Új privát üzeneted érkezett!

Társasági szakjogász-képzés..társaságalapítás, fizetésképtelenség, egy kis közgázzal fűszerezve....és egyéb ínyencségek.. :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem jelentkeztem. Olvasni szoktam, ha időm (és persze a kiskirályfi ) engedi.

Megértem, hogy most kicsit kevésbé pörög a topic, állandóan a gyerkőcök nyomában kell lenni, ráadásul aki csak teheti szalad ki a szabadba. Nekünk szerencsénk van, van kert, és anyuéknál is van kert, ráadásul van egy jó kis játszótér a környéken. Márk nagyon szeret oda kijárni, a hintából még 45 perc után se lehet kirángatni. persze ez úgy az igazi, ha valami eleven, nagyhangú gyerkőc is hintázik mellette. Amióta mászik, a homokozóba is be szoktunk menni. Egy ideig csak ücsörög, nézelődik, szórja a homokot, de aztán beindul, jön-megy, nem is érdekli, hogy ott vagyok-e, vagy sem. Ő a legkisebb, de ez nem nagyon szokott gondot okozni, sokszor odajönnek más gyerekek játszani vele. Már puszikat is gyűjtöget a lányoktól :D Első pár alkalommal nagyon megnéztek, mert én bizony nem kiöltözve, hanem "játszós" ruhában mentem, és bizony odaültem a homokozóba a gyerek mellé játszani. Mostanra már megszoktak. Még a lazább anyukák is legfeljebb a homokozó szélére ülnek le, de van olyan, aki csak a padról nézi (ha egyáltalán nézi) mit csinál a gyerek. Szoktam én is csodálkozni, hogy áll az apuka, lökdösi a hintában a gyereket majd fél órát, és közben egy szót sem szól hozzá! Hát én se vagyok egy olyan folyton dumálós, a mindennapi tevékenységeimet pl nem mindig tudom kommentálni (olyan mintha folyton magamban beszélnék), de amikor ott vagyok, hogy a gyerekkel játszom, akkor ugyan figyeljünk már rá! A másik kedvencem az volt, amikor a gyerek odament a padon ülő anyjához, hogy mászókázni szeretne (ami a játszó túlvégén van) menjen oda vele, erre a nő közölte, most nem, mert beszélget, majd! Nekem csak kerekedtek a szemeim.

A kisfiam igazából béka, mert a vízből szinte ki se lehet rángatni. Azt is zokon veszi, ha mi zuhanyozni merünk az Ő fürcsi-pancsi kádjában :D A medencékre meg aztán nagyon érzékeny. Árgus szemekkel figyeli, ki mit csinál vele, és ha még nincs is benne víz, inkább beleül, nehogy aztán valami történjen. Múltkor mikor esett az eső, hisztit csapott, hogy miért nem mehet a teraszra. Végül kiengedtük. Azt a földöntúli örömöt, ahogy azzal játszott hogy a vizes kövön össze-vissza csúszkál a keze meg a lába! Kiváncsi vagyok, a balatonhoz mit fog szólni.

A kutyákkal is nagy barátságban van, folyton megy utánuk. Az érdekes az, hogy apuéknak van egy kicsi keverék kutyájuk is, és vele amolyan se vele-se nélküle kapcsolatban vannak. Kicsit tartanak egymástól, de nagyon érdeklődőek is, egy méternél messzebb egyik se menne a másiktól.

Tanítgatjuk neki az R hangot, és már nagyon aranyosan tudja pörgetni. És ha tetszik neki, akkor meg is tapsolja magát. Menni még nem megy, azért remélem hamarosan elindul.

Én is nagyon várom már, hogy meg tudja mondani, mi is a baja. A múltkor lefeküdt 9-kor, én 11-kor bedőltem az ágyba, mert úgy éreztem, mindjárt elájulok. Fél 1-ig 3x ordított fel. Ekkor már azt mondtam nem bírom, nem vállalok felelősséget magamért így fejgörcsösen, szóltam a páromnak. Neki többször úgy nézett ki, el fog aludni, de mégsem.Fél kettőkor óvatosan megkérdeztem, hogy vigyem-e el autókázni egyet, mert ott mindig elalszik. Erre elkezdett berregni (ami az autó jele nála sokszor). Jót mosolyogtunk, hogy itt a válasz. Fél 3-ig autókáztam vele. mire nagy nehezen elaludt. Kicsit sem voltam zombi másnap. Igazándiból néhány ilyen kivételtől eltekintve komoly panasz nem lehet az alvására, mert csak 1x ébred. Az is igaz, hogy ezt is elhagynám szívesen. A nappali alvása a rosszabb, mert van, hogy csak 1 órát alszik. nekem sokkal jobb volt télen, mert kinnt a szabadban nagyon jókat aludt, és addig én tudtam mindenfélét csinálni a lakásban. Amióta viszont jobb az idő, és egyszer majdnem kiugrott a babakocsiból, csak bennt alszik, így én csak csendes tevékenységeket végezhetek, hiszen nem állok neki csörömpölni az edényekkel pl, ha valaki alszik.

Olyan jó kis tortákat sütögettek itt, én csak nézek. A szülinapjára sütnék én is szívesen, csak az a gond, hogy abban az időben pont Balcsin leszünk. Így is haza kell jönnünk a hétvégére, hogy megtartsuk a buliját. Különböző sértődések elkerülése miatt minden családtagot meg kell hívni, így ha nem is jön el mindenki egy 30-40 főre tuti számolhatunk. Érdekes lesz, hiszen egyikünk családja sem épp egyszerű eset, én is tudnék mesélni a család örömeiről :) Aztán ha hazajöttünk, akkor tartunk egy közös anya-fia bulit is a barátoknak, baráti gyerekeknek.

Gondozónéni ügyben osztom Rita véleményét.

Kata, az a legfontosabb, hogy jól dolgozzon, mert abban fogtok élni évekig, úgyhogy nagyon nagy szerencséd van a vállalkozóval. Nagyon ügyes Misi, hogy már lépked!

Na eddig tartott amit elkezdtem írni, most, pár nappal később folytatom.

Iskolaügy: Én ezt egy kicsit másképp látom. Mostanában nagy divat lett, hogy csak 7 éves korukban iratják be a gyerekeket iskolába, mert hogy még pici, legyen még egy kis ideje játszani…stb. Ugyanakkor meg a gyerekeken az látszik, hogy az ovi utolsó évét már szinte végigszenvedik, mert akkora bennük a tudásvágy, sokan már magánszorgalomból megtanulnak írni-olvasni. És pont emiatt hogy nekik ez már nem újdonság, tudják esetleg végigunatkozni az első évet, és esetleg akkor ott nem tanulnak meg tanulni, ami a későbbiekben lehet gond. Ráadásul, ahogy Benianya is írta, ilyenkor még szivacs az agyuk, csak szívják magukba az infokat. Minél később mennek iskolába, ez az állapot annál kevesebb ideig tart, több évet kell majd nehezebb tanulással bajlódni. (Én éppen emiatt favorizálom azt is, hogy a gyerek korán tanuljon idegennyelvet, amíg még nem kell szavakat magolnia.) Egyébként vannak olyan ovik is, ahol nincs kis- és nagycsoport, mert csoporton belül van minden korosztály, így a picik tanulhatnak a nagyobbaktól.
A másik indok az szokott lenni, hogy ne ő legyen a legkisebb az osztályban. Hát én Július 20-án születtem, és a mi időnkben még szept. 1-től voltak évvesztesek, tehát én voltam mindig is a legkisebb, vagy a majdnem legkisebb. (És nemcsak korban, hanem a méreteimet tekintve is, hiszen most is csak 152 cm a magasságom :D ) Én ennek soha nem éreztem semmilyen hátrányát, sőt gazából eszembe se jutott soha. Mivel én is kéttannyelvűztem, plussz volt egy nulladik évem a főiskolán, hát igencsak öregnek számítottam a 20 évemmel a 18 évesek között. Egyébként szerintem ilyen 20 éves korban is nagyon sokat számít az az 1 év, van rá ideje, hogy „rossz” döntéseket hozzon, hogy szórakozzon, elutazzon külföldre, vagyis magára „költheti” azt az időt, mielőtt tényleg komolyan kilép az életbe.
Ez a 20 évesen még gimnazista dolog azért érdekes kérdéseket is felvet. (Már nálunk is voltak ilyen gondok, azóta még inkább megváltozhatott a helyzet.) A 20 éves ember már nagykorú, felel a tetteiért, már a szülőnek nincs (büntetőjogi) felelőssége. Ilyenkor hogy kérheti számon a tanár, hogy a szülő adjon igazolást a hiányzásról, hogy tilthatja meg, hogy pl az iskola elött cigizzen, és hasonló problémák. Mindenesetre érdekes helyzet, hiszen itt már felnőtt áll szemben „felnőttel”.

Méz, sajnálom, hogy nem költöztök, Julcsinak biztos jó lett volna, de úgy gondolom az ember belső békéje mindennél többet ér. Így a kis lakásban talán harmónikusabb életet tudtok neki nyújtani.

Gabella, még a rühösségre akartam írni, nem kell szégyenkezni. Az egyik gyereknevelési könyvben, amit azt hiszem Angliában adtak ki eredetiben, a tipegők egészségénél a rühösséget is felsorolják. Szóval nem olyan ritka dolog ez. Örülök, hogy már javulóban.

Autó és hányás: Sajnos ez elég gyakori, hogy az emberek a dugóban rosszul lesznek, bár ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen kicsi korban is. Ez nem annyira a sebességgel, mint inkább a magállás-elindulással van összefüggésben, ilyenkor kavarodik fel a gyomor. Hasonlatos a tengeribetegséghez, talán összefüggés is van közötte. Szerintem valahogy összefüggésbe hozható az egyensúlyérzékeléssel, hogy ilyenkor a fülben a kis folyadék összerázkódik. Érdemes lenne megkérdezni egy dokit, hogy ezt lehet-e még fejleszteni, hogy ne legyen ilyen rossz a helyzet. Én szerencsés vagyok, mert nekem még a legdurvább pörgő-forgó körhintán sincs gondom, ezért megoldással sem tudok szolgálni. De az is lehet, hogy mindez csak butaság és köze sincs egymáshoz a dolgoknak.

Rengeteg mindent akartam még írni, de leragad a szemem.

Jóéjszakát

Andi

amandi
 
 


Hellóka!

Nagyjából tudtam csak visszaolvasni, eléggé cudar a kedvem nekem is. Tegnap volt az unokatesóm temetése, 33 éves srác...volt :(
Azt már eldöntöttem, hogy Máté soha nem motorozhat, már amennyire tőlem telik. Mert ugye ha már elköltözik, hogy akadályozom meg? Egyetlen pozitív kicsengése a dolognak, hogy a 17 éves unokanővérem lánya, 22-nek nézett, és nem hitte el, hogy 2 gyerekem van. Mondtam, akkor mehetek is velük bulizni!

Kitti: Gondolom nem annyira sima ügy ez a válás, meg az egyezkedés, akkor kié mi, ki mit visz. Sajna a férfiak nagy százaléka ezt nem igazán korrekten tartja be. Csak Apuból kiindulva...

Juca: Lényeg, hogy túl vagy ezen. Én nőgyogyim meg arról panaszkodik, hogy megrohamozták a kórházat a nők, mert ott még elég "normális" a nőgyógyászat, vagyis még nem zárták be őket.

Mosógép: Hát, nekem az előző annyira kaki volt, hogy súlyzót raktam rá centizésnél, mert kinyílt. :D nem is találtam ha tornázni akartam, azt rájöttem hová tettem. Mostani egy álom, ahhoz képest.


Tanítás: Nekem Apám kitalálta, hogy tanítsuk meg Mátét olvasni!!!
Na de kérdem én mit fog csinálni a suliban amikor a többieknek ez új llesz?

Még írok, csak gyepálás van

KépKép
KépKép
colett77
 
 

 
 

Meteor!

Elküldenéd nekem a nyaralós képeket? Meg, hogy hol van? Elfelejtettem bocs. Nekünk jó, ha előbb megyünk, és akkor a Guszti tesójáék is mehetnek. :wink:

tjuca
 
 


Boldog szülinapot az egyévesnek!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Juca,
küldtem!

Bocs csajok, most nem nagyon van erőm írni. Ez a meleg kikészít meg Pannit is.

meteor
 
 


A ti gyerekeitek is nyűgösek a melegtől? Mindent tök hamar megun és elkezd bőgni.. :( Csomót iszik ugye a meleg miatt, egy nap vagy 7 decit.. :shock: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Julcsa alszik, a lakás már csilli-villi, mert délelőtt beugrott anyósom egyik barátnője (hozott vmit, hogy vigyük el ma anyósnak), és így turbóval szalonképessé kellett tennem a kecót. Julcsi nézett is, hogy anyát mi lelte, hogy így pörög. :lol:

Wkata, tök jól esett, amit írtál. :lol: Egyébként szeretem a hivatásomat (én hivatásnak tekintem), mindig is jogász szerettem volna lenni, még annak ellenére is, hogy tudom, ez a végzettség hosszú távú befektetés. Elég nagy dilemma is van bennem, szertnék már kistesót, viszont dolgozni is jó lenne, félek, hogy sokat felejtek, ha nem gyakorolom.

A suli-témával kapcsolatban jó előre szaladtunk, hisz még csak most kezdtek el járni a manók! :lol:
Én augusztus 25-én születtem, és éppen 6 éves voltam, mikor elkezdtem a sulit. Mindenhol a legfiatalabb voltam, ált.suliban, gimiben, és az egyetemen is. Engem sosem zavart, jó tanuló voltam, nem volt nehéz a tanulás, szerettem iskolába járni. (Na jó, az egyetemi előadásokat már sokszot hanyagoltam. :lol: )
Anya mesélte, meg némi emlékem nekem is van róla, hogy középső csoportos koromban tesztelték az IQ-mat még néhány gyerekkel együtt. Pestről jöttek szakemberek, akkortájt jött ez divatba, hogy vizsgálgatják a gyerekeket, kiválasztottak bennünket, mert úgy tűnt, hogy a többiekhez képest érettebbek vagyunk. Az átlagnál magasabb lett az IQ eredményem, és később is, mikor kaptunk feladatlapokat, mindig hibátlanul oldottam meg. Én ezt is játéknak tekintettem, szerettem csinálni, szóval nálam egyértelmű volt, hogy megyek suliba 6 évesen. Julcsi május 26-én született, őt is szeretném 6 éves kora után suliba adni, én bízom benne, hogy érett lesz rá. :) ( A súlya alapján már most biztos vagyok benne. :lol: )
Volt egy osztálytársam, aki szintén augusztusi volt, csak ő egy évvel idősebb volt nálunk, nagyon érezhető volt, hogy idősebb, mindig magasabb volt mindenkinél, sokkal érettebb volt, már jóval hamarabb menstruált, mint a többi lány, mi még barbieztunk, mikor ő már pasizott... Szóval szerintem meg kell ezt is gondolni nagyon, hogy vajon tényleg kell-e még várni egy évet a sulival...

Amandi, már épp írni akartam, hogy jól eltűntél. :) Örülök, hogy hallottam felőletek!

Na, felébredt, megyek etetni.
Ma utazunk haza, szép hétvégét midenkinek!
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Meteor!

Hova? Ide küldd légyszi: telekes.judit@gmail.com

Köszi. Amúgy a freemailes címemre minden nagyon lassan jön meg. :-(

tjuca
 
 


Andris alszik, úgyhogy elintézek néhány dolgot..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Juca,
oda küldtem!
Megkaptad?

meteor
 
 


Sziasztok!

Nem tüntem el, csak már alíg élek. Noémi szinte semmit nem alszik napközben, és állandó foglalkoztatást igényel. Még egy hét és kezdődik a nyáriszünet, akkor apa itthon lesz és remélem többször tudok jönni. Nagyjából visszaolvastam, próbálok egy-két dologra reagálni.

Melóhely-Bölcsi: Szerintem is előnybe kellene részesíteni azt, aki a munka miatt akarja beadni bölcsibe a csemetéjét. Én sajna nem tudok visszamenni dolgozni, mert sajna elköltöztünk Szegedről az ország másik végébe és a munkahelyem sajna ott maradt.

EX: Gyönyörűek a képek, kicsit el is érzékenyültem annyira hiányzik Szeged, de ha minden jól megy nyáron megyünk 2 hétre. Már nagyon várom.

Iskola: Nálunk anyu tanítónő és sokszor panaszkodik, hogy némelyik szülő beadja hamarabb a gyereket mint kellene, annak ellenére, hogy még nem iskola érett. Mivel megszüntették azt, hogy alsóban lehessen buktatni, így a gyerek folyamatosan hátrányben van és nem tud felzárkózni. Sajna ezek a szülők nem arról híresek, hogy otthon foglalkoznának a gyerekkel, hogy behozza a lemaradását. Mivel Noi júniusi én is el fogom vinni egy felmérésre, hogy kiderüljön iskolaérett-e.

Pénz: Mi mindketten tanárok vagyunk, úgyhogy elég kevés a havi bevétel, ráadásul bele se merek gondolni, hogy hogyan fogok munkát találni itt ha lejár a gyes, mert ugyebár a tanárokért nem kapkodnak mostanában. Ha nem találok valamit az nagyon ciki lesz, mert igen nagy hitelünk van a lakásra még 25 évig. De majd csak lesz valahogy:)))

Bocsi Noi felébredt mennem kell megpróbálok még jönni.

Pussz mindenkinek

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok! :-)

Colett, őszinte részvétem. :( A motorozás igazán veszélyes sport, sőt, extrém sportnak számít szerintem. Szegény srác. Hol történt a baleset? És hogy? Borzasztó. :(

A mi általános iskolai osztályunkban 32 gyerek közül jó, ha 3-4 igazán jó tanuló volt. Sokan keményen küzdöttek a bukás ellen. Szerintem ez nagyban köszönhető annak, hogy idő előtt megkezdték a tanulmányokat, holott a játszótéren lett volna a helyük. Szóval én még mindíg azt mondom, hogy hacsak a gyerek nem kiemelkedő képességű, akkor maradjon még 1 évet oviban. Inkább, mint, hogy nehézségei legyenek a suliban.
Méz, a testi érettség is fontos szempont persze, de nekem pl. volt egy osztálytársnőm, akivel egy évben születtünk és mégis 2 évvel korábban kezdett el menstruálni, és már hetedikben pasizott. :lol: Szóval ez is egyénélig változó, és ez számomra nem annyira nyomós érv. De ezt nem én fogom kizárólagosan eldönteni, hanem szakemberre fogom bízni, ha lesz rá lehetőségem. Ó, de hol van ez még, tényleg vicces erről beszélni, de legalább feldobta és megmozgatta a fórumot. :lol:

Meteor, remélem elmentek úszni. Én örülök, hogy lemondtam, egész délelőtt vasaltam, pakoltam, porszívóztam, felmostam, játszótérre vittem a gyereket, majd közértbe mentünk, gyorsan összeütöttem egy kaját. Milán most alszik, legszívesebben lefeküdnék mellé, de még ezer a dolgom, úgyhogy mentem is.
Vendég
 


Hali.

Bénianyu, hát nálunk azt hiszem, hatévesen fogja kezdeni Peti a sulit, mert azért +1 év nála már elég sok, mert ugye ha egy évet "késne", akkor már bőven betöltött hétesztendős lenne az általános iskola kezdetekor. De hát addig még sok víz lefolyik a Tiszán. :)
Örülök, hogy megúsztad az APEH-ot, de legközelebb ne erre a barátnődre bízd az adóbevallásod, jó?

Wkata, sajnálom az ügyvédes dolgot, a lényeg, hogy szemfülesek voltatok, de azért tényleg gáz, hogy legalább arra nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen, hogy mit is írjon egy szerződésbe, vagy kérdezett volna meg egy specialistát, nem? Ha már úgyis fizettek neki...

Amandi, én valamelyik nap, a házi játszós rucimban, és papucsban mentem a játszóra Petivel...úgy jött ki a lépés. Mondjuk nem értem, hogy mi abban a pláne, hogy odaüljünk a homokozó közelébe, még ha nem is megyünk bele.
Ezek szerint Márk és a keverék kutyus viszonya teljesen olyan, mint a fiamé és a cicánké. :)
Hát a fiad azért viszonylag jó alvó, mondjuk a tegnapról mára virradó éjszakám nekem is jó volt. Autókázás :) , én egyszer (kb. 3 hós lehetett Peti) buszozni vittem a drágát kenguruban, mert itthon nem akart elaludni, de a buszon kidőlt, nem nézett a sofőr, hogy körbe mentünk. :D

Colett, hát tényleg nem vagy rossz bőr. :D Ezt veheted bóknak...de itt mi mindannyian fiatalok vagyunk, ugye?
A motorozástól az én hátamon is feláll a szőr, nekem régebben a férjem motorozott, de ő megúszta néhány maradandó sebbel a lábszárán.
Olvasni??? Egyébként igazad van, hogy akkor unatkozni fog. Viszont vannak olyan gyerekek, akik ezt igénylik, mert ha viszi a könyvet, akkor nem mondhatod neki, hogy nem olvasol belőle. :o

Klarka, én nem panaszkodom, Peti jól bírja a meleget, igaz, izzadékony, de ez legyen a legnagyobb baja. Itthon és kint is egész jól elvan.

Lreta, már kérdezni akartam, hogy most akkor merre is vagytok??? Mert a képed alatt még mindig Szeged van...

Na megyek a fiamért, dédizik. De szeritem alukálni fog még, mikor odaérek, fél háromkor hajtotta állítólag álomra a fejét, és délelőtt egy szemhunyásnyit sem aludt.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Meteor, csak nem ketteske érkezik? Ha nem bocs, nekem már minden 1 gyerekes gyanús, aki nincs formában és fáradékony. :lol: :wink:
Vendég
 


Meteor!

Nem kaptam meg :-( küldd akkor a kovacs.it@gmail.com címre, az Kofához megy.

tjuca
 
 


JUca,
küldtem!

Kimike,
voltunk. Igaz végül is átkérettem magam az 5re, hogy ne a dögmelegben induljunk, de így is leizzadtam, míg odaértünk.
Innen a Batyiig elmentem taxival, mert ugyan tök közel van, de ha gyalog mennék át kellene menni az alagúton ami nem embernek való. BKVval meg átszállásos.
Batyitól Héveztem, onnan meg leséta, hát nincs közel :( Majd törpölök alternatív útvonalon.
Az a baj, hogy a 34es 20 percenként jár és tök magas: nehéz rá feltenni a kocsit, mert az ideális a 86os+ 34es lenne. Csak az a baj, hogy akkora dúgók vannak a városban :(
Viszont Panni rettentő mód élvezte. Kacagott, sikongatott és két kézzel csapkodta a vízet. Ahhoz képest, hogy két hónapja nem voltunk egy szava sem volt.
Csilla néni először azt mondta, hogy ne merítsem alá, még csak szokja újra a vízet, de aztán a felénél mondta, hogy nyugodtan merülhet, mert látszik rajta, hogy mindenre emlékszik.
Jövő héten viszont kipróbálom, hogy milyen ha reggel megyek, mondjuk 9re vagy fél10re.
Mindenképp a nagy hőség előtt akarok.

Bocs lányok, most nincs erőm másra reagálni, úszás után berongyoltam a kozmetikushoz, aztán BKV haza, kutyaséta, most fürdetek.
Kicsit kemény így, hogy a Guszti nincs itthon :(

meteor
 
 


Meteor, hévtől gyalog??? :o Bakker, az nem kis séta! Hol szálltatok le a hévről?
Örülök, hogy Pancsi élvezte az uszit. Legközelebb én is korábban akarok menni, és nem pénteken. Szerdán 4-kor alig voltak, viszont pénteken 4-kor dömping van. Azért nem mind1.

Isten éltesse Noit! :)
Vendég
 


Csillaghegyen szálltunk le.
Hát igen, nem volt egyszerű. Emlékeimben rövidebb volt a táv.

BOLDOG SZÜLINAPOT NOINAK!

meteor
 
 


Sziasztok!

Először is: Noi, BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Mikor lesz buli??? :) Majd kérünk képeket!!!

Méz, megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok így, hogy amikor hirtelen jön valaki, akkor valahogy forgószél-gyorsasággal megy a rendrakás :) Bár mindig úgy érzem, ez csak tüneti kezelés :lol:

Katus, van valami eredmény?

Eni, mi van Veled????

Amandi, jó, hogy jöttél… Most nálunk is nagyon menő, hogy megtapsoljuk magunkat. Ami jár, az jár :) Időnként még akkor is jár(na) a kisasszony szerint, ha valami nem épp dicséretes dolgot művelt, pl. épp szétköpködte a kaját, jelezvén, hogy többet nem kér. És hatalmas mosollyal néz rám, és tapsol :)
És Kíra is berreg, nálunk az autó és a repülő egyformán szól. :D Ebben csak az az izgi, hogy repülőt még soha nem látott, csak időnként a hangját halljuk itthon, és akkor ő tudja már, hogy az repülő, pedig még sose sikerült megmutatnom.
Hányással kapcsolatban: én is világéletemben imádtam a pörgő-forgó-rángató-fejreálló kütyüket a vidámparkban és a búcsúban, mégis nagyon hosszú ideig (kb. 6 éves koromtól 20 éves koromig) rosszul voltam az autóban. Úgyhogy ez szerintem nem feltétlenül függ össze. Mindenesetre én ezekben az években csak Deadalon-nal tudtam utazni. Érdekes volt, mert a legelején csak a buszban voltam rosszul, aztán már az autóban is. De ha elől utaztam, akkor elviselhetőbb volt. Mondjuk szegény Makin ez még nem segítene, mert gondolom, elől sem látna ki az ülésből az ablakon. Viszont, Kata, legalább láthatod, hogy ez javulhat. Remélhetőleg nektek nem kell rá 14 évet várni :?

Meleg: az utóbbi éjszakák nálunk is zűrösek voltak, nem tudom, mi az oka, én a melegre fogom. Kíra többször is felébred éjszakánként, és hihetetlen mennyiségű vizet megiszik. Kb. a dupláját, mint nappal. :shock: Aztán az is lehet, hogy majd kiderül, hogy megint megindultak a fogai, mert most már majdnem két hónapja teljes csend van e téren, és még mindig 4 fogacska van. :roll:

Colett: :( :( :( :( Mi történt?

Suli-témán én még nem gondolkodtam (ráérünk arra még… :) ). Én januári vagyok, tehát adott volt, hogy akkor megyek suliba, amikor 6 és fél vagyok. A nagyobbik öcsém augusztus végi, ő így már évvesztes lett, de nem emlékszem a részletekre. A kisebbik öcsém áprilisi, tehát ő mehetett volna, de nem ment, mert ő tényleg nagyon „gyerek” volt még a sulihoz. Jót tett neki az az egy év, amit pluszban az oviban töltött, még így is későnérő típus, az osztálytársaihoz képest, a mai napig. Most 17. De mondtam, hogy hármat legalább letagadhat :) Szóval ráfért a várakozás. :P Szerintem ezt mindig a szülő érzi a legjobban, hogy mi lenne jó a gyereknek (Mondjuk az öcsém esetében az óvónő is tanácsolta, hogy még maradjon, de anyu magától is így döntött volna.)

Ireta, nézd a jó oldalát: nektek legalább van nyáriszünet, amikoris bizton számíthatsz Apára :) Azért ez nem rossz dolog :wink:

Hitel: Azt hiszem, sokan hasonló cipőben járunk. Tudod, szokták mondani, hogy „úgy még soha nem volt, hogy sehogy se lett volna”. Ez szerintem jó mondás. :)

Jó éjszakát mindenkinek!

tandika
 
 


Hali!

Alvás! képzeljtek 3 napja megint végigalussza az éjszakát Beni. Megint bepróbálkoztunk a suttogóval, de be sem kellett menni, nem kellett felvenni. Eset 10 kor ivott vizet, aztán egyik nap 3x ébredt, de mire bementünk volna( mivel Blanit kihoztuk hozzánk a terápia idejére, hogy ne ébressze fel a sirás-nem rohantunk Benihez)-visszaaludt magától.
Másnap már 2x ébred, ma pedig már egyszer sem, és reggel 8 kor kelt!!!!Ilyet még sosem csinált.
Csak az a baj, hogy ha Blani megint ott alszik, tuti felsir és megint berohanunk, szegény csajszit nehogy felébressze. Bár a múltkor 2 perc sirást kibirt Blani ébredés nélkül. Mondta a védőnő még az elején amikor a közös gyerekszoba téma feljött, hogy tapasztalatai szerint a nagyobb gyerek immunis lesz a pici sirására, de nem gondoltam hogy 2 percre sem ébred fel. Most majd kisérletezünk mennyit birnak. Valahogy csak megoldódik.Már ezt is nagy haladásként értékelem.


Az iskolatémát csak azért dobtam fel, mert az oviban most ez a téma, minden szülőt ez foglalkoztat és sajna nincs 2000. novemberi topic. Gondoltam becsempészem a nagyobbat is ebbe a fórumba. Mindenesetre gondolatinditónak szerintem sem volt rossz, és jobb szakemberrel felméretni a gyerkőt,- most már tudjuk 5 évesen érdemes, -mint nagycsoportban körmöt rágni, bizonytalankodni, esetleg konfrontálódni az óvónővel, mert nem ugyanúgy látja a gyerek érettségét.
Ja, egyébként az óvónő adja ki a papirt, a véleményt mehet-e a gyerek, ezt felülirhatja a helyi nevelési tanácsadótól kért vélemény.
Na, szóval valóban ráérünk még csak a tesó miatt jött fel a téma. Logikusak és érthetők a pro és kontra érveitek, nyilván az egyéni felmérések döntenek majd.

Játszótér: én is beültem a homokózóba anno Blanival és tökre élveztem. Most majd Benivel nem tudom hogy lesz ezeken a játszókon, de nagyon szimpi a hozzáállásotok, Exdeus,Amandi!
Nekünk szerencsére anyuéknál van a kertben homokozó, ott olyan tündérvárakat szoktunk épiteni, tóval, virágokkal, nagyon élvezzük.
Háát, azt nem tudom talpig homokosan hogy vergődnénk át a belvároson, útba ejtve a zöldségest, a nagyboltot. Kár hogy nincs a játszókon öltözőfülke.Akkor nyakig homokozhatnánk magunkat a gyerkők örömére, majd civilizáltan futhatnánk meg a köreinket az áruházakban. Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik a játszókról vagy a közelükből a mellékhelység és a víz, kút. Jóvolna homokozás után egy kézmosás. A szoptatás miatt út közben is iszom 2 litert, a múltkor már rosszul voltam, és úgy rohantam be egy szállodába a Tisza-parton.Épp csak annyit löktem oda Blaninak, ide most be kell mennem bert itt pisilem össze magam, vigyázz a tesóra légyszi.Szegény csak nézett.Meg a pincérek is ahogy köszönés nélkül feltéptem a Wc-ajtót.
Blani elintézte a bokorban a játszón, na de ez sem megoldás. Nincs erre valami uniós szabályzat?most úgy is reformálják a játszókat.

Amandi: azért ez a gyere játszani, most nem érek rá duma nagyon durva, akkor minek ment le a játszóra? Nem a gyereket vitte le? Vagy ezek szerint magát és a gyerek csak sallang? Gáz.

Táplálás. Ki vagyok csajok, az egyik anyuka elhűlve és nemtetszését kinyilvánitva mondta a játszón: Te még szoptatod 9 hónaposan?( szinte szégyelltem, hogy Blani 2 évig szopizott.) Majd másnap egy idősebb kolléganőm a munkahelyemen az épp fogyasztott bundás kenyérrel akarta megetetni. És jól lecseszett hogy nem engedtem, mondván hogy nem kéne ennyire tudományosan nevelni ezt a gyereket almával kikevert tojást már ehetne, és különben is milyen szar anya vagyok hogy ráerőltetem a napi 3x,4xi szopizást. Ennek a gyereknek már nem kell annyi cici.(mintha ráláncolnám a cicire szegény gyereket és nem ő bontogatná ki a ruhából ha igényli)
Olyan rosszul esett, hogy ezzel is álmodtam.

Exdeus, de jó hogy van még déditek. Irigy, irigy.

Adóbevallás ügyben én is tanultam az esetből.

Klarka, ez tök jó szakma. Mézgombiékkal együtt valszinű megdöntöttétek a tanulási rekordot. Egy ismerősömön látom mennyit kell ehhez tanulni.Méz, Klark, elismerésem. De megtérül majd a sok ismeret.

Meteror! Apa nélkül egy hős voltál, hogy ekkora túrát megcsináltál. Én is pont ma vittem Benit kenguruban busszal. Képzeljétek visongott a tűzoltóautóra, élvezte a motorokat útközben. Kifelé rakom a kenguruban, és lógatja, rugdossa a lábát.Kicsit hülyének néztek a buszmegállóban ahogy énekeltem neki a lóg a lába lóg-át, ő meg röhögött, de nehogy már én érezzem kellemetlenül magam mert foglalkoztatom a gyerekemet. Én nem tudom feltenni a nagy Bergon babakocsit az itteni buszokra, így kenguruzunk, és hátizsákozunk.Nagyon élvezi, csak a majdnem 9 kilója terheli meg a vállaimat. Mondjuk ha 5 kilóval könnyebb lennék….

Noi, sok boldogságot!!!


Ireta! Nekünk is 20 év hitelünk van a kéglire, de legalább szépben lakunk. Valami meg mindig lesz úgyhogy majd csak kifizetjük valahogy.

Abból a szempontból tök jó a tanárság hogy szabad a nyár!!A férjem most tanul magyar- töri szakos tanárnak, nem az állásért mert az nem nagyon lesz, hanem mert szereti. Na ez a luxus nem? De miért ne. Egy diploma mindig diploma, még munka nélkül is.

Berregés: irgyellek benneteket. Pörgeti az rreket is?Tök jó.Mi még csak bű-bű-zünk.

Colett! Összeszorult a gyomrom a motoros baleestre, főleg hogy láttam a Tv.ben azt amit felvett a kamera.
Ráadásul a barátnőn férje most vett motort és a balcsira azzal jön utánunk, hát tuti frászban leszünk.

Fiatalabbnak nézés:
Na ez aztán a bók. Fel is dobott egy időre nem? Nekünk nőknek olyan kevés kell, de ha nincs nagyon tud hiányozni. Ráadásul önbeteljesitő ereje s van: múltkor egy régi ismerős mondta hogy látom rólad se mennek le a kilók szülés után mi? Másnap 2 kilóval többet mutatott a mérleg.
Egy hét múlva meg épp azt mondta egy másik ismerős 36 éves létemre 2 gyerek után milyen csini és fiatalos vagyok, másnap 3 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg. Alig akartam hinni a szemenek, mert ugyanúgy ettem. Na ennyit a szavak erejéről.

Szóval lányok, hogy mennyit fiatalodtatok szépültetek és csinosodtatok az utóbbi időben!!!Szép hétvégét mindenkinek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali.

Peti már durmol közel 1,5 órája, és még nem is ebédelt, de ha jól láttam, lassan ébred…

Bénianya, a közeli játszón nálunk van kút! Inni is lehet belőle. De a WC-t illetően én is elég nagy gondban vagyok, habár nálunk van egy Máltais gyerekparadicsom, ott mellékhelyiség is a rendelkezésre áll, ha jól tudom.
Jaj, az ilyen szopis megjegyzéseket ne vedd így magadra! Kész, a mi időnkben még máshogy ment, na jó, én is utóbbi módon csinálom, Peti is elég korán evett mindent, de ez nem egy zsák, hogy mindenkire rá lehessen húzni. Akinek van teje, az igenis szoptasson, ha nincs ennek más akadálya, nem?
Igen, van dédink, négy is, három dédimama, egy déditata. :)
Ha öt kilóval könnyebb lennél, akkor még jobban megviselné a vállaidat Beni súlya… Én is kb. 9 kilós koráig hoztam-vittem Petit kenguruban, de azóta sportkocsizunk, mert szépen ül, és nekem is könnyebb így. De én mindig magam fele hoztam, ő nem szeretett előrefele nézni, szerintem nem volt neki kényelmes, emígy meg hozzám tudott bújni.
Jó ez a fogyis módszer. :D Igaz, a mi mérlegünk most épp szervizben van, a keresztapámnál, valami bizgentyű letört az elemtartójánál, és nem működik.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Alszik Beni, azuram felment pöstre a madárboxmeccsre, Blani meg szülinapi zsúron van, úgyhogy most felteszem a játszós fotókat. Még csak a jó játszót tudtam lefotózni, a rosszabbakat még nem kaptam lencsevégre. ez a legfelkapottabb nálunk.

Exdeus, hú én is hallottam a máltais játszóról, sőt békáson voltam is, ott még kis faház is volt, ahol esőben rajzolhattak a gyerkők, meg WC, meg kút, tök szupi volt.

Na szóval ez a Tisza-parti jó játszó. A közelben szálloda, gimi és drága társasházak. Szép, elit környék. Kép Kép

Mellettünk a padon épp valami kis üzlet zajlott, a barátnőméket fotózva lekaptam, paráztunk, nehogy kapjunk, de megúsztuk.
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 609.68.jpg[/img]

Aztán itt az a hinta amiben két csemetém szeret hintázni, balra a bébihinta és mellette szokott Blani hintázni, igy szeretik. Na most nem mertek, és mi sem mertünk szólni anyukák. Gyávaság.
Kép

És még egy kis adalék, reggel úton az oviba, csak hogy hamar megtanulja a gyerek miazéletbabolcsainéni: piaosztás az ovi, bölcsi, isi mellett a reggeli csúcsban.
Kép

Na, de igérem legközelebb csupa szép képet teszek fel. Nagyon irigyellek benneteket a jó, szép és biztonságos, kutas, Wc-s játszókért. Jó lenne tenni valamit, de valamiért úgy érzem a kút 2 nap után tönkre lenne téve. Kár. Nagy kár.Nem baj, elfér a 2 literes üveg a csomagtartóban. Fő az optimizmus.

benianya
ákosbenianya
 
 


Nem jelent meg a pados, valamit osztós kép. Újra próbálom csatolni. Kép

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket:)) Holnap lesz a nagy nap, az egész rokonság itt lesz, ma meg nem állok sütök, főzök, totál kész vagyok:))
Ráadásul páromat megcsípte valami és úgy bedurrant a bokája, hogy nem bír lábraállni és tiszta vörös az egész. Nem tudom mi lehetett, de remélem, hogy hamarosan rendbejön.

Na megyek, mert a torta még nincs kész pussz majd rakok fel képeket:)))

Kép
Kép
lreta
 
 


Lreta, nem elkeserítés gyanánt, de szerintem a csajok Colett Noi-ját éljenzik. :D (Javítsatok ki, ha tévedek!!!) Mert ugye Noianyu egy hónapja elfelejtette frissíteni a vonalzóját (még jó, hogy a babafalvásat nem kell).

De ettől függetlenül holnapra: Isten éltesse Noémi Szabinát 1. születésnapja alkalmából!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Noémi! Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából!!

Tandika!
Köszönöm az érdeklődést, de még ezután megyek majd a fogorvoshoz és a nőgyógyászhoz, hogy első körben ott nézzék meg van-e valami gyulladás.
Egyébként katam vasat, folsavat és 2 hét múlva vért vesznek majd megint.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak a gyerek nagyon nyűgös 3napja. Kibújt az első fogacskánk. (Ha kibújásnak lehet nevezni, hogy szétnyílt az ínye és látni, na meg tapintani) Tegnap estére belázasodott és elkezdett szörcsögni is. Nagyon szar éjszakánk volt. Alig kapott levegőt, porszívózni nem igazán tudtam. Reggelre jött ki a cucc. A Panadol nem sokat ért a lázra, végül a germicid c kúp segített, de reggelre megint hőemelkedése lett.
Szerintetek a fogától lehet? Ha ma este is lázas lesz, akkor holnap elviszem a dokihoz! Remélem nem lesz minden fognál ilyen nyűgi!
Enni nem akar. Egyedül a Danoninó és krémtúró csúszik.
A férjem tegnap elment névnapozni. Amióta Peti megszületett nem volt sehol, hát most bepótolta. Mátyósan jött haza és most vettem észre, hogy felzabálta a pizzára szánt kolbászt! :evil:
Csodálkozik, hogy rosszul van, én meg még sajnáltam is. Hát, a pia meg egy szál kolbász kenyér nélkül!
Dobok Petiről egy pár friss képet:

ez lenne a bili?
Kép
Vajon mi van a hűtő mögött?
Kép
levágtam Peti frufruját!
Kép
itt jobban látszik!
Kép
Vajon mi van a szekényben?
Kép
Tegnap esett az eső s sütött a nap!
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Noéminek nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Hali.

Katus, én drukkolok, hogy elég legyen a vas meg a folsav, és ne legyen semmi gáz!

Reni, elvben lehet, hogy a fogától lázas, de erről írtunk itt párszor. Én is erre gyanakodtam, mikor jöttek ki Peti egyik felső foga, de a végén kiderült, hogy beteg. Nálunk, ahogy írtam, nincs itthon fájdalomcsillapító, Germicidből is csak „sima”, ha épp elfogy a gyógyszertári kúp. A C-set a dokinénink nem nagyon szereti felírni, de gondolom, ha szépen kérném, felírná, de egyelőre nem kell, hál’ Istennek.
Örülj, hogy egyáltalán eszik, míg Peti beteg volt, mindent úgy kellett sok részletben belekönyörögni, jó, megevett mindent, csak néha vissza is adott belőle egy keveset.
Nagyon jók a képek a szakértő fiadról és a szivárványról is. A pityókás hangulatról annyit, hogy tegnap öcsémék odavoltak, mert az egyik haverja tegnap volt 22 éves, és hát kicsit felöntött a garatra (mármint a haverja), de úgy, mint eddig sosem, meg is látszott rajta reggelre. :D

Ági

Ui: Petinek felszerelte az apja a "házihintát", élvezte a fiatal úr, le is van fotózva, de még a gépen vannak a képek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Csajok,

bocsi, hogy eltűntem, de 12-én kivágtak a vizsgán, gondoltam elmegyek 14-én is, hiszen készültem, nem lehet probléma, erre akkor is kivágtak :evil: :evil: :evil: ! Legközelebb 21-én megyek, úgyhogy most minden szabad percemben tanulok, mert egy csomó tantárgy épül a közigjogra, ha nem sikerül, akkor csúszás és azt nagyon nem szeretném...

Bocsi, hogy megint csak ennyi voltam, de most nincs időm netezni, viszont már elvonási tüneteim voltak és mindenképpen be akartam kukkantani.

Reni: ez a bilis kép Petiről :lol: :lol: :lol: ! Naaaagyon jó.
Én is mondtam Istinek már korábban, hogy reggel felkelés után tuti a kaki, úgyhogy lassan rá kellene ültetni a bilire Marcit, mégha nem is tudatos lesz nála az ürítés :lol: :lol: :lol: !!!

21-e után akármi lesz is jövök, de azért reméljük a legjobbakat!!!

Képzeljétek! Tegnap du. megszületett a nővérem kisfia 3900 gr és 54 cm. Salamon Máté a kis kópé :D ! Nagyon aranyos, kis formás!
Ha minden igaz, akkor szerdán mehetnek haza :) !

Most megyek tanulni, csütörtökön jelentkezem!

Addig is puszi minden kis babókának és anyukájának :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok.
csak gyors helyzetjelentés, élünk még.
Nagyon édik vagytok hogy írtatok nekem a blogon!
Rólunk annyit hogy találtam a közelben egy csendes kedves kia lakást, oda fogunk Ádámmal júli 1-től átköltözni.
Lelkileg eléggé padlón vagyok mert gyakorlatilag a kisfiamon kívül mindent elveszítettem röpke két hét alatt, de ennek valamiért így kellett lennie.
(majd egy év múlva megmondom miért, addigra biztos látni fogom a dolgok értelmét)
Most túlélésre játszom, semmi többre.
Rengeteg gond van amit meg kell oldanom a következő hónapokban.
Azért is jövök mostanában csak nagyon ritkán mert nem tudnék Veletek önfeledten csevegni amíg súlyos problémák nyomasztanak.
Ádám baba jól van, szépen fejlődik, a járása lassacskán kezd tökéletesedni,kinn van a 8. fogacskája és a hála az égnek nem sokat vesz észre a zűrzavarból ami körülveszi.
Szinte egész nap mosolyog, nagyon jó az étvágya és gyönyörűen beszél a saját nyelvén.
Mára ennyire futotta az erőmből.
Remélem, hamarosan megoldódik a gondok nagy része s visszatalálok hozzátok is.

Puszi

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Marcy, nővéredéknek gratula, szép nagy lett Máté baba.
A vizsgádhoz megy egy egész szerelvénnyel...tudod mi. :lol:

Kitti, remélem, tényleg hamar visszatalálsz hozzánk!

Két kép, az elsőn egy vizes törölköző van Peti fején, eredetileg öcsém nyakán volt valamelyik nap a dögmelegben, de ő elment, Peti meg rátalált a törölközőre, és nagyon tetszett neki, hogy a fején van...
A másodikon meg hintázik őkelme.

Kép

Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Noémi bulija szuperul sikerült, majd rakok fel képeket, ha lesz egy kis időm:)))

Kitti: Nagyon szorítok neked, hogy minden jól alakuljon kitartást és sok erőt hozzá. Nagyon erős csaj vagy!!! :wink:

Katus: Remélem minden renben lesz, szorítok!!!!

Reni: Petibaba nagyon kópé, irtó aranyos.

Marcy: egy diszoszauruszcsordányi szerencsek@k@ a következő vizsgádra, nagyon szorítok

Ex: Peti igazán leleményes, nagyon ari:)))

pussz mennem kell

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk dokinál. Petinek vírusos torokgyulladása van, plussz jön a következő foga. Bár nem tom, hogy higyjek a dokinak, mert 3 hete azt mondta, hogy kanyarban sincsa a fogacska és ugyebár mégiscsak kibújt!
Szegénykém tiszta nyüg, na meg én is.Tegnap mondtam a férjemnek, hogy ha nem segít többet, akkor nagy bajok lesznek velem, de szerinte én csak felfújom a dolgokat. Olyan ideg van bennem néha, hogy le bírnék ugrani a másodikról, vagy összetörni a teljes berendezést. És akkor a szopi miatt sem egy szem nyugtatót nem vehetek be, de még egy pohár bort sem nagyon ihatok meg, hogy oldódjak. Legszívesebben kimennék egy erdőbe és ordítanék kifulladásig! Hülye vagyok, tudom! Esetleg depressziós! :roll:
Igazából már attól is jobban érezném magam, hogy ha egy héten vagy kétszer 1-2 órára másra hagyhatnám a gyereket. De nincs kire!

Ex!
Csúcs ez a törcsis kép!

Marcy!
Egy Kép a vizsgádra!

Kitti!
Ha nem tudsz jót írni, akkor is gyere közénk legalább feltöltödni!
Mi az hogy mindent elveszítettél? A munkád meg van még? És a két tündéri nénikéd?

Benia!
Ismerős a Tisza-parti rész!
A középsulit Szolnokon kezdtem, de félévkor hazasírtam magam egy közeli gimibe, mert a kolit nem bírtam elviselni!

Réka!
Kérünk képeket!

Reni
Kép
prenata
 
 


Eni!

Boldog hófordulót Marcinak!
Kép

Én már azon töröm a fejem, hogy mi legyen a menű az első szülinapon. Bár, a férjem kitalálta, hogy nem hívunk meg senkit. Mindenki tudja, (aki számít) Peti szülinapját. Csak az lesz az érdekes, hogy pont a párom családja lesz az, akik nem fognak eljönni, legalábbis szerintem. Anyósom utoljára tavaly ősszel volt itt. Igaz, amint jött a jó idő tavasszal, én szinte minden nap vittem Petit, de ezt megszüntettem kb. 3 hete. Ha a másik unokájára van napi 8-10 órája, akkor csak jut Petire is egy kis ideje, de úgy látszik mégsem. Az én családomban a "spontán beugrunk egymáshoz" látogatás müködik, náluk meg kérvényt kell benyújtani.
Legfeljebb egy hétig lesz mit enni! Én 2-3 fajta salit, húsit, tortát és még 2-3 fajta édességet terveztem!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Mindenekelőtt mindkét Noéminek nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Marcy: hatalmas drukk a vizsgádhoz! Biztos sikerülni fog! Hajrá! Gratula a nővéredéknek!

Reni: ejnye-bejnye! Beelőztetek fogügyileg! Nem szép tőletek! :D Én az első szülinapra várom! Remélem megajándékoz minket egy kis fehér gyöngyszemmel! Bár ennek jele nincs, de ahogy olvasom nálatok sem volt előszele sem!

Oriandy: kérem a képeket a lakásról! (remélem nem vagyok tolakodó) :lol: Nagyon tetszik a társasház, ahol laktok! Én amolyan lakás-őrült vagyok! Imádom a jó ötletetek és azt mindig mástól lehet eltanulni!

Ex: tündéri Peti!

Hoppá: felébredt valaki a szobában! Na, lépek, pedig még annyi mindent akartam írni. De majd legközelebb!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Helló!

Egy kicsit kifakadtam a blogon. Mivel ez inkább a családomnak szól, ezért a megjegyzéseket oda várom. A téma mindenképp adott, mostanában szétszivatnák az agyam hülyeségekkel, ha hagynám. Remélem nektek normálisabb családotok van. :roll:

tjuca
 
 


Üdv.

Lreta, várjuk a képeket!

Preni, ne aggódj, nálunk a pont ellentétes volt a szitu, már kb. Peti 3-4 hós korában mondta a doki, hogy jönnek a fogak, amik jó fél évvel később értek célt. :D Egyébként enyim gyereket is sima torokgyuszi lázasította be, de az nem vírusos volt, hanem csak valami hideget evett pl. Mert a vírusostól nagyon köhögött és szívni kellett a nóziját, és akkor nem is volt lázas. :o
Ha nem lennél ilyen messze, én szívesen vállalnám a fiam druszáját, ha ez segítene!
Ennyi kaja! Mehetünk? :D

Na megyek, megnézem, miért fakadt ki Juca.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Reni,
én ilyenkor meg szoktam inni azt az egy pohár vörösbort, vagy fehéret!
Egyébként múltkor én is azt éreztem, hogy legszívesebben kimennék a konyhába és az összes tányért egyenként a falhoz csapnám.
Az ok csak annyi volt, hogy a Guszti utazott el 4 napra FRanciaországba (ráadásul hétvégre esik) és persze elötte való este áthívta a haverját.
Akive semmi bajom, tökre szeretem, de basszics, amikor 4 napra lelép hajnalban, akkor legalább előtte este törödjön már kicsit velünk.

Juca,
megolvastam az írásod. Oda is fogok írni, de mivel Benianyunak hasonló témában akartam írni így csak annyi. Egyetértek: ereszd el a füled mellett, sőt esetleg szólj vissza keményen: "az én gyerekem és szerintem tökéletesen fejlődik, nem kell siettetni" vagy "bocs, neked/Önnek van gyereke? igen? akkor kérem a nevelési/szoptatási/etetési ötleteit rajta valósítsa meg. köszönöm" stb.stb.
Bár nekem szerencsére eddig még nem nagyon szóltak be, de én ezeket már előkészítettem erre az esetre.
Ja, csak Egyiptomban kellett meghallgatnom egy nagyon "okos" helyi lánytól, hogy bezzeg ott már a 8 hónapos babákat tanítják járni, meg azt is, hogy miért nincs haja Panninak, így mindenki fiúnak nézi. No comment!

Kitti,
minden rendbe fog jönni! És hajrá!

Noi Szabinának Boldogot!

Most más nem jut eszembe, hulla vagyok, mivel a Guszti péntek hajnalban ment, várhatóan ma jön és ez kutyával-gyerekkel ebben a dög melegben kicsit húzós volt.
Ráadásul Panni picit megfázott, így éjjel vagy 3× orrszívóztunk és legalább 8× ébredt: közben fogacskák is jönnek.
Előző éjszaka 5×, szóval ki vagyok. Ráadásul ma egész nap folyik az orra, de mint a kis vízfolyás. Szegény kicsi tündérkémnek már nem tudom hányszor szívóztam...remélem azért jobb lesz.

Most elaludt, ki van ő is :( Én meg megyek rendet rakni.

meteor
 
 


Ex!
Köszi! Rád is bíznám Petit!

Rita!
Ma este lehet, hogy le is csúszantok egy pohár veres bort! Ha csak be nem alszok Petivel! Mostanában nem alszik el a cicin, hanem mellettem az ágyban, majd miután 2-3 óra elteltével feleszmélek és konstatálom, hogy én is elaludtam, akkor gyereket berakom a kiságyab és én is alszok tovább!

Reni
Kép
prenata
 
 


Hala csajok!
Megvagyunk, és jól is vagyunk, de időm az nincs, mert már nincs ovi! Holnap majd megpróbálok részletesen is résztvenni a csevejben!
Puszi mindenkinek!
Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Még egyszer! Juca felháborodásán felbuzdulva én is írtam erről a témáról a saját blogomban.

Holnap jövök!

Pusz! Gab

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na gyorsan dobok fel pár képet, aztán bedőlök az ágyba!

Kép a fincsi csokitorta:)

Kép próbáljuk apával elfújni a gyertyát

Kép itt még szépen kóstolgatjuk a tortát

Kép nyami-nyami, nagyon finom

Kép sajnos több ment a földre mint a pocakba:)

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, mostanában nem nagyon pörgünk.

Benia, még régebben kérdezted - csak most jutott eszembe - hogy mi a helyzet a Dentinox-szal. Mi használtuk. Kírának nagyon korán kezdtek jönni a fogai (aztán jó sokáig jöttek és későn bújtak ki :) ), úgyhogy én azt vártam, hogy betöltse a 3 hónapot, mert akkortól lehet használni. És akkor használtuk is kb. két-három hónapon keresztül. Szerintem amikor bekened, utána nem sokáig van hatása. Kírát viszont főleg éjszaka zavarta a foga, és nagyon sokszor felébredt és sírt és sehogy nem lehetett megnyugtatni, és arra nagyon jó volt, hogy bekentem, és pár perc múlva már hatott is, sírás abbamaradt, leány megnyugodott, visszaaludt, és akkor ismét egy kis nyugi. :)

Noinak boldog szülinapot!

"Gyakorlottaktól" várok ötleteket, hogy mit lehet kérni a nagyiktól első szülinapra. Mert hiába mondom, hogy még csak egy éves, úgyis egyértelmű, hogy vesznek valamit, és akkor már inkább értelmes dolgot szeretnénk.

Reni, szerintem néha egy-egy pohár bort nyugodtan meg lehet inni! Főleg, hogy most már azért gondolom, nem 3 óránként szopizik :lol:
Nekem a nőgyogyim mindig azt mondta a terhesség alatt - igaz, nem alkohollal, hanem pl. gyógyszerrel kapcsolatban - és teljesen egyetértek vele, hogy lehet, hogy pl. a Quarellin árt a babának, de az sokkal jobban árt neki, ha nekem fáj a fejem, de nem merek bevenni semmit, ezért tiszta idegbeteg és stresszes vagyok, és görcsben van az egész szervezetem, és ez az állapot esetleg órákig-napokig eltart. Na, ez jobban megviseli a babát, mint az, hogy kap egy kis Quarellint, feltéve, hogy nem minden nap szedem nyilván :roll:

Juca, szerintem a legjobb családban is előfordul. Akarom mondani, mindenhol van valami hasonló szitu. Nálunk a következő a menő téma: Kírának ugye van egy unokatesója, most lesz 3 éves. Na, mióta Kíra megszületett, az a téma, hogy már előre megmondják, hogy Kíra mit, hogy fog csinálni, mert az unokatesó is úgy csinálta. Kezdtük a kórházban, hogy biztos besárgul, mert B. is, aztán a keresztelőt úgyis végigüvölti, mert B. is, sőt ő még a keresztanyját is lehányta! Aztán úgyis lusta gyerek lesz, és feküdni fog sokáig. Aztán mászni úgysem fog, mert B. is ült, aztán felállt. Ja! És későn fog elindulni (kb. pontosan 15 hónaposan), és beszélni is későn fog. És persze nem fogja megenni a sóskát, a spenótot, a tököt és sorolhatnám. Gyakorlatilag borsón és répán fog élni. Ugye nem kell mondanom, hogy ezekből a "tutibiztoshogyígylesz" jóslatokból mennyi vált be. Azt ugyan még nem tudom, hogy hány hónaposan fog elindulni. :roll:
Mindenesetre elegem van abból, hogy úgy csinálnak, mintha a gyerekem nem is a gyerekem lenne, hanem egy másik gyerek, csak most kölcsönben van, és véletlen elhagytuk a kukiját!

Ja, és mégegy dolog! Az altatás kérdése, amivel mindig kiborítanak. Tudom, hogy Kírát teljesen "elkényeztettük" az első három hónapban, amikor napi 16 órát fájt a hasa iszonyatosan, és ebbe mindig beleesett a teljes éjszaka is, és én nem hagytam a néhány hetes gyerekemet üvölteni egymagában a szobában, hanem mindig kivettem, és babamasszázzsal és egyéb módszerekkel próbáltuk csillapítani a hasfájását. Ez eddig o.k. is. Csakhogy ugye hozzászokott, hogy így cipelés és simogatás közben alszik el, és utána nem akart az ágyában aludni, illetve egyáltalán nem akart aludni. Nagyon sokat küzdöttünk vele, és addig jutottunk el, hogy sírt ugyan az ágyában, de ott voltunk mellette, simogattuk, vigasztaltuk meg minden, de nem vettük ki, csak ha tényleg nagyon gáz volt a helyzet, akkor is csak rövid időre. Ezen lehet vitatkozni, nálunk ez volt az "elv", mert ez tűnt a sok rossz közül a legkevésbé rossz megoldásnak. Namármost akárhova utaztunk hétvégére, mi jött? Hagyd, majd én elaltatom, szegényt ne hagyjuk az ágyában szenvedni! Egy darabig küzdöttem, aztán feladtam. Eljutottunk oda, hogy maguktól is rájöttek, hogy nem azért sír, mert az ágyban van, hanem mert nem akar aludni. Ugyanis kézben, cipelés közben ugyanúgy sírt. És ez annyira rosszul érintette a delikvenseket ("Én itt cipelem ,és a kezemben is sír??????"), hogy egy idő után azt vettem észre, már nem tolonganak, hogy elaltassák... 8)
Tök jó! Ki kellett várni!
Juca, hagyd rájuk! Legalábbis az olyat, hogy sétáltassák nyugodtan, Kinga okos, nem fogja hagyni magát, ha nem akarja. Otthon meg úgyis az van, amit Te szeretnél :wink:

Ex, hozzánk is jöhetsz, bár nem vagyunk druszák :) De Kíra születése óta arra vágyom, hogy elmenjek a férjemmel kettesben vacsorázni. Merthogy nálunk olyannyira nincs segítség, hogy én még 1-2 órára sem tudom senkire se hagyni. Egyszer találkoztam a barátnőmmel kettesben egy péntek délután, amikor 4-7-ig Apa vigyázott rá, aztán esti szopizásra jöttem haza :) De nem panaszképpen mondom, mert általában nem hiányzik, hogy leadjam, csak az az egy vacsora már kellene :roll: A többi esetet megoldom Kírával együtt :wink:

Ma direkt megfigyeltem a mi játszóterünkön a statisztikát: 8 anyuka ült a homokozónál, ebből kettő mellette a padon (egyiküknek már 3 nagy gyereke van, tehát már nem kell belemásznia, csak kívülről megfigyel, a másiknak pocakja van), a maradék 6 közül 5 rendesen benn volt a homokozóban, és csak 1-nek lógott kifelé a lába. Na, most vonjátok le a következtetéseket :wink:

tandika
 
 


Prenata! Szivárvány kép csúcs, de hol a Paprikajancsi aki mosogat? :lol: Blankával-1. baba- én is így kivoltam 8-12 hósan, állitólag természetes. Még körzetihez is elmentem, hogy nézzünk vérképet, mert v.mi nem oké,érzem. Erre ő azonnal mondta h gyesbetegség, tessék pihenni, lazulni kimozdulni. Nekem is mondták anno hogy kapáljak, akkor nem leszek depis. Azuram anno heti csak fél napot volt otthon, heti 2x ért haza fürcsire. Na mi ezért csináljuk most másképp a 2. babát, nincs is semmi bajom.
Reni, teljes szivvel tudok ilyenkor ajánlani 1 pohár 1 dl jó minőségű vörösbort. Nem árt a tejcsinek, viszont neked jót tesz. Nem minden nap, de heti 1-2x 1-1 dl hidd el nem árt. A franciák is ezt csinálják. Tudod kis mennyiségben gyógyszer, nagyban méreg.
Az erdőben orditás is jó, nem szabad benyelni, ki kell hogy jöjjön. A meditációt ajánlom még, a vezetett meditációt, amikor a zene alatt mondják mit csinálj, át tudod formálni a feszkódat és ki tudod engedni. Sokfélét lehet kapni, keress egy szimpit. :wink:
Ja, és igazán ne vedd okoskodásnak, vagy tolakodásnak, saját bőrön tapasztalás okán merem irni: nem félsz hogy ha melletted alszik el Peti, aztán barakod a saját ágyába és ott megébred megijed hogy jé nem is itt aludtam el, most mi van és sirni fog. A suttógó írja, hogy ez olyan mintha te elaludnál a te kényelmes ágyadban, aztán egy áruház közepén ébrednél.Te is bepánikolnál.
Persze tudom, beteg, nyűgi meg minden csak nem tudom nem csinálsz-e rosszabbat így, mintha pl. ott dekkolnál kicsit a kiságya mellett míg elalszik. Ezek inkább csak kérdések, feltevések. Amit Tandika irt az ő esetükről az is jó. Előre is bocs, épp most és máskor sem gázolnék a lelkedbe ilyen okoskodásokkal.Csak egy feltevés volt, ha jól jön jó, ha bánt dobd kis azonnal.
Tök bátor vagy, hogy levágtad elöl a haját, komplett gyerekelőadást produkáltál közben, hogy ne mozogjon? Ügyi vagy.

Noéminek nagyon boldog szülinapot kivánunk!!
Nagyooon édesek a képek!!A tortakóstolós a csúcs. Nagylányosodik ám már a kis pofija. Lányok, lassan eltűnnek a csecsemőink, kisdedeink és nagy gyerekek lesznek. Húúúú. :P
Ireta, honnan vannak nektek olyan klassz micimackós hűtőmágneseitek? Én sehol sem láttam ilyeneket.

Wawel, bár a miénk meg sem közeliti az Oriandyékét ötletgyűjtő vagyok én is, teszek majd fel 1-1 ötletképet. Bár mi a hogyan használjuk ki a tetőteres alacsony részeket-ben voltunk nagyok, meg pl. a 30 ezer ft-os ablakravalót oldjuk meg 500-ból-ügyben.

Meteor ! egyedül is nagy vagy! Ilyenkor arra gondolok, forditva meg tudnák-e csinálni? Már mint a pasik.

Tandika: fisher p. csiga szerintem jó szülinapra, vagy baba kiskáddal, babakocsi, olyan amit 2 évig is örömmel használ majd. Blanka tök jót kapott anno, egy fejlesztő malom, nyuszik laknak benn, amiket össze lehet rakni, meg van formabedobója, és a malom tetején a pörgettyű mellett telefon. Mai napig imádja, de sajna azóta sem találtunk ilyet. Ami mellett megtanul lépegetni, gurul, rá tud ülni,fel tudja nyitni a tetejét, pl. bébitaxi, babakocsi, dömper...az is jó. azuram favonatot akar Beninek, de ez csupán az ő gyermekkori álma, igy ketten kapnak egyet, had játszanak.

Ex: hintás kép jóóóóóó.

Tündérpöcök, hajrá!!!!Azért az nem fér a fejembe miért Ti mentek a gyerekkel, még ha Te akartad is ezt a szitut igy, a férj részéről az lenne fair ha a gyerek maradna a helyén, nem kéne még egy változással terhelni a kis életét, új lakás, hely megszokása.

Marcy, a következő vizsgádnál jó lesz a csillagállás, tuti sikerülni fog.!!!Nagy kalappal hozzá. A szememben Te és a nyáron tanulók, pl. Mézgombi és a párja stb, hősök vagytok, ehhez külön lelki erő kell. Süt a nap, mindenki strandol, Ti meg a könyvek fölött, baba mellett, háát, nem semmi. Ősszel, esőben azért más.

Tandika, köszi a Detinoxos tanácsokat, ha a viburcol nem válik be kipróbálom, bár 4 fog áttört segédanyag nélkül, 1-2-3 keléssel, vizivással.
Na futok, mert fut a karfiolja Beninek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Szépjóreggelt mindenkinek!

Noémi nem sokat aludt megint és már fél 7-kor fenn volt. Lassan úgy érzem magam, mint az a bizonyos kifacsart, kimosott rongy. Már ülve el tudnék aludni.

Most azért van csönd, mert a pelusokat dobálja szét, vicces, mert egy hete még rászóltam volna, de most már nem érdekel, mert legalább csöndben van.

Benianya: azok nem hűtőmágnesek, hanem üvegmatrica-festékkel gyártott micimackók, gárfieldek, és társaik:))) Ha gondolod sablonokat tudok küldeni emilben.

ajándékötlet: Noémi öcsémtől egy kis sátras házikót kapott. Műanyag a váza olyan mint egy kis házikó, van rajta ablak, mag ajtó. Nagyon imádja bevisz mindent, ücsörög benne és játszik.

Na mennem kell, mert elfogytak a pelusok és bömbölés van:(((((

pussz

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Hétvégén a szüleimnél voltunk, kint a telken, nagyon jó idő volt, Julcsi élvezte a szabadságot, homokozott, dömperezett, kutyázott, és még a kispipiket is megsimogatta. :)
Rossz volt visszajönni Pestre, a dögmeleg lakásba, ráadásul szombaton megjött, és most sokkal erősebb, mint eddig valaha volt, ráadásul 28 napra, ami nálam még sosem fordult elő. Előtte meg 50 napra jött meg, nehéz így tervezni pl. a nyaralást is, hogy pont akkor ne legyen meg... :?

Noéminek utólag is nagyon sok boldogságot kívánunk szülinapja alkamából! Nagyon aranyosak a tortás képek! :)
Én most Julcsit ropival kötöttem le, hogy tudja gyorsan írni, mert különben állandóan a mellettem van, mindenhová jön utánam, együtt főzünk, mosogatunk, áll mellettem, míg wc-n vagyok, és végignézi, mag tusolok... Szóval elég fárasztó, csak akkor van egy kis nyugim, mikor alszik, mert mióta elindult, állandóan jön-megy, nincs előtte akadály. :)

Ex, Julcsival megállapítottuk, hogy Peti igazi nagy legény már! :lol: Nagyon aranyos, sokat változott, már olyan igazi fiús a pofija. :)

Reni, jópofa a bilizős Peti. :lol: Én már gondoltam rá, hogy beszerzek egy bilit, és reggel ráültetem Julcsit, mert mindig ugyanabban az időben termel, kíváncsi lennék, mit szólna hozzá, vajon beletojna-e. Tudom, hogy ráérünk még a szobatisztasággal, nem is akarom eröltetni, csak letesztelem, mennyire jön be neki a bilizés.

Julcsi szülinapjára kapott FP csigát, babát, dömpert, homokozós játékokat, könyvet, építős játékot. Igazából ő olyan, hogy mindennel szeret játszani, mindegyiknek örült, csak a lényeg, hogy gyakran újítsak be, mert az új dolog sokkal jobban leköti. Így vetésforgóban vannak a játékok, néha elpakolok egy adaggal, aztán egy idő múlva előveszem, újra megörül neki, majd egy másik adagot teszek el. :)
Bár mostanában leginkább annak örül, ha kint vagyunk, mehet, homokozhat, gyerekekkel ismerkedhet, itthon már sokszor unja magát.

Juca írásával kapcsolatban nekem az első gondolatom az volt, hogy erre a témára, én még annyi időt sem szántam volna, hogy írjak róla, nem hogy még agyaljak rajta, ki milyen butaságokat mond a gyerekemmel kapcsolatban, miket okoskodik az "elvárásokról"... Nekem szerencsére ilyan tapasztalatom még nem volt, nem kérdezgették, miért nem csinál ezt, vagy azt, miért eszik így, vagy úgy, de ha valaki elkezdené, nálam nem találna vevőre, mert gyorsan leállítanám. :)

Elkezdte pakolni a cd-ket, már csak pár percem nyugim van. :)
Megyek is, még egy-két képet teszek fel a hétvégéről.

Kép
Kép
anya, gyere bújni :)
Kép
apával dömperezünk :)

Kép
a hajvágás elmaradt, mert üvöltöttem, így marad a copfi :)

Kép
fárasztó volt az út hazafelé... :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Bocsi, megint elblogoltam az időt! Olvasgassatok ott!
http://gabella.blog.nlcafe.hu/
Pusz mindenkinek! Gab

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

gyorsan én is írok egy pár megjegyzést, aztán megyek nagytakarítani. Sógornőméktől a névnapomra kaptam egy konyhai meg egy fürdőszobai tisztítószert. Amway-esek. Nem ciki, mi?
Persze tudom, hogy jót akartak, mert ezzel foglalkoznak, és most örültem is neki, így aztán hatalmas elánnal álltam neki a takasrításnak. Tegnap a fürdő "csak" 1,5 órát vett igénybe.
Ma megyünk délután tanácsadásra, majd írok még.

Reni: szerintem is kell néha egy kis bor. Havonta 1x-2x én is iszom egy-egy pohárral, de még nem ártott meg Kornélnak! :-)

Benia: én is kiveszem a kiságyból Kornélt és lehet, hogy nem jó módszer, amit Renivel csinálunk, de nálunk ez nagyon bevált. Lassan 1 éves lesz Picur, egész idáig a kiságyában aludt. eygetlen problémánk, hogy nem alszik el egyedül, de majd ez is alakul. Aztán 10 hónaposan volt egy olyan időszaka, amikor más nem használt, csak ha magam mellé tettem és érdekes módon mint a bunda aludt tovább. S most tartunk, hogy az 5-6 kelésből egy lett és nem 10, hanem 12 órákat alszik! S most is csak azért kel fel, mert szomjas. Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy a könyv nagyon jó módszereket ír le, (bár én nem olvastam), de valahogy úgy érzem, hogy a szülő tudja, hogy mi a helyes, ráérez! Nálunk ez tényleg bevált! Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy miután kivesz, várok 10-15 percet, amíg újra mélyen alszik és visszarakom a kiságyába, tehát ő mindig ott ébred! Az ötleteke és képeket nagyon várom! Azt azért megsúgom, hogy amit eddig láttam, amikor Ákos nézett ki az ablakon, nekem nagyon tetszett. :-) Aztán majd jövök én is a képekkel! Mit lehet kezdeni egy 2 szobás lakással. Bár a digitális fényképezőgépünk most romlott el, úgyhogy nem tudom mikor rakok majd fel képeket. Fekete és csíkokat lehet látnim, nem azt, amit fényképezni akarok. Lehet, hogy nem is érdemes megcsináltatni! :cry:

Juca: ne foglalkozz senkivel! Te tudod, hogy Kingának mi a jó! Semmit nem erőltetni, egyik füleden be, másikon ki. Persze tudom, hogy nagyon idegesítő lehet. Nálunk ilyen szerencsére nincs!

Oriandy: küldtem privit, és bocs hogy zaklatlak! :oops:

Réka: nagyon jók a képek!

Méz: a Tieitek is. Apával dömperezni látom csuda jó! :wink:

Na, megyek folytatom a takarítást!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?