Új privát üzeneted érkezett!

Szia!

Gyopár és ő azt mondta hogy ad beutalót és kérjek időpontot.
nem ő fog megnézni. ha ő néz akkor amagánrendelőjében, de azt mondt ahogy eztmost a kórházban kell csináltatni

Ezért vagyok kiváncsi hogy kb mennyiidő múlvára danak időpontot, mert most már 18,5 hetes vagyok és csak holnap lesz meg a beutalóm, szerdán tudok időpontot kérni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó! attól is függ, hogy mikorra kapsz időpontot, hogy "határidős"-e a vizsgálat, elméletileg kérik, hogy 3-4 héttel előbb jelentkezz be, de nekem pl már csak másfél hetem volt a 12-13. heti UH előtt bejelentkezni és akkor azért valahogy beszuszakolnak...
magához a telefonálásos bejelentkezéshez pedig le se szarja senki a beutalót (tőlem egyébként nem is kérték a betegfelvételin se, amikor mentem, csak mondtam, hogy ki a dokim és kész)
csipiketörp
 
 


na hát ez remek :cry: Én meg már majdnem 19 hetes vagyok, szóval nekem abszolút 1 héten belül kéne a genetikai Uh, a dokker direkt mondtamikro 3 hete nála voltam hogy ráérek majd most bejelentkezni, amikor adja a beutalót. Ezek szerint nagyon fognak nekem örülni. Előre azért nem akartam mert ugye ha az AFP nem jó, akkor gondolom nem ide kell mennem hanem valami genetikára.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Szia Manó!
Szerintem adnak időpontot, ha megmondod hogy hanyadik hétben vagy, tőlem azt kérdezték legelőször, és mivel a 20. hétre kell!!!, ezért szerintem is beszuszakolnak majd...
Megkérdeztem a képpel kapcsolatban hogy mit is lehet tenni, és ha visz valaki vhs kazit és befizet egy csekken amit fent kell kérni 1500 Ft-ot akkor felveszik, hőpapírt, amire én gondoltam, hogy beszerzek is elfogadnak, nem sértődnek meg, sajna a szokásos szuper ellátási keretek mellett azt mondták, hogy a papír kb egy vagy két hétre elegendő, és kéthavonta küldik...szóval csak az kap, aki szerencsésen a szállítás utáni napokban érkezik...
De ez a kazis dolog jó, meg mondtak valamit, de azt pontosan nem értettem, hogy szinte digitalizálni is tudják, legalábbis én ezt vettem ki (valami frízelés vagy ilyesmi, még sosem hallottam a szót, de nem akartam égetni magam)
:oops: Üdv mindenkinek!
Mori
mori
 
 


Sziasztok!

Én még csak 6 hetes terhes vagyok és még most ismerkedem a dolgokkal. Azt szeretném először is megkérdezni, hogy szerintetek érdemes-e elmenni a szülésfelkészítő tanfolyamra. Úgy látom a mostaninak lassan vége, de úgy tudom júliusban újra indul. Lehet egyáltalán kérdezni, vagy csak ledarálják a témát? A témák amiket láttam érdekelnének, de nem tudom maguk az előadások milyen légkörben zajlanak. Előre is köszönöm.
bogo-adri
 
 


bogo-adri!
Szerintem egy próbát megér a szülésfelkészítő, ha másért nem, talán azért, mert gondolom megmutatják a szülőszobát és azt, hogy mi hol zajlik és nem lesz olyan idegen, amikor odacsöppenünk. Én a mostaniról lemaradtam, de mivel decemberre várom az utódot, így szerintem majd a következőre benevezek. :-) Már csak azt nem tudom, hogy fogom munka mellett megoldani, de valahogy talán sikerülni fog.
csipiketörp
 
 


Csipiketörp!

Igazad van, egy próbát megér a dolog. Azt mindenesetre biztatónak tartom, hogy a témák között van az alternatív szülési lehetőségekről is egy előadás. Ez remélem arra utal, hogy nem a száz évvel ezelőtti, hanyatlökjük a vajúdót, rászerelünk mindenfajta műszert, azt maradjon csendben típusú szülések vannak. Kiváncsi lennék azért olyan véleményére is aki ott volt ezen az előadáson.
bogo-adri
 
 


szerintem pár előadásra menj el!!! érdemes. a pároddal együtt.
dimet
 
 


Sziasztok!
A szülésfelkészítővel kapcsolatban: mindenképp menjetek el párostul, lehetőleg az összesre! Nagyon szuper, lehet kérdezni, az előadások érthetőek, a légkör jó, én csak jót tudok elmondani róluk. És nem utolsó sorban, itt lehet megismerkedni sok szülésznővel, aki még nem választott volna (érdemes, ha már egyszer van lehetőség). Minden kérdésemre választ kaptam, és hasznos, hogy megismerjük a "másik oldal", az orvosok álláspontját is. Mindegyikük kedves, és érthetően magyaráz. Nekünk már csak heteink vannak hátra amúgy... :)
naorsi
 
 


Kedves Bajcsy-s Kismamák,
a szülésfelkészítőre én is jártam, talán 3-4 alkalommal. Akkor még a negyediken tartották, iszonyú sokan voltunk egy pici szobában. Ha jól tudom, a nagy érdeklődésre való tekintettel most már az étteremben vannak az előadások, ott talán el lehet férni. Aki szülésznőt akar választani, annak tényleg érdemes, de nekem az a tapasztalatom, hogy mindegyik szülésznő nagyon kedves, jól felkészült, érti a dolgát. Én mind a két lányt az ügyeletesnél szültem, egyikkel sem volt rossz tapasztalatom.
Magáról a szülésről csak annyit: álljatok a sarkatokra, ha valami alternatívat szeretnétek....Kád, szülőszék, ilyesmire gondolok. Engem mind a két szülésnél rögtön a szülőszobára küldtek (először a zöldbe, másodszor a sárgába), ami amúgy hangulatos, szép, de esély sem volt arra, hogy a vajúdóban maradhassunk,esetleg ott is szüljek. A labdát kérésre áthozzák, de azért kevésbé lenne kórházszagú a franciaágyas szoba. Zenét bekapcsolnak bárhova (én nyuszi voltam, az első gyerekem a Danubius reggeli műsorára született, a második már szerencsére a jógazenémre).
Az a tapasztalatom, hogy az orvosok sok mindent mondanak, de amikor a gyakorlatban sor kerül a nagy eseményre, akkor ragaszkodnak a jól bevált dolgaihoz, a hagyományokhoz, és nehezen nyitnak az újra. Persze biztos orvosfüggő a dolog, mindenesetre érdemes kitartani az elképzelésetek mellett, amennyire ezt a szülés-vajúdás módosult tudatállapota lehetővé teszi...Csak merjetek kérni!
Szeretettel
Nuska
nuska1
 
 


Én a 3. gyermeket a franciaágyas szobában szültem, nekem kérnem sem kell, autómatikusan felajánlotta a dokim. a kádat nem próbáltam mert arra már nem volt időm, de a labdát igen.
Első szülőknél azért nem szeretik a franciágyas szobát használni mert sokkal nehezebben fér oda a doki ha valami gond van.
Zenét bekapcsoltak nekem is, de valami nyugtató zene volt.

Gabi
lieglgabi
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Lassan szeretnénk kis tetsvért a lányomnak, de új orvost keresek. A Bajcsy közel van nekünk, ajánlottak is orvost, de szeretnélek titeket is megkérdezni!
Minden érdekel, tarifa, habitus, kor, stb!

Előre is köszönöm a segítséget!!
Dóri

Kép
nagydora
 
 


szia

Én a Kardos Gáborhoz járok 10 éve, nagyon jó szakembernek tartom, kedves és mindenre választ ad ami csak érdekel. 3 gyerekem született, és nagyon rendes volt a szüléseknél. Bátran merem ajánlani.
Ő vállalkozóként dolgozik a kórházban, ami azt jelenti hogy magánrendelésre lehet hozzá járni keresztúrra, a terhesgondozás 7000 ft, a szülés 60 ezer. Ő a kórházban csak a saját betegeihez és kimamáihoz megy be, középkorú.
Anyukám is hozzá jár már 20 éve, és a tesóm is 18 éve. Én gyerek korom óta ismerem.

Akit még ajánlanék az a Szécsényi.


Remélem tudtam segíteni.


Gabi
lieglgabi
 
 


Sziasztok,

Tegnap elvileg vege lett a szuleselokeszito tanfolyamnak. Volt valaki esetleg, es ha igen, volt -e szo arrol, hogy uj kezdodik, es ha igen, mikor?

Koszi,
Udv.
deee
deee
 
 


Sziasztok!
Én ugyan nem vettem rá magam a nagy melegben, hogy elmenjek, de állítólag júl-tól újrakezdik, nem tudom pontosan mikortól...de holnap megyek a kórházba uh-ra megkérdezem majd, jó? :wink:
mori
 
 


Oké, szuper, nagyon koszi! :)

deee
deee
 
 


Kedves Anyukák!

8 hét múlva születik első gyermekem és próbálok eligazodni a bürokrácia útvesztőin... ha jól tudom, házasfeleknél egy házassági anyakönyvi kivonatot kell a kórházban, a szülésnél leadni ahhoz, hogy a baba az apukája (tehát a férj) vezetéknevét kapja. Azt azonban nem tudom (a védőnőm se tudta megmondani), hogy 30 napnál vagy 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell?
Ha valaki tudja, megköszönném ha megírná!
Blanka2
blanka2
 
 


Blanka!
Ezt olvastam most az index egyik fórumában (friss hozzászólásként):

"Most voltam egy szülészeten, ahol az ajtóra volt ez kiírva nagy betűkkel, hogy legyen a 300 napnál nem régebbi házassági cucc/apasági nyilatkozat."

Egyébiránt volt mostanában valaki UH-n a Bajcsyban? Netán kapott képet a babócáról? Be kéne jelentkeznem mert holnap megyek AFP-re és utána lassan időszerű lesz... de bizonytalan vagyok, hogy végülis a kórházba menjek, vagy kerítsek valami magánizét, mert a 16. hétben vagyok és még egy fia elmosódott pacaképem sincs a sarjamról. :-)
csipiketörp
 
 


Szia Csipiketörp!
Én ma voltam, de mi ugye a videós változatot kértük (1500 Ft-ot kell befizetni csekken, és vinni egy videót) mindent felvettek, csak jó lett volna a doki kommentárja is, mert így kívülről nem biztos h mindenre emlékszem... :oops:
Viszont a hőpapírt most néztem egy papírboltban, egy guriga olyan max 400 Ft 8) , viszont valahonnan tudni kéne a méretet, de várj lemérem az enyéimet :arrow: : olyan kb 11 cm-esek, igaz azokat nem a kórházas ultrahangon kaptam, de talán ezek egy méretűek...
Hajrá! :D
mori
 
 


Na majd felhívom őket, hogy lehet-e dvd-re, mert a videón már túladtunk, a mosógép meg asszem nem játszaná le. :o) Igazából az nem zavar, ha fizetni kell, csak hadd ne kelljen pusztán a képi anyagért máshova is bejelentkeznem. Ebben a melegben minél kevesebb helyre kell mennem a munka mellett annál jobb. :)
csipiketörp
 
 


Szia Mori,

Sikerult esetleg valamit megtudni arrol, hogy mikor kezdodik ujra a szuleselokeszito tanfolyam?

koszi,
udv.
deee
deee
 
 


Szia Deee!
Bocsi, azt el is felejtettem, de felhívom őket ígérem !!!! :oops:
mori
 
 


Szia Mori,
emiatt ne hivd oket, megkerdezem jovo heten :wink:

koszi,
udv. deee
deee
 
 


Sziasztok lányok!

Kérdés. volt már valakilek laparos tapasztalata a Bajcsiban?
Szívesen beszélnék vele a tapasztalatokról!

Előre is köszi!

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!
Én csak most léptem be erre a fórumra, de látom elég sok érdekes dolgot írtok itt.
Engem is érdekelne ez a szüléselőkészítő . Ha valaki tud valamit róla írja meg légyszi.
Én csak novemberre vagyok kiírva, de jó tisztában lenni a dolgokkal.

Én múlthéten voltam genetikai UH-on, de kicsit csalódott voltam. Előre megkérdeztem a védőnőt, hogy ugye nem ilyen futószalag vizsgálat lesz. Ő megnyugtatott, hogy nem, itt alaposan megmondják a méreteit a babának. Erre föl szerintem 5 percnél többet nem voltam bent a vizsgálóban. A fotót, már meg sem említem, mert azt én sem kaptam. Még arra is félve kérdezetm rá a dokitól hogy lehet e tudni a babóca nemét. Erre ő: úgy néz ki fiú. de azt hogy megmutatná a lényeget.....á semmit nem mutatott. El voltam kicsit keseredve, de sebaj, majd holnap megyek az orvosomhoz, és ott még videót is készíthetünk róla.

Viszont az egy kicsit aggaszt, hogy 20. héten járok, és még nem volt magzat mozgás. Vagy lehet hogy nem figyeltem eléggé? Van akinek a 20. hét körül kezdett mocorogni a babája? Nekem több ismerősömnek már jóval korábban mocorgott a babóca.
szdona
 
 


szdona, a mozgás miatt ne aggódj, ha az UH-n és mindenhol máshol rendben volt minden, akkor kizárt, hogy gond legyen. Attól, hogy Te nem érzed még, ő mocorog. Mindenki máskor érzi csak, az én barátnőm jóval túl volt félidőn, amikor először megismerte ezt az élményt. Egyébként gondolom azért a dokidnál az UH-n majd úgyis látni fogod, hogy mozgolódik. Legalábbis sok baba beindul ettől a vizsgálattól, az enyém olyan lett tőle, mint a sajtkukac. De még én sem érzem őt ilyen téren... Ne aggódozz. Azt meg - a csalódás elkerülése végett - jobb megszokni, hogy ahol az ember nem "magán-beteg" ott igen ritkán részesül nem futószalagos bánásmódban. A kivétel pedig legfeljebb kellemes meglepetés...

Jó gömbölyödést mindenkinek! :-)
csipiketörp
 
 


Zöld coca,
Nekem volt az idén áprilisban laparoszkópos élményem.
Lombikbaba programban veszünk részt és ezért történt.
Szécsényi doki műtött, nagyon rendes doki és nővérkék is kedvesek! Mondhatni nem maradt nyoma a műtétnek.
Ha van még kérdésed írj!

Áldott állapotban levőknek pedig sok egészséget! :)
Tobi
tobi
 
 


Szia Tobi!

Nem is tudtam, hogy itt is vagy! Majd megtámadlak priviben a részletekért később. Köszi!!!

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!

Zölddisznó!
Nekem tavaly januárban volt a Sulyok dokinál ilyen műtétem. 2 hónap múlva terhes lettem!!! Csak jót tudok írni róla, ha gondolod nézd meg a korábbi hozzászólásaimat.
Vagy kérdezz, ha tudok szívesen segítek.

Gabica
gabica72
 
 


Zöld coca,

Csak be-benézegetek információszerzés céljából. Mert majd egyszer én is itt szeretném világra hozni a bébinket.

Oksi, nyugodtan írj!
Tobi
tobi
 
 


Deee!
Beszéltem a Bajcsyval, és azt mondták, hogy nyáron nem lesz szüléselőkészítő tanfolyam. Állítólag szeptembertől indul.....Bár ezen csodálkozom...
Pedig jó lett volna, ha most is indul.
Te voltál bent a kórházban? Mondtak erről valamit?

Ha valaki tud valami infót írja már meg, mert engem is érdekelne a tanfolyam.

üdv mindenkinek
szdona
 
 


Én úgy tudom, hogy tavaly is valamikor nyáron indult újra az aktuális következő terhestanfolyam, úgyhogy remélem így lesz idén is, bár erről nekem sincs konkrét infóm.
bogo-adri
 
 


Sziasztok! én azt szertném tudni, hogy milyen fálydalomcsillapitók közül lehet választani szülés alatt? EDA van?
esztimo
 
 


Sziasztok!

www.bajcsyszul.hu-n fent van az új szüléselőkészítő tanfolyam!
Július 30-án indul! :lol:
rikakoma
 
 


Yes!!! Szuper!!!
En probalkoztam, de eddig nem tudtam elerni senkit, aki erdemben barmit tudott volna a szuleselokeszitorol mondani, de igy akkor mar nem torom magam... :wink:

Mas:
Mit tudtok errol a Bajcsy-s 18-20. heti genetikai uh-rol, ott egy allando orvos van, es az csinalja mindig, vagy ez hogy mukodik? Ahogy latom a valaszaitokbol, masnak se a nogyogyasza csinalta... ?

koszi,
udv.
deee
deee
 
 


Szia Dee!

Nálam úgy volt, hogy megkérdeztem a nővérszobán, hogy lehet-e az orvosomhoz bejelentkezni, de azt mondták, hogy csak ahhoz lehet, aki be van osztva az adott hétre. Később viszont beszéltem a dokimmal, és ő azt mondta, hogy mivel neki is van olyan vizsgája, vagy képesítése, vagy mije, amivel ő is végezheti ezt a genetikai ultrahangvizsgálatot, ezért majd ő megcsinálja nekem.
Tehát ha olyan nőgyógyászhoz jársz, akinek megvan a képesítése, akkor szerintem beszéld meg vele!
rikakoma
 
 


Szia Rikakoma,

Hm, oké, koszi az infot, rakerdezek akkor nala.

udv.
deee
deee
 
 


Járt már valamelyikőtök úgy, hogy a rákszűrés eredményéről a Bajcsy-ból az alábbi szöveggel értesítették:
"A pár héttel ezelőtt a Rendelőintézetben elvégzett nőgyógyászati rákszűrés (tu.cyt.) eredménye megérkezett. Mivel a vizsgálat nem teljesen negatív, ennek megbeszélése céljából kérem, hogy a Szakrendelését felkeresni szíveskedjék."

Az A/5-ös papír alján tollal valaki precízen feltüntette a szakrendelési időpontokat (a csütörtöki kivételével, ahova egyébként jártam eddig), most meg a 11 órát várom, hogy felhívhassam őket, hogy akkor most mi a fene van. Bár gondolom telefonban úgyse adnak felvilágosítást. Én próbálom nem idegesíteni magam, de nem mondhatnám, hogy gyerekkel a hasamban pont egy ilyen értesítés nyugtat meg.
csipiketörp
 
 


Szerintem ne idegeskedj. Általában emögött a szöveg mögött gyulladás szokott állni. Én már kaptam korábban ilyen szöveget, mikor még az sztk-ba jártam. Akkor negatív rákszűrés mellett írták ezt le mellékleletként (így magyarázta el az orvos) és azért hívtak vissza (bár nem volt panaszom), hogy gyógyszert kapjak (konkrétan kúpot). Azt mondta az orvosom, hogy ez a kenet a rákszűrés mellett a tünetmentes gyulladást is szűri. Valószínűleg nálad is erről van csak szó. Az a baj ezekkel a levelekkel, hogy az nem derül ki hogy csak banális, de kezelendő dolgot találtak vagy komoly gond va, úgyhogy meg tudlak érteni. Nekem akkor azt mondták, hogy a levelek túlnyomó többségét gyulladás miatt kűldik ki.
Remélem azóta elérted őket és kiderült hogy nincs nagy baj. :wink:
bogo-adri
 
 


Ma elmentem a szakrendelésre és megtudtam, hogy gyulladás, konkrétan candida. Nem kifejezetten az orvostól szereztem eme tudást, hanem inkább abból, amit felírt és amit utána az ambuláns lapomon olvastam. Baromira nem tudom felfogni, hogy az orvosok egy része miért nem akar kommunikálni. Nem várom én el, hogy cseverésszen velem, de meg tud őrjíteni, hogy kérdezek valamit és vagy nem válaszol rendesen, vagy kitérő választ ad. Pl. megkérdeztem, hogy normális-e az, hogy a legutóbbi Klion kúra után javallt Génia kúpból kettő után feladtam a dugdozást, mert annyira csípett, hogy három órán keresztül legszívesebben nyűszítettem volna (és nem alacsony a fájdalomküszöböm). Válasz kb. annyi volt, hogy a génia csak akkor segít, ha nincs gyulladás. Na de én nem azt kérdeztem, hogy segít-e, hanem, hogy normális-e, ha kínlódok tőle. Végtelenül bosszant, hogy úgy érzem igazából leszarja minden orvos, hogy épp mi tenyészik bennem, ad rá valamit amolyan "majd csak jó lesz" alapon és kész. Pedig még a magamfajta egyszerű halandó is tudja, hogy ha leirtják pl. a gombát akkor ott a hüvelyflóra is lepusztul és ha nem állítják helyre, akkor pár héten belül újra túlburjánzik majd valami. De erre soha nem adnak semmit... Áhh, nem értem én ezt. A neten is olyan ellentmondásos dolgokat lehet olvasni. Rém boldog lennék, ha nem nekem kéne totóznom azon, hogyan gyógyuljak meg. Áhhh...
csipiketörp
 
 


sziasztok, kit ajánlanátok szülésznőt a bajcsyban? tudom, a magdiról már hallottam. nekem vki olyan kellene, aki laza, fiatal, jó szakember, és nyitott mindenre.
köszike az infot!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sajnos szülésznőt nem tudok, mivel még nem szültem sem a Bajcsyban, sem máshol.
Viszont a legutóbbi UH a kórházban elég nagy csalódás volt. (na nem rokkantam bele lelkileg, csak nem erre számítottam)
AFP utáni ügylet. Először is úgy volt fordítva a monitor, hogy tényleg semmit nem láttam a gyerekből, a nemét nem is próbálta megsaccolni a doki. Másodszor pedig a félsikerélmény: most kaptam képet, de azon aztán akár az epehólyagom is lehet, mert tényleg egész konkrétan semmi nem azonosítható laikus számára belőle. Úgyhogy döntöttem, megyek valahova fizetős helyre, mert legalább egy értékelhető felvételt szeretnék a pocaklakómról emlékbe. Persze az a fontos, hogy minden rendben a babával... de bevallom én már azon felbosszantottam magam, hogy 25 percet meresztettem a seggemet a betegfelvételen és utána - bejelentett időpont ide vagy oda - legalább 40 percet még az UH-ra is vártam. Értem én, hogy nem lehet percre pontosan belőni, de állatira utálom a szervezetlenséget (na meg azt is, hogy előttem szépen besétálgatnak a saját dokijukkal a protekciósok). Mindegy, végüllis ennél nagyobb bajom az életben sose legyen. :D
csipiketörp
 
 


csipike, genetikai uh-ra menj az istenhegyire. mi ott voltunk. a 30. héten meg a praxisba. az is jó volt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Köszi az ötletet dimet. A genetikaival az a gondom, hogy már a 19. hetet taposom, kocsink nincs és negyven fokban nekem az baromi messze van Kőbányáról. Valószínűleg a Praxis lesz a nyerő, az közel van a munkahelyemhez.
csipiketörp
 
 


Csipiketörp!
Nekem volt Candidám, igza nem terhesen és a következőket ajánlották: kaptam kúpot meg valami szájon á szedhető tablit, mert a candida a bélflórából vándorolt át, és persze akkor onnan kellene kiírtani (ami azért nem lehetséges de legalább a számát csökkenteni)... A fontos az, hogy a felírt dolgok mellett, nem szabad szénhidrátot enni (kenyér, tej, cukor, tészta, rizs) és érlelt dolgokat (pl kefír, joghurt!!!!, sör-de ez amúgy sem lenne most aktuális) kb 3 héten át... Gyümi mehet, mert az gyümölcscukor alapú szénhidrát, az nem számít bele...Aztán viszont ahogy mondtad vissza kell állítani a hüvely flóráját valahogy, és ugye ezt laktóz alapú dolgokkal lehet...no, onnantól jöhet a joghurt s társai (addigra valószínűleg "éhen halnak" a bélben lévő elszaporodott gombácskák).

Nekem anno ezt mondta a nődoki, és nagyon csodálkoztam, mert ilyen részletes tájékoztatást előtte még nem kaptam...

Remélem segítettem!!!

Sajna én is sokat vártam pár hete a genetikai uh-on, de nekem szerencsére az én dokim csinálta, és sok mindent megmutatott!!!!

Nekem a 4d uh-hoz az Örsnél lévő Magzati Diagnosztikai Központot ajánlották, majd két hét múlva megyek, beszámolok miylen volt, de Kőbányáról az is közel van!!! (www.ultrahangvizsgalat.hu)
mori
 
 


mori, köszi az ötletet, lehet, hogy akkor bepróbálkozom a Magzati Diagnosztikai Központnál, mert az tényleg nem lenne messze nekünk sem.

Utánaolvastam a candidának, találtam egy elég alaposnak tűnő oldalt róla. Annyi mindent tilt az ilyen típusú diéta, hogy az számomra - most, babavárás közben - kivitelezhetetlen. A szénhidrátokon túl a sajt, tojás (az első hetekben) ugyanúgy rajta van a listán, mint pár gyümölcs és mindenféle hús. Én imádom a gyümölcsöt-zöldséget, de akkor se tudnék most kizárólag salátákon és gyümölcsön élni. Annyit tudok tenni, hogy csökkentem a kenyér-finomított cukor bevitelemet, dugdozom magamba a kúpot és vettem mellé egy ún. Protexin Candid-plus étrend kiegészítőt, ami állítólag segít helyrebillenteni az egyensúlyt. Aztán majd meglátjuk.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!
1 hete szültem a Bajcsyban Urbancsek doktornál és Deákné Zsuzsa szülésznőnél, és maximálisan meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel! Még uh-s képeket is kaptam mindig, amikor kértem, pedig nem mindig a saját dokim vizsgált. :)
Külön tetszett az, hogy mindenki nagyon szoptatáspárti, nem is kapott a kisGergő semmi teát vagy ilyesmit. (Mondjuk elég borzasztó, amit a csecsemősök meséltek, hogy sok olyan anyuka van, aki önként tömi a gyerekébe a bolti jegesteát... :? )
A szülőszobák is szuperek, bár nem volt időm (szerencsére) kipróbálni mindent, de a labda nagyon hasznos volt, gyorsított sokat. 1. szülésem volt, és 4,5 óráig tartott "csak".
Mivel annyian szültünk akkoriban, hogy totál tele voltak a szobák, megkaptuk ingyen és bérmentve az egyébként 9000 ft/éj árú 1 ágyas alapítványi szobát. Így Apuci is ott tudott aludni! :)

Candida: anyósomnak volt, több éve túl van rajta, de azóta is tartja a diétát (mi is próbálunk így étkezni, bár nincs semmi bajunk)! A szénhidrátokkal nincs baj önmagukban, csak a finomítottakkal!! Pl.: fehérliszt, cukor stb. Illetve az élesztős ételek sem jók, de bioboltokban lehet kapni élesztőmentes teljes kiőrlésű sütőkeveréket, vagy kovászt lehet készíteni. Puha sajtokat lehet enni, pl. mozarellát, viszont a nagy cukortartalmú gyümölcsök sem jók (banán). Nagyjából mindent lehet helyettesíteni valamivel, mondjuk én vegetáriánus vagyok, úgyhogy a húshoz nem tudok hozzászólni, de a szejtán ill. a tofu megfelelően elkészítve ugyanolyan ízű, csak sokkal táplálóbb, egészségesebb. Ja, a Protexin nagyon hasznos, plusz a grapefruit mag kivonatot szokták ajánlani.

Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok, bár nem vagyok szaki, de tapasztalatból tudok pár dolgot. Bocs, hogy hosszú voltam! :)

Üdv: orsi
naorsi
 
 


Helloka!
Nagyon örültem Orsi hozzászólásának,mert pont tegnap váltottam orvost, és Urbancsek doktro úrhoz mentem. Előtte a Dél-pestiben volt orvosom, de se a hely, se a doki nem volt bizalmat keltő.
A kórház honlapján megnéztem a szülőszobákat, tényleg szépek, majd megyek szülésfelkészítőre is, attól fügetlenül,hogy nekem a 2.babám lesz. Inkább ismekedés céljából mennék.

Érdekes dolog ez a candida. Semmit nem tudok róla. Ill, csak nagyon keveset.Azt viszont érdekesnek találom,hogy élesztős dologkat sem lehet enni.
Béky László műsorában láttam,hogy a magyar ember nem tud kovásztalan vagy élesztő nélküli dolgokat megenni megemészteni. Kifejtette,hogy bizonyos népek tudnak a lakóhelyük miatt.

No, mindegy csak érdekes volt. :roll:
Vendég
 


Orsi! Gratula a babócához és én pl. nagyon örülök, hogy hangot adtál a pozitív tapasztalataidnak. Jó érzés bíztató híreket hallani a kórházról és az ottani szülésről. :-)

A candida diétás ügylettel az a gondom, hogy nagyon különböző "ágai" vannak, pl. ezen az oldalon http://www.vizkoz.slk.hu/tothgabor/index_2_14.html leírtak szerintem konkrétan horrorisztikusak, mert ha minden sorát komolyan veszem, akkor szerintem garantáltan becsavarodnék amíg kitalálnék valami olyan kaját, ami a diéta szerint megengedett és még jól is esik.

A hústalanság a legkevésbé sem izgatna, anélkül elvagyok - főleg így nyáron - és azt bőven lehetne mással pótolni. De a sajtot, gyümölcsöket, zöldségeket egyszerűen nem bírom korlátozni, mert nekem a mozarella kiváló salátába, de szendvicsbe se íze, s bűze.

A protexin érdekes cucc, igazából nem írja, hogy lehet-e babavárás közben szedni. Viszont a gyomrom valahogy nem komálja. Lehet, hogy épp akkor hat, amikor nekem kellemetlen érzést okoz. :-)

De ha már belefutottam egy vegába... esetleges szabadidőd táján nem tudnál e-mailben dobni pár egyszerű, kevéssé elrontható receptet? Van húsmentes szakácskönyvem, de azok olyan elvarázsoltak, hogy az iszonyat. Émmeg szeretem a zőccséget, gyümölcsöt csak néha már semmi ihletem, hogy mit csináljak belőlük, ami nem saláta és nincs is hülyére főzve. :-)

Egyébként akinek van díszes sáv a hozzászólása alatt a gyerkőcök adataival az hogy csinálta? Mert én nem lelem a beállítások között, hogy hol kéne beírnom a pocaklakóm korát.

Problémamentes gömbölyödést és nagyon jó babázást mindenkinek! :-)

Jah, hétfőn megkísérlek menni a Bajcsys előkészítőre, csak el ne feledjek bejelentkezni, valamiért állandóan kiesik a fejemből.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!
Ismeri vki Dan dokit?(bocsi nincs ekezetem) A Picikem most 24 hetes es az AFP utan hagytam ott a Janos Korhazat. Messze is van es a regi dokim is megvaltozott a nagy atszervezes alatt. A fiamat ugyanis meg a Margitban segitettek vilagra. Az nagyon jo hely volt. Terhesgondozason is figyeltek a kismamakra es mivel a Fiamnak surgos volt a vilagrajovetel az ugyeletes Doki es csapata segitett.
A szuleselokeszitore be kell jelentkezni? Kivancsi vagyok nagyon a korhazra. Elore is koszi a segitseget!
anita05
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?