,
Én is ezt akartam kérdezni, mármint a követő tápszert. Mennyire van erre szükség? Jázmin is csak cicin alszik el, s pont tegnap este mondtam a férjemnek, hogy biztos nehéz lesz erről átállni.
Én többnyire 2* adok kajcsit Jázminnak, de. gyümölcs, 1-2 óra körül főzi; néha tejpép este ( én Hipp probiotikus natúr gríz pépet adtam neki - nagyon szereti). Mondjuk nekem már nagyon kevés a tejem :( már tápszert is írtak fel, de nem eszi. Eddig 4félét próbáltam, de egyik sem ízlett neki. Nem csodálom rettenetes íze van mindnek...Szóval engem már üldöz a kétségbeesés :?

Én is kíváncsi vagyok Mágival mi a helyzet ezügyben...

Nika, hogy érzitek magatokat az új helyen?

Na megyek, valaki csenget...

Kép
Kép
szana80
 
 


Köszönöm jó újra köztetek lenni:):):):)

Roni nagyi köszönöm a köszöntést.

Anyós pár utcával arrébb került igy talán normalizálódik a helyzet igaz meg kellett oldanom a gyerekkel vásárlást de hála istennek sikerült:) kenguruban nagyon jól elvan. Hiába azért jó volt a segítsége mégha nem is volt minden zökkenömentes:) De legalább élhetjük a magunk életét anélkül hogy beleszólna .Amúgy csak pár utcára vannak innen:)Szabadban pancsizás nincs mert emeletes házban vagyunk de a lakás nagyobb szebb jobban müködik mintha 8 kerböl a rózsadombra költöztünk volna és a tulaj nem akarja eladni leglább 5 évig szóval van idönk.Gege elég jól viselte a költözést hamar megszokta éjszak viszont nem alszik rendesen de ezt azért betudható a baromi melegnek is :):):):):) Mi is jól érezzük magunkat egész más a környék is kicsit csöündesebb is meg nyugisabb nincs annyi roma stb..... Gege most is egyszáll pelusban nyomja a tv :oops: :oops: elött a minimaxot nézi :) sikongat közben .Ja és a dokinéni pont alattunk rendel szóval remélem továbbra sem lesz vele semmi gond :):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Szana!

Nyáron minden Anyukának meggondolandó az elválasztás. Általában az az ideális, ha minél későbbre halasztódik, mert ha kevés tejcsi is van, de reggel egy kis "jutalomébresztő" és az esti "szépálmokat"szopika még 1 éves korukban is különleges biztonságot ad a babakórból a kisgyermeki újvilágba . Nem kell minden etetést kiváltani új ízekkel. Jelzik a babák, amikor igénylik már, szinte követelik, hogy azt ehessék amit a többiek. Hosszú hónapok lassu átmenete és anyatejjel ízesíteni ameddig csak lehet. Más a helyzet azoknál a babáknál, ahol már teljesen elválasztotta magát önként.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Roni nagyi,

Nem szeretném elválasztani Jázmint. Szó sincs ilyesmiről, minden kaja után szopizik is, reggel, este, éjszaka csak azt kap, na és persze van amikor nagyon kevés gyümit, főzeléket eszik; s egész nap szopizik. Viszont teljesen nyilvánvaló, hogy kevés a tejem, ezért ezen alkalmakkor kéne pótolni.

Kép
Kép
szana80
 
 


Na véletlenül elküldtem...Szóval még annyit szerettem volna, hogy én így is nagyon örülök, hogy csak szopizott, s mi is elég sokat küzdöttünk ezért. S nyilván a végtelenségig nem lehet fenntartani a megfelelő tejmennyiséget.
Eleget stresszeltem már emiatt, úgy tűnik az én szervezetem erre volt kalibrálva.

Kép
Kép
szana80
 
 


Roni nagyi,

Hogy érted azt hogy nyáron meggondolandó az elválasztás?
Mondjuk én nem akarom leszoktatni a ciciről, viszont én annyira nem tudom eldönteni, hogy elég e még neki, de ugyanígy vagyok a pépekkel is, mert nekem nem jött még ki a száján, nem köpte még ki egyszer sem; akkor addig adjam neki, amíg nem látom ezt? Vagy hogy van ez???

csernusn
 
 


Sziasztok!

Nincsen most időmmindent végigolvasni.

Csak címszavakban....

Szana: boldog felediket Jázminnak így utólag is!!!

Nika: nektek boldog 5. et! Szuper, hogy sikerült a költözés!


Bunny:
Máté jobban van? Vége van a nyűgis napoknak?

Roni nagyi:
Gratula a nagy befőzéshez. Fanni még igyekszik a hasról hátára fordulással, még kisebb sikerek vannak, de hát ő anno sem az elsők között volt, ahi hasra dobta magát. :lol:
Kicsit lusti a lányka! :lol:

Ante:
A hátnáző nem lehetet semmi. Még nekik állt feljebb? Őket kéne perelni, hiogy ilyen "színházi" díszletet akarnak eladni. Felháborító mik vannak.
Új ház milyen? Reméljük annak a teteje nem fog beszakadni.

Milyen robbanás? Hol?
Le vagyok maradva.

Kernico:
Nagyon aranyos a fotó Kiaráról. Látszik élvezte a pancsolást!

Niki:
megnéztem Dani videóját, hát igen csak ügyesen kúszik a papucsok után. :lol:

Winnie:
nem csak te vagy tősgyökeres pest, hanem én is, bárt azért a vidéki rokonoknál láttam háziállatokat.

Most is itt vagyunk kinn a nyaralóba, mert benn a panelrengetegben nem lehet kibírni. Ilyenkor áldás egy kertes ház. Így is nagy a meleg, csak 3 után megyünk ki a lakásból, de ezerszer könnyebben viselni, mint benn a panelben.

Látom a habtapi falidíszt. Én is hasonló tigrist szeretzem be, de együtt van Micimackóval. :D

Hol is van az a Minimanó üzlet? Még nem teszteltem le azt a boltot.
Olcsó?

Kata:
Nagyon zabálni való a fotó! :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


Ja és nekem is elvonási tünetem van, ha nem kukkantok be a netre. Néha csalódás, ha senki nem írt semmit. Van, hogy csak olvasásig jutok, de akkor is belesek, hogy zajlik-e az élet... :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziazstok!

Zsuzsi, Zuglóban a Nagy Lajoson az Egressy és a Szugló utca között, ha ez így ok....
én is láttam azt a tigrises Micimacit is, de ott csak 1 db volt a zacsiban, azért vettem 3-masat (a harmadik malacka a másik falon:)

Kiara, tök édi a kalózkislány.
Ma mi is kipróbűltuk a medencét, hát nem arattt osztatlan sikert... lehet, hogy túl hideg vizet tettem bele... holnap újra próbálom először víz nélkül, és szépen próbálok majd bele melegebbet tenni...

Roni nagyi: tök jó, hogy ennyi gyümitek van, sajnálom, hogy ez az én életemből kimaradt :)

Szana, jó utat! bizti jó lesz egy kis pihi. Merre mentek? már én is váom a mi jövő hétvégi indulásunkat :)

Nika, üdv újra, boldog 5-et!

Ezek a pépes témák nekem még annyira kínaik..... :? :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


[quote="csernusn"]R írta:csernusnoni nagyi,

Hogy érted azt hogy nyáron meggondolandó az elválasztás?
Mondjuk én nem akarom leszoktatni a ciciről, viszont én annyira nem tudom eldönteni, hogy elég e még neki, de ugyanígy vagyok a pépekkel is, mert nekem nem jött még ki a száján, nem köpte még ki egyszer sem; akkor addig adjam neki, amíg nem látom ezt? Vagy hogy van ez???


Arra gondoltam, hogy a baba immunrendszere még nincs felkészűlve az átállásra.Fogékony és könnyen hasmenés, hányás, láz következhet be. A meleg magában is elég terhelés. Ezért írtam a hosszú, fokozatos bevezetését a különböző gyümölcsöknek, főzelékeknek, a koruknak megfelelően.

Ilyenkor a babák folyadékszükséglete nagyon sok, ezért a természetes anyatej a legjobb, persze vannak babák, akik szeretik a vizet és szívesen isszák ez mellett, ezért a kínáláskor van amikor el is fogadják.

Biztosan olvastál arról is, hogy az anyatejben lévő fehérjét kb. 4 hónapos kortól dolgozza fel tökéletesen. A 6 hónapos babáknál már a kevesebbnek tűnő anyatej minőségileg sokkal erősebb, tápanyagokban gazdagabb, vagyis minden cseppje aranyat ér. Nem kell aggódni, hogy éhezik a baba. Annyi kiváló tápanyaghoz jut, hogy, amit kap mellé az már plussz. Ha valamiből már nem kér, egyszerűen a kanalat a kis nyelvével kilöki. Azért, ha nem vagy teljesen nyugodt, hogy elég volt-e, tedd mellre, akár 2 kortyért is.
Fogod tapasztalni, hogy mennyi pótlásra van szüksége, többet nem fog elfogadni.

Tapasztalatból mondom, hogy már 1 éves kórra napközben már csak vígasztalóként (beütötte magát, valami bánata volt) fogadta el, de a reggeli és az esti szopika az Anyuval a meleg ágyban az volt az igazi. El jön az az idő, amikor előző szopi után a következő annyira nem kell, hogy összeszorítja a kis száját, forog, löki el magától, de szerencsés esetben minél később.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


fúúú, most nézem, hol volt a hozzátápis táblicsku? lementettem magamnak, de csak a 12 hótól lévő részt mentette le valamiért... vagy ha vkinek megvan, küldjétek el lécci.....
köszi!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Azt még hozzá akartam tenni, hogy Besszi, mint nagy tapasztalattal rendelkező kihangsúlyozta, hogy mindig alaposan olvassátok el,mit is tartalmaz amit megvesztek.
Ez akár a gyümölcslevekre, ásványvízre, ételekre vonatkozóan is fő szabály!
A reklámban az a buktató, hogy jónak harsogja azt is, ami nem az, mert mindent el kell adni!

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Winnie:

Beszti hozzászólása 05.25. "Hozzátáplálási táblázat" 141.oldal

Júj, már megint én.....

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Roni nagyi,
Köszi, hogy ezt leírtad! Kicsit megnyugtatott, hogy a kevesebb is lehet talán elég... :)

Zsuzsu,
Köszi a köszöntést!

És persze a többieknek is köszi, bár még mindig nem jutottam el odáig, hogy rendesen visszaolvassak.

Leon képét persze kiszúrtam; eszméletlenül aranyos :lol:

Winnie,
Talán a 141.oldalon volt a táblázat, ha emlékezetem nem csal. Hétvégét a nagyszülőknél töltjük Nagykanizsa közelében, vasárnaptól vasárnapig pedig Balaton.

Kép
Kép
szana80
 
 


Roni nagyi, Szana, köszi az oldalszámokat!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


most láttam csak, hogy 3 részben lett feltéve... :oops:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Szana, Jázminnak boldog 5.-et! :-)

Roni nagyi, nekem pont azt mondták, hogy a tejben egyre kevesebb a tápanyag azért kell 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást. Tehát ha kevés a tápanyag akkor a baba is éhesebb lehet. Tehát 6 hónaposan a babák olyan nagyok, hogy egyszerűen a tápanyagigényét a tej nem elégíti ki. De ez lehet hamarabb is és később is.
Ez a baba fejlődésétől függ. Pl ha nagyon hirtelen nő akkor pl van, hogy a tej nem tudja követni ami kell a babának tápanyagban.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, te Anyuéknál vagyunk, és egyszerűen kételen vagyok visszaolvasni! :oops:

Niki,Szana:
hát fejtem egy hétig, minden etetés után. Szó szerint alig tudok kipréselni valamennyi tejet, a 20 ml egy nap a rekord!! Nem is értem, mert másodjára fordult elő velem, hogy közben pedig elkezdett folyni a tejem.Meg is örültem, gyorsan elő a mellszívót, én megint csak semmi sem jött... Anna továbbra sem hajlandó besegíteni a szívóerejével... Annyira rossz érzés! Mostmár tényleg nem tudom mit csináljak. Így most ebédre zöldség vagy gyümi, de még mindig nem vált ki egy étkezést, ilyenkor viszont kevesebb tápszert estik. Ötször eszünk egy nap, és ennek nagy része tápi. Szerintetek lehet mostmár napi kétszer adni neki gyümölcsöt és zöldséget?

Hogy bírjátok a meleget? Szegénykém sokszor jobban bírja, mint mi, persze van, hogy nyafizik, ilyenkor jön a pucérkodás, azt imádja. Hála az égnek viszont sok folyadékot iszik.
Na megyek, aludni szeretne, a cumi meg folyton kipottyan..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Winnie
Gratula a produkciohoz,nagyon edes a pelenkas hatsojaval :lol:
Na kifert a medence???Gondolom te is husoltel benne :wink:

Bunny
Remelem egy darabig minden Ok lesz Mateval 8)

Niki
Neknuk sem volt semmi elojele a fognak, ugyhogy nalatok si barmikor johet.Meg csak nem is nyalzott tulzottan,ki erti ezt :lol:
En 1 evesig biztostapszert adnak,aztan utana tejet,de rizs meg szoja tej nekem szimpibb mint rogton a tehen tej.

Kernico
Ha mar eszik folyamtosan ket hete gyumit akkro lehet delutan elkezdeni a zoldsegeket.

Szana
En sem vagyok az az evekig szoptato tipus,de szerintme z siman osszefugg azzla hogy nem vagyunk nagyon sulyos egyenisegek :lol: Szoval en este mar adok neki tapit a szopi melle.Megissza,ugyhogy ezzel nincs gond.Talan ha mss izu taoszert probalnal,vagy a cumisuveget nem tudja kezelni???
Szoval en si szoptataopm meg 6szoer de nme merrem hogy mennyi lehet de az mar tuti nem eleg...:(

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata: gratula a fogacskákhoz, na akkor ti könnyen túlestetek rajta. Semmi előjel, egyszer csak előbukkantak? Nagyon klassz. Édes Leon alvós képe! Tök klassz előkétek van, nem is láttam még ilyen, de baromi praktikus lehet. Leon elviseli? Hú, örülj, hogy nem vagytok itthon, bírhatatalan a hőség!

Ante: tényleg ház is robbant! Azt láttam a késő esti hiradóban. Na és milyen az új ház? Van hozzá kis előkert is? hú, nekünk ez az álmunk, egy olyen kéró, ami nem túl nagy, de van hozzá egy pici kert, ahova egy homokozót hintát fel lehet építeni. Sor vagy ikerház. De jó is lenne, talán valamikor valóra válik az álmunk. Mondjuk most is nagyon klassz a lakásunk, csak 3. emelet, és nincs ugye kert! A nagyterasz meg nyugati fekvésű, és az ilyenkor leviselhetetlen.

Mági: iszol eleget? Azzal van a baj, hogy Anna nem akarja kiszippantani, és ezért nem termelődik újra? Nincs stressz, hogy nem otthon vagy? Ez is lehet ok!

Winnie: Nagyon klaszs a fal! Szép szobája van Rékának! Na, próbálkoztán újra a pancsival: Megijedt a víztől? Este szeret fürdeni? Hát pedig szoktasd, mert Alsópáhokon azátn van ám pancsivíz! Most merre mentek? Hosszabb időre, vagy hétvégére? Tök jó, hgoy ennyit utaztok?

Szana: Kanizsáról származol, vagy miért mentek oda? Nekem a fél rokonságom ott él, apukám Zalából származik.

Zsuzsu: de azért jó dolog, hogy van hova menekülnötök a panelból! Egy nyaraló is kincset ér. Vízparton van a nyaraló: Kettesben vagytok, van többen mentetek?

Niki: :lol: :lol: Dani eszi a habszőnyeget! na de amennyit mozog Dani, nem csoda hogy ebben a melegben inkább lepasszol! Nem egy soványka kissrác, úgyhogy nem kell aggódni!

Kernico: Tündéri Kiara a képeken. Mindegyik nagyon tetszik. Hogy tetszik neki a babauszi? Én is hintőport használok az izzadására, egész jól bevált! Csak lent nem hintem már a popsiját, mert a kukkerhoz is odakerül, és bele tud ragadni a cucc, és huzogatni meg nem akarom! Na de ti könnyebb helyzetben vagytok! :wink:

Roni nagyi: igen, azért a munka mellett tessék pihenni is, főleg ebben a kánikulában! Lassan hazaér a férjed is! Hú, én úgy nem szeretek egyedül lenni, szerencsére a férjem nem gyakran megy el itthonról, de ha lagziba is megy dolgozni, és csakj éjjel jön haza, akkor addgi csak félálomban vagyok, akkor nyugszok meg, ha bebújt mellém az ágyba. én kicsit paravagyok egyedül!

Nika: jó, hogy teteszik az új lakás. Pláne, hogy Gergőnek sem okoztt fennakadást a költözés, új környezet! Az jó, hogy dokinéni ott van a közelben, bármi van, csak leszaladsz vele, és nem kell órákig várni! Kellett valamit csinálni a lakásban, vagy költözhető állapotban volt?

Mit csinálja? Ákos 3 napja állandóan húzza fel magát, de nagyon durván. Lefektetem pl a pelenkázóra, és megmerevíti magát, nem hajlandó lefeküdni, hasból huzza fel a testét. Nagyon kemény! Ja, és ma hasról visszafordult hátra!
Igen, én is azért vettem sudocremet,mert nagyon dícsérik, de nálunk nem jött be! Sajna!
Vendég
 


Aztaaaaa, mekkora vihar volt..... rohantunk ki az erkllyre egy pillanat alatt, babakocsit, egyebeket behozni....

Szilvi, holnap próbálunk megint medencézni... először talán szárazon, aztán öntök bele egy kis (melegebb vizet).
Mi most megyünk majd Alsópáhokra, most apával hármasban, egy hétre, aztán majd szeptemberben néhány kolleginával meg gyerkőcökkel a babauszitáborba. Érdekes, nem annyira szeret különben fürcsizni, ill az van, hogy két naponta apával kiskádaznak, kül meg velem nagykádazunk, a nagykádban kezdi szeretni, kedden végre mosolygott... (ma a vihar elmosta a nagykádas fürcsinket...) sírni mondjuk ritkán sír, de a vízben nincs is mosoly. Majd Alsópáhokon azért le szeretnénk menni kipróbálni a babauszit, nyilván nem merülni, de egy kicsit pancsizni... ja, im ádok utazni, no meg kell is a kimozdulás :)
Ez a húzódzkodás tök jó, nálunk is megy, most már babakocsiban is, ha fleébred, meg mintha mostanság ezzel jelezné azt is, hogy vegyem fel... :) Gratu a visszaforduláshoz! és akkor a hasrafordulás ment ma megint?

MÁgi, hát kitartást, hogy legye még tejcsi.... tök jó, hogy megint "wellness"eltek :) tök jó, hogy Panna ennyit iszik, nálunk ma elég rosszul evős nap volt ebben a melegben. Különben szerintem viszonylag jól bírjuk a meleget, mondjuk ha nem muszáj, nem mozdulok ki....

Kata, ja kifért a medence, bár kicsit csálén :) a fürcsi nem jott be sajna, ld fentebb, talán holnap....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szilvi : semmit nem kellett csinálni a lakásban csak ablakmosás stb egy sima takarítást kellet annyira szép állapotban van a lakás:)

Gegének is nagyon be van duzzadva kis ine lehet pár nap és lesz fogacska legalábbis remélem.nagyon nem nyügös.a legújjabb hogy sikongat ezerrel :):):):):):)

Itt is volt baromi nagy vihar:) jó kis esövel ami kicsit frissitett a levegön de annyira nincs hüvösebb mint tegnap reggel volt :)

Viszont amióta tehes voltam lekopogom az allergiámat mintha elfújták volna igaz amióta itt lakom tarjáénban nem nagyon volt szénanátha pesten ilyenkor már fuldokoltam :)

nika70
Salgótarján
 
 


Ante,
Köszi a köszöntést és, hogy máris fiatalítasz minket… :lol: Nagyjából visszaolvastam, nem semmi ami a pároddal történt, jó őrangyala lehet…:shock:

Mági,
Sajnálom... Egyébként szerintem nyugodtan adhatsz már 2* szilárd kajcsit Annának. Mindent megeszik amúgy?

Szilvi,
Nagykanizsa környékéről származom igen, de a páromnak is és nekem is élnek N.kanizsán rokonaink.
Jázmin is ezt csinálta, hasizomból húzta fel magát. Nem sok mindent lehet vele kezdeni, nekem azt mondta a védőnő, hogy semmiképp ne ültessem, tehát ne segítsek neki, hogy felhúzza magát ( de párszor kellett, mert olyat hisztizett, hogy csak…). Sudocream nekünk nagyon bevált, mi Jázmin születésétől ezt használjuk. Soha nem volt semmi probléma szerencsére, sajnálom, hogy nektek nem vált be.

Winnie,
Most olvastam, hogy Réka annyira nem csípte a pancsizást. Hát, nem tudom Jázmin hogy fogja élvezni a medencéjét. Balcsin fogjuk felavatni. Kíváncsi leszek, mert ugyan elviseli a fürdetést, de szemmel láthatóan olyan nagyon nem élvezi, nem pancsol csak fekszik a vízben.

Kata,
Tápszert mint már írtam, négyet próbáltunk, egyik sem vált be. Ti mit használtok? Tegnap vettünk BEBA plusz-t, ez vaníliás ízesítésű. Ez volt az utolsó reményem. Ebből megevett kb. 40-et, aztán sírás. Varázsitatóból kapja, cumisüveget is próbáltunk, de ezt jobban szereti. Ügyesen iszik belőle. Egyébként arra gondoltam, hogy ha már husit is eszik és naponta egy tejpépet, na és persze mellette elég folyadékot (nem is tudom mennyi kell) akkor talán nem szükséges a tápszer. Ez hülyeség?
Leon egyébként mennyit eszik a szilárd kajcsikból és miket eszik már? Mi most fogjuk kezdeni a husit, kíváncsi vagyok hogy fogja díjazni. Husit hetente hányszor kell kapnia? És olajat teszel a főzelékekbe már?

Kép
Kép
szana80
 
 


Mi beáztunk akkora vihar volt itt. Pedig tavaly előtt szigeteltettük az ablakot, mert előtte is beáztunk. Azt hittem végre megszűnik az ablakoknál a beázás de sajnos nem. Több mint egy évig nem volt semmi erre tessék.

Hajnal óta erősítem a mensizők táborát.
De olyan kis gyenge valami van, pedig semmi jelét nem láttam. Lehet mégsem az?

Kernico, nekünk tegnap jó napunk volt, bár voltak nehéz percek. Nektek?
Nagyon jók a fényképek Kiaráról :-)

Bocsi, tegnap rosszul írtam mert sietnem kellett, szóval Nika nektek akartam írni a boldog 5.-et. :-)

Szana, sorry elírtam. Tudom ,hogy ti már nagyobbak vagytok. :-)

Szilvi, most jelen pillanatban mi is olyan házakat nézegetünk. A nagy kert az nagyon jó akkor ha van ki művelje. Én sajnos nem igazán értek hozzá, bár havat naygon szeretek lapátolni. :-)

Kataa, gratula a fogacskákhoz. Nálunk sem nyáladzik Lidi ezért gondolom azt, hogy óó de messze van még a kis rece. Közben meg ezerrel szívja be a felső ajkát is és cuppog hatalmasakat is és mindent rág. Azt mondják ebből nemsokára fog lesz. Hát majd meglátjuk.

Winnie, próbáljátok meg beleültetni a kiscsajt a medencébe, persze tartsátok és közben hátha nagyokat csap a vízre és megtetszik neki, hogy csobban.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szana, mi lenne ha kipróbálnátok a főzelékeket? Hátha az bejön a Jázminnak? Esetleg lefejsz egy kevés tejet és azt adod főzivel.

Kép

Kép
antekirt
 
 


ante: köszike :)

nika70
Salgótarján
 
 


nekünk azt mondta a védönéni hogy amit maga csinál azt hagyni kell Gege is már régóta húzza magát fel igaz ö már tartja magát ülve is ráadásul a dokinéni is felhúzza ülésbe hogy lássa hogy tartja a fejét.Rövid ideig lehet ültetni föleg már 6 hónaposan

Szana ezt neked gondolotam :):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó olvasni titeket, de őszintén megmondva alig van időm ezen felül, szóval az írás sosem jön össze. Nagyon sokan lettünk és egyszerűen két gyerek mellett nincs időm válaszolgatni. (Winnie, köszi a hiányolást). És nagyon sok olyan téma van, amin én már túl vagyok. Ú, hogy fogalmazzam meg, hogy nehogy sértő vagy pökhendi stílusú legyen. Szóval ami nektek még probléma vagy dilemma, azokat én már Gergővel átéltem, így most Lénával, hogy viszonylag friss tapasztalatom van, nekem már nem annyira izgató. Ne tessék azt hinni, hogy most lenézlek titeket vagy hasonlók, de engem inkább azok a témák érdekelnek, hogy hogyan induljak el két gyerekkel, hogy kompenzáljak, hogy üssük el az időt úgy, hogy a két gyereknek egyformán érdekes legyen…Ti meg többnyire egygyerekesek vagytok, így kevés emberrel tudnám ezeket megvitatni, ha meg igen, az a nagytöbbségnek lenne érdektelen.

No, mik is történtek velünk.
Lénának kijött a harmadik foga. De nem ám felül, aminek jönnie kellett volna, hanem alul. Szóval most alul egymás mellett van három fog, felül semmi. Nagyon mókásan néz ki. Aztán újra kellett oltani a BCG-jét, mert nem sikerült. Pár napja meg összeszedett egy frankó kis szájpenészt, de már kilábalóban vagyunk belőle.
Már ül! Ha van lehetősége, hogy valamiben megkapaszkodjon, akkor magától is felhúzza magát, persze még figyelni kell, mert ha elfáradt, vagy másra kezd figyelni, akkor eldől. Mászik. Igaz még rövidtávon, de alakul, alakul. Ha valami messze van, akkor csal, mert bedob két forgást, amivel közelebb kerül az áhított tárgyhoz (általában papucshoz, vizespalackhoz, távirányítóhoz… szóval a játék az szép meg jó meg készségfejlesztő, de hát az nem olyan érdekes); és a végén mászik csak. Ölben meg kinyomja magát állásba. Meglepő, de ha arra gondolok, hogy Gergő már 7 hónaposan felállt!!, akkor sehol sincs. Persze nem az a normális, ő kezdte nagyon korán. Szerintem Léna később fog, főleg ha arra gondolok, hogy ilyen sonkákat megmozgatni nem egyszerű meló. Már 9 kg, de a hossza is megvan hozzá, 80-86-os ruhát hord.
Még mindig szopik, többnyire csak szopik. Kajál is, tejpépet (banános, szerintem is fini), babapiskótát is kóstolt már, üveges közül még mindig a sütőtök, krumpli, babán, barack, áfonya, répa, rizs, és ezek kombinációja a nyerő, de van olyan nap, mikor csak tejen él. Megkóstolta a wc-papírt is, jelentem semmi baja nem lett (szörnyanya1), merthogy Gergő úgy gondolta, hogy az jó játék neki és odaadta. Továbbá egy ceruzaelemet (szörnyanya2), szintén hasonló indíttatásból. Ma reggel meg leesett az ágyról, de mégcsak nem is sírt.

Aztán Gergő szobatiszta lett. Megzsaroltam. Úgyhogy itt is ugrott az elvek „elve” (merthogy magától menjen a gyerek a bilire, nem lehet erőltetni, blabla). Szóval úgy történt, hogy leültettem és mondtam neki,hogy ő már nagyfiú, felsoroltam a kis barátait, hogy már mind bilibe pisilnek, és ha hajlandó ráülni és odapisilni, akkor azon nyomban beülünk a kocsiba és veszünk neki egy kisautót (nagyon szereti őket). Erre mit csinált? Levette a pelustát, ráült, és belepisilt!!!!!! Bakker, ha tudom, hogy ez bejön, akkor már előbb is ilyen szintre süllyedek (lásd lefizetés, zsarolás). Persze teljesítettem az ígéretet. Aztán este fürdés után belerakott még egy kábelt saját magától. Meg nagyon örül neki, mikor elkezd zenélni (zenélő bili, a nedvességre bekapcsol). Azóta szobatiszta lett, cirka egy hete. Eddig csak két baleset volt, de hát ez természetes. Ha lemegyünk, meg estére azért még kap pelust. De viszont reggel az az első, hogy anya pisi (mindezt ordítva, amikor én meg Léna még alszunk), hiába mondom, hogy pisilj a pelusba, nem, le kell venni, és ráültetni. Bár nem értem, ilyenkor miért nem önálló, mikor napközben már egyedül intézi. És ma hajnalban is felkelt, hogy pisil, nem volt hajlandó pelusba. Ja, olyan baleset volt még, hogy ráül a bilire és a cerkát nem lógatta bele, hanem kint marad, így kifolyt az anyag. Olyan falatnyi kisgatyái vannak. Én meg olyan sokszor elérzékenyülök, hogy milyen nagyfiam van már. Rohan az idő.
Már a beszéd terén is egyre jobban halad.
Egyébként úúúúgy utálom, hogy ha az embernek valami nehézsége támad (szoptatás, mozgásfejlődés, beszéd, szobatisztaság…stb) akkor biztos hogy találkozik a „szupermami” állatfajjal. Ha pl neked kevés a tejed, akkor neki biztos hogy annyi van, hogy azzal egy egész éhező afrikai gyerekhadat el tudna látni, ha a te gyereked még nem szobatiszta, akkor az övé már 7 meg 8 hónaposan az volt, ha a tiéd még nem beszél, akkor az övé már összetett mondatokat mond egyévesen és az öreg néne őzikéjét fejből mondja, és már betűket is felismer..szóval kééééész. És persze mindezt úgy kötik az orrodra, hogy nem is kérdezted, de valahogy olyan késztetést érez,hogy elmondja, az empatikusabb azért a végén hozzáteszi, hogy „nem baj, biztos a tiéd is hamar csinálni fogja”. Egyébként a játszótéri körkép vagy inkább kórkép tényleg elég elszomorító. Kezdve az előbb lefestett mamától át, a kérdés nélkül édességet adó, a mindent tudón át, a gyerekverőig. Már egyre inkább utálok odamenni.

Nyaralás: mi hónap végén költözünk le anyuékhoz, sajna net nincs. Majd balcsi jön egy hétig. Aztán talán még Horvátország, de azt félek még bevállalni.

Meleg: hát tényleg durva. Mi beszereltettünk egy légkondit, mert már nem bírtam. Harmadik emelet, tetőtér, déli fekvés. Előtte vettünk egy mobílklímát, hát az nagyon szar volt, semmit nem ér. Ezt sikerült úgy beszerelni, hogy közvetlenül nem ér minket, meg csak délután van bekapcsolva meg este hűtjük le a szobákat. Még senki nem fázott meg, persze csak ésszel használjuk, nincs mínusz 20 fok.

Édessék: kompromisszumot kell kötni. Nem lehet az sem, hogy sosem kapjon, mert mint tudjuk a gyermeki lelemény hatalmas, és hát a tiltott gyümölcs is a legédesebb. Nálunk úgy van, hogy próbálok én is leleményes lenni, értem ezalatt, hogy például vaníliás joghurtot veszek, mert Gergő azt hiszi,hogy ez édesség. Meg Kindertojást, merthogy játék, meg lényegében kevés csoki. És az van, hogy édesség után fogmosás van.
Így a kecske is jól lakik meg a káposzta is megmarad.
Bocs, hogy nem írtam külön senkinek.

pussz, cic
cicmerák
 
 


Ante,
Jázmin már pár hete eszik főzeléket, nem ezzel van a gond. Délelőtt eszik gyümölcsöt, ebédre főzeléket, este tejpépet. Napközben többször szopizik, vizet is iszik. De annyira kevés már a tej, hogy szükség volna a pótlásra. Reggel, este mindenképp.

Nika,
Igen, 6hónaposan már lehet ültetni ez tény. Bár Jázmint mostanság már a kúszás, négykézlábazás érdekli, de például babakocsiban most már félig ültetve van, én azonban direkt nem ültetem őt, mert látom, hogy még nagyon instabil. Majd, ha egyedül felül, akkor annyit ücsörög, amennyit akar. S persze a dokinő is felhúzza ülésbe pár másodpercre, sőt ahogy fogjuk tulajdonképpen az is ülő helyzet, nem is erre gondoltam. Hanem leírtam, hogy amikor Jázmin akkora volt, mint most Ákos ezt az instrukciót kaptam. Nem mondom, hogy soha nem húztuk fel ülésbe, de nem erőltettük; mert nagyon megterhelő a gerincének.

Kép
Kép
szana80
 
 


Cic, hát jót mosolyogtam amit Gergőről írtál. :-D
Léna nagyon ügyes. :-) Gratula a három foghoz. Na meg az üléshez. Lehet Lidi előbb fog járni mint ülni, csak mert felnyomja a popsiját állandóan nyújtott lábbal és a mellkasa meg a földön, pedig milyen jó lenen ha ülne akkor nem kéne négy kéz a fürdetéshez. :-)
Hát nem lehetnek unalmasak a mindennapjaitok. De ez így jó nem?
Képeket mikor raksz fel? Na meg egy mosolygós képet a három fogacskával? Nagyon aranyos lehet.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Most visszaolvasóban vagyok, totál el voltam havazva a héten - hmmm vagy nyarazva vagy ilyesmi.

Roli most éjszaka hirtelen rosszul lett. Tegnap du meg este 2szer is volt kakilni, de éjjel tetőzött. Többször fosika meg hányika is, a végén már csak hab jött meg epe szegénykémnek. :cry: Azt hittem, ezzel vége, de még mindig totál gyenge meg nagy nehezen csúszik le pár korty víz - ami eddig vissza is köszönt kis idő múlva. Nagyon félek, nehogy kiszáradjon :cry: :cry: :cry: . Két éve már voltunk ezmiatt kórházban két napig infúzión.
Meg félek, ha baci, nehogy kicsilány is mgkapja. :cry:
Ő már 2 hete 1ébként is extranyügi: meleg meg főleg fogacska gyanús a lelkem! Ágyikót mostmár mi is csak alvásra használjunk, azon felül csak nyüszög, hogy foglalkozzam vele. Úgyhogy habitapi a nappaliban, a dolgozóban meg a hálóba n is, ahol vagyok, hurcolászom magammal a Kicsilányt. De nagyon kell ám figyelni, mert secc-pecc elgurulgat, meg pár napja elkezdett tolatni! 8)


Kataa:
nagyon édes Leon szuncsi közben!

Deszilvi:
Ákoskád gyönyörű babóca, az a kép 2-3 oldallal ezelőtt akár újságba is mehetne!

Kernico:
Kis kalózlány! :D

Mágnes:
Nem váltottunk vissza szopisztrájkból, nem hajlandó szopizni semmi áron. Mostmár a fejést is feladtam, a napi max. 20ml-ért már szinte fájt is.
:oops: Napi 4-5x tápin vagyunk + 1 teljes étkezést kiváltottunk gyümivel (még mindig leragadtunk a sütőtök-alma-őszibarack variációnál, ill. 1x már krumplit is elfogadott, de csak üvegeset :oops: ) De nem éhes így sem, mondjuk meleg is van, sőt a folyadékot (víz v. gyümlé) is tuszkolni kell, hogy elfogadja.

Mindenkinek, aki 4-5-6-7. hós, boldog hófordulót kívánok! :lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Szana, biztos, hogy kevés reggel és este? Követeli Jázmin? Csak mert lehet kevés de laktató. Tudod napszakhoz függően változik az összetétele. De írod, hogy este tejpépet eszik. Akkor szopizik is és tejpépet is kap? Dehát annak elégnek kéne, hogy legyen nem?
védőnőtök mit mond?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Cic,
De jó, hogy írtál! :lol: Léna nagyonnagyon ügyes már!
Szobatisztaság is tök jó. Szupermamami :arrow: mennyire igaz :?

Erről és az édességről jut eszembe, ugye a héten kb. 2* is vettem tápszert a rossmann-ban, mindkét alkalommal ugyanaz az eladó volt. Az első vásárláskor feltette a kérdést: már tápozik? Aztán azt mondta, adjak a picinek csokit. Azt hittem viccel, így jól kiröhögtem, mire közölte, hogy: Miért? Az ő gyereke 3hónapos kora óta eszi a csokit, tele van vitaminnal. :shock: :shock:
Azt hittem rögtön összecsuklok, nem is tudtam hirtelen hogy fogjam vissza magam, hogy nehogy durván sikerüljön lereagálni, hiszen közben a pofákat vágta. 3nappal később az újabb tápszervásárláskor már csak fintorgott kettőt... :twisted: Röhej egyébként, hogy már annyi pénzt költöttünk tápszerre, mintha hónapok óta ezen élne, s közben megivott életében talán 150ml-t összesen...

Kép
Kép
szana80
 
 


Húúú... az előző oldalon írta valaki, hogy széjpenészt kapott. Hogy lehet azt észrevenni? :oops:

És még körkérdésként szeretnék tudakozódni:
van-e légkonditok a lakásban, ha igen, melyik helyiségben (nappali, háló, gyerekszoba?) és milyen hatásfokkal működik és milyen hangos és átviszi-e a levegőt egyik szobából a másikba? Csak ilyen röviden, bocsika :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


deszilvi:
iszom eleget, és amikor itthon vagyok, éppen ez a stresszmentes légkör. Otthon megy az építkezés a szomszádban, folyton zaj van, nem nagyon van napközben segítségem, így ez nekem kikapcsolódás. A tejapadás még otthon indult meg. Ma is rátettem cicire Annát, ahogy elkezdett szivárogni, de ordított, nem fogadta el. Aztán próbáltam lefejni, de megint nem jött semmi...

nika:
Án is allergiás és azthmás voltam, és a terhesség óta lekopogom, de elmúlt.. :D

marslakocska:
hát sajnálom a szopi témát, akkor sorstárs vagy!

Tegnap elmentem este barátnőzni a szomszéd telepüésre. Hát halljátok, az a vihar.... Amikor a szél megérkezett elindultunk a másik barátnőmmel haza. Ő vezetett, a reflexén múlott, hogy élünk! Az úton ugyanis keresztbe kidőlve egy nagy fa és tompítottal mentünk, éppen ,hogy meg tudtott állni! Halálfélelmem volt, folyton az járt a fejemben, hogy Anna otthon alszik, és azt sem tudja, hogy én nem vagyok vele, és mi lesz, ha történik velem valami, nem látom a lányom többé. Ilyet még sosem éreztem!
Betelefonáltam a katasztrófavédelmnek is, hogy vigyék onnan azt a fát.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


szana: értem és bocsika nem akartam tudálékos lenni :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Cicc nagyon ügyes fiacskád van:):):):) szupermami nagyon tetszik :lol: :lol:

Nekünk csak egy kis ventillátor van de az is csak akkor megy mikor Gege nincs bent a szobában

nika70
Salgótarján
 
 


Mágnes: nem semmi a lényeg hogy jól vagytok

Az lehet hogy azért nem alszik éjszaka mert napközben kevés a tejcsi? Gege napközben meg éjszaka ha kell akkor is csak cicit kap de lefekvés elött kap még tápot is amiböl 130 ml-t meg is eszik
cici után
és nem is panaszkodik hogy kevés lenne pedig Q aztán tud harcolni ha valami kevés neki :):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Mági, hát nem semmi ami történhetett volna. Kész szerencse, hogy nem történt semmi baj.

Szerintetek egy banán két nap alatt amit lenyomott Lidi az sok? Ma tettem bele pár szem meggynek a levét így is ízlett neki. De még simán enne egy fél banántól többet is, de már nem mertem adni mivel ez a második nap, hogy kap banánt.
Ti, hogy adjátok? Egy héten mennyi banán?
Mit szoktatok mivel keverni?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Írtok rendesen!

Cici: jó, hogy megint jelentkeztél.
Szerintem jól csinálod az édességhez való hozzáállást. valahogy így tervezem én is. Totál nem akarok előle semmit megvonni. Se kólát, se üdítőket, se chipset. Hisz én is eszem, néha ilyen műkajákat, de mértékkel. idehaza nincs is ilyesmi, csak újabban csoki, mert hát még mindig nagyon zabás vagyok csokikra. :oops:
Szoval 1-1 csomag ilyen olyan valami még nem a világ. De ne az legyen a főétkezése.
De neked már van rutinod, mint 2 gyermekes anyuka.
Mi még csak tapogatózunk, szedjük az infókat, mit és hogyan. :lol: :lol:

Ante:
Fanni még nem evett banánt :shock: :oops:
tegnap valami hippes tejpépet kóstoltattam meg vele, az volt abban az egységcsomagban. Ízlett neki. persze utána szájöblítés volt forralt vízzel.
Fanni issza a forralt vizet szerencsére.
ja és a sárgarápa löttynek nem volt valami nagy sikere. Elég érdekes arcokat produkált utána! :lol:


Jó nagy vihar volt az tuti. Itt is nálunk egy nagy szélviharral indult a dolog. Kissá be is pánikoltunk, hogy nehogy jég is essen, mert most a garázsban állnak a lomok , így a kocsi csak a kertben tud pihenni. Hát szerencsére megúsztuk az áldást.
Viszont nem volt villany, elment az áram az egész környékbe, ahogy elindult az első villámlás.
Úgyhogy gyertyafénynél lett Fanni megfürdetve.
És így hamar nyugovóra is tértünk.

Előtte a napunk azzal telt, hogy kicsit magamra fordítottam 1 órácskát, megcsináltam a búrámat, mert szörnyella de frász hozzám képest ezerszer jobban nézett ki. :lol:
Utána meg elmentünk a lánynak shoppingolni. megigértem neki, hogy hófordulója alkalmából kap valamit. Ez egy fürdőlepedő volt és 3 db body.
Nagypapa pedig már előre gondolkodik, mert bögrét, sőt tollat is kapott fanni, amin a neve van. Tudjáto,, amit a tescoba meg itt -ott lehet kapni. :lol:
Jajj mondom azért ennyire ne öregítsük ezt a lányt, hogy már toll kell neki.

Amúgy olyan elérzékenyülés volt rajtam. Néztem az időt, hogy mennyi és közben mondogattam neki, hogy ilyenkor még ez volt, az volt, de már ekkor odaadtak nekem és megcsodálhattalak.
Nem tudom, néha rámjönnek ilyen pillanatok, főleg, ha hóforduló van, hogy mennyire gyorsan telik az idő, pedig mikor még kettő az egyben voltunk az sem volt annyira régen...
Na be is fejezem az ömlengésem.
Lényeg, hogy megkönnyeztem a féléves évfordulónkat! :wink:


Winnie:
Köszi s bolt címét, majd meglátogatom. Asszem jól leírtad, hogy van.Oda fogok találni.
Akkor malacka is van? :wink: Szuper!


Szana:
Fanni is ülni akar, de én sem ültetem tudatosan, max ha felhúzza magát, akkor megtartom, de még illeg-billeg, nem tartja magát stabilan. Előrebukik még.
Szerintenm sem kell eröltetni a dolgot, majd jön az magától.

megyek is a levegőre, de az elvonási tünetek idehoztak.... :wink:

Kép
zsuzsu74
 
 


Zsu, boldog 6.-at Fanninak. :-)

Én úgy adtam pár csepp meggylevet, hgoy kinyomkodtam kb 5 szem meggynek a levét és azt öntöttem a banánhoz. Lidi nem kap vizet mert azt mondják, hogy a szoptatott babáknak nem kell, elég a tej. De azért tegnap erősen elkezdtem gondolkodni ebben a nagy melegben, hogy biztos elég-e. De adni még nem mertem adni. Nem tudom, hogy kell a csőrős valamit használni. Mert vettünk csőrt viszont jó hozzá a cumisüveg mert az Aventes termékek kompatibilisek. Van rajta alul a csőrön egy gumi és azt nem tudom elkell-e venni vagy sem. Semmiféle útmutató nem volt leírva.

Ezt kaptam egy ismerőstől szerintem nagyon jó lehet a babáknak.
http://pepelde.freeblog.hu/archives/200 ... as_muffin/

Kép

Kép
antekirt
 
 


Csak gyorsan, mert pakolok ezerrel :lol:

Zsuzsu, Fanninak boldog félévest!

Ante,
Én adok vizet Jázminnak Avent varázsitatóból szintén. Első 2-3 nap kivettem a szelepet, mert úgy vettem észre, hogy nem tudja használni; aztán visszatettem és azóta úgy iszik. Van olyan baba, aki nem jön rá a technikájára. Én örülök, hogy Jázinak megy, mert így nem ömlik ki a víz az üvegből útközben. És ő élvezi is, hogy ihat belőle, mindig kurjongat amikor meglátja...mondjuk nagy mennyiség még nem fogy.
Banánból én úgy tudom, hogy napi félnél nem ehet többet. Jázmin gyakran kap banán-almát tízóraira. (fél alma v. egész+negyed banán)Hetente többször, mert én szíveseben adok neki friss gyümit és ezt csípi a legjobban. Nálunk szerencsére kakit nem zavarja. Őszibarack nem igazán jött be neki. Tényleg csajok ti bio gyümit és zöldséget adtok?

Ja, nem is mondtam, hogy újra nagylány lettem...

Kép
Kép
szana80
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?