Manó!
Ha a babó idõnként egy harmad percig nem vesz levegõt, akkor az nem túl jó. Ez azt jelenti, hogy van, amikor csak 3-at szuszog percenként. A babáknak (amikor még ilyen kicsik)illik alvás közben legalább 15-20 levegõt venni percentént. Az jó hír, hogy hogy nem láttad lilának az ajkát, annyit jelent, hogy nem lett túl sok széndioxid a vérében. (vagy vérszegény, akkor sem lesz lila, de ezt nem gondolnám komolyan
)
Szerintem ez megér egy hosszabb vizsgálatot. Nem tudom, hogy a gyerekorvoson keresztül jutottatok-e a kórházba a múltkor. Akkor még lehetett a monitor téves riasztására fogni. Ezt most kevésbé. Lehet persze az is, hogy olyan picit mozdul a baba a légzéskor, hogy azt még a monitor nem érzékeli, akkor nincs más teendõ, mint megvárni, hogy megnõjön egy kicsit és addig elviselni a riasztást, vagy nagyobb érzékenységû monitort szerezni, akár kölcsön is (talán a BabySense érzékenyebb, mert annak ez az egyetlen funkciója és jó nagy lapjai vannak)
De ezt mindenképpen egy hosszabb vizsgálatnak kell kimutatnia. Az nekem gyanús, hogy a riasztásra sem ébredt fel. Szerintem elég brutál hangja van az ilyeneknek, de lehet, hogy a babó tényleg túl mélyen aludt, amikor esetleg olyan agyi struktúrák is takarékra kapcsolnak, amiknek nem kellene. Azért lehet ez baj, mert ha tartósan kicsit oxigénhiányos a baba buksija az nem tesz jót neki, vannak olyan idegsejtek, akiknek kevesebb oxigén nem elég, és elpusztulnak. Késõbb pedig hiányozni fognak.
Igazán házi módszerekkel ezt a dolgot nem lehet megakadályozni, de mindenképpen szükséges lenne szerintem egy hosszabb kivizsgálás, ahol kiderítik, hogy csak kicsiket légzik, vagy keveset is, vagy tulajdonképpen mi is történik. Úgy hallottam, hogy a Madarászban egy hetes a kivizsgálás, abban már megbíznék, ott azt is elmondják (természetesen), hogy mit lehet tenni, hogy ha kell valamit tenni...(szerintem a gyerekorvos tud beutalót adni, de ezeket a részleteket még nem ismerem)
Majd írd le a tapasztalataidat kérlek, hogy mindahányan okuljunk belõle!
Semmi baj ne legyen Veletek!
Szió!
Snoopy