Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andris már mélyésgesen durmol..:) Tietek?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Bocs, MÉLYSÉGESEN

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Bocs, hogy ilyenről írok, de nektek mi a véleményetek? Férjem egyéni vállalkozó és tök durva, mert a munkáiért kapott bevétel fele elmegy adóra, tehát az 50 %!!!! Ez azért durva, mert ez független a jövedelem nagyságától. És az egészben a LEGDURVÁBB, hogy az állam nem tesz az ő munkájáért semmit. Mert amikor mundjuk fenntartja a munkahelyet, van főnök és az alkalmazottnak el kell végeznie a rábízott munkát, akkor még érthető (pl közalkalmazott), de itt az állam egy szalmaszálat nem tesz keresztbe, a férjem szerez be mindent, szervezi a munkát, elvégzi a munkát, eszközöket kölcsönöz a munkavégzéshez...Egy normális országban örülhetne az állam, hogy valaki vállalkozó kedvű és nem kell neki fenntartani egy munkahelyet és ezért azt adja, hogy kisebb az adó....bocsi, hogy kiborítottam a "virtuális" fejetekre, de kidőlt a bili...:)

Egyébként nincs rossz kedvem :wink:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 

 
 

Klarka! Persze, hogy pofátlanság! De mindenkinek a saját helyzete a legdurvább. Mi mindig azon panaszkodunk, hogy a katonák a költségvetésből kapják a fizetést, állami alkalmazottak, aztán mégis tőlük is vonják az adót. Szóval adnak is meg el is vesznek. Egyébként ebben az országban már tényleg minden után adózunk! Sok dologért több menetben is... :(

Mesi is bealudt, mindjárt mi is követjük a példáját.

Ex. Mi volt ez a repülés? Valahogy lemaradtam... Hogy kerültél a levegőbe???

Jó éjt mindenkinek!

Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Andy, tök jó ez a kis medencécske! :) Jó, hogy feltetted a képet, mert épp tegnap próbálta nekem egy anyuka elmagyarázni, hogy ilyet vettek a gyereknek, mert most költöznek családi házba, és legyen neki pancsi. Nem nagyon tudtam elképzelni, mert valahogy mindig abból a szokásos, másfél méter átmérőjű, kerek pancsizóból indultam ki. De most már mindent értek :)
A mi lakásunk is 2 hálószoba + közös nappali-konyha-étkező. Ti hogy vagytok vele? Mert mi már úgy belaktuk, hgoy úgy érzem, nem tudom, hogy fogunk elférni itt még egy gyerekkel. Az igaz, hogy házban más. Nekünk nincs más lehetőségünk pakolni, mert van egy tárólónk, ami össz. 1,5 négyzetméter, úgyhogy benn van két bicikli, a hátsó kerékre állítva, és a másikkal a falnak támaszkodva, és be is telt. Tehát mi mindent a lakásban tárolunk, a fúrógéptől a létrán keresztül a karácsonyfa-talpig. Ez van.
Nem tudom, mikor megyünk legközelebb, most sűrű lesz a programunk. Most hétvégén itt leszünk Pesten, mert kéthelyre is megyünk „partizni” :) Jövő hétvégén utazunk Szlovéniába, és utána hétvégén pedig visszafelé. Úgyhogy szerintem legközelebb kb. júli közepén esedékes. Szólok, amint tudok valamit. :P

Juca, Eperke nagyon édes! Hogyan éritek el nála, hogy így belenézzen a gépbe???? Bár, emlékszem még Kofa profi fotóira, úgyhogy lehet, hogy az ő kezében van a varázslat :wink:

Benia, én barátnőmék is panelosok, 2 háló + nappalis. Van két nagy fiuk (17 és 12) és egy pici lányuk (2). Amikor várták a harmadikat, szerettek volna elköltözni, vagy cserélni, de akkor nem jött úgy össze, hogy anyagilag meg tudták volna oldani, így kénytelenek voltak más megoldást keresni. Mivel a két nagyobbiknak már évek óta külön szobájuk volt, ezt már „nem lehetett visszacsinálni”, úgyhogy gipszkarton falakkal átrendezték az egész lakást, most mindhárom gyereknek van külön szoba + nekik a nappaliban egy leválasztott hálófülke + megmaradt az étkező is.
Úszás: én biztos nem mertem volna magamtól a strandon víz alá vinni Kírát, még ha tudtam volna, hogyan kell, akkor se. Szerintem is mindenképp vidd el usziba, legalább egy pár alkalomra. Mondjuk nálunk az első hónap volt a vízhez szoktatás, és csak második hónaptól merültünk. Viszont a strandon én egy kicsit félek a baciktól (mármint a merülésnél, mert mégiscsak nyitva van a szeme) Ti nem?
Egyetértek Veled, hogy mindig a gyerek a legfontosabb, az ő programjain ott kell lenni, amennyiben megoldható. Ésmindent meg kell tenni, hogy megoldható legyen. De biztos vagyok abban is, hogy vannak esetek, amikor tényleg nem megoldható. Mert ha valakit azért kirúgnak a munkahelyéről, mert nem jelent meg egy értekezleten, azzal a gyereknek sem tesz jót. Gondolom én legalábbis. Az én főnöknőm is tipikusan ilyen, hogy soha nem értette meg, miért olyan fontos évközi bulikra vagy szülőértekezletre menni. Az anyáknapját megértette, de csak ha valaki szabit vesz ki aznapra. (Mondjuk nem véletlen, hogy nem vagyok egyedül, aki itthoni munkából szeretne élni)
Felmerült még egy kérdés bennem: ha több gyereked van, és egyszerre van a szülőértekezlet vagy neadjisten az anyáknapja, akkor mit csinál az ember lánya??? :(

Kitti, mi van Veled????

Eni, vizsgád???

Rita, engem anyukám nem nevetett ki és a nekem tetsző pasit és annak apját sem szólta le, amikor tiniként az ablakból megmutattam neki, de mégis úgy alakult a kapcsolatunk, hogy soha semmi ilyesmit nem tudtam vele megbeszélni. Nem tudom, miért. Remélem a lányommal jobban alakul majd. Mindig úgy éreztem, hogy ha valamit elmondok, jönnek a kérdések, és mindent tudni akar, és én nem akartam, hogy túl sokat tudjon. :roll:

Ex, én csak egyszer voltam Szegeden, „osztálykiránduláson”: Azért idézőjelben, mert munkahelyi osztálykirándulás volt. Amit láttam belőle, tetszett, de azért tervezem, hogy egyszer elmegyünk és rendesen körülnézünk a környéken… :)
Kíra is imádja a tölcsért. Az első tölcsérjét a visegrádi talin kapta, és be is vágta az egészet, pedig akkor még csak két foga volt. Pont egyik nap megállapítottam, hogy ugyanezeket a dolgokat már mind megette két foggal is, amiket most néggyel. Mert amit nagyon nehezen rághatónak ítélek (pl,. paprika, retek, stb. ) ilyeneket most sem merek még adni. Viszont a kenyér, paradicsom, dinnye, banán, cseresznye, meggy, kölesgolyó, babapiskóta két foggal is mentek :)

Móni, elhiszem, hogy kiakadtál a bölcsi miatt, teljesen igazad van!!! Nem tudom, mit csinálnék a helyedben, de egy-két helyen biztos kiverném a balhét! Mindenesetre legyél határozott, és ne add fel!!! :shock:

„Beszéd”: Kíra tudja mondani, hogy „apa”, de nem nagyon gyakorolja, apa legnagyobb bánatára :) Ezenkívül – ha van kedve, és ez ritkán van- akkor mondja, hogy vau, háp, egyre többször hallom hogy „egye” (=gyere), bár ezt inkább akkor, ha én mondom neki, és ő utánam.

Klarka, Andris milyen formában ette ezt a yoghurtos krumpli-sonkát? Összeszelve darabokra és úgy? Vagy turmixolva? És a yoghurt mikor és hogyan került bele? :?:

Képzeljétek, valami lőtte a mosógépünket, és egy csomó ruhán hatalmas lyukak keletkeztek a program végére. Ráadásul több helyen. Dobhatom ki őket! Olyan mérges lettem! És természetesen nem azok a ruhák (egy kivétellel), amiket használtan örököltünk, hanem amiket újonnan vettünk vagy kaptunk! :cry: Férjem és öcsém most mentek mosógépet venni az Auchanba.

Gabella, napszemcsis kép nagyon édes! 8)

Na, megyek, megérkezett a mosómasina!!!

tandika
 
 


Tandika, jesszus, hogyhogy lukak??? Nem lehet, hogy valami a ruhák közé keveredett, mert azért durva, hogy a gép csináljon ilyet. Sebaj, jó éjszakai műszak.
Egyébként tényleg szép városban élek, akivel repültem tegnap, ő is azt mondta, hogy sok várost látott már felülről, de Szeged tényleg favorit.

Gabella, az egyik helyi kereskedelmi rádiónál nyertem egy repülős útitudósítási lehetőséget, mert beküldtem egy közlekedési infót. De mivel hétfőn car volt az idő, pedig 1,5 órát dekkoltunk a reptéren, hátha javul, így tegnap szállhattam fel, de így fél órát kerengtünk a levegőben.

Klarka, a "mezei" alkalmazottaknak ugyan csak a fizujuk cirka negyedét viszi el az állam, de ők meg hallgatják a főnököt, aki rángatja őket ide-oda. Valamit valamiért... Mondjuk alapjáraton én sem értek ezzel egyet, de már régóta ez megy, ezért se lennék jelen körülmények között vállakozó.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Tandika: Nem tudom, hogy készült, mert nem voltam jelen:), csak a végeredményt kóstoltam meg, de meglepően jó volt. Főtt krumpli áttörve, pulykasonka apróra vágva és egy kiskanál yoghurt, szóval ne úgy képzeld el, hogy úszott a yoghurtban :), hanem csak éppen az ízéért.

Exdeus: Tök igazad van..persze mi sem ezzel vagyunk elfoglalva, hiszen pont azért kezdtünk bele, mert férjem 6 órás közalkalmazott, amit nem akar feladni, de baromi kevés a fizu...viszont arra jó, hogy emellett csomó plusz ideje van és így a járulékok egy részét nem neki, hanem a munkáltatójának kell fizetnie. Így kezdett bele a kertépítésbe/kertfelújításba/öntözőrendszer-telepítésbe (ez itt a reklám helye :lol: :lol: :lol: )

Jó éjt, mára elteszem magam, amint azt tettem jó fél órája a meggybefőttekkel is :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Nemsokára indulunk a férjemmel a bölcsibe. Szorítsatok kérlek, hogy tudjunk intézni valamit!
Vendég
 


Móni!

Nagyon szorítok!!! Remélem, hogy sikerrel jártok!

Ex!
Klassz lehetett odafent! Én még csak motoros sárkányrepülővel repültem.

Az én gyermekem ma 6-kor kelt a szokásos 8-9 helyett. Kíváncsi leszek mikor fog kidőlni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!!!
...Ha leírnám, mi van velem, el sem hinnétek...!Durva story.
Ha vége és ki tudtam belőle kecmeregni igérem, visszatérek, most nyakig ülök benne és azért küzdök hogy el ne lepjen.

Ádi jól van.
Én nem.

Puszi mindnekinek

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Nagyon-nagyon szorítok, hogy kimássz a gödörből! Remélem van(nak) valaki(k), aki(k) melletted áll(nak)! pl. Erzsike és Poszika! Vigyázz Ádira!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!

Valakinek mondd el, akár prájvit, akár barátnő, pap, pszichológus, vadidegen a padon, csak mondd el, mert beledilizel, ha egyedül kapálózol a mély vízben.

Tandi!

Perger többi fotója a blogon. Nem beállított képek, jó pillanatokat kap el, ennyi. Az alanyok többnyire nem tudják, hogy fotóz. Ha jól emlékszem Ti sem nagyon vettétek észre mikor kerültetek lencsevégre. :wink: Ez benne a trükk. Meg az, hogy szeresse a fotós azokat, akiket fotóz, és a nem tökéletes arcok is tök szépek/kedvesek akkor.

Lányok!

Tegnap túl estem a műtéten. Hát a váci kórház egy vicc, csak nevetni nem tudtam. Speckó, aki műtött nagyon rendes volt, de csak miatta vettek fel (oszt. vez. főorvos AAAA FEKETE, én meg előtte nem is láttam) állandóan paráztak, hogy nem jó a beutalóm, a zárómon tök más van, mert ezért többet kap a kórház, amikor megemlítettem, hogy uh nélkül sehova sem megyek a nővér csak nézett, mint a moziban, aztán egy fiatal fickó egy szó nélkül megnézett, lelkesen kereste a babát percekig, és szomi volt, hogy nem találta, a vércsoportomhoz nem vettek vért Kofa autózott 70 km-ert a régi kiskönyvemért, amiben benne van az ellenanyagos vércsoportos papírom, mire visszaért már megműtöttek, így ezt sem értettük, az előzményeket nekem kellett mondani, mert helyből ráírták a papírra, hogy laminária, holott már szültem, még jó, hogy fel nem tették, egy idős orvos vett fel, tőlem kérdezte, hogy mi a státusz, meg hová tettek a gépbe a kislányok, mert sehol sem talál ( a beutalási mizéria miatt papíron végül az utalt be aki műtött, és ez valami fene nagy kategória, és máshol van a rendszerben) úgy általában rendesek voltak, csak olyan mérvű volt a töketlenség, hogy azt elmondani nem lehet... a lényeg, hogy túl vagyok ezen is. 6 hét múlva kell visszamennem egy pofavizitre és ennyi.

Ja és a durván szomorú, hogy azon filóztak, kell-e fizetnem ágydíjat, mert ugye ez mégiscsak terhesség, és nem tudták eldönteni, mert missed ab. (befejezetlen vetélés) csak a múlt héten volt, és a körlevél meg minden. Nos egész délelőtt foglalt volt a kisműtő, 20 percenként toltak ki valakit, és egyedül nekem volt elhalt terhességem. :cry:

tjuca
 
 


Kitti,
igaza van Jucának, mindenképp beszéld ki: akár kozmetikussal, fodrásszal is (szerintem némelyik ezerszer többet tud, mint egy pszihomókus), de ha van kedved egy séta/fagyizás közben dumához....
Csak ne tartsd magadban!
Remélem azért jobb lesz hamarosan!

Juca,
szar lehetett :( De akkor hat hét múlva elkezdhettek Ketteskére koncentrálni.

Tényleg szörnyű ami most az egészségügyben van. Hozzák a szabályokat és egyértelműen arra megy a játék, hogyha valamit vét a kórház azt nem fizetik ki.
Közben pedig az orvosoknak az elsődleges feladatának a gyógyításnak kellene lenni.
Na ilyen is csak akkor van, ha egy ország eü minisztere csak papíron orvos a valóságban sose volt az.

Én most azon dühöngök, hogy megkaptuk az illetééket a lakás után, de valamit nagyon elszámoltak, úgyhogy fellebezhetünk.
Tisztára mintha arra menne az egész, hogy vagy nem vesszük észre és befizetjük vagy a fellebbezésnél még fizessünk.

meteor
 
 


Szégyen, amit az egészségüggyel csinálnak! Eddig sem volt tökéletes, de most!

Juca!
Előre nézz és ketteskére koncentrálj!
megnéztem a Perger féle fotókat. látom Kofa kölcsönvett egy bébit! Jól áll neki!

Peti most dőlt ki a 6-os ébredés óta, pedig már olyan jól beállt a napi egyszeri alvásra, de így most kettő lesz. Este meg buli!

Ma legalább eljutunk locsizni! És a vízben is kipróbálhatjuk az új úszógumit!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Csak gyorsan.

Kimike, drukkok mennek a bölcsihez.

Kitti, csak azt tudom javasolni, amit az előttem szólók!

Juca, hát ez tényleg egy vicc, jobb is, hogy túlestél rajta...

Meteor, Panninak boldog hófordulót. Illeték miatt :( Mi 25-én megyünk a hagyatéki tárgyalásra, csak azért, hogy a közjegyző elmondja, amit valahol mi is tudunk, le kell perkálni 40 rugót, és ez csak az ő díjázása, az örökösödési illeték nem is tudom, mennyi lesz majd...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Panninak boldog hófordulót!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kitti! Én is csak remélni tudom, hogy azért valakivel tudsz beszélni a helyzetről! És nagyon drukkolok, hogy mielőbb kimássz belőle!

Juca! Sajnálom! Genya dolog, hogy egy eleve rossz lelkiállapotú anyukának még egy ilyen kórházi herce-hurcát is át kell élni... Továbbra is drukk ketteskének! És nagyon édi volt a kis Szamóca-Kinga! Csodásak a szemei, tényleg!!!!!!!!!!!

Többiek, bocsesz, de mennem kell "dógomra".

Egy videó: bocs a minőségért!
http://www.freevlog.hu/video/6444.html

Hétfőn jövök már csak, úgyhogy addig is puszi mindenkinek!

Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Panninak boldog hófordulót!

Pont 3 hónappal fiatalabb, mint Mes. :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a drukkokat, úgy néz ki segített. A férjem lyukat tud beszélni mindenki hasába, meg kell állapítanom. Milán játszott a többi gyerekkel, alig akart eljönni. A gondozónéni tündér. Én nem is hallottam miről beszélnek, de a végén mondta a vezetőnő, hogy menjünk augusztus végén a szülőire. :) Annyira jó ez a hely, mint egy játszóház, szép az udvara, füves, árnyas, itt jó szívvel hagynám Milánt. És az is megnyugtató, hogy nagyon jól érezte magát, pedig 3 évesekkel játszott. Mindegyik simogatta, puszilgatta, jópofák voltak nagyon. Mégegyszer nagyon köszönöm a bíztatás és a drukkokat!
Vendég
 


Ex, szupi lehetett a repülés. :)

Kitti, komolyan el nem tudom képzelni mi történt veletek. Már elég sok rémség megfordult a fejemben, de elhesegettem, hogy á, dehogy, az biztos nem történhetett Kittiékkel. Annyira sajnálom az egészet, bármi legyen is! :(


Marcy, mi újság??????
Vendég
 


Pannának, Mesinek boldog hófordulót! :)
Vendég
 


Kimike! Köszi a köszöntést! És bocs, hogy nem írtam, de gondoltam rátok bölcsi ügyben, örülök, hogy sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!

Irány a palacsintasütés! Nem akartok segíteni? :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Az evésbe szívesen. :lol:
Vendég
 


Bocsi, a video jelszós lett, a jelszó: 3593
Eldugultam.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


A jelszót mégis levettem. A blogomban van ici-pici pár újdonság.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Móni!

Gratulálok!!!! Mi a férjed foglalkozása, hogy ilyen jó a beszélőkéje?

Gabi!
Én legutóbb csúsztatott palacsintát csináltam, és szerintem sokkal finibb lett, mint a hagyományos!

Mesketének boldog hófordulót!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Köszönjük mi is a köszöntéseket!

Panni manó ma sem akar aludni, ellenben a kutyát vegzálja, most épp a játékát vette el. Komolyan mondom el fogom rakni, de ez a bolond ktya viszi oda neki folyamatosan :)

Kimike,
örülök, hogy sikerült!

meteor
 
 


Gabella,

Mesi babának is boldog hófordulót!

Irigyellek, hogy van időd palacsintát sütni. Én most csak egy gyors zöldséglevest csináltam magamnak, de ezt is úgy hogy közben rohantam be kétpercenként a szobába, hogy épp mit akar a Kisasszony.
Én palacsintát biztos nem tudnék sütni, csak ha ő alszik, de azt nem tudom mikor fog ma :(

meteor
 
 


Sziasztok!

Gabella, megnéztem a videót, Meske nagyon ügyi! Asszem megmutatom Julcsinak is, bár neki magasabbról kell lemásznia, próbálom neki tanítgatni, hogy háttal, lábat, majd popót leengedve jöjjön le.

Kimi, örülök, hogy összejött a bölcsi! :) Nekünk sajna még nincs bölcsink, mert ide a 14.kerületibe nem adtam be a jelentkezést, mert úgy volt, hogy költözünk, a 16.kerben meg sehol nem volt hely, most per pillanat úgy néz ki, nem is költözünk, viszont melóhelyem sincs, tehát egyelőre maradok itthon Julcsival. De nyár végén elkezdek munkát keresni, ha találok, akkor remélem az elején anya besegít a gyerekvigyázásba, utána meg csak bekönyörgöm magunkat valamelyik bölcsibe. Előtte majd kérek a férjedtől taktikai tanácsot. :lol:

Juca, nagyon gáz, hogy a csodálatosan átalakulóban lévő egészségügyben mindenki megvan lőve, senki nem tud semmit, még az a szerencse, hogy Ágikánk jól érzi magát, és nem gyötri az aggodalom... Nem rég volt vele egy interjú, és olyan haláli nyugalommal vigyorgott meg dumált, hogy döbbenten néztem, milyen vastag bőr van a képén... (Persze nem csak a bőre vastag :lol: )

Klarka, megcsináltam tegnap Julcsinak a krumplis-sonkás-joghurtos kajcsit vacsira, de úgy tűnt, nem jött be neki annyira, de sok bohóckodó, figyelem elterelő hadművelet közepette azért megette. :) Egyébként szerintem nagyon finom kaja, nekem ízlett, mondtam is Julcsinak, hogy nem értem az ízlését. :)
Nem is emlékeztem rá, hogy Te is jogász vagy. :)
A férjemmel mindketten azok vagyunk, ő most ügyvédjelöltként dolgozik, kb. éhbérért, pedig havonta a fix. melójával kb. 5 milkát hoz az iroda konyhájára... (Követeles behajtást csinál egy elég nagy ügyfélnek.) Emellett rengeteg tárgyalása van, sokáig bent van az irodában, tegnap is 8-ra ért haza. Én az ilyenen szoktam felháborodni, hogy végiggüriztünk 10 vizsgaidőszakot, a férjem sokszor még hétvégén is beadványokat ír (én meg néha besegítek, véleményezek), és közben az én gyedemmel meg az ő fizetésével annyi a havi bevételünk, hogy éppen kijövünk belőle hárman. Előrelépési lehetőség meg még egy pár évig szinte lehetetlen...
Mikor Benianya írta a pénzhajhász-gyerekkel nem törődő szülőket, meg hogy fogadjuk meg, mi bizony tisztességes tiniket nevelünk, és igenis velük leszünk életük minden fontos pillanatában, mert ezen múlik az egész jövőjük... , akkor nekem az jutott eszembe, hogy az élet szerintem ennyire nem fekete meg fehér. Mert az én férjem nem Nike cipőért robotol, sőt, nem is egy új ruháért nekem, vagy fodrászért, esetleg mozi-, vagy színházjegyért, hanem azért, hogy ki tudjuk fizetni a rezsit, kaját tudjunk venni meg pelust, és esetleg pár napra el tudjunk menni feltöltődni, hogy utána újre legyen erő folytatni a hétköznapokat...
És tudom, hogy sokkal többet lenne velünk, mint amennyit tud, érzem, hogy rossz neki, hogy csak az esti fürcsinél van Julcsival, meg esetleg hétvégén tud vele játszani, hallottam a hangján, hogy szinte irigyli, amiért én láttam az első felállását, és az első lépéseit.
És ha lenne munkahelyem, akkor még lehet, hogy én sem láttam volna, mert mikor terhes lettem, azt mondtam a főnökömnek, hogy a gyerek fél éves korában visszamegyek dolgozni, csak ne rúgjon ki... Persze ennek ellenére kirúgott, a dologban még a legszebb, hogy a férjem most nálunk dolgozik, a szükség nagy úr, nem lehetett önérzeteskedni, hogy márpedig ilyen hozzállású irodába nem megy, ez a lehetőség volt, nagyon ritka, hogy egy frissen végzettnek nem kell jelölti állást keresni, hanem felajánlják neki.
Na, most úgy tűnik, hogy panaszkodtam, pedig alapvetőleg távol áll tőlem, mindig arra gondolok, hogy örüljünk annak is, amink van, meg hiszek benne, hogy eljön még a mi időnk, és lesz majd közös irodánk a férjemmel, és nem egyik hónapról a másikra fogunk élni. :)
Mindezeket csak azért írtam le, mert nemcsak azért nem megy el egy szülő pl. iskolai rendezvényre, mert a karrierje inkább a fontos, hanem mert muszáj dolgoznia, különben nem tudja eltartani a családját. És szerintem nem csak a karrierista, kevés idővel rendelkező szülőknek lesz "zülött", játszótér-rongáló kamasz gyerekük, és fordítva is, egy ilyen szülőnek is lehet teljesen normális, jólnevelt gyereke. Én úgy gondolom ezek inkább az egyéni hozzáállástól, szeretettől, odafigyeléstől, gyerek és szülő közötti igazi bizalmi viszonytól függnek.

Hú, látszik, hogy Julcsi alszik, úgy belemerültem az írásba.
:lol:
Na megyek, megcsinálom az ebédjét.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gombi, néztem is ezt a sok karaktert... :lol:
Pénzügyekben egyetértek veled, maximálisan!

Na megyek szépülni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


A férjem haláli volt reggel. Azzal kezdte, hogy kérte, hogy neki most inget vasaljak, a póló, rövidnadrág nem jó, mert komoly benyomást akar kelteni. :lol: Mondjuk teljesen igaza van, a megjelenés fontos szempont. Szóval komoly apuka bement, és végtelenül higgadtan adta elő a monológját. :lol: Hatásos volt, úgy tűnik. :-)

Méz, pár év múlva rózsadombi villátok lesz, ne aggódj! :wink:
Vendég
 


Méz, ezek szerint elvetettétek az apóshoz való költözés lehetőségét?
Vendég
 


Kimi, nem akarunk mi rózsadombi villát, sosem vágytunk ilyesmire, inkább vidéken egy házat, kerttel, borospincével, állatokkal... Egy béke szigetét munka utánra. :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Após sajnos olyan magatartást tanúsított az utóbbi időben, amely alapján jelenleg nincs sok esély arra, hogy megértésben, nyugodtan tudnánk együttélni. Most úgy néz ki, hogy maradunk, legalább nyugiban, függetlenül, boldogságban... Csak Julcsi miatt sajnálom, ő biztosan nagyon örült volna az udvarnak, jó levegőnek. :(

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Szióka!
Bocsi de most csak magamról.
Megvan a vérvétel eredménye és kiderült, hogy eléggé magas a vérsüllyedésem ( 32 mm/mol), továbbá kevés a vas és a folsav.
Most mennem kell fogászatra nőgyogyihoz, mert feltételezhető, hogy valami gyulladás van a szervezetemben.

Kép

Kép
katus73
 
 


Méz: tökre megértelek titeket! Az egyik barátnőm szintén ügyvédjelölt, reggel 9-este 10-ig egy olasz ügyvédi irodában, kb nettó 80 000-ért...Én már rájöttem, hogy a jogászi pálya (úgy teljes gőzzel) meg az anyaság-házastárs nem egyeztethető össze. A barátnőm is csak úgy tudja végezni a munkáját, hogy a barátjával még nem házasodtak össze és csak hétvégéken találkoznak. Én ezt nem bírnám ki. Persze én nem saját akaratomból mentem erre a pályára, hanme Apukám akarta, nekem meg annyi idős koromban még nem volt meg a fellebbezési jogom..:)

Igen, nektek az a nehéz, hogy annyira sok idejét elviszi az ügyvédkedés, hogy mellette már nem tud pluszmunkát vállalni...Nagyon vigyázz a férjedre, mert a férfiak hajlamosak betegre dolgozni magukat.. :roll:

Férjem azért tudott bevállalni pluszmunkát, mert a főállása elég laza...persze már rebesgetik, hogy ősszel újabb elbocsátások...télen volt egy hullám, amit megúszott, de ki tudja mi lesz ősszel....nem baj, a jég hátán is megélünk...csak az a vicc ebben, hogy pl. Olaszországban nem hagyják magukat az emberek, hanem addig sztrájkolnak, amíg el nem érik azt, amit szeretnének. Na, de hagyjuk!

Jó babázást! Én is megyek, fújok egy kis levegőt a medibe, aztán irány a pancsi... :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka!

Értem, amit a vállalkozókról írsz DE mivel engem állambácsi alkalmazott le is vonta a kb. 40%-ot (200-ból 120-at kaptam) és nekem nem volt lehetőségem trükközni (osztalék kivét, természetbeni juttatás csak, hogy a legálisakat soroljam). Túlóráztam rengeteget, amit nem fizettek ki sehol.

Próbáld meg a "vérbeli" vállalkozói szellemet érvényesíteni. :roll:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a locsipocsiból. Peti ki is dőlt, így este jó sokáig fogja majd nyomni!

Az én első munkahelyem az APEH volt. (áfa revizor) A fönök az első nap közölte, hogy a munkaidő 8- 16.30.-ig tart. Nem 16.35-ig vagy 17-ig, tehát itt nincs túlóra. Nem lett volna rossz, de szakirányú diplomával bruttó 39ezer volt a fizum. ( mindez 99'-ben) Ebből 29-et kaptam kézhez és 20-at rögtön le is perkáltam az albérletre, így gyorsan váltottam. a köv. hely egy Kft. Teljes kizsákmányolás, napi 12-13 óra munka nettó 80, túlórapénz nuku, minimálbéren bejelentve. A fönököm (nem a tulaj) tanácsolta, hogy menjek keresek, fiatal vagyok, értelmes, jó végzettséggel, kell hogy találjak jobbat. találtam. A legnagyobb építőipari cégnél: korrekt fizu, rahedli béren kívűli juttatás ( üdülési csekket még idén is kaptam, egészségpénztárt még mindig fizetik), persze túlóra volt, de olyan is, hogy ha lazaság volt, akkor délben azt mondták, hogy menjünk haza pihizni!
Szóval ilyen is van. Béremelés minden évben volt, igaz inflációt követő, esetleg még plusz % adható. Adtak!

Reni
Kép
prenata
 
 


Helló lányok, megint regénylett bocsi.

Fogzás, Bennek jön a 4. foga, persze most sem a felső I-esek, hanem mellette a vámpirfog. Édes lesz ha nevet.
Én sem adtam neki semmit, bár ébred éjjel. Valaki írta h panadolt ad ha nagyon nyűgös. Ha adtok akkor inkább próbáljátok ki a Viburcol nevű homeopathiás kúpot. Fogzásra és nyugtalan éjjelekre is nagyon jó, és mégsem kemikália. A panadol, nurofen és catalflam is az agyban hat valamilyen formában. Nem szivesen adom csak ha nagyon muszáj, pl.láz.

Exdeus. Nem semmi hogy így együtt laktok. A jó öreg családmodell. Tök nagy élet lehet, mindig kéznél van valaki, mindig lehet kivel beszélgetni, mindig akad segitség. Akkor ti nem orditoztok otthon olyan olasz módra, mert egyből ketten osztanak igazságot, anyud meg az öcséd.Talán nekem is így kéne élnem, hogy megtanuljak alkalmazkodni: nincs tesóm ,anyuval ketten éltünk, sokat dolgozott, uraltam a garzont, stb.
Nálatok akkor fürdőszobabeosztás van? Tök lazák vagytok.
Egy csomó értéket tanul Peti. Hú de izgi lehetett a repülés, nem volt hányingered? Tök jó, hogy felvittek. Szép emlék lesz.

Gyerekek, alig vártam, hogy Beni közlekedhessen önállóan, de ma az agyamra ment, még a pisilést is félbe kellett szakitanom, mert rág, rángat minden zsinórt, 9 szer szedte ki a virágomat, már el sem rakom a poszivót. Az egész lakást át kéne rendezni,de nem tudjuk, fizikailag nincs hova dugni az ilyesmit, tetőtéri lakás, tele ferda fallal. Ma odaadtam neki Blani játékporszivóját, 1 percig érdekelte és csúcsot döntött 100-on utánam, hogy paskolhassa a porszivót. A frász kerülgetett hogy meg ne rázza, mert fogdosta. Vizes porszivónk van és imádja nézni, ahogy zubog benne a víz, kiabál neki és meg akarja fogni.
Elég hisztis mostnában, szeparációs sz., ha kikerülök a látóteréből ordit, de azt mondta a gyógytornász, ha folyton fölkapkodom és viszem magammal soha nem mászik majd utánam, mert rájön, hogy úgyis megcsinálom helyette. De olyan nehezem viselem az ordiását, nézem közben az órát és lefogom magam és hivom gyere gyere, ő meg csapkodja hason a kezeit lábait a földhöz és vörös fejjel ordit. Na melyikünk birja tovább? Fú de nehéz. Mit csináltatok ilyen helyzetben?

Katus, pont most kérdeztem mi van veled, és látom megvan az aredmény. Mondtam én hogy vashiány, nekem is ez volt. Okos a szervezet jelez, még jó hogy elmentél, most kiderült a gyulladás is. Remélem semmi komoly. Ha olvastad a Cenzúrázott egészség c könyvet, szedj most 3-4 ezer mg. C vitamint!! Szentgyörgyi Albert is ennyit szedett ha meg volt fázva, alapból meg ezret. A hiresztelésekkel ellentétben nem okoz vesekövet, viszont csodákat tesz a gyulladásokkal.
Ajánlom még az echinacea angustifolia 5 Ch homeopatiás bogyót, 1 hétig minden reggel 5 golyócska, 1 hét szünet. Immunrendszer erősitő, segit a szervezet öngyógyitó képességeinek beinditásában.
Ezt bármilyen gyulladásnál, bármilyen terápia mellett lehet szedni. Nekem ezek hatottak, csak javaslat.

Kimike, ügyik vagytok, lám lám ennyit számit a fellépés. Vagy két ajtós szekrény a férjed? Szóval mi volt más, most hogy mind ott voltatok? Képzeld a példádból okulva én is rákérdeztem és kiderült ahhoz hogy jövő augusztusban felvegyék, januárban be kell iratni!!!!Még nem is lesz munkáltatóim.


Klarka, nem semmi hogy jogásznak tanulsz, ott iszonyó sokat kell tanulni, nem lehet mellébeszélni a vizsgákon.
Most gombolt le rólunk a közjegyző 10 perces melóval 50 ezret. Mondtuk is a férjemmel, hogy Blaninak tuti lesz egy jogi diplomája.Csak kár hogy protekció vagy családfa nélkül esélye sem lesz a zsiros melókra. Meg különben is állatorvos akar lenni, ja meg balettáncos, meg festő.

Egyéni vállalkozó kontra állam téma, egyet értek veletek pofátlanság ami itt megy, sehogy se jó. Anno még a kilenced is jobb volt mint a mai adó és élet. Nem is haltak meg ennyien infarktusban, cukorbetegségben, stresszben, családfenntartásban stb…na de hagyjuk a társadalmi filozofálgatást, túl kell élni, ez a lényeg, a csemetéknek meg mindent, legelsőnek szeretet meg odafigyelést, értő figyelmet és miegymást adni. De az itt fórumozóknak ez a kisujjában van, nemdebár csajok?

Tündérpöcök, gyere, irj, várunk. Nem segithetnénk kikecmeregni? Egy csomó fölös felnőtt energiánk van, profi házassági tanácsadók vagyunk, már az adóval és társadalompolitilai kérdésekkel is foglalkozunk, van jogászunk, feleség, anya tapasztalatunk, jobb ez a topic mint egy pszichológus, házassági tanácsadó, munkahelyi tanácsadó együttvéve. De legalább bezséld ki magadból akár egy fának is, csak ne nyomjon.
Ha abból amiben nyakig ülsz, mindaneki csak egyet lapátolna le rólad, máris hamarabb kapnál levegőt.
Nekem is tök sokat segitett hogy kiirtam magamból, arról nem is beszélve, hogy a válaszokat, utólagos engedelmetekkel név nélkül átküldtem emilen azuramnak, így rögtön másképp látta a helyzetet. Ma már beszélünk, bár még mindig nem az igazi, de elindultunk az úton. A szerdai Nők lapja melléklet tesztjét ajánlom figyelmetekbe, tök jó és tanulságos.

Juca, nem semmi a kórházi zanzásitott beszámolód. Lényeg hogy túl vagy rajta és most már csak előre!!!Kispasi már fent kukucskál.

Prenata, csúcs a kép. Ha csaj lenne, már kis copfot köthetnál neki fent, nem semmi hogy ilyen hosszú a haja.

Gab, el vagyok ájulva Mesitől, látszik, hogy nagy szinész is a csaj, szinte pózol, oltári.


Mézgombi, na tessék még 2 jogász, szuper. Szerintem akkor gyorsan találsz
Pesten állást, drukkolok.
Na ezek szerint ügyvéd és ügyvéd között is van különbség. A mi közjegyzőnk ifj. valaki volt, tehát apuka 40 év alatt már kitaposta az útját, neki nyilván még állásinterjúkra sem kell járnia.
Egyébként egyetértek a karrierista szülő filozofálásoddal, de itt olyan programról volt szó aminek az időpontját kiscsoportban elmondták, azt is mennyire fontos hogy mindenki ott legyen. Azért 3 év alatt arra az egy napra csak lehetett volna szabit kivenni, nem? Konkrétan tudom a 28 ból sokról, hogy el tudott volna menni a tábortűzre, nem rúgták volna ki, stb. ezért bántott a dolog és sajnáltam a gyerekeiket.
A többiről osztom a véleményed.
A nem Nike cipőre hajtunk téma szerintem mindnyájunknál így van, egyik hónapról a másikra élünk, keressük az olcsó pelenkát…. sakkozok az oviebédbefizetéssel, válogatom a számlákat, mi várhat még, stb.
Azért azt nem gondoltam volna, hogy ez pl a hozzátok hasonló kaliberű diplomásoknál is így van. Azt tudtam, higy az én bölcsész és az uram tanárijával nem jutunk anyagilag sokra, de nem is ez a cél.
Ennyit erről az országról, meg arról hogy kevés gyerek születik.
Az meg hogy kirúgott a főnököd vérlázitó, a férjed meg tök jó fej, hogy mindezek ellenére ott dolgozik, gondolom nem keveset nyelt. Na de majd amikor ünnepélyesen megnyitjátok a saját irodát!!!
Após ügyben valaki itt irt nekem egy nagyon frappánsat amit azóta is emlegetek: család ellen nincs orvosság.

Még annyit akarok mindenképpen irni, hogy ha 4 évet kell járniuk a csemetéknek oviban, inkább maradjon tovább bölcsiben. Most látom a Blani társain, milyen rossz hogy még egyszer járják a nagycsoportot. Elballagtak, de mégsem. Új óvó néniket kapnak, új társakat. Nekem szerencsém volt mert amikor be akartam iratni oviba, mondta az igazgatónő, hogy hagyjam még egy évet bölcsiben, sokkal jobban jár, mert az sem jó ha a kiscsoportot, az sem ha a nagyot járja 2 x.
Ha előre lehet gondolkodni, akkor inkább 4 évesen menjen kicsibe, 5 középső, 6 nagy, 7 suli. Akkor nem is gondolkodtam ezen, csak megtettem, amit mondott. És az is bejött, hogy a bölcsiben 3 éves csoport volt, és a gondozónénik olyan jó fejek voltak, hogy óvodai programot csináltak nekik önszorgalomból, igy egy mini kis csoport volt a bölcsiben.
Mindezt csak azért irom, mert most sirnak a többiek az oviban,hogy ők miért maradnak az oviban és mi lesz a kedves óvó nénikkel. Szóval ha majd tudtok választani, ime egy tapasztalati javaslat. Pesze ha május 31ig tölti a 6-ot akkor nem tudom mi van, azt hiszem akkor is lehet választani, a szülőnek joga van csak 7 évesen suliba adni.
Képzeljétek van egy kislány, akit azért ad be 6 évesen isibe az anyukája-az óvónők javaslata ellenére- mert azt mondta tök ciki lesz, hogy már nagy melle lesz negyedikben és 19 évesen érettségizik. Mit szóltok? Nem az lenne a fontos, hogy iskolaérett legyen és szeressen tanulni. 6 évesen ha nem érett, nem szereti majd, lemarad, ki a fenét érdekli majd a testi érettsége negyedikben, ha addigra úgy megutálja a tanulást hogy csak na.

Na bölcsi, ovi, isi témáról majd még irok, sok mindent látok most, hallok tök jó ötleteket, amiket érdemes továbbadni.

Most rohanok, mert ordit a kis tökösöm, most ébredt és tör a foga, hallom a visitásán. Dentinox gél bevált valakinek?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok! :-)

Ex: nekünk a hagyatéki tárgyaláson a közjegyzőnek majdnem 80 ezret kellett fizeni. Ez nem tudom mitől függ, de tiszta lehúzás.

Benianya: jó, hogy ezt említetted, én már rég elhatároztam, hogy nem adom 6 évesen isibe, de állítólag ehhez is erőteljes fellépés szükségeltetik. Mert az oviban nem fogják marasztalni, annyi a gyerek, hogy örülnek, ha kirepülnek. Na és a bölcsi. El nem tudom képzelni, hogy 3 éves kor után megengedjék, hogy még 1 évet maradjon. És az ovi sem hiszem, hogy partner lenne, simán benyomnák középsőbe szerintem. El nem tudod képzelni itt mennyi gyerek van, és milyen kevés ovi, de főleg bölcsi.
A férjem nem kétajtós szekrény, csak jó a beszélőkéje. :lol: + igazunk is volt.

Katus, dettó ugyanez történt velem. Eredmény epekő és vesekő+vesemedence tágulat. Frankó, nemde? :?
Vendég
 


Kimi!

Soha ne mondd, hogy soha. Lehet még, hogy Milán annyira fejlett lesz, hogy te küldöd 6 évesen suliba, és lehet, hogy nem. A keresztfiam rabló römiben csalt, tehát 100-as számkörben magabiztosan számolt. Olvasni nem tudott. Az oviban azt mondták, hogy maradjon má', az anyja, apja, meg, hogy menjen iskolába (van két idősebb tesója összehasonlítási alapként), a szülőknek lett igaza, lazán viszi a sulit, és nem csak unatkozik, meg rendetlenkedik az oviban, mert egy ideje már csak azt csinálta. Így a verekedési energiáit másra hasznosítja. Mondjuk most már 3-os. A két idősebb 7 évesen ment suliba, nekik kellett is, hogy érjenek. Szóval ezt előre nem lehet tudni, majd akkor eldől, hogy mi lesz, és biztosan jól fogtok dönteni.

És abban is van valami, hogy 19 évesen érettségizik, meg ha kéttannyelvűs, akkor, majdnem 20. Én is ezt csináltam, nem olyan szuper az egyetemet egy két évvel fiatalabb gárdával kezdeni, meg ugye két évvel később kerültem ki az "életbe". Persze, az iskolaérettség a döntő, de sokszor rámondják, hogy nem érett, meg játsszon még egy évet...

tjuca
 
 


Benianyu!
Köszi a javaslatokat. egyébként én is a vasra gondoltam de most ez a kisebbik baj a nagyobbik a vacak vérsüllyedés.

Kimike!
Kifejtenéd egy kicsit bővebben hogy hogyan jutottál el az eredményig? Fájt valamid? Voltak tüneteid vagy egyszerűen csak megállapították, hogy mi bajod van?

Kép

Kép
katus73
 
 


Ja bocsi, szóval Panna sima gesztenye tortát kapott és volt egy fekete erdő torta ( mindkettőt én sütöttem)

Kép

Kép
katus73
 
 


Móni!

Először is gratula Palinak és neked a bölcsbien elért sikerhez!
Ez a kő-dolog viszont elég gáz - kell műteni? vagy mit lehet vele kezdeni? és a vesemedence-tágulattal? :shock:

Juca!
Eperke csinossss! :lol:
Váci kórházi beszámolód brutális :-(
Remélem, hamar túljuttok a dolgon. Jobbulást!

Katus!
Remélem, nem lesz komoly az a feltételezett gyulladás. Jobbulást!

Méz!
Hosszabb távon biztosan szerencsés volt a pályaválasztásod, némi gyakorlat és előzetes szívás után minden ügyvéd jól meg szokott élni kis hazánkban. Mi tegnap este voltunk egy ügyvédnőnél, mert sikerült eladni a lakást, amiben anyukám lakik, így most már biztosan tudjuk, hogy időben rendelkezésre fog állni a pénz az építkezés befejezéséhez, aminek rettentően örülünk. De ez az ügyvédnő kb. anyámkorú volt, gyönyörű házikóval és autókkal a ház előtt, ezt a szerződést meg mégse volt képes normálisan összehozni. Nyilván más a szakterülete, de úgy általában is a szellemi képességei kapcsán súlyos kételyeink merültek fel. Te meg még okos is vagy, mi lesz így belőled előbb-utóbb! :lol:


Ma nagyon nehéz napunk volt, tegnap rettentő későn értünk haza az ügyvédnő "ügyessége" és lakásának tőlünk való távolsága miatt, így Misi halálfáradt volt, aztán beájult, de éjjel is nyugtalanul aludt, reggel korán ébredt. Ez azt jelentette, hogy a szokásosnál 1,5 órával kevesebbet aludt éjjel, és azt se túl jól. Hamar jelezte, hogy ő menne aludni, így a délelőtti alvást túl korán kezdte, viszont 3/4 óra után fel is ébredt :-( aztán próbálkoztam a megnyugtatásával, egész sikeresen, viszonylag hamar elment délutáni alvásra, amiből meg egy telefon idő előtt felriasztotta :twisted: Na azóta megy a kínlódás, nyugtalan, fáradt, még egyet aludni nem akart, egyre nyűgösebb volt, a fürdés és a vacsi sem tudta feldobni, semmi se volt jó. Most betettem az ágyába, mert már halál álmos és tudom, hogy 6 órája fent van, de persze most meg még nem tud elaludni...
Emellett 3 pólomat kente össze kajával, én 2 pólót izzadtam át, hála az időjárásnak. Leöntöttem magam (a nadrágom), nem tudtam életet lehelni a slagunkba, majd gyomlálás közben meztelen csigába nyúltam...
Lányok, le vagyok amortizálva :lol:

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Katus, a helyzet a következő. Szülés után fél évvel is nagyon hullott a hajam és fáradékony voltam. Taliztam a háziorvossal, aki megállapította, hogy elég sápadt is vagyok. Kell egy vérkép, mert biztos vashiányom van. Vérkép eltérést mutatott ugyanúgy, mint neked, vérsüllyedés magas. Kb. ugyanilyen érték, mint a tiéd, de pontosan már nem emlékszem. Elküldött fogászatra, nőgyógyihoz és hasi ultrahangra. Nos, a hasi ultrahang mutatta az epekövet, illetve köveket, ugyanis több is van. + a vesével kapcsolatos problémát. Ezután urológián és sebészeti szakrendeléseken kellett megjelennem, ahol abban maradtunk, hogy ha panaszom lesz, pl. epegörcs, akkor azonnal megyek, ha nem, akkor fél év múlva kontroll. Mivel nincs panaszom, műtétet egyik szakorvos sem javasolt, szerencsére. Még nem voltam a kontrollon, nyaralás után megyek. A hajhullás időközben megszűnt, vasat pedig szedtem én is, lehet, hogy nekem is vashiányom volt. Igaz, ez sosem derült ki, mert a háziorvos hiába írta rá a papírra, hogy vasat is nézzenek, a labor ezt figyelmen kívül hagyta. Na majd legközebb. Röviden ennyi.

Juca, persze, ha a gyerek érett, az más. De ha nem, akkor érettségizik 19 évesen és kész. Mondjuk a keresztfiad esete nem biztos, hogy tipikus. De ügyi a srác nagyon. Ezt nem tartom nagy tragédiának, de azt igen, hogy bukdácsoljon a suliban, mert nem érti a tananyagot. Ja, neked akartam még írni az angollal kapcsolatban. A barátnőm kisfiát az apja angol szavakra tanítja. 2 és fél éves. Mivel a böliben hajó a jele, megtanulta angolul, hogy boat. Majd séta közben a kisfiú a Duna parton, valamelyik kikötőben hajókat látott, és mondta az anyjának, hogy "anyukám, nézd, bótok". Engem ez megint abban erősített meg, hogy először tanuljon meg magyarul a gyerek, tanulja meg a nyelvtant, utána ráér még az idegen nyelvvel. Persze az más, ha indigó. :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Katus, sajnálom, hogy ilyen lett az eredményed, remélem, nincs komolyabb baj!

Reni, nekem is szembe jöhetne egy ilyen melóhely. :o

Bénianyu, mi az, hogy nincs ordibálás, dehogynem. Lájtosan… Fürdőszoba beosztás nincs, de nélküle is jól elboldogulunk, ellenben a WC-re nem ártana kifüggeszteni valami listát. :D
De volt a repülésnél hányingerem, le is írtam, hogy csak a „sima” repülés izzasztott meg.
Nekem szerencsém van, mert Peti csak az utóbbi hónapban kezdte az utánam való ordítást, de azt is csak és kizárólag itthon, és mivel már jár, így szabadon jön utánam, ha kikerülök a látóteréből.
Képzeld, nekem egy anyuka mondta tegnap, hogy náluk a középsőt járják kétszer a babák. Én pl. alapból később kezdtem óviba járni, bölcsis nem voltam, a tesóm kétszer járta vmelyik csoportot, de akkor még más volt a rendszer.
Hm, az iskolához mostanság nem kell javaslat, hogy járhat-e a gyerek vagy sem?

Kimike, gondolom, az örökölt tárgyak számától is függ, nálunk csak a lakás fele maradt apukám után.

Na megyek, odaadom a törpének a maradék vacsiját, hál’ Istennek van étvágya rendesen.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Benianyu: én már elvégeztem a jogit, most szakjogászképzésre járok, gyorsan megcsináltam, amíg lehetett ingyen..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Na megint jöttem.
Szóval suli ügy. az úgy van, vagy úgy szokták, vagy nem tudom honnan mi módon, de ez az j módi, hogy 5 évesen egy fejlesztő pedagógussal fel kell méretni a gyereket.( ez nem kötelező, csak javasolták, nálunk 2500 ft volt).2,5 óráig tszteli a gyereket, nem tudom mit csinlnak, mert nem lehettem ott, de Blani nagyon élvezte, volt a csajnak tornaterme, teljes felszereléssel, nézett egyensúlyt meg mozgást is, bezsélgettek, rajzolni kellett, énekelni, pl. mutatott egy lapot tele irva betűkkel és be kellett karikázni az á-kat szinessel. Nem akarlak félrevezetni benneteket kiemelt feladatokkal, mert csak ezt láttam, de teljes összetett felmérés volt. Nekem szerencsém volt(lehet h nem szerencse hanem a figyelmes nevelés meg gének esetleg) szóval Blanka teszteje hibátlan lett. Egy - jele sem volt, csupa + minden feladatnál. aszonta a szagember h tulképpen iskolaérett a gyerek, olyan összettt mondatokban beszél, kérdez amilyennel a 2. tanitványa sem.( a törvény szerint mivel novemberi csak majd 7 évesen mehet)Bátor,kérdez, magabiztos,de nem is ez a lnyeg, hanem hogy nem dislexiás, disgráfiás. Merhogy az egésznek az a lényege, hogy már 5 évesen ki lehet ezt szűrni, és 1 év alatt megszüntethető, tehát 6 éves korára tiszta lappal indul a suliban. Mint mondta nagy traumát okoz a gyereknek ha elsőben derül ki a dis-esség, mert akkor már lemarad, nem érzi jól magát, stb. A láényeg, hogy nagycsoportban célzott feladatokkal teljesen megszüntethető, mert nagyon plasztikus az agyuk stb. Nem értek hozzá, csak irom amit mondtak. Néhányan elmentünk erre a felmérésre, voltak akik jártak is, és mára rendbe jöttek.
Voltak azonban, akik csak most kaptak észbe, elmentek és sajna az egész nyara rámegy a gyereknek arra, amit elcsöpögtetve egy év alatt gyakorolt volna, de mivel már kell mennie suliba, most kapkodnak a szülők. Pedig az óvónők kitették az elérhetőséet. sőt nagycsoportban kötelezőe van ovis felmérés is, logopédus meg minen, de nyilván önkormányzatilag kevesebb a fejlezstési lehetőség, és az a heti 1 logopédia nem ér annyit mint heti 2-3. Na, szóval az iskolaérettségi vizsgákat számit, meg tv. szerint a születés, de 5 évesen érdemes fejlesztő pedagógussal felméretni, mert nagyon jók a felzárkóztatási lehetőségek, arról nem is beszélve, hogy még játéknak fogja fel, nem úgy akinek az egész nyara nyösztetéssel telik.
Nálunk nem lesz kérdés Beni sem, mert aug végi, tehát nem tölti a 6-ot május 31.ig, igy ő még idősebb korában már betöltött 7 évesen megy suliba. Hacsak nem javasolják annyira majd az oviban, hogy kezdje el 6 évesen. Ez személyiségfüggő is, sokan 6 évesen még nem képesek 45 percet ülni, 4-5-6 hónap múlva meg már igen. Ebben a korban hónapok is számitanak még, szongyák. Még nem tudom mjad mi lesz, de most azt látom, hogy a 26 fősosztályban nincs 6 éves, mindenki 7et tölti ősszel, télen.Lehet, hgy a éegtöbb szülő a 7 évet favorizálja inkább, vagy csak sok volt a szalajtós.
Nem értek hozzá, nekem csak az a fontos, hogy érezze jól magát a suliban, szeressen tanulni, legyen buli a közösség, legyen szuper a tannéni. Legfiatalabbként magabiztosság nélkül egyre csak össze menne, nem érezné annyira sikeresnek magát szerintem. A mi választott sulinkban és tannéninkben az tetszik, hogy nem baj ha 3-as vagy, ha valamiben tehetséges vagy azt nyomják neked , abban ismernek el, abban biztosiatank sikereket,és a többiért nem csesztetnek. Egyénre szabottan megkeresik ki miben jó. Lesz bábtantárgy, néptánc, 2 óra levegőóra ebéd után szaladgálással, rajz vagyis már vizuális kultúra és környezet a neve, kommunikáció, matek, magyar angol, tesi, ének, technika meg nem tudom még mi.
Na majd még jövök ilyenekkel, mert csapatokban bezsélgetünk az ovi előtt ezekről most a szülőkkel, mindenki mond okosakat. gondoltam továbbadom.
a bölcsit nem tudom hogy maradhatott még, talán úgy hogy a szeptember kezdésnél még nem töltöttea 3-at, de mondom nálunk az egész csoport 3 volt. Ennek utána kéne nézni jogilag, lehet h azóta változott? Tény hogy nekünk és a töbieknek is bejött.azt hiszem ez itt mindenkit érint mert sokan nem töltik a 6 ot május 31 ig. Meg az ovik szokásrendszere is más, nálunk a nagycsoportot járják 2 szer, Pesten halottam hogy a kicsit. Szerintem érdemes már most megkérdezni.
Katus, hát remélem nem vesekő.Úgytudom pici gyuszi is okozhat magasabb süllyedést. Ha vmi nagy lenne, annak bizti lennének más tünetei is. pl fájdalom.

Kimike, akkor törés vár ád UH-val? Uhhh.az az itt bölcsi, ovi szempontjából Bp? Mert nincs a neved alatt város. Hát nem tudom ott mi van, sok helyen hallom h vegyes csoportok vannak. A barátnőm 4 évesen adta be kiscsoportba a fiát, addig otthon volt vele, meg a kistesóval. Békáson. Gondolom ez is ovifüggő, no meg jogszabály. Ennek utána kell nézni, de ha elsőbe járhat 10 éves nem az idén barnult csemete, akkor biztosan vannak alternativák az ovikban is, egy jó vezető ezt elmondja. Velem nagyon kedvesek és segitőkészek voltak, szakmailag indoloklták mi miért jó a gyereknek, de rám bizták a döntést.

Wkata kitartás, 5 póló nem a világ. Fel a fejjel. Mi 4 napozót fogyasztottunk ma a virágföldről nem is beszélve. Már majdnem a hajtépésnél tartottam. Aludd ki magad, holnapra édimanó lesz a kölyök. Na remélem az enyém is. Az ilyen saját szakmámban nem vagyok a toppon emberek nagy időrablók, de biztos lesz még jobb is. A mi köjegyzőnk úgy ledarálta, és már dobott is ki minket csak adjuk a lóvét, hogy csak na.

TJuca, az hogy 2 évvel később kerültél ki a életbe,lehet hogy 2 év plusz jelent majd neked az élethosszban, a mai stresszes életet nézve. Az csak jó nem?Nehéz ügy ez, megértem a Te érveidet is. Végül úgy is a gyerek dönti el, mi a jó neki.

Madár esélyeit számmisztikus elemzi. Minden hókuszpókusz most már. Gondolom már csak pszcicholgiai szempontból is jókat mondanak, fura lenne úgy bemenni a ringbe, hgy aszongya a hókuszpókusember, a 2. menetben kiütnek.

Gab, kérlek irj a hősökről, mi lesz velük?

benianya
ákosbenianya
 
 


Klarka!Mi az h szakjogász? család, munka vagy büntetőjogász? Te melyik leszel? Ügyi vagy h ingyen mentél. Ennyi járjon már állambácsitól.

Ja, el is felejtettem irni h megbüntetett az APEH, egy kolláganőm szivességből csinálta az adóbevallásom, és egy helyen rossz sorba irta a GYÁS-t, igy még járna vissza lóvé, egy másik helyen meg a 120 ezer életbizositást irta be, holott az csak az adóalap, tehát annak csak 20 % jár vissza. Jogosulatlan visszaigénylés, dá,dá, és bünti. Azért a tévedésért ami miatt még nekem járna, na azért nem jár bünti. Ja és a bünti a 120 fele vagyis 60 rugó.
Na irtam én egy olyan levelet az igazgatónak, hogy ma jött vissza a papir, hogy a revizor eltekintett a büntetés kiszabásától. HURRÁÁÁÁÁ!!!!!Persze leirtam, hogy mivel a pénzt még nem vettem föl, nem kárositottam a költségvetésüket, ugyan ne basztassanmak már. Hát nem tették. Lányok tök jó, úgy örültem. Mondjuk a mostanában fejem fölött gyülekező és nem oszló felhők ellenére próbálam annyi +++ energit küldeni, vizualizáltam a nőt ahogy elbirálja a kérelmemet stb. szóval éljen a hókuszpókusz. Csak jó volt ez a necces terhesség vmire, kezdek hinni az energi küldésben.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, nagyon szuper dolgokat írtál. Isten tartsa meg jó szokásodat, írjál még hasonlókat, érdekes. :)
UH, nem törnek, csak megnézik van-e változás, elváltozás, ennyi. De az epekő a gázosabb. :?
2 évvel később érte el a stressz, ez tetszik, ez optimista hozzáállás, igazad van. Minden felfogás kérdése. :wink: :roll:
Budapesten élünk. Jó éjt!
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?