Új privát üzeneted érkezett!

Farkasok,

Ti is annyit jártok az eszemben.....semmi jó híretek nincs ??? Vagy ha nem olyan jó, azt is szívesen meghallgatjuk, hiányzik már Judit dumája innen :):(

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Nálunk is éhségsztrájk van fogzás idején, volt olyan hét(!) hogy alig evett valamit, de aztán 2-3 nap alatt teljesen bepótolta! Ne félj, nem fog éhenhalni :wink: De a kajakidobás valóban bosszantó tud lenni...
Wish!
A mult héten jártunk az állatkertben, de a boltba nem mentünk be (Pörinek gyengéi a plüssállatok :shock: ).
Mniki!
Remélem hamarosan jó hirrel jössz!
Zsebi!
Minden nap azt mondod, hogy már késő van... :( Na jó tudom, olyan macera a kicsinyités, én is azért halogatom mindig, olyan sok időbe telik...)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kriszta!
Fú nem hangzik túl jól ez az evés mizéria. :( No de csak nem fejlődik visszafelé és tér vissza a tejre. :) :lol: Előbb utóbb csak belátja hogy jó az a fini hami amit anya készít neki. :lol:

Elfogyni meg nem fog az tuti. Majd azért írd meg mennyit gyarapodott a törpöd.

Amúgy az ilyen fognövési dogot lehet valamivel segíteni vagy csak türelemmel várni hogy szegény túl legyen rajta?

Melcsi!
Ha jól nemorizáltam Te ma ismét anyuka lettél, programozott csaszi volt ha jól emlékszem. Ha jó a memoriám akkor gratulálok és nagyon jó egészésget kívánok nektek és hogy a szopi tudjon úgy alakulni ahogy szertnéd.

Wish!
Ok. hívjál és megbeszéljük. :)

Akkor közkívánatra egy pár kép. Amin egyedül vannak azok a keresztelősek és amin ketten az a napokban készült róluk. Amúgy jelentem mindketten megfordulnak a hasukról a hátukra ezzel bővült a tudományuk tára a héten. Ja és Balázsnak van egy nagyon spéci tudománya az ökle helyett a négy újját dugja a szájába addig amíg nem öklendezik egyszer már a hányást is összehozta így. :shock:

Kép Kép Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Zsebike!
Milyen gyönyörü ruhácskákat találtál a törpikéknek! Nagyon édesek, és szeritnem a szemük szine kivételével a megszólalásig hasonlitana most egymásra.
Nem jól memorizáltál :) jövő kedden lesz a nagy nap, azért még én se lennék képes császár után pár órával itt humorizálni :D
Ha nem jönnék addig, mindenkire sok szeretettel gondolok, és majd a fiam megirja ide is az eseményt (remélem, kapaictálom), és bucsuzóul pár képet én is idebiggyesztek Kép
Kép
Kép
Kép Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi! Fogzás: én már vettem Bálintnak ujjfogkefét, puha szilikonszerű kis sörtékkel, azzal lehet az ínyét maszírozni, meg vannak gélek, homeós bogyók is...
Melcsi! Keddre szorítok ezerrel!!! Itt fogom lesni a netet, h mi újság!

Csajok! Újabb fogamat gyökérkezelik... Átment a gyulladás az előző fogról... Plusz betömte 1 másik fogamat érzéstelenítő nélkül (fáj a pocak a szuritól állítólag, így nem kértem). És tegnapelőtt éjjeltől migrénem volt eddig (hányással, alig volt tejem estére megint). :cry: Hát jól megsz..tam ezt a hetet... Plusz kedden ugye még vizsgáztam is.
Egyetlen jó hír, hogy Bálint megfordul a hasáról a hátára, a hasáról meg teljesen oldalra. Az első megfordulásnál képzeljétek, álltam a kiságy felett, és videóztam, pont akkor produkálta!!! :lol: :lol: :lol: És 10 másodperc múlva kifogyott a szalag!!! Azért látszik, hogy meglepődtünk mind a ketten, én is nyúltam oda, azt hittem beveri a fejét a rácsba... Már teljesen körbetekertem, mert az összes lukat megtalálta, és ott lógatta ki a kezét (visszahúzni meg nem tudta), meg fejjel tornázza neki magát a rácsnak. Úgyhogy költözünk a földre, mert onnan nem lehet legurulni... :lol:

dkata
 
 


Zsebi! Nagyon szépek a gyerkőcök és a ruhák! Én épp tegnap néztem Bálintnak keresztelő ruhát, de csak rövidnadrágos rendes cuccokat mutattak, de abba hogy vigyem be? MEg ilyen nyakkendős mellényes cucc, az se tetszett...
Melcsi! Irtó édes Emese! Én is agyaltam annak idején azon, milyen lesz, ha már nem leszek kettesben a fiammal! Gondolj arra, a kisfiad meg mindig úgy lesz veled, hogy Emese is, neki nincs is olyan helyzete, amilyen szuper volt Emesének. A másik meg, hogy ez a legnagyobb ajándék, amit Emesének adhatsz: kistestvére lesz. Még akkor is, ha ezt majd csak később díjazza. :lol: Nagyon szorítok keddre!

dkata
 
 


Na hát akkor üdv az itteni társaságnak is! Ezúttal "hivatalosan" is átjelentkezem.

Azon idegesítettem magam ma már hajnalban (volt nagy álmatlanság, forgolódás), hogy anyóspajtás már megint jönni akar ma látogatóba (2 napja volt). Megőrülök, mikor valaki így rámtelepszik. A mi családunkban ez nem szokás. Ti hogy álltok vendégeskedésileg? Bírjátok?

:) Pompi

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Ti hogy álltok vendégeskedésileg? Bírjátok?

:) Pompi

nem... hozzánk nem is jött és most sem jön senki.
Persze 1szer lehet, megnézni a gyereket, aztán annyi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Gyönmyörűek a gyerekek! Melcsi, Zsebi, zabálnivalók!
Énisnisénisénis:

Kép

Kép

Kép

Puszi

KépKép
unique
 
 


icsilya,
de jó neked, hogy sikerül megértetned a környezeteddel...
Nálunk annyira eldurvult a helyzet! :x Anyóspajtásról pereg le minden. Szóltam egyszer-kétszer-ötször, másnap ugyanúgy felhív, hogy akkor ma jönnének. :twisted: Már nem tudok mit kitalálni, de a fejemen már nagyon látszik, hogy a hátam közepére kívánom - nem tudok jó arcot vágni hozzá. Kedveskének sikerült összeugrasztania most az én csendes, drága férjemmel is, aki most csapta be maga mögött az ajtót, mert nem vagyok már képes elviselni a Kedves Mamát, aki akkor állít be, amikor neki tetszik, mindig felpiszkálja a gyerekeket és hülyeségeket kérdez. Q..jó! :cry: Szerintetek én kattantam meg?

KépKép
pompomlány
 
 


Zsebi, Wish :-) Szent István parki 1-másfél órás taliban (délelőtt) én is benne lennék. :lol:

Unique :-) Kiscsajszi lett a baba Laurából! Csak nem azt mondod, hogy már olvas is? Ráadásul fejjel lefelé? :D

Wish :-) Most szültél és Balázs már elmúlt 2 hónapos?! Olyan kis kerek feje van az alvós és oroszlánt rágós képen, míg a másikokon oly értelmesen figyel. Gondolom mindketten megszenvedtétek azt a pár szem cseresznyét. Mi vált be Balázs fájó pocijára végül?

Melcsi :-) Holnap már kint lesz a kis jövevény. Biztosan minden rendben lesz, várjuk a híreket rólatok.
Kistesó ügyben visszamentem a fagyikért, de nem sikerült. Talán még a maradékkal ősz felé próbálkozom, aztán vége. Több lombik nem lesz és nagyon örülök én Daninak is.

Kriszta :-) Alvásról én már nem is írok. :( :? :wink: Ez az egy most, ami "nem sikerült", minden mással hellyel-közzel elégedett vagyok. A hisztit tudom kezelni figyelemelvonással, a maga módján eszik rendesen (egyik nap keveset, másnap, vagy harmadnap bepótolja), eléggé szót fogad, de legalábbis rá tudom venni az együttműködésre, nem üt-vág másokat a játszótéren, de azért ha kell megvédi a magáét, viszont a másét első szóra visszaadja (na jó van amikor másodikra :D ). Talán még az egyedüllét ami nem megy, nagyon ragaszkodó, mindig kell, hogy valaki legyen mellette, de legalábbis a szobában vele.
Máté kap már kanalat? Ebben a korban minden más jobban érdekli őket, mint hogy egy helyben üljenek. Talán a saját kanállal kicsit ott tudod tartani az etetőszékben és besegítve talán többet fog enni.
De az is lehet, hogy tényleg a foga, akkor meg adjál neki kiflicsücsköt, zöldségeket kis rudacskákban (sárgarápa, karalábé, kevéske krumpli-Dani eszi nyersen is-, fehérrépa, uborka). Ezek masszírozzák az ínyét, hűsítik és egészséges is.

Zsebi :-) Nem kell sokat rágódni, hogy mi lett volna, ha ... Bár gondolom nincs is sok időd ilyen haszontalanságokra. Így van jól, ahogy van. Hatalmas dolgok előtt álltok Ti is és a babák is (persze ez igaz minden kisgyerekes családra). Szinte napról napra produkálnak valami újat. és ez Danira is igaz. Vajon meddig lesz ilyen gyors, látványos a fejlődésük? És meddig fogjuk mi mindezt észrevenni?
Én már most azon kesergek, hogy jövő szeptemberben vissza kell mennem dolgozni, nem lesz ennyi időm a fiamra és tán türelmem sem. Most ráérünk reggel heverészni az ágyban, ráérősen öltözködünk, míg minden jövőre felgyorsul - igyekezz, sietünk, elkések, nincs időm ...- és fogalmam sincs (még) hogy viseljük el.

Kata:-) Hihetetlen, hogy Bálint már forog.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


pompomlány írta:icsilya,
de jó neked, hogy sikerül megértetned a környezeteddel...

Már nem tudok mit kitalálni, de a fejemen már nagyon látszik, hogy a hátam közepére kívánom


én elég egyértelműen kifejezem magam. NEM MOST NEM JÓ A LÁTOGATÁS, MERT CSAK!
ennyi... sértődés lesz igen, de őszintén nem érdekel, mert otthon vagy 2 pici babával, kisebb bajod is nagyobb annál, minthogy anyóssal milyen lesz a viszony.
és a másik... nagyon fontos... ha most engedsz, akkor hidd el nekem, örök életetekre ilyen marad és mindig akkor fog jönni, amikor akar, mondhatsz akármit.

én úgy gondolom, jobb az elején tisztázni, igen lehet 3 hétig besértődik, de utána fog próbálkozni. vagy ha igen, akkor is meg kell neki mondani, hogy NEM!
jöjjön heti 1szer max. 2 órára, a gyerekkel viszont a TE szabályaid vannak, nem nyúl hozzá ha alszik, nem tutujgatja, ha épp a gyerek nem akarja... stb.

máshogy nem megy.
és Nektek még nagyon messze van az, amikor eljön a "hűű mennyivel könnyebb lett" időszak. tapasztalatból mondom, hogy a feketeleves még hátra van ikrekkel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem én is egyértelmű vagyok, és mindenki más érti is, egyedül anyóspajtásról lepereg - legalábbis ezt találta ki: úgy tesz, mintha amit mondok, mindenki másra vonatkozna, csak rá nem. Még csak meg sem lehet sérteni, pedig már én is úgy érzem, hogy elég durva vagyok - emiatt már a férjem is berágott rám, pedig eddig mellettem állt. Én lettem a mumus, hogy milyen rondán viselkedek az anyjával. Azt nem látja, hogy ez már a 107. tiltakozásom az ellen, amit az anyja művel. És pont azért vagyok kitartó, mert tudom, hogy ha most engedek, örökké így lesz. Már így is erre játszik a nő: mikor látom, hogy csak úgy lehet megértetni vele, hogy hagyjon békén, hogy ABSZOLÚT hagyjon békén!, aztán megsajnálom kicsit, na akkor kezdődik előlről minden, és megint naponta hív, jön, nyomul, hívatlanul beállít, mintha ez így lenne természetes. Én nem értem, hogy miért ez a két alternatíva létezik, hogy mindig és soha? Miért csak az, hogy teljesen rámcuppan vagy örihari?

Próbáltam megértetni a férjemmel, hogy egyedül ő, és a barátnőm, akivel napi szinten kívánom megosztani a lelki életemet (meg persze most már a gyerekeim), és ebbe az ő anyja nem fér bele, akárhogy furakodik. Ez nem családfüggő, hanem nyilván akit amúgy is közel érzek magamhoz, azt tudom közel engedni. Aki nyomul, az csak púp a hátamon.
De nem értette, miért esik nehezemre naponta válaszolni rá, hogy "hogyvagytokmiújság?" Mi a frász újság lenne, mikor minden napunk ugyanúgy zajlik - hogy hogy, az meg igazán csak ránk tartozik. Legalábbis mit tudnék elmesélni valakinek, akivel képtelenség beszélgetni, mert meg sem hallja, amiket mondok, csak nyomja a saját szövegét, és folyamatosan rá kell figyelni?!? Nem érti, hogy én most nem Rá akarok figyelni?!? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

És sajnos a férjem arra hajlik, hogy hagyjam rá az ő kedvéért. Egész pontosan tegnap már szinte hozzám sem szólt emiatt, hogy nem értem meg az ő anyukáját. Annyira egyedül éreztem magam! Hát ez aztán szuper érzés volt, egyedül a két gyerekkel! :cry: Mert hogy a férjem az apjáék vállalkozásában dolgozik, így velük most még többet van, mint velünk. Ugyanis mióta hazajöttünk, egy nap szabit kapott, mert "annyimunkavan!" Miért nem hagynak minket családdá válni?
Még jó, hogy ti tartjátok bennem a lelket! :roll: Hüpp-hüpp!

(bocs a panaszkodásér', muszáj volt valahogy kiadnom! :oops: )

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
tényleg nem egyszerű a helyzet.

de szerintem jól csinálod, állj csak a sarkadra, mert különben tényleg rátok telepszik, ezek szerint erre eléggé hajlamos.

és nehogy rá hagyd anyósra... az semmi jót nem szül. A párod meg lehetne kicsit megértőbb. :evil:
ez a munkatéma meg szerintem azért kicsit durva, különösen, ha családi cégnél van az ember, ahol azért nagyobb a rugalmasság.
(5 nap szabi meg akkor is járna neki, ha akárki lenne a munkaadója, mert tv. írja elő)

drukkolok, hogy azért rövid időn belül megoldódjon a dolog, mert ez így tényleg nem könnyű.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Nem egyszerű a ruha kérdés fiúknaál sajnos. :( Míg egy kislánynak tényleg viszonylag olcson lehet venni tök aranyos darabokat egy fiúnak nem. :(

A fiozgázt mi is megdumáljuk a dokinénivel hogy mit szerezzek be, mert lassan annak is eljön az ideje. :shock: :lol:

Melcsi!
Akkor ma írom hogy gratulálok már egészen biztos túl vagy a csaszin és találkoztál a te új Hercegeddel. Sok boldogságot és örömöt kívánok és nem utolsó sorban sok sok anyatejet. :wink:

Unique!
Tündeményes a kislányotok még mindig. :)

Pompi!
Nálunk ugyan ez volt ugye 2,5 hét után jöttünk haza a kórházbaól ott csak az utolsó nap lehetett megnézni akkor meg már mindenki mondta nem jönnek be (PIC-re nem jöhetett be senki apán és anyán kívül) mert majd otton dögönyészik őket :shock: már akkor ki voltam egy korababát aki előtte még intenzíven volt?
No én marha voltam igaz fogdosást nem engedtem de nem szóltam ha anyós nyomult (mert nálunk is vele volt a baj) és ez így is ment állandóan idegesített aztán kb. egy hónapja kiálltam magamért és a gyerekeimért és helyretettem a dolgokat már bánom hogy nem az első pillanatban igazítottam helyre.

No közben olvasom hogy már ezen túlagy. :( Az anyósok hülyék egyszerűen (tiszetelt a kivételnek) az enyém is ide jött és SEMMIt nem csinált mert ő babázni jött. Ja köszönöm én meg még rá is fözzek hát ez nekem nem kell. Most a legújabb hogy akkor majd látogassuk mi ja igen csak 2 és fél óüra az út kocsival ergo ott kell aludni és mondom akkor mit gondol (két fia van tehát a háztartásban senki nem segít neki() hogy ő babázik én meg főzök ott is 5 emberre mert én akkor biztos nem csinálok semmit.

szóval az anyósokkkal nem egyszerű nálunk most az van mindennap telefonál persze pontban 8-kor mert akkor füredeünk és még csak három hónapja mondtuk el minden nap. A párommal türelmes voltam és vagyok is mára belátta le kell ugatni az anyját és nem veszi fel a telefont vegye észre magát. Ilyenkor végighívja az összes mobilt is hogy ugyan hol lehetünk két öt hünapos gyerekkel este nyolckor .... majd a párom 9-kor visszahívja hogy fürdetés volt meg etetés és mindennap rácsodálkozik ja tényleg.

No comment!

Kitartás és állj ki továbbra is a családod mellett mert ha egyszer engedsz csak rosszabb lesz az tuti. Nem kell megsajnálni. Ő anno mit szólt volna fordított helyzetben?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


ja még mindig én...

Orsi!
Azt szeretném kérdezni hogy mikor jön szerinted ikrekkel a fekete leves? Én gondolom az a legnehezebb időszak mikor még nem tud járni de kapaszkodik mindenre nem? Vagy annaál van rosszabb is?

A másik kérdésem úgy általában mindenkihez (Kriszta bocsi nem akarlak ezzel is aggasztani :lol: )
De mennyi amit normális hogy alszik egy öt hónapos csecsemő?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi :)
Kitartás. Nem lehet könnyű, és tudom, hogy vannak hihetelen nehéz anyósok (én is biztos az leszek :lol: ).
Szerintem két dolog a fontos. Első körben nagyon-nagyon határozottan állj ki a magad igaza mellett. Ha kell akár húzd félre a kezét, ha a gyerekeket akarja macerázni, amikor pl. alszanak. A második meg, hogy a férjeddel kell valahogy tisztázni a helyzetet és alapvetően ő kellene konfrontálódjon az anyjával és neki kell megvédenie benneteket, különben nagyon eldurvulhat a helyzet.

Ráadásul azért is nehéz sokszor, mert ránk akarják tukmálni a 20-30 évvel ezelötti csecsemőgondozási és neveési elveket. Én pl anyámnak is megmondtam, hogy 35 évvel ezelöt más volt a világ, vagy elhiszi, hogy most az az irányvonal, amit én csinálok, vagy elolvassa az aktuáűlis szakirodalmat. Kicsit megbántódott szegény, de haszált, azóta nem mondja, hogy ő mit hogy csinált, csak ha tanácsot kérek tőle.

Kata, Zsebi :)
Nem keresztelő ruhát ugyan, csak sima kisfiú ruhákat én most az ebay-en vettem. Nagyon jó minőségűek, márkásak és bazi olcsó. Használt ruhák ugyan, de tudjuk menniyre nem teszi még tönkre egy ilyen baba a ruhákat és általában korrektül le van írva, ha valamelyik ruhának baja van. Most vettem egy őszi ruha csomagot 65 ruci volt benne: farmerok, kantáros nacik, pulcsik, polók, body és postaköltséggel együtt az átlag darabár 350 Ft-ra jött ki. Szerintem nagyon megéri, még egy body is drágább ennél, nemhogy egy kertészgatya :)

wish
 
 


Unique! Ez a kis hölgy gyönyörű!!! :lol:

Zsebi! Arra gondolsz, hogy hány órát kell normálisan aludnia? Szerintem ez teljesen egyénfüggő. Biztos van olyan gyerek, aki kis mormota, van amelyik meg semmit nem alszik. Nekem Ádám végigaludta az éjszakát, de emlékeim szerint ő 4-5 között kelt irtó sokáig. Aztán délelőtt és délután is aludt 2-2 órát, délután többet is. Kb. 9 hónapos koráig. Ezzel szemben Bálint alszik egész éjjel (hú csajok, én még mindig nem keltem hozzá egyszer se éjjel, kíváncsi vagyok, meddig tart a jólét), 5-7 között kel. Eszik, ha még korán van visszaalszik 8-9-ig, majd délelőtt alszik 2-3 órát (ami néha átlóg a délutánba), és kész. Délután szinte soha nem alszik, estére már eléggé kész vagyunk... :lol: :lol: :lol:

Csajok! Egy kérdés még: cumi vagy ujjszopás?
(Bálint nem tud cumizni, pedig tanítottam, most meg rákattant az ujjára. Ettől azért félek a fogai miatt.)
Másik : rágcsálja a cicimet!!! Nem harap, csak olyan erősen fogja, mondhatnám darálja... Pedig épp rendbejött, hát elég gáz. Jön a foga? A rágókákat nem kéri, pedig már elég ügyesen fog.

dkata
 
 


Egész nap itt leskelődöm, hogy mi van Melcsivel... már nagyon várom a híreket!

dkata
 
 


írtam egy csomót... és eltűnt.
akkor címszavakban.

Zsebi :D
szerintem a feketeleves 4-6 körül van, amikor van egy kimerülési hullám.
a te gyeekeid éjjel alszanak, így azért sokkal könnyebb.
a kúszás-mászáskor is nehéz, de szerintem nem extrán.

alvás. babafüggő
Levi képest volt 18-19 órát akár aludni egy nap. Máté max. 15 óra körül aludt.

Kata :)
cumi: dugdosni kell, de idével el lehet venni
kéz: mindig kéznél van, de elvenni nem lehet.

enyémek spontán kezdtek el ujjszopni, cumijuk nem volt. Máté viszonylag kisebb korban olyan 6-8 hó körül,de azért mérget nem vennék rá. Levi meg 1.5 évesen.

Rágóka :) nem tudom, melyik gyerek veszi hasznát :) én még olyat nem láttam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish! Köszi a ruhatippet, szétnézek. A németen vetted?

Anyós ügy: Nálunk csak 1x volt, Bálint 2 hetes korában (szerencsére nem a szomszédban laknak...), de nem macerálta, hozott kaját (pedig vonattal jöttek!!!), tortát sütött, + virágot is kaptam, meg kivasalt mindent, amit talált... Szóval lehet, h nem lenne gáz, ha a szomszédban lakna, bár szerintem akkor tuti vérszemet kapna, mert telefonon azért hallgatom ,h ha kijön a gyerekből a tej ,adjak neki teát + gyümölcslevet... Meg menjünk mi, és majd ő vigyáz rá, míg én STRANDOLOK... De ezt már írtam nektek. Hát nincs tervben a menés meg a strandolás. Kitartás lányok, részvétem, nagyon rossz lehet, ismerve magamat, én nagyon kiakadnék. És Pompi! Tényleg ne macerálja senki a pici babáidat, nekik nyugalomra van szükségük és rád, kiegyensúlyozottan, pihenten.
Most már eldugulok.

dkata
 
 


Orsi! Akkor kezdtek ujjat szopni? És most? Mert én attól tartok, h még 4 évesen is szopja majd az ujját... és ugye elvenni nem lehet.
De a cumit meg nem tudom a szájában tartani, lövi kifelé azonnal. :cry: (Pedig 3 féle is van...)

dkata
 
 


Kata :D
igen, még most is szopják, de engem ez nem zavar. Csak akkor szopják, ha idegen helyen vagyunk, fáradtak, vagy aludni készülnek.
A cumit szerintem ne erőltesd, felesleges, nem feltétlenül kell neki valami a szájába.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Na végre, gépközelbe kerültem, ezer bocsi... :)

Melcsi híradó
Ma, június 12-én reggel 9.24-kor megszületett a kis Lukács Dés 58 cm-vel és 4.170 gr-al. Mama és baba is jól vannak!
Mindenkit puszilnak! :)




Puszi, még egyszer bocsánat a késésért... :) :)

KépKép
unique
 
 


Melcsi :)
Szeretnék itt is gratulálni neked! :)

Kata, Zsebi :)
Köszönöm a dícséreteket! :)

Mostanában kicsit kivagyok, mert Laura ugyan végiglaussza az éjszakákat este 8-reggel 7-ig, viszont ebéd utaén csak 1 órát alszik :shock: :shock: :shock:
Na ekkor viszont semmire nem jut diőm... :(
Lehet, hogy a foga miatt, mert eddig 2-2,5 órákat aludt, és most mindig sírva ébred 1 óra után, és hulla fáradt, látom rajta, hogy jó lenne még aludni (rajtam még picit alszik is), de nem megy.... 4 foga jön egyszerre ... :( Horrorr.... :twisted: 10 van eddig. Most +4.

Júliusban indul a tesó projekt! :) Apa is rábólintott!!! :)

Igyekszem majd jönni, kicsit gyakrabban, addig is vigyázzatok magatokra és ha valakinek spec kérdése van hozzám, írja nyugodtan, ha tudok, szívesen segítek!

Puszi

KépKép
unique
 
 


GRATULÁLUNK NEKIK!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi! Szeretettel gratulálok a legkisebb csemetéhez! Már alig győztem várni! :lol:

dkata
 
 


Melcsi!
Akkor már hivatalosan is szép nagy legényhez gartulálok. :)

Kata!
Akkor a Te fiad is elég mormota. :9 :) De megnyugodtam hgoy nem sok amit az enyémek alszank. :) Nekem is átlag 15-17 óra. :)

Az enyémek cumiznak, de kizárólag csak elalváshoz. Balázs még ahhotz se és este szokta kérni. Az ágyból nem vesszük ki a cumit max. ha igényli napközben mehet az ágya de nem kell nekik.

Anyósal szerencséd van. :)

Wish!
Nekem az a bajom hogy totál béna vagyok az ebay-ozáshoz. Egyszer rendeltem de akkor is Orsi segített. Fő gond a nyelv hiánya. :(
Esetleg ha valamikor talizunk úgy akkor megmutatod?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok :)

Melcsi :)
Gratulálok, igazán szép méretek :) Sok boldogságot mindkettőtöknek!

Woodi :)
A cseresznyétől nem fájt a hasa, csak sokat pukizott, többet mint szokott, pedig az sem kevés. A hasfájásra Infacolt szedünk, nekünk határozottan használ, azóta nem üvölt esténként, csak nyűgösebb, de olyankor az alkarunkra fektetve rengeteget pukizik és úgy elvan, meg persze meg is könnyebbül.

Kata :)
Én az angolon vettem, mert németül nem tudok, de szótárral ki fogom nézni a szükséges szókincset, mert onnan kevesebb a postaköltség és akkor még olcsóbb az egész.
Mi adunk cumit Balázsnak, mert az is segít ha nyűgös a szelektől. Ő eleve próbálta az ujját szopni, de egyelőre még csak többnyire csak az ökle megy, és eddig a szájbatalálással is problámák voltak. Kb egy hete viszont elég stabilan beletalál és néha még az ujjait is kinytja hozzá. Azt hiszem egy-két héten belül el fog dőlni, hogy cumizik vagy ujjat szop inkább (véleményem szerint az utóbbi, nem véletlenül próbálkozik).
Szerintem egyébként tökmindegy, hogy cumi, vagy ujj, mind a kettőről le kell és le is lehet szoktatni. A foga sem lesz feltélenül ferde tőle. Mi az öcsémmel mind a ketten ujjat szoptunk, neki mondták, hogy nem kéne és egyik napról a másikra abbahagyta, én viszont sokáig szoptam és szenvedem a leszokással.
Mondjuk az eddigi tapasztalatim alapján az ujjszopás mellet szól, hogy ha az "kiesik" a szájából vissza tudja tenni :D

Zsebi:)
Persze, szívesen megmutatom majd az ebay-t, nem nagy ördöngösség :)

Szervezhetünk egy nagy közös találkozót a Szent István parkba. Jövő hét szerdához vagy csütörtökhöz mit szóltok?

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki alakulnak az éjszakáink. Most már pár napja lefekvés után 11-12 között kel, aztán 3-4 között és utánna reggel 6-7 között. Ez a kétóránkénti keléshez képest már nagyon jó :D És napközben is egyre jobban bírja, nem eszik már olyan sűrűn, bár cserébe mostánaban tovább tart az etetés.
Nekem kb olyan 15-16 órát alszik egy nap.

wish
 
 


Wish :D Zsebi :D Kata :D
a postaktg. akár az angol akár a németről hozatsz valamit, nagyságrendileg ugyanaz, legalábbis nekem eddig ez a tapasztalatom.
Ruhacsomagot még sosem vettem, vagyis kismamásat igen... no, az nagyon megérte. 50 fontért volt benne ca. 20 db, és 2 kivételével mind jó is lett, csupa márkás holmi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :D
mi a kérdés orrszívó ügyben?

egyet tudj. A csecsemők olyan 2-3 hós korukig simán szörcsögnek, nem azért meg megfáztak, avgy folyik az orruk, hanem mert ilyenek. :lol: szóval ha csak a szörcsögés miatt akarod, akkor felesleges, mert leszívni semmit sem fogsz tudni.

milyen fajtát vettetek? mert az üveg formája a legjobb, én 2 műanyagot is láttam, de azok használhatatlanok voltak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya,
csak valami megnyugtatást vártam, hogy nem szívja ki a porszívó a gyerek agyát. De már vett a férjem egy nem porszívósat is, mert aggódott... Azért kellett, mert már láttam valami "cicát" a Beni orrában, gondoltam, szegény, hogy zavarhatja...

Köszönöm a megnyugtató szavakat anyós-ügyben.
Telefon-nem-felvevést már én is alkalmazom. Mert biztos rohanok majd két evésre váró gyerekkel a karomon órákig bájcsevegni a "hogyvannakagyerekek-ettek-aludtak"-témakörben. :twisted: Haggyommá! Találja ki, hogy ettek-e meg aludtak-e vajon! :twisted: Nehéz lesz! 8)

kata,
strandolás-sztori-féle nálunk is elhangzott már a kórházban: majd ő vigyáz rá, míg én leszaladok valahová.
1. De én nem akarok leszaladni! Szaladjanak ők, hozzanak kenyeret vagy amit akarnak.
2. Az anyósom ráadásul beteg is (nem tud szaladni, ha baj van), nem merném rábízni a gyerekeket. Ezzel ő is tisztában van, hogy nem is tud igazán vigyázni rájuk, ennek ellenére nyomul. Tisztára agyatlan!

Meg még a kórházban ment az "odaadjuk-e majd őket" és azóta is folyton rákérdeznek. Nem tudnának várni vele, hogy majd ha nekem esetleg igényem támad rá...? Rosszul vagyok tőlük. Mellesleg nem fogják fel, hogy a gyerekeknek erre még SEMMI szükségük? ÁÁÁáááá! Azt még nem is mondtam, hogy és elkezdték beépíttetni a tetőteret, hogy ha a gyerekek majd ott alszanak... :cry: Ez az idióta viselkedés engem meg csak abban erősít, hogy egyre inkább nem bízom bennük és féltem tőlük az én édeseimet és eszem ágában sincs odaadni, de még tervezni se.

wish,
a férjem eddig mellettem állt, csak pár napja, mikor már negyvenedszer állított be hívatlanul az anyós, akkor viselkedtem vele "nagyon durván" (menekültem előle, elhúztam a gyerekeket tőle, nem reagáltam rá, mikor beszélt hozzám, nem hagytam magam megpuszilni - micsoda álszentség, mintha ettől minden rendben lenne), ettől akadt ki a férjem. Mert ők mindent ráhagynak, mert szegény "beteg". Hát... szerintem csak agybeteg. Egyébként is utálom, ha valaki ezzel takarózik.

Na, jóvan, igyexem erős lenni és leverni a támadásokat. :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
próbáld ki magadon, jobbat nem tudok javasolni :) nem szív erősen, mert úgy van kialakítva, hogy csökkentse le a porszívó szíváserejét. Ha a kezedhez teszed is érzed, hogy milyen erős.
A nem porszívós szipókák, amikor tényleg szívni kell semmit nem érnek, amit meg az is kiszed, azt meg felesleges szívni.
De ha ezt az van az orrában mind1, őt nem zavarja, és simán lehet, hogy mindig látsz benne valami odaszáradt cuccost, amiatt felesleges porszívózni.

anyós.... jó a taktikád szerintem :)
amúgy ez az "elviszik", "vigyáznak rájuk", "ottalszanak" szerintem is marha idegesítő... majd ti szóltok, ha segítség kell, akkor ugráljanak.

én is írtam már, hogy anyósom ugye felvetette, hogy majd ha Lili megszületk, akkor elviszik 1-2 hétre (!!!!!) a fiúkat... én is szépen néztem erre az ötletre, és mondtam, hogy ha AKKOR tuti nem viszik őket sehova, hiszen nehogy lepasszolva érezzék magukat.
Szóval majd max. apával ahogy eddig is lemennek 3-4 napra nagyszülőzni, de egyedül oda nem mennek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


SOS!!!!! Írtam, hogy Bálint extrém módon szívja a cicimet... Hát most ltom, hogy vérhólyag van rajta... Ha ez kifakad, nekem kampó... Van valakinek valami ötlete? Vízhólyag mr volt régebben, az szépen elmúlt, de ez nagyon gázul néz ki... :cry: :cry: :cry:

dkata
 
 


bimbóvédő?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi, Zsebi, Orsi
Bár még csak babaváróként, de néha benézek ide. Hát anyós-dolog még nálunk is vidám lesz... Májusban mondta anyósom, hogy ha neki vége a szezonnek (októberben) 1 hétre eljönnek hozzánk :evil: Megmondom őszintén én köpni-nyelni nem tudtam, csak férjemnek mondtam, hogy ezt sajnos neki kell helyretennie, 2 napnál többet nem vállalok. Tudom, hogy ő főzne, takarítana és próbálna segíteni, de egyszintes a házunk, nem tudunk elkülönülni, és a 3. napon már az agyamra mennének, és ez látszana is rajtam. Férjem azt mondta, úgysem jönnek ennyi időre, kár előre vitatkozni. Nem értettem egyet. Lehet, hogy miattunk nem maradtak ennyit, de majd az unoka nagyobb csáberő lesz..

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi! Nem vettem bimbóvédőt, mert az nekem Ádámnál se vált be... Meg a cumiból is olyan furán eszik Bálint, szerintem a bimbóvédőn jól elcsodálkozna... A ma reggeli szopinál az elején fájt ugyan nagyon, de nem végig... Most meg kitett cicivel mászkálok itthon, akkor kevésbé fáj (az udvart meg betonozzák, remélem, nem látni be, de ez van :cry: ).

dkata
 
 


Sziasztok!
ORSI HIRADÓ!
MA ELFOLYT A MAGZATVÍZE NEM TÁGUL ÉS AZ ELŐSZŐ CSÁSZÁR SEBE BEKAVAR EZÉRT MEGCSÁSZÁROZTÁK MÉG NEM ÍRT HOGY MEKKORA ÉS HOGY VANNAK, AMINT JELENTKEZIK ÍROK NEKTEK. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


ORSI HÍRADÓ!
2007.06.15-ÉN MEGSZÜLETETT LILI.

Közelebbi paramétereket nem tud még az anyukája (Orsi). Sürgösségi császár lett a vége (2 óra körül) mert a köldökzsinor a kicsi nyakán volt. Barna a haja a lányzónak. :)

Nem tudom mást hogy altatták vagy gerinc. Majd jön és a többit ő biztos elmeséli.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Melcsi :-) Én is gratulálok a Kisherceghez. Igazi vasgyúró a méretei alapján.

Orsi :-) Neked is sok boldogságot kívánok Lilikéhez.

De jó, hogy ismét két picurral bővültünk. :D [/i]

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok,

Kicsit elmegyünk a telekre és hirtelen mindenki megszül ???:):):):)

Melcsi, Orsi,

Hatalmas gratulák Désnek, Lilinek és a mamáknak !!! Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok a picuroknak, anyuciknak meg sok-sok tejcit és kevés anyós látogatást :):)

Mi jól vagyunk, kicsit nehezen bírjuk a meleget, holnap jönnek hozzánk lakásügyben, remélem eladjuk :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok :)

Orsi :)
Gratulálok Lilihez :)

Kriszta :)
Eladtátok? Hova költöztök?

wish
 
 


Lukács verse

Lukács vagyok, csókolom, most hozott a gólya,
Szeretném ha elsők között értesülnél róla.
Méreteim normálisak, körbeér a pólya,
Boldog Mamám és Apukám a megmondhatója.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Kép
Kép
Kép
Kép

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat, majd jövök bővebben és leirom mi volt, a fejemben már kézs vannak a gondolatok.
Puszi

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi,
Gyönyörű a kisember, nem gyenge a hasonlóság Emese és Lukács között!
ui.remélem felém küldted a spontán gólyád!
Farkasok J
farkasok
 
 


Lányok! :) Melcsi! :)

Melcsi kérését teljesítve, íme Lukács születése:

Lukács csázsármetszésének története

Nehéz megfogalmazni azokat a zérzéseket,gondolatokat, amik egy tervezett császármetszés előtt elfogják az embert.
Jön a szülésznő, beköti az infuziót. Várod, hogy lecsöpögjön az 1 palack.Utána bekisérnek a mütő folyosójára, anyátlanul kuporogsz a padon. Kicsinyed utolsó rugásait érzed belülről. Ő még nem tudja, hogy hamarosan elkezdődik önálló élete. Te másra sem tudsz gondolni. Közben végignézed, ahogy készülődik a személyzet. Még megisszák a kávét, csevegnek kicsit. Jön az altatóorvos. Arcodra irva a rémület, ő kedélyesen rád dörög: "csak nem fél?" De, igen, mondod, hiszen nagyon nagy a tét. Az otthonhagyott gyerekek, az uj élet a hasadban, és te magad is persze. De nincs már visszaut, jön, aminek jönnie kell. Megérkezik a csecsemősnővér, tolja a kiskocsit a ruhácskával, ami életében elsőzör rajta lesz. Különös érzés látni, ahogy készülődnek." Jön a gólya nemsokára" mondják egymásnak, és neked is persze, de te egész máshogy érzel. Hiszen minden előre megtervezett, de vajon tervszerüen is ér-e véget? De már nem tudsz ezen tovább tünődni, mert megjön a doktor, utolsó csókok a párodnak, és indultok befelé az ajtón. Vetkőzés, ide felülsz, ezt csinálod, indulás. Feszült csend, az altatóorvos keresi a megfelelő pontot a szuráshoz, Mindenki csendben figyel, sikerül-e. Nem jó, nem talált. Ujbóli próba. A mütősnő bátorit,fogja a fejed, halkan duruzsol, most jó lesz. Megint nem jó. A hangulat egyre feszültebb: vajon mikor dönt az altatás mellett? Aztán a harmadik szurás sikerül, "bent vagyok" dörömögi, és mindenki fellélegzik. Kezdődhet. Lassan elkezdesz zsibbadni, már nem érzed a mocorgást. Még próbálják, biztos hatott-e, majd az altatós sorolni kezdi a müveleteket: most fetőtlenit, most berajzolja a metszés helyét, már vágja is. Uristen, már érzed, hogy huzzák-vonják a hasadat, eltelik még 1 perc, a doki mondja, már ott a háta, jön a lába, feje,karja, hopp, kint is van! Kisfiu! Te nem islátod, csak hogy valamit elvisznek a zátadóba. A férjed látja helyetted, jó szemek vigyáznak a babádra.Látod, ahogy könnyes lesz a szeme, Neki, aki harmadszorra is APA lett. Te a szemedet az ablakra tapasztod, párod, mutatja, jelzi az eseményeket. Leszivják, vizsgálják, közben a doki a hasadon ügyködik. Visszahozzák a babát egy puszira, több sajnos nem lehet, hisz el kell Őt látni, hirtelen érkezett, nem készült még fel. De párod Vele van, figyeli minden pillanatát. Közben mondja neked hogy mi van, hogy 58 cm, 4170 gr, 37 a fejkerület. Szép nagy baba, és teljesen eglszséges, csak megijedt kicsit.
Lassan a hasadon is végetér a mütét. Hallod a mütősnő hangját: "Doktor ur, minden müszer megvan". Magadban mosolyogsz, nem hagytak benned semmit. Aztán leveszik a vérnyomásmérőt, az altatóorvos átmegy a férjedhez, kezet szoritanak. Átemelnek a tolóágyra, és már gurulsz is kifelé.
9.24 óta külön vagytok már, közös életetek mégis most kezdődik el.

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus!

Nagyon szépen leírtad a töréneteteket. :) Gratulálok ezúton is és sok boldogsáot és örömöt. Könnyet csaltál a szememben.

Melcsi!
Tüneményesek a gyerekek. És a pelenkakupac hát nem semmi. :lol:

Farkasok!
Spontán golyám soha nem volt de a lombikosomat szíesen küldöm sok baba fér a polyályába, nekem hármat küldött de kettő lett belőle. A harmadik is eljön talán egyszer. De kívánom hogy titeket mostmár hamarosan látogasson meg mert nagyon megérdemelnétek.

Lányok!
A héten tiszta síros vagyok. Játszom velük és elsírom magam az örömtl hogy ők vannak. nem tudom az okát talán azért mert 23-án lesz egy éve mikor is megtudtam hogy ők vannak a pocakomban és a semmi kis pötyből amit anno remegő lábakkal néztem meg a Kaáliba mekkora emberkék lettek. Ezt az érzést nem lehet szavakba önteni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! :)

Bocsi, ha nem volt világos. :oops:
EZ NEM A MI SZÜLETÉSÜNK! Melcsi kért meg valakit, hogy egy másik topicban leírta a történetüket, és ha valaki tudja, másolja ide és a babásba is!
Szóval ők Melcsiék!! Mi még egyben vagyunk! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


zsebi,
ari vagy! :D Nekem is kint van még az UH-kép a polcon. Az felejthetetlen, ahogy abból a kis magocskákból ilyen édes valósággá váltak, és most már mindig itt lesznek velünk! :D Én asszem kicsit meg is hülyültem, utálom, ha a férjemen kívül bárki más fogdossa őket. Nagyon féltem őket. Te hogy vagy ezzel?

KépKép
pompomlány
 
 


no :) akkor egy friss kép már a babás topikba :) :) :)

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: Gyönyörű a lányod!! :D

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: