Új privát üzeneted érkezett!

Érdemes volt idelátogatni, mert most látom a jó hírt, hogy megszületett Melcsi kisnagybabája.

Szívből gratulálok!

Gabi
paga

Kedves Melcsi!

Gratulálok a pici születéséhez!!! Nagyon sok boldogságot, sok-sok örömet és rengeteg energiát kívánok a babázáshoz!!!!
(Lukács baba igazán férfias mértekkel érkezett közénk: nagy és erős!)

Mandula

Ajánlok neked egy könyvet, ha még nincs meg otthon.
Mérei-Binét: Gyermeklélektan. Több kiadást megért könyv, amit minden kisgyermekes anyukának érdemes lapozgatnia.
Nekünk pszichológiából kötelezően "ajánlott" irodalom volt, de senkinek nem esett nehezére elolvasni. Tele van csuda érdekes és okos dolgokkal - egy magyar szerzőpáros kutatómunkái és megfigyelései alapján.
regina3

Regina!

Elnézést, hogy kissé megkésve, de gratulálok kislányodnak ballagása alkalmából. Nagyon szépek a képek, igazi hölgy mindegyiken. Kívánom, hogy az iskolában jól érezze magát és legyen sok-sok sikerélménye!!

Melinda
fermel

Icus!

Köszönöm az sms-t megkaptam, csak azt a telefont újabban itthon tartom, a számot átirányítom a céges mobilra, és csak azt hordom magammal, mert kettő telefont nehezen kezelek (egyet is). De nagyon aranyos vagy, hogy hoztad a jó hírt nekünk.

Gabi
paga

Melcsi!
Szívből gratulálok Lukácshoz! Hozzon sok örömet ez a kisfiú a családba! Nagyon jó egészséget mindkettőtöknek! Minden alakuljon úgy, ahogy szeretnéd!
Puszi,
Móni

Kép
ermoni

Sziasztok!

Melcsi!
Szívből gratulálok kisfiad érkezéséhez!
Kép Kép

Icus!
Köszönöm,hogy értesítettél. Jó volt Veled beszélgetni.

Mandula!
Nagyon édesek a fotók Emeséről.
Én is azon a véleményen vagyok,hogy ne hallgass másokra,csinálj mindent úgy ahogy Te jónak látod. Hamarosan elmúlik ez az időszak,valóban ebben a korban kissé jobban ragaszkodnak a babák az anyukájukhoz. Én sem hagytam soha,és nem is hagyom sokáig sírni sem Marcellt,de még Kyrát sem. Mondjuk lehet ez az én lágy szívem miatt van,hamar megsajnálom őket. Nálunk a férjem a határozottabb,következetesebb,pedig én is próbálkozok :oops:
Gyönyörű a kertetek. Irigykedve néztem.

Móni!
Örülök,hogy jó lett a magzatvízvizsgálat eredménye,és gratulálok a kislányhoz,szép nevet választottatok neki.
Csinos kismama vagy!
A képek is nagyon jól sikerültek. Ügyesek vagytok.

Regina!
Hasonló problémáink vannak nekünk is a szomszédokkal. Sorházban lakunk,így mindent tudunk egymás életéről,sajna mindenki hallja a másikat. Nekünk nagy vágyunk egy önálló családi ház,hatalmas udvarral,minél messzebb a szomszédoktól. De ez csak álom.....
Jobban van már a derekad?
Gyönyörű a lányod,és ő is nagyon szép balerina. Kifejezetten balettos alkat.
Nagyon csinos az új ruhájában. ahogy sejtettem,jó magas lányka,úgy láttam ő lehmagasabb a csoportban.

Melinda!
Benji képei szenzációsak. Olyan elmélyülten tud játszani,teljesen beleéli magát a szerepekbe. Érdekes dolog ez,ilyet Kyránál még csak mostanában tapasztaltam.
És az "Anya Te gyönyörű vagy" beszólásától,gondolom el voltál ájulva.Egy percig sem sajnáld,hogy nem lány lett,ő így tökéletes.
Az orvososdi Kyrának is nagy kedvence. Legutóbb azt mondta,kiveszem a hasadból a kisbabát :lol: Hogy ezt hol hallhatta,nem tudom.

Paga!
Nagyon örülök,hogy rendeződött a lelki egyensúlyod,és visszajöttél a topikba.
Szép a Ti kertetek is.
Jó lehetett a nyuszi üldözés :)

Fanny!
Nagyon klassz fotókat raktál Te is fel. Nagyon tetszenek a kápolnás képek.
Én is szeretem a régi épületeket. Győr belvárosa tele van szebbnél szebb régi házakkal,és nagyon szépen restaurálták a legtöbbet.
Jártál már Győrben?
Örülök,hogy kislány unokád lesz,gratulálok.

Sheila!
Örülök,hogy minden rendben Veletek. Reméltem,hogy nincs gond.
Én is szívesen találkoznék Veletek,majd szólj ha alkalmas,és összehozunk egy találkát. Jó fiúnevet választottál :wink:
És ha lány lesz?
Nyáron nincs tánc Kyrának,szeptemberben kezdődik újra,szerintem érdemes lenne kipróbálni,hátha itt jobban érezné magát. A lovaglás nagy vágy Kyrának is.

Rakok fel pár képet,végre volt időm a kicsinyítésre.

Bea

Kép eperszedés közben
Kép
Kép játszóházban Kép
Kép Kép kocsimosás Kyra kedvence
Kép Kép Kép
beátab

Bea
Jó hogy jelentkeztél újra. Klasszak a képek. Micsoda nagy fiú lett a kis Ördögfióka :lol: Majd megszelidül. Csak türelem :lol:
Kyra milyen ügyesen mossa az autót, igazi segítség :lol:

Teszek fel pár képet, ha már Mandula kérte

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea!

Annyira bájos és szép a kislányod! Mindig megcsodálom, hogy milyen kedvesen tud mosolyogni. Olyan igazi nyugodt, jó kislány benyomását kelti. Bezzeg Marcellről a fotókon is lejön, hogy milyen klassz, vagány kisfiú. (Ne is legyen anyámasszony katonája!)
Nem is írtam, hogy néhány hete Győrben voltunk egy napot. Rokonaink laknak ott. Szüleim a nagynénémmel készültek látogatóba hozzájuk. Mivel imádom ezt a várost és az illető rokonoknál van egy- Benjinél mindössze 1,5 hónappal idősebb- kislány, így úgy gondoltam, hogy Benjivel mi is velük tartunk. A két gyerek még sosem találkozott, de pillanatok alatt megtalálták a közös hangot. Még játszótéren is voltunk. A belvárosban a Batthyány téren laknak és ott van egy park, benne egy bekerített játszótérrel. Teszek fel ott készült fotót.
Jót mosolyogtam, amikor olvastam, hogy biztosan teljesen „el voltam ájulva” Benji bókjától.
Azért tetszett annyira, mert mostanában Benji rendszeresen azt kérdezi tőlem, amikor sikeresen belepisil a WC-be: „Anya, el vagy ájulva?” Szóval ezt a kifejezést én is szoktam használni és már Benji is remekül ismeri.
Ma ismét bebizonyosodott, hogy a gyerekek többre képesek, mint amit gondolunk róluk. Amikor férjem este hazajött, Benji bekéredzkedett a vezetőülésre (imádja tekergetni a kormányt és „vezetni”). A férjem a slusszkulcsot is odaadta, mert Benji azt is kikönyörögte. Néhány pillanat múlva egyszer csak felberregett a motor. Benji berakta az indítókulcsot és beindította a motort. Erről az akcióról én persze csak utólag értesültem. Ha én jelen vagyok, akkor egészen biztos, hogy nem kapja meg a kulcsot, mert én eléggé óvatos duhaj vagyok. Azért szerencsére a kézifék be volt húzva. Mindenesetre megbeszéltük, hogy ilyen még egyszer nem történhet.

Icus!
Egyre huncutabb a kis gyönyörűséged!! Most is nagyon jó képeket csináltatok.

Akkor felteszem az ígért győri képeket.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Kép Kép
fermel

Nem akarok túl sok lenni, de feltennék még, egy ma készült fotót.
Kép
fermel

Csak egy mondat:
nagyon aranyosak a gyerkőceitek! Jövőre már én is dicsekszem képekkel! :wink:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Icus!
Csak ismételni tudom magam:imádnivaló a lányod. Mindig ilyen vidám,mint a képeken? És figyelem milyen csinos minden fotón. Látom szereted öltöztetni. MOndjuk evvel én is így vagyok,imádok gyerekruhákat vásárolni. Kyrának főleg,mivel sajnos sokkal nagyobb a választék lányruhákból,mint fiúknak valóból. Ezen mindig fel is húzom magam,mintha a lányoknak több ruha kellene. Általában 10 sor lány ruha,míg talán 3 sor fiú. Bosszantó bír lenni. Azért próbálom Marcellt is változatosan öltöztetni.

Melinda!
Hát igen,Kyra egyből mosolyog ha fényképezőgépet lát :lol:
De nem olyan angyali ám,mint a képeken. Mostanában nagyon dacos lett. A "csak azért sem azt csinálom amit akarsz" időszakot éljük. Mintha sportot űzne az ellenkezésből. Már rájöttem,hogy ha ráhagyom,hogy rendben, ezt sem kell azt sem kell,de akkor tőlem sem várjon semmit,hamar rájön,hogy nem helyes a viselkedése.
Szólhattál volna,hogy jöttök Győrbe,összefuthattunk volna egy kis időre.
Mi is sokat járunk arra a játszótérre,miután Győrben összesen 3 hasonló van,de ez a legjobban felszerelt.
És nagyon jó,hogy sok a fa,de ami nem tetszik,hogy elég forgalmas helyen van. A másikat még rosszabb helyre helyezték át, a 4 sávos városon átvezető út mellé. A harmadik jó helyen van lent a Duna parton,de az csak egy nagy méretű hajóból áll.
Kyrának is kedvence az a kis hajó amin Benji is le van fotózva,van is egy ilyen képünk nekünk is,mindjárt megkeresem.
Kép

Képzeljétek Kyra anyuékkal nyaral a Balatonon,nagyon jól érzi magát. Gyerekes családoknak ajánlották a szállodát,anyu nagyon meg van elégedve,és megfizethető az ára.
Marcell érdekesen viselkedik mióta nincs itthon Kyra. Azt hittem hiányolni fogja,de nem,nagyon élvezi,hogy kettesben vagyunk délutánonként. Kérdeztem tőle,hogy hiányzik-e neki a Kyra és rázta a fejét és mondta,hogy nem. Nagyon meglepett a dolog,mert úgy éreztem imádják egymást :(
Bezzeg Kyra minden telefon beszélgetésnél kérdezi az öccsét.
Érdekes dolog ez. Azt egyből észreveszi ha a Dani nincs itthon,na meg persze az apját hiányolta nagyon amíg Miskolcon dolgozott. Még most is azzal kezdi a napot,hogy kérdezi apa? mondom dolgozik,jó, válaszolja. Aztán kérdezi Ani?/ez a Dani akar lenni,és ha az a válasz,hogy még alszik,akkor rohan át hozzá. Kyrát nem kérdezi....
Egyre több szót mond végre,eddig nem vitte túlzásba a beszédet.
A cicának cacit mond ,a tej-ejci, a repülő-epcsi, az apja autója apa bű, viszont tisztán mondja,hogy köszi,és sokszor megköszön dolgokat. És köszön,hogy szia,de ezt csak ha neki van hozzá kedve,ha én mondom akkor soha. Minden szemüveges szakállas pasi apa,és kiabál szia apa :lol: Olyan ciki néha :oops:
Ja és haláli ,ha éhes mondja nyam,nyam,ha szomjas akkor meg elkezd cuppogni. A kérek szót is próbálgatja kéké,ennyi sikerül,Kyrát Kikinek hívja. Húsvét óta nagy csokievő /addig nem adtam neki/,tudja hol vannak a csokik és ott áll a szekrény előtt és kiabál anya csocso. Sajnos túl gyakran akarna enni,és persze ebből mindig hiszti lesz,mert nem kap annyiszor ahányszor szeretne. Amúgy is megy a kiabálás mindenért:ha valami nem sikerül neki,vagy nem adok oda neki valamit,vagy nem mehet ki,néha folyamatosan balhézik valamiért.

Nyaralás.
Most egy kicsit panaszkodok :(
Lefoglaltunk egy nagy appartamant Horvátországban Rab szigeten. Jövő péneteken indultunk volna,már nagyon készültünk.
Erre kedves APEH bácsi keresztülhúzta a számításunkat. Mindig a kisvállalkozókat sújtja.....Inkasszó került a számlámra....Sajnos fizetnünk kell :cry: A nyaralás árát is. Azért reménykedek még,hogy talán augusztusban még összejöhet.

Ki hova megy nyaralni?

Bea
beátab

Bea!
Ha jól emlékszem, akkor te vagy a harmadik itt a topikban, akiknél az Apeh inkasszált. Gondolom, hogy ilyenkor nem is figyelmeztetnek előre, hogy nehogy a számlán lévő pénzt kivegyétek. Kívánom nektek, hogy augusztusban sikerüljön a nyaralás. Szerintem nagyon fontos, hogy a családok legalább évente egyszer (persze jó lenne, ha többször) el tudjanak menni együtt pihenni. Főképp, amikor az apukát pld. alig látják egyébként a gyerekek, mert annyira sokat dolgozik. Nálunk is az utóbbi időben egyre brutálisabb a helyzet. Mostanában a férjem reggel fél 7-7 körül megy el és este 9 felé jön haza. Mi egyébként jövő héten szombaton megyünk Alsópáhokra.
Azért nem szóltam előre, hogy Győrbe megyünk, mert nagyon képlékeny volt a programunk. Nem tudtam előre, hogy mire lesz időnk. Bizonytalanul pedig nem akartam semmit megbeszélni. Az invitálás a találkozásra viszont nagyon jól esett, köszönöm szépen. Ígérem, ha legközelebb arra járunk és be tudunk iktatni egy találkozót, akkor feltétlenül jelzem előtte.

Lányok! Ha nem haragszotok, akkor most én is panaszkodom. Muszáj leírnom és kíváncsi vagyok a véleményetekre is.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy fiút nevelni sokkal emberpróbálóbb feladat, mint lányt. Különösen, hogy az iskolákban is szinte csak nők a tanárok és nehezen viselik a fiúkat. Nem hajlandók tudomásul venni, hogy egy fiúval másképp kell bánni, mint egy lánnyal.
Bencééknél az iskolában az a gyakorlat, hogy 7. és 8. év végén bizonyos tantárgyakból vizsga van. Az írásbeli mindenkinek ugyanaz (magyar, matematika és az idegen nyelv), a szóbelit pedig meghatározott tárgyakból lehet választani. Idén földrajz, történelem és az idegen nyelv volt a lehetőség. Legkönnyebbnek feltétlenül a földrajz látszott.(kevesebb és rövidebb tételek), Legnehezebb pedig egyértelműen a történelem volt. Még ötödik osztályos anyag is volt benne és minden tétel 3 részből állt. Nem is választotta senki a történelmet. A legtöbben a földrajzra mentek és néhányan idegen nyelvből vizsgáztak. Először Bence is a földrajzot akarta választani. Én viszont rábeszéltem, hogy ne a könnyebbik végét fogja mindig a dolgoknak, különösen, hogy imádja a történelmet és tudja is. Így végül az osztályfőnöknél arra jelentkezett. A vizsga előtt 3 héttel volt egy szülői értekezlet, ahol az ofőtől tudtam meg, hogy Bence végül a történelemre jelentkezett. Az értekezlet végén bejött a történelem tanárnő is és érdeklődtem felőle a vizsga iránt. Mondta, hogy nem kell izgulni, mert 2 alkalommal majd leülnek és átveszik az összes tételt. Ezek után én többször kérdeztem a gyerekemet, hogy volt-e már konzultáció. Végül nem volt egyáltalán. A vizsga négyesre sikeredett. (végül még egy gyerek vizsgázott, de ő azért, mert bukásra állt és így menekülhetett meg a bukástól) Nem örültem túlságosan, de úgy gondoltam, hogy ettől még nyugodtan lehet ötös évvégén. Erre tegnap közli Bence, hogy négyesre zárta le a tanárnő. Azt mondta neki, hogy 4,2 jegyátlagra nem adhat ötöst. Ettől én a falra tudnék mászni!!!! Nem az számít, hogy mit tud a gyerek, hanem a megszerzett jegyek átlaga. Valóban beszedett egy-két egyest, amikor éppen nem tanult, de mellette volt rengeteg ötöse. Ja, és az egyesek kis óra eleji röppentyűk voltak, ami után a témazáró nagydolgozatot megírta ötösre. Rengeteget olvas, olyan dolgokat is tud, ami még nem volt tananyag. Múltkor pld. órán szóba került az első világháború. Bence kapásból vágta, hogy mikor és milyen okok miatt tört ki. (csak jövőre fogják tanulni!) Az osztálytársnője elámulva nézett rá, hogy te ezeket honnan tudod. Az osztálytársnő mindig szorgalmasan megtanulja a leckét , megírja ötösre a dolgozatot, de két hét múlva már nem nagyon lehet vele a témáról beszélgetni. Na, ő ötöst kap évvégén, mert neki az átlaga megvan.
Egy másik osztálytárs átlaga 2.5 volt. Erre természetesen megkapta a hármast. Hogy vele se tudna Bence történelmi témákról beszélgetni, az biztos! A tudásuk köszönő viszonyban sincs egymással és mindössze egy jegy az eltérés. A meglátásom az, hogy a kollégák sokkal inkább odafigyelnek arra, hogy nehogy egy szegény gyerek megbukjon vagy túl rossz jegyet kapjon, mintsem egy tehetséges gyerekből kihozzák, ami benne rejlik.
Nehéz szívvel ugyan, de ma reggel felhívtam a tanárnőt. Most is csak az átlagra tudott hivatkozni, valamint arra, hogy a vizsgán se bizonyosodott meg Bence tökéletes tudásáról. Mikor rákérdeztem, hogy miért nem volt a beígért konzultáció, az volt a válasza, hogy nehogy már ő menjen a gyerek után, Bence miért nem kereste fel őt és különben is csak két nappal a vizsga előtt tudta meg, hogy lesz egyáltalán vizsgázó. Mondtam neki, hogy Bence az osztályfőnöknél jelentkezett (mint mindenki), akkor ezek szerint a köztük lévő kommunikáció hiánya volt a baj. (úgy látszik a szülői értekezleten lefolytatott beszélgetésről már elfelejtkezett) Egyébként meg úgy gondolom, hogy a pedagógusnak kellett volna időpontokat kihirdetni és ha arra nem megy el a gyerek, az már tényleg nem az ő sara. (megjegyzem egy igazán lelkiismeretes tanár azért még akkor is megereszthet egy érdeklődést)
Óriásit csalódtam ebben a tanárnőben, mert eddig nem ilyennek ismertem. Ötödik osztályban eleinte Bence még nagyon nem tudta beosztani az idejét dolgozatíráskor. Túl részletesen írt, így nem jutott el minden feladatig. Így az osztályzatai eleinte rosszabbak lettek, mint a tudása szerint kellett volna. Fogadóórákon a tanárnő mindig elmondta, hogy ő tisztában van vele, hogy a gyerek tudja az anyagot. Ezen felbuzdulva évvégén megkértem, hogy adjon lehetőséget a javításra. Egy nap állt rendelkezésre és másnap Bence remekelt. Így a tanárnő megadta az ötöst. Én akkor nagyra értékeltem ezt, mert úgy gondoltam, hogy ilyen rugalmasnak kell lenni egy pedagógusnak.
Ma pedig erre hivatkozva közölte velem, hogy tudja, hogy én az ő osztályzási módszerével vagyok mindig elégedetlen. Ezen én nagyon meglepődtem. Tisztáztam vele, hogy nehogy azt higgye, hogy a jó jegyekért szoktam kilincselni, de tudom, hogy a gyerek ebből jó és szereti is ezt a tárgyat nagyon. Talán nem kéne az érdeklődését lelohasztani.
Azt az ígéretet kaptam tőle, hogy osztályozó értekezleten még megbeszéli a tantestülettel a kérdést. Nekem most lelkiismeret-furdalásom van, mert én beszéltem rá a gyereket, hogy történelemből vizsgázzon. Úgy gondoltam, hogy nagyra fogják értékelni, hogy ilyen bátor és tulajdonképpen egyedüliként vállalja a nehezebb megmérettetést.
Beszéltem az osztályfőnökkel is, hogy ő is tudjon a dolgokról. Legfőképpen azért, hogy az osztályozóértekezleten beszéljék meg, hogy hogyan fordulhat elő, hogy a szaktanár nem szerez időben hivatalosan tudomást arról, hogy kik vizsgáznak nála. Hangsúlyoztam, hogy minderről a történelem-tanárnővel is beszéltem, nem kerültem meg őt. Véletlenül sem az ő háta mögött akarok panaszkodni, ezért nem is az igazgatónőt kerestem meg először.

Nem volt elég mindez egy napra, az osztályfőnök közölte, hogy amúgy is akart hívni. Ugyanis az osztálykirándulásra 6 fiú összedobott pénzt és vittek magukkal egy üveg Wiskhyt. Ezt az egyik fiú elmesélte az anyukájának, aki bement és elmondta az iskolában. Bence is benne volt, de a legborzalmasabb, hogy Péter fiam vette meg nekik. 21 éves lesz és ennyi esze van!! Azt mondta, hogy ha ő nem , akkor megveszi más. Igen, de úgy Bence egy lett volna a hat közül, így meg ő a főbűnös. Nem beszélve arról, hogy inkább lebeszélnie kellett volna őket Péternek. Ezért az esetért is írtam az elején azt, hogy úgy érzem, hogy nagyon nehéz fiúkat nevelni. Nem is értem, hogy miért alakulhatott így, amikor én személy szerint soha egy csepp alkoholt sem iszom. Nem tartunk itthon töményet, a férjem maximum egy sört, vagy egy pohár bort vagy pezsgőt iszik meg itthon néha. Illetve társaságban, bizonyos eseményeken, annyit, amennyit illik.

Ma már véglegesen eldöntöttem, hogy jövőre az egyetemen a szakdolgozatomat a fiúkról fogom írni. (remélem lesz konzulens, aki elvállalja) Az ő nevelésükről, illetve az iskolában való nem megfelelő kezelésükről. Ezért arra kérlek titeket, ha van bármelyikőtöknek olyan esete, illetve véleménye, ami a témába illik, ossza meg velem. Természetesen név nélkül jelenne meg esetlegesen a szakdolgozatomban. A pozitív példákat is örömmel fogadnám.

Elnézést kérek, hogy ma ennyire hosszú és negatív voltam. Remélem senki nem haragszik meg ezért rám.

Melcsiről nincs valami friss híretek? Nagyon várom már, hogy láthassuk a kicsi fiút fényképen.

Minden jót mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!
Bea!
Bosszantó ami történt veletek nyaralás szempontjából is! Egy ismerősöm szokta mondani, h az állam bűnteti az egyre több adónemmel azokat, akiket nem kell eltartania, mert eltartják magukat. (Miközben az államapparátus tele van lusta, léhűtő, a nem lévő hatalmukkal visszaélni próbáló alkalmazottal. Tudnék mesélni... mint mindenki!)
Nekünk is van egy kis cégünk (igaz csak most kezdtük), majd egy év múlva beszámolok arról, h hogyan állunk.
Nyaralás? Hát mi talán egy hétre lemegyünk a Balatonhoz, és talán el tudunk jutni Lengyelországba. Meghívtak egy fesztiválra, a hónap végén lesz. Remélem bírni fogom az utat, mert kocsival megyünk.
Az idén kimarad a tengerpart (még a közelébe se megyek!). Az az igazság, h mi minden évben az Adriába lóbázzuk a lábunkat már hosszú évek óta. Imádjuk a tengert, így most nem is fájdítjuk a szívünket vele! Majd jövőre, vagy azután!
Teszek fel 2 képet, a tavalyi nyaralásról. Legalább nosztalgiázom! (A második egy kemping fotó- mert mi ugyan kényelmesek vagyunk, de nyáron mindig kempingezünk! Bírjuk nagyon, sok emberrel lehet összeismerkedni, stb. És hát van hozzá profi felszerelésünk is!) Kép Kép
Sajnos rendes kerti fotót nem találok, de még keresem!

Kép
ermoni

Móni!

Gyönyörűségesek a képek, én is imádom Horvátországot!!!!( miért nem mész az idén tenger közelébe? ez a tenger oly tiszta, hogy még a dokik is azon kevés helyek közé sorolják, ahol a kismamák is nyugodtan fürödhetnek.) Én a lengyel út miatt jobban aggódnék, főleg ha kocsival zötyögtök, hőség lesz, tömeg, klotyók állapota... stb.

Melinda!

Hát témánál vagyunk!!!!!!!!!!!! Akit nem érdekel a magyar közoktatásról szóló fejtegetésem nyugodtan ugorjon!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:16-kor.
fanny01

Sziasztok!

Tegnap különleges napunk volt. Mindkét gyerekünk utoljára ment abba a közösségbe, ahova eddig járt. Tehát Ádámnak utolsó tanítási nap volt, Évit pedig utoljára vittem oviba. Igaz van még ovi július közepéig, de a tesónak már szünet van és szerencsére meg tudjuk oldani, hogy ő se menjen. De a fő ok az volt, hogy nincs is kedve már ovisnak lenni.

A dolog lehet, hogy csak engem érintett meg, a gyerekek még nem is igazán fogták fel, hogy lezárult egy több éves szakasz az életükből. (Ádámnak 6, Évinek 4 év). Nekem azért furcsa volt! Mostantól minden más lesz körülöttük.

A tanév végét úgy ünnepeltük meg, hogy moziba mentünk. Megnéztük a Harmadik Shreck-et. A keresztfiamat is vittük, mert neki pedig szülinapja volt és ez volt az ajándék.

Bea
Együttérzek veled, nálunk március elején történt ugyenez. Akkor nagyon bosszantott a dolog, főleg, hogy nemcsak a vállalkozói, hanem a lakossági számlánkhoz is hozzányúltak és mindezt előzetes bejelentés nélkül. Azóta sem tudom, hogy ilyet is megtehet-e az adóhatóság, de megtette. Nem jártam utána, mert 1 hétre rá történt a férjem lábtörése és nem volt energiám még azzal is foglalkozni. Mindenesetre akkor nagyon megnehezítette a dolgunkat! Azóta rendeződött.

Móni
A barátnődnek igaza van!!! Nagyon is.

Fermel
Húúúú! a whisky-s eset elég meredek. Tényleg érthetetlen, hogy rendezett családban élő, értelmes fiatalembernek hogy jut ilyen az eszébe? Tudtatok beszélgetni vele? Érezte a súlyát a tettének, vagy egyszerűen jó heccnek tartja? (Jaj, én nagyon alkohol-ellenes vagyok!!! Bár vörösbort és pezsgőt szoktam inni alkalmanként, de módjával és hát nem vagyok már gyerek.)

A másik eset szerintem így korrekt, hogy megbeszélted az érintettel. Gondolom nem vagy egy iskolába rohanós típus, de ha az embert igazságtalanság éri, akkor az a legegyenesebb út, ha szóban rendezi a másik féllel. Sokan jobb szeretnek a másik háta mögött pampogni, ahelyett, hogy szemtől szemben megbeszélnék a sérelmeket. Mindkét gyerekemnél a szülőin nagy csend és passzivitás szokott lenni, de utána.... Engem ez mindin lehervaszt!

Mára ennyit, most mennem kell.
Többiek jelentkezzetek!!!!!
regina3

Fermel, Fanny

A fiú-lány megkülönböztetéshez még nem tudok hozzászólni.
Nekünk eddig nem volt problémánk, bár Ádám csendes, de egyébként nagyon jó a hozzáállása (korrekt, egyenes, őszinte) és az ő osztályában nemcsak a fiúkat, hanem a lányokat is megróják, ha jogos.
Saját munkámban pedig nem emlékszem ilyenre. Szakközépben tanítottam gyakorlati tárgyat és 90%-ban lányok voltak.

Egyébként nagyon fajsúlyos ez a téma, főleg, ha a szülők hozzáállását is belevesszük.... És én is úgy gondolom, hogy az értelmiségi réteg nagyon "felhígult" az utóbbi években, mégpedig minden területen, de azért a szülők is "elkanászodtak", mert nagyon kevés a rendezett család. És ez az egymásra mutogatás is régi téma, vagyis, hogy a nevelést oldja meg az iskola a szülő szerint, de a tanárok szerint a család feladata. És akkor ezt most lehetne ragozni a végtelenségig, de most rohanvást írok és mennem kell.

Fermel
Azért, ha segít a szakdolgozatírásban, akkor az ismerősök példáját majd leírom.
regina3

Még egy gondolat aztán megyek haza.

Regi!

Természetesen abban igazad van, hogy a családok körül is sok a zűr-zavar, CSAKHOGY az én családomban nincs, ezért soha nem tudtam mit kezdeni avval az aroganciával ami engem - személy szerint, mint szülőt is - ért az iskolában.
Az már csak egy plussz érdekesség, hogy én 6 évi dolgoztam egy általánosiskola és gimnáziumban, mint gazds. vezezető. Na, az még egy érdekes helyzet, mikor belülről látod az iskolát és a tanárikart. Sokszor elcsodálkoztam, hogy egy-egy kollega, mint kollega teljesen "normális", szerethető ember, de amint egy szülővel kommunikál, érezteti a felsőbbrendűségét, hatalmát. Ezen mindig megdöbbentem, mintha nem is ugyanaz az ember lenne.
( Ja, és ide járt ált. isibe elsőbe a gyerekem, nem hogy előnybe részsült volna szerencsétlen, hogy kollega vagyok, de még mintha direkt betartottak volna neki. Melinda, a Te írásodból is azt éreztem, hogy még egy kicsit mintha Téged torkolt volna le a töri tanár, hogy csak nem bele akarsz szólni egy pedagógus dolgába, pedig biztos vagyok benne, hogy tudja, hogy Te is pedagógus vagy. Na, ennyit a kollegalitásról.)

Éva
fanny01

Sziasztok!

Nagyon sok mindenre szeretnék reagálni, remélem tudok is. Délután lesz Alex ballagása, most egy kis csend van, kész van minden, Mese alszik. (meg most kezdett el dörögni az ég, remélem pont akkor fog szakadni amikor indulni kell :roll: )

Bea! Nagyon aranyosak a gyerekek, Kyra igazi kislány, Marcell igazi kisfiú. Tök jó, hogy már kezd beszélni :) ! Sajnálom, hogy nem tudtok menni nyaralni most, de azért hátha nyár végéig még sikerül. Én is tegnap fizettem be egy valag pénzt az illetékre és ez még csak egy része volt :cry: . Engem ezek a hülye illetékek bosszantanak, mert ha eladsz egy lakást akkor is fizetni kell, de ha az árából veszel valamit akkor is :evil: .

Icus! Köszi a képeket, annyira imádom Anna mosolyát :lol: !

Melinda! Az oktatásról nekem is megvan a véleményem! Sajnos nem túl pozitív. Nekem az a bajom, hogy pl. Alex jegyei egyáltalán nem tükrözik a tudását. Az év végi átlaga 4,3 lesz kb. és a tudása hááát... max hármas :( . Kb . az lehet mint amit a fiad osztálytársáról írtál, hogy aznap tudja, aztán két hét múlva már egy mondatra nem emlékszik :( . Alex lusta, de jóeszű gyerek, de nem szeretem, hogy " kicselezi" saját magát. Nem tudom mi lesz vele középiskolában, de nagyon félek!
Ami pedig a vizsgán történt az szomorú! Sztem igazságtalan volt Bencével szemben!

Na, folyt köv. mennem kell!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Hú lányok!
Mintha darázsfészekbe nyúltatok volna témával kapcsolatban. Mindenkinek van hozzáfűzni-valója!
Ugyan nekem még csak a pocimban lakik egy mininő, de egy-két mondatot muszáj hozzáfűznöm! Méghozzá azért, mert én pedagógus is vagyok, tanítottam, most is csinálom néha... Szóval érintett vagyok, de a másik oldalról!
Azt kell mondjam igazatok van! Sajnos nagyon sok elfáradt, türelmetlen és tehetségtelen tanár oktat ebben az országban (is). Én azt gondolom, h ez is olyan, mint bármelyik más szakma: van aki jó benne, van aki nagyon jó, de a többség csak pénzkeresetnek látja (és úgy is csinálja!). Mindig szoktam mondogatni, h az ember az elsős tanító nénijére mindig emlékszik (arra, h 6-ban ki tanította a fizikát, nem biztos), és sajnos itt kezdődik a probléma. Ha láttátok volna, h milyen (főként) lányokkal jártam a tanítóképzőbe (hát mert tanító néni is lennék egyfelől)... Komolyan sírva fakadnátok! És hogy milyen órákon hospitáltam...
Be kell valljam, én nagyon szeretek tanítani (ma már csak felnőtteket -okj-s tanfolyamokon-, illetve a sokak által nagyon zűrösnek tartott kamasz, középiskolás, főként gimis korosztályt). Gondolom, nem csinálhatom rosszul, ha visszahívnak helyekre, ha a gyerekek e-mailen stb. keresgélnek még azután is, hogy végeztünk egymással! És itt elárulok egy fontosat: szerintem oly' mindegy, h fiú vagy lány. Engem valahogy mindig a tényleg tehetséges gyerekek találnak meg- mindegy, h fiú vagy lány! Ráadásul valahogy még a közepes képességűeket is tudom úgy ösztönözni, h tényleg csodákra képesek! (Fogadó órán volt olyan anyuka, aki tényleg hálás volt, amiért kinyitottam a kislányát! És még mesélhetnék! De nem akarom, h dicsekvőnek gondoljatok!)
És amikor picikékkel voltam, ott valahogy mindig a legrosszabb gyerekeken akadt meg a szemem, az a kihívás, ha az ember egy ilyen picivel megszeretteti az iskolát és beleszoktatja a tanulásba! Egész életét meghatározza- én ebben hiszek!
És hát felmerülhet a kérdés bennetek - jogosan- hogy miért is nem tanítok? Mert vannak kollegák és van a tanári szoba! Vannak ostoba igazgatók és helyetteseik, és én tudom, h nekem ez nem való! Méltatlan!

Más! Éva! Azért nem megyünk az idén Horvátországba, mert én spéci napimádó vagyok, és szeretek búvárkodni, matracról egy búvárszemüvegben, pipával követem a halakat! És ez most nem menne, így megbeszéltük a férjemmel, h nem hergeljük magunkat!
Amúgy ezen a lengyel fesztiválon már voltam kétszer! Az autónk klímás, az utak jobbak, mint nálunk és a mosdókkal se volt eddig gond. Ez egy tóvidék, egyszerűen szuper! Rakok föl képeket! (Ráadásul olyan szerencsés vagyok, h kifizetik az utat, a szállást, kaját adnak... és ha tudnátok milyen nagyszerű pisztrángokat lehet arrafelé enni...) Remélem sikerül elmennünk. És még a legjobb, h a férjem is jöhet, és neki is állják a költségeit! :D Szóval szerencsés vagyok, nem gondoljátok? (Igaz rengeteg munkám van abban, mire idáig jutottam! :) )
Ez a városka johannita vára (ma szálloda). Kép
Két 30 méternél is mélyebb, nagy tó csatlakozásánál található a városka! Kb. mint Tata, csak jobban a tavakra épül az élet!
Kép
Ebben a panzióban laktam tavaly! Közvetlenül a tó partján van, saját stéggel...
Kép

Kép
ermoni

Móni!

Örüök, hogy nem értetted félre a szavaimat, - én is tudom, hogy vannak nagyon lelkiismeretes pedagógusok és azt is, hogy a kialakult helyzetnek nagyon sok oka van - mert én személy szerint senkit nem akarok bántani, általános tapasztalatról beszéltem, ami alól természetesen van kivétel.
( Én mindig azt mondtam, hogy ha én döntési helyzetben lennék, akkor a pedagógusok 2/3-át kirúgnám, az arra érdemes 1/3-át viszont úgy megfizetném, olyan külön juttatásokat biztosítanék ( pl: rekreációs szabadság) ami biztosítaná azt, hogy a kiváló pedagógusok a pályán maradjanak és ne kényszerüljenek fizetősebb szakmák után nézni.)

Gyönyörű helyre mentek, nekem az utolsó kép hangulata tetszik a legjobban.

Éva
fanny01

Éva!
És milyen igazad lenne, azzal a 2/3-dal! Mélységesen egyetértek!
Ugyan miért is értettem volna félre, mert ugye akinek nem inge...

Remélem, h nem jön közbe semmi és tényleg tudunk utazni! (Én is tudom vállalni és a kft-nket is két napig "menet közben" is tudjuk működtetni...)
Szép hétvégét!
Én azért majd időnként bekukkantok! :wink:
Móni

Kép
ermoni

Sziasztok!

Szeretem, amikor vitáztok valamin. Még ezt is olyan értelmesen tudjátok csinálni, hogy jó olvasni benneteket. A pedagógus témához csak annyit, hogy én a pedagógusokat és az orvosokat nagyon utáltam, általában (titeket persze szeretlek). A pedagógusokkal kapcsolatban nem tudom konkrétan megmondani, hogy miért, de ezvalami tudatalatti ellenszenv, vagy ki tudja mi, de konkrétan nem tudom semmivel megmagyarázni. Kedvenc mondásom volt, amikor valami ostobaságot hallottam e két szakma művelőiről, hogy mit vársz tőle pedagógus/orvos. Erre idetévelyedtem, ahol a csapat fele pedagógus, és mindannyian nagyon értelmes, okos, szeretetre méltó emberek vagytok. Tehát a hiba bennem van biztos. A fiamnak szerencséje volt eddig, azt hiszem, mert nem voltam teljesen megelégedve az őt oktatókkal, nevelőkkel, de azt azért nem mondhattam soha, hogy nem volt/van biztos, jó kezekben, nagy sérelmek nem érték. Nem úgy engem. Mert egy anyát százszor rosszabbul érinti a gyerekét ért vélt, vagy valós igazságtalanságok, mint magát a gyereket. Szerintem. Azonkívül, nyilván én a ygerekemet okosabbnak, szebbnek gondolom, míg a társaivalé szemben kritikusabb vagyok, magyarul én egy nagyon elfogult anya vagyok. Ezért aztán alapjaiban én nem is járok a tanárokhoz, mert ő egy teljesen más szemszögből látja a gyerekemet, és nem biztos, hogy bármelyikünknek igaza lenne egy vitában, az igazság odaát van. A gyerek előtt pedig véletlenül sem sározom be a tanár, mert akkor nem tudná tisztelni, elfogadni őt. És persze ez fordítva is igaz. De ha nagy sérelem érne, akkor ez nem így lenne, de ilyen még nem volt. Nagy szerencsém is van, mert egy piszok lusta, nyegle kamasz fiam van, de alapjaiban egy társasági lény, aki szereti a társait, és a tanárait, és úgy hiszem, hogy viszont is így van.

Ermoni!

Mi is most tavasszal voltunk Lengyelországban, igaz csak Krakkóban és környékén, északabbra nem jutottunk el. Ti hová mentek? Krakkó csak 400 km távolra van, de mivel nem autópályán mentünk, ezér időben hosszabb volt, mint Prága, ami meg kb. 600 km. A sebességkorlátozásokat meg érdemes betartani, mert sűrűn ellenőriznek,. Amikor mi voltunk akkor az odaúton és visszafelé is voltak ellenőrzések, és egyszer sem a lengyel, szlovák autósokat szedték ki a sorból, hanem a külföldieket, amit meg is értek az ő szemszögükből,én sem a honfitársaimat büntetném, ha rendőr lennék. Mikor mentek?Milyen fesztivál?

A fotók nagyok szépek, jó kis helyeken nyaraltatok!

Fanny!

Nem az a legfontosabb az életben, hogy a gyerekeink főiskolát, egyetemet végezzenek, phd-t szerezzenek. Hanem, hogy boldog emberek legyenek, hogy megállják a helyüket az életben. És habár nagyon tudok haragudni én is a fiamra, amiért ennyire nem tanul, pedig okos, értelmes gyerek, de ha egy tisztességes szakmát szerez, amit szeret, ha megtalálja a boldogságát, az a legfontosabb.

Regina!

Huha, nagy változás lesz mindkét gyereked életében, de szerencsére ők könnyen veszik az akadályokat, csak minket visel meg inkább.

Nálunk is az egész család szeretné megnézni az új Shrecket! Jó volt?

Melinda!

Tényleg nagyon sajnálatos, ami Bencével történt. A fiad okos, értelmes. És a kapott jegynél sokkal, de sokkal fontosabb a tudása. Nem hiszem, hogy jobb lenne, ha ötöst kapna, de te tudnád, hogy nem érdemli meg. Mint a társai, persze a továbbtanulás miatt, meg az igazságosság miatt is meg kellett volna kapnia neki is az ötöst, de talán nem ezen az egy jegyen fog múlni.

A pia ügyhöz. Rémálmaim netovábbja, amit írtál. A fiam is volt tavaly egy olyan táborban, ahol egy pár nagyobbat rajtakaptak, hogy italt visznek be a táborba. Szerintem – bár ez biztosan nem vigasztal – ha nem derül ki, ez ennyi idős gyerekeknél akkor is előfordul, csak akkor te most nyugodt lennél. Az én fiam is tavaly, az edzőtábor után, éppen vendégség volt nálunk. És kérdeztem, hogy kinek milyen italt hozhatok, erre a Barna megszólal, hogy neki csokilikör jó lesz. Nézünk csodálkozó szemekkel, hogy egyáltalán, honnan tudja, hogy van ilyen ital, meg úgy egyáltalán. Erre azt mondta, hogy az edzőtáborban az edző adott nekik, de azt mondta, hogy ne mondják meg a szülőknek. Aztán utána kiderült, hogy csak épp egy nagyon piciket kaptak, de mi is kiakadtunk rajta rendesen. És azért nem olyan nagyon régen voltunk mi is fiatalok, és igaz én csak magamról tudom, hogy akkor azért sokkal többet ittunk mint most (na a mostanitól nem nehéz többet inni). Én már évek óta készülök berúgni, de valahogy nem jön össze. Két éve is a kórházi ágyon azt mondtam a férjemnek, hogy ha hazamegyek, akkor berúgok, de nagyon. És mostanában is ezt mondtam a kórházban. A férjem meg is jegyezte, hogy már két éve is ezt ígértem. Majd megkomolyodnak a mi fiaink is. Hiába kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Bea!

Marcell nagyon vagány kissrác! Kyra pedig nagyon helyes kislány. Nagyon jó fotókat raktál fel róluk. Sajnálom a nyaralás elmaradást. Hátha el tudtok menni auguasztusban, vagy ti még tudtok menni szeptemberben is, mert még nem iskolások a kicsik, és akkor is lehet még nagyon szép idő, talán akciósabbak a nyaralások, és nincs nagy zsúfoltság már. Mi is augusztus legvégén megyünk nyaralni augusztus 25-től szeptember 02-ig, Drávatamásiba. És olyan nagyon messze van még. De azért még szeretnék júliusban is egy hetet itthon lenni, meg a főnököm is megy három hetet szabadságra, nekem már az is fél szabadsággal felér!

Icus!

Csudahelyes ez a kicsi lány! És nem csak kérésre kell feltenni képeket, olyan jó nézegetni ezeket a csöppségeket.

Gondolom már ma vagy holnap Melcsiék is hazamehetnek a kórházból. Biztosan fog jelentkezni ő is. Már nagyon várom!

Szép hétvégét mindenkinek. A jövőhétre 36 fokos hőséget igérnek. És ez még csak a nyár eleje!

Gabi
paga

Fanny és Móni!

Nagyon-nagyon egyetértek veletek. Én sem a gyerekek miatt jöttem el pár éve a pályáról, hanem a körülmények miatt. Ez alatt értendők a vezetők, néhány kolléga, na és a „megbecsülésünk”! Legutoljára egy magániskolában dolgoztam. Itt nem is annyira a kollégákkal volt a gond. A legtöbb nagyon becsületesen tette a dolgát, szerette a gyerekeket. Igenám, de előbb-utóbb mindenki elmenekült az iskolából, annyira nem becsültek meg bennünket.(itt nem a gyerekekre és a szülőkre gondolok) Persze a legjobb pedagógusok unták ezt meg egy idő után. Igaz az is, hogy itt úgymond válogatott volt a tanári gárda. Ennek ellenére itt is találkoztam olyan kollégával, aki hihetetlen ellenszenvvel tudott némelyik gyerekről beszélni. Volt olyan is, aki a tanáriban hatalmasakat káromkodott.
Akkor miért képzem most magam mégis ezen a területen? Azért, mert tanítani nagyon szerettem, hiányoznak a gyerekek. Megpróbálok visszanyergelni a pályára és az egyéb, zavaró tényezőkre nem odafigyelni. Majd meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül.

Fanny! Hatalmas igazságot írtál le, amikor arról írtál, hogy sok tanár nem arra kíváncsi, hogy mit tud a gyerek, hanem arra, hogy mit nem. Ettől én is borzasztó módon ki tudok akadni.
Vegyük pld. a dolgozatokra adott idők mennyiségét. Én, amikor tanítottam mindig nagyon ügyeltem arra, hogy a gyerekeknek elég idejük legyen gondolkozni. (a matematika különben is erről szól, nem?) Ha volt az adott osztálynak dupla órája, akkor mindig azon írtuk a dolgozatot. Ha nem, akkor az előző szünet elején elkezdhették a munkát és az órát követő szünet végéig írhatták. Ez min. plusz 20 perc. Ehhez képest Bence a mostani matek vizsgán az első 5 feladatig jutott el (8 vagy 9 feladat volt), s azokat szinte hibátlanul oldotta meg. Minimális volt addig a pontvesztesége. A dolgozat kiosztásakor megkérdezte a tanár úr: Mi van, innen elfogyott az eszed? Nem tűnt fel neki, hogy netán kevés volt az idő? Így Bence eredménye 54% lett, amire kapott egy hármast. Állítólag ezzel majdnem a legjobb volt. Mint már írtam ugyanez volt anno 5. osztályban történelemből. A gyerek vígan tudta volna folytatni a dolgozatot, mert tudta az anyagot, de kevés volt az idő. Egyszerűen nem értem, hogy hova kell rohanni. Az érettségin rengeteg idejük van a gyerekeknek. Tehát még arra sem lehet hivatkozni, hogy erre kell trenírozni. Pld. a matematika érettségi első 45 percére 12, általam csak egyperceseknek hívott faladat van kitűzve. Olyanok, amelyek közül néhányat már Bence is megold fejben. Utána 2óra és 15 perc van 5 feladat megoldására. Ehhez képest Bencééknek 45 percük volt 8 vagy 9, messze nem egyperces feladatra.
Talán, ha nem is ilyen nagy arányban, de én is sok pedagógust elküldenék ( valóban vannak nagyon lelkiismeretes és kiváló tanárok is). Ez a rekreációs szabadság nekem is régóta a vesszőparipám. Úgyis hét évente továbbképzésen kell részt venni, akkor ugyanilyen időközönként kaphatnának a tanárok egy év szabadságot, ami alatt tanulnak, feltöltődnek. Azért legyünk őszinték, ha valaki ezt a pályát teljes odaadással csinálja, akkor szükség van a megújult energiákra.
Van Bencének is kiváló tanára. Azt a tanárnőt, aki a fizikát és kémiát tanítja nagyon nagyra tartom. Rendkívül jól felépített, logikus órákat tart és nagyon jó vázlatot ad a gyerekeknek a tanuláshoz. Nem véletlen, hogy Bence az első félévben nagyon jó volt kémiából. Órán meg tudta tanulni az anyagot. A második félévben viszont betegség és utazás miatt volt néhány hiányzása. Az én gyerekem meg lazán vette a dolgokat és nem járt utána az elmaradt anyagrészeknek. Felelt belőle egyesre, aztán újabb időpontban megint. Mire én ezt megtudtam, már elég csúnyán álltak a dolgok. Ennek ellenére a tanárnő azt mondta, hogy pótoljon és még a legjobb jegyet is hajlandó megadni, ha meggyőződik róla, hogy tudja. A gyerekem persze mindent megígért, de sajnos nem sokat tett az ügy érdekében. Ma délben hívott fel az osztályfőnök, hogy ma reggel lett volna az utolsó alkalom, hogy Bence (most már sajnos csak) a négyesért feleljen. A kémia tanárnő viszont még hétfő reggelre ad egy újabb időpontot. Ez kellett még a lelkivilágomnak! Részünkre a tanév még nem ért véget, még mindig hajthatom a gyerekemet. És itt a gyerek az, aki nagyon ludas a dologban és borzasztóan link! A tanárnőnek csak megköszönhetjük, hogy adott egy újabb lehetőséget (ezt már én nem biztos, hogy felajánlottam volna). Valószínűleg sejtette, hogy én nem tudok ezekről a felajánlott javítási lehetőségekről, ezért üzent az osztályfőnökkel. Bizony Bencét azonnal haza is rendeltem és nem engedtem el egy ma délutáni születésnapi partira. Hétvégén pedig kémiát kell tanuljon. A tanulásban viszont nem veszek részt. Elvárom tőle, hogy ezt egyedül megtegye, mert képes rá és én amúgy sem igazán értek hozzá. Persze, ha esetlegesen lesz kérdése, mert valamit nem ért, akkor segítünk utána nézni vagy megfejteni. Úgy gondolom, hogy egy értelmes, egyébként tanulni képes gyereket nem kell kikérdeznem. Elküldtem Bencét az egyik megbízható osztálytársnőjéhez, aki kölcsönadta a füzetét és a könyvét (Bencéét le kellett már adni), így minden a rendelkezésére áll, hogy megbirkózzon a feladattal.

Regina!
Nagyon megköszönöm, ha majd megírod az ismerősöd esetét.

Rengeteg dologról lenne még véleményem és tudnék még írni, de már így is nagyon hosszú voltam. Remélem nem okoztam nagy galibát, hogy felvetettem ezt a témát.

Móni!
Írtad, hogy tanító néni voltál eredetileg (szerintem ez a legnehezebb és legbecsülendőbb feladat: kicsi gyerekeket megtanítani írni, olvasni, számolni). Milyen szakon végeztél utána? Mit tanítasz mostanában?

Fanny-Éva!
Láttam, hogy Móni Évaként szólított meg és amúgy is már akartam kérdezni, hogy mivel már egy ideje az igazi nevedet írod a hozzászólásaid alá, esetleg jobban esne, ha mi is így szólítanánk? Személyesen úgyis ez történik.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Bocs, nincs időm reagálni a felvetett témára - pedig tudnék, talán később - csak Melcsiről hoztam híreket:

Jól vannak, benn vannak még a kórházban, mert még benn van a cső a császáros sebben, és mert a baba besárgult kissé, kékfényezik. De ügyesen kezd szopizni, beindult a tejcsi, és a súlyvesztés is megállt! :lol: Ha minden igaz vasárnap hazamehetnek.
Melcsinek rendeződött a viszonya anyukájával, Pöri sokat ott van, jól viseli az új helyzetet. Üvegen át megmutatták neki Lukács babát. Melcsi meséli, hogy 2 baba volt ott akkor, egyik sárga cicás rugiban, Lukács kék macisban. Pöri persze a cicásat szerette volna... :D de azért megbékélt a macis babával is, s hozzáfűzte: brumm-brumm.
Felvitték a bölcsőt a nappaliba, Pörike persze nem hazudtolta meg magát, gyorsan belefeküdt, s kérte hogy ringassák... :D
Szóval lényeg a lényeg: mindenki jól van. Mondtam neki hogy mindenki puszilja, és megígérte hogy majd ír ha tud, ha már Máté nem tette meg. De mondtam hogy most nem ez a legfontosabb...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Paga!
Az bennem is felmerült, hogy annak a bizonyos fiúnak az anyukája miért rohant be rögtön az iskolába árulkodni. Valóban mindannyian csináltunk butaságot fiatalkorunkban (bár az én életemből az alkohol teljesen kimaradt). Legfőképpen azonban Péter fiam viselkedése háborított fel, hogy miért kellett ehhez statisztálnia.
Fiad pedig valóban egy igazi társasági lény. Tavaly nagyon tetszett a közvetlensége, amikor nálunk volt.

Mandula!
Mit értesz az alatt, hogy Alex „kicselezi” magát? Ha „lusta”, mint ahogy írod, akkor gondolom nem ül órákig a könyvek felett. A 4,3 nyolcadikban nagyon szép átlag! (ugye jól emlékszem, hogy nyolcadikos?)

Icus!
Köszönjük a jó híreket!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Na, van egy kis időm.....talán...........

Melinda! Kicselezi magát: Jó jegyeket szerez, és tényleg nyolcadikban ez nagyon jó átlag, és jó iskolába vették fel, de nem tudja az anyagot ! És ezzel Ő is tisztában van.
A pedagógusokkal Nekünk még túl nagy gondunk nem volt, bár elsőben Alex nem volt szimpatikus az ofőnek, ezért azt mondta diszlexiás, diszgráfiás. Elküldtek nevelési tanácsadóba, logopédushoz (aki finomanszólva is majdhogynem kiröhögte az ofőt), aztán átvittem másodikba egy másik osztályba, ott pedig az én diszlexiás gyermekem volt a 2. legjobb olvasásból :shock: . De csak örülök, hogy átvittem mert nagyon jó osztályba került, nagyon jó tanárokhoz, így meg is szerette az iskolát, hála ezért a tanárnéniknek :lol: !
Az italozásról : ahogy Paga is írta, hát mi is jóval többet ittunk kamasz korunkban :oops: . Illetve most egyáltalán nem iszom, akkor meg azt gondoltam, hogy hű de nagylány vagyok. Ez a korszak hamar véget is ért :lol: . Az Én gyermekeim, főleg Alex, nagyon alkohol ellenesek. Sajnos a biológiai Apjuk .............

Icus! Köszönjük a híreket :lol: !

Ja, Melinda! A dolgozatírásról nekem is az a véleményem, hogy inkább azt kéne nézni, hogy azokat a feladatokat amiket megoldott a gyerek azokat hogy oldotta meg?

Regi! Biztos nagyon izgalmas lesz az ekövetkezendő időszak! Nagyon sok sikert és kitartást kívánok hozzá! Ádám 6 osztályosba megy?

Móni! Nagyon szép helyen voltatok! Búvárkodás. ..... De jó lehet :lol: !

Nagyon sok minden volt az eszemben, de most meg nem emlékszem :roll: .

Sheila, hogy vagy?

Tegnap elballagott Alex! Nagyon szép kis ünnepség volt, bár Emesével néhányszor ki kellett mennem, olyan meleg volt bent. De azért elég jól bírta.
Az itthoni kis szűk körű ünnepség is jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Bár egy kis tüske maradt a fiam szívében. A biológiai Apukáját(K.-t) is meghívta az iskolai ünnepségre ( ide nem hívta a fent említett ok miatt, bár mi rábíztuk a döntést, de nem akarta meghívni), de nem jött el . A Nagyszülők szerencsére oda is és ide is eljöttek. Őket mindenképpen el akarta ide is hívni Alex, nagyon fontos emberek az életében, és egyébként is nagyon-nagyon rendes nagyszülők és jó emberek. Lehet, hogy kellemetlen lett volna K.-nak ez az egész, de én úgy gondolom, hogy ezt el kellett volna viselnie, ez most nem róla szólt :roll: .
Na, mindegy azért nagyon jó sikerült :)

Mennem kell, támfalépítés van!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

A ballagásról egy pár kép:

Kép
Kép
Kép

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Hát elég vacakul kezdődött a mai napom. Igazság szerint már tegnap este fájt, szúrt, nyomott a hasam alja, a szerveim, a beleim. Bár nagy hipochonder vagyok, de úgy döntöttem, nincs itt más, csak nő a lányom! (Ha nem állok, akkor valahogy eloszlik a súly és akkor szinte nem is érzek semmit!)
Paga, ne haragudj, személyesen, vagy priviben megmondom, h hová megyünk, meg milyen fesztivál, de kicsi ez az ország, az én szakmám meg belterjes! Nem a neten akarok beszélgetni róla! Ugye nem haragszol?
Annyit elmesélek, h én filmtörténetet, filmesztétikát szoktam tanítani mostanság. Filmekről tartok előadást, ha hívnak akkor szívesen megyek közönségtalálkozók moderátorának is. (Szóval sok embert ismerek, sokukat ti is pl. a tv-ből, a vászonról!)
Én még nem tudok a gyerekemről fotót mutatni, de a pocakomat megnézitek?
A szoknyát én terveztem és varrtam :oops: (mert megelégeltem, h marha drágák a kismamcuccok, ez a szoknya kb. 600-700 Ft-ból jött ki!)
Ez egy mai kép! Kép

Kép
ermoni

From: Balogh Beáta
Date: 2007.06.16. 19:05:24

Sziasztok!

Köszönöm együttérző szavaitokat, jól esett. Igyekszünk megoldani a jelenlegi helyzetet,remélem hamar sikerül.

Melinda!
Valóban nem értesítenek előre csak inkasszálnak. Az a legbosszantóbb dolog,ha nem is tudja az ember,hogy vajon mi is az a tartozás. És ilyenkor olyan nehéz kideríteni,hogy
kihez tartozik az ügy,ki az illetékes. Régebben jártam már úgy,hogy jogtalan volt a behajtás,mégsem vonták vissza azonnal az inkasszót,csak amikor lejárt. De nem is bosszantom már ezen magam,valahogy belefásultam már abba,hogy egy vállalkozónak nincs joga csak kötelessége és még ha rászállnak....... Sajnos rajtunk be tudják hajtani a kis összegeket,de a "nagykutyákon" a milliárdokat sem. Nagyon sajnálom,hogy nem volt annyi pénzünk,hogy Kft-t alapítsunk,azoknak sokkal könnyebb.
A Te férjed is nagyon sokat dolgozik,nem lehet Neked sem könnyű. Ő mivel foglalkozik?
Én is annyira szeretném már kipróbálni a Kulping Hotelt,de sajna nekünk nagyon drága.
Sajnálom,hogy nem úgy sikerült a vizsgája Bencének ahogy szerettétek volna. És elég szomorú,hogy nem vették figyelembe,hogy ő a nehezebb tantárgyat választotta. Avval már nekem is szembesülnöm kellett többször is,hogy ez az átlagolás nem mindenkinél működik egyformán. Viszont Dani fiam osztályfőnöke egy szenzációs tanár. Ő például nem a jegyeket vette figyelembe most évvégén,hanem,hogy Dani igenis megérdemli az ötöst a tudása alapján matematikából,és ezért az utolsó héten adott neki esélyt,hogy az egész évi anyagból írjon egy dolgozatot.Pedig a jegyei alapján nem kaphatta volna meg a jobb jegyet.És ez a tanár minden szülőin elmondja,hogy ő megpróbálja kihozni a gyerekekből a maximumot,de csak akkor sikerül neki,ha a gyerekek is akarják.
Az egész tanári karra jellemző ez a hozzáállás. Tanítani akarnak,eredményeket elérni,felkészíteni a főiskolára,egyetemre a diákokat. Nagyon jó náluk a továbbtanulási arány. Szerintem sok múlik az irányításon is. 42 éves igazgatójuk van,aki maga is ebben az iskolában tanult. Nagyon tetszik a hozzáállása. Tehát vannak azért még jó tanárok!!!!
Ja azt nem mondtam,hogy elektronikai szakközépiskoláról van szó,tiszta fiú osztályokkal.
Nem mindig voltam ám ennyire elégedett a tanárokkal.
Elmesélem Neked,hátha ezt is fel tudod használni.

Nagyon jó hírű általános iskolát választottunk Daninak anno. Csak sajnos helyhiány miatt nem vették fel. Eszembe sem jutott,hogy ez előfordulhat,nem kerestem protekciót. Tehát Dani egy kevésbé jó suliba került. Nagyon hamar meggyűlt a bajom a tanító nénivel. Már pár hónap után panaszkodott a gyerekre,hogy ő nem bír vele,mindent túl gyorsan megcsinál,és utána szórakozik,zavarja a többieket.Kértem őt,hogy adjon több feladatot neki,próbálja meg lekötni. Erre azt a választ kaptam,hogy ezt hogy gondolom,neki nincs erre ideje. Már ekkor gondolkodtam az iskolaváltáson,de évközben nem mertem elindítani.
Év vége felé előállt avval,hogy ez a gyerek nem idevaló,túl okos,vigyem emelt színtű iskolába. El is mentem megérdeklődni,hát ott úgy éreztem nem ilyen helyre való az én fiam. Ott nagyon magas volt a követelmény,szerintem Dani nem olyan jó képességű. Ezt el is mondtam az akkori tanító néninek,hogy szerintem nem az én fiam túl okos,hanem itt helyben vannak gondok,amin változtatni kellene. Na hát evvel nagy hibát követtem el. Dani bizonyítványa megfelelt lett,és változó szorgalom és magatartás. Ez volt a bosszú. Nagyon bántott,sírtam is miatta,hogy én tehetek az egészről,miért nem tudtam befogni a számat. Ekkor már sikerült felvetetni őt abba az iskolába ahova eredetileg szerettük volna. És itt még nincs vége a történetnek. Tüneményes tanító nénit kaptunk /akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot nagyon jó bartánők lettünk/,Dani nagyon hamar megszerette, Betti néni is őt. Nagyon hamar kiderült,hogy nekem volt igazam,és Dani nem olyan szuper gyerek,mint azt az előző iskolában mondták,sőt nagyon le volt maradva a többiktől. Fél év kellett ahhoz,hogy a lemaradást behozza. Szerencsénkre ebben nagyon jó partner volt a tanító néni,sokat foglalkozott külön Danival. Dani soha nem volt kitünő tanuló,négyesei mindig voltak. Viszont ebben az iskolában olyan megalapozott tudást kapott,amire lehet építeni a középiskolában.Most harmadikas volt és a 4,7-es átlagot most is tartja. Idén az iskola 2.legeredményesebb tanulójának járó oklevelet is kapott,és dícséreteket tanulmányi versenyeken való részvételért. Könyveket is minden évben kap,beleírva az adott dícsérettel,amiket féltve őriz. Nagyon büszke vagyok rá. A továbbtanuláshoz fontos tantárgyakból mindenből ötös,remélem az emelt színtű érettségi is sikerülni fog neki jövőre.
Még azt hozzátenném,hogy Dani nagyon alkalmazkodó gyerek,eddig mindenhol nagyon szerették őt,bölcsödétől kezdve,óvoda,általános,és most a középiskola. Egyedül az elsős tanító néni nem bírta őt,de szerintem itt nem Danival volt a probléma. Szerencsére időben váltottunk és az az 1 év nem hagyott nyomott benne. De bennem igen,soha nem fogom elfelejteni ahogy a gyerekemről beszélt az a nő. Nagyon fájó volt. Ahogy Paga is írta a szülőt rosszabbul érinti ha a gyerekét bántják,mint magát a gyereket.De ez valahol nem is baj.

Az italozáshoz is van történetem. Dani 14 éves volt az unokaöccse pedig 12,amikor úgy döntöttek söröznek egyet kettesben. Azóta sem derült ki,hogy melyikük volt az értemi szerző,mélyen hallgatnak róla. Vettek egy üzletben 2 üveg sört /megjegyzem nem tudom hogy szolgálhatták őket ki,akkor már működött a korhatár/ és egy ligetben megitták.Persze otthon mindkettő lebukott,bűzlöttek a sörtől és ráadásul kissé meg is ártott nekik. Én is nagyon ki voltam borulva emiatt,mert otthon nem ezt látja,nálunk csak akkor van ital,ha vendégek jönnek. Én is nagyon alkoholellenes vagyok,probáltam erre nevelni Danit is. De a kiváncsiság erősebb volt. Másnap csak annyit mondtam neki,hogy jól van fiam csináld csak,pusztítsd az agysejtjeidet,mire nagykoru leszel már nem kell azon aggódni tudjuk-e finanszírozni Neked az egyetemi tanulmányaidat,mert erre nem lesz szükség. Na ezen aztán kellőképpen elgondolkodott,azóta sem fordult elő vele ilyesmi. Én utálom a cigarettát,az alkoholt és feltett szándékom,hogy megóvom őket ezektől ha lehetséges.

Fanny!
Hát látod az a nagyon szomorú dolog,hogy csak pénzért tudtad biztosítani azt a közeget fiadnak amiben jól érzi magát,és még a tanulmányi eredménye is remek.
Sajnos az élet egyéb területén is szembesül az ember evvel a helyzettel,ha fizetsz jobb elbánásban részesülsz? De miért lett ez így,miért alakult így???? Az orvosokat mi betegek rontottuk el,de a többi területen? Az oktatás területén,nem szabadna ennek lennie.

Regina!
Ádám 6 osztályos gimibe megy?
Évi várja már az iskolát?
Igazad van a szülőkkel kapcsolatban. Én is azt tapasztaltam,hogy nagyon sok szülő úgy gondolja,hogy nevelje az iskola a gyereket,ő meg nem törődik vele kellőképpen.

Móni!
Az is elkeserítő,hogy az olyan tanárok,mint Te is sokan elhagyják a tanári pályát,és maradnak azok akik nem odavalók valójában.
Szépek a fotók amiket felraktál.
Hogy bírod ezt a meleget?

Paga!
Hát ez az,messze van még augusztus. És mi most készültünk utazni. Merre van Drávatamási? Megint horgászás lesz?

Icus!
Jó hogy hírt adtál Melcsiről,köszi!
Reméltem,hogy minden rendben velük.

Most mennem kell,majd folytatom,ha tudok még ma jönni.

Jó hétvégét Nektek!

Holnap megyünk a Balatonra,remélem jó idő lesz!

Bea
beátab

Mandula, Bea!
Köszönöm szépen a történeteket. Ha úgy adódik, akkor (természetesen név nélkül) felhasználhatom őket?

Mandula!
Nagyon helyes a fiad. Nekem tetszik, hogy hosszú a haja . A fiaimat próbáltam már ösztönözni, hogy növesszék meg, de nem akarták. Péternek kifejezetten rövid a haja, háromhetente vágatja a „semmit”.
Az nagyon szomorú, hogy a nagyok édesapja ennyire nem törődik velük. Viszont az örvendetes, hogy a nagyszülők ilyen rendes emberek.
Emese a fotón tündéri, mint mindig.

Bea!
A férjem biztosítási alkusz. Gyakorlatilag nincs munkaideje.(saját maga határozza meg) Rugalmasan rengeteget dolgozik. Az az igazság, hogy a házépítéssel igencsak eladósodtunk, (3 és fél éve lakunk itt) és a ház fenntartása is jóval többe kerül, mint anno a panellakásé. Na és azért három gyerek az mégiscsak három gyerek.(ezt te is tapasztalhatod)
A Kolping valóban nem egy olcsó hely. Viszont Magyarországon van, így használhatunk üdülési csekket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mivel az üdülési csekk költség (teljesen legálisan) a cégünkben, így végeredményben kb. 40%- kal kevesebbe kerül nekünk a nyaralás.
A Kft alapítással kapcsolatban: úgy hallottam, hogy nyár végére várhatóan jelentősen lecsökken az alapítás költsége és a minimális törzstőke is csökken. Legalábbis nemrég ezzel voltak tele a napilapok.
Fiad emelt szinten akar érettségizni matematikából? Kevesen merik ezt bevállalni, pedig szerintem a korábbi felvételi feladatsorokhoz képest könnyebb az emeltszintű feladatsor. Úgyhogy bátran vágjon neki! Gratulálok az eredményeihez!

Móni!
Nagyon ügyes vagy, igazán csinos a szoknya. Tényleg fillérekből jött ki.
Vigyázz magatokra, pihenj többet!

Péter fiam holnap érkezik Olaszországból. Bibionén volt egy hetet. Egész váratlanul jött a lehetőség, hogy a barátok autójában lett szabad férőhely. Az egyik barátjának a bátyja is ment a családjával. 3 éves a kisfiúk és 1év körüli a kislány.
A többség két hetet marad, de hárman (Péter is) csak egy hetet voltak. Szerintem már a vonaton ülnek, mert azzal jönnek vissza.
Végül is pont jókor jött ez a lehetőség. A MÁV- nál sajnos még várni kell, hogy munkába tudjon állni(nem indul éppen tanfolyam). Így legalább, ha kezdhet dolgozni, nem kell azon gondolkozni, hogy mikor és hogyan tud elmenni nyaralni. Mégsem lehet rögtön szabadsággal kezdeni egy új munkahelyen!

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Melinda
fermel

Melinda!

Tényleg nagyon jó, hogy Péter még így, munka előtt be tudott iktatni egy kis nyaralást.

Bencének hogy alakul a nyara?

Bea!

Drávatamásiba a Drávától kb. 200 m-re lévő bérelt házba megyünk. nagyon biztató a bemutatkozásuk (www.dravapartihaz.hu ) és helyileg ezektől a városoktók nem messze található: Barcs (15 km), Szigetvár (25 km), Sellye (30 km),
Harkány (60 km),Siklós (65 km), Villány (80 km) Csendes hely közvetlenül az erdõ szomszédságában van.Idemásoltam a leírását a háznak, nagyon jól hangzik, és remélem hogy legalább olyan jó lesz, mint amennyire várjuk már a nyaralést.

" A házat nagy parkosított zárt udvar veszi körül, melyben két autó számára van parkolási lehetõség. Az udvaron minden megtalálható a pihenéshez: szabadtéri tûzrakó (tûzifa), bogrács, grill, kerti zuhanyzó, lengõteke, függõágyak és a hangulatos, nagy, kör alakú nádfedeles kiülõ, melynek kiszolgáló helysége egy hûtõvel is felszerelt, berendezett faház. A gyerekek részére játszótér épült, melyben található hinta, bébi és mérleg hinta is, mászóka, homokozó, csúszda és valószínûleg mindenki egykori gyermekkori álma, egy fa tetejére épült teraszos, berendezett kis faház, mely a gyermekek titkos búvóhelye is lehet (Felnõtteknek belépni tilos!). A játékhoz szükséges eszközök is megtalálhatóak: tollas, foci- és kosárlabda, homokozó játékok. A „Dráva-parti ház” kertszomszédságában foci- és streetball pálya biztosítja az aktív kikapcsolódást. Az udvaron a ház telítettsége esetén, sátorozásra is van lehetõség. Az udvarba kutya hozható. A szomszédos telkeken állattartás nincs, ezért ez sem zavarja a gondtalan pihenést.
Dráva-parti ház - Drávatamási
A háztól 200 méterre folyó Dráva, kiváló lehetõséget biztosít a horgászok számára. A Dráva fontos élettér. A tiszta vizû, gyorsan áramló folyóban és mellékvizeiben a hazai halfajok több mint 2/3-a megtalálható.
A falut körülvevõ erdõ kiválóan alkalmas túrázásra, sétára.
A Duna-Dráva Nemzeti Park, Drávatamási Oktatási Központjában, elõzetes idõpont egyeztetés után, lehetõség nyílik különbözõ természetvédelmi programokon való részvételre.
Drávatamásitól 4 km-re található a Borókás tanösvény, mely a környék jellegzetes növénytársulásait és állatvilágát ismerteti.
A falun áthalad a „Három folyó kerékpárút”, mely Ausztriából indulva a Mura és a Dráva folyók mentén visz végig a Dunáig. Ezen a szakaszon az útvonal a Dráva védgátján halad, melynek háborítatlan természeti környezete rengeteg látnivalót kínál. A védgát forgalommentessége, nyugodt és biztonságos kerékpározást biztosít, gyermekes családoknak is. A vendégek rendelkezésére áll két darab kerékpár (egyik gyermeküléssel) és két gyermek bicikli is.
A „Dráva parti ház”-tól 200 méterre található a drávai sétahajó kikötõje. A sétahajó Barcsról indul – mely Drávatamásitól közúton 15 km-re található – és több útvonalon közlekedik. A Barcs – Drávatamási közötti útvonal köztes megállója a Csomoros-sziget, ahol kikötve a sziget tanösvényén tehetünk egy sétát, melyen a Dráva szigeteinek élõvilágát ismerhetjük meg. A barcsi kikötõ, kerékpárúton is elérhetõ, és így egy kellemes bicikli túrával is összeköthetjük a hajókirándulást.

A „Dráva-parti ház” kétszintes, teljesen berendezett újszerû épület. Egész évben használható, a fûtésrõl egy hangulatos kandalló gondoskodik. A ház 8 fõ részére biztosít kényelmes pihenõ helyet.

Alsó szint

Fedett terasz, kis kiülõvel

Felszeret konyha (hûtõszekrény, gáztûzhely, mikrohullámú sütõ, kávéfõzõ, kenyérpirító, szendvicssütõ, evõeszközök, tányérok, poharak, takarító eszközök, porszívó)

Étkezõ (8 személyes étkezõ garnitúra, etetõszék)

Nappali (kandalló, bárpult, ülõgarnitúra, kábel-TV, videó)

Fürdõszoba I. (kád, mosdó, mosógép, hajszárító, vasaló, hõsugárzó, gyerek kád)

WC (külön helység)

Felsõ szint
Hálószoba I. (1 db két személyes franciaágy, gyerek ágy, járóka)

Hálószoba II. (1 db kihúzható két személyes ágy, 1db emeletes ágy, gyerekjátékok és könyvek)

Hálószoba III. ( 2 db egyszemélyes ágy)

Fürdõszoba II. (zuhany kabin, mosdó, WC) "

Ermoni!

Nagyon csini kismama vagy! És persze, hogy nem haragszom, mindenki azt árul el magáról amit akar.

Mandula!

Jól lettek a ballagási képek és helyes fiú Alex.

A támfal építés hogy halad?

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Ma volt a gimis beiratkozás. Nagyon jó érzés volt ott lenni! Ha fiatalabb lennék, kedvem lenne abba az iskolába járni. De ilyen helyen tanítani is biztosan jó! Nemcsak az épület és környéke szép, rendezett, nyugodt, hanem az egész légkör, a "hely szelleme", ami megérinti ott az embert, nagyon kellemes. Szabályosan érezni, hogy szeretnek odajárni a gyerekek és a felnőttek is.
És van egy érdekes szokás az iskolában, amit nagyon jónak is tartok: minden beiratkozó (új) diáktól kértek egy cserepes növényt. Ez 4 osztálynál kb. 120 db növény. Persze meg is látszik az iskolán....

Nyaralásról: idén nyárra nem tudtunk tervezni-szervezni semmit. Ilyen még nem történt. Eddig minden évben legalább 1x elutaztunk 1 hétre. Jobb időkben 10 napra és előfordult, hogy egy évben akár 2x is. Én is fontosnak tartom a nyaralást. Ezért valamit majd kitalálunk, de csak spontán és csak 3-4 napra. Az internet ilyen szempontból is nagyon praktikus, biztos találok majd valamit.
A gyerekeknek azért nincs olyan sanyarú sorsa, mert szombaton elutaznak 6 napra Várgesztesre. A gyerekkori barátosném viszi őket, mert neki azonos korú és nemű gyerekei vannak és így mindenki jól jár. Legalább is reméljük. A szállás árkülönbözetét kell csak fizetnünk és némi kajapénzt, de messze sokkal olcsóbb, mint ha családilag mennénk - és egy kicsit különleges is. (Persze nem tudom, hogy mit fogunk csinálni 6 napig kettesben. :? Persze van egy-két tippem :oops: De azért nagyon furcsa lesz. Rég volt ilyenben részünk és akkor is csak 2-3 napra.)
Aztán júliusban mindkét gyerek megy napközis táborba (külön-külön) igaz az nem ottalvós és csak napközben van, de programnak az is jó. Július végén pedig Ádi a volt osztálytársaival és tanárnénijével egy egyhetes balatoni táborba megy még.
Augusztusban pedig megpróbálunk együtt pár napra valahova kimozdulni.

Paga
Nagyon jó a hely, ahova mentek. Megnéztem a honlapjukat, nagyon kedvező az ár is, de a foglalási táblán láttam, hogy teljesen betelt a nyárra. Innen is látszik, hogy népszerű.
regina3

Sziasztok!

Hétvégén voltunk Velencén. Még sose jártam így, halálosan leégtem,( majdnem szó szerint).Vasárnap délelőtt haza is jöttünk.
Képzeljétek el az egyik kolleganőm hozott be képeket, mert egy ismerőse Új-Zélandon járt decemberben. Hát az valami fantasztikus, nektek is teszek fel gyönyörködni. Ide földi halandó nehezen jut el.
Most csak egy párat kicsinyítettem, de majd még válogatok!
Sziasztok Éva

Melcsike! Sokat gondolok Rád!!!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fanny01

Sziasztok!
Paga!
Szupi a hely ahová mentek, megnéztem én is jól magamnak! Ráadásul a férjem szeret pecázni is... Ha megmutatom neki, akkor odáig lesz! :D
Ahogy hallgatlak itt benneteket egyre inkább igaznak tűnik a mondás: kisgyerek kisgond, nagygyerek nagygond!
Bea! Köszi a kérdést! Elég jól bírom a meleget. Eddig! Szerencsére viszonylag hűvös a házunk, az alsó szint mindenféleképpen! Az emeleten meg van klíma. Bár most először megfájdult a torkom tőle! Ez van! Magamat még mindig könnyebb hűteni, mint egy bébit! Ezzel vigasztalom magam!
Bocsánat, de ma csak ennyi fért az időmbe!

Kép
ermoni

Új-Zéland! Én nagyon szeretnék oda és Ausztráliába eljutni! (És ha minden jól megy, akkor pár év múlva megyünk is! A férjem fél évet élt Ausztráliában! Sejthetitek mi mindent mesélt!)
De az a nagy igazság, hogy most a Paga által felrakott helyre is azonnal mennék! Megmutattam a férjemnek, és kölyökkutya szemekkel nézett rám, h szeptemberben nem tudnánk elmenni? Pecázni szeretne, de nagyon a Dráván (is)! És nagyon jónak tűnik a hely Paga! Számolj be majd róla részletesen!
Puszi!
Móni

Kép
ermoni

Lukács verse

Lukács vagyok, csókolom, most hozott a gólya,
Szeretném ha elsők között értesülnél róla.
Méreteim normálisak, körbeér a pólya,
Boldog Mamám és Apukám a megmondhatója

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Köszönjük szépen mindenkinek a sok drukkot, a kedves üzeneteket, jobban visszaolvasni és tul sokat irni most nincs időm, de itthon vagyunk, jól vagyunk, szopizunk, és máris alakul a többiekkel közös életünk, eddig gond nélkül veszi az egész család az akadályokat.
Lukács jó kisfiu, az éjszakákat eddig alvással töltötte, és nappal is mérsékelten hangos csak, bizom benne, hogy igy is marad.
Pörike tegnap délután láthatóan izgatott volt, volt is némi incidens, de mára sokat javult a helyzet, kezdi megérteni, hogy Lukácsot nem kell gyötörni, mert még nagyon picike.
Máté ismét rácsodálkozott, hogy milyen pici egy ujszülött, és hogy eszik, alszik meg sir mindössze, Szerinte Emese rögtön a játékkal kezdte az életét :D
A mi boldogságunkról nem tudok szavakat irni, valahányszor egyik kiságyról a másikra pillantunk. Ma a tente babát mindkét picinek együtt énekeltük, nálam volt Pöri, Dezsőnél Luku, aztán cseréltünk mert Pöri csillagászik még Apával egyet alvás előtt. Csak néztük egymást, hogy mindkettőnknél egy-egy gyerek van :D
Holnap próbálok képet kicsinyiteni, és akkor irás helyett az fog jönni.
Aztán majd irom a történetet is, a fejemben már összeálltak a gondolatok. Persze rózsaszin ködben :lol:
Puszi mindenkinek

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
De jó,hogy jelentkeztél. Nagyon örülök,hogy minden rendben Veletek. Hát gondolom,hogy milyen nagy a boldogság Felétek.
Kívánom,hogy a nyugalom maradjon is KÖztetek.

Én ezt sajnos nem mondhatom el magunkról. Kyra megjött a nyaralásból és Marcell visszaváltozott a a rossz kis manóvá. Érdekes látni,hogy 1 hétig nyugodt,bújós kisfiúból megint verekedős,hisztis gyerkőc lett. Úgy látszik nem vagyok elég neki,ha Kyra is itt van,akkor természetesen mindkettő úgyanannyi figyelmet kap. Nem csak vele foglalkozok,és ezt őkelme nem kedveli.
Voltunk a Balatonon,hát mondanom sem kell 1 perc nyugtunk nem volt tőle :D
Nagyon tetszett neki a víz,de még jobban a lépcső :roll:
Lépcsőzött volna egész nap. Ja és persze meg sem állt,csak arra az 1 órára mikor aludt.

Képzeljétek mégis megyünk pénteken nyaralni. Szerencsére sikerült megoldanunk.

Paga!
Klassz helyre ,mentek. Majd megnézem az oldalt.

Regina!
Remélem azért Nektek is összejön egy közös nyaralás. Gondolom élvezni fogjátok az időt míg kettesben lesztek :wink:
Néha jó is az ilyen feltöltődés. Mi is megbeszéltük apával,hogy legalább évente egyszer elmegyünk pár napra kettesben valahova.
Nagyon jó volt most télen is Sopronban.
Decemberben lesz az 5. házassági évforgulónk,akkor szeretnénk egy kis kikapcsolódást kettesben.

Fanny!
Gyönyörűek ezek a képek,főleg a sárga virágos tetszik.

Móni!
Hát igen a klímával vigyázni kell,könnyen esik az ember abba a hibába,hogy túlhűti a lakást. Nekem is nagyon kell figyelni,mert ami nekem még nem hideg az a kicsiknek már az lehet.
Eddig nekünk is csak a tetőtérben volt klíma,de idén a férjem szerelt a nappaliba is /ja klíma szerelő is,csak már nem ezen a területen dolgozik,néha szokott besegíteni a kolégáinak/,hát sokkal jobb hazjönni a hűs lakásba.

Mennem kell ébredeznek a manók.

Bea
beátab

Sziasztok!

SZIA MELCSI!!!

Örülök, hogy minden rendben van, el tudom képzelni a boldogságotokat. Nagyon sokszor gondoltam rátok, majd augusztus környékén szerét ejtem, hogy visszavigyem az újságodat ( persze ez csak álca, arra, hogy meglátogassalak)
Ugye, hogy "még" a kamaszok is milyen édesek tudnak lenni! A
gyerekek kaptak ajándékba egy ismerősüktől egyPierre Cardin babakocsit, hát azt látni kellett volna ahogy az én gyerekem ( az apuka!) tologatta az üres babakocsit. Tegnap meg mondom a férjemnek, meg a kisebbik fiamnak, hogy, nézzétek megmutatom a neten milyen gyönyőrű pólyát rendeltem az unokámnak. Hát amilyen pofát vágott a kisebbik gyerekem !!!! Abban volt egy kis szégyenlősség, csodálkozás, öröm és bosszankodás! Úgy el nevettem magam, mondtam neki, hogy jól van, na nehogy féltékeny legyél már! Persze nevetett mindenki, de arra gondoltam, te jóisten, mit szólna egy kistestvérhez. Komplett hülyének nézne minket!
Szóval szép a nagy család! Sok boldogságot hozzá!

Paga!

Mi is nagyon sokat nyraltunk Magyarországon, amíg kisebbek voltak a gyerekek, nagyon klasszak ezek a víz melletti távoli helyek.
Az én férjem is egyszer "beindult", hogy horgászni fogunk járni. Jól bevásárolt a kellékekből - kb. 10 éve egyszerre kiadott 80.000 Ft-ot, szóval komoly volt az elhatározás- - igen ám, de nálunk addig senki nem horgászott, így teljesen hülyék voltunk a dologhoz. Na, mindegy, egyszer kétszer elmentünk horgászni, ami nekem nagyon tetszett, mert feküdtem a parton és olvastam ám a következő problémák miatt hamar abba maradt a horgász karrier: napidíj fizetés, nem fogsz egész nap semmit, de még csak meg sem mozdul a bot, dög unalmas, tűz a nap, általában nincs WC, vagy ha van az olyan is, a gyerekek damilja örökké elszakad, összecsomozódik, állandóan vegzálják az apjukat, hogy csinálja meg, stb. Szóval azóta áll a horgászcucc a sufniban.
Egy nagyon kulturált horgásztónál voltunk egyszer - azóta is küldenek névnapkor képeslapot - ott fogtunk is halat, de ott meg ki kellett fizetni, úgyhogy nem sok ráció volt benne.
De én továbbra is irigylem azokat, akiknek bejön ez a horgászosdi, már ha az egész család élvezi, mert attól azért hülyét kapnék, ha az uram minden hétvégén eltűnne otthonról, mert ő horgászik...

Többen írtátok a légkondit, én a kocsiban, ha csak lehet már nem használom, mert nagyon hamar megfájdulnak a csontjaim. A lakás nálunk is olyan, hogy alul nagyon jó hűvös, ott elég a ventillátor, fent nagyon meleg van, pedig nem tetőtér, hanem emelet, de hát körbesüti a nap, így eléggé átmelegszik. Tvaly vettünk egy mobil klímát, de annak se sok teteje volt, mert: 1. hangos, 2.a középső részt ugyan egy kicsit hűtötte, de a szobákban továbbra is hőség volt. Ezért nem értem mikor többen írjátok, hogy van otthon légkondi. Minden szobában van ilyen fali egység, vagy központilag már úgy épült a ház, szóval én az irodaházakon kívül nem nagyon találkoztam hatékony lakás légkondival. ( amikor az egész lakásban egységesen hűvös van, nem csak egy-egy szobában). Meg hát engem nagyon zavarnak a kültéri egységek, legalábbis nálunk nagyon elrontaná az összképet, az utcafrontra már még se tenném, az udvar felé megint nem, szóval nehézkes dolog ez. Kiváncsi vagyok nálatok milyen műszaki megoldások vannak.
Móni!

Hogy voltatok-lesztek Ausztráliában, Új-Zélandon? MESÉLJ!!!

Na, elég belőlem! Puszilok mindenkit Éva.

Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép [img]http:%20%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182241369.02.jpg[/img]
fanny01

Melcsike! :) :) :)

Nagyon örülök Nektek!! :) :) :)
Könnyeket csaltál a szemembe...nagyon megérdemled ezt a BOLDOGSÁGOT :) :) :)

millió puszi

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melcsi! De jó, hogy benéztél! Én is elpityeredtem egy kicsit, olyan jó olvasni a boldogságotokat!! Pöri is biztos hamar megszokja a kistesót és nagy segítség lesz :lol: !

Sheila! Neked is nagyon örülök! Már lehet tudni, hogy Marci baba lesz?

Melinda! Persze, felhasználhatod! Hazaért Péter? Biztos nagy élmény volt a nyaralás! Ilyen idős gyerkőnél még mindíg ugyanúgy izgulsz ha elmegy valahova?

Fanny! Csodálatosak a képek! Írigylem az ismerősödet! A múltkor írtad, hogy azt a sok jó fotót a mobiloddal csinálod. Megkérdezhetem, hogy milyen telefon?

Paga! Én is megnéztem a házat ahova mentek! Nagyon szép hely és tényleg olcsó is! Remélem jövőre már tényleg elmegyünk mi is pár napra, bár a két kutya miatt is elég nehézkesek vagyunk. Mondtam Gábornak, hogy én Drávatamásiba akarok menni.

Bea! De jó, hogy mégis el tudtok menni :lol: :lol: ! Képzeld amikor kicsik voltak a nagyok ( :lol: ) , akkor nekem mindent teljesen egyformán kellett csinálni velük. Pl ha forgatás volt akkor Alex számolta, hogy Kittivel mennyit forogtam és uannyit kellett vele is. Vagy ha Alex puszit kapott, akkor jött Kitti is rögtön sorbaállni :lol: .

Emese leesett ma az ágyról :oops: . Vagyis inkább lecsúszott, elfordultam mert Alex kérdezett valamit és mire visszafordultam már csúszott is le :? . De szerencsére nem lett semmi baja, csak megijedt. (én is) Most megyek venni valamit amire lerakhatom a földre. Habtapira gondoltam, de nem is tudom hol lehet kapni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Melcsi!

Üdvözöllek a nagycsaládosok táborában!!! Nagyon megható volt, ahogy arról írtál, hogy mindkettőtöknél volt egy- egy kicsi. Várom már nagyon a fényképeket. Még egyszer szívből gratulálok és kívánom, hogy ilyen boldogságban, örömben teljenek a napjaitok!

Bea!
Remek, hogy mégiscsak el tudtok menni pihenni. Akkor gyakorlatilag egyszerre fogunk nyaralni, mivel mi meg szombaton indulunk. Kicsit tartok ettől a nagy melegtől. A Kolping ugyan nagyon szuper hely, de a szobákban sajnos nincs légkondi. Gondoltam, hogy viszünk magunkkal ventillátort, mert itthon már nagyon megszoktuk a jó klímát a lakásban. Valamit talán ez is segítene. Bár az apartman, amiben leszünk elég jó fekvésű és az előrejelzések szerint hétvégére már talán csökken ez a nagy kánikula.

Éva!
Fogtok pólyát használni? Mit szól hozzá az anyuka? Azért kérdezem, mert ma már nem nagyon jellemző. Annak idején Péternél talán egy-két napig használtunk, a két másiknál meg egyáltalán nem. Amit viszont nagyon jónak tartok, az az angolpólya.
A horgászás nálunk sem jellemző. Senki nem űzi ezt a sportot. Biztos nagyon kellemes a természet lágy ölén pihenni. Mi viszont olyanok vagyunk, hogy még ha fürdőhelyre megyünk is, akkor sem szoktunk egész nap a strandon lenni, hanem mindig körülnézünk a környéken is. (persze más a helyzet, ha egy napra „leszaladunk” pld. a Balatonhoz.)
Nálunk eleve úgy épült a ház, hogy gondoltunk a klímára is. Oly módon, hogy olyan fűtőtesteket vettünk, amiben hideg víz is keringhet és maga a fűtőtest ventillátor segítségével fújja ki a hideg levegőt. Kb. 14 fokos víz megy a rendszerben. Ez nem tud olyan hideget csinálni, mint a hagyományos légkondik, de azzal amúgy is óvatos lennék. Szerintem pont megfelelő mértékben hűti le a lakást.

Mandula!
Sajnos ilyen esések előfordulhatnak, nagyon résen kell lenni mellettük. Szerencse, hogy Emesének nem lett semmi baja.
Köszönöm érdeklődésedet, Péter szerencsésen hazaérkezett. Természetesen őérte is izgulok, de azért már másképp, mint kicsi korában. Most volt harmadszor így (nem iskolai szervezésben) nélkülünk külföldön. Hát meg kell mondjam, hogy az első alkalommal még nagyon- nagyon aggódtam. Most már azért más a helyzet. Tudomásul kell venni, hogy lassan önálló életet fog élni. Sejtem persze, hogy ha már a legkisebb gyerekem fog már itt tartani, akkor nehezebben fogom viselni. Mondta is Péter annak idején, mikor Benjivel terhes lettem, hogy így legalább megint lesz valaki, akin kiélhetem az anyai ösztöneimet és kevesebb energiám marad őérte aggódni. Pedig szerintem én még nem is vagyok az a túlgondoskodó, nagyon aggódós anyuka.
Most állt össze teljesen a kép, hogy hányan is voltak együtt nyaralni. Mint már írtam, Péter egyik barátjának a bátyja ment a családjával. Ezenkívül a feleség unokatestvére a családjával (ott egy pici lány van), még egy fiatal pár és összesen csak hárman mentek haverok Péterrel együtt. A két család még maradt egy hetet. A három fiú jött haza vasárnap vonattal.(a fiatal pár is hazajött, de ők a kocsijukkal) Nem tudom, hogy a fiam komolyodott-e vagy jót tett neki a társaság összetétele, de most mindannyiunkra gondolt és hozott ajándékot. Benjinek két pólót és egy kis foci mezt, Bencének egy olaszos törölközőt (rajta az olasz fociválogatott tagjainak fényképével), valamint egy olasz mezt hátán Bence nevével és születési évével. Az apjának pepperoni paprikát, nekem meg egy naptárt hozott Velencéről. Mit mondjak? A két öccs teljesen odavolt. Egyrészt Bence nagy olasz foci rajongó, másrészt Benjit is már teljesen megfertőzte a két bátyja a focival. Láttátok volna, hogy feszített a focimezben.
Péter áradozott a kicsikről, akikkel együtt voltak. Csak látszik rajta, hogy kicsi testvére van, bár ő korábban is szerette a kis gyerekeket. Mondjuk, amikor egészen picik, akkor még nem nagyon tud mit kezdeni velük, de utána már nagyon szívesen játszik velük. Így utólag nekem is sokkal szimpatikusabb volt ez az utazás, mint tavaly, amikor 30-an (javarészt fiú) mentek Horvátországba.

Regina!
Az nagyon jó, hogy ilyen remek iskolát sikerült találni a fiadnak. Szerintem is nagyon sok múlik azon, hogy milyen az igazgató.
Kívánom, hogy sikerüljön nektek is nyaralnotok az idén!

Paga!
Bencének egyelőre csak a közös nyaralás van tervbe véve. Most ugyan mehetett volna néhány napra a Balatonhoz, de végül nem engedtük el. Írtam az esetet a kémiával kapcsolatban. Tegnap reggel ment javítani. 9 órakor felhívott, hogy a tanárnő elküldte, mert kevesebbet tanult meg, mint kellett volna. Azt se tudta a gyerekem pontosan, hogy mennyit kellett volna megtanulni! Szombaton a legjobb barátja megkérdezte, hogy mehet-e velük a nagyszüleivel hétfőtől a balatoni nyaralójukba. Férjemmel megbeszéltük, hogy amennyiben sikerül a kémia felelet, úgy mától lemehet. Muszáj valamivel megfogni Bencét! Ehhez képest nem sikerült neki. Így nagyon fájó szívvel ugyan, de nem engedtük el. Tegnap órákon keresztül hallgattam a könyörgését, hogy mégis elmehessen. Nagyon nehéz volt megállni, hogy egyszer csak ne mondjam azt, hogy mehet.
Van a dolognak (mármint a kémiának) azonban egy csattanója. A felelet után a tanárnő is felhívott engem. (Bence még nem volt itthon) Elmondta, hogy azóta, hogy tavasszal elutaztunk néhány napra, illetve előtte Bence beteg is volt, Bence nem pótolta az elmaradásokat és valahol elvesztette a fonalat. Pechünkre az osztálytársnője kölcsönkapott füzetén is nehezen lehetett kiigazodni, pedig ő ötös kémiából. Év elején egy hét ismétléssel dolgozatot fognak írni. Ez az idő arra kevés lesz, hogy akkor megtanulja. Ezért, ha azt akarjuk, hogy ne vérezzen el, célszerű nyáron átvenni onnan, ahonnan az elmaradások vannak. Segített abban is a tanárnő, hogy melyik gyerek füzetét kérjük kölcsön. Viszont, mivel az első félévben rengeteg ötöse volt, ezért megadja a négyest, mert tudja, hogy a továbbtanuláshoz ez fontos. Ezt nem meséltem el Bencének, majd az évzárón fog csodálkozni. Azért nem engedtük el ennek ellenére, mert a kötelességét nem teljesítette, nem figyelt oda még arra sem, hogy mit kéne megtanulnia. Remélem ez jó lecke lesz neki. Hátra van persze még az is, hogy megbeszéljük, hogy nyaralás után mikor fogja megtanulni a kémiát. Ha kell, akkor megpróbáljuk szaktanár segítségét is igénybe venni.
Ezen eset után megerősödött az a véleményem, hogy Bence az órán tanulja meg az anyagot gyakorlatilag. Eddig ugyan nem volt gondunk a hiányzások utáni pótlásokkal, de úgy látszik ezután erre jobban oda kell figyelnem. A kémia meg ráadásul olyan tantárgy, ahol igen fontos a magyarázat.
Elnézést, hogy megint elmentem ebbe az irányba, de gondoltam, hogy megosztom veletek a fejleményeket.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Csak beugrottam elolvasni, mi újság, zsong a fejem mert írom a külön munkám beszámolóját. Ma 86 oldalt hoztam össze!!! csak azt akarom írni:

TESSÉK ELENGEDNI AZT A GYEREKET NYARALNI!!! (majd tanul utána)

Rohanok haza,Éva
fanny01

Melcsi!

De jó, hogy ilyen hamar beköszöntél ide és szántál ránk egy kis időt!!! Jó volt olvasni megható soraidat!
További jó babázást kívánok nektek!

A többiekhez egy kérdésem lenne:
ez az Eurorisk üdülési csekk (14 nap ingyenes szállás) mennyire működő dolog? Vagy inkább teljesen kamu???
Megtaláltak az ajánlatukkal, de nem tudom még, hogy éljek-e vele.
Jól hangzik, akár hihető is lehet (A környezetemben már többen vettek igénybe nagyon kedvező szállást "kipróbálás" jelleggel. De pont ezt még senki.)
Bárki bármit tud, örömmel vesszem a véleményeket.
Nézegetem a honlapjukat is.
http://www.eurorisk.org
regina3

Hupsz, ezt elírtam:

http://www.eurorest.org/

Ez lesz az (remélem).
regina3

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Napjaink igy telnek mostanában :D :D :D :D :D :D :D :D :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Regina!
Egyszer én egészen véletlenül elkeveredtem erre a honlapra. Akkor megnéztem és nagyon nem tetszett a kötelező ellátás nem kevés pénzért. Nézd végig az egyes szállodáknál! Egyébként nem ismerem őket.

Éva!
Természetesen igazad van, hogy tanulni utána is tud. Nem is kell most még tanulnia. Viszont már annyiszor mondta nekem, hogy bízzak meg benne, ő megtanulja rendesen a dolgokat, hogy most elfogyott a türelem. Meg kell, hogy értse, hogy bizony itthon is készülni kell még, nem elég az iskolában figyelni. Bence ebben a félévben nagyon link volt. A házi feladatokat sem írta meg sokszor. A balatoni nyaralásnak pedig az volt a feltétele, hogy rendesen felkészüljön a feleletre. Nekem azt mondta, hogy ő pontosan tudja, hogy miből kell felelni.
A legnagyobb gondom, hogy ez már az utolsó utáni lehetőség volt. A korábbi lehetőségekről nem is tájékoztatott és nem tett az ügy érdekében semmit. Nagyon nem szeretném, hogy vele is odajussunk, mint Péterrel. Ugyanis Péter sem butább semmivel, mint Bence. Annyi a különbség, hogy Bence legalább az órákon odafigyel. Viszont ez egy bizonyos szint felett már kevés. Summa summárum, nekem is nagyon rosszul esett, hogy nem engedtük el, de muszáj volt határozottnak lenni. Különben azt a következtetést vonja le, hogy a végén mindent sikerül egy kis könyörgéssel nálunk elérnie.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Melcsi!
Gyönyörű a kisfiú!!! Természetesen Pöri is, mint mindig. Milyen két pelenkás gyerek anyukájának lenni? Látom van pelenka a háznál rendesen. Lukács már meg is találta az ujját? Nagyon édesen szopja. Látom Pöri lelkesen nosztalgiázik, mindent kipróbál, ami a kicsié.
Minden jót nektek!

Melinda
fermel

Melcsike! :)

Háát, valami gyönyörűséges kispasi Lukács!!! :)
(azonnal beleszerettem)
és látszik, hogy imád enni :) :)
Te pedig ragyogsz a BOLDOGSÁGTÓL :) :) :)

Pöri nagyon édes, ahogy mindent "letesztelt" :) , és a macis-cicás rugdalózós kórházi sztrori is nagyon tetszett :lol:

úgy látom, pelusért sem kell mostanában elszaladnod a DM-be :lol:

további babaprogram még áll? :wink:

Mandula! :)

Nagyon jók a ballagós képek, Alex nagyon helyes rajtuk, olyan igazi "jófiú" :)
Emeséd is gyönyörű, és hihetetlen ütemben fejlődik :) :)
már akartam írni, hogy nekem is hasonló vörös a hajam, mint a Tiéd :)

(bár most van némi lenövés :roll: , de két hét múlva már festethetek :) )

nem tudjuk még a nemét, de én most kisfiút "érzek" ( eddig mindig jók voltak a megérzéseim)
ha kiderül, hogy mégis lány, majd keresek Neki másik nevet :lol:

szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melinda!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:22-kor.
fanny01

Éva!
Lehet, hogy most úgy tűnik, hogy nagyon következetes vagyok. Sajnos ez egyáltalán nem igaz. Legtöbbször én is megsajnálom őket. Egyszerűen most betelt a pohár. A férjemmel megbeszéltük, hogy most már nem engedünk. Jó lenne, ha Bence megtanulná, hogy az ígéretnek, a saját szónak súlya van.
Elhiszem, hogy rosszul esett anyukád reakciója. Pedig 41 évesen, munka és család mellett nagyon szép eredmény a 4-es államvizsga. Na meg egyébként is. Nem tudom, hogy neked mi volt a tapasztalatod, de amikor én estire jártam az egyetemre, akkor az volt az általános, hogy a családos, a főiskolát már jó 10 éve befejezett hallgatók sokkal jobban teljesítettek, mint a fiatalok, akik frissen jöttek a főiskoláról.

Sheila!
Jól vagytok? Rosszullétek? Gyere gyakrabban közénk!

Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?