Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi!
Megyünk holnap,szóltam Esztinek is,úgy néz ki tudnak jönni.
És lehet Ágiék is beugranak rövid időre.

Csiperke!
Bocsi,hogy még nem is üdvözöltelek közöttünk.
Most pótolom. Üdv.
A rágcsa,valami nasi gyerkőcöknek és szülőknek. És még üdcsit :lol: magyarul üdítőt szoktunk vinni.
Nyugodtan jöjjön a férjed,Kriszi férje is bírni szokta ha egyedül van a sok nő között :wink:

Kriszi!
Remélem tudtok jönni.
Jut eszembe,figyi én el tudlak hozni Benneteket,úgyis megyek Marcusért a bölcsibe,és Kyra ülésébe be is tudjuk ültetni picurkádat.
Viszont a haza utat meg kellene oldani,mert Esztinek igértem,hogy hazafuvarozom őket. Hívj,ha így jó Neked.

Zsu!
Jobbulást Krisznek.

Nyunyog és Samu Eszter!
Benneteket is üdvözöllek!

Nyunyog!
Látom Nálad is nagy a korkülönbség a gyerekek között. Dani fiam és Kyra között 12 év van.
MOndjuk Te szerencsésebb helyzetben vagy,gondolom Luca sokat segít Neked.
Ti merre laktok,bocsi ha írtad,már nem emlékszem. :oops:
Csak átfutni volt időm az írásokat ,mióta nem jöttem :roll:

Eszter!
Úgye Neked 3 gyerkőcöd van? Nekem is. És Csanakon lakunk,nem messze Tényőtől.

Na megyek igen elszaladt az idő.
Próbálok sűrűbben jönni.

Puszi!
Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés!

HURRÁ! SOKAN JÖNNEK TALIRA!
Senki nem szól későn, még hívatlanul is beállíthat akárki a babanetről!

Eszti reggel már írt sms-t, hogy jön, úgyhogy szuper!

A PAVILON ÁLL!!!!! Kismamiknak van két terpeszkedős székünk, és van nem terpeszkedős is, meg van hintaágyikó is. A gyerekeknek 3 hinta, egy csúszda, egy fókás libikóka, trambulinm ugráló labda áll rendelkezésére, fűnyírók, babakocsik vannak, homokozó szintén van.
Szerintem nagyon szuperül érezzük majd magunkat.

Délelőtt megyek fodrászhoz, úgyhogy rám sem fogtok ismerni! Viszont ennek köszönhetően valószínűleg nem fogok tudni semmit sütkérezni! Pedig Pirosnak is CH napja lesz :)
Azért majd igyekszem!!!!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Ja igen:

Délután fél 4-4-től lehet jönni, addig általában mindenkinél alszanak a babák, vagy a bölcsiből, oviból akkor hozzák őket.

Cím: Győrújbarát, Árpád fejedelem u. 42.

www.utvonalterv.hu

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Bogi!

Akkor ott leszünk,remélem most már nem jön közbe semmi!
Az előbb elszállt a hozzászólásom, pedig épp azt részleteztem, hogy nem tudom, hogy találunk oda. Gondoltam szólok az Astrának, hogy becsukom a szemem és vigyen el. :D :P
De viccet félretéve, ugyan Bea megígérte, hogy elnavigál, de konkrétan vele sem beszéltem meg, sőt még Őnála sem voltam, és az már elég rég volt,amikor elmagyarázta, hogy pontosan hol is lakik. De nem baj, megoldom ám azért, ha máshogy nem megy, akkor majd felhívlak, iwiw-en megtaláltam a számod.
Néztem ezt az útvonaltervet, de sokkal nem jutottam előbbre.
Ehhez már túl fáradt vagyok... :?
Ja és ne aggódj, nem enni megyünk, amúgy meg szerintem úgyis mindenki visz valamit. Én is készülök süteménnyel.

De most már elköszönök, mindenkinek jó éjt, kellemes pihenést!

Üdv: Klári,Beni

Kép
anyacuka
 
 


Szia Mindenkinek!

Lányok!
Óriási hírem van:kiderült a tegnap délutáni 4D-s babamozizás során,hogy milyen nemű a pindúrka idebent....Kislány!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D
A szonográfus hölgy (aki képzeljétek felismert),kifejezetten kedves és közlékeny volt,80%-os biztonsággal mondta,hogy nunnust látunk a képeken.Az a hsz százalék csak azért bizonytalan,mert a vastag hasfalam miatt viszonylag korlátozottak a látási viszonyok.Ennek ellenére,már most jobb felvételek készültek,mint anno Marcumról.
Vagy 20 percig nézegethettük az izgő-mozgó csöppséget,és ahogy megbeszélgettem vele,gyönyörűen megmutogatta magát,nem kellett keresni.Kértünk dvd felvételt,és egy fotót is,de amilyen tudatlan vagyok,nem sikerült még feltennem a gépre,nemhogy a netre.Pedig nagyon szeretném megmutatni Nektek.Gyönyörű,és egészséges.Mindene megvan:tíz ujjacska,négy üregű szív,telített hólyagok,szépen ívelő gerinc,csodaszép pofi,két fülecske,és csücsöri-mosolygó száj.Aranyom befészkelte magát a placenta mellé,a fotón pont úgy néz ki,mintha egy bundából kukucskálna ki. :lol:
Annyira meghatódtam a látványától,hogy megint elpityerintettem magam,miközben alig bírtam visszatartani a nevetést.ki érti ezt?!Igazi érzelmi kitörésben volt részem.Oké,felfogtam,hogy itt cseperedik bennem második gyermekem,mégis hihetetlen.Remek érzés!
Azért,bármennyire viselkedett szófogadóan,icergett-ficergett ám.Belekortyolt a vizébe,puszit dobott nekünk,integetett,és végre kinyújtotta a lábacskáit,így látszott a puncija.Összehasonlítottuk Marcum 4D felvételeivel-neki is akkor derült fény a nemére-,és egyértelmű kettejük között a különbség.Marcum pici kukija és zacsija egészen máshogy mutatott,mint most a pintyőke nunnuja.
Anyukám és Marcink is elkísért minket.Anyum teljesen felpörgött az élménytől,és nagyon jól belelátta a képekbe a baba épp mutatott testtáját,néha még előbb mondta,hogy mit látunk,mint a szonográfus.
Gábim szegény Marcum hajkurászta,mert ő bizony pár perc után talált érdekesebb ügyködnivalót,mint a hugica nézegetése.Megrohamozta a fotónyomtatót és a hozzá kapcsolt számítógépet,bekukucskált a szekrényekbe,és belegabalyodott a függönybe,ahonnan nagy nehézségek árán tudtuk csak kicsalogatni.Amikor mellém fekhetett a vizsglóágyra nyugodott csak meg igazán.Akkor meg majdnem alaludt.Élménydús húsz percünk volt.És külön örömünkre szolgált,hogy fizethettünk egészségpénztári kártyával,persze annál is volt egy kis kalamajka.Kedvezményezettként még lánynéven szerepelek,én meg Kissnéként mutatkoztam be,ami miatt hivatalosan nem hasznlhattam volna párom kártyáját.De megoldottuk.Csak majd be kell jelenteni.
Nem kell részleteznem,hogy hogy érzem most magam.Lebegek. :wink: :lol:
Már vagy húszszor megnéztük a felvételt.Nem bírunk betelni vele.És amikor a szívdobogáshoz érünk,Marcu is és a kis lubickoló Emma is megállnak egy pillanatra.Mert Emma egy igazi örökmozgó.ost is vircsaftol.Nem is tudom,mikor alszik,állandóan érzem... :shock:
Júj,már a 27. hétben járunk.Nemsokára vége.Mennyire fogom sajnálni... :)

A délutánt valahogy igyekszem megoldani,jó volna dumcsizni.ha mégsem érnénk oda,ne haragudjatok.legközelebb,ha törik-ha szakad ott leszünk.

Cuppcupp!

Kriszta Maminti& Marci Babinti& Emma Babóca

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Már előző oldalon jelentkeztem de senki nem vett észre ! :cry:

Kriszti!
Nagy gratula,csodás élmény lehetett!!Én is örültem annak idején ,hogy a két lányzó mellett a kisfiút láthattam a felvételeken!!!


Na mentem is!

Mindenkinek szép napot,és a délutáni talihoz szép időt jó időtöltést!!!


Sziasztok

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Vea! Észrevettelek! Ne haragudj, ha nincs mindig minden hozzászólásodra válasz, de ahogy látod, gyakran csak olvasó üzemmódban és némi életjel erejéig vagyunk. Azért is szeretjüka találkozókat, mert ott kicsit több idő van egymásra. Kicsit olyan ez, mint az igazi barátnőknél: nem kell mentegetőzni, hogy hónapokig (vagy évekig) nem jelentkezett az ember, elég ha odacsörög és ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Úgy hogy ne szegje kedved semmi, írj, mert tényleg kíváncsiak vagyunk ám rád. Jössz délután?

Én visszek pogácsát és linzert is, nehogy CH napon kaja nélkül maradjak :D :wink:

A legjobb ha mindenki olyasmit hoz, amiről tudja, hogy a babája vagy ő maga szívesen fogyasztja, így a házigazda sem aggódik majd, hogy mivel kínálja a vendéget.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Ezt azért mert én megint kimaradok: Kép
Ezt csak úgy jókedvnek: Kép
Amúgy meg jó talizást délutánra, itt épp dörög az ég, de elzavarom 4-ig őket, mert mi meg akkor fürdéshez akarjuk szoktatni Zazit. Vettünk ugyanis neki felfújható pancsolót, de nem hajlandó belemenni. Tegnap áthívtam a 3 szomszéd lányt, hogy lássa mire jó, akkor meg a nagy tömeg miatt kétségbe esett. Megbeszéltük hát a szomszéddel, hogy ma a két kicsinek föltöltjük az ő kisebb pancsolójukat a két nagyobbnak meg a mienket és lehet fürizni. Tegnaptól pedig szoktatom a nagykádas estii fürdéshez, mert már széltében is kinőtte a kiskádat.
Orsi!
Így nemsokára Mór veheti használatba a kiskádat, amit nagyon köszönünk Kép

Vea!
Én tényleg átsiklottam az üzit felett ezer bocs. Kép Csak ilyenkor mindig sietek, mert sosem tudom mikor kel Manó.

Babinti!
Gratula Emma babához! Ezek szerint már nem szégyenlős Kép

Na megyek, mert ha jól hallomébred és éhes lesz..

kancellárka
 
 


Sziasztok!!

Nehogy azt higgye ám valaki hogy megsértödtem! :D De hogy is én nem vagyok olyan!! :oops:
Ugy hogy ha félreérthető voltam Bocsi érte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Itt is dörög amúgy!!!!!!


Na sziasztok!!!

Kép
vea
 
 


Ja nem megyek talira mert holnap lesz a lányom ballagása és arra kell készülnöm!!

Sziasztok mégegyszer!

Puszi mindenkinek!

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Bocs mindenkinek,de mi nem tudunk menni délután találkozora. :cry: Eddig bizakodtam,azért irok csak most.Mirjam belázasodott tegnap éjjel,folyik az orra,tüsszög és irto nyügös.2 napja nem sokmindent aludtam,ez még nem is lenne baj,de nincs kire hagyni a törpét.Beteg gyereket meg nem viszünk társaságba.Fájlalom,de majd lagközelebb! :wink:

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Andi!
Gratula a nagylánynak a ballagáshoz!
Szoktalak lesni msn-en, de nem voltál ott sem mostanság!

Kriszti!
Jujjjjj de tökre szuper jó! Emma baba. Nagyon szép neve lesz! Én is éppen így éreztem magam minden UH-n, a 4D-n meg főleg.
Nekem eddig csak a punus látvány adódott, úgyhogy át tudom élni mit éreztél :) . Bár Katicánál jó lett volna kukit látni, de én örültem a lánynak is nagyon.

Gyere ám!

Eszti!
Sajnálom, remélem Mirjam hamar meggyógyul. Én is most imádkozom, hogy a nyaralásig ne legyen semmi, de ma 10 ezer Ft-ot hagytam a gyógyszertárba, hogy minden legyen nálam, ha kell.

Piros!
Bíztam benned :) Azért nagyon apróságok itt is lesznek, meg vettem a kedvedért anyavizet is!

Várlak benneteket!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia megint!

Talizó lányok!Millió bocsánat,elaludtam délután.Akkoravolt a hőség és a csend,agyafúrt Gábim pedig nem ébresztett fel.Persze ő még vígan rúgja a bőrt,én pedig lemaradtam a taliról.Tegyetek ám fel fotókat és meséljetek el minden részletet.Jaj,biztos remek volt a hangulat.És úgy megkóstoltam volna azokat a pogikat...

Most pedig teszek fel képeket a pindúrról,mert már sikerült felkonvertálni a dvdfelvételt a gépre.Íme:
Kép
Arcocska a "habokból",
Kép
kinyújtott lábacskák. :)

Puszi nektek!(Megyek Marcut fürdetni,mert meg vagyunk csúszva szuszadékoskodásom miatt.)

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Aki nem volt a talin, bánhatja, mert nagyszerű volt! Még Norikót is láttuk élőben! Boginak nagy-nagy köszike a vendéglátásért!

Babinti! Sajnálom, hoyg nem voltál, mert élőben akartam gratuláűlni a csajócához! Így marad a netpuszi és gratuláció!

Vea! Nem hittem ám el, hoyg megsértődtél :wink:

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Babinti, nagy nagy gratula, de jó most neked! Emlékszem, én mindig pont másmilyet vártam, mint amilyen lett. Persze imádom mindkettőt! :)))

Beátab, mi Marcal II-n lakunk (panelban, sajnos nem a hátsó téglaházakban...).
Nekem nagyon tetszik ez a nagy korkülönbség, bár nem így terveztük az elején. Nagyon jól tudok a csöppségre figyelni. Bár a nagylány nem nagyon tud még segíteni, de azzal nagyon sokat segít, hogy elvan a barátnőivel, meg ha van kedve, akkor beszélget és játszik egy kicsit Ádámmal. Nekem ennyi bőven elég tőle. Hiszen én akarom babusgatni, és nem adom senkinek! :)))))

Vea, ha jól olvastam, akkor kicsit közelebb költöztetek hozzánk. :)

Most pedig várom a képeket és az élménybeszámolót! :)

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Nagyon jól sikerült a tali,köszönjük a vendéglátást.
Még beszélgetni is tudtam Marcell mellett :wink: pedig nem erre számítottam. Szerintem ő is nagyon jól érezte magát,amikor hazajöttünk magyarázott ezerrel az apjának. És fürdés után egyből elaludt,ami nem jellemző rá :)

Kriszi!
Nagy gratula a kislányhoz,nagyon örülök,hogy teljesült a vágyad. Kyránál hasonlóan éreztem én is,annyira lányt akartam,hogy el sem tudtam volna képzelni,hogy fiú lehet. Én nagyon lányos beállítottságú vagyok /de azért imádom ám a fiaimat is :wink: /
Mikor annak idején megtudtam,hogy Dani fiú lesz,napokig sírtam,olyan nagy csalódás ért. Aztán volt 20 hetem,hogy ráhangolódjak,és boldogan várjam őt. Később már örültem,hogy fiú lett. Kyránál már más volt a helyzet, őt nagyon lánynak "gyártottuk",mert a név adott volt :D ,de asszem erről a csodás történetről már írtam valamikor nagyon régen. Aztán Marcellt is lánynak terveztük,de itt már becsúszott a türelmetlenség,nem figyeltünk eléggé,mert annyira gyereket akartunk /csak a második hónapban jött össze :lol: / De szerencsére azért 1 lányom van :wink:
Kár,hogy nem tudtál ma jönni,pedig elhoztalak volna.

Nyuszog!
Elnézésedet kérem,hogy rosszul írtam a neved :oops: . Bogi hívta fel a figyelmemet rá, a felületességem az oka :oops: :oops:
Nem árulod el a keresztnevedet? Vagy csak az én figyelmemet kerülte el ez is???? :roll: :roll:
Be kell vallanom néha csak átfutni tudom az írásokat.
Az biztos is,hogy nagy segítség már az is ha nem kell a naggyal foglalkozni folyamatosan. Nálunk sajna ez még nem működik,Kyra ugyanannyi figyelmet igényel,mint az öccse. És ez bizony nagyon fárasztó tud lenni nekem.

Tudom Piros,erről nem beszélünk :lol: a második babás kismamáink előtt. Na de nem is mindenkinek ilyen ördögfióka a gyereke,mint Marcell. Ja és ma még nagyon jól viselkedett :lol:

Niki!
Na ma hogy zajlott a kerti fürdőzés? Nagyon jó idő lett délutánra.
Tavaly én is külön raktam Marcellt egy kisebb medencébe,nehogy megijedjen Kyra csapkodásától. Nekem mindegyik gyerek imádja a vizet. Marcell a kádból is alig akar kiszállni. Órákon át pancsolna.

Nekiállok kicsinyíteni a fotókat,aztán felrakom. Hát ne tökéletesek az biztos :(
Sajnálom,hogy itthon felejtettem a gépemet. Szörnyű szétszórt vagyok.... :evil:

Puszi!
Bea
beátab
 
 


Hát nem sikekültek túl jól a képek. És ráadásul nincs is mindenki rajta. :(

Kép Anna baba
Kép Eszti és Anna
Kép Beni,Klári kisfia
Kép Anna és Marcell
Kép Kép Kép Kép
Kép Lili
Kép Katica ás Marcell összevesztek
Kép Fanni Tomoko
Kép Fanni és Anna
beátab
 
 


Sziasztok!

Lányok! Nagyon jó volt a tali! Eleinte féltem, hogy kevesen leszünk, de nagyon jól összejött a dolog.
Klárinak nagyon örültem, mert vele még nem is találkoztam eddig.
Kriszti, Orsi, Kancellárka, Andi, Nyuszog, Eszter, Zsu!
Nagyon hiányoztatok a taliról. Még apuka is volt, mert Eszti hozta a párját, apa is beesett, úgyhogy jöhettek volna nyugodtan az apucik is.
Képzeljétek, utána Ancsával még itt maradtunk, és lenyomtunk két Bailey's-t :) :)
Aztán rakodás közben Katica közölte, hogy bepisilt, és nem láttam tócsát. Viszont a keze gyanúsan barna volt......
Nem részletezem :)

Bea!
Hihi. Jót derültem mikor mondtad Edinának, hogy ne csinálja ezt Levivel :) Én nem merem neki mondani, mert mi minden nap találkozunk, és bár barátnők vagyunk már, azért nem merem neki mondani. Na meg tudja is ő, hogy elkényezteti Levit, de később ebből gondja lehet.
Tuti jó volt, mikor Marcell 5 percig elücsörgött az ölemben és iszogatott. Kár, hogy Katica elüldözte. :)

Esztit nagyon jó volt látni pocakosan :) Még emlékszem arra is, mikor Anna született neki, és vele volt nagy pocija.

Ági!
Csodás lányaid vannak. Érdekes, az első képen Fanni tisztára a Katicára emlékeztet. Az arca legalábbis.


Na fekszem, mert hulla vagyok, eddig pelenkát csomagoltam.

Nyuszog!
Ma voltam a Marcal II-n pelenkát vittem a Borsos M. utcába, Ti melyikben laktok?

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Remélem nem sértődött meg rám Edina,nem kioktatni akartam,csak látom,hogy ő az a típusú anyuka,aki úgy gondolja a gyereke nélküle nem tud létezni,neki csak az a dolga,hogy kiszolgálja a gyerekét. Ezzel az a baj,hogy felnevel egy önállótlan, anyafüggő gyereket,akinek a valós életben nehéz dolga lesz.
Én nem azt mondom,hogy én mindent jól csinálok,sőt.....,de önállóságra próbálom őket nevelni. Mondjuk Daninál már azért látszik az eredmény :)
Egyébként meg nyugodtan szólhatsz neki,ő is határozottan rászólt Katicára amikor verte a fiúkat /megjegyzem teljesen igaza volt/. Szerintem könnyebb másban észrevenni a hibát mint magunkban,és erre valók a barátok,hogy finoman,de a helyes irányba terelgessük egymást.

Na megyek,kezdődik a napi robot.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Bea!
Engem sem zavar, ha valaki rászól a lányaimra, de azt pl. kimondottan rühellem, ha valaki fenyegeti őket pl. veréssel. Van Atinak egy barátnője, aki elég furcsa, neki is van két kisgyereke, ő pl. kapásból azt mondta Katicának, mikor semmit nem csinált, csak hisztizett (úgy értem nem bántott senkit vagy ilyesmi), hogy hagyja abba, mert felpofozza.

Egyébként Katica a fiúkra nagyon allergiás. Már egy ideje észrevettem, hogy a lányokkal nem, de a fiúkkal mindig így viselkedik. Pedig Levi is elég jámbor természet, Katica mégis nagyon félti tőle a játékait. Ez nem irigység, mert a két lány közül inkább akkor Lili irigyebb, Katica egyáltalán nem az. Csak a fiúkkal :)
Remélem nem valami feminista vezető lesz :)

Amúgy Edina nem mutatja ki, ha megsértődik. Persze néha túlzásba viszi a klényeztetést, de meg is mondta, hogy így lesz, mert nem akarnak több gyereket, így Levit kényeztetik.

Na puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnálom,hogy kimaradtam a találkozobol,de majd potolom.Mirjam jobban van,már nem lázasodott be,csak nagyon aluszékony,meg az orra folyik vagy éppen eldugul,nem gyözöm tisztitani,spriccelni... .

Holnap megyünk a Balatonra,a gyerekekkel alig lehet birni,csak jo időnk legyen!Ti is folyton azon töritek a fejeteket induláskor,hogy vajon mit hagytatok otthon?Mert rám ez a jellemző!

Gyerek kényeztetés!
Nehéz dolog.A szülő észre se veszi,csak ha a nagyszülök csinálják!Probáljuk mi is normálissan nevelni a gyerekeket,de van amiben én vagyok engedékenyebb van amiben Apa.Arra viszont mindig figyelünk,hogy egyformán kapjanak a gyerekek szeretetet,törödést,stb... .
Árminnal még meg tudtam azt csinálni,hogy 1 másfél éves koráig nem kapott direktbe édességet(cukorka,csoki...),de Ráhel már látta a bátyát enni nem tehettem meg vele,hogy ő nem kap legalább a turorudi turojábol.Szerencsére ugyan ugy megeszik a naturjoghurtot mint picinek,meg a kefirt is isszák,a zöldség,gyümölcs is nagyon kelendő(meg az olajbogyo,kovászos uborka...)összeségében jo evők.Igaz miota Ármin ovis volt párszor olyan,hogy-fúúújjj!Én ezt nem szeretem!!!-aztán megbeszéltük,hogy de te ezt szereted.

Mikor megtudtam,hogy várandos vagyok( 2 csik a teszten)rátettem a pocimra a kezem és mondtam magam elé,hogy kisfiam.Valahogy tudtam,hogy fiu lessz.Apa mindig mondta,hogy igy-ugy kislány én meg -nem olyan biztos az,én nem azt érzem.Ráhelnél tudtam,éreztem,hogy lány.Mondtam,hogy ha a 3. babát is "kitalálom" akkor én tényleg megérzem.Sikerült.

Elsőnek Péter nagyon lányt várt.(két felnőtt fia van,ezért ezt természetesnek vettem)Aztán fiunk született,igy elég gyorsan bevállaltuk a következőt (A szülöágyon miután elláttak és Ármin már szopizott akkor mondtam,hogy jöhet a következő)
Jött Ráhel!Sajnos közben eltemettük anyósomat,ami nagyon fájt...
Mivel Ármin jövetelének nem nagyon örült a férjem családja,nem vertük nagydobra,hogy jön a következő.Anyósom már korházban volt mikor mondta,hogy-Eszter terhes a 3. honapban van és lányotok lessz.-Akkor voltam 12 hetes. :cry:
már jol domborodott a pocim a temetésen,de senki meg nem kérdezte,hogy hogy vagyok.
aztán ez is elmult,most viszonylag jo a viszony,talán el is fogadtak,gondolom mindenki azon töpreng,hogy hányéves vagyok én és hány a párom(vagy senkit se érdekel,de én azért leirom).Mikor összekerültünk én voltam 23 és fél a Péter meg 47,pont a duplája.Ennek több mint 5 éve ,azota lett 3 gyerekünk és még mindig boldogok vagyunk,nem a kor számit.

Bocs ,hogy kicsit hosszura sikeredett,de valahogy kikivánkozott belöllem. :oops:

minden jot nektek! :P

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Látom, olvasom, jól sikerült a tali! Gondoltam rátok, hiányzik már a táraság!! Esztinek ezúton gratula a babához hihetetlen hogy a kis Kanna baba is hogy megnőtt már! Ági, a második leányzó is gyönyörű, büszke lehetsz rájuk!!

Bea!
Marcell egész szőke a fotón! Mikor utoljára láttam, még barna volt!

Bogi!
Jól néz ki ez a pavilon, biztos volt vele meló rendesen. Nálunk is készül, most az állvány van készen, de remélem holnap már ponyvázzák!
Erről jut eszembe: szívesen rendeznénk mi a következő talit, ha nincs kifogásotok Dunaszeg ellen!

Eszter!
Jó hogy leírtad a fentieket, nem azért mert annyira fontos, hanem így egy picit még jobban megismerünk! :wink: Családi ügyeid azt hiszem mindenkinek ismerősek, közülünk többeknek is voltak/ vannak hasonló gondjai, előző házassággal kapcsolatos élményei...

Maminti!
Gratulálok a leányzóhoz!!! Nagyon szép a képeken, ahogy a neve is! Nagyon jó választás. Szerintem azért a születés utáni időszak nagyobb élmény, mint a várandósság...de hát mindenki máshogy látja!
Mi is kislányt szeretnénk, nem is kapkodtunk, mégis hamarabb sikerült most teherbe esnem, mint Kriszel. Remélem azért összejött!

Krisztofer nem igazán akar gyógyulni, a több napos magas láz után hólyagok jöttek a szájába, ami nagy fájdalmakkal jár. A közérzete azért sokat javult, ma elvileg csak kontrollra készültünk a doktornőhöz. Ott viszont jött a hidegzuhany, lehet hogy Krisz bárányhimlős..!! Elvileg holnapra kiderül, ha nem jönnek újabb pöttyök, megúsztuk. Most ezért szorítok. Nem ártana egy éjszakát már végigaludni...

További szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Most, hogy végigolvastam, ahelyett, hogy írhatnék, mennünk kell évzáróra...
Jók azok a képek, ki mondta, hogy nem? Aranyosak a gyerekek. Az a jó ebben a győri topicban, hogy úgy nézi az ember a képeket, hogy hátha ismer valakit. :) Míg máshol csupa elérhetetlen és ismeretlen helyekről beszélgetnek.

Kati

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!
NYaralás előtti utolsó bejelentkezés.
Párom aggodalmaskodása rám is rámragadt, lehet hogy elsőre kicsit túlvállaltuk magunkat, hogy ilyen pirinyó emberkével ilyen messzire, ilyen sokáig megyünk, de mondtam apumnak, hogy max megjelenünk náluk már hét közepén. Elvileg péntekig Zalakaros, aztán pénteken meg mennénk anyumékhoz hétvégére. Majd meglátjuk.
Bár most Zazi alvása megoldódni látszik, mert délelőtt túlfárasztás gyümizés után nyikkanás nélkül elalszik, délután meg cicin és úgy hogy le is tudom rakni, eddig nem tudtam. Ma meg kicsit korán kelt (fél 6) és 10 helyett már 8 körül álmosodott, hát szopi alvás lett a vége és most édesen durmol.

Olyan jók a képek, árad a jó hangulat én meg irigykedem... Na mind1.

Zsu! Krisznek jobbulást.

A kismamáknak kitartás ebben az időben, lesz ez még rosszabb is, bár most egész kellemes a szél miatt.

Szép hetet mindenkinek!

ÜDv

kancellárka
 
 


Ugye nem csak vidéken szokott tali lenni? Egyszer lehetne Marcalon is, az I-en vannak szép nagy játszóterek, meg van az a körbeketített, bár nem tudom, hogy milyen állapotban, mert már pár éve megvan.

Közelebbről a Kovács Margit utca elején lakunk, és Kati a keresztnevem, Nagyné meg a vezeték. :) Bocs, hogy nem mindjárt ezekkel kezdtem, de nem vagyok az a gyorsan nyíló típus.

Beátab, hű, én eddig nem is nagyon mertem mesélni sehol, bizony én is sírtam akkor, amikor kiderült, hogy a 2. nem kislány lesz. Ciki, és szégyellem is magam érte, a mostani eszemmel. Mondjuk előrelátó voltam, mert amniocentézisen direkt ezért kérdeztem meg a nemét, hogy legyen időm átállni. De az idő csak részben oldotta meg, másik részben pedig maga a kölök, azzal amilyen. :)

Eszter, ne aggódj, én is állandóan azon parázom, hogy mit hagyok otthon, de még akkor is, ha az 5 percre lévő iskolához megyünk... de hát egy ilyen pici gyereknél akármi akármikor kellhet. De csak elvileg!
A párod családja miért nem fogadott el? "Csak" a fiatalságod volt az oka? És javult már a helyzet?

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Niki!
Jó utat Nektek! Remélem jól fogjátok érezni magatokat.
Mi is jövő héten utazunk szombat éjjel Horvátországba.
Én is tartok tőle egy kicsit Marcell miatt,de talán nem lesz vele gond az úton. Azért indulunk éjjel,hogy az út nagy részét átaludják. Ti azért nem mentek olyan messzire,szerintem Zalán bírni fogja.

Bogi!
Nektek is jó nyaralást kívánok! Jó idő lesz jövő héten is,tudtok sokat strandolni.

Zsu!
Hát képzeld 1 hét alatt lett Marcell haja ilyen szőke. Én is meglepődtem rajta. De jól áll neki a fekete szemei csak úgy villognak. :)
Hogy van Krisz? Végül bárányhimlő lett?

Kati!
Nekem is volt amniom a 2 kicsivel,de már előtte ultrahangon megmondták a babák nemét. Ténlyeg jobb ha az ember fel tud rá lelkileg készülni.
Szervezhetünk bárhol talit,általában valamelyikünknél szoktunk összejönni,de voltunk már az Aranyparton is. Legutóbb Bogiéknál én felvetettem,hogy menjünk a Püspök erdőbe,van ott egy nagyon kellemes tisztás játszótérrel. Majd rakok fel róla képeket. Bár az sincs túl közel Hozzátok,de szerintem meg tudjuk oldani a fuvarozást.

Eszter!
Jó,hogy írtál Magadról,tényleg jobban megismerjük egymást,ha beszélünk a dolgainkról. Persze azért jobb személyesen,ezért kedveljük a talikat.
Nálunk is nagy a korkülönbség de nálunk fordítva :wink:
A helyzet is pont a fordítottja,mint Nálatok:nekem van egy nagyfiam,és az én szüleim fogadták el nagyon nehezen a férjemet. De mára már tökéletes a kapcsolatuk. Mi 6 éve vagyunk együtt,született 2 gyönyörű gyerekünk. És szerintem sem számít a kor,csak sajnos még mindig az a felfogás,hogy az a tökéletes ami nem tér el az átlagtól.
Mekkorák a gyerekeid? Bocs ha írtad,tudod,felületes vagyok,és lusta visszalapozni :oops:

Na megyek aludni,holnap megyünk a Balcsira egyet strandolni.

Bea
beátab
 
 


)Sziasztok!

Jó pihenést a nyaralóknak! Színes, szagos és képes beszámolókat várunk a végén!

Tali lehet ahol csak akarjátok. Talán azért alakult úgy, hogy vidéken vannak, mert itt a családi házak kertjében minden adott egy kis bensőségesebb beszélgetésre garantáltan gyerekbiztossá tett környezetben, ahol anyukák is elengedhetik magukat, emrt nem rángat el a ygerek (olyan gyakran :D ) segíteni a mászókán vagy lökni a hintát. Na és a kerítés sem rossz, hogy korlátozza kicsit a gyerekek vadászterületét. Már ahol készen van, ugye...

A gyerkőcök neme ügyében szerencsésnek tartom magam. Az elsőnél nem is akartuk tudni (le is tiltottam a dokit a találgatásról), mondván így is úgy is hazavisszük és olyan kevés igazi meglepetés van az ember életében. A másodiknál már megkérdeztük, de párom kimondottan örült, hoyg lesz még egy kis hercegnője, aki imádni fogja őt. Egyedül a harmadiknál nem volt túl boldog attól, hoyg fia lesz, aki majd vetélkedik vele a falkavezérségért. (igaz maga a kölök is meglepetés volt) Persze azóta nagyon tetszik neki, hoyg ezt a viszonyt is kipróbálhatja.
Én mindig hármat szerettem volna, így nem nagyon aggasztott, hogy a második is lány. Viszont kimondottan örültem harmadszorra, hoyg fiam is lesz! Bár előre sajnálom a menyemet, mert szabályosan szerelmes vagyok a fiamba! Szerencsére a lányok iránti szeretetem (és a tény, hoyg a nap három ygerekkel is csak 24 órából áll) behatárolja a kényeztetés lehetőségét, de egyszerűen imádom és ( a férjem szerint) hagyom is magam megvezetni általa. Ez van. :oops:

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


No, igen, a kertes háznak megvannak az előnyei talinál. Meg ugye ott van a mosdó meg a wc, ami a játszótereken nincsen... Bár, ahogy látom, most nem aktuális a téma, mert itt is kitört a nyári szünet. :) Kellemes időt és jó pihenést a nyaralni indulóknak!

Kép
Kép
nyuszog
 
 


MEGHÍVÓ

Az ÉLET-JEL Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt
az alábbi programjaira
Június 20. szerda Szülni és születni, ma és holnap
Pető Éva és Auxner Bea bábák

Június 25. hétfő Jóga – Várandós Jóga
Szűrné Hodossy Hajnalka jógaoktató

Június 27. szerda Asztrológia és gyermekvárás
Szakács Anna asztrológus

Helyszín: Győrújbarát, Fő u. 40/1 ( volt Feller építőanyag telep)

A programok mindhárom alkalommal 17 órakor
kezdődnek.

Érdeklődni lehet a 20-428-6747-es telefonszámon.
ráhel
 
 


Sziasztok!

Ráhel!
Megkaptam az e-mailed is köszi :)
Azért nem bírom ki, hogy ne írjam le :) Az utsó előadás témáját megmosolyogtam :)


Lányok!
Reggel indulunk, és én is azon izgulok, hogy mit hagyunk itthon, ráadásul csak 4 napra megyünk, de már 3 heti cuccot bepakoltam!
Tiszta hülye vagyok, hogy aggódok, ráadásul csak a Balatonra megyünk, és ha valami itthon marad, tudunk venni bárhol, de én túlbiztosítom magunkat. Átvettem Atitól ezt az aggodalmaskodást.
Még el sem indultunk, már megfogadtuk, hogy a nyáron ez az utolsó nyaralásunk, még a vizitúra és semmi több!

Ne haragudjatok, hogy nem írok személyesen most, köszönöm a jó utat, meg minden jókívánságot, de még ezer dolgom van, és már fél 1.

Ja, Zsu!
A pavilon nem egy bonyi szerkezet :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Jó reggelt, jó hetet!

Niki, Bogi!

Azt hiszem, ti ketten utaztatok már el, hát jó nyaralást kívánok nektek, kevés bonyodalommal, sok sok pihenéssel!!! Ezt a füredi hotelt én is néztem anyuéknak, mert ők is üdülési csekk elfogadó helyet keresnek. Kváncsi leszek majd a tapasztalataidra, Bogi.

Nekünk még másfél hét van a nyaralásig, de én nagyon várom. Persze izgulok az út miatt, de ahogy tavaly is, most is éjjel fogunk utazni. Utoljára Krisz nagyon jól viselte az utat. Legszívesebben nekiállnék már most listát készíteni a cuccokról, hogy mit ne felejtsek itthon, de még visszafogom magam. Pedig Horvátországban gyakorlatilag mindent megtalálsz, amit itthon. ( Krisz közben folyamatosan kiabál, hogy Anya, gyere ide szobába...) Na, szóval hatalmas igényem van a kikapcsolódásra, mert most eléggé kivagyok a betegség és minden lelki nyavalya miatt.

Bárányhimlő: hát, nem tudom, kijelenthetem-e, hogy nem az. Bár most már sokmindenkivel találkoztunk, mert szombaton voltak itt a Diusék, nos hát az ő anyukája (aki nem tudja: Dia a férjem lánya) 31 hetes terhes, remélem nem adtunk neki valamit. Aztán vasárnap elmentünk Fehérvárra is. Most meg sok pötty van Kriszin, de ezek aprók, és ott vannak, ahol a melegtől szoktak kijönni. Remélem nem lesz belőlük hólyag. Közérzete már jó napközben, most épp Shrek-et követel, csak éjjel nem alszunk.

Anyám, mennyit írtam. Pedig még a taliról akartam írni, hogy ha nem akartok Dunaszegre jönni, mi bárhova szívesen megyünk.

Na, összeszedem magam, mennünk kéne bevásárolni, rántott patiszont kívánok, de nagyon...

Puszi nektek!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szia Bogi!

Nem baj, hogy megmosolyogtad -szabad - mások meg máshogy gondolják. És nem is hinnéd, hogy milyen sokan!

Köszi, hogy reagáltál rá

Bea
ráhel
 
 


Sziasztok!

Hétvégén voltunk a Balatonon!Nagyon jo volt,a gyerekek is élvezték,csak nehéz volt kiimátkozni öket a vizből :lol: .Csak 2 napot töltöttünk ott,de teljessen ki tudtunk zökkenni az itthoni mederböl.

Zsu!
Te hogy vagy a férjed lányával?(Az én férjemnek fiai vannak,velük nem volt egyszerü,nagyon az anyukájuk pártját fogják mindenben)Én 28 éves vagyok az egyik 29 a másik 30.a 29 kint él amerikában,vele azota könnyebb(a távolság meg a ritka találkozás gondolkodásra késztet)rá kellett jönni,hogy én is sokat teszek azért hogy jo legyen a kapcsolatunk.A 30 évessel is megdolgoztunk,de most jo a viszony csak igy is maradjon!

Bea!

A gyerekeink:Ármin,4 éves mult áprilisban
Ráhel,3 éves lessz oktoberben
Mirjam,9 honapos
Amugy nem tudom anyukám "elfogadja "-e valaha az életem párját?Pedig nekem tényleg ő az igazi,még most is szerelmes tudok belé lenni és ez kölcsönös.Rengeteget vagyunk együtt,(Péternek itthon van mühelye)Nincs tévénk ,mindent megbeszélünk,ha tehetjük kettesben is szeretünk sétálni ...

Nem tartozik ide csak eszembe jutoot:mikor Árminnal voltam bent a korházban (nem ohajtott megszületni)volt ott egy lány , korombeli,egyedül vajudott én szaladtam a szülésznőért mert már annyira jöttek a fájásai,na ő egyedül is ment haza a babával,egyedül volt az ultrahangon is(jo ott én is,de a végén jött Apa).Sajnáltam,de nagyon.

seszter
samu eszter
 
 


Kedves Seszter!

Hát, nem lehet egyszerű dolgod, de ha ilyen jól megvagytok a pároddal és boldog melletted azt előbb-utóbb a gyerekei is a javadra fogják írni. Godolom édesanyád is inkább csak félt, mert korából adódóan van egy kis "előnye" hozzád képes és sok mindent látott már. Vigyázz nagyon a párodra, hogy együtt nevelhessétek fel ezt a három aranyos kis gyerkőcöt.
Apropó, mikor ismerhetjük meg őket?

Lányok!
Csinálunk pikniket a Püspök-erdőben? Mondjuk a jövő hét másdoik felében, hoyg a héten nyaralók is csatlakozni tudjanak.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Hu de nagy itt a pangás. Úgy látszik mindenki inkább strandol,vagy nyaral.

Mi is nagyon várjuk már az utatást. Már elkezdtem csomagolni. Ötünkre nem semmi dolog....Napok óta vasalás az esti programom :roll:
Úgy döntöttünk a barátainkkal,hogy elindulunk péntek este,akkor nincs is olyan meleg és a gyerekek is alszanak,és ha túl korán érünk oda legfeljebb strandolunk egyet,míg elfoglalhatjuk a szállást.

Piros!
Hát sajnos mi csak jövő hétvégén jövünk haza,a Püspök erdős piknik nem jön össze nekünk. Majd máskor.

Eszter!
Az a lényeg,hogy Ti boldogok vagytok,a többi nem számít.

Talira visszatérve,Zsuék kertje is nagyon alkalmas lenne rá,szép nagy,rengeteg játékkal, az én gyerekeim imádnak ott lenni,szerintem ott is érdemes lenne. Mikor náluk voltunk nem emlékszem hogy gondot okozott volna a távolság,több kocsival összeszerveztük a kimenetelt.

Bea
beátab
 
 


Jogos! Elfelejtettem Zsu meghívását! Akkor természetesen menjünk inkábbb oda! Nekem is nagyon tetszett náluk, de hát a nevében mégsem ajánlgathatok időpontot :oops:

Nagyon jó pihenést nektek, Bea!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Tényleg mindenki el van foglalva,ki a meleggel ki a készülödéssel.
Rákerestem a nagycsaládosok honlapjára(ha már egyszer nagycsaládosok vagyunk :lol: ).Rámentem a fórumukra,tök üres,valaki feldobott 2 témát reakcio is megállt 2-ben aztán annyi.Én naiv azt hittem van egy kis mozgás ott is,de semmi.Valahogy fel kéne lenditeni.

Mirjamot nehéz mostanában elaltatni.Valojában eddig nem is altattam,csak lefektettem,ha nem aludt el,sirdogált,elég volt ha felvettem megvigasztaltam aztán visszafektettem,majd elaludt.Most meg küzd az álmossággal,nem akar aludni.Hiába fáradt nem marad fekve,ha felveszem közelitek az ágy felé már sir.
tegnap lebukfencezett a lépcsön,baja nem lett csak egy lila pukli a homlokán.
A nagyokkal sem lehet birni,meg vannak kergülve.Ha véletlenül elalszik a pici tuti hogy felüvöltik.Na panaszokbol ennyi elég.

Érik a sárgabarackunk!Ki mit főz ebben a melegben?A férjem nem eszik édesset egyáltalán(semmibe nem teszek cukrot ami neki készül)

Puszi mindenkinek!

seszter
samu eszter
 
 


sziasztok!

Piros!
Semmi gáz! A jövő hét második felével nekem is az a gondom, hogy csütörtökön indulunk Horvátokhoz. Előtte meg ugye készülődni kell. Júli 1-én jövünk haza, onnantól jó nekünk a tali, de ezt majd akkor szerintem megbeszéljük. Azért javaslatok jöhetnek bárkitől!!!

Eszter!
Férjem lánya most múlt 13 éves. Mikor Tamással megismerkedtünk, mindössze 5 volt. Nagyon anyás, és mivel ilyen kicsi volt, esély sem volt rá, hogy megértse vagy elfogadja a kialakult helyzetet. Csak az utóbbi egy évben vált szorosabbá, majdhogynem feltétel nélkülivé a kapcsolatunk. Már nagyon nagylány, egy kis felnőtt, aki most nagyon szerelmes.
Főzés: én férjem meg húsimádó! Ma rakott zöldbabot készítek, tegnap pörkölt volt rizzsel.

Még nem döntöttem el, de lehet hogy Krisszel átmegyünk Lipótra fürdeni, mert rettentően unom az itthoni medencének a pucerálását. Max pár órán át tiszta. Krisz 10-kor kelt, úgyhogy nem tudom 2-fél 3 nál előbb lerakni aludni, csak ha most elmegyünk, akkor meg telibe kapjuk a déli forróságot.

Na megyek, az ebédet ígyis úgyis elő kell készíteni...Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, még nem olvastam vissza semmit.
Katasztrófa volt a nyaralás 75%-a!!!!
Majd írok éjjel!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Ráhel!

Igen, tisztában vagyok vele, és tiszteletben is tartom ezt :) Látod, még a véleményemet sem írtam le, nem akarok senkivel konfliktust, tanultam a régebbi hibákból :)

Neked további jó munkát, mert ettől függetlenül nagyon becsülöm azt amit csinálsz!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Na éjjel nem jöttem, mert buli volt.

Na kezdem az elején:
Ugye hétfőn reggel indultunk el, úgy terveztük, hogy megállunk a veszprémi állatkertnél, és úgy megyünk tovább Füredre.
Az út eleje rendben zajlott, eltekintve attól, hogy Lili a felébredéstől kezdve szekált minket, hisztizett, hogy menjünk már. Ezt még betudtuk annak, hogy izgatott a nyaralás miatt.
Odaértünk Veszprémbe, bementünk az állatkertbe, és siralmas látvány fogadott, majdnem kifordultam onnan. Nem éppen közönségcsalogató módon, a csimpánzok rögtön a jegyváltó épület mellett vannak, egy nagyon régi kifutóban, ami kicsi is, undorító is. Mellette egy nagy tábla, hogy ugye milyen szörnyű helyzetben vagyunk? Adjatok pénzt, hogy az új kifutónk mielőbb elkészüljön.
Aztán tovább haladva, az út bal oldalán egy rági, elhagyatott medence, benne zöld, undormány poshadt vízzel. Nem tudom ki lakhatott benne előtte, de nagyon gáz volt.
Aztán egy csomó üres kifutó, ja, meg szerszámokat támasztó munkások egy félig lebontott épület előtt.
Ahol láttunk állatot, az jó volt, voltak aranyosak, volt olyan, amit még nem láttunk, de összességében egy nagyon rossz élmény volt az állatkert maga. Ezt fűszerezte a dolog, hogy Lili rögtön a bejárattól kezdve hisztizett, hogy mikor megyünk már ki. Ha meglátott valami játékot, merthogy az állatkert tele volt bazárral, egyből kellett neki minden, mert pont a kedvenc meséjéből, az Eperkéből voltak mindenféle használati tárgyak, pl. iskolásoknak való készletek, amire egyenlőre semmi szükségünk, ráadásul épp előtte vettem neki egy tolltartót, mivel a színesceruzái állandóan szana-szét vannak.
Na ebédeltünk, aztán indultunk tovább, nagyon hamar oda is értünk, bejelentkeztünk, én kipakoltam, Ati meg Katica aludtak egyet, mi lementünk Lilivel a játszótérre.
Maga a szálloda jó volt (Hotel Annabella), a szobánk sajnos nyugati volt, vagyis hihetetlenül meleg volt, állt a levegő, de megpróbáltunk csak alvásidőben fent lenni. Szóval ott már jól indult a dolog. Mikor felébredtek a többiek, elmentünk a szálloda strandjára, Lili pánikolt a víztől, eleinte Katica is, de ő vagányabb. Azért elvoltak, nem volt gond. Aztán bementünk vacsizni. A vacsora szuper volt, svédasztalos, hideg-meleg, stb. Az innivalóért fizetni kellett külön, az árak horror voltak, de amúgy minden szuper volt. Csakhogy. Lili és Katica végig vagy hisztizett, vagy rohangált, zavarták a többieket. Mást sem csináltunk, csak fegyelmeztünk, és én nagyon rossz anyának éreztem magam. Ráadásul Atitól is megkaptam, hogy mindez azért van, mert otthon minden meg van nekik engedve!!!!!
Utána sétáltunk, aztán bementünk a szállodai Mini Disco-ba. Az én táncos, előadós, balettos gyerekeim úgy álltak ott, mint a kuka gyerekek, meg sem mozdultak!
Igaz, hogy német, spanyol, francia, angol zenék voltak, ismeretlenek a számukra, de ez nem volt eddig akadály. Felmentünk aludni a 100 fokos szobába, Lili kiütötte magát, mert nem aludt. Katica viszont éjfélig fent volt, hisztizett, sírt, azt akarta, hogy üljek ki vele az erkélyre. Aztán már apja nem bírta tovább, felvette és egy perc alatt elaltatta. Nem a gyerek hibája volt ez az egész, csak elég szörnyű élmény volt így kezdeni a nyaralást.
Második nap már jobb volt, a reggelinél vettünk el nekik etetőszéket, abban ültek, csakhogy enni nem voltak hajlandóak. Aztán lementünk a szálloda medencéjéhez, ott voltak animátorok, gyöngyfűzés volt a gyerekeknek, Katica fürdött, Lili félt, ebéd, aztán strand, vacsora, séta, disco, megint csak úgy álltak ott. Szerda is jól indult, aztán esti sétánál béreltünk egy 4 személyes kisautót, amit tekerni kellett. A gyerekek elöl ültek, mi tekertünk. Persze Lili is tekerni akarta, hiába mondtuk, hogy nem tudja. Hisztizett. Aztán odaültettem , hogy tekerjen. Mikor nem sikerült neki, akkor azért hisztizett. Na itt elszakadt a cérna nálam. Visszavittük a kisautót, találtunk ott gokartot, Lili tudta tekerni, boldog volt, de onnantól meg azzal szekált, hogy másodpercenként követelte, hogy béreljünk olyat neki. Mini discoban megint csak ácsorogtak, Katica azért jól érezte magát. Alvás megint olyan volt, mint előtte a két napon, már nem is volt furcsa. Tegnap viszonylag nyugisan indult a nap, csomagoltunk, aztán megjött Ati haverja, vele lementünk a partra, ott jól elvoltak. Hazafelé vettünk innivalót, gondoltam már semmi nem történhet, szépen felöltöztettem őket a hazamenős ruhába, tiszták voltak, szépek, erre Lili az összes innivalót a nyakába borította. Ez volt a másik cérnaszakadás.
Összességében az maradt meg mindegyikünkben, hogy veszekszünk a gyerekekkel, hogy égnek áll a hajam, hogy semmi pihenés (na mondjuk erre fel voltam készülve), hogy a gyerekek sem élvezték igazán (persze ezt nem tudhatom, mert ők azért biztos jobban érezték magukat mint mi).
Mondtam Atinak már kedden, hogy engedjük el magunkat, nem kell állandóan viselkedni, inkább a gyerekeknek legyen jó, próbáltuk is ehhez tartani magunkat, de baromi nehéz.
Szóval itthon még elvagyok ekkora gyerekekkel gond nélkül, de a nyaralás még korai volt így.
Majd jövőre is próbálkozunk, na meg a vízitúrára marhára kíváncsiak leszünk...

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Nagyon sajnálom a félresikerült nyaralást :(
A veszprémi állatkert számomra is nagy csalódás volt már 2 éve is. Nagyon lepusztult állapotba került,pedig régen színvonalas volt.
Amiket elmondtál a gyerekek étkezéséről én is pont ettől tartottam és ezért választottunk inkább appartmant,amiben azért jóval szabadabbak lehetnek,meg persze jóval nagyobb is.
Kyrával 3 évvel ezelőtt voltunk 4*-os hotelben,ő egymaga nagyon jól viselkedett,de 2 kicsivel én nem merem ezt bevállalni.
Egyébként parázok ám én is rendesen amiatt,hogy fegyelmezésből fog állni a nyaralás,de Csabi kissé higgadtabb és nyugtat,hogy nem kell mindenen idegeskedni,ahova megyünk rengeteg kisgyerek lesz,talán nem lesz nagyobb probléma velük.

Piros!
Köszi,bár pihenés..... :roll: gyanítom nekünk sem lesz. Az igaz,hogy nem is arra készülünk,de élvezni szeretnénk az együtt töltött napokat.

Zsu!
Jó utat Nektek!
Vigyázz magadra!!!! Kerüld a napot amennyire ez lehetséges. 2 éve én kb. ennyi idős terhes voltam mikor Olaszországban nyaraltunk,nagyon nem bírtam a meleget,árnyékban pihengettem,akkor még lehetett :lol: ,Kyra jól elvolt a többiekkel.

Na megyek vissza pakolni,csak tartottam egy kis kávészünetet.
Még van dolgom bőven és éjszaka már indulunk.

Puszi Mindenkinek!
Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Új vagyok a fórumon.A segítségeteket szeretném kérni.Győrben megbízható, lelkiismeretes nőgyógyászt keresek. A dr. Likár Zsoltra gondoltam, mi a véleményetek róla?
Vendég
 


Sziasztok!

Szia Luca! Üdv a fórumon! Javaslom, hogy olvasgass kicist vissza mert elég sokat beszélgettünk már a dokikról. Nekem nem volt dolgom a Likárral, de itt Győrben nem tudsz rosszul választani, szerencsére sok jó orvos van. Inkább stílusban térnek el egymástól (na és a magánrendelés felszereltségében, ha épp nem állami infrastruktúrát használnak). Ebben viszont úgyis csak Te tudsz dönteni.

Bogi!

Akkorákat nevettem a beszámolódon! Szóról szóra hasonló élményeink voltak Zalakaroson a 7, 3 és félévesekkel két éve. Különösen ezt a részt éreztem találónak:

"Mást sem csináltunk, csak fegyelmeztünk, és én nagyon rossz anyának éreztem magam. Ráadásul Atitól is megkaptam, hogy mindez azért van, mert otthon minden meg van nekik engedve!!!!!" csak a nevet kéne lecserélni :wink:

ha jól kpihented magam itthon, amjd átugrunk egy részletes beszámolóra!

Bea! Rutinos versenyzőként Te már tudod, hogy nem kell várni semmi jót és akkor csak kellemes csalódás érhet. :)
Sajnos én is azzal küzdök, hoyg rászorítsam apjukomat a közös élményszerzésre, mégha az sok kényelmetlenséggel si jár. Na és persze a gyerekek egyáltalán nem "hálásak" az erőfeszítésért és nem viselkednek jobban. Azt hiszem ezt viseli a drágám a legnehezebben. Majd beszámolok hoygan siekrült.

Programajánló!
Szombaton du. Csanakon falunap lesz bohóccal meg játszóházzal és új játszótér avatásával. Este meg a nagyobbaknak múzeumok éjszakája!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Luca!
Nekem Zsolti az orvosom, és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Az új rendelője is jól felszerelt, UH-ja is van.
Én nyugodt szívvel ajánlom. Minden kérdésre válaszol, nem intéz el fél perc alatt. Nem az a jópofizós fajta, de nagyon kedves, rendes, lelkiismeretes orvos!


Bea, Piros!
:) Na akkor örülök, hogy nem vagyunk kivételek :)

Bea!
Ma már egész másképp látom a dolgot. Amúgy nem volt félresikerült, csak Piros fogalmazta meg jól, én naívan azt gondoltam, hogy a gyerekek majd azzal hálálják meg a sok új és szuper élményt, hogy jól viselkednek. A vicc az, hogy tényleg volt ott is sok gyerek, programok is voltak nekik, de ettől még teljesen úgy viselkedtek, mintha otthon lettek volna, és talán ez zavart engem annyira, merthogy nem otthon azért viselkedni kell. Szóval valószínű, hogy most már egész máshogy csinálnám a szervezést, de még rutintalanok voltunk.

Piros!
Örülök, hogy derűs perceket szereztem Neked, és talán kicsit nosztalgiáztál is :)

Mondjuk Ati megjegyzését nem vettem magamra, hiszen mégis az én nyakamon lógnak 24 órán át a gyerekek, és meggyőződésem egyébként, hogy amikor az apjuk is ott van, sokkal jobban elengedik magukat, és kevésbé fogadnak szót. Ezt észrevette valaki esetleg más is a sajátjainál?
És én is másképp fegyelmezem őket amikor Ati is ott van, mert ő kisebb teherbírású és az idegei sem acélból vannak, legjobb esetben is cérnaszálból, és előbb telik be nála a pohár. Szóval szerintem az egyik dolog indukálta a másikat. Valószínű, hogy az apukák azért érzik elkapatva a gyerekeiket, mert az anyák már edzettek idegileg is, bírják a hisztit, a sírást, az apukák meg nem annyira, és amikor ott van az apuci is, akkor anyuci rövidebbre fogja a gyeplőt mint szokta, ez persze nem tetszik a gyerekeknek, és meg is van a balhé belőle.

Na most, hogy ezt így okos ésszel átláttam és átgondoltam, máshogy fogok majd hozzá a hétköznapokhoz is, talán még nem késő.

Mindenesetre most is látszott azért, hogy akinek csak egy csimotája volt még a Hotelban, ferde szemmel nézett azokra a több gyerekesekre, ahol egyik kicsi másik pici felállás volt, és a szülők rohangáltak a gyerekek után, ők meg büszkén ültek a jól viselkedő egyszem gyerkőcükkel az asztalnál :)
Egygyerekeseink!!!!
Ez nem Nektek szólt, mert legtöbbetek most a másodikkal várandós, és át tudja érezni a mi gondunkat, vagy lát minket elégszer ahhoz, hogy ismerjen minket, de szerintem ezt mindenki aláírhatja, hogy vannak olyan szülők, akik elképzelni sem tudják, hogy egy gyerekkel mennyivel könnyebb dolguk van, és hozhatja még őket is olyan helyzetbe a sors, hogy ők is rohangálnak a második után :)

Na megyek, de mostmár higgadtabban látom a dolgokat.

Amúgy Ati ma anyukájának is úgy mesélte, hogy a gyerekek 4!!!! napig egyfolytában hisztiztek, pedig távolról sem így volt. :)


Programajánló:
Táncfesztivál keretében vasárnap 17 órakor a színház előtti szabadtéri színpadon gyermek balett előadás vagyis ilyen táncszínházi előadás lesz, Bogármese címmel. Szuper lesz, gyertek. Ingyenes!


Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nyaralás!
Nem egyszerü!Nálunk az vált be legjobban ha csak egy-egy hétvégére megyünk el . Egy rokoni kapcsolat révén ici-pici házikoban(szoba-konyha) lehettünk a balatonpartjához közel.Amit csak tudtunk vittünk,kaját csak melegiteni kellett,egyszer meg grilleztünk.Reggel indulás rokonlátogatás,kulcs átvétele,hasznos infok felfogása.Ebéd,szundi,délután strand.este vacsi mese szundi.Reggel séta , játszotér , ebéd ,szundi, strand.
Persze a hisztit mi sem tudtuk elkerülni,volt az is,pedig nálunk Apa is jol birja és elég leleményessek is szoktunk lenni,de néha semmi sem használ.
Ha pihenni is szeretnénk akkor azt a gyerekek nélkül kell valahogy intézni,de mivel csak egy nagymama van elég bajos,nem kapkod senki egyszerre a 3 gyerek után hogy vigyázni szeretne rájuk.
Tavasszal volt alkalmunk egy 24 órára elmennünk ugy hogy az akkor fél éves Mirjamot vittük magunkal . Igy felváltva tudtunk csak szaunázni,uszni,de jol éreztük magunkat és 3 gyerek folyamatos felügyelete után üditö volt ez az egy aki még nyugton elvan a kocsijában.

Más téma!
Regisztráltam a Fidélio forumában (Bartok Rádio).Hát , ott leszolták a köszönésemet, a hozzászolásomat valojában mindent,jo hogy azt nem mondták,hogy minek jöttél te ide?!Ha várandos lennék biztos elpityeredtem volna ennyire oda nem illö fogadtatástól! :cry: Mintha csak azért lenne az a forum,hogy a Bartok Rádiot kritizálják nem éppen publikus hangnemben.(tisztelet a kivételnek!)

Úgy látszik örülhetek,hogy ti ennyire kedvessen befogadtok mindenkit! :oops:

Nekem is voltak még Kismamaként(meg elötte) elképzeléseim,hogy majd az én gyerekeim nem fognak követelözni a boltban,hisztizni a játszotéren...,be kellett látnom hogy ezek nem ilyen egyszerüen müködnek.Függ a gyerektöl,a szülötöl az idöjárástol... :lol: és még tudja fene mitöl .Fel a fejjel az egy gyerekesek vagy több gyerekesek lesznek vagy az az egy is eljut oda hogy a földre veti magát mert ő kék lufit akar nem piros nyalokát amit az elöbb könyörgött ki a szüleitöl. :P

Na mára ennyi!
Puszi mindenkinek!!!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Az a helyzet, hogy 8 hetes terhes voltam, és elhalt a magzat, de nem indult meg spontán a vetélés, így műtétileg kellett befejezni a dolgot.Az orvosom, akihez addig jártam, nem jött be a műtétre, szabadnapot vett ki, és nem is szólt senkinek hogy csinálja meg a műtétemet, én meg ott álltam doki nélkül.Ezek után nem szívesen mennék vissza hozzá.
Végül a Likár doktor úr műtött meg, és nagyon szimpatikus volt.Most vissza kell mennem kontrollra, mindenképpen hozzá megyek a magánrendelésére mivel ő műtött, és úgy gondoltam, maradok is nála.A véleményetek ebben meg is erősített. Még nem mondtunk le a babáról, bár most nagyon magam alatt vagyok.


Bogi!
Jól értettem, hogy a magánrendelőjében is van ultrahang?Megírnád, hogy hogy pontosan hogyan jutok oda? Köszi!
Vendég
 


Sziasztok!

Luca! Nagyon rossz élmény lehetett. De fel a fejjel, nagyon jó helyre jöttél megpocakosodni! ha visszaolvasol láthatod, hoyg jó sok kismamánk van. Legtöbben második körösök már a fórumban. :wink:

Seszter! örülök, ha jól érzed magad köztünk. Volt itt nálunk is vita arról, hogy mi is a szerepe egy ilyen fórumnak és akik itt maradtunk mind egyetértünk abban, hogy ha minket nem fogadtak volna itt nyitott lélekkel és fülekkel, akkor mi sem lehetnénk itt. van egy "kemény mag", de minden újat és visszatérőt szívesen látunk. Csak nyerhetünk a sok-sok új tapasztalattal. Egyébként nagyon összevágnak a tapasztalataid az enyémekkel. Nálunk sem egyszerű "elsózni" a hármat egyszerre, hogy kicsit magunk lehessünk a párommal. Pedig nagyon fontos, hogy a házasságot is karbantartsuk. Nekünk szerencsénk van, emrt a legutóbbi időkig két aktív nagyszülőpár is volt, így lehet osztani a gyerekeket. Sőt, lassan bejön az iskolástársaknál alvás is!

Bogi! Vajon kire gondoltál? :wink: ...
nekünk a csillagtúra jött be a gyerkőcökkel, de jövőre újra megkísérelem a szállodáztatást! vagy méginkább ilyen apartmant kéne keresni, ahol magunk lehetünk, de van a közelben kajáltatás


Addig is ha van jó ötletetek, hoyg hova lehetne olyan 50 kilometeres körzetben kirándulni menni, vagy jó ygerekprogramot simertek, osszátok meg! Köszi!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Július 7-én,szombaton 16 óra 30 perckor a Győrújbaráti Művelődési Otthon és Faluházban lesz a férjem kiállitásának megnyitója.Szeretettel várunk mindenkit!!!

Most csak ennyi!
Puszi!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok, jó hétvégét!

Luca!
Üdv itt. Sajnálom ami veletek történt, de fel a fejjel! A barátnőm is hasonló cipőben járt, náluk csak a 12. héten vették észre, hogy nem él a bébi... Rá kb 4 hónapra újra teherbe esett, gyönyörű, egészséges kisfia van!!!

Bogi!
Annyira de annyira sajnálom, hogy nem jött össze a nyaralás, úgy ahogy szeretted volna! Talán ha még pár napot tudtatok volna maradni, már épp hozzászoktak volna a csajok a környezethez...Vagy nem, nem lehet persze tudni! Én abszolút nem vettem magamra amit az egy gyerekesekről írtál. Én már Krisz előtt is készültem rá lelkileg, hogy lehet hogy ő lesz a kisfiú, aki bárhol a földre veti majd magát...nem létszám kérdés, egy is nagyon tud, ha akar!! :wink:

Eszter, Piros!
Hja, jó ha az ember, meg tudja oldani hogy néha kettesben legyen a párjával. Mi mostanában megint nagyon leszoktunk róla, hogy legalább vacsizni elmenjünk ketten. De ez van. Én bármikor hagyhatnám anyura Kriszt, de nem akarom túlzásba vinni sem. 3 gyerekkel meg aztán, hú azt sem tudom, egyáltalán hogy oldanám meg..Ügyesek vagytok, és jól teszitek, ha nektek sikerül, mert azt hiszem kb. pont 3x annyira fáradhattok el a nap végére, mint mondjuk én!! :)

Na, most lepattanok a gépről, nemsokára megérkeznek a vendégeink és grillezünk! ( a vendégek: Dius anyukája és a párja. Ki gondolta volna ezt még nemrég?! )

Orsi!!! Hol vagy??

Puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?