Új privát üzeneted érkezett!

Ilba!

Köszi a választ. Nálam most az a helyzet, hogy a szülésznőm nem ér rá, vagyis éjszakás, ezért nem tudok hozzá menni. Szóval ez a lenti CTG érdekelne, hogy mennyit kell várni és hogy megy az egész. Csak úgy odaállít az ember? Beutaló?

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Rozmaring
Ha az Istvánban szülsz, és már a "papírforma-szerinti" rendszeres ctg-re mész, nem kell beutaló... sőt, ha lent sokan vannak, menj fel, ülj le kint. Vagy várj egy kicsit, hátha amúgy is kijönnek, vagy csöngess, hogy ctg-re jöttél. ha nem foglalt a szoba, bármelyik szülésznő megcsinálja neked, sőt szólnak a dokidnak is, ha kész vagy, és kéred...
Sz

szilvás76
 
 


[quote="ilba"]S írta:ilbazilvi!
Nagyon szép a fiad, legközelebb picit nagyobban is feltehetsz képeket. :wink: :) Tényleg nem semmi adatai voltak, könnyen megszülted?
Hát nekem nem Babafalvás a vonalzóm, de azt hiszem ott is a középsőt kell bemásolni. Ez az?

Az UH-gal kapcsolatban én is ezeket tudom mondani, nekem is GE az orvosom. :D


Igen, közben rájöttem, hogy nem a beillesztett kép mérete limitált, hamem más... :)
a link csak nem sikerül... babafalvás, de nem tudom, melyik írásjelnél kell "livágni"... :(
A szülés nem volt egyszerű, mert nem akarta elhagyni a jó kis albérletét, még 2 héttel a terminus után sem. Ezért be kellett mennem, ballont kaptam este, bent kellett tölteni az éjszakát (ez volt a legrosszabb, nagyüzem volt, és hallottam az ügyeletes orvost - tök bunkó volt...)
Reggelre semmi, burokrepesztés, kaptam oxit, na onnan volt ereszdd-el-a-hajam... rögtön 5 perces, majd 1-2 percesek... Szinte fel sem készültem rá. Végül csak kértem edá-t, mert lassan tágultam, de 2 (!) órát kellett várni az altatóorvosra. Beadta, erre kiderült, hogy már nyomni kell(ene)... 1,5 órát nyomtam, semmi. Bende szívhangja el kezdett esegetni, hol fájás alatt, hol közben... Én is már csak remegtem, és akkor úgy döntött a doktornő, hogy vákuum. Nem tudták a szívhang esések okát, és nem akart megkockáztatni vmi szövődményt. Ja, méhtevékenység már nem is volt (késői eda miatt, meg azért, mert "kicsúszott az infúzió", és a szülésznő nem vette észre...) Szegénykémet kiszippantották... Olyan kis csúcsfeje lett, elvitték megfigyelni, és 2 órán keresztül nem is láttam, na ez volt a nagggyon rossz az egészben. A fájdalomra nem is emlékszem már, csak tUDOM, hogy volt, de arra igen, hogy elvitték... Nem ölelgethettem, ismerkedhettem vele, csak órák múlva... :(
de szerencsére semmi baja nem történt, csak szegénykém ő is kifáradt a 1,5 órás kitolásban... :)
Sz &B

Sz
szilvás76
 
 

 
 

Sziasztok!

Tudna valaki infót adni Lomen Marika szülésznőről, milyen vele szülni?
Előre is köszi, Petra
anyatigris2
 
 


Gyakorló Mamik!
Habtapit hol lehet Nem horror áron kapni?
Sz&B

szilvás76
 
 


Köszi szépen a tippet Szilvi! Igen, ez "hivatalos" 36 hetes CTG lesz.
Ezt fogom tenni!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Szilvi!
A Mária Nagykerben (Visegrádi utca) lehet ABC-set kapni, mi is itt vettük meg, itt a legolcsóbb, a csomag talán 3ezer valamennyi volt azt hiszem.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Rozmaring, én az alsó ctg-re jártam, mindig a végidőpontra mentem, asszem reggeltől délig üzemel ez a szolgáltatás, én mindig a fél12-t céloztam meg, mert nem lakom közel a kórházhoz, és mindig max 1 percet kellett várnom - annyit, ami alatt észrevetettem magam, hogy hahó, ittvagyooook, és bevezethettek az üres ctg helyiségbe...

Anyatigris2: Lomen Marikát én nem szülésznőként, hanem a szülészeten a nővérkék vezetőjeként ismertem meg, tehát ő főnővér, azt nem tudtam eddig, hogy aktívan szüléseknél is jelen van szülésznői minőségben.

Boo: nekem hasonló tarifás orvosom van, mint neked, én a Blahára jártam, de ő nem adott át senkinek, azóta pedig szült nála barátnőm, én is, ő is legnagyobb megelégedésünkre. A kórházban az érdekeimet is megfelelően képviselte, ha gondolod, megsúgom, ki ő :wink: (dr. Fedina Laura)

Kép Kép
coolasa
 
 


Kedves coolasa!
Köszönöm az infot, és akkor ezek szerint az Istvánban automatice szülhetek, ha ő a fogadott orvosom? Most vagyunk Pöttyel az 5. hétben :) még nagyon picikék vagyunk. Hétfőn a lakhely szerinti rendelőintézetbe kell mennem hüvelyi urh-ra, remélem valami picike dolgot, már láthatok. Fedina dr-nő a rendelőjében csinál urh vizsgálatot is? Már türelmetlenül várom, hogy növekedjünk, Pötty első baba, és egyenlőre nincsenek kellemetlen tüneteim :)
boo
 
 


Kösz a tippet Cool, ez sem rossz. így legalább nem kell korán kelni! :lol:

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


[quote="boo"]K írta:booedves coolasa!
Köszönöm az infot, és akkor ezek szerint az Istvánban automatice szülhetek, ha ő a fogadott orvosom? Most vagyunk Pöttyel az 5. hétben :) még nagyon picikék vagyunk. Hétfőn a lakhely szerinti rendelőintézetbe kell mennem hüvelyi urh-ra, remélem valami picike dolgot, már láthatok. Fedina dr-nő a rendelőjében csinál urh vizsgálatot is? Már türelmetlenül várom, hogy növekedjünk, Pötty első baba, és egyenlőre nincsenek kellemetlen tüneteim :)


Boo, hohó, legutóbb még azt írtad 2 napja, hogy "nemsokára időszerű a babaprojekt".... nade hogy ennyire nemsokára! :wink: Gratulálok! Fedina Lauránál, mikor én jártam hozzá terhesgondozásra még nem volt UH, egy UH specialista kollégájához küldte a saját betegeit az István kórházba (azt hiszem, ez úgy van, hogy nem minden szülész-nőgyógyász automatice UH specialista is, szóval attól, hogy van vkinek a rendelőjében, még lehet, hogy a legfontosabb részét az UH-nak, vagyis az esetleges betegségek kiszűrését meg nem tudná ellátni, csak együtt örülni az anyukával, hogy ott mocorog vmi, ami nekem azért kevés volna...), szóval nem bántam, hogy máshoz elküldött, olyanhoz aki tudta is mit kell nézni..
Igen, ha hozzá jársz, vagy más, az Istvánba bejárós orvoshoz, akkor automatikusan szülhetsz az Istvánban.

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!
Tudna esetleg valaki részletesebb információt adni DR. PETIK DÓRÁRÓL? Akár privát üzenetben is...
Bejelentkeztem a magánrendelésére, de jó lenne a dokival is beszélni telefononon, hogy egyáltalán el tud-e vállalni még (mármint a szülést, ami novemberben lesz esedékes).
Szóval a kérdéseim:
- Mi a mobilszáma, ahol elérem? Mikor lehet hívni?
- Mennyibe kerül a magánrendelés? Ultrahangozik is a vizsgálatnál?
- Mennyibe kerül nála a szülés?
- Továbbá nagyon örülnék, ha személyes véleményeket is olvashatnék róla: milyen emberileg, szakmailag, mennyire megbízható, stb.

Ha valaki inkább más orvost javasolna, kérem, írja meg. Jó lenne megbízható, kedves, emberséges orvost találni, aki azért nem méregdrága.
Nagyon köszönöm a segítséget, remélem, valaki ír majd (nemrég sajnos nem jártam sikerrel, senki nem írt vissza).
üdv,
törpmama
törpmama
 
 


Kedves Coolasa, nem mertük elkiabálni, mert előtte petefészek gyulladásom volt, illetve találtak egy méhszájsebet, ami még mostanság is vérezget. Azt mondták a terhesség alatt ez csak rosszabb lesz, mert a méh tágulásával együtt ő, és nem gyógyul be. A dr nő azt mondta, hogy idővel plasztikáztatni kellene a méhemet. Na ezen azért kiakadtam, mert ilyet még nem hallottam. Tegnap reggel is volt egy kis vérzés, de délutánra elmúlt. Az uhun azt mondták, hogy 8 mmes a petezsák, de Pötty még nem látszik, majd jövőhéten megmutatja magát remélhetőleg :D
Én azért nagyon boldog vagyok, csak olyan furcsa, hogy hímes tojás módjára kell viselkedni, nehogy valami bajt okozzon a méhszájseb :(

KépKép

KépKép
boo
 
 


Boo, és tkp mit nem szabad akkor hímestojásként csinálnod? Vagy kérdezzem inkább úgy, hogy mit szabad? :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Törpmama,
biztosan azért nem írt senki, mert itt a "régiek" közül senki nem szült a doktornőnél.
Én csak hallottam róla, de az csak pozitív volt.

Boo,
vigyázz a Pöttyödre! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Kedves Ilba!

Igazából múltkor még nem Petik Dóráról kérdeztem, hanem úgy általában „istvános“ orvosokról, de valószínûleg akkor meg túl általános volt a kérdésem ahhoz, hogy valaki válaszolhasson rá.
Köszi, hogy leírtad, hogy eddig pozitív véleményeket hallottál róla, ez megnyugtató!

szia,
Törpmama
törpmama
 
 


Sziasztok lányok!

Megjöttem! Május 31-én este 7-kor megszületett Ádám kisfiunk 4050g és 58cm-rel.
Az én 156cm-hez és a kb.60kg-hoz a doki szerint szép teljesítmény volt, főleg, hogy símán született. Volt egy első fokú repedésem, de gátat nem vágtak, úgyhogy már egész jól vagyok. :wink:
A nagyfiú meg egy igazi szopi bajnok. :D
Tekintve, hogy én vidéki lévén kerültem az Istvánba, ráadásul szinte az utolsó pillanatban, (a 35.héten) nagyon örülök, hogy ott szülhettem. :)
Igaz itt is voltak hiányosságok, de ez szerintem csak a létszámhiányból adódott.
A legnagyobb erényük a baba-mama együtt való elhelyezése volt számomra, persze a kedvességük sem volt elhanyagolható.
Egy kifigásom volt, de az is csak műszaki jellegű. Miért nem lehet azt a nyomorult klímát a szülőszobáknál külön is állítani, mert pl amikor én szültem semmi szükség nem lett volna rá, mert kint sem volt meleg. Remegtem mint a nyárfalevél úgy fáztam. Már a szülésznő hozott takarót. :( Sikerült is egy jó kis náthával hazajönnöm, akkor ez rossz volt, de most már nem foglalkoztat.
A lényeg, hogy megvan a kisfiunk és sikerült a kálváriánk végén egy jó kórházat találnunk.
Kívánom mindenkinek, hogy hasonló jó élménnyekkel térjenek haza, egy gyönyörű és egészséges babával.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
cili 830
 
 


Szia Cili!

Gratulálok Ádámhoz, szép nagy baba lett. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Cili,
gratulálok, nagyon sok örömet kívánok a babácskához! :D
Végül is kinél szültél?
Tegyél fel képet. :wink:
A férjem is Bács-megyei, Hartáról hallottál?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Boo!
Sziasztok!
Nekem pár éve volt méhszájsebem, minden 3. nőnek van/volt/lesz egyébként.Én a fogamzásgátlót okolom érte, állítólag nem okoz ilyet, de mivel a hormonkészítmények hosszútávú hatása még nincs igazolva ebben a generációkon átívelő emberkísérletben, és csak a tabi szedésével látok összefüggést, én azokat okolom.
Fél év hiábavaló ecsetelgetés után az Istvánban megműtötték ambulánsan.Ezt hívják plasztikának. Nem kell parázni tőle, csak a szokásos kiterítés és a hüvelyfalba kapott 2 lidokaininjekció kellemetlen, de 15p alatt kész és mehetsz haza.
Igaz, nem tudom, várandósan ez hogy működik. De meg kell csináltatni, mert könnyen elrákosodhat. Én kb.19-20éves voltam, előtte 3 évig szerdtem a Mercilont, és fél év ecsetelés ellenére már volt rajta elváltozás.
De a doki biztos tud okos tanácsot adni.

Üdv:Stubihajni
stubihajni
 
 


Rozmaring, hogy lehet áttenni ide a baba kalkulátort?Megcsináltam, csak nem tudom ideküldeni az üzi alá.
Nekem is babafalvás van.Ha megírod, légyszi részletesen, mert nagyon béna vagyok ebben...

Köszi:Stubihajni
stubihajni
 
 


Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Dr Siklós Pálról szeretnék megtudni pár dolgot akár priviben is. Vagy esetleg milyen jó dokit tudtok ajánlani ebben a kórházban? És a kórházról is minden infót szívesen fogadok! Köszönöm :D
Vendég
 


Hajni!

Fent van 2 kis legördülő ablak, ott van a Segédletek, a 2. Ha ott a kis nyíllal lemész, ott van a Profil. Ott az aláíráshoz kell bemásolni a babafalvától emailban kapott linket. Elvileg így sikerülnie kell!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


stubihajni:
Köszönöm az infot, azért az a két injekció nem hangzik túl barátságosan! Nem tudnék ezt a szülés után rögtön megcsinálni, akkor úgy is matatnak ott egy csomót?!

Coolasa:
A hímes tojásos azt jelenti, hogy extrán semmit de semmit sem emelni. Már tök idegesítő, hogy a párom mindent kikapkod a kezemből! Édes, hogy így gondoskodik, de ez felettébb furcsa, mert egy stramm csaj vagyok. Nem szaladni, pihenni, aludni, na szal kicsit dögunalom, most már nagyon émelygek is :(

KépKép

KépKép
boo
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a segítséget a kis naptárra vonatkozóan-mindjárt kiderül, sikerült-e...

Boo!A szüléshez képest semmi az a két injekció, főleg, ha van orvosod az Istvánban, akiben megbízol. Én csak úgy beestem pár éve beutalóval, nem volt választásom. Fogalmam sincs, h lehet-e ezzel várni a szülésig. Igen, akkor sokkal könnyebb lenne azt a kis matatást még elviselni, de 9 hónap nagyon hosszú idő. Nekem fél évig nem akart elmúlni, és mikor a plasztikára került sor, már kezdett lenni rajta vmi elváltozás(nem mondta ki a doki, h rák, csak azt, h nem volt rosszindulatú...köszi szépen...)
Kérdezd meg az orvost, akár többet is.
De biztos minden rendben lesz!

stubihajni
 
 


Hát ez így nem az igazi...mármint a naptáracska...
Mire megszületik, csinálhatok másikat...De máshogy nem akarja bemásolni.
Irtó béna vagyok. :oops:

stubihajni
 
 


stubihajni
Nekem azt mondta a rendelőintézeti doki, hogy szüljem meg a 3 gyereket, aztán majd foglalkozunk vele, és megplasztikázzuk :shock: na erre most mit mondjak??
Csütörtökön megyek a magándokihoz, majd megkérdezem, hogy szerinte ez hogy is legyen?
A vonalzóról: ne a http-t illeszd be, hanem a bbc vagy milyen kódot, nekem így sikerült a vonalzó! A profil menüben az aláírás rublikába kell beilleszteni

KépKép

KépKép
boo
 
 


Hát ez a vonalzós dolog nem megy...mindenféleképpen megpróbáltam, elolvastam a segítséget is hozzá-így még rosszabb lett, mert eddig rá lehetett kattintani legalább :D Nem baj, majd csinálok mostmár születés utánit- csak Fruzsika egyszerűren nem akar kibújni. Annyira jól érzi magát:)
Boo, majd megírod, mit mondott a magándoki? Lehet, h minden rendben lesz a terhesség alatt, nem is akartalak megijeszteni!

Hajni

Kép

stubihajni
 
 


Sziasztok!

Jár valaki a kórházba kismamatornára? mikortól érdemes elkezdeni?

Szép napot!
Kutyfül
kutyfül
 
 


Szia Kutyfül!
Én nem oda járok, hanem otthon tornázom vhs-re, de azt tudom, h a 12. héttől kezdheted, és egész a végéig folytathatod. Te érzed, mennyi mozgást igényel a szervezeted, ha bírod(nem nehéz ám), a végéig csinálhatod, de hallottam olyat is, h az utolsó hetekben fokozatosan abba lehet hagyni és egy jó kis séta is megteszi. A fő szabály, h mindent úgy és annyit kell csinálni, amennyi jólesik! Bevallom, én a 9. hónapra ellustultam és már nem nagyon veszem elő a kazit, de gátizomtornát azért végzek este, ha nem felejtem el. A kismama torna célja ugyanis a vérkeringés, a kordináció javítása és a gátizmok felkészítése a szülésre.Hát engem már csak az utóbbi érdekel.:)

stubihajni
 
 


Szia Stubihajni!

Én sajnos otthon egyedül lusta vagyok tornázni:(( Ezért gondoltam a kórházi kismamatornára. Az fix, és akkor legalább megyek és csinálom:)
Csak ki kéne deírtenem mikor van. Néztem máshol is kismamatornákat, de mindenhol 12-3 között vannak. Én pl. még dolgozom, meg rajtam kívü még jópár kismama, szóval ez reménytelen.
A gátizomtornát mi alapján csinálod?
kutyfül
 
 


Asszem az Istvánban a tanfolyam után van a torna, kb fél5-től. Egyszer menj el a tanfolyamra 3-ra, ott valaki biztos tudja.
Gátizomtorna...hát, egy másik topikban olvastam, amit a lányok írtak...lényeg, hogy megfeszítem-elernyeztem ott alul az izmokat.Azt írták, 100 feszítés jól elfáraszt és akkor jó, ha el tudod különíteni a hüvely és végbél izmok mozgatását, és az profi, aki megfeszíti, majd fokozatosan tudja elernyeszteni. Hát ez utóbbi nekem nem megy, de nem bánom.A két tájékot asszem el tudom különíteni(ez a lányoknak nem ment, akiktől olvastam a dologról).2x50-et csinálok mindkét izomnál este lefekvés után v amikor eszembe jut.Lehet hanyatt fekve, oldalt is, ahogy ügyesebb vagy. És a végén a kismama tornából ismert módon fogom a térdem és mellhez húzogatom.Csak a pocakot ne üsd meg.Utána a másikat is. Nem tom, valóban használ-e, a napokban szülök(tegnap kellett volna), majd kiderül. Állítólag az apák nagyon hasznosnak vélik, mikor szülés után először együtt vannak anyával:)

stubihajni
 
 


Köszi az infókat!
Na ezt a gátizom tornát én is kipróbálom!! :)

Huh, de izgi, hogy most fogsz szülni! Nem tudom mit szoktak ilyenkor mondani, de minden jót és nagy-nagy boldogságot kívánok neked!
Kinél fogsz szülni?
kutyfül
 
 


Szia!
Az bizti, hogy az Istvánban(ezért vagyunk ugye ebben a topikban), de nincs választott orvosom.Szerintem szülésznőt lett volna érdemes választani, mert úgyis ő van ott velünk, de hogy válasszak?Állítsam tornasorba őket és amelyik szimpatikus?Szerintem az Istvánban mindenki megfelelően áll hozzá a szülő nőhöz, nem hiszem, h máshogy bánnának majd velem. Ha meg mégis, akkor a férjem úgyis ott lesz és vele nem nagyon fognak vitatkozni, ha kifogásolja a hozzáállásukat...
Majd meséld el a gátizomtornás élményeidet!Nem baj, ha elsőre kevesebb megy vagy nem különül el a két érzet.Én is kíváncsi leszek, könnyít-e a szülésen...meg iszom a málnalevél-teát, állítólag az is hasznos, sok nő esküszik rá.Hallottál erről vmit?
Tényleg, mikorra várod a babit?

Hajni

stubihajni
 
 


Akkor te is az ügyeletesnél fog szülni. Ha már túl leszel rajta és lesz időd írni, légyszíves írd meg a tapasztalatidat! Én is azt tervezem, hogy nem választok dokit, és nagyon kíváncsi vagyok mik ezzel kacsolatban a tapasztalatok!!
A málnalevél teáról még nem hallottam egyáltalán.

Én majd csak november végén fogok szülni, van még idő addig bőven gyakorolni a gátizomtornát:)
kutyfül
 
 


Kutyfül!

A kismamatorna kedden van 5-től, és pénteken 3-tól. 30-40 perces.

A málnalevél tea a tágulást segíti elő, a 36-37. héttől lehet elkezdeni inni. Ártani nem árt, max. nem használ. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, mikor én jártam a tornára, volt egy lány, aki az 5. héten jött először! Szóval nem lehet elég korán kezdeni. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska!

Köszönöm az infót!
Akkor a nyaralás után belevetem magam a kismamatornába:)
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a "szülési tarifák" tárgyában. Az István Kórházban fogok szülni kb.5 hetem van még hátra. Teljesen tanácstalan vagyok a tekintetben, hogy mennyit "illik" adni az orvosnak (30-100.000Ft.ról beszélnek), a szülésznőnek, nővéreknek.
Akinek van tapasztalata kérem segítsen.
Köszönettel!
tóth kata
 
 


Kata!

Sokan úgy csinálják, hogy a rendelési tarifa alapján, ha a terhesgondozás pl. 5000/alkalom, akkor a szülésért ennek a 10×-esét, 50 000-et adnak. De ez csak egy sokak által alkalmazott módszer, mi sem eszerint fizettünk, hanem a pénztárcánk szerint...
Szülésznőnek 10 ezret adtunk, nem volt fogadott, hanem az ügyeletes. Neki eredetileg nem is akartunk adni, csak meg voltunk vele elégedve, így úgy döntöttünk, hogy valamennyit mégis kapjon. Nővéreknek, egyéb személyzetnek fel sem merült, hogy adjunk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy menniyben előnyös, ha szülésznőt választok?
Előre is köszönöm:

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Sziasztok!
TÖRPMAMA!!! HA még érdekel én most kezdtem Petik doktornőhöz járni sok infot nem tudok de azt szívesen megosztom privátban. Eddigiek alapján egy tündéri nő. Viszont a tarifák engem is érdekelnek ha tudsz infót kérlek írj. asztaloscsilla@freemail.hu
TERMÉSZETESEN EZ MÁSRA IS VONATKOZIK VÁROM AZ INFOKAT!!!
ÉN szeptemberben szülők nála , pénteken voltam és még elválalt, saját szülésznőkkel dolgozik úgy beszéltük meg, hogy majd választok .
Köszi Csilla

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok!

Van valaki, aki szülés után pár, vagy akár 24 órával hazament? Mi kell ehhez, persze azon kívül, hogy mindenki egészséges? A házi gyerekorvosunk vállalja a dolgot. Szóval ha valakinek van gyakorlati tapasztalata, légyszi írjon hogy megy ez!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Gabuska!

Köszönöm szépen hasznos válaszod!
tóth kata
 
 


Rozmaring, mármint hogy érted, hogy mi kell hozzá? A kórházból távozáshoz adminisztratíve? Nekem van 1 ismerősöm, aki így döntött, bár lehet, hogy nem 24 órán belül, hanem picit tovább húzta...
Fél éve szült az Istvánban, és áldatlan állapotokról számolt be: neki nem jutott hely a szülészeten, így a nőgyógyászatra száműzték, ahol se pelenkázó, se a babának külön fekhely (még olyan kis tologatós bevásárlókocsit sem adtak neki), a holmiját, táskáját nem volt hova tennie a földön kívül, amit a takarítónő minden reggel bő vízzel felmosott, az ágyneműjét szülés utántól nem cserélték ki..... végül a családja kimenekítette a helyzetből, és saját felelősségre hazahozták. Azóta jól vannak...

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool!
Hát igen, nekem is vannak félelmeim a gyerekágyat illetően, bár a fenti remélem extrém esetnek számít, szegény ismerősöd. De szeretném, ha meglenne az esély a lelépésre, ha vm nem ok. A kérdésem arra irányult, hogy ha vk esetleg már elkövetett ilyet, annak min kellett keresztülmennie, milyen a hozzáállás mindehhez- főleg a gyerekorvosok részéről. Persze vannak olyan kórházak, ahol ilyen szóba sem jöhet, de az én dokim nem zárkózott el, mikor megkérdeztem, csak nem tudom mennyire bevett gyakorlat ez. Meg pl. kérnek e igazolást a házi gyerekorvostól és annak mit kell tartalmaznia, mert ezt a szülészdoki nem igazán tudta. Tudnék még kérdezni, csak nem tudom van e vk kompetens, aki ezt már végigjárta.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Sziasztok!

Első várandós vagyok, most 6 hetes. Korábban schöpfis orvosom volt, de most valahogy az Istvánban szülnék majd, mivel oda tartozom :)
Szeretnék már minél előbb választani orvost, és sok jót olvastam a fórumon a Siklós dokiról és a Hetényiről. Légyszi aki tud infot róluk (hol rendel, mi az elérhetősége, tarifája stb.) az írja meg nekem vagy nyíltan, vagy privátba!

Köszi!
Johanna
gjohanna
 
 


Rozmaring, a teljes leveledet elküldöm annak a barátnőmnek, aki ezt végigélte, és informállak majd a menekülési útvonalakról... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Judit!

Ha szeretnél mindenféle alternatív dolgot a szülés alatt, valamilyen gátmasszírozós történetet stb., akkor sztem jó ha van választott szülésznőd. Vele jó előre leegyeztetheted, hogy miket szeretnél majd a vajúdás alatt. Ha viszont "csak" körítés nélkül akarsz szülni, akkor az ügyeletes is tökéletes lesz valószínűleg, Az Istvánban nagyon jók/kedvesek a szülésznők. (Nekem nem volt választott, de tökéletesen megfelelt az ügyeletes is.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?