Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági! AZta már 19 hetes vagy, de rohan az idő! Már biztosan szép kis pocid van. A letargiás hangulatom elmúlt és nagyon szívesen megkukkolnám a pocid, dde szerintem a többiek is. SZóval ha nem túl nagy kérés és ha úgy gondolod, közszemlére tehetnéd a pocid!
Ja esetleg ha Andi akkor tesztel amikor már nem leszel, szívesen dobunk egy sms-t, ha te meg adsz egy számot!
Hová utaztok???

Lányok! Jelenetm tegnap kipróbáltam a telcsim és bejelentkeztem a dokimhoz! Kedden reggel megyek!

Andi! Hőjelentést!!! Tudod most mindennap kell görbit dobni! Férjecskédnek jobbulást! Nézzük a jó oldalát a balesetnek, így otthon lehet veletek és talán pihenhettek is egy kicsit!
Ja mikor is akarsz tesztelni?

Zora! TŐled is kérjük a görbuszt!!!

Mo! Na remélem mégszebb lettél a fodrász után és az eső nem most el a frizkód!? :roll:
Hozzánk remélem ma jön a fodrász!

Panda! REmélem Te valahol pihizel és nem nagyon kell küzdened a rókakomával!

lnd! Te biztosan jókat lubickolsz a tengerbe! Már én is várom, hogy menjünk!

Éva! Hogy vagy? ELmúlt már a nekem
nem lehet 4. gyekem érzés??

Sheila! Neked mekkora már a pocid? Te is dobhatnál képet!

Ildi drága! Hogy vagy? HAnyadik napon tartasz?

Szép Napot mindenkinek!

Puszi
Vendég

Sziasztok, lányok!

Igen, optimista vagyok, hogy nekem is lesz babám - DE naponta szembesülök azzal a ténnyel, hogy a kolléganőm már az 5-ik hónapot tapossa. Ez, igy magában nem is lenne gond, de tudom, hogy úgy vállalta a babát, hogy a férjének kijelentette: szülés után egyáltalán nem akar gyermeket nevelni - ő csak kihordja, aztán a férje baja, hogy hogy intézi tovább. A másik pedig, ami elgondolkoztat, az az, hogy amig meg nem mondta, azért nem vettük észre, hogy terhes, mert naponta majdnem 1 csomag cigit elsziv, és melléje 2-3 bögre kávét iszik (a mai napig is igy van). Ha belegondolok, hogy hányan kűzdünk azért, hogy terhesek maradjunk, és utána mindenki azon izgul, hogy mi árt vagy nem árt a babának, ő meg fittyet hányva mindenre, az 5-ik hónapot tapossa (a dokinál is legelőször 12 hetesen volt) - na hát ilyenkor egy kicsit, hogyismondjam, nagyon ki tudok lenni. De azért megpróbálok jó pofát vágni, és nyugodtan várni a sorsom.

Sajnálom, hogy most ilyen off voltam, de ki akartam irni magamból. Remélem nem haragusztok meg érte.

Andi, légyszi tesztelj egyet!!!! Habár én biztos vagyok, hogy babás vagy :wink:
Sajnálom, ami a férjeddel történt.

Mo, :( - azt hittem most legalább összejön egy kis pé.... azért örülök, hogy a dokin gondolkodsz :)
Remélem csuda szép lettél a fodrásznál :wink:
Képzeld, ma felpróbáltam a kedvenc ruhám, amelyiket a múltkor nem tudtam magamrarángatni, és mos már majdnem jó - még 1-2 kilót leadok, és még jól is fog állni :) - most az a célom, hogy a szabadságon ne érezzem bálnának magam.

Krisz, szuper a telefonod :) - a dokit el tudtad érni? Mikorra vagy beprogramálva?

Na, megyek egy kicsit dolgozni :roll:

puszi mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74

Krisz, a hozzaszólásodnál miért ir 21 óra 46 percet? Már máskor is láttam, hogy ilyen órát irt....

Szuper, hogy kedden tudsz menni a dokihoz :)

Én a 8-ik napon vagyok....

KépKépKép
ildiko74

Most már jól irja az órát :)

KépKépKép
ildiko74

Nem tudom miért szarakoik néha az óra!? Pedig be van állíttva!
Vendég

Sziasztok csajok

Most csak gyorsan bekukkantok majd később még visszaolvasok és irok mindenkinek.

Na szóval ma reggel csináltam tesztet ami negatív lett de a hőm megy felfele. arra is gondoltam már, hogy a 22 napon az a hőesés volt az igazi PÉ és akkor még a hétvége előttem áll. Úgy döntöttem ha nem jön meg akkor hétfőn tesztelek megint.

Itt a görbém:

Kép

MEnsinek jele nincs ugyhogy még nem tudom mi van, szerintem megint szorakozik velem a természet.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79

Andi! Szerintem is a 22. napon lehetett a pé, mert 17dpo nem nagyon szokott lenni!
MEnnek ezerrel a drukkok!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Sziasztok!

Krisz!

Köszi a linket, nagyon csini a telcsi!!! :)
örülök, hogy bejelentkeztél a dokihoz, nagyon várom a keddet, kíváncsi vagyok, mit mond :)

pociképet dobok majd, sőt a gyerekekről is, jövő héttől itthon lesz Patrik, akkor végre majd módomban lesz megkérni, hogy segítsen képeket kicsinyíteni :lol:

egyébként tök jó "univerzális" pocim van, ha akarom látszik, ha akarom nem :lol:
mivel már hatodik(!) terhesség, természetesen szépen gömbölyödik már, viszont hála az erős hasizmomnak még tudom tartani ha kell, pl. kint az utcán a szomszédokkal beszélgetve :lol: persze ehhez megfelelő felső (nem túl szűk, nem túl bő) szükséges.
Már egyre többen tudják (pl. ovi), de a közvetlen környezetemet még nem akarom beavatni, jó lenne ha kihúznám legalább a következő (tarkóredős) UH-ig.
viszont ha észreveszik (szerintem hamarosan) akkor nem fogom tagadni... egyelőre élvezem az inkognitót :)

Ági!

köszi, akkor ezt megbeszéltük, így fogok cselekedni :) ...csak ne lennék ennyire besz...va tőle :roll:
olyan jó látni, hogy már majdnem félidős vagy :)

Andi!

annyira izgulok Érted...várom a tesztet, nagyon szép a hőd :) :) :)
párodat sajnálom :( , de az jó, hogy most otthon van Veletek.

Mo!

Látod, ezt a Mo-t IMÁDOM!!! :) :) :)
remélem gyönyörű lettél, és nem ázott meg a szép frizurád :)
ne is hagyd békén a dokit, az a dolga, hogy segítsen!!!

gondolataiddal egyetértek, nekem az ex-em mellett volt elég zörnyű életem, aztán megtaláltam a Párom, kicsit próbáratett minket a Sors együtt is (anyagilag ), de végül lett szép házunk, és Melissa. :)
mivel eddig könnyen jöttek a gyerekeim is, úgy látszik ideje volt, hogy leckét kapjak ebből is...remélem jól elsajátítottam a leckét és tovább léphetek... :)

csak így tovább, ilyen pozitívan, lazíts, nagyon Rád fér, a jutalmad nem marad el, meglátod!!! :)

Ildi!

kolléganőd :twisted: :twisted: :twisted:
normális egyáltalán??? szegény férje...és főleg az a szegény, ártatlan kis Élet, akivel már most mostohán bánik... :(

nem tudom, milyen megfontolásból "engedik", hogy az ilyeneknek ilyen simán összejöjjön, aki meg úgy vágyik rá, és fantasztikus Anya lenne, várhat a sorára... :roll:

de eljön a Te időd is hamarosan, ahogy Te is érzed már... :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Akkor még hétfőig izgulhatunk

Andi

Kép

Kép
h.andrea79

Krisz
Nincs még pocakos képem de gondolom majd a nyaralás alatt biztos lesz, egyébként Olaszba megyünk. Már nagyon várom, olyan nehezen viselem a meleget de ha nem vagyok terhes akkor is. Az a szar, hogy mi 4 éve lakunk még csak itt és a fák még igazán nem vetnek árnyékot és rohadt meleg van az egész kertbe.

Ildikó
Hát sajnos vannak ilyenek, hogy abszolút nem tesznek semmit a gyerek érdekében, legalább azt a rohadt cigarettát letehette volna. Különben még az is lehet, hogy a szülés után azért megváltozik valamennyire.

Andi
Szerintem biztos, hogy a 22.-i a jó pé. Nagyon magas már a hőd a végén már lázas leszel. Szerintem várjál még 3-4 napot az újabb tesztel. Én a 14dpo csináltam reggel és nagyon halvány volt a második csík, alig lehetett látni.

Sheila
Nekem sincsen még különben akkora hasam. Ha felveszek egy bővebb polót akkor azért letudom még tagadni. Van aki már a 12. héten észrevette és rákérdezett és volt olyan akinek mondtam és rácsodálkozott, hogy tényleg.

Ági

Kép
[/url]
ági2

Sziasztok Lányok!

Andi!
Tuti, hogy később volt a tüszőrepedésed! Ráérsz hétfőig a teszttel, de tuti, hogy pozitív lesz!
Olyan izgalmas!!!!!

Ildikó!
Én azt hittem ilyen kismamák már nincsenek! :cry: Ma már olyan szinten van a felvilágosítás, hogy többet is tudunk, mint kellene! Nem beszélve arról, hogy hiszek abban, hogy az ember emlékszik a pocakban töltött időre egész életében! Hogyan lehet úgy indulni, hogy a mamám nem akar engem?!
Bálnának pedig sose érezd magad! Én már rájöttem, hogy hacsak nem extrém kövér valaki, idegenek észre sem veszik a túlsúlyt. Én is okoztam magamnak egy-két kellemetlen nyaralást azzal, hogy nem megyek strandra, mert kövér vagyok... A kutyát nem érdekli. Én meg juszt is jól érzem magam!
Szerdán osztálytalálkozóra megyek! 20 éve nem láttam a többséget. Extra csinos akarok lenni! Magamhoz képest!

Ági!
Nem sokat hízhattál, ha még nem vette észre mindenki a pocakot!
Persze ez is alkatfüggő. Én nagyon nagy vagyok, rajtam soká látszik meg! Ha átnézel a másik topikba Titinek akkora hasa van, hogy simán el tudná hitetni, hogy heteken belül szül! Én a 14 hét körül találkoztam vele, de már akkor is hihetetlen volt!

Sheila!
Érezhetően jobb a hangulatod!
Szörnyen hiányzik a vonalzód!

Krisztinka!
Nagyon okos dolog, hogy ilyen hamar bejelentkeztél az orvoshoz!
Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre!

Én most nagyon nekiindultam és kivizsgáltatom a pajzsmirigyem. Ha a Hsg negatív, akkor már csak az lehet az oka! Van egy pajzsmirigy cystám és anyukámnak is alulműködik a pajzsmirigye.
Később még jövök!

Éva

Kép
balimama

Éva!

visszatettem :) CSAK A TE KEDVEDÉRT :) :) :)
remélem, nem múlik rajta semmi, olyan babonás lettem, hogy nem ismerek magamra :roll:

Érezd jól Magad az osztálytalálkozón, biztosan Te leszel a legcsinosabb :)
én is kíváncsi leszek a Hsg eredményedre, a pajzsmirigy probléma gyakran okozza a nehezebb teherbeesést...ha beállítják Nálad, hipp-hopp összejön majd a negyedik babuci :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok! sajna új hónap jön nekem is. És éljen az új őrület, a homeopátia! Voltam a dokimnál és áldását adta az új szerekre. Nyáron ezekkel élek. Íme a hőm: Kép

Zora
Kép
zora7

Hajrá Andi, ugye nem hagysz minket cserben? Én is a későbbi pé-re szavazok és a babára.

Zora
Kép
zora7

Zora!

Pedig úgy reménykedtem...de a homeopátia biztos segít

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila! Jó lenne, ha írnál Eszternek, kéne szerintem neki valami homeopátiás szer, hogy biztonságban érezze a babáját. Te mit kaptál a beágyazódás segítésére?

Zora
Kép
zora7

Sziasztok!
Bocsi a betolakodásért, csak a régi ismerősök kedvéért jöttem beköszönni. :D:D:D:D
Puszi mindenkinek, aki drukkol. :)

meri

Zora Drága! :)

Csak nem Eszterünkről (Anubias ) van szó???
hol találom meg Őt, melyik topicban?

én kalium-carbonicum-ot és euspongia officinal-t szedtem, ill. még szedem, de ritkábban (most vagyok leszokás alatt :lol: )

a 6 .héten kellett kezdenem, és addig szedni mindennap, mikor az előző babák elmentek...
és persze az Utro, ami nagy biztonságérzetet ad :)

Veled mizújs?? megjött rendesen?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Meri!

Persze hogy drukkolunk!!! :) :) :)

Te hogy vagy?? fáradtság, rosszullét?? :)

én már kezdem unni, hogy szinte hasznavehetetlen vagyok, állandóan lustálkodnék :roll:

és persze a melegért sem rajongok túlzottan :evil:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Éva
Most tartok + 4kg-nál. Jó azért ruha nélkül vagy szűk polóban látszik. Különben nem aggódok mert most 1/4 kg az annyira nagyon kevés és 20cm összegömbölyödve elég kis helyen elfér. Lehet, hogy a Titinek már sokkal nagyobb a hasa de az ilyenkor nem mind a gyerek. Különben azt mondhatom, hogy szerencsés alkat vagyok mert a Petránál pl. 10kg híztam és 18 kg-val lettem kevesebb úgy hogy nem csináltam érte semmit csak szoptattam.
Tudod már a hsg időpontját?

Sheila
Én is csak sokkal később mertem feltenni a vonalzót és a szüleimnek is csak a 12. hét után mondtam el.

Zora
Nagyon sajnálom

:( A clostyt meddig szedheted folyamatosan?

Ági

Kép
[/url]
ági2

Ági! Nem tudom meddig szedhettem volna folyamatosan, két hónapig szedtem, az első hónapban progipótlással, a másodikban anélkül. Mindkettőben csak napi 1 szemet az 5-9.napig, mert tutui kis peteérést csinált, viszont kiszáradtam tőle. Sajnos azonban sem babás nem lettem, sem a progimon nem javított, ugyanúgy barnázok napokkal a mensi előtt, mint eddig, pedig a Bromot is szedtem folyamatosan. Most emelni kellett volna az adagot és ösztrogént is szedni, de ezt most nem akartam. Az orvosom is egyetértett veel, hogy a nyáron átállok a homeopátiára, hátha használ, aztán, ha nem jöhet a closti megint. Azt a végére tartogatom. Örülök, hogy szépen fejlődik a babád!

Zora
Kép
zora7

Sziasztok!

Zora! Látom megjött! :cry: Nem tudok egyebet csak azt, hogy sajnálom!
Remélem, hogy egy új szakasza jön el az életünknek most a nyáron, hiszen Te beveted a homeot, Éva hsg-zik, Ildi a Leos cuccot szedi, Mo meg én orvoshoz megyünk és Ezer drukk Andinak, hogy neki most végre sikerült! Szóval hajrá Lányok!
Szóval nagyon drukkolok magunknak! :lol: :lol: :lol:

ANdi! Hőjelentést!!!!

Most nem írok mindenkinek, mert várom a fodrászt tegnap óta, remélem ideér!!! :roll:

Puszi!
Vendég

Zora
És szerinted ez most jó döntés? (mondjuk ez csak a végén derül ki, hogy mi használ) Nekem tiszta eres a lábam és arra elkezdtem szedni de igazából semmi javulást nem veszek észre. Mikor a gyerekek megfáznak akkor a Petrának szokott használni a bogyó, az Olivérnek meg semmit. MOst pontosan ezt mire fogod szedni? Különben tudod, hogy nekem a Petra a harmadik gyógyszeres hónapba jött össze.

Ági

Kép
[/url]
ági2

Sziasztok, lányok!

Meri, GRATULÁLOK! :D :D - már vártam, hogy szólj :)

Zora, sajnálom, hogy megint eltolódott 1 hónappal. Az a legrosszabb az egészben, hogy bármilyen hitvány görbénk van, egy halvány remény úgy is mindig ott van bennünk, hogy hátha. Reméljük a homeopátia használni fog.
Köszönöm az ajánlatod, ha eldöntöttem, akkor szólok :)

Sheila, nagyon tetszik a vonalzód :wink:

Krisz, Mo :) - mindenki szépül? :D :D

Ági, örülök, hogy gyakrabban látlak köztünk :)

Panda, te nem szoktál ilyen hosszú időre eltűnni - hol vagy?

Andi, továbbra is mennek a drukkok!

Éva, én láttam képet rólad, és aki azt mondaná, hogy kövér vagy, annak nagyon nagy bajok vannak a szemével :roll: :D :D - amúgy erről az a véleményem, hogy nagyon sokat számit az, hogy az ember hogy látja saját magát, vagyis mennyire van megelégedve magával. Ismerek olyan duci nőt, akinek azért, mert meg van elégedve azzal, ahogy kinéz, nagyon nagy vonzereje van.
Én nem vagyok megelégedve magammal, és ezért akarok még néhány kilót fogyni :lol: :lol:

Mo, veled mi a helyzet? Valami hir a piriről?

Lyna, ha olvasol, légyszi jelentkezz!!!! Még tartozol egy beszámolóval!!!!!

puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok lányok! Ildi, tegyél már fel egy vonalzót, mert annyira rossz, hogy nem tudom soha, hol tartasz!
Ági! Nem tudom, jól döntöttem-e. De ha a 3. ciklust is megcsinálom a clostival, akkor kudarc lett volna, hogy nem sikerült és úgy éreztem volna, hogy a szervezetemet is végsőkig kizsaroltam. Azért adok egy kis időt a lágyabb megoldásoknak és ha nem sikerül, ősszel jöhet megint a closti emelt adagban. Úgy érzem ez most helyes döntés, de ki tudja...
Mo! Vége a sulinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ha-ha, nagyon eltűntél! Ja persze, még a bizonyítványok!
Panduska! Kezdek aggódni miattad! Minden oké?
Sheila! Kérünk pocakfotót az univerzális hasadról!
Andi!? :( :?: :D :?:

Zora
Kép
zora7

Krisz! Én is a Leos cuccot szedem! Mától! Te mikor doki? Hólyaghurutod meggyógyult?

Zora
Kép
zora7

Panda csak szombat vagy vasárnap este lesz!

Most hogy megjött szedem az antibiotikumot, de igen elmúlt már a portól is amit akkor megittam!

Kedden reggel 7,75 dokiiiiiiiiiiiiiű! Nagyon várom már!

Ja képzeljétek ma itt volt a fodrászunk és talált hátul néhány ősz hajszálat, totál kész vagyok tőle! :twisted: Hiába öregszem!

Szép estét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Sheila!

Ezek milyen készítmények? Előre elkészített szerek,amiket gyógyszertárban lehet beszerezni? Hogyan kell szedni és ki javasolta neked?Bocsi a sok kérdésért! :oops: Nagyon örülök,hogy jól vagy. :D

Zora!

Köszönöm,hogy kértél nekem infót Sheilától. :D

Puszi

Eszter
anubias

Eszter!

Igen, készen ( fiolában ) kapható gyógyszertárban 9CH hígitásban.
Nekem a homeopátiás doktornő javasolta őket, akinél voltam. (Győr).

a 6.hét betöltésétől kellett szednem mindennap, én úgy csináltam, hogy a calcium carbonicumból reggel éhgyomorra szedtem 5 golyót
(utána fél óráig nem ettem, nem ittam )

az euspongia officionalisból pedig az esti fogmosás után, fél órát kivárva, szintén 5 golyót.

addig kellett naponta szednem, míg elértem azt a kritikus időt, mikor az előző vetélések voltak (9-10.hét)
ezen a héten minden másnap szedtem, jövő héten heti 2x, utána 1x, és kész.

Nagyon drukkolok, vigyázz Magatokra!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ági,
Nincs baj (kop kop kop) de mivel ez azért egy különleges terhesség hiszen sokat kellett rá várni nem is spontán ezért gyakrabban nézik a dokik ilyenkor hogy minden okés-e.

Zora,
Aranyos vagy :D minden okés csak a nővéremnél voltam eddig. örülök hogy nem tüntél el :wink:

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Mo,
Szerintem teljesen természetes hogy néha kiborítja az embert egy két babás ismerős. Nem azért mert rossz a az ember vagy gonosz de nem jó érzés szembesülni azzal hogy neki igen nekem nem. Valamikor könnyebb egy ilyen helyzet valamikor meg nehezebb. Szóval az a lényeg hogy az érzéseid igazán emberiek sokan így éreznek hidd el!

Andrea,
Jobbulást a párod nozijának!
Vendég

Sziasztok!
Jöttem kicsit elbúcsúzni mert ma éjjel utazunk és jövőhét hétfőn jövünk vissza.

Pandácska
Nagyon aranyos a kép, már nem csak egy folt hanem már elkülönül a feje is. Azért azt lehet mondani, hogy Te még így is szerencsés vagy hogy elsőre sikerült mert az egyik baráti társaságunkba az egyik pár hét évig próbálkoztak, több lombikon is voltak mire feladták.

Örülök, hogy már egyre többen vagyunk a második táblázatban.

Andi
Remélem mire visszajövök jó híreid lesznek.

Ági

Kép
[/url]
ági2

Ági!

Érezzétek jól Magatokat, pihenj sokat!!!
Jó utat, és kellemes időtöltést :)

úgy örülök, hogy ilyen gyakran jössz, érezhető, hogy egyre bizakodóbb vagy, és ez nagyon jó :) :) :)

és aranyos, csajos a vonalzód :)

Andi!

Én is tűkön ülök....

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok

Bocs, hogy nem jöttem de a hétvége elég sűrűre sikerült, és nem tudtam jönni. Szombaton ballagáson voltunk vasárnap meg vendégségben.

Nem jött még meg és a hőm is magasan van de nem mertem tesztelni, mert azt álmodtam, hogy pozitív lett a tesztem és olyan jó érzéssel ébredtem és úgy gondoltam nem fogom a napom most elrontani ha negatív lenne a teszt. Majd holnap.

Itt a görbém:

Kép

Andi

Kép

Kép
h.andrea79

Andrea,
Nagyon drukkolok :wink: +++++++
Vendég

Sziasztok!

Hol vagytok elveszve Csajok?

Andi! Ez nagyon biztató! ++++++++++++++++++++++++++++++++
Alig várom a holnap reggelt! Mire jövök az orvostól remélem megírod mi a helyzet???

Panda! NMagyon jó a kép a babádról. Tényleg nagyon jól látszik a kis buksija!

A hétvége nekünk is elég sűrű volt, kezdődött azzal, hogy pénteken éjjel 11.30-kor arra ébredek, hogy valahol zuhog a víz, azt hittem esik az eső, de nem, hanem ömlik be a fürdő és Wc plafonon a melegvíz. Néhány emelettel fölöttünk megadta magát egy melegvíz cső. A legszebb az egészben, hogy tavaly augusztusban újítottuk fel a fürdőt és Wc-t. Szerencsére annyira nem lett vészes, de most intézhetema biztósítót!
Na szombaton elkezdtük beszerelni a mosogatógépet és este 22.20-kor indítottuk el az első programot rajta. Vasárnap ár csak egy-két apró szerelőmunka kellett, na meg a rom eltakarítás, de túl vagyunk rajta és már mosogatnom sem kell annyit!

Éva, Mo, ZOra, Ildi, Ági, Sheila! Gyertek meséljetek hogy vagytok?

lnd! Mikor jöttök haza? VÁrom már a nyaralós képeket!

Pusszantó Mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Andi! :D

Azért csigázz minket túl sokáig :wink:

Panda!

Nagyon édes a babácskád, én mindig meghatódom, hogy ilyenkor már milyen kisember formájúak :) így tovább :)

Krisz!

Neked aztán jól kijutott izgalmakból :(
azért örülök, hogy nem lett nagyobb kár...
biztosító :evil: remélem, nem lesz túl nehéz kicskarni belőlük, fizetni nem nagyon szeretnek, csak kasszírozni :evil:

köszönöm kérdésedet, jól vagyok :)
jól kiszúrtam magammal, mert Melissát is csak addig fizettem be az oviba, amíg Patriknak tartott a suli, pedig júniusban még megy az összes barátnője, és szeretne Velük még játszani...ezért most reggeli után elviszem játszani, délben pedig mehetek Érte...közben elég kevés idő jut a főzésre, főleg ha el kell ugranom a zöldségeshez, gyógyszertárba, mint ma...

apropó főzés: mától főzök mindennap, eddig a Total Foodtól rendeltem az ebédemet...egyelőre nem esik nehezemre, csináltam gyümölcslevest és krumplistésztát, de még összedobok egy tojásos lecsót is (mert megkívántam :) ) és most fő egy fazék kukorica, már érzem az illatát :)

szerencsém van, hogy már nem émelygek annyit, csak reggel és este van egy pici hányingerem, bajban lennék most a főzéssel :roll:
holnap elmegyek védőnőhöz, míg Melissa oviban lesz ezért jó, hogy marad holnapra kaja :)

puszi és szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

kicskarni-kicsikarni :D

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok! Találtam valami érdekeset, bár szerencsére ez egyre kevesebb lányt érint itt. De azért tanulságos:
Szendi Gábor: A meddőség pszichoszomatikája
Élet és tudomány 2001 56(6):172-174 és 56(7):198-199.
A cikkben a szerző a meddőség-kutatás legújabb eredményeit és meglepő következtetéseit foglalja össze, mely új lehetőségeket jelez a meddőség elleni közdelemben.
2006. november 23.
A meddőség az egyik legszomorúbb dolog, ami sújthat egy gyermekre vágyó párt. Meddőségről akkor szoktunk beszélni, ha a nőnél egyévi védekezés nélküli nemi élet után sem következik be fogamzás, vagy a nő nem képes kihordani az ez idő alatt bekövetkezett terhességet. Sok pár sokadszori próbálkozás után jut el az e problémákra szakosodott szakorvoshoz, aki ilyenkor mindenféle fizikális és hormonális vizsgálatot végez.
Orvosi szempontból a meddőség a szervezet hibás működése, tehát valami rendellenesség áll a háttérben. A vizsgálatok során az esetek döntő többségében találnak is valamilyen szervi-hormonális eltérést, amely megmagyarázni látszik a meddőséget, ám ennek kezelése sokszor nem vezet el a kívánt terhességhez. A lineáris okság (ok-okozati) szemlélet lényege, hogy ha van okozat (a meddőség), akkor annak kell legyen oka is, s ezt előbb vagy utóbb meg lehet találni. Tehát újabb és újabb vizsgálatok és kezelések következnek, majd végső eszközként a mesterséges megtermékenyítések sorozata, de sokszor mind hiába. Végül a páciensnek elfogy a pénze vagy a hite - és a probléma nem oldódott meg. Az ilyen eseteket szokás aztán a tisztázatlan eredetű meddőség gyűjtőfogalma alá sorolni.
A közkeletű felfogás szerint ebbe az orvostudomány mai állása szerint bele kell törődni.
De vajon valóban nincs megoldás?
"Csodás" esetek
A fenti történet sokaknak ismerős, de azért ismerünk különös esetek is. Pl. a házaspár esetét, akik annyira vágynak a gyermekre, hogy végül örökbefogadnak egyet. S amint megtörténik az örökbefogadás, az asszony váratlanul teherbe esik. Más esetben azután alakul ki terhesség, hogy a házaspár végleg és igazán lemondott a további kezelésekről. Aztán vannak olyan esetek is, amikor az anya ilyen vagy olyan okból elveszítette gyermekét, s mindaddig nem tudott teherbe esni, míg gyermeke elvesztése felett érzett gyászát fel nem dolgozta egy pszichoterápiás kapcsolatban.
De jó lenne tudni, mi történik ilyen "csodás" esetekben, mert akkor mi magunk tudnánk előidézni azt!
A jó hír az, hogy már tudjuk a csoda receptjét!
Lineáris és rendszerszemléletű okság
A hagyományos orvosi logika a meddőséget úgy tekinti, hogy homokszem került a gépezetbe, hiba támadt, amit el kell hárítani. A rendszerszemléletű megközelítés viszont egy tágabb perspektívából azt kérdezi: mi a meddőség jelentése? Mi történt és történik ebben a családban (környezetben, élettörténetben), amire a legjobb válasz a meddőség? Ha a meddőséget nem a szervezet hibás működésének, hanem az egyén élettörténetéből, fizikai és szociális környezetéből, életfeltételeiből levezethető adaptív (megfelelő) válasznak tekintjük, akkor a megoldás nem feltétlen a meddőségre koncentráló orvosi kezelés lesz, hanem a meddőséget előidéző egyéb tényezők módosítása.
A meddőség "értelme"
Lehet, hogy a szervezetnek jó oka van nem teherbe esni? Vagyis a meddőség nem hibás, hanem helyes válasz bizonyos körülményekre? Másként: a meddőség az anya és a meg nem született utód védelmében történik?
E meghökkentőnek tűnő gondolatot számos bizonyítékkal tudjuk alátámasztani.
A szociobiológia, e viszonylag fiatal tudomány fogalmazta újra a darwini evolúciós tételeket; eszerint egy állat evolúciós sikerét azzal lehet mérni, mennyire terjednek el génjei (vagyis tulajdonságai) a fajban. Ebből számos meglepő tételt vezettek le, melyeket a kutatások igazolni látszanak. Az egyik fontos feltevés, hogy az állat élete során mindent abból a szempontból "mérlegel", mondhatni "kalkulál", hogy az mennyiben szolgálja génjei elterjedését. Ezt a "kalkulációt" igazolják azok a megfigyelések, miszerint csökken egy adott élettérben egy faj szaporodása, ha növekszik a népsűrűség, ha csökken a táplálékszerzés esélye, alacsony a szociális rangsorban elfoglalt hely, stb. Sok állat (pl. nyúl, macska) képes arra, hogy a kopulációra petekilökődéssel válaszoljon, ezzel maximalizálva a megtermékenyülés esélyét. Az állatvilágban természetesnek tűnik, de még az embernél is igaz, hogy az optimális fogamzás szezonális eloszlást mutat. Persze egész évben születnek gyerekek, de jól ismert összefüggés, hogy vannak nem kedvező hónapok; az ekkor fogant utódok közt sokkal több lesz a fejlődési rendellenesség, a szkizofrénia, az autizmus, stb.
Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy az evolúció a szaporodás idejének és mértékének szabályozására számos idegi és hormonális mechanizmust "dolgozott" ki, s ha a körülmények, az egyéni tapasztalatok nem kedvezőek, a szervezet erről "tudomást szerez" és "megmakacsolja magát".
A gének elterjesztésére egyébként alapvetően két stratégia van: az egyik szerint sok utódot kell világra hozni, kevés szülői ráfordítással (gondoskodással), a másik szerint kevés utód legyen, sok szülői ráfordítással. Ez a két stratégia az emberi társadalmakban is megfigyelhető; a rossz életfeltételek közt élő, harmadik világbeli népeknél általában sokgyermekesek a családok (sok gyermek aztán el is pusztul), míg a fejlett társadalmakban egyre inkább 1-2 utódra koncentrálnak a szülők. Mindezt sehol nem kell tanítani, s bár úgy tűnik, a társadalmi elvárások, szokások irányítják ebben a szülőket, valójában ezek az elvárások evolúciós nyomásra alakulnak ki.
Stressz és reprodukciós képesség
Számos embereken tett megfigyelés és vizsgálat igazolja, hogy az evolúciós mechanizmusok ugyanúgy hatnak ránk is, mint más állatfajokra. Háborúkban, természeti katsztrófák esetén sok nő havi ciklusa elmarad, vagy egyéb rendellenességek lépnek fel. Jól ismert jelenség az is, hogy a pubertás előtt elkezdett intenzív sport, vagy pl. a balettozás egy-két-három évvel kitolja az első menstruáció idejét. Felnőttkorban űzött intenzív sport (pl. hosszútávfutás), fitness edzés szintén vérzéskimaradást, vagyis a normális peteérési ciklus kimaradását eredményezheti. Az emberi szervezet ősi mechanizmusai ezt a folyamatos megfeszített fizikai aktivitást úgy "érzékelik", hogy a szervezet állandó harcban áll, vagy menekül, ezért a szaporodási képesség gátlás alá kerül.
Hasonló evolúciós mechanizmusra utal az is, hogy a szegény országokban az alultápláltaknak kitolódik a nemi érése, s a fejlett társadalmakban pedig megfigyelhető, hogy az erősen fogyókúrázók, vagy az anorexia nervosában szenvedők (a beteg kórosan sovány, de nem akar enni, mert túlsúlyosnak tartja magát) havi ciklusa elmarad, és meddőkké válnak.
Az alultápláltság az agy számára olyan táplálékhiányos környezetről ad hírt, amelybe nem szabad utódot világra hozni.
Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy az alultápláltság meglehetősen individuális fogalom: meddő nőkből álló csoportot fokozott táplálékfelvételre kértek fel, s pár hónap elteltével a nők fele sikeres terhességről számolt be. A meglepő az volt, hogy a csoportban voltak túlsúlyosnak számító nők is, akiknél a további hízás szintén megoldotta az addig kezelhetetlennek tűnő meddőséget. A szerző szerint mindenkinek van egy "biológiai súlya", és ha ettől eltér, meddőség alakulhat ki. A túlzott súlyfelesleg azonban, egy másik vizsgálat tanúsága szerint, szintén meddőséget okozhat. A jelenség egy lehetséges értelmezését az alábbiakban tárgyaljuk.
Az eddigi példák a "biológiai" stressz meddőséget okozó hatásait mutatták be. A pszichológiai stressz azonban szintén okozhat meddőséget, hiszen az agy valójában nem is tesz különbséget biológiai és pszichés stressz között, a fiziológiai válasz ugyanaz.
Egy vizsgálatban sok száz nőt kértek meg arra, hogy menstruációs naplót és "stressz-naplót" vezessenek párhuzamosan, s az eredmények azt mutatták, hogy a menstruáció elmaradása, rendszertelenné válása az érzelmi stresszel vagy a fokozott fizikai aktivitással függött össze.
Egy követéses vizsgálatban gyermeket tervező nőket kértek meg stressz-napló vezetésére fél éven át. A magas stresszt mutató nők kisebb arányban estek teherbe, illetve nagyobb arányban történt náluk vetélés.
Egy másik követéses vizsgálatban kimutatták, hogy a teherbeesés hónapjában a nőknél sokkal alacsonyabb volt a stresszszint és magasabb a kedvező érzelmi állapotok, mint a sikertelen próbálkozások hónapjaiban.
Számos más megfigyelés is alátámasztja, hogy a krónikus stressz, a depresszió gátolja a reprodukciós képességet.
Az evolúció vegykonyhájában
Tudjuk jól, hogy a normális női havi ciklus feltétele a reproduktív képességnek, s ennek működését egy bonyolult rendszer szabályozza. A rendszer "csúcsa" a hipotalamusz, egy ősi agyi struktúra, amely idegi és hormonális hatásokon keresztül alapvető minden testi funkció szabályozásában részt vesz. A hipotalamuszon csüng a hipofizisnek nevezett kis "tartály", amely hormonokat tárol és bocsájt ki a hipotalamusz, ill. a szervezet kéréseire. A hormonok a véráramon keresztül eljutnak a petefészkekhez és a méhhez, amelyek maguk is termelnek és küldenek vissza hormonokat az agyba visszajelzésként és szabályozóként.
A szervezet stresszreakciójának egyik csúcsszerve ugyancsak a hipotalamusz és a hipofízis: stressz esetén úgynevezett stresszhormonok bocsájtódnak ki, melyek a mellékvesekéregbe jutva többek között a jól ismert kortisol kibocsájtását serkentik.
A stressz és a reproduktív rendszer kölcsönhatását vizsgálva kiderült, hogy a stresszhormonok minden szinten erősen gátolják a reproduktív rendszer működését: megakadályozzák a hipotalamuszban a reproduktív működéseket beindító-fenntartó un. gonádikus hormonok termelődését, és gátolják a petefészek és a méh reprodukcióhoz szükséges működéseit. Az un. corticotropin releasing hormone-t (CRH-t) kifejezetten a reprodukció szabályozójának tekintjük. Különös módon azonban CRH-t nemcsak a hipotalamusz bocsájt ki, hanem a terhes méh is termel a terhesség előrehaladtával egyre növekvő mennyiségben. A kétféle forrásból származó CRH azonban egészen ellentétes hatású: a hipotalamikus eredetű CRH gátolja a szaporodást, aminek evolúciós értelme, hogy veszélyes környezetben nem jó utódot világra hozni. A méhben termelődő CRH viszont normális esetben gátlólag hat a hipotalamusz CRH termelésére, ezzel védi a terhességet, továbbá a CRH egy meghatározott szintje a belső jel a szülés megindulására.
Krónikus stresszben, szorongásos állapotokban, s különösen depresszióban, a hipotalamikus eredetű CRH szintje igen magas a vérben, ezért ezekben az állapotokban könnyen alakul ki meddőség, vagy koraszülés. Ez megmagyarázza, miért alakulhat ki komoly traumára, stresszre vetélés vagy koraszülés: a méhben keletkező CRH és az intenzív stressz hatására a hipotalamuszban (mégiscsak) termelődő CRH hatása összeadódik, és idő előtt megindul a szülés. Kutatások azt mutatják, hogy a gyermekkorban elszenvedett szexuális vagy fizikai abuzus (visszaélés) felnőttkorban koraszüléshez vezethet. Ennek okát a kutatók abban látják, hogy a korai traumák élethossziglan megemelhetik a CRH szintjét a vérben, ezért, amikor a méh is termel CRH-t, gyorsabban alakul ki a "szülési jelzés".
A kortisol nevű stresszhormonnak számos védő tulajdonsága is van, többek közt gyulladáscsökkentő hatású: sok gyógyszerünk, pl. a prednisolon, hydrokortison a kortisollal rokon vegyületek, s tartós szedésükkor reprodukciós zavarokat figyeltek meg.
Mint említettük, a szervezet nem tesz különbséget pszichológiai és biológiai stressz között. Az éhezés, az alacsony vércukorszint azonnal megnöveli a stresszhormonok szintjét, ez pedig gátolja a reprodukciós működéseket. (Inzulinos cukorbetegek fogamzóképessége tehát fokozottan veszélyeztetett!) Igen érdekes kapcsolat van a táplálkozás és a szorongás, valamint a szaporodási képesség közt. A pszichológiában, de a köztudatban is jól ismert a "szorongó evő", vagy a "nassoló depressziós" fogalma: bizonyos emberek szorongásukat evéssel tudják kompenzálni. Ennek egyik magyarázatát az un. "zsírégető hormonnak", a zsírszövetekben termelődő leptinnek a hatásmechanizmusa adja. Ez a hormon szabályozza a testsúlyt, s a hipotalamuszon keresztül a táplálékfelvételt. Az elhízás hátterében úgy tűnik egy leptin-rezisztencia (leptin-érzéketlenség) áll; hiába magas az elhízott személyben a leptin szint, a hipotalamusz "nem veszi az üzenetet". A leptinek számos meglepő tulajdonságára derült fény. Az egyik, hogy gátolja a CRH termelődést, vagyis a táplálékfelvétel indukálta leptin-termelődés valóban hatékony a stressz ellen. Talán azért olyan joviális sok piknikus alkatú ember, mert magas a leptin szintje. A leptin másik meglepő tulajdonsága, hogy ha leptint adnak be "meddő" állatoknak, helyreáll a reprodukciós képességük, függetlenül a testsúlyuktól. Ez azt jelenti, hogy az éhezéssel járó alacsony leptin- és magas stresszhormonszint együtt gátolják a reprodukciós képességeket. Valószínűleg a leptinszint emelkedés magyarázza a fentebb ismertetett meddőség elleni "hízókúra" kísérletet is. Másfelől az erősen elhízott személyeknél éppen a leptin-rezisztencia vezet meddőséghez (a rezisztencia olyan, mintha nem is keringene leptin az ilyen emberek vérében).
Mindezek a megfontolások egészen más és új megvilágításba helyezik a meddőségnek és kezelésének a kérdéseit. A hagyományos orvoslás az un. funkcionális meddőség hátterében hormonzavart keres és talál, s ezt próbálja kívülről bevitt hormonokkal, gyógyszerekkel kezelni. A hormon-"zavar" persze fentáll, csakhogy ez - rendszerszemléleti megközelítés felöl nézve - nem zavar, hanem a szervezet megfelelő válasza egy adott fizikai-pszichológiai állapotra. A meddőség kezelése sokszor azért olyan hosszadalmas és frusztráló, mert az orvosi kezelések a szervezet evolúciósan kialakult ellenállását akarják "megtörni", a szervezet meg nem "tágít", "meg akarja védeni" a nőt a terhességtől.
A meddőség új megközelítése
Egyre több vizsgálat jelzi, hogy sokszor a meddőség hátterében emocionális stressz és depresszió áll. Egyrészt -mint láttuk fentebb- a depressziónak komoly kockázata a meddőség (akinek depressziós tünetei voltak már életében, az kétszer valószínűbben válik meddővé), másrészt tapasztalatok szerint a meddő nők kb. egy évi sikertelen kezelés után nagy arányban válnak depressziósakká, ami így tovább rontja esélyüket a meddőségük kezelésében.
Több olyan vizsgálat ismert, amelyben mesterséges megtermékenyítési programban részt vett nőket vizsgáltak, s a vizsgálatoknak egybecsengő a végkövetkeztetése: a programban a depressziós nők sokkal kisebb arányban esnek teherbe, mint a nem depressziósok.
Logikusnak tűnhet, hogy ha sikerül a depressziót, szorongást pszichoterápiás módszerekkel csökkenteni, akkor javulnia kell a teherbeesési aránynak.
Súlyos depresszióval küzdő meddő nőket véletlenszerűen két csoportra osztottak, s az egyik csoport 10 üléses pszichoterápiában részesült, míg a másik csoport nem kapott ilyen kezelést. A kezelt csoportban hat hónapon belül a nők 60%-a (!) teherbe esett és azt sikeresen ki is hordta, míg a másik csoportban a nők 24%-a esett csupán teherbe.
Egy vizsgálatban meddő nőket rövid, stresszcsökkentő csoport pszichoterápiában részesítettek, s a nők 34%-a az ezt követő hat hónapon belül teherbe esett.
Egy másik vizsgálatban meddő nők tíz üléses csoport pszichoterápiában vettek részt, s azt találták, hogy akik magas stresszszinttel voltak jellemezhetők a terápia indulásakor, sokkal nagyobb arányban estek teherbe a terápiát követően. Feltehető tehát, hogy a magas stresszsintűeknél a stressz volt a meddőség fő oka.
Hogy sokszor már a problémáról való egyetlen beszélgetés is hatásos lehet, példa erre az a vizsgálat, amelyben meddőséggel kezelt nőket osztottak két csoportra: az egyik csoporttal négyszemközti egyszeri beszélgetést folytatott egy pszichoterapeuta, a másik csoporttal nem történt beszélgetés. 18 hónappal később a meginterjúvolt csoport 60%-a teherbe esett, míg a másik csoportban ez az arány 10%-os volt.
Egy vizsgálatban legalább két éve sikertelenül próbálkozó meddő nőket osztottak három csoportba. Az egyik csoport 10 üléses aktív pszichoterápiában részesült, ahol pl. relaxációt tanultak, stb. A második csoport direkt pszichoterápiában nem részesült, csak rendszeresen összejöttek, és az aktuális problémákat, orvosi kezeléseket, a meddőség nehézségeit beszélték meg. A harmadik csoport semmilyen pszichoterápiában nem részesült. Mindenkit arra kértek, hogy rendszeresen jegyezze fel, milyen meddőség ellenes orvosi kezeléseken vesz részt. Egy éven át követték a nőket, és a pszichoterápiás és a beszélgetős csoportban 55 ill 54%-os arányban jött létre kihordható terhesség, míg a harmadik csoportban csak 20%- os volt ez az arány. Ami igazán meglepő volt, hogy a teherbeesések egyik csoportban sem mutattak semmiféle kapcsolatot azzal, hogy részesült-e meddőség elleni orvosi kezelésben a nő, vagy sem.
Ez az utolsónak idézett vizsgálat felveti azt a lehetőséget is, hogy a meddőség-elleni orvosi kezelések sikere sokszor olyan pszichés tényezőkön múlik, aminek sem a páciens sem az orvos nincsen tudatában.
Akkor most mindenki menjen pszichológushoz?
A meddőségnek sok oka lehet. Azonban önmagában az egyik ok megléte nem zárja ki a másikat. Vagyis, ha valakinek igazoltan tubaszűkület okozza a meddőségét, attól még lehet depressziós is - talán éppen az évek óta tartó várakozás miatt. A mai mindennapi orvosláshoz lassan jutnak el a mai orvosi kutatások eredményei. A mindennapi orvoslás hadilábon áll a pszichológiával, s ennek elsősorban a páciensek, jelen esetben a meddő nők viselik következményeit. Egy gyenge házasság, egy pályatévesztés, egy fel nem dolgozott trauma, haláleset mind eredményezhet egy néma depressziót, amit az emberek megszoknak, együttélnek vele, csak sötéten látják egy kicsit a világot. És esetleg emiatt is, könnyebben törödnek bele abba, hogy éppen ők azok, akiknek még gyerekük sem lehet.

Zora
Kép
zora7

Andrea,
????????????
Vendég

Csajok! Azért ennyire ne álljon meg az élet!!!!
Én vagyok, csak itthon van az összes gyerekem és vizet inni se érek rá!

Andi!
Teszt?????????????????????????

Éva

Kép
balimama

Éva! :)

Együttérzek Veled...nekem is megszűnt az úri sorom, enyémek is itthon :)

még jó, hogy ma legalább főzni nem kellett :roll:

voltam védőnőnél: már van kiskönyvem :) és kaptam egy csomó olvasnivalót is mellé ( kíváncsi leszek, van-e új a Nap alatt :lol: )

Andi! :)

Már nagyon várunk ám...

Krisz!

Te is ma mentél dokihoz...jelentkezz, hogy mi volt :)

Zora!

Köszönjük az olvasnivalót :)

Csajok, írjatok, mert alig van hsz. mostanában, és én vadász/nám az új írásokat (függő lettem, mert nem bírom a kinti meleget :lol: )

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila! De örülök, hogy éppen itt vagy és , hogy gyakran jössz! Hogy érzed magad?

Zora
Kép
zora7

Jövő héten mész a tarkóredő mérésre? Nagyon várom, mert azért az nagy megkönnyebbülés, ha ott minden ok.

Zora
Kép
zora7

Krisz! Annyira várom, hogy gyere! És Andi! Egyre nő az aggodalmam, ha még mindig nem jössz. Mo? Doki? Panda! Jó kis vita volt nálatok tegnap a szex körül! :lol: :oops:

Zora
Kép
zora7

Szia Zora! :) :)

Jól vagyok, köszi, a védőnő is csodálkozott, hogy semmi panaszom nincs :)
igaz a vérnyomásom kicsit alacsony, 90/60, gondolom ettől a hülye melegtől :roll:

tarkóredőre két hét múlva kell mennem, jövő héten nem leszünk csütörtökig

Nekem is hiányoznak a többiek...szexes vitát én is olvastam :lol:
majdnem hozzá is szóltam :lol: [/b]

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Itt vagyok, csak mikor hazajöttünk olyan fáradt voltam, hogy Manót leraktam és én is ledőltem.

Na doki megvizsgált mindent rendben talált és a jobb petefészkemben látott is domináns szép tüszőt. És azt mondta, hogy még nem bolygatna, mert még nem muszáj. Szóval még egy kicsit legyek türelmes, egyébként a férjem is ezen az elven van.
A doki is azt mondta, hogy mivel volt egy egészséges szép terhességem nem szabad gondnak lenni, szóval csak szexeljünk. Egyébként a rákszűrés aktuális volt, azért is fontos volt most menni.
REmélem tényleg jó kis tüsző éreget odabent és a jövő hét elején már meg is lesz a pé.
Szóval ennyi!

Sheila! De jó, hogy gyakran jössz! Egyébként én is függő vagyok!

Andi! Hol vagy!! Hőjelentést!!!! Nem bíííííííííííííírom ki!

Éva! Ildikó! Ti hol jártok??? Mi a helyzet?

Éva! A gombácskáid elhúztak már??? Most mi van már???

Mo! Attól, hogy vége a sulinak nem kell kikészülni és nem jönni!!!! :lol: :lol: :lol: Mi van veled???

Kismamik! Hogy bírjátok ezt a meleget?
Mi volunk a postán aztán meg hintáztunk egyet, de még a bugyimból is folyt a víz. Nem bírtam sokáig kint már a fejem is zizeget így gyorsan bejöttünk, MAnó lubickolt egy kicsit, most az ágyban van. Még jó, hogy van klímánk különben felfordulnánk!

Pusszantó
Vendég

Zora,
Na ja véleményt itt már nem alkotok :lol:

Én utáloooom ezt a meleget és követelem hogy essen a hó :lol: gondolom erre nem sok esély van :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?