Új privát üzeneted érkezett!

Orsi,
tetszik a javaslatod, kipróbáljuk. És szerinted pár nap után vissza kell állni az egyszerre egy mellből-evésre? Miért favorizálja ezt mindenki?
20140901102739
 
 


Hajni :D
nem favorzálja senki, és nem is arra kell visszaállni. Ehet ő minden alkalommal 2 ciciből, de ne az legyen, hogy a kaja 20%át eszi meg mindig a rosszabbik mellből, és a 80%át mindig a másikból.
ezért írtam, hogy szerintem stimulálni kellene pont ugyanannyira a rossz mellett is (ha a babád nem túl kompromisszumképes alkat, akkor ilyenkor jöhetne be a mellszívó helyette)

A két mellből való szoptatásnak amúgy annyi veszélye van, hogy a baba csak a laktózban gazdag előtejet szívja ki mindkét mellből - mert ez jön könnyen az első tejleadó reflexszel - , és a hátsó tejből (ami zsírosabb és ált. jobban meg kell dolgozni) nem kap.
A laktózban gazdag sok előtej pedig hajlamosít a hasfájásra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
huh, köszi szépen!
20140901102739
 
 

 
 

Hu Lányok, látom megint itt a cici-téma :shock:
Hajni!
Hát kell 1-2 hónap, mire az ember összeszokik ezen a téren is a babával. Ha szerencséd van és kihuzod addig pótlás nélkül, szerintem jó kis csapat lesztek. Nekem az lett a bajom, hogy kellett a pótlás, és mire már könnyebb lett volna, szépen 3 nap alatt el is apadt.
Viszont: egyik reggel néztem Emesét, ahogy alszik, olyan édes, nyugodt volt a kis arca, és lekezdett a jobb mellemből csöpögni a tej :)
Manó!
NST=CTG csak régen NST-nek hivták inkább. Olyan jó, mikor bemozdul és még gyorsabban dobog, mint 1 kis motolla ugy jár a szive :D
Mi is ma voltunk az utolsón, ezuttal Emesével, aki pacidobogásnak nyilvánitotta a szivnagot, de ennél csak a fiam volt jobb, aki azt mondta a szomszédunknak, hogy valami hangversenyre mentünk :lol: :lol: :lol: Emesém lelkesen klaffogott mint a ló, és egyfolytában magyarázta a szülésznőnek (aki Nála is segitett), hogya pocakomban az ott baba. Csak 1-2x akarta nyomogtani a gép gombját, teljesen lefoglalták a hallottak :D
Orsi!
Ez a rohamos szülés nem is olyan egyedi eset! A sógornőmre ugy jöttek rá a fájások, hogy szólt az urának, a kórház 30 km-re van tőlük, de hamar odaértek, az ura felvitte a szülészetre, de le kellett mennie mert a mentő bejáratnál hagyta a kocsit. Mire leparkolt, visszaballagott, megvolt a baba!
Hajni!
Nem próbáltad ki még a bimbóvédőt?

Elintéztem az utolsó bevásárlást is, vettem még lepedőt, itthon kibontom (magyar gyártmány), és mi van ráirva: mosható 40 fokon :!: :evil: :shock: Egy csecsemőlepedő :!: Azr hittem hülyét kapok, ráadásul kérdeztem ia az eladót, de be volt csomagolva és jajgatott, hogy nem bonthatja ki, de biztos lehet mosni 60 fokon. A Kenguruban vettem :evil:
Már csak kevés vasalnivalóm van :D Élvezet Pörivel minden perc, remélem jól veszi majd a övetkező hetek megpróbáltatásait.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hajni,
én is hadd gratuláljak Olivérhez! :P
Hát tényleg nem könnyű a szopiztatás. Nekünk sajna pótolni kell a mennyiséget (kicsit elámultam a 100 feletti mennyiségen, nekem 40 gramm volt a max), cumisüveg is be van vetve, de nem érzem, hogy ez megkavarná a gyerekeket szopizásilag, ugyanúgy szopnak ciciből is. Igaz, azt azért megnéztem, hogy ne akármilyen cumi legyen az üvegen.
Sajna a kislányom érezhetően erőtlenebbül szív, neki többnyire csak 10 grammokat sikerül.
Igyekszem fejni is, bár én is nagyon utálom. Ráadásul csalódtam az Avent Isis-ben. Szerintem egész más érzés, mint a kisbaba szopizása, és egy csomó kifolyik, szétkenődik a mellen...stb.

Tegnap azt olvastam egy szoptatós könyvben, hogy hagyni kéne a babát addig szopizni, amíg ő engedi el magától a cicit. De én úgy érzem, ők sosem engednék el maguktól. Nektek mi a tapasztalatotok?

wish,
köszönjük!

melcsi,
itt vagy már a hajrában, élvezd ki minden percét! :) Sok boldogságot kívánok Nektek szülésen innen és túl (egy gyakorló anyukának ez persze már nem lehet gond) :D

icsilya,
ne izgulj, majd csak lesz valahogy... Én is szétizgultam magam, hogy hogy s mint lesz ez a magzatvízzel, aztán így utólag minden olyan természetesnek, könnyűnek és magától értetődőnek tűnik. Még a dokim is pont akkor ügyelt. Minden rendben lesz, meglásd! :wink:

Ilyenkor reggel olyan jókat tudnak aludni a gyerekek! Éjjel kétszer kelünk, aztán fél 4 után már csak valamikor 9 körül jeleznek. Mintha kezdene beállni valamiféle rend. Persze van, hogy napközben egész nap etetem őket. Amint leteszem az egyiket, jelez a másik, hogy ő már megint éhes, elfelejtve, hogy vele kezdtük az etetést... :? De amúgy édesek! Odavagyok értük! Kicsit sajnálom őket arra gondolva, hogy nincsenek annyit a karomban, mintha egykék lennének. Főleg a Benedek tud csak azért is nyüszögni, hogy vegyük fel, aztán a karomban minden gondja elszáll. Jaj, olyan kis drágák! Nem is vágyom most más emberek társaságára (+ a férjemére)!

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni! Még az jutott eszembe, hogy rángatózás lehet attól, hogy nagyon jön a tej, vagy hogy nincs benne (vagy a baba szerint nem jön elég gyorsan). Ha tök üres és még éhes, én áttettem a másik cicire, de előtte, átmaszíroztam a mellem, még egyszer rátettem a babát és megnéztem én is, van-e még benne. A védőnőm szerint amiről én azt gondolom üres cici, abból a baba még 30-50-et tud kiszívni!
Az, hogy most 50-60-akat eszik, lehet hogy semmit nem jelent. Nekem a rosszabb mellemből evett mindig ilyen keveset, a másikból meg zabált 190-et. Ahogy Orsi nekem is mondta, a rosszabb cicit stimulálni kell (a jobbikra meg vigyázni!!!). Én reggel mindig a rosszabb cicivel kezdem a szopit, és ha páratlan számú az etetés, akkor arra eggyel többször kerül rá. Este mindkettőre ráteszem, hogy üres legyen, ne kelljen fejni (szerintem ezt csak pár hét múlva tudod majd megtenni!). Mindig a rosszabbik mellre teszem először, hogy éhesebben kezdjen el enni belőle és stimulálja. Ha nem tudunk befejezni egy szopit, ugyanarra a cicire teszem vissza kakilás, büfizés után.
Én a reggeli kelés után abból a cicimból amiből nem szoptatok, fejek, mert nekem 12 óra is kimarad azon a cicin szopi nélkül, és nem szeretném, ha csökkenne benne a tejmennyiség.
Az elején ha nincs egyből rengeteg tejed (vannak ilyenek, nekem se volt), muszáj fejni. És én írtam nektek annak idején, hogy egész nap szoptatok, mindenki hülyének nézett... De igenis szoptattam, fejtem, ettem, ittam, szoptattam, fejtem... De végül beállt, de ehhez 2-3 hónap kellett. Ilyenkor erről szól az élet, és engem nem is érdekelt más, mert tudtam, hogy az bántana a legjobban, ha nem tennék meg mindent, hogy szoptathassak.
Fájó mellbimbó: nekem most kezd "nem fájni"... Befelé forduló mellbimbóm van, nálunk azt még először ki kellett fordítani rendesen. Mélyen tedd a szájába, az a lényeg. Az alsó ajkát érintsd meg, akkor nyitja nagyra a száját, és akkor húzdd rá te a fejét a cicire. Milyen mellszívód van? Nekem is fájt az elején, de bekentem olyan kenőccsel (Bephanten pl.)amit nem kell lemosni, hogy csússzon a mellbimbó a mellszívóban, akkor nem dörzsöli.
Ennyi jutott még eszembe, remélem segít valamelyik tanács.
A lényeg: nem feladni, és a babával összeköltözés segít, én is csináltam, a fekvés-pihenés meg emeli a tejmennyiséget! Hajrá Hajni, szurkolok!!! :lol: :lol:

dkata
 
 


Sziasztok! Újra itt vagyok, mert szükségem van a nálam tapasztaltabbak ismereteire :)
Éppen számolgatom, hogy mikortól mit és hogyan kell szedni vagy abbahagyni.

Először az Utrogestannal kapcsolatban kérdeznék. Utoljára május 22-én jártam a Kaáliban, akkor Kr. azt mondta, még négy hétig dugjam az Utrot, az utolsó 4-5 napon már csak 3X1-et, addig 3X2-t. Kiszámoltam, hogy ez azt jelenti, hogy így a 10+2. hétig fogom kapni. Máshol meg azt olvasom, a 12. hétig szokták szedni. Mi a véleményetek?

Más: Clexane-nal van valakinek tapasztalata? Vérhígító szuri, úgy szúrom minden nap a punkció óta, hogy azt sem tudom, tényleg szükség van-e rá. De a dokim is azt mondta, nyugodtan szúrjam csak. Aki ebben a cipőben jár, szintén hasba szúrja?

Más: Nektek mikor volt az első vérvétel/vizelet és mikor értékelte ki a dokitok? Tegnap voltam vérvétel/vizelet-en, viszont a dokim júli 2-áig szabin van (akkor leszek épp 12+2), ezért csak akkor fogja látni az eredményt. Hacsak nem telefonálok annak a dokinak, akit megnevezett "helyettesének", hogy ő mit lát a leleteimen.

Tudtatok "tiszta" vizeletet adni? Én képtelen voltam úgy adni, hogy ne legyen benne az Utro. Vajon értékelhető lesz így?

Még valami: vasat a 10. héttől kell szednem. Ez ugye azt jelenti, a betöltött 10. hét, tehát amikor a 11.-be lépek? Ennek megállapítására sem kell vérvétel eredmény?

Lili73
9+0
lili73
 
 


Még egyet elfelejtettem kérdezni, többször hirtelen összerándul a méhem egy-egy pillanatra, de csak éjszaka, leginkább pedig reggel közvetlenül ébredés után. Ugye ez nem jelent semmi rosszat és nem károsítja a babákat?
Lili73
9+0
lili73
 
 


Melcsi,
milyen közel már az idő! :lol: A bimbóvédőt egyébként kipróbáltam annak ellenére, hogy csak rosszat hallottam róla, de Olivérnek hál' Istennek nem kellett. :D Amúgy a gyerekruhákon én még csak 40 fokos jelzést láttam max. Én is meglepődtem! :shock: Úgyhogy a lepedőd szerintem nem egyedi eset. :?

Pompi,
szerintem még én sem gratuláltam a babáidhoz, nagyon falat gyerekek! És hogy szeretik esgmást!:D Akkor ti is szenvedtek a szopival - bár ikreknél biztosan még gázosabb! Az alvás miatt viszont irigy-irigy! 6 óra egyfolytában....! :shock: :lol: Az igen!

Kata,
nagyon sok jó tanácsot adtál, köszönöm szépen! Ma már jobb volt a helyzet, már 3X is evett 140-et! A 190 elég durván hangzik, még esznek ezek a manók annál többet is? ( Csakhogy mihez tartsam magam... :D ) Most úgy csinálom, ahogy Orsi mondta, etetek egyszerre mind a kettőből.
Ez a 2-3 hónap beállás elég durva! Na meg hogy addig fájni fog a bimbóm is! :twisted: :evil: Hajnalban már ott tartottam, hogy leraktam a gyereket, annyira tépett, aztán mondtam neki, hogy innentől tápszert kap cumisüvegből, egyáltalán nem kap több tejet! Szegény, utána megsajnáltam, de annyira fájt! :cry: Úgyhogy mára összeszedte magát, nagyon ügyes volt! :D
Elektromos Medelát használtam néhányszor, de szerintem mindegy milyen lenne, az is fájna! :twisted: Úgyhogy belegondolok, hogy fél éves korig illene kizárólag szoptatni - hát, bárcsak sikerülne!

Lili,
üdv itt. Én az utrot kb. a 11. hét környékén hagytam abba fokozatosan. Vérhígításra az aspirin protectet szedtem szinte a terhesség végéig, de nekem kicsit tényleg sűrűbb volt a vérem. Szerintem a vérkép-értékelésed miatt ne aggódj, és az utros pisi miatt se. Nem számít semmit. A vasat én később kezdtem el szedni, de nem árthatsz vele, úgyhogy bármikor szedheted szerintem. A méhszalagjaid húzódnak, ahogy tágul a méhed, ezzel sincs baj.
20140901102739
 
 


Hajni :D
370 :lol: :lol: :lol: igaz két mellből :D de Levinek ennyi volt a rekordja, olyan 10 hós lehetett - ő ugye ekkor még csak szopizott, mert nem volt hajlandó kanalazni. Először kiszívta a saját mellét, majd még a másikból is szopott... és mindezt ca. olyan 10 perc alatt tudta le :) :)

bimbóvédő: nekünk nagyon bevált. a fiúk 1 hónapos korukig csak azzal tudtak szopni.

ekkora korban teljesen normális, hogy fáj még a mellbimbód! nekem még otthon is fájt erre tisztán emlékszem - mi 2 hetet voltunk kórházban - szerintem olyan 1 hó körül múlt el a bimbófájás.
kenegesd, az nekem sokat segített (én a medela purelan krémet használtam, nem kell lemosni), ezen kívül éjjel kint voltak a melleim :)
(és igen.. a mellszívónál is fáj az ember melle, én szívtam az elején bimbóvédővel, úgy kicsit jobb volt)

örülök, hogy ilyen jól ment ma minden.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili!
Üdv itt!
Nekem kellett Clexane 12.hetes korig, sulyom miatt elővigyázatosságból. Hasba szurta az uram, ne félj, a babát nem érinti. Krizsa azt mondta, még segit is a tapadásban, fejlődésben.
Vas: nyugodtan szedheted, ártani nem fog, sőt később nagyon jól jön minden mennyiségben.
Lényegében nekem csak erről van tapasztalatom a kérdéseid közül.
Kata!
Szivom magamba a szopis tapasztalataidat, hátha segit majd nekem is! :D Csak 1 bökkenő azért fog akadni: Pörike. Azt hiszem, képtelen leszek valóban összeköltözni a babával 2-3 napra, hiszen Ő is igényel engem, nem is kicsit.
Pompika! :D
Köszi minden jókivánságot :D Szivesen láttam volna magam a tábla tetején, de tudom, hogy ehhez most tul elfoglalt vagy :D
De mi lehet a helyzet Napszemcsivel? Vajon megvannak a babák?

Csomag készen, Pörihez a használati utasitás megirva, és a lelkem is elkészült az uj kicsi élet fogadására. Holnap még sütök a fiam kedvéért rántott csirkét és gombát, és Pörikével még szeretgetjük egymást egész nap.
Hogy mikor jövök, azt nem tudom, majd a fiam idebiggyeszti a végeredményt. Mindenkinek minden jót kivánok, vigyázzatok a babákra, növesszétek a pocakokat és legyetek nagyon ügyesek, mikor arra kerül a sor!
Mindenkire sok szeretettel gondolok, találkozunk a babás oldalon (is)
Puszi

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hajni!
A mosáshoz: okél a 40 fok a szines ruháknál, bára C&A-ban vásárolt bodykra 60 fok van irva. Na de a lepedő??? Ami ráadásul fehér? És pamut?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
én simán beteszem 60 fokra, és semmi baja nincs tőle :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni, Melcsi, köszi!
lili73
 
 


Kedves Melcsi!

Szívesen teljesítem "utsó kívánságod!" 8)
(Mondjuk Napszemcsi 2 nappal leelőz a heti számláló szerint, de vegyük úgy, hogy a hallgatása azt jelenti, hogy ő már tudja, amit mi még nem)
Szóval:

1. Melcsi 38+3 :D :P :lol: :D :P :lol:
2. icsilya és potykamanó 36+6
3. pézsé 36+3
4. kismókus 36+1
5. emma 32+3
6. mirr-múr 30+1
7. zsuzsi 29+5
8. jud 23+2
9. andrea 22+6
10. erika 17+5
11. bodzaszörpi 14+3
12. lili 9

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni! A mellbimbó addig érzékeny, amíg meg nem edződik. Az enyém extrém eset volt, de a baba szájától nem fájt ám szopi alatt, csak kb. az első 2-3 hétben. De azóta is mindig melltartó van rajtam, mert pl. ha hozzáérne a póló, azt nehezen viselném. Bár mostanában már a vízsugarat meg a törölközést is bírja, eddig csak nagyon óvatosan... szóval a szopi alatti fájdalom nemsokára elmúlik! (Ha nem cibálja sokat...)
Én is szoptattam 2 ciciből, nincs azzal semmi baj, a lényeg, hogy egyen a gyerek, meg emelkedjen a tej, amennyi kell neki.
Én Bálintnál nem mérem, mennyit eszik, nálam Ádám evett 310 grammot kb. 3 hónaposan, de belőle egy gramm se jött ki soha... Aztán már őt se mértem.
Én nem tudom, mi van ma, de a gyerekem folyamatosan ordít, meg jön ki belőle a tej... elindultunk a Brendonba h megvegyük az etetőszéket meg az autósülést, de feladtam. :cry:

dkata
 
 


Melcsi,
nagyon szorítok, várjuk a végeredményt! :D

Orsi,
370 10 perc alatt! :shock: :D

Kata,
akkor hátha ránk is ránkmosolyog végre az idő meg a szerencse! :D Az etetőszék már Bálintnak kell?

Olivér egész éjjel bömbölt, nem tudom miért. Szopni viszont ügyesen szopizott, csak most meg az a baj, hogy elalszik a bal cicin 50, 80 grammnál, és nem tudom felébreszteni, hogy egyen a másikból is. Ráadásul tiszta kiütés az arca, olyan, mintha pattanásos lenne. Ezek ugye csak az anyai hormonok? A legfaszább, hogy nekem meg megint 39 fokos lázam van, isten tudja mitől, de eléggé kiszívja az erőmet. :? :twisted:
20140901102739
 
 


Ja Pompi,
nekem elereszti a cicim, igaz kb, 40 perc után. :shock: :D
20140901102739
 
 


húha,
akkor én vagyok türelmetlen!?

hajni,
te naponta hányszor etetsz?

Nekünk 8x30 grammokat írtak elő a kórházban, de mióta hazajöttünk,minimum a dupláját eszik, sőt van hogy egész délután esznek, háromszor is egymás után, le sem lehet rakni őket. De most, hogy ilyen 100 fölötti adagokról írtok, elbizonytalanodtam.

Nem tudtok valahol egy táblázatot az "ideális súlygyarapodásról" meg hogy mennyiket kéne enniük?

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni :D
tejkiütés egészen biztosan. teljesen normális.

Pompi :D
hivatalosan? egy képlet van kg-ban a súlyuk x 150 grammal. ha koraszülött a baba, akkor kg x 200 gr is lehet nyugodtan. Ezt a számot oszd el annyival, ahányszor esznek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :D
a másik meg... most 3 hetesek a babáid... időben szólok, hogy ne hasonlítgasd őket senkihez!!!!. Erre ikrekkel különösen fontos agyban trenírozni a gondolataid. Sem egymáshoz, sem másik ygerekhez.
2 db idő előtt született baba nem hasonlítható 1 db 40. hétre kibújt babához!

mekkora most a babák súlya?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Melcsi - igen, nálunk az ajtón CTG van kiírva, a beutalót is CTG-re írják, de a dokik is NST-nek mondják amikor küldenek a vizsgálatra. Egyébként nálunk is kéttappancsos a vizsgálat. Hangverseny!! :lol: :lol: Ez jó! Húúú, nemsokára babázol! Nem izgulsz? Én már kezdek! Bár, így először biztosan nagyobb az izgalom, mintha az ember már többedszerre menne.

Kata, Orsi - Húú, Ti nagyon profik vagytok a szoptatásban. Sok jó tanácsot tudtok adni!

Pompika - köszönjük a heti számlálót!!
El is hiszem, hogy nem vágysz más társaságra! Tisztán látszik, hogy leköt a boldogság! :lol: Én is úgy érzem azt a látogatók, csak megzavarni tudják majd! Na de majd kiderül nálunk hogy lesz! De jó lenne már babázni! :P

Zsu - mi van Veletek? Nem jársz erre mostanság :!: :?:

Hajni - egyre ügyesebb leszel, én úgy látom! Én is félek egy kicsit már előre a szopizástól...[/b]

Kép
potykamanó
 
 


Melcsi :D Kívánom a legjobbakat!!! :D

Lányok: Köszönöm a jó tanácsokat! Igaz, próbáltam memorizálni, de biztos vagyok benne, hogy elég sokszor fogok még kérdezni.

JÓ éjt!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Pompi: Köszi a táblát!! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


nos, Lili fejvédője szinte teljesen kész. A felkötöző masnik hiányoznak róla, de Levi felsírt, így abbahagyom a varrást mára.
majd holnap befejezem. :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Potykamanó! Szopi és tej területen részben Orsi és Zsebi tanítvány vagyok!!! :lol: :lol: :lol: Sokat segítettek nekem a babás topikon, köszönet érte megint! Már mindjárt babázol Te is! :lol:

Hajni! Etetőszék Bálintnak kell, persze, de nem enni, hanem először csak majd társasági életet élni, dönthetős fajtát akarok venni, mert a többibe csak akkor tehető, ha már stabilan ül. De most még nem szabad beletenni, de jó lett volna, ha már megvan, ugyanis vízszintesben meglehetősen unatkozik már, hason meg nem lehet egész nap. (+ a párom mondta h megvan rá a pénz, vegyük meg- ezeket a lehetőségeket ki kell használnom, mert meglehetősen ritka a részéről- most meg jól elpuskáztuk Bálinttal! :cry: )

Orsi! Ügyes vagy, képet tegyél fel ha kész!

Pompi! Örülj neki, ha a babák többet esznek az előírtnál! A mennyiség úgyis hirtelen nő, ahogy a babák is. Ami tegnap 30gr volt ma 40 v 50. De Wish is írta, meg én is így tapasztaltam, h nálam ez kg x 150 nem jött be... Ettől voltam tiszta ideg 2 hónapig, hogy a gyerekem nem eszi meg a kilónkénti 150 gr-ot, vagy épphogy... Mégis hízott egy kilót egy hónap alatt, pedig nem volt kis súlyú baba, neki a lassabb gyarapodás is elég lett volna. Most meg már 7 kiló de tuti nem eszik 7 x 150-et. De most azt olvastam, napi 4-5 x 200-250 a max, afölé nem nagyon megy a napi evészet. Akkor megint hiba lesz a képlettel, mert 7 x 150 az 1050, és az már a max ezek szerint, vis jövő hónaptól már "nem ehet" többet a gyerek... Szóval ezért nem mérem, meg azért, mert a mozgolódás miatt simán elmértem akár 50 gr-ot is és idegesítettem magam. Meg sokat bukik Bálint, úgysem lenne reális amit mérnék. De neked a piciket mérni kell, nem azért írtam h Te ne mérd. Csak engem a gyerekorvos felszólított, h ne készítsem ki magam a méregetéssel, meg a mennyit kell enni témával.

Azért ha itt megszületik a sok baba, át kéne költözni a babásra, mert nem lesz hely a sok babaváró kismamának, ha mindkét topikot lefoglaljuk... :lol:

dkata
 
 


Kata :D
igen, anyatejes babákra szokták mondani, hogy napi szintem 900-1000 ml-nél többet ált. nem szopnak már, mind1 mekkora a súlyuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya,
Benedek 2870 g, Norina 2220 g.

Megfogadom a tanácsokat, nem hasonlítgatok és örülök, hogy sokat esznek! :P

Kata,
igazad van, megyek át a babásba, riasztó lehet az újaknak ennyi tejcis info!

Hajni,
visszavonom a türelmetlenségem. Azt Ikrek könyve szerint a babák az első 5 percben megeszik a szükséges mennyiség 80 %-át, és a többit is max 15 perc alatt. Én is azt éreztem, hogy csak lógnak a cicin, mikor már tuti nem is jön belőle!

Jól van, jól van, megyek mááár!... :oops: Aztán gyertek ám ti is! Hiányoznátok!... :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
ekkora súllyal, ne várd, hogy 100akat egyenek :) :) most olyan 50 körül lehet a hivatalos adagjuk, ha a súlyukból és 8szori étkezésből indulunk ki.

amúgy tényleg a lényeg, hogy gyarapodjanak, így az elején meg különösen.
3-4 hó körül meg sokkal inkább számít, már, hogy megfelelő-e a közérzetük, mozognak-e, figyelnek-e.
Vannak babák pl. Levim is, akik eleget esznek, mégsem híznak, e ha kiegyensúlyozottak, akkor ezzel nem kell törődni.

pompomlány írta:Azt Ikrek könyve szerint a babák az első 5 percben megeszik a szükséges mennyiség 80 %-át, és a többit is max 15 perc alatt.

aha persze, igaz ez, egy időre született 3 kgs babára, mondjuk olyan 2-3 hó körül már... talán
:wink:
de ekkora súlyúak, mint a tieid, simán lehet, hogy aktívan végigszopiznak 15-20 percet, vagy akár 30at is.

Persze a végén 6 hósan már tényleg képesek 5 perc alatt 250et kiszívni, de ez ilyenkor még nagyon nem igaz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszi! :)

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok :)

Melcsi :)
Holnap a nagy nap:) Drukkolok majd. Szép napod lesz, tuti!

Pompi :)
Elöbb-utóbb tényleg elengedik a cicit. De van, hogy én sem várom ki, ha már 15 perce van és tuti jóllakott, nekem meg pl pisilni kell én leválasztom róla és megyek a dolgomra.

Hú, felébredt. Majd még jövök szopi témában, ha lesz időm.

wish
 
 


és akkor ha most Melcsi holnap megszül, akkor Potykamanó meg én kerülünk a lista élére???
:shock: :shock: :shock: :shock:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bizomáááány! :D

KépKép
pompomlány
 
 


icsilya írta:és akkor ha most Melcsi holnap megszül, akkor Potykamanó meg én kerülünk a lista élére???
:shock: :shock: :shock: :shock:


És azután jön Pézsé, utána pedig én??? :shock: :shock: :shock:

Kép Kép
kismokus
 
 


hát ez már csak ilyen! hihetetlen, de igaz... :D

Én a szülés után mindig alvásból ébredve muszáj voltam megnézni a gyerekeket, hogy ez tényleg megtörtént-e velem... és igen. 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Pompi! Köszi, hogy engem is felvettél a táblázatba!!!
Ja, és Lányok! Ne menjetek át a bavás topikba!!! Én " iszom" a szavaitokat, és szerintem sok kismami van még így! Figyelek, tanulok, sőt sok mindent kimentek egy külön fájlba, hogyha majd nekem is hasonló gondom lesz, a sok jó tanácsból hátha tudok valamit hasznosítani! :D De már most rengeteget tanultam tőletek!!

Vajon mi van Melcsivel?? Gondolom már boldogan babázik. :D

Voltunk Uh-on és 1430g-ot mondtak a picúrnak. Először kicsit megijedtem, hogy milyen nagy baba, de aztán számoltam. Ha kb.20 -at hízik minden héten akkor " átlagos" baba lesz. Rettegek attól, hogy egy 4 kg-ost szüljek. :oops:
De nagyon boldogok vagyunk, olyan jó, hogy már ekkora a mi kis Makk Marcink! :D

Kép
mirr-múr
 
 


no, elkészült Lili ágya :) (még persze lesz mit simítani rajta, de a lényeg megvan)
ha lesz kedvem a patchwork takaró is elkészül hozzá.

a kép minőségét most nézzétek el nekem, de apa elvitte magával Tel Avivba fényképezőgépet, és ez mobilos... de majd teszek fel rendeset is.

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mirr-Múr :D
az 1500 gr körüli baba a 31. héten teljesen átlagos méretű.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :D Igazán csajos lett! :lol:

Melcsi: Szurkolok! :D

Ma voltam NST-n. Minden OK! Megnéztük a szülőszobát! :roll: :wink: Érdekes érzés volt! Rájöttem, még nem akarok szülni! Nem azért mert félek, hanem mert még úgy érzem nem jött el az ideje. Ki akarom várni a soromat! :wink:

A hétvégén esküvőn voltunk és már megint elindult az orrom vére, de nem is akár hogy. Bosszantott. Mindenki kérdezgette, hogy biztosan jól vagyok? Jól voltam, csak aztán már félem, hogy mikor indul meg megint hirtelen.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Melcsike!!
Egy kalappal holnapra!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Orsi

nagyon szép lett a kiságy.
tényleg nagyon felgyorsutak az események, minden hétre jut mostmár 1-2 szülés.

Melcsi

holnap szerintem mindenki Rád fog gondolni, remélem tudatod majd velünk a jó hírt :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


icsilya,
hát ez nagyon gyönyörű lett!

mirr-múr,
köszi a marasztalást! Átmentem a másikba, de nem nagyon akar beindulni. Ott is icsilyával levelezek! :wink: Okos vagy, hogy lementesz dolgokat, nekem is nagyon sok téma eszembe jut, amiről már volt szó, de csak most vált aktuálissá, most meg már nem tudom előkutatni!

melcsi,
minden gondolatunk ma Veled! :D

És akkor az új tábla (tényleg minden hétre jut már valami Esemény!):

1. icsilya és potykamanó 37+1
2. pézsé 36+5
3. kismókus 36+3
4. emma 32+5
5. mirr-múr 30+3
6. zsuzsi 30
7. jud 23+4
8. andrea 23+1
9. erika 18
10. bodzaszörpi 14+5
11. lili 9+2

Gratulálok az új toplistásoknak! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok Lányok!

Melcsikém!
Egész éjjel rád gondoltam!
Nagyon-nagyon szoritok!!!!!!!!

Hajni!
Én is átéltem a mellfájdalmat :( :cry: !
Minden etetésnél sirtam!
Igazuk van a lányoknak,egy dolog nagyon segit ha levegözteted a cicid amennyit csak lehetöséged van!Én nem kentem semmivel mert amikor felpuhult jobban fájt!Szerintem a fejéssel várj amig meggyogyul mert attol is reped ahogy a fejögép beszivja!Szerintem ugy 3 hét az ami kritikus és utána szépen hozzászokik a cicid!És utána kezd el csak a fejést mert akkor már nem fáj addig felesleges kinozni magad (szerintem)Én legalább is igy csináltam!Én van hogy két ciciböl etetek ha alszik 4 orát akkor tudok egyböl is de ez mindig változo!Igy pont annyi a tejem amennyi a picikémnek kell de ezt te is kifogod tapasztalni,hogy hogyan csináld!Amint elmulik a fájdalom szépen befog indulni mert eltudsz lazulni és a babára tudsz koncentrálni nem attol félni hu megint jön az etetés!Szegénykém kitartás!!!!

Orsi!
Nagyon szép a kiságy!
Mit csináltok a fiukkal egész nap?Tudom,hogy bölcsiben vannak de mondjuk hétvégén?!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:Orsi!
Nagyon szép a kiságy!
Mit csináltok a fiukkal egész nap?Tudom,hogy bölcsiben vannak de mondjuk hétvégén?!

köszi :)
hétvégén, meg délután most folyamatosan kint vagyunk, homokozó, pancsolás, motorozás. Ha rossz az idő, akkor gyöngyfűzés, puzzle, duplo... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Melcsi - hajráááá! Nagyon drukkolok minden jól menjen!!!

Orsi - mi következünk! :shock: Versenyezzünk "ki ér oda előbb"? :lol: :wink: Nagyon ügyes vagy! Szép a babaágyikó!

Zsu - nyaralni mentetek? Hova lettél?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :)
nekem annyi a lnyeg, hogy Lili spontán elinduljon júl.2. előtt :) de versenyezhetünk :) van valami trükköd? :wink: :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok! :)

Ha megengeditek, teszek fel pocak képet. :) Ez a mai állapot. :lol: (Múlt héten 108 cm volt a haskörfogatom :shock: :roll: )

Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus,

gyönyörű a pocakod és hatalmas.
Klári lesz? ez csak most tűnt fel nekem, vagy mostanában írtad ki a nevét? Anyukám is Klári :D ma már ez ritka név.

Orsi,

beszéld meg Lilivel, hogy induljon meg spontán júl 2. előtt és akkor biztosan úgy lesz.
Nektek sokat csuklik a babátok?

Melcsiről remélem hozza valaki ma a híreket.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kismókus :D
nagyon csini ez a pocak, szerintem arányos.

az enyém 102 cm.

Zsuzsi :D
próbálok hatni a kiscsajra :)

csuklás... fogalmam sincs milyen az :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Lili nem szokott csuklani?
Olivérnél sűrűn észreveszem.
Betöltöttem a bűvös 30 hetet :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: