Új privát üzeneted érkezett!

Andy,
de mi ez a sok beton az udvaron? Nem füvesítve lesz?

Kimike,
ha még nem találtál úszógumit akkor adok egy tippet. Böszörményi út, Erste bank központtal szem,ben kis papírboltban van mindenféle gyerekjáték és úszócucc, többek között olyan beülös bébiúszógumi, aminek még árnyékoló része is van. Ára: 2250 ft
Gondoltam is rá, hogy megveszem neked, de mivel nem tudtam, hogy azóta vettél e, vagy tetszene-e egyáltalán így nem mertem.
De ha van kedvetek Tabán környéki sétához, akkor akár együtt elmehetünk megvenni.

meteor
 
 


Panna ma egy éves??????

Akkor NAGYON NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk!

meteor
 
 


Katus, Pannát Isten éltesse 1. szülinapja alkalmából!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Panna, nagyon boldog szülinapot kívánunk! :)

Meteor: nem találtam úszógumit, viszont az egyik ismerős kisfiú felajánlotta, hogy Milánnak adja az övét, mert ő már nagyfiú és neki már nem kell. És szerintem pont olyan, mint amilyenről te beszélsz, mert az anyuka magyarázta, hogy ennek van napellenzője, így a bébi árnyékban van. A férjem ma megy érte.
Ma nincs kocsink, mert a férjem elvitte szervízbe, illetve lehet, hogy délután lesz. Nem tudom, mert már elment, de ha visszahozza, akkor mehetünk sétálni. Hol tudok ott megállni autóval?


Wawel: ugye, ugye, jó lennék otthon takanyanyának, bár lassan a konyhatündér funkciót is betölthetem. :wink:

Marcy: szorítok, ügyi legyél, de úgy is az leszel. :)

Andy: a vasárnapi fürdőzős, Anya-Fia kép tetszik a legjobban. :)

Veráska, veletek mi újság? Nem írtál tegnap semmit, csak beugrottál egy köszöntésre. Írj magatokról, ha lesz időd és kedved! :)

Reni, ezek a férjek már csak ilyenek. Szerintem én azért vagyok türelmes(ebb), mert nem éjszakázok, és azért kipihenten sokkal szebb színben látja az ember a világot. :?
Vendég
 


Kimike,
pont most van babaúszásos Csilla néni a tövőben!

Asszem mégis elmegyek pénteken, már úgy beleéltem magam.

meteor
 
 


Igen, nézem. :) :)
Vendég
 


Nem is meséltem, hogy első, nem túl meggyőző úszás után mennyire nagyszerű volt a második. Már nagyobbakkal voltunk, és voltak komoly gyakorlatok, szuper volt! Csak az autónk nem tetszik valakinek, mert mindkét alkalommal megpiszkálták. :twisted: A férjem meg is jegyezte, hogy kicsit költséges így ez a babaúszás.
Vendég
 


Sziasztok!

PANNA!!! SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Kép

Meteor!
Sajnos csak ez a megoldás maradhatott, mivel a garázsok hátul vannak, így ha az egészet füvesítjüj, az autók mindig lejárnán és ha esik az eső csupa latyakban kéne bejárniuk!
Így a maradék helyen lesz fű és egyéb dolgok pl: sziklakert, bográcsozós, sörpad és asztal, pinpongasztal, kosárpalánk, és homokozó a kicsiknek.
Mindenkinek van kisgyereke (kivéve a mamit) és mi is szerttünk volna nagyobb parkos részt, de beláttuk, hogy másképp nem fog menni! Sajna! :(

Móni!
Köszi! :D

Na, megyek is, mert főzöm az ebédet a "culágereknek", meg mennünk kell a védőnénihez is mázsálódni!
Majd jövök és beszámolok, mekkor az én kis gézengúzom!

Pusz mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Kimike,
durva :( Mit piszkáltak rajta?
Lehet, hogy valamelyik szomszéd volt?

Andy,
okka értem. Azért biztos nagyon szép lesz!

meteor
 
 


Első alkalommal az ablaktörlő volt valakinek az útjában, másodszorra a hátsó féklámpa burkolatát feszítették le, illetve csak éppen annyira, hogy eltört. Többek között azt cserélteti ki most a férjem. Szóval sejtésem szerint csupán a rongálás volt a célja az elkövetőnek. És a bosszantás gondolom. Mondjuk nem nagyon értem, mivel annak a háznak a parkolóhelyére állok, ahová megyünk, tehát elvileg senkinek sem vagyunk útjában. A gyalogosok is bőven elférnek, szóval én is csak valamelyik "kedves" szomszédra tudok gondolni. Legközelebb tutifix nem ott állok meg, mert elég bosszantó a szitu.
A pénteki uszit átírattam holnap 4 órára. Ha esetleg, mégis tudtok jönni, szupi lenne. :D
Ja, a Csilla néni heti kétszeri úszást javasolt a tv-ben. :o Mi csak egyszer járunk, ti?
Vendég
 


Panna! Boldog szülinapot!

Én ma letettem az utsó vizsgámat, úgyhogy most már akadálytalanul jöhet a nyár!!!

Nem tudtam most visszaolvasni...

Végülis hétvégén vettünk Budakalászon, a Corában egy 1500 Ft-os gumimedencét, azt a klasszikusat, aminek hármas gyűrűje van, azúrkék, vastag, erős anyagból és gyöngyházszerű fénye van! Nagyon jó, mert valami 134 cm az átmérője!! Andrisnak nagyon tetszett...

Na, most megyek egy picit bolyongani a városban, mert van egy-két óra kimenőm így, vizsga után!!:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Panna! Nagyon boldog szülinapot!

Klarka! Gratu a vizsgához! (Vagyis tudod már, hogy sikerült-e?)

Ex! Valóban írtad, hogy a gondozónőnek nem kéne nagydobra verni, hogy nem szeret mindenféle gyereket, csak én meg írtam, hogy akkor minek gondozónő, mert a gyerekek általában nagyon szélsőségesek, nem sok köztük az átlagos: együttműködő, kedves, szerény de mégis nagyon okos. Sajna, a modellvasútkiállításra nem jutottunk el :(

Figyu, csajszik! Tudom, hogy sokan nézitek a keddi sorozatokat, szóval légyszi, írja már le valaki, mi lett a vége a Grace klinikának! Addig láttam, hogy Burk kezét műtötték, és gondolkoztak, hogy akkor lebénult, vagy nem, és fel kéne ébreszteni, és hogy elkezdték Danny szívműtétjét. Mi lett velük? Mindkettő érdekel, mert a videó hamarabb kikapcsolt, minthogy vége lett a filmnek.

A vészhelyzet is durva volt, a franc, hogy megint x időt várhatunk a folytatásra, mert megint 3. műszak lesz... :(

Ja! A lényeg! Holnap megyünk Orosházára laborba. Busszal. Valószínű, az egész napunk oda lesz, úgyhogy ne is várjatok! Csütörtökön azért majd bejelentkezem!

Pusz mindenkinek! Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Julcsi alszik, így gyorsan írok, aztán nekiesek a spagóca-főzésnek, tökre megkívántam, és a csajszim is imádja. :)

Benianya, én nem vontam kétségbe, hogy vannak lepukkant játszók is, és nem is "haraptam le a fejedet". Nekem az nem tetszett, ahogyan a játszózásról általánosítva beszéltél, legalábbis nekem így jött le, az írásodban eléggé lehúztad. Persze, olyan játszótérre, amiről írtál, én sem vinném Julcsit, ezért is írtam az ellenpéldát, hogy nálunk szépek vannak, és oda nyugodtan járhatunk. A panellakókat pedig azért írtam, mert itt csak a játszó az egyetlen lehetőség, hogy egy kicsit kint legyenek a gyerekek.
Egyébként igazad van, beszéljünk inkább a gyerekekről, nagyon helyes a fiad! :lol: Sajnálom, amin keresztül mentetek, míg megszületett...

Katus, Pannusnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Kép

Gabella, sajnos a Grace klinikában nem derült ki a lényeg, hogy sikerült-e a doki kézműtéte, és életben maradt-e a szívátültetéses fickó... Na, de majd ma! :lol: A Vészhelyzet iszonyat volt, meg is fogadtam, ha Aby gyerekével lesz valami, akkor többet nem nézem a sorozatot, így is sokszor tök depi...

Andy, nagyon jó a pancsis kép, aranyosak vagytok a fiaddal! :lol:

Reni, Peti is édes, a kis szerelőmester! :lol:

Tegnap döntöttük el a férjemmel, hová megyünk idén nyaralni, július végén lemegyünk négy napra a Balcsira Julcsival együtt, és kettesben pedig augusztusban a Savaria fesztiválra. Hú, már úgy várom mindkettőt! :lol: Egyébként Julcsi két éve a Savaria fesztiválkor készült, hát asszem nem bánnánk egy ismétlést. :wink:

Hú, felébredt... akkor együtt főzünk. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Köszi mégegyszer a köszöntéseket! A tegnapi nap meglepije az volt, hogy este beállítottak barátnőmék tortával, pezsgővel, egy csokor rózsával. Nagyon meghatódtam.

Gyertyafújás:
Kép

Peti az asztal alatt érezte a legjobban magát:
Kép

Peti is meglepett! :evil: Este 11 és 1 között 3X is felsírt és nem akart visszaaludni, végül odaadtam az apukájának, hogy csináljon vele valamit. Előbb kapott egy kis Panadolt, hátha a foga. ( még nincs fogunk!) Aztán fél 10-ig aludt! :roll:
Ma délelőtt eljutottam fodrászhoz is (végre!). Addig Peti nagyizott.

Móni!
Nem semmi milyen tapló emberek vannak!

Gabi!
Én sajna (vagy nem) nem nézem a sorozatokat. Amióta Peti megszületett az alvást részesítem előnyben mindenek előtt!

Gombi!
Tök jó, hogy el tudtok menni a férjeddel kettesben kikapcsolódni! Én is úgy elmennék, de ugye Peti még szopik, na meg a férjem nagyon horgász őrült lett és a pecázás mindenek (én) előtt!

Kitti!
Ti jól vagytok?

Pannusnak nagyon boldog 1. szülinapot! Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok,
én lemaradtam a Vészhelyzetről. Mi volt az utolsó részben írjátok meg légyszi!

Kimike,
a holnapi nap sajnos tuti nem jó, mert vendégségbe megyünk. Meg péntekre már bejelentkeztm kozmetikushoz is, ami a Tímár u-nál van, szóval ha odáig elmegyek, akkor tovább megyünk úszásra is.
De ha esetleg csomagolás közben akad annyi időtök, hogy elgyertek az jó volna :wink:

Juca,
merre vagy? Mi van veletek?

Reni,
szép a tortád.
Sajna nálunk is összevissza álvás van. Szerintem rájuk sincs túl jó hatással ez a hőség :(

meteor
 
 


Juca, mi van már? Annyi pozitiv energit küldtem, csak jó történhet.
Tündérpöcök, jól vagytok? el vagy úszva?
Mézgombi, minden o.k., távol álljon tőlem az általánositás.Bocs.Irigy vagyok az utazásért, használjátok jól ki.
Meteror, ment emil. vetted?

Pannus, boldog 1 éves fordulót!!!

Prenata sok boldogságot.Peti tök éds, az a hosszú haja tetszik a legjobban elöl, van már alatt új haja is?Vagy az új ekkora?

Oriandy, majd meglátjátok milyen jót tudnak a gyerkők játszani a betonon is, és jó h lesz füves rész is. Hány lakás van ott? 1 szintes? Tök jónak tűnik.Küldtem neked az előző oldalon inkubátoros Benit.

Gabella, jó buszozást, belőlünk csavarni lehetett ma a vizet a kenguruban Benivel mentünk gyógytornára 11 kor busszal.Jó kis kaland volt.Ilyenkor arra gondolok, milyen volt régen a gyaloglás, vagy lovaskocsikázás. végül is minden csak viszonyitás kérdése.

Klarka, ügyi vizsgázó vagy, nem is tudom hogy csinálnám gyerek mellett. Elismerésem.

Katus, éljen a bölcsis kiscsaj! Nincs vashiányod? Én attól voltam tök fáradt, most 1000mg c vitamint és multit szedek naponta, meg zöld teát meg roobiost iszom. Hogy ne lennél fáradt, gyereked van, és családanya, feleség, háztartási alkalmazott meg komoly munkaerő vagy. Ettől egy pasi meghalna.

Minden autórongálót elér a végzete, az élet hosszú távon igazságos, aszongyák.

Én is alig várom már a mai sorozatot. Vészhelyzet már nem lesz, mennyit kell várni, hogy mi lett a leendő apával és Ebivel? a frász van rajtam. azon a hülye loston is szétaggódtam a fejem, aztán semmi sem derült ki. Tök mérges voltam. ez is már csak a pénzre megy, minél tovább nyújtani, minél több pénzt keresni, a néző meg le van ejtve. Jobb az olvasás. De kényelmesebb butulni a tvnarkó előtt egy f
árazstó nap után. gyerekek én úgy kivánom a szalonnasütést, nyami sós zsiros hagymás kenyér. 3 tervezett maradt el az utcsó időben. Mégsem gyújthatok tüzet az erkélyen. Vagy mégis?

benianya
ákosbenianya
 
 


Meteor: :( de kár! Ha visszajövünk a nyaralásből, akkor összehozhatunk egy uszit, ok? Sajnos júliustól viszont megyek vissza dolgozni, de péntekenként tuti vinni fogom Milánt úszni.

Reni: haláli az a tortás kép, ahogy Peti érdeklődve figyeli! Ügyes a fotós. :) :wink:

Benianya: ha tudnád én mióta vágyom már egy jó kis szalonnasütésre! :?

Ebéd után játszón voltunk, és egy filozófikus hajlamokkal megáldott anyuka kielemezte nekem, hogy miért is jó itt lakni. Kezdetben ecseteltem mennyire vágyom, hogy elköltözzünk innen, zöldre, fűre, saját kerte stb, majd átvette a szót. Szóval, nem kell csüggedni a panellakóknak, mert itt van sok szép, elkerített játszótér. Bár sokán köpködnek Békásra, viszont itt van a köelben a Duna part, a Római, sok helyen tudunk sétálni, 6 km-re Szentendre, 30 km-re Dobogókő, Visegrád, ezek csupa klassz helyek. Ők Érden laknak, ahol az udvaron unatkozik a gyereke, mert nincs játszópajti, nem tudja kiengedni motorozni, mert sok az autó és a por, itt viszont sok olyan terület van, ahol bicajozhatnak kedvükre a lurkók. Szóval tisztára olyan életérzésem lett, hogy nem is olyan rossz itt lakni. 8) :wink: :lol: A kertes házas irigykedett a panellakóra. :lol: :roll: Mindenesetre jófej volt a nő, jól szórakoztam. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni, nem is sikerült tökéletesen, csak úgy nagyjából végigfutottam az eseményeket. Mi megvagyunk, csak vendégjárás volt nálunk, anyósomék itt voltak napokig, sógornőmék a majdnem 3 éves Bencével. Annyira édesek voltak ezek a gyerekek együtt. Kíra rájött a fogyócska lényegére, és egy fél napon keresztül mászóversenyt tartottak az előszobában oda-vissza. De teljesen szakszerűen, a felkészülni, most indulhattok! felkiáltásra hangos kacajjal kezdett robogni mindkettő!

Méz! Akár találkozhattunk volna az állatkertben, mi is ott voltunk szombaton szinte egész nap!!! Bencének nagyon tetszett, amíg délután el nem fáradt teljesen, addig nagyon élvezte. Kíra persze még nem nagyon fogta fel a dolgokat. Ahogy előre sejtettem, a járdán szaladgáló galambnak örült a legjobban. Gondolom, mert azt már ismerte :) A második helyezett a csíkos fűegér lett, aki épp valami apró magot lakmározott, a harmadik a zsiráf és egy kismajom holtversenyben, negyedik a fóka, de csak mert épp etették őket, így produkálták magukat. A többi állat Kíra szerint említést sem érdemel. :)

Pannának BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Móni, úgy látszik, a babaúszás nálatok olyan, mint a barátnőméknél a kirándulás. Ahányszor beterveztünk valami nagyobb kirándulást, egy időben minden alkalommal hol ablaktörő nélkül, hol így, hol úgy jöttek haza, de valami mindig történt szegény járgánnyal. De náluk már elmúlt az átok, kitartás! :)

Klarka, vizsgádhoz gratula! Jöhet a felhőtlen nyár!
Te mit tanulsz?

Benianya, nem semmi a sztoritok! Sajnálom! A lényeg, hogy a fiad gyönyörű, és látod, semmiről sincs lemaradva! Babauszin is van velünk egy kisfiú, aki most tölti valamikor a 10 hónapot, és szó szerint „semmit se csinál”. Mászni aztán végképp eszébe se jut! Nem egyformák, na! Mindennek eljön az ideje!

Kitti, sajnálom, ami Veletek történt. Ha összeszeded magad, gyere! Vagy gyere azért, hogy kicsit összeszed magad! Most akkor már külön is laktok Ádámmal vagy még osztoztok a közösön?

Juca, Téged is nagyon sajnállak! Mégiscsak jó volt a megérzésed az elején, pedig nem hittem volna :( Írj, hogy most mi van, egy ideje eltűntél….. Aztán meglátod, hamar bepótolja a kiskrapek, amit most elmulasztott! Kinga esetében hogy volt? Mennyi idő telt el?

Játszótér: nálunk szerencsére szupi játszótér van, és ott vagy egy csomó játék, amit az anyukák „bedobtak a közösbe”, így nem kell mindig mindent vinni magunkkal. Nagyjából ugyanaz a harminc-negyven gyerek jár oda, főleg, akik itt laknak a lakóparkban, esetleg a szomszéd egy-két utcában. Nem túl nagy játszó ugyan, de azért van bébihinta, rendes hinta, „házikós” csúszda, homokozó, mérleghinta, lovak szekérrel, fából. Meg persze rengetek homok és apró kavics a földön, minket egyelőre még ez is jól leköt! :)

Anyukák: van, aki szimpi, van, aki nem. Nálunk is van olyan, akit már a szomszéd ház mögül hallok, hogy ott van-e a játszón. Nem értem, miért kell mindig az ő hangjának betölteni a teret. Biztos feltűnési viszketegség. De egy-két alkalom után tudja az ember, hogy kivel kell szóba állni és kivel nem.

Úszócuccok: mi Bencétől örököltünk kismedencét a teraszunkra. Kíra nagyon élvezi, pedig tényleg épp a feneke belefér. Talán egy méter sincs az átmérője. És kaptunk olyan beleülős-láblelógós csónakot is, majd visszük a Balcsira, mert a múltkori alkalommal úgy tűnt, nagy fürdőző lesz a lányom!!! :)

Marcy, szorítok Neked! Jelentkezz, hogy mi lett!

Reni, ez az oroszkrém torta! Hihetetlen ügyes vagy! Ja, utólag boldog szülinapot! 18??? Nem rossz :)

Vasalás: én azóta javultam meg, mióta Kíra van. Előtte semmit nem vasaltam, csak karácsonykor és állásinterjúra :) Meg lehet kövezni. Kíra cuccait most vasalom, de szívesen teszem, mert olyan jó gyorsan lehet vele haladni. Pedig szinte folyamatosan megy a mosógép, főleg, hogy a mienk csak 3 kilós… Ha pedig már úgyis elő kell venni a vasalódeszkát, akkor ki szoktam vasalni a férjem nadrágjait, meg némely ingét. Azért megválogatom, mert szerintem férfiinget a legszörnyűbb vasalni. Meg beteszi a szekrénybe, és gyűrötten veszi ki. Ha ügyfélhez megy, akkor kell neki vasalt ing, de csak reggel vasalok. Jobban mondva, ha még alszok, amikor felkel, akkor magának szokta kivasalni.

Minden gyerekről nagyon édesek a képek!

Nálunk most hirtelen elkezdett dörögni az ég, remélem azért ma még kijutunk a szabadba. Kíra felébredt, lépek!

tandika
 
 


Sziasztok!

Vagyunk. Nemsokára jön Kofa, Kingát levisszük anyósomhoz, ott leszünk, míg elalszik, majd mi hazajövünk, holnap reggel 7-re kell mennem, mert nem indult be a spontán vetélés, de erre számítottam is.

Tandika!

A vetélés és küret után 3 hónapig ágynyugalom, tehát csak scrabbleöztünk hat hétig, utána pedig Kofa köntöst húzott, ha huncut volt.
A missed ab. 2004. december 10-én volt, és Kinga 2006. május 22-én született, u.m. 2005. aug. 16. Tehát röpke fejszámolás után a végeredmény: a 6. hónapban fogant meg. Viszont az előtte rendszeresnek mondható ciklusom borult, a műtét után Norcolutot kellett szednem, hogy egyáltalán megjöjjön. Nem vagyok egyszerű eset ebből a szempontból sem.
Tudod az ember tudatalattija ritkán hazudik. Ugyan elhittem, hogy velem másodszor nem, de igen. Most a statisztikajavító program alapján egy egészséges gyerek jön, és így legalább 50%-50%-ora javítjuk a mostani 66,7%-os vetélési mutatómat.

Ákosbenianya!

Köszi a ++++ enerdzsit, bár nem tudom mihez, de ugye mindig jól jön.

Kimi!

Ezt én is mesélhetném, csak a nyakamnak ugrottak volna, akik a kertben "játszóznak". Szerintem is kell a gyerektársaság, többek között, hogy szocializálódjon, mert ugye ha tetszik, ha nem, mindenkinek meg van a helye egy gyerekbrancsban, és az nem biztos, hogy egyezik a szülők által besorolt hellyel/képpel. Kinga most leginkább a rém Feri pozíciót tölti be, de kapja ám a nevelést a kölyköktől rendesen. Ugyanakkor tegnap elesett az egyik kisfiú, mondatm vígasztalja meg, erre Kinga megsimogatta. Azt hittem megzabbantom. :-)

Lépek, mert ded hí, hogy hé.

A legújabb, hogy megkülönbözteti a kuytát (Vá), meg a macskát (Szí), és berreg, ha motorost lát. :wink: Ja és utánoz :twisted: Az apja rendszeresen a HÁT Te? kérdéssel megy be reggel, mire Kinga visszakérdez, hogy hátte? A Leviből is megy a le, és még van egy két szókezdet. Meg eddig nem volt valami szószátyár, hát most hallanátok!
:lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Meteor! Vészhelyzet zanza:
Nila nem akart menni a temetésre, de Prat csak rábeszélte, elmentek. Ott jól leordította az apósa haját, hogy ő zavarta vissza a fiát, pedig maradhatott is volna, mert itthon szerették. Közben a zenész pasi is szerette volna Nilát picit vígasztalni, de leállították.
A kórházban megjelent egy mentős tanuló csaj, aki hót béna volt, pl. 35/17 vérnyomást mért, hasonló hülyeségek. Börtönből hoztak két rabot, akik összebalhéztak, persze az egyik Sam volt férje volt. Gyógyítgatták őket, aztán a tanuló kiscsaj egyedül maradt a másik rabbal és az őrével, és hirtelen az őrt lecsapta, elvette a fegyverét. A rab faszi öltözött őr ruhába, a kiscsaj kitolta. Át a másik szobába, ahol Sam volt a volt férjével. Beavatták, megfenyegették, megdumálták, hogy segít nekik megszökni. Csakhogy jött Kovács, túl kíváncsi volt, így beadtak neki egy szurit, amitől leállt a légzése, lélegeztetni kellett, Sam intubálta, lélegeztette, de aztán a rab fiúk beidegelték magukat, és elindultak, Samnek menni kellett velük. Kint próbált a többieknek jeleket adni, Abynek gyanus is volt pár dolog, főleg mikor Abygailnek szólította, mondta, hogy valami baj van, valami baj van, de akkor már elkezdtek lövöldözni. A biztonságiak nem tudták leállítani őket, főleg, mert Sam volt a "pajzsuk". Egy furgonnal menekültek, Sam magyarázott a pasinak, hogy legalább a fia miatt engedje el őt, de akkor mit látunk? Ott a gyerek a kocsiban leragasztott szájjal... Odabent balhé, csomó sérült, főleg Jerry vészes, nagyon vérzik, belső vérzés, vagy nem is tudom már. Aby homloka is vérzik, de ő csak elesett, és beütötte, szédül. Közben Kovács a kötözőben vergődik, senki nem keresi, vagyis csak felötlik, hogy hol lehet, de nem érnek rá keresni. Aby elszalad valamiért a műtőből, megszédül, a hasa is fáj, és valami gond van, mert vérzik, elveszti az eszméletét. Ezt Kovács ablakon keresztül nézi, és hopp, vége... Franc! Hát, ez van. Gondolkozom, hogy le kéne tölteni a folytatást. De már le van töltve a Lost 3. évad, a 4400 összes, a Heros, meg mittomén még mi, és alig néztem még belőle valamit.

Juca! Olyan hihetetlen! (Neked mondom... Bocs!) Még mindig azon gondolkozom, hogy hátha még meglátják, hogy mégiscsak baba van a petezsákban! Gondolom, ti is gondoltatok ilyeneket, bocs még egyszer. Drukkolok, hogy a szigorú scrabble-zés után gyorsan beköltözzön a kistesó!

Játszótér. Ok, hogy jó, hogy a gyerek más gyerekekkel is találkozik, és ok, hogy a lakótelepi gyerekek ott tudnak leginkább levegőzni, Lackóval átéltük, jó kis játszó volt a házunk mögött, és jókat bandáztunk, de most nagyon más a helyzet!

Gádoroson a játszótérhelyzet a következő: a fém játszóteret felszámolták, uniós előírások miatt. Van az ovik udvarán játszó, ahol az ovisok játszanak is, de ott mégse maradunk, mert 4-kor már az utolsó gyereket is hazaviszik, az óvónénik is mennének haza, és be is zárják a kaput. Az ovi előtt van egy nagy tér, fa játszókkal, egy nagy vár, csúszdával, kötél létra mászóval, rámpával, egy kézzel kapaszkodós lesiklópálya, egy olyan lengőhíd szerűség, meg még egy hasonló mászkálós izé, de semmi hinta, semmi homokozó, semmi árnyék, szóval nem nagyon való kisgyerekeseknek. A másik játszó is szép fából készült, igényes, de az meg csak volt. A hinták tartófáit tönkretették. A tizenévesek ott randiztak, és hát vagányságból vagy bunkóságból, de szépen elfarigcsálták, cafatokban voltak már a fa rostjai, jó, hogy össze nem dőlt, az egyik mérleghintát is a szemem láttára törték szét, mert nem arra találták ki, hogy 60 kilós gyerekek ugráljanak rajta, meg rántgassák. És mikor megkérdeztem, ezt most mért csinálta, csak rángatta a vállát, röhögött, és ment tovább. A tönkretett hintákat az önkormányzat lebontotta, így ezen a játszótéren is már csak egy mászóka és a mérleghinta másik fele van. Ennyi. A padokat is tönkreteszik, csak nem tudom, hogy tudják széttörni az öntöttvasat... A játszóra nem járnak kisgyerekes anyukák, mert mindenki marhára el van foglalva otthon, mindenki csak rohan, max. köszönünk egymásnak. Rám meg furán néznek, mert még mindig babakocsival hordom Mesit, pedig bicajjal gyorsabb, és már nagy is. Na de olyan jót tud aludni a kocsiban, és nekem se árt meg egy kis séta. Komolyan mondom, hogy sokkal jobb egy városban ilyen szempontból, mert a panellakók azért legalább "rákényszerülnek" a társasági életre. Nagyon útálok itt lakni! Az én gyerekeim tehát csak egymással szocializálódnak. Van hintájuk, medencéjük, nagy füves udvaruk meg egy cica, de játszótársak csak Lackónak akadnak az oviban.

Hát, ilyen az élet itt a világ végén! Szóval aki vidékre vágyik, ide semmiképpen ne jöjjön! Max. minket meglátogatni!!!!!!!!!!

Pusz mindenkinek!
Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, nagyon jól esett.

Kép

Kép
katus73
 
 


Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, szupi ez a kép. :-) Ezek szerint szőke vagy. :o Totál azt hittem, hogy sötét hajszíned van.

Gabella, ha ennyire nyomasztó ott élnetek és rosszul érzitek magatokat, akkor nem tudnátok összebatyuzni és elköltözni? Honvédségnél dolgozik a férjed, ugye? Szentendrében nem gondolkodtatok? Érdemes lenne megkérdezni van-e valamilyen lehetőség itt, régebben rengeteg honvédségi lakás volt Szentendrén, nem tudom a mai felállást, de egy kérdést mindenképpen megér. És mi is itt vagyunk a közelben. :lol:

Kitti, mi újság? Ne tűnj el végleg! :?

Megyek, mert nemsokára hazaér a férjem és még ma este varrnom is kell. Wawel!!! :lol: :lol: :lol: 8)
Vendég
 


Sziasztok!

Pannának nagyon boldog szülinapot!

Csak ilyen későn tudtam jönni, ugyani kisdedem kihúztam az internet vezetékét, és én nem jöttem rá. Gondoltam nincs net. Igaz ilyen ritkán szokott lenni. Mire észbe kaptam, hogy Kornél az asztal alatt garázdálkodott tegnap este! És hoppá, leesett. Én az asztal alá, Kornél jött utánam, azt hitte jó móka, de meglett a hiba! :oops:

Kimike: ne tedd ezt velem! Honnan akasztod az energiát??? Klónoztasd magad légyszi és küldd hozzánk a klónt! Jó leszel Te is, csak nem tudom a párod mit szólna a klónhoz! :lol:

Juca: veled vagyunk! A "rém Feri" tetszik! :lol: Ő akkor is a mi menyasszonykánk! Remélem majd egyszer Kornél buksiját is megsimogatja!
Kinga már nagyon ügyes, hogy ennyi mindent mond! Kornél még a közelében sincs, de ami késik...
Ő fogócskázni és bujócskázni imád. A legjobb búvóhelye a függöny. Mondjuk ennek én annyira nem örülök, de ő határozottan élvezi.

Na, jó éjt mindenkinek: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de csak egy gyors bekukk, mert manó nemrég aludt el, és van pár cucc, amit ki kéne még kézzel mosnom, mosogatnom és van némi rámolnivaló is.

Benianyu!
A házunk 1szint +1 tetőtér - 4 lakás. 2 kisebb (2 szobás) és 2 nagyobb (3 szobás). Úgy néz ki, mint 2 családi ház szorosan egymás mellé épülve! Kép:

Kép

A jobb felsőben lakunk mi. Szerintem tök szupi, csendes környék a kertvárosban.

Most mondja a férjem, hogy úgy néz ki, marad pénz abból, amit összedobtunk a hátsó udvar rendezéséhez, így ha minden igaz nekiugrunk az első résznek ( képen - közvetlen a ház elött). Jaj, hát ennek már sosem lesz vége?? :twisted: :lol:

Ma megint tikkasztó hőség volt, így elmentünk pancsizni a barátokkal. Ilyen szupi helyük volt a gyerekeknek, erre Daninak esze ágában nem volt belemenni!

Kép

Benianyu!
Láttam a képet Benikéről! Miért került az intenzívre??

Reni!
Jól nézett ki a tortád!
Most hogy Dani megszületett és ilyen közel van a szülinapunk (nekem 24 neki 29) én nem kaptam tortát. A központban az 1 éves volt! :wink:

Móni!
Megkaptátok az úszógumit?
Nemsokára meglesz a szalonnasütögetős helyünk is! Akkor itt lesz az idelye, hogy behajtsam az ígéreted! Vagyis eljöttök hozzánk! :wink:

Reni!
Neked akkor megvegyem az úszógumit?

Katus!
Nagyon szupi a kép! Látom, ti is szeretitek a pancsolást!

Gabella!
Igaz, a fiúnak kell mennie, ha udvarol, de ha ilyen nem jó a helyzet felétek, gyertek ti errefelé! Itt szupi játszóterek vannak és az udvarunkban is lesz homokozó!

Juca!
Neked kitartást! Főleg lelkileg!

Tandika!
Mikor jöttök legközelebb errefelé??
Tali?

Asszem mára ennyi! Bocsi akinek nem írtam, de azt sem tudom, hol áll a fejem. Elég kaki éjszakánk volt így a nagy munka és fáradtság közepette, mert Daninak épp a szemfogai jönnek!
Na, majd holnap jövök!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Andy!
Köszönöm szépen, megkaptam a mintákat! Bocs, hogy még nem vettem fel veled a kapcsolatot skypon, de ma be sem tudtam lépni, mert alig voltunk itthon.
Holnap megyek bikinit venni egy 25km-re lévő kisvárosba, ott még eszembe jutott egy hely, ahol megnézem az úszógumit. Bár sok reményt nem fűzök hozzá. Holnap jelzek neked ezzel kapcsolatban!

Juca!
Én nagyon szorítok nektek a következő kisKofához, hogy minél előbb összejöjjön!
peti is szocializálódik! Cumit rabol és eldobja, hogy nem kell! A mi szókincsünk, aja, mama, be, fú (ha fúj a szél), pá. Nagyokat sikít, szinte belelilul a feje, majd kineveti saját magát!

Katus!
Kiszőkültél?

bocs, hogy nem reakciózom, de megyek még előkészíteni a holnapi főzést! Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kép

tjuca
 
 


Jó reggelt!

Juca: tündéri a kis eper! Imádjuk ezt a kiscsajt!

Oriandy: nagyon jó kis helyen laktok! Nagyon tetszik! A Tiétek 2 vagy 3 szobás?

Gabella: nem semmi milyen körülmények vannak arra játszótérügyileg! Itt a környékünkön 3-4 is van ami 5 percen belül elérhető!

Katus: szupi a kép! Már én is tervezem, hogy viszem a strandra Kornélt!

megyek főzni, aztán séta!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Oriandy!
Idézem:
„8/8Apgarral született 2950g-os újszülött, aki a wet lung tüneteit mutatja. A szülőszobán nyöszörögni kezdett, intrapulmonális folyadékot lehetett leszivni. Th:ambu lélegeztetés, oxigén, nyákszivás. Pulmo: diffúz ropogás hallható, körömágya, talpa cianotikus. Elemi mozgásformák , elemi reflexek nem kiválthatók(moro, kúszás, mászás, lebegő ülésben fejét lógatja, nem emeli, alsó végtagokat lógatja.
Intenziv: CPAP lélegeztetés, antibiotikum, infúzió.”
Na ezt irták. Az előző oldalon meg leirtam röviden saját szavaimmal az egészet.
Szóval a ti munkátokhoz kell ám rengeteg lelki erő. Olyan kis picik és kiszolgáltatottak, ráadásul csak ketten jöttünbk ki az intenzivről, a többiek: 800gr, sajnos ott maradtak. Szörnyű volt.Volt ott egy anyjának 9. gyermeke, be sem tudott menni anyatejet adni, mert rohant haza a többihez.Nem tudom közrejátszott-e, hogy én sokat voltam mellette, énekeltem, simogattam, már a 2.. nap 50 g-ot szopott az inkuból kivéve. A 9 gyermekhez nem járt be az anyukája, 4 napot élt szegényke. Na de ne is beszéljünk róla, olyan rossz érzés.

A ház tényleg tök szuper, jó kis gyermeknevelgetős hely. Kitartás az épitkezés fáradalmaihoz, meg idegesságeihez.
Hú de pazarr ez a medence!!!Tiszta tenderpart, nekünk is volt ilyen Blani imádta. Bandátunk és hát 6 gyerkő 2 év alatt lelakta.Marad a strand.

A barátnémék is békásiak, Jendrassik u, nagyon szeretik és ott táénbyleg tök jó elkeritett játszók vannak, meg közel a part, van minden piac, bót, kozmetikus, doki, ovi, suli, olyan fővárosban kisváros szerű.Ők sem mennek el a panelből, pedig már 4-en nyomorognak egy 1+2 felesben, el sem fér a 2 ágy a gyerekben, mégis imádják és jól érzik ott magukat.

TJuca, ennek az egésznek az elviseléséhez küldtem sok +++++-t. Magamat ismerve összeroppannék, a testi és lelki kin miatt. Nekem már a gondolata is borzongató egy ab-nak, nem birnám ki. (persze ez hülyeség, nyilván kibirnám, különben is mi nők sok mindent kibirunk)
Viszont képzeld azt tanultuk most haladó intim tornán, hogy a gyökércsakra felel a nőgyógy rendellenességekért, a cisztákért, ha nem jön össze a baba, ha húgyúti fertőzések vannak, stb.. Sokat kell meditálni, rendbe tenni a gondolatokat, +++++,nem kételkedni(kösz, én folyton kétkedem), hinni, hinni, hinni, rendbe jönni legbelső önmagunkkal,tudat alatt elrejtett nőséggátlóinkkal, meg ilyenek. Ha úgy is fekszel, olvasd el Kriston Andrea könyvét és ajánlom még Oshot. Meg a nő és a tao c. könyvet is. Szerencsés vagy, mert van egy tündér kislányod, akiből nem nehéz erőt meriteni, na ő a tiszta ++++ energi. Tök édes a legutóbi képen is. Szóval kitartás, bár most nem egészen világos számomra, hogy most mi is van a pocakodban, és most volt már vagy kell műtét -vagy sem. JAAAA, most olvasom, hogy épp ezekben a percekben vagy ott, hú akkor még több +++++. Uh,.öszeszorult a gyomrom.Hát ez egy próbára tevő, nehéz élethelyzet, de megbirkózol vele. Ahogy olvasom, voltál már ilyen erősnek kell lennem helyzetben. Csak csodálni tudlak érte.
A kistündér hogy viselte nélkületek az éjszakát? Még ma kiengednek, vagy bent kell még maradnod?Légy erős.
És szerintem már készülődik ott fent egy lélek, hogy a te pocakodban öltsön testet. Csak megvárja míg meggyógyul a háza a tatarozás után. És most fiú jön!!!!

Tündérpöcök, jössz még? Én is azt mondom, ha jól vagy azért gyere, ha nem vagy jól hát azért hogy tőlünk jobban legyél.

Játszó: Egyetértek veletek a szocializáció fontosságában. Itt bölcsis játszó is van, a bölcsiben egy külön terem a bejárüknak,akár 2 évig is lehet hordani, kifejezetten szocializáció miatt.Nagyon szeretik az anyukák úgy hallom, és a lurkók is megharcolják a harcaikat.

Kimike, nálatok mennyi ft.az úszás? És ha pici korától locsolgattam, zuhanyoztam a fejét, szerintetek a strandon vezényszóra levihetem a víz alá? Blanival ezt csináltam, de most valamiért nem vagyok ilyen bátor, öregszem. Meg Blanival jó volt a medence, most féltem a szemgyulladástól Benit. Ugye nem nyel be vizet?Végül is búvárreflex már nincs gondolom én, mert 10 hós lesz.
Irjatok már néhány olyan gyakorlatot amit és is tudok csinálni a strandon vele.

Gabella, valamit csepegtethetnél a Loostból.
Nálunk 6 ig van az ovi, 5 kor tele van kis és nagy gyerkőkkel.

Mindenkinek tisztelettel felhivom a figyelmét Gab beszámolóját olvasva, hogy legalább mi neveljünk tisztességes tiniket, akik nem trancsirozzák szét a játszókat és nem fröcsögnek vagányságból vazzegezve a játszón, hogy a lurkók első tanult kifejezése ez legyen. De megnézném ezeknek a lovaknak a szüleit. Szegények biztos hajtják a lovét, ők is beleforogtak a kávédarálóba, jót akarnak, csak felnő mellettük egy ember, akinek sokkal inkább szüksége lett volna egy –egy jó beszélgetésre, lelkizésre, meghallgatásra, mint egy Nike cipőre. Nem?
Vagy idealizálom az életet, és nekem is keménynek kéne lennem, mert ilyen az élet, követel és nekünk meg kell felelnünk? És miért csak legutoljára a saját gyerekeinknek?
Az ovis záró bulinkra, amire 3 évig készültek a gyerkők, szalonnasütés, tábortűz, 5-en mentünk volna e a 28ból. Értekezlet van a munkehylen, bevallás, zárás, hosszúzom, le kell adni az anygaot. Mi egy éve szabaddá tetük azt a délutánt, az én felfogásom szerint 3 évente egy napot a legádázabb családban is megérdemel egy ballagó ovis, ez olyan fontos nekik mint a standard amcsi filmekben a meccs, amire sosem megy el az apuka.
Az értekezlet egy a sok küzül, a bevallás, anyagleadás szintén, de ilyen csak egyszer van. Na végül el is maradt, sajnálták az óvó nénik az 5-ön kivüli gyerekeket, mit mondjunk, te nem kapsz szalonnát, mert csak az enyémnek hoztam, neked nem sütök, süssön az anyukád? Pedig vállaltuk volna, vettünk volna több kaját,de 5-en kevesek voltunk a 28-ra. Szegény gyerkők meg sirtak.
Én kiscsoportban nem tudtam elmenni egy évközi kerti partira a munka miatt, ma már rájöttem meg tudtam volna oldani, annál is inkább mert Blanka azóta is emlegeti.Tudod anya, az a buli, ahol nem voltál ott. A másik kettőn ott voltunk családfelvonulással, de az első miatt máig marcangolom magam.
Ismerek olyan családot, aki erre csak legyint, ugyan már felnőnek úgy is, ez csak egy ovis buli, majd megtanulja h van ennél sokkal fontosabb is az életben. Ja a pénz,már jól megtanulják a reklámokból is.Kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Katus, de jó ez a strand, a kis teknőcökkel!!!!

Wawel, a te Kornélod is vezetékfüggő? Enyém fiú rágja a zsinórokat, szopogatja a bedugókat, rohan a porszivó után, mindent ki kellett húzni és dugdossuk a vezetékeket. Tegnap mászott be a lábam alatt épp a gép alá, alig tudtam kihúzni, úgy hisztizett, hogy az sok vezeték neki létkérdés.

Na tünök, most hagytam Blanit eddig aludni,lazulunk,de irány az ovi most már.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Du. jövök bővebben, de most öcsém gépénél ülök, és ide tettem fel a tegnapi repülésem néhány képét, megosztok veletek egy párat.

Ági

A házunk fentről (a jobboldaliban lakunk az ötödiken :) ):
Kép

A szegedi Dóm, már építik a szabadtéri nézőterét:
Kép

Újszegedi látkép, Gomba, fürdő (látszanak a csúszdák is, na meg a Tisza :) ):
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Oriandy, de szuper ez a vizibirodalom, azt a mindenit! Nem semmi! Ilyenkor elgondolkodom, hogy valóban a gyerekek lenyűgözésére, vagy inkább a szülők csodálatára gyártanak ilyen felfújható dolgokat? :roll: Mindenesetre én szívesen kipróbálnám... :lol:

Wawel: nincs több energiám, mint nektek, nyugi. :lol:

Marcy, mi a helyzet, levizsgáztál? Jelentkezz!!!

Benianya: valóban nincs már búvárreflex. Mikor elkezdtünk járni, még volt, és első két alkalommal csak az arcát vizeztük be, majd lelocsoltuk a fejét egy kiskannával, hogy csurogjon végig az arcán a víz. Aztán harmadik alkalommal merítettük a víz alá a babákat úgy, hogy szemben van veled a manó, fogod a hóna alatt, és szólsz neki, hogy figyelj, megyünk a víz alá. Én rá is fújtam még akkor az arcára, hamar megtanulta, hogy akkor merülünk. De azóta más felállás van, mert már nincs búvárreflex és nagyon fontos, hogy tudja, mikor merülünk, mondani kell neki, hogy tudja mi következik. De azért ne próbáljátok ki a strandon, jobb, ha elviszed néhány alkalommal egy profi órára, és akkor te is hamar megtanulod mit kell csinálni, mire kell figyelni. A lényeg, hogy semmit sem szabad erőltetni. Úszni valójában csak ovis korban tanulnak meg, ez csupán vízhez szoktatás. Milán mozgásfejlődésének nagyon jót tett.
Egy kis energiát nekem is küldhetnél. :D
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Gabella,
köszi, hogy megírtad.
Kegyetlenek ezek a filmkészítők, hagynak minket kétségek közt, de remélem semmi baja sem lesz Abynek és Kovacs dokinak.
Cserébe annyit árulok el, hogy én már végignéztem a Heroest és a Lost 3ik évedját is. A Heroes alapjába véve lezárul, bár hagynak némi nyitott kérdést, de azért ott olyan megnyugtatóan van vége.
A Lostot viszont ha nem akarsz két napon át dühöngeni még ne nézd meg!!!
A lezáró két részben megint behoznak csomó új elemet és felmerül csomó új kérdés és ahogy vége van csak ülsz, hogy mi a f..... van mááár???
Folytatás februárban! Szóval ha jót akarsz magadnak a Lost-ot decemberig vagy januárig NE nézd meg, mert különben szenvedsz majd a kérdésektől mint én :)

Kimike,
felderítem akkor, hogy mennyire tudom megközelíteni közlekedő tömegként az úszást és ha megy akkor utána egyeztetünk.
Bár most az a terv, hogy július 4től leköltözünk Balcsira és csak arra az egy hétre jövünk vissza, amikor Benianyuék csapata kiveszi az egészet. -> akkor viszont valszeg anyóslátogatás lesz Egerben....de majd még meglátjuk.

Juca,
nekem az egyik legjobb barátnőmnek most már két gyönyörű kisfia van, de úgy indult nála is, hogy vetélés , 1 baba, vetélés, 2ik baba, szóval tuti, hogy összejön a Ketteske projekt is.
Lehet, hogy jobb is, hogy most nem jött össze, mert bár én nem nagyon hiszek ilyenekben, de valaki azt mondta, hogy az idei május során olyan bolygóegyüttállás volt, ami elég negatív, szóval az ekkor született/fogant gyereknek nagyon kemény életük lesz, nagyon sok bánatot hordoznak maguk körül.
Érdekes módon két ismerősömnél is akik májusra voltak kiírva előbb beindult spontán módon a szülés.
Én nem nagyon hiszek az ilyesmikben, de az biztos, hogy rég voltam ennyire feszült, mint az elmúlt pár hét során!

Most mennem kell, mert a Kisasszony kinyilvánította, hogy itt a tízórai ideje :)

meteor
 
 


Meteor, nekem boszibarátnőm ugyanezt mondta, nagyon összekeveredett valami, rossz bolygóállás, meg ilyesmi. Mondjuk ezt még májusra mondta, azóta nem hókuszpókuszozott nekem. :?
Vendég
 


Benianyu,
mél ment vissza.

Ja és a Guszti 10 éves kora óta felemlegeti az anyukájának, hogy 10 évesen egyszer büntiből nem vitte el moziba. Szóval sok olyan mindent megjegyeznek a gyerköcök, amire a szülő esetleg csak legyint!

12 évesen egyszer bevallottam anyumnak, hogy tetszik nekem egy srác, amire anyu közölte, hogy "ugyan már annak az apja szobafestő"....na ezek után szerinted bármit is megbeszéltem vele? nyert...sose.

meteor
 
 


Sziasztok!

Panna!
Nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!


Katus!
Édi a kép! Én is meglepődtem szőkeségeden :-) Milyen volt Panna tortája??? te mindig olyan jókat sütsz :oops:

Benianya!
Szerintem is a gyerek dolgai legyenek az elsők, a többi meló majd lesz valahogy. Két dolog miatt is így látom. Egyrészt a tisztelt munkahely bármikor tudja azt mondani, hogy viszlát, és akkor már (utólag) érzi az ember, hogy nem érdemelték meg azt a drága 2 órát, amikor ünnepély vagy egyéb fontos lett volna a gyerekkel. A gyerek meg ugye mindig a mi gyerekünk. Másrészt meg nálunk már az én kicsi koromban is pont nem így voltak a dolgok, és eléggé megsínylettem. Akkor még persze nem a pénz miatt, hanem mert anyámnak nagyon szeretetlen gyerekkora volt, és mikor szülei elvárásai ellenére továbbtanult, rájött, hogy elég okos, és így "szeretik" - szóval eléggé workaholic szermélyiség lett, mert persze az hogy apám imádta, az helyretette benne a legtöbb sérelmet, de azért úgy volt kerek a világ neki, hogy 500 ember nézett fel rá a gyárban, mert ő biztosította nekik a munkahelyet, megélhetést. Körömszakadtáig harcolt a bérmunkákért, a belföldi eladásokért, a fejlesztésekért a cégcsoporton belül, stb. Imádták. De szinte soha nem ért rá velem lenni. Nem is volt túl jó a kapcsolatunk. Volt olyan anyák napi ünnepély, ahol külön szavaltam (jó voltam magyarból eléggé), és csak az apám tudott eljönni... No comment. Nagy siker volt, tapsoltak meg minden, és fura volt arra gondolni, hogy anyám bent van a harisnyagyárban értekezleten. Akkortájt kicsit viccesnek is fogtam fel, de azért bántott. Én soha nem akarok ilyet csinálni az én gyerekeimmel.

Na, nem lelkizek tovább :lol: :lol: :lol: megyek dolgomra, puszi!

Kata

ui: Rita! kicsit megijesztettél, mi most nézzük a Lost 3. évadot, amikor hozzájutunk (letöltve meg van már)... De: azt olvastam, hogy nemrég fixálták, hogy pontosan hány rész lesz még, és a szerzők most már szépen befésülik a sok felmerült szálat, hogy minden választ nyerjen a vége felé. Remélem.

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem tudtam jönni, de holnap elutazok a szüleimhez és elötte gyorsan ki akrtam takarítani a lakást. Eszméletlen állapotok voltak itt az építkezés miatt!ű
Szóval, túl vagyok rajta és kaja is van tegnapról, így egy darabig nyugi. Csak a mosógép megy (utolsó adag: ágyneműk).

Wawel!
A mi lakásunk0 3 szobás, azaz van két szoba és egy amerikai stílusú nappali, vagyis egyben van a konyha-étkező-nappali. Egy pici falacska van csak, de nincs teljesen leválasztva.
Majd ha gondolod, lefényképezem és felrakom! :wink:

Móni!
Én megmondom őszintén, ki is próbáltam ezt a medencét. mert Dani nem akart bent lenni egyedül, így bemásztam mellé, és én csúzdásztattam a gyerkőcöket!

Benianya!
Sajnálom, hogy így kezdte Beni a "pályafutását", de az a lényeg, hogy minden rendben van most!!
Nálunk is sok apró gyerkőc szokott lenni, a 450 gr-ostól az 5 kg-ig!

Reni!
Rendben, csak szólj, ha kell és elmegyek megveszem!
De remélem sikerrel jársz! :wink:

Juca!
Eperke nagyon édes!!!!!

Ex!
Az egyedül álló házak közül a jobb oldali? Mert én itt a betondzsungelben eltévedek! :wink: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!
Megjártuk Orosházát, egész simán ment. Remélem, jó lesz az eredmény is.

Költözés. 3 éve jöttünk ide, akkor még reménykedtünk. Már nem. De most várjuk, hogy mi lesz a szentesi laktanyával, és majd akkor kiderül, hova megyünk. Debrecen, Hódmezővásárhely, akármi. (Szolgálati lakások vannak mindenhol, de a várólista szinte mindenhol években mérhető...)

Andy! Tök jó a ház! Pont ilyen medencénk van!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Kép
Kép

Bocsi, de rohanok is, mert ezer mosogatnivalóm van! Pusz mindenkinek! Holnap jövök!

Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Wkata,
ha megnézed a blogom a tegnapi bejegyzés pont arról szól, hogy mennyire ki vagyok akadva az új fejlemények miatt :)

Az egyik jól értesült kommentelő szerint viszont februártól már csak 3×16 rész van hátra, amik között nincs szünet, szóval van remény. Már csak februárig kell túlélni :)

Hogy haladtok az építkezéssel? Megkérdezhetem, hogy mennyire jön ki egy nm ára? Mi most várunk ajánlatot egy vállalkozótól, aki a feletünk levő tetőteret építené be hozzákapcsolva a mi lakásunkhoz, ezért lennék rá kiváncsi.

Képzeljétek Pancsi már hulla álmos, de egyszerűen nem tudom elaltatni. Leragad a szeme, de csak nem alszik. Pedig egyébként 11től szokott 1ig :(
Ja és hajnali fél 5kor már volt egy ébredése, amikor köbö 40 perc alatt bírtam visszaaltatni, pedig ilyen se szok lenni nálunk :(

Most megyek, mert mammmamázik és ez a szomjúság jele nála.

meteor
 
 


Sikerült végre.
Végül is a cici-művek módszer vált be.

meteor
 
 


Sziasztok!

Sajnos felébredt a kiscsaj, mire elkezdtem volna írni...
Fűrészelik a fákat, iszonyat hangos, szerintem amiatt nem bírt többet aludni, és persze most itt nyűgizik mellettem.
Remélem ma nem fog esni, mert ha nem tudja kihomokozni magát, akkor nem tudom mit kezdek vele este... Tegnap is csak sétálni tudtunk a játszón, meg hintáztunk, de ezeket már kezdi unni.
Van egy új tudománya, amit annyira még nem vártam, felmászik mindenhová, ágyra, fotelra, puffra, a játszón a házikóba. Most már tényleg egy fél percem sincs, mert ugyebár a lemászási technikán még lenne mit tökéletesíteni. :)

Katus, én tudtam, hogy ismét szőke lettél! :wink: Nagyon jó kép, hatalmasat nőttek a lányok!

Juca, nagyon aranyos a kis szamóca, mikor Julcsi meglátta nagyot sikongatott, és nevetett!

Ex, szépek a látképek, biztosan nagy élmény volt! Szeged gyönyörű város, az egyik kedvencem, ráadásul tudod ott is születtem, ezért is közel áll a szívemhez. :)

Gabella, nagyon vagesz a napszemcsis csajszi! :lol:

Hú, nem bír tovább egyedül lenni, sajnos mennem kell...

Még pár kép tegnapról.
Kép
kukucs :)
Kép
spagettievés kanállal
Kép
és végül már csak kézzel :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gombi!

Spagettievős Julcsika! :lol: :lol: :lol:

Juca!
Eperkisasszony tud pózolni!

Gabi!
Meskete nagyon vagány!

Végre sikerélményem volt ma. Megvettem végre az úszógumit!

Andy!
Olyat, amit az előző oldalon felraktál! 1200Ft volt.
Ééssss! Vettem végre bikinit! Nagyon ügyi voltam, mert kaptam a családtól 20ezret és 15-ből vettem egy triumph bikinit, Felina melltartót és két jó minőségű bugyingót is. igaz, kaptam 2000 kedvezményt, mert múlt hónapban vettem ugyanitt egy noname melltartót, ami egy viselést bírt ki. Mindig beigazolódik, hogy olcsó húsnak híg a leve!
És a maradék 5000-et a gyermekemre költötem, természetesen. Igazán adhatna minden hónapban valaki egy 20-ast, hogy költsem magamra. Jó volt gyerek nélkül kikapcsolódni és persze vásárolni is!

Dél lett, mire hazaértem. Petit az apukája megetette ( amikor elmentem, akkor reggeliztette), én elaltattam s egy kis csúszással mindjárt kész a gulyás leves és cseresznyés pite is!

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok, sík ideg vagyok. Szitu a következő. 2006. októberben beírattam Milánt bölcsibe. Mondták, tuti a helye, jöhet, idejében mentem. Előtte még megnéztem egy másik bölcsit is, ahonnan sírva jöttem ki, és el is döntöttem, hogy oda nem viszem a gyereket. Szóval 3 hete bementem a tuti bölcsibe, hogy akkor bizti-e, hogy felvették-e Milánt. Mondta a vezető, hogy tuti anyuka, maguk nagyon korán beíratkoztak. Ma viszont a bölcsiajtóra kifüggesztett listán nem láttam a gyerekem nevét. Bementem. Mondja a vezető, hogy sok a gyerek, és nem vették fel Milánt, de a másik, rosszabb bölibe igen. Mondom neki, hogy ne csinálja már, nekem mennem kell jövő hónaptól dolgozni, sőt most már szabadságon vagyok, a nyarat megoldjuk, a család vigyáz Milánra, de szeptembertől be kell adnom. Hajtja a magát, hogy a másikba menjek. Mondom neki, hogy oda nem adom be, mert rosszak a körülmények, ide szeretném, éppen ezért íratkoztunk be korán, hogy tuti legyen a gyerek helye. Én olyan sík ideg lettem/vagyok azóta is. Komolyan nem tudom mit csináljak. És ráaádsul mi ehhez a bölcsihez is tartozunk, nem a másikhoz. De oda nem akarom beadni. Kérdése az, hogy ha akkor októberben mi az elsők között voltunk, vajon miért nem vesznek fel minket? Szerintetek? És azt mondja a vezető, hogy majd augusztus 28-án menjek be, hátha valaki visszamondja. És ha nem? Akkor adhatom be a másik bölcsibe, vagy maradhatok itthon, de a gyedet el se tudom szeptember 1-ig intézni. És a munkahellyel se lehet szórakozni, ha mondtam, hogy megyek, akkor nem lenne korrekt, hogy á, mégse. Ez nem így működik. Miért vagyunk hátrányba azokkal szembe, akik később íratták a gyereküket??? Két dologra gondoltam. 1. valaki protekciós volt, és azért nem vették fel Milánt. 2. elcseszték, és most már nem módosíthatnak a listán.
Bocs, hogy leírtam, ha valakinek van hasznos tanácsa szívesen fogadom, mert kétségbe vagyok esve. És ha tudja valamelyikőtök a törvény szerint hány gyereket vehetnek fel egy csoportba, azt megköszönném, ha leírná. Mert arra hivatkozik a vezető, hogy 14-en vannak a csoportba és többet nem vehet fel semmiképpen.
Vendég
 


Sziasztok! Látom zajlik az élet!

Én is teszek föl ma képeket, csak még nem most!

Apukám tegnap tök finomat főzött Andrisnak: krumli+sonka és tett bele egy kis yoghurtot!! Nagyon finom ízt adott neki!! Ajánlom azoknak, akik már yoghurtosak!!

Azt akartam még írni, hogy ne gondoljátok, hogy én egy ilyen karrierista anyuka vagyok! Minden percem a fiammal töltöm, a vizsgákra készülés 1 napot vesz igénybe, az egyetemre járás pedig 2hetente 1 napot! Nálam az egyetem teljesen másodlagos!:)

Megyünk Andrissal meggyet szedni, mert rengeteg van a fán.

Mi Szentendrén a Nagyszüleim lakásában élünk, ők sajnos már 7 éve meghaltak. De olyan jó ugyanott élni, ahova régen gyerekkoromban jártam, van rólam fénykép is, ahogy járókázom a kertben, ahol most Andris cseperedik. Meg például itt álltam fel először a kertben!! Nagyon nagy szerencsénk van ezzel a lakással, mert tudom, milyen nehéz lakást venni, nem is tudom hogy élnénk, ha nem lenne ez!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Kimike,
a barátnőm gyerekét pölö azért nem vették fel a bölcsibe, mert az apuka foglalkozásához be volt írva, hogy pénzügyi vezető és mivel ők jómódúak ezért lett elutasítva.

Ahhoz képest, hogy ő a tb-be jóval többet fizet ezáltal kicsit vicces, hogy mégis ilyenkor hátrányban van.

Mondjuk ez csak egy tipp.

meteor
 
 


Kimike: Mint jogász, úgy gondoltam végre hasznosíthatom magamat. Egyelőre ezt találtam. A 42/A-t nézd meg különösen, esetleg erre hivatkozhatsz, de keresem a maximális létszámra vonatkozó jogszabályt is:

1997. évi XXXI. törvény

a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Bölcsőde

42. § (1) A bölcsőde a családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosító intézmény. Ha a gyermek a 3. évét betöltötte, de testi vagy szellemi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre, a 4. évének betöltését követő augusztus 31-ig nevelhető és gondozható a bölcsődében.

(2) A bölcsőde az (1) bekezdésben foglaltakon túl végezheti a fogyatékos gyermekek korai habilitációs és rehabilitációs célú nevelését és gondozását is. A bölcsődei ellátás keretében a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Kt.) szerinti szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján a fogyatékos gyermek hatéves koráig fejlődését biztosító fejlesztő felkészítésben és nevelésben vesz részt.

(3) A bölcsőde az alapellátáson túl szolgáltatásként speciális tanácsadással, időszakos gyermekfelügyelettel, gyermekhotel működtetésével, vagy más gyermeknevelést segítő szolgáltatásokkal segítheti a családokat.

(4) A bölcsődei ellátás megszűnik

a) a bölcsődei nevelési év végén, ha a gyermek a 3. évét betöltötte,

b) ha a gyermek az (1), illetve (2) bekezdés szerinti életkort elérte.

42/A. §347 A bölcsődei felvétel során előnyben kell részesíteni azt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket, akinek szülője vagy más törvényes képviselője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.


Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Kimike:Még egy ilyet találtam. Esetleg segíthet...de amint ebből látod inákbb ne a létszámra, hanem a munkaviszonyodra hivatkozz.



15/1998. (IV. 30.) NM rendelet

a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről



40. § (1) A bölcsődei ellátás keretében a gyermek életkorának és egészségi állapotának megfelelően biztosítani kell
a) a gondozás-nevelés feltételeit, így különösen
aa) a törvényes képviselő közreműködésével történő fokozatos beilleszkedés lehetőségét,
ab) megfelelő textíliát és bútorzatot,
ac) a játéktevékenység feltételeit,
ad) a szabadban való tartózkodás feltételeit,
ae) a fogyatékos gyermek egyéni fejlesztésének feltételeit,
b) az egészséges táplálkozás követelményének megfelelő étkeztetést a külön jogszabályban meghatározottak szerint.
(2) Egy bölcsődei csoportban – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – legfeljebb 10 gyermek gondozható.
(3) A fogyatékos gyermeket is ellátó csoportban legfeljebb 8, a kizárólag fogyatékos gyermeket ellátó csoportban legfeljebb 6 gyermek gondozható.
(4) A bölcsődei gondozás-nevelés minimumfeltételeit, valamint a szakmai munka részletes szempontjait a Családpolitikai Intézet által kiadott módszertani levél tartalmazza.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


A legnagyobb döbbenet csak ezután jött. A vezető elmesélte, hogy van egy anyuka, akinek oda jár a gyereke, de az anyuka otthon van a 4 hónapos másodikkal, és még bébiszitter is van. Akkor? Őt miért nem utasítják el?
Vendég
 


Én most már munkaviszonyban vagyok, szabadságon. A férjem is melózik. Nekünk tényleg azért kell a böli, mert dolgozni kell. Nincs nagymama, nincs senkink itt. Mégis a nagycsaládost részeítik előnyben, aki otthon van a többi gyerekkel. Esküszöm, ezt nem értem. Igazságtalannak tartom nagyon. Dolgozzál, de hogy? Komolyan mondom úgy fel vagyok háborodva, hogy kérek időpontot a polgármestrehez.
Vendég
 


Köszi Klarka.
Vendég
 


Sziasztok!

Peti dédizik, hűtő letakarítva, mosás megy. Szóval olvasok. :)

Vasárnap háromasban voltunk játszózni, Peti olyan édes volt, ahogy a kavicsokon járkált mezítláb és egyensúlyozott, ugye süppedt alatta a talaj. Előtte fagyiztunk is, Peti a négy fogával elrágcsálta a tölcsért.

Megvolt a repülés is, képek fentebb. Jó volt, de azt hiszem, rosszul vagyok kódolva, mikor fel és leszálltunk, vagy a levegőben jöttek a széllökések, semmi bajom nem volt, de mikor simán repültünk, akkor jött rám a hányinger...

Peti legújabb tudománya a krákogás, eltanulta a déditatától, aztán meg nagyot rötyög saját magán...

Wkata, érdekes, én pl. 2-án elvitettem Petit a férjemmel, egész délelőtt együtt volt apa és fia, vittek kajcsit, nem volt semmi baj. Csak itthon van az, hogy ugye kéznél vagyok, na akkor ugorjak, aztán vagy ugrok vagy nem. :? Persze ha helyben a férjemnek kéne figyelnie Petire, akkor az mindennek elmondható, csak "gyerekfelügyeletnek" nem. :D
Misinek egyébként gratula a járáshoz! Egyébként ez az idő sem kedvez a gyerekeinknek, nálunk hétfőn egész nap dögmeleg volt, négy-öt táján elborult, fülledtség, és este kilenckor zuhé.

Gabella, nagyon jók a képek! A lavóros az a favorit. Az óvi azért más...mert ott már van valami kialakulóban... Egyébként minden tiszteletem a bölcsis dadusoké, én nem bírnám.
Gondoltam, hogy nem jöttök, de júliusban is lesz valami vasutas izé Szegeden, ha jól tudom, akkor is lesz kiállítás, talán akkor tudunk talizni.
Én is kórházsorozat-függő vagyok. :D

Meteor, hidd el, a bankban se véletlenül vannak hívószámok... ;) De még ott se mindegyik tudja a saját dolgát, tapasztalat. A fodrászt passzolom, de 100%, hogy az egyik inkább a sima hosszú hajjal foglalkozik jobb kedvvel, míg egy másik a rövid fürtökkel. Így kerek a világ. És a gondozónő szerintem foglalkozik a gyerekkel, hiszen az a DOLGA, csak magával a viselkedésmóddal van gondban, ami szvsz érthető, hiszen még mi se tudjuk mindig, hogy mi lehet a gyerekünkkel, aki a SAJÁTUNK, képzeld el ezt egy idegennel, akit persze szeretsz, szóval az én olvasatomban se lehet arról szó, hogy a nemszeretem gyereket kirekeszti akárki is.

Reni, utólag boldog 18+13. szülinapot. :)
A tévés képről jut eszembe: a jómúltkor a férjem felszerelt egy plexilapot a tévégombok elé, mert Peti előszeretettel nyomogatta. És képzeljétek, hétfőn az én ügyes fiam, addig-addig piszkálta, míg le nem jött. :o Lekopogjam, azóta nem nyomogatja, pedig megtehetné. Kopp-kopp.
Ezek szerint, lehet, hogy Petinek jönnek a fogai. Nálunk elég észervétlenül bújtak ki, vagyis lehet, hogy azért ébredt sokat a fiatalság, de ezek most is előfordulnak, igaz, ritkábban...de én sosem adtam neki fájdalomcsillapítót.
Milyen lett az új frizurád?
Nekem eddig semmi bajom se volt a noname cuccokkal...én nem rajongok a márkáért.

Gombi, köszönjük Julcsi cuppanósait, hatottak, tegnap voltunk ellenőrzésen, minden rendben van Petivel.
Az állatkert nagyon jó lehetett, mikor mi voltunk, Peti bealudt, így csak én és a férjem élveztük a dolgot, anyukám meg tologatta az unokát...
Hidd el, mi is játszóterezünk, de tény, hogy van egy pár olyan hely, ahova csak akkor vinném a fiamat, ha nem lenne más. Valószínű, Bénianyu inkább ezekre gondolt, ahogy írta is.
Nálunk a lemászás is megy, vagyis próbálkozik a fiatalúr, a játszón még nem fedezte fel a házikót, egyelőre a hinta a nyerő.
Ez az utolsó evős kép nem semmi.

Bénianyu, gratula a fiadnak az álláshoz. Hát én továbbra se vagyok bio, de újabban anyukámmal kijárunk a piacra, igaz, Petinek inkább mirelitet főzök, valami vegyeset, szerintem azok is jók.
Sajnálom, hogy Beninél így alakultak a dolgok, érdekes, hogy Petinél semmi ilyen gond nem adódott, pedig ő is csaszis volt, 9/10-es volt az Apgarja.
Képzeld, Petinek csak régi haja van, az olyan, amilyen, legalábbis én nem vettem észre, hogy a babahaja kihullott volna.
az élet hosszú távon igazságos --> csak győzzük kivárni.
Hát az erkélyen tűzet gyújtani nem nagyon kéne, de nálunk sokan vannak, akik a panelban az erkélyen grilleznek, mondjuk nem tudom, hogy hagyományos vagy elektromos grillel-e.
Hát a babáját otthagyó anyukáról megvan a véleményem...de inkább nem írom le, mert ki lennék moderálva. Mondjuk saját hibámon kívül én is csak 3 naposan láttam harmadjára a fiamat, mert előbb nem volt eszem, hogy kimenőt kérjek a kórházból, mondjuk lehet, hogy menni se bírtam még volna akkor.
Mi Petivel együtt jelenleg öten vagyunk a 2+1-es panelban, míg apu élt, ugye eggyel többen voltunk, de nem nyomorgunk, anyukámé a nagyszoba, miénk a középső, a legkisebb a tesómé. Igaz, tervbe van véve a vetésforgó...
Igazad van, a szülők hajtják a lóvét, de annyiban javítanálak, hogy nem feltétlen a Nike cipőért. Jó, beszélgetni kell, talán meg is lehetne oldani, de nem minden fiatal vágyik erre. Én se voltam beszélős típus, vagy ha épp vmi rosszat tettem, mindig akkor mondtam el anyukámnak, amikor fürdött, mert tudtam, hogy onnan nem ugrik ki, vagy nem kezd el ordibálni... :) Egyébként a mai világban amit hétközbenre terveznek, az majdnemhogy felesleges meló, mert vagy az egyik vagy a másik vagy épp egyik szülő sem ér rá, azért fel kell tartani a családot, nem? (Ne értsd félre, nem vagyok pénzhajhász, de azért a rezsi és a gyerek meg a mi kajánkra való pénz nem az égből hullik...)
Nálunk egyébként a telefontöltők vége is bejön a fiatal úrnak, de öcsém számítógép asztala alá is nagy örömmel mászik be.

Marcy, remélem, minden jól ment a vizsgán.

Wawel, sajnálom, ami anyukádékkal történt, remélem, a kocsinak sem lett komolyabb baja. Nálunk néha folyamatos hiszti van...főleg, ha nem engedem be a fiatal urat a konyhába.
Nálunk régebben csak a telefonzsinór volt a nyerő, de azt a férjemmel eltüntettettem, az internetkábel meg jól el van dugva, igaz, régebben a modem nagyon jó játéknak bizonyult, de a kábelt nem rángatta ki belőle.

Oriandy, nagyon édes az a tappancsnyom! Dani korán kezdi a sörözést. :) Mondjuk nem tudom, miről beszélek, Peti május elsején a nők után a sörösüveget favorizálta leginkább.
Nálunk ha jó idő lesz, Peti holnap fog pancsikálni. Szerintem ő se ment volna bele ebbe a csodába, szerintem nekik ez még sok.
Igen, a kockatízesek közül a jobboldali, oda akartam írni, de valahogy lemaradt, szóval a nagy barna házaknál kell keresni. :D

Katus, remélem, nincs baj a vérképeddel, és ez csak amolyan nyári fáradtság nálad.
Nagyon jó a kép, amit feltettél.

Kimike, kocsi miatt :( . A miénk most a garázsban van, én nem használom, a férjem meg vidéken dolgozik. De néha a ház előtt a kicsi Skoda se szimpi valakinek, mondjuk nálunk a szelepsapkákat viszik, mint a cukrot.
Na ilyet se hallottam, hogy magánházas irigykedjen a panelosra...hm.
Elvileg a bölcsiknek is van felügyeleti szervük, és amikor beíratkoztatok, gondolom, azt felvezették valahova, szerintem parádézzál. A törvény meg nem szentírás, sokminden le van benne írva, főleg az oktatási intézményekkel kapcsolatban, amit még véletlenül se tartanak be.

Klarka, ügyi vagy, hogy levizsgáztál!
Na igen, ha nekem nem lenne ez a tető a fejem felett, lehet, hogy én is a híd alatt aludnék...

Tandika, a tubi nálunk is nyerő, a dédijéknél meg a rigó, a fecskék valamint a kan nyuszi a favorit.

Juca, csak így tovább, fel a fejjel, fő az optimizmus, és jönni fog az a babó!!!
De jó, hogy beszél a lányod. Mondjuk Peti is fejlődik, főleg, ha jó a kedve, akkor jönnek belőle a "szavak".
A kép egyszerűen szuper!

Na lépek, mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?